Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Καταργούν το Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού!


Το ένα κράτος μετά το άλλο, αρχίζουν να καταργούν αντιρατσιστικούς θεσμούς και όργανα, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα Ευρωπαϊκά δεδομένα... αλλάζουν!
Με την έξαρση του μεταναστευτικού, που έφερε κυριολεκτικά τα "πάνω-κάτω" στην Ευρώπη, η Ουγγαρία προχώρησε πρώτη, στην κατάργηση του αντιρατσιστικού συμβουλίου και συγκεκριμένα του «Εθνικού Συμβουλίου κατά των Φυλετικών Διακρίσεων, της Ξενοφοβίας και της Μισαλλοδοξίας».
Τώρα όμως, ακολουθεί τα βήματα της Ουγγαρίας και η Πολωνία, η κυβέρνηση της οποία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες, ότι περνά επίσης στην κατάργηση του Συμβουλίου κατά των Φυλετικών Διακρίσεων.
Ως αποτέλεσμα. ξέσπασαν έντονες διαμάχες τόσο στην πολιτική σκηνή της Πολωνίας, όσο και μεταξύ των πολιτών, ωστόσο το ποσοστό που επιθυμούσε την κατάργηση, υπερίσχυε από αυτούς που αντιτίθονταν.
Ιδιαίτερη ήταν η αντίδραση και του Πολωνού «διαμεσολαβητή για τα  ανθρώπινα δικαιώματα», ο οποίος σχολίασε πως το «αντιρατσιστικό» συμβούλιο είναι «άκρως απαραίτητο, εν μέσω της αύξησης του αριθμού των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα και αύξησης της ξενοφοβίας».
Προφανώς και η κατάργηση τους Συμβουλίου θα δημιουργήσει αύξηση του ρατσισμού στην χώρα και επεισόδια, οι αρχές όμως δηλώνουν προετοιμασμένες για την διατήρηση της ασφάλειας και της ηρεμίας. 





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου