Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Πούτιν βομβαρδίζει, η Άγκυρα «σείεται» Read more http://apocalypsejohn.com/2015/10/poutin-vomvardizi-agkira-siete.html

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη ταραχή προκαλεί στην Άγκυρα η αυξανόμενη ρωσική παρουσία στην Συρία και οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, που όπως φαίνεται στοχεύουν στόχους τουρκικών συμφερόντων όπως προδίδουν και οι ενδεικτικές αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης.
Μια πρώτη αντίδραση της Τουρκίας είναι η υπογραφή μιας κοινής διακήρυξης διαμαρτυρίας για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Συρία μαζί με τις χώρες ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, δηλαδή όλες οι χώρες που δημιούργησαν και στήριξαν οικονομικά τους Τζιχαντιστές.
Η δεύτερη πιο έντονη αντίδραση είναι η μια μακροσκελή συνέντευξη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, στην τουρκική εφημερίδα Sabah, όπου κατηγορεί με έντονο τρόπο την Ρωσία ότι με την επέμβαση της στην Συρία στοχεύει στο να πλήξει την συριακή αντιπολίτευση και να στηρίξει τον πρόεδρο Άσαντ, τον οποίο αποκαλεί «τύραννο».
Η τρίτη και ακόμα πιο έντονη αντίδραση είναι οι επίσημες δηλώσεις που έκανε στις 1 Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, İbrahim Kalın, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά την Ρωσία ότι με την επέμβαση της στην Συρία και τους βομβαρδισμούς ενισχύει τους… Τζιχαντιστές και διευκολύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του DAEŞ, δηλαδή του στρατιωτικού σκέλους των Τζιχαντιστών. Δηλαδή η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!
Όπως φαίνεται η δυναμική εμφάνιση της ρωσικής «Αρκούδας» στα νότια της Τουρκίας, προκαλεί έντονες «σεισμικές» παρενέργειες στη Τουρκία και ακόμα πιο πολύ η διαφαινόμενη πιθανή παρασκηνιακή συνδιαλλαγή μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το ξεκαθάρισμα από τον Πούτιν της κατάστασης στην Συρία, έχει τρομοκρατήσει την Άγκυρα, καθώς βλέπει να καταρρέει με οδυνηρό πάταγο όλη η εξωτερική της πολιτική στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που άπτεται ακόμα και της ίδιας της ύπαρξης της.
Σημεία Καιρών!
Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


phgh: http://apocalypsejohn.com

Τελεσίγραφο Σ.Αραβίας προς Ρωσία-Συρία : «ο Άσαντ πρέπει να φύγει, αλλιώς…ΠΟΛΕΜΟΣ»



RSAF PANAVIA TORNADO
Ο Σύρος  ηγέτης Μπασάρ αλ-Άσαντ πρέπει να φύγει από την θέση του  ή θα τον διώξουμε από εκεί  με στρατιωτική δύναμη, δήλωσε την τρίτη ο Σαουδάραβας υπουργός εξωτερικών, Αντέλ Αλ- Yubeir, προειδοποιώντας ότι θα ενισχύσει την  υποστήριξη των ανταρτών των Συριακών  ομάδες., Ο Al-Jubeir απέρριψε την προσφυγή της Ρωσίας προς τον διεθνή  συνασπισμό να βοήθησουν τον Άσαντ στην  καταπολέμηση των τρομοκρατών  του ισλαμικού κράτους και είπε ότι η καλύτερη επιλογή για το Σύρο ηγέτη  θα είναι να φύγει. «Με όλο το σεβασμό προς τους Ρώσους και όλα τα υπόλοιπα, αλλά ο Άσαντ στη Συρία δεν έχει μέλλον», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη μετά τις συναντήσεις με τους συμμάχους της Σαουδικής Αραβίας. «Υπάρχουν δύο δυνατότητες για μια διευθέτηση στη Συρία. Η μια επιλογή είναι η πολιτική διαδικασία, η οποία θα έχει ένα  μεταβατικό  Συμβούλιο,» αυτό είναι η   «προτιμώμενη επιλογή». «Ο άλλος είναι ο στρατιωτικός τρόπος, με τον οποίο  επίσης θα τελειώσει με  την απομάκρυνση του Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία», προειδοποίησε ο Αλ-Jubeir.
Θα  μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη η  διαδικασία και πιο  καταστροφική, αλλά η επιλογή εξαρτάται τελείως από τον Ασάντ «. Al-Jubeir δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το πώς μπορεί  να γίνει  με τη στρατιωτική επιλογή, αλλά σημείωσε ότι η Σαουδική Αραβία έχει υποστηρίξει« τους μέτριοπαθείς  αντάρτες » στον  αγώνα τους κατά του Άσαντ.  «Ποια είναι η διαφορά και  το τι  μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, δεν μιλάμε γι ‘αυτό», είπε, και πρόσθεσε: «Υπάρχει ο  Ελεύθερος  Συριακός  στρατός  που παλεύει ενάντια Μπασάρ αλ-Άσαντ. Υπάρχει μια μέτρια συριακή  αντιπολίτευση , η οποία μάχεται ενάντια  στον Μπασάρ αλ-Άσαντ, και η αντιπολίτευση δέχεται την  υποστήριξη από πολλές χώρες, και αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχίσει και θα ενταθεί. »
Αλ Yubeir είπε ότι η καλύτερη επιλογή για Άσαντ είναι να  υιοθετήσει  τις αρχές της Γενεύης Ι,  τις  συμφωνίες που υπογράφηκαν κατά τη Διάσκεψη Ειρήνης το 2012, οι οποίες έθεσαν  τις βάσεις για μια μεταβατική κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, είπε, ο Άσαντ θα πρέπει να παραχωρήσει την εξουσία αμέσως στην εκτελεστική επιτροπή, η οποία θα  αποτελείται από τα μέλη του καθεστώτος του και της αντιπολίτευσης (news.yahoo.com).






etnika themata ellada

ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

Η Κυβέρνηση αναζητεί ισοδύναμα για να καταργήσει το απαράδεκτο 23% στην εκπαίδευση. Προτείνω στην Κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί στο θέμα των καρτέλ για να μαζέψει ακόμα περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα:
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΔΙΚΕΣ
να επιταχύνει όλα τα δικαστήρια που αφορούν αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού (οι οποίες έχουν καταλογίσει πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούν). Αν δεν επαρκεί το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει ας ψηφίσει αύριο το πρωί σχετική διάταξη με βάση την οποία κάθε δίκη που αφορά προσφυγή εταιρειών που καταδίκασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προσδιορίζεται εντός 2 μηνών και δεν θα επιδέχεται δεύτερη αναβολή. Για παράδειγμα οι αναιρέσεις στο ΣτΕ των βασικών εταιρειών του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου, που τιμωρήθηκαν το 2009, έως σήμερα δεν έχουν εκδικαστεί (πρόστιμα περίπου 10.000.000€ σε αναμονή).
να υποχρεώσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και τα Δικαστήρια, οι αποφάσεις που εκδίδονται να καθαρογράφονται από την ίδια την Επιτροπή Ανταγωνισμού αμέσως μόλις εκδοθούν. Αυτό θα εξοικονομήσει τεράστιο χρόνο από την καθυστερημένη καθαρογραφή αποφάσεων που «κρύβουν» εκατομμύρια ευρώ για το Κράτος
να ζητήσει την επίσπευση εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣτΕ μεγάλης πολυεθνικής που τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με πρόστιμο 7.000.000€ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και της οποίας το πρόστιμο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ από το Διοικητικό Εφετείο ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΕΝΟΧΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Το πρόστιμο μηδενίστηκε (επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό)
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
να αναγκάσει επιτέλους την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εκδίδει (τουλάχιστον) τις αποφάσεις της σε εύλογο χρόνο. Για παράδειγμα η υπόθεση της μεγαλύτερης Ζυθοποιίας στην Ελλάδα, που ήδη έχει κατηγορηθεί από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, και της οποίας το πρόστιμο (αν τελικά τιμωρηθεί) θα πλησιάσει τα 30.000.000€. Το γεγονός φυσικά ότι το διάστημα που παρανομούσε είχε κέρδη προ φόρων στην Ελλάδα (παράνομα) 803.000.000€ είναι άνευ αξίας για το θέμα μας. Η υπόθεση βρίσκεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2005 και η απόφαση θα εκδοθεί το 2016 (προφανώς) για να εισπραχθούν τα χρήματα (χωρίς πίεση νομοθετική) ένας Θεός ξέρει πότε
ανάλογα με την παραπάνω υπόθεση εκκρεμούν οι αποφάσεις για σημαντικές υποθέσεις, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Παρά το γεγονός ότι έχει στο ταμείο της 23.590.000€ (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός στην ιστοσελίδα της για το έτος 2013), παρά το γεγονός ότι δεν την εμποδίζει κανείς να προσλάβει προσωπικό, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη 100 άτομα προσωπικό (υπερεπαρκές), παρά το γεγονός ότι (όπως συστηματικά αναφέρει) η Πολιτεία την στηρίζει, οι καθυστερήσεις είναι μνημειώδεις.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Όλες οι επιχειρήσεις που τιμωρούνται για εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ), παραβιάζουν ταυτόχρονα τον Νόμο για την Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα. Ας ενεργοποιήσει αμέσως την σχετική νομοθεσία η Κυβέρνηση και να παει στους εγκληματίες που έστηναν επί χρόνια της αγορές για να μας ληστεύουν για να τους τα πάρει πίσω.
Επιπλέον μπορεί η Κυβέρνηση, αύριο το πρωί, να αλλάξει την Νομοθεσία και η ανωτέρω σχέση παράβαση ανταγωνισμός-Μαύρο χρήμα, να ισχύει για όλες τις υποθέσεις ανταγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κέρδη μιας εταιρείας που συλλαμβάνεται να παραβιάζει το Δίκαιο του Ανταγωνισμού θα χαρακτηριστούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας και η Πολιτεία μπορεί να το ανακτήσει.
ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Αφού αναζητεί ισοδύναμα η Κυβέρνηση ας πάρει τα χρηματικά διαθέσιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τα οποία ούτως ή άλλως είναι αναξιοποίητα. Το σωστή θα ήταν να τα δαπανούσε για να πατάξει έργο, για να τσακίσει τα καρτέλ εγκαίρως, αλλά αφού δεν το πράττει, ας τα δώσει υπέρ της εκπαίδευσης χωρίς ΦΠΑ 23%
Ανάλογα η Κυβέρνηση θα μπορούσε επιτέλους να διορίσει 2-3 δικηγόρους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως ορίζει ο νόμος και η προηγούμενη Κυβέρνηση ηθελημένα δεν έπραττε (γιατί άραγε;), έτσι ώστε να σταματήσει να αναγκάζεται να απασχολεί εξωτερικούς δικηγόρους και να δαπανά περίπου 500.000€ σε τρία χρόνια.
ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οι πιθανές ενέργειες της Κυβέρνησης για τα τσακίσει τα καρτέλ και να εισπράξει ισοδύναμα για να μηδενίσει τον ΦΠΑ στην Εκπαίδευση, είναι βέβαιο ότι θα βρουν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Όχι απλά επειδή ενδιαφέρεται για τον λαό να μην πληρώνει ΦΠΑ 23% αλλά επειδή βασικά στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα μαζί της και είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν την ειλικρινή προσπάθεια της Κυβέρνησης.
Όπως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που είναι προσωπική επιλογή του κ. Χατζηδάκη (δυο θητείες από τον Χατζηδάκη).
Όπως ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού που είναι σύζυγος της Βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ.
Όπως ο διευθυντής του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ήταν επί 2 χρόνια σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Κάθε ενέργεια της Κυβέρνησης να τσακίσει τα καρτέλ ωφελεί πολλαπλά την Κοινωνία, με σημαντικότερο ζήτημα την μείωση των τιμών στα καταναλωτικά προϊόντα.
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Μέλος στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών





olympia.gr

Συναγερμός στην Αθήνα: Ολλανδός τουρίστας νοσηλεύεται με συμπτώματα χολέρας



Συναγερμός έχει σημάνει καθώς 70χρονος Ολλανδός τουρίστας που βρισκόταν για...
διακοπές στην Κω, εμφάνισε συμπτώματα βαρύτατης λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλο να δηλώνει σήμερα ότι οι γιατροί φοβούνται για το ενδεχόμενο χολέρας.

Ο Ολλανδός μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εισήχθη για νοσηλεία στη ΜΕΘ μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας (νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση).  Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον εντοπισμό τυχόν επικίνδυνου βακτηρίου, στις οποίες υπεβλήθη, αναμένονται αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος, εκδήλωσε συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γαστρεντερίτιδα. Ωστόσο, η κατάστασή του παρουσίασε βαρύτατες επιπλοκές, γεγονός που κινητοποίησε τους γιατρούς ώστε να διερευνήσουν το ενδεχόμενο του «ξεχασμένου» λοιμώδους νοσήματος.

Εντωμεταξύ, εξετάζεται αν ο Ολλανδός τουρίστας πριν έρθει στην Κω, είχε επισκεφθεί περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα, ακόμη και θανατηφόρα, λοιμώδη νοσήματα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, στην Κω μεταβαίνει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.




tromaktiko

ΣΟΚ: Κανένας πολίτης δεν θα μπορεί στο εξής να γλιτώσει την ποινική δίωξη - Δείτε για ποιο λόγο





Κανένας πολίτης δεν θα μπορεί στο εξής να γλιτώσει από την ποινική δίωξη για... φοροδιαφυγή, ακόμα και αν πληρώσει εκ των υστέρων όλες τις οφειλές του, ενώ πολύ δυσκολότερα θα μπορεί να «ξεμπερδέψει» με την ποινική εμπλοκή του, εάν χρωστά στο Δημόσιο.

Συμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είναι σχεδόν αδύνατη η απεμπλοκή από την ποινική διαδικασία όσων φοροδιαφεύγουν ακόμα και αν μετά πληρώσουν τις οφειλές τους 

Συμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είναι σχεδόν αδύνατη η απεμπλοκή από την ποινική διαδικασία όσων φοροδιαφεύγουν ακόμα και αν μετά πληρώσουν τις οφειλές τους

Δύο γνωμοδοτήσεις-σοκ της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναδεικνύουν τα νομοθετικά κενά και τις νομολογιακές αντιφάσεις, προκαλούν «πονοκέφαλο» σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους και οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς διαπιστώνουν ουσιαστικά ότι είναι σχεδόν αδύνατη η απεμπλοκή τους από πολύχρονες ποινικές περιπέτειες, σε αντίθεση με το μέχρι πρόσφατα ισχύον καθεστώς.

Οι εισαγγελικές γνωμοδοτήσεις θα προβληματίσουν έντονα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αναμένεται να οδηγήσουν άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές, αφού η αναπόφευκτη πλέον ποινική περιπέτεια (ή η επιμήκυνσή της), χωρίς δυνατότητα διεξόδου, θα λειτουργήσει στην πράξη ως αντικίνητρο για τη γρήγορη πληρωμή, εμποδίζοντας την εισροή σημαντικών κεφαλαίων στα κρατικά ταμεία.

Μέχρι τώρα, όποιος κατηγορείτο για οποιοδήποτε φορολογικό αδίκημα (απόκρυψη εισοδήματος, εικονικά ή πλαστά φορολογικά στοιχεία, μη έκδοση αποδείξεων κλπ.) μπορούσε να «μπλοκάρει» ή να ανατρέψει εκ των υστέρων την ποινική του δίωξη (για κακούργημα ή πλημμέλημα) μέσα από διαδικασίες διοικητικού (στις αρμόδιες φορολογικές αρχές) ή δικαστικού συμβιβασμού (π.χ. στο πλαίσιο φορολογικής δίκης). Αυτό γινόταν εφόσον αποδεχόταν να πληρώσει τις σχετικές οφειλές (φόρους, προσαυξήσεις, πρόστιμα), όπως αυτές καθορίζονταν με τις εκάστοτε ευνοϊκές ρυθμίσεις που παρείχαν κίνητρα (π.χ. η πρόσφατη νομοθεσία περί 100 δόσεων). Η πληρωμή αυτή «ξεκαθάριζε» κάθε ποινική εμπλοκή για φοροδιαφυγή ή και άλλα συνακόλουθα αδικήματα (π.χ. ξέπλυμα).

«Ασυλία»

Τώρα, όμως, η ποινική αυτή «ασυλία» σταματά, καθώς η εισαγγελία ΑΠ (απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων) διαπιστώνει ότι με την ισχύ του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ ν. 4254/14), καταργήθηκε κάθε δυνατότητα διοικητικού ή δικαστικού συμβιβασμού σε υποθέσεις φοροδιαφυγής. Κατά τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Ν. Παντελή (επόπτη ερευνών για οικονομικά αδικήματα), αυτό σημαίνει ότι έχει απενεργοποιηθεί και καταργηθεί σιωπηρά και η νομοθετική ρύθμιση που εδώ και 18 χρόνια (ν. 2523/97) επέτρεπε να εξαλειφθεί το αξιόποινο για όποιον πλήρωνε τον φόρο κλπ. (με βάση τις ευνοϊκές ρυθμίσεις).

Ετσι, αν η Εφορία «τσιμπήσει» οποιονδήποτε για φορολογική παράβαση (μικρή ή μεγάλη) είναι υποχρεωμένη να ζητήσει την άμεση (εντός μηνός) ποινική του δίωξη (για πλημμέλημα ή για κακούργημα, εφόσον ο φόρος ξεπερνά τα 150.000 ευρώ) και θα πρέπει να δικαστεί ή και να προφυλακιστεί χωρίς να μπορεί τίποτα να σταματήσει την ποινική περιπέτεια. Κι αυτό γιατί καταργήθηκε ρητά μεν η δυνατότητα συμβιβασμού (διοικητικού, δικαστικού) σιωπηρά δε το κίνητρο της εξάλειψης του αξιόποινου. Μάλιστα όσοι διώκονται για φοροδιαφυγή μετά το 2008 (βασικό αδίκημα) θα κατηγορούνται και για «ξέπλυμα χρήματος».

Τα τελευταία χρόνια, υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της ποινικής δικαιοσύνης πολλοί πλήρωσαν μεγάλα κονδύλια πετυχαίνοντας την παύση της δίωξης. Ωστόσο, με την κατάργηση της «ασυλίας» είναι πολύ αμφίβολο αν θα πληρώσει κάποιος τα οφειλόμενα (αφού θα έχει έτσι κι αλλιώς την ποινική περιπέτεια) ή θα περιμένει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, μετά από χρόνια στα φορολογικά δικαστήρια





tromaktiko

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΝΤΡΙΠΛΑ - Οι Ευρωπαίοι τα γυρίζουν τώρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους


Στη γνωστή λογική του... «στρίβειν διά του αρραβώνος» κινούνται πάλι οι Ευρωπαίοι, επιχειρώντας να αποφύγουν τις αποφάσεις για το Χρέος, μετά από την υπογραφή της επώδυνης συμφωνίας με την Αθήνα.

Αποκλείοντας εξ αρχής το ενδεχόμενο «κουρέματος», φαίνεται ότι επιθυμούν και τη λείανση των αιχμών του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του Χρέους, μέσω μιας μεγάλης παράτασης του χρόνου αποπληρωμής παλιών και νέων δανείων, αλλά και της περιόδου χάριτος.

Το βασικό επιχείρημα τους, όπως εκφράζεται με επίσημες δηλώσεις και διαρροές, είναι ότι η εξυπηρέτηση του Χρέους δηλαδή οι πληρωμές τόκων και χρεολυσίων δεν είναι απαγορευτικές κι ότι - εν πάση περιπτώσει - αρκεί να μπει ένας «κόφτης» στο 15% του ΑΕΠ.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Πάγια θέση της ελληνικής πλευράς είναι ότι πέρα από την όποια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής παλιών και νέων δανείων, πέρα από την όποια παράταση της περιόδου χάριτος, τα επιτόκια αποπληρωμής του Χρέους θα πρέπει να «κλειδώσουν» στα σημερινά επίπεδα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τις λίγο ως πολύ αναμενόμενες αυξήσεις μετά από μια μακρά περίοδο σχεδόν μηδενικών επιτοκίων.

Τι συνεπάγεται αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ελλήνων αξιωματούχων;

Συγκράτηση των πληρωμών για το Χρέος στα επίπεδα του 8-10% του ΑΕΠ, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από αυτό που επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι και συγκεκριμένα ο ESM που δίνει το... χρήμα.

Μια ματιά στα στοιχεία εξυπηρέτησης του ελληνικού Χρέους αποκαλύπτει τη λογιστική ντρίπλα των Ευρωπαίων.

Ως το 2021 τόκοι και χρεολύσια μόλις και μετά βίας φτάνουν στα 18 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου στο 10% του ΑΕΠ, ενώ το σκαλοπάτι του 15% που θέλουν να βάλουν οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι το ξεπερνάμε το 2022, όταν οι πληρωμές θα εκτιναχθούν πάνω από τα 33 δισ ευρώ. Αυτή είναι, όμως, η μόνη χρονιά και πρέπει να πάμε μετά από το 2030 για να ξαναδούμε τις σχετικές δαπάνες να αυξάνονται, χωρίς, όμως, να ξεπερνάνε το 12-15% του ΑΕΠ.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι Ευρωπαίοι προτείνουν κάτι που στην πραγματικότητα δεν έχει μεσοπρόθεσμο όφελος για την Ελλάδα, που επιζητεί ανάσες και ελάφρυνση, έτσι ώστε να στρέψει τα πολύτιμα κονδύλια του Προϋπολογισμού στην ανάπτυξη και στην αναδόμηση του κοινωνικού Κράτους.





freepen

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ «COME BACK» ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ – Προειδοποιούν για «κούρεμα» καταθέσεων και «αρπαγή» σπιτιών


Προειδοποιούν για «κούρεμα» καταθέσεων, «κόκκινα» δάνεια και πλειστηριασμούς.

Με κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς, δύο άκρως ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, «χτυπούν» οι πιστωτές στον πρώτο γύρο της, μεταμνημονιακής και μετεκλογικής, διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση.

Οι όροι και τα προαπαιτούμενα της περίφημης πρώτης αξιολόγησης, για την δόση των 2 δις ευρώ, μπαίνουν σήμερα στο τραπέζι του EuroWorkingGroup για να «κλειδώσουν» στο Eurogroup της Δευτέρας, με μεγάλο μοχλό πίεσης και πάλι τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίησή τους. Το δε μήνυμα, όπως επαναβεβαίωσε χθες υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή, είναι σαφές και λέει ότι προκειμένου να κλείσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα πρέπει να υιοθετήσει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της αξιολόγησης.
Εξίσου σαφής είναι και η λανθάνουσα απειλή που εμπεριέχει το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς εάν η ανακεφαλαιοποίηση μετατεθεί στην επόμενη χρονιά, τότε η νέα κοινοτική νομοθεσία προβλέπει ότι αυτή θα πρέπει να γίνει με όρους bail in - δηλαδή, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και με ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, τα πρώτα προαπαιτούμενα για τα οποία πιέζουν οι πιστωτές θα είναι τα κόκκινα δάνεια, οι πλειστηριασμοί, η χορήγηση κινήτρων για την συμμετοχή των ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση και όλα τα καίρια θέματα, δηλαδή, που άπτονται της λειτουργίας των τραπεζών.

Μόνον εάν υπάρξει άμεσα συμφωνία και νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα συγκεκριμένα ζητήματα θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το αργότερο έως τα μέσα Νοεμβρίου, έτσι ώστε έως το τέλος του χρόνου να αποδεσμευτούν τα αναγκαία κεφάλαια, ύψους έως και 15 δις ευρώ, για την ενίσχυση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

Το ακριβές και τελικό ποσό που χρειάζονται οι τράπεζες αναμένεται να γίνει γνωστό περί τα τέλη Οκτωβρίου και έως τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ψηφιστεί τα σχετικά προαπαιτούμενα. Επ΄αυτών, δε, η επιμονή των πιστωτών εστιάζεται ήδη στην τελική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, που υπολογίζεται πια ότι φθάνουν στα 100 δις ευρώ, με ισχυρές πιέσεις να μην υπάρχει γενικευμένο δίχτυ κοινωνικής προστασίας και, κυρίως να αρθεί η γενική απαγόρευση πλειστηριασμών.





freepen

Θέλεις να πάρεις και σύνταξη, ατιμούτσικο...


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΣ

Από όλους όσους είδαν τα προεκλογικά όνειρα τους να διαψεύδονται, οι συνταξιούχοι -παρα τα περί αντιθέτου θρυλούμενα- έχουν την πιο δυνατή μνήμη.

Προφανώς διότι δεν έχουν εναλλακτική για το μέλλον και εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στους πολιτικούς οι οποίοι τους υπόσχονται καλύτερες μέρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά, αλλά τελικά περιορίστηκε να δηλώσει «συγγνώμη λάθος» και να μειώσει περεταίρω τις συντάξεις.

Ακόμη και έτσι πάντως, δεν είναι σίγουρο ότι οι συντάξεις μπορούν να πληρωθούν στο ...διηνεκές. Το ασφαλιστικό σύστημα νοσεί και δεν είναι βέβαιο ότι ο Κατρουγκαλος θα δώσει μια οριστική λύση. Είτε γιατί δεν γνωρίζει πως, είτε (το πιθανότερο) διότι δεν τολμά.

Όπως δεν τόλμησαν και όλοι οι προηγούμενοι, για να είμαστε δίκαιοι στην κριτική μας. Από την εποχή που ο Γιαννίτσης επιχείρησε να βάλει μια τάξη και εντεύθεν, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα φέρει βαρύτατη ευθύνη. Αφενός αγνόησαν τον Γιαννιτση, αφετέρου ξεσάλωσαν. Ποιος θα ξεχάσει τις αλήστου μνήμης προεκλογικές κόντρες του ΓΑΠ με τον Καραμανλή για το ποιος θα δώσει το «παραπάνω ευρώ» στους συνταξιούχους;

Ουδείς τόλμησε να πει την αλήθεια στον κόσμο. Όλοι ανεξαιρέτως κινούνταν με τη λογική του «λεφτά υπάρχουν». «Φέσωναν» τον προϋπολογισμό για να πληρώνονται συντάξεις. Οι οποίες συντάξεις ούτε αντιστοιχούσαν στις εισφορές, ούτε δικαιολογούταν το ύψος τους από την ανάγκη διαβίωσης. Κάθε κλάδος που διαμαρτυρόταν, έπαιρνε και έναν μποναμά από τον εκάστοτε υπουργό. Τι τον ένοιαζε; Δικά του ήταν τα λεφτά; Κινούταν με τη λογική του «ας βγάλει το φίδι από την τρύπα ο επόμενος». Θυμάται κανείς ποιος ήταν υπουργός εργασίας το 2004, όταν το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν αυξήσεις 3-5% σε όλες σχεδόν τις συντάξεις; Μάλλον όχι. (Για την ιστορία και μόνο ήταν ο Δημήτρης Ρέππας).

Δεν ήταν βέβαια ο μόνος. Εξάλλου, τότε ήταν χρυσές εποχές. Λεφτά υπήρχαν.

Ακόμη όμως και μετά τη συνειδητοποίηση της κατάστασης, οι πολιτικοί συνέχιζαν τις παροχές. Αυτή ήταν η έννοια του «λεφτά υπάρχουν». Το έκαναν όλοι ανεξαιρέτως. Έτσι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει την εξουσία. Υποσχέθηκε μια ολική επαναφορά των «χρυσών εποχών». Το «χρυσό δίδυμο» Σκουρλέτη-Στρατούλη, υποσχόταν άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού και της 13ης σύνταξης στα τέλη του περασμένου Γενάρη… Μόνο που πλέον δεν υπήρχαν λεφτά.

Και πώς να υπάρξουν; Η κοινωνία μας γερνάει τάχιστα και οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειές. Οι λίγοι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν για τις συντάξεις ολοένα και περισσότερων απόμαχων της εργασίας. Δεν βγαίνει η εξίσωση.

Οι ανεύθυνοι πολιτικοί που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας από το 2008 και μετά, επιδείνωσαν το πρόβλημα. Θέλοντας να μειώσουν το μισθολογικό κόστος του δημοσίου, έβγαλαν στη σύνταξη 50άρηδες. Όχι μόνο αυτό, αλλά τους χρύσωσαν και το χάπι. Κανείς δεν σκέφθηκε ποιος θα πληρώσει για να παίρνουν νέοι άνθρωποι παχυλές συντάξεις και αυτοκρατορικά εφάπαξ; Και αν το σκέφθηκε που κατέληξε;

Η αλήθεια είναι πικρή. Όσο και αν προσπαθούν να την κρύψουν δημαγωγοί και πολιτικάντηδες, θα λάμψει. Χρόνος δεν υπάρχει πλέον για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Δεν μπορεί να χρηματοδοτείται το σύστημα από ανθρώπους που δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη για να μην περιοριστούν τα προνόμια όσων λαμβάνουν σήμερα αποδοχές δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με τις εισφορές τους.

Πρέπει όμως να περισώσουμε ότι μπορούμε. Για να γίνει αυτό, κάποιοι θα πονέσουν. Αν δεν το κάνουμε θα πονέσουμε όλοι μαζί. Και τα ρετιρέ και αυτοί που δεν έχουν εναλλακτική. Κυρίως όμως θα πονέσουν τα παιδιά μας που θα βρουν ένα υπερχρεωμένο σύστημα το οποίο και θα κληθούν να χρηματοδοτούν γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πάρουν τίποτε πίσω.





freepen

ΗΠΑ-Ρωσία: Ζούμε την αρχή ενός νέου Ψυχρού Πολέμου;


Του Χρήστου Διαμαντόπουλου*

Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας. Την ώρα που οδηγούμαστε προς μία βιώσιμη λύση για τα πυρηνικά του Ιράν, τα γεγονότα στην Ουκρανία οδηγούν και τις δύο πλευρές σε ένα επιζήμιο αδιέξοδο. Γίναμε μάρτυρες των πρώτων ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών, κατά θέσεων τζιχαντιστών στην Συρία, που άφησαν πίσω τους, 36 νεκρούς (όπως αναφέρεται έως τώρα). Η ρωσική παρέμβαση αυξάνει τον κίνδυνο για περαιτέρω ρήξη με τις Η.Π.Α, όμως την ίδια στιγμή, ενδεχομένως να ανοίγει και ένα δρόμο πιθανής συνεργασίας κατά του ISIS.

Έτσι λοιπόν, προτού στο τιμόνι των Η.Π.Α βρεθεί ένας νέος, πιο επιθετικός Πρόεδρος, και πριν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο αντιαμερικανισμός στην Ρωσία, ίσως υπάρχει μία ευκαιρία για Ουάσινγκτον και Μόσχα να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα στη σχέση τους.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική: καμία πλευρά δεν είναι έτοιμη να προβεί στις απαραίτητες παραχωρήσεις, ώστε να εκτονωθεί η ένταση και να καλυτερεύσουν οι σχέσεις.

Μόσχα και Ουάσινγκτον έχουν σοβαρές διαφορές, τόσο σε κοινοποιήσιμο, όσο και σε μη κοινοποιήσιμο επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι, δίχως αναθεώρηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας (και ιδίως σε ότι αφορά στον υβριδικό πόλεμο), δεν είναι εύκολη η αποτόνωση των εντάσεων που δημιουργούνται. Ως αποτέλεσμα, ίσως βρισκόμαστε στις αρχές ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.

Βέβαια, ο ανταγωνισμός ίσως να μην είναι τόσο έντονος, όσο στην «παλαιά» ψυχροπολεμική περίοδο, όμως το αποτέλεσμά του θα είναι η δυσχέρεια στη συνεργασία για την επίλυση ζητημάτων, όπως αυτό του ISIS, της Συρίας και του Ιράν και κατ’ επέκταση, η αστάθεια στη διεθνή τάξη πραγμάτων. Ιδανική εξέλιξη θα ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών για ένα κοινώς αποδεκτό πλαίσιο (που θα αφορά στη διεθνή τάξη) για την αποφυγή μελλοντικών συγκρούσεων, ιδίως στις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Βέβαια, μία τέτοια συνεργασία φαντάζει απίθανη, καθώς και οι δύο πλευρές δεν δείχνουν διάθεση για δέσμευση. Από τη μία πλευρά, η Ρωσία θα πρέπει να πείσει τις Η.Π.Α και τους Συμμάχους, ότι δεν επιδιώκει περαιτέρω αλλαγές στο status quo, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη σειρά τους, θα πρέπει να δείξουν τη διάθεση για ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Στις διαπραγματεύσεις, τα κράτη μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, όταν αποδεχτούν (αμοιβαία) παραχωρήσεις, προκειμένου να καταδείξουν ότι επιδιώκουν τη συμφωνία. Και εδώ γεννάται το ερώτημα: ποιές παραχωρήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να προκύψει μία διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε αμοιβαίως αποδεκτό αποτέλεσμα; Η Ρωσία μπορεί να επανορθώσει για τη δράση της στην Κρίμαια – όπου οι Σύμμαχοι βλέπουν μεγάλες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου – είτε αναιρώντας την προσάρτηση (πράγμα ιδιαιτέρως δύσκολο), είτε δημιουργώντας οικονομικά και άλλα κίνητρα στο Κίεβο ώστε να αναγνωρίσει το νέο status quo. Από την άλλη πλευρά, οι Η.Π.Α μπορούν να κάμψουν το ρωσικό φόβο για περικύκλωση από το «νατοϊκό» ζυγό, είτε μέσα από τη δημιουργία ενός νέου υπερ-ευρωπαϊκού οργανισμού – πάνω από το ΝΑΤΟ - για την ασφάλεια, είτε επιβραδύνοντας τη διεύρυνση και αναγνωρίζοντας την ουδετερότητα των κρατών που βρίσκονται στα ρωσικά κράσπεδα.

Ωστόσο, το εσωτερικό πολιτικό κόστος τέτοιων κινήσεων, θα είναι τεράστιο για τους ηγέτες και των δύο πλευρών – αν «τολμήσουν» μία τέτοια διαδρομή επίλυσης των προβλημάτων. Οι δυσκολίες είναι πολύ περισσότερες για την Ρωσία, καθώς το Κρεμλίνο έχει επενδύσει τεράστια πολιτικά και οικονομικά «κεφάλαια» στο ζήτημα «Κριμαία». Στον αντίποδα, μία μετριοπαθής στάση για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η αναγνώριση της ρωσικής σφαίρας επιρροής, φαίνεται μη αποδεκτή στους Αμερικανούς πολιτικούς, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να προβεί στους απαραίτητους συμβιβασμούς ώστε να «δουλέψει» η διαπραγμάτευση. Ως αποτέλεσμα, ενδεχομένως να βαίνουμε σε μία νέα ψυχροπολεμική περίοδο, την οποία καμία πλευρά δεν επιθυμεί. Ας ελπίσουμε ότι οι πολιτικοί θα καταφέρουν να βρουν το θάρρος για την επίλυση όλων των προβλημάτων. Και ας μην ξεχνούμε ότι προβλήματα, όπως αυτό της Συρίας, αποτελούν και την πραγματική αιτία για τις ορδές των μεταναστών που κατακλύζουν την Ευρώπη.

*Ο Χρήστος Διαμαντόπουλος είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου






freepen

ΚΡΑΤΟΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ: Ζητούν από τη γιαγιά 3 ορφανών 130.000 ευρώ για το δωρεάν σπίτι που της παραχώρησε ο ΟΕΚ!


Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Αυγούστου 2007, όταν το νήμα της ζωής κόπηκε άδοξα για τους Γιάννη και Δήμητρα Καλμαντή, σε τροχαίο δυστύχημα, οι οποίοι ξεψύχησαν πάνω στην άσφαλτο, ενώ τα τρία παιδιά τους, ο 5χρονος τότε Δημήτρης και οι δύο αδερφές του, Μαρία και Νικολέτα, που εκείνη την εποχή ήταν 6 και 11 ετών αντίστοιχα, γλίτωσαν σαν από θαύμα.

Από τότε πέρασαν οκτώ χρόνια, και φύλακας-άγγελος για τα τρία ανήλικα παιδιά αποδείχθηκε η μητέρα του 39χρονου ηλεκτρολόγου, η Δήμητρα Καλμαντή, η οποία με τις πράξεις της έδειξε το μεγαλείο της ψυχής της. Μέσα από άπειρες δυσκολίες μεγαλώνει μέχρι και σήμερα τα τρία εγγόνια της με αξιοπρέπεια, παρότι η μοίρα τής έπαιξε ένα τόσο άσχημο παιχνίδι.

Η ιστορία των τριών παιδιών είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η γιαγιά τους βρισκόταν τότε στο ενοίκιο και με την πενιχρή σύνταξή της αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στην ανατροφή των εγγονιών της. Το πρόβλημα της στέγης λύθηκε στις αρχές του 2008, όταν και παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ένα διαμέρισμα 93 τ.μ. στη Νέα Ιωνία του Βόλου, το οποίο παραδόθηκε στην οικογένεια Καλμαντή σε ειδική εκδήλωση από τα στελέχη του ΟΕΚ.

Μία επταετία αργότερα, ένα καινούριο δισεπίλυτο πρόβλημα δείχνει πως περιμένει την 79χρονη, πλέον, γυναίκα, εξηγώντας τον λόγο: "Την ημέρα εκείνη που πήρα στα χέρια μου το κλειδί του σπιτιού, είχα ρωτήσει εάν θα έπρεπε να πληρώσουμε κάτι στο μέλλον και μου είχαν ξεκαθαρίσει πως επρόκειτο για δωρεά, παρότι τόσα χρόνια πληρώναμε χαράτσια και φόρους για μία ιδιοκτησία που δεν μας άνηκε. Ωστόσο, πριν από τρεισήμισι μήνες που ο ΟΑΕΔ συνέταξε το παραχωρητήριο για τον οριστικό τίτλο μεταβίβασης του ακινήτου στα παιδιά, προέκυψε πως μας ζητούν να πληρώσουμε τίμημα 130.000 ευρώ. Στο παραχωρητήριο η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 430 ευρώ, όταν 600 ευρώ είναι όλη κι όλη η σύνταξή μου από το ΙΚΑ για να ζήσουμε τέσσερα άτομα".

Η αγανάκτηση έδειξε να πνίγει την κ. Δήμητρα Καλμαντή, η οποία με πόνο ψυχής συμπλήρωσε: "Στις 18 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλουμε την 1η δόση. Πού θα τα βρούμε τα χρήματα; Κι εάν δεν πληρώσω, που εκ των πραγμάτων αδυνατώ, τι θα συμβεί; Θα μας πετάξουν στο δρόμο; Η Ελλάδα βούλιαξε από τα χρέη και το κράτος έβαλε στο στόχαστρο τρία ορφανά; Αυτά τα πράγματα ούτε ο Θεός δεν τα θέλει".

Αν και η κατάσταση δείχνει πως περιπλέχθηκε, η γιαγιά των παιδιών δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε:

"Αγωνίζομαι χρόνια για τα εγγόνια μου, αφού σημαίνουν τα πάντα για μένα. Είναι όλη μου η ζωή. Δεν το έβαλα ποτέ κάτω για εκείνα, ούτε θα το κάνω τώρα. Όμως έφτασα 79 χρόνων. Πόσο θα αντέξω για να τα φροντίζω; Σαν να μη μου έφτανε ο πόνος για το τραγικό τέλος του γιου μου και της νύφης μου, που είναι σαν ένα καρφί μέσα στην καρδιά μου, τώρα έχω και το πρόβλημα με το σπίτι. Από την πλευρά μου θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για να βρω μία λύση, αλλά την ίδια στιγμή απευθύνω έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να μας βοηθήσουν, αφού υπάρχει κίνδυνος να μείνουμε άστεγοι...".

Σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, απάντησε πως θεωρεί πολύ περίεργο να έχει παραχωρηθεί δωρεάν το διαμέρισμα, καθώς δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο ο κανονισμός του ΟΕΚ, ωστόσο την προβλημάτισε το ύψος του τιμήματος, το οποίο εκτιμά ότι είναι υψηλό.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε η κ. Καραμεσίνη, θα πρέπει να δοθεί ο χρόνος να εξεταστεί λεπτομερώς η υπόθεση, ώστε να αντιμετωπιστεί με τη μεγαλύτερη ευαισθησία το θέμα.




freepen

Τράπεζα της Ελλάδος: Οικονομικός δολοφόνος υπέρ ολιγαρχών


Του Κώστα Βαξεβάνη

Είναι πάνω από τρία χρόνια και σίγουρα μερικές εκατοντάδες δημοσιεύματα, με τα οποία προσπαθούμε να καταδείξουμε το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος στο σύστημα της τραπεζοκλεπτοκρατίας. Πριν την κρίση, το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή ληστεία. Χρηματοδότησε μέσω δανείων, χωρίς εγγυήσεις ή με εικονικές εγγυήσεις, εταιρείες, επιχειρηματίες, εταιρικά σχήματα που αποτελούνταν από αχυρανθρώπους των ίδιων των τραπεζιτών. Ουσιαστικά τα δάνεια αυτά, ήταν χρήματα προς τους εαυτούς τους και την τοπική ολιγαρχία. Στη συνέχεια, ενέγραψαν αυτά τα δάνεια στις ζημιές των τραπεζών. Όταν ξέσπασε η κρίση, το ελληνικό Δημόσιο, δανείστηκε λεφτά και υπέγραψε μνημόνια για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες και να καλύψεις τις μαύρες τρύπες. Η ανακεφαλαιοποίηση που κάλυψε τη ληστεία αποδόθηκε στην κρίση.

Όλα αυτά έγιναν με την κάλυψη της Τράπεζας της Ελλάδος, που θεωρητικά είναι ο φορέας που έπρεπε να ελέγχει τις τράπεζες. Η Τράπεζα της Ελλάδος διαβεβαίωνε πως το Τραπεζικό σύστημα είναι υγιές. Και όταν η τραπεζοκλεπτοκρατία άρχισε να γίνεται εμφανής δια γυμνού οφθαλμού των πολιτών, τότε η Τράπεζα της Ελλάδος έριξε στην αρένα δυο τρεις τραπεζίτες για να σωθούν οι προστατευόμενοί της (ή μήπως οι προστάτες της;).

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι αυτό του Λαυρεντιάδη. Η Τράπεζα της Ελλάδος του έδωσε άδεια για να πάρει την Proton Bank και αφού μέσα από την Proton δανείστηκαν οι άλλοι τραπεζίτες για να εμφανίσουν πως κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις τράπεζές τους, πως είχαν λεφτά δηλαδή, με ένα πόρισμά της τον ονόμασε κλέφτη και τον έριξε στα χέρια της Εισαγγελίας. Το ίδιο έγινε και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του οποίου στελέχη και δανειολήπτες παραπέμφθηκαν πρόσφατα σε δίκη.

Τα τρία αυτά χρόνια υποστηρίξαμε και αποδείξαμε, πως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Εισαγγελία, λειτουργούν ως οικονομικοί δολοφόνοι. Στέλνουν στο εδώλιο περιπτώσεις που κάποιος προφανώς επιλέγει και αφήνουν στα συρτάρια τις μεγάλες κομπίνες των Τραπεζών. Η περίπτωση του Αντρέα Βγενόπουλου είναι ένα παράδειγμα. Μια ολόκληρη Δημοκρατία κατηγορεί τον Βγενόπουλο πως πήρε μιά Τράπεζα στην Κύπρο την οποία χρησιμοποίησε για να δανειοδοτήσει δικούς του ανθρώπους και κρυφά τον εαυτό του όπως υποστηρίζουν μέσα από τα δάνεια του εφοπλιστή Ζολώτα. Πριν από ένα μήνα δύο εισαγγελείς βρίσκονταν στο στάδιο των διώξεων του Βγενόπουλου αλλά τους αφαίρεσαν τη δικογραφία. Ένα άλλο κομμάτι της Δικαιοσύνης κινείται για να μην αποδοθεί ο Βγενόπουλος στους Κύπριους για να απολογηθεί για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που χρησιμοποιούνται για τις τράπεζες δεν είναι μια αδικία αλλά ένας σχεδιασμός που περιλαμβάνει την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτή τη φορά τις κατηγορίες δεν τις αποδίδουν τα δικά μας δημοσιεύματα αλλά ένας ανακριτής, ο Γ. Ανδρεάδης. Ερευνώντας την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο ανακριτής, αλλά έχοντας επίσης και την υπόθεση Καρούζου και των δανειοδοτήσεών του, παρατήρησε πως η Τράπεζα της Ελλάδος, για αντίστοιχα δάνεια, με ίδιους όρους, στέλνει στη Δικαιοσύνη ενοχοποιητικά πορίσματα όταν πρόκειται για τους δανιεολήπτες του Τ.Τ αλλά αθωωτικά όταν επρόκειτο για τον Καρούζο.

Στο τεύχος 85 του HOT DOC που κυκλοφορεί υπάρχουν τα σκανδαλώδη παραδείγματα της ίδιας της δικογραφίας του Ανδρεάδη. Όταν για παράδειγμα ο Λαυρεντιάδης παίρνει δάνειο από το ΤΤ, έχοντας κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών του, σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ είναι ανεπίτρεπτο. Όταν όμως το καταχρεωμένο Mega παίρνει νέο δάνειο μετά από αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου, η αύξηση αυτή σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ είναι απόδειξη ευρωστίας και λόγος για ένα ακόμη δάνειο. Τα δάνεια του Καρούζου που έχουν δοθεί με ίδιους όρους με τους οποίους έδινε δάνεια το ΤΤ χαρακτηρίζονται νόμιμα αλλά του ΤΤ παράνομα. Βέβαια, η ΤτΕ όταν βρίσκει “ενόχους” στα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της ξεφεύγει ο κουνιάδος του Ευάγγελου Βενιζέλου, Μπακατσέλος, ο οποίος πήρε ένα εκατομμύριο χωρίς εγγυήσεις και ενώ ήταν υπό κατάρρευση, αλλά και ο Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος πήρε δάνειο για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με εγγύηση μια δήλωση υπουργού πως η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει τα αναδρομικά στους δικαστές.

Όλο το διαρκές σκάνδαλο περιγράφεται στο τεύχος του HOT DOC. Αναρωτιέμαι αν η περιγραφή είναι ικανή να κινητοποιήσει τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Διαφθοράς στη νέα κυβέρνηση η οποία ανέβηκε στην εξουσία μιλώντας και για χτύπημα της τραπεζοκλεπτοκρατίας.






freepen

Αγώνας δρόμου στο Μαξίμου

maximou

Πυρετός στο Μαξίμου για να κλειδώσουν τα πρώτα 50 μέτρα …
Μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ πρωθυπουργός, θα έχει συνεχείς διαβουλεύσεις με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων που θα αναγνωστούν από Δευτέρα.
Στο Euroworking Group που συνεδριάζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης αναμένεται να κλειδώσει η λίστα με τα νέα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέσα στις επόμενες 40 μέρες, για να κλείσει η αξιολόγηση. 
Πάντως, σύμφωνα Ευρωπαίο αξιωματούχο η λίστα των προαπαιτούμενων που θα πάρει το «πράσινο» φως είναι ατέλειωτη και αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 50 μέτρα και προαπαιτούμενα που άλλα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και άλλα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.





voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Ευρώπη συστρατεύεται με τη Ρωσία


sooults

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz τόνισε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να βρει τρόπο ώστε να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να περιοριστεί η «τρομοκρατική τρέλα» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 
Εδώ και δύο ημέρες η Ρωσία εκτελεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ISIL στη Συρία διότι η συριακή κυβέρνηση ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τη Μόσχα λίγες ημέρες πριν.
«Όσον αφορά το ρόλο που διαδραματίζει η Ρωσία, αυτό είναι κάτι που έχω συζητήσει με διαφορετικούς συναδέλφους. Η Ρωσία υπάρχει στη Συρία τώρα. Αυτό είναι κάτι που είναι σαφές για όλους. Και γι ‘αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε με τη Ρωσία για το θέμα αυτό και να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα είδος κοινής στρατηγικής», κατέστησε σαφές ο Schulz.
"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να βοηθήσει διπλωματικά" τόνισε.




voice news

Νέα δεδομένα: Οι υδρογονάνθρακες τελειώνουν την Τουρκία στην Μεσόγειο

petre
Νέα μεγάλη συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο, δείχνει να περιθωριοποιηθεί πλήρως την Τουρκία στο Αιγαίο και γενικότερα στην Α. Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των τριών υπουργών εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, Νίκο Κοτζιά και Σάμεχ Σούκρι, στα πλαίσια της συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη, φαίνεται πως αποφάσισαν πως είναι προς το κοινό συμφέρον και των τριών χωρών, η συνεργασία για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα της Μεσογείου. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επισπεύσουν τις συζητήσεις για την επίλυση όποιων εκκρεμοτήτων υπάρχουν, δίνοντας προτεραιότητα στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η διατήρηση και ενίσχυση του μηχανισμού συνεχούς διαβούλευσης. 
Οι υδρογονάνθρακες πρόκειται να παίξουν ουσιώδη ρόλο στην τόσο στα σημερινά, όσο και στα μελλοντικά σχέδια συνεργασίας των τριών χωρών, ενώ έχουν ήδη τεθεί υπό συζήτηση τα θέματα αξιοποίησης τους. Αυτό αφορά κυρίως την Αίγυπτο και την Κύπρο, με την Ελλάδα όμως να βρίσκεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο.
Οι τρεις υπουργοί εξωτερικών έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την διεξαγωγή τριμερούς σύσκεψης κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με την ημερομηνία να παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, καθώς οι τρεις ηγέτες προσπαθούν να συμπεριλάβουν τη σύσκεψη μέσα στο πρόγραμμά τους.
Αξίζει να αναφερθεί πως τα σχέδια μπορεί σε αυτή την φάση να περιλαμβάνουν μόνο της προαναφερθείσες χώρες, αλλά έχει τεθεί ως στόχος η δημιουργία ανάλογων συνθηκών συνεργασίας και με άλλες χώρες της ανατολής, όπως για παράδειγμα το Ιράν.





voice news

Έρχεται ο Big Brother…

big

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθεί την αναγραφή των διακριτικών αριθμών του κάθε πολίτη (αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) στην Κάρτα του Πολίτη.
Το θέμα εξέτασαν σε σύσκεψη ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον γενικό διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του υπουργείου Θ. Οικονόμου και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.
Για εκσυγχρονισμό του κράτους και διευκόλυνση των πολιτικών έκανε λόγο ο κ. Κουρουμπλής σχετικά με το "φακέλωμα" των πολιτών ενώ επισήμανε πως θα συγκληθεί άμεσα ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση αυτού του στόχου.



voice news

ΣΟΚ! Επίσημο: Έρχεται γενικευμένος πόλεμος...

ww3
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει στο Ιράν «να εισβάλει, να τρυπώσει ή να μπει περπατώντας στη λέσχη πυρηνικών όπλων».
Ο Νετανιάχου έκανε γνωστή τη διαφωνία του για τη συμφωνία ανάμεσα σε Τεχεράνη και Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και σημείωσε ότι μόλις αρθούν οι κυρώσεις «το Ιράν θα βγει στο κυνήγι και θα κατασπαράξει όλο και περισσότερα θηράματα».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η συμφωνία με το Ιράν δεν κάνει πιο πιθανή την ειρήνη, «κάνει πιο πιθανό τον πόλεμο». Μετά την συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, το Ιράν ξοδεύει δισεκατομμύρια σε όπλα και δορυφόρους, καταγγέλλει ο Νετανιάχου.
«Όταν επιβραβεύεται η κακή συμπεριφορά, γίνεται απλά χειρότερη» είπε. «Ανησυχώ βαθύτατα για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν που θα αποδειχθεί να είναι πιστοποιητικό γάμου μιας ανίερης ένωσης» πρόσθεσε.





voice news

Κάτι συνταρακτικό θα συμβεί στις 20 Οκτωβρίου...

top secret

Την ώρα που ετοιμάζεται να πάρει μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τον δημόσιο πλούτο της Ελλάδας, το ΔΝΤ ετοιμάζεται να ανακοινώσει κάτι το οποίο θα συνταράξει την παγκόσμια οικονομία... Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο θα ανακοινώσει στις 20 Οκτωβρίου τον ερχομό του παγκόσμιου νομίσματος...





voice news

«Πανηγύρια» στη Νέα Δημοκρατία – Υποψήφιος ο Άδωνις – Βρήκε τις 50 Υπογραφές


ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Τα κατάφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ώστε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γεωργιάδης κατόρθωσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό και πλέον μπαίνει και αυτός στην κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ. Αναμένεται να καταθέσει αύριο την υποψηφιότητά του…

Είναι τόσο κοντά μας που νομίζουμε ότι είναι τόσο μακριά μας


ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ο καιρός ακόμα καλός, οι καφετέριες γεμάτες και ο κοσμάκης έξω παρηγορείται με καφεδάκι. Το πρόβλημα μας είναι ¨ Οι Ευρωπαίοι τα γυρίζουν τώρα για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους . Αποκλείουν το «κούρεμα» . Η λογιστική «ντρίπλα» των Ευρωπαίων. Επιδιώκουν ρύθμιση που δεν ωφελεί μεσοπρόθεσμα την Ελλάδα.¨iefimerida.gr 1Οκτωβρίου 2015
ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ
τα αποδημητικά πουλιά κατεβαίνουν μαζί με τα ρωσικά μεταγωγικά πλοία στις θερμές θάλασσες της Μεσογείου.
¨ Τούρκοι παρατηρητές πλοίων συγκεντρώνονται καθημερινά στο Βόσπορο και φωτογραφίζουν μια παρέλαση ρωσικών πλοίων.
Κάνουν λόγο για στρατιωτικά αλλά και εμπορικά πλοία, που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό προς την Μεσόγειο.
Εξηγεί στο euronews ο ερασιτέχνης παρατηρητής πλοίων Γιορούκ Ισίκ.
Ο Γιορούκ μας λέει πως η ασυνήθιστη ρωσική δραστηριότητα εντάθηκε στο τέλος του καλοκαιριού, όταν δηλαδή η Μόσχα ενίσχυσε τη συμμετοχή της στο συριακό εμφύλιο πόλεμο.
«Η έντονη κινητικότητα έδωσε ένα τρελό ρυθμό στο χόμπι μας. Δυσκολευόμαστε να προλάβουμε τα πλοία. Την προηγούμενη εβδομάδα, κάθε μέρα υπήρχε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στο Βόσπορο. Κάποιες μέρες υπήρχαν και δύο ή τρία και μερικές φορές πέρναγαν την ίδια ώρα. Το περασμένο Σάββατο, δύο ρωσικά πλοία, ένα που επέστρεφε στη Σεβαστούπολη κι ένα που έπλεε προς τη Μεσόγειο, συνέπεσαν ακριβώς εδώ, κάτω από τη γέφυρα του Βοσπόρου», λέει ο Ισίκ.¨ efenpress.gr/e-nautilia.gr 30 Σεπτεμβρίου 2015
ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
¨Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει “ο τρόμος να ριζώσει” ή “τετελεσμένες καταστάσεις” δίπλα στα σύνορά της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά την έναρξη από τη Ρωσία αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.
“Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στον τρόμο να ριζώσει ή μονόπλευρες ‘τετελεσμένες’ καταστάσεις ακριβώς δίπλα στα σύνορά της”, ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Βουλή¨. eikonografies.com/ 1Οκτωβρίου 2015
ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ
¨Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει το αίτημα ¨ΠΕΡΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ στην Συρία¨ λίγο πριν την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (η Άνω Βουλή) χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις. Το Σώμα, δηλαδή οι αντιπρόσωποι των ρωσικών ομόσπονδων κρατιδίων, ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα την Τετάρτη.
Τελευταία φορά που η Μόσχα είχε προχωρήσει σε τέτοια άδεια ήταν το 2014, κατά την προσάρτηση της Κριμαίας.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ ανέφερε, σύμφωνα με το ρωσικό RIA Novosti…
Ο Ιβάνοφ ανέφερε πως η απόφαση σχετίζεται μόνο με μέσα της ρωσικής αεροπορίας και «δεν θα πατήσουν ρωσικές μπότες σε συριακό έδαφος». Η απόφαση, ανέφερε, σχετίζεται με το ρωσικό εθνικό συμφέρον, καθώς στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία δραστηριοποιούνται και μαχητές από τη Ρωσία (κυρίως τις περιοχές του Καυκάσου)¨. πηγή:in.gr geopolitics.com.gr/9/30/2015
ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ
¨Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι ζήτησε πριν από λίγο από την Ρωσία να επεκτείνει τα αεροπορικά κτυπήματα κατά του ISIL και στο έδαφος του Ιράκ κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ότι η Ρωσία πλέον θα αναλάβει την προστασία μερικών από των βασικότερων πετρελαϊκών κοιτασμάτων παγκοσμίως, που βρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Το Ιράκ θα καλωσόριζε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο ιρακινό έδαφος , ενώ πρόσθεσε ότι ¨»Ανταλλάσσει πληροφορίες με τη Συρία και τη Ρωσία σχετικά με τους τζιχαντιστές».pronews.g r01/10/2015
ΣΤΟ ΡΙΑΝΤ
¨Ο Σύρος ηγέτης Μπασάρ αλ-Άσαντ πρέπει να φύγει από την θέση του ή θα τον διώξουμε από εκεί με στρατιωτική δύναμη, δήλωσε την τρίτη ο Σαουδάραβας υπουργός εξωτερικών, Αντέλ Αλ- Yubeir , προειδοποιώντας ότι θα ενισχύσει την υποστήριξη των ανταρτών των Συριακών ομάδες.
Ο Al-Jubeir απέρριψε την προσφυγή της Ρωσίας προς τον διεθνή συνασπισμό να βοηθήσουν τον Άσαντ στην καταπολέμηση των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους και είπε ότι η καλύτερη επιλογή για το Σύρο ηγέτη θα είναι να φύγει.¨ hellasforce.com 1-10-2015
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
¨Μία νέα κρίση παραμονεύει με επίκεντρο αυτή τη φορά τις αναδυόμενες οικονομίες, προειδοποιεί σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το ΔΝΤ εστιάζει στο ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες – ιδίως της Federal Reserve- το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει πιστωτικό ατύχημα, με παγκόσμιες προεκτάσεις..¨ iefimerida.gr 29 Σεπτεμβρίου 2015
Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε λίγες ώρες και τόσα άλλα παίζονται στο παρασκήνιο και ουσιαστικά τις ζωές μας κορώνα-γράμμα.
Το στρατηγείο των πραγματικών επιχειρήσεων έχει στηθεί ουσιαστικά μεταξύ Γης και Ουρανού με σημείο αναφοράς την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά.
Κάποιοι σχεδίασαν την διάλυση της Τουρκίας και τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου κάτω υπό νέο καθεστώς διέλευσης των πλοίων για να αποδυναμώσουν την Ναυτική δύναμη της Ρωσίας μακροπρόθεσμα στην Μαύρη Θάλασσα και την Μεσόγειο.
Παλαιότερα αρθρογραφήσαμε ότι ¨ τα προβλήματα της Ουκρανίας κατεβαίνουν με φόρα στα Στενά¨
Σήμερα απλώς δεν κατέβηκαν μόνο αλλά είναι έτοιμα να πυροδοτήσουν με αλυσιδωτές γεωπολιτικές εξελίξεις και εμπλοκές όλη την ευρύτερη περιοχή την στιγμή μάλιστα που κάποιοι φρόντισαν να αφήσουν την Ελλάδα γυμνή οικονομικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Το πρόβλημα το ποιος θα ελέγξει τα ΣΤΕΝΑ θα αναδεύσει προς το χειρότερο την ανθρωπότητα και θα αποτρέψει την κυριαρχία του Αντίχριστου συστήματος που ταλαιπωρεί ειδικά πρώτα εμάς τους Ορθοδόξους.
Δεν γνωρίζουν οι υπόλοιπες πρωτεύουσες του κόσμου ότι …
ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ έχει απλώσει ήδη πάλι το ΤΙΜΙΟΝ ΜΑΦΟΡΙΟΝ ΤΗΣ και την ΣΚΕΠΕΙ για να την αποδώσει στους φυσικούς κληρονόμους της.

ΣΚΑΕΙ… ΒΟΜΒΑ ΕΝΦΙΑ – ΤΟ «ΚΟΛΠΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΕΝΦΙΑ
ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά εξαθλιωμένοι Ελληνες πολίτες, στους οποίους περιλαμβάνονται και πάρα πολλοί άνεργοι, ανάπηροι, τυφλοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, χάνουν και φέτος το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά ολόκληρο το δυσβάσταχτο αυτό χαράτσι!
«Βόμβα»
Αιτία το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε και φέτος να συμπεριλάβει στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση των μερικών και των ολικών απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%! Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογουμένου που θα λαμβάνεται υπόψη για να διαπιστωθεί εάν δικαιούται ή όχι την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα συνυπολογίζονται επίσης τα επιδόματα ανεργίας και το ΕΚΑΣ!
Ολα αυτά τα ποσά θα προστίθενται στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς, δηλαδή στους μισθούς, τις συντάξεις, τα ενοίκια, τα κέρδη από επιχειρήσεις, τους τόκους καταθέσεων κ.λπ. Στη συνέχεια στο άθροισμα που θα προκύπτει θα προστίθεται και τυχόν επιπλέον διαφορά εισοδήματος λόγω υψηλών τεκμηρίων! Ετσι, στις περισσότερες περιπτώσεις τα συνολικά ποσά «καθαρού ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος» θα «φουσκώνουν» υπέρμετρα και θα ξεπερνούν τα σχετικά χαμηλά όρια εισοδήματος που έχουν τεθεί ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας.
Εκτόπισμα
Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί Ελληνες πολίτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν πληγεί από τα σκληρά μέτρα λιτότητας των Μνημονίων.
Aυτό το «κόλπο» με το οποίο θα συναθροίζονται όλα τα παραπάνω ποσά προκειμένου να «φουσκώνουν» τεχνητά τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έτους 2014 εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών νοικοκυριών και να υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ανώτατα όρια για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ αποκαλύπτεται μέσα από την απόφαση που εξέδωσε χθες η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου για τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης εκπτώσεων επί του ΕΝΦΙΑ του έτους 2015.
Δικαιούχοι
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με σκοπό να καθοριστεί ο τρόπος εφαρμογής των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 7 του νόμου 4223/2013, οι οποίες προβλέπουν ότι:
1 Δικαιούχος απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ είναι κάθε φορολογούμενος που πληροί τις εξής προϋποθέσεις:
* Το «συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα» του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
* Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»