Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Αυτά μας δίνει ο Πούτιν! ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΡΟΜΟΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σιγά σιγά αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα από τα θέματα που συζήτησαν ο Ρώσος Ηγέτης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος Πρόεδρος πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα την παράδοση 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης «-BM» του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, στη βάση της αμυντικής συμφωνίας που είχε υπογράψει το 2013 ο τότε Έλληνας Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Το οικονομικό κόστος  της ρωσικής πρότασης ανέρχεται στα 2.5 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM, στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός των όπλων και πακέτο ανταλλακτικών και υποστήριξης. Μάλιστα για να γίνει ακόμα πιο δελεαστική η πρόταση των Ρώσων το 30% του κόστους μπορεί να αποπληρωθεί με εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και το υπόλοιπο  70% με χαμηλότοκο δάνειο, που μάλιστα θα έχει 5ετή περίοδο χάριτος. H οικονομική αυτή πρόταση είναι εξαιρετική στη σχέση ποιότητας-ποσότητας-κόστους.  Όσον αφορά πιθανή ασυμβατότητα με την υπάρχουσα Νατοϊκή τεχνολογία η  έκδοση για την Ελλάδα προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης δυτικών ηλεκτρονικών όπως συστημάτων ασυρμάτων και IFF.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θεωρείται υπέρ-όπλο, σαφώς ανώτερο των F-22 και F-35 των ΗΠΑ.
Δείτε ενδεικτικό βίντεο των δυνατοτήτων του :







voice news

Τα διαμάντια της ρωσικής αεροπορίας!


Yakovlev_Yak-130
Τη δημοσίευση του βίντεο και τον υποτιτλισμό επιμελήθηκε ο Theofilos. Δείτε το:

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για το επικίνδυνο πυραυλικό πρόγραμμα


antimissilie_shield-638x330
Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ν’ ανταποκριθούν στις προτάσεις της Ρωσίας για να συζητήσουν το πυραυλικό πρόγραμμα που προωθεί η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ρώσου Αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, που χαρακτήρισε την αμερικανική πρωτοβουλία ως “πολύ επικίνδυνη.”
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Ρουμανία και την Πολωνία τον προηγούμενο μήνα ότι θα βρεθούν εντός του βεληνεκούς των ρωσικών πυραύλων, επειδή στο έδαφος τους έχουν αναπτυχθεί συστήματα της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας, την οποία και η Μόσχα θεωρεί ως άμεση απειλή κατά της ρωσικής εθνικής ασφάλειας.
Μιλώντας στη διάσκεψη για την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ασία, που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη, ο Αντόνοφ υποστήριξε ότι το αναφερόμενο αμερικανικό πυραυλικό πρόγραμμα προκαλεί προβλήματα τόσο για τη Ρωσία, όαο και για την Κίνα, τονίζοντας ότι η Μόσχα έχει ζητήσει αρκετές φορές από τις ΗΠΑ να ξανασκεφτούν τα σχέδια τους, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Μπαράζ δικογραφιών στη Βουλή…


vouli708_57
Μπαράζ δικογραφιών από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες κάποιων πολιτικών.
Συγκεκριμένα, να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη.
Διαβιβάστηκε μία δικογραφία προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα γίνει άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.
Η δεύτερη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά του κ Πολάκη, σύμφωνα με την οποία 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, «που έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών», ενώ αποδίδει στην πολιτεία «εγκληματική ολιγωρία».
Η τρίτη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου και πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής Ηλία Σταύρου κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ηλ. Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση για όσα ψευδώς έχουν αναγραφεί στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχανώμαλο» και «ψυχικά άρρωστο».
Η τέταρτη και τελευταία αφορά την μηνυτήρια αφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κατά του κ. Γεωργιάδη με την τότε ιδιότητα του υπουργού Υγείας για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, η οποία προκάλεσε ανησυχία λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών αλλά προκάλεσε και φόβους για τον κίνδυνο υγείας των πολιτών.
Πάντως, κατά την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα με τους ασθενείς, αλλά ούτε και με την επάρκεια των ασθενοφόρων.




hellasforce

Ιδρύεται Μεγάλη Μυστική Υπηρεσία


ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΙΔΡΥΕΙ…ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΙΔΡΥΕΙ…ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street και της τουρκικής Milliyet, το Γενικό Αρχηγείο του ΝΑΤΟ αποφάσισε να ιδρύσει ένα κεντρικό όργανο που θα συντονίζει τις πληροφοριες των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Η πρόφαση για την ίδρυση αυτή της καινούργιας ουσιαστικά μυστικής υπηρεσίας, όπως αναφέρεται, είναι η αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών την ίδια ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, o Σεργκέι Λαβρώφ, κατήγγειλε τους Αμερικανούς ότι, ακούστε, ζήτησαν από την Ρωσία να μηn… βομβαρδίζει την Al Nusra στην Συρία, δηλαδή το παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Η υποκρισία των Αμερικανών όλο της το μεγαλείο!
Όπως αναφέρει το παρασκήνιο, η ίδρυση αυτή της νέας υπηρεσίας κρίθηκε αναγκαία μετά τις επανειλημμένες παραβάσεις των Ρώσων σε πολλά επίπεδα, γεγονός που κατέδειξε την μεγάλη αδυναμία των δυτικών και των ΗΠΑ στον τομέα των πληροφοριών και τώρα αποφάσισαν να καλύψουν με αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο αυτό κενό. Όσον αφορά τους Ισλαμιστές και τους Τζιχαντιστές… μια από τα ίδια.
Άλλωστε παρά τις επανειλημμένες αποδείξεις και από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ ότι η Τουρκία του Ερντογάν συνεργάζεται άμεσα με τους Τζιχαντιστές στην Συρία αλλά και στην Λιβύη, το περίφημο ο ΝΑΤΟ ξέρει πολύ καλά να κάνει τα.. στραβά μάτια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος




hellasforce

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!


ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
Γι άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, σοκάρει και εκνευρίζει τους Τούρκους με πρωτοφανείς δηλώσεις για το ίδιο το μέλλον της χώρας τους που τους προκαλούν μεγάλη ταραχή.
Μιλώντας στο ρωσικό κανάλι Rossiya 1 ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι η υπερφίαλη εξωτερική πολιτική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια με τις ατελείωτες προκλήσεις της οδηγεί αυτή την χώρα σε οριστική διάλυση και επαίνεσε την Γερμανία ότι με την απόφαση της αυτή αναγνώρισε το ιστορικό παρελθόν και έδωσε ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία ενώ είναι μια καλή αφετηρία για την βελτίωση των σχέσεων της με την Ρωσία.
Αφορμή για τις νέες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έδωσε η ψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο της αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και όχι μόνο από τους Οθωμανούς και τους Κεμαλικούς.
Όπως αναφέρεται ο Λαβρόφ, σχολιάζοντας αυτή την ιστορική όπως χαρακτήρισε απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου δήλωσε ότι είναι η απαρχή της πλήρης απομόνωσης της Τουρκίας και της διάρρηξης των σχέσεων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ τα έχει χαλάσει και με τις ΗΠΑ και αυτό είναι η απαρχή του τέλους για την χώρα αυτή.



hellasforce

ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ


Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ…
Το «όπλο» των κατασχέσεων τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, ενοικίων, ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων επιστρατεύει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών που βλέπει τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν εκτοξευθεί στα 88,5 δισ. ευρώ, τα φορολογικά έσοδα να εμφανίζουν «τρύπα», ενώ εκφράζονται ήδη φόβοι για νέα έκρηξη των απλήρωτων φόρων τους επόμενους μήνες όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα εκκαθαριστικά των δηλώσεων, τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ, τα νέα τέλη κυκλοφορίας.
Σε καθημερινή βάση τα δικαστικά τμήματα των εφοριών στέλνουν στις τράπεζες τουλάχιστον 1.200 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και σε όσους χρωστούν στην εφορία μικροποσά.
Οι τράπεζες, σύμφωνα με την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» με το που λάβουν ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια προχωρούν άμεσα στη δέσμευση των ποσών που βρίσκουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που χρωστούν στο Δημόσιο και στη συνέχεια «σηκώνουν» καταθέσεις που μπορεί να προέρχονται από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις.
ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι ο ίδιος ο οφειλέτης βρίσκεται προ εκπλήξεως καθώς δεν γνωρίζει τίποτα για τη διαδικασία, αφού η εφορία δεν του κοινοποιεί την απόφαση της κατάσχεσης. Απλώς το μαθαίνει όταν πάει στην τράπεζα.
Η κατάσχεση απαιτήσεων στα χέρια τρίτων θεωρείται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών το πιο πρόσφορο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, καθώς μπορεί να επιβληθεί με πιο γρήγορη διαδικασία σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο, όπως η κατάσχεση κινητών ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.
Μάλιστα είναι το πιο αποδοτικό καθώς μπορεί να εφαρμοστεί με διαδικασία η οποία δεν γνωστοποιείται άμεσα στον οφειλέτη, με συνέπεια ο τελευταίος να μην έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει για να την αποτρέψει.
Η διαδικασία της κατάσχεσης γίνεται ως εξής: από τη στιγμή που η εφορία διαπιστώσει ότι ένας φορολογούμενος δεν πληρώνει τη δόση του για πάνω από τρεις μήνες η ρύθμιση στην οποία έχει υπαχθεί ακυρώνεται και ξεκινάει η διαδικασία δέσμευσης λογαριασμών.
Τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ αποστέλλουν ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε όλες τις τράπεζες με την εντολή να δεσμευτούν τραπεζικές καταθέσεις μέχρι του οφειλόμενου ποσού, με την προϋπόθεση βέβαια ότι στον λογαριασμό υπάρχουν καταθέσεις. Η κάθε τράπεζα είναι υποχρεωμένη αυτομάτως να ελέγξει τα αρχεία της και να δεσμεύσει οτιδήποτε έχει στην κατοχή του ο πολίτης το αργότερο μέσα σε δυο ημέρες. Η κατάσχεση ολοκληρώνεται μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες από την αποστολή του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου.
Καταθέσεις
Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο η εφορία έχει δικαίωμα να «σηκώσει» ποσά από τις καταθέσεις του οφειλέτη στις τράπεζες. Εξαιρούνται τα ακόλουθα ποσά:
• Μισθοί, συντάξεις και λοιπά βοηθήματα καταβαλλόμενα τακτικά από ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον έχουν κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποίος έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ακατάσχετο όριο 1.000 ευρώ.
• Ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, τα επιδόματα τέκνων και τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ. Για να μην κατασχεθούν τα ποσά αυτά ενόσω βρίσκονται κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και ο λογαριασμός στον οποίο έχουν κατατεθεί να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, ως «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων».
• Οποιασδήποτε άλλης προέλευσης χρηματικό υπόλοιπο μέχρι 1.250 ευρώ σε για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.
Κατάσχεση ακινήτου
Η εφορία δικαιούται να κατάσχει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ. Έτσι αν ένας φορολογούμενος χρωστάει στην εφορία οποιοδήποτε ποσό πάνω από 500 ευρώ (π.χ. ένα ποσό της τάξεως των 600 ή των 1.000 ευρώ) και δεν έχει καταθέσεις στις τράπεζες ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή, τότε υπάρχει πιθανότητα να εκδοθεί εντολή για κατάσχεση του σπιτιού του ή κάποιου άλλου ακινήτου. Ο νόμος προβλέπει ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων.
Κατάσχεση αυτοκίνητου, σκάφους
Η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου, εφόσον ο φορολογούμενος χρωστάει πάνω από 500 ευρώ. Για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ επιτρέπεται στις φορολογικές αρχές να κατάσχουν οποιαδήποτε κινητά περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.
Μισθοί, εφάπαξ, ενοίκια
Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η εφορία έχει το δικαίωμα να κατάσχει τα ακόλουθα ποσά που τυχόν δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης:
• Από ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ.
• Το 1/2 οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος καταβάλλεται περιοδικά στον οφειλέτη, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.
• Το 1/5 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων.
• Το ½ του εφάπαξ που καταβάλλεται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο, λόγω εξόδου από την υπηρεσία ή το επάγγελμα.
• Έως και το 100% των ενοικίων των οποίων επίκειται η είσπραξη, εφόσον ο οφειλέτης δικαιούται να λαμβάνει τέτοια εισοδήματα.
• Έως και το 100% των πάσης φύσεως αποζημιώσεων (π.χ. για ζημιά που υπέστη κάποιο ασφαλισμένο περιουσιακό στοιχείο του κ.λπ.)
• Έως και το 100% των πάσης φύσεως εισπράξεων από πωλήσεις προϊόντων ή οποιονδήποτε άλλων πραγμάτων (π.χ. ακινήτων, ΙΧ αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.).
Οι κατασχέσεις των παραπάνω ποσών επιτρέπεται να γίνονται πριν την καταβολή τους στους δικαιούχους-οφειλέτες του Δημοσίου, δηλαδή ενώ τα ποσά αυτά βρίσκονται ακόμη στα χέρια εκείνων που πρόκειται να τα καταβάλουν (στα χέρια τρίτων, δηλαδή στα χέρια των εργοδοτών αν πρόκειται για μισθούς ή των ασφαλιστικών ταμείων αν πρόκειται για συντάξεις ή άλλες παροχές ή στα χέρια των ενοικιαστών αν πρόκειται για ενοίκια ή στα χέρια των αγοραστών αν πρόκειται για ποσά από πωλήσεις κ.λπ.).
Πότε αίρεται η κατάσχεση στα χέρια τρίτων
Σε καθημερινή βάση φεύγουν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προειδοποιητικά ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές με τα οποία καλούνται να τακτοποιήσουν να τις τακτοποιήσουν. Στο πρώτο πεντάμηνο του έτους email έλαβαν 319.840 φορολογούμενοι με συνολικές οφειλές 289,3 εκατ. ευρώ. Πολλοί έσπευσαν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις. Συνολικά από τα 289,3 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν 188,2 εκατ. ευρώ ή το 65,03%.



hellasforce

Επικίνδυνο «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» Απειλεί την Ελλάδα


ΒΟΗΘΕΙΑ
Ενα επικίνδυνο «τσουνάμι» που απειλεί την οικονομία, καλείται να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση η οποία δίνει το σήμα για «επανεκκίνηση» της χώρας, όμως, πρέπει πρώτα να εξουδετερώσει τη «βόμβα» της καθημερινότητας.
Οι παραινέσεις του Αλέξη Τσίπρα στους υπουργούς να «σηκώσουν τα μανίκια» και να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας έγιναν υπό το βάρος της κατάστασης που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και υπό τον φόβο μιας εσωτερικής στάσης πληρωμών η οποία, έτσι κι αλλιώς, στα χρόνια των μνημονίων έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.
Την ίδια στιγμή που γίνονται αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις για το δημόσιο χρέος που έχει φτάσει τα 320 δισ. ευρώ, το ιδιωτικό χρέος προκαλεί τρόμο, ειδικά από τη στιγμή που όλοι εκτιμούν ότι τα νέα φορολογικά μέτρα και οι περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών θα οδηγήσουν σε νέα «έκρηξη» των απλήρωτων φόρων και σε δραματική αύξηση των ληξιπρόθεσμων δανείων.
Την ίδια στιγμή που τα νοικοκυριά στενάζουν από τα έξι μνημονιακά χρόνια και τη βαθιά ύφεση της οικονομίας, σε δραματική κατάσταση βρίσκονται και οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες. Αδυναμία καταβολής μισθών, μεγάλα χρέη σε τράπεζες και Ταμεία, ακόμη και δυσκολία στην κάλυψη καθημερινών δαπανών, όπως τα ενοίκια. Τα πρόσφατα λουκέτα στην «Ηλεκτρονική Αθηνών», στο βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου», στο ξενοδοχείο Athens Ledra και στην εταιρεία σεκιούριτι «Πυρσός» είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Ο επιχειρηματικός χάρτης της χώρας αλλάζει δραματικά εξαιτίας των υπέρογκων χρεών και πολλοί φοβούνται ότι χιλιάδες εταιρείες βρίσκονται ήδη στο χείλος του γκρεμού. Τα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση της οικονομίας τρομάζουν και «σαμποτάρουν» εξ αρχής την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να γυρίσει σελίδα, να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη, να έρθουν επενδύσεις.
Σύμφωνα με την «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»
• Οι Ελληνες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, χρωστούν συνολικά στις τράπεζες περί τα 220 δισ. ευρώ. Μόνο τα στεγαστικά – καταναλωτικά δάνεια και οι κάρτες ξεπερνούν τα 93 δισ. ευρώ. Περί τα 96 δισ. είναι οι οφειλές των νομικών προσώπων στις τράπεζες.
• Το σύνολο των «κόκκινων» δανείων ξεπερνά πλέον τα 108 δισ. ευρώ, δηλαδή περί το 50% του συνόλου της τραπεζικής χρηματοδότησης. Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν από την κρίση, το 2008, το ποσοστό ήταν μόλις 5%! Σε μια οκταετία δηλαδή δημιουργήθηκε ένα ανυπέρβλητο «βουνό» χρεών που οδήγησε εν πολλοίς και στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και την ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση, δύο φορές μάλιστα.
• Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο εκτινάχθηκαν στα 88,5 δισ. ευρώ, αυξανόμενα κατά μέσο όρο 700 εκατ. με 1 δισ. τον μήνα! Το 2007, στην εποχή των «παχιών αγελάδων» ήταν μόλις 30 δισ. ευρώ, δηλαδή σε μια δεκαετία αυξήθηκαν σχεδόν 60 δισ. Αδυναμία πληρωμής φόρων από οικονομικά αδύναμους; Επαγγελματίες «φοροφυγάδες»; Σε κάθε περίπτωση τα ταμεία του κράτους έχουν αδειάσει με την εισπραξιμότητα των φόρων να έχει πέσει κάτω από 50%. Για κάθε 100 ευρώ δηλαδή που βεβαιώνονται, εισπράττονται λιγότερα από 50 ευρώ!
• Δραματική είναι η κατάσταση και με τις οφειλές στα ταμεία. Οι εισφορές που χρωστούν χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις έχουν αγγίξει τα 30 δισ. ευρώ με τα βεβαιωμένα χρέη στο ΚΕΑΟ να είναι 15,5 δισ. ευρώ.
• Ραγδαία είναι η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών και στις ΔΕΚΟ. Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει «φέσια» ύψους 2,7 δισ. ευρώ, αυξανόμενα κατά 100 εκατ. ευρώ τον μήνα. Ενώ και στην ΕΥΔΑΠ δεν έχουν πληρωθεί λογαριασμοί 180 εκατ. ευρώ.
Και ο δραματικός λογαριασμός δεν σταματά εδώ αφού εκτός από τους πολίτες και τις εταιρείες και το ίδιο το Δημόσιο χρωστά με τη σειρά του. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τρίτους ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ, ενώ μόνο ο ΕΟΠΥΥ έχει οφειλές σε προμηθευτές και νοσοκομεία σχεδόν 2 δισ. ευρώ.
Στον επιχειρηματικό τομέα η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη.
1. Από τον Ιανουάριο πάνω από 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν, ενώ συνολικά κατέβασαν ρολά σχεδόν 15,5 χιλιάδες. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 45,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
2. 21.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης, ενώ 63.000 έχουν πολύ χαμηλό δείκτη επιβίωσης.
3. Τα τελευταία οκτώ χρόνια λειτουργούν 250.000 λιγότερες επιχειρήσεις, που απασχολούσαν συνολικά 800.000 εργαζομένους.
4. Τέλος, σχεδόν 1 εκατ. εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση, από λίγους μήνες έως ενάμιση χρόνο, ζώντας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με το φόβο ενός «κανονιού».
Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε κάποιος να αντιπαραβάλει το «λίπος» που διαθέτουν οι Ελληνες, δηλαδή καταθέσεις άνω των 120 δισ. στις τράπεζες, περί τα 30 • 40 δισ. κρυμμένα στα σεντούκια κι άγνωστο ποσό στο εξωτερικό, η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι δραματική. Το «εύφλεκτο υλικό» που έχει συσσωρευτεί χρειάζεται μόνο μια σπίθα για να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Πολλοί φοβούνται, και εντός της κυβέρνησης, ότι τα νέα υφεσιακά μέτρα απλά θα χειροτερεύουν την κατάσταση και θα καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία του κράτους. Αλλωστε, μια νέα έκρηξη ληξιπρόθεσμων και «κόκκινων» δανείων είναι σίγουρο ότι ούτε τα δημόσια ταμεία, ούτε οι τράπεζες μπορούν να αντέξουν.
Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα πρέπει να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον στην εσωτερική «βόμβα χρέους» παρά στο δημόσιο ελληνικό χρέος, χωρίς βεβαίως να υποβαθμίζει κανείς τη σπουδαιότητά του.



hellasforce

ΣΟΚ! ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΑΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!


claudia_roth
Τα πράγματα αρχίζουν πλέον και ξεκαθαρίζουν για όλους μας σε αυτό που λέγεται ακόμα Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η γνωστή Γερμανίδα βουλευτίνα, Claudia Roth, το ομολόγει πλέον ξεκάθαρα πως ο σκοπός της ευρωπαϊκής ελίτ είναι να επιβάλλει το Ισλάμ προς πολτοποίηση και διάλυση των ευρωπαϊκών κοινωνών.
Δεν είναι περίεργο γιατί τόσοι πολλοί Γερμανοί ηγέτες τάσσονται ανεπιφύλακτα στην μετάβαση της χώρας τους σε ένα ισλαμικό κράτος ?
foto1-3
Η Claudia Roth υπηρετεί σήμερα ως Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (Πράσινο Κόμμα). Σε παλαιότερη συνέντευξή της, επαίνεσε την Τουρκία για τους ανθρώπους και τη φιλοξενία και αναφέρε ότι αισθάνεται την Τουρκία σαν δεύτερη πατρίδα της.
Σε πρωτοφανείς δηλώσεις της αναφέρθηκε στο τεράστιο θέμα των μουσουλμάνων λέγοντας, «Δεν χρειαζόμαστε πια τους Γερμανούς ψηφοφόρους στην πραγματικότητα σε λίγα χρόνια θα είναι μειοψηφία καθώς ούτως ή άλλως, η Τουρκία πρόκειται να αποστείλει εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους εισβολείς στη Γερμανία και την ΕΕ».
Το παρακάτω απόσπασμα από το βίντεο που ακολουθεί χρονολογείται (2008), αλλά δείχνει πόσο έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό το πολιτικό τοπίο της Γερμανίας που ηγείται της εκστρατείας αποευρωποίηση της Ευρώπης. Στο δεύτερο κλιπ στο βίντεο κάνει αναφορά για την χωρίς «κανένα όριο» παράνομη μεταναστευτική πολιτική και τις προσπάθειες να καλέσει την Τουρκία στην Ε.Ε. και να προωθήσει την πλήρη ελευθερία των θεωρήσεων για τους Τούρκους του κόμματός της.
foto2-2
Η Roth είναι γνωστή για το γεγονός ότι αγωνίστηκε στην αρχή της καριέρας της για την εκστρατεία : «Ποτέ ξανά η Γερμανία» και ότι υποστηρίζει αντιφασίστες και αριστερές ομάδες εξτρεμιστών. Η «Πράσινη Νεολαία» του γερμανικού Κόμματος των Πρασίνων έχει επαινέσει την πυρκαγιά-βομβαρδισμό τρομοκρατών στην Δρέσδη, (Bomber Harris, κάνει και πάλι!), την ούρηση ή κάψιμο γερμανικών σημαιών, απαιτώντας την κατάργηση της Γερμανίας ως έθνος και την προστασία ξένων βιαστών και δολοφόνων κατηγορώντας όσους αντιδρούν σαν… απάνθρωπους, (τι μας θυμίζει αυτό ?)
foto3-3
Η Roth, συν-πρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων, δήλωσε πρόσφατα σε τουρκική εφημερίδα ότι, «Αυτό που οι πρόγονοί μας απέτυχαν να κάνουν με τον πόλεμο, θα επιτευχθεί με τη νοημοσύνη μας».
Καταλαβαίνετε τώρα τι σκοπό έχουν όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια και που μας οδηγούν ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…


i-sunistosa-ton-pontion-tou-suriza
Με το τραγούδι του Γιώργου Παπακωνσταντίνου «Ελλάς» και με τον στίχο «το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο» αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.
Στην δήλωση παραίτησής του, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του 2012 και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης επιτίθεται στην πολιτική που ακολουθεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την, μάλιστα, πως θέτει στο περιθώριο την κομματική βάση.
Αναλυτικά η δήλωσή του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ … Παλεύω πολλούς μήνες με την συνείδησή μου ….Κάποιοι φίλοι μπορεί να πουν ότι άργησα, κάποιοι ότι βιάστηκα … Δεν πειράζει … Κάποιες αποφάσεις είναι μόνο δικές μας … Όσο δύσκολες και αν είναι … Βγαίνουν απ’ την ψυχή μας …
Γιατί αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Όταν το 2012 κατέβηκα υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ (τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε με το κυάλι υποψηφίους, καθώς από πουθενά δεν φαινόταν ότι θα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση), δήλωνα τα εξής:
«Τάσσομαι σε έναν διαρκή αγώνα για την ανατροπή του υφιστάμενου παρασιτικού πολιτικού και κεφαλαιοκρατικού συστήματος και των προπαγανδιστικών εργαλείων τους που οδήγησαν και επιμένουν να ολοκληρώσουν την διάλυση της Χώρας μας. Το διακύβευμα είναι να ενώσουμε τον Λαό, να συγκροτήσουμε ένα νέο γνήσιο λαϊκό κίνημα που θα ξαναγεννήσει την προοπτική και την ελπίδα για μια σύγχρονη, δημοκρατική, ανεξάρτητη και ανθρώπινη Χώρα όπου ο κυρίαρχος Λαός θα ορίζει τις τύχες του».
Δηλαδή αυτό που με απασχολούσε δεν ήταν η κατάληψη της εξουσίας (η οποία έτσι και αλλιώς ήταν όνειρο απατηλό σύμφωνα με τις τότε δημοσκοπήσεις), αλλά πρωτίστως η συγκρότηση εκείνου του λαϊκού κινήματος που θα χειραφετούσε τον Ελληνικό Λαό, ώστε να μπορέσει να ορίσει ο ίδιος τις τύχες του.
Όταν εντάχθηκα κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ήλπιζα ότι σε έναν αριστερό χώρο θα έβρισκα να γίνεται πολιτική αναζήτηση και δημιουργία, με σκοπό την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Μέχρι σήμερα, ούτε πολιτική δημιουργία υπήρχε και το κυριότερο ανακόπηκαν οι όποιες κινηματικές προσπάθειες. Γι αυτό έχουν δίκιο όσοι υποστήριξαν ότι το «παιχνίδι» δεν χάθηκε μετά τις εκλογές του Γενάρη του 2015, αλλά στο κρίσιμο διάστημα μεταξύ του 2012 έως τις εκλογές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κυβέρνηση.
Ειδικά μετά τις εκλογές του Γενάρη του 2015, το κόμμα τέθηκε πλήρως στην αδράνεια με την δικαιολογία ότι «τώρα εν μέσω διαπραγμάτευσης δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο». Όμως το Κόμμα δεν είναι ένα απλό «Τίποτα άλλο», αλλά είναι η «καρδιά» της ιδεολογίας, της δυναμικής και της καθημερινή πράξης, που θα έπρεπε να έχει λόγο στις εξελίξεις των τόσο σημαντικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν. Αντί αυτού, η βάση του κόμματος αποκόπηκε τελείως από τις όποιες εξελίξεις, αναμένοντας παθητικά και ελπίζοντας σε μια θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης.
Μετά από όσα ακολούθησαν, προκύπτει ότι αυτό δεν συνέβη από αμέλεια ή από τον «φόρτο» της διαπραγμάτευσης. Ήταν συνειδητή επιλογή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να θέσει στο περιθώριο την κομματική βάση για να ελαχιστοποιήσει και να ελέγξει τις αντιδράσεις. Και ενώ αναμέναμε μια ριζοσπαστική διακυβέρνηση όπου θα συστράτευαν τον Ελληνικό Λαό, τον καθένα στο μετερίζι του, ώστε να αναπτυχθεί η δυναμική για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και καταστροφής της Χώρας, αυτοί αποφάσιζαν ερήμην όλων μας.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνουν αυτό που λέει ο Λαός «ότι μόνο μια αριστερή Κυβέρνηση μπορούσε να περάσει αυτά τα μέτρα». Και ακόμη χειρότερα αμαυρώνοντας την ιδέα της Αριστεράς, περνάνε το εγκληματικό μήνυμα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ !!! Ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές είναι μονόδρομος και εμείς πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε φρόνιμα τη μοίρα μας. Εξάλλου ο ίδιος ο Τσίπρας το ομολόγησε ωμά ότι δεν μπορούμε σήμερα να ασχολούμαστε με φαντασιώσεις για μια άλλη κοινωνία και πλέον δεν απευθυνόμαστε στο «αριστεροχώρι», αλλά σε ευρύτερους χώρους. Με λίγα λόγια λέει ότι όποιος από το κόμμα αντιστέκεται θα τον φάει η μαρμάγκα. Επομένως ή υποτάσσεσαι και γλύφεις ή πετιέσαι στον καιάδα. Το γνωστό δηλαδή του Μπους «ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας».
Δυστυχώς όπως αποδείχτηκε στην πράξη, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του ίδιου συστήματος, που όλα αυτά τα χρόνια μας χειραγωγεί με το διαίρει και βασίλευε και μας μεταχειρίζεται επικοινωνιακά με επιστημονικό τρόπο. Καθώς εμείς δεν διαθέτουμε τα δικά τους «όπλα» (για να διαπιστώσουμε και να αντιδράσουμε στην χειραγώγηση) αντιλαμβανόμαστε μόνο εκ των υστέρων τις παγίδες τους. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να μας αποπροσανατολίσουν για να ελέγξουν το όποιο κίνημα πάει να αναπτυχθεί, εξυπηρετώντας έτσι τα ξένα και ντόπια συμφέροντα των ισχυρών.
Όμως, όπως πολύ καλά έχουμε συνειδητοποιήσει, δεν παίζει ρόλο ούτε η απλή εναλλαγή προσώπων, ούτε οι όποιες ιδεολογικές ταμπέλες για να παραπλανήσουν τον Λαό. Το σύστημα έχει πολλά αποθέματα εφεδρειών και εργαλείων για να διαχειριστεί τις αντιδράσεις μας. Απέναντι σε όλα αυτά, όλοι εμείς έχουμε ένα και μοναδικό όπλο: την ενότητα του Ελληνικού Λαού!
Αυτή είναι η δύναμή μας, που δεν πρέπει να επαφίεται σε κανέναν σωτήρα, ούτε να περιορίζεται στην στείρα αντίδραση, αλλά ως γνήσιο λαϊκό κίνημα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ορίσουμε και να αλλάξουμε τη ζωή μας εμείς οι ίδιοι. Δύσκολο; Φυσικά, πάρα πολύ δύσκολο, καθώς ο καθένας μας θα πρέπει να αναλάβει ένα προσωπικό κόστος. Κυρίως να έρθει σε ρήξη με τον εαυτό του και τις κατεστημένες αντιλήψεις που μας έχουν επιβάλλει.
Εάν όμως αποδεχτούμε οριστικά το ξεπούλημα της Χώρας, την εξαθλίωση του Λαού και την μετανάστευση ακόμη περισσότερων νέων στο εξωτερικό, τότε το κόστος της καταστροφής για την Χώρα ξεπερνάει κατά πολύ το ατομικό συμφέρον του καθενός μας.
Ευχαριστώ τους συντρόφους που παλεύαμε μαζί, με όποιες δυνάμεις είχαμε, για να αλλάξουμε τα πράγματα και μέσα στο κόμμα, όπου μέχρι και σήμερα κυριαρχούν οι γνωστές κάστες και φατρίες. Σύντροφοι, κάναμε λάθος στην εκτίμησή μας: το πρόβλημα δεν ήταν τοπικό, αλλά το Κεντρικό Πολιτικό Ζήτημα.
Διότι, δυστυχώς «Το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν ξεπουλημένο».
Καλή δύναμη σύντροφοι!
maxresdefault

Έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση του Κορανίου...



...στην Αγία Σοφία...

Έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων αποτελεί, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΞ, η προγραμματισμένη ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία...
για τις επόμενες 30 ημέρες.
«Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία, φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή», σχολιάζουν.
Ειδικότερα, προγραμματίζεται ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας και καθημερινή προβολή της κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur) επί ένα μήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού, από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.
«Τυχόν τέτοιες ενέργειες», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, «είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ιδιαίτερα σοβαρό χαρακτηρίζουν το ζήτημα οι υπεύθυνοι Εξωτερικών της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από το ΥΠΕΞ μέσω της τακτικής «δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους».
Συγκεκριμένα, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας και ο τομεάρχης Εξωτερικών τη Ν.Δ. καλούν «μετ' επιτάσεως το ΥΠΕΞ και προσωπικά τον υπουργό κ. Κοτζιά να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια ‘’των κύκλων του υπουργείου’’ του». 
«Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο», παρατηρούν.
Ακόμη, αναφέρουν ότι η απόφαση ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά «τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια» και συμπληρώνουν ότι αποτελεί «ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».



nonews news

Κουμουτσάκος: Καταδικαστέα η βία...


Κουμουτσάκος: Καταδικαστέα η βία

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την επίθεση στην οικία...
του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H επίθεση στην οικία του κ. Φλαμπουράρη, είναι απολύτως καταδικαστέα. Σταθεροί στις θέσεις μας, καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».




nonews news

Παρατάθηκαν οι προθεσμίες...


Παρατάθηκαν οι προθεσμίες για δύο δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020
...για δύο δράσεις του ΕΣΠΑ...

Παράταση έλαβαν οι καταληκτικές προθεσμίες για την ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τις δράσεις του ΕΣΠΑ που αφορούν...
την ενίσχυση των τουριστικών ΜΜΕ και την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις δράσεις: «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020..
Οι νέες καταληκτικές προθεσμίες είναι:
- Για τη δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 6 Ιουνίου 2016.
- Για τη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:00 αντί 9 Ιουνίου 2016.
Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης ώθησης που προκάλεσε στο επενδυτικό ενδιαφέρον η πρόσφατη απόφαση για την ενεργοποίηση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που επιτρέπει την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς την υποχρέωση καταβολής εγγυητικής επιστολής.



nonews news

Η ώρα του λογαριασμού...


Η ώρα του λογαριασμού για 12.000 αγρότες για το πακέτο Χατζηγάκη

Εντός του καλοκαιριού 12.000 μεγαλοαγρότες οι οποίοι έλαβαν μέσω ΕΛ.ΓΑ το 2009 ως ενισχύσεις από το πακέτο Χατζηγάκη, τσεκ άνω των 5.000 ευρώ...
θα κληθούν να τα επιστρέψουν σε πολυετείς δόσεις μετά τον υποχρέωση που ανέλαβε η χώρα μας να ανακτήσει -μετά από απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου- τις παρανόμως χορηγηθείσες ενισχύσεις.

Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και σε πρώτη φάση ο αριθμός των αγροτών που θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα θα είναι περιορισμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποχρέωση ανάκτησης των ενισχύσεων θα αφορά σε πρώτη φάση 12.000 μεγαλοαγρότες που έλαβαν άνω των 5.000 ευρώ για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και οι υπόλοιποι.


Συνολικά η χώρα μας καταδικάστηκε να επιστρέψει 450 εκ.ευρώ που δόθηκαν σε 720.000 αγρότες και αν δεν το πράξει προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου.





nonews news

Αναζητούνται επενδυτές...


Επενδυτές αναζητούνται για εννέα μεγάλα έργα υποδομών

Μια λίστα με σημαντικά έργα υποδομών που θα αλλάξουν τα μεταφορικά δεδομένα της Ελλάδας και με προϋπολογισμό δεκάδων δισ. ευρώ, έχει αναρτηθεί...
στην Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων, αναζητώντας χρηματοδότηση. 

Η σιδηροδρομική Εγνατία, η επέκταση της Αττικής Οδού και του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο, η αναβάθμιση των λιμανιών του Λαυρίου και της Αλεξανδρούπολης, η γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα αλλά και οι δύο επεκτάσεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης, η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα (θα υπάρχει και σύνδεση με Ολυμπία και Κατάκολο), η Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας, η Νότια Επέκταση Περιμετρικής Υμηττού είναι μόνο μερικά από τα έργα που έχουν αναρτηθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για επενδυτικές ευκαιρίες στο επίσημο site της Ε.Ε.

Σε περίπτωση που τελικά προχωρήσουν όλα τα σχετικά project η χώρα μας, σύμφωνα με την Ημερησία, θα αλλάξει όψη και θα αποτελεί πλέον πύλη εισόδου και εξόδου τουριστών αλλά και εμπορευμάτων με τεράστιες οικονομικές απολαβές.

Σιδηροδρομική Εγνατία
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την «Σιδηροδρομική Εγνατία» ένα νέο σιδηροδρομικό διάδρομο 565χλμ. με μείγμα ευρωπαϊκής, παγκόσμιας και τραπεζικής χρηματοδότησης. Θα ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη (κοντά στα σύνορα με Τουρκία) και θα καταλήγει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (κοντά στην Ιταλία).


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ







nonews news

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Σπυράκη...



Κόντρα μεταξύ της ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή δήλωσή της ότι η Νέα Δημοκρατία...
θα διαλύσει δομές, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η εν λόγω αναφορά είναι δηλωτική των προθέσεων και του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χώρα, ενώ η κ. Σπυράκη απάντησε ότι απομονώθηκε η συγκεκριμένη της ατάκα, προκειμένου του κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να πει για μία ακόμη φορά ψέματα.
«Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Σπυράκη περί διάλυσης κρατικών δομών και απολύσεων στο δημόσιο είναι δηλωτικές των προθέσεων και του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα. Άλλωστε, κανείς δεν ξεχνά τη θητεία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει: «Πίσω από τις δήθεν φιλολαϊκές κορόνες κρύβεται το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, άξιου διαδόχου του κ. Σαμαρά: απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, εργασιακή ζούγκλα και μισθοί πείνας».
Η κ. Σπυράκη με τη σειρά της παρέθεσε βίντεο με τα αποσπάσματα της συνέντευξής της πάνω στα οποία στηρίχθηκε η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και βίντεο μεάλλο μέρος της παρέμβασή της αναφορικά με τους δημόσιους υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, είπε επί λέξει: «Αυτό που πρέπει να δούμε σοβαρά είναι ότι ο δημόσιος τομέας χρειάζεται αναδιάρθρωση. Και όταν λέμε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι μα όλοι οι οργανισμοί φαντάσματα. Και ό,τι καθυστέρηση υπήρχε στο παρελθόν μας βαραίνει, που δεν το κάναμε δηλαδή ως τώρα. Από εκεί και πέρα κατά την ταπεινή μου γνώμη οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να απολυθούν, μπορεί να αναγκαστούν να αλλάξουν χαρακτήρα δουλειάς, δηλαδή να μπουν σε μια άλλη υπηρεσία η να κάνουν μια άλλη δουλειά. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να μπουν σε μια διαδικασία εξόδου».
«Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά λέει ψέματα, αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Προφανώς και πιστεύω ότι το δημόσιο χρειάζεται αναδιάρθρωση. Προφανώς και πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι οι οργανισμοί-φαντάσματα. Προφανώς και στην ίδια εκπομπή δήλωσα επίσης ότι "η χώρα δεν χρειάζεται νέους ανέργους", και πως «η αναδιάρθρωση του Δημοσίου, οι αποκρατικοποιήσεις και ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τους επενδυτές», κατέληξε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ..






nonews news

«Μετακομίζουν» τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων...


«Μετακομίζουν» τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων

Τη μεταφορά των σταθμών ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων σε ενιαίο χώρο στον Ελαιώνα, ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, «ξεκλειδώνει»...
το πακέτο Γιούνκερ. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» το κόστος του έργου αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το επιχειρηματικό σχέδιο, οι μελέτες κατασκευής, υλοποίησης και λειτουργίας του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη των εργασιών την 1 Σεπτεμβρίου του 2017, με τις εγκαταστάσεις να γίνονται σε έκταση 66,4 στρεμμάτων που ανήκουν στην Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σε αυτό το χώρο έχει προβλεφθεί και η κατασκευή άλλων εγκαταστάσεων, όπως χώρων εστίασης, εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και χώροι πολιτισμού.




nonews news

Αύριο παρουσιάζεται ο αναπτυξιακός νόμος...




Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, στο υπουργείο Οικονομίας για να παρουσιαστεί ο αναπτυξιακός νόμος.
Στη συνέντευξη Τύπου...
ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης θα παρουσιάσουν το νέο καθεστώς που αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την επίτευξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας.
Καινοτομίες 
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος εισάγει μια σειρά από καινοτομίες όπως:
1. Θέτει πλαφόν στο ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να λάβει ένα επενδυτικό σχέδιο για να επιτευχθεί διασπορά των ωφελούμενων από τις κρατικές ενισχύσεις. Συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανισότητας στην χώρα.
2. Ειδικές Κατηγορίες Ενίσχυσης: α) με βάση τις επιδόσεις εξωστρέφεια, καινοτομία, συγχωνεύσεις, αύξηση απασχόλησης, ενισχύει κατά προτεραιότητα 2 κλάδους (ΤΠΕ - Αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα), υψηλή προστιθέμενη αξία β) με βάση την περιοχή Λιγότερο Ευνοημένες Περιοχές (Μείωση πληθυσμού, νησιωτικές, ορεινές, παραμεθόριες περιοχές), Βιομηχανικές Περιοχές/ Ζώνες Καινοτομίας και περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένες μεταναστευτικές ροές και ιδίως: Αγαθονήσι, Κάλυμνος, Καστελόριζο, Κως, Λέρος, Λέσβος, Σάμος, Σύμη, Χίος. Δίνουμε κεφαλαιακές ενισχύσεις, που άλλως δεν παρέχονται ή μεγαλύτερες κεφαλαιακές, για τις περιπτώσεις που παρέχονται.
3. Χρησιμοποιεί νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (Funds), δάνεια και κεφαλαιακές συμμετοχές.
4. Ενίσχυση πρωτίστως με φοροαπαλλαγές (45% συνόλου ενισχύσεων), καθώς μέσω αυτών ενισχύεται πλέον και κυρίως η απόδοση και όχι όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, η ύπαρξη δαπανών ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος (95% ήταν επιχορηγήσεις).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ





nonews news

Μητροπολίτης Πατρών προς Φίλη: «Ἀλήθεια δέν ξέρετε κ. Ὑπουργέ τί φταίει;»


Μητροπολίτης Πατρών προς Φίλη: «Ἀλήθεια δέν ξέρετε κ. Ὑπουργέ τί φταίει;»


Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶνκ.κ. Χρυσοστόμου
            Μιλώντας σέ ἐκδήλωση στήν Καλλιθέα ὁ Ὑπουργός Παιδείας κ. Φίλης καί ἐρωτηθείς ἀπό Φιλόλογο Καθηγήτρια περί τοῦ μαθήματος τῶν Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν εἶπε μεταξύ ἂλλων τά ἑξῆς: «…Γιατί τά παιδιά μας δέν μιλᾶνε καλά σήμερα Ἑλληνικά; Κάτι φταίει. Δέν ξέρω τί…».
            Nαί  κ. Ὑπουργέ, ἀλήθεια εἶναι αὐτό πού εἲπατε. Ἒχετε δίκηο. Κάτι φταίει ὂντως πού τά παιδιά σήμερα ὂχι ἁπλῶς δέν μιλᾶνε καλά τά Ἑλληνικά, ἀλλά δέν ξέρουν Ἑλληνικά. Ὃμως δέν συμφωνοῦμε μέ τό, « δέν ξέρω τί φταίει». Πιστεύω ὃτι καί σεῖς ξέρετε καί ὃλοι μας. Ἲσως τά παρακάτω πού, μέ συνείδηση εὐθύνης, σημειώνομε βοηθήσουν νά θυμηθοῦμε κάποια πράγματα ἢ μᾶλλον νά παραδεχθοῦμε κάποιες ἀλήθειες μήπως καί συβάλλομε θετικά στήν πνευματική ἀνόρθωση αὐτοῦ τοῦ τόπου.
            Ὂχι μόνο δέν γνωρίζουν τά παιδιά, νά μιλᾶνε Ἑλληνικά, ἀλλά οὐδεμίαν σχέσιν ἒχουν μέ τήν οὐσία καί τά νοήματα πού ἀπορρέουν ἀπό τά κείμενα, ἀφοῦ ἓνεκα τῆς ἀγνοίας τῶν λέξεων, οὐδέν ἐνδιαφέρον παρουσιάζουν  (τά κείμενα) γιά τούς συγχρόνους νέους.
            Πῶς θά γνωρίζουν τά παιδιά νά μιλᾶνε σωστά τά Ἑλληνικά, ἀφοῦ τό Ἐκπαιδευτικό σύστημα πάσχει ἀπό τή βάση του;
            Δέν γνωρίζετε κ. Φίλη, ὃτι τά τελευταῖα χρόνια, μᾶλλον τίς τελευταῖες δεκαετίες, τά Ἐκπαιδευτικά συστήματα διεδέχοντο τό ἓνα τό ἂλλο, ὡς νά ἦτο ὑποκάμισσα; Καί τοῦτο γινόταν ἐρήμην τῶν ἀκαταλύτων καί παγκοσμίων κοινῶν καί παραδεδεγμένων παιδαγωγικῶν ἀξιῶν καί εἰς βάρος τῆς γλώσσης καί τῆς ἐν γένει πνευματικῆς ταυτότητος τῆς πατρίδος μας.
            Τά παιδιά δέν γνωρίζουν Ἑλληνικά, ἀπό τότε πού κάποιοι ἀνθέλληνες, ἡμέτεροι καί ξένοι κατέστρεψαν τήν Ἑλληνική γλῶσσα, τήν ἀπομείωσαν καί ἀπέκοψαν ἀπό τίς ρίζες καί τήν ἐτυμολογία της τούς Ἓλληνες.
            Τά παιδιά δέν γνωρίζουν νά μιλᾶνε Ἑλληνικά, ἀπό τότε πού κατηργήθη ἡ ὀρθογραφία καί ἡ ἐκμάθησή της κατά τόν σωστό τρόπο, ὡς καί τό συντακτικό στήν πρωτοβάθμια ἐκπαίδευση, ὃπου τίθενται οἱ βάσεις καί ἐν συνεχείᾳ στήν δευτεροβάθμια.
            Κάνετε κ. Ὑπουργέ μιά σύγκριση μέ ἀνθρώπους παλαιοτέρας γενεᾶς, τῆς δικῆς σας λ.χ. τῆς δικῆς μας, ἀφοῦ μᾶλλον εἲμαστε τῆς ἰδίας ἐποχῆς, μέ τά παιδιά τοῦ σήμερα, ὣστε νά διαπιστώσετε τήν διαφορά, ὡς πρός τήν γνῶσιν καί τήν χρήση τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσης καί τήν ἐμβάθυνση στά νοήματα.
            Γιατί ἐσεῖς καί μεῖς κ. Ὑπουργέ, χρησιμοποιοῦμε σωστά τήν Ἑλληνική γλῶσσα καί τά παιδιά μας ὂχι; Μήπως ἐμεῖς διαθέτομε περισσότερο μυαλό, ἀπό τούς συγχρόνους νέους; Νομίζω ὃτι ὁ δείκτης νοημοσύνης τῶν παιδιῶν μας, εἶναι ἀρκετά, ἢ μᾶλλον πολύ ὑψηλός σήμερα.
            Βάλτε τό χέρι στήν καρδιά κ. Ὑπουργέ, καί σεῖς καί ὃσοι πρίν ἀπό σᾶς πέρασαν ἀπό αὐτόν τόν θῶκο καί θά διαπιστώσετε, ὃτι ἒγιναν ἐγκληματικά λάθη εἰς βάρος τῆς παιδείας γενικῶς, διότι ἐξυπερετήθησαν μέσα ἀπό τήν παιδεία, (εὒκολος γάρ στόχος πάντοτε) ποικίλα συμφέροντα, πολιτικά, ἰδεολογικά κ.ἂ.
            Πῶς θέλετε κ. Ὑπουργέ νά γνωρίζουν τά παιδιά μας νά μιλᾶνε Ἑλληνικά, ἀφοῦ δέν ἒμαθαν κἂν πόσα γράμματα ἒχει ἡ ἑλληνική ἀλφάβητος;
            Καί ἐπειδή ἀνεφέρθητε καί στό μάθημα τῶν Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν, ἐπιτρέψατέ μας νά σημειώσωμε τά ἐξῆς. Πῶς προῆλθε ἡ νεολληνική γλῶσσα;  Ἒτσι προέκυψε ἀπό τό πουθενά; Πιστεύομε ὃτι γνωρίζετε καλῶς ὃτι ἡ νεοελληνική γλῶσσα εἶναι συνέχεια τῆς ὃλης γλωσσικῆς πορείας τοῦ τόπου μας ἀπό τῶν ἀρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. Σημασία δέν ἒχει μόνο πόσες ὧρες θά διδάσκωνται τά παιδιά τό ἐν λόγῳ μάθημα, ἀλλά τό πῶς, τό γιατί καί ἀπό ποιούς θά διδάσκεται τό μάθημα.
            Πῶς θέλετε νά γνωρίζουν τά παιδιά νά μιλᾶνε Ἑλληνικά, ἀφοῦ ἀγνοοῦν τό «ἔτυμον» τῶν λέξεων καί φτώχυνε τό λεξιλόγιό τους; Ἒχετε ἀκούσει κάτι γιά τήν λεξιπενία τῶν σημερινῶν Ἑλλήνων;
            Ποιός ὓψωσε τό ἀνάστημά του, ἀπέναντι στό ἒγκλημα πού συντελέστηκε  κατά καιρούς μέ τήν κατακρεούργηση τῆς γλώσσας μας, μάλιστα κατά τρόπο δόλιο καί ὑποχθόνιο (κατάργηση πνευμάτων, ὀρθογραφίας γενικῶς κ.λ.π.); Σᾶς παραπέμπω νά διαβάσετε τί ἒγινε στήν Ἱσπανία, ὃταν κάποιοι «προοδευτικοί» ἐπεχείρησαν νά προτείνουν νά καταργηθῇ ἓνα σημαδάκι ἀπό τήν γλῶσσα τῆς χώρας. Ξεσηκώθηκε ἡ Ἀκαδημαϊκή Κοινότητα, ἀντέδρασε ὃλος ὁ πνευματικός κόσμος, γιατί ἐκεῖνοι γνωρίζουν ὃτι ἡ γλῶσσα εἶναι ὂχι παρελθόν, ἀλλά ζωντανό παρόν καί ὁριοθετεῖ τήν πορεία τοῦ μέλλοντος. Τό ἲδιο ἒγινε καί στήν Γαλλία, σέ παρόμοια περίπτωση.
            Εὒστοχα ὁ ἱστορικός καί συγγραφεύς Σαράντος Καργάκος ἒχει ἀναφέρει: «Ἡ Ἑλληνική γλῶσσα πεθαίνει στό στόμα τῶν Ἑλλήνων». Χάνεται ἡ γλῶσσα; Χάνεται ἡ ἐθνική ἑνότης. Χάνεται ἡ γλῶσσα; Χάνεται ὁ τρόπος σκέψεως, ὁ τρόπος ἒκφρασης, ὁ τρόπος πολιτικῆς στάσης ὃπως τά ἒζησαν οἱ Ἓλληνες διαχρονικά μέ τήν ἰδιαιτερότητά τους και τήν ταυτότητά τους. Ξέρετε τί σημαίνει αὐτό; Αὐτό σημαίνει ὃτι μπαίνομε στό περιθώριο τῆς Ἱστορίας.
            Αὐτό ἢθελαν νά ἐπιτύχουν ὃσοι ἐμίσησαν καί μισοῦν τήν Ἑλλάδα. Μᾶς ὁδήγησαν νά μισήσωμε τήν «ψυχή μας», τήν γλῶσσα μας, τήν ρίζα μας, τό αἷμα μας, τήν ἱστορία μας.
            Γιά νά ἀνορθωθῇ ἡ «πεπτωκυῖα σκηνή» κ. Ὑπουργέ, δέν χρειάζονται εὐχολόγια, ἀνούσιες συζητήσεις κ.λ.π. Χρειάζεται τόλμη καί θυσία. Χρειάζεται κάποιος νά ἒχῃ τήν παλληκαριά νά πῇ τήν ἀλήθεια γιά τό κακό πού συντελέστηκε καί συντελῆτε τόσα χρόνια στήν Πατρίδα μας. Καί γιά νά ὑπάρξουν αὐτά πρέπει νά ὑπάρχῃ ἀγάπη γιά  τόν τόπο μας καί ὂχι ὑπακοή σέ ξένες σειρῆνες πού θέλουν μιά Ἑλλάδα, χώρα ἀγραμμάτων ὣστε νά ἐλέγχεται εὒκολα.
            Σέ ποιά  χώρα τοῦ κόσμου ἒχομε παραγωγή ἀγραμμάτων ἀπό τά σχολεῖα; Αὐτό δυστυχῶς συμβαίνει τά τελευταῖα χρόνια στήν  Πατρίδα μας.
            Γιατί ἀνθεῖ ἡ παραπαιδεία; Γιατί δέν προσφέρεται στά σχολεῖα ἡ ἀληθινή παιδεία;
            Ἂν λειτουργεῖ ἒτσι τό σύστημα, σέ τί χρειάζεται κ. Ὑπουργέ ἡ δημόσια Ἐκπαίδευση;
            Ποιός ἂραγε θά ἒχῃ τό σθένος, μέ ὁποιοδήποτε κόστος νά γυρίσῃ «πίσω», ὣστε νά καταδείξῃ ἐν τοῖς πράγμασι, τήν ἀξία τῆς γλώσσης καί νά ἀφήσῃ στήν ἱστορία τό στῖγμα του ὡς ἀληθινά προοδευτικός;
            Καί κάτι ἂλλο κ. Ὑπουργέ. Συνέφερε διαχρονικά κάποιους σ’ αὐτόν τόν τόπο νά μή γνωρίζουν τά παιδιά Ἑλληνικά, ὣστε νά ἀγνοοῦν ὂχι ἀπλῶς πῶς γράφεται, ἀλλά τί σημαίνει ἡ λέξη «μητραλοίας» καί τόσες ἂλλες λέξεις…
            Ὃσοι περάσαμε ἀπό τά Σχολεῖα ὡς ἐκπαιδευτικοί δυνάμεθα νά γνωρίζωμε ποιός σκότωσε τήν μακροβιότερη γλῶσσα στόν κόσμο. Γνωρίζομε γιατί τά παιδιά χρησιμοποιοῦν τήν λεγομένη «ἀργκό». Γνωρίζομε γιατί τά παιδιά ἀδυνατοῦν νά ἐκφέρουν μιά συγκεκριμένη σκέψη. Ὃλοι μας ἒχομε τεράστια εὐθύνη ἒναντι ἀυτοῦ τοῦ θέματος καί πολλῶν ἂλλων.
            Φτωχύναμε ἠθελημένα καί ὡς πρός τήν γλῶσσα μας.
            Ἂς ζητήσωμε συγγνώμη ἀπό τά παιδιά μας καί ἂς ἐργαστοῦμε, μέ σύστημα, μέ εὐθύνη καί εὐσυνειδησία γιά νά σώσωμε ὃ, τι ἀπέμεινε.
            Ἡ γλῶσσα  μας εἶναι ἐνιαία. Εἶναι ἓνα ρυάκι μέ γάργαρο νερό πού ἀπό τήν πηγή ἒχει συνεχῆ καί ἀδιάκοπο ροή. Ἂν κόψης τή ροή αὐτοῦ τοῦ ζωντανοῦ ὓδατος προκαλεῖται συμφορά καί καταστροφή.
            Ὃσο γιά τά ὃσα εἲπατε περί τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν θά ἐπανέλθωμε. Ἢδη ἡ Ἱερά Σύνοδος ἀνεφέρθη σχετικῶς στό Δελτίο Τύπου τῆς Συνεδρίας τῆς 2.6.2016.





arxon.gr