Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πόλεμος Προ των Πυλών… Η ΡΩΣΙΑ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ… «Κλείδωσε» η Επιχείρηση


ΜΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΜΕ ΡΩΣΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και του κουρδικού ΡΚΚ σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, έχει πρόσφατα υπογραφεί με συγκεκριμένο σχέδιο επιχειρήσεων στο τουρκικό έδαφος.
Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα που επικαλείται τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, την πρώτη Δεκεμβρίου έγινε μια σημαντική μυστική συνάντηση στην έδρα του PKK στην πόλη Erbil του β. Ιράκ, στην οποία συμμετείχε όλη η ηγετική ομάδα του ΡΚΚ αποτελούμενη από τους Murat Karaylan, Duran Kalkan και Cemil Bayık, με ανώτατο στέλεχος του ρώσικου Γενικού Επιτελείου.
PKK2
Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία των δυο μερών και όπως αναφέρεται τα ελεγχόμενα από το ΡΚΚ medya, δηλαδή τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν πάρει εντολή να υποστηρίξουν την Ρωσία με όλα τα μέσα στην σύγκρουση της με την Τουρκία.
Το πιο ενδιαφέρων όμως είναι ότι συζητήθηκε σχέδιο πολεμικών επιχειρήσεων του ΡΚΚ μέσα στο τουρκικό έδαφος και για τον λόγο αυτό η Ρωσία θα στηρίξει με ρωσικά οπλικά συστήματα την κουρδική οργάνωση, που σημειωτέον πολεμά με τον συριακό της κλάδο με λύσσα τους Τζιχαντιστές στην Συρία.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, οι Ρώσοι έχουν χορηγήσει στο ΡΚΚ αντιαρματικές ρουκέτες που ήδη χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις των Κούρδων στις 24-25 Σεπτεμβρίου στην πρόεχε Beytüşşbap της επαρχίας Σιρνάκ στην Τουρκία. Οι Ρώσοι υποσχεθήκαν να χορηγήσουν και άλλα οπλικά συστήματα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας της κουρδικής οργάνωσης στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Εντωμεταξύ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΡΚΚ με προεξέχοντα τον Duran Kalkan, είναι εξοργισμένη με τον Ερντογάν γιατί έχει αποδειχτεί ότι βοηθά τους Τζιχαντιστες για να σφάζουν τους Κούρδους της Συρίας. Για τον λόγο αυτό η στήριξη της Ρωσίας στην οργάνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Μήνυμα Πούτιν προς Όλες τις Κατευθύνσεις: «Οποιος Απειλεί τις Ρωσικές Δνάμεις στη Συρία θα Καταστρέφεται Αμέσως


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…
Όποιος απειλεί τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν στη Συρία, πρέπει να καταστρέφεται αμέσως, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Οποιοιδήποτε στόχοι απειλούν τις στρατιωτικές μας δυνάμεις ή τις υποδομές μας στο έδαφος της Συρίας πρέπει να καταστρέφονται άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Πούτιν σημείωσε ότι η ρωσική επιχείρηση στη Συρία έχει ως στόχο την αποτροπή απειλών προς τη χώρα του, προσθέτοντας ότι ρωσική αεροπορία και ναυτικό έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις υποδομές του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος.
Έδωσε μάλιστα εντολή στον ρωσικό στρατό να δράσει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο στη Συρία.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ-ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ

liakounakos
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ
  • ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
  • ΣΠΙΤΙΑ
  • ΚΟΤΕΡΑ
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ η δικαιοσύνη λειτουργεί τόσο άμεσα και ανεξαρτητα! 
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ !!! 
Λέτε η  ασπίδα που έβαλε ο Παπαγγελόπουλος στους εισαγγελείς αλλα και η δήλωση του στην Βουλή των Ελλήνων ότι «δεν θα ανεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα» να ήταν αυτό που έλυσε τα χέρια της δικαιοσύνης ωστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα ;







hellasforce

ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ – Προσέξτε το Βόρειο Αιγαίο – ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ;



AIGAIO
Τώρα  που τελείωσαν οι ανθρώπινες λύσεις και οι  ελπίδες να διαχειριστούν κάποιοι σωστά τα τρέχοντα φλέγοντα προβλήματα μας απομένει η ευχή και η προσευχή  ¨η ΠΑΝΑΓΙΑ να ανατείλει νέο κουράγιο και υπομονή στο ΑΙΓΑΙΟ-  θαλασσόβρεχτο  Έθνος μας¨
Ενώ η  αντι-ρωσική προπαγάνδα στην Τουρκία κερδίζει έδαφος συμβαίνουν δίπλα μας συγκλονιστικές ανατροπές.
¨Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, που προκλήθηκε από μια ποικιλία θέσεων στο συριακό ζήτημα και κυρίως με την κατάρριψη στη Συρία του βομβαρδιστικού Su-24, ο τουρκικός Τύπος άρχισε μια ενεργή εκστρατεία προπαγάνδας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις θέσεις της Τουρκίας,  προτάσσοντας τη ρωσική επιθετικότητα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.
Εκφραστής αυτών των πληροφοριών που προκάλεσε πανικό, είναι η ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News που ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύοντας τους ισχυρισμούς της.¨
Η ΚΥΠΡΟΣ και η Αν. Μεσόγειος  ¨στεγανοποιήθηκαν¨
¨Οι “τσαμπουκάδες” και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν περνάνε πλέον στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και βέβαια στην Συρία. Το ηγετικό δίδυμο της χώρας , Ερντογάν και Νταβούτογλου, κατέρριψαν ένα αεροσκάφος δεύτερης γενιάς των Ρώσων και …κατόρθωσαν να καθηλώσουν όλη την τουρκική αεροπορία!!!

Δεν ξεμυτίζει Τούρκος προς Συρία και οι δυο “νταήδες” της Άγκυρας θα πρέπει να εξηγήσουν το γιατί στην κοινή τους γνώμη .Η οποία είναι αλήθεια ότι δεν πανηγυρίζει από τις αποφάσεις Ερντογάν και Νταβούτογλου.

η Ρωσία έχει δεσμεύσει για ασκήσεις της  περιοχές εντός του FIR Λευκωσίας. Όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου ευχάριστο και σίγουρα είναι άκρως επικίνδυνο για οποιοδήποτε αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορίας να εμφανιστεί στην περιοχή. 

Οι περιοχές που έχουν δεσμευθεί εκτείνονται σε όλη την θαλάσσια περιοχή ανοικτά των συριακών ακτών, αλλά και μέχρι το βόρειο άκρο της Κατεχόμενης Καρπασίας, όπου η Τουρκία υποστηρίζει ότι υπάγεται στην δικαιοδοσία του ψευδοκράτους¨.  
Και ήδη πριν την κρίση μεταξύ ΡΩΣΙΑΣ- Τουρκίας την τελευταία την έπιασε κρύος ιδρώτας.
¨Η Ρωσία κάτω από άκρα μυστικότητα μετέφερε αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους «δολοφόνους των αεροπλανοφόρων» στηΣυρία δημιουργώντας μια αδιαπέραστη «no-fly-zone» δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει στη Μέση Ανατολή.
Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ όλοι περίμεναν ότι θα στείλει α/α συστήματα S-300 αυτός έστειλε και S-400 και τον «φονιά των αεροπλανοφόρων» Club-k το οποίο
έχει καταστροφική δύναμη πυρός και μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους στόχους επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χλμ!
Οι τούρκοι έτσι άνοιξαν δουλειές στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
¨Με μια προκλητική κίνηση αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία παρά τα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει στα νότια σύνορα της, επιμένει είτε με παραβιάσεις και υπερπτήσεις είτε με παράνομες έρευνες όπως αυτή που εξήγγειλε σήμερα να συντηρεί την ένταση με την Ελλάδα και να δοκιμάζει τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την NAVTEX 1138/15  που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές το ερευνητικό σκάφος CESME που πριν μερικές ημέρες αλώνιζε το Αιγαίο  συνοδεία πολεμικού σκάφους, θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές και υδρογραφικές έρευνες  από 13-17 Δεκεμβρίου σε «τουρκικά χωρικά ύδατα και σε διεθνή χωρικά ύδατα».

Οι συντεταγμένες που αναφέρει όμως η τουρκική NAVTEX περιλαμβάνουν και δυο σημεία τα οποία εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το ένα σημείο είναι ανατολικά της Λήμνου και το άλλο σημείο μεταξύ του Αη Στράτη και της Λέσβου.
Οι ωκεανογραφικές – υδρογραφικές έρευνες δεν γίνονται βεβαίως επί του βυθού αλλά η Τουρκία εκδίδοντας δική της NAVTEX και χωρίς να ζητήσει όπως θα έπρεπε την έκδοση αναγγελίας από την Ελλάδα, ουσιαστικά «φρεσκάρει» την αμφισβήτηση της για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα.
Και ενώ  ο Ρώσος που γνωρίζει την ροή των επόμενων εξελίξεων κάλυψε τα νώτα του και τις δουλειές του  στην Νοτιοανατολική  Μεσόγειο ξαφνικά ανοίξανε δουλείες στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ .
Το πέρα –δώσε των Ρώσων στα ΣΤΕΝΑ με τα προτεταμένα όπλα  ενεργοποίησε  την πρεμούρα των Δυτικών όσον αφορά το θέμα της διέλευσης  των ρωσικών πλοίων στα Στενά του Βοσπόρου που είναι κατάφορτα με διαστημική πολεμική τεχνολογία.
Άλλωστε  από τον Οκτώβριο ο Βρετανός ΥΠΑΜ φαίνεται να μίλησε για ενδεχόμενο ¨αναθεώρησης του νομικού πλαισίου¨ που διέπει το νομικό καθεστώς διέλευσης των ΣΤΕΝΩΝ.
«Τα ρωσικά μαχητικά που περνάνε από το Βόσπορο αποτελούν ακόμη μια υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει τη συλλογική ασφάλεια του» πρόσθεσε Ο Βρετανός ΥΠΑΜ Michael Fallon και συνέχισε, λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να τρομάξει ή να παραπλανηθεί από τη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη «. Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογο του, Άστον Κάρτερ, στο Λονδίνο, ο Fallon είπε ότι «το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό βλέπει μια ρωσική παρουσία στα ανατολικά σύνορα του αλλά και μια ρωσική πίεση προς τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ με ρωσικά πλοία, υποβρύχια και μαχητικά «. «Η Ρωσία ρισκάρει μια επιδείνωση της κατάστασης». .
ΚΑΙ τα ΣΤΕΝΑ έχουν άμεση σχέση και εξάρτηση με το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Είναι τυχαίο άραγε που σε αυτή την χρονική συγκυρία το Αιγαίο και ειδικότερα η νήσος Λέσβος με την πρωτεύουσα της την Μυτιλήνη δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο προσφυγικών ροών;
Είναι τυχαίο αυτή την στιγμή να μας ζητούν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας εν ονόματι της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε η αδιαφορία αυτών τόσα χρόνια, ¨να τα βρούμε εδώ και τώρα¨ με τους Τούρκους με κοινή ακτοφυλακή για ενέργειες επίβλεψης και διάσωσης εν όψει και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τον χειμώνα ;
Κρίση  στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι γάντι για κάποιους να δημιουργήσουν κρίση στην Ναυσιπλοΐα των Στενών του Βοσπόρου.
Η μνημονιακή κατάντια μας κάνει αναλώσιμους στην διευθέτηση γεωστρατηγικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ισχυροί της γης στο να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα.

«Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης.

PAB

Μετά από αυτό χρειάζεται ετοιμότητα και ΠΙΣΤΗ για να πούμε και το

¨Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια, 

Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια, 

Αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε.

Αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον, 

Εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον.

Ίνα κράζω σοι, Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε.¨

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


«Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»...



"Καρφιά" μεταξύ Αλέξη και Ντόρας, στη βουλή...
Η ερώτηση της Ντόρας, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, γρήγορα έφερε νεύρα, στη βουλή. 
Απαντώντας στο «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»,το οποίο ανέφερε η κυρια Μπακογιάννη, πως, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη γυναίκα του (Δανάη Στράτου), το βράδυ όταν επέστρεψε στο σπίτι, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε «θα σας απαντήσω και εγώ με έναν τίτλο ταινίας. "Κοίτα ποιος...
μιλάει",  αυτοί που λεηλάτησαν τη χώρα τόσα χρόνια».

«Εμείς θα ξεπλύνουμε τα άπλυτα που αφήσατε τόσα χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Θα τα ξεπλύνουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

  «Επειδή μιλάτε για επιτροπές. Να κάνουμε όσες επιτροπές θέλετε και για τις τράπεζες και για τα δάνεια των κομμάτων σας που προσπαθήσατε να φορτώσετε στον ελληνικό λαό με νυχτερινές τροπολογίες», τόνισε ο Τσίπρας...




nonews news

FT: Στις Βρυξέλλες ο έλεγχος των συνόρων...



Για τη μεγαλύτερη μεταφορά εθνικής κυριαρχίας από τα κράτη-μέλη στις Βρυξέλλες, μετά τη δημιουργία του κοινού νομίσματος, κάνουν λόγο οι Financial Times, φέρνοντας στο φως σχέδιο της ΕΕ που προβλέπει...
τη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους και έγγραφα, η Κομισιόν σχεδιάζει να παρουσιάσει πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα, με την οποία θα αντικαθιστά τη Frontex με μόνιμη δύναμη φύλαξης των συνόρων και ακτοφυλακή, η οποία θα αναπτύσσεται με εντολή της ΕΕ.

Το σχέδιο θεωρείται ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να «διασωθεί» η Σένγκεν με την υιοθέτηση της κοινής δύναμης αστυνόμευσης, την οποία ζητούν επιτακτικά το Παρίσι και το Βερολίνο.

Χωρίς δικαίωμα βέτο

Από τα πιο αμφιλεγόμενα στοιχεία της πρότασης αποτελεί το ότι θα παραδίδει στην Κομισιόν την εξουσία να διατάσσει την ανάπτυξη στα σύνορα κάποιας χώρας με τη σύσταση του συμβουλίου της νεοσύστατης φρουράς ευρωπαϊκών συνόρων και ακτογραμμής.

Παρόλο που οι χώρες-μέλη θα μπορούν να εκφράζουν την άποψή τους, δεν θα έχουν δικαίωμα βέτο, μονομερώς, στην ανάπτυξη αυτής της δύναμης.

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν στους Financial Times ότι η πρόταση είναι νόμιμη, σύμφωνα με άρθρο της ευρωπαϊκής συνθήκης, που επιτρέπει τη σταδιακή υιοθέτηση κοινού συστήματος διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων. 

Νέες εξουσίες για μια νέα Frontex 

Αν το σχέδιο εγκριθεί από τις χώρες-μέλη, οι αντικαταστάτες της Frontex θα έχουν νέες εξουσίες, όπως τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν και να ελέγχουν τους δικούς τους συνοριοφύλακες, να αγοράζουν τον δικό τους εξοπλισμό, να περιπολούν και σε χώρες μη μέλη της ΕΕ, εφόσον ζητηθεί, να απελαύνουν ανθρώπους που δεν έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Ευρώπη και να καλούν προς υπηρεσία, συνοροφύλακες από χώρες-μέλη, που βρίσκονται σε εφεδρεία.

Η νέα υπηρεσία θα μπορεί επίσης να ελέγχει τις κυβερνήσεις και να επεμβαίνει, όποτε αξιολογεί ότι η προστασία στα σύνορα δεν είναι η κατάλληλη.





nonews news

«Καταλαβαίνω την πικρία ορισμένων»...


Τσίπρας: Κάποιοι παραμόνευαν στη γωνία για την κατάρρευση τραπεζών
Τσίπρας: Κάποιοι παραμόνευαν στη γωνία για την κατάρρευση τραπεζών...
Απαντώντας στην ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για υπονομευτική και λαϊκίστικη πλειοδοσία γύρω από το ζήτημα, για το οποίο του δίνεται εκ νέου η ευκαιρία να...
το ξεκαθαρίσει οριστικά μέσα από την ερώτηση, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καταλαβαίνω απολύτως την πικρία ορισμένων κύκλων που ίσως να προσδοκούσαν μέσα από μια πιθανή αποτυχία στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ξαναφέρουν από το παράθυρο τα σενάρια του Grexit, αλλά και κάποιων άλλων κύκλων που ενδεχομένως να καρτερούσαν, να παραμόνευαν να οδηγηθεί η δαδικασία σε αποτυχία και κάποιες μεγέλες συστημικές τράπεζες να οδηγηθούν σε εκκαθάριση, ώστε με μικρό αντίτιμο να αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον εκπλήσσει η σπουδή της κ. Μπακογιάννη να κάνει αυτή την ερώτηση και με αυτόν τον τόνο και να υιοθετεί και μάλιστα αστήρικτα, όπως πρόσθεσε, διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για ξεπούλημα σε αρπακτικά.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κλιμάκωσε την επίθεσή του προς την αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνοντας «Στελέχη της ΝΔ - που σήμερα διεκδικούν και την αρχηγία - υποκινούσαν την εκροή καταθέσεων πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτοντας «Έχετε λόγους να ξεχνάτε τη διάλυση της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Απαντώντας στο «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» το οποίο ανέφερε η κα Μπακογιάννη πως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «Θα σας απαντήσω και εγώ με έναν τίτλο ταινίας "κοίτα ποιος μιλάει" αυτοί που λεηλάτησαν τη χώρα τόσα χρόνια».

«Εμείς θα ξεπλύνουμε τα άπλυτα που αφήσατε τόσα χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Θα τα ξεπλύνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε, ακόμη, ότι «Επειδή μιλάτε για επιτροπές. Να κάνουμε όσες επιτροπές θέλετε και για τις τράπεζες και για τα δάνεια των κομμάτων σας που προσπαθήσατε να φορτώσετε στον ελληνικό λαό με νυχτερινές τροπολογίες».




nonews news

Παγκόσμιος Συναγερμός! Καταστροφή παρόμοια με το τσουνάμι του 2004 μέσα στις επόμενες ημέρες…









Η τρομακτική πραγματικότητα ή ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας; Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση ένα «σενάριο καταστροφής» είναι έτοιμο να πάρει «σάρκα και οστά»… Και αφορά μια πολύ μεγάλη καταστροφή, μέσω πλανητικής ευθυγράμμισης που είναι παρόμοια με την ευθυγράμμιση των πλανητών που βοήθησε να προκληθεί ο τεράστιος σεισμός, μεγέθους 9.3, του 2004 που έπληξε τον Ινδικό Ωκεανό, προκαλώντας ένα τεράστιο τσουνάμι.
Βιντεοσκοπήσεις μας δείχνουν την πλανητική ευθυγράμμιση που θα λάβει χώρα εντός των επόμενων ημερών με 8 από τους 9 πλανήτες, ανάμεσα τους και η Γη, να βρίσκονται στην ίδια πλευρά του Ήλιου. Ευθυγράμμιση σχεδόν ταυτόσημη με την ευθυγράμμιση του 2004. Στο βίντεο παρουσιάζεται η «τρέχουσα κατάσταση» του Ήλιου και υπάρχουν προειδοποιήσεις για καταστροφικό συμβάν μέσα στις επόμενες 7 ημέρες




tromaktiko

Μίχαελ Ροτ: "Δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε την Ελλάδα αλλά να την..." Τι λέει για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές;





Για τη νέα ελληνική συμφωνία της Ελλάδας...
με τους θεσμούς, ο  γερμανός υπουργός  ευρωπαϊκών υποθέσεων Μίχαελ Ρότ, επισημαίνει πως «είναι το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού» όπως συμβαίνει άλλωστε πάντα με τις διαπραγματεύσεις και ότι «ξαναβρίσκουμε στο μνημόνιο αυτό που χρειάζεται επειγόντως η Ευρώπη, δηλαδή ανάπτυξη, επενδύσεις, δομικές μεταρρυθμίσεις»

Η Γερμανία έχει μεν κεντρικό, αλλά όχι ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη. «Η Ευρώπη, όμως, είναι και μια ομαδική προσπάθεια». Η Γερμανία «ένας ισχυρός παίκτης σε μια ομάδα 28 κρατών» και «προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε μια Ευρώπη των κρίσεων» δηλώνει στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γερμανός υπουργός  ευρωπαϊκών υποθέσεων Μίχαελ Ρότ.

Κατά τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό στην εποχή της παγκοσμιοποίησης «οι οικονομικοί παίκτες δεν ενδιαφέρονται πλέον καθόλου για τα εθνικά σύνορα» και στο πλαίσιο αυτό η Ευρώπη «προσπαθεί να διασώσει την υπεροχή της πολιτικής» επί της οικονομίας.

Για τη νέα ελληνική συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς, ο κ. Μίχαελ Ροτ επισημαίνει πως «είναι το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού» όπως συμβαίνει άλλωστε πάντα με τις διαπραγματεύσεις και ότι «ξαναβρίσκουμε στο μνημόνιο αυτό που χρειάζεται επειγόντως η Ευρώπη, δηλαδή ανάπτυξη, επενδύσεις, δομικές μεταρρυθμίσεις».

Θεωρεί λανθασμένη την αντίληψη ότι οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ταυτίζονται με την πολιτική των χριστιανοδημοκρατών της κυρίας Μέρκελ διότι πολλοί εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι σοσιαλδημοκράτες, «εν τω μεταξύ έχουμε επιτύχει στην Ευρώπη μια αλλαγή πολιτικής, η οποία για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια έχει θέσει εμφατικά στο επίκεντρο την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Το ίδιο το μνημόνιο θεωρεί μάλιστα ότι έχει χαρακτήρα κοινωνικό, δεδομένου ότι σε αυτό περιλαμβάνονται «ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, μια λειτουργούσα κοινωνική διοίκηση, ένα σύγχρονο δίκαιο κοινωνικό κράτος».

Ο κ. Ροτ δηλώνει «πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι η Γερμανία κατάφερε παρ΄ όλες τις δυσκολίες να ανταποκριθεί στο καθήκον της να δεχθεί πάρα πολλούς πρόσφυγες», ανταποκρινόμενη έτσι στις υποχρεώσεις της «ως μεγαλύτερης και οικονομικά ισχυρότερης χώρας» της Ε.Ε.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η κυβέρνησή του είχε πάντοτε την άποψη ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει ως ισότιμος εταίρος στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη», ενώ θεωρεί «την αντίληψη, ότι κάποιες δυνάμεις του κακού από το εξωτερικό οδήγησαν τη χώρα (την Ελλάδα) στο γκρεμό, άστοχη και απλουστευτική».

Τονίζει δε ότι στην παρούσα φάση των κρίσεων σε όλον τον κόσμο αλλά και στην Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι «να διατηρήσουμε τη συνοχή μας», ενώ είναι «φυσικά πεπεισμένος» ότι η Ελλάδα λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της «πρέπει να παραμείνει ένα αγκυροβόλιο σταθερότητας» και δηλώνει κατηγορηματικά: «Δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε την Ελλάδα, θέλουμε να την ενισχύουμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη του γερμανού υφυπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων κ. Μίχαελ Ρότ στο ΑΠΕ έχει ως εξής:

Kύριε υφυπουργέ, ποιός είναι ο ρόλος της Γερμανίας στην Ευρώπη; Ορισμένοι μιλούν για κυριαρχία της, ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας μίλησε μάλιστα για ηγεμονικές αξιώσεις.

Η Γερμανία είναι η πολυπληθέστερη και μια οικονομικά πολύ ισχυρή χώρα της Ευρώπης. Η Γερμανία ωφελήθηκε όσο καμιά άλλη χώρα από την Ευρώπη. Και γι΄ αυτό το λόγο φέρουμε ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη, ώστε να την καταστήσουμε ισχυρή και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή. Η Ευρώπη όμως είναι παράλληλα και μια ομαδική προσπάθεια. Είμαστε ένας ισχυρός παίκτης σε μια ομάδα 28 κρατών, αλλά παίζουν και άλλοι στο γήπεδο. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες και επομένως δεν αρμόζει να χρησιμοποιούμε την οικονομική μας ισχύ με κυριαρχικό τρόπο. Αλλά ένα θέμα δεν θα μπορέσουμε να το επιλύσουμε: Εξακολουθούν να υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη, οι οποίες ζητούν από μας να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες και υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες ευκαιρίας δοθείσης παραπονούνται ότι αναμιγνυόμαστε υπερβολικά ή ότι επίσης είμαστε πολύ κυριαρχικοί. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το δίλημμα. Γι΄ αυτό και είναι πάντοτε σημαντικό να επιχειρηματολογούμε στοχευμένα. Γι΄ αυτό δεν μπορώ να δώσω μια τελική απάντηση στο ερώτημά σας, διότι θα έπρεπε να μιλήσουμε για συγκεκριμένα ζητήματα. Δεν νομίζω πάντως ότι είμαστε ηγεμονικοί, αλλά ότι η Γερμανία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε μια Ευρώπη των κρίσεων.

-Έχει δηλαδή κεντρικό αλλά όχι ηγεμονικό ρόλο εννοείτε…
Ναι.
-Υπάρχει κατά τη γνώμη σας υπεροχή, μια κυριαρχία της οικονομίας επί της πολιτικής;
Η υπεροχή της πολιτικής εξακολουθεί να υφίσταται όπως και πριν. Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, όμως, η πολιτική δεν είναι ο μόνος παίκτης. Υπάρχει ακόμα η οικονομία και η κοινωνία των πολιτών. Και αυτό μου φαίνεται ότι είναι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα: Εξακολουθούμε να εστιάζουμε στο έθνος-κράτος, το οποίο έχει μόνο περιορισμένη ικανότητα δράσης σε ένα αλληλοεξαρτώμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Εξαιτίας αυτού του λόγου είμαι υπέρμαχος της Ευρώπης, διότι για μένα είναι η μοναδική ευκαιρία να ξαναποκτήσει την πολιτική ισχύ να διαμορφώνει ενεργά τις συνθήκες στο ορατό μέλλον, την οποία από μακρού δεν διαθέτουν πλέον τα εθνικά κράτη. Βρίσκω, επομένως, παραπλανητική τη συζήτηση ότι τα εθνικά κράτη εμποδίζονται από μια τερατώδη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και περιορίζεται η δυνατότητα δράσης τους. Μπορείς να χάσεις κάτι, μόνο αν το έχεις στην κατοχή σου. Πολλές αρμοδιότητες δεν τις κατέχουν πια τα εθνικά κράτη, διότι σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και σε μια επίσης παγκοσμιοποιημένη οικονομία, ιδίως οι οικονομικοί παίκτες, δεν ενδιαφέρονται πλέον καθόλου για τα εθνικά σύνορα. Και σε αυτό το θέμα η Ευρώπη αποτελεί μια πάρα πολύ καλή απάντηση, η οποία προσπαθεί να διασώσει την υπεροχή της πολιτικής.
-Εξακολουθεί, δηλαδή, να υφίσταται η υπεροχή της πολιτικής επί της οικονομίας.
Φυσικά. Στις δημοκρατίες πρέπει πάντα να υπάρχει η αξίωση της υπεροχής της πολιτικής, δηλαδή να εξακολουθήσει η πολιτική να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Οχι όμως η πολιτική υπό τη στενή της έννοια, να περιλαμβάνονται δηλαδή στην πολιτική μόνο οι φορείς των αποφάσεων και οι ελίτ, αλλά να είναι φορείς της πολιτικής και οι ενδιαφερόμενοι ενεργοί πολίτες.
-Να κάνω λίγο πιο συγκεκριμένο το ερώτημα. Στο ελληνικό δημοψήφισμα οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν όχι, αλλά τελικά τον καθοριστικό λόγο τον είχαν οι πιστωτές της. Ορισμένοι θεωρούν μάλιστα ότι οι Έλληνες εκβιάστηκαν να υπογράψουν το νέο μνημόνιο.
Την ερώτηση αυτή θα έπρεπε να τη θέσετε στην κυβέρνησή σας. Η (ελληνική) κυβέρνηση υπερασπίστηκε αυτές τις προτάσεις, τις οποίες επεξεργάστηκε και διαπραγματεύθηκε με τους θεσμούς και λογοδότησε ενώπιον του κοινοβουλίου και της ελληνικής κοινωνίας. Επομένως θα έπρεπε να ρωτήσετε την κυβέρνησή σας για ό,τι προέκυψε μεταξύ αυτού το οποίο απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα και αυτού το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι ως αποτέλεσμα μιας δύσκολης διαδικασίας διαπραγματεύσεων. Στο τέλος των διαπραγματεύσεων υπάρχει πάντοτε ένας συμβιβασμός και θεωρώ ότι στο μνημόνιο ξαναβρίσκουμε αυτό που χρειάζεται επειγόντως η Ευρώπη, δηλαδή ανάπτυξη, επενδύσεις, δομικές μεταρρυθμίσεις.
-Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Γερμανίας (SPD) έχει μια παρόμοια πολιτική με την κυρία Μέρκελ, δηλαδή συμφωνείτε με αυτό που οι Έλληνες ονομάζουν αυστηρή πολιτική λιτότητας. Δεν βλέπει κανείς κάποια διαφοροποίηση. Πώς αισθάνεσθε αλήθεια ως σοσιαλδημοκράτης;
Λυπάμαι που έχετε αυτή την αντίληψη, αλλά είναι λανθασμένη. Και είναι λανθασμένη, διότι εν τω μεταξύ έχουμε επιτύχει στην Ευρώπη μια αλλαγή πολιτικής, η οποία για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια έχει θέσει εμφατικά στο επίκεντρο την ανάπτυξη και την απασχόληση. Ακριβώς αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας ατζέντας. Σε αυτό δεν συνέβαλε ασφαλώς μόνον η γερμανική σοσιαλδημοκρατία, αλλά και άλλοι. Η αλλαγή πολιτικής δρομολογήθηκε από το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από άλλους εμπλεκόμενους σε πολλά κράτη μέλη, στους οποίους άλλωστε ανήκουν και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες.
-Μα είναι το νέο μνημόνιο κοινωνικό;
Σ’ αυτό απαντώ ναι. Οι σοσιαλδημοκράτες τάσσονται υπέρ ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, υπέρ μιας σύγχρονης, λειτουργικής κοινωνικής διοίκησης, υπέρ ενός σύγχρονου δίκαιου κοινωνικού κράτους και αυτά ακριβώς περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. Αλλά φυσικά αυτό το μνημόνιο δεν έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του 25%, αλλά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
-Η Ιταλία και η Ελλάδα προειδοποιούν εδώ και χρόνια για το προσφυγικό ζήτημα και η Ευρώπη αντέδρασε μόλις τώρα, όταν οι πρόσφυγες πλέον βρέθηκαν προ των πυλών της Κεντρικής Ευρώπης. Δεν είναι υποκριτικό; Γιατί μόλις τώρα αλληλέγγυοι μαζί τους και όχι πριν; Τί άλλαξε;
Αυξήθηκε απλώς δραματικά ο αριθμός των προσφύγων αυτό το χρόνο και μπορείτε πάντα να κατηγορείτε την πολιτική ότι δεν έδρασε εγκαίρως, ότι δεν έδρασε αρκετά αποφασιστικά ή ότι περίμενε πολύ. Καταρχάς είμαι πολύ υπερήφανος και πολύ ευγνώμων για το γεγονός ότι η Γερμανία κατόρθωσε παρ΄ όλες τις δυσκολίες να ανταποκριθεί στο καθήκον της να δεχθεί πάρα πολλούς πρόσφυγες. Και με την πράξη αυτή ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας ως η μεγαλύτερη και οικονομικά ισχυρότερη χώρα στο κέντρο της Ευρώπης.
-Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι σημαντική όχι μόνο λόγω του προσφυγικού αλλά και γενικά, αλλά δεν έχει συζητηθεί αρκετά. Ορισμένοι θεωρούν ότι η Ευρώπη έκανε το πάντα για να αποδυναμώσει την Ελλάδα. Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί λ.χ. μάλλον θα εξεπλάγησαν. Δεν γίνεται περίγελος η Ευρώπη ως παγκόσμιος παίκτης;
ΟΙ ΗΠΑ δεν είναι καλό παράδειγμα διότι στο σύνταγμά τους δεν περιλαμβάνεται κατηγορηματικά η αρχή της αλληλεγγύης. Δεν υπάρχουν σε αυτό η ανακατανομή των δημοσίων πόρων και οι εισφορές αλληλεγγύης, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της προσέγγισης και εξομοίωσης του βιοτικού επιπέδου. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό στην ΕΕ, η οποία στηρίζεται στην αλληλεγγύη. Η κυβέρνησή μου είχε πάντοτε την άποψη ότι Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει ως ισότιμος εταίρος στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Την αντίληψη, όμως, ότι κάποιες δυνάμεις του κακού από το εξωτερικό οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό, τη θεωρώ άστοχη και απλουστευτική.
Και ταυτόχρονα έχετε δίκιο. Η παρούσα κατάσταση στον κόσμο, στον οποίο επικρατούν κρίσεις, αλλά και στην Ευρώπη, μας υποχρεώνει να διατηρήσουμε τη συνοχή μας και είμαι φυσικά πεπεισμένος, ότι η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο κατώφλι μεταξύ Εγγύς και Μέσης Ανατολής, στη γειτονιά μιας ακόμα εύθραυστης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τα Δυτικά Βαλκάνια, πρέπει να παραμείνει ένας πόλος σταθερότητας και ακριβώς σε αυτήν πολιτική είμαστε δεσμευμένοι. Δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε την Ελλάδα, θέλουμε να την ενισχύουμε. Περί αυτού πρόκειται.










tromaktiko

Ο Ομπάμα βάζει στις ΗΠΑ 13.000+ μουσουλμάνους οι οποίοι υποστηρίζουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας – ΕΤΗΣΙΩΣ


obama_isis1
Για άλλη μια φορά, στα συστημικά ΜΜΕ δεν λένε τίποτα και επιτίθενται σε όποιον το κάνει.
Ο τίτλος βασίζεται σε δεδομένα της Pew Research, μια από τις πιο σεβαστές εταιρίες δημοσκοπήσεων στον κόσμο.
Είναι μια οδυνηρή στατιστική και σίγουρα θα πρέπει να το σκεφτούν όλοι οι Αμερικανοί σε ποιους η κυβέρνηση Ομπάμα επιτρέπει την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως αναφέρθηκε σήμερα, η μουσουλμανική μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των ετών του Ομπάμα.
Με το γεγονός αυτό κατά νου, σκεφτείτε αυτή την ανατριχιαστική πραγματικότητα μέσω δημοσκόπησης της Pew Research:
Το 13% των μουσουλμάνων στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζουν τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, τουλάχιστον για κάποιον καιρό.
Οι ΗΠΑ τώρα επιτρέπουν την είσοδο σε πάνω από 100.000 μουσουλμάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο.
Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τα στοιχεία της Pew Research, ότι 13.000 από αυτούς τους μουσουλμάνους που έρχονται στην Αμερική κάθε χρόνο υποστηρίζουν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κάποια διαστήματα.
Ένα τοις εκατό των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είναι δικαιολογημένες στο μεγαλύτερο μέρος τους.
Αυτό αντιπροσωπεύει μια πραγματικά ριζοσπαστική νοοτροπία και αυξάνεται κατά 1000 μουσουλμάνους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.
Αντιπροσωπεύει επίσης πάνω από 350.000 μουσουλμάνους στην Αμερική που υποστηρίζουν τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. (13% του συνολικού τωρινού μουσουλμανικού πληθυσμού).
350.000
Αν το στοιχείο αυτό δεν είναι άξιο σοβαρής και ανοικτής συζήτησης – ποιο είναι;
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι Δημοκρατικοί και οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι, θέλουν να ανησυχούν για αμελητέες ανησυχίες τόνου και εμφάνισης, ενώ η χώρα αυτή κυριολεκτικά αφήνει ανοικτές τις πόρτες της σε όσους την περιφρονούν και θέλουν να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις βάσεις της ελευθερίας και όσα η Αμερική εκπροσωπεί.
Οι παραπάνω αριθμοί δεν αντιπροσωπεύουν ένα ελάχιστο τμήμα του αμερικανικού μουσουλμανικού πληθυσμού, αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν έναν σαφή και υπαρκτό κίνδυνο για όλους εκείνους τους μουσουλμάνους που ήρθαν εδώ για να ξεφύγουν από την τυραννία, όπως και κάθε άλλος άνδρας, γυναίκα και παιδί που καλεί σπίτι του της ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τη φυλή, την ηλικία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή το φύλο.
Τα γεγονότα είναι γεγονότα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί, επιλέγουν να τα αγνοούν.
DC Whispers

Πήρε… αέρα ο Ερντογάν: «Αποκλείεται να αποσύρουμε το στρατό μας από το Ιράκ»


erdogan1
Την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Μοσούλη του Ιράκ αποκλείει με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο για «εκπαιδευτικούς λόγους» προσφέροντας τις υπηρεσίες τους για την εκπαίδευση του ιρακινού στρατού και της αστυνομίας.
«Οι στρατιώτες μας πήγαν στο Ιράκ σαν εκπαιδευτές, η αποστολή τους περιορίζεται στην εκπαίδευση», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
«Αποκλείεται προς το παρόν η Τουρκία να αποσύρει τον στρατό της από το Ιράκ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι στις 21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν συνομιλίες αξιωματούχων από την Τουρκία, το Βόρειο Ιράκ και τις ΗΠΑ.
Νωρίτερα, ο «σουλτάνος» της Άγκυρας είχε υποστηρίξει ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός ζήτησε την βοήθεια της Τουρκίας, παρότι επανειλημμένως οι ιρακινοί αξιωματούχοι τονίζουν πως πρόκειται για «εισβολή» και ότι ουδέποτε ζήτησαν τη βοήθεια της χώρας.
«Μας ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό του Ιράκ να τον βοηθήσουμε να εκπαιδεύσουμε τα στρατεύματά του και γι΄ αυτό στήσαμε μια στρατιωτική βάση στη Bashiqa», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στο Al-Jazeera, σχολιάζοντας πως μέχρι σήμερα, το Ιράκ δεν είχε ασχοληθεί με το ζήτημα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!!


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ….
Εξετάστε τον Ιεζεκιήλ (38 & 39) και το περίφημο πόλεμο του Γωγ και Μαγώγ, και συγκρίνετέ τον με τα σημερινά πρωτοσέλιδα και τα τρέχοντα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.
Με τις ρωσικές και ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις να συνεργάζονται πλέον στη Συρία, μόλις μερικά μίλια βόρεια των συνόρων του Ισραήλ, οι άνθρωποι ρωτούν εάν τα συμβάντα αυτά θέτουν τις βάσεις για την εκπλήρωση των όσων οι μελετητές της Αγίας Γραφής ονομάζουν «Πόλεμος των Γωγ και Μαγώγ» που θα λάβει χώρα στις έσχατες ημέρες…

Οι Πάγοι θα λιώσουν με πυρηνικά


ΑΡΚΤΙΚΌΣ ΚΥΚΛΟΣ
Οι Πάγοι θα λιώσουν με πολεμική φωτιά και όχι με την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Θα καεί το πελεκούδι πάνω στους Πάγους.
Ο Ρώσος δεν ετοιμάζεται μόνο για τις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας και της Μέσης Ανατολής αλλά είναι ικανότερος να κάνει στρατιωτικό πατινάζ και επί πάγου.
Η Ρωσία αναπτύσσει S-300 συγκροτήματα αεράμυνας στην περιοχή της Αρκτικής 09/12/2015 | Πηγή:
Pravda.Ru
Ένα νέο Σύνταγμα Αεράμυνας ενισχυμένο με οπλισμό αναβαθμισμένων S-300 αντιαεροπορικών πυραυλικών συστοιχιών έχει εγκατασταθεί στην χερσόνησο Κόλα σταθμεύοντας στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya με την δυνατότητα να καταρρίπτει εχθρικούς στόχους σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις το Σύνταγμα αυτό είναι η πρώτη ολοκληρωμένη στρατιωτική μονάδα που εγκαθίσταται στον αρκτικό κύκλο μέσα στο 2015 και τις δυνατότητες της οποίας δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι αντίστοιχες της αμερικάνικης παρουσίας στην αρκτική ζώνη..
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στην Αρκτική περιοχή της Ρωσίας
¨Χαρές και πελάγη ευτυχίας στην ηγεσία της Ρωσίας εξαιτίας της ανακάλυψης τεράστιου κοιτάσματος πετρελαίου στην Αρκτική περιοχή. Όπως ανακοίνωσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, η κρατική εταιρία OAO Rosneft, ένα κοίτασμα θησαυρός που θα μπορούσε να ενισχύσει το δημόσιο ταμείο της Ρωσίας με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ίσως και περισσότερα, ανακαλύφθηκε στην θάλασσα Καρά (Kara Sea), εντός του Αρκτικού Κύκλου. Πρόκειται για μια τεράστια δεξαμενή αργού πετρελαίου, μεγαλύτερη από τον Κόλπο του Μεξικού. Οι ειδικοί μιλούν για κοίτασμα που περιέχει περισσότερα από 9 δις βαρέλια. ¨
«Δυτικές αναλύσεις επισημαίνουν την προσέγγιση Ρωσίας και Κίνας για συνεργασία στην εκμετάλλευση των πόρων και των λοιπών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν και θα προσφέρουν στο μέλλον οι γεωφυσικές αλλαγές στην Αρκτική. Για παράδειγμα, μετά την ιστορική συμφωνία του Μαΐου 2014, ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Ρωσικής Gazprom και της Κίνας, μέσω της οποίας η Ρωσία θα εφοδιάζει την Κίνα με πετρέλαιο και φυσικό αέριο για 30 χρόνια, ανακοινώθηκε ότι εταιρίες των δύο χωρών προσδοκούν να εξερευνήσουν κα να αναπτύξουν τη Ρωσική Άπω Ανατολή, η οποία αποτελεί μέρος της Αρκτικής ή είναι πολύ κοντά σ’ αυτήν.»elzoni.gr/https://parisis.wordpress.com/2014/09/30
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Τα γεγονότα θα τρέχουν από πάνω μέχρι κάτω και δεν θα τα προλαβαίνουμε…
Ο Γεωπολιτικός άξονας των επερχόμενων στρατηγικών εμπλοκών έχει πλέον χαραχθεί από τον Αρκτικό κύκλο, την Ουκρανία , την Τουρκία που θα είναι και ο πρώτος κρίκος που θα σπάσει, τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου, το Αιγαίο , την Μέση Ανατολή , την διώρυγα του Σουέζ, τα στενά του Ορμούζ… μέχρι την Σινική Θάλασσα.
Τελικά το λιώσιμο των πάγων μπορεί να γίνει με πυρηνικά;
ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε εχθές με άνοδο 3%, στις 577 μονάδες. Αυτή ήταν η πρώτη αξιόλογη άνοδος από τις 27 Οκτωβρίου. Τότε είχε κλείσει στις 727. Δηλαδή μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες έχει γνωρίσει πτώση 150 μονάδων ή (σχεδόν) 22%.
Αυτοί οι αριθμοί είναι, κυριολεκτικά, εντυπωσιακοί. Τέτοια πορεία στις αγορές μετοχών, αν και όχι μοναδική, δεν συμβαίνει συχνά, ούτε τυχαία. Όταν δε συμβαίνει, πάντα «εμπεριέχει» κάποιου είδους μήνυμα. Η αγορά έχει εντοπίσει κάποιου είδους πρόβλημα και το προεξοφλεί δεόντως.
Πολλοί λένε πως η πτώση της… γριάς Σοφό οφείλεται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα μπορούσε να είναι όντως αυτή η αιτία. Οι χρόνοι συμπίπτουν με την ψήφιση του νόμου και την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που καθόριζαν την διαδικασία υλοποίησής της. Αρκεί αυτή η συγκυρία για να αιτιολογηθεί η πτώση των μετοχών;
Δύσκολο. Διότι όντως τις πρώτες μέρες, η αρνητική πορεία παρατηρούνταν μόνο στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Οπότε η κίνηση θα μπορούσε να αποδοθεί στα της ανακεφαλαιοποίησης. Από τις 18 Νοεμβρίου όμως και μετά, το ίδιο σκηνικό άρχισε να εξελίσσεται και στην δευτερογενή αγορά των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (Ο.Ε.Δ.). Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου, το δεκαετές ομόλογο αναφοράς «έγραψε» χαμηλότερη απόδοση 7,043%, για να φτάσει προχθές στο υψηλό του 8,922! Αυτό μεταφράζεται σε άνοδο των αποδόσεων (δηλ. πτώση των τιμών) σχεδόν 27%!!
H δευτερογενής των Ο.Ε.Δ., μετά το Private Sector Involvement (P.S.I.), σαφώς και είναι μία αγορά ρηχή και χωρίς αξιόλογη συμμετοχή. Ποιοτικά όμως υπερέχει πολύ αυτής των μετοχών. Λόγω του τύπου επενδυτών που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Μιλάμε για επαγγελματίες που ακολουθούν στενά τα μακροοικονομικά δεδομένα και τα συνδυάζουν με τα θεμελιώδη της Ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή η συμπεριφορά τους είναι πολύ καλύτερος δείκτη της πραγματικής κατάστασης. Επειδή αντικατοπτρίζει πολύ πιο αντιπροσωπευτικά την μελλοντική πορεία της.
Έχουμε λοιπόν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα που οι κεφαλαιαγορές της χώρας ακολουθούν εξαιρετικά κακή πορεία. Χωρίς φανερές αιτίες. Τουλάχιστον όχι τέτοιες που να δικαιολογούν πτώσεις οι οποίες ξεπερνούν το 20% σε σαράντα ή πενήντα μέρες.
Το γεγονός γίνεται περισσότερο παράξενο και προξενεί μεγαλύτερη απορία διότι διαδραματίζεται σε μια χρονική περίοδο που τα κύρια οικονομικά νέα είναι σαφώς ευοίωνα. Π.χ. ολοκλήρωση ανακεφαλαιοποίησης, «αναίμακτη» (σχετικά) ψήφιση προαπαιτουμένων κ.λ.π. Η εικόνα είναι εντελώς «μαγική», καθώς δεν διαφαίνεται κανένας εμφανής λόγος που να εξηγεί προεξόφληση πολύ άσχημων εξελίξεων στην χώρα.
Οι αγορές βέβαια, γενικά, είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί. Ή, αν θέλετε, συμβαίνει αυτό που οι παλιές καραβάνες των χρηματιστηρίων λένε: «Η αγορά πάντα ξέρει». Η λογική πίσω από το ρητό είναι πως κάποιοι συμμετέχοντες, πάντα γνωρίζουν πράγματα που θα συμβούν στο μέλλον. Είτε επειδή είναι καλοί στην ανάλυση, είτε επειδή έχουν τύχει εσωτερικής πληροφόρησης. Ως γνωστόν, ο γράφων δεν είναι οπαδός των θεωριών συνομωσίας. Δεν γνωρίζει λοιπόν, το γιατί ή το πως θα μπορούσε να επιβεβαιώνεται αυτή η «θεωρία». Από πρακτική εμπειρία όμως ξέρει ότι είναι ελάχιστα τα γεγονότα με οικονομικές επιπτώσεις που συμβαίνουν χωρίς να έχει προϋπάρξει προεξόφλησή τους από τις αγορές. Αυτό είναι μια πραγματικότητα.
Ποιοι λοιπόν θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι που οδήγησαν τις Ελληνικές χρηματαγορές σε τέτοιες απώλειες, σε τόσο σύντομο χρόνο;
Έναν ρόλο οπωσδήποτε έχει παίξει η (νέα) αστάθεια που διαφαίνεται στο πολιτικό σκηνικό. Η σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών έδωσε το έναυσμα αλλά υπήρχαν φήμες και πληροφορίες αρκετά πιο πριν. Και μετά από αυτό έχουν ενταθεί. Παρόλη την δήλωση του πρωθυπουργού πως «αισθάνεται ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία». Εχθές μόλις ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κύριος Μιχελογιαννάκης δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «δεν περνά το ασφαλιστικό αν δεν έχουμε συναίνεση»…
Αρκεί όμως αυτό για δικαιολογήσει τόσο δραματικές διαφορές στα ταμπλώ; Η στήλη έχει την άποψη πως όχι. Έστω και αν συνεπικουρήθηκε, για κάποιες ημέρες, από τους διάφορους παλικαρισμούς του μεγάρου Μαξίμου απέναντι σε Σόιμπλε και Δ.Ν.Τ. Εκτός και θεωρήσουμε δεδομένο πως ο κύριος Τσίπρας θα προχωρήσει και πάλι σε εκλογές, εάν και εφόσον χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πράγμα που θα έφερνε την χώρα ξανά μπροστά στο Grexit. Είτε αυτό, είτε υπάρχουν περισσότερα πράγματα με κάκιστη επίπτωση στην οικονομία, τα οποία ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, θεωρεί πως είναι εξαιρετικά πιθανά. Η πορεία των αγορών τις επόμενες μέρες θα δείξει πολλά και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη…
Πέτρος Λάζος (CAPITAL)

«ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ» ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ… ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ!!!


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…
Τα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά για να δρομολογήσει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Δεξιάς, αφού πρώτα θα έχει… βοηθήσει στη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.
Με το βασικό πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός “διψάει για εκδίκηση”, και συνδέει το άρθρο που υπέγραψε χθες στο site liberal, με τη στόχευσή του να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως πρωταγωνιστής.
Το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις, ενώ συνδέθηκε και με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία, και τη μάχη ηγεσίας του κόμματος, καθώς οι στενοί συνεργάτες, οι πολιτικοί φίλοι και βουλευτές που ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ανέδειξε, βρίσκονται στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα.
ΕΔΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
ΕΔΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»