Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Συγκλονιστική δήλωση! "Αιτία πολέμου το ασφαλιστικό..."

asfa


Σκληρά σχόλια εξαπέλυσε το ΚΚΕ, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που όπως ανέφερε πρόκειται για: « αιτία πολέμου για το σύνολο του λαού» και τόνισε ότι ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «συνεχίζουν το έγκλημα από εκεί που το άφησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».
Το σχόλιο του ΚΚΕ τονίζει:
 «Κανείς δεν εξαιρείται απ’ τη νέα σφαγή. Οι σημερινοί και αυριανοί συνταξιούχοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες, η νέα γενιά και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο για τη διαχρονική λεηλασία των ταμείων απ’ το μεγάλο κεφάλαιο και το κράτος, καθώς και για την καπιταλιστική κερδοφορία, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση εκβιάζει ωμά και κυνικά, όταν καλεί το λαό να επιλέξει ανάμεσα στο δικό της σχέδιο και την πλήρη κατάρρευση του ασφαλιστικού, αναπαράγοντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επίσης, κοροϊδεύει προκλητικά όταν βαφτίζει την πρότασή της ‘κοινωνικά δίκαιη’. Η ‘δικαιοσύνη’ της κυβέρνησης είναι το μοίρασμα της φτώχειας και η προς τα κάτω εξομοίωση μισθών, συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων στην ιδιωτική υγεία και ασφάλιση.
Για την εργατική τάξη και το λαό δύο δρόμοι υπάρχουν: Υποταγή στη σφαγή ή οργάνωση του αγώνα στο δρόμο της ριζικής ανατροπής».








voice news

Έκτακτο! Στον αέρα η Ελλάδα και η κυβέρνηση...

katar


Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα De Standaard, εάν οι δανειστές δεν εγκρίνουν το πρόγραμμα για το ασφαλιστικό τότε «ο πρόγραμμα διάσωσης θα βρεθεί στον αέρα» και συμπληρώνει πως «Η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται να μεταρρυθμίσει το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα».
Η Ελλάδα σύμφωνα με το δημοσίευμα βρέθηκε ύστερα από αρκετούς μήνες, ξανά στο προσκήνιο ενδιαφέροντος στην Ευρώπη: «Το ασφαλιστικό φέρνει εκ νέου την Ελλάδα στο προσκήνιο ύστερα από έξι μήνες σχετικής ησυχίας».
Οι χώρες της ευρωζώνης έχουν ήδη ταχθεί εναντίον της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα έκανε το κόστος εργασίας στην Ελλάδα ακριβότερο, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τις προσπάθειες μείωσης της ανεργίας, η οποία παραμένει σε επίπεδα άνω του 25%.
Σύμφωνα με την ανάλυσή του Ταμείου, το 80% των ελληνικών δημοσίων δαπανών προέρχεται από τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα το ΔΝΤ δεν θεωρεί το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα βιώσιμο, καθότι η συντήρηση των συνταξιοδοτικών ταμείων απορροφά πόρους που ισοδυναμούν με το 10% του προϋπολογισμού. «Εντούτοις τυχόν αλλαγές στο Ασφαλιστικό συνεπάγονται πολιτικό κόστος επειδή πολλές ελληνικές οικογένειες συντηρούνται από μία και μόνον σύνταξη» ενώ τονίζει πως «Από τις διαρροές του προσχεδίου προκύπτει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει τις υψηλότερες συντάξεις από τα 2.600 ευρώ τον μήνα στα 2.300 ευρώ. Μειώσεις προβλέπονται και για τους δικαιούχους πολλαπλών συντάξεων, οι οποίοι στο εξής δεν θα μπορούν να λαμβάνουν περισσότερα από 3.000 ευρώ, έναντι 3.600 που λάμβαναν μέχρι τώρα».








voice news

Προσοχή! Κάτι ετοιμάζει ο Σόρος για Ρωσία και Ελλάδα...

soros

Ο Αμερικανός επενδυτής, Τζόρτζ Σόρος ισχύριζεται ότι η Αθήνα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος της.
Σε συνέντευξη που έδωσε αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και κατά την άποψη του η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα που μπορεί να κρατήσει ενωμένη την ευρώπη.
Ο Σόρος τόνισε ότι: «Όταν η ελληνική κρίση ξέσπασε για τα καλά το 2009 η ΕΕ υπό την αρχηγία της Γερμανίας βοήθησε μεν, αλλά η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλλει υψηλό τίμημα. οι Γερμανοί επανέλαβαν το λάθος και κατά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις και επέβαλαν και πάλι όρους που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την χρεοκοπία, 
η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της».
Ακόμα ρώτησαν τον Τζόρτζ Σόρος αν η Ελλάδα θα ήταν ένας κατάλληλος τόπος για επενδύσεις: 
«Όχι, όσο η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Με το ευρώ η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να συνέλθει, γιατί η συναλλαγματική ισοτιμία είναι υπερβολικά υψηλή και η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική».
Επίσης ο Σόρος παρομοίασε την Ουκρανία με την Ελλάδα: «Ο ουκρανικός πληθυσμός κατέβαλλε τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως οι Ευρωπαίοι δίνουν στο Κίεβο πολύ λίγα χρήματα κάνοντας το ίδιο λάθος, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Η “παλιά” Ουκρανία έμοιαζε με την “παλιά” Ελλάδα. Ολιγάρχες είχαν μοιράσει μεταξύ τους τη χώρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι επιδίωκαν τον προσωπικό πλουτισμό. Όμως οι άνθρωποι στην “νέα” Ουκρανία επιθυμούν ριζικές μεταρρυθμίσεις και σε αυτό χρειάζονται την βοήθεια της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο θα είχε άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ίδια την Ευρώπη, διότι μια ευημερούσα Ουκρανία θα ήταν εφόδιο για την Ευρώπη, στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας και υπέρ της αλληλεγγύης, αλλά και μιας νέας αρχής στην Ουκρανία».
Μίλησε και για την Μέρκελ και είπε τα εξής: «Πριν από αυτό την θεωρούσα απλώς μια ταλαντούχα πολιτικό, που λαμβάνει υπόψη τις σφυγμομετρήσεις. Έδειξε ωστόσο να αδιαφορεί για την κοινή γνώμη αναφορικά με τη Ρωσία. Και στην προσφυγική κρίση διέκρινε ωστόσο το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρώπης, με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα ανοιχτά σύνορα της ζώνης του Σέγκεν αλλά και για την εσωτερική αγορά. Αν κάποιοι είναι σε θέση να αποτρέψουν μια διάσπαση της Ευρώπης, τότε αυτοί είναι οι Γερμανοί. Οι Γερμανοί είναι ξεκάθαρα οι μεγάλοι κερδισμένοι της νομισματικής ένωσης. Όμως οι ηγεμόνες δεν πρέπει να ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους συμφέρον. Οφείλουν να εκπροσωπούν και τα συμφέρονται εκείνων που τους εμπιστεύονται. Θα πρέπει συνεπώς να δούμε αν η Γερμανία θα επωμιστεί τελικά την ευθύνη αυτή, όπως έπραξαν οι ΗΠΑ μετά το 1945».








voice news

Εμπλοκή και άλλου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σε σκάνδαλο! Καταγγελία...


siri
Άγρια κόντρα μεταξύ της κ. Μακρή και κ. Γεροβασίλη με υπενιγμούς και προσωπικές βολές.
Όπως ανέφερε η ίδια Ραχήλ Μακρή απευθυνόμενη στην κ. Γεροβασίλη για τον φάκελο που συνδέει τον άντρα της 
με παράνομο πλουτισμό και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.
Επίσης κατηγόρησε ευθέως την Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας πως ο άντρας χρημάτισε υπαλλήλους ώστε η υπόθεση να μην βγει στην επιφάνεια και πως η ίδια υποστηρίζει όσους υπαλλήλους έχει διορίσει η κυβέρνηση που τους ακολουθούν πιστά.
Χαρακτηριστικά η Ραχήλ είπε: Για πες μας κυρία μου υπάρχει πόρισμα του Ρακιτζή για τον συζύγο σου πολεοδόμο για παράνομο πλουτισμό και χρηματισμό ναι ή οχι;
lamogi
olga






voice news

Βόμβα! Θα καεί όλη η Τουρκία...

tib


 Εισήλθε στην μεσόγειο θάλασσα το εντυπωσιακό πυραυλοφόρο καταδρομικό «Varyag», όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του τμήματος υποστήριξης και πληροφοριών της υπηρεσίας Τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, 1ος Καπετάνιος στην Κατάταξη Ρομάν Μάρτωφ.
Η ναυαρχίδα του Στόλου του Ειρηνικού, πέρασε απο την διώρυγα του Σουέζ, κατα την εκτέλεση καθηκόντων και στην συνέχεια έφτασε στην Μεσόγειο θάλασσα. 
«Μετά την επίσκεψη του Στόλου του Ειρηνικού έλαβαν μέρος σε διεθνείς ναυτικές ασκήσεις,» σχολίασε ο Καπετάνιος.
Το Varyag πρόκειται να αντικαταστήσει το Moskva στην περιοχή της Συρίας.
Τέλη Δεκεμβρίου η ναυαρχίδα, έφτασε κατά την διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο λιμάνι του Salalah στο Σουλτανάτο του Ομάν. Εκεί ανανέωσε τις απαραίτητες προμήθειες, όπως νερό και τροφή .
Στην ομάδα του πυραυλοφόρου καταδρομικόυ «Varyag» είναι και το αντιτορπιλικό «Γρήγορος», το δεξαμενόπλοιο «Μπόρις Butoma» και το ρυμουλκό διάσωσης «Alatau».









voice news

Αυτός ο απίθανος υπουργός κόβει τις συντάξεις! Δείτε το βίντεο και θα φρίξετε...

sssn


Ο κ. Κατρούγκαλος σκοπεύει να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για το ασφαλιστικό, κατά την διάρκεια ανοικτής εκδήλωσης που θα οργανώσει ο κ. Κορωνάκης, στην πλατεία Συντάματος.
Ας θυμιθούμε όμως, και μια παλαιότερη ανάλογη εκδήλωση και τις αξέχαστες ομιλίες των Τσακαλώτου, Κατρούγκαλου, Βαρουφάκη και Καζάκη.
Δείτε το βίντεο:




voice news

Έκτακτο! 14 πολιτείες στις ΗΠΑ επαναστάτησαν...

hhhh


 «Persona non grata» είναι πλέον οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες για την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, όπως διαμήνυσε ο κυβερνήτης της Pat McCrory.
Η ανακοίνωση, έρχεται λίγο μετά την γνωστοποίηση που έκανε ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott, στην Ουάσιγκτον, ύστερα απο τις επιθέσεις στο Παρίσι, ότι η πολιτεία του δεν πρόκειται να δεχθεί στο έδαφός της κανένα μουσουλμάνο πρόσφυγα.
Συγκεκριμένα, στο μπλόκ της αντίστασης κατά της πρωτοφανούς στα χρονικά μετακίνησης των μουσουλμάνων, έχουν προσχωρήσει 14 πολιτείες, οι οποίες έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτούν κανέναν μουσουλμάνο.
Μεταξύ των πολιτειών είναι: 
Η Φλόριντα, το Αρκάνσας, η Β. Καρολίνα, το Οχάιο, η Γεωργία, η Μασαχουσέτη, το Ιλινόις, η Λουιζιάνα, το Μισισιπή, το Τέξας, το Μίσιγκαν, η Ιντιάνα, η Αίοβα και η Αλαμπάμα.

















voice news

Σοκ! Τελειώνουν την ανθρωπότητα! Δείτε το βίντεο....

tsipaki

Όπως ο αριθμός αναγνώρισης σε ένα κουτί τοματάκια, γίνεται αριθμός σε ελάχιστο χρόνο και συνδέεται με βάση δεδομένων, έτσι κάποιοι άνθρωποι δέχονται να τους εμφυτεύουν μικροτσίπ μέσα από το δέρμα αφού πολλοί από αυτούς θεωρούν πως είναι μια συσκευή για να μπορούν να εντοπίζουν τα παιδιά τους. 
Όμως δεν είναι κάτι τέτοιο.
Δείτε το βίντεο: 










voice news

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΜΙΛΑΜΕ!


Ως εδώ και μη παρέκει!
Θα κάνω ερωτήσεις απλές , πλην καθοριστικές σήμερα.
Τι γυρεύουν πλήθος Μαροκινοί και Αλγερινοί στην Ελλάδα; Από που ήρθαν; Πώς ήρθαν;
Όπως βλέπετε φίλοι μου στο χάρτη, το Μαρόκο είναι βόρεια και δυτικά στην Αφρική, κάτω από την Ισπανία!
Ποιος είναι ο πιο εύκολος δρόμος εισόδου τους στην Ευρώπη; Ασφαλώς η Ισπανία!!! Με ένα απλό κανό, με βάρκα, με σχεδία, ακόμη και κολυμπώντας σε μερικά λεπτά είναι απέναντι!!!
Για να έρθουν αυτοί στην Τουρκία, κάνουν 3.500 χιλιόμετρα!!!
Ούτε καν στην Τυνησία που απέναντι είναι η νήσος Λαμπεντούζα, απέναντι από την Σικελία που είναι η επίσημη και κοντινή είσοδος για την Ιταλία δεν σταματούν!!!
Μαροκινά και Αλγερινά αποβράσματα κάνουν 3.500 χιλιόμετρα μέχρι την Τουρκία για να μπουν στην Ελλάδα;
Για ηλιθίους μας περνάτε;
Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αποκαλύπτεται πλήρως σύμφωνα με πηγές του κ. Μανώλη Χατζησάββα πρώην πράκτορα της ΕΥΠ (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) που μιλά για αχρείους που εμπορεύονται τις Σένγκεν βίζα μέσω ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου «ΚΟΣΜΟΣ» στην Κωνσταντινούπολη. Φέρνουν με καράβια τους Μαροκινούς, τους Αλγερινούς, ότι απόβρασμα υπάρχει από τα πέρατα και τα βάθη της Αφρικής, ακόμη και με αεροπλάνα!!! Τους ξεπουπουλιάζουν κανονικά πάνω από 3.000 ευρώ το κεφάλι και τους αμολάνε ρακένδυτους στην Ελλαδίτσα μας. (Μιλάμε για πολύ χρήμα τώρα!!! 700.000 πρόσφυγες πέρασαν από Τουρκία στην Ελλάδα με 3.000 το κεφάλι το ποσό ααγγίζει το αστρονομικό νούμερο των 2.100.000.000 (δύο δις!!!!!)
Πληροφορίες εδώ:http://www.newsbomb.gr/…/o-praktoras-tis-eyp-kai-oi-katagge…
Χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου:
Τα ερωτήματα είναι καυτά:
-Ποιο είναι το «γραφείο» Kosmos στην Κωνσταντινούπολη;
-Ποιος είναι ο ρόλος των προξενικών αρχών και της ελληνικής πρεσβείας στην Τουρκία;
-Ποιος ο αριθμός των Schengen Visa που εμπορεύθηκαν μέχρι σήμερα οι επιτήδειοι, ποιους «εξυπηρέτησαν» πως, πόσοι, ποιοι και που μοιράστηκαν και επενδύθηκαν τα χρήματα;
Τόσο οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, όσο και οι υπουργοί που ενημερώθηκαν είναι «εκτεθειμένοι» πολιτικά και οφείλουν είτε να διαψεύσουν, είτε να επιβεβαιώσουν τόσο σοβαρές καταγγελλίες που άπτονται Εθνικών συμφερόντων.
Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, αν ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Χατζησάββα, είναι διπλά εκτεθειμένοι αφού φαίνεται από τα μηνύματα να του απαντούν!!!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Καμμένος που φαίνεται να απαντά στον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ με συνωμοτικές διαδικασίες.
Εδώ απαντάται το ερώτημα:
Γιατί κάνουν 3.500 χιλιόμετρα οι Μαροκινοί για να μπουν στην Ελλάδα.
Πάμε να δούμε τώρα τι γίνεται στην πορεία. Στην Ελλάδα, βάσει της Συνθήκης Σένγκεν και του Δουβλίνου ΙΙ, εγκλωβίζονται χιλιάδες από αυτούς οι οποίοι ούτε μπορούν να κρατηθούν, ούτε να απελαθούν, ούτε να προωθηθούν στην Ευρώπη, όπως θα επιθυμούσαν.
Τι άνθρωποι είναι αυτοί;
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα συνέντευξης θα σας διαφωτίσει:
http://www.resaltomag.gr/forum/view…
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ” ΕΝΑ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΛΗΣΤΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!)
«-Το όνομα μου είναι Μοχάμετ, κατάγομαι από το Ραμπάτ που είναι και η πρωτεύουσα του Μαρόκου.
Έφυγα ξαφνικά ένα βράδυ γιατί είχα πρόβλημα με την αστυνομία, μετά από ληστεία που είχα κάνει σε τουρίστα μαζί με έναν άλλο φίλο μου. Αυτόν τον έπιασαν όμως.
-Ξεκίνησα με 2 χιλιάδες δολάρια στη τσέπη και προσπάθησα να περάσω με μερικούς άλλους με βάρκα στην Ισπανία, για να πάω από ΄κει στην Γαλλία και στο Παρίσι που εκεί έχω συγγενείς αλλά και πολλούς φίλους.
-Πώς βρέθηκες από το Γιβραλτάρ και την προσπάθεια να περάσεις Ισπανία στην Ελλάδα?
-Μας κορόιδεψε ο άνθρωπός που είχε την βάρκα στο Τανγκλέρ. Μας είπε πως θα μας πάει απέναντι στην Ισπανία και του δώσαμε όλοι λεφτά, εμένα μου πήρε 1000 δολάρια, γιατί του είπα πως δεν έχω άλλα μαζί μου.
Αντί όμως να πάει βόρεια, πήγε ανατολικά. Εμείς δεν το καταλάβαμε καθόλου, γιατί το μόνο που βλέπαμε ήταν θάλασσα και τίποτα άλλο.
-Πόσοι είσαστε στη βάρκα?
-Περίπου 20 άτομα. Νομίζω 8-9 Μαροκινοί 18 με 20 χρονών οι άλλοι ήταν από άλλες αφρικανικές χώρες και είχαν και ένα κοριτσάκι μαζί τους πολύ μικρό.
-Τελικά πού σας άφησε?
-Δίπλα στην Αλγερία.
Από εκεί γνωρίσαμε κάποιον που μας είπε πως μπορεί να μας πάει στην Γαλλία μέσω Ελλάδας. Και εκεί χωρίσαμε άλλοι πήγαν να βρουν τρόπο να γυρίσουν καθώς δεν είχαν άλλα λεφτά, κι άλλοι άρχισαν να ψάχνουν για καλύτερες τιμές.
Εγώ έμεινα γιατί πίστεψα πως στην Ελλάδα θα μας έδιναν χαρτιά πρόσφυγα, αν λέγαμε πως είμαστε από την Παλαιστίνη. Έτσι μας είπε
Του έδωσα 500 δολάρια για να με βοηθήσει να πάω στην Τυνησία. Τα υπόλοιπα λεφτά που είχα γύρω στα 300 δολάρια τα έδωσα σε άλλον για να περάσω με βάρκα προς την Κρήτη.
Μετά από 1 εβδομάδα τελικά πάτησα σε Ευρωπαϊκό έδαφος και πίστευα πως όλα θα άλλαζαν.
Μας έπιασε το λιμενικό και μας πήγαν σε ένα κέντρο όπου και μας ανέκριναν.
Εγώ και κάτι άλλα παιδία δηλώσαμε πρόσφυγες από την Παλαιστίνη, κάτι άλλοι μαύροι είπαν ψέματα πως είναι Σομαλοί, αλλά ήταν από την Νιγηρία και Σενεγαλέζοι.
Μας έδωσαν κάτι χαρτιά και μας είπαν πως πρέπει να φύγουμε από την Ελλάδα σε 3 μήνες.
Φύγαμε σχεδόν όλοι για την Αθήνα. Τελικά στην Αθήνα βρήκα πολλούς γνωστούς μου από το Μαρόκο, που νόμιζα πως ήταν στη Γαλλία.
Με μάθανε τα κόλπα και τις περιοχές. Άρχισα να κλέβω μαζί τους στην αρχή τσάντες από γυναίκες και κινητά
από άτομα που δεν θα μας προλάβαιναν να μας πιάσουν αν έτρεχαν πίσω μας.
Οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι είναι οι καλύτεροι στόχοι.
Μετά τα πουλούσαμε αν ήταν κινητά στη Ζήνωνος και στην Πειραιώς σε καταστήματα μεταναστών και αν ήταν λεφτά μέσα στην τσάντα τα μοιραζόμασταν στα πρώτα παρκάκια που βρίσκαμε μπροστά μας..
Πάντα κοιτάμε να αιφνιδιάσουμε, εκεί που δεν το περιμένει κανείς.
Αλλάζουμε ξαφνικά κατεύθυνση και πέφτουμε πάνω του. Συνήθως είμαστε 2 ή 3 μαζί.
Με κινητά ενημερώνει ο ένας τον άλλον, για το που θα χτυπήσουμε.
Συνήθως στο κέντρο και ψάχνουμε για άτομα που καταλαβαίνουμε πως φοβούνται, όταν μας βλέπουν.
Για τις χρυσές αλυσίδες μας δίνουν γύρω στα 10 ευρώ στη Σοφοκλέους οι Ιρακινοί.
– Στην Αθήνα πόσοι ακόμα κάνουν αυτή την δουλειά?
-Είναι πάρα πολύ, ακόμα και καινούργιοι που έρχονται, ακόμα και από άλλες χώρες έρχονται μαζί μας μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από την Ελλάδα, αυτό κάνουν για να ζουν.
Τα αυτοκίνητα οι αλυσίδες και οι τσάντες, είναι το μόνο που μας δίνει λεφτά. Για δουλειά δεν μας παίρνει κανένας εδώ.
Ξέρουμε ότι δεν μπορούν να μας απελάσουν, ούτε να μας βάλουν φυλακή για μικρές ποινές.
Εμένα με έχουν πιάσει πάνω από 5 φορές και φυλακή δεν έχω πάει, γιατί αλλάζω χαρτιά αμέσως μετά την αναστολή.
Πρώτα στην αρχή μας χτυπούσε η αστυνομία, τώρα εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα, όλα είναι νορμάλ.
Τώρα κάθε μέρα έρχονται κι άλλοι, και έρχονται και δια μέσου Τουρκίας.
Πάνε εκεί αεροπορικώς, κλείνουν ξενοδοχεία μέσω ίντερνετ για διακοπές, αλλά μετά περνάνε εδώ με βάρκες. Όλα γίνονται πιο οργανωμένο τώρα. Με εμένα ήταν άλλη περίπτωση γιατί με κυνηγούσε η αστυνομία. »
Θέλετε να μάθετε ποια είναι η γνώμη τους για μας τους Έλληνες;
Ακούστε τον και καμαρώστε τι φυντάνια «φιλοξενούμε»:
«-Με τους Έλληνες τι πρόβλημα έχετε?
– Κοίτα με τους Έλληνες δεν έχουμε κανένα κοινό. Είμαστε τελείως διαφορετικοί σαν άνθρωποι.
Εμείς πιο πολύ νιώθουμε Γάλλοι παρά κάτι άλλο. Ούτε και θέλει κανένας Μαροκινός από όσους ξέρω να μείνει εδώ. Εδώ νιώθουμε πιο πολύ σαν κρατούμενοι στην χώρα σας. Για αυτό και υπάρχει μια οργή για οτιδήποτε ελληνικό.
– Εντάξει αλλά οι Έλληνες πολίτες τι φταίνε, που εσείς έχετε εγκλωβιστεί εδώ?
– Δεν φταίνε, αλλά σκέψου εμείς δεν έχουμε τίποτα ενώ αυτοί έχουν τα πάντα, χωρίς να το αξίζουν.
Από όσο έχω δει μέχρι τώρα οι Έλληνες είστε λαός που δεν κάνει τίποτα σωστά. Δεν έχετε δουλειές, δεν έχετε πολιτικούς και ο καθένας κοιτάει την δουλειά του. Εμείς βοηθάμε ο ένας τον άλλον.
Και έχετε και πολλούς ναρκομανείς και gay.
Συνέχεια μας πλησιάζουν οι gay και μας δίνουν λεφτά να πάμε μαζί τους. Ειδικά στην περιοχή του Μεταξουργείου κοντά στου Ψυρρή.
– Θα φύγεις από την Ελλάδα?
– Θα ξαναπροσπαθήσει,έχω πάει 2 φορές στην Πάτρα αλλά μας έπιασαν και μας γύρισαν πίσω.
Εκεί κάνουν κουμάντο οι Αφγανοί. Αν δεν τα έχεις καλά μαζί τους, δεν πλησιάζεις στο λιμάνι.
-Στην Αθήνα ποιοι σας βοηθάνε?
– Είναι κάποιοι που εργάζονται σαν εθελοντές σε κάποιες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εγώ γνώρισα δυο από αυτούς στο παλιό εφετείο, που έμενα στην αρχή, μέχρι να μας διώξουν. Εκεί μας είπαν ποια είναι τα δικαιώματα μας και τι να κάνουμε όταν μας πιάνει η αστυνομία.
Όλη η συνέντευξη εδώ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5900
Μίσος για οτιδήποτε «ελληνικό», ενώ για να συμπληρώσουν τα λεφτά που χρειάζονται για να πληρώσουν τους μαφιόζους, κλέβουν γυναίκες, γεροντάκια και τους αδύναμους Έλληνες!!!!
Φίλες και φίλοι μου τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα:
-Είναι και ελληνικό κύκλωμα στην Τουρκία;
-Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του πρακτορείου με το ελληνικό όνομα «ΚΟΣΜΟΣ» που τους διακινεί;
– Είναι αλήθεια οι καταγγελίες του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ Μανώλη Χατζησάββα;
-Ποιος είναι ο ρόλος των προξενικών αρχών και της ελληνικής πρεσβείας στην Τουρκία;
Τόσο οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, όσο και οι υπουργοί που ενημερώθηκαν είναι «εκτεθειμένοι» πολιτικά και οφείλουν είτε να διαψεύσουν, είτε να επιβεβαιώσουν τόσο σοβαρές καταγγελίες που άπτονται Εθνικών συμφερόντων.
Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, αν ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Χατζησάββα, είναι διπλά εκτεθειμένοι αφού φαίνεται από τα μηνύματα να του απαντούν!!!
Απαιτούμε άμεση κάθαρση της ιερής μας Γης από τα αποβράσματα που κουβάλησαν εδώ τα πουλημένα τομάρια, ειδικά τα εντός και εκτός Ελλάδος!
Απαιτούμε άμεσες απαντήσεις από τους υπευθύνους του Υπουργείου των Εξωτερικών και από την πολιτική ηγεσία της Χώρας!
Αν όχι, να το γνωρίζετε, ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ούτε αφελής, ούτε ηλίθιος!
Θα στηθούν πολλές κρεμάλες μιλάμε αλήτες!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ : Το ανωτέρω κείμενο δεν έχει ουδεμία λάθος πρόθεση και ρητορική μίσους και ξενοφοβίας, ενώ αφήνει απέξω το θέμα των Σύρων και άλλων ομάδων με εμπόλεμη κατάσταση στις χώρες τους. Ασφαλώς γι΄αυτούς τους ανθρώπους έπρεπε πριν υπογράψει η Ελλάδα το Δουβλίνο ΙΙ, να ζητήσει ανταλλάγματα και να έχει ήδη τις κατάλληλες υποδομές υποδοχής, χωρίς να στηρίζεται σε ελεημοσύνες και εθελοντισμό των πτωχών νησιωτών που έδειξαν για μία ακόμη φορά μεγαλείο καρδιάς, ενώ η Κυβέρνηση έγινε διεθνώς ρεζίλι των σκυλιών δια μίαν προσέτι φοράν.



katoxika nea

Θα χυθεί αίμα. Άφθονο




Μερικοί το αγνοούν. Αρκετοί δυσανασχετούν. Και οι περισσότεροι αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν. Ότι ο νικητής πατάει επί πτωμάτων. Πολλών, μα πάρα πολλών πτωμάτων!
Ποιος το λέει αυτό; Πάντως όχι εγώ. Μερικά παραδείγματα χαρακτηριστικά και άκρως ρεαλιστικά. Ας πούμε:
Ο Νέιθαν Μάγιερ Ρότσιλντ (1840-1915), ένα από τα αφεντικά της χρηματοπιστωτικής δυναστείας των Ρότσιλντ, με ελάχιστες λέξεις όριζε τη λειτουργία του κεφαλαίου και του καπιταλισμού: «Buy when blood is running in the streets». Που σημαίνει: «Να αγοράζεις μόνο όταν αίμα χύνεται στους δρόμους».Συμπληρώνοντας: «Οσοι έχουν το κουράγιο να αγοράσουν έτσι, αυτοί θα είναι και οι θριαμβευτές όταν η σκόνη καταλαγιάσει»!
Το ίδιο απόφθεγμα το υιοθέτησαν όλα τα κοράκια της Wall Street. Ο θρυλικός Τζον Ντ. Ροκφέλερ (1839-1937) προέκτεινε τη λογική του Ρότσιλντ με λόγια χριστιανικά: «Πιστεύω ότι είναι θρησκευτικό καθήκον να αρπάζεις όσα λεφτά μπορείς. Η δύναμη να κάνεις λεφτά είναι δώρο Θεού»!
Μάλιστα ο Αϊκ Αϊζενχάουερ, από τους πρώτους προέδρους των ΗΠΑ μετά τον πόλεμο, συνόψιζε την πεμπτουσία του συστήματος με ασυγκράτητο κυνισμό: «Ότι συμφέρει την General Motors συμφέρει και την Αμερική»!
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μα ότι ο πολλαπλασιασμός του κεφαλαίου απαιτεί να χυθεί αίμα. Άφθονο, καυτό, πλούσιο, πηχτό αίμα. Ακόμα, ότι το κεφάλαιο λειτουργεί ανεξάρτητα από τη θέληση και την προσωπικότητα του κατόχου του. Ο ίδιος στην προσωπική του ζωή μπορεί να είναι υπόδειγμα οικογενειάρχη και φίλου.
Όμως στην επαγγελματική του πορεία είναι κι αυτός αναγκασμένος να υπακούσει στους αντικειμενικούς νόμους του χρήματος. Δηλαδή να πολλαπλασιάζει τα πουγκιά του. Διαρκώς. Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Ακόμα και εναντίον φίλων και συγγενών του. Ο ίδιος δηλαδή είναι «εργαλείο» του χρήματος. Και αυτό επειδή γνωρίζει ότι αν το κεφάλαιό του δεν πολλαπλασιαστεί, πάπαλα τόσο ο ίδιος όσο και η «αυτοκρατορία» του!
Όπως έλεγε ο θρυλικός Σέρλοκ Χολμς: «Elementary, my dear Watson» (Στοιχειώδες, αγαπητέ μου Γουάτσον)! Με αυτά τα στοιχειώδη οπλίζονται οι γόνοι των μεγαλοκαρχαριών στα σπουδαιότερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Με αυτά και τα τρία παιδιά του Γουόρεν Μπάφετ. Ενός εκ των πλουσιότερων του γήινου σύμπαντος, κατόχου 50 δισ. δολαρίων!
Προς τι όλα αυτά; Επειδή ακούω και βλέπω παντού συμπολίτες μου να απορούν σαν να ανακαλύπτουν την Αμερική. Όταν ωρυόμενοι βλέπουν να καλπάζουν τα κερδοσκοπικά funds.
Μα φυσικά, φίλε μου, θα μας κατασπαράξουν. Κι εσύ στη θέση τους το ίδιο και χειρότερα θα έκανες!
Όταν ανακαλύπτουν ότι οι σπεκουλαδόροι του Χρηματιστηρίου περιμένουν στη γωνία για να πέσουν οι μετοχές, να γκρεμιστεί ο Δείκτης και στη συνέχεια να αγοράσουν με πενταροδεκάρες. Μα φυσικά το έκαναν παντού και θα το κάνουν πάντα. Κι εσύ στη θέση τους το ίδιο και χειρότερα θα έκανες!
Όταν οι τιμές των ακινήτων κατρακυλάνε στα τάρταρα και οι ξένοι θα έρθουν να μας τα αρπάξουν μπιρ παρά. Μα φυσικά θα το κάνουν. Κι εσύ στη θέση τους το ίδιο και χειρότερα θα έκανες!
Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Τους εργαζόμενους. Τους μικροκεφαλαιούχους. Τους μικροϊδιοκτήτες. Τους βιοτέχνες. Τους μικρομεσαίους. Ο καρχαρίας κολυμπάει σαν σφαίρα επί 24ώρου βάσεως. Και καταβροχθίζει ό,τι βρει στο πέρασμά του. Το ίδιο στη θέση του θα έκανες κι εσύ!
Επομένως. Θα χυθεί αίμα. Άφθονο.
Δεν ήξερες; Να ρώταγες. Γιατί τώρα είναι αργά. Όπως στρώσαμε έτσι θα κοιμηθούμε.
Κολυμπώντας στο αίμα μας!
***
Δημήτρης Δανίκας
awakengr.com





katoxika nea

Η προειδοποίηση των αγροτών στους Βουλευτές: "Αν ψηφίσετε το Ασφαλιστικό, τότε να μείνετε..."





Καλούν τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού...
Φθιώτιδας να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο 

Θέμα ημερών είναι πλέον για τους αγρότες να σκληρύνουν τη στάση τους και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας στη Αθήνα, με εκπροσώπους από όλη την Ελλάδα.

Πάντως οι αγρότες της Φθιώτιδας καλούν τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, αλλιώς τους προειδοποιούν να μείνουν στην Αθήνα.








tromaktiko

Απίστευτο! Διαβάστε με τι δικαιολογίες βγάζουν κόσμο από τη ρύθμιση των 100 δόσεων...





Δυο περιστατικά μέσα σε διάστημα...
24 ωρών αποκαλύπτουν ότι κάτι δεν πάει καλά στον ΟΑΕΕ αφού δυο πολίτες που είχαν ενταχθεί στις 100 δόσεις και ήταν συνεπέστατοι στις πληρωμές τους έχασαν την ρύθμιση για δικαιολογίες που μόνο αστείες φαντάζουν!

Η πρώτη περίπτωση αφορά πρώην  ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ η οποία είχε ενταχθεί στις 100 δόσεις και έχει καταβάλλει εμπρόθεσμα την κάθε δόση μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015! Όταν πήγε να ρωτήσει αν πηγαίνουν όλα καλά οι υπάλληλοι της απάντησαν ότι είναι από τον Σεπτέμβριο του 2015 εκτός ρύθμισης γιατί η κατάθεση εκείνο το μήνα έγινε στις 9 το βράδυ και το σύστημα, όπως επι λέξει της είπαν, δεν ελέγχει τόσο αργά αν έχουν καταβληθεί τα χρήματα.... Η επιλογή της είναι τώρα να ενταχθεί στις 12 δόσεις όπως της είπαν κάτι που είναι αδύνατον αφού θα πρέπει να καταβάλλει μηνιαία δόση περίπου 1.000 ευρώ το μήνα!

Η δεύτερη περίπτωση αφορά πρώην ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ η οποία τώρα είναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Η συγκεκριμένη γυναίκα, έπρεπε, όπως γίνεται με όλους τους πρώην ασφαλισμένους να πηγαίνει κάθε 6 μήνες - παλαιότερα ήταν 1 χρόνος - χαρτί που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένη αλλού για να παίρνει απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ! (Ο ορισμός της γραφειοκρατείας). Όταν λοιπόν καθυστέρησε και πήγε αντί για τους 6 στους 8 μήνες η απαλλαγή δόθηκε, αλλά της είπαν ότι έχει χάσει τις 100 δόσεις εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης! Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην περίπτωση αυτή και ενώ την έβγαλαν από την ρύθμιση των 100 δόσεων οι δόσεις που έμπαιναν κάθε μήνα πιστώνονταν κανονικά από τον ΟΑΕΕ!

Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι κάποιοι ψάχνουν αφορμή για να πετάνε τον κόσμο από την ρύθμιση των 100 δόσεων. Όμως, μήπως η διοίκηση του ταμείου πρέπει να απαλλαγεί από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να αποκαταστήσει τέτοιου είδους αδικίες από πολίτες οι οποίοι ΘΕΛΟΥΝ να πληρώσουν αλλά τους στερείται το δικαίωμα;








tromaktiko

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ… Το «Βρώμικο» και Δόλιο «Κόλπο» της Κυβέρνησης Παίρνει «Σάρκα και Οστά»


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ…
Μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις που φτάνουν ακόμη και στο 20% για όσους αποχωρούν με μισθούς άνω των 800 ευρώ και έχουν από 25 έτη ασφάλισης και άνω, περικοπές στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ από την 1η/1/2016, αυξήσεις εισφορών κατά 1,5% στην επικουρική ασφάλιση, ψαλίδι ως 15% στα νέα εφάπαξ, ελάχιστο ποσό μηνιαίας εισφοράς 117,20 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μαζικές ενοποιήσεις των Ταμείων κύριας ασφάλισης με ένταξή τους στο ΙΚΑ από φέτος και θέσπιση εθνικής σύνταξης 384 ευρώ που θα χορηγείται πλήρης όταν οι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν το 67ο έτος (ή 40 έτη ασφάλισης στο 62ο έτος) προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Από το νέο ψαλίδι δεν θα εξαιρεθούν οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς θα επανυπολογιστούν με νέα ποσοστά αναπλήρωσης, και όσες είναι υψηλότερες θα μειώνονται σταδιακά… μετά το Μνημόνιο! Οσες είναι χαμηλότερες θα έχουν επίσης σταδιακά και μετά το Μνημόνιο αυξήσεις!
Με αυτό το λογιστικό τρικ η κυβέρνηση θα εγγράψει μεν τις περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, αλλά δεν θα τις περάσει στην τσέπη των συνταξιούχων, μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα του νέου Μνημονίου, δηλαδή μέχρι το 2018. Μετά το 2018 (που λήγει κανονικά το τρίτο Μνημόνιο) όσες συντάξεις είναι μικρότερες από τα καταβαλλόμενα σήμερα ποσά θα μειωθούν στα ποσά που αντιστοιχούν στους νέους συνταξιούχους, ενώ στις περιπτώσεις που μέσω του επανυπολογισμού προκύψουν αυξήσεις, θα δοθεί το ποσό της διαφοράς.
Για παράδειγμα, συνταξιούχος που βγήκε στη σύνταξη με αποδοχές 1.500 ευρώ και 36 έτη ασφάλισης παίρνει σήμερα σύνταξη 1.200 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό, βάσει των νέων ποσοστών αναπλήρωσης, η σύνταξη από τα 1.200 ευρώ επανακαθορίζεται στα 972 ευρώ (που είναι το νέο ποσό για τα 36 έτη με μισθό 1.500 ευρώ). Ο συνταξιούχος όμως, όπως αναφέρει το σχέδιο της κυβέρνησης, θα συνεχίσει να παίρνει σύνταξη 1.200 ευρώ και μετά το 2018 θα μειώνεται σταδιακά μέχρι να φτάσει στα 972 ευρώ.
Αν συμβεί το αντίθετο, δηλαδή αντί για 1.200 ευρώ η σύνταξη καθοριστεί στα 1.250 ευρώ, τότε η αύξηση των 50 ευρώ θα δοθεί μετά το 2018.
Αν οι δανειστές απορρίψουν αυτό το «λογιστικό τρικ», τότε οι μειώσεις θα γίνουν από φέτος.
Το ισχυρότερο σοκ από το νέο ασφαλιστικό θα το υποστούν όμως και μάλιστα άμεσα όσοι πρόκειται να βγουν στη σύνταξη, καθώς οι συντάξεις τους θα υπολογιστούν με νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

Σημεία των Έσχατων Καιρών… ALERT… Η Ρωσία θα Εισβάλλει στην Τουρκία


ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
ΒΙΒΛΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ «ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ»
Η Ρωσία θα εισβάλει στην Τουρκία και το Ισραήλ. Μόλις η Ρωσία δεν χρειάζεται πλέον τα Αραβικά υποκατάστατα, θα τους πετάξει στην άκρη…. Οι μελλοντικές κινήσεις της Ρωσίας είναι αξιοσημείωτα σημεία των καιρών…

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο ΛΕΠΡΟΣ… Ένας Σύγχρονος Άγιος.. «O θησαυρός που έστειλε η Παναγία»


001 (23)
Νικηφόρου Οσίου, του λεπρού τα παλαίσματα, και την εν ασκήσει ανδρείαν, κατεπλάγησαν Άγγελοι ως άλλος γαρ Ιώβ τα αλγεινά, υπέμεινε δαξάζων τον Θεόν, νυν δε δόξη εστεφάνωται παρ΄ Αυτού, θαυμάτων διακρίσεσιν. Χαίροις των Μοναστών χειραγωγέ, χαίροις φωτός ο μέτοχος∙ χαίροις ο ευωδίας χαρμονήν, προχέων εκ λειψάνων σου.
Εορτάσθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2015 η πανήγυρη στη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.
Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία γιά τήν μνήμη τοῦ Ἁγίου, ἔγινε στόν Ἱ.Ν. Ἁγίων Ἀναργύρων στό Γ.Ν.Δ.Α. «Ἁγία Βαρβάρα», ὅπου κοιμήθηκε ὁ Ἅγιος στίς 4-1-1964…
001 (5)
001 (8)
001 (11)
001 (16)
001 (21)
001 (23)
002 (7)
002 (8)
002 (9)
002 (14)
002 (15)
002 (16)
002 (17)
002
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιωργος Συριανοπουλος
Βίος Ἁγίου Νικηφόρου
Ὁ Ὅσιος Πατήρ ἡμῶν Νικηφόρος, κατά κόσμον Νικόλαος Τζανακάκης, ἐγεννήθη στό χωριό Σηρικάρι τοῦ Νομοῦ Χανίων Κρήτης. Σέ πολύ μικρή ἡλικία στερήθηκε καί τούς δύο γονεῖς του. Ὅταν ἔγινε δεκατριῶν ἐτῶν, ὁ παπποῦς του τόν ἔστειλε νά ἐργαστῆ σ” ἕνα κουρεῖο στά Χανιά. Στήν ἐργασία αὐτή τόν ἀγαποῦσαν ὅλοι, ἐπειδή ἦταν ὄμορφος, ἔξυπνος καί κοινωνικός.
Ὅμως ἡ ζωή τοῦ ἐπεφύλασσε ἕνα πολύ δύσκολο καί ὀδυνηρό ἄθλημα, πού ἄρχισε τότε, μέ τήν ἐμφάνιση τῶν πρώτων σημαδιῶν τῆς νόσου τοῦ Χάνσεν, τῆς γνωστῆς Λέπρας.
Γιά νά μή τόν ἀντιληφθοῦν οἱ ἀρχές καί τόν κλείσουν στό ἄνυδρο νησί τῆς Σπιναλόγκας, σέ ἡλικία μόλις δεκαέξι ἐτῶν ἔφυγε γιά τήν ᾿Αλεξάνδρεια.
᾿Εκεῖ γνωρίστηκε μέ τήν ἀνθοῦσα τότε ῾Ελληνική παροικία καί μέ ἀρχιερεῖς τοῦ Πατριαρχικοῦ θρόνου καί ὅλοι αὐτοί ἀγάπησαν πολύ τόν καλό Νικόλαο.
Μετά ἀπό λίγα χρόνια, πού τά σημάδια τῆς νόσου ἔγιναν πολύ ἐμφανῆ, ἔπρεπε καί ἀπό ἐκεῖ νά φύγει. Νά πάη, ὅμως, ποῦ; Κανένα δέν γνώριζε πουθενά. Τότε ἕνας ᾿Αρχιερεύς, πού ὁ Νικόλαος τοῦ ἐμπιστεύθηκε τό πρόβλημά του, τόν ἔστειλε στό λωβοκομεῖο τῆς Χίου, κοντά στόν Πατέρα ῎Ανθιμο, τόν μετέπειτα Ἅγιο Ἄνθιμο. Μετά τρία χρόνια, ὁ Ἅγιος Ἄνθιμος τόν ἔκειρε μοναχό, μέ τό ὄνομα Νικηφόρος. Κοντά στόν Πατέρα ῎Ανθιμο, ὁ Πατήρ Νικηφόρος ἔφθασε σέ μεγάλα μέτρα ἀρετῆς.
Ὅταν ἔκλεισε τό λωβοκομεῖο τῆς Χίου, ὁ Πατήρ ῎Ανθιμος τόν ἔστειλε στόν ᾿Αντιλεπρικό Σταθμό τῶν ᾿Αθηνῶν μέ συστατική ἐπιστολή, στήν ὁποία ἔγραφε στόν Πατέρα Εὐμένιο, πού ὑπηρετοῦσε ἐκεῖ, νά προσέξη «τόν θησαυρό πού τοῦ στέλνει ἡ Παναγία», διότι ἔχει πολλά νά ὠφεληθῆ ἀπό αὐτόν.
᾿Εκεῖ ὁ Πατήρ Νικηφόρος πέρασε ὅλη τήν ὑπόλοιπη ζωή του.῾Ο Πατήρ Εὐμένιος τόν φρόντισε μέ πολλή ἀγάπη καί τόν εἶχε ὡς πνευματικό του πατέρα.
῾Ο Ὅσιος πατήρ ἡμῶν Νικηφόρος ἐκοιμήθη στίς 4 ᾿Ιανουαρίου 1964, προπαραμονή τῶν Θεοφανείων.
Θαύματα ἐπετέλεσε ἤδη κατά τή διάρκεια τῆς ζωῆς του, καί ἐπιτελεῖ πολύ περισσότερα μετά θάνατον, ὅπως τό ὁμολογοῦν πολλοί ἄνθρωποι, οἱ ὁποῖοι εὐεργετήθηκαν ἀπό αὐτόν.
Ἀπό τό βιβλίο Σίμωνος Μοναχοῦ
«ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο ΛΕΠΡΟΣ,
ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ»
ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
Θαύματα
Ὁ πατήρ Εὐλόγιος, ἱερομόναχος τῆς ῾Ι. Μ. Ἁγίας Παρασκευῆς Μαζίου Μεγάρων, μᾶς διηγήθηκε ἕνα θαυμαστό γεγονός πού ἔκανε ὁ Ὅσιος Νικηφόρος σέ ἕναν ἐξάδελφό του.
῾Ο Δημήτριος, ἡλικίας 17 ἐτῶν, εἶχε σοβαρό πρόβλημα ὑγείας μέ ἔντονους πόνους στήν περιοχή τῶν γεννητικῶν ὀργάνων καί ντρεπόταν νά τό φανερώση. Σύν τῷ χρόνῳ, ὅμως, ἡ κατάστασις χειροτέρευε, οἱ πόνοι αὐξάνονταν καί, ὅταν ἔφτασε στό ἀπροχώρητο, τότε τό εἶπε στούς δικούς του, οἱ ὁποῖοι τόν πῆραν, ἀνήμερα τῶν Θεοφανείων τοῦ 2011, καί τόν πῆγαν στόν Ἅγιο Σάββα. Μετά ἀπό πολλές ἐξετάσεις, διαπιστώθηκε καθολικός καρκίνος σέ βαθμό πού οἱ γιατροί εἶπαν ὅτι δέν μποροῦν νά κάνουν τίποτε. Ἔδωσαν στό παιδί, ἄν ὄχι ἡμέρες, μόνον λίγες ἑβδομάδες ζωή.
῾Η μητέρα τοῦ πατρός Εὐλογίου, θεία τοῦ νεαροῦ Δημητρίου, πού εὐλαβεῖτο τόν Ὅσιο Νικηφόρο, ἄρχισε νά διαβάζη τό βιβλίο «Νικηφόρος ὁ Λεπρός, τῆς καρτερίας ἀθλητής λαμπρός», σάν παράκληση πρός τόν Ὅσιο, γιά νά γίνη τό παιδί καλά. Ὅταν τελείωνε τήν ἀνάγνωση, ξανάρχιζε τό βιβλίο ἀπό τήν ἀρχή, παρακαλώντας πάντα μέ θέρμη τόν Ὅσιο νά κάνη τόν ἀνεψιό της καλά.
῾Η κατάσταση τοῦ νεαροῦ ἄρχισε σιγά-σιγά νά βελτιώνεται, οἱ πόνοι νά ἐλαττώνονται καί, λίγο πρίν ἀπό τό Πάσχα, ὅταν τόν πῆγαν πάλι στό νοσοκομεῖο, οἱ γιατροί διεπίστωσαν ὅτι τό παιδί εἶχε θεραπευθεῖ τελείως. Ἐπανέλαβαν τίς ἐξετάσεις, μέ τό ἴδιο ἀποτέλεσμα.
Ὅλοι τότε πέταξαν ἀπό τήν χαρά τους γιά τό γεγονός καί ἡ θεία τοῦ νεαροῦ δέν ἤξερε πῶς νά εὐχαριστήση τόν Ὅσιο Νικηφόρο καί φώναζε· «Αὐτό εἶναι θαῦμα τοῦ Ἁγίου Νικηφόρου! Αὐτό εἶναι θαῦμα τοῦ Ἁγίου Νικηφόρου!»
Μετά ζήτησε ἀπό τόν γυιό της τόν ἱερομόναχο μία εἰκόνα τοῦ ῾Οσίου Νικηφόρου, γιά νά τόν ἔχη γιά προστάτη της.
louloudia_03
Ἀναφορά σχετικά μέ τόν Ὅσιο Νικηφόρο τόν λεπρό.
Μιά γνωστή μου κυρία ὀνόματι Καλλιόπη Χατζηγρίβα, ἀπό τήν Λάρισα, μέ πληροφόρησε, ἀφοῦ προηγουμένως εἶχε διαβάσει τόν βίο τοῦ ῾Οσίου Νικηφόρου, ὅτι, ὅταν ἔμεινε ἔγκυος, οἱ γιατροί τῆς εἶπαν ὅτι θά γεννήση κορίτσι.
Μιά νύχτα στό ὄνειρό της εἶδε τόν Ὅσιο Νικηφόρο καί τῆς εἶπε, τό παιδί πού θά γεννήση νά τό ὀνομάση Νικηφόρο. Αὐτή ἔκπληκτη τοῦ εἶπε πώς δέν θά γεννήση ἀγόρι, ἀλλά κορίτσι, κατά τήν γνώμη τῶν γιατρῶν. Τότε ὁ Ὅσιος Νικηφόρος τῆς εἶπε ὅτι, ὄχι, τό παιδί εἶναι ἀγόρι καί νά τό ὀνομάση Νικηφόρο. Ξύπνησε ἡ κυρία αὐτή μέ ἀπορία καί ἔκπληξη γιά τό ὄνειρο πού εἶδε, μή μπορώντας νά δώση ἐξήγηση. ᾿Αργότερα, ὅταν ξαναπῆγε στόν γιατρό γιά νέες ἐξετάσεις σχετικά μέ τήν πορεία τῆς ἐγκυμοσύνης, ὁ γιατρός τῆς εἶπε πώς ἔγινε λάθος τήν πρώτη φορά καί πώς τό παιδί εἶναι ἀγόρι, πράγμα πού ἐπιβεβαιώθηκε μέ τήν γέννηση τοῦ παιδιοῦ.
῾Ιερομόναχος Λουκᾶς
῾Ιερά Μονή Ξενοφῶντος
῞Αγιον ῎Ορος
Σεβαστέ μας π. Σίμων.
Στή συλλογή τῶν θαυμάτων τοῦ ῾Οσίου Νικηφόρου θά θέλαμε νά σᾶς προσθέσωμε καί τό δικό μας θαῦμα.
῾Η Ἀδ. Εὐσεβία, ἡ Ἁγιογράφος μας, ἔσπασε τήν κερκῖδα τοῦ δεξιοῦ χεριοῦ μόλις πήραμε τήν παραγγελία ἑνός τέμπλου τῆς ἐκκλησίας τοῦ Ἁγίου Παρθενίου Λαμψάκου.
Κατά τήν περίοδο τοῦ γύψου, ἕνα βράδυ ἄκουγε τήν βιογραφία καί τά θαύματα τοῦ Ὁσίου ἀπ᾿ τόν σταθμό τῆς Πειραϊκῆς ᾿Εκκλησίας καί μέ κατάνυξη παρεκάλεσε τόν Ὅσιο νά τήν θεραπεύση καί ὑπεσχέθη ν᾿ ἁγιογραφήση τήν εἰκόνα του. Αὐτοστιγμεί κίνησε καί τά πέντε μαρμαρωμένα δάκτυλά της χωρίς νά αἰσθάνεται κανένα πόνο.
Ἐν συνεχείᾳ, μόλις βγῆκε ὁ γύψος, μόνο μέ δύο φυσιοθεραπεῖες ἀποκατεστάθη τό χέρι της τελείως καί ἄρχισε νά ἁγιογραφῆ τό τέμπλο. Ἀμέσως μετά θά ἐκτελέση καί τό τάμα της.
Μετ᾿ εὐχαριστιῶν καί σεβασμοῦ
Ἁγνή Μοναχή
Καθηγουμένη Ἱ. Μ. Παναγίας Ἐλεούσης
Κάλυμνος, 8/1/2012