Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Iskra: ''Θέλουν υποταγή γιατί φοβούνται ελληνική χρεοκοπία''




"Στοίχημα για την κυβέρνηση να αποκρούσει αποτελεσματικά τους εκβιασμούς" αναφέρει το κείμενο που έχει τίτλο "EWG: Εκβιαστικό τελεσίγραφο για συμφωνία με το πιστόλι στον κρόταφο ως την ερχόμενη Πέμπτη", που υπογράφει ο Νίκος Δημάκος.
"Η κυβέρνηση καλείται να εξετάσει, να επεξεργαστεί και να είναι σε θέση να εφαρμόσει κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκρούσει αποτελεσματικά τα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών", τονίζεται.
Όλο το κείμενο που ανέβηκε στο iskra.gr
EWG: ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΩΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ
ΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ» ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ GREXIT KAI ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΡΕΜΟΥΝ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Εκβιαστικό τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να κλείσει άρον-άρον, έως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη τη συμφωνία με τους «θεσμούς» απεύθυνε την Πέμπτη (28/5) το EuroWorking Group, απειλώντας ευθέως τη χώρα με χρηματοδοτικό στραγγαλισμό.
Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ συνεδρίασαν την Πέμπτη (28/5) μέσω τηλεδιάσκεψης με βασικό θέμα το κυπριακό πρόγραμμα, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε και στην πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ingr, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργο Χουλιαράκη μεταφέρθηκε το τελεσίγραφο πως εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτύχει να ολοκληρώσει την «αξιολόγηση» έως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, οπότε θα συνέλθει ξανά το EuroWorking Group, τότε η Ελλάδα χάνει τη χρηματοδοτική στήριξη του "τρέχοντος προγράμματος''.
Σε μια τέτοια εξέλιξη, με την οποία οι «θεσμοί» εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση με στόχο να την εξαναγκάζουν σε πλήρη αναδίπλωση από τις ριζοσπαστικές προγραμματικές της δεσμεύσεις, η Ελλάδα χάνει τα 1,8 δισ. ευρώ της εναπομείνασας δόσης από τον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως και τα 10,9 δισ. ευρώ που διακρατά ο EFSF για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών και τα οποία θα είναι διαθέσιμα έως τις 30 Ιουνίου. Επιπλέον, οι «θεσμοί» απειλούν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί αυτόματα σε τεχνικό αποκλεισμό της χρηματοδότησης της από το ΔΝΤ, αλλά και σε απολύτως ασφυκτικό περιορισμό της ρευστότητας που ήδη λαμβάνουν με το σταγονόμετρο οι ελληνικές συστημικές τράπεζες από την ΕΚΤ.
Η εξέλιξη αυτή φέρεται να προκάλεσε και την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Γερμανίδας καγκελάριου Αγκέλα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ , στον απόηχο και των δηλώσεων του επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτου που τόνισε στον Guardian ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία».
ΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ» ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ GREXIT KAI ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΡΕΜΟΥΝ
Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι "μία πιθανότητα", σημειώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα FAZ, που δημοσιεύεται την Παρασκευή (29/5).
Η ίδια ομολόγει ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν «περίπατος στο πάρκο», ωστόσο… αποφαίνεται ότι «δεν θα σημάνει και το τέλος του ευρώ». Επιπλέον, η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτιμά πως «είναι εξαιρετικά απίθανο μέσα στις επόμενες ημέρες να μπορέσουμε να έχουμε λύση».
Απευθυνόμενη στους Ευρωπαίους, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου η Κρ. Λαγκάρντ δηλώνει ότι «δεν θα φταίει το ΔΝΤ εάν η Ελλάδα πτωχεύσει», ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στη χώρα μας, «εάν δεν υπάρξει μία ξεκάθαρη συμφωνία». «Έχουμε κανόνες. Έχουμε αρχές. Δεν μπορεί να δοθεί μισή αξιολόγηση. Αυτή η αξιολόγηση δεν θα γίνει βιαστικά», δηλώνει. Αν εκπληρωθούν οι «προϋποθέσεις», θα μπορούσαν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ να δώσουν στους Έλληνες …«λίγο αέρα να αναπνεύσουν» (!) καταλήγει.
Νωρίτερα, η Κρ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι κανένα ουσιαστικό αποτελέσματα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τις συνομιλίες Ελλάδας – «θεσμών». «Οι συζητήσεις συνεχίζονται με την Ελλάδα, υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει», ανέφερε.
Η ΕΚΤ από την πλευρά της, στην εξαμηνιαία της έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα (Financial Stability Report), διαπιστώνει ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας έχουν αυξηθεί σημαντικά για την Ελλάδα και "κομίζοντας γλαύκα εις Αθήνας" επισημαίνει... ότι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος παρουσιάζει σημαντικές εκροές καταθέσεων.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στην έκθεση της ΕΚΤ γίνεται παραδεκτό ότι είναι «υπαρκτός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν κλείσει συντόμως η συμφωνία με την Ελλάδα».
Συγκεκριμένα η ΕΚΤ εκτιμά ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταλήξει σύντομα σε συμφωνία με τους πιστωτές της, είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν πιέσεις στα ομόλογα άλλων χωρών της Ευρωζώνης, που θα οδηγούσε σε αύξηση των επιτοκίων στα ομόλογα αυτά και συνακόλουθα στο κόστος δανεισμού των κρατών αυτών.«Η απουσία μιας συμφωνίας για τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές (στην Ελλάδα), αυξάνει τον κίνδυνο μιας ανοδικής προσαρμογής των ασφαλίστρων κινδύνου που ζητούνται για τα πιο ευάλωτα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας", αναφέρεται στην Έκθεση.
«Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν εντατικά τις επόμενες ημέρες, καθώς χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος στις τεχνικές διαβουλεύσεις», διαμηνύει από την πλευρά της η Κομισιόν.
Ερωτηθείσα για το αν συμμερίζεται η Επιτροπή την αισιοδοξία της Αθήνας η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Αννίκα Μπράιτχαρντ, δήλωσε χαρακτηριστικά :«Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν».
Σε ό,τι αφορά δε τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά παρέπεμψε στην πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της Κομισόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, τα οποία όπως επισήμανε και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις παραμένουν ο ΦΠΑ, το συνταξιοδοτικό, η αγορά εργασίας αλλά και η δημόσια διοίκηση.
ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Οι λεγόμενοι «θεσμοί», που εφαρμόζουν εδώ και τέσσερις μήνες το εξουθενωτικό μαρτύριο της σταγόνας σε βάρος του ελληνικού λαού , έχουν καταστήσει πλέον σαφή τη στρατηγική τους στόχευση που δεν είναι άλλη από τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης σε συνθηκολόγηση και αναδίπλωση από τις ριζοσπαστικές προγραμματικές δεσμεύσεις της.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει και θα αντισταθεί μέχρι τέλους για μια θετική διέξοδο στον τόπο.
Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να προετοιμαστεί σε βάθος, να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό και να ενισχύσει το αγωνιστικό του φρόνημα για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της αλλά και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς. Η κυβέρνηση καλείται να εξετάσει, να επεξεργαστεί και να είναι σε θέση να εφαρμόσει κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκρούσει αποτελεσματικά τα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών.
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σαφώς προσανατολισμένη σε μια κατεύθυνση αποτελεσματικής απάντησης στους εντεινόμενους εκβιασμούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ με φόντο το Ιράν




Οι ΗΠΑ εμφανίζονται διατεθειμένες να αυξήσουν την αμυντική στρατιωτική βοήθεια πρός το Ισραήλ μετά το 2017, όπως αναφέρουν πηγές και από τις δύο πλευρές, βλέποντας μια πιθανή σύνδεση με τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να κατευνάσει τις ανησυχίες του συμμάχου της σχετικά με τις διπλωματικές προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Το τρέχον ετήσιο πακέτο αξίας 3 δις δολαριών λήγει το 2017. Ένας αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας ανώνυμα στο Ρόιτερς, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι κοντά σε μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε ετήσιες πληρωμές 3,6-3,7 δις δολάρια κατά μέσο όρο.
Ένας ισραηλινός αξιωματούχος που μίλησε επίσης ανώνυμα, υπολόγισε την αναμενόμενη βοήθεια μεταξύ 3,5 και 4 δις δολάρια.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να σβήσουν τις φωτιές που φούντωσαν εξαιτίας της συμφωνίας με το Ιράν», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, κάνοντας λόγο στους υπό διαπραγμάτευση περιορισμούς για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που το Ισραήλ έχει χαρακτηρίσει ανεπαρκείς.
Σε απάντηση του δημοσιεύματος του Ρόιτερς ότι υπάρχουν σχέδια για ένα νέο αυξημένο πακέτο αμυντικής στρατιωτικής βοήθειας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε τις σχετικές συζητήσεις με τους Αμερικανούς, αλλά δήλωσε πως θα συνεχίσει την εκστρατεία του ενάντια στο Ιράν.
«Δεν υπάρχει κανένας αντιστάθμισμα που απαιτεί να συμφωνήσω σε αυτή τη συμφωνία με το Ιράν. Η συμφωνία είναι κακή και θα συνεχίζουμε να εναντιωνόμαστε σε αυτή», δήλωσε ο Νετανιάχου σε σχόλια που μεταδόθηκαν από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση είχε υπογράψει μια 10ετή συμφωνία με το Ισραήλ το 2007, δίνοντάς του 30 δις δολάρια, με την υποχρέωση να επενδύονται τα περισσότερα από τα χρήματα σε αμερικανικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Η Ουάσιγκτον έχει δεσμεύσει επιπλέον εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα.
Πριν ένα χρόνο, με τις συζητήσεις για το νέο πακέτο βοήθειας σε εξέλιξη, ένας αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως το Ισραήλ αναζητούσε μια σημαντική αύξηση, αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα, οικονομικά περιορισμένη από περικοπές δαπανών στο εσωτερικό, ήταν απίθανο να συμφωνήσει σε κάτι πέρα από προσαρμογές για τον πληθωρισμό.
Σε ερώτηση αν η αναμενόμενη αύξηση στις αμυντικές επιχορηγήσεις στο Ισραήλ συνδέεται με τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με το Ιράν και τις αραβικές χώρες του Κόλπου, ο αμερικανός αξιωματούχος απάντηση: «Μπορεί».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αλλαγή στο μοντέλο προμηθειών φαρμάκου στα νοσοκομεία




Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσει από τη Βουλή διάταξη του υπουργείου Υγείας, για την αποδέσμευση 200 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων.
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε στον «Real FM», την Πέμπτη 28 Μαΐου, ότι με τον τρόπο αυτό θα εξομαλυνθούν οι πληρωμές προς τους προμηθευτές, οι οποίες είχαν «παγώσει» από τον Σεπτέμβριο του 2014. Αναφέρθηκε δε στη συγκρότηση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, με νέα διοίκηση, η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο να επανεξετάσει το πλαίσιο των διαγωνισμών.
Το προηγούμενο διάστημα, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας διενεργούσε διαγωνισμούς με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή και τη δέσμευση, η προμήθεια του εκάστοτε φαρμάκου να γίνεται από έναν και μόνο προμηθευτή. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία σημαντικών ελλείψεων και ανεπαρκειών, στα νοσοκομεία της χώρας.
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας έχει καταθέσει προτάσεις στο υπουργείο Υγείας, ώστε να αλλάξει το μοντέλο διαγωνισμών και να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα. Συγκεκριμένα, προτείνει σύστημα προμηθειών φαρμάκων με τρεις μειοδότες (με κατακύρωση ποσοστιαία 50%, 30%, 20%) και με βάση την πιο συμφέρουσα προσφορά (όχι τη χαμηλότερη τιμή) ανά Υγειονομική Περιφέρεια με ετήσια διάρκεια. Επίσης, προτείνει μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση του νομικού πλαισίου ώστε τουλάχιστον ένα από τα τρία μειοδοτούντα προϊόντα να είναι εγχωρίως παραγόμενο, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας ή εθνικού συμφέροντος. Παράλληλα, ζητά εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά στο σύστημα ποινών (έκπτωση, χρηματικά πρόστιμα, αποβολή από διαγωνισμούς) για τους προμηθευτές που δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους.

Τα εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το 50% των αναγκών της νοσοκομειακής περίθαλψης, επιφέροντας και εξοικονόμηση για τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Παράγονται σε 27 σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες και εξάγονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης –συνολικά σε 85 χώρες παγκοσμίως. Σύμφωνα δε, με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών το εγχωρίως παραγόμενο φάρμακο αποτελεί το 2ο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.
Η δυναμική της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου έγκειται στις σημαντικές επενδύσεις, ύψους 800 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία σε έρευνα και υποδομές, εκ των οποίων 30 εκατ. το χρόνο καλύπτουν ερευνητικά προγράμματα, καθώς και στο υψηλής ειδίκευσης επιστημονικό προσωπικό, που απασχολείται στις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Μάλιστα, εκτιμάται ότι υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας 2.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία, επιπλέον των 11.000 (άμεσα απασχολούμενοι) και των συνολικά 30.000 σε κλάδους συναφείς με την παραγωγή φαρμάκων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαδοχικές ασκήσεις στα νησιά του Α.Αιγαίου για να "ξορκιστούν" χαμηλές επανδρώσεις και διαθεσιμότητες...

ΔΙΑΧΥΤΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ...

 
Με ένταση στις ασκήσεις σε μονάδες του Α.Αιγαίου επιχειρεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των μονάδων αυτών προετοιμάζοντας όσο πιο καλύτερα μπορεί προσωπικό και υλικό ενόψει της περιόδου του  καλοκαιριού η οποία αναμένεται να είναι θερμή εκτός από τις θερμοκρασίες και σε ότι αφορά το κλίμα των σχέσεων με την Τουρκία.
Έτσι στο τελευταίο δεκαπενθήμερο ο ΕΣ προχώρησε σε τρεις διαδοχικές ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ» σε τρία διαφορετικά νησιά του Α.Αιγαίου ασκήσεις οι οποίες αφορούν την απόκρουση επιθετικής ενέργειας για κατάληψή τους ή ακόμη και ενέργεια αντιπερισπασμού η οποία θα έχει ως κύριο στόχο την εκδήλωση κύριας ενέργειας σε κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου.
Πιο συγκεκριμένα οι διαδοχικές  ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ» πραγματοποιήθηκαν στην 79 ΑΔΤΕ (Σάμος), την 80 ΑΔΤΕ (Κως) και στην 96 ΑΔΤΕ (Χίος) και οι τρεις εντασσόμενες στον έλεγχο ετοιμότητας. Η άσκηση στην 79 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης (19 και 20 Μαΐου), στην  80 ΑΔΤΕ μεταξύ 25 και 26 Μαΐου και στην 96ΑΔΤΕ  στις 13 Μαΐου.
Αλλά δεν είναι μόνο οι τρεις αυτοί σχηματισμοί. Στη Λήμνο |(88ΣΔΙ) μεταξύ 19 και 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε άσκηση προς απόκρουση αποβατικής ενέργειας υπό την επωνυμία «ΑΙΓΕΑΣ 2015» αλλά η συγκεκριμένη άσκηση ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τις ασκήσεις που προαναφέρθηκαν.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες σε ότι αφορά τις διαθεσιμότητες του υλικού (οχήματα, οπλικά συστήματα) είναι μεγάλες όπως ανησυχητικές είναι και η χαμηλή επάνδρωση των μεθοριακών μονάδων, όπως άλλωστε παραδέχθηκε θαρραλέα και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας.
Η πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι και παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν απόρροια των σχεδόν ανύπαρκτων αμυντικών κονδυλίων είναι να εντοπιστούν τα πλέον κρίσιμα από αυτά και να επιλυθούν όσα μπορούν.
Έτσι οι ασκήσεις εκτός από την εκπαίδευση του προσωπικού στοχεύουν στην προετοιμασία των μονάδων «δια παν ενδεχόμενο» με τα υφιστάμενα μέσα τον εντοπισμό των ελλείψεων και της επίλυσης τους.
Σίγουρα το γεγονός της πραγματοποίησης ασκήσεων τύπου «ΙΑΣΩΝ», οι οποίες θα συνεχιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε άλλους σχηματισμούς της ΑΣΔΕΝ (98 ΑΔΤΕ, 95 ΑΔΤΕ) αντικατοπτρίζει και την ανησυχία των Επιτελείων για το γενικότερο κλίμα που επικρατεί  στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις με τις καθημερινές παραβιάσεις, υπερπτήσεις πάνω από Εθνικό έδαφος νησιών αλλά και δηλώσεις Τούρκων υπουργών.
Μόλις εχθές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για μέτρα που μπορεί να πάρει η τουρκική Αεροπορία αντιδρώντας στους υποτιθέμενους εγκλωβισμούς τουρκικω΄ν μαχητι9κών από ελληνικά ενώ αυτά πετούν σε διαθνή εναέριο χώρο, στηξν πραγματικότητα όκως όταν παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο Χώρο.
Αν και ο υπουργός «έσπευσε» να συμπληρώσει πως δεν πιστεύει σε τέτοια «μέτρα» καθώς τα θεωρεί «παιδαριώδη» εντούτοις ο υπαινιγμός ήταν σαφής, για την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου κάτι που όπως έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη φαίνεται πως επιδιώκει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα.














Τμήμα ειδήσεων defencenet,.gr

B.Σόιμπλε: "Κάποτε η Ελλάδα έθετε σε κίνδυνο το ευρώ, όχι πια"


 
 
Παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα, η θέση της ευρωζώνης έχει συνολικά βελτιωθεί αισθητά, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό FOCUS ο Σόιμπλε επισημαίνει: «Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμη για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση».
«Κάποτε (η Ελλάδα) έθετε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ σε κίνδυνο, αυτό το ζήτημα δεν τίθεται πλέον», υπογράμμισε ο ίδιος.
Σε κάθε κρίση κρύβεται μια ευκαιρία, εκτίμησε ο Σόιμπλε. «Το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι κατά τη γνώμη μου ότι το ευρώ ως κοινό νόμισμα, και επίσης η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα, λειτουργούν μόνο όταν όλοι τηρούν τους κανόνες».
Αυτό δείχνουν οι επιτυχημένες ιστορίες της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια με τη βοήθεια των εταίρων τους, «αλλά και με τις δικές τους δυνάμεις προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός.
Μόνο έτσι λειτουργεί το οικοδόμημα της Ευρώπης, πρόσθεσε. Η κοινή ανάπτυξη των ανεξάρτητων κρατών γίνεται μόνο βήμα βήμα, εξήγησε ο Σόιμπλε. «Και έτσι καθιστούμε την ευρωπαϊκή ενότητα πιο ισχυρή, με το να ισχύουν για όλους οι κανόνες και να εφαρμόζονται. Αυτή παραμένει η προϋπόθεση για την αλληλεγγύη», κατέληξε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΟΤΙ Η Κ.ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ GREXIT Οργιάζει το σύστημα διαπλοκής & ΜΜΕ λίγο πρίν τη συμφωνία - Υπονομεύει κυβέρνηση και χώρα


Λυσσαλέα επίθεση από τους «βαρόνους» των ΜΜΕ, που κάνουν πρώτη είδηση σκοπίμως αλλοιωμένες δηλώσεις κεντρικών προσώπων στην διαπραγμάτευση, αλλά και προβάλλοντας αρνητικά σχόλια για τη χώρα, δέχεται η κυβέρνηση γιατί απλά το «μιντιακό» σύστημα εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες που σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτά του ελληνικού λαού. Κι αυτό φυσικά έχει να κάνει με το θέμα των αδειών των καναλιών και την πληρωμή φόρων.
Για μια ολόκληρη ημέρα παίζει η συνέντευξη της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με την οποία φέρεται να δήλωσε ότι το «Grexit είναι μία πιθανότητα». Το βράδυ ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο πως ειπώθηκε κάτι τέτοιο, κι αυτό πέρασε, αν πέρασε, στα πολύ ψηλά… 
Όπως αναφέρουν με έμφαση τα ιταλικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις προχώρησε σε διάψευση. «Οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές», είπε ο κ. Ράις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «γενικά υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης».
Είναι τυχαίο; Φυσικά και όχι. Τη στιγμή που για πρώτη φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρεμβαίνει δημόσια στο ΔΝΤ και ζητάει να γίνουν κινήσεις αποκλιμάκωσης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία και να μην κινδυνεύσει η παγκόσμια οικονομία κάποιοι έσπευσαν να παρουσιάσουν την επικεφαλής του Ταμείου να θέτει θέμα «Grexit». 
Έχει γίνει πλέον σύστημα και μάλιστα πιο έντονο το τελευταίο διάστημα που εντείνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών να παραφράζονται δηλώσεις ή και προβάλλονται ανακρίβειες, αναλήθειες και ρεπορτάζ ψεύδους τα οποία υπονομεύουν όχι την κυβέρνηση, αλλά την ίδια τη χώρα.
Μέσε σε δύο ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να διαψεύσει δύο φορές δηλώσεις που φέρονταν να είχε κάνει ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ε. Τσακαλώτος μία για «χρεοκοπία» και μία για «νέο πακέτο στήριξης». Προφανώς και αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι τυχαία αλλά εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. 
Αναπαράγονται μάλιστα με τέτοια ταχύτητα και «σερβίρονται» στα δελτία των 8 και στα πρωτοσέλιδα συγκεκριμένων εφημερίδων και sites λες και η χώρα διαλύεται, έρχεται η συντέλεια της, οι Έλληνες δεν θα έχουν να φάνε κ.α. Μεταφέρουν δηλαδή μία εικόνα χάους μέσα από την ακατάσχετη κινδυνολογία και τρομοκρατία προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανό ένα σάπιο σύστημα μέσα από το οποίο τρέφονται.
Καθόλου τυχαίο, αφού η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει (και χθες μέσω του κ. Παππά) πώς μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα παρέχονται 3-4 άδειες τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα φορολογούνται. 
Εννοείται πώς θα πρέπει να καταβληθούν και τα παλιά χρέη που οι «βαρόνοι» των ΜΜΕ «ξέχναγαν» ή τους άφηναν να μην τα πληρώνουν με αντάλλαγμα την στήριξη του πολιτικού συστήματος και του συστήματος εξουσίας που τα τελευταία χρόνια έλαβε αποφάσεις διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, υποθήκευσης του μέλλοντος των Ελλήνων και δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας.
Η στάση της σημερινής κυβέρνησης κλονίζει το σύστημα που κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει. Είναι ένας πόλεμος «ή εμείς ή εσείς». Το θέμα είναι ποιος θα επικρατήσει. Μέχρι τώρα πάντως η ζυγαριά γέρνει σαφώς υπερ της διαπλοκής.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Έτσι θα γίνει η οικονομική κατάρρευση! Όλα θα γίνουν σε μια νύχτα!


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Έτσι θα γίνει η οικονομική κατάρρευση! Όλα θα γίνουν σε μια νύχτα!
Ένα φοβερά αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του συγγραφέα και ερευνητή Bill Holter, μας αποκαλύπτει πως θα έρθει η τελειωτική οικονομική κατάρρευση. Και δυστυχώς αυτά τα οποία προβλέπει δεν είναι ευοίωνα με λίγα λόγια μας λέει ότι τα πάντα θα γίνουν εν μία νυκτί και πως ο κόσμος δεν θα μπορεί λόγω της ξαφνικότητας του "κραχ" να αντιδράσει.
Ο Holter ζητά από τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι "η χρηματιστηριακή αγορά είναι απλώς μια μικρή πλευρά στο μεγάλο τσίρκο των πιστωτικών αγορών, επειδή τα πιστωτικά ομόλογα είναι πολύ μεγαλύτερα από τις αγορές μετοχών". Και προειδοποιεί "Όταν οι πιστωτικές αγορές καταρρεύσουν – Όλα θα εκραγούν".
Πως θα τελειώσουν όλα; Ο Bill εξηγεί "Αυτό πρόκειται να γίνει σε μια νύχτα ή μέσα σε κάποιο Σαββατοκύριακο. Έτσι ώστε ο κόσμος να ξυπνήσει το πρωί της Δευτέρας και να μην μπορεί να κάνει το παραμικρό. Γι' αυτό θα πρέπει ο κόσμος να έχει προνοήσει γι' αυτά που χρειάζεται γιατί ξαφνικά θα χάσει τα πάντα". Και στη συνέχει αναρωτιέται;
"Μήπως συνειδητοποιούν ότι ο χρυσός και το ασήμι είναι τα μόνα χρήματα εκεί έξω που δεν έχουν "πιστωτική βάση" ή αντλούν τις τιμές τους μέσω των πιστωτικών αγορών ... αγορές που τελικά θα είναι κλειστές" Και ολοκληρώνει: "Η επιλογή είναι δική σας, δηλώσεις χρηματιστηριακές χαρτί λογαριασμού και μονάδες και μηδενικά σε μια οθόνη υπολογιστή, ή πραγματική φυσική πλούτου. Ο καθένας ας δεν την πραγματικότητα..."




phgh: .aetos-apokalypsis.com

Για να ξυπνάμε σιγά-σιγά ... Ο Πόλεμος κατά της Ανθρωπότητας στο Τελικό Στάδιο - Το Σχέδιο Αποκαλύπτεται


Για να ξυπνάμε σιγά-σιγά ... Ο Πόλεμος κατά της Ανθρωπότητας στο Τελικό Στάδιο - Το Σχέδιο Αποκαλύπτεται
Ο χρόνος για να ξεφύγουμε από το δόκανο του συστήματος τελειώνει γρήγορα, καθώς ο πόλεμος κατά των μετρητών καταστρέφει τα τελευταία απομεινάρια της Ελευθερίας… Έτσι σχεδιάζει η Ελίτ να σκλαβώσει την ανθρωπότητα… Μόλις η ελίτ βάλει τέλος στα μετρητά, θα πάρει μαζί της και την τελευταία δυνατότητα του ανθρώπου να λειτουργεί βάση της δικής του βούλησης.
Η ανθρωπότητα βρίσκεται ένα... βήμα πριν την απόλυτη κατάργηση των νομισμάτων της. Με αυτό το είδος της πτώχευσης» οι δυτικές κυβερνήσεις ετοιμάζονται να μετατρέψουν τους πολίτες του σε γιγάντια βαμπίρ. Ετοιμάζονται να κλέψουν «έντιμα» τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τα μετρητά είναι το τελευταίο μέσο ανταλλαγής που εξακολουθεί να επιτρέπει κάποια αυτονομία και ελευθερία στους ανθρώπους.
Η Ελίτ το γνωρίζει και γι’ αυτό επεμβαίνει στη ζωή τους. Για να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ολοκληρωμένους δούλους, όπως ορίζει το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης, που έχει πλασαριστεί στον κόσμο ως το ιδανικό και μοναδικό μοντέλο διαβίωσης!!! Το κράτος επιτήρησης και διασφάλισης… Η κατάσταση επιτήρησης μπορεί κλειδώσει τον πολίτη έξω από το λογαριασμό του ανά πάσα στιγμή.
Η Ελίτ θα είναι σε θέση να πάρει χρήματα από το λογαριασμό του ή να τον τιμωρήσει με άλλους τρόπους, αν λειτουργεί μέσα στο σύστημα. Ο πόλεμος κατά των μετρητών είναι η δολοφονία της οικονομικής ελευθερίας των πολιτών. Στο τέλος της ημέρας, όλοι οι κανόνες έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέψουν στις εξουσίες να ασκούν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο πάνω από στους ανθρώπους.
Ο απόλυτος έλεγχος και η κυριαρχία όλων των έμβιων όντων αποτελεί το τελικό της σχέδιο. Η προπαγάνδα των Mainstream Media χρησιμοποιείται ως όπλο Εν τω μεταξύ, ο ψυχολογικός πόλεμος από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, συνεχίζεται εναντίον εκείνων που επένδυσαν σε χρυσό και ασήμι.
Ο λόγος για τον πόλεμο αυτό είναι επειδή αυτά τα μέταλλα αποτελούν ένα από τα τελευταία εργαλεία για τους ανθρώπους να παραμείνουν εκτός του τραπεζικού και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο τομέας αυτός δέχεται μια ανελέητη επίθεση. Σκόπιμη η καταστροφή της μεσαίας τάξης – Σχεδιασμένη η υποδούλωση Αν δει κανείς τι έχει συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες (και όχι μόνο) θα καταλάβει τι ακριβώς γίνεται…
Η μεσαία τάξη έχει σχεδόν εντελώς εξαφανιστεί. Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι επιβιώνουν με τη βοήθεια των κουπονιών τροφίμων, έτσι ώστε να είναι απόλυτα εξαρτημένοι από το σύστημα απλώς για να επιβιώσουν.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν κανένα απολύτως αποθεματικό. Και Πολλοί από αυτούς που έχουν αποταμιεύσεις μόλις και μετά βίας καταφέρνουν να ζουν στα όρια της φτώχειας.
Ο χρόνος κυλάει γρήγορα… Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι το οικονομικό κλίμα έχει μετατραπεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στην ικανότητά τους να παραμείνουν ανεξάρτητοι και εκτός του συστήματος. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να δράσουν, αλλά τελειώνει πολύ γρήγορα Στη συνέχεια θα βρίσκονται στο έλεος της ελίτ.

phgh: aetos-apokalypsis.com

Ρόθτσαιλντ : Το μόνο που μας φοβίζει είναι μήπως και ξυπνήσετε ....


Ρόθτσαιλντ : Το μόνο που μας φοβίζει είναι μήπως και ξυπνήσετε ....
(Μέχρι τότε θα αγοράζει τα νησιά μας...και το Μεγανήσι δικό του...) … είμαι ο επικεφαλής μιας δυναστείας που εδώ και αιώνες σταθερά και με απόλυτη μυστικότητα σχεδιάζει να αποκτήσει απόλυτη κυριαρχία πάνω στην ανθρωπότητα …
… είμαι αρχηγός της λέσχης Μπίλντεμπεργκ που μαζί με έξι μεγιστάνες Τραπεζίτες και πέντε βασιλικές οικογένειες το 1953 σχεδιάσαμε την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ελέγχουμε τα έθνη της Ευρώπης και στο τέλος να τα καταργήσουμε με το να κατασκευάζουμε και να ελέγχουμε τους πολιτικούς σας σε κάθε πολιτικό κόμμα άσχετα από ιδεολογίες.
κάποιοι μας συνδέουν με τους Μασώνους, τους Ιλουμινάτι και άλλες μυστικές και πανίσχυρες οργανώσεις … δεν ξέρουν πως όλες αυτές οι οργανώσεις αποτέλεσαν εξελικτικούς κρίκους στην διαδρομή μας για κυριαρχία επί της ανθρωπότητας.
… ελέγχουμε το χρήμα έχοντας βάλει τις κυβερνήσεις να περάσουν νόμους που δίνουν σε εμάς αποκλειστικά το δικαίωμα να τυπώνουμε χρήμα … σχεδόν κάθε κεντρική Τράπεζα στον πλανήτη είναι ιδιοκτησία μας ενώ έχουμε καταφέρει να πιστεύετε πως αυτές ελέγχονται από τις κυβερνήσεις σας … τυπώνουμε χαρτιά χρήμα δηλαδή αέρα κοπανιστό και μετά το δανείζουμε σε εσάς, τις επιχειρήσεις σας και τις κυβερνήσεις σας και παίρνουμε τόκους από το τίποτα ενώ εσείς δουλεύετε για να σας φορολογούν οι κυβερνήσεις σας και να τα παίρνουμε εμείς…
… βάζουμε τις κυβερνήσεις σας να κάνουν πολέμους και μετά δανείζουμε με αέρα κοπανιστό και τις δύο πλευρές σε κάθε πόλεμο από την εποχή του Ναπολέοντα … με αυτό τον τρόπο μαζέψαμε όλο τον χρυσό του πλανήτη …
… χρηματοδοτούμε κάθε πολιτική οργάνωση και ιδεολογία αρκεί να μας υπηρετεί διχάζοντας τους λαούς σας, τρέφοντας τον φόβο, την αντιπαλότητα, τον φανατισμό … μας αρκεί να στρέφουμε την προσοχή των ανθρώπων στα προβλήματα και στα συμπτώματα της δράσης μας, μας αρκεί να μην αποκαλύπτεται το σχέδιο υποδούλωσης και κυριαρχίας που εφαρμόζουμε
… ο Σταλιν και ο Μουσολίνι, ο Μάρξ και ο Λένιν δέχθηκαν χρήματα από εμάς για να προωθήσουν το έργο τους …
Ελέγχουμε τις αγορές και έτσι αποφασίζουμε που πάει ο πλούτος …
Ελέγχουμε τις Τράπεζες και έτσι σας υποδουλώνουμε τυπώνοντας αέρα …
Ελέγχουμε τους οίκους αξιολόγησης και έτσι καταστρέφουμε τις χώρες σας και τις επιχειρήσεις σας ενώ δίνουμε αξία στις δικές μας πολυεθνικές …
Ελέγχουμε όλες τις πολυεθνικές του πλανήτη …
Ελέγχουμε τις περισσότερες κυβερνήσεις του πλανήτη …
Ελέγχουμε όλα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε. του πλανήτη και εσείς πιστεύετε ότι σας λέμε και μας αφήνετε ήσυχους να ολοκληρώσουμε τα σχέδια μας … Ελέγχουμε τους διεθνής οργανισμούς από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. ως τον Ο.Η.Ε. και την UNICEF …
Εξαγοράζουμε ή καταστρέφουμε όποιον σταθεί στον δρόμο μας …
Καταστρέφουμε τον πλανήτη αφού είναι αναγκαίο για να κυριαρχήσουμε … άλλωστε εμείς θα επιβιώσουμε σε βάρος των δισεκατομμυρίων ανθρώπων που θα χαθούν …
… είμαστε σχεδόν έτοιμοι να πετύχουμε τον στόχο μας και να ανακηρύξουμε το Παγκόσμιο Νόμισμα και την Παγκόσμια Κυβέρνηση και τότε θα είμαστε και φανερά οι αυτοκράτορες του πλανήτη …
… το μόνο που μένει είναι να ξεχάσετε τα περί δημοκρατίας, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων … να συνηθίσετε να είσαστε και φανερά οι σκλάβοι μας …
… θα το πετύχουμε αφού καταφέραμε να σας κάνουμε μέχρι τώρα να πιστεύετε πως είχατε δημοκρατία και πως είσασταν ελεύθεροι …
… θα το πετύχουμε αφού εθιστήκατε και γίνατε δέσμιοι της ύλης και του πλούτου που εμείς πλέον ελέγχουμε …
… θα το πετύχουμε αφού ο πλούτος του λαού σας, της χώρας σας περνά στα δικά μας χέρια, αφού μας “χρωστάτε” και δεν θα μπορέσετε να “ξεχρεώσετε” ποτέ …
… θα το πετύχουμε αφού εσείς πληρώνετε για να σας εξοντώνουμε με νόμους που εμείς περνάμε και με στρατούς και ένοπλες δυνάμεις καταστολής που δεν θα σας αφήσουν να σηκώσετε κεφάλι …
… θα το πετύχουμε αφού η τροφή σας και το νερό σας σε λίγο καιρό θα βρίσκεται υπό τον δικό μας απόλυτο έλεγχο …
… θα το πετύχουμε αφού δίχως εμάς δεν θα μπορείτε να επιβιώσετε !!!!!!
Ήρθε η ώρα να συστηθούμε ! Γεια σας ! Είμαι ο λόρδος Ιάκωβος Ρόθτσαιλντ.
Υ.Γ. : Το μόνο που μας φοβίζει είναι μήπως και ξυπνήσετε, μήπως παρατήσετε το παιχνίδι που σας βάλαμε να παίξετε, μη τυχόν και αποφασίσετε να πάψετε να αναγνωρίζετε το χρήμα μας, τις κυβερνήσεις μας, τα κόμματα και τις ιδεολογίες που σας πλασάραμε … μη τυχόν και πάρετε τις ζωές σας στα δικά σας χέρια …αυτό όμως είναι σχεδόν αδύνατο … έχουμε κατορθώσει να μετατρέψει τους περισσότερους από εσάς σε ανθρωπόμορφα δίχως συνείδηση, δίχως γνώση, δίχως σκέψη, δίχως αξιοπρέπεια, δίχως πίστη, δίχως θάρρος … είστε ήδη νεκροί και μας ανήκετε …
… είναι σχεδόν αδύνατο αφού για να ξεφύγετε από εμάς πρέπει να γίνετε άνθρωποι!

phgh: .aetos-apokalypsis.com

Τι υπάρχει μέσα στη σελήνη; Τι μας κρύβει η Nasa;


Τι υπάρχει μέσα στη σελήνη; Τι μας κρύβει η Nasa;
Ποιοι κρύβονται μέσα στη Σελήνη; Υπάρχουν ενδείξεις πως από άποψη σεισμικής και ηφαιστειογενή η Σελήνη αντιπροσωπεύει πραγματικά ένα νεκρό κόσμο. Όταν το διαστημόπλοιο Απόλλων 14 έριξε τον.... τρίτο όροφο του με ορμή στη Σεληνιακή επιφάνεια, η Σελήνη αντέδρασε σαν μια μεγάλη καμπάνα.
Καταγράφτηκαν παλμικές δονήσεις διάρκειας τριών περίπου ωρών που έφτασαν σε βάθος 28-32 χιλιόμετρων. Όταν κατά την αναχώρηση του ίδιου διαστημόπλοιου από το Σεληνιακό έδαφος απερρίφθη η σεληνάκατος, προκλήθηκαν νέες δονήσεις που κράτησαν ενενήντα περίπου λεπτά.
Από άποψη βιολογική τίποτε δεν αποκλείει την ύπαρξη ζωντανών όντων στο εσωτερικό της Σεληνιακής σφαίρας. Η Σελήνη είναι ένας τόπος χωρίς ατμόσφαιρα, χωρίς άνεμους και διαβρωτικές δυνάμεις. Ωστόσο ικανότατοι παρατηρητές διαπίστωσαν.. σημαντικές αλλαγές πάνω στην επιφάνεια της.
Παρατηρήθηκαν παράξενα αντικείμενα, (άνω των 700), παράξενες συσκευές σε σχήμα πυραμίδας η κώνου αλλά και ένας μυστηριώδης τετραγωνισμένος μονόλιθος. Ο Άρθουρ Κλαρκ τον παρουσίασε στην ταινία του ”Οδύσσεια του διαστήματος”, στις πρώτες σκηνές. Παρατηρήθηκαν Φώτα και φωτεινά στίγματα.
Εκτός από εμφανίσεις όμως υπάρχουν και εξαφανίσεις. Ο αστρονόμος Μάνταλερ παρατήρησε τέσσερα μεγάλα τείχη που δημιουργούσαν ένα αινιγματικό τετράγωνο. Μέσα σ’ αυτό υπήρχε ένας αινιγματικός σταυρός. Όλα αυτά εξαφανίστηκαν. Ραδιοεκπομπές από το εσωτερικό της Σελήνης. Στα τέλη της δεκαετίας του 30 ο Γκρότε Ρέμπερ, της εταιρείας Μπέλ συνέλαβε ραδιοφωνικά μηνύματα από τη Σελήνη. Δυστυχώς το επεισόδιο αυτό χαρακτηρίστηκε απόρρητο και απαγορεύτηκε η δημοσίευση του.
Προλάβαμε όμως να μάθουμε πως οι Ραδιοεκπομπές προέρχονταν από το εσωτερικό και όχι από την επιφάνεια της Σελήνης. Αρκετοί ερασιτέχνες αστρονόμοι συνέλαβαν σήματα από τη Σελήνη στα 1927, 1928 και 1934 με δική τους κατασκευής ραδιοτηλεσκόπια. Στα 1935 συνέλαβαν παρόμοια μηνύματα οι Μαρόνι και Τσέλσα. Στα 1956 οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Οχάιο δήλωσαν ότι συνέλαβαν ένα είδος κωδικοποιημένου μηνύματος από την Σελήνη.
Οι αστροναύτες, όταν ταξίδευαν προς τη Σελήνη, άκουσαν από το σύστημα εσωτερικής επικοινωνίας, μια παράξενη μουσική. Ο Γάλλος συγγραφέας Ρομπέρ Σαρού ισχυρίστηκε πως ο αστροναύτης Αλ Γουώρντεν τη στιγμή που περπατούσε στη Σελήνη, άκουσε μια σειρά από ανεξήγητες λέξεις. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Σαρού το αινιγματικό μήνυμα έλεγε: “ΜΑΡΑ (η ΛΑΜΑ) ΡΑΜΠΙ ΑΛΑΡΝΤΙ ΝΤΙΝΤΙ ΕΝΤΑΒΟΥΕΡ ΕΣΑ ΚΟΥΝΣ ΑΛΙΜ”.Το μήνυμα μέχρι στιγμής παραμένει αμετάφραστο, οι αρχαίες όμως παραδόσεις μιλούν για έναν κόσμο κρυμμένο στο εσωτερικό της Σελήνης.
Εάν κάποια μέρα πέσουν στα χέρια μας αρχαία Ελληνικά κείμενα θα ανακαλύψουμε όχι μόνο τη γλώσσα των μηνυμάτων, αλλά θα επιβεβαιωθεί ταυτότητα των εχθρικών αυτών κατοίκων της Σελήνης που εκπέμπουν μηνύματα μαζικής υστερίας σε πάνω από εκατό συχνότητες για αντίστοιχες γλώσσες του πλανήτη Γη. Η επίδραση της Σελήνης στα αισθήματα του ανθρώπου. Από τα αρχαία χρόνια η Σελήνη υπήρξε πηγή ποιητικής έμπνευσης και αντικείμενο θείας λατρείας. Στην Αίγυπτο και τη Σύρια λατρεύονταν ως Αστάρτη (από την Ελληνική λέξη Αστήρ) που ήταν μια ωραία Θεά. Οι εβραίοι την ονόμαζαν Ασταρώθ η βασίλισσα των ουρανών και από την συνήθεια τους να μισούν ότι δεν θεωρούν δικό τους την βεβήλωσαν.
Οι Έλληνες την λάτρευαν σαν Θεά του νυκτερινού φωτός. Οι Ρωμαίοι την λάτρευαν ως Selene η Diana. Οι ‘Αραβες, οι Ινδοί, οι Ίνκας, οι Αζτέκοι, οι Σκανδιναβοί και κάποιες φυλές των νησιών του Ειρηνικού, στο πρόσωπο της Σελήνης έβλεπαν έναν Θεό, επειδή γνώριζαν την μεγάλη δύναμη που έχει το ουράνιο αυτό σώμα, που δεν είναι πλανήτης αλλά διαστημικό σκάφος. Από το εσωτερικό της Σελήνης καταγράφτηκαν εκπομπές διανοητικού έλεγχου σε πάνω από 100 συχνότητες που εκπέμπουν συνθήματα μαζικής υστερίας σε ανάλογες γλώσσες του πλανήτη. Τα συνθήματα αυτά περιλαμβάνουν εντολές για θρησκευτική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική συμπεριφορά προς τα έθνη του πλανήτη.
Επίσης συμπεριλαμβάνονται εντολές στρατηγικής και γεωπολιτικής φύσεως. Μια από τις πιο πετυχημένες και συντονισμένες εκπομπές έλεγχου του νου που χρησιμοποίησε και το στοιχείο της μαζικής υστερίας ήταν το γνωστό συγκρότημα ” The Beatles “. Τηλεπαθητικά μηνύματα. Οι συχνότητες που παράγονται από το εσωτερικό της Σελήνης, προέρχονται από συνομιλίες όντων. Ο θώρακας όμως των τριάντα δυο χιλιομέτρων μετάλλου, κράματος τιτανίου, χρωμίου, σιδήρου, νικελίου, υτρίου, ζιρκονίου, μολυβδενίου, ρουθηνίου, παλλαδίου, αν και θεωρητικά είναι καλός αγωγός ηχητικών κυμάτων, παρουσιάζει μεγάλη απορρόφηση με αποτέλεσμα η Σελήνη να βγάζει στο εξωτερικό της μόνο κραδασμούς-συχνότητες από τη λειτουργία των βαρέων μηχανικών εγκαταστάσεων του εσωτερικού της.
Οι επικοινωνίες μεταξύ της Σελήνης και των σκαφών της αλλά και των σκαφών μεταξύ τους, δίνουν σαν γλώσσα επικοινωνίας την γενέτειρα της Εβραϊκής γλώσσας, την Μογγολική. Με πολύπλοκο συντακτικό και αυξημένο λεξιλόγιο. Είναι αδύνατον να μεταφραστεί ο όγκος αυτός του άγνωστου λεξιλογίου. Υποθέτουμε ότι είναι τεχνικοί όροι και γενικευμένες έννοιες που λείπουν από το σημερινό Μογγολικό λεξιλόγιο, διότι η γνώση και η νοημοσύνη των γήινων που χρησιμοποιούσαν τη γλώσσα αυτή δεν επέτρεπε την κατανόηση τους. Οι ανωτέρω ραδιοεπικοινωνίες καταγράφηκαν σε τηρεί μορφές εκπομπής:
Γραμμική εκπομπή μιας διαστάσεως που αντιστοιχεί στις δικές μας ραδιοφωνικές εκπομπές, επιφανειακή εκπομπή δυο διαστάσεων που αντιστοιχεί στις δικές μας τηλεοπτικές εκπομπές και ογκομετρική εκπομπή τριών διαστάσεων που δεν αντιστοιχεί σε γήινη τεχνολογία, είναι δε δυνατόν να αποδοθεί με διαμορφωμένους ολογραφικούς δεκτές που “οδηγούνται″ από κεραία. Τα ανωτέρω σημαίνουν ότι τα σεληνιακά σκάφη και η Σελήνη διαθέτουν για τις μεταξύ των επικοινωνίες πομπούς και δεκτές στερεοσκοπικής τεχνολογίας. Τέτοιες “τρίτης κατηγόριας” εκπομπές έχουν καταγράφει σε οπτικοακουστικούς “διάλογους” μεταξύ εσωτερικών πληρωμάτων Σελήνης και πληρωμάτων έξωθεν ευρισκόμενων σκαφών.
Η σύγκριση και αντιστοιχία των λέξεων- ήχων που συνοδεύουν την εκπομπή στερεοσκοπικών εκπομπών με τις εικόνες, έδωσαν την δυνατότητα στους γλωσσολόγους να ερμηνεύσουν μέχρι τώρα το 30% του ολικού λεξιλογίου που χρησιμοποιούν τα πληρώματα όλων των ειδικοτήτων στο εσωτερικό της Σελήνης. Το υπόλοιπο 70% είναι κατά μέγιστο ποσοστό κατανοητό, όχι σαν συγκεκριμένο λεξιλόγιο, αλλά σαν “στερεότυπο φρασεολόγιο” που αντιστοιχεί σε ορισμένες ενέργειες, προθέσεις, διαθέσεις, επεμβάσεις κ.λ.π. που παρατηρούνται στις εκπεμπόμενες εικόνες.
Οι Σοβιετικοί επιστήμονες Μιχαήλ Βάζιν και Αλεξάντερ Τσερμπάκωφ σ’ ένα άρθρο που δημοσίευσαν σε επίσημο Σοβιετικό κυβερνητικό έντυπο, υποστήριξαν πως η Σελήνη στο εσωτερικό της είναι κούφια και δεν αποκλείεται να αποτελεί στην πραγματικότητα ένα διαστημόπλοιο, κατασκευασμένο από λογικά όντα κάποιου μακρινού ηλιακού συστήματος. Οι Σοβιετικοί επιστήμονες υποστήριξαν πως ο κενός εσωτερικός χώρος ήταν γεμάτος από καύσιμα για τους κινητήρες, εργαλεία, όργανα ελέγχου και παρατήρησης. Ήταν ένα διαστημόπλοιο που ήταν ικανό να ταξιδεύει χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια στο διάστημα.
Τα όντα που το κατασκεύασαν το έκαναν από ανάγκη για να εγκαταλείψουν τον αρχικό κόσμο απ’ όπου κατάγονται. Η νέα αυτή θεωρία στηρίζεται σ’ ένα σύνολο ενδείξεων που χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες: 1) Το αίνιγμα της καταγωγής της Σελήνης. Οι τρεις θεωρίες που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα καταρρίφθηκαν αφού: α) Η Σελήνη δεν αποτελούσε ποτέ μέρος της Γης από το οποίο να αποσπάστηκε β) Η Σελήνη δεν σχηματίστηκε από το ίδιο σύννεφο σκόνης και αέριων που σχηματίστηκε η Γη, αφού δεν διαθέτει την ίδια χημική σύσταση εδάφους με τη γη, γ) Η Σελήνη δεν μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη (θεωρία της ”προσέλκυσης”) αφού ένα τόσο μεγάλο σώμα είναι αδύνατον να μπει
κάτω από φυσιολογικές συνθήκες σε τροχιά γύρω από έναν τόσο μικρό πλανήτη. 2) Ενδείξεις για την κενότητα του εσωτερικού της Σελήνης. Υπάρχει μεγάλη διάφορα πυκνότητας ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη (3,33 gr.: cmm³ για τη Σελήνη και 5,5 gr.: cmm³ για τη Γη). 3) Ενδείξεις για την ύπαρξη εσωτερικού μεταλλικού περιβλήματος.
Κάτω από τον εξωτερικό φλοιό υπάρχει εσωτερικός μεταλλικός φλοιός πάχους 32 χιλιόμετρων. 4) Ενδείξεις για ενισχύσεις στην εξωτερική επιφάνεια και τις σκοτεινές περιοχές. Σύσταση τους είναι το τιτάνιο, ο σίδηρος και σπάνια μέταλλα. Δώδεκα ερωτήσεις που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Σελήνη τοποθετήθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Ας ρίξουμε μια μάτια σ’ αυτά τα ερωτήματα: A) Γιατί η Σελήνη, που βρίσκεται τόσο κοντά μας, “παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αστρονομικά αινίγματα”, σύμφωνα με την ομολογία των επισήμων εκπροσώπων της ΝΑΣΑ; B) Γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες ομολογούν πως αγνοούν την καταγωγή της Σελήνης;
Ανάμεσα τους ένας φυσικός, τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ, διακήρυξε: “καμία από τις εξηγήσεις που διαθέτουμε δεν είναι βάσιμη”. C) Γιατί ένας από τους ειδικούς της ΝΑΣΑ εξέφρασε την παρακάτω απίθανη διατύπωση: “Είναι πιο εύκολο ν’ αποδείξουμε την ανυπαρξία της Σελήνης παρά την ύπαρξη της!” D) Γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες φτάνουν στο αστείο συμπέρασμα πως η Σελήνη δεν υπάρχει, εμπρός στην αδυναμία τους να εξηγήσουν την καταγωγή της; E) Γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τη Σελήνη σαν μια “κοσμική ανωμαλία της φύσης”; Κατά τη γνώμη τους, βρίσκεται πολύ μακριά κι έχει πολύ μεγάλο μέγεθος για να είναι “φυσικός” δορυφόρος της Γης. F) Με βάση ποιες ενδείξεις αποκλείουν τη Σελήνη σαν φυσικό δορυφόρο της Γης ;
G) Γ ιατί οι επιστήμονες αρνούνται να παραδεχθούν τη θεωρία της “προσέλκυσης” της Σελήνης από την έλξη της Γης ; H) Γιατί οι αστροφυσικοί υποστηρίζουν πως η Σελήνη δεν είναι δυνατό να μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, χάρη και μόνο στη δύναμη της έλξης του πλανήτη μας ; I) Γιατί η σχεδόν κυκλική τροχιά της Σελήνης αποτελεί μια προσθετή απόδειξη της “αφύσικης” παρουσίας της γύρω από τη Γη ; J) Γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες διατυπώνουν την άποψη πως η Σελήνη μπήκε σε κυκλική τροχιά, χάρη στην επέμβαση μιας “άγνωστης” δύναμης; Ποια ήταν η δύναμη αυτή;
K) Γιατί Σελήνη τοποθετήθηκε σε μια τέτοιο απόσταση από τη Γη, ώστε ο φωτεινός δίσκος της να είναι σε ίσο μέγεθος με το φωτεινό δίσκο του ήλιου; Πως είναι δυνατό να παρουσιάζει το φαινόμενο των εκλείψεων, μοναδικό στο ηλιακό μας σύστημα; L) Γιατί οι πρόσφατες γνώσεις της τοποθέτησης τεχνητών δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη μας οδηγούν στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι και η Σελήνη κάποτε “τοποθετήθηκε” από λογικά όντα στη σημερινή της τροχιά;

phgh: aetos-apokalypsis.com

όταν αλλάζουν την ιστορία σε μύθο! όταν ολα τα πλάσματα του γαλαξία έκαναν παρέλαση στην γη! η ήταν πειράματα γενετικής


όταν αλλάζουν την ιστορία σε μύθο! όταν ολα τα πλάσματα του γαλαξία έκαναν παρέλαση στην γη! η ήταν  πειράματα γενετικής
φωτογραφίες ακομα και απο την ίδια την NASA που δεν σαν έδειξαν πότε
ξεχάστε οτι ξέρετε για τον κόσμο! οτι ξέρετε ειναι αυτά που θέλουν να ξέρετε ! και φυσικά όλοι οι λεγόμενοι μύθοι ήταν πραγματική ιστορία!
κοιτάζοντας κάνεις τα γεγονότα και αυτά που μαθαίνουν στα σχολειά βλέπεις πόσο εύκολα ελέγχεις την μάζα.
στην κυριολεξία ένα μάτσο πρόβατα ο κόσμος,που τρέχει να φάει σανό εκεί που τον ταΐζουν μόνο! και οτι δεν του λένε ειναι τρελά! ετσι και αλλιώς ετσι δουλεύει ο εγκέφαλος και όχι τυχαία! να απορρίπτει οτι του χαλάει αυτά που του φύτεψαν απο μικρο στον εγκέφαλο!γιαυτό αλλάζουν τα βιβλία κάθε τοσο,, ελάχιστοι ειναι αυτοί που έχουν καθαρό μυαλό μη μολυσμένο να δουν την αλήθεια κατάματα !
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ. ΚΥΔΩΝΙΑ! ΕΧΕΙ, Η ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΖΩΗ! ΛΕΣ ΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΛΑ ΠΕΤΡΕΣ ? ΕΔΩ ΟΙ ΛΕΞΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΑΤΟΜΑ ΧΑΜΗΛΟΥ IQ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΛ... ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
 
 
 
phgh:www.aetos-apokalypsis.com

Τσέχος στρατηγός: Η Ρωσία -αν θέλει- σε δύο ημέρες καταλαμβάνει Ουκρανία και χώρες Βαλτικής



Σύμφωνα με τον Πέτρα Παβέλα, το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς σε μια κατάσταση πολέμου, δεδομένου ότι τα μέλη της συμμαχίας χρειάζονται πολύ χρόνο για να συμφωνήσουν σε άμεσες λύσεις. Ο Τσέχος στρατηγός Πέτρα Παβέλα, που θα αναλάβει πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, από την 1η Ιουνίου, πιστεύει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι σε θέση να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής και το Κίεβο μέσα σε ένα διήμερο.
 
Αυτό το δήλωσε κατά την εν εξελίξει διάσκεψη στην Πράγα «Η Ασφάλειά μας», όπως αναφέρει η Black Sea Newsεπικαλούμενη τη διαδικτυακή πύλη  του ραδιοφώνου RadioPraha.
Σύμφωνα με τον Πέτρα Παβέλα, η Ρωσία μπορεί να αποφασίσει σχετικά με την κατάληψη των χωρών της Βαλτικής σε λίγες ώρες. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία, που περιλαμβάνει 28 χώρες, θα χρειασθεί πάρα πολύ χρόνο για την ανάπτυξη μια ενιαίας θέσης.
Όπως είπε ο στρατηγός του ΝΑΤΟ, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν δύσκολο να ληφθεί άμεση απόφαση, αν θα ξεκινήσει πόλεμο σε μια χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ "ΔΙΑΛΥΣΗ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - Μαζική έξοδος των Εβραίων της Τουρκίας για την Ιβηρική…



Οι Εβραίοι της Τουρκίας γίνονται Ισπανοί! Εν αναμονή σχετικού νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί, τις επόμενες ημέρες, από την ισπανική βουλή, οι Εβραίοι της Τουρκίας υποβάλουν, μαζικά, αιτήσεις απόκτησης της ισπανικής ιθαγένειας.  Ο νέος νόμος θα αποδίδει και πάλι την ισπανική υπηκοότητα στους απογόνους των Εβραίων που διώχθηκαν από την Ιβηρική χώρα τον 15ο αιώνα. 

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι να εγκαταλείψουν οι Εβραίοι την Τουρκία, η ανεργία, η πόλωση εντός της τουρκικής κοινωνίας, η καταπιεστική διακυβέρνηση. Όμως το μίσος κατά της κοινότητάς μας είναι το βασικό», αναφέρει ένα από τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας, ο Ράφι, στην αμερικανική εφημερίδα New York Times. 
«Δεν υπάρχει μέλλον για εμάς στην Τουρκία», είπε ο Ράφι, ο οποίος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το επώνυμό του για τον φόβο… των Τούρκων. «Οι περισσότεροι αναζητούν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τον εντεινόμενο αντισημιτισμό στην Τουρκία», αναφέρει το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας.

phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Αποκάλυψη: Έκλεισε η συμφωνία για πετρέλαιο από το Ιράν



Προμήθεια πετρελαίου με ανοιχτή πίστωση και barter είναι η συμφωνία που πέτυχε σημερα η Ελληνική κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης άμεσα. Σε περίπτωση λοιπόν εκβιασμού από το Κατάρ που θησαυρισε από την Ελλάδα ελέω εμπάργκο, τα καύσιμα ειναι εξασφαλισμένα. Ενώ αναμένεται ένα πράσινο φως με άρση του εμπάργκο για το Ιράν (ενδέχεται να γινει τις επόμενες εβδομάδες) ωστε η συμφωνία να ενεργοποιηθεί άμεσα.
Το ότι το Κατάρ ειναι χρυσος χορηγός της Κλίντον και οτι ο Παπανδρέου έκανε όλη την πλεκτάνη με την απόβαση του Κατάρ στην Ελλάδα, ηταν απολύτως συμπτωματικό.



phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Απολογούνται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την εξόντωση Βαξεβάνη, οι πράκτορες της ΕΥΠ


Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν οι έξι που κατηγορούνται για την οργάνωση σχεδίου ηθικής και φυσικής εξόντωσης του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη. Ο πράκτορας της ΕΥΠ, πρώην διευθυντής Κατασκοπείας, Κ.Α., ο συνεργαζόμενος με την ΕΥΠ, Σ.Κ. και ακόμη τέσσερις διώκονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία,  για  παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβιάσεις, πλαστογραφία και απάτη.
Η επιχείρηση εξόντωσης του δημοσιογράφου ξεκίνησε με τη δημοσίευση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ, με τις οποίες ο εκδότης του HOT DOC εμφανιζόταν ως μισθοδοτούμενος από την Υπηρεσία. Τον Μάιο του 2012 το HOT DOC είχε δημοσιεύσει μια μεγάλη έρευνα που αποκάλυπτε σκάνδαλα των Τραπεζών και την λειτουργία των τραπεζιτών μέσα από ένα δίκτυο απάτης και υπεξαιρέσεων που περιλάμβανε offshore εταιρίες.
Την ημέρα που το περιοδικό βγήκε στα περίπτερα, το blog Fimotro, του Γιάννη Παπαγιάνη, δημοσίευσε μια πλαστή απόδειξη της ΕΥΠ, που εμφάνιζε τον Κώστα Βαξεβάνη να εισπράττει από την Υπηρεσία 50.000 ευρώ ως "αμοιβή εξαμήνου". Η ίδια μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και εναντίον του δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου, υποψήφιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λίγο πριν τις εκλογές. Ο υποψήφιος βουλευτής εμφανίστηκε επίσης να εισπράττει από την ΕΥΠ με δημοσίευση απόδειξης από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Ο Κώστας Βαξεβάνης συνέδεσε από την πρώτη στιγμή την δημοσίευση της πλαστής απόδειξης, με την προσπάθεια αποδόμησής του εξαιτίας των αποκαλύψεων για τις Τράπεζες. Την ίδια περίοδο, το Fimotro έκανε δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον δημοσιογράφο του Reuters Στήβεν Γκρέι, ο οποίος έκανε αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την Τράπεζα Πειραιώς, ως απεσταλμένο μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να χτυπήσουν τις ελληνικές Tράπεζες και την ελληνική Οικονομία.
Επιχείρηση φυσικής εξόντωσης Βαξεβάνη
Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2012, πέντε άτομα, εισέβαλαν στο σπίτι του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, στήνοντάς του καρτέρι. Ο Βαξεβάνης τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία η οποία δεν κατάφερε να τους συλλάβει. Τις επόμενες ημέρες η ΕΛΑΣ υποβάθμισε την ενέδρα σε απόπειρα διάρρηξης και δεν κάλεσε αρχικώς κανέναν μάρτυρα από όσους είδαν το περιστατικό να καταθέσει. Μόνο όταν το θέμα έφτασε στη Βουλή, κλήθηκαν οι μάρτυρες.
Μερικές μέρες μετά την ενέδρα, μια γυναίκα εμφανίστηκε στο HOT DOC και αποκάλυψε πως δούλευε για μια ομάδα υπαλλήλων της ΕΥΠ, οι οποίοι είχαν νοικιάσει γραφεία κοντά στα γραφεία του HOT DOC και έχοντας πάρει εντολή από τραπεζίτες, σχεδίαζαν να εξοντώσουν αρχικώς ηθικά και στη συνέχεια βιολογικά τον Κώστα Βαξεβάνη αλλά να συκοφαντήσουν και άλλους δημοσιογράφους οι οποίοι χαρακτηρίζονταν "εχθρικοί".
Αποκάλυψε πως η ίδια με εντολή του πράκτορα της ΕΥΠ Κ.Α. και του συνεργού του Σ.Κ, έφτιαξε πλαστές αποδείξεις που εμφάνιζαν τους δημοσιογράφους ως χρηματοδοτούμενους από την ΕΥΠ και τις διοχέτευσαν σε φιλικούς τους δημοσιογράφους για αξιοποίηση. Μια σειρά φωτοτυπιών με πλαστές αποδείξεις στάλθηκαν στην ΕΣΗΕΑ, ενώ άλλες μεμονωμένα στον συγκρότημα του Κουρή.
Η γυναίκα που έκανε τις αποκαλύψεις δέχθηκε να κάνει επίσημη γραφολογική εξέταση που απέδειξε πως έλεγε την αλήθεια, ήταν δηλαδή η πλαστογράφος. Τα στοιχεία όλα κατατέθηκαν επίσημα στην Εισαγγελία. η μάρτυρας κατέθεσε και επισήμως μπαίνοντας σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Η έρευνα της Αστυνομίας οδήγησε σε μια ομάδα ατόμων που πραγματικά είχε νοικιάσει διαμέρισμα με κρύπτες κοντά στα γραφεία του HOT DOC.
Επιχείρηση συκοφάντησης μάρτυρα κατά τραπεζίτη
Μία ακόμη από τις επιχειρήσεις της ομάδας ήταν η προσπάθεια συκοφάντησης της πρώην διευθύντριας υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, η οποία είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Πεπόνη, στοιχεία για την Τράπεζα. Η ομάδα παρακολουθούσε και είχε σχεδιάσει να βάλει ναρκωτικά σε κατάστημα της οικογένειας της πρώην διευθύντριας, τα οποία στη συνέχεια θα ανακάλυπτε η αστυνομία παρουσία μάλιστα καναλιών, για να αχρηστευθεί ως μάρτυρας. Τα στοιχεία που κατέθεσε το HOT DOC, ερευνήθηκαν από την Αστυνομία και τελικώς ο Κ.Α και ο Σ.Κ., παραπέμπονται να δικαστούν και γι’ αυτή την υπόθεση
 
 
phgh: http://diktiospartakos.blogspot.gr

Συναγερμός στη Βουλή από φάκελο με σφαίρα που προοριζόταν για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο



Μέσα στον φάκελο υπήρχε επίσης ένα δισέλιδο κείμενο μέσω του οποίου εκτοξεύονταν απειλές εναντίον του βουλευτή και του πολιτικού συστήματος γενικότερα και στο τέλος του υπήρχε εν είδει υπογραφής το σύμβολο “Α” της αναρχίας
Συναγερμός σήμανε στη Βουλή από ύποπτο φάκελο που παρελήφθη με την αλληλογραφία και κατά τον έλεγχό του από το ειδικό σαρωτή X-ray εντοπίστηκε στο εσωτερικό του μία σφαίρα των 32mm.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος είχε παραλήπτη του πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο και αποστολέα κάποιον Νίκο Μιχαηλίδη (όνομα το οποίο ενδεχομένως δεν είναι υπαρκτό, ωστόσο το επίθετο εγείρει προβληματισμούς στην ΕΛ.ΑΣ., εξαιτίας ύπαρξης εγκλείστου στις φυλακές για υποθέσεις τρομοκρατίας).
Μέσα στον φάκελο υπήρχε επίσης ένα δισέλιδο κείμενο μέσω του οποίου εκτοξεύονταν απειλές εναντίον του βουλευτή και του πολιτικού συστήματος γενικότερα και στο τέλος του υπήρχε εν είδει υπογραφής το σύμβολο «Α» της αναρχίας.
Ο φάκελος παρελήφθη από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξέταση, ενώ έρευνα διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.

phgh:alexiptoto

Δήλωση-βόμβα της Λαγκάρντ: «Ένα Grexit δεν θα σημάνει το τέλος του ευρώ» - Αποκλείει εκταμίευση

ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ


Δήλωση-βόμβα της Λαγκάρντ: «Ένα Grexit δεν θα σημάνει το τέλος του ευρώ» - Αποκλείει εκταμίευση

«Η έξοδος της Ελλάδας είναι μία πιθανότητα», δηλώνει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τονίζει ότι ένα τέτοιο βήμα «δεν θα ήταν ένας περίπατος, αλλά δεν θα σήμαινε και το τέλος του ευρώ». Επισημαίνει ακόμη ότι «είναι πολύ απίθανο να καταλήξουμε σε συνολική συμφωνία εντός των επόμενων ημερών».
Αφού πριν από δέκα μέρες δόθηκαν από την Αθήνα θετικά μηνύματα, «την περασμένη εβδομάδα προσγειωθήκαμε και πάλι», δηλώνει η κυρία Λαγκάρντ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα κυκλοφορήσει αύριο και προσθέτει ότι μένει ακόμη να καλυφθεί μεγάλη απόσταση. Τονίζει δε ότι αποκλείεται να εκταμιευθούν χρήματα χωρίς συμφωνία μεταρρυθμίσεων.
«Έχουμε κανόνες. Έχουμε αρχές. Δεν μπορεί να δοθεί μισή αξιολόγηση. Αυτή η αξιολόγηση δεν θα γίνει βιαστικά», δηλώνει. «Με αυτό η κανονική εκταμίευση των υπόλοιπων χρημάτων μέχρι το τέλος Ιουνίου πρακτικά αποκλείεται. Διότι αυτό προϋποθέτει συμφωνία όλων των θεσμών με την Αθήνα. Μόνο τότε θα μπορούσαν τα αρμόδια όργανα των πιστωτών να αποδεσμεύσουν τα εναπομείναντα δάνεια των 7,2 δισεκατομμυρίων», σχολιάζει ο συντάκτης της FAZ.
Η κυρία Λαγκάρντ διευκρινίζει ακόμη ότι δεν θεωρεί υπεύθυνο το ΔΝΤ για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφύγουν την επαπειλούμενη χρεοκοπία μια από τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει οι ίδιοι να λάβουν προληπτικά μέτρα, συνεχίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ από την Δρέσδη. Αν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις, θα μπορούσαν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ να δώσουν στους Έλληνες «λίγο αέρα να αναπνεύσουν», καταλήγει.
H Λαγκάρντ εξέφρασε την απαισιοδοξία της για συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς όπως είπε «αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ δήλωσε ότι ίσως είναι απαραίτητο να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. Ο ίδιος ο Μάρεϊ από την πλευρά του ήταν ξεκάθαρος: «Αυτή την στιγμή που μιλάμε αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα μας πληρώσει» .
Ωστόσο, όπως είπε, «δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την συμφωνία με μόνο δύο ή τρία μέτρα. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση».
Σε ερώτηση αν η συμφωνία θα υπογραφεί την Κυριακή, ο κ. Μάρεϊ είπε: «Δεν θα κάνω υποθέσεις για το πότε θα ολοκληρωθεί η επιθεώρηση. Δεν έχω αίσθηση πότε θα επιτευχθεί συμφωνία. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Όσο πιο αργά τόσο μεγαλύτερο το κόστος».
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας δεν έχει υποβάλει αίτημα για τη σύμπτυξη των δόσεων που προβλέπεται να καταβάλει στο Ταμείο τον Ιούνιο. Το σύνολο των δόσεων φτάνει το 1,56 δισ. ευρώ. «Η Ελλάδα», είπε, «δεν έχει απειλήσει ότι δεν θα πληρώσει το Ταμείο».
Ο κ. Μάρεϊ απάντησε ότι δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, καθώς το Ταμείο δεν έχει τα απαιτούμενα στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση. Τόνισε ότι «η σταθεροποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι από τους βασικούς μας στόχους».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του επικεφαλής των οικονομολόγων του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, ότι η Ευρωζώνη θα επιβιώσει από ένα Grexit, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τόνισε: «Η έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη δεν είναι το βασικό σενάριο του ΔΝΤ. Στην περίπτωση ενός Grexit το κόστος για την Ελλάδα θα ήταν πολύ μεγάλο, αλλά και ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί».
Προειδοποίηση από τον οίκο Moody's
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα σηματοδοτούσε μία επιστροφή στην κρίση χρέους του 2012, αλλά θα δημιουργούσε κινδύνους μετάδοσης και θα άλλαζε τη φύση της νομισματικής ένωσης, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν μόνιμη, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναλύτρια του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.
«Δεν θεωρούμε ότι μία έξοδος της Ελλάδας θα ήταν χωρίς συνέπειες», δήλωσε η αντιπρόεδρος του οίκου για τον κίνδυνο χωρών, Κάτριν Μιλμπρόνερ. «Μία έξοδος της Ελλάδας θα άλλαζε το πρόσωπο και τη φύση της νομισματικής ένωσης, η οποία υποτίθεται ότι είναι μόνιμη και θα προέκυπτε ότι δεν είναι», δήλωσε η Μιλμπρόνερ, προσθέτοντας ότι θα υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης στην Πορτογαλία σε περίπτωση ενός Grexit.


phgh:hmerisia

Σοκ από Τσακαλώτο: Χρειαζόμαστε πολιτική παρέμβαση για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία!

GUARDIAN: «ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»


Σοκ από Τσακαλώτο: Χρειαζόμαστε πολιτική παρέμβαση για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία!

Η Ελλάδα χρειάζεται μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη για να αποσοβήσει μια χρεοκοπία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, αφού αναγνώρισε ότι η εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν θα φθάσουν σε τελική συμφωνία.
Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη, όμως η τελική συμφωνία θα πρέπει να λάβει χώρα μεταξύ πολιτικών προσωπικοτήτων. "Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν", δήλωσε ο έλληνας υπουργός στη βρετανική εφημερίδα. "Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σ' ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για την τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό", πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως "το Brussels Group εργάζεται με κουτάκια, τσεκάροντας τα θέματα, δεν υπάρχει εκεί συναλλαγή".
Καθηγητής Οικονομικών με σπουδές στην Οξφόρδη, ο κ. Τσακαλώτος επέρριψε μέρος της ευθύνης για την έλλειψη προόδου στη σκληρή στάση του ΔΝΤ. "Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ, πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και δεν συμμετέχει πραγματικά σε μια συζήτηση", εξήγησε.
Ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει ρευστότητα μόνο για τον Ιούνιο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη μ' ένα βαρύ πρόγραμμα αποπληρωμών στην ΕΚΤ ύψους 6,7 δισεκ. ευρώ μόνο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. "Οι δύο διαπραγματεύσεις [η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη] συγκλίνουν εκ των πραγμάτων, δεδομένου ότι σήμερα είναι 28 Μαΐου", δήλωσε. "Εξετάζουμε τώρα μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία, ίσως για ένα χρόνο, ώστε να μας δοθούν κάποια μακροοικονομικά περιθώρια για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας".

phgh:Hmerisia

Σαν σήμερα οι Ελληνίδες αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι


http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/620x320/article/2011/21/37891-greek_women_vote.jpgΣτις 28 Μαΐου 1952 ο νόμος 2159, κατοχυρώνει το δικαίωμα της γυναίκας όχι μόνο να εκλέγει, αλλά και να εκλέγεται στις Δημοτικές και Βουλευτικές εκλογές. Παρόλα αυτά, οι Ελληνίδες δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές του Νοέμβρη που ακολουθεί, αφού δεν έχουν ενημερωθεί οι εκλογικοί κατάλογοι. Στις επαναληπτικές εκλογές, ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία της Ελλάδας, η Ελένη Σκούρα.

Το 1844 πραγματοποιείται η Α΄ Εθνοσυνέλευση και ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, το οποίο ορίζει στο άρθρο 3 ότι « οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου», ξεχνώντας παντελώς να αναφέρει τον υπόλοιπο πληθυσμό, ήτοι τις Ελληνίδες, οι οποίες είχαν μάλιστα προσφέρει ουκ ολίγα στον πόλεμο για την ανεξαρτησία από τον οθωμανικό ζυγό. Έτσι, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘20 θεωρούνταν δεδομένο ότι μόνον οι άνδρες είχαν δικαίωμα να μετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ενώ η γυναικεία ψήφος θεωρείτο «πράγμα επικίνδυνον, άρα αποκρουστέον».

Το 1921 ο πρωθυπουργός Γούναρης επαναφέρει στη Βουλή την πρόταση για ψήφο των γυναικών αλλά προκαλούνται βίαιες αντιδράσεις από πολλούς πολέμιους της ιδέας. Η πρόταση επιστρέφει εκ νέου το 1924 και μετά από ακόμα πέντε χρόνια διαμάχης, υπερψηφίζεται και με Προεδρικό Διάταγμα. Στις 5 Φεβρουαρίου 1930, αναγνωρίστηκε το δικαίωμα (μόνο) του εκλέγειν για τις Ελληνίδες.

Δεν έλειπαν ωστόσο οι περιορισμοί, αφού το δικαίωμα ψήφου ίσχυε μόνο για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και αφορούσε μόνο στις εγγράμματες γυναίκες, που είχαν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους. Έτσι, για πρώτη φορά οι γυναίκες ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές της 11ης Φεβρουαρίου 1934. ΟΙ προκαταλήψεις, η μη εγγραφή στους καταλόγους και ο μεγάλος αριθμός αναλφάβητων γυναικών έχει ως αποτέλεσμα να ψηφίσουν μόλις 240 – 480 κυρίες.

Η Ελληνική Βουλή ψηφίζει το νόμο 2159 στις 28 Μαΐου 1952 ο οποίος παραχωρεί ίσα πολιτικά δικαιώματα στις γυναίκες. Ωστόσο δεν ασκείται το δικαίωμα στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου αφού δεν είχαν ενημερωθεί οι εκλογικοί κατάλογοι. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, σε επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη, εξελέγη η πρώτη γυναίκα βουλευτής. Πρόκειται για την Ελένη Σκούρα, του Ελληνικού Συναγερμού, η οποία μαζί με την Βιργινία Ζάννα, του Κόμματος Φιλελευθέρων, υπήρξαν οι πρώτες γυναίκες υποψήφιες για το βουλευτικό αξίωμα.

Σε βουλευτικές εκλογές, οι Ελληνίδες ψήφισαν για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου 1956, οπότε η Λίνα Τσαλδάρη της ΕΡΕ και η Βάσω Θανασέκου της Δημοκρατικής Ένωσης κέρδισαν την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μάλιστα η Λίνα Τσαλδάρη έγινε και η πρώτη γυναίκα υπουργός, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Καραμανλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά εξελέγη και η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος, η Μαρία Δεσύλλα στην Κέρκυρα. Πρέπει να περάσουν ακόμα δυο δεκαετίες, ώσπου το Σύνταγμα του 1975 να ορίσει επιτέλους ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι».

Η Εφημερίδα Κυριών και η Καλλιρόη Παρρέν Στον αγώνα για τη συμμετοχή των γυναικών στα πολιτικά πράγματα της χώρας, πρωτοστάτησε το φεμινιστικό κίνημα, με πιο σημαντική φωνή έκφρασης των διεκδικήσεων αυτήν της Καλλιρρόης Παρρέν, το γένος Σιγανού. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που δημοσιογράφησε και εξέδιδε από το 1887 και για 31 χρόνια την «Εφημερίδα των Κυριών». Η Εφημερίδα των Κυριών διατύπωνε από τον 19ο αι. το θαρραλέο σύνθημα «Ψήφος στη Γυναίκα» παρά τα ειρωνικά, υβριστικά, και απειλητικά σχόλια εναντίον της «αναρχικής» Καλλιρρόης Παρρέν από τον Τύπο της εποχής.

Η Καλλιρόη Παρρέν, αγωνίστηκε κατά της αμάθειας και των προλήψεων, εκφράζοντας έναν υγιή φεμινισμό που ζητούσε ισοτιμία των δύο φύλων και όχι αναστροφή ρόλων. Με την βοήθεια όμως κάποιων λιγοστών υποστηρικτών της, μεταξύ των οποίων και οι Κωστής Παλαμάς και Γρηγόρης Ξενόπουλος, η Παρρέν κατόρθωσε να επιβάλει τον διεκδικητικό λόγο της και να συνεχίσει τον αγώνα της για 31 συνεχή χρόνια, διακόπτοντας μόνον όταν το 1918 εξορίστηκε για περίπου 10 μήνες στην Ύδρα λόγω των πολιτικών της φρονημάτων.

Η Καλλιρόη Παρρέν, στην οποία ο Παλαμάς είχε αφιερώσει και ένα ποίημά του («Χαίρε γυναίκα της Αθήνας, Μαρία, Ελένη, Εύα. Να η ώρα σου. Τα ωραία σου φτερά δοκίμασε και ανέβα και καθώς είσαι ανάλαφρη και πια δεν είσαι σκλάβα προς τη μελλούμενη άγια γη πρωτύτερα εσύ τράβα και ετοίμασε τη νέα ζωή, μιας νέας χαράς υφάντρα και ύστερα αγκάλιασε, ύψωσε και φέρε εκεί τον άντρα…») εκπροσώπησε την τελευταία δεκαετία του 19ου αιώνα την Ελλάδα σε διεθνή Συνέδρια Γυναικών στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Σικάγο (1888, 1889, 1893, 1896, 1900).

Η Καλλιρόη Παρρέν, παρόλο που πέτυχε να πείσει τον πρωθυπουργό Δ. Γούναρη να τοποθετηθεί προσωπικά υπέρ την χορήγησης ψήφου στις γυναίκες, δεν πρόλαβε να δει την χορήγηση των ίσων εκλογικών δικαιωμάτων αφού πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο στις 16 Ιανουαρίου 1940 στην Αθήνα. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο 1ο Νεκροταφείο, όπου πέντε δεκαετίες αργότερα, στις 6 Ιουνίου 1992, έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής της από τον Δήμο Αθηναίων.

phgh:thesecretrealtruth.blogspot.com

To Reuters δημιουργεί (πάλι...) κλίμα "ρωσικής εισβολής" στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ μιλάει για "πυρηνικό κτύπημα"... (UPD)

ΜΟΣΧΑ: "ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΜΕ"

 
"Ψυχροπλεμικό" κλίμα υψηλής στρατιωτικής έντασης επιχειρεί να δημιουργήσει το πρακτορείο Reuters στα σύνορα Ρωσίας με τις αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς τις τελευταίες ώρες μεταδίδει συνεχώς πληροφορίες όπου υποτίθεται ότι ο ρωσικός Στρατός έχει μεταφέρει μεγάλες και βαριές δυνάμεις στα σύνορα με την ανακηρυχθείσα ανεξάρτητη περιοχή της Νέας Ρωσίας.
Κατά το πρακτορείο Reuters, η Ρωσία συγκέντρωσε ξαφνικά μεγάλο αριθμό προσωπικού (περί τις 10.000), άρματα μάχης, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, πυροβόλα και βαρέα όπλα στην πρόχειρη στρατιωτική βάση του Κουζμίνσκι, η οποία απέχει περί τα 50 χλμ. από τα σύνορα και υποστηρίζει ότι σε πολλά από τα οχήματα έχει αφαιρεθεί κάθε διακριτικό και αριθμός.
Φυσικά, μετά το πρώτο τηλεγράφημα του πρακτορείου η Μόσχα διέψευσε όλες τις εικασίες περί "επικείμενης επίθεσης ή εισόδου στην Ουκρανία στρατιωτών-εθελοντών" και τόνισε ότι "στρατεύματα έχουν σταλεί στη βάση για ασκήσεις".
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επίσης, Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτώμενος(προβοκατόρικα...) από δημοσιογράφο του Reuters αν οι συγκεντρώσεις στρατευμάτων είναι προάγγελος εισβολής, του απάντησε ότι "Η ερώτηση δεν είναι σωστά διατυπωμένη" και τον "έκοψε" εκεί.
Υποτίθεται ότι ο αριθμός των τεθωρακισμένων και των βαρέων όπλων στη βάση έχει, γενικά, τριπλασιαστεί σε σχέση με το Μάρτιο και αυτό είναι φυσιολογικό αν γίνεται όντως άσκηση.
Το Reuters μεταδίδει ότι τέσσερις εμπορικές αμαξοστοιχίες ξεφόρτωσαν οχήματα και στρατεύματα στην περιοχή της βάσης, ενώ άλλα οχήματα και στρατεύματα αφίχθησαν οδικώς.
Από τα τρένα αποβιβάστηκαν τουλάχιστον 26 αναβαθμισμένα άρματα Τ-72SM και 30 συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών Uragan, πέραν των άλλων οχημάτων.
Παράλληλα, όλοι οι δρόμοι γύρω από τη βάση έχουν επισκευαστεί, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση βαρέων οχημάτων.
Την ίδια στιγμή ο Τσέχος Στρατηγός, Petr Pavel, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ την 1η Ιουνίου 2015, προχώρησε σε δηλώσεις ότι "Θεωρεί τη Ρωσία απειλή για την ασφάλεια όλων των χωρών της Συμμαχίας"! 
 
Ο Στρατηγός ανέπτυξε αυτούς τους ισχυρισμούς του κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Ασφαλείας» που διεξάγεται στην Πράγα.
 
Και παράλληλα, ο Petr Pavel πιστεύει ότι εάν η Ρωσία ξεκινήσει μια επίθεση, τότε οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα είναι ανίκανες να την αποκρούσουν (γεγονός...) και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποδυθούν οι χώρες-μέλη της συμμαχίας σε αγώνα επανεξοπλισμού.
 
"Το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να αντιδράσει σωστά όταν αλλάξει η κατάσταση. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα για να αντιμετωπίσει τις απειλές από τη Ρωσία και το ISIL, αφού τα τωρινά είναι εκπληκτικά αναποτελεσματικά. Η συμμαχία έχει ένα σημαντικό ελάττωμα. Την περίπλοκη διαδικασία λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ που αγκαλιάζει 28 χώρες μέλη και που όλες τους πρέπει να καταλήξουν σε κάποια απόφαση".
 
Σύμφωνα με τον Τσέχο Στρατηγό "Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση: Πότε θα ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο οποίος μπορεί να μετατραπεί σε μια πυρηνική σύρραξη"..
 
Γενικά βλέπουμε ότι έχει αρχίσει να εκδηλώνεται και πάλι υψηλή ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, σε όλα τα επίπεδα, με τις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.
 
Η υπόθεση της FIFA δεν έσκασε τυχαία.Αποτελεί πράξη υβριδικού πολέμου. Υπάρχει προσπάθεια των Αμερικανών να αποσπάσουν το μουντιάλ του 2018 από τη Ρωσία. Ας γίνει κατανοητό ότι ο βασικός μάρτυρας είναι ένα από τα πρώην αφεντικά της FIFA, ο 70χρονος Αμερικανός Τσακ Μπλέιζερ, όπου χρησιμοποιώντας μια συσκευή καταγραφής κρυμμένη σε ένα μπρελόκ, κατάφερε να χτυπήσει διάνα με τις αποκαλύψεις άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Λονδίνο το 2012, όπου συζητήθηκαν δωροδοκίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
«Η κύρια πηγή για την έρευνα είναι ο Μπλέιζερ», παραδέχτηκε πηγή που ασχολείται με την υπόθεση.
 
Ο γενειοφόρος Μπλέιζερ αποτέλεσε το γνωστότερο ποδοσφαιρικό παράγοντα στις ΗΠΑ και άνθρωπο-κλειδί στην προσπάθεια να αναλάβει η χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, δηλαδή επί της ουσίας έδωσε το Μουντιάλ στις ΗΠΑ,όταν στη χώρα δεν ήξεραν αν η μπάλα ήταν στρογγυλή ή είχε σχήμα...ελιάς, όπως στο American Football.
 
Είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν έναν "Total War" με Ρώσους και Κινέζους τώρα, επειδή σε μερικά χρόνια δεν θα έχουν τη γεωστρατηγική και οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Ήδη οι δύο υπερδυνάμεις έχουν αποφασίσει να αποδολαριοποιήσουν τον πλανήτη, και αν αυτό συμβεί, σε μερικά χρόνια οι ΗΠΑ θα έχουν χάσει οριστικά την πλανητική ηγεμονία τους.
 
phgh:Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr