Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Υπερδύναμη και στα εξοπλιστικά η Ρωσία! Στα 14,5 δις δολάρια έφτασαν οι εξαγωγές της!


1019705265
Οι εξαγωγές όπλων της Ρωσίας το 2015 ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ανήλθαν σε 14,5 δις δολάρια, ενώ το τρέχον χαρτοφυλάκιο παραγγελιών εξωτερικού ανέρχεται σε πάνω από 56 δισεκατομμύρια, αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Οι εξαγωγές του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού το 2015 ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ανήλθε σε 14,5 δις» δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση της Προεδρικής Επιτροπής για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με ξένα κράτη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η Ρωσία διατηρεί μια σταθερή δεύτερη θέση μεταξύ των παγκόσμιων ηγεσιών στο εμπόριο όπλων.
« Το χαρτοφυλάκιο μας όσον αφορά τις παραγγελίες μας στο εξωτερικό αυξάνεται. Πέρυσι, υπογράψαμε συμβάσεις εξαγωγής όπλων που υπερβαίνει τα 26 δις δολάρια… Ως αποτέλεσμα, το τρέχον χαρτοφυλάκιο όπλων παραγγελίες έχει υπερβεί τα 56 δισεκατομμύρια, για πρώτη φορά από το 1992″, διευκρίνισε ο Πούτιν.
«Η Ρωσία έχει παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό σε 58 χώρες το 2015, ενώ επεκτείνει την παρουσία της σε νέες αγορές, όπως στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι βασικοί εταίροι της Ρωσίας στη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία ήταν οι χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, καθώς και η Ινδία, το Ιράκ, η Αίγυπτος, το Βιετνάμ, η Κίνα και η Αλγερία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ελπίζει ότι μια πιθανή αναβίωση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης θα συμβάλει στην αύξηση της εμπιστοσύνης: «Στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με τις ευρωπαϊκές χώρες έχει σχεδόν σταματήσει. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν ήταν πρωτοβουλία μας και αναμένουμε ότι αυτή είναι μια προσωρινή κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος ανέφερε στην Επιτροπή ότι ήταν βέβαιος ότι αυτή θα ήταν μία κίνηση προς το συμφέρον όλων των ευρωπαϊκών χωρών για την αποκατάσταση της διαφάνειας και την παραγωγική συνεργασία σε όλους τους τομείς, και φυσικά θετικό αντίκτυπο θα υπάρξει και στο στρατιωτικό-τεχνικό πεδίο. «Αδιαμφισβήτητα, αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη», κατέληξε.





hellasforce

Το Πεντάγωνο έδωσε εντολή να φύγουν οι οικογένειες αμερικανών από τις βάσεις της Τουρκίας


Yoktoa mission highlight
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ  ζήτησε από τις οικογένειες των στρατιωτών που υπηρετούν στη Βάση του Ιντζιρλίκ και σε άλλες αμερικανικές εγκαταστάσεις στα  Άδανα, στη Σμύρνη , στα Μουγλά να φύγουν από την Τουρκία.
Η εντολή εστάλη από την Αμερικανική Στρατιωτική διοίκηση Ευρώπης στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η απόφαση ελήφθη με σκοπό να μειωθούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι για τις οικογένειες των εργαζομένων στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Οι ΗΠΑ μάχονται εναντίον του ISIS και η Βάση του Ιντζιρλίκ είναι σημαντική για τις επιθέσεις εναντίον  του.


militaire.gr

Επιστολή “βόμβα” με υπογραφή για όσα συμβαίνουν στο χώρο των Ενώσεων Στρατιωτικών


 Αν όμως είχατε ως μοναδικό πρόταγμα την ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, δεν θα υπήρχαν γκρίνιες και... συμβάντα...

Αλλά βλέπεις, κυρ, στρατιωτικέ μου, είναι τα κομματικά... τα οικονομικά... οι διαφορετικές στοές (Αττάλου, ρε... δεν εννοώ τίποτε άλλο... πιπέρι στο στόμα)...τα προσωπικά και υπηρεσιακά σύνδρομα... πού να σας αφήσουν όλους σας, να συννενοηθείτε...

Καλλιόπη Σουφλή


Μια επιστολή άκρως σημαντική για την  προσπάθεις  διάλυσης  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, τη γνωστή ΠΟΕΣ έφθασε στο Militaire.gr.


Ο συντάκτης της είναι στρατιωτικός και
αποφάσισε να μας την στείλει με αφορμή το άρθρο  “Το “σύνδρομο Μπαλτάκου” για τις Ενώσεις Στρατιωτικών και τα…φανελάκια του Καμμένου”.



Τα όσα αναφέρει ο Σημαιοφόρος Δ.Μεθενίτης είναι εξόχως αποκαλυπτικά και θα πρέπει πολλούς να προβληματίσουν.


Διαβάστε την αποκαλυπτική επιστολή :
Αξιότιμε κύριε Συντάκτα.


     Με αφορμή το εξαιρετικό άρθρο σας με τίτλο «Το σύνδρομο Μπαλτάκου για τις Ενώσεις» το οποίο επιχειρεί να θέσει στην σωστή βάση τους κάποια ζητήματα, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου επιτρέψετε μερικές επισημάνσεις επί του θέματος προς επίρρωσιν των όσων γράφετε.


     Κατ’ αρχάς, κατά την ιστορική μέρα των πρώτων αρχαιρεσιών της ιδρύσεως της ΠΟΕΣ (για τις οποίες είμαι ενεργός Σύνεδρος και είχα συμμετάσχει), θα ήθελα να θέσω εις γνώσην σας τα εξής διόλου αμελητέα:


α)   Σχετικά με την φερόμενη δικαιολογία που συχνά αναμοχλεύουν «οι γνωστοί» ότι δεν είχε τηρηθεί η νομιμότητα κατά την διαδικασία αναδείξεως Διοικητικού Συμβουλίου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είχαν τηρηθεί όλες στο ακέραιο και με τον πλέον επίσημο τρόπο. Όποιος ήθελε να αντιδράσει, είχε παρασχεθεί η δυνατότητα να το πράξει και ελεύθερο βήμα είχαν όλοι. Όσον αφορά τα περί δήθεν «ρομαντισμού» που επικαλούνται συχνά πυκνά οι ίδιοι για να δικαιολογήσουν τάχα μου γιατί δεν είχαν αντιδράσει τότε, ας τα ξεχάσουν καλύτερα. Η μόνη πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε τίποτε για να αντιδράσουν: αν το είχαν κάνει, μάλλον θα αντιμετωπίζονταν με αποδοκιμασία την οποίαν προφανώς και θα ήθελαν να αποφύγουν.


β)   Επειδή έχουν γνώση οι φύλακες, σε μια ημέρα που οι Στρατιωτικοί πανθομολογουμένως γράψαμε Ιστορία, θυμόμαστε πολύ καλά όλοι ποιος ή ποιοι είχαν έρθει με «προεκλογική» ατζέντα, «να μας εξηγήσουν πόσα πολλά έχουν καταφέρει» και έστω και ευγενικά διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο τους ότι «δεν έφτανε και ο χρόνος να τα πουν όλα», όταν περιέργως ήταν ο ίδιος «λίγος» χρόνος που είχε εξίσου παραχωρηθεί προς άπαν ενδιαφερόμενο και οποίος είχε κριθεί από όλους τους υπολοίπους επαρκής για έναν λιτό χαιρετισμό (μη «προεκλογικό» βεβαίως, εν αντιθέσει με…).


γ)   Επίσης, όλοι μας τυχαίνει να θυμόμαστε πάρα πολύ καλά ποιος/ποιοι ήταν αυτοί που έδειξαν με την στάση και την συμπεριφορά τους ακόμη κι εκείνη την ημέρα ότι «δικαιωματικά» τους ανήκει κάποια συγκεκριμένη θέση στο ΔΣ (όλως συμπτωματικώς, καθόμουν ακριβώς δίπλα σε συγκεκριμένο άτομο και παρατήρησα πολλά εξόχως ενδιαφέροντα αλλά τα εν οίκω μη εν δήμω, αν μου επιτρέπετε. Νομίζω όμως ότι αρκετοί κατάλαβαν).


δ)   Το αν και ποιος είχε «άλλες» βλέψεις, σχεδόν απεδείχθη την ίδιαν μέρα διά των μασκών που έπεσαν, αλλά ας μην επεκταθούμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο καθείς κρίνεται διά των πράξεών του καθημερινά και αυτοί που συνεχώς κατηγορούνται ανωνύμως μόνο δικαιώματα δεν έχουν δώσει.


     Βέβαια, επειδή το πράγμα έχει πάρει πλέον τροπή  ανάλογη του πανικού και της ανυπομονησίας «των γνωστών», οι επισημάνσεις δεν δύναται να σταματήσουν εδώ πέρα:


α)   Να σας υπενθυμίσω λοιπόν, ότι μόνο από τους ίδιους δήθεν «ρομαντικούς» έχουμε παρατηρήσει να γίνονται και μάλιστα κατόπιν «διαφημίσεως» έως και παντελώς αυθαίρετες οικειοποιήσεις κοινών επιτυχιών (και με «σφραγίδα «λογοτύπου», μάλιστα). Υποθέτω, πάντοτε στο πλαίσιο των ίδιων… μη βλέψεων.


β)   Ενθυμούμαι ότι από τους κόλπους των ιδίων ρομαντικών είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα παρότρυνσης μη συμμετοχής στις διακδικήσεις μας μέσω του ΣτΕ. Άραγε για ποιον λόγο;


γ)   Ως προς τις «αυτονομημένες» Ενώσεις το παράδοξο δεν είναι αυτό που μνημονεύετε στο άρθρο σας, αλλά το γιατί δεν κινούνται εκ των έσω οι διαδικασίες αναδείξεως νέων ΔΣ, άρα μήπως είναι λίγο υπερβολικό να μιλάμε έστω και εντός εισαγωγικών για αυτονομημένες Ενώσεις; Άραγε πόσους(αριθμητικά) εκπροσωπούν αυτές οι Ενώσεις; Διότι πολλά ακούγονται και δεν μας αρέσει απλώς να ακούγονται. Εξάλλου ό,τι ακούγεται μπορεί να λαμβάνει και επίσημη μορφή, εκτιμώ. 
Στρατιωτικοί είμαστε, δεν φοβόμαστε την Αλήθεια και έχω την πεποίθηση ότι αυτό ισχύει για όλους μας.


δ)  Σαφώς και έχετε δίκιο σχετικά με τις συστηματικές και στοχευμένες επιθέσεις κατά του Προέδρου της ΠΟΕΣ, κ. Τσουκαράκη, προκειμένου να τρωθεί η όλη προσπάθεια που καταβάλεται μαζί με την Ομοσπονδία, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω όμως ότι καθ’όλο το διάστημα υπάρχει και ένα επιπρόσθετο –ας το ονομάσουμε δίκην ευκολίας συνεννοήσεως- παραδίκτυο στόχευσης και απαξίωσης του κάθε «απλού» Στρατιωτικού, στο πλαίσιο της οποίας «όποιος στηρίζει Τσουκαράκη, ή που τα παίρνει από τον Τσουκαράκη, ή που υποστηρίζει άλλα συμφέροντα, ή που απλώς δεν ξέρει τι του γίνεται». 

Πρόσφατα μάλιστα «θαυμάσαμε» και σχετική αρθρογραφία της οποίας το βαθυστόχαστο συμπέρασμα ήταν σχεδόν ότι «η ΠΟΕΣ και ο Τσουκαράκης έχουν μείνει σχεδόν μόνοι και εγκαταλειλημένοι και όλοι συντάσσονται πλέον με τους “αυτονομημένους”».


     Έχοντας, λοιπόν, προ πολλού αναγνωρίσει ότι πλέον βρισκόμαστε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που «διάφοροι γνωστοί» θα ήθελαν πολύ να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις ώστε να το εκμεταλλευθούν καταλλήλως, αποφάσισα στο μέτρο που μου αναλογεί όχι μόνο ως ενεργό και δραστήριο μέλος και ως Σύνεδρος αλλά προπάντων ως ευσυνείδητος Στρατιωτικός που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά του, να εξωτερικεύσω την προσωπική μου αγανάκτιση κατά των εν λόγω συστηματικών προσπαθειών, βροντοφωνάζοντας ότι ούτε η ΠΟΕΣ έχει μείνει μόνη, ούτε ο Τσουκαράκης. Όλοι μας έχουμε κάνει τις επιλογές μας έχοντας λάβει την θέση που κρίνουμε ως σωστή και όλοι μας θα κριθούμε από την Ιστορία γι’αυτές τις επιλογές μας.
     

 Εσείς πράξατε πολύ ορθά επιχειρώντας να βάλετε κάποια πράγματα στην σωστή τους θέση ενημερώνοντας τον κόσμο, όμως η έγκριτη ιστοσελίδα σας παραμένει «απλώς» ενημερωτική, εξου και η κατά την ταπεινή μου άποψη ανάγκη κάποιων επισημάνσεων προκειμένου να διαφανεί ότι δεν τα γράφουν μόνο οι ενημερωτικές ιστοσελίδες αυτά τα πράγματα. 


Ο κόσμος –τόσο εντός όσο κι εκτός ΕΔ- πρέπει επιτέλους να μάθει απευθείας και από τους Στρατιωτικούς ότι ενσυνείδητα έχουμε επιλέξει την σιωπή, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαστε με τους συγκεκριμένους Κυρίους, από τους οποίους η Σιωπή αυτή κάκιστα έχει ερμηνευθεί ως αδυναμία λόγου. Αν θέλουμε έχουμε πάρα πολλά να πούμε αλλά ο δικός μας σκοπός ΔΕΝ είναι ούτε η απαξίωση του όλου εγχειρήματος, ούτε φυσικά η (για κάποιους συγκεκριμένους πολυπόθητη) διάσπαση / διάλυση, αλλά η διασφάλιση των κοινών συμφερόντων του κλάδου μας.


     Η κινητικότητα στον χώρο των Στρατιωτικών όχι μόνο δεν έχει σταματήσει αλλά συνεχίζεται αμείωτη, όσο κι αν αυτό έχει στεναχωρήσει κάποιους απελπιστικά λίγους, οι οποίοι στην απέλπιδα προσπάθειά τους να επηρεάσουν τον κόσμο με διασπορά φημών αυτοπαρουσιάζονται ως πολλοί (και ακριβώς για να φαίνονται τόσοι εξακολουθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία να παραμένουν ανώνυμοι και να κρύβονται πίσω από αυτήν την ανωνυμία τους). 


Η Ομοσπονδία μας (ήδη από τα πρώιμα όσο και προγενέστερα στάδιά της)έχει επιτύχει πάρα πολλά για όλους και είναι σαφές ότι θα συνεχίσει να επιτυγχάνει κι άλλα ακριβώς επειδή κινείται εκτός συμφερόντων και γι’αυτότην στηρίζουμε έμπρακτα και ιδίως με τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό διαδικασίες. 


Όσοι επιθυμούν να αποδείξουν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, τους περιμένουμε να το πράξουν επίσημα, όχι με άλλες ανωνυμίες, ούτε με… “likes” και προπάντων, όχι με άλλη έκφραση δυσαρέσκειας δήθεν στο όνομά και των υπολοίπων. 


     Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι για τον κοινό σκοπό, απλώς κάποιοι επέλεξαν να κατέβουν από το τραίνο. Δικαίωμά τους. 


Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία.



Σημαιοφόρος (Ε) Δ. Μεθενίτης ΠΝ






attika nea

Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι – Τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς


683018-simvolaiografoi.jpg
Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη (29 – 30 Μαρτίου 2016).
Ακόμη, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες για αύριο Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, πλειστηριασμοί.

Συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή: «Κάθαρση» ή κακοστημένο σόου;


682970-2331961.jpg

Όσοι περιμένετε αποτελέσματα από την αποψινή συζήτηση, βαστάτε μικρό καλάθι. Η ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο. Οι καλές προθέσεις βουλιάζουν πάντα στη «λάσπη».
Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας
Σε μια χώρα που οι μισοί Έλληνες στερούνται ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, μπορεί να μην υπάρχει «άρτος», αλλά σίγουρα υπάρχει «θέαμα» και για αυτό φροντίζουν με τον «διασκεδαστικότερο» τρόπο οι αυτοαποκαλούμενοι διώκτες της διαπλοκής, κύριοι Τσίπρας και Καμμένος.
Μια κυβέρνηση που… τρέχει μόνη της και… βγαίνει δεύτερη δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο παρά επικοινωνιακές φιέστες και πολιτικούς λεονταρτισμούς άνευ αποτελέσματος.
Επί 14 μήνες οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δεν έχουν να επιδείξουν κανένα απολύτως έργο στον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος.
Η έννοια της παραγωγής πολιτικού έργου είναι άγνωστη και για τους δυο και για τα κόμματά τους τα οποία δομήθηκαν πάνω στην «ψυχολογία των μαζών» και στην κακώς νοούμενη «αγανακτισμένη συλλογικότητα».
Σε επίπεδο αποτελεσμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., κινούνται σε ρυθμούς ακόμα χειρότερους κι από τη διακυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει αμελητέο το γεγονός ότι για το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κατάφερε να συγκεντρώσει στα δημόσια ταμεία μόνο 4 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.
Το ποσό είναι βεβαίως ευτελές, αν αναλογιστούμε ότι ακόμη και οι «διαπλεκόμενοι» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατάφεραν μέσα στο 2014 να συγκεντρώσουν περισσότερα χρήματα, ήτοι 24 εκατομμύρια ευρώ!
Το μέγαρο Μαξίμου έχει επενδύσει πολλά στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, με βασικότερο όλων την αλλαγή της πολιτικής και της κοινωνικής ατζέντας: η συντριβή της πραγματικής οικονομίας, τα λουκέτα στην αγορά, η φτώχεια και η ανέχεια του ελληνικού λαού, η δυσβάστακτη και παράλογη φορολογία, οι μειώσεις στις συντάξεις, η ανικανότητα διαχείρισης του προσφυγικού, αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει πάση θυσία.
Στην συζήτηση αυτή, που τείνει να εξελιχθεί σε ένα επικοινωνιακό φιάσκο, θα συμμετάσχουν βεβαίως και κάποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που με τη στάση τους θα δώσουν τροφή στους σχεδιασμούς του Μαξίμου.
Ο πραγματικός στόχος είναι η αποψινή προ ημερησίας συζήτηση να εξελιχθεί σε… γιορτή λάσπης και κατηγοριών χωρίς ουσία προκειμένου να μην μείνει απολύτως τίποτα στο μυαλό και στη μνήμη του μέσου Έλληνα πολίτη.
Άλλωστε είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι το «σύστημα Μαξίμου» τα έχει βρει με αρκετούς από τους διαπλεκόμενους τους οποίους κατηγορεί.
Ας μην λησμονούμε ότι τα δημόσια έργα τα πήραν πάλι οι ίδιοι «εθνικοί εργολάβοι», ενώ οι γνωστοί-άγνωστοι επιχειρηματίες με τα θαλασσοδάνεια, κατάφεραν και επί ΣΥΡΙΖΑ να εκταμιεύσουν και άλλα δάνεια για να σώσουν τα υπερχρεωμένα μαγαζιά τους…





http://24wro.com.gr/

Ως κατεπείγον το ν/σχ με τα περί της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για τους πρόσφυγες


683031-vouli.jpg

Με τη διαδικασία του επείγοντος κατατίθεται, πιθανότατα αύριο, στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τα οποία απαιτούν νομικές διευθετήσεις.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής στο υπουργείο Εσωτερικών και τη μετονομασία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, που θα υπάγεται στη συγκεκριμένη Γραμματεία, σε Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ). Όσο για την υφιστάμενη Γενική Γραμματεία Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του ίδιου υπουργείου, αυτή μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Στο νομοσχέδιο προωθείται, επίσης, η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας, προκειμένου η διαδικασία να μην υπερβαίνει τις 14 ημέρες.
Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Δημήτρης Βίτσας, σε χτεσινοβραδινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η αίτηση ασύλου θα εξετάζεται εντός μίας εβδομάδας, ενώ σε διάστημα άλλης μίας εβδομάδας θα εξετάζεται και η προσφυγή του αιτούντα. Ο κ. Βίτσας παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με τη στελέχωση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών για το ‘Ασυλο, που όμως θα λυθεί με το νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, η Υπηρεσία Ασύλου θα έχει πλέον περιφερειακά γραφεία και αυτοτελή κλιμάκια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Ρόδο, ενώ σε κάποιες περιοχές θα μπορούν να γίνουν περισσότερα από ένα γραφεία, εφόσον κριθεί αναγκαίο.
Η Υπηρεσία Ασύλου θα στελεχωθεί από δημόσιους υπαλλήλους που θα μεταταχθούν, θα μεταφερθούν ή θα αποσπαστούν από το Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ ή από πρόσωπα που θα προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Εξάλλου, για τις γενικότερες ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος θα υπάρχει πρόβλεψη για την κατά παρέκκλιση πρόσληψη εποχιακού προσωπικού.
Με το νομοσχέδιο γίνεται η πλήρης ενσωμάτωση της αναθεωρημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2013/32 για τις κοινές ευρωπαϊκές διαδικασίες στη χορήγηση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας στους αιτούντες αυτής (μέρος της οδηγίας είχε ενσωματωθεί με το Προεδρικό Διάταγμα 113/2013).
Επιπλέον, στο νομοσχέδιο δεν θα υπάρξει η νομοθετική αναγνώριση της Τουρκίας ή άλλης χώρας, ως ασφαλούς τρίτης χώρας. Τα κριτήρια για τη διεθνή προστασία που θα εφαρμόζονται είναι αυτά που προβλέπει η Οδηγία.
Τέλος, συστήνεται Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης με στόχο την εφαρμογή των πολιτικών ένταξης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας και των μεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι περίπου 20.000 πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ελλάδα, αριθμό που τον χαρακτήρισε «εύκολα διαχειρίσιμο για τη χώρα».




http://24wro.com.gr/

Κυβίστηση... Μπαλαούρα! Δείτε τι αναφέρει για την Σκόπια!

Την ώρα που η αντιπολίτευση εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον του και παράλληλα το Μαξίμου τον αδειάζει διατηρώντας αποστάσεις, ο Μάκης Μπαλαούρας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ¨μαζέψει" τις απαράδεκτες δηλώσεις του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, κατηγορώντας ευθέως τη ΝΔ ότι απομόνωσε μέρος των δηλώσεών του.
«Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά". Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό»,  ήταν τα πρώτα λόγια του Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συνέχεια άλλαξε πορεία 180 μοιρών και ανέφερε: 
«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.
Ακολουθούν τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου:
1. Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει...
2. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.
3. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: "Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν.
Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα... ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου..
Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..."
«Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλαούρας είπε νωρίτερα σήμερα ότι δεν θα απέρριπτε το όνομα «Μακεδονία»,  χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό....
ορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλαούρας είπε νωρίτερα σήμερα ότι δεν θα απέρριπτε το όνομα «Μακεδονία»,  χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό....





voice news

Οι ΑΝΕΛ “στηρίζουν” Μπαλαούρα περί Μακεδονίας για τα Σκόπια…




Δεν έχει όρια το θράσος των στελεχών της κυβέρνησης, οι οποίοι με κάθε δήλωση τους μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Ύστερα λοιπόν από την τοποθέτηση Μπαλαούρα πως δεν έχει θέμα για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αντί να σχολιάσει την πολιτική κίνηση που είχε σκοπό να προσβάλει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας,  στήριξε εμμέσως τον κ. Μπαλαούρα λέγοντας πως έχει δικαίωμα για δική του άποψη. Επιπλέον υπογράμμισε πως οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διαταραχτούν. 






voice news

ΒΟΜΒΑ ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα Μακεδονία! "Δεν έχω πρόβλημα" λέει...


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας με δηλώσεις του… αναζωπυρώνει το φλέγον ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων λίγες μέρες μάλιστα μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Απαξιεί έναν τόσο σοβαρό εθνικό θέμα και προτείνει νέα ονομασία...
Ο βουλευτής σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε: «Είναι τριτεύoν ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία». Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά. 







voice news

ΤΡΟΜΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ! Φόβοι κατάρρευσης...

Εκφράστηκαν αρκετές διαφωνίες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε σχέση με το μεταναστευτικό. Πρόκειται για συνέχεια της συνεδρίας, η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.
Εν τέλει το κείμενο εγκρίθηκε από την προεδρική πλειοψηφία, ενώ τα μέλη που ανήκουν στην κίνηση των 53 το καταψήφισαν. Εκφράζονται λοιπόν οι πρώτες ανησυχίες για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην ουσία οι δύο πλευρές ήρθαν σε ρήξη. 
Έτσι λοιπόν οι Χ. Γολέμης, Π. Λάμπρου, Μ. Σαρρής και Μ. Υδραίος καταψήφισαν το κείμενο, ζητώντας περισσότερη σαφήνεια σε ορισμένα σημεία, ώστε να σιγουρευτούν πως δε θα παραβιαστεί η συνθήκη της Γενεύης.
Ήδη, οι διαφωνίες μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει ρωγμές στην κυβερνητική σταθερότητα και υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν καταρρεύσει η κυβέρνηση, τότε αυτό θα γίνει ταχύτατα και η κατάρρευση θα φέρει τις ανάλογες "αλλαγές" στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.




voice news

Κάτι τρομακτικό έρχεται μέχρι τον Ιούνιο... (BINTEO)

Ξεχάστε ότι ξέρατε. Μέχρι τον Ιούνιο θα έρθουν και στη χώρα μας οι νέες βιομετρικές ταυτότητες, οι οποίες θα φέρουν τσιπάκι, το οποίο θα είναι διαφορετικό για τον καθένα από μας. Στην ουσία πρόκειται για εκβιαστικό φακέλωμα όλων μας, καθώς θα πρέπει αναγκαστικά όλοι να αλλάξουμε τις ταυτότητες μας. Επιπλέον θα κληθούμε να πληρώσουμε κι ένα χρηματικό ποσό, το οποίο θα ορίσει το κράτος.
Το επόμενο στάδιο είναι η αχρήματη κοινωνία του ελέγχου και της υποταγής, όπου κανείς δε θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να έχει ελεύθερη βούληση. Έτσι, οι κυβερνώντες θα κάνουν ότι επιθυμούν και θα ελέγχουν τους πάντες. 
Καλώς ήρθατε στο αύριο...








voice news

ΣΟΚ! Παραλίγο θα είχαμε πόλεμο... (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τρόμος έχει προκληθεί ύστερα από την είδηση ότι έγινε αερομαχία μεταξύ Eurofighter EF-2000 και ρωσικών Su-27SM, τα οποία συνόδευαν το αεροσκάφος του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, Sergei Shoigu. Η αερομαχία έλαβε χώρα πάνω από τη Βαλτική θάλασσα και πολύ εύκολα θα μπορούσε να χαθεί ο έλεγχος και να συμβούν τα χειρότερα.
Τα Eurofighter ακολούθησαν σε πολύ κοντινή απόσταση το υπουργικό αεροσκάφος και αμέσως σήμανε συναγερμός. Με επιδέξιες μανούβρες, τα ρωσικά μαχητικά βρέθηκαν σε απόσταση βολής από τα Eurofighter, έτοιμα για παν ενδεχόμενο.
Ακολούθησαν συνεχείς ελιγμοί από τους πιλότους των Eurofighter, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βγουν από το στόχαστρο των Su-27SM. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν ύστερα από λίγη ώρα, όταν οι πιλότοι των Eurofighter αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, επιτρέποντας στο υπουργικό σκάφος να προσγειωθεί κανονικά. 
Η καταδίωξη καταγράφηκε από άτομο που επέβαινε στο υπουργικό αεροσκάφος και σας το παρουσιάζουμε:






voice news

ΒΟΜΒΑ! Ρίχνουν τον Ερντογάν…


Γερό χαστούκι και από την Αμερική! 
Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπαρτμέντ χαρακτήριστε τον Πρόεδρο της Τουρκίας ‘’ανεπιθύμητο μουσαφίρη’’!
Δεν της έλειπαν οι αναταραχές με τους Κούρδους και τους τρομοκράτες. Πλέον η Τουρκία φαίνεται πως πέφτει συνεχώς στα μάτια των Αμερικάνων που όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στα τεκταινόμενα όλου του κόσμου…
Σε συνδυασμό με το ιδιωτικό χρέος που παραμένει ανεξέλεγκτο και την τουρκική βιομηχανία που έχει φαλιρίσει ο Ερντογάν δεν μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία την κατάσταση και βρίσκεται σε δεινή θέση.
Να προστεθεί επίσης η πτώση του εθνικού νομίσματος που έχει μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη του Τούρκων.
«Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν ισχύουν τρία κριτήρια συγχρόνως: η χειροτέρευση της υπάρχουσας κρίσης, η εξωτερική ένταση να αυξηθεί (π.χ. με την Μόσχα) και η κλιμάκωση του Κουρδικού ζητήματος» σημειώνει Ρώσος αναλυτής. Δεν φαίνεται να είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα…
Η ασταθής τουρκική πολιτική σύντομα θα γίνει ασταθέστερη.





voice news

Θρίλερ στην Κύπρο με αεροπειρατεία – Τι μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ

aeropeiratia


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ το αεροσκάφος της Egypt Air κρατείται από έναν αεροπειρατή.Ωστόσο ανταπόκριση της Washington Post επικαλείται ανώνυμη πηγή που αναφέρει ότι οι αεροπειρατές είναι περισσότεροι.
Ο    Φιλελεύθερος   μεταδίδει:
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air με 81 επιβάτες στο αεροδρόμιο Λάρκανας έγινε λίγο μετά τις 8:45 το πρωί. Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.
09:58 Για αεροπειρατή που είναι ζωσμένος με εκρητικά έκανε λόγο επιβάτης που κατέβηκε από το αεροπλάνο.
09:54 Άρχισε η αποβίβαση των επιβατών. Απελευθερώθηκαν περίπου 20 άτομα.
09:51 Αυτή την ώρα λεωφορείο βρίσκεται μδίπλα από το αεροπλάνο.
09:49 Τρείς πτήσεις που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πήραν οδηγίες πριν μερικά λεπτά να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Πάφου. Πρόκειται για τις πτήσεις της Aegean από Αθήνα, πτήση της Germania από το Μόναχο και πτήση C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από την Ελευσίνα. 
09:44 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Egypt Air, στο αεροσκάφος βρίσκονται 55 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα. 
09:42 Γίνονται διευθετήσεις για να απελευθερωθούν τα γυναικόπαιδα.
09:44 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Egypt Air, στο αεροσκάφος βρίσκονται 55 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα.
09:42 Γίνονται διευθετήσεις για να απελευθερωθούν τα γυναικόπαιδα.
09:39 Κανονικά εκτελέιται η πτήση της Aegean  από Αθήνα καθώς και πτήση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς τη Λάρνακα, Ωστόσο τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από λεπτό προς λεπτό.
Το αεροσκάφος Airbus A320-232 της Egyptair με αριθμό νηολογίου SU-GCB, απογειώθηκε στις 08:06 εκτελώντας την πτήση MSR 181, από το αεροδρόμιο «Μπρογκ Ελ Άραπ» της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Καίρου όπου αναμενόταν να προσγειωθεί στις 09:07.
Αντί αυτού το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς αεροδρόμιο Λάρνακας πετώντας σε σχετικά πολύ χαμηλό ύψος, όπου προσγειώθηκε γύρω στις 08:50.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αεροπειρατή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει οποιοδήποτε αίτημα.
Αυτή την ώρα, το αεροπλάνο βρίσκεται στον ειδικό χώρο ασφάλειας στο παλιό αεροδρόμιο κοντά στο υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών δίπλα στους κλιβάνους (περιοχή Ακτής Μακένζυ). 







militaire.gr

ΕΛΛΑΔΑ – ALERT – ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ


ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟALERT…
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.05 τα ξημερώματα της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 77 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 322 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.