Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ…


%cf%80%ce%b1%cf%80%cf%80%ce%b1%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85
Παππάς-Αρτεμίου μαζί στην Βενεζουέλα
«Μυστικό» ταξίδι στη Βενεζουέλα φέρεται να πραγματοποίησαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος, έμπειρος σε ζητήματα offshore εταιριών Αρτέμης Αρτεμίου.
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου εντοπίστηκε να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για τη διαπλοκή, είναι ο άνθρωπος το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα περίφημα Panama Papers ως εκπρόσωπος offshore εταιριών με έδρα τον Παναμά, τις Σεϊχέλες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις οποίες διαχειρίζεται από την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αρτεμίου σε γραπτή του δήλωση είχε παραδεχθεί πως επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε ότι μετέβη εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση. Ωστόσο, η «σιγή ασυρμάτου» από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Κύπριο δικηγόρο προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρτέμης Αρτεμίου συνεργάζεται με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, αφού 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει την εξουσία βρέθηκε με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας, μάλιστα, Παππάς και Αρτεμίου συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη Βενεζουέλα.
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας που έκανα στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Βενεζουέλα, ανώτατη πολιτική πηγή της χώρας μού αποκάλυψε ότι ο κορυφαίος πλέον υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, βρέθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα του πετρελαίου μαζί με τον έμπειρο δικηγόρο σε θέματα offshore εταιριών Αρτέμη Αρτεμίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Καράκας, «τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο, που διαχειρίζεται offshore εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου.





hellasforce

Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ…. Η Απάντηση του Πούτιν στις Προκλήσεις των ΗΠΑ


%ce%b3-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ…
Η Ρωσία απαντά στα στρατεύματα των ΗΠΑ σε Νορβηγία και Πολωνία με πυρηνικά πολεμικά πλοία στη Βαλτική…
1
2
3
4

ΠΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!


cebfceb9-cebcceb1cf83cebfcebdcebfceb9-cebaceb9ceb1-cebfceb9-cf81cebfcf84ceb1cf81cebfceb9-cf83ceb9cf89cebdceb9cf83cf84ceb5cf83-ceb1cf80
Με τους Απάτριδες 300 της Βουλής
—————————————————-
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ BARAK OBAMA έρχεται εδώ στο κράτος μπανανία του Αλέξη-Κυριάκου-Φώφης-Βασίλη- Ποτάμια, κ.λ.π. με δύο σκοπούς.
1.-Να ζητήσει από τους «Έλληνες» πολιτικούς να παραχωρήσουν τη Θράκη-Ανατ.Αιγαίο-Νησιά στη Τουρκία, σε αντάλλαγμα της ιδρύσεως του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.
2.-Να ζητήσει από τους «Έλληνες» πολιτικούς να παραχωρήσουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. στο ΙΣΡΑΗΛ.
Ανάλυση
————————–
Εάν τα δύο αυτά αιτήματα της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας δεν γίνουν δεκτά από τους «Έλληνες» πολιτικούς, τότε θα χρησιμοποιηθεί στρατιωτική βία από το ΝΑΤΟ & Τούρκους, όπως έγινε το 1974 στη ΚΥΠΡΟ, με σκοπό να διχοτομήσουν το Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό.
Την ίδρυση του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ θα το πληρώσει η Ελλάς, με απώλεια εδαφών & θαλασσών προς τη Τουρκία. Η Τουρκία ζητάει σε αντάλλαγμα των εδαφικών απωλειών της ιδρύσεως του Κουρδιστάν, να επεκταθεί δυτικά στο Αιγαίο!!!
Το ΝΑΤΟ- ο στρατός της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας- θα παίξει αισχρό και εχθρικό ρόλο κατά της Ελλάδος, όπως έπαιξε το 1974 στη διχοτόμηση της Κύπρου.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το εχθρικό ΝΑΤΟ στη μέση να προστατεύει τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, δεν θα μπορούν να υπερασπιστούν το Αιγαίο με τα Νησιά και τη Θράκη.
Τα σχέδια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας όπως τα σχεδίασε ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ είναι, στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατ. Μεσογείου.
Το Ισραήλ θα παραχωρήσει στη Τουρκία ένα μέρος των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ελληνικής & Κυπριακής Α.Ο.Ζ.
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από την οκονομική κρίση, σχεδιασμένη από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του προέδρου αυτής ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επιμένει να λέει, «Η πορεία της Ελλάδος είναι μέσα στην Ε.Ε. , στην Ευρωζώνη, και μέσα στο εχθρικό ΝΑΤΟ».
Ο ΥΠ.ΕΞ. της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας κύριος HENRY KISSINGER ομολόγησε ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν δρομολογημένη από το 1983 από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Κυβέρνηση-Δικτατορία του δανειστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι οι Έλληνες, εισηγούμαι προς τους Ανθέλληνες πολιτικούς να κατεβάσουν κάτω τη ΡΩΣΙΑ.!!!
Ούτως ή άλλως χαμένοι είμαστε……………..
Πρέπει να πούμε στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες το ηρωϊκό ΟΧΙ του 1940.
Πρέπει να πούμε στους Σιωνιστές Επικυρίαρχους της Γης, Ή ΤΑΝ ΕΠΙ ΤΑΣ του Λεωνίδα.
Δεν πρέπει να παραδωθούμε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!!!
Η παράδοση στους Σιωνιστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ, αφού έχουμε εναλλακτική λύση τη ΡΩΣΙΑ!!!
Να τους προκαλέσουμε τη μεγαλύτερη ζημιά!!!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος

Αποκαλύπτουμε… ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ! ΟΙ ΦΘΟΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΛΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ!


putin-727102
Ο Ρώσος Πρόεδρος καλείται να διαχειριστεί μία πάρα πολύ σοβαρή κρίση!
Η Ρωσία βάζει σε εφαρμογή ένα δραματικό πρόγραμμα λιτότητας σε μια δύσκολη προσπάθεια να καλύψει τα οικονομικά και να καταστείλει τη σταδιακή δυσαρέσκεια των πολιτών, εν μέσω μίας σοβαρής οικονομικής κρίσης στη χώρα εδώ, ίσως της χειρότερης των τελευταίων ετών. Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι κυρώσεις της Δύσης, που φθείρουν τη ρωσική οικονομία και αποτελούν και τον βασικό μοχλό πίεσης, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Μόσχα προτίθεται να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και να μπει στο χορό των ιδιωτικοποιήσεων με την ελπίδα να καλύψει μαύρες τρύπες ου προϋπολογισμού, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και των οικονομικών κυρώσεων που έχουν βυθίσει τη χώρα σε κρίση. Και η διαχείριση αυτής της κρίσης αποτελεί και το μεγάλο διακύβευμα για τον Πούτιν.
Τα νοικοκυριά έχουν δει τις συνθήκες διαβίωσης να γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, εν μέσω της μείωσης του εισοδήματος, της αύξησης του πληθωρισμού και μιας οδυνηρής ύφεσης που διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια.
Το Κρεμλίνο σχεδιάζει τώρα να πραγματοποιήσει περικοπές στις αμυντικές δαπάνες κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο του επόμενου έτους, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα για την υγεία και την εκπαίδευση αναμένεται να μειωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006, σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης.
Και σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα ταμειακά αποθέματα, η Μόσχα θέλει να δώσει ώθηση στην παραγωγή πετρελαίου, η οποία αναμένεται να φτάσει σε ποσότητες-ρεκόρ μέχρι το επόμενο έτος. Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο θέλει μια σταθερή ροή των ιδιωτικοποιήσεων για να φέρει περίπου ένα ποσό της τάξης των 5 δις ευρώ ετησίως μέχρι το 2019.
Ένα ποσοστό της τάξης του 19,5 τοις εκατό της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft είναι ήδη στα σχέδια πώλησης, με την ελπίδα να αποφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η οικονομία της Ρωσίας συρρικνώθηκε πέρυσι κατά 3,7 τοις εκατό και φέτος αναμένεται να φτάσει σε αντίστοιχα νούμερα.





hellasforce

Έρχεται δίκη ακύρωσης των νόμων που αντίκεινται στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του 2015!


dimopsifismma-oxi
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!!
Μία δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 9 Νοεμβρίου (6 μμ) μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην Ελλάδα και να ανατρέψει την Τροϊκανική Κατοχή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Ζητείται να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ που ψηφίστηκαν μετά το Δημοψήφισμα και είναι ενάντιοι στο ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Καταλαβαίνετε ότι αν πετύχει, ανατρέπεται όλο το εγκληματικό οικοδόμημα που έχτισαν οι Τροϊκανοί.
Στη μεγάλη Αίθουσα Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η αναγνωριστική προσφυγή που κατέθεσαν:
ο Συνασπισμός Πολιτικών Κομμάτων και Κινήσεων με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (Ε.Κ.Α.Δ.),
η Ένωση Προσώπων με την επωνυμία «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»,
η νεότευκτη Ένωση Προσώπων με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ» (Ν.ΕΛ.Σ.Ε.),
κατά του Ελληνικού Δημοσίου, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, όπως ειδικότερα επιτηρεί το Ελληνικό Δημόσιο με : την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) (γνωστών ευρύτερα ως «θεσμών» ή «τρόϊκα» ή «κουαρτέτο»), κλπ.
newego_large_t_1101_54826069-1
Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Κόκκας καταθέτει την αναγνωριστική προσφυγή (εκτός των άλλων) και υπέρ:
Α) Του κύρους και των αποτελεσμάτων του Δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε την Κυριακή 5.7.2015 για κρίσιμο εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α΄ του Συντάγματος
Β) Της αναγνώρισης του γεγονότος ότι με βάση τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος αυτού κανένας κοινός νόμος που προέκυψε από την Βουλή των Ελλήνων ούτε Νομολογία Ελληνικού Δικαστηρίου (ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ) δύνανται να αντιτίθενται στην αρνητική απάντηση που εξέφρασε ο Ελληνικός Λαός, ασκώντας την λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος, στα ουσιαστικά ζητήματα που περιείχοντο στα δύο ερωτήματα που ετέθησαν υπό την κρίση του Ελληνικού Λαού (και κατεγράφησαν ως προαπαιτούμενα τόσο κατά τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης προ του Δημοψηφίσματος, όσο και στην Νομοθεσία μετά το Δημοψήφισμα, εξαιτίας του υπερνομοθετικού περιεχομένου δεσμευτικά αποτελέσματός του έναντι του κοινού νομοθέτη).
Στην 30σελιδη προσφυγή μεταξύ άλλων ζητούνται:
«1) Να αναγνωρισθεί ότι οι διατάξεις όλων των μετά την 5.7.2015 νόμων και ιδίως των Ν. 4387 / 2016, 4389 / 2016, Ν. Αυγ. 2015, καθώς και όλα τα άρθρα των νόμων αυτών, που αντίκεινται στην κατά τα προαναφερθέντα άρνηση του Ελληνικού Λαού να επικυρώσει τα προαπαιτούμενα των εξωχώριων θεσμών με το Δημοψήφισμα της 5.7.2015 ΚΑΙ παραβιάζουν τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ και τις θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, που αφορούν το θεμέλιο του πολιτεύματος, δηλαδή την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας (άρθ. 1§2) και τις διατάξεις των άρθρων 1§3 («όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους»), 2§1 («ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας»), 44§2 για την προβλεπόμενη συνταγματικά έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας με Δημοψήφισμα και την ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 του Συντάγματος, που απαιτεί στην παρ. 2 αυτού και από το Δικαστήριό Σας να υπερασπίζεται αυτό όταν καταλύεται, όπως στην επίδικη υπόθεση.
2) Να αναγνωρισθεί το γεγονός ότι με βάση τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος αυτού κανένας κοινός νόμος που προέκυψε από την Βουλή των Ελλήνων ούτε Νομολογία Ελληνικού Δικαστηρίου μετά το Δημοψήφισμα της 5.7.2015, δύνανται να αντιτίθενται στην αρνητική απάντηση που εξέφρασε ο Ελληνικός Λαός, ασκώντας την λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος στα ουσιαστικά ζητήματα που περιείχοντο στα δύο ερωτήματα που ετέθησαν υπό την κρίση του Ελληνικού Λαού (και κατεγράφησαν ως προαπαιτούμενα τόσο κατά τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης προ του Δημοψηφίσματος, όσο και μετά το Δημοψήφισμα, αποτελεί δέσμευση υπερνομοθετικού περιεχομένου και έχει δεσμευτικά αποτελέσματά του έναντι του κοινού νομοθέτη)
3) Να διαταχθούν ασφαλιστικά μέτρα και δη ως πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο η άμεση αναστολή ισχύος όλων των προαναφερθέντων ενδεικτικά αλλά και των λοιπών νομοθετημάτων, που αντίκεινται στα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος της 5.7.2015, υπό την έννοια ότι εμπεριέχουν τα προαπαιτούμενα των ερωτημάτων που ετέθησαν με το ως άνω Δημοψήφισμα ενώπιον του Ελληνικού Λαού μέχρι την έκδοση της αποφάσεως του Δικαστηρίου Σας».
Να δούμε τώρα τι θέση θα πάρει η Δικαιοσύνη.
%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b7%cf%83
%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%89-%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b7%cf%83





hellasforce

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ … «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ»!!!





ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ … «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ»!!!


Από την Κυριακή το πρωί παρατηρείται έντονη κίνηση στα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας από Αμερικανούς, αλλά και από άλλους Ευρωπαίους, κυρίως υπαλλήλους των διπλωματικών αντιπροσωπειών και όχι μόνο, που εγκαταλείπουν ομαδικά την Τουρκία ενώ οι φήμες οργιάζουν για επικείμενες πολύ σοβαρές εξελίξεις.

Η επίσημη πρόφαση για την ομαδική αποχώρηση είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία που θα πλήξουν και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των Αμερικανών και όχι μόνο.

Πίσω όπως από αυτή την επίσημη δικαιολογία οργιάζει ένα παρασκήνιο φημών ακόμα και για επικείμενο νέο πραξικόπημα, ενώ την πολιτική ατμόσφαιρα έχει βαρύνει η σύλληψη των δημοσιογράφων της Τζούμχουριέτ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και από διεθνούς παράγοντες.


Είναι χαρακτηριστικό και το twitter του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα, John Bass, ο οποίος επισημαίνοντας την κατάσταση δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει εν όψει σημαντικών γεγονότων, ιδιαίτερα στο αμερικανικό προξενείο Κωνσταντινούπολης.

Γεγονός είναι πως η πολιτική συναίνεση που είχε επικρατήσει μετά το αποτυχών πραξικόπημα έχει διαρραγεί οριστικά και μάλιστα οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 93 χρόνων ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκαν σε παλλαϊκές διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν και της ισλαμοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι και πάλι εκρηκτικό και πολλοί Τούρκοι σχολιαστές μιλούν για επικείμενες ραγδαίες εξελίξεις.

Εμείς τις παρακολουθούμε από κοντά ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος







volcanotimes

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ»


Τι είπε ο Άκης Τσελέντης ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 !!!Η πολιτεία έχει ενημερωθεί για δύο περιοχές!!!ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ;;;;;  


Αυτό σημαίνει, πως τόσο οι πολίτες όσο και η κοινωνία πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα ενώ τόνισε πως ο ρόλος των επιστημόνων δεν είναι να εφησυχάζουν. 

Οφείλουν να ενημερώνουν για έναν επικείμενο σεισμό προκειμένου να είναι όλοι προετοιμασμένοι. Αυτό, όπως σημείωσε, δεν είναι κινδυνολογία.

Η πολιτεία, έχει ενημερωθεί... δηλαδή η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία... 
ΚΑΙ;;;; ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ;;;;;
ΟΧΙ!

Η μείωση του πληθυσμού άλλωστε, είναι και το ζητούμενο των εβραιοσιωνιστικών αφεντικών της... με φυσικούς ή και... ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ...


Καλλιόπη Σουφλη
Για τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την γειτονική Ιταλία, με τελευταία την χθεσινή των 6, 5 Ρίχτερ μίλησε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Όπως τόνισε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. η σεισμική ακολουθία ολοκληρώθηκε. «Ήταν ένα μεγάλο ρήγμα που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου και έσπασε σε 3 κομμάτια» είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, ήταν κατηγορηματικός πως το ρήγμα της Ιταλίας δεν σχετίζεται με την Ελλάδα.
Βέβαια, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα η οποία «δυστυχώς» έχει να δώσει καιρό έναν μεγάλο σεισμό, με αποτέλεσμα κάποια ρήγματα να έχουν «συσσωρεύσει ενέργεια» και οι σεισμολόγοι να περιμένουν μεγάλο σεισμό σε βάθος χρόνου.
Αυτό, όπως είπε, σημαίνει πως τόσο οι πολίτες όσο και η κοινωνία πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα ενώ τόνισε πως ο ρόλος των επιστημόνων δεν είναι να εφησυχάζουν. Οφείλουν να ενημερώνουν για έναν επικείμενο σεισμό προκειμένου να είναι όλοι προετοιμασμένοι. Αυτό, όπως σημείωσε, δεν είναι κινδυνολογία.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα απάντησε θετικά και τόνισε πως ένας τέτοιος σεισμός αφήνει σημάδια πριν γίνει.
Συμπλήρωσε, δε πως η πολιτεία είναι ενημερωμένη για τις δύο περιοχές της χώρας που οι σεισμολόγοι «βλέπουν» έναν μεγάλο σεισμό.







volcanotimes

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ!!!ΣΚΛΗΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΗΓΕΤΗΣ!!!!




 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ!!!ΣΚΛΗΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!!ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΗΓΕΤΗΣ!!!! 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε σε ισχύ σήμερα έναν νόμο ο οποίος αναστέλλει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την ανακύκλωση στρατιωτικού πλουτωνίου, μια απόφαση που είχε ληφθεί εξαιτίας των «μη φιλικών ενεργειών» της Ουάσινγκτον έναντι της Ρωσίας.



Ο νόμος, ο οποίος δημοσιεύθηκε σήμερα και τίθεται άμεσα σε ισχύ, είχε ψηφιστεί τον Οκτώβριο από την Κρατική Δούμα, την κάτω Βουλή της Ρωσίας, και κατόπιν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την άνω Βουλή.



Η συμφωνία, η οποία είχε υπογραφεί το 2000 από τον Πούτιν και τον Μπιλ Κλίντον, τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, προέβλεπε ότι κάθε χώρα θα ανακύκλωνε για πολιτική χρήση 34 τόνους πλουτωνίου, προερχόμενους από τα τεράστια αποθέματα πυρηνικών κεφαλών των δύο κρατών, κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου, στο πλαίσιο της κοινής δέσμευσής τους να αγωνιστούν κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων.



Ανακοινώνοντας στις αρχές Οκτωβρίου την απόφασή του για την αναστολή της ισχύος της συμφωνίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν την είχε δικαιολογήσει επικαλούμενος «τη ριζική αλλαγή των περιστάσεων και την εμφάνιση μιας απειλής για τη στρατηγική σταθερότητα εξαιτίας των μη φιλικών ενεργειών των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας».



Ωστόσο, ο νόμος αυτός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η διμερής συμφωνία να τεθεί ξανά σε ισχύ εάν η Ουάσινγκτον αποσύρει τις δυνάμεις της από τις χώρες οι οποίες έγιναν μέλη του NATO μετά το 2000, τερματίσει «όλες τις κυρώσεις» που επιβάλλει σε βάρος της Μόσχας και δώσει αποζημιώσεις για τις οικονομικές ζημίες που έχει υποστεί η Ρωσική Ομοσπονδία.



Η ανακοίνωση αυτή έγινε με υπόβαθρο την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στα δύο κράτη, η σχέση των οποίων είχε να αντιμετωπίσει τέτοια κρίση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Η διμερής σχέση επιδεινώθηκε ραγδαία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και το ξέσπασμα της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία και, πιο πρόσφατα, λόγω των διμερών διαφωνιών για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.







volcanotimes

Εντολή Βλαντιμίρ Πούτιν:«Ελευθερώστε την Κατεχόμενη Κύπρο!Θα πετάξουμε στην Θάλασσα τον Τουρκο-Κατεχόμενο Στρατό από το Νησί!






Εντολή Βλαντιμίρ Πούτιν: «Ελευθερώστε την Κατεχόμενη Κύπρο! 

Ας Τολμήσει η Τουρκία να Επιτεθεί στην Συρία, Και θα πετάξουμε στην Θάλασσα τον Τουρκο-Κατεχόμενο Στρατό από το Νησί!

Νεα Στρατηγικα πλανα μπηκαν στο τραπεζι του Πολεμικου Σχεδιασμου των Ρώσων Στρατηγων,με στοχοποιήσεις και επιλογή νέων στόχων εντος και εκτος Τουρκιας, με Ελληνικο Ενδιαφερον;

Μετα το επισημο αδειασμα της Τουρκιας απο τους Συμμαχους του ΝΑΤΟ, ότι σε περίπτωση που προκληθεί από την Τουρκία Στρατιωτική Σύγκρουση με τη Ρωσία, δε θα μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια της Συμμαχίας, η Ρωσια περιμενει την επομενη κινηση της Τουρκιας, και το ποσο Θρασος εχει ωστε να Απειλει με Πολεμο την Ρωσια!

Συμφωνα με Σεναρια φέρεται Ρωσος Στρατηγος να Δηλωσε: Η Ρωσια σε μια Στρατιωτικη Συγκρουση με την Τουρκια και το ΝΑΤΟ στην Συρια, εχει κλειδωσει να χτυπήσει σαν πρωτη προτεραιοτητα Πρώτον: Την Στρατιωτικη Βαση (Πολεμικο Αεροδρομιο) Ιντσιρλικ στην Τουρκια, και Δευτερον: Τις Βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας στην Κυπρο!

Η βρετανική αντικατασκοπεία εχει τοποθετησει σύγχρονο ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών που λειτουργεί στο Τρόοδος, και παρακολουθεί τις κινήσεις του Ρωσικου και Συριακού Στρατού, με τις υποκλοπές αυτες να τις διοχετεύουν μέσω Τουρκίας, στους Ισλαμιστες ανταρτες!

Ομως τωρα το ΝΑΤΟ εκανε πισω, και η Τουρκια ειναι απομονωμενοι «και εδω ξεκιναει το Ελληνοκυπριακο ενδιαφερον στην δηλωση του Ρωσου Στρατηγου» ετσι και εμεις αλλαξαμε τα σχεδια μας, και με Εντολη του Προεδρου Πουτιν, ζητησε απο το Ανωτατο Ρωσικο Στρατιωτικο Επιτελειο, να ενταξει μεσα στους Στοχους που θα πλήξει η Ρωσικη Πολεμικη Αεροπορια και την Κατεχομενη Κυπρο!

Αν ειναι να παμε σε ενα Γενικευμενο Πολεμο με την Τουρκια «Γιατι να μην Ελευθερώσουμε και την Κυπρο!» δηλωσε ο Ρωσος Στρατηγος!

ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ








volcanotimes

ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ από τα Μνημόνια! - Δεδομένο και το 4ο για το χρέος




Ενα 4ο Μνημόνιο είναι στα σκαριά, άσχετα με την ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και θα συνδεθεί με την είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα...
και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος αλλά κυρίως με την αδυναμία επίτευξης των στόχων του 3ου.
Οδηγός στο 4ο Μνημόνιο θα είναι το ΔΝΤ που θέλει ελάφρυνση του χρέους όμως μόνο εφόσον γίνουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις και εφόσον αλλάξουν οι στόχοι του παρόντος Μνημονίου. Ταυτόχρονα, η ορατή πλέον αδυναμία να βγει η χώρα στις αγορές το 2018, κάνουν κοινό μυστικό την ανάγκη και για ένα 4ο Μνημόνιο.
Η διαπραγμάτευση για το χρέος θα οδηγήσει στην ανάγκη να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα και πρόσθετοι όροι, που θα αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου, επιδιώκοντας ένα Πρόγραμμα με πιο εφικτούς στόχους.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού πλέον είναι φανερό ότι δεν επαρκεί για να οδηγήσει στους στόχους. Το τρίτο μνημόνιο βάσει της κυβερνητικής επιλογής βασίζεται κατά 90% στην αύξηση των εσόδων δημιουργώντας μια προφανή ανισορροπία ως προς τη μείωση των δαπανών και αποστραγγίζοντας από κάθε ρευστότητα την οικονομία και την αγορά μέσω της αύξηση των φόρων. Η κατάσταση που δημιουργεί όμως πολύ δύσκολα θα οδηγήσει στα νούμερα ανάπτυξης που στοχεύει για το 2017 και μετά.
Ηδη βλέπουμε την τρόικα να απαιτεί αλλαγές στο σχέδιο προϋπολογισμού και να θεωρεί ανεπαρκείς τις προβλέψεις και τα μέτρα του προσχεδίου και αυτά τώρα που αρχίζει η δεύτερη αξιολόγηση, αφού η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου έκλεισε με ένα χρόνο καθυστέρηση, τον Οκτώβριο του 2016 αντί του Οκτωβρίου του 2015.
Ενώ η πρόβλεψη είναι για ανάπτυξη 2,7% έως και 2,8% το 2017, οι τελικές αξιολογήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το 2015 γίνονται δυσμενέστερες, κρίσιμες παράμετροι για τα μακροοικονομικά αποτελέσματα του 2016, όπως τα έσοδα από τον τουρισμό το τελευταίο τρίμηνο, είναι αρνητικά, και γι’ αυτό το 2017 κινδυνεύει να οδηγήσει σε διαψεύσεις πολλών θετικών προβλέψεων. Και οι αστοχίες και τα αδιέξοδα κάθε Μνημονίου έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα σε ένα επόμενο.
Το τρίτο Μνημόνιο δεν δείχνει να έχει τελικά άλλη μοίρα ακριβώς γιατί βρίσκεται μπροστά σε αστοχίες και αδιέξοδα, που δεν μπορούν να μας οδηγήσουν στις αγορές το 2018.
Ποιοι βλέπουν 4ο Μνημόνιο
Σχολιάζοντας το αν βλέπει 4ο μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Ε.Κ Β. Λεβέντης τόνισε ότι «οι δανειστές δεν ζητούν 4ο μνημόνιο, αλλά με τα νέα μέτρα που θα πάρουμε σε λίγο καιρό γιατί δεν βγαίνει το πρόγραμμα, αναγκαστικά μας οδηγούν σε ένα 4ο μνημόνιο».
Τη βεβαιότητα του πως θα υπάρξει τέταρτο Μνημόνιο, εφόσον η χώρα συνεχίσει να ακολουθεί τη σημερινή της πορεία, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. «Αν δεν επανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, όχι μόνο σε τέταρτο, αλλά και σε πέμπτο και έκτο μνημόνιο» σημείωσε. Ο κ. Παπαδόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση επισημαίνοντας πως δεν έχει αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης και πως διακατέχεται από παμπάλαιες αντιλήψεις. «Η κυβέρνηση κινείται με επικοινωνιακούς και αντιθεσμικές λειτουργίες και για αυτό δεν πιστεύω πως θα φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα», κατέληξε.
Αντίθετα ο Γιάννης Δραγασάκης όχι απλώς διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για 4ο Μνημόνιο αλλά υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι περνάει από χέρι μας, για να αποτρέψουμε ακόμη και τη συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου. «Δεν αντέχει η κοινωνία, είναι παράλογο να συζητάμε για 4ο μνημόνιο, έπρεπε ήδη να είχαμε φύγει από τα μνημόνια διότι αποδείχθηκαν προβληματικές συνταγές. Δεν είναι φόβος που θα κινητοποιήσει μια κοινωνία αλλά η προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ενοποιηθεί με τον φόβο», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης. «Δεν προβλέπει νέο πρόγραμμα η συμφωνία που έχουμε υπογράψει. Δεν προβλέπει νέο πρόγραμμα ο όλος σχεδιασμός που έχουμε εμείς ως κυβέρνηση. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μιλούν για 4ο πρόγραμμα, για 5ο πρόγραμμα», είπε ο κ. Δραγασάκης.
Στην ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να υπάρξει μια νέα ρύθμιση από την αρχή του έτους για το χρέος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι θα αποτελέσει κρίση για την Ευρώπη να μην τηρηθεί η συμφωνία.
Σε νέα μέτρα που ουσιαστικά θα αποτελούν 4ο Μνημόνιο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. «Ακριβώς επειδή η σημερινή κυβέρνηση ποτέ δεν ήξερε να διαπραγματευθεί, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα με την ολοκλήρωση του δευτέρου προγράμματος και τελικά διαπραγματεύθηκε και αποδέχθηκε το τρίτο πρόγραμμα με τους χειρότερους δυνατούς όρους, διότι διεύρυνε τις χρηματοδοτικές ανάγκες και διότι παρέτεινε, και μάλιστα επί άγνωστο χρόνο, την παραμονή σε καθεστώς μνημονίου. Ενώ λοιπόν η χώρα τον Μάρτιο του 2015 φυσιολογικά θα μπορούσε να έχει φύγει από το μνημόνιο και να έχει ενταχθεί στην προληπτική πιστωτική γραμμή, και να έχει αρχίσει τις δοκιμαστικές και προστατευμένες προσπάθειες εξόδου στις αγορές με έκδοση ομολόγων για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, βρέθηκε να είναι σε πολύ σκληρό μνημόνιο, με μεγάλο δάνειο μέχρι τα μέσα του 2018. Και τώρα βεβαίως αυτό που διεκδικούμε είναι τα συμπληρωματικά μέτρα που από το 2012 είχαμε συμφωνήσει με τους θεσμικούς εταίρους σε σχέση με το χρέος, μέτρα συμπληρωματικά ως προς τη μεγάλη παρέμβαση του 2012, μόνον που τα συμπληρωματικά μέτρα αυτά θα τα παίρναμε το 2015 χωρίς πρόσθετους όρους, ενώ τώρα αγωνιζόμαστε να τα πάρουμε μετά το 2018, με πρόσθετους όρους που θα συγκροτούν τέταρτο μνημόνιο.»






tromaktiko.gr

Κρίσιμη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για νέο ΕΣΡ




Τη συγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Ραδιοτηλεόρασης θα επιχειρήσει εκ νέου, στις 5 το απόγευμα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά την πρόταση της κυβέρνησης...
να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας. «Το βράδυ θα ξέρουμε τι θα γίνει» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στη  Διάσκεψη θα φανεί αν υπάρχει συναίνεση στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Επίσης, το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, επίκειται η κατάθεση στη Βουλή της διάταξης που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Με τη διάταξη αυτή, διευκρίνισε, όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του θα επανέλθουν στο ΕΣΡ.

Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Β. Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Η ΝΔ υποστήριξε πως το πρόσωπο του Β. Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ και  υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια». Προσέθεσε ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. 

«Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15. Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» είπε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. 

Για τακτικισμό και «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» εναντίον του κατηγόρησε τη ΝΔ ο Βύρων Πολύδωρας.

«Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο το να αρνηθεί η Νέα Δημοκρατία την ψυχή του Καραμανλή που είναι ο Βύρων Πολύδωρας, που ξεκίνησε από το 1974, από το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί έχουν επικρατήσει στη Νέα Δημοκρατία εκείνοι που ο Καραμανλής κατονόμαζε ως άκρα» επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Το ΚΚΕ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίττας στα ΜΜΕ.

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε την άμεση ανάγκη μιας άλλη συναινετικής λύσης, σημειώνοντας πως πέρα από το παρελθόν του, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν μπορεί να παριστάνει τον κομματικό παράγοντα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Να αναβληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή σύνθεση για το ΕΣΡ, προτείνει η Ένωση Κεντρώων.

To Ποτάμι ανέφερε πως δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών, σημειώνοντας πως δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας.






tro-ma-ktiko.gr

Στ. Παναγούλης: «Επέστρεψαν ο υπουργός οικονομικών και τα συγγενικά του πρόσωπα τα χρήματα τους στις ελληνικές τράπεζες όπως ο ίδιος προέτρεψε τους Έλληνες για να αρθούν τα capital controls;»



Από τις αρχές του έτους, πρώτα η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κ. Λούκα Κατσέλη, στη συνέχεια ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιος Σταθάκης και αργότερα και άλλα στελέχη της...
κυβέρνησης διαβεβαίωναν ότι θα είχαν καταργηθεί τα capital controls είτε μέσα στο πρώτο τρίμηνο, είτε το αργότερο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε ότι, προκειμένου να προχωρήσει η άρση των capital controls, οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες τα χρήματα που βρίσκονται «στις τσέπες τους». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από την δήλωση περιουσιακής κατάστασης του έτους 2012, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να διατηρεί καταθέσεις ύψους εκατοντάδων χιλιάδων σε ευρώ και άλλα νομίσματα σε τράπεζες του εξωτερικού. Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση του ιδίου στα δημοσιεύματα σχετικά με το πόθεν έσχες του, μέρος των περιουσιακών αυτών στοιχείων ανήκουν σε συγγενικά του πρόσωπα. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:

- Συμμορφώθηκε ο ίδιος και τα συγγενικά του πρόσωπα με το περιεχόμενο της παραπάνω «σύστασης» του προς τους έλληνες πολίτες; Συγκεκριμένα, μερίμνησε πρώτα ο ίδιος και τα συγγενικά του πρόσωπα για την επιστροφή στις ελληνικές τράπεζες των παραπάνω χρημάτων και εάν ναι, σε ποια χρονική στιγμή; 







tro-ma-ktiko.gr

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 ΑΙΣΧΟΣ: Ετοιμάζουν μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας στην Ελλάδα



«Πετυχαίνει» για τα καλά τους... στόχους του το κυβερνητικό επιτελείο! Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και επίσημα πλέον ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και τα νοικοκυριά προσπαθούν να επιβιώσουν με εισοδήματα πείνας. 

Της Αμέλιας Αναστασάκη
Τα είπαν και τα συμφώνησαν. Κυβέρνηση και δανειστές θα δίνουν βασικές συντάξεις 345 ευρώ σε χιλιάδες συνταξιούχους, αλλά και μισθούς κάτω από 400 ευρώ σε νέους εργαζόμενους! Σε νεόπτωχους μίας... ταχύτητας μετατράπηκαν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η κυβέρνηση της Αριστεράς έκανε το θαύμα της, αντί να διατηρήσει στα ίδια χαμηλά-λόγω κρίσης και μνημονίων- επίπεδα τα εισοδήματα των Ελλήνων, τους παίρνει και όσα έχουν! 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, η Ελλάδα «χορεύει» στους οικονομικούς ρυθμούς των Βαλκανίων. Για πρώτη φορά, οι μισθοί κι οι συντάξεις πλησιάζουν τα επίπεδα της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Συντάξεις ώρα μηδέν!

Όσο και να προσπαθεί να πείσει τους συνταξιούχους ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ότι θα έρθουν αυξήσεις στις συντάξεις, η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Αφού με τον τελευταίο νόμο που ψήφισε η Βουλή, έρχεται η τρίτη κατά σειρά μείωση στα ποσοστά αναπλήρωσης των συνταξιούχων, αγγίζοντας το 40,7! Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι συντάξεις θα υποστούν τεράστιες μειώσεις. Οι πολυβασανισμένοι συνταξιούχοι με το νόμο Κατρούγκαλου θα παίρνουν μία βασική σύνταξη της τάξεως των 345 ευρώ για όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια ασφάλισης και των 384 ευρώ θα λαμβάνουν όσοι έχουν 20 έτη, αλλά και μία ανταποδοτική σύνταξη που όμως θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης. Δεν πρέπει να ξεχνούν οι νέοι συνταξιούχοι ότι στην ανταποδοτική σύνταξη δεν θα υπολογίζεται ο μισθός της καλύτερης 5ετίας, αλλά ο μισθός που έπαιρναν από το 2002 και έπειτα. Αυτομάτως όσοι βγαίνουν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαϊου του 2016, θα πάρουν εκ των πραγμάτων σύνταξη μειωμένη κατά 30%. Την ίδια στιγμή, με τον νέο ασφαλιστικό νόμο θα την «πληρώσουν» ακριβά όσοι δεν δούλεψαν 40 χρόνια. Εκεί τα επίπεδα των συντάξεων που θα δίνονται θα είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ώρα μηδέν και στα Εργασιακά

Κανονική ...βουλγαροποίηση και στους μισθούς. Μετά την γενιά των 700 ευρώ και τη γενιά των 500, είναι γεγονός και η γενιά των 100 ευρώ! Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν μισθούς πείνας, και όπως όλα δείχνουν, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.Το σκληρό παζάρι κυβέρνησης-δανειστών δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, θα φέρει μόνο περαιτέρω μειώσεις. Ήδη στο τραπέζι έχει πέσει νέα μείωση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων. Όσοι εργαζόμενοι είναι μέχρι 25 ετών δεν υπολογίζεται να παίρνουν καθαρά το μήνα πάνω από 390 ευρώ, ενώ όσοι είναι άνω των 25-και έχουν δουλειά- θα έχουν την ...τύχη να λαμβάνουν καθαρά γύρω στα 400 ευρώ!

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. όπου ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αντίθετα, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 11,3% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,2% στο Βέλγιο, 7,6% στη Γαλλία, 5,6% στην Ολλανδία και πάνω από 20% σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ταυτόχρονα, άλλες οικονομίες που επηρεάστηκαν σημαντικά από την παγκόσμια ύφεση μπόρεσαν να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία και η Ισπανία στις οποίες αυξήθηκε κατά 2%!




tro-ma-ktiko.gr