Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Προκλητικέ ΑΛΒΑΝΕ… Πάρε την ΑΠΑΝΤΗΣΗ σου


%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%81%ce%b1
Μία εβδομάδα πέρασε από την προβολή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ της συνέντευξης που έδωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή «Ιστορίες».
Πολλά ειπώθηκαν και πολλά γράφτηκαν, ως σχόλια και αναλύσεις για τα λεγόμενα του αλβανού πρωθυπουργού, ακόμα και έπαινοι προς το πρόσωπο του από ελληνικές γραφίδες.
Κανένας όμως δεν έδωσε σημασία, απ’ όσα έπεσαν στην αντίληψη μας, σε μία αποστροφή του λόγου του Έντι Ράμα.
Σε ένα σημείο της συνέντευξης είπε:
«Δεν θέλω να δεχτώ αυτήν την παράνοια του να τρελαίνεστε όταν ακούτε τη λέξη τσάμης ή τσαμουριά. Τι σημαίνει αυτό; Αυτή ήταν μία περιοχή όπου ζούσαν συμπατριώτες μας… Υπάρχουν ακόμη κάποιοι στην Ελλάδα, που μιλούν για αυτή την τρέλα της Βόρειας Ηπείρου, αλλά δεν τους παίρνω στα σοβαρά και δεν θα τολμούσα ποτέ να μπω στη διαδικασία να ξοδέψω ούτε δευτερόλεπτο, χωρίς παρεξήγηση, να το συζητήσω με τον πρωθυπουργό σας. Ξέρετε πρόκειται για τρελούς εθνικιστές που πιστεύουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να φτάσουν μέχρι το κέντρο της σημερινής Αλβανίας, κάτι το γελοίο με το οποίο πρέπει να ζήσουμε».
Ως άξιος πρωθυπουργός για την Αλβανία ο κ. Ράμα εφαρμόζει πιστά την τακτική «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας».
Σύμφωνα με τη λογική του, ο ελληνικός λαός πρέπει να ανέχεται τις αναφορές και τις διεκδικήσεις περί «τσαμουριάς», οι οποίες προωθούνται ακόμα και από κυβερνητικούς εταίρους στα Τίρανα, αλλά χαρακτηρίζεται ως «τρέλα» η όποια αναφορά στο ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.
Αν δηλώνει απερίφραστα ο Έντι Ράμα ότι δεν θα μπει στην διαδικασία να συζητήσει για τη Βόρειο Ήπειρο ούτε δευτερόλεπτο, όπως σημειώνει, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, είναι διότι του έδωσαν αυτό το θράσος όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν έχουν ενδιαφερθεί ουσιαστικά για το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα και δεν το έχουν θέσει ποτέ με πυγμή στα Τίρανα. Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική και θα παραμείνει Ελληνική και δεν είναι νότιος Αλβανία.
Γιατί η Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου δεν αμφισβητείται.
Η Βόρειος Ήπειρος στέκεται φρουρός της Ρωμιοσύνης στα βόρεια σύνορα, είναι η συνέχεια του Ηπειρωτικού χώρου με παρόμοιες γεωμορφολογικές και ανθρωπογεωγραφικές συνθήκες. Το Ηπειρωτικό αυτό τμήμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητο και αποκομμένο από τον Ηπειρωτικό κορμό. Ο Ηπειρωτικός χώρος είναι ενιαίος και αδιάσπαστος, με ενιαία εθνολογική σύνθεση. Μάρτυρες αδιάψευστοι τα αρχαία ελληνικά μνημεία, οι ορθόδοξες ελληνικές εκκλησίες που υπάρχουν εκεί χιλιετίες ολόκληρες μαζί με τους αυτόχθονες ελληνικούς πληθυσμούς τους οποίους πασχίζει να αφανίσει η αλβανική κυβέρνηση με πρόσχημα τα «αναπτυξιακά» σχέδια της.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος, σε συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων στις 12 Ιουνίου 1960, είχε κάνει την εξής τοποθέτηση, η οποία παραμένει για εμάς σταθερή αξία: «Εκείνο το οποίο οφείλουν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγο η απάρνηση του ιερού αιτήματος… Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο η διεκδίκηση είναι ιερά και απαράγραπτος».
Το εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου παραμένει ανοικτό από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το οποίο υπέγραψαν στις 17 Μαΐου 1914 οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Αλβανία, αναγνωρίζοντας της καθεστώς Αυτονομίας, αλλά και ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών των Τεσσάρων Νικητριών Δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πολύ σύντομα ο Αλβανός Πρωθυπουργός, όποιος και αν είναι αυτός, θα αναγκαστεί να το συζητήσει με την Ελλάδα.
Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914
29-11-2016
Υ.Γ.: Επίσης, όποιος Έλληνας πολιτικός αρνηθεί το πεπρωμένο της Ένωσης της Βορείου Ηπείρου με την μητέρα Ελλάδα θα κριθεί από την ιστορία όπως κρίθηκαν και τόσοι άλλοι.

Άγρια «Επίθεση» από το «Γεράκι»! Τα… Έπαιξαν οι Τούρκοι


%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf
ΑΓΡΙΑ «ΕΠΙΘΕΣΗ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΘΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
Κυριολεκτικά τα… έπαιξαν οι Τούρκοι με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, γνωστό «γεράκι», Avigdor Liberman, ο οποίος ήταν αντίθετος με την επαναπροσέγγιση Τουρκίας Ισραήλ και υπέρ της ανοιχτής σύγκρουσης με τους Τούρκους.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα την ισραηλινή εφημερίδα, Haaretz, ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ πρόσφατα μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της Τουρκίας και υποστήριξε πως θα πρέπει να ασκηθεί μια πολύ σκληρή πολιτική κατά των Τούρκων, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στον Ερντογάν το οποίο κατηγόρησε σαν τον μέγα οπορτουνιστή με απρόβλεπτες στροφές στην εξωτερική του πολιτική όπως αυτό έγινε με την Ρωσία.
%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf
Ο Avigdor Liberman τόνισε στην ομίλα του ότι κανείς δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον Ερντογάν ο οποίος είναι άκρως επικίνδυνος και πηγή αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Η Τουρκία, υποστήριξε ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ, μετατρέπεται από τον Ερντογάν ενώ καταρρέει το κεμαλικό καθεστώς σε μιας φονταμενταλιστική ισλαμική χώρα με όλους τους κινδύνους αυτής της εξέλιξης.
Να σημειωθεί ότι ο Avigdor Liberman είχε αντιταχτεί έντονα στην απόφαση του Ισραήλ να προχωρήσει σε αποζημίωση των θυμάτων του Mavi Marmara και τάχτηκε υπέρ της ανοιχτής σύγκρουσης με τους Τούρκους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

«ΦΩΤΙΑ» Το Νήμα των Γεγονότων Ξετυλίγεται… Φως στον Σκοτεινό Θάλαμο!!


%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bd
Νέο-Οθωμανικό Ναυάγιο στο Ναρκοπέδιο της Συρίας
Eκπαίδευση Ερντογάν σε Ρωσικό Σωφρονιστήριο
Με τίτλο: «Την ΄Ιδια Μέρα, Ένα Χρόνο Μετά, η Ρωσία Παίρνει Εκδίκηση και Σταματά την Τουρκία στη Βόρειο Συρία» το πιο κάτω άρθρο του Εlijah Magnier, πολύπειρου μελετητή/αναλυτή των πολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ξεμπερδεύει το νήμα των γεγονότων στη Συρία και ρίχνει φως στον σκοτεινό θάλαμο των τούρκο-ρωσικών σχέσεων και –έμμεσα- στο αντικείμενο των δύο -σε ένα τριήμερο- πρόσφατων τηλεφωνικών συνομιλιών Πούτιν-Ερντογάν. Ανάγνωσμα ελκυστικό, με την αποκάλυψη άγνωστων στοιχείων, είναι ταυτόχρονα χρήσιμο βοήθημα υπευθύνων, για την συναγωγή συμπερασμάτων -δια της αναγωγής σε παρόμοιες καταστάσεις. Για το άξιο της προσοχής του αναγνώστη απόδειξη είναι η υιοθέτηση και προβολή του από το ρωσικό διαδικτυακό όργανο «Russia Insider”. Iδού τι γράφει:
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
«Στις 24 Νοεμβρίου 2015 η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό αεροπλάνο Σουχόϊ 24 επάνω από τα σύρο-τουρκικά σύνορα, προκαλώντας τον θάνατο ενός των δύο πιλότων που έπεφταν με αλεξίπτωτο. Την ίδια μέρα, ένα χρόνο μετά, ένα συριακό αεροπλάνο έπληξε μια τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, δυο χιλιόμετρα από την συριακή πόλη Αλ-Μπαμπ, σκοτώνοντας τρείς Τούρκους στρατιώτες. Η τουρκική επιθετική ενέργεια εναντίον της Ρωσίας είχε ακολουθήσει την καταστροφή εκατοντάδων γεμάτων βυτιοφόρων, που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για στο εμπόριο συριακού και ιρακινού πετρελαίου με την Τουρκία.
Η δράση της Συριακής Αεροπορίας συνδέεται άμεσα, συντονίζεται και παίρνει τις διαταγές της από ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων υπό έναν Ρώσο στρατηγό, έτσι ώστε να αποφεύγονται επεισόδια με φιλικά πυρά. Η Ρωσία συντονίζει το μέγιστο της εναέριας κυκλοφορίας με τη δράση της συμμαχικής των Αμερικανών αεροπορίας στη Συρία για τον ίδιο λόγο. Η Ρωσική διοίκηση έχει την αποστολή της προστασίας των χερσαίων και ναυτικών δυνάμεών της με κάλυψη αεροπορική και πυροβολικού σε διάφορες πόλεις και τοποθεσίες της συριακής επικράτειας.
Κατά συνέπεια κάθε αεροπορική επίθεση, αναγνωριστική πτήση, ή αποστολή ιπταμένου ρομπότ πρέπει να συμφωνηθεί και εγκριθεί προτού απογειωθεί οτιδήποτε. Ο Σύρος υφυπουργός των Εξωτερικών Φαϊσάλ αλ-Μιγκντάντ είχε δηλώσει ξεκάθαρα: « Αυτό το συμβάν σημειώθηκε επί συριακού εδάφους. Η Τουρκία μόνο τον εαυτό της μπορεί να θεωρεί υπεύθυνο.
Αλλά γιατί στη Συριακή πόλη αλ-Μπαμπ;
Όταν η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό τζετ αποζητούσε να ταπεινώσει τη Ρωσία και να την εξώσει από την ζώνη επιρροής της, ξέροντας ότι η Μόσχα θα σκεφτόταν προσεκτικά προτού προχωρήσει σε πλήρη στρατιωτική κλιμάκωση με την ΄Αγκυρα. Την ίδια μέρα ο Ερντογάν έτρεξε στο ΝΑΤΟ για καταφύγιο και προστασία. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν περιόρισε την αντίδρασή του στο να πλήξη σκληρά τα ισλαμικά πιόνια της Τουρκίας στη Συρία, να της επιβάλει σειρά οικονομικών κυρώσεων και να ενισχύσει την επιθετική στήριξή του στον Σύρο πρόεδρο ΄Ασαντ. Συμφώνησε να βοηθήσει τον συριακό στρατό να ανακαταλάβει το Χαλέπι και αποφάσισε να στηθεί και αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ με κάθε κόστος στο Μπιλάντ αλ-Σαμ. Ο Πούτιν έκρινε την ενέργεια του Ερντογάν όχι λάθος υπολογισμό, αλλά πολεμική ενέργεια συντονισμένη με τις ΗΠΑ. ΄
Εκδηλα ήταν δυο χαρακτηριστικά στοιχεία:
1.-Η Ρωσία συντονίζει την εναέρια κυκλοφορία με τις ΗΠΑ, πληροφορώντας τη στρατιωτική διοίκηση για το πρόγραμμα και την παρουσία της σε δεδομένες περιοχές.
2.-Απαιτήθηκαν μόνο 17 δευτερόλεπτα στην Τουρκική αεροπορία για να δει το ρωσικό Σουχόϊ 24 στα σύνορα, να ζητήσει οδηγίες από την διοικητική αλυσίδα και από αυτή στην ανώτατη πολιτική ηγεσία, για να εκτοξευθεί ο εναέριος πύραυλος. Αυτό είναι ρεκόρ για στρατιωτικά μέτρα, αλλά αδύνατο να επιτευχθεί εκτός εάν είχαν δοθεί από πολύ πριν οι σχετικές διαταγές.
Μολαταύτα, η νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία επέτρεψε στη Ρωσία ν’ ανταποδώσει το χτύπημα στις ΗΠΑ, ειδοποιώντας τον Ερντογάν -μέσω του Ιράν- για το σχέδιο δολοφονίας του. Το οίκημα όπου περνούσε τις διακοπές του επρόκειτο να βομβαρδιστεί. Αλλά τα 30 λεπτά που προηγήθηκε η προειδοποίηση έφτασαν για να σώσουν τη ζωή του Ερντογάν και οδήγησαν στην αποτυχία του πραξικοπήματος, που θα επυροδοτείτο από την αεροπορική βάση του Ινσιρλίκ, όπου εδράζονται Αμερικανοί αξιωματικοί. Ο Τούρκος πρόεδρος έμμεσα κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία στη συνέχεια κατήγγειλε την τουρκική αντίδραση με την φυλάκιση των περισσότερων αμερικανόφιλων αξιωματικών.
Το γεγονός αυτό αναθέρμανε τις τούρκο-ρωσικές σχέσεις που είχαν ψυχρανθεί δραματικά. Στα μάτια του Πούτιν, οι Αμερικανοί, όχι ο Ερντογάν, πλήρωσαν το τίμημα (αν και όχι στο ακέραιο) της συμμετοχής τους στην κατάρριψη του Σουχόι 24.
Η Τουρκία ανταποκρίθηκε στη χάρη της Ρωσίας, ανακαλώντας χιλιάδες πολεμιστές από το Χαλέπι στα σύνορα, προκειμένου ν’ αρχίσει στρατιωτική επιχείρηση για την ματαίωση αμερικανικού σχεδίου διαίρεσης της Συρίας με τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους, από την Αλ-Χασάκα στα βόρειο-ανατολικά, στο Αφρίν στα νότιο-δυτικά.
Η ματαίωση του αμερικανικού σχεδίου εξυπηρετούσε:
1.- Την Τουρκία, εμποδίζοντας την δημιουργία κουρδικού κράτους κατά μήκος των συνόρων της. Τέτοιο κράτος, εκτός από την πολύχρονη σύγκρουση της Τουρκίας με τους Κούρδους, επιπλέον θα ματαίωνε το τουρκικό όνειρο της προσάρτησης τμήματος της Συρίας ή της εγκαθίδρυσης της επιρροής της στη Δαμασκό στο τέλος του πολέμου.
2.-Την Ρωσία που ήθελε να ανταποδώσει στις ΗΠΑ το χτύπημα με το Σουχόϊ 24. Η Ρωσία αποβλέπει να εδραιώσει μια μακράς διάρκειας βάση στη Συρία, χωρίς να έχει να μοιράζεται την επικράτεια με τον Αμερικανό αντίπαλο. Επομένως η ενότητα της Συρίας έχει καταστεί πολύτιμη για τον Πούτιν.
3.-Η Δαμασκός ήταν ευτυχής να δώσει ένα μάθημα στους Κούρδους με τα γεγονότα της Χασάκα. Η κυβέρνηση της Συρίας είχε πάντοτε καλές σχέσεις με τους Κούρδους που υπεράσπιζαν τις πολιορκημένες συριακές πόλεις Χαλέπι, Νούμπλ και Ζάχρα. Όμως η αμερικανική πίεση στους Κούρδους ήταν ισχυρότερη από τις παραδοσιακές καλές σχέσεις τους με τη Δαμασκό. Αλλά και οι Κούρδοι, ως μειονότητα, είχαν ανέκαθεν το όνειρο, μιας ομόσπονδης οντότητας.
Όλα τα παραπάνω συναποτέλεσαν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για πολλούς παίκτες υπέρ της τουρκικής προώθησης προς την Ζαραμπλούς και την διατάραξη των αμερικανικών σχεδίων στη βόρειο Συρία. Αλλά ο Τούρκος πρόεδρος δεν αρκέστηκε στο να αναχαιτίσει το κουρδικό σχέδιο, ήθελε να προχωρήσει περισσότερο, ακόμη και χωρίς την προσποιητή άγνοια της Ρωσίας.
Η Τουρκία άφησε περιφερειακές χώρες να χρηματοδοτήσουν γενναιόδωρα και να εφοδιάσουν με όπλα τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα και Σύρους αντάρτες, ώστε να εξαπολύσουν ισχυρές επιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού, για να τον κρατήσουν απασχολημένο σ’ ένα περιορισμένο τομέα, κυρίως πέριξ του Χαλεπιού. Μόλις η Ρωσία και οι σύμμαχοί της προώθησαν δυνάμεις προς τις κατεχόμενες από τους τζιχαντιστές περιοχές στην αλ-Τάμπγκα, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στην αγροτική Χομς και στο νότιο Χαλέπι, αναγκάζοντας τη Δαμασκό να ανακαλέσει δυνάμεις από το άλλο μέτωπο για να υπερασπισθεί τις θέσεις που δέχονταν την επίθεση.
Οι τζιχαντιστές και συνοδοιπόροι τους είχαν αναπτύξει δύο μείζονες επιθέσεις στο Χαλέπι, με σύνθημα την διάρρηξη της πολιορκίας του ανατολικού περικυκλωμένου τμήματος της πόλης. Η «Επική Μάχη του Χαλεπιού» και η δεύτερη μάχη του «Αμπού Ομάρ Σαραγκέμπ» συντήρησαν συρράξεις μηνών, με εμπλοκή 25.000 ανδρών του Συριακού Στρατού και περίπου 8.500 των συμμαχικών δυνάμεων ( ιρακινή πολιτοφυλακή, Ιρανοί σύμβουλοι με Αφγανούς και Πακιστανούς πολιτοφύλακες). Επιπλέον οι Χεζμπολά του Λιβάνου αποφάσισαν να εισφέρουν 2500 άνδρες, από την επίλεκτη δύναμη Ριντουάν στο Χαλέπι και να τους εγκαταστήσουν στη πόλη. Οι δυο επιθέσεις απέτυχαν τον αντικειμενικό στόχο τους σ’ αυτό το σημείο, αλλά πέτυχαν να εξασφαλίσουν στην Τουρκία αρκετό χρόνο για να προχωρήσει προς την πόλη αλ-Μπαμπ και να αποτρέψει τον συριακό στρατό να κατανείμει τις δυνάμεις του σε διάφορα μέτωπα.
Η Δαμασκός δεν συμφώνησε επίσημα με την ρωσο-τουρκική συμφωνία για την Ζαραμπλούς, επειδή Δαμασκός δεν εμπιστεύεται τον Ερντογάν και ήθελε να διατηρήσει αγαθές σχέσεις με τους Κούρδους. Η Μόσχα ουδέποτε συμφώνησε με την ΄Αγκυρα να επεκτείνει την στρατιωτική παρουσία της στον του τριγώνου Ζαραμπλούς-Μανμπίζ- αλ Μπάμπ ή ακόμη να προχωρήσει στη Ράκα.
Η παρουσία τουρκικών δυνάμεων στις πύλες του αλ-Μπαμπ αντιπροσώπευε στρατηγική απειλή για το συριακό στρατό στο Χαλέπι, από την αριστερή πύλη της πόλης. Την άφιξη τουρκικού στρατού και συμμάχων του 2 χιλιόμετρα από το αλ-Μπαμπ ακολούθησε συνεννόηση για να αποσυρθούν οι τζιχαντιστές του ΙΚ από την πόλη χωρίς μάχη, όπως είχε γίνει στην Ζαραμπλούς. Η ΄Αγκυρα άφησε υπονοούμενα ότι στόχος προέλασης προς την πόλη ήταν να αποτραπεί η κουρδική ομοσπονδία.
Αλλά ούτε η Δαμασκός, ούτε η Μόσχα θα ανεχθούν τουρκικό έλεγχο του αλ- Μπαμπ. Ο Ρώσοι παρέδωσαν ένα σμήνος SU-24M2, στους Σύρους, εγκατέστησαν αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 και S-400 και ενθάρρυναν τον Σύρο πρόεδρο να επιβάλει νέους κανόνες εμπλοκής και κόκκινες γραμμές στην Τουρκία, για πρώτη φορά από την ίδρυση των δύο κρατών.
Ένα σμήνος της συριακής αεροπορίας, ακολουθούμενο από συνοδεία προστασίας, επιτέθηκε σε τουρκική οχηματο-πομπή στην πύλη του αλ-Μπαμπ το πρωί της 24 Νοεμβρίου και σκότωσε τρεις στρατιώτες. Η Ρωσία ήταν σε αναμονή, να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους της σε περίπτωση τουρκικής αντίδρασης. Αυτή ήταν η δεύτερη σύρο-τουρκική αντιπαράθεση από τον περασμένο μήνα. Η πρώτη σημειώθηκε πάνω από τα σύρο-τουρκικά σύνορα όταν δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Αυτά αντιμετωπίστηκαν από τέσσερα MIG, που κλείδωσαν στους πυραύλους τους τα τουρκικά τζετ. Τα ραντάρ των τουρκικών το επεσήμαναν στους πιλότους, που πήραν εντολή να επιστρέψουν στη βάση τους. Η Συρία είχε επιβάλει τη κυριαρχία στο εναέριο χώρο της για πρώτη φορά. Η Ρωσία δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλη παραβίαση και στα τουρκικά F-16 δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται του λοιπού στον ουρανό της Συρίας.
Αυτό ακριβώς εννοούσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όταν δήλωνε πως δεν έχει την πρόθεση να πολεμήσει τον ΄Ασαντ, επειδή αυτό σημαίνει σύγκρουση με τον Πούτιν, που είναι αποφασισμένος να κρατήσει τη Συρία ενωμένη και να υπερασπισθεί το καθεστώς της.
Όταν χτυπά Τούρκους στρατιώτες στη συριακή επικράτεια, η Δαμασκός δεν προκαλεί την ΄Αγκυρα επειδή ουδέποτε έδωσε στην Τουρκία την άδεια να στείλει στρατό στο συριακό έδαφος. Κατά συνέπεια η ιδέα να προωθήσει η Τουρκία δυνάμεις ακόμη και στη Ράκα δεν είναι πια μια εύκολη υπόθεση. Επειδή Δαμασκός και Μόσχα δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη στη Τουρκία και στις ΗΠΑ.
Αφού ο Τραμπ δήλωσε πως δεν προτίθεται να πυροδοτήσει ένα πυρηνικό πόλεμο, η διχοτόμηση της βόρειας Συρίας δεν μπορεί πλέον να επιβληθεί με την ίδια ευκολία όσο επί προεδρίας Ομπάμα. Επομένως το μέλλον της Συρίας εξαρτάται από το πώς μια συμφωνία Τραμπ-Πούτιν θα επιβληθεί σε όλες τις πλευρές. ΄Η αυτό, ή ο πόλεμος θα συνεχισθεί ακόμη πιο βίαιος.
Ο Ερντογάν είναι πιο ανίσχυρος από ποτέ σε σχέση με το Ιράκ και τη Συρία: Απέτυχε να επιβάλει τη θέλησή του για τουρκική συμμετοχή στην επίθεση στη πρωτεύουσα του χαλιφάτου Μοσούλη, ή έστω στην μικρότερης πόλη Ταλαφάρ. Και σήμερα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του να προσαρτήσει το Χαλέπι και οι δυνάμεις του υποχρεώθηκαν να σταματήσουν στις πύλες του αλ-Μπαμπ. Αν προχωρήσει προς την Ράκα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με την υπερδύναμη Ρωσία.




hellasforce

Γέροντας Αποκαλύπτει τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ μετά τις Προκλήσεις Ερντογάν


%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83-%ce%b9%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%86-%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ, ΘΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 600.000 ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ …
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΕΞΑΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΜΕ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΧΙΩ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΣΙΤΣΑΣ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΕΙΝΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!
. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ:
«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ…
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙΣ ΓΕΦΥΡΩΝ, ΔΡΟΜΩΝ, ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ.
(ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑΦΚΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ)…
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ…
ΘΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΟΥΝΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΑΘΗΝΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ…
ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ, ΜΟΛΙΣ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ (ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ), ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ…
ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΓΟΝΟΝΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ»




hellasforce

Θα σκασει η θα ξεφουσκωσει ο μεμετης ???

12247024_137764606584979_6210336730837954378_n


Θα σκασει η θα ξεφουσκωσει ο μεμετης ???
Αυτη την φορα ο σουλτανισκος μαζι με τον αλβανο φτωχο συγγενη  εχουν κανει high score στις προκλησεις … συντεταγμενα και συγχρονισμενοι απολυτα…
Ποτε θα μας στειλει τους υπολοιπους ο τουρκος στα παραλια??? τωρα που ο πρωθυπουργισκος του Ελλαδα  εχει το αγγουρι στο στομα και σε οτι τρυπα εχει , μηπως ειναι η καταλληλη στιγμη να παρει η να αρχισει αυτο που θελει ο μεμετης???
πολυμερης λεει συναντηση θελει και οχι μονο συζητηση κυπριακο, θελει να τα πουν  για ολα τα θεματα , και αν δεν συμφωνησει ο πρωθυπουργισκος,  αμολημα προσφυγες και διασωση?? και αν συμφωνησει ομως τι εχει να γινει στην πρωτευουσα τα επομενα 24ωρα???
  διαμελισμος ….. ?? συρρικνωση??   like serbia?? τσαμουριες ,θρακη, κυπρο κλπ
  και αυτο το μαραφετι απο αλασκα μερια δυσχεραινει  την κατασταση με τον καιρο…
  αρα να περιμενουμε ή συγκαταθεση ( του πρωθυπουργισκου) και  εναρξη διαμελισμου(θυμησου επικηδειο που εψαλε η  Μπεκανη στον Παπουλια (ιδιας καταγωγης) και εμφυλιο??
 αλλιως δεν συμφωνει ο ( αν δανειστει κακαλα μπορει να το σκεφτομασταν αλλα δεν υπαρχει περιπτωση) πρωθυπουργισκος και αμολα τους απεναντι ο μεμετης και σε ευλογο χρονο δημιουργει επεισοδιο??  Οπως και να  εχει παντως η κατασταση χρειαζεται κριτικη σκεψη, γιατι λογο και του συνεχομενου αλερτ εδω και χρονια μπορει να την πατησουμε οπως το ανεκδοτο με τον λυκο και τα προβατα……..
Επειδη τα εγχωρια καλα παιδια ( τζιχαντια, ουτσεκαδες, τουρκοι πρακτορες που παριστανουν τουριστες η πρωην πραξικοπηματιες, αναρχοφασιστοεβραιοδουλοι και οτι αλλο καλο εχουμε μαζεψει) θα χαρουν πολυ να δουν την χωρα να καιγεται και να παραδιδεται στο χαος…..
θα σκασει η θα ξεφουσκωσει ο μεμετης ???
  ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ……
Όπως η ροή του νερού διαμορφώνεται από τη μορφολογία του εδάφους, έτσι και η ροή της νίκης διαμορφώνεται από τις ενέργειες του αντιπάλου. -ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ-
pirinikos mousikos






katoxika nea

Ο Ουρανός κλείδωσε ΠΡΩΤΟ στόχο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ



Ο Ουρανός  κλείδωσε ΠΡΩΤΟ  στόχο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Ουρανός κλείδωσε ΠΡΩΤΟ στόχο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Μαζί με τον σουλτάνο που βρήκε τούρκους ήρωες στην κατεχόμενη Κύπρο, μάλλον βιαστές-εγκληματίες εννοούσε. «Την αλλαγή σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, κατά την 7η Σύνοδο του Βοσπόρου, αρνούμενος ταυτόχρονα την αποχώρηση του τουρκικού Στρατού από το νησί στο οποίο όπως είπε «Υπάρχει αίμα Τούρκων ηρώων» και για τον λόγο αυτό «Η Άγκυρα δεν μπορεί να συναινέσει στην παραχώρηση της εδαφικής κυριαρχίας στους Ελληνοκυπρίους».pronews.gr/portal 17:14 29/11/2016
Έχουμε τον συνεταίρο και συνοδοιπόρο της ίδιας παράφρονης πολιτικής, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama να ισχυρίζεται την ίδια μέρα…
«Επαναφέρει το θέμα της «Τσαμουριάς» ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama

Ο αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ωστόσο ότι το εν λόγω ζήτημα «δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις με την Ελλάδα» Στο ζήτημα της «Τσαμουριάς» αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στην Deutsche Welle, αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.
Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το εν λόγω ζήτημα, ο Rama δήλωσε ότι «μιλάμε για ένα ζήτημα που αφορά ένα τμήμα του αλβανικού πληθυσμού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και ο υπόλοιπος αλβανικός πληθυσμός σε σχέση με το ελληνικό κράτος», προσθέτοντας ότι «σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα».
Δικαίως αισθάνεται ότι έχει υποστεί διακρίσεις αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, καθώς υπήρξε αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος, η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τερματιστεί», ήταν τα λόγια του αλβανού πρωθυπουργού, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο το εν λόγω θέμα.» bankingnews.gr29/11/2016
Με αυτές τις δηλώσεις και όλα με όλα τα τελευταία παιχνίδια των αλβανών περί υφαλοκρηπίδας στο ΙΟΝΙΟ, διωγμών Ελληνικής μειονότητας και την σύλληψη πρόσφατα προπαγανδιστικού υλικού, ο Ελληνικός Λαός και Στρατός ¨ φορτώνει άσχημα¨ και λόγω της αφόρητης και εξακολουθητικής αδικίας εναντίον του από τους διεθνείς παράγοντες. Τι είναι η περιβόητη Τσαμουριά δια των αψευδών χειλέων του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ;
«Όταν είχαμε έρθει από την Καππαδοκία, με την ανταλλαγή, ήταν να μας δώσουν κάτι κτήματα στην Ηγουμενίτσα.
Ηταν κάτι τούρκικα χωριά αυτά που οι κάτοικοί τους θα πήγαιναν στην Τουρκία. Περιμέναμε εμείς να φύγουν. Πάει ο πρόεδρος μας (σ.σ. πρόεδρος των Φαρασσιωτών -τα Φάρασσα Καππαδοκίας ήταν το χωριό καταγωγής του γέροντος- ήταν ο πατέρας του γέροντος Παϊσίου, Πρόδρομος Εζνεπίδης) και του λέει ο Τούρκος: – Εσείς θα φύγετε εμείς θα κάτσουμε. Βρε σκεφτόταν ο πρόεδρος, τι λόγος είναι αυτός; Τι είχε γίνει, είχαν πληρώσει δύο βουλευτές και τους είχαν γράψει Αλβανούς, Αρβανίτες. Έτσι αυτοί μείναν και εμείς πήγαμε πάνω στην Κόνιτσα.
Όταν το ‘μαθε αυτό ο Κονδύλης, θύμωσε, χτύπησε το χέρι στο γραφείο, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, ήταν τελειωμένο το πράγμα.
Ήταν καλός ο Κονδύλης, δίκαιος. Όταν ήταν να κάνουν απόβαση, στον πόλεμο με τους τούρκους, δεν κρατιόταν. Γυρνούσε πάνω στο καράβι και φώναζε: «Βρε παλικάρια, μια φορά θα πεθάνουμε, τι τώρα, τι ύστερα. Ήρωες, βρε παιδιά». Εκατό μέτρα πριν φθάσει το καράβι, έπεσε μέσα στην θάλασσα. Ναι, ναι, ήταν πολύ θερμός ο καημένος. Καλός ήταν. Αυτούς τους τουρκαλβανούς μετά τους έδιωξε ο Ζέρβας. Έτσι αποκατέστησε ο Θεός την αδικία. Ήταν βάρβαροι αυτοί! Ο Θεός να σε φυλάει. Πόσους και πόσους δεν είχαν σκοτώσει! Κατέβαιναν οι καημένοι οι Έλληνες πάνω από τα βουνά, φορτωμένοι ένα τσουβάλι, σιτάρι συνήθως, με τα πόδια, για να το ανταλλάξουν με λάδι ή αλάτι· από αυτό ζούσαν.
Ήταν δύσκολη η ζωή τότε.
Οι τουρκαλβανοί τους αγόραζαν τα πράγματα, μετά βγαίναν έξω από το χωριό και τους σκότωναν και έπαιρναν πίσω τα χρήματα… Πόσους δεν είχαν σκοτώσει έτσι… Βάρβαροι… Υπέφερε ο κόσμος από αυτούς… Μετά μαζευόντουσαν 30 – 40 μαζί. «Ότι μας βρει να μας βρει όλους μαζί…». Ήταν δύσκολο να σκοτώσεις τόσους μαζί. (Αθ. Ρακοβαλή, Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε, σελ 68) Τελικά οι γείτονες το πάνε φιρί-φιρί να επαληθεύσουν τους Άγιους Πατέρες μας. «Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή». «Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω». «Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)
«Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο». (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995) «Γιὰ τὴ Βόρειο Ἤπειρο, ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ μεταξὺ ἄλλων: Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί· ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω. Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια. Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν. Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν. Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά» (Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ, «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε», ἔκδοση 18η, σελ. 76)» newsbomb.gr/ellada/news/story/266981/ti-eihe-pei-o-gerontas-paisios-gia-toys-tsamides-kai-toys-alvanoys#ixzz4RRxBuQm5 defencenet.g .pronews.gr/portal 19:27 02/01/2013
«Όταν μια γίδα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνου. Έτσι κάνουν και οι Αλβανοί τώρα. Ας τους. Μην τους λογαριάζεις. Μη φοβάσαι». (Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Α’, σελ 259)
Τελικά φαίνεται ότι το θέμα της Τσαμουριάς θα εξελιχθεί για τους γείτονες σε γεωπολιτική πικραγγουριά καθότι την μεγάλη αλβανία δεν την επιχορηγούν ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία γιατί δεν θέλουν ένα νέο παράρτημα τουρκικού νεοθωμανικού επεκτατισμού στα Βαλκάνια.
Ο Ουρανός κλείδωσε ΠΡΩΤΟ στόχο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
hellasforce.com






katoxika nea

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ: ¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΧΙΟΝΙ” – ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ- ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ…


Σύμφωνα με το πιο έγκυρο Αμερικάνικο site πρόβλεψης καιρού, η χώρα μας θα ”θαφτεί” από το χιόνι…

για ένα διάστημα 3-4 ημερών, μετά τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα στις …28,29,30,31 Δεκεμβρίου και στις 1,2 Ιανουαρίου.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το Αμερικάνικο σαιτ, θέλει να έρχεται πολικό ψύχος πάνω από την Ελλάδα, σε συνδυασμό με συνεχόμενο βαρομετρικά χαμηλά από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, πράγμα που γίνεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε και πάρα πολλές βροχές και πλημμύρες.
Ακόμα και σε παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, δίνουν οι Αμερικάνοι πυκνές χιονοπτώσεις με αρνητικές θερμοκρασίες. Μάλιστα, τα προηγούμενα χρόνια η συγκεκριμένα ιστοσελίδα σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, δεν έδειχνε κάτι τέτοιο για τη χώρα μας, και όντως δεν είχαμε πολλά χιόνια.
Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πέφτει αρκετά μέσα σε προβλεψιμότητα αρκετών ημερών ως και μισό μήνα μετά. Πάντως σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, τα χιόνια αυτά και το κρύο αυτό που δείχνουν οι Αμερικάνοι, θα έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα, ίσως και μέσα στα Χριστούγεννα. Για να δούμε λοιπόν αν φέτος στη χώρα μας θα κάνουμε λευκά Χριστούγεννα ύστερα από πολλά πολλά χρόνια μη σας πούμε και δεκαετίες. Η γνωστή Αμερικάνικη ιστοσελίδα ονομάζεται accuweather.com.





http://dovites.blogspot.gr/

Αντιμέτωποι με υπέρογκες επιβαρύνσεις κινδυνεύουν να βρεθούν από το 2017 χιλιάδες αγρότες



Αντιμέτωποι με υπέρογκες επιβαρύνσεις κινδυνεύουν να βρεθούν από το 2017 χιλιάδες αγρότες λόγω της διάταξης για
την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 75% στο 100%.
Κι αυτό γιατί οι ισχύουσες διατάξεις επιτρέπουν στις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ να υπολογίσουν την προκαταβολή επί του φόρου που αναλογεί στο ετήσιο εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την έκπτωση φόρου ύψους 1.900-2.100 ευρώ που δικαιούνται πλεόν οι αγρότες  ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων καθώς αντιμετωπίζονται φορολογικά με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με την Ημερησία, προκύπτει από τη διάταξη του άρθρου 69 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που αναφέρει ότι η προκαταβολή φόρου για την εκκαθάριση δηλώσεων του 2017 θα γίνει με συντελεστή 100% επί του φόρου που θα προκύπτει από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Με βάση όμως αυτή τη διατύπωση, ως φόρος που προκύπτει από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί ληφθεί υπόψη το ποσό φόρου που αναλογεί πριν από την έκπτωση για τα προστατευόμενα τέκνα.



Αν δεν υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος τότε φόρο θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και αγρότες που με το νέο καθεστώς θα έπρεπε να είναι αφορολόγητοι.
Δείτε πίνακα με αναλυτικά παραδείγματα:






oparlapipas.gr

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Να πάρουμε 18 νησιά στο Αιγαίο που είναι τουρκικά»



Πολεμική ρητορική από την Άγκυρα
Μετά τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν «χτύπησε» και ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ζήτησε η Τουρκία να πάρει 18 Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο γιατί, όπως είπε «της ανήκουν».
Είναι προφανές πώς η Τουρκία κλιμακώνει την πολεμική ρητορική της. Από τη μία ο Ρ.Τ. Ερντογάν ζητάει επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης και αξιώνει η Κύπρος να αλλάξει σημαία, από την άλλη ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα θέτει θέμα «Τσαμουριάς» και τώρα έρχεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να ζητήσει και 18 Ελληνικά νησιά.
Το κάνει μάλιστα αυτό ασκώντας, δήθεν, κριτική στον Τούρκο πρόεδρο και του ζητάει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Δηλαδή, τι ακριβώς; Να κάνει πόλεμος
Σαν να μην έφταναν λοιπόν οι δηλώσεις Ερντογάν στη δημιουργία κλίματος έντασης ήρθε να προστεθεί και η δήλωση-κατηγορία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εναντίον του Ερντογάν γιατί δεν επεμβαίνει, όπως είπε, για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες «είναι τουρκικές».
Όσον αφορά μάλιστα στο θέμα της Κύπρου, που χθές ο Ρ.Τ. Ερντογάν είπε πώς η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη σημαία με ολόκληρη την Κύπρο γιατί εκεί «έχυσαν το αίμα τους Τούρκοι» ήρθε να υπερθεματίσει ο Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας ξανά τον Ερντογάν ότι θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.
Που αποσκοπεί αυτή η τακτική; Ο Ερντογάν έχει καταφέρει μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες να οδηγήσει και την αντιπολίτευση στην ίδια τακτική. Ουσιαστικά στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα η κοινωνία στρέφεται προς τον εξωτερικό εχθρό που αποκτά όλο και πιο συχνά όνομα. Είτε αυτό της Ελλάδας, είτε αυτό της Κύπρου. Είτε οι Έλληνες έχουν καταλάβει βραχονησίδες, είτε οι Ελληνοκύπριοι επιχειρούν να πάρουν εδάφη από τους Τουρκοκύπριους.
Όλα αυτά μερικά μόλις 24ωρα πριν τη διαφαινόμενη συνάντηση Τρίπρα – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου για την Πολιτιστική Κληρονομιά στο Άμπου Ντάμπι. Η συγκρουσιακή τακτική της Τουρκίας είναι όμως πράγματι συγκρουσιακή ή πρόκειται καθαρά για ένα παζάρι
Ο Μουσταφά Ακιτζί από το ίδιο βήμα απ’ όπου έκανε και τις δηλώσεις ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Ελληνοκυπρίους. «Επί 53 χρόνια σφετερίστηκαν τα δικαιώματά μας» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προσθέτοντας και αυτός ένα λιθαράκι στην ένταση.



http://apocalypsejohn.com/