Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΝΔ: Το "θέατρο" του Τσίπρα...

Επανάληψη του σκηνικού του περασμένου καλοκαιριού, διαπιστώνει η Νέα Δημοκρατία


...και οι βολές για τα "τεχνάσματα υψηλού ρίσκου"...

Με...χτύπημα εις διπλούν από τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να εγκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την...
περιδίνηση της χώρας σε έναν ατέρμονο διαπραγματευτικό κύκλο. Την ώρα, δε, που ο προβληματισμός στη λεωφόρο Συγγρού για τους κατά τους γαλάζιους επικοινωνιακούς τακτικισμούς της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι έντονος, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από την πλευρά της Ηρώδου Αττικού, ως μέσο απόδρασής από τις Συμπληγάδες, με το κόμμα να τίθεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Η ανησυχία περί επανάληψης του ασφυκτικού μοτίβου του 2015 είναι έκδηλη και αποτυπώθηκε εμφατικά στην τοποθέτηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη.
"Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας παίζει άλλο ένα πολύ ωραίο θέατρο, από αυτά τα γνωστά του. Πιστεύω ότι ο στόχος του είναι να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία και στους βουλευτές του ότι αυτός είναι κυρίαρχος και ότι αυτά που φέρνει στη Βουλή είναι δικά του και από κάτω να βάλει τους αριθμούς που τελικά θα φτάσει η συμφωνία με την Τρόικα. Το πρόβλημα στην όλη υπόθεση είναι ότι επειδή αυτοί είναι χειρισμοί υψηλού ρίσκου μπορεί να προκαλέσουν κάποιου είδους ατύχημα”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στα "Παραπολιτικά fm”. Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως, με βάση την εικόνα που ο ίδιος έχει, η απόσταση που χωρίζει την Αθήνα από τους πιστωτές είναι ακόμα μεγάλη και δεν αποτυπώνεται μόνο στον τομέα των κόκκινων δανείων, αλλά και στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό.
"Μονομερής ενέργεια θα είναι τη μέρα που θα φέρει στη Βουλή να ψηφίσει νομοσχέδιο, δεν είναι μονομερής ενέργεια η συνέντευξη τύπου του Τσακαλώτου! Μονομερής ενέργεια θα είναι την ώρα που θα ψηφίσει η Βουλή νούμερα που δεν έχουν συμφωνηθεί...Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει ένα από τα γνωστά επικοινωνιακά του τεχνάσματα, τεχνάσματα υψηλού ρίσκου, για να προσπαθήσει να διατηρήσει την εικόνα του ηρωικού διαπραγματευτή και ταυτόχρονα να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα...Πρέπει να έχετε πάντα όλοι την εξής πραγματικότητα ό,τι διαρρέει η κυβέρνηση αν δεν τον διασταυρώνεις με την άλλη πλευρά δεν πρέπει να του δίνεις καμία εμπιστοσύνη. Τέτοιοι ψεύτες δεν έχουν ξαναβρεθεί. Μιλάμε για κανονικούς ψεύτες! Δηλαδή αυτή η διαρροή ότι έχουμε κλείσει συνταξιοδοτικό και φορολογικό και εκκρεμούν μόνο τα κόκκινα δάνεια σας διαβεβαιώ είναι ψέμα, δεν συμβαίνει αυτό”, επεσήμανε και σημείωσε πως η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει, καθώς κάθε επιπλέον εικοσιτετράωρο προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της παράταξης, η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να ψηφίσει αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς θεωρεί λάθος το όλο μείγμα. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε με ένα ισχυρό "ασφαλώς”, όταν ερωτήθηκε εάν η χώρα οδεύσει σε εκλογές, σε περίπτωση που υπάρξει ατύχημα στη Βουλή ή έλλειμμα στην πλειοψηφία.
Ο έτερος αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως οι Συμπληγάδες που ανοίγονται στον ορίζοντα είναι αποτέλεσμα της παγίδευσης της κυβέρνησης στην ίδια της την ρητορική, αναφέροντας πως η τωρινή εικόνα έχει κάποια "θεατρικά χαρακτηριστικά” σαν και αυτά της περσινής διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη.
"Όλα αυτά γίνονται για να καλυφτεί η μεταστροφή της κυβέρνησης σε σχέση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις, το πακέτο όμως των 5,5 δις για το οποίο έχει μιλήσει η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος, είναι πάρα πολύ μεγάλο για να κρυφτεί πίσω από αυτά τα τεχνάσματα. Αφού ο πρωθυπουργός υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι το μνημόνιο θα ήταν πιο έντιμο και καθαρό από τη δική του πλευρά να προσπαθήσει να προχωρήσει μπροστά χωρίς να χάνει περιττό χρόνο και χωρίς όλες αυτές τις θεατρικές παραστάσεις...Δε μπορεί κανείς να βγάλει άκρη. Η κυβέρνηση είναι μέσα σε αδιέξοδα τα οποία εν πολλοίς η ίδια προκάλεσε, έχει τοίχο μπροστά, τοίχο πίσω, τοίχο δεξιά, τοίχο αριστερά. Τα επικοινωνιακά τρικ δεν πρόκειται να της δώσουν την λύση που θέλει, και όσο νωρίτερα το καταλάβει τόσο το καλύτερο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και για όλους μας φυσικά”, επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης (Παραπολιτικά fm).
Εστιάζοντας στο αίτημα για άμεση προσφυγή σε εκλογές, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το τοποθέτησε στη λογική των καθαρών λογαριασμών με τους πολίτες. "Το αν θα γίνουν εκλογές ή όχι δεν εξαρτάται όμως από την υποβολή του αιτήματος, εξαρτάται πως θα αντιμετωπίσει τα πράγματα ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία. Και όπως τους βλέπω μου φαίνονται ότι είναι διατιθέμενοι τελικώς να στηρίξουν όλα τα μέτρα τα οποία θα φέρει ο κ. Τσίπρας απλώς αφιερώνουν ένα μεγάλο χρόνο σε αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν πολιτική διαπραγμάτευση και εγώ το θεωρώ θεατρική παράσταση, προκειμένου να καλύψουν όσο περισσότερο γίνεται τα μέτρα αυτά και να μην γίνονται αντιληπτά”, ανέφερε.




nonews news

Σήμα κινδύνου για την οικονομία...


Ιδιαίτερα δραματικές εξελίξεις - με σχετικά άμεση και μακροπρόθεσμη μη αναστρέψιμη ζημιά - «βλέπει» το ΙΟΒΕ, σε περίπτωση...
ρήξης ή μη ομαλής εφαρμογής του προγράμματος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, η ύφεση της οικονομίας θα παρουσιάσει μικρή ενίσχυση - γύρω στο 1% του ΑΕΠ - και πάντως, θα εξαρτηθεί καθοριστικά από τον χρόνο και τα χαρακτηριστικά με τα οποία θα κλείσει η αξιολόγηση.
Παρουσιάζοντας την πρώτη τριμηνιαία φετινή έκθεση του Ιδρύματος για την ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Τακης Αθανασοπουλος, διαπίστωσε ότι η συνολική κατάσταση - αν δεν είναι χειρότερη - δεν διαφέρει από εκείνη του 2010. 
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, έκανε λόγο για έλλειψη σωστού προσανατολισμού στην πολιτική, προσθέτοντας ότι όσο δεν μεταρρυθμίζεται η οικονομία, τόσο απομακρύνεται η ημερομηνία λήξης της κρίσης.
Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο, θα επηρεάσουν δυσμενώς τόσο την ιδιωτική κατανάλωση, όσο και την απασχόληση στο λιανεμπόριο και την εστίαση.
Μάλιστα, οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις αναμένεται να επιβεβαιωθούν, παρά την προβλεπόμενη άνοδο του τουρισμού. Η ανεργία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, αναμένεται να αυξηθεί στο 25,2% φέτος από 24,4% στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.
Την ίδια ώρα, το χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα - ως αποτέλεσμα των νέων δημοσιονομικών μέτρων - εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τον αποπληθωρισμό, ενώ ταυτόχρονα, η αύξηση του ΦΠΑ και η επερχόμενη αύξηση των έμμεσων φόρων θα λειτουργήσουν ανασχετικά.
Ως αποτέλεσμα, το Ινστιτούτο προβλέπει, για το τρέχον έτος, μηδενικό πληθωρισμό ή μικρή πτώση τιμών.





nonews news