Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εμπλοκή με τους θεσμούς! Πανικός!

thesmoi



Σε συνέχεια του άρθρου του voicenews.gr με τίτλο "Οι δανειστές επιμένουν σε μειώσεις συντάξεων παρά τα ισοδύναμα", η κυβέρνηση φαίνεται πως επιμένει στην διαπραγμάτευση των προτάσεων των θεσμών, δίχως όμως να σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται νέο εμπόδιο για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του 1 δισ. ευρώ καθώς, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων και της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, που εάν συνδυαστούν με τον "τοίχο" του ασφαλιστικού, δημιουργούν ένα "εκρηκτικό" κλίμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη, αναφέροντας ότι η συμφωνία βρίσκεται προ των πηλών, με το κλείσιμό της να αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση δεν έρχονται μονάχα από την Ευρώπη, αλλά και από το εσωτερικό του κόμματος, με την κυβερνητική πλειοψηφία να γίνεται όλο και πιο αδύναμη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε σε σημερινή του δήλωση ότι, δεν πρόκειται να ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ με ξένο μάνατζμεντ, αλλά και τα προτεινόμενα μέτρα για τα κόκκινα δάνεια.








voice news

Έκτακτο! Θέλουν φυλακή τον πρωθυπουργό; Μαζεύουν στοιχεία...

tsts


Σύμφωνα με πληροφορίες (τις οποίες το voicenews.gr απλά μεταδίδει και δεν υιοθετεί), πολυεθνική νομική εταιρία συλλέγει στοιχεία εναντίον τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Γιάνη Βαρουφάκη.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν Γερμανούς σε καίριες θέσεις αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να προσκομίζουν έγγραφα, που επιφέρουν νομικές ευθύνες και τα οποία φέρουν την υπογραφή του κ. Βαρουφάκη, στην εν λόγω εταιρία.
Η πολυεθνική προσπαθεί αν συλλέξει αντίστοιχα έγγραφα που ενοχοποιούν και τον πρωθυπουργό.
Όταν πια τα στοιχεία στο σύνολό τους μαζευτούν, θα αξιοποιηθούν από ένα εκ τον υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ.







voice news

Βόμβα! Έξαλλη η Ρωσία με την κυβέρνηση με την απίστευτη πρόκλησή της

rvsiaelleuropi
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας, να στραφεί έμμεσα με το μέρος της ΕΕ, όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με πηγές του voicenews.gr, Ελλάδα και Ουγγαρία δεν έχουν δηλώσει επίσημα πια είναι η στάση τους σχετικά με την απόφαση των Βρυξελλών, για παράταση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, και οι οποίες έληγαν στις 31  Ιανουαρίου 2016.
Συγκεκριμένα, Ευρωπαίος εκπρόσωπος δήλωσε ότι: «Μέχρι στιγμής, κανένας από Ελλάδα ή την Ουγγαρία, δεν έχει υποβάλει  επίσημες ενστάσεις για το θέμα αυτό».
Η "σιγή" των 2 χωρών για το θέμα πρόκειται να ληφθεί ως ένα έμμεσο "ναι" από την ΕΕ, με την Ρωσία να μην είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την έκβαση των γεγονότων.
Η συγκεκριμένη κίνηση πρόκειται να φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα, καθώς η συνέχιση του εμπάργκο πλήττει σοβαρά την ελληνική οικονομία, λόγο της μείωσης των εισαγωγών - εξαγωγών, αλλά και των υποψήφιων επενδυτικών κινήσεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ρήξη των σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας, ρήξη η οποία ανοίγει τις πόρτες για ένα επικερδές συνεργατικό μέλλον με την ρωσική αγορά, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει η "ανατολή".




voice news

ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΜΕΡΕΣ Η ΑΡΚΟΥΔΑ «ΒΡΥΧΑΤΑΙ» ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ


ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΜΕΡΕΣ Η ΑΡΚΟΥΔΑ «ΒΡΥΧΑΤΑΙ» ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ1
Επί εβδομήντα συνεχείς μέρες ασταμάτητα αεροπορικές επιθέσεις από τα ρωσικά fight jets εναντίον των Τζιχαντιστών και των Τουρκομάνων συμμάχων της Τουρκίας, έκαναν σκόνη τις γραμμές αντίστασης του Ισλαμικού Χαλιφάτου με αποτέλεσμα να καταρρεύσει οριστικά η άμυνα της πόλης Χομς και να πέσει στα χέρια του συριακού στρατού
Παράλληλα και από τον στόλο της Κασπίας αλλά και από το πυρηνικό υποβρύχιο στην Μεσόγειο, άλλες παρτίδες με ρωσικές ρουκέτες πλήττουν ανελέητα τις θέσεις των Τζιχαντιστών
Η ρωσική αποκάλυψη σε όλο της το μεγαλείο στα βίντεο που παραθέτουμε!
Κάποιοι εκεί στην Άγκυρα αναρωτούνται ποιος έχει σειρά ?

Το πιο ισχυρό όπλο στη γη στα χέρια της Βόρειας Κορέας;


h-bomb_explosion
Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει μια βόμβα υδρογόνου και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει μαζί με πυρηνικές κεφαλές για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.
«Καταφέραμε να γίνουμε μια μεγάλη πυρηνική δύναμη ικανή να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδας με πανίσχυρη πυρηνική ενέργεια και χτυπήματα υδρογόνου», φέρεται να είπε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Ειδήσεων. Ανέφερε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα «πρέπει να συνεχίσει με την ενεργή ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας».
Η δήλωση έρχεται καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν σε περιοδεία επιθεώρησης όπλων σε αναβαθμισμένο εργοστάσιο στην Πιονγκγιάνγκ την Πέμπτη, σύμφωνα με το TASS που επικαλέστηκε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η χώρα έχει στην πραγματικότητα σχεδιάσει και κατασκευάσει μια βόμβα υδρογόνου.
Πράγματι, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και ειδικοί, λένε ότι η Βόρεια Κορέα είναι απίθανο να έχει αρκετή επιστημονική τεχνογνωσία για να σχεδιάσει μια H-bomb.
«Δεν έχουμε καμία πληροφορία ότι η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει μια βόμβα υδρογόνου», είπε ένας αξιωματούχος από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. «Δεν πιστεύουμε ότι η Βόρεια Κορέα, η οποία δεν κατόρθωσε να συρρικνώσει πυρηνικές βόμβες, έχει την τεχνολογία για να παράγει H-bomb».
Μια βόμβα υδρογόνου είναι ένα πυρηνικό όπλο μαζικής καταστροφής που χρησιμοποιεί ενέργεια από μια αρχική πυρηνική έκρηξη για να πυροδοτήσει μια δεύτερη πυρηνική σύντηξη και είναι μακράν το πιο ισχυρό όπλο στη γη.

Εργατικό ατύχημα στο εργαστήριο ανατομίας του ΕΚΠΑ

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Εργατικό ατύχημα στο εργαστήριο ανατομίας του ΕΚΠΑ

Με ελαφρά εγκαύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματά υπάλληλος του Εργαστηρίου Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία ταρίχευσης πτώματος.

Ο ταριχευτής υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τον θώρακα από τοξικά υλικά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συναδέλφους του, ενώ σήμερα τον επισκέφτηκε ο διευθυντής του εργαστηρίου και καθηγητής Ανατομίας Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο ίδιος δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την πρυτανεία του ιδρύματος για το περιστατικό, ενώ έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος. Σημείωσε, επίσης, ότι έχει ζητήσει από το 2010 να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του εργαστηρίου ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΠΑ επιρρίπτει ευθύνες στη διεύθυνση του εργαστηρίου, την οποία κατηγορεί ότι αντικατέστησε βασικά εργαλεία ταρίχευσης με έναν ψεκαστήρα αμφιβόλου ποιότητας και αυτό παρά τις ενστάσεις του υπαλλήλου, ο οποίος έχει προϋπηρεσία 12 ετών στο εργαστήριο.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν πετάχτηκαν από το μηχάνημα ψεκασμού τοξικά καυστικά υγρά (φαινόλη και φορμόλη). Στην ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται επίσης λόγος για «τραγικές έως ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο ταριχευτήριο του ΕΚΠΑ» και ότι «ενώ έγινε ανακαίνιση σε όλο το Εργαστήριο Ανατομίας (στα γραφεία των καθηγητών και αλλού), ο συγκεκριμένος χώρος παρέμεινε στην οικτρή κατάσταση που ήταν».





hmerisia

Bild: Κίνδυνος να επιστρέψει η Ελλάδα επιδοτήσεις

«Κίνδυνος επιστροφής κοινοτικών επιδοτήσεων για την Ελλάδα»
– «Λόγω χάους στις υπηρεσίες», είναι ο τίτλος και υπότιτλος άρθρου στη σημερινή Bild, που σημειώνει πως «η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους έως και 6,5 δισ. ευρώ, διότι 66 συμπεφωνημένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015».
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως, σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αθήνα έχει σχεδιάσει πολλά έργα, χωρίς να συμπεριλάβει τις τοπικές αρχές. «Από τα 100 πρότζεκτ που συγχρηματοδοτούνται στην παρούσα φάση και εδώ και 14 χρόνια από την Ε.Ε., στα 52 (5,5 δισ. ευρώ) σημειώνονται καθυστερήσεις ενώ 14 (1 δισ. ευρώ) κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν.
Σύμφωνα με τη Bild, η επικεφαλής της επιτροπής Ίνγκε Γκρέσλε (σσ. ευρωβουλευτής των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών) δήλωσε: «Η μιζέρια δεν οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων για την Ελλάδα, αλλά στο ότι η χώρα θέτει εμπόδια στον εαυτό της».
Deutsche Welle






hellasforce

Τι ισχύει τελικά με τις αποδείξεις


Ξεκαθαρίζει το τοπίο μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε για τη συλλογή αποδείξεων. Πλέον όλα δείχνουν ότι για τα εισοδήματα
του 2015 δεν θα απαιτείται η συλλογή αποδείξεων για το αφορολόγητο, ενώ από τη νέα χρονιά θα μετρούν μόνο συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Η σύγχυση δημιουργθήκε όταν το υπουργείο Οικονομικών διέρρευσε σχέδιο για επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων, για τα εισοδήματα του 2015.

Αυτό σήμαινε ότι οι πολίτες - που δεν είχαν υποχρέωση να μαζεύουν αποδείξεις φέτος - θα είχαν μπροστά τους μόλις 20 μέρες για να μαζέψουν τα μαγικά χαρτάκια.

Το υπουργείο Οικονομικών σημείωνε ότι διαπίστωσε κενό στο νόμο για τις αποδείξεις μετά τη μείωση του ποσοστού από το 25% στο 10% του ετήσιου εισοδήματος προκειμένου να κατοχυρωθεί η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ. Σημειώνεται ότι η βάση της νομοθεσίας η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με την υποχρεωτική συλλογή και προσκόμιση αποδείξεων από το φορολογούμενο αφορά μέχρι και τα εισοδήματα του 2014.

Για το 2015 υπήρχε νομοθετική εκκρεμότητα.

Στο νομοσχέδιο που προωθείται θα περιληφθεί διάταξη με την οποία από την 1.1.2016 παύει η υποχρέωση συλλογής χάρτινων αποδείξεων και την έκπτωση φόρου θα κερδίζουν μόνο όσοι έχουν κάνει δαπάνες με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών έως ενός ύψους του εισοδήματός τους. Από το συγκεκριμένο μέτρο θα εξαιρούνται οι ακρίτες και οι ηλικιωμένοι.






taxalia

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ μεγαλέμπορος λαθραίων όπλων που «ψαχνόταν» να πουλήσει στους τζιχαντιστές


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί ότι ο 49χρονος έψαχνε «δίαυλο» συνεργασίας με τον 
ISIS για την αγοραπωλησία σύγχρονων οπλικών συστημάτων, τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς -ακόμη και μαχητικών αεροσκαφών.

Φέρεται, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, να ήταν προμηθευτής όπλων της Χεζμπολάχ, άλλων ένοπλων οργανώσεων της Μέσης Ανατολής και ομάδων που δρουν σε Ιράν, Ιράκ, Λιβύη και Ουκρανία.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι υπήκοος ΗΠΑ και Ιορδανίας, με τις αμερικανικές αρχές, τις τελευταίες εβδομάδες, να έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον εντοπισμό του στη χώρα μας, έχοντας πληροφορίες ότι θα έρθει εδώ, προκειμένου να κλείσει συναντήσεις με «άγνωστα» άτομα για την αγοραπωλησία όπλων.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επιχειρώντας να εξηγήσουν την «εύκολη» διαρροή τόσων πληροφοριών για το παρελθόν του, εκτιμούν πως ο 49χρονος μπορεί να ήταν ένα «δόλωμα» ξένων μυστικών υπηρεσιών σε κυκλώματα λαθρεμπόρων όπλων, ένας ελεγχόμενος εσωτερικός πληροφοριοδότης (insider) σε παραγγελίες προμήθειας οπλισμού από ένοπλες οργανώσεις και ελέγχου αυτών των αγοραπωλησιών.

Η σπουδή των αμερικανικών αρχών για τη σύλληψή του αποδίδεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης είτε σε «ξεκάρφωμα» αυτής της συνεργασίας του είτε σε πιθανή «αυτονόμησή» του, κάτι που φαίνεται πιθανότερο. Μήπως, δηλαδή, ο 49χρονος προέβη σε ανεξέλεγκτες ενέργειες, εκτός ελεγχόμενης δράσης, επιδιώκοντας ίσως την επαφή με το Ισλαμικό Κράτος και την προμήθεια όπλων σε αυτό, με σκοπό τα υπέρογκα κέρδη. Δεν αποκλείεται η έλευσή του στη χώρα μας πριν από τρεις ημέρες από την Αίγυπτο, όπου είναι μόνιμος κάτοικος, να είναι αποτέλεσμα μιας «στημένης» συνάντησης για τη συμφωνία αγοραπωλησίας όπλων, με σκοπό τη σύλληψή του.

Διαπιστώνεται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας έκανε συχνά ταξίδια στην Ελλάδα, προκειμένου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να έχει συναντήσεις με άτομα που ενδεχομένως σχετίζονταν με συμφωνίες αγοραπωλησιών οπλισμού (μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους, σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα, πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, διόπτρες, φυσίγγια) και να κανονίσει τις λεπτομέρειες μεταφοράς τους.




taxalia

Ο ΗΓΕΤΗΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ;;;Ή ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ;;;


Δυστυχώς ο Ρώσος πρόεδρος ετοιμάζει κάτι που ίσως αποβεί μοιραίο για την Ευρώπη και τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που διαδίδεται και σε όλα τα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες. ...
 
 
Υπάρχει σε πολλούς ο φόβος ενός πολέμου.. !! 
«ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ» 
 
«Η Τουρκία θα πληρώσει πολλές φορές αυτό που έκανε και όχι μόνο με οικονομικές κυρώσεις» δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και συνέχισε λέγοντας «ο Αλλάχ σκοτείνιασε την κρίση των Τούρκων ηγετών για να τους οδηγήσει στην τιμωρία», δείχνοντας έτσι την αποφασιστικότητά του να «μικρύνει» τον τουρκικό παράγοντα στην περιοχή, και να εξαλείψει μια για πάντα τα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
 
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικά F-16, έχει προχωρήσει σε σειρά οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας που αναμένεται να χτυπήσουν την καρδιά της τουρκικής οικονομίας. Μιας οικονομίας που αντίθετα με την ρωσική που είναι αυτάρκης, εξαρτάται άμεσα από τις εισαγωγές προϊόντων και ενέργειας. 
 
Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σήμερα στην Δούμα ειπε «εάν κάποιος νομίζει ότι μετά την διάπραξη ενός τέτοιου προδοτικού εγκλήματος πολέμου, να σκοτώσει ανθρώπους μας, θα είναι δυνατόν μετά να ξεφύγει με απλές κυρώσεις στις ντομάτες ή στις επιχειρήσεις, γελιέται σφόδρα. Θα του υπενθυμίζουμε περισσότερες από μία φορά τι έκαναν και θα μετανιώσουν πολλές φορές ότι συνέβη, είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι για το τι ενέργειες θα ακολουθήσουμε.» 
 
Συμπλήρωσε δε ότι «ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει τους Τούρκους ηγέτες κάνοντάς τους να χάσουν το μυαλό τους»! 
Είπε ακόμα ότι «οι όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις με την Τουρκία μπορούσαν να λυθούν με άλλους τρόπους. 
 
Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος», τόνισε ωστόσο ότι «δεν θα απαντήσουμε με όπλα στην Τουρκία, μην περιμένετε από τη Ρωσία νευρικές και υστερικές αντιδράσεις».  
Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες στρατιωτικές κινήσεις καθώς ενίσχυσε την στρατιωτική βάση στην Συρία όπου θα επιχειρούν άλλα 12 ρωσικά αναχαιτιστικά (8 Su-27SM και 4 Su-30SM) τα οποία θα προστατεύουν τα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης Su-24 όταν θα επιχειρούν στα τουρκοσυριακά σύνορα προκειμένου να ενισχυθεί η ρωσική ικανότητα εναέριας απαγόρευσης, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας ως απόρροια, της έλλειψης συνοδείας από μαχητικά εναέριας υπεροχής.  
Η περιοχή κάτω από το σημείο που έγινε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στο Jabal al-Turman έγινε πεδίο βολής της ρωσικής Αεροπορίας με συνολικά 40 επιδρομές σε λιγότερο από 24 ώρες, ένα δεύτερο τουρκικό κομβόι που επιχείρησε να πέρασει τα σύνορα καταστράφηκε ολοσχερώς από τα ρωσικά μαχητικά Su-34! 
 
Ο λόγος; 
Επιχείρησε να πέρασε τα σύνορα χωρίς να ζητήσει την άδεια της συριακής κυβέρνησης!
 
Τι σημαίνει αυτό;
 
Ότι «κλειδώθηκαν» τα τουρκοσυριακά σύνορα και οποιαδήποτε προσπάθεια πλέον να εισέλθουν σε συριακό έδαφος θα καταστρέφεται! 
 
Για πρώτη φορά φωτογραφήθηκαν ετοιμοπόλεμα ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 στην Συρία και μάλιστα απ'ότι φαίνεται είναι «φορτωμένα» με κάθε είδους αντιπυραυλικά μέσα και βέβαια τα νέας τεχνολογίας κατευθυνόμενα με λέηζερ βλήματα που εκτοξεύονται από το πυροβόλο των 125 χλστ.! 
 
Αρα: 
Η επέλαση στην περιοχή των Τουρκμένων της Συρίας είναι θέμα ημερών. 
 
Ο Β.Πούτιν θα ενισχύσει και την ρωσική βάση στην Αρμενία δημιουργώντας έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στην Τουρκία, αλλά και στο δεύτερο τουρκικό κράτος του Αζερμπαϊτζάν. 
 
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην 58η Ρωσική Στρατιά να αναπτύξει συντάγματα και ταξιαρχίες ηλεκτρονικού πολέμου, αντιαεροπορικά συστήματα, MLRS, πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα Αρμενίας-Τουρκίας κάνοντας χρήση της κοινής αμυντικής συμφωνίας Ρωσίας-Αρμενίας! 
 
Η ρωσική αεροπορική βάση 3624 στο Ερεβάν διαθέτει μαχητικά MiG-29, Su-30SM, S-400, S-300, Iskander, Krasukha-4. 
 
Σύμφωνα με αναλυτές, η Ρωσία έχει «βάλει» την Τουρκία μεταξύ Συρίας και Αρμενίας ελέγχοντας το 85% της τουρκικής επικράτειας με όλα τα όπλα να στοχεύουν Άγκυρα ενώ την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις φορτώνουν τα μαχητικά γράφοντας στους πυραύλους ένα μήνυμα εξαιρετικά αφιερωμένο στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Συγχώρα μας Ρετζέπ». 
 
Φαίνεται ότι όλοι έχουν ως δεδομένο τη κατάρριψη τουρκικού μαχητικού... Δίνει τους S-300 στο Ιράν και ενεργοποιεί τους S-400 στην Συρία με αποτέλεσμα να «κλειδώνει» όλη την αχανή έκταση από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι και την Τεχεράνη. 
 
Εφοδίασε τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας με δύο κορβέτες που εκτοξεύουν βλήματα cruise Kalibr προς στοχοποίηση των βορείων παραλίων της Τουρκίας. Η νότια στρατιωτική Διοίκηση πραγματοποιεί ασκήσεις στον Καύκασο. 
 
Το ρωσικό υπερκαταδρομικό «Μoskva» βρίσκεται στα ανοιχτά της Συρίας και «ασφαλίζει τον συριακό εναέριο χώρο με την ναυτική έκδοση των S-300 αλλά και στοχοποιεί τα νότια παράλια της Τουρκίας με πυραύλους cruise Kalibr, ενώ πλέει και ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Κilo στην Α.Μεσόγειο το οποίο επίσης εκτοξεύει πυραύλους kalibr. 








volcano times

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!!!!


Οι Έλληνες είναι άχρηστοι και επικίνδυνοι για την Ε.Ε και τις ΗΠΑ - Το πείραμα "Ευρωστρατός" ξεκινά στην Ελλάδα και το σιγοντάρουν όλοι οι φιλοευρωπαϊστές. 

Από την βοήθεια της Frontex στις δράσεις του ελληνικού λιμενικού περάσαμε στην δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής. Επειδή όμως η Ε.Ε εδώ και χρόνια στρώνει τον δρόμο για έναν Ευρωστρατό, παράλληλα με την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής δημιουργεί και την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή. 


Η Κομισιόν όχι μόνο έκανε δεκτό το αίτημα του γαλλογερμανικού άξονα για παρέμβαση της Frontex χωρίς να έχει γίνει αίτημα για βοήθεια από το κράτος-μέλος, αλλά δημιουργεί το νέο υπερόπλο της Ε.Ε που θα έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στα εδάφη όλων των κρατών-μελών και να κινητοποιεί ομάδες άμεσης δράσης με δική της ευθύνη. 


Ελλάδα: Το πειραματόζωο του Ευρωστρατού 


Όλα και πάλι ξεκίνησαν στην Ελλάδα που έχει γίνει το καλύτερο πειραματόζωο της Ε.Ε όταν θέλει να αλλάξει το όποιο σύστημά της καθολικά στα υπόλοιπα μέλη-κράτη. Από την ισχυροποίηση της Τραπεζικής Ένωσης μετά την κρίση στην Ελλάδα φτάσαμε και στο διά ταύτα. Με αφορμή την μη έγκαιρη (και καθόλου τυχαία καθυστέρηση) από την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από την Frontex για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της με τις εισροές προσφύγων και μεταναστών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε ένα καλό πάτημα να ετοιμάσει ένα σχέδιο νόμου όπου κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστεί προς ψήφιση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. 


Με δόλωμα την έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν οι αρχηγοί των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της Ελλάδας στην τελευταία τους συνάντηση για το ασφαλιστικό είχαν βγάλει κοινό ανακοινωθέν για το προσφυγικό με το οποίο ζητούσαν από την Ε.Ε την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής για να αποφύγουν δήθεν την έξοδο από την Συμφωνία Σένγκεν. 


Ήταν ένα πολύ πετυχημένο τρικ των εντολέων Ευρωπαίων με την ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά φιλοευρωπαϊκά κόμματα να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο με την προσφυγική κρίση και να μπουν μπροστά τα σχέδια της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας πρώτα στο πειραματόζωο Ελλάδα και μετέπειτα στα υπόλοιπα κράτη-μέλη. Ο κ. Τσίπρας πάντα βροντοφώναζε ότι το προσφυγικό είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση. Την λύση, λοιπόν, του την έδωσε η Ε.Ε που από τη νέα χρόνια θα μπορεί να επεμβαίνει σε όλα τα σύνορα της Ελλάδας, θα έχει τον κύριο λόγο των επιχειρήσεων όποτε θέλει με το πρόσχημα ότι κινδυνεύει η ασφάλεια των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών. 


Το όραμα της Ε.Ε ξεκινά από την Ελλάδα 


Επεκτείνοντας το άρθρο 42 της Συνθήκης της Ε.Ε και την Συνθήκη Λειτουργίας της Ε.Ε όπου γίνεται αναφορά για την κοινή πολιτική ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνει χώρα -όμως σύμφωνα με τους συνταγματικούς κανόνες των κρατών-μελών- η Ε.Ε είναι στο πρώτο στάδιο μετά την απόφαση της Κομισιόν για το πρώτο βήμα δημιουργίας ενός Ευρωστρατού. "Η κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας περιλαμβάνει τον προοδευτικό προσδιορισμό κοινής αμυντικής πολιτικής της Ένωσης. Αυτό θα οδηγήσει στην κοινή άμυνα όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποφασίζοντας ομόφωνα, το αποφασίσει. Θα πρέπει, στην περίπτωση αυτή, να συνιστά στα κράτη μέλη την υιοθέτηση μιας τέτοιας απόφασης, σύμφωνα με τους αντίστοιχους συνταγματικούς κανόνες τους". 


Από το "συνιστά στα κράτη-μέλη" η Κομισιόν προχωρά με ταχύτατα βήματα στο "επιβάλλει" κάνοντας το όραμα του επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής του Γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Ρόντγκεν να πραγματοποιηθεί. "Ένας κοινός στρατός της Ε.Ε είναι ένα ευρωπαϊκό όραμα που ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα", είχε πει ο Γερμανός πολιτικός περίπου τρεις μήνες πριν χτυπηθεί το Παρίσι από την ισλαμική "τρομοκρατία". Ήρθε επιτέλους η ώρα για τους φιλοευρωπαίους μετά από το "τρομοκρατικό χτύπημα" η Γερμανία να κάνει από κοινού πρόταση με την Γαλλία προς την Κομισιόν για Ευρωσυνοριοφυλακή και Ευρωακτοφυλακή. Στήνουν σιγά-σιγά τα τμήματα ενός στρατού με πρώτη χώρα την Ελλάδα και με μία κυβέρνηση που προσκυνά τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες ως ευαγγέλιο. Χτυπούν την κατάλληλη στιγμή όταν οι πολίτες είναι αποδυναμωμένοι από τον φοροπόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση με τους δανειστές μην έχοντας κουράγια να αντιδράσουν για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την ίδια τους την οντότητα ως πολιτών ανεξάρτητου κράτους. 


Νέες ταυτότητες για τους "επικίνδυνους" Έλληνες 


Καθόλου τυχαία την ίδια στιγμή που η Κομισιόν ανοίγει το θέμα της παρέμβασης ευρωπαϊκών στρατευμάτων στα κράτη-μέλη αρχίζοντας από την Ελλάδα, οι ΗΠΑ ζητούν οι ταυτότητες των Ελλήνων πολιτών να γίνουν με βιομετρικά στοιχεία (αποτύπωμα ίριδας) για την ασφάλεια των ΗΠΑ από Έλληνες που ταξιδεύουν πέραν του Ατλαντικού για τουρισμό ή επαγγελματικά ταξίδια. Αν δεν το κάνουν αυτό τότε οι φίλοι Αμερικανοί δεν θα θεωρούν τα διαβατήρια των Ελλήνων ταξιδιωτών. Απειλή πάνω στην απειλή από φίλους και συμμάχους ενώ η κυβέρνηση πραγματικά παίζει έναν ρόλο ανθελληνικό. 


Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων των Ελλήνων με αυτές τις νέας τεχνολογίας "είναι υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην Ε.Ε και στις ΗΠΑ". Η Ε.Ε βρήκε την σύμμαχό της Αμερική για να κάνει το επόμενο βήμα ταυτοποίησης των Ελλήνων που ταξιδεύουν εκτός των ελληνικών συνόρων ακόμα και μέσα στην Ε.Ε. 


Οι Έλληνες για τους Ευρωπαίους μετατράπηκαν από τεμπέληδες και άχρηστοι το 2010, σε ανίκανους να υπερασπιστούν τα εδάφη τους το 2015 και σε επικίνδυνους για την ασφάλεια των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών από σήμερα και εις το διηνεκές. Αν αυτός είναι ο δρόμος της Ε.Ε της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας τότε ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν πραγματικά ο πρώτος σωστός Ευρωπαίος Πολίτης.
Ξενοφώντας Ερμείδης 









volcano times

ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ;;;ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!Τυχαίο;;Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση!!!



Το Αμερικανικό προξενείο ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία του στην Κωνσταντινούπολη. Ο λόγος που επικαλούνται οι αμερικανικές αρχές ονομάζεται «πιθανή απειλή για την ασφάλεια του». 

«Σε σχέση με ληφθείσες πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, το προξενείο θα λειτουργήσει για περιορισμένο διάστημα», αναφέρει η ανακοίνωση του προξενείο. 

Σημειώνεται ότι η παροχή των υπηρεσιών, που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή θα πρέπει να αναβληθεί για αργότερα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το προξενείο στα Άδανα και οι προξενικές αρχές στη Σμύρνη θα λειτουργήσουν κανονικά. 

« Συνιστούμε στους Αμερικανούς πολίτες να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης, να παραμένουν ενήμεροι για τοπικές εκδηλώσεις και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για την προσωπική τους ασφάλεια», αναφέρουν Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. 

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την φύση των πιθανών απειλών για τις αμερικανικές αρχές δεν είναι δεδομένες, καταλήγει το ανακοινωθέν . 

Πιθανόν , σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, να πρόκειται για πληροφορίες για επιθέσεις τζιχανστιστών σε αμερικανικούς διπλωματικούς στόχους. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η ισχυρή παρουσία ακραίων ισλαμιστών εντός του τουρκικού κράτους. 

Επίσης «παίζει» και το σενάριο αντιποίνων από την Μόσχα στο στην τουρκική δύναμη που εισέβαλε στο Ιράκ , σε απάντηση της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24. 

Όσον αφορά την Τουρκία, είναι σαφές ότι εδώ δεν είναι μόνο οι «απειλές» που αναφέρουν οι Αμερικανικές διπλωματικές αρχές. 

Προφανώς, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να «χαλιναγωγήσει» την Άγκυρα και να μην προβεί σε μία ακόμη επικίνδυνη « πρωτοβουλία» , σε όλα τα « μέτωπα» τα οποία έχει ανοίξει η προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση των ισλαμιστών του AKP. 

Το κλείσιμο του Προξενείου, αποτελεί πιθανότατα μια πρώτη προειδοποίηση. Δεν είναι τυχαίο ότι συνέπεσε με την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος 

«Υπάρχει το συμπέρασμα ότι αυτές οι «ανεξάρτητες» δράσεις του τουρκικού στρατού για τους Αμερικανούς ήταν μία πρώτης τάξεως έκπληξη. 

Επίσης επισημαίνεται ότι η Τουρκία είναι ο πιο απρόβλεπτος «παίκτης» που υλοποιεί κινήσεις που προβληματίζουν έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, ο οποίος ήταν στην αντιπροσωπεία των μονίμων αντιπροσώπων των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και αριθμό Αμερικανών αξιωματούχων. 

Ο Βιτάλι Τσούρκιν εκτιμά ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα «δροσίσει τα θερμά κεφάλια στην Άγκυρα», και η Τουρκία σε αντίδραση θα λάβει «νέα μέτρα ακόμα πιο απερίσκεπτα».! 

Η νεοοθωμανική Τουρκία έχει εισέλθει « σφήνα» πάνω στην διαδικασία διαμοιρασμού του κόσμου , από τις ΗΠΑ , την Ρωσία και την Κίνα. Μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα εδώ και πέντε χρόνια. 

Δεν έχει καμία μα καμία τύχη , και τα γεγονότα από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσουν τα «χνάρια» του Βρετανού αθυρόστομου Στρατηγού Άλενμπυ, ο οποίος το 1915, που διέλυσε την Οθωμανική αυτοκρατορία , την οποία υποστήριζαν οι Γερμανοί . Τυχάιο; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση.






volcano times

ΤΩΡΑ!!!ΕΣΚΑΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΦΟΒΕΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!


Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο γεωπολιτικός αναλυτής, Αλεξάντρ Λάτσα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει ως στόχο την υλοποίηση του σχεδίου της «Μεγάλης Αλβανίας»...
με σκοπό να βλάψουν την Σερβία και την Ρωσία.

Συγκεκριμένα στο άρθρο του κ. Λάτσα αναφέρονται τα εξής: 

«Η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», θα δώσει φωτιά στα Βαλκάνια και η φωτιά αυτή θα φέρει αποδυνάμωση της Ευρώπης και θα αποσταθεροποιήσει χώρες στις οποίες πυκνοκατοικούνται από Ορθόδοξους, όπως τα Σκόπια, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Σερβία. Η Σταυροφορία κατά του κομμουνιστικού κόσμου μετατράπηκε σε Σταυροφορία ενάντια του Ορθόδοξου Κόσμου. Η ενοποίηση των αλβανικών φυλών. 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, έχει υποστηρίξει τη χορήγηση αλβανικής ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό. Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη Βλόρε/Αυλώνα, με την ευκαιρία της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η δήλωση αυτή ακολουθήθηκε και από άλλες, κάπως, απομονωμένες, όπως στις δηλώσεις που έκανε στο Κοσσυφοπέδιο με τον ομόλογό του, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος υποσχέθηκε την ενοποίηση των Αλβανών.Ο χώρος επιλέχθηκε να είναι στο Κοσσυφοπέδιο, που σήμερα κατοικείται κατά πλειοψηφία από Αλβανούς, αλλά δεν ήταν έτσι πάντα.

Το 1974, χορηγήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο το καθεστώς μιας αυτόνομης επαρχίας, για να αφαιρεθεί μετά από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 1989, όταν οι Σέρβοι αποτελούσαν μόνο το 15 τοις εκατό του πληθυσμού. Όταν, το 2008, το Κοσσυφοπέδιο διακήρυξε την ανεξαρτησία του – μια δεκαετία μετά την επέμβαση των δυτικών δυνάμεων- λίγοι αναλυτές έδειξαν με το δάχτυλό τους την κυριαρχία του Αλβανισμού σε αυτό το μικρό κράτος. 

Οι δυτικές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε αμέσως την ανεξαρτησία του, χωρίς να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη μεταχείριση της σερβικής μειονότητας παρά το τρομερό προηγούμενο του 2004, όταν οι Χριστιανοί έγιναν θύματα σφαγής, πυρπόλησης εκκλησιών και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκούσαν τέσσερα χρόνια για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να καθορίσει ότι οι Σέρβοι εθνικιστές δεν αντιμετωπίζονται ως Κοσοβάροι (κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου) αφού αυτοί ήρθαν τον 6ο αιώνα, αναβιώνοντας αρχαίες συγκρούσεις, μέχρι την κατάληψη της περιοχής από του Οθωμανούς. 

Εχθρός η Ρωσική Εκκλησία Ο Ρώσος θεωρητικός Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, δήλωσε το 2007: «Ο κύριος εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι τώρα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Τη δημιουργία μια Μεγάλης Αλβανίας μπορεί να τη δει κανείς ως μια ιστορική και γεωστρατηγική άποψη.

Και μια τέτοια δημιουργία θα μπορούσε να προκαλέσει μία νέα βαλκανική κόλαση που θα έχει άμεση συνέπεια στα Σκόπια, στην Ελλάδα, στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, με στόχο να περιορίσει τη Ρωσία. Από την άλλη πλευρά, η επιρροή της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να αμφισβητηθεί και να γίνει προσέγγιση αυτής (της ανατολικής Ευρώπης) στη Δυτική Ευρώπη. 

Με τον τρόπο αυτόν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φθάσουν στον κύριο στόχο τους: Να αποφευχθεί η προσέγγιση της ηπειρωτικής Ευρώπης καθώς και αυτή του Καθολικού και Ορθόδοξου Κόσμου.»









volcano times

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΚΑΤΑΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!


Καταφτάνει το Ελ Νίνιο ή ακόμα πιο σωστά οι επιπτώσεις του Ελ Νίνιο, και στη χώρα μας μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, πιθανότατα με ισχυρές χιονοπτώσεις, καταιγίδες και παγωνιά σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Το Ελ Νίνιο που σημειώνεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, θα βρίσκεται ως και τις αρχές του Ιανουαρίου σε έξαρση. Ως τώρα στην Ευρώπη και τη χώρα μας χάρισε καλοκαιρία ως και ξηρασία σε πολλές περιοχές ιδιαίτερα τον Νοέμβριο αλλά και το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου, ενώ σε τμήματα δυτικά και ανατολικά της Ευρώπης, έδωσε τυφώνες και γενικότερα φαινόμενα ακραία με καταστροφές.

Αυτό θα αντιστραφεί όπως όλα δείχνουν προς τα τέλη Δεκεμβρίου, με το πολικό ψύχος να κατευθύνεται προς όλη την βόρεια και ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη, χαρίζοντας πολλά χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ίσως και αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ για κάποιες περιοχές.

Η περιοχή θα πρέπει να δεχτεί ένα κύμα χιονοπτώσεων, καταιγίδων και ψύχος, περίπου μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 20 ως και τις 30 Δεκεμβρίου αλλά και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Τέλος οι ισχυροί αντικυκλώνες που μας χάριζαν καλοκαιρία μέχρι τώρα, θα σπάσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε ιδιαίτερα ''μεγάλα'' βαρομετρικά χαμηλά, ιδιαίτερα χαμηλών πιέσεων, εμπλουτισμένα με καταιγίδες και σφοδρές χιονοπτώσεις. Πιθανότατα πάμε για έναρξη του χειμώνα στην Ευρώπη από τις τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη και έπειτα. Για ότι νεότερα θα ενημερωθείτε από εμάς εδώ στο Greek-Weather.Org, μέσω νέας μας πρόβλεψης.





volcano times

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!O ΡΩΣΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!


Πριν από 43 χρόνια ο σημερινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν, που έχει γίνει ο εφιάλτης των Τούρκων, βρίσκονταν στην Τουρκία και επίσημα δούλευε στην τουρκική εταιρεία Tüpraş, στην πραγματικότητα όμως δούλευε για την ρωσική μυστική υπηρεσία KGB.

Όπως αναφέρει για εκείνη τη εποχή ένας τότε συνάδελφος του, ο Τούρκος Adem Albayrak, ο Πούτιν είχε δουλέψει για ένα ολόκληρο χρόνο πάνω στα ρωσικά άρματα μάχης στις εγκαταστάσεις της τουρκικής εταιρείας στην περιοχή Aliağa της Σμύρνης. Τότε είχε το όνομα Potin, παραπλήσιο του Πούτιν, και φυσικά έκρυβε την αληθινή του ιδιότητα αλλά όπως υποστηρίζει ο Albayrak υπήρχαν υποψίες ότι ήταν κατάκοπος και ότι δούλευε για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. 

Συγκεκριμένα το 1971 γίνονταν εργασίες βελτίωσης πάνω στα άρματα μάχης ρωσικής προέλευσης στις εγκαταστάσεις της Tüpraş, τις οποίες είχε αναλάβει μια ρωσική εταιρεία και ένας από τους ειδικούς ήταν ο Πούτιν τότε 20 χρονών, νέος με μεγάλη όρεξη για δουλειά. Ο νεαρός τότε Πούτιν επόπτευε του έργου και παρακολουθούσε όλες τις κινήσεις των Τούρκων, ενώ διακρίνονταν για την μεγάλη τεχνική του κατάρτιση. 

Σύμφωνα με τον τότε Τούρκο συνάδελφο του, ο Πούτιν πολλές φορές παρατηρήθηκε να βγάζει φωτογραφίες και μάλιστα από μέρη που κανονικά δεν θα έπρεπε και δεν ήταν του επαγγελματικού του ενδιαφέροντος. Για τον λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει ο Adem Albayrak, τους είχαν γεννηθεί υποψίες ότι ο νεαρός Ρώσος εργοδηγός ήταν κατάσκοπος και δούλευε για τις μυστικές υπηρεσίες. 

Ο τότε προϊστάμενος της ρωσικής εταιρίας ήταν κάποιος Ρώσος ονόματι İlya, τότε 40 ετών, ο όποιος μάλλον ή δεν γνώριζε τον ρόλο του Πούτιν ή γνώριζε και έκανε πως δεν ήξερε γι’ αυτό και στις συνομιλίες του με τους Τούρκους για τον Πούτιν και τις φωτογραφήσεις του εμφανίζονταν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 

Όταν μετά από τόσα χρόνια, αναφέρει ο Τούρκος συνάδελφος του Πούτιν, «κατάλαβα με ποιον δούλευα μαζί, έπαθα κυριολεκτικά σοκ!». 

Αλλά, σοκ σήμερα έχουν πάθει όλοι στην Τουρκία με αυτόν τον χαρισματικό Ρώσο ηγέτη, που… βάλθηκε να τους βάλλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι! 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr








volcano times

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΤΡΕΧΟΥΝ να γλιτώσουν AΠΟ την ΟΡΓΗ του Β.Πούτιν οι ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!!!ΤΩΡΑ!!!Eγκαταλείπουν τη Συρία με τις οικογένειές τους!!!


Τζάμπα μάγκες 

ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

-Οι ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ εγκαταλείπουν την πόλη Χομς της Συρίας με τις οικογένειές τους!

Σύροι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και μέλη της Αλ Κάιντα εκκένωσαν τη συνοικία Ουάερ της πόλης Χομς, που είχαν καταλάβει από το 2011, ύστερα από συμφωνία με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Ουάερ (ή Αλ Γάερ) ήταν η τελευταία συνοικία της πόλης Χομς που κρατούσαν οι εξεγερθέντες ισλαμιστές, η οποία βομβαρδίστηκε ανηλεώς απο τα ρωσικά μαχητικά τα τελευταία 24ωρα και να που τελικά έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.

Όπως έγινε γνωστό, λεωφορεία μετέφεραν τους άνδρες του FSA και τις οικογένειές τους από τη Χομς στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα και τον FSA βορειοδυτική πόλη Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά την αποχώρησή τους από τη Χομς.

Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, αφορά, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Χομς, 300 ενόπλους και 400 μέλη των οικογενειών τους που εγκαταλείπουν το Ουάερ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως έχουν φύγει περίπου 750 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τζιχαντιστές του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, του Μετώπου Αλ Νούσρα.

Τέσσερα λεωφορεία έφθασαν στην Ιντλίμπ τη νύχτα από ένα σύνολο περίπου 15 που έφυγαν από τη Χομς, με τα άλλα να είναι ακόμη καθ΄οδόν.

Διπλωμάτες λένε πως οι τοπικές εκεχειρίες μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε να επιτευχθεί σταδιακά η ειρήνευση στη Συρία, όπου περισσότεροι απο 250.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μια σύγκρουση που διαρκεί σχεδόν πέντε χρόνια...








volcano times

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ!!!


Με αφορμή όσα κατά καιρούς ακούγονται περί δήλωσης ή μη του θρησκεύματος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στα πλαίσια των λεγόμενων δικαιωμάτων προσωπικών δεδομένων ή αποφυγής διακρίσεων, έχουμε να παραθέσουμε τις απόψεις και την πρακτική ενός στρατεύματος που εδώ και πολλά χρόνια διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και μάλιστα στα πεδία των μαχών και θα λέγαμε με σχετική επιτυχία. Αναφερόμαστε βέβαια στο στρατό των ΗΠΑ στον οποίο αυτή τη στιγμή υπηρετούν, σύμφωνα με έρευνα του ABC news και στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου άμυνας, 5.896 άτομα που δηλώνουν μουσουλμάνοι. Το σύνολο του ενεργού στρατού των ΗΠΑ είναι 1.313.940 άτομα ενώ ο εφεδρικός στρατός ανέρχεται σε 826.106 άτομα. Βέβαια είναι πολύ σημαντικό να τονισθεί ότι από τα 2,2 εκατομμύρια των ενόπλων στελεχών των ΗΠΑ, 400.000 δεν έχουν δηλώσει θρήσκευμα. Έτσι ο συνολικός αριθμός μουσουλμάνων που τώρα υπηρετεί στις ΕΔ των ΗΠΑ σίγουρα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέραμε παραπάνω.

Δηλαδή το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δίνει τη δυνατότητα στα στελέχη του να δηλώνουν προαιρετικά το θρήσκευμα τους ώστε αυτό να φαίνεται στα αρχεία της στρατιωτικής υπηρεσίας αλλά και σε όλες τις πινακίδες αναγνώρισης τους (ταυτότητες, μεταλλικές ταυτότητες, … ).

Πολλοί ίσως εκπλήσσονται και δεν θα το περιμένανε, όταν έχουμε να κάνουμε με ένα στρατό με μωσαϊκό θρησκευμάτων, που ενδεχομένως θα δημιουργούσε αντιπαλότητες ή ανισότητες. Ο κύριος λόγος λοιπόν που δηλώνεται το θρήσκευμα στο στρατό των ΗΠΑ, αφορά αποκλειστικά τις διαδικασίες ταφής ώστε να συνάδουν με το θρήσκευμα του κάθε στρατιώτη σε περίπτωση θανάτου.

Θεωρούμε την αμερικανική πρακτική ως οδηγό για τέτοιες περιπτώσεις . Οι Ελληνικές ΕΔ θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη αυτό το θέμα. Η μη καταγραφή του θρησκεύματος που σήμερα εφαρμόζεται είναι απερίσκεπτη και στερεί το δικαίωμα της επιλογής. Το Υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να επανεξετάσει το όλο θέμα με βάση την επιχειρησιακή λογική καθόσον ο μαχητής θα πρέπει να ξέρει ότι αν θυσιαστεί θα ταφή με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί και αυτό λειτουργεί ευεργετικά για το ηθικό του.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο






volcano times

Με 1,5 ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση, Κατρούγκαλου-δανειστών...


Σήμερα «κληρώνει» για το μαχαίρι στις επικουρικές, το εφάπαξ και την εθνική σύνταξη «Κληρώνει» για το... μαχαίρι στις επικουρικές, το εφάπαξ και την εθνική σύνταξη...
Μια πρόγευση για τη στάση που θα κρατήσουν οι δανειστές στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό αναμένεται να πάρει  ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος  στη συνάντηση που ξεκίνησε με 1,5 ώρα καθυστέρηση λίγο πριν τη 1 μετά το μεσημέρι.

Με δεδομένο ότι...
έχει τεθεί ως «κόκκινη γραμμή» η προστασία των κύριων συντάξεων, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει εναλλακτικά ισοδύναμα με στόχο την εξοικονόμηση 700 εκατ ευρώ από την συνταξιοδοτική δαπάνη.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονται αντίθετοι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ή την ανακατανομή των εισφορών από τον ΕΟΠΠΥ και τον ΟΑΕΔ προς όφελος του κλάδου σύνταξης.

Η επισήμανση του Πιέρ Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει «επώδυνες αποφάσεις στο Ασφαλιστικό» παραπέμπει σε περικοπές συντάξεων και όχι σε ανώδυνα λογιστικά τεχνάσματα.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων που φαίνεται ότι διογκώνονται εξαιτίας της επιδείνωσης των μεγεθών της οικονομίας.

Αν και τα έσοδα του ΙΚΑ εμφανίζουν θετική πορεία από το καλοκαίρι, το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα (αυτές τις ημέρες συντάσσεται ο προϋπολογισμός του ιδρύματος) φαίνεται ότι θα υπερβεί τα 2 δισ. ευρώ.

Οι δανειστές δεν απαιτούν ψαλίδι μόνο στις κύριες συντάξεις αλλά και στις επικουρικές, τα εφάπαξ καθώς και θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στην καταβολή της εθνικής σύνταξης.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο η μείωση στις επικουρικές θα ξεκινά από 8% από τα 120 ευρώ και πάνω και μπορεί να φτάσει ως 12% ή και 15% για τις καταβαλλόμενες επικουρικές άνω των 300 ευρώ.

Η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 10% ενώ το μέρισμα του μετοχικού ταμείου των πολιτικών υπαλλήλων αναμένεται να κουρευτεί κατά 30%.

Ωστόσο  το θέμα του εφάπαξ και των μερισμάτων  θα τεθεί σε δεύτερο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας διαπραγμάτευσης και την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στα μέσα Ιανουαρίου.








nonews news

Οι δελφίνοι "πυροβολούν" τον πρωθυπουργό...


Σφοδρή επίθεση κατά Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας. 
Ο πρώτος, ο Βαγγέλης, έκανε...
λόγο για «κυβερνητικές παλινωδίες»ε αφορμή τη συζήτηση που ξεκίνησε από την κυβέρνηση για τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο Μνημόνιο και για την οποία έχει ήδη υπάρξει "όπισθεν ολοταχώς" και χαρακτηρίζει «τουλάχιστον περίεργη την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να δημιουργήσει εικόνες σύγκρουσης με το ΔΝΤ».

«Αφού έσυρε τη χώρα στην άκρη του γκρεμού, αφού υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο, αφού συνυπέγραψε την απόφαση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου 2015 που προβλέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αφού κάλεσε (με επιστολή του κ. Ε. Τσακαλώτου, στις 24 Ιουλίου), το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τώρα ξαναρχίζει το θέατρο. Ένα θέατρο που στόχο έχει να τον εμφανίσει σε εικονικές μάχες, για να προκαλεί εσωκομματική συσπείρωση», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας τα "πυρά", ο Μεϊμαράκης είπε ότι ο πρωθυπουργός «κατασκευάζει εχθρούς για να συγκρατεί τη φυγή των συντρόφων του» και «ταυτόχρονα όμως προκαλεί σύγχυση ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης». 

«Προκαλεί αβεβαιότητα ως προς την εφαρμογή του προγράμματος. Συντηρεί την κρίση εμπιστοσύνης στην Οικονομία μας. Και όλα αυτά διώχνουν επενδυτές, βυθίζουν την Οικονομία, κοστίζουν σε κάθε πολίτη», κατέληξε. 

Ο άλλος, ο Απόστολος, είπε, πως, «καλό θα είναι να προσέχει λίγο ο κ. Τσίπρας τι εύχεται. Πολύ σύντομα θα έχει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και, πιστέψτε με, θα χάσει τον ύπνο του».
«Ήδη από την πρώτη εβδομάδα, θα ανακοινώσω μια σύνθεση σκιώδους κυβέρνησης, στα πρότυπα των αντιπολιτεύσεων του εξωτερικού, όπου θα υπάρχει ένα πρόσωπο για κάθε υπουργό και δε θα αφήνει η ΝΔ να πέφτει τίποτα κάτω. Όχι όπως τώρα που έχουμε μια χλιαρή αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ "παίζει μπάλα" μόνος του. Από Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ξεκινάει σκληρή αντιπολίτευση man to man» πρόσθεσε.

Και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές της ΝΔ θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου σημειώνοντας πως «το τι συνέβη την προηγούμενη φορά, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Η εταιρεία που έχει αναλάβει πλέον είναι μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, και μάλιστα την Κυριακή έχουμε και τις γενικές δοκιμές, για να δούμε αν τυχόν υπάρχουν κάποιες αδυναμίες και να διορθωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει κυρίαρχα σε αυτή τη φάση, είναι αυτή η πληγή που άνοιξε εκείνη τη μέρα, που ήταν μια μεγάλη πληγή για τη ΝΔ. Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν ιδιαίτερα ταπεινωτικό και εξοργιστικό αυτό που έγινε, και βέβαια ταλαιπώρησε και πάρα πολλές χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι πήγαν στις κάλπες εκείνο το πρωί για να ψηφίσουν. Ο μόνος τρόπος για να κλείσει αυτή η πληγή γρήγορα, είναι με τη μαζική συμμετοχή όλων μας στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η επιλογή και όποιον κι αν σκοπεύει να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε, το βασικό ζητούμενο εκείνο το βράδυ, είναι η ΝΔ να βγει ενισχυμένη από τη μαζική συμμετοχή. Και νομίζω ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή».




nonews news

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΣΙΣΙ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ














ethnika themata

Χομς: Η «πρωτεύουσα της επανάστασης» επιστρέφει στα χέρια του Άσαντ




homs-sky


Σύροι αντάρτες αποχωρούν μαζικά από την τελευταία συνοικίαπου ήλεγχαν στην Χομς, στο πλαίσιο εκεχειρίας που επί της ουσίας σηματοδοτεί την επιστροφή ολόκληρης της πόλης στα χέρια του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στην Χομς, επονομαζόμενη «πρωτεύουσα της επανάστασης» και τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην κεντρική Συρία, είχε ανάψει η σπίθα της εξέγερσης του 2011. Η διαδικασία της αποχώρησης των ανταρτών ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με λεωφορεία να παραλαμβάνουν μαχητές και τις οικογένειές τους από την συνοικία αλ-Γουαέρ της Χομς με κατεύθυνση περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς στις επαρχίας Χάμα και Ιντλίμπ.Προτεραιότητα δίνεται στις γυναίκες, παιδιά και βαριά τραυματίες, σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εντός της ημέρας αναμένεται να έχουν αναχωρήσει περισσότερα από 700 άτομα, δήλωσε ο κυβερνήτης της Χομς Ταλάλ Μπεράζι.
Η συνοικία αλ-Γουαέρ τελούσε υπό κλοιό από τις κυβερνητικές δυνάμεις για σχεδόν τρία χρόνια. Ήταν η τελευταία περιοχή της Χομς που ήλεγχαν οι αντικαθεστωτικοί.
Μαχητές του Μετώπου αλ-Νούσρα, συριακού σκέλους της Αλ Κάιντα, απορρίπτουν την εκεχειρία και αναμένεται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία παίρνοντας μαζί και τον οπλισμό τους. Ωστόσο, στην πόλη αναμένεται να παραμείνουν αντικαθεστωτικοί που έχουν αποδεχθεί την εκεχειρία.
Η απομάκρυνση γίνεται στο πλαίσιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε απευθείας μεταξύ των αντίπαλων πλευρών και η εφαρμογή της επιτηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ορισμένοι διπλωμάτες δηλώνουν ότι η εκεχειρίες σε τοπικό επίπεδο ενδέχεται να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη σταδιακή επιστροφή της ειρήνης έπειτα από τέσσερα και πλέον χρόνια εμφυλίου με απολογισμό πάνω από 250.000 νεκρούς.
Η Χομς είχε αποτελέσει επίκεντρο της εξέγερσης που ξέσπασε το 2011 εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, εξ ου και ονομάστηκε «πρωτεύουσα της επανάστασης». Η ανάκτησή της από τον Μπασάρ αλ-Άσαντ συνιστά σημαντική νίκη για τον Σύρο πρόεδρο -με την ώθηση της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας.
Ο συριακός στρατός και πολιτοφυλακές που στηρίζουν το καθεστώς εξαπέλυσαν μεγάλη χερσαία επιχείρηση βόρεια της Χομς μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών προς υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ πάνω από δύο μήνες πριν.




ethnika themata ellada