Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Προσοχή! 800 δολοφόνοι ισλαμιστές ετοιμάζονται να αφανίσουν την Ευρώπη...

islamists

Η Ευρώπη κινδυνεύει από αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις. Όπως αναφέρει ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser επικαλούμενος ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες, 800 καλά εκπαιδευμένοι ισλαμιστές δολοφόνοι είναι έτοιμοι να αιματοκυλήσουν την ήπειρο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι μαχητές έχουν στρατολογηθεί από τον ISIL για να πραγματοποιήσουν μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένας από αυτούς συνελήφθη σε γαλλικό τρένο από Αμερικανούς πεζοναύτες και ομολόγησε. Το όπλο, η στρατιωτική εκπαίδευση και ο τρόπος που ενήργησε ίσως είναι προάγγελος κακών μαντάτων. Ίδωμεν...


phgh:voice news

Πτήσεις που κόβουν την ανάσα από την πτέρυγα μάχης 115 (ΒΙΝΤΕΟ)



polemikoaero

Όλοι οι θεατές περίμεναν να παρακολουθήσουν ένα θέαμα που θα τους έκοβε την ανάσα και η ελληνική πολεμική αεροπορία φαίνεται πως ανταποκρίθηκε της προσδοκίες για ακόμα μια φορά.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων “ZEΥΣ”, με έδρα την Πτέρυγα Μάχης 115, έσκισε του αιθέρες κατά τη διάρκεια του “Radom Air Show” που έλαβε χώρα στην Πολωνία, αφήνοντας το κοινό με ανοιχτό το στόμα.

Στην περίπτωση που χάσατε το event, δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε καθώς στο ακόλουθο βίντεο μπορεί να παρακολουθήσετε το ταλέντο των Ελλήνων πιλότων.





phgh:voice news

"Η Ευρώπη αυτοκτονεί"

jensen

"Η Ευρώπη διαπράττει συλλογική αυτοκτονία. Παρακολουθούμε την εκούσια παράδοση ενός ολόκληρου πολιτισμού", σύμφωνα με το δημοφιλή Δανό καθηγητή Ιστορίας, Bent Jensen που συχνά παρεμβαίνει στα κοινωνικά ζητήματα της Δανίας και της Ευρώπης.

"Μέρα και νύχτα, ορδές ανθρώπων χωρίς ταυτότητες (ή ψεύτικες) περνούν τα σύνορα με καταιγιστικούς ρυθμούς. Κάποτε θα είχαν ελεγχθεί, τώρα ευρωπαικά πλοία τους μεταφέρουν εθελούσια δίνοντας τους τροφή και νερό.
Δεν υπάρχει τίποτα κοινό με τις προηγούμενες μεταναστευτικές ροές του 20ού αιώνα" επισημαίνει ο καθηγητής πανεπιστημίου και προσθέτει "Μιλάμε για πληθυσμούς, ριζικά διαφορετικής κουλτούρας, από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να αφομοιωθούν, και απαιτούν ειδική μεταχείριση για τους εαυτούς τους."
"Είμαστε μάρτυρες της εθελοντικής παράδοσης ενός ολόκληρου πολιτισμού " προειδοποιεί ο ομότιμος καθηγητής με άρθρο του σε Δανέζικη εφημερίδα και προσθέτει "οι Ευρωπαίοι παραιτούνται, σε μια «αυτοκτονία» που οφείλεται σε ένα τεχνητό σύμπλεγμα ενοχής, στην αφέλεια και στην κακή γνώση της ιστορίας."

phgh:voice news

Πούτιν: Θα στρέψουμε τα όπλα εναντίον της Δύσης



poytindysi
 Οι ΗΠΑ, οριστικά και επισήμως αποφάσισαν την αποστολή των μαχητικών αεροσκαφών F-22 στην Ευρώπη, για να δώσουν ένα "ισχυρό μάθημα " στη Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε η γγ της αμερικανικής αεροπορίας Debora James.
usaraptors
Επικαλούμενοι την επιθετική στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία αλλά και το κάλεσμα για ενίσχυση των Βαλτικών χωρών με ΝΑΤΟικό οπλισμό , οι ΗΠΑ, πέρα απο την αποστολή των μαχητικών προχωρούν και σε μαζική μετακίνηση οπλικών συστημάτων στη Κεντρική Ευρώπη όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ λίγες εβδομάδες νωρίτερα.
Φυσικά η απάντηση της Ρωσίας ήρθε μέσω του Προέδρου Πούτιν : "Eίμαστε αναγκασμένοι να στρέψουμε τα όπλα μας εναντίον οποιασδήποτε απειλής, απο όπου και αν προέρχεται " και ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εντάσσει μέσα στο 2015, 40 διηπειρωτικούς πυραύλους τελευταίας γενιάς"!
Λίγα 24ωρα νωρίτερα, η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του νέου διηπειρωτικού (καλύπτει 10 χιλιάδες χλμ) βαλλιστικού πυραύλου RS-12M Topol που φέρει πυρηνική κεφαλή με απόλυτη επιτυχία.
Δείτε το



phgh:voice news

Έκλεισε η συμφωνία Η.Π.Α. - Τουρκίας για τις αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία!

turkishf16
 Mετά απo εβδομάδες σκληρών και επίπονων διαβουλεύσεων, μεταξύ της Τουρκίας και των Η.Π.Α., επιτεύχθηκε συμφωνία για την συμμετοχή Τουρκικών αεροσκαφών στις επιχειρήσεις κατά θέσεων της ISIS στην Συρία. Συμφωνία για το θέμα ζωνών ασφαλείας και για την ενίσχυση των Κούρδων μαχητών δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής.
Ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών Μεχμέτ Καβούσογλου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι το μόνο που μένει να διευθετηθεί και πάρα πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις.
Απο την πλευρά του Αμερικανικού Πενταγώνου,ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Πέτερ Κούκ, προχώρησε σε ανάλογη δήλωση πως επετεύχθη συμφωνία και το μόνο σκέλος που μένει να συζητηθεί είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες.
"Θα χρειαστούν λίγες μέρες ακόμη για αν διευθετήσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες αλλά πιστεύουμε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη για πλήρη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις.


phgh:voice news

Τσίπρας στον Alpha: Δεν έχω τύψεις για τις εκλογές - Έχω καθαρή συνείδηση

tsipras

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha και τη Σοφία Παπαϊωάννου παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για την απόφασή του να προσφύγει στις εκλογές είπε χαρακτηριστικά:
"Πάλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα για να διεκδικήσω το δίκιο ενός λαού. Τα πράγματα οδηγήθηκαν στα όρια, καταλήξαμε σε μια σύγκρουση με τους εταίρους μας και σε μια συμφωνία. Είχα την υποχρέωση να τεθώ στην κρίση των πολιτών και άρα έχω τη συνείδησή μου ήσυχη."
Όσον αφορά το δημοψήφισμα είπε: "Το δημοψήφισμα ήταν μια στιγμή ανάτασης για όλη την Ευρώπη" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. "Προσπαθήσαμε να υπερασπιστούμε το δίκιο των Ελλήνων, αλλάζοντας την Ευρώπη και όχι θέτοντας την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη" προσέθεσε.



phgh:voice news

ΒΟΜΒΑ: Το κράτος μισεί οτιδήποτε ελληνικό;

amfip dhm

Η Αμφίπολη πρόκειται για μία τεράστια και ιδιαίτερα προσεγμένη κατασκευή. Τη σπουδαιότητα του τάφου φυσικά και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Το θέμα όμως είναι πολύ πιθανό να κουκουώθεί. Μάλιστα κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν.
Το 2001 είχε ανακοινωθεί η ανακάλυψη σπηλαίου με μεγάλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα στην Ακρόπολη. Οι ανασκαφές συνεχίζονται ακόμα εκεί αλλά υπήρξε ποτέ κάποια ανακοίνωση για τα ευρήματα. Στην κατασκευή του μετρό στο Σύνταγμα υπήρξαν αναφορές ότι κλήθηκε ο πρωθυπουργός και μάλιστα νύχτα. Ούτε τότε όμως μαθεύτηκε τίποτε ούτε καν αν ήταν ψέματα.
Στην Καστοριά ανακαλύφθηκε στον πανάρχαιο παραλίμνιο οικισμό του Δισπηλιού μία αρχαιότατη ξύλινη πινακίδα με γράμματα ιδιαιτέρως όμοια με τα ελληνικά και οστέινη φλογέρα. και τα δύο είναι τα αρχαιότερα στην Ευρώπη. Όμως, σύμφωνα με καταγγελία του, η πινακίδα στάλθηκε στην Γερμανία για συντήρηση και... χάθηκε! Η υπόθεση κουκουλώθηκε....



phgh:voice news

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσουν οι εκλογές..

mardasi
Όπως ενημέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, οι εκλογές θα κοστίσουν περίπου 40 εκατ. ενώ το δημοψήφισμα κόστισε 29 εκατ. Επίσης αποκάλυψε πως οι υποχρεώσεις του δημοσίου για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι σίγουρες. Όσο για το θέμα με το 23% φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε πως «έχω ζητήσει να συζητηθεί το θέμα προκειμένου να βρεθουν ισοδύναμα». Επίσης ενημέρωσε πως θέλει να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη.


phgh:voice news

Σύλληψη 28χρονου για κατοχή παιδικής πορνογραφίας στη Λευκάδα

dioksi

Μετά από μακροχρόνιες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και συμμετέχοντας στην παγκόσμια επιχείρηση για την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφίας, με την κωδική ονομασία «Pacifier» ταυτοποίησε την εμπλοκή και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, στη Λευκάδα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, διεξήχθη πολύμηνη έρευνα στο δίκτυο ΤΟR, για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Στην ειδική πλατφόρμα «hidden service» του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των Η.Π.Α., εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Στη συνέχεια,υπήρξε ά,εση ανταπόκριση, και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςέκανε μια διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στον 28χρονο ημεδαπό.
Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη, χθες στην οικία του 28χρονου διεξήγαγε έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 28χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
Τέλος, η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδος.



phgh:voice news

600.000 ευρώ θα πάρει το Μέγαρο Μουσικής από την κυβέρνηση



megaro
Την ώρα που υπάρχουν πολλές οικονομικές «τρύπες» ανοιχτές, το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, έχει τη δυνατότητα να εισπράττει το ποσό των 600.000 και μάλιστα με υπουργική απόφαση της τελευταίας στιγμής.
Η Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε μόλις στις 20 Αυγούστου. Το Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ότι από την πλευρά του ότι το ποσό «αποτελεί τμήμα της ετήσιας λειτουργικής επιχορήγησης η οποία περιλαμβάνεται στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ για το 2015 και εκταμιεύεται παγίως με μερικές καταβολές κατά τακτά χρονικά διαστήματα». Ο Οργανισμός επίσης δεσμεύεται πως η εν λόγω επιχορήγηση «θα διατεθεί αποκλειστικά για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, καθώς και για τη μερική εξόφληση οφειλόμενων μισθών προσωπικού».
Βέβαια, περίεργο είναι γιατί η κυβέρνηση δεν έσπευσε να τακτοποιήσει άμεσα άλλους ανεξόφλητους λογαριασμούς οργανισμών και φορέων...


phgh:voice news

Αλαβάνος: Ο Τσίπρας ήταν λάθος μου επιλογή

alabanos
Σε συνέντευξή του ο Αλέκος Αλαβάνος, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ήταν δική του λάθος επιλογή. Ακόμα ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα να επιβιώνει στο πολιτικό σκηνικό, αλλά ένας καλός πολιτικός είναι αυτός που ενεργεί για το καλό των πολιτών. Τόνισε χαρακτηριστικά «Έχω την συνείδησή μου ήσυχη, γιατί σε λίγους μήνες, όταν ήμασταν μικρό κόμμα, είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν και συγκρούστηκα». Επίσης ανέφερε πως δεν περίμενε μια αριστερή κυβέρνηση να ακολουθήσει το μνημόνιο.


phgh:voicenews

Πάνω από 200.000 λάθρο (απ’ όσο ξέρουμε…) έχουν μπει στην Ελλάδα το 2015!


TOPSHOTS A dinghy overcrowded with Afghan immigrants arrived on a beach on the Greek island of Kos, after crossing a part of the Aegean Sea between Turkey and Greece, on May 27, 2015. AFP PHOTO / Angelos TzortzinisANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty Images
Τους 200.000 έχουν ξεπεράσει μέχρι τώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν εισέλθει στη χώρα μας το 2015 και από αυτούς οι 100.000 μόνον το τελευταίο δίμηνο.
Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας μιλώντας στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου προσήλθε προκειμένου να ενημερώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το μεταναστευτικό. Ο κ. Δρίτσας επισήμανε ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν διασωθεί 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες από το Λιμενικό και δεν υπήρξε ούτε ένας πνιγμός μετανάστη ή πρόσφυγα στα χωρικά μας ύδατα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση και συνέργεια όλων στην αντιμετώπιση του προβλήματος -του κράτους, του λαού, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και όλων των φορέων. Ενημέρωσε ότι καθημερινά διεξάγονται επιχειρησιακές συσκέψεις σε κάθε συναρμόδιο υπουργείο για το θέμα, συχνές είναι και οι διυπουργικές συσκέψεις, ενώ συσκέψεις γίνονται και υπό τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων άλλων υπουργείων όπως το ΥΠΕΞ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αυτό επιβεβαιώνει, σημείωσε, ότι απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός, τον οποίον όμως δεν είχε ποτέ η Ελλάδα, προσθέτοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειρισθεί το θέμα μόνη της λόγω της πολυπλοκότητάς του.
Όσον αφορά στη μη γρήγορη προώθηση των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά εισόδου, ένα από τα προβλήματα που επισήμανε ο κ. Δρίτσας είναι το νομοθετικό πλαίσιο (που διασφαλίζει το αμετάθετο) και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού στα νησιά, έλλειψη που δεν καθιστά δυνατή την ταυτοποίηση με γοργούς ρυθμούς.
Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία της ελληνικής και με την τουρκική πλευρά, με συνεχείς ενημερώσεις από την πλευρά του Λιμενικού, όποτε εντοπίζονται διελεύσεις στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Από την ερχόμενη εβδομάδα, είπε, θα ομαλοποιηθεί ακόμη περισσότερο η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, λόγω της αύξησης των διαθέσιμων θέσεων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Τέλος, τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορα, για να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών και τόνισε την παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην ΠΓΔΜ, όταν για λίγες ώρες είχε κλείσει τα σύνορα της προ ημερών και αναγκάσθηκε να τα ξανανοίξει.


phgh:hellasforce

Ένα βήμα πριν το τέλος, εδώ που φτάσαμε μόνο ο Θεός μας Σώζει.. (βίντεο)


keimeno_rafail
Ο Άγιος Παΐσιος είχε προβλέψει όσα βιώνουμε σήμερα, από την πολιτική αστάθεια και τους φόρους μέχρι την εξάρτηση από τις τραπεζικές κάρτες, ενώ είχε μιλήσει για πείνα χειρότερη της Κατοχής και πόλεμο με την Τουρκία.
«η πατρίδα θα πεινάσει… Θα πέσει πείνα στην Ελλάδα, θα την εκβιάζουν για να προσκυνήσει… εκείνες τις μέρες, θα της βάλουν φόρους τόσο δυσβάχταχτους, που δεν θα μπορεί να τους πληρώσει ο κόσμος… Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μάς λέει οτι θα βάλουν φόρους και στα παράθυρα..…Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε..
Για όλα θα φταίνε οι πολιτικοί και η ασέβεια που έχουν σε όλα …Ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες… Θα τους κυνηγάει κι αυτοί θα κρύβονται, γιατί αυτοί θα παραδώσουν τη πατρίδα μας στον Αντίχριστο…
Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, αλλά δε θα κρατήσει για πολύ αυτό… μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία που θα γίνει Παγκόσμιος…
Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…»
Υ.Γ Στα λόγια του Αγίου Παϊσίου κάνουμε 2 διαπιστώσεις πρώτον ότι είπε μέχρι τώρα βγαίνει και δεύτερον ότι η απόφαση για νίκη επί της Τουρκίας είναι απόφαση του Θεού άρα προϋποθέτει εμπλοκή τρίτης χώρας συγκεκριμένα της Ρωσίας (γιατί εδώ που έφτασαν την χώρα οι πολιτικοί όχι την Τουρκία που είναι ισχυρή στρατιωτικά χώραμ αλλά κανέναν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας).
Συνεπώς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πείσουμε το Θεό να μην αλλάξει γνώμη!!!
Ήδη ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για την κατασκευή δεύτερης μεγαλύτερης ναυτικής Ρωσικής βάσης στην παράκτια πόλη Jableh στη Συρία η οποία θα «στεγάσει» το ρωσικό στόλο Μεσογείου, η Τουρκία θα «νιώθει» τη ρωσική ναυτική παρουσία πλέον πολύ κοντά στα σύνορα της..
Στο βίντεο που ακολουθεί ο Ιερομόναχος Αρσένιος από την Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου αποκαλύπτει τι έλεγε ο Άγιος Παϊσίος για τον επερχόμενο πόλεμο με την Τουρκία..
rafail


phgh:hellasforce

Εισβολή λάθρο: Ταραχές και Δακρυγόνα στα ουγγρο-σερβικά σύνορα


hungary_lathro_frahtis
Ταραχές ξέσπασαν σε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Ουγγαρία την Τετάρτη, καθώς η αστυνομία αντιμετώπισε μαζική εισροή προσφύγων από τη Σερβία.
Η τοπική τηλεόραση έδειξε δακρυγόνα να χρησιμοποιούνται . Η Αστυνομία συνέλαβε 300-400 μετανάστες στα σύνορα της περιοχής Röszke και τους μίλησε μέσα από μεγάφωνα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Reuters.
Δεκάδες μετανάστες πέρασαν στην Ουγγαρία, κάτω από έναν συνοριακό φράχτη που έχει φτιαχτεί από τις αρχές για να τους κρατήσει έξω από τη χώρα, ανέφερε το AP.
hungary_hartis_servian_border
Ο επικεφαλής επίτροπος της ουγγρικής αστυνομίας, Karoly Papp, δήλωσε την Τετάρτη ότι η αστυνομία προετοιμάζει έξι ειδικές μονάδες περιπολίας συνόρων με 2.106 ένστολους, που θα αποσταλεί ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στα σερβικά σύνορα. Θα είναι εξοπλισμένοι με ελικόπτερα, άλογα και σκυλιά.
Η Ουγγαρία έχει επίσης σχέδια να στείλει στρατό, έφιππους αστυνομικούς και σκυλιά στα νότια σύνορα της, σε μια προσπάθεια να ασχοληθεί με τη μεταναστευτική κρίση.
hungary_lathro_frahtis1
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Zoltan Kovacs δήλωσε ότι το κοινοβούλιο θα συζητήσει την επόμενη βδομάδα εάν θα αναπτύξει στρατό.
«Η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας και το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας … συζήτησαν το ζήτημα του πώς ο στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων της Ουγγαρίας και των συνόρων της ΕΕ», δήλωσε ο Κόβατς.
Συνολικά 1.300 μετανάστες συνελήφθησαν την Τετάρτη σύμφωνα με το Reuters.


phgh:hellasforce

ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΕΞΠΡΕΣ


dimoskopisi
ΣTOXOΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ- ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ Η ΠΛΑΣΤΗ, ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
iskra.gr
Προτού ακόμη προκηρυχθούν επίσημα εκλογές και χωρίς καν να έχουν συγκροτηθεί οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τη λαϊκή ψήφο, άρχισε η- απολύτως προβλέψιμη- προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών και τεχνητής διαμόρφωσης του προεκλογικού σκηνικού, στα μέτρα των Μνημονιακών δυνάμεων.
Το χορό άνοιξε κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων ονόματι «Interview», για λογαριασμό ενός περιφερειακού δικτύου, του «Βεργίνα TV». Η εν λόγω δημοσκόπηση, την οποία έσπευσαν να αναπαραγάγουν ευρέως τα συστημικά μίντια, κάνει λόγο για δήθεν «ντέρμπι» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με προφανή στόχο τον ψυχολογικό εκβιασμό των προοδευτικών ψηφοφόρων. Παράλληλα, υποτιμά εξώφθαλμα τη δυναμική της νεοσύστατης «Λαϊκής Ενότητας» (4,5% στην προτίμηση ψήφου όταν ακόμη και η απολύτως εχθρική, γερμανική Bild της έδινε 8%), που αντιπροσωπεύει σήμερα τον αποφασιστικό παράγοντα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Είναι ηλίου φαεινότερη η πλήρης αναξιοπιστία παρόμοιων «δημοσκοπήσεων» που γίνονται Αυγουστιάτικα, μόλις λίγες ημέρες μετά το σχηματισμό της «Λαϊκής Ενότητας», χωρίς καν να έχει οριστικοποιηθεί το εύρος των συμμαχιών της, τα ψηφοδέλτιά της και η προγραμματική της ταυτότητα. Χαρακτηριστικό της αναξιοπιστίας της συγκεκριμένης δημοσκόπησης είναι ότι, στο ερώτημα αν οι πολίτες θα υποστήριζαν «ένα κόμμα με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας (μόνο της Αριστερής Πλατφόρμας!) για κατάργηση του μνημονίου και έξοδο από την ευρωζώνη», απαντούσε «ΝΑΙ» το… 10% των ερωτηθέντων!
Οι Έλληνες πολίτες δεν ζουν σε χώρα Λωτοφάγων. Θυμούνται το φιάσκο των χαλκευμένων δημοσκοπήσεων τόσο στις εκλογές του Γενάρη, όσο και στη μεγάλη μάχη του δημοψηφίσματος, όταν επίσης προέβλεπαν «ντέρμπι», για να γίνουν καταγέλαστες με τη συντριπτική νίκη του ΟΧΙ. Οι πολίτες δεν δίνουν δεκάρα για τις παντελώς αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις αυτού του τύπου και θα δώσουν την απάντησή τους στις επικείμενες εκλογές


phgh:hellasforce.

Παππάς: Η κυβέρνηση ανετράπη εκ των έσω

ΠΑΠΠΑΣΗ κυβέρνηση «ανετράπη εκ των έσω» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του κανάλι SBC, που θα μεταδοθεί στις 18:00.

Όπως είπε, αντίπαλός της δεν ήταν μόνο το παλαιό πολιτικό σύστημα αλλά και η εσωκομματική αντιπολίτευση. 
Ο κ. Παππάς έκανε λόγο και για οικονομικά συμφέροντα που δυσαρεστήθηκαν με τις επιλογές της κυβέρνησης και κυρίως για κέντρα έξω από τη χώρα, τα οποία θα επιθυμούσαν να δείξουν σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, τι σημαίνει η επιλογή μιας αριστερής κυβέρνησης.
Ακόμη, επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα κάτσει ο Αλέξης Τσίπρας ή κάποιος άλλος.
Σχετικά με το χρέος σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει σε όλους τους τόνους καθαρό ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί, να απομειωθεί, να ελαφρύνει το βάρος που επωμίζεται ο Έλληνας πολίτης και η ελληνική οικονομία».
«Και τα κόμματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση, έκαναν καριέρα διατυμπανίζοντας τη θέση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Ιδού λοιπόν η επιλογή να αποφασίσει ο Έλληνας πολίτης τι σημαίνει διαπραγμάτευση για την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα πάει την επομένη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα πει είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και δεν χρειαζόμαστε τίποτα; Ή με μία “φρέσκια” και ισχυρή εντολή θα θέσει το ζήτημα;», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.


phgh:hellasforce

Κουτσούμπας σε Λαφαζάνη: Κοροϊδία οι διερευνητικές εντολές


ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣΚοροϊδία και σόου χαρακτήρισε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί το ΚΚΕ, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης – ειδικού σκοπού, εκλογική ή άλλη – με βάση το σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι τα κόμματα αξιοποιούν την εντολή που παίρνουν, εις βάρος των υπόλοιπων κομμάτων, αφού με την κωλυσιεργία αυτή δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό, όπως θα γινόταν σε μια καθαρή προεκλογική περίοδο.
Ταυτόχρονα, ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δεν διερευνώνται άλλα ζητήματα, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν και να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


phgh:hallasforce

Βουλή: Με απόφαση Κωνσταντοπούλου, ανασυγκροτείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας


ζωη2Την ανασυγκρότηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να εκπροσωπούνται αναλογικά και ισότιμα όλα τα κόμματα.
Ωστόσο και πάλι δεν υπήρξε απαρτία, με αποτέλεσμα η Ζ. Κωνσταντοπούλου να ανακοινώσει ότι η συνεδρίαση θα αναβληθεί για να διεξαχθεί εκ νέου σήμερα!
Η Επιτροπή πλέον αποτελείται από 20 μέλη. Συγκεκριμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν οι Όλγα Γεροβασίλη (που έγινε Υπουργός) και οι Θανάσης Πεετράκος και Ραχήλ Μακρή που πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα. Έτσι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται από την Πρόεδρο της Βουλής οι Νάντια Βαλαβάνη, Γιάνης Βαρουφάκης και Βασίλης Χατζηλάμπρου. Και στη θέση του Βουλευτή της ΝΔ που πρέπει να προστεθεί για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων τοποθετήθηκε η Νίκη Κεραμέως.
Σημειώνεται ότι χθες η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να της δοθούν τα νέα ονόματα, αλλά επειδή τα δύο κόμματα δεν ανταποκρίθηκαν αξιοποίησε το άρθρο 29 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής που της δίνει την δυνατότητα να διορίζει εκείνη τα μέλη ως Πρόεδρος της Βουλής.
Από τα νέα μέλη της Επιτροπής συμμετείχε μόνο ο Β. Χατζηλάμπρου. Ακόμη συμμετείχαν πλην της Προέδρου της Βουλής, η Ρ. Μακρή και ο Θ. Κώτσιας (στη θέση του Θ. Πετράκου). Αν όμως στη δεύτερη συνεδρίαση που θα γίνει σήμερα προσέλθει ακόμη ένας Βουλευτής θα υπάρξει απαρτία και η Επιτροπή θα μπορεί α) να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και να καλέσει τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ως μάρτυρα για το σκάνδαλο της SIEMENS, ακόμη και με βίαια προσαγωγή του!
Η Πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα παραβιάσει δύο φορές το Σύνταγμα επειδή δεν προτίθεται να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών και να προσπαθήσει να διαπιστώσει αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. «Αυτό αποτελεί αντισυνταγματική δράση του Προέδρου της Δημοκρατίας», εκτίμησε. «Καλώ τον Πρόεδρο να πάψει την αντισυνταγματική συμπεριφορά και δράση», είπε και κάλεσε τον Προκόπη Παυλόπουλο «να μην επιχειρήσει να δώσει ανισότιμο πλεονέκτημα σε εκείνους που συμπράττουν στην κατάλυση της Βουλής και της Δημοκρατίας».


phgh:hellasforce

Γ. Σταθάκης: Πολύ σύντομα θα αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί


ΣΤΑΘΑΚΗΣΓίνονται συνεχώς βήματα για τη χαλάρωση των τραπεζικών περιορισμών με στόχο την εξομάλυνση της εισροής εισαγωγών και των εξαγωγών. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη Τύπου κάνοντας απολογισμό του έργου του και εκτίμησε ότι «πολύ σύντομα» θα αρθούν οι τραπεζικοί περιορισμοί.
Ο κ. Σταθάκης είπε ότι η κυβέρνηση βλέπει θετικά την ικανοποίηση του αιτήματος των εμπόρων για εισαγωγές αξίας μέχρι 20.000 ευρώ, χωρίς παραστατικά ενώ σχετικά με το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων έγκρισης από τις τράπεζες σχολίασε ότι αυτή διαρκεί 7-10 μέρες, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που διαρκεί περισσότερο και δεν οφείλεται αυτό μόνο στις τράπεζες αλλά και στη γραφειοκρατία.
Για τα κόκκινα δάνεια ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και το θέμα βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σημείωσε ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ενώ σχολίασε, για τα εταιρικά δάνεια, ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την ιδέα να δοθεί λύση για τα κόκκινα δάνεια μέσω ενός παράλληλου συστήματος, προς το τραπεζικό, που θα διαχειριζόταν το θέμα με όρους αγοράς.
Ο υπουργός ανέφερε ότι από την 1η Αυγούστου υπάρχει πολύ υψηλή απορρόφηση χρηματοδότησης, η οποία δεν θα πρέπει να διακοπεί λόγω των εκλογών.
Ο Αλέξης Χαρίσης, γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού Αναφοράς διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία δεν θα χαθούν πόροι για το ΕΣΠΑ 2007-2013 ενώ γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί η επιβάρυνση, μεγάλου μέρους του νέου ΕΣΠΑ από τα προγράμματα του προηγούμενου τα οποία θα μεταφερθούν.
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να χρηματοδοτηθούν. «Εχουμε προχωρήσει στην πρόσθεση 50 εκατ ευρώ επιπλέον μέσω της ΕΤΕπ για τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας και 1 δις δάνειο για το προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα δοθεί προκαταβολή 300 εκατομμύρια ευρώ, άμεσα, ώστε να αρχίσουν να τρέχουν οι πληρωμές. Για τη χρηματοδότηση των αυτοκινητόδρομων θα γίνει αύριο σύσκεψη με στελέχη της ΕΤΕπ, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν 4 δράσεις από το νέο ΕΣΠΑ για τους μικρομεσαίους».
Σε ότι αφορά στο διαγωνισμό για τα αεροδρόμια ο υπουργός ανέφερε ότι προχωράει κανονικά η συμφωνία ιδιωτικοποίησης, που σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί Μάρτιο του 2016 και όσον αφορά τις πληροφορίες για τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζεται, ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει ο γερμανικός όμιλος στην αναζήτηση χρηματοδότησης ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη κοινοποίηση.
Για τα θέματα εφαρμογής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ (νούμερο 1), ο υπουργός ανέφερε ότι για την διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος αλλά και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, θα συνεχιστεί ο διάλογος μέχρι τον Οκτώβριο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αλλαγή στάσης του κ. Σταθάκη, ως υπουργός, για την χρησιμότητα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, απάντησε ότι «ούτε τώρα την επικροτώ αλλά είναι μέρος της συμφωνίας. Τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα και θα εφαρμοστούν».
Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή και Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης είπε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι στην αγορά, όπου λόγω των τραπεζικών περιορισμών δεν παρατηρήθηκε αισχροκέρδεια, όμως είναι γνωστά τα προβλήματα στη διακίνηση προϊόντων χωρίς παραστατικά και σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζονται μέτρα για τη φοροδιαφυγή.
Για τις λιανικές τιμές της βενζίνης που δεν ακολουθούν την πτώση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου σχολίασε ότι οι φόροι είναι σημαντικό ποσοστό στην τελική τιμή, αλλά γνωστοποίησε ότι ήδη διεξάγεται έρευνα στον τομέα της διακίνησης γιατί εντοπίζονται μεγάλες διαφορές τιμής στην ίδια περιοχή ή από περιοχή σε περιοχή ενώ έρευνα γίνεται και για την τιμή του υγραερίου.


phgh:hellasforce

«μαχαίρι» στις τιμές των φαρμάκων


farmakaΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ -ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ- ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Ελάχιστες ώρες πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατεβάσει τα… ρολά της διακυβέρνησης της χώρας, λόγω της δήλωσης παραίτησής της και της έναρξης της διαδικασίας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το υπουργείο Υγείας αναμένεται εντός της ημέρας να δρομολογήσει, μέσω υπουργικής απόφασης, τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές, για τις νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.
Μια ακόμη βαθιά τομή σε ένα πολύπαθο χώρο, όπως είναι αυτός του φαρμάκου, που εδώ και έξι σχεδόν χρόνια, βρίσκεται στο στόχαστρο των δανειστών και των μνημονιακών κυβερνήσεων, προκαλώντας τεράστια πλήγματα και στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, έναν εκ των βασικών πυλώνων που εξακολουθούν να στέκονται «όρθιοι» και να δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Η οριζόντια περικοπή των τιμών σε μια περίοδο που η αγορά φαρμάκου έχει ήδη υποστεί τεράστιες μειώσεις, σαφώς και θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα και προβληματισμό έντονο για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Γι’ αυτό και οι νέες παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας κατ’ απαίτηση φυσικά των δανειστών, που εξακολουθούν να επιζητούν την κατάρρευση της αγοράς φαρμάκου στην Ελλάδα για να την… κατακτήσουν οι πολυεθνικές που «εξυπηρετούν» τα γερμανικά και ισραηλινά συμφέροντα, γίνονται δεκτές με εντονότατες επιφυλάξεις από την αγορά υγείας που τηρεί στάση αναμονής… Κυρίως, διότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί η πολιτική προστασίας του ελληνικού φαρμάκου, γεγονός που αποτελούσε βασική προεκλογική εξαγγελία της…
Με υπουργική απόφαση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναμένεται εντός της ημέρας να επισημοποιηθεί η υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές και να μειωθεί η τιμή των γενοσήμων και των off patent φαρμάκων στο 50% και 32,5% της αξίας τους.
Το υπουργείο Υγείας καλείται, μάλιστα και θα προχωρήσει σήμερα, στην ίδια υπουργική απόφαση και στην ανάκληση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία προστατεύονταν όλα τα προϊόντα που είχαν πάρει τιμή πριν από την 1/1/2012, γενονός που θα συντελέσει στο να πληγεί σημαντικά και η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.
Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας δεν έκανε αποδεκτό το ακόμα πιο παράλογο αίτημα των δανειστών και δεν πρόκειται να καταργήσει την προστασία των φαρμάκων που η τιμή τους είναι κάτω από τα 12 ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο αν το δεχόταν, θα είχε ως βέβαιο αποτέλεσμα την αντικατάσταση των φθηνών φαρμάκων με νέα πιο ακριβά…
Με την ίδια υπουργική απόφαση, το υπουργείο Υγείας θα ρυθμίσει και τα λοιπά προαπαιτούμενα από την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές, διατηρώντας το rebate στα υψηλότατα ποσοστά 15% έως 25% ανάλογα με τον όγκο και προσφέροντας ποσοστά έκπτωσης στο rebate για τα προϊόντα που παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα.
Είναι σαφές και από αυτές τις παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας πως η αγορά φαρμάκου θα περιέλθει σε μια νέα φάση έντονων αναταράξεων, αφού για μια ακόμη φορά το κόστος από αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών, θα κληθούν στην ουσία να το πληρώσουν από τη μια πλευρά οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες και από την άλλη οι ασφαλισμένοι, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα φαρμακεία θα γεμίσουν με αμφίβολης ποιότητας γενόσημα των ξένων εταιρειών.
Και αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο, στο οποίο θα πρέπει και το υπουργείο, αλλά και όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το φάρμακο, να δώσουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία, ώστε οι έλεγχοι να είναι αυστηρότατοι, ώστε κανένας να μην επιχειρήσει να παίξει τα βρώμικα κερδοσκοπικά παιχνίδια που έχουν στο μυαλό τους, αυτοί που εδώ και χρόνια έχουν καταστρώσει το σχέδιο διάλυσης της αγοράς φαρμάκου στην πατρίδα μας.



phgh:hellasforce

Προκλητική εκδήλωση από τους Τσαμήδες της Αλβανίας


Προκλητική εκδήλωση από τους Τσαμήδες της Αλβανίας

Νέα ανθελληνική πρόκληση στην περιοχή Kllogjer των ΑγίωνΣαράντα, στα σύνορα Αλβανίας- Ελλάδας, όπου πραγματοποιήθηκε η 71η επέτειος της δήθεν γενοκτονίας (από τους Έλληνες) των αποκαλούμενων «Τσάμηδων»! Εκεί, υπάρχει ένα μνημείο που έστησε το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, όπου εκπρόσωποί του κατάθεσαν στεφάνια και λουλούδια. Ο πρόεδρος του κόμματος PDIU, Σπετίμ Ίντιζι, επανέλαβε τις γνωστές ανιστόρητες κορώνες, περί αναγνωρίσεως της υποτιθέμενης γενοκτονίας και διεκδικήσεως των περιουσιών τους στην Ελλάδα. Ωστόσο πολλοί Αλβανοί αυτή τη φορά γύρισαν την πλάτη στους «Τσάμηδες». Τους αγνόησαν πολίτες και αλβανικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς τους ακραίους εθνικιστές!


Έκαιγαν σπίτια με τους Ναζί! 

Ανεξάρτητα από τις ορέξεις των «Τσάμηδων», στην εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit», στις 14.3.1944, δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειες των «Τσάμηδων» με τους Ναζί, το Φεβρουάριο του 1944, που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα την πυρπόληση 25.000 σπιτιών και τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. Μετά την αποχώρηση των Γερμανών, οι Τσάμηδες συναισθανόμενοι τις συνέπειες από την συμπεριφορά τους στη διάρκεια της κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, και 18.000 άτομα, εγκατέλειψαν την Ελλάδα, ενώ με βάση τα στοιχεία της απογραφής της 7/4/1951, είχαν παραμείνει στην Ελλάδα 123 Τσάμηδες.

1.700 καταδικάστηκαν σε θάνατο!

Στη συνέχεια οι Τσάμηδες κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις. Το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων των Ιωαννίνων, εκδίδει μέχρι το 1948, χίλιες επτακόσιες και πλέον καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος των Τσάμηδων, με ποινή για πολλούς εξ αυτών το θάνατο. Πραγματοποιήθηκε η απαλλοτρίωση και διανομή των περιουσιών των Τσάμηδων η οποία επεβλήθη από την ανάγκη εποικισμού των περιοχών, ενώ υλοποιήθηκε και η διαδικασία για την αφαίρεση της ιθαγένειας. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Αλβανίας από τους Χότζα και Αλία το ζήτημα των Τσάμηδων πέρασε ουσιαστικά στο περιθώριο.

Μάλιστα, ο Χότζα αντιμετώπισε στην αρχή τους Τσάμηδες με δυσπιστία, αφού θεωρήθηκαν συνεργάτες των Ιταλών και γι’ αυτό ένα μέρος τους μετακινήθηκε προς τα βόρεια της χώρας. Μετά από όλο αυτό το διάστημα της σιωπής γύρω από τους Τσάμηδες, με την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία το 1991, το ζήτημά τους ανασύρουν στην επικαιρότητα οι Αλβανοί κάθε φορά που ανακύπτει κλίμα έντασης στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας.

himara.gr

"Άνοιξε πυρ" για πρώτη φορά μετά το 1990 η Ελλάδα κατά της Αλβανίας για το γκρέμισμα της εκκλησίας στη Χειμάρρα! (εικόνες) (upd)


Με την καταστροφή ναών και συμβόλων από τους ισλαμιστές-τζιχαντιστές του ISIL στη Μέση Ανατολή παρομοίασε η Αθήνα την καταστροφή από την Αλβανική κυβέρνηση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας ενώ αργότερα ο Αλβανός πρωθυπουργός με νεότερη δήλωση του χαρακτήρισε τoν Ιερό Ναό...οικοδόμημα γκαράζ!
«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω». «Είναι για γέλια και για κλάματα που ένα οικοδόμημα σαν γκαράζ το ονομάζουν εκκλησία και διαμαρτύρονται γιατί επαναφέρουμε στη ζωή την κληρονομιά μας!» δήλωσε προκλητικά στην ιστοσελίδα Blakaneb ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα θέλοντας να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ! Είναι η πρώτη φορά από το 1990 που η Αθήνα αντιδρά σε μια ενέργεια των Τιράνων που στρέφεται ευθέως κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Χτες ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε μια προκλητική δήλωση ενώ σήμερα τα ξημερώματα ολοκλήρωσε, αιφνιδίως μέσα στο σκοτάδι, τον στόχο του ο δήμος Χειμμάρας, ισοπεδώνοντας τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμμάδες. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά. Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας το θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους. Καθώς τα επεισόδια και οι προσπάθειες τον αλβανικών αρχών να κατεδαϕίσουν το ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμμάδες της Χειμάρρας -οι κάτοικοι του οποίου είναι ελληνικής καταγωγής- με το επιχείρημα ότι ανεγέρθη αυθαίρετα, χωρίς άδεια, το 1994, συνεχίζονται, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έριξε χτες «λάδι στη φωτιά». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που καταδίκασε τις ενέργειας αυτές. Όταν ερωτήθηκε από πολίτη στο Τwitter κατά τη διάρκεια ανοιχτής επικοινωνίας με το κοινό, για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις των ελληνικών αρχών για το θέμα του ναού του Αγίου Αθανασίου και αν τις βλέπει ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας, απάντησε: «Το κάνανε συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος να το συνειδητοποιήσουν». Πάντως, η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στους Δρυμμάδες, λέγοντας πως πρόκειται για γεγονότα «που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης», ενώ απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ενώπιον των προκλήσεων και να παραμείνουν αποφασισμένοι σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του ναού. Κάλεσε ακόμη το Κράτος να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας» που εγγυάται το άθικτο (απαραβίαστο) των χωρών λατρείας και την προστασία τους από το Κράτος. Ακόμη, η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας πριν την ολοκληρωτική καταστροφή του είχε ανακοινώσει ότι θα επισκευάσει το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες, που αποτελεί περιουσία της, βάσει νομικών πράξεων και δικαστικών αποφάσεων. «Η Εκκλησία είναι η μόνη αρχή, αναγνωρισμένη διά του νόμου, η οποία μπορεί να αναλάβει την ανέγερση των ορθόδοξων χώρων λατρείας. Είναι γνωστό κι από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Μνημείων ότι αυτός ο ναός δεν είναι πολιτιστικό μνημείο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Επίθεση όμως από αλβανικές πολιτικές εφημερίδες δέχτηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, οι οποίες έκαναν λόγο για σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά με ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή αναφέρει πως αποτελούν μυθεύματα. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι και τα προηγούμενα έτη κατά τον Αύγουστο κυκλοφόρησαν περίεργες επιθέσεις εναντίον της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος αντιμετώπισε τελευταίως μυοσκελετικό πρόβλημα, το οποίο και θεραπεύτηκε με φυσιοθεραπεία. Τέλεσε επανειλημμένως τη Θεία Λειτουργία στα Τίρανα τον δεκαπενταύγουστο (στις 2,6,9,15,16 Αυγούστου). Προήδρευσε στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου 3 Αυγούστου όπως και στην συνέλευση των ιερέων των περιφερειών της Αρχιεπισκοπής στις 11 Αυγούστου ενώ επισκέφθηκε επίσης το σημαντικό υδροηλεκτρικό έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας στην πόλη Λιμπράζντ στις 10 Αυγούστου. Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, 20 Αυγούστου 2015 Ήδη μελετώνται τα αντίποινα κυρίως προς την Αλβανική οικονομία τα οποία αναμένονται να είναι σκληρά. Να σημειωθεί ότι είναι κοινή γραμμή όλων των εν δυνάμει κυβερνητικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και των πιθανών συμμάχων τους ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ κτλ) να ακολουθηθεί σκληρή γραμμή απέναντι στην πολιτική καταπάτησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και κυρίως της συνέχειας του Ελληνισμού εντός της Αλβανικής επικράτειας.
 




phgh:ethnika themata ellada