Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Επίδομα θέρμανσης: Εισοδηματικό όριο €12.000 για άγαμους, €20.000 για έγγαμους



Μειωμένο κατά 10 λεπτά ανά λίτρο αναμένεται να είναι φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης σε σχέση με την περσινή χρονιά, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 25 λεπτά/λίτρο από 35 που ήταν πέρυσι.
Η απόφαση, που αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών, προβλέπει ως εισοδηματικό όριο τις 12.000 ευρώ για τον άγαμο με περιουσία μέχρι 100.000 ευρώ (από 30.000 που ήταν πέρυσι) και 20.000 ευρώ για έγγαμο με περιουσία μέχρι 150.000 χιλιάδες ευρώ (από 40.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα που ήταν πέρυσι), με προσαύξηση 2.000 -3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Στο υπουργείο εκτιμούν ότι από το 1,1 εκατομμύριο φορολογούμενους που υπέβαλαν πέρυσι αίτηση για την πληρωμή του επιδόματος, τα νέα εισοδηματικά κριτήρια θα περιορίσουν τον αριθμό των αιτήσεων κοντά στις 700.000. newmoney

ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!


ΧΙΟΝΙΑ
Τα πρώτα επίσημα προγνωστικά μας δείχνουν κρύο τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά με χιονοθύελλες το χρονικό διάστημα από 15 ως και 31 Δεκεμβρίου.
Μέσα στο διάστημα των εορτών, τα πρώτα προγνωστικά μας στοιχεία από τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, θέλουν να κάνουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας »λευκές» εορτές.
Η βόρεια Ελλάδα φέτος φαίνεται να δέχεται ένα χειμώνα »αλλά Σιβηρία» με πολικές θερμοκρασίες, παγετό και ισχυρά χιόνια ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα, ενώ η υπόλοιπη χώρα μας θα δεχτεί πάρα πολλές βροχές.
Τα χιονοδρομικά σύμφωνα με πρόβλεψη μας εδώ στο Greek-Weather.Org θα γεμίσουν με χιόνια μετά τα μέσα του Νοεμβρίου και προς τα τέλη του μήνα και έτσι μέσα στις γιορτές λογικά θα έχουν χιόνι. Έτσι όσοι θελήσετε εκείνες τις ημέρες να καταφύγετε σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, έχετε πιθανότητες για να δείτε πάρα πολύ χιόνι.
Περισσότερα θα μπορούμε να προβλέπουμε μετά τα μέσα του Νοεμβρίου…

Σύσκεψη για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ στο ΥΠΕΣ

Σε αγώνα δρόμου για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013, δύο μήνες πριν κλείσει η χρηματοδοτική στρόφιγγα, έχουν επιδοθεί η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετά την αρνητική απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου στο αίτημα της ΚΕΔΕ για χορήγηση παράτασης ενός έτους (έως τις 31-12-2016) στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το εν λόγω πρόγραμμα, στον αέρα βρίσκονται 480 υπό εξέλιξη έργα σε όλη τη χώρα.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.

Οκ. Κουρουμπλής ζήτησε να υπάρξει συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να «τρέξουν» όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των πιο ώριμων έργων. Ο κ. Κορκολής υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα μέσω της οποίας θα υπάρξουν οι λιγότερες απώλειες πόρων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα των δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα οποία βρίσκονται στον «αέρα», ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες των δημάρχων οι οποίες εντάθηκαν μετά την απάντηση της Επιτρόπου.

Ο κ. Στασινός, από την πλευρά του, διατύπωσε την πρόθεση του ΤΕΕ να δημιουργηθεί μια κεντρική δομή, η οποία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα μπορεί να καταρτίζει τα τεχνικά δελτία για μικρούς δήμους με κατοίκους κάτω από 5.000 καθώς και για ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Στην ίδια σύσκεψη, ο υπουργός διαβεβαίωσε την ΚΕΔΕ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν αποδοθεί περίπου 399 εκατ. ευρώ στους δήμους για προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, τα Προνοιακά Επιδόματα, οφειλές προηγούμενων ετών και τα αναπτυξιακά έργα των δήμων.



real

Στο Μαξίμου ο Μοσκοβισί



  • )
Με τον πρωθυπουργό συναντάται αυτή την ώρα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων.

Πριν την έναρξη της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας συλλυπήθηκε τον Πιέρ Μοσκοβισί για την απώλεια της μητέρας του, η οποία οδήγησε και στην αναβολή της επίσκεψης του στην Αθήνα.

«Τώρα είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες από τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Μακριές ημέρες και νύχτες τότε», σχολίασε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Στις 18:30 ο Ευρωπαίος επίτροπος αναμένεται να συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Χουλιαράκη.




real

Οι αποφάσεις του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π για την Ανθρωπιστική κρίση και την Υγεία



Σε πλήρη σύνθεση και υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συνήλθε σήμερα σε πλήρη σύνθεση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.), με στόχο την έγκριση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί από το υπουργείο Υγείας εντός του Νοεμβρίου, και θα αφορά στην καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, διευκολύνει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας και διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Παράλληλα εισάγονται ρυθμίσεις που ενισχύουν το δημόσιο σύστημα υγείας, βελτιώνοντας συνολικά τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά του.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η συνέχιση του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και κατά το ερχόμενο έτος – ενός προγράμματος που προσφέρει ουσιαστική στήριξη σε εκατοντάδες χιλιάδες ωφελούμενους που έχουν πληγεί από την κρίση. Η συνέχισή του, κρίνεται ως «διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκρότηση διυπουργικής Επιτροπής για την Κοινωνική Οικονομία, με έργο την αναθεώρηση του σχετικού νομικού πλαισίου. Στόχος είναι η άρση της πολυδιάσπασης που χαρακτηρίζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η ενοποίηση της συνεταιριστικής νομοθεσίας και η εξειδίκευση όλων των ειδικών περιπτώσεων στη βάση των διεθνών καλών πρακτικών.

Το συντονισμό της Επιτροπής αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι νομοπαρασκευαστικές εργασίες αναμόρφωσης του ν. 4019/2011 που διέπει τη λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) θα ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Στη συνέχεια, το νέο νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση - και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 θα έχει γίνει νόμος του κράτους.
Εν τω μεταξύ, οι τροποποιήσεις του ν. 4019/2011 θα αναρτηθούν στη «Διαύγεια» στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, προς ενημέρωση και ανοικτή διαβούλευση.

Τέλος, ανατέθηκε στον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιο για τα θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, να υποβάλει εντός του Νοεμβρίου ολοκληρωμένη εισήγηση για τον αποτελεσματικό συντονισμό και τη βέλτιστη αξιοποίηση υφιστάμενων και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και για την κινητοποίηση νέων περιφερειακών πόρων. Στόχος, επισημαίνει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο μέσο στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.




real

Αποστάσεις Βούτση από Φίλη...


«Προσωπικές απόψεις, η Βουλή έχει αποφασίσει θεσμικά για τη γενοκτονία»...
Αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη γενοκτονία των Ποντίων πήρε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας...
προσωπικές τις απόψεις του Νίκου Φίλη.

«Ο καθένας έχει τις προσωπικές και πολιτικές απόψεις του και γι΄ αυτές κρίνεται» είπε ο κ. Βούτσης μιλώντας σε κοινοβουλευτικού συντάκτες, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι «η Βουλή έχει πάρει θεσμικά τις αποφάσεις της»...


nonews news

Τατσόπουλος υπέρ Φίλη...

Τατσόπουλος υπέρ Φίλη...

«Έχει δίκιο, η σφαγή των Ποντίων ήταν εθνοκάθαρση και όχι γενοκτονία»...

Υπέρ του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, τάχθηκε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Πέτρος Τατσόπουλος, αναφορικά με τις απόψεις που εξέφρασε...
για τη σφαγή των Ποντίων.

«Αυτή τη φορά ο Νίκος Φίλης ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΟ. Η σφαγή των Ποντίων ΗΤΑΝ εθνοκάθαρση. ΔΕΝ ήταν γενοκτονία», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, παραπέμποντας σε παλαιότερες ομιλίες του στη Βουλή για την ανάλυση της διαφοράς μεταξύ των δύο όρων...




nonews news

Independent: Στη δημοσιότητα εγχειρίδιο «σαμποτάζ» της CIA...


Είχε συνταχθεί τον Ιανουάριο του 1944...

Το έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, είχε συνταχθεί ως απόρρητο τον Ιανουάριο του 1944, με τίτλο: «Απλό εγχειρίδιο για σαμποτάζ:...
Στρατηγικές Υπηρεσίες» και περιγράφει διάφορους τρόπους, τους οποίους θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οι κατάσκοποι για να πλήξουν σημαντικές επιχειρήσεις του Άξονα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι τεχνικές του σαμποτάζ, όμως, φαίνονται να μοιάζουν πολύ με εκείνες που χρησιμοποιούνται σήμερα σε πολλές υπηρεσίες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο έγγραφο καταγράφονται λεπτομερώς οι «απλές πράξεις που μπορεί να κάνει ο απλός μεμονωμένος πολίτης - σαμποτέρ», με τις οποίες θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές σε χώρες και εταιρείες, χρησιμοποιώντας απλά μέσα και «με τρόπο που να συνεπάγεται έναν ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού, εντοπισμού και αντιποίνων».


Ορισμένες από τις συστάσεις του εγγράφου είναι δύσκολο να υλοποιηθούν και απαιτούν προεργασία. Άλλες, ωστόσο, φαίνονται μόνο ως απλές συμβουλές. Στις τελευταίες περιλαμβάνεται η σύσταση στους σαμποτέρ να κάνουν συσκέψεις σε κρίσιμες περιόδους και να είναι τυπολάτρες «εφαρμόζοντας όλους τους κανονισμούς κατά γράμμα». Για να είναι κακοί στις δουλειές τους, η CIA τους δίνει οδηγίες να «λειτουργούν ανόητα» και «να είναι όσο τον δυνατόν ευέξαπτοι και εριστικοί, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους ίδιους».

Στις οδηγίες προς τους κατασκόπους για το σαμποτάζ σε μία εταιρεία, περιλαμβάνονται οι εξής:

1. Αν είναι δυνατό, να παραπέμπουν όλα τα θέματα σε επιτροπές για «περαιτέρω μελέτη και εξέταση». Προσπάθεια να είναι οι επιτροπές όσο το δυνατόν περισσότερες - ποτέ λιγότερες από πέντε.

2. Να αναφέρουν και να αναδεικνύουν στην ατζέντα άσχετα θέματα, όσο το δυνατόν συχνότερα.

3. Να παρανοούν τις εντολές που λαμβάνουν, ώστε να μην τις εκτελούν. Να θέτουν διευκρινιστικά ερωτήματα συνεχώς ή να εμπλέκονται σε μακρά αλληλογραφία για τις εντολές. Να προβάλλουν ενστάσεις για αυτές, όταν μπορούν.

4. Να διαπραγματεύονται για τις ακριβείς διατυπώσεις ανακοινώσεων, πρακτικών Δ.Σ., αποφάσεων.

5. Να είναι παράλογοι και να ζητούν από τους συναδέλφους τους να «είναι παράλογοι» και να αποφεύγουν τη βιασύνη που θα μπορούσε να καταλήξει σε εκπλήξεις ή δυσκολίες αργότερα.

6. Να μην ζητούν ή να μην ανανεώνουν τον εξοπλισμό ή τις πρώτες ύλες για την εταιρία τους, έως ότου τα τρέχοντα αποθέματα εξαντληθούν, ώστε και η παραμικρή καθυστέρηση στην ικανοποίηση της παραγγελίας, να σημαίνει διακοπή λειτουργίας της εταιρίας στο μεταξύ.

7. Για να μειώσουν το σθένος (ηθικό) των εργαζομένων και κατά συνέπεια της παραγωγικότητας, να είναι ευχάριστοι σε σχέση με τους εργαζόμενους που δεν είναι αποδοτικοί και να τους δίνουν προαγωγές που δεν τις αξίζουν. Να κάνουν διακριτική μεταχείριση εις βάρος των αποδοτικών εργαζόμενων, ώστε να τους αναγκάζουν να παραπονούνται αδικαιολόγητα για την εργασία τους και να γίνονται ενοχλητικοί.

8. Να συμπληρώνουν με δυσανάγνωστο τρόπο τις αιτήσεις, ώστε να πρέπει να συμπληρωθούν και πάλι, να κάνουν λάθη ή να παραλείπουν να συμπληρώνουν τις πληροφορίες που ζητούνται σε αιτήσεις.

9. Να διαρρέουν δυσάρεστες και ενοχλητικές φήμες, εις βάρος της εταιρίας, των εργαζομένων, του κλάδου κ.λπ...




nonews news

Έκτακτο για κόκκινα δάνεια...

kokkinadan

Την έκθεση για τα κόκκινα δάνεια και συνολικά για τα προβληματικά δάνεια παραδίδει έως το τέλος της εβδομάδας στην ΤτΕ η Blackrock. 
Με βάση πληροφορίες η Blackrock μετά από την τρίτη διαδοχική διαγνωστική μελέτη για τα προβληματικά δάνεια που έχουν αγγίξει τα 105 δισεκ. και ίσως ξεπεράσουν τα 115 δισεκ. μέσα στο 2016, προτείνει ως λύση την κατηγοριοποίηση των προβληματικών δανείων και με βάση αυτή την παράμετρο θα ξεκινήσει μια γενικευμένη ενεργητική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
Οι λύσεις για την δημιουργία μιας bad bank ή μιας asset managements εταιρίας που θα διαχειρίζεται προβληματικά δάνεια δεν φαίνεται ότι μπορεί να ευδοκιμήσει καθώς η Τρόικα έχει ξεκάθαρη στάση και θέση. 
Η έκθεση της Blackrock έρχεται να καταδείξει ότι τα κόκκινα δάνεια σε οριστική καθυστέρηση 180 ημερών και τα NPLs μη εξυπηρετούμενα δάνεια πάνω από 90 ημέρες για να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά χρειάζεται τμηματοποίηση και κατηγοριοποίηση. 
Δηλαδή κάθε κατηγορία προβληματικών δανείων χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. 
Θα συμφωνηθούν μοντέλα διαχείρισης για τις 5-6 βασικές κατηγορίες δανείων και με βάση αυτές οι τράπεζες θα ξεκινήσουν την ενεργητική διαχείριση προβληματικών δανείων.
Το σχέδιο
Ένα ευρύτατης κλίμακας σχέδιο για την αξιοποίηση των NPLs και των κόκκινων δανείων έχουν εκπονήσει τράπεζες και κυβέρνηση με στόχο σε βάθος 5ετίας να έχουν αντλήσει έως 10-12 δισεκ. ευρώ κέρδη. 
Με τα προβληματικά δάνεια να έχουν ξεπεράσει τα 100 δισεκ. που αντιστοιχούν στο 48% των δανείων – θα ξεπεράσει το 52% εντός του 2016 – τα προβληματικά δάνεια είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα το τραπεζών και ταυτόχρονα η σωτηρία των τραπεζών. 
Οι τράπεζες δεν μπορούν να επιτύχουν κέρδη από την χορήγηση δανείων σε μια οικονομία με ύφεση και με πρόβλημα ρευστότητας καθώς το χάσμα δανείων προς καταθέσεις ύψους 87 δισεκ. καλύπτεται από την ΕΚΤ και το ευρωσύστημα είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την εθνική ελληνική οικονομία. 
Όμως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να βγάλουν κέρδη από το πρόβλημα δηλαδή τα NPLs που φθάνουν τα 100 δισεκ. δάνεια.
Η περίπτωση της bad bank ATE μας δείχνει τον δρόμο για τις υπόλοιπες τράπεζες. 
Στην κακή τράπεζα Αγροτική εντάχθηκαν 7,5 δισεκ. δάνεια και μέχρι τώρα ο εκκαθαριστής έχει αντλήσει ή προσεγγίζει τα 800 εκατ έσοδα. 
Σε βάθος 5ετίας οι ελληνικές τράπεζες από την αξιοποίηση των 100 δισεκ. προβληματικών δανείων θα μπορούσαν να έχουν έσοδα 10-12 δισεκ. ευρώ.
Ποιο είναι το σχέδιο για την αξιοποίηση των NPLs;
Η γενική στρατηγική θέση είναι ότι δεν υπάρχει συλλογική λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει δηλαδή μοντέλο μιας bad bank ή ΝΑΜΑ. 
Επίσης δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης προβληματικών δανείων σε distress funds δηλαδή σε hedge funds που θα αγόραζαν προβληματικά δάνεια με μεγάλο discount. 
Όμως έχει βρεθεί μια άλλη λύση.
Όπως μας εξηγεί κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία οι τράπεζες μαζί με την ΤτΕ θα κατηγοριοποιήσουν τα δάνεια. 
Τα στεγαστικά με τις εμπράγματες εξασφαλίσεις τους 
Τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τις εξασφαλίσεις τους 
Τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια τα οποία κατά βάση είναι κοινοπρακτικά 
Τα καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες
Πως θα λειτουργήσει το σχέδιο
Το σχέδιο για τα στεγαστικά
Οι τράπεζες με εξειδικευμένες διεθνείς εταιρίες που ασχολούνται με την αξιοποίηση προβληματικών δανείων θα συνάψουν συνεργασίες. 
Θα κατηγοριοποιήσουν σε ζώνες τις περιοχές όπου έχουν χορηγήσει δάνεια. 
Π.χ. για να δώσουμε ένα παράδειγμα. 
Η τράπεζα με την διεθνή εξειδικευμένη εταιρία θα αναλύσουν το πρόβλημα των στεγαστικών δανείων π.χ. στους Αμπελοκήπους Αθηνών. 
Ας υποθέσουμε ότι μια τράπεζα έχει χορηγήσει 1000 στεγαστικά δάνεια από τα οποία τα 400 είναι εξυπηρετούμενα και τα 600 έχουν πρόβλημα. 
Το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι ότι η τράπεζα θα αρχίζει να αγοράζει ορισμένα ακίνητα για να δημιουργήσει αγορά και για να διαμορφώσει τιμές.
Εν συνεχεία θα κατηγοριοποιήσει τα προβλήματα μαζί με την εξειδικευμένη εταιρία. 
Στις περιπτώσεις όπου μπορεί να υπάρξει κούρεμα σε στεγαστικά δάνεια π.χ. 25% αλλά θα μετατραπεί το υπόλοιπο 75% σε εξυπηρετούμενο.
Στις περιπτώσεις όπου αν επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου στα 100 χρόνια ελαχιστοποιώντας την δόση 
Στις περιπτώσεις όπου οι δανειζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε την ελάχιστη δόση η τράπεζα θα αποκτάει την κυριότητα του σπιτιού και ο δανειζόμενος θα δίνει ενοίκιο στην τράπεζα – εξειδικευμένη διεθνή εταιρία. 
Στις περιπτώσεις όπου η τράπεζα θα προτείνει μετεγκατάσταση π.χ. θα αγοράζει το ακίνητο στους Αμπελοκήπους και θα με ένα μηχανισμό θα προτείνει την μετεγκατάσταση σε άλλη περιοχή φθηνότερου κόστους και φθηνότερης αξίας ακινήτων.
Το σχέδιο για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια
Τα περισσότερα από τα δάνεια αυτά είναι κοινοπρακτικά και οι τράπεζες θα πρέπει να αναζητήσουν συλλογικές λύσεις. 
Σε πρώτη φάση οι τράπεζες θα συγχωνεύουν εταιρίες ομοειδών κλάδων. 
Εν συνεχεία στα νέα σχήματα που θα δημιουργούνται, θα τοποθετούνται νέες διοικήσεις που θα εκπονούν σχέδια εξυγίανσης.
Θα εξετάζεται και η πώληση των νέων εταιριών σχημάτων σε διεθνείς εταιρίες που θα ήθελαν να αποκτήσουν βραχίονες και στην Ελλάδα. 
Βέβαια θα πρέπει οι κινήσεις που θα υπάρξουν να είναι πολύ μελετημένες ώστε να μην δίδεται προβάδισμα σε ανταγωνιστές – αθέμιτος ανταγωνισμός – και κυρίως να μην αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του κλάδου ή να μην δημιουργούνται ολιγοπώλια.
Το σχέδιο για τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Επειδή τα περισσότερα από αυτά τα δάνεια έχουν σημαντικές εμπράγματες εξασφαλίσεις θα υιοθετηθεί ένα μοντέλο που θα περιλαμβάνει παραμέτρους του σχεδίου των στεγαστικών και των μεγάλων επιχειρήσεων. 
Η κατηγοριοποίηση των δανείων πέραν του κλάδου του ύψους θα περιλαμβάνει και κατηγοριοποίηση με βάση τις εμπράγματες εξασφαλίσεις. 
Π.χ. αν υπάρχει ακίνητο θα υιοθετείται ένα σενάριο τύπου στεγαστικών.
Αν υπάρχει ενέχυρο καταθέσεις και ακίνητα επίσης θα υπάρχει άλλη αντιμετώπιση ώστε να δοθεί δυνατότητα απελευθέρωσης των καταθέσεων αρκεί να εξυπηρετείται το δάνειο
Το σχέδιο για τα καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες
Οι τράπεζες έχουν μελετήσει ότι από τα στεγαστικά και τα δάνεια προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να πετύχουν ισχυρά έσοδα. 
Όμως από τα καταναλωτικά και κάρτες θεωρούν ότι 8 στα 10 προβληματικά καταναλωτικά δάνεια δεν θα αποφέρουν κανένα κέρδος, κοινώς θα είναι η ζημία των τραπεζών.
Συμπέρασμα
Οι τράπεζες δεν θέλουν να μετατραπούν σε διαχειριστές χιλιάδων ακινήτων. 
Θα δώσουν μια μεγάλη ευκαιρία στους πολίτες να καταστήσουν ενεργά τα προβληματικά δάνεια. 
Αν ο στόχος επιτευχθεί, η έννοια πλειστηριασμός θα ελαχιστοποιηθεί θα περιθωριοποιηθεί αν η κοινωνία συμμετάσχει ενεργά στην λύση του προβλήματος.




voice news

Παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας – Η αλήθεια αποκαλύπτεται…


us_missile_interceptor
Η Ουάσιγκτον αναπτύσσει ένα παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για την επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής επί της Ρωσίας, υποστήριξε ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ Alexander Grushko.
«Δυστυχώς, η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα πραγματικά παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας πήγε χαμένη. Αυτό το σύστημα δεν θα βασιζόταν σε μια συγκεκριμένη συμμαχία, αντίθετα θα προστάτευε αποτελεσματικά ενάντια στις πραγματικές πυραυλικές απειλές, όχι τις φανταστικές. Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να το συνεχίσει αυτό κυρίως για ιδεολογικούς λόγους», δήλωσε στο Rossiya-24 TV.
Ο Grushko ανέφερε επίσης μια πρόσφατη άσκηση πυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες ήταν επιφορτισμένοι με την αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου, καθώς και αριθμό πυραύλων cruise.
Αυτό το σενάριο δείχνει ότι «το σύστημα που βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέλιξη δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τη λεγόμενη πυρηνική απειλή από το Ιράν», σημείωσε.
«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα αναπτύσσουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τη στρατιωτική υπεροχή από τη Ρωσία».
Μια απλή ματιά στην αρχιτεκτονική του παγκόσμιου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρωπαϊκό μέρος με βάσεις στην Πολωνία και τη Ρουμανία, εκθέτει τον πραγματικό σκοπό. Ειδικά αν ληφθούν επίσης υπόψη, η στρατιωτική συγκέντρωση του ΝΑΤΟ και η απόφαση του Πενταγώνου να τοποθετήσει στρατιωτικό υλικό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ…..Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!
Φίλης: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία
Tα παρακάτω λόγια του Νίκου Φίλη είναι (δυστυχώς καθώς πρόκειται για τον Υπουργό Παιδείας) πέρα ως πέρα αληθινά. Χωρίς κάποιο άλλο σχόλιο, διαβάστε τι λέει ο κ. Φίλης: «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό”.
Κύριε Φίλη πάρτε την απάντηση σας από κάποιον που έχει το ίδιο επίθετο με εσάς
Δρ. Γεώργιος Κ. Φίλης – Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – ΕΠΟΝΑ-Hilton-Δεκέμβριος2013
Πως θα μπορούσαμε να «χρησιμοποιήσουμε» το έγκλημα κατά του Ποντιακού Ελληνισμού ως ένα γεωπολιτικό όπλο κατά του Νεοθωμανισμού
H ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

«ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ»


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΨΥΧΩΝ;
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΗΔΗ ΣΤΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΩΡΟΥ ΤΑΦΗΣ !!!
ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ 18% …
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΡΑΧΟΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΝΩ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΞΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ …
ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΦΟΡΟ 40% ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;
ΖΗΤΗΣΤΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η ΓΑΛΑ …
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ;
ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ;
Η ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ;
ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ FUNTS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΟ 10% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ 20% …
ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΩΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ …
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΥΠΑΚΟΥΤΕ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ …
ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΕΧΘΕΣ Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΕ ΑΠΛΗ ΣΦΑΓΗ …
ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΩΔΕΣ ΚΡΑΥΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΧΩΡΟ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΝΟ 1500 ΑΤΟΜΑ, ΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΕΦΘΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΑΤΟΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ;
ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΕΙΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ…

Βόμβα υπουργού: Μην πληρώνετε φόρους...

foroi

Ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, Κρίστιαν Έκερτ, κάλεσε 300.000 Γάλλους να μην πληρώσουν τους φόρους του. Ο Έκερτ έκανε αυτή τη δήλωση θέλοντας να δώσει λύση στο γεγονός ότι η γαλλική κυβέρνηση άργησε να συνειδητοποιήσει ότι χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα αναγκαστούν να πληρώσουν φόρο κατοικίας για πρώτη φορά, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι θα ελαφρύνουν τα φορολογικά βάρη τους.
Έτσι, ο Εκερτ βρήκε τη λύση. Απλά συμβούλευσε εκείνους που δεν είχαν πληρώσει τους συγκεκριμένους φόρους πέρυσι, να αγνοήσουν τα ειδοποιητήρια που μόλις έλαβαν. «Εκείνοι που ήδη πλήρωσαν τους φόρους θα λάβουν επιστροφή, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Εκείνοι που δεν τους πλήρωσαν ακόμη, καλούνται να μην το κάνουν», είπε στο France Info.

Συγκλονιστικό μήνυμα Αγ. Όρους: Ετοιμαστείτε ήρθε η ώρα! Μαζέψτε τρόφιμα...

agion oros
Μια συγκλονιστική μαρτυρία μας έρχεται από το Άγιον Όρος. Οι μοναχοί προειδοποιούν ότι η μεγάλη ώρα έφτασε και πως πρέπει να μαζέψουμε τρόφιμα γιατί οι μέρες που έρχονται θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολες... Οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ραγδαίες, οπότε αυτά για τα οποία προειδοποιούν, πιθανόν να συμβούν πολύ νωρίτερα από όσο νομίζετε...
"Λοιπόν ήμασταν 4 άτομα και περπατώντας μες στην βροχή την Πέμπτη φθάσαμε στο κελλί της ...............στην Κ.........α. Μπήκαμε μέσα και περίμεναν άλλα 4 άτομα νεαρά.
Σε λίγη ώρα μπαίνει μέσα στο δωμάτιο όπου καθόμασταν ένας γέροντας που αργότερα αφού τον ρώτησα είπε ότι τον λένε Α.......... ο οποίος μπήκε μέσα και κάθησε διπλα μας. Αφού κανείς δεν μιλούσε άρχισε να μας λέει απο μόνος του:
"Μην στεναχωριέστε παιδιά τελειώνουν τα βασανά μας θα την πάρουμε την Πόλη, θα την πάρουμε! Δηλαδή, τι θα την πάρουμε, θα μας την δώσουν διότι εμείς δεν είμαστε άξιοι, βλέπεις βρε παιδί μου δεν υπάρχει και μετάνοια αλλά θα μετανοήσουμε απότομα και θα μας λυπηθεί ο Θεός.

Οι πολιτικοί που μας κυβερνάνε έχουνε δαιμόνιο και η Ευρώπη διδάσκει τον ανθρωποκεντρισμό, βλέπεις όλοι στην Ευρώπη και έχει αρχίσει να γίνεται και εδώ κοιτάνε το πως θα περιποιηθούν το σώμα τους, την εικόνα τους, γυμνάζονται, τρέχουν και δεν κοιτάμε παιδιά μου που έχουμε ζωντανό θησαυρό διπλα μας την Ορθοδοξία, βλέπεις παίρνεις το κομποσχοίνι και μιλάς αυτομάτως με τον Θεό.

Αλλά να ξέρετε τελειώνει πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα. Οι πολιτικοί μας είναι δαιμονισμένοι, συγχυσμένοι όπως τρέχουν οι αρουραίοι απεγνωσμένα δεξιά και αριστερά και σκοντάφτουν όπου βρουν".
Στην συνέχεια τον ρώτησα για το θέμα των προμηθειών και μας είπε να έχουμε ένα τσουβάλι σιτάρι.
Έπειτα είπε πάλι να μην φύγει κανένας για το εξωτερικό Γαλλία, Γερμανία κτλ διότι όπως μας είπε θα πάθουν πολλά στο εσωτερικό τους αυτές οι χώρες και θα έρθει η σειρά τους.
Μετά έγινε κάτι το συγκλονιστικό...
Γυρνάει ο γέροντας σε έναν κύριο που περίμενε μαζί μας και τον ρωτά : "Εσύ πότε πήγες Γερμανία;" και αμέσως ο κύριος αιφνιδιάζεται και λέει "εγώ γέροντα;" "Ναι εσύ!" και λέει ο κύριος "πριν δέκα χρόνια είχα πάει για δυο μήνες αλλά έφυγα!" Αμέσως επικράτησε μια σιγή στο δωμάτιο αλλά ένας από την παρέα μου έσπασε την σιγή και τι τό 'θελε είπε στον γέροντα Α.......... "Γέροντα εσείς που το ξέρατε ότι είχε πάει Γερμανία;
...και ο Γέροντας "Που το ήξερα ,ε... ε..... μου το είπε πρίν βρε παιδάκι μου!" Αμέσως κατάλαβα ότι δεν ήθελε να φανερωθεί και το δικαιολόγησε διότι δεν μας είχε ξαναδεί και τους οχτώ ποτέ ξανά.
Τελοσπάντων μετά από ώρα μπήκα και συνομίλησα με τον Πατήρ- ........... ο οποίος έπλεκε κομποσχοίνι και προσευχόταν νοερά και εγώ του μιλούσα για τα προσωπικά μου. Δεν κάθησα πολύ γιατί δεν θα προλάβαινα να βρω ανοιχτό το μοναστήρι και τον ρωτησα για τα επερχόμενα και μου ειπε επί λέξη ότι "είμαστε πολύ-πολύ κοντά στα γεγονότα που έχουν μιλήσει οι πατέρες" και ρωτώντας τον για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας είπε :
"Παιδί μου μη φοβάσαι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συμβεί εμφύλιος στην Ελλαδα, εμείς ήδη πληρώνουμε για την καταστασή μας σε λίγο θα δεις θα βγουν πολλά στην φόρα για τους πολιτικούς, γιατί υπήρχαν και άλλες λύσεις".
Τον ρώτησα και για το θέμα των προμηθειών του είπα ότι μαζεύω και μου είπε "καλά κάνεις παιδί μου" και κάπως έτσι τελείωσε η συνομιλία μας".




voice news

ARD: «Τέλος η περίοδος χάριτος για τον Τσίπρα»


tsipras_skeftikos
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα σχολιάζονται στην ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Στο επίκεντρο των σχολίων βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού, που όπως επισημαίνεται, τον έχει οδηγήσει στους δρόμους:
«Ο θυμός των ανθρώπων τον έφερε στην εξουσία. Τώρα οι διαμαρτυρίες στην Ελλάδα στρέφονται κατά του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Την ώρα που απεργούσαν οι ναυτικοί, μαθητές και δάσκαλοι βρίσκονταν επίσης στον δρόμο. Όμως αυτό είναι μόνο η αρχή. Φαίνεται ότι έχει τελειώσει η περίοδος χάριτος για τη νέα κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα».




hellasforce

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – Τι προβλέπει η ΠΝΠ για τις τράπεζες


greek_banks1
Το επιτόκιο 8% και τον τρόπο λειτουργίας των μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) με τα οποία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει τις επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, αναφέρει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για επιμέρους ειδικά θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, οι ομολογίες αποφέρουν τόκο με ετήσιο επιτόκιο 8% από και συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας έκδοσης των ομολογιών μέχρι και την 7η ετήσια επέτειο μετά την Ημερομηνία Έκδοσής τους και στη συνέχεια, αν δεν αποπληρωθούν, το ισχύον Επιτόκιο Αναπροσαρμογής.
Ο τόκος καταβάλλεται δεδουλευμένος ετησίως σε κάθε μία Ημερομηνία Καταβολής Τόκου.
Οι ομολογίες μετατρέπονται αυτόματα σε κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος εάν για οποιονδήποτε λόγο το πιστωτικό ίδρυμα δεν καταβάλλει συνολικά ή μερικά τους καταβλητέους τόκους σε δύο Ημερομηνίες Καταβολής Τόκου.
Προς αποφυγή αμφιβολιών, οι δύο Ημερομηνίες Καταβολής Τόκου δεν είναι αναγκαίο να είναι συνεχόμενες. Οι κάτοχοι των ομολογιών θα λαμβάνουν αριθμό Μετοχών Μετατροπής που καθορίζεται διαιρώντας το 116% της ονομαστικής αξίας των ομολογιών που είναι ανεξόφλητες με την Τιμή Μετατροπής και διαιρώντας περαιτέρω με το ποσοστό συμμετοχής του κατόχου των ομολογιών στο σύνολο του ομολογιακού δανείου.
Όπως αναφέρεται, το πιστωτικό ίδρυμα δύναται, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, να επιλέξει να αποπληρώσει το σύνολο ή μέρος των ομολογιών ανά πάσα στιγμή, στην αρχική ονομαστική αξία τους, πλέον τυχόν δεδουλευμένων και μη καταβληθέντων τόκων (εξαιρούμενων τυχόν τόκων που έχουν ακυρωθεί), με την επιφύλαξη των ακόλουθων προϋποθέσεων:
α. το πιστωτικό ίδρυμα έχει λάβει την εκάστοτε έγκριση που μπορεί να απαιτείται (ή τη μη ένσταση ή την άρση υποχρέωσης σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό (ΕΕ) αρ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ή εκάστοτε επερχόμενους κανονισμούς που εφαρμόζονται κατά καιρούς ή το Ν.4261/2014 (Α΄107), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία 2013/36/ΕΕ (ή εκάστοτε ενσωματωθείσες οδηγίες που εφαρμόζονται κατά καιρούς) (Οδηγίες Κεφαλαιακών Απαιτήσεων) και από κοινού με τους Κανονισμούς για τις Κεφαλαιακές Απαιτήσεις οι «Κανονισμοί Κεφαλαίου» από τον Επόπτη, και
β. την ικανοποίηση τυχόν άλλων απαιτήσεων, οι οποίες προηγούνται της εξόφλησης ή εξαγορών όπως τυχόν καθορίζονται στους ισχύοντες Κανονισμούς Κεφαλαίου.
Η αποπληρωμή κατ’ επιλογή του πιστωτικού ιδρύματος γίνεται σε μετρητά.
Η κάθε ομολογία έχει ονομαστική αξία εκατό χιλιάδων (100.000, 00) ευρώ, εκδίδεται στο άρτιο και είναι αόριστης διάρκειας χωρίς ορισμένη ημερομηνία αποπληρωμής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πράξη 36 της 02.11.2015 Ρύθμιση θεμάτων κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 2 και 5 (γ) του άρθρου 7 του Ν.3864/2010 (Α’ 119), όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 1 του Ν.4340/2015 (Α’ 134). (ΦΕΚ Α’ 135/02-11-2015)
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις: α) της παραγράφου 1 του άρθρου 6Α και των παραγράφων 2 και 5 του άρθρου 7 του Ν.3864/2010, όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 1 του Ν.4340/2015, β) των άρθρων 2 και 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (Π.δ. 63/ Α’ 98),
2) την από 19.8.2015 Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, σχέδιο της οποίας κυρώθηκε με τον 4336/2015 (Α’ 94),
την αξιολόγηση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό («ΕΕΜ») αναφορικά με τη συμβατότητα των σχετικών όρων με το άρθρο 31 του Κανονισμού (ΕΕ) αρ. 575/2015 (ΕΕ),
την ανάγκη ρύθμισης των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών που θα εκδοθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.3864/2010, και θα αναληφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο πλαίσιο χορήγησης κεφαλαιακής ενίσχυσης στα ανωτέρω πιστωτικά ιδρύματα,
την ανάγκη επιμερισμού της, κατά τα ανωτέρω, κεφαλαιακής ενίσχυσης, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μεταξύ των κοινών μετοχών και των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών,
την ανάγκη αποσαφήνισης του χειρισμού των προνομιούχων μετοχών του άρθρου 1 του Ν.3723/2008 (Α’ 250) σε περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 6 Α του Ν.3864/2010,
την από 1.11.2015 εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος, 8) το γεγονός ότι από την πράξη αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζει:
Άρθρο 1 Υπό Αίρεση Μετατρέψιμες Ομολογίες
1. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «Ταμείο») του Ν.3864/2010, προβαίνει σύμφωνα με το άρθρο 7 του ίδιου νόμου, στην κάλυψη υπό αίρεση με-τατρέψιμων ομολογιών τις οποίες εκδίδει πιστωτικό ίδρυμα σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω νόμου και της παρούσας Πράξης.
Οι ομολογίες διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και δύνανται να εκδοθούν σε άυλη μορφή και να καταχωρηθούν, μετά από αίτηση του Ταμείου, στα ηλεκτρονικά αρχεία μη εισηγμένων τίτλων που τηρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.
2. Οι υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες εκδίδονται μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του πιστωτικού ιδρύματος, σύμφωνα με τους νόμους 3864/2010 και 2190/1920 και την παρούσα Πράξη.
Η έκδοση των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών δύναται να προηγείται ή να έπεται της ολοκλήρωσης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου του πιστωτικού ιδρύματος του άρθρου 7 του Ν.3864/2010.
3. Οι ομολογίες προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια του πιστωτικού ιδρύματος, ενώ η εποπτική τους κατάταξη διέπεται από το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο.
4. Οι ομολογίες διέπονται από τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που πρέπει να ενσωματωθούν σε αναλυτικό πρόγραμμα έκδοσης ομολογιών, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πράξης.
5. Η κάθε ομολογία έχει ονομαστική αξία εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, εκδίδεται στο άρτιο και είναι αόριστης διάρκειας χωρίς ορισμένη ημερομηνία αποπληρωμής.
6. Οι ομολογίες συνιστούν άμεσες, μη εξασφαλισμένες και μειωμένης κατάταξης επενδύσεις στο πιστωτικό ίδρυμα (κατά τον τρόπο που εξηγείται κατωτέρω) και κατατάσσονται ανά πάσα στιγμή συμμέτρως, χωρίς οποιαδήποτε προτίμηση, μεταξύ τους. Σε περίπτωση ειδικής εκκαθάρισης του πιστωτικού ιδρύματος κατατάσσονται: α. μετά από όλες τις απαιτήσεις όλων των πιστωτών (συμπεριλαμβανομένων όλων των πιστωτών μειωμένης κατάταξης), συμπεριλαμβανομένων (ενδεικτικά) των απαιτήσεων κατά του πιστωτικού ιδρύματος αναφορικά με τις υποχρεώσεις που αποτελούν Πρόσθετο Κεφάλαιο Κατηγορίας 1 ή 2 (Additional Tier 1 ή Tier 2 Capital), αλλά με την εξαίρεση των Υποχρεώσεων Όμοιας Τάξης (οι «Υποχρεώσεις Προηγούμενης Τάξης»), β. συμμέτρως με τις κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος και κάθε άλλη απαίτηση, η οποία συμφωνείται ότι κατατάσσεται συμμέτρως με τις ομολογίες (οι «Υποχρεώσεις Όμοιας Τάξης»). Κατά την ειδική εκκαθάριση του πιστωτικού ιδρύματος, οι κάτοχοι των ομολογιών πριν την όποια Ημερομηνία Μετατροπής (όπως ορίζεται κατωτέρω) έχουν δικαίωμα επί οποιονδήποτε εναπομεινάντων στοιχείων του ενεργητικού του πιστωτικού ιδρύματος (διαθέσιμων για διανομή μετά την ολοσχερή εξόφληση όλων των Υποχρεώσεων Προηγούμενης Τάξης) για την ονομαστική αξία των ομολογιών πλέον τυχόν δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων. Με την επιφύλαξη διατάξεων αναγκαστικού δικαίου, οι κάτοχοι των ομολογιών δεν έχουν κανένα δικαίωμα συμψηφισμού, εξασφάλιση ή εγγύηση που μπορεί να αναβαθμίσει την κατάταξη της απαίτησής τους κατά την ειδική εκκαθάριση.
7. Εάν επέλθει οποιαδήποτε στιγμή Γεγονός Ενεργοποίησης (όπως ορίζεται κατωτέρω), το πιστωτικό ίδρυμα πρέπει: α, να μετατρέψει τις ομολογίες εκδίδοντας για κάθε κάτοχο ομολογιών Μετοχές Μετατροπής (όπως ορίζονται κατωτέρω), ο αριθμός των οποίων καθορίζεται διαιρώντας το 116% της ονομαστικής αξίας των ομολογιών που είναι ανεξόφλητες με την Τιμή Μετατροπής (όπως ορίζεται κατωτέρω) και διαιρώντας περαιτέρω με το ποσοστό συμμετοχής του κατόχου των ομολογιών στο σύνολο του ομολογιακού δανείου, β, να φροντίσει για τη δημοσίευση Γνωστοποίησης Μετατροπής (όπως ορίζεται κατωτέρω) προς τους κατόχους ομολογιών, και γ. να ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ενεργεί στο πλαίσιο του ΕΕΜ (ο «Επόπτης») για την επέλευση Γεγονότος Ενεργοποίησης. «Γεγονός Ενεργοποίησης» επέρχεται αν, ανά πάσα στιγμή, ο Δείκτης CET 1 του πιστωτικού ιδρύματος, υπολογισμένος σε ενοποιημένη βάση ή σε ατομική βάση, υπολείπεται του 7%.
«Δείκτης CET 1» σημαίνει, ανά πάσα στιγμή, το δείκτη του κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (Common Equity Tier 1) του πιστωτικού ιδρύματος διαιρεμένο με τα Περιουσιακά Στοιχεία Σταθμισμένου Κινδύνου (Risk Weighted Assets) του πιστωτικού ιδρύματος, υπολογισμένο σε ενοποιημένη ή σε ατομική βάση. «Περιουσιακά Στοιχεία Σταθμισμένου Κινδύνου» σημαίνει τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων σταθμισμένου κινδύνου του πιστωτικού ιδρύματος, υπολογισμένο σε ενοποιημένη ή σε ατομική βάση, σύμφωνα με τους Κανονισμούς Κεφαλαιακών Απαιτήσεων (όπως ορίζονται κατωτέρω).
«Μετοχές Μετατροπής» σημαίνει τις κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος που εκδίδονται κατά τη μετατροπή των ομολογιών διαιρώντας το 116% της συγκεκριμένης ονομαστικής αξίας με την Τιμή Μετατροπής (όπως ορίζεται κατωτέρω). «Τιμή Μετατροπής» σημαίνει την τιμή ανά κοινή μετοχή του πιστωτικού ιδρύματος, όπως καθορίζεται στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του πιστωτικού ιδρύματος της παραγράφου 2 της παρούσας Πράξης.
Το ταχύτερο δυνατό, μετά την επέλευση Γεγονότος Ενεργοποίησης, και όχι αργότερα από 5 ημέρες πριν από την Ημερομηνία Μετατροπής (όπως ορίζεται κατωτέρω), το πιστωτικό ίδρυμα ενημερώνει επίσημα τους κατόχους των ομολογιών ότι έχει επέλθει Γεγονός Ενεργοποίησης, δηλώνοντας την Ημερομηνία Μετατροπής (όπως ορίζεται κατωτέρω), την Τιμή Μετατροπής και τις διαδικασίες (εφόσον υπάρχουν), τις οποίες πρέπει οι κάτοχοι των ομολογιών να τηρήσουν προκειμένου να παραλάβουν τις Μετοχές Μετατροπής (η «Γνωστοποίηση Μετατροπής»).
«Ημερομηνία Μετατροπής» σημαίνει την ημερομηνία, που καθορίζεται στη Γνωστοποίηση Μετατροπής, η οποία δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από ένα μήνα (ή τυχόν συντομότερη περίοδο εφόσον το ζητήσει ο Επόπτης) μετά την επέλευση Γεγονότος Ενεργοποίησης κατά την οποία οι ομολογίες θα μετατραπούν. Μόλις μετατραπούν ως άνω, οι ομολογίες θα ακυρώνονται και δεν θα επανεκδίδονται ούτε η ονομαστική τους αξία θα αποκαθίσταται για οποιαδήποτε λόγο.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις των ομολογιών περιλαμβάνουν αναπροσαρμογές στην Τιμή Μετατροπής με συνήθεις όρους σε περίπτωση που συμβούν συγκεκριμένες εταιρικές πράξεις.
Οι ομολογίες αποφέρουν τόκο με (α) ετήσιο επιτόκιο 8% (το «Αρχικό Επιτόκιο») από και συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας έκδοσης των ομολογιών (η «Ημερομηνία Έκδοσης») μέχρι και την 7η ετήσια επέτειο μετά την Ημερομηνία Έκδοσής τους (η «7η Επέτειος») και (β) στη συνέχεια, αν δεν αποπληρωθούν, το ισχύον Επιτόκιο Αναπροσαρμογής. «Επιτόκιο Αναπροσαρμογής» σημαίνει, αναφορικά με μία Περίοδο Αναπροσαρμογής (όπως ορίζεται κατωτέρω) το άθροισμα: (α) του Επταετούς Επιτοκίου Mid-Swap για την εν λόγω Περίοδο Αναπροσαρμογής, πλέον (β) περιθωρίου ίσου με τη διαφορά μεταξύ του Αρχικού Επιτοκίου και του Επταετούς Επιτοκίου Mid-Swap κατά την Ημερομηνία Έκδοσης.
Ο τόκος καταβάλλεται δεδουλευμένος ετησίως σε κάθε μία Ημερομηνία Καταβολής Τόκου. «Περίοδος Καταβολής Τόκου» σημαίνει την περίοδο από (συμπεριλαμβανομένης και) την Ημερομηνία Έκδοσης ή την Ημερομηνία Καταβολής Τόκου μέχρι (αλλά χωρίς να συμπεριλαμβάνεται) την επόμενη Ημερομηνία Καταβολής Τόκου. Η πρώτη Περίοδος Αναπροσαρμογής ξεκινά την 7η Επέτειο. Κάθε επόμενη Περίοδος Αναπροσαρμογής ξεκινά κατά τη λήξη της προηγούμενης και κάθε Περίοδος Αναπροσαρμογής λήγει στην έβδομη ετήσια επέτειό της.
Οι ομολογίες μετατρέπονται αυτόματα σε κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος εάν για οποιονδήποτε λόγο το πιστωτικό ίδρυμα δεν καταβάλλει συνολικά ή μερικά τους καταβλητέους τόκους σε δύο Ημερομηνίες Καταβολής Τόκου. Προς αποφυγή αμφιβολιών, οι δύο Ημερομηνίες Καταβολής Τόκου δεν είναι αναγκαίο να είναι συνεχόμενες. Οι κάτοχοι των ομολογιών θα λαμβάνουν αριθμό Μετοχών Μετατροπής που καθορίζεται διαιρώντας το 116% της ονομαστικής αξίας των ομολογιών που είναι ανεξόφλητες με την Τιμή Μετατροπής (όπως ορίζεται κατωτέρω) και διαιρώντας περαιτέρω με το ποσοστό συμμετοχής του κατόχου των ομολογιών στο σύνολο του ομολογιακού δανείου.
Το πιστωτικό ίδρυμα δύναται, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, να επιλέξει να αποπληρώσει το σύνολο ή μέρος των ομολογιών ανά πάσα στιγμή, στην αρχική ονομαστική αξία τους, πλέον τυχόν δεδουλευμένων και μη καταβληθέντων τόκων (εξαιρούμενων τυχόν τόκων που έχουν ακυρωθεί), με την επιφύλαξη των ακόλουθων προϋποθέσεων (οι «Προϋποθέσεις Εξόφλησης ή Εξαγοράς»): α. το πιστωτικό ίδρυμα έχει λάβει την εκάστοτε έγκριση που μπορεί να απαιτείται (ή τη μη ένσταση ή την άρση υποχρέωσης σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό (ΕΕ) αρ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ή εκάστοτε επερχόμενους κανονισμούς που εφαρμόζονται κατά καιρούς (οι «Κανονισμοί Κεφαλαιακών Απαιτήσεων») ή το Ν.4261/2014 (Α’107), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία 2013/36/ΕΕ (ή εκάστοτε ενσωματωθείσες οδηγίες που εφαρμόζονται κατά καιρούς) (Οδηγίες Κεφαλαιακών Απαιτήσεων) και από κοινού με τους Κανονισμούς για τις Κεφαλαιακές Απαιτήσεις οι «Κανονισμοί Κεφαλαίου» από τον Επόπτη, και β. την ικανοποίηση τυχόν άλλων απαιτήσεων, οι οποίες προηγούνται της εξόφλησης ή εξαγορών όπως τυχόν καθορίζονται στους ισχύοντες Κανονισμούς Κεφαλαίου.
Η αποπληρωμή κατ’ επιλογή του πιστωτικού ιδρύματος γίνεται σε μετρητά. Εάν το πιστωτικό ίδρυμα επιλέξει να αποπληρώσει τις ομολογίες, αλλά, πριν την ημερομηνία αποπληρωμής επέλθει Γεγονός Ενεργοποίησης, τότε η γνωστοποίηση για αποπληρωμή θα ανακαλείται αυτόματα και οι ομολογίες θα παραμένουν ανεξόφλητες (και θα υπόκεινται σε μετατροπή την Ημερομηνία Μετατροπής). Οι κάτοχοι ομολογιών δεν έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν από το πιστωτικό ίδρυμα να αποπληρώσει τις ομολογίες οποιαδήποτε στιγμή αλλά δικαιούνται στην 7η Επέτειο να μετατρέψουν τις ομολογίες τους σε κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος με την έκδοση για εκάστοτε κάτοχο ομολογιών που καθορίζεται διαιρώντας το 116% της ονομαστικής αξίας των ομολογιών που είναι ανεξόφλητες με την Τιμή Μετατροπής και διαιρώντας περαιτέρω με το ποσοστό συμμετοχής του κατόχου των ομολογιών στο σύνολο του ομολογιακού δανείου.
Η καταβολή του Τόκου (είτε εν όλω είτε εν μέρει) εναπόκειται αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου του πιστωτικού ιδρύματος, αλλά εφόσον καταβληθεί, ο τόκος καταβάλλεται σε μετρητά. Εφόσον το πιστωτικό ίδρυμα επιλέξει να μην καταβάλει τόκο, ο τόκος αυτός ακυρώνεται και δεν συσσωρεύεται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του πιστωτικού ιδρύματος έχει την επιλογή, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, να καταβάλει τόκο σε κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος (για την αποφυγή αμφιβολιών, οι εν λόγω κοινές μετοχές θα εκδίδονται πρωτογενώς για το σκοπό αυτό). Ο αριθμός των κοινών μετοχών που εκδίδονται σύμφωνα με αυτή την επιλογή πρέπει να είναι ίσος με το ποσό του Τόκου διαιρούμενο με την τρέχουσα κατά την Ημερομηνία Καταβολής Τόκου τιμή των κοινών μετοχών του πιστωτικού ιδρύματος (για όσο καιρό οι κοινές μετοχές είναι εισηγμένες προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά), διαφορετικά με την αξία του Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 που αναλογεί σε μία κοινή μετοχή όπως προκύπτει από τις τελευταίες ατομικές δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του πιστωτικού ιδρύματος πριν την Ημερομηνία Καταβολής Τόκου ή την ονομαστική αξία της κοινής μετοχής, όποια είναι μεγαλύτερη. Εφόσον έτσι αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του πιστωτικού ιδρύματος, η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου λαμβάνει χώρα αυτόματα και χωρίς οποιεσδήποτε άλλες διαδικαστικές προϋποθέσεις ή εταιρικές αποφάσεις (συμπεριλαμβανομένης της συναίνεσης των μετόχων) και οι αντίστοιχες κοινές μετοχές εκδίδονται αυτόματα.
Για την αποφυγή αμφιβολιών, κάθε καταβολή τόκου υπόκειται στον εκάστοτε ισχύοντα περιορισμό του Μέγιστου Διανεμητέου Ποσού σύμφωνα με το Άρθρο 141 της Οδηγίας Κεφαλαιακών Απαιτήσεων.
Δεν θα καταβάλλεται μέρισμα στις κοινές μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος αν το πιστωτικό ίδρυμα έχει αποφασίσει να μην καταβάλει τόκο κατά την προηγούμενη Ημερομηνία Καταβολής Τόκου.
Οι όροι των ομολογιών δεν περιλαμβάνουν ρητά γεγονότα αθέτησης και κατά συνέπεια κάθε κάτοχος ομολογιών θα είναι σε θέση να εκτελέσει τους όρους των ομολογιών μόνο κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης.
Κάθε καταβολή θα γίνεται ελεύθερη και απαλλαγμένη από και χωρίς μείωση ή παρακράτηση φόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκτός αν απαιτείται από το νόμο. Εφόσον κάτι τέτοιο απαιτείται, τα επιπρόσθετα ποσά θα καταβάλλονται από το πιστωτικό ίδρυμα με την επιφύλαξη συνήθων περιορισμών στην αντιστάθμιση φόρου («gross up»). 15. Εφόσον επέλθει και συνεχίζεται Εποπτικό Γεγονός (όπως ορίζεται κατωτέρω) ή Φορολογικό Γεγονός (όπως ορίζεται κατωτέρω) αναφορικά με τις ομολογίες, το πιστωτικό ίδρυμα μπορεί να υποκαταστήσει όλες (αλλά όχι μόνο μερικές) τις ομολογίες ή να τροποποιήσει τους όρους όλων (αλλά όχι μόνο μερικών) των ομολογιών, χωρίς να απαιτείται η συναίνεση ή η έγκριση των κατόχων τους, ώστε να καταστούν ή να παραμείνουν Ειδικές Κινητές Αξίες. «Ειδικές Κινητές Αξίες» σημαίνει κινητές αξίες κεφαλαίου (α) οι οποίες, σύμφωνα με τους Κανονισμούς Κεφαλαίου ή σύμφωνα με τους όρους οποιωνδήποτε ρυθμιστικών τεχνικών προτύπων ή εφαρμοστικών τεχνικών προτύπων που υιοθετούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τυχόν εφαρμοστέες κατευθυντήριες γραμμές ή συστάσεις που εκδίδονται κατά καιρούς από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EAT) σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1093/2010 (σε κάθε περίπτωση με την επιφύλαξη τυχόν επιτρεπόμενης εφαρμογής διακριτικής ευχέρειας ή ερμηνείας από το Επόπτη αναφορικά με τις εκάστοτε απαιτήσεις), πληρούν τις προϋποθέσεις και θεωρούνται για οποιονδήποτε σκοπό ότι αποτελούν εποπτικά κεφάλαια (Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 όπως αναφέρεται στον Τίτλο Ι του Μέρους Δεύτερου των Κανονισμών Κεφαλαιακών Απαιτήσεων) του πιστωτικού ιδρύματος σε ατομική ή/και ενοποιημένη βάση και (β) των οποίων οι όροι δεν είναι ουσιωδώς λιγότερο ευνοϊκοί για τους κατόχους από τους όρους των ομολογιών.
Σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης στους νόμους ή τους κανονισμούς οποιασδήποτε φορολογικής δικαιοδοσίας (ή αλλαγής σε αυτή τη δικαιοδοσία ή φορολογική αρχή) συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά αλλαγών στην ερμηνεία των εκάστοτε νόμων και κανονισμών και αλλαγών στις διεθνείς φορολογικές συνθήκες (η «Αλλαγή Φορολογικού Νόμου»), θα επέρχεται «Φορολογικό Γεγονός» αν το πιστωτικό ίδρυμα πρέπει ως συνέπεια να καταβάλλει στους κατόχους των ομολογιών τυχόν επιπρόσθετα ποσά ή δεν θα είναι σε θέση να αιτηθεί μείωση στην καταβολή φόρου λόγω του τόκου επί των ομολογιών (ή η εν λόγω μείωση θα είναι ουσιωδώς μειωμένη) ή το πιστωτικό ίδρυμα θα είναι υπόλογο για φορολογητέα πίστωση σε περίπτωση μετατροπής των ομολογιών. «Εποπτικό Γεγονός» σημαίνει την επέλευση αλλαγής (ή την εκκρεμή αλλαγή την οποία ο Επόπτης θεωρεί ότι είναι επαρκώς βέβαιη) στη εποπτική ταξινόμηση των ομολογιών δυνάμει των Κανονισμών Κεφαλαίου ως αποτέλεσμα των οποίων η συνολική ονομαστική αξία των ομολογιών παύσει να υπολογίζεται ως Κεφάλαιο Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 του πιστωτικού ιδρύματος (σε ενοποιημένη ή σε ατομική βάση).
Οι όροι και οι προϋποθέσεις των ομολογιών διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Ν.3156/2003 (Α’157). 17. Οι ομολογίες μεταβιβάζονται μόνο με τη συναίνεση του πιστωτικού ιδρύματος (την οποία δεν θα αρνείται αδικαιολόγητα) και τη συναίνεση του Επόπτη, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 5 (γ) του Ν.3864/2010.
Άρθρο 2
Επιμερισμός της συμμετοχής του Ταμείου μεταξύ κοινών μετοχών και υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών 1. Σε περίπτωση που το Ταμείο χορηγεί την κεφαλαιακή ενίσχυση του άρθρου 7 του Ν.3864/2010 και το επωφελούμενο από αυτή την κεφαλαιακή ενίσχυση πιστωτικό ίδρυμα εμπίπτει στην εξαίρεση της υποπερίπτωσης γγ’ της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 3 του εσωτερικού άρθρου 32 του άρθρου 2 του Ν.4335/2015 (Α’87) (προληπτική ανακεφαλαιοποίηση), τότε η κεφαλαιακή ενίσχυση κατανέμεται ως εξής: α. το 25 % της κεφαλαιακής ενίσχυσης είναι σε κοινές μετοχές, και β. το 75% της κεφαλαιακής ενίσχυσης είναι σε υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες του άρθρου 1 της παρούσας Πράξης 2. Σε περίπτωση που το Ταμείο χορηγεί την κεφαλαιακή ενίσχυση του άρθρου 7 του Ν.3864/2010 κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6Β του ίδιου νόμου, τότε η κεφαλαιακή ενίσχυση κατανέμεται ως εξής: α. ως το ύψος του ποσού που απαιτείται για να καλυφθούν ζημίες που το ίδρυμα έχει ήδη υποστεί ή είναι πιθανό να υποστεί στο εγγύς μέλλον με κοινές μετοχές β. για την κάλυψη του εναπομείναντος ποσού, που θα αντιστοιχούσε σε προληπτική ανακεφαλαιοποίηση, 25% με κοινές μετοχές και 75% με υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες του άρθρου 1 της παρούσας Πράξης.
Άρθρο 3
Οι προνομιούχες μετοχές του άρθρου 1 του Ν.3723/2008 (Α’250) συμμετέχουν σε περιπτώσεις εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 6Α του Ν.3864/2010, όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4340/2015, και η συμμετοχή τους γίνεται σύμφωνα με την προκύπτουσα αποτίμηση ανά τάξη, είδος, ποσοστό και ποσό συμμετοχής των τίτλων που συμπεριλαμβάνονται στις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 6Α του ως άνω νόμου.
Η Πράξη αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ακριβές Αντίγραφο Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Μήνυση Χρυσής Αυγής κατά Φίλη για κακόβουλη άρνηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:
Η κακόβουλη άρνηση της Ποντιακής Γενοκτονίας είναι ποινικό αδίκημα και ο άθεος υπουργός του Σύριζα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την ρατσιστική του συμπεριφορά εις βάρος των Ελλήνων.
Το νομικό τμήμα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή συντάσσει κείμενο μηνύσεως – με βάση τον περιβόητο αντιρατσιστικό νόμο – που Έλληνες πολίτες θα υποβάλλουν κατά του ανεκδιήγητου συριζαίου. Στόχος του Λαϊκού Συνδέσμου είναι να «ταράξουμε στη νομιμότητα» τους ανθέλληνες και τους προκλητικούς και ανιστόρητους παράγοντες του καθεστώτος. Τα «νομικά όπλα» που δημιούργησαν για να πατάξουν τον Εθνικισμό των Ελλήνων έχουν ήδη αρχίσει να στρέφονται εναντίον τους.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ανήγγειλε την νέα νομική πρωτοβουλία μας με την παρακάτω δήλωσή του προς τα ΜΜΕ: «Η Χρυσή Αυγή θα μηνύσει τον ανιστόρητο και προκλητικό Φίλη, που ο πολιτικός του παχυδερμισμός τον οδηγεί σε εγκλήματα κατά της Ιστορικής Μνήμης, εγκλήματα όπως η κακόβουλη άρνηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και ο ρατσισμός σε βάρος των Ελλήνων».

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 03/11/2015

prwtoselido
 Δείτε με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων σήμερα Τρίτη 03/11/2015:
prwto trith10
prwto trith20
prwto trith40
prwto trith50





voice news

Απίστευτη πρόκληση ΗΠΑ σε Κίνα...

aeroplanoforo
Ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, δήλωσε σήμερα, λίγες μόλις μέρες μετά τη διέλευση πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ κοντά στα νησιά των οποίων η Κίνα διεκδικεί την κυριαρχία, ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους στη Νότια Σινική Θάλασσα «παντού» όπου «το διεθνές δίκαιο» επιτρέπει.
«Τα διεθνή ύδατα και ο διεθνής εναέριος χώρος ανήκουν σε όλους και δεν μπορούν να είναι υπό την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας» τόνισε ο ναύαρχος Χάρις, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό. «Ο στρατός μας θα συνεχίσει να πετά, να πλέει (σε θαλάσσιες οδούς) και να επιχειρεί παντού οπουδήποτε το διεθνές δίκαιο μας το επιτρέπει. Η Νότια Σινική Θάλασσα δεν αποτελεί ούτε θα αποτελέσει εξαίρεση», δήλωσε σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.




voice news

Ηλεκτρονικά κατασχετήρια, η νέα "μόδα" στις κατασχέσεις ακινήτων

ilekkata
Πολυψήφιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων στα μητρώα του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν το νέο ηλεκτρονικό κατασχετήριο.
Στο στόχαστρο του νέου κατασχετήριου φαίνεται πως έχουν μπει 147.000 οφειλέτες, με χρέη άνω των 5.000 ευρώ και δίχως κάποιου είδους ρύθμιση, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να ανησυχούν και όσοι έχουν προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις, αλλά τα χρέη τους ξεπερνάνε τα 200.000 ευρώ.
Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι η εξοικονόμηση συνολικά 2,2 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του 2016, με σκοπό την κατάθεση μιας νέας πρότασης στους δανειστές, η οποία θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν μικρότερες περικοπές στις συντάξεις.
Με σκοπό την επίτευξη του άνωθεν στόχου το ΚΕΑΟ πρόκειται να προβεί στις εξής κινήσεις, για την αποτελεσματικότερη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.
Συγκεκριμένα τα νέα "όπλα" του ΚΕΑΟ είναι τα εξής: 
1. Εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων, με βάση την υπάρχουσα διαδικασία που εφαρμόζεται από τις Δ.Ο.Υ.
2. Διασύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), με σκοπό την άντληση στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών
3.Συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Περιφέρειες, αρμόδια Υπουργεία κλπ.) για έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας επιχειρήσεων που δημιουργούν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές.
4. Εφαρμογή του Συστήματος Ανάλυσης Κινδύνου (Risk Analysis), το οποίο θα επεξεργάζεται δεδομένα από το ΟΠΣ-ΙΚΑ και θα υποστηρίζει το ΚΕΑΟ στην ανάλυση των προφίλ οφειλετών, στον εντοπισμό των περιπτώσεων παραβατικότητας, στον διαχωρισμό των άμεσα εισπράξιμων οφειλών, στην καθοδήγηση των Υπηρεσιών των Κ.Ε.Α.Ο. στη λήψη κατάλληλων εισπρακτικών μέτρων κλπ.




voice news