Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

5 χρόνια φυλακή και πρόστιμο αν ταΐζεις μόνο Έλληνες…

sisitio


 Περάστηκε στα μουλωχτά μαζί με το σύμφωνο συμβίωσης η εν λόγω τροπολογία που θέλει η προσφορά αγαθών και υπηρεσιών σε Έλληνες να τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε χρόνια και πρόστιμο 1.500 ευρώ λόγω της απόκλισης ατόμων διαφορετικής φυλής , χρώματος καταγωγής ή σεξουαλικού προσανατολισμού.
Πιο αναλυτικά πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε εντός του Συμφώνου Συμβίωσης και τονίζει επίσης πως αν η προσφορά βοήθειας είναι για παραπάνω από έναν Έλληνες(δηλαδή δεν περιλαμβάνει αλλοδαπούς και ομοφυλόφιλους) η φυλάκιση θα αγγίζει τα 5 χρόνια και το πρόστιμο τα 25.000 ευρώ. 
Τα συμπεράσματα δικά σας…







voice news

Επιβεβαιώνεται η παρουσία του Πούτιν στον Άγιον Όρος!

poutinorth

Όταν πρόκειται για ανεπίσημη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας και δη στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ η πληροφόρηση δίνεται με το σταγονόμετρο.
Έτσι και σε εμένα μου ήρθαν ¨σταγόνες πληροφοριών¨ για την επίσκεψη αυτή που έγινε κοντά στα δικά μας Χριστούγεννα.
Σημειωτέον το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και η Ρωσική Εκκλησία εορτάζουν τα Χριστούγεννα 13 ημέρες μετά.
Δηλ. ο κ. Πούτιν έκανε αυτό το προσκυνηματικό ταξίδι στην περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, την χρονική περίοδο που η Ελληνική Βουλή ψήφιζε τα ¨τελευταία νομοσχέδια¨ που δίχασαν τον Ελληνικό Λαό λίγο πριν κλείσει για τις εορτές.
Αφορμή για να δώσω και εγώ με την σειρά μου τις λιγοστές αυτές σταγόνες των πληροφοριών ήταν το άρθρο της 8 Ιανουαρίου με τον τίτλο:
¨ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Ο Πούτιν στο Άγιον Όρος παραμονή Χριστουγέννων.
¨ οι τελευταίες φωτεινές ακτίνες έλουζαν δια μέσου της χαμηλής νέφωσης τις παγωμένες πλαγιές της Δυτικής πλευράς του Άθωνα ¨
¨Οι Μονές και οι Σκήτες ετοιμαζόταν να κλείσουν τις θύρες για να συνεχισθεί το Αγιορείτικο Τυπικό¨
¨Ο Θυρωρός μιας Ιεράς Μονής ( όχι του Ρωσικού) ετοιμαζόταν να κλείσει τα βαριά ξύλινα θυρόφυλλα της Κεντρικής Εισόδου , όταν ξαφνικά είδε από το μονοπάτι και σε πολύ κοντινή απόσταση να έρχεται μια ομάδα προσκυνητών¨
¨ ο Μοναχός κοντοστάθηκε γιατί έκανε και κρύο και όταν τον πλησίασαν οι προσκυνητές κατάλαβε ότι ήταν ξένοι με την προφορά του χαιρετισμού ¨ευλογείται¨.
¨ κατάλαβε ο μοναχός ότι οι προσκυνητές βιαζόταν να προσκυνήσουν και για αυτό δεν τους ρώτησε αν έχουν διαμονητήρια για την φιλοξενία τους στο Μοναστήρι¨
¨εκείνο που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι ήταν ομοιόμορφα ντυμένοι με σκούρα μαύρα ρούχα και σκεπασμένοι με κάπες που κάλυπταν και το κεφάλι τους¨
¨άρχισαν ένας – ένας να περνούν την Θύρα της Μονής¨
¨ο Μοναχός με τον τελευταίο που πέρασε μέτρησε 12 άτομα¨
¨μόνο ο δωδέκατος μίλησε στο Μοναχό με σπαστά Ελληνικά¨
Και του είπε…
¨- ο πρώτος της ομάδος μας είναι ο Πρόεδρος Πούτιν , μπορείτε να μας φιλοξενήσετε για απόψε;¨
Μπορεί εδώ να τελειώνει η δικιά μου πληροφόρηση , όπως μου μεταφέρθηκε και την καταθέτω για να δούμε ότι το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας ήταν, είναι και θα είναι η ¨ Παγκόσμια Προσκομιδή του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού στην Οικουμένη¨.
ΚΑΙ για να κατανοήσουμε γιατί μας πολεμάνε τα ¨αντίχριστα σκυλιά¨ από την Ανατολή και την Δύση.
Πρέπει ΕΛΛΗΝΕΣ να πάρουμε ¨τα πάνω μας¨
ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ της Ελλάδος δεν μας εγκαταλείπει έστω και αν φαίνεται ότι τον εγκαταλείπουμε προσωρινά.
Την στιγμή που ο Τούρκος ¨στεγανοποιούσε το Αιγαίο από πάνω μέχρι κάτω, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ με τις περιβόητες ΝΟΤΑΜ…
Την στιγμή που είμαστε λέει, αναγκασμένοι να ευθυγραμμίσουμε τον καθημερινό τρόπο ζωής μας στις Ευρωπαϊκές οδηγίες των Φραγκολεβαντίνων δήθεν εταίρων μας …
Την ίδια στιγμή μια τεραστίου γεωπολιτικού μεγέθους προσωπικότητα έρχεται και επισκέπτεται ως απλός προσκυνητής την Πατρίδα μας για να αντλήσει εν όψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου τα ΝΑΜΑΤΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Εμείς τότε τι πρέπει να κάνουμε και σε τι ύψος να σταθούμε;
Τα Συμπεράσματα δικά σας.








voice news

Εξέλιξη! Στήνουν γέφυρες Ρωσίας - Ελλάδας...

rellada

Επιτέλους! Πολύ καλή κίνηση αυτή που πρόκειται να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Συγκεκριμένα πρόκειται να επισκεφθεί την Μόσχα στις 15 Γενάρη και να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και με τον Πρωθυπουργό Ντιμιτρι Μεντβέντεφ. Θα δεί επίσης και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων προς προσέλκυση επενδύσεων. Η κίνηση αυτή έρχεται την κατάλληλη στιγμή σε ένα κλίμα αστάθειας στην περιοχή όπου η Ελλάδα με αυτή τη συνεργασία μπορεί να αποτελέσει μοχλό σταθερότητας και ανάπτυξης…







voice news

ΤΗΝ ''ΠΑΤΗΣΑΝ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ!!!!

!!!ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ!!!!Καμμία ασυλία σε αυτούς που λήστεψαν την πατρίδα!!!!ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ;;;ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!!!''!!!!

Οι δικαστές γκρεμίζουν την παράγκα: Καμμία ασυλία σε αυτούς που λήστεψαν την πατρίδα!

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΛΙΣΤΩΝ ΜΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ
ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΙΡΜΠΟΥ!
Είχε προηγηθεί η ηχηρή παρέμβαση της ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Αρείου Πάγου, κυρίας Θάνου και η ανακοίνωση των Προέδρων Πρωτοδικών, κκ Χριστόφορου και Χαράλαμπου Σεβαστίδη.
Όλα αυτά δείχνουν πως οι έντιμοι Έλληνες δικαστές παίρνουν για άλλη μία φορά την κατάσταση στα χέρια τους και δεν θα ανεχθούν την δράση των σταγονιδίων του παρελθόντος που λειτουργούσαν με σκοπό την συγκάλυψη εγκλημάτων κατά του δημοσίου.
Διαβάστε τις ανακοινώσεις:
ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας τοποθετήθηκε σε σχέση με το
άρθρο 65 του ν. 4356/2015, που επιτρέπει κατ’ αρχήν την αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που δεν έχουν συλλεγεί με νόμιμο τρόπο. Η ανακοίνωση αυτή δίχασε το ίδιο το Δ.Σ., με τις παραιτήσεις 5 εκ των 9 μελών του, γεγονός πρωτοφανές – που ωστόσο δεν μπορεί να σχολιαστεί παραπάνω από εμάς αφού αφορά τα interna corporis της φίλης Δικαστικής Ένωσης – και στάθηκε αφορμή τόσο για θετική κριτική από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όσο και για αρνητικά σχόλια από τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης.
Οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται στην Ανακοίνωση, ιδίως ως προς τη συμβατότητα της νέας διάταξης με το άρθρο 19 παρ. 3 του Συντάγματος, είναι εύλογες και σαφώς γεννούν προβληματισμό σε νομικό επίπεδο. Δεν μπορεί επίσης κανείς παρά να αναγνωρίσει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της Ένωσης Εισαγγελέων, όπως και των άλλων Δικαστικών Ενώσεων, για ζητήματα που άπτονται των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Διερωτόμαστε ωστόσο: 1ον) Πόσες άλλες φορές την τελευταία πενταετία αμφισβήτησε τόσο κατηγορηματικά η Ένωση Εισαγγελέων τη συνταγματική ορθότητα νομικών επιλογών και κυβερνητικών πρακτικών; Τι θέση πήρε στις κάθε είδους μισθολογικές και συνταξιοδοτικές αναδρομικές περικοπές που εκ των υστέρων κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τα Δικαστήρια; Στα χαράτσια που επιβάλλονταν μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ; Κατά πόσο η συρρίκνωση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και η ποινικοποίηση της άσκησης του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας απασχόλησαν την Ένωση; Ποια η θέση της για την ασυλία που παρείχαν νομοθετικές διατάξεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρηματιών και δημοσίων λειτουργών; Διαμαρτύρεται σήμερα -και δικαιολογημένα- διότι «τροποποιούνται τα κείμενα των κωδίκων με άσχετα νομοθετήματα, χωρίς την απαιτούμενη συστηματική και δογματική επεξεργασία». Δεν θυμόμαστε όμως να έλαβε θέση στην εδώ και καιρό «συστηματική» κατάθεση Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου που έχουν υποκαταστήσει την ουσιαστική κοινοβουλευτική συζήτηση κατά προφανή παραβίαση του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος που απαιτεί «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
2ον) Η ευθυγράμμιση ή μη της επίμαχης διάταξης με διατάξεις του Συντάγματος ή με άλλες υπερνομοθετικής ισχύος ρυθμίσεις της κοινοτικής νομοθεσίας ή του Διεθνούς Δικαίου θα κριθεί οπωσδήποτε από τα Δικαστήρια. Δεν νομίζουμε ότι συνέτρεχε κανένας λόγος να τοποθετηθεί προκαταβολικά η Ένωση Εισαγγελέων προεξοφλώντας την τύχη της. Πολύ περισσότερο μάλιστα που παρέχει ένα όπλο -το μοναδικό πολλές φορές- στα χέρια των Εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος, να αποκαλύψουν υποθέσεις μεγάλης διαφθοράς, να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες και να υποχρεώσουν τους υπαίτιους να λογοδοτήσουν.
Χριστόφορος Σεβαστίδης, Δ.Ν. Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕ

Ανακοίνωση με θέμα η νέα διάταξη του άρθρου 65 Ν. 4356/2015

ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.gr

Αθήνα, 7-1-2016
Αρ. Πρωτ.:5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Η νέα διάταξη του άρθρου 65 Ν. 4356/2015

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε, να αναπτύσσεται διάλογος, άνευ λόγου, επί της προσφάτως ψηφισθείσας διάταξης του άρθρου 65 του Ν. 4356/2015, σύμφωνα με την οποία, υπό τους όρους και τις εγγυήσεις που τίθενται σ’ αυτήν, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και τα Δικαστήρια θα δύνανται να λαμβάνουν υπόψη ακόμη και αποδεικτικά στοιχεία, που δεν έχουν συλλεγεί με νόμιμο τρόπο, εφόσον πρόκειται για την αποκάλυψη και διαλεύκανση σοβαρών κακουργημάτων (κακουργηματική φοροδιαφυγή, «μαύρο χρήμα», κακουργηματικές περιπτώσεις διαφθοράς σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου κλπ.). Άλλωστε, η άρση της απαγόρευσης της χρήσης στην ποινική δίκη των μη νομίμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων, ακόμη και μετά τη σχετική τροποποίηση, που επέφερε ο Ν. 3674/2008 στην παρ.2 του άρθρου 177 ΚΠΔ, τελούσε, ανέκαθεν, νομολογιακά, υπό διερεύνηση, κάθε φορά, που ετίθετο ζήτημα προστασίας υπέρτερης συνταγματικής αξίας εννόμων αγαθών και με βάση την αρχή ότι ο τυπικός νόμος, εν προκειμένω η διάταξη του άρθρου 177 παρ.2 ΚΠΔ (και πριν ακόμη την ψήφιση του άνω άρθρου 65 Ν. 4356/2015) δεν δύναται να κατισχύσει του Συντάγματος, εφαρμοζομένης πάντοτε της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας (πρβλ. ΟλΑΠ 1/2001, που επικαλείται σε ανάλογες περιπτώσεις η νομολογία των Δικαστηρίων και μετά το Ν. 3674/2008). Μία εκ των ανακοινώσεων, που ακολούθησαν της ψήφισης της άνω διάταξης νόμου, και δη του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, είχε ως επακόλουθο, τις παραιτήσεις από τη θέση των μέλων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αυτής πέντε εξαίρετων Εισαγγελικών Λειτουργών, λόγω διαφωνίας τους.
Με αφορμή τα ανωτέρω η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και συγκεκριμένα οι κάτωθι υπογράφοντες, δώδεκα εκ του συνόλου των δεκαπέντε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, επισημαίνουν τα ακόλουθα:
Η έξαρση του ποινικού αδικήματος της φοροδιαφυγής αλλά και άλλων μορφών οικονομικής εγκληματικότητας, κατά τα προηγούμενα έτη, σε συνδυασμό με τη διαφθορά σε νευραλγικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους, αποτέλεσαν μία από τις σημαντικότερες αιτίες, που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση της Χώρας και παράλληλα, όπως καταγγέλεται δημοσίως, στον παράνομο πλουτισμό μερίδας πολιτών, που «φυγάδευσαν» τον παράνομο αυτό πλουτισμό τους εκτός των ελληνικών συνόρων.
Σε μία χώρα, που έχει περιπέσει σε οικονομικό μαρασμό, στην οποία, καθημερινά, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει, τα δάνεια «κοκκινίζουν», οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, οι άστεγοι αυξάνονται και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αδυνατούν να προμηθεύονται ακόμη και τα αναγκαία φάρμακα για την υγεία τους, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι υφίστανται τέτοιες μειώσεις μισθών και συντάξεων που δεν εξασφαλίζουν πλέον την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, η εκτελεστική εξουσία έχει θεσμική υποχρέωση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία του αναγκαίου νομοθετικού πλαισίου προς αποκάλυψη και πάταξη της διαφθοράς, σύμφωνα, βεβαίως, πάντοτε προς τις επιταγές του Συντάγματος και τις αρχές του Κράτους Δικαίου, η, δε, νομοθετική εξουσία να τις υιοθετεί, ώστε να δύνανται οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί να επιτελούν αποτελεσματικά το έργο τους, δεδομένου ότι οι τελευταίοι είναι εφαρμοστές και μόνο του νόμου.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανέκαθεν αγωνιζόταν προς την κατεύθυνση της ανάληψης τέτοιων νομοθετικών πρωτοβουλιών, που δεν θα εξυπηρετούν τη συγκάλυψη της διαφθοράς αλλά θα διευκολύνουν το έργο των Δικαστικών Αρχών.
Ειδικότερα, δε, ως προς την προαναφερόμενη διάταξη, οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι οι προϋποθέσεις, που τάσσει ο νομοθέτης, η συνδρομή των οποίων (προϋποθέσεων) θα κρίνεται, τελικά, κατά περίπτωση, από τους αρμόδιους Δικαστικούς ή Εισαγγελικούς Λειτουργούς, παρέχουν πλήρως τις εγγυήσεις, ώστε οι τελευταίοι, χωρίς εκπτώσεις στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τυχόν υπόπτων ή κατηγορουμένων, να συμβάλλουν, ως Λειτουργοί της Πολιτείας, στην εξάλειψη της φοροδιαφυγής, καθώς και στην πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, πάντοτε με γνώμονα την προάσπιση του συμφέροντος των δοκιμαζόμενων Ελλήνων πολιτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στενιώτη Μαργαρίτα, Εφέτης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ : Μαυρίδης Χαράλαμπος, Εφέτης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κασαλιάς Ευάγγελος, Αντεισαγγελέας Εφετών
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βουλγαρίδης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Πρωτοδικών
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παπαδήμας Χρήστος, Πρωτοδίκης
ΤΑΜΙΑΣ: Γκαρά – Δημουλέα Σταματία, Ειρηνοδίκης

ΜΕΛΗ:

Θάνου –Χριστοφίλου Βασιλική, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Ευστρατιάδης Γεώργιος, Εφέτης
Σαλάτας Νικόλαος, Εφέτης
Πάπαρη Βαρβάρα, Εφέτης
Βλάχος Δημοσθένης, Εφέτης
Σιμιτσή – Βετούλα Μαρία, Εφέτης





volcano times

ΕΛΛΑΣ ΤΩΡΑ!!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ!!!!ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!!!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ!!!!ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!



Το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε όλους τους εν ενεργεία Αξκούς-Υπαξκούς των Ελληνικών ΕΔ. Μια γνώμη προσωπική όμως εκτιμάται ότι εκφράζει πολλούς που δε μπορούν να «μιλήσουν». Κατατίθεται με ημερομηνία γιατί έχει αποδειχθεί ότι η επανάληψη κουράζει και δυστυχώς οι άνθρωποι ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ και δεν συμμορφώνονται έγκαιρα παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά… Κατατίθεται άπαξ. 
Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για την περιστασιακή σκληρή γλώσσα που ίσως χρησιμοποιηθεί αλλά εδώ που φτάσαμε το χαϊδολόγημα είν’ αέρας! Πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα οπωσδήποτε. Λόγω ευρείας έκτασης του διαδικτύου είναι σίγουρο ότι θα το δουν πολλοί… 
Αν δεν το δουν, ίσως να μην ήταν γι’ αυτούς γραφτό. Αν πάλι το δουν και το συλλογιστούν, η ευθύνη και απόφαση για τα περαιτέρω είναι δική τους. Δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή δεν γνώριζε ή δεν άκουσε… Τα καλά του διαδικτύου είναι πολλά οπότε είν’ ευκαιρία να μεταδοθεί και το παρόν. 
Αφού δεν γνώριζες λοιπόν, γιατί δεν ρώταγες;; 
Εν έτει 2015 και μετά από την τεράστια λαίλαπα που επιβλήθηκε στη χώρα, μετά από όλα τα λογικοφανή προβλήματά μας, όλες οι γνώμες των Αξκών-Υπαξκών για τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι απόλυτα σεβαστές. Κανείς δεν αντιλέγει και δε μπορεί να πει τίποτα αντίθετο. Όλοι οι ε.ε. και ε.α. συνάδελφοι ζουν καταστάσεις που ποτέ δεν υπολόγιζαν ότι θα έρθουν και μπορούμε να πούμε ότι έχουν δίκιο όλοι. 
Ωστόσο… 
Έρχονται μέρες – οι οποίες είναι ήδη εδώ -- που πρέπει απαραιτήτως να ληφθούν αποφάσεις. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε κυρίως στους εν ενεργεία στρατιωτικούς αφού όλοι οι αποστρατευθέντες είναι «εκτός μάχης» εφόσον πήραν την απόφαση να αποστρατευθούν. Οι αποστρατευθέντες «πολεμούν» σε άλλα επίπεδα όπου κι εκεί μπορούν να πετύχουν πολλά, αρκεί να συνετισθούν, να «μετανοήσουν», να διορθωθούν και να ανανήψουν. Κι αν πάλι αποτύχουν στη ζωή, υπάρχει και Θεός! 
Στ’ αλήθεια, δεν υπάρχει Θεός σ’ αυτή τη χώρα; 
Γενεσιουργός αφορμή του παρόντος είναι η πρόσφατη απόφαση-διαταγή του ΓΕΕΘΑ να επιτρέψει στα μόνιμα στελέχη των ΕΔ να «δύνανται να φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) ή οπές από διάτρηση σώματος (piercing)...». Μια απόφαση στην οποία δεν δόθηκε δημοσιότητα ούτε έλαβε την πρέπουσα έκταση απ’ ό,τι φαίνεται. 
Να τονισθεί ότι, το παρόν άρθρο είναι καθαρά προσωπική άποψη και δεν επιθυμεί να θίξει κανέναν αναφορικά με τις αποφάσεις του για το σώμα του. Το σώμα μας ανήκει και, υποτίθεται, κάνουμε ό,τι θέλουμε, ιδίως αν δεν ενοχλούμε και κανέναν. Στ’ αλήθεια τι με πειράζει εμένα αν ο άλλος (συνάδελφος) θέλει να χτυπήσει το Φοίνικα στην πλάτη του ή ένα όνομα στον ώμο του ή όπου αλλού θελήσει; Με νοιάζει αν θέλει να μοιάσει του David Beckham και να γυρνάει στο σπίτι του ωσάν κινητός πίνακας ζωγραφικής; Όχι φυσικά, δε μου καίγεται καρφί. 
Ωστόσο… 
Η απόφαση να επιτρέπονται τατουάζ-σκουλαρίκια σε Αξκούς-Υπαξκούς των Ελληνικών ΕΔ δε συνάδει καθόλου με την ιστορία του έθνους, τη θρησκεία, τις αρχές και τη Χριστιανική ηθική του στρατεύματος. 
Η απόφαση αυτή μυρίζει έντονα «σήψη» και διαφθορά και είναι προάγγελος, επιτρέψτε μου, άλλων χειρότερων καταστάσεων που είναι προ των πυλών! Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου μιας «νέας εποχής» και είναι κράχτης του τι έπεται πολύ σύντομα. Οι στρουθοκαμηλίζοντας ίσως να μην αντιλαμβάνονται τίποτα και να διάγουν τον καθημερινό βίο της Μονάδας τους στον Έβρο ή στα νησιά μαχόμενοι μόνο για τον άρτο τον επιούσιο. Μια κατάντια που μας έφεραν άλλοι. 
Αλήθεια, πώς να αποδώσει υπηρεσιακά ένας νέος, άξιος, λαμπρός και φέρελπις Αξκός με οικογένεια ή ένας οικογενειάρχης Ανθστής, Υπαξκός/ΕΜΘ/ΕΠ.ΟΠ. αν ο μισθός του τελειώνει σε 10-15 μέρες και αδυνατεί να τα φέρει βόλτα; Φταίει ο ίδιος μήπως; 
Φαινομενικά όχι, ουσιαστικά όμως έχουμε μερίδιο ευθύνης όλοι! Άλλος 100% (ανώτατη ηγεσία που δεν παραιτήθηκαν σύσσωμοι όλοι μέχρι να γίνει πολιτικός σεισμός), άλλος 60-80 % (ανώτεροι Αξκοί τυφλωμένοι από την καριέρα και τη βαθμολογική εξέλιξη και προσκολλώμενοι στα κόμματα), άλλος 40-60 % (κατώτεροι Αξκοί-Ανθστές, Υπαξκοί ΣΜΥ/ΕΜΘ/ΕΠ.ΟΠ. οι οποίοι διαβιούσαν στον επαγγελματικό και ψυχοπνευματικοηθικό λήθαργο επί δεκαετίες και ψήφιζαν ωσεί προβατοειδή ό,τι τους συνέφερε κομματικά). 
Η απόφαση των τατουάζ-σκουλαρικιών-piercing είν’ ο κούκος που φωνάζει για τα επερχόμενα που είναι επί θύραις. Καταστάσεων που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, στάσης της ηγεσίας σε εθνικά θέματα, θεμάτων ηθικής και θρησκείας. Μακάρι να βγούμε ψεύτες, λαοπλάνοι, τρομολάγνοι και τα τοιαύτα, αλλά οι εξελίξεις ακολουθούν μαθηματικό μονοπάτι, όπως λένε και οι ειδικοί των Intelligence. 
Το τατουάζ και οι κρίκοι-σκουλαρίκια σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος είναι αντιχριστιανικό, κι ας πει ο καθένας ό,τι θέλει! Το τατουάζ και το σκουλαρίκι πάνω στο σώμα του Έλληνα στρατιωτικού δεν αρμόζει στην ιστορία μας. Η ανάλυση είναι μεγάλη και το μόνο που δύναται να δοθεί ως «σημείο» είναι ο αμερικάνικος στρατός που ήδη επιτρέπει τα τατουάζ εδώ και χρόνια, αλλά επίσης επιτρέπει και τους ομοφυλόφιλους, τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων στελεχών, την κατάργηση της… Αγίας Γραφής και την φανερή δίωξη του Χριστιανισμού. Το κερασάκι είναι η πρόσφατη τοποθέτηση ενός ομοφυλόφιλου επικεφαλής του στρατού, ως πολιτικού προϊστάμενου σε καίρια θέση. 
Ο αμερικάνικος στρατός όμως ήδη πάσχει από: Μαζική φυγή Χριστιανών στελεχών οι οποίοι φοβούνται γι’ αυτό που βλέπουν και, μια, εμπεριστατωμένα, αισθητά μειωμένη – σε ιστορικά επίπεδα -- επιχειρησιακή ικανότητα, ιδίως οι Μονάδες Πεζοναυτών στις ΗΠΑ (πάνω από τις μισές). Ειδικές αναφορές κάνουν λόγο για μαζική έξοδο Χριστιανών αμερικανών από τις ΕΔ, στις οποίες έχουν απομείνει μόνο τα στρατόπεδά τους και όχι η άλλοτε τεράστια ισχύς τους, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό για τα πειράματα του Προέδρου Obama με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των στρατιωτικών και την απελευθέρωση των ομοφυλοφίλων-gay-τρανσέξουαλ. Στη βάση Πεζοναυτών των ΗΠΑ στην Οκινάουα της Ιαπωνίας ανδρικό προσωπικό κυκλοφορεί με γυναικεία ρούχα και παπούτσια ενώ κάποιοι πιέζονται να φορούν και ψηλοτάκουνα, ως μέρος της «εκπαίδευσής» τους στη διαφορετικότητα! 
Τέτοιους Αξιωματικούς θέλουμε να δούμε και στην Ελλάδα;;
Όλα τα παραπάνω βρωμάνε! Δυστυχώς όλα ξεκίνησαν από ένα αθώο τατουάζ που επετράπη να φέρεται στο σώμα του Αξιωματικού. Κι αυτό αποφασίστηκε τώρα και στις Ελληνικές ΕΔ! 
Αυτές οι ΕΔ δεν είναι οι Ελληνικές ΕΔ! 
Νιώθει κανείς γονιός σίγουρος όταν στείλει το γιο του για θητεία και δει τον Αρχιλοχία-Επιλοχία εκπαιδευτή με σκουλαρίκι στη ρόγα του στήθους του ή έναν Ινδιάνο στην ωμοπλάτη; Θα νιώθει απελευθερωμένος ο Διοικητής μιας Επιλαρχίας στον Έβρο αν δει τον Ίλαρχό του με σκουλαρίκια στ’ αυτιά το απόγευμα ενώ το πρωί θα το παίζει Διοικητής Ίλης; Το πρωί Αξιωματικός και το βράδυ gay; Το πρωί επιτελικός και το βράδυ βόλτα στη Συγγρού; Το πρωί διμοιρίτης και το βράδυ τσάρκα στα μπαράκια με επίδειξη του αλά Beckham στήθους μου; 
Να τονισθεί ξανά ότι, το άρθρο αποτελεί προσωπική άποψη και δεν επιθυμεί να θίξει κανέναν αναφορικά με τις αποφάσεις του για το σώμα του. Δεν μου καίγεται καρφί τι θα κάνει ο κάθε Αξιωματικός-Υπαξιωματικός με το σώμα του. Εμένα όμως τέτοιες ΕΔ μου προκαλούν εμετό. Όπως θα έκανε εμετό και ο Ανθλγός Παύλος Μελάς, ο Υπολοχαγός Τέλος Άγρας, ο Επίσκοπος Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Αθανάσιος Διάκος, ο Αθηναίος Μιλτιάδης και ο Σπαρτιάτης Παυσανίας, τα στελέχη και οι στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στην εισβολή του 1974 στην Κύπρο, οι 16.357 νεκροί Αξκοί και Οπλίτες του Ελληνικού στρατού του πολέμου 1940-41, ο Στρατηγός Κατσιμήτρος όταν παρέτασσε τα 15 Τάγματα στην Ήπειρο τον Οκτώβριο του 1940 κ.ο.κ. 
Αλήθεια, πως θα ένιωθε ο Έλληνας μαχητής που ηρωϊκά μαχόμενος έπεσε κατά χιλιάδες στις καυτές πεδιάδες της Τουρκίας (Μικρασιατική Εκστρατεία) ή ο νεαρός των Τρικάλων που φορούσε τη χλαίνη στις χιονισμένες βουνοκορφές της Ηπείρου το 1940, αν, π.χ. του «έφευγε» το σκουλαρίκι ή το piercing από τη ρόγα του και του χαλούσε την κατάσταση; 
Πως θα ένιωθε, αλήθεια, ο νεαρός και θαρραλέος Ανθυπολοχαγός Νίκος Κοϊμτζόγλου και ο Καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης αν είχαν πάνω τους δερματοστιξίες και πετύχαιναν το στόχο τους ενοχλούμενοι από το piercing στο στήθος (ειδικά αν πέφτεις πρηνηδόν μπορεί να πονάει πολύ, ε;) στην εισβολή του Αττίλα το 1974; Θα ένιωθαν αναπτυγμένη εθνική περηφάνια μήπως; 
Αυτές οι ΕΔ με τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια δεν είναι οι Ελληνικές ΕΔ! 
Ακόμα και από ιατρικής και πολεμικής άποψης, δεν ξέρει κανείς ότι το σκουλαρίκι στο σώμα ή άλλο μέταλλο εμποδίζει την θωρακική ανάνηψη με εξωτερικό ηλεκτρικό απινιδωτή; Ότι το μέταλλο είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού και μπορεί να προκαλέσει θανάσιμο τραύμα; Ότι αν παραστεί ιατρική ανάγκη θα πρέπει να βγει βιαίως το οποιοδήποτε μέταλλο από το σώμα του τραυματία-ασθενή στρατιωτικού για να παρασχεθεί, πιθανότατα, ηλεκτροσόκ ή άλλου είδους θεραπεία με ρεύμα; Δεν βλέπει κανείς ότι το τατουάζ για να βγει και εξαφανιστεί (αν αλλάξει γνώμη ο σημαδεμένος Υπαξκός!) απαιτεί επώδυνη επέμβαση; 
Σύμφωνα δε με το νέο κανονισμό, το τατουάζ πρέπει να είναι σε σημεία που θα καλύπτονται από τις στολές ενώ το περιεχόμενό του δεν θα πρέπει να προκαλεί! Επίσης τονίζεται ότι το piercing «σε οποιοδήποτε σημείο το προσώπου ή του σώματος, θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό ελάχιστα ορατό» και «το περιεχόμενο της απεικόνισης της δερματοστιξίας δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μηνύματα που άπτονται κάθε μορφής διακρίσεων (φυλετικών, εθνικών, θρησκευτικών, λόγω φύλου κλπ), υποδηλώνουν πολιτική προτίμηση ή προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο τα ιδεώδη των Ε.Δ».! 
Είναι δυνατόν; Το ίδιο το piercing και το τατουάζ δεν προσβάλλει τα ιδεώδη των ΕΔ;; Μα είναι δυνατόν να εθελοτυφλούμε ανήκεστα; Είναι δυνατόν; Δεν αποτελεί προσβολή για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη των Ελληνικών ΕΔ μια εικόνα σαν του αμερικάνου της φωτογραφίας; Τέτοιους στρατιώτες θα ήθελαν στο πεδίο της μάχης οι Έλληνες ηγήτορες και τέτοιους Αξιωματικούς θα ήθελαν να βλέπουν οι Οπλίτες να τους διοικούν; 
Θα αποδειχθεί σύντομα και θα είναι οδυνηρό για όσους πίστεψαν σε ιδανικά, αρχές, υγιείς επιδιώξεις και… μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές με την αποστρατεία-συνταξιοδότηση. Το έργο αποδόμησης των ΕΔ προχωράει τόσο σιγά και οργανωμένα που όταν τραβηχτεί το σωληνάκι διασύνδεσης του ορού της ζωής στον ημιθανή ασθενή, θα «τελειώσει» επώδυνα για πολλούς. Ελάχιστοι συνειδητοποιούν ότι έχει έρθει ένα τεράστιο τέλος εποχής στη χώρα που παρασέρνει στο διάβα του και τις ΕΔ. Η διαταγή αυτή του ΓΕΕΘΑ είναι ο κράχτης, ο προάγγελος της σήψης, ο κήρυκας… Κι επειδή ο κήρυκας κηρύττει και μετά φεύγει για να έρθει το κηρυττόμενο, το παρόν έχει ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2015. 
Αυτές τις ΕΔ δεν αξίζει να τις υπηρετεί κανείς Έλληνας, άξιος Αξκός-Υπαξκός, συνειδητός επαγγελματίας και ηθικός πολίτης! 
Καλείστε όλοι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί να πάρετε αποφάσεις τώρα για το μέλλον σας! Αν θέλετε να υπηρετείτε σε τέτοιες ΕΔ ή αν θέλουν άνθρωποι του περίγυρού σας να ενταχθούν μελλοντικά σ’ αυτές. 
Κι επειδή τους χλευασμούς και τις αντιδράσεις τις βλέπουμε ήδη, κι επειδή όσοι αντιδράσουν υγιώς θα ρωτήσουν για το «μετά» απ’ αυτό ή τι προτείνεται, ολοκληρώνουμε με «προτάσεις» (επαναλαμβάνεται εκ προθέσεως ότι το άρθρο κατατίθεται το Σεπτέμβριο του 2015): 
Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; 
Πρώτη κατηγορία στελεχών: Όσοι πλησιάζουν, ανεξαρτήτως βαθμού και προέλευσης, σε μέρες αποστρατείας, δηλαδή 24,5 ημερολογιακά έτη ή 20 χρόνια οι Καταδρομείς-ΑΣ και αναλόγως το άθροισμα των πλασματικών, να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ! Όποιος προλάβει και αν προλάβει… Αν δεν προλαβαίνει, ας προσαρμοστεί κατάλληλα κι ας δει την τρίτη κατηγορία παρακάτω. 
Δεύτερη κατηγορία στελεχών: Όσοι μπορούσαν να αποστρατευθούν μετά το 2010 (τάξεις ΣΣΕ ’89 και ΣΜΥ ’87-88 και παλαιότεροι) και δεν το έκαναν -- επιθυμώντας μεγαλύτερη σύνταξη και ισχυρότερο εφάπαξ -- θα τα χάσουν όλα! Αναφερόμαστε σε ανώτερους-ανώτατους Αξκούς ΣΣΕ και αμετανόητους δεινόσαυρους Αξκούς ΣΜΥ και Ανθστές ΕΜΘ. Με λυπεί που το λέω αλλά αυτή η μερίδα συναδέλφων (θα) έχει τη χειρότερη μοίρα, γιατί δεν έφυγαν ενώ μπορούσαν και θα τα χάσουν όλα. Με όλη την τόλμη των γραφομένων γιατί κατανοώ πως πολλές φορές οι προσωπικές-οικογενειακές ανάγκες δεν επιτρέπουν την έγκαιρη αποστρατεία. Συγγνώμη που λέγεται ωμά αλλά σε κάθε περίπτωση όφειλαν όλοι να διαβλέψουν το κακό που έρχεται και είναι ήδη εδώ. Πιάστηκαν στην παγίδα της αδηφαγίας, της αμέλειας και αμεριμνησίας, του άκρατου, ίσως, καριερισμού και της ματαιοδοξίας! Είναι ήδη αργά, όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Όσοι έφυγαν έγκαιρα θα λένε τουλάχιστον ότι τα χάρηκαν όλα. Κι ας τελειώσουν κάποια μέρα τα χρήματα ή ας μας τα κόψουν όλα. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη (συνειδησιακά) ζωή παρά στο μαντρί τυφλωμένος από εξουσίες, δόξες και χαμένα στο τέλος όλα! Τι θέλατε βρε; Τι θέλατε; Δεν το βλέπατε; Δεν βλέπατε τη λαίλαπα που ερχόταν; Τι θέλατε και δεν φεύγατε;; 

Τρίτη κατηγορία στελεχών: Όσοι είναι «εγκλωβισμένοι» εργασιακά στο στράτευμα (νέοι Αξκοί-Υπαξκοί, ΕΜΘ, ΕΠ.ΟΠ.), παρόλο που διέπονται από αγνές προθέσεις και υγιή κίνητρα και υπάρχουν μέσα σ’ αυτούς χιλιάδες άξιοι Αξιωματικοί-Υπαξιωματικοί, να γνωρίζουν από τώρα ότι το κοινωνικό σύστημα συντάξεων έχει τελειώσει. Δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη ούτε εφάπαξ! Δεν είναι ελληνικό το θέμα αλλά παγκόσμιο. Άλλωστε, τα εφάπαξ ήταν ελληνική ιδιαιτερότητα επί 90ετίας και η ΕΕ-ΔΝΤ ξεφυσούν από οργή για το μέτρο αυτό. Το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης που κυριαρχεί εδώ και 80-90 χρόνια στο δυτικό κόσμο τελειώνει. Έχει αποφασισθεί και εφαρμόζεται σταδιακά και ανεπαίσθητα. Δυστυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί ΔΕΝ το βλέπουν γιατί απασχολούνται με τα υπηρεσιακά θέματα μόνο. 
Τι μένει γι’ αυτούς; 
Μια όσο το δυνατόν ομορφότερη σταδιοδρομία με επένδυση στην οικογένειά τους και όσο μπορούν στο εσωτερικό του κρανίου τους. Πιο πρακτικά; Ένταξη στον «έτοιμο» στα σχέδια Ευρωστρατό με άμεση, τάχιστη και πυρετώδη εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Η αγγλική θα είναι υποχρεωτικά η lingua franca του Ευρωστρατού. Δεν υπάρχει, πιστέψτε με, άλλη διέξοδος στις ΕΔ του σήμερα. Όσοι το εννοήσουν ΣΗΜΕΡΑ αυξάνουν γεωμετρικά τις πιθανότητες επιβίωσης σε κάποια τρύπα του Ευρωστρατού, αλλά οι λοιποί θα «πεθάνουν» υπηρεσιακά, κι όποιος το συλλάβει το συνέλαβε! O εθνικός στρατός της Ελλάδας έχει τελειώσει ενώ αναμένεται η ενσωμάτωσή του στη νέα δομή άμυνας της ΕΕ που είναι το προλαληθέν: Ένας νέος Ευρωστρατός με κοινό δόγμα άμυνας, κοινή δομή, κοινή γλώσσα εργασίας, κοινή σημαία, κοινή Διοίκηση. Κι όποιος το συνέλαβε συνέλαβε. Όσοι δεν το πιστεύουν και δεν «προετοιμαστούν» θα τους τελειώσει το ίδιο το σύστημα! Όταν ένα καράβι μπάζει νερά και βυθίζεται, πετούν στη θάλασσα όλα όσα είναι περιττά και κρατούν μόνο όσα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τη λειτουργία του οργανισμού (καραβιού). Δηλαδή, τους απολύτως αναγκαίους που μπορούν να το λειτουργήσουν. 

Ας αναρωτηθεί τώρα ο καθένας Αξιωματικός-Υπαξιωματικός που διαβάζει αυτές τις γραμμές κι ας κάνει ένα αυστηρότατο ερωτηματολόγιο στον εαυτό του: Πόσο κοστίζει στη σημερινή αγορά εργασίας; Θα τον κρατούσε το «σύστημα» ή θα τον απάλλασσε με συνοπτικές διαδικασίες; Έχει τα απαιτούμενα προσόντα, γνώσεις, εμπειρίες, πτυχία-πιστοποιητικά κ.ά. ώστε να θεωρηθεί αναγκαίος για τη λειτουργία του οργανισμού, σε μια εποχή που βουλιάζουν καράβια αλλά από την άλλη «χτίζουν» πονηρά νέα καράβια; 

Ας ζήσουν λοιπόν την υπηρεσιακή ζωή τους όσο πάει και σε όποια ηλικία πάει, κι ό,τι γίνει… Να γνωρίζουν όμως ότι, κάποια μέρα θα τους ζητηθεί να σφραγιστούν με μια άλλου είδους δερματοστιξία ή piercing, ξέρετε, αυτή που μοιάζει με ρυζάκι και έχει μέσα της όλη τη ζωή σου. Γι’ αυτό προετοιμάζονται τώρα οι στρατιωτικές συνειδήσεις να δέχονται δερματοστιξίες επάνω τους και τέτοιου είδους κουραφέξαλα για να είναι έτοιμες να δεχτούν μια και καλή την άλλη, την μεγάλη, την καλή…! 

Ξεχνάτε ότι, η επιχείρηση απόδοσης ΑΜΚΑ στον ελληνικό πληθυσμό ξεκίνησε από τους στρατιωτικούς περί το 2007-08; Τότε που έστειλαν εσκεμμένα (όσοι θυμούνται) στις Μονάδες λάθος στοιχεία φακέλου και ζητούσαν να τα διορθώσουν προσωπικά, να υπογράψουν και να τα στείλουν πίσω υπογεγραμμένα; Λάθη παιδαριώδη και ύποπτα στην εποχή της πληροφορικής; Αυτή ήταν η κρυφή δήλωση ΑΜΚΑ!! 

Τέταρτη και τελευταία κατηγορία στελεχών: Υπάρχει και μια τελευταία κατηγορία, λιγοστή αλλά υπαρκτή, που αποτελεί μέρος της προηγούμενης μερίδας των «εγκλωβισμένων» εργασιακά: Αυτοί που θέλουν να φύγουν από το στράτευμα τώρα, σήμερα, άνευ αποδοχών και κοινωνικών παροχών! Είναι οι υγιείς, οι «αντιδραστικοί», οι commandos της ζωής και οι ήρωες που δε φοβούνται τίποτα. Δεν μπορώ να πω τίποτα γι’ αυτούς παρά μόνο τούτο: Δράστε κατά συνείδηση και κατά το δοκούν, σταθμίζοντας όλους τους παράγοντες για την μετά το στρατό ζωή σας. Όχι ότι η εκτός του στρατού ζωή είναι ρόδινη αλλά έχει άλλου είδους ελευθερίες… 

Μην τολμήσει κανείς Αξκός-Υπαξκός να παραπονεθεί για τα όσα συμβαίνουν στις ΕΔ, τις αδικίες στους μισθούς, στις μεταθέσεις, στον σοδομισμό της σημαίας, του εθνόσημου, του εθνικού ύμνου, του όρκου, των συνόρων, της εσκεμμένης και έντεχνης παράδοσης της φύλαξης του έθνους σε αλλοεθνείς δυνάμεις και οργανισμούς… Όπου δω παράπονα, αναλύσεις, ξεσπάσματα εκ των υστέρων, αποδόμηση ιδεών-οργανισμών-εθνών-αρχών κλπ, θα στέλνεται ο σύνδεσμος (web link) του παρόντος. Αν διαβάσατε το παρόν δεν έχετε πλέον δικαιολογία για τα επερχόμενα. Αν το είδατε σε ιστολόγια, παρακαλείστε να το μεταδώσετε όπου μπορείτε. Αν εσκεμμένα το κατακρατήσετε για σκοτεινούς λόγους χάρισμά σας. Αν δεν το είδατε ποτέ, τι να πω, δεν ήταν της μοίρας σας γραφτό γιατί ηγρόν αγοράζατε μια ζωή… 

Ας πάψουν τα άρθρα στο διαδίκτυο τύπου: «ο τάδε στρατηγός ξεσπά…», «ο δείνα Ταξίαρχος αντέδρασε…», «ο Χ στρατηγός είναι χείμαρρος…»! Έπρεπε να ξεσπάσετε όλοι όταν ήσαστε Α/ΓΕΣ, τώρα είναι αργά για ξεσπάσματα και δάκρυα. Μα δεν βλέπει κανείς ότι ο στρατός αποδομείται με το γάντι; Δεν το βλέπει κανείς τελικά; Δεν το βλέπει κανείς;; 

Μην τολμήσει κανείς να αντειπεί για τον γράφοντα σχόλια τύπου: «κι εσύ τι έκανες;», «τώρα μας τα λες;», «τα λες από την ασφάλεια του απόστρατου;» και άλλα τέτοια, γιατί ο Θεός γνωρίζει αν χτύπησα τη γροθιά στο μαχαίρι και μάτωσα στον εν ενεργεία βίο. Έχω γραπτές και ατράνταχτες αποδείξεις για τον οποιονδήποτε. Βλέπετε όμως ήμουν προέλευσης ΣΜΥ, ξέρετε, παιδί ενός κατώτερου θεού, παιδί του λαού, αμόρφωτος, με αδυναμία λήψης αποφάσεων και επηρεασμού αυτών σε μεγάλα κλιμάκια. Ευτύχησα όμως να έχω έναν μέντορα που με όπλισε αποτελεσματικά με νοητικά όπλα, κι αυτό άλλαξε πολλά. 

Αγαπητοί συνάδελφοι εν ενεργεία, είναι καιρός αποφάσεων. Το είδατε τον Σεπτέμβριο του 2015. 

Με αγάπη και τιμή 

Γιώργος Αθανασίου 
Λγός ε.α.







volcano times

ΛΥΓΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ! ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ 6ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΑΠΑ – ΤΗΝ ΒΙΑΖΕ ΜΕΧΡΙ …




Οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι «μάνα» μαστροπός εξέδιδε το, τότε, 6χρονο κοριτσάκι της για 50 ευρώ σε ηλικιωμένο ιερέα, ενώ το είχε πουλήσει και σε συνταξιούχο της ΔΕΗ, το έγκλημα…ξαναζωντάνεψε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
n
Η υπόθεση, που εκτυλίχθηκε στο Ίλιον, με πρωταγωνιστές μια γυναίκα η οποία εξέδιδε το παιδί της και άλλα 2 ανήλικα σε έναν συνταξιούχο και έναν ιερέα, προκάλεσε φρίκη ακόμη και στους δικαστές που εκδίκαζαν την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό!
Οι λεπτομερείς καταθέσεις για την άγρια σεξουαλική εκμετάλλευση που βίωναν τα 3 παιδιά στο Ίλιον για χρόνια κάνουν και τους πιο ψύχραιμους να καταρρέουν.
Καταλυτική ήταν η κατάθεση της παιδοψυχολόγου, η οποία διαβεβαίωσε στους δικαστές ότι τα παιδιά είναι κακοποιημένα και λένε την αλήθεια. Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα από την πλευρά του ιερέα να προσέλθουν και να καταθέσουν στο δικαστήριο τα κακοποιημένα παιδιά, που σήμερα έχουν ενηλικιωθεί.
Οι δικαστές της Έδρας επέβαλαν στους φρικτούς πρωταγωνιστές -ομόφωνα- πολυετείς ποινές κάθειρξης και τους έστειλαν και πάλι πίσω από τα σίδερα.
Στην Ειρήνη Τσονοπούλου, «μάνα» του τότε 6χρονου κοριτσιού, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης συνολικά 33 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ. Ο 62χρονος ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών και ο 44χρονος σύντροφός της μητέρας, Σπύρος Σουχλέρης, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. Παράλληλα, το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη, λόγω θανάτου, για τον συνταξιούχο της ΔΕΗ Αθανάσιο Κανάκη.
Πρωτόδικα, η μάνα-τέρας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 37 χρόνων, ο ιερέας σε κάθειρξη 24 ετών, ο συνταξιούχος σε συνολική κάθειρξη 56 ετών και ο Σουχλέρης σε 18ετή κάθειρξη.
Το χρονικό της φρίκης
Οι εφιαλτικές στιγμές που βίωνε για περισσότερα από 6 χρόνια η 19χρονη, σήμερα, κοπέλα ήρθαν στο φως το 2007, όταν το κορίτσι ήταν μόλις 12 χρόνων. Τότε, ο πατριός της Σπ. Σουχλέρης, ο οποίος τη βίαζε συστηματικά, πήγε μαζί με τον συνταξιούχο Αθ. Κανάκη έξω από το δημοτικό σχολείο του παιδιού. Προσπάθησαν να το απαγάγουν, καθώς η «μάνα» είχε πουλήσει το κορίτσι της για 2.000 ευρώ στον συνταξιούχο!
Τότε, το έντρομο κοριτσάκι είχε τρέξει στον δάσκαλό του και αυτός, με τη σειρά του, είχε τηλεφωνήσει στη γιαγιά του παιδιού, η οποία είχε την επιμέλειά του. Η γιαγιά Μυρσίνη Τσονοπούλου είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών και είχε καταγγείλει την απόπειρα απαγωγής της εγγονής της. Ο τότε διοικητής του Τμήματος, Παύλος Λουκάτος, έπειτα από έρευνα, άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης παιδεραστίας στο Ίλιον, με μαστροπό την ίδια τη μάνα του παιδιού!
Η Τσονοπούλου, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο και ο αστυνομικός, εξέδιδε έναντι 50 ευρώ (συνήθως) την κόρη της αλλά και τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά της οικιακής βοηθού της, που φιλοξενούσε στο σπίτι της.
Πελάτες ήταν ο συνταξιούχος αλλά και ο 62χρονος ιερέας, ο οποίος δεχόταν τα παιδιά στο γραφείο του μέσα στον ιερό ναό, όπου ήταν εφημέριος!
Το 6χρονο κοριτσάκι βιαζόταν και από τον 44χρονο πατριό του με την προτροπή της συντρόφου του, που…πάσαρε το παιδί της στον συνταξιούχο για πρώτη φορά το 2002.
Τότε η «μητέρα» είχε βοηθήσει τον 84χρονο συνταξιούχο να βιάσει το παιδί, το οποίο είχε χάσει τις αισθήσεις του. Παρόμοιες ήταν και οι αντιδράσεις των άλλων δύο παιδιών, που βιάζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λιποθυμούσαν από τους πόνους που βίωναν στα χέρια των ανώμαλων ατόμων τα οποία ικανοποιούσαν τις ορέξεις τους στα αθώα κορμάκια.
Καμία πράξη δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη
Την ικανοποίησή της για τις ποινές που επέβαλε το δικαστήριο εξέφρασε η Κατερίνα Ζαγγανά, δικηγόρος των 3 παιδιών, δηλώνοντας: «Η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει τον φάρο για όλα τα παιδιά που κακοποιούνται και το μήνυμα είναι σαφές: καμία πράξη σε βάρος τους δεν μένει ατιμώρητη. Τα παιδιά μιλούν και εμείς τα ακούμε. Στις υποθέσεις παιδεραστίας πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους όλοι όσοι ευθύνονται για την κακοποίηση των ανηλίκων και την προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων αυτών. Πρέπει να διασφαλίσουμε στα παιδιά την προστασία τους και τη βεβαιότητα ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους»




mikroskopio

Κατηγορούν τη Ρωσία ότι δίνει όπλα στους τζιχαντιστές, οι Τούρκοι!


Πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών Katiusa βάλλουν κατά των...Γερμανών στο Στάλινγκραντ. Φωτογραφία WikipediaΠολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών Katiusa βάλλουν κατά των...Γερμανών στο Στάλινγκραντ. Φωτογραφία Wikipedia
Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι φτάνοντας στο έσχατο σημείο προπαγάνδας να κατηγορούν τη Ρωσία ότι δίνει όπλα στους τζιχαντιστές!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, η οποία αποτελεί παράρτημα του προεδρικού γραφείου του Ερντογάν, κατά την επίθεση εναντίον των Τούρκων στο Ιράκ, στο στρατόπεδο της Μπασίκα, οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ρωσικές ρουκέτες «Κατιούσα».
Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως και σε επίθεση των τζιχαντιστών τον Δεκέμβριο κατά των Τούρκων είχαν χρησιμοποιήσει και πάλι τα όπλα αυτά. Οι ρουκέτες «Κατιούσα» βέβαια αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είχαν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των Γερμανών.
Από τότε όμως ο Σοβιετικός, αρχικά και ο Ρωσικός, στην συνέχεια στρατός έχουν εξελίξει το οπλοστάσιό τους. Ρουκέτες «Κατιούσα» δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και όλοι οι πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών δεν είναι, φυσικά, “Κατιούσα”. Βέβαια το Ιράκ και η Συρία είχαν προμηθευτεί πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών από την Σοβιετική Ένωση. Είναι μάλλον απίθανο όμως αυτοί οι εκτοξευτές να είναι παλαιοί «Κατιούσα».
Οι Τούρκοι όμως όχι μόνο επιμένουν, αλλά και κατηγορούν ευθέως τους Σύρους και τους Ρώσους ότι αυτοί έδωσαν τους εκτοξευτές στους τζιχαντιστές, οι οποίοι «…πριν την κρίση του Νοεμβρίου με το αεροπλάνο», οι τζιχαντιστές δεν είχαν τέτοια όπλα, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα.
Σε κάθε περίπτωση το πιθανότερο είναι οι τζιχαντιστές να μην επιτέθηκαν ποτέ στην τουρκική βάση, αλλά όλες οι επιθέσεις να είναι σκηνοθετημένες από την Άγκυρα για να δικαιολογήσει την παρουσία των στρατευμάτων της στο Ιράκ. Άλλωστε ο ίδιος ο Ερντογάν, μόλις χθες, ενθουσιασμένος από τη «μεγάλη νίκη» των τουρκικών δυνάμεων στο Ιράκ, δήλωσε ότι η επίθεση των τζιχαντιστών είναι ο λόγος που τα τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στο Ιράκ.
Έτσι μικρή σημασία έχει ο τύπος των ρουκετών που χρησιμοποιήθηκαν, αν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.



http://mignatiou.com/

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ζητά να μπει φράχτης στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανεγείρει μια νέα αμυντική γραμμή κατά μήκος των βορείων συνόρων της Ελλάδας, διότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει  τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες  που εισέρχονται στην Ευρώπη.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν,  όπως αναφέρει το «Reuters» και το αναδημοσιεύει  το βουλγαρικό πρακτορείο.
Ο Όρμπαν κερδίσει την  υποστήριξη του λαού της  Ουγγαρίας, λόγω της σθεναρής στάσης του για τη μετανάστευση, από την αρχή της μεταναστευτική ροής.
Η κυβέρνησή του έχει κατασκευάσει φράχτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας, για την αποτροπή των μεταναστών  και των αιτούντων άσυλο, που προσπαθούν να ξεφύγουν  από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και την Ασία.
Ο φράχτης που δημιούργησε έτυχαν δριμείας κριτικής- αρχικά- από τους εταίρους της Ουγγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, κατόπιν,  σε ορισμένες χώρες όπως η Σλοβενία και η Αυστρία, άρχισαν να μιμούνται το έργο του.
Ενώ άλλες χώρες έχουν εφαρμόσει  συνοριακούς ελέγχους εντός του χώρου Σένγκεν,  για την αντιμετώπιση της εισροής  των μεταναστών.
Ο Όρμπαν τόνισε ότι η Γερμανία, η οποία φιλοξενεί, πλέον,  πάνω από 1 εκατ. μετανάστες, πρόσφατα έκανε στροφή  προς την «κοινή λογική», δηλαδή στην επιβράδυνση της  πλημμυρίδας των μεταναστών.
Αλλά ο Όρμπαν τόνισε ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα,  είναι ο αποκλεισμός της εισόδου των μεταναστών.
«Νομίζω ότι το επόμενο προπύργιο που χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε, βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας», είπε ο Όρμπαν σε συνέντευξη του στην ουγγρική Εθνική Ραδιοφωνία.
Είπε ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να ενταχθεί στις χώρες Σένγκεν, ενώ στα Σκόπια πρέπει να δοθεί οικονομική και, ίσως,  άλλη υποστήριξη για την ενίσχυση των συνόρων τους.
«Δεν νομίζω ότι η συμφωνία με την Τουρκία είναι αρκετή από μόνη της», είπε ο Όρμπαν.
Τον Οκτώβριο, η ΕΕ πρόσφερε στην Τουρκία 3 δις. ευρώ σε βοήθεια, και τη διευκόλυνση της μετακίνησης των Τούρκων πολιτών στην ΕΕ καθώς  και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, με αντάλλαγμα τη βοήθειά της,  να αποτρέψει τη ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.
«Είναι θετικό το γεγονός ότι η Τουρκία υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει μια γραμμή άμυνας εκεί, αλλά πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας, με τους αντιπροσώπους μας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας  για να σταματήσει, όχι να επιβραδυνθεί, η μετανάστευση», τόνισε Όρμπαν.



katoxika nea

Εξευτελισμός για τον Τούρκο αρχιμουλά δείτε… συμβουλή!



Το σήκωσαν από τον ιστοχώρο τους άρον-άρον όταν έγιναν βούκινο και οι αηδιαστικές και σοκαριστικές τους «συμβουλές» άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο… ο λόγος για την πανίσχυρη – επί Ερντογάν – Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων που κλήθηκε να απαντήσει σε πατέρα που ρωτούσε – ανοιχτό δηλαδή το ενδεχόμενο στημένης ερώτησης για να τους κάνουν χωρίς να το σκεφτούν να πουν όσα πιστεύουν με βάση το Κοράνι και άλλες ισλαμικές πηγές… σοφίας – σε περίπτωση που έτρεφε «λάγνα» συναισθήματα για την κόρη του, εάν αυτό θα ακύρωνε τον γάμο του με τη μητέρα της από θρησκευτικής απόψεως!
Η απάντηση που έδωσαν είχε την ισχύ «φετβά» (fatwa) θρησκευτικό διάταγμα εν ολίγοις και στηρίχτηκε στα γραπτά μελετητών του Ισλάμ… Αρχικά η απάντηση ανέφερε ότι οι απόψεις των… ειδικών διίστανται επ’ αυτού. Κάποιοι αναφέρουν ότι ο γάμος «πάει περίπατο», αλλά κάποιοι άλλοι πιο… ψαγμένοι και έτοιμοι για το Ισλαμικό Κράτος, ότι η κορούλα του θα πρέπει να είναι πάνω από… εννιά ετών (έμμεση νομιμοποίηση της παιδοφιλίας!) και η επαφή του πατέρα με την κόρη να είναι πολύ στενή για να γεννήσει «συναισθήματα λαγνείας»!
Οι φοβεροί τύπου της Διεύθυνσης, μόλις είδαν τη σφοδρή αντίδραση όχι μόνο εξαφάνισαν τον φετβά – την ανάρτηση – αλλά έκανε λόγο για έλλειψη σοφίας και ηθικής στην απάντηση, κυρίως όμως ότι δεν εκφράζει τις απόψεις της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, ρίχνοντας ευθύνες σε όσους το δημοσιεύουν, ότι το κάνουν για να την απαξιώσουν! Αποκαλεί δε σχόλια που γράφτηκαν για το θέμα ως «διεστραμμένα» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Να ζητήσουμε από τα αστέρια αυτά, αν προχωρήσουν σε μηνύσεις να μη μας ξεχάσουν. Εξάλλου, κι εμείς το ερμηνεύσαμε ως κάλυψη της παιδοφιλίας. Η αηδία και η διαστροφή με θρησκευτικό μανδύα, σε όλο της το «μεγαλείο».





katoxika nea

Οι 8 άξονες της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Οι 8 άξονες της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τους άξονες της μεταρρύθμισης στις σχέσεις κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής στο 1ο Φόρουμ Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”.
Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε τα κόμματα και τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης σε διάλογο και συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων και βελτίωση σημείων των μέχρι σήμερα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. Υπογράμμισε δε, ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχετικό σχέδιο με τριετή ορίζοντα τα 8 κύρια χαρακτηριστικά του οποίου είναι τα εξής:
  1. Ευέλικτη και πολυεπίπεδη διακυβέρνηση με σαφείς όρους που θα προσδιορίζουν τις αρμοδιότητες προκειμένου να αποφευχθούν συγχύσεις και αλληλοεπικαλύψεις με στόχο την πραγματική απελευθέρωση δυνάμεων αποκέντρωσης. Διατομεακός-Διϋπουργικός συντονισμός.
  2. Συμμετοχή αναπτυξιακών υπουργείων στο σχεδιασμό αποκέντρωσης, κάτι που μέχρι σήμερα δεν γινόταν.
  3. Σταδιακή αποκατάσταση των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), με κύριο σκοπό την ουσιαστική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη μέσω της διαχείρισης κονδυλίων από αυτήν.
  4. Ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την Επικράτεια. «Σήμερα, π.χ., υπάρχουν 80 Δήμοι που είναι ζήτημα αν διαθέτουν 5 στελέχη στο δυναμικό τους. Πρόκειται για τους λεγόμενους αδύναμους Δήμους με τεράστια ελλείμματα σε προσωπικό και δομές. Κάτι, που μόνο την ισότητα και την ισοπολιτεία δεν προάγει. Είναι ανάγκη να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κι αυτοί κοινωνικές δομές και να ενθαρρύνουμε τους δήμους που ήδη διαθέτουν, να τις αναβαθμίσουν και να τις επεκτείνουν. Κινούμαστε, ήδη, προς την κατεύθυνση να δώσουμε σε όλους την δυνατότητα πρόσβασης στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και σε αυτά των δημοσίων επενδύσεων», τόνισε.
  5. Αρτιότερη οργάνωση των δήμων και ενθάρρυνσή τους να ιεραρχήσουν οι ίδιοι τις προτεραιότητές τους, να εκπονήσουν ή να βελτιώσουν τον σχεδιασμό τους ώστε να πετύχουν την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους.
  6. Επιμόρφωση του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού.
  7. Κρατικός και εσωτερικός έλεγχος ώστε να προαχθεί η αίσθηση του καθήκοντος της λογοδοσίας και κατ' επέκταση του κοινωνικού ελέγχου που θα δίνει τη δυνατότητα πιο αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας και δυνατότητας συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.
  8. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας.








fpress.gr

Μέχρι πότε πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις οι φορολογούμενοι

Μέχρι πότε πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις οι φορολογούμενοι

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε κάποιες διευκρινήσεις.
Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι:
1. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων (αποδείξεις κλπ), γιατί υπάρχει πιθανότητα να κληθούν για έλεγχο, διασταυρώσεις κλπ.
2. Η σχετική νομοθεσία για την πενταετή παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου είναι πολύ παλιά (Ν.2238/1994), ισχύει πλέον με το Ν.4174/2013 και δεν είναι πρόσφατη.
3. Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των ετών 2010-2015. Τα δικαιολογητικά του 2010 πρέπει να κρατηθούν μέχρι την 31.12.2016. Βάσει της ίδιας λογικής πρέπει να κρατηθούν τα δικαιολογητικά και τα επόμενα έτη.
4. Σε περιπτώσεις τροποποιητικών δηλώσεων, προσφυγών σε διοικητικά δικαστήρια, φορολογικών ελέγχων κλπ (δηλαδή ειδικές περιπτώσεις που δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία) η πενταετής παραγραφή τροποποιείται ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Επισημαίνεται για μια φορά ακόμη ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τακτικά τους πολίτες για τα σχετικά θέματα με Δελτία Τύπου αλλά και με ανακοινώσεις- δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Κάθε άλλη «αναφορά», «διαρροή» κλπ. που επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική πληροφόρηση του πολίτη.




fpress.gr

ΑΚΙΝΗΤΑ: Μειώνονται 18 φόροι!



411764-Photos_Money-domino_euro_1_651952174%20ντομινο[1]
Πτώση των αντικειμενικών, από 5% ως 20%, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η μεταβολή αυτή επηρεάζει σειρά φόρων και θα ελαφρύνει εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ποδαρικό µε µειώσεις σε 18 φόρους, άµεσα εξαρτώµενους από τις αντικειµενικές αξίες, φέρνει το 2016.
Η απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας, που ζητά αναπροσαρµογή (προς τα κάτω) του πλαισίου υπολογισµού των συγκεκριµένων τιµών και µάλιστα µε αναδροµική ισχύ από το Μάιο του 2015, επισπεύδει την υλοποίηση των πρωτοβουλιών που αναµενόταν να λάβει, προς την κατεύθυνση αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Κι αυτό, καθώς το αρµόδιο κυβερνητικό στέλεχος, που είχε εντοπίσει -όπως και το σύνολο της αγοράς- την αναντιστοιχία µεταξύ αντικειµενικών και εµπορικών-πραγµατικών αξιών, σχεδίαζε τη θεσµοθέτηση ενός νέου συστήµατος προσδιορισµού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων, το οποίο θα βασίζεται στις πραγµατικές εµπορικές τιµές τους.
Την ίδια στιγµή, στελέχη της οδού Νίκης επικρίνουν τις κυβερνήσεις της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ,καθώς παρά τη µεγάλη βουτιά στις τιµές των ακινήτων και τη σχετική πρόβλεψη της νοµοθεσίας, που ζητά έλεγχο και αναπροσαρµογή των αντικειµενικών αξιών κάθε δύο έτη, δεν είχαν προχωρήσει σε καµία µεταβολή εδώ και 9 χρόνια!




olympia

Γίγαντας ψυχής ο δικαστής κ. Λυμπερόπουλος που αντέδρασε στην διάταξη Παπαγγελόπουλου για την αξιοποίηση των λιστών με τους φοροφυγάδες



Αποκαλύπτει η Τρολυμπία
Είδαμε εχθές την ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών που υπερασπίστηκε την τροπολογία Παπαγγελόπουλου, ώστε να μπορούν επιτέλους να χρησιμοποιούν νομίμως τα στοιχεία που εμπεριέχονται σε λίστες προκειμένου να οδηγούν τους εμπλεκόμενους στην δικαιοσύνη. Στην ανακοίνωση λοιπόν μειοψήφισε ο έγκριτος λειτουργός κύριος Τάκης Λυμπερόπουλος και αμέσως οι κακοήθεις έσπευσαν να δώσουν πολιτική χροιά στην αντίδραση του αυτή. Ότι δηλαδή είναι κολλητός του κυρίου Αθανασίου, του κυρίου Μπίρμπου, του εκλεκτού καθηγητή κυρίου Χαραλαμπάκη, πρώην προέδρου της Alapis κλπ.
Και όμως πίσω από αυτή του την απόφαση ενδέχεται να κρύβεται μία απαράμιλλη, ανθρώπινη ευαισθησία. Από αυτές που καταπνίγονται μέσα στην κρεατομηχανή που ονομάζεται «καπιταλισμός».
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την φτωχική και ακριτική Μύκονο, ο κύριος Λυμπερόπουλος συνδέεται με μία στενή και ανιδιοτελή φιλία με τον γνωστό δικηγόρο Ασημάκη Ασημακόπουλο. Μία φιλία σφυρηλατημένη στα καταγάλανα νερά του νησιού, εκεί που η φτωχολογιά έπλενε τις λύπες του μόχθου και αγκάλιαζε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με το φουσκωτό να σκίζει τα κύματα, μακριά από τις πολύβουες μεγαλουπόλεις, με μόνο μάρτυρα τον Θεό, άντε και τον Αλαφούζο (φουσκωτός και αυτός), δομούνται οι φιλίες μιας ζωής. Η αυταξία των ανθρωπίνων σχέσεων που αναγεννώνται στην αγκαλιά της Μητέρας Γης.
Ως γνωστόν, ο κύριος Ασημακόπουλος έχει κάτι τρεχάματα με κάτι εκατομμύρια που φέρεται να έπαιρνε από πελάτες του ως εγγυήσεις που όμως κατέληγαν σε ελβετικούς λογαριασμούς ή ως διευκόλυνση για να σώσει καταθέσεις ανθρώπων του μόχθου φυγαδεύοντας τες στην Ελβετία για να μην τις πάρει ο ΣΥΡΙΖΑΣ.
Τώρα ο κύριος Ασημακόπουλος με την ιδιότητα του κατηγορουμένου περνά εφιαλτικές στιγμές, που θα γίνουν εφιαλτικότερες με την τροπολογία Παπαγγελόπουλου.
Έχοντας ζήσει την ψυχολογική πίεση του φίλου του, άνθρωποι είναι άλλωστε και οι έχοντες αδικαιολόγητες καταθέσεις στην Ελβετία, από ανθρώπινο ενδιαφέρον και μόνο, έρχεται η ώρα που μιλά η ψυχή.
Μην προσπαθούμε να χωρέσουμε ακόμα και την φιλία σε μία βαλίτσα*.
* Άλλωστε οι βαλίτσες έχουν καταργηθεί από την εποχή του κομιστή και των επιταγών απο την τράπεζα του Μαυρίκιου που χώρεσε 6,3 εκ.