Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Η DAESH δια του Al Baghdadi κηρύσει γενικευμένο πόλεμο στην Ευρώπη και σε αραβικές χώρες


Μια πηγή που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση Daechδήλωσε στο ιρακινό site «Al Symariya», υπό την κάλυψη της ανωνυμίας ότι ο Abou Bakr Al Baghdadi, ο αρχηγός της οργάνωσης μετέφερε στους διοικητές του να ζητήσουν από τους ξένους μαχητές τους να επιστρέψουν στις χώρες τους και ν΄ανακηρύξουν εμιράτα στις αραβικές χώρες.
Επίσης  κάλεσε ν΄αντιδράσουν μέσα στις αραβικές χώρες και στην Ευρώπη ,οι εν υπνώσει πηρύνες και να προβούν σε τρομοκρατικές επιχιερήσεις στην Ευρώπη και στις Ευρωπαικές χώρες κατά ευρωπαικών συμφερόντων και κρατικών θεσμών για να τιμωρήσουν αυτά τα κράτη  για τις επιθέσεις τους κατά του Κράτους του Χαλιφάτου στη Μοσούλη.
Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι ο Abou Bakr Al Baghdadi κάλεσε τους μαχητές του να διαπράξουν αυτές τις επιθέσεις αποπειρώμενοι να προκαλέσουν το  maximum των θυμάτων μεταξύ των πολιτών για να προξενήσουν το μεγαλύτερο δυνατό κακό σε αυτές τις χώρες:Russia today Τunisie numerique 2.1.17







ethnika themata ellada

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ!!!ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΊΔΕΣ ΕΝΩΘΕΊΤΕ, Η ΧΏΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΌ!!!EΠ. ΑΡΧΗΓΌΣ ΓΕΣ ΦΡΑΓΚΟΎΛΗΣ ΦΡΆΓΚΟΣ!!!ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΠΡΟΣΚΛΗΤΉΡΙΟ ΤΟΥ Κ. ΦΡΑΓΚΟΎΛΗ ΦΡΆΓΚΟΥ!!!ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ;;;






ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ!!!Ελληνες και Ελληνίδες ενωθείτε, η χώρα κινδυνεύει με αφανισμό!!!

Eπ. Αρχηγός ΓΕΣ
Φραγκούλης Φράγκος!!!
Ολόκληρο το Εθνικό προσκλητήριο του κ. Φραγκούλη Φράγκου!!!ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ;;;




Σε αφύπνιση καλεί τον Ελληνικό λαό και τους Ελληνες του εξωτερικού ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, τους οποίους και παρακινεί να αγοράσουν δημόσια περιουσία διότι η Ελλάδα όπως αναφέρει «κινδυνεύει με
αφανισμό»!

Δεν είναι σχήμα λόγου – προειδοποιεί Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος.
Η χώρα μας κινδυνεύει  και όχι από ξένα στρατεύματα, όπως εξηγεί, αλλά από Πολιτικές που σχεδιάζονται σε ξένα κέντρα με συγκεκριμένους στόχους. Αποελληνοποίησης των πάντων.

«Επιβάλλεται η Δημόσια Περιουσία να πάει σε χέρια Ελλήνων και όχι αλλοεθνών», προειδοποιεί ο στρατηγός,  στο συγκλονιστικό  κάλεσμά του στο, στο οποίο παράλληλα γνωστοποιεί την προσφυγή του στο ΣτΕ, για το θέμα της ψήφου του απόδημου Ελληνισμού.


Ολόκληρο το Εθνικό προσκλητήριο του κ. Φραγκούλη Φράγκου από το blog «Το κοινό των Απανταχού Ελλήνων»:

Ελληνίδες και Έλληνες,

Το Κοινό των Απανταχού Ελλήνων έκανε το πρώτο βήμα για να συνενωθούμε πλέον ως ένα ενιαίο έθνος και να μην ξεχωρίζουν οι Έλληνες, που κατοικούν στην Ελλάδα από αυτούς, που κατοικούν στο εξωτερικό.

Κύρια επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να ασκούν το εκ του Συντάγματος αναφαίρετο δικαίωμά τους του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ψηφίζοντας στους τόπους διαμονής τους.
Επειδή όμως οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν εξέτασαν ποτέ στο παρελθόν μία τέτοια προοπτική αλλά ούτε και σήμερα δείχνουν προθυμία για την υλοποίησή της, επιβάλλεται ο Ελληνισμός του Εξωτερικού των 20 και πλέον εκατομμυρίων να αποκτήσει ενιαία έκφραση πράγμα που θα μπορεί να επηρεάσει Πολιτικές και στην χώρα διαμονής των αλλά και την Μητέρα Πατρίδα.
Η επιτυχία της ενιαίας αυτής έκφρασης απαιτεί τη δημιουργία, επιτέλους, ενός Σύγχρονου Ελληνικού Λόμπυ, όπου η Ελληνορθόδοξη  Χριστιανική Εκκλησία  να αποτελεί την κύρια έκφρασή του.
Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη το Κοινό των Απανταχού Έλληνες καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή και πιστεύουμε βάσιμα ότι το Ανώτατο Ελληνικό Δικαστήριο θα δώσει με την απόφασή του την αρμόζουσα λύση.

Άλλως θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αντιλαμβανόμαστε είναι επιτακτική ανάγκη που η πατρίδα μας η Ελλάδα μας που πράγματι κινδυνεύει με αφανισμό (δεν είναι σχήμα λόγου) και όχι από ξένα στρατεύματα, αλλά από Πολιτικές που σχεδιάζονται σε ξένα κέντρα με συγκεκριμένους στόχους Αποελληνοποίησης των πάντων.
Με πρόσχημα δε την μείωση του χρέους των 327 δις ΕΥΡΩ εκποιούν εκχωρώντας την Δημόσια περιουσία για 99 χρόνια περιμένοντας να εισπράξουν 5 – 7 δις στερώντας με αυτόν τον τρόπο από τις μελλοντικές γενιέςτην Ελληνική γη και κατ’ επέκταση τον Εθνικό μας Πλούτο.
 Ήδη οι ανωτέρω πολιτικές έχουν κατορθώσει να μειώσουν το Ελληνικό ΑΕΠ κατά 30%, όπως και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της χώρας μας, να φθάσουν την ανεργία από 12% στο 27%, να εξαναγκάσουν 450.000 νέους επιστήμονες στην πλειοψηφία τους να μεταναστεύσουν.

Σημειώνεται ότι δεν μιλάμε πλέον για Ελληνικό τραπεζικό σύστημα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), έχουν πουληθεί  14 Αεροδρόμια σε Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία, το λιμάνι του Πειραιά σε Κινέζικών συμφερόντων εταιρεία,  το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού σε Κινεζικών Αραβικών και, σε μικρό μόνο ποσοστό, Ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, και, ίσως το καλύτερο από άποψη φυσικής ομορφιάς κομμάτι γης ο Αστέρας Βουλιαγμένης ,  το Χίλτον, η Μαρίνα Φλοίσβου, η Μαρίνα της Λέσβου, σε πλειοψηφικά σχήματα Τουρκικών συμφερόντων, ενώ επενδυτικό ταμείο συνταξιούχων του Καναδά εξαγόρασε το Ελ Βενιζέλος. Δηλαδή για τους ξένους υπάρχει κέρδος, ενώ εσείς έχετε μια απρόσμενα προκλητική  απουσία στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας, που είναι αδικαιολόγητη για Έλληνες ομογενείς…..

Συμπατριώτες μας, σας τα αναφέρουμε αυτά γιατί θέλουμε να γνωρίζετε, αφ’ ενός μία άλλη άποψη  για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας   και αφ’ ετέρου ότι για μας το πρόβλημα είναι πλέον Θεσμικό – Πολιτικό και όχι απλώς Οικονομικό.

Σας προτρέπουμε να ενεργοποιηθείτε πρώτα απ’ όλα εσείς οι Έλληνες της διασποράς και με μπροστάρη την Εκκλησία να απαιτήσετε να είστε μέτοχοι των κοινών στην πατρίδα. Μέσα από αυτήν την διαδικασία να κάνετε αυτό που κάνουν εκείνοι που προσπαθούν να αρπάξουν την Ελλάδα μας.
Η λύση μπορεί να δοθεί αποκλειστικά και μόνο από τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος, όταν συνασπιστούμε και εργαστούμε μαζί. Επιβάλλεται η Δημόσια Περιουσία να πάει σε χέρια Ελλήνων και όχι αλλοεθνών.

Το Κοινό των Απανταχού Έλληνες, που μας έχει ενώσει το εθνικό και πατριωτικό μας καθήκον και συμφέρον, έχοντας ως φωτεινό, λαμπρό παράδειγμα ήθους και πατριωτισμού τον Ιωάννη Καποδίστρια, είμαστε εδώ μαζί με εσάς, που ζείτε και μεγαλουργείτε στην ξενιτειά διαμορφώνουμε μια σιωπηλή, αλλά ισχυρή ομάδα αντίδρασης στα τεκταινόμενα. Προσβλέπουμε στην ελεύθερη, ακηδεμόνευτη, δημιουργική Ελλάδα, που πάντοτε είχε ως φάρο και καθοδηγητή, τις διαχρονικές ηθικές αξίες και αρχές της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού.

«Λίγοι  Έλληνες δύνανται να πετύχουν πολλά….

Το κοινό ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ δύνανται να πετύχουν τα πάντα!!!!»

Eπ. Αρχηγός ΓΕΣ

Φραγκούλης Φράγκος

Στρατηγός εα

Τα Μέλη

Μαρία Τσίπρα                             Δημήτριος Ζακοντίνος


Δικηγόρος                                   Οικονομολόγος









volcanotimes

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ» ΣΤΑ ΙΜΙΑ!!


1
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ…
ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…
Για «κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στην τουρκική και την ελληνική Ακτοφυλακή το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Ιμίων» κάνει λόγο σε δημοσίευμα της στην αγγλική έκδοση η Sabah.
Στο ρεπορτάζ η Sabah αναφέρει ότι «10 αλιευτικά σκάφη παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα και επιχείρησαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια». Ταυτόχρονα, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περιόρισαν τις κινήσεις των ελληνικών αλιευτικών σκαφών και τα απέτρεψαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, αναγκάζοντας τα να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα».
Επίσης, αναφέρεται ότι «λίγη ώρα αργότερα, σκάφη του ελληνικού Λιμενικού πλησίασαν τις δύο βραχονησίδες» και στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι «τα σκάφη και των δύο πλευρών φέρεται να διατηρούν τις θέσεις τους».
Καταλήγοντας στο ρεπορτάζ της Sabah για το περιστατικό σημειώνεται ότι «τρία ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής μαζί με αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και τη Λέρο, έχουν πλεύσει αρκετές φορές γύρω από τα Ίμια από τις αρχές Δεκεμβρίου»




hellasforce

Ο νέος χρόνος ξεκίνησε με 7 «αγκάθια» για την κυβέρνηση




Η νέα χρόνια είναι έτος πολιτικών προκλήσεων για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Την χρονιά που μόλις ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα δώσει μία μάχη με τον χρόνο παραμονής στην εξουσία διεκδικώντας τον χαρακτηρισμό της μακροβιότερης κυβέρνησης σε περίοδο Μνημονίου καθώς τόσο η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όσο και οι κυβερνήσεις Λ. Παπαδήμου και Αν. Σαμαρά.... 
δεν ξεπέρασαν τα δύο χρόνια παραμονής στην εξουσία ενώ οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ μετά από τρείς εκλογικές διαδικασίες, «έκλεισαν» 24 μήνες παραμονής στην ηγεσία του τόπου.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες μεταφέρουν ένα κλίμα αισιοδοξία για την νέα χρονιά κάνοντας λόγο για έξοδο της χώρας στις αγορές το 2017 και για το οικονομικό momentum που δεν πρέπει να χάσει η Ελλάδα προκειμένου μετά τον Σεπτέμβρη να αρχίζει να φαίνεται το φως στο τούνελ της ελληνικής κρίσης.

Όμως και τις δεύτερες εκλογές του 2015, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ορόσημα στα οποία διαβλέπει πως η χώρα θα κάνει την ..στροφή και θα καταφέρει να αναστρέψει το κλίμα ύφεσης που επικρατεί στην οικονομία χωρίς όμως …ιδιαίτερη επιτυχία καθώς οι βασικοί δείκτες της ανεργίας και της ανταγωνιστικότητας κινούνται σε αρνητικούς ρυθμούς. Αυτήν την χρονιά δε, τα προβλήματα συσσωρεύονται για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθώς ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία καταγράφει μέχρι και διψήφια ποσοστά διαφορά από το κυβερνών κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Τα εμπόδια όμως που καλείται να ξεπεράσει το 2017 η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι τα εξής:

1. Το κλείσιμο της Β αξιολόγησης: Η κυβέρνηση διαβλέπει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εντός του Ιανουαρίου αλλά δεν φημίζεται για τις επιτυχημένες προβλέψεις της. Από την άλλη πλευρά αξιωματούχοι της Ε.Ε. όπως ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Β. Ντομπρόβσκις καθώς και το ΔΝΤ προαναγγέλλουν ότι η διαπραγμάτευση θα κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πιθανότατα για μήνες, καταγράφοντας κυρίως το έλλειμμα εμπιστοσύνης που αυξάνεται μεταξύ δανειστών και Αθήνας μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το επίδομα στους συνταξιούχους και το πάγωμα του Φ.Π.Α στα νησιά. Η επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς υπογράμμισε την δέσμευση της κυβέρνησης στο Μνημόνιο αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν είναι ικανό να πείσει τους εταίρους. Το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου αναμένεται να είναι …σκληρό για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών καθώς εκτιμάται ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα ζητήσουν την ψήφιση σκληρών μέτρων για την εφαρμογή υψηλών πλεονασμάτων 3,5% για τα έτη από το 2018 και μετά με αποτέλεσμα να επιμηκύνουν τον χρόνο της διαπραγμάτευσης χωρίς να αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να στήσει κάλπες για να «αποδράσει» από ένα 4ο Μνημόνιο .

2. Κοινωνικές αντιδράσεις: στο εσωτερικό της χώρας αναμένεται να ξεκινήσει τσουνάμι κινητοποιήσεων κατ΄ αρχήν από τις οργανώσεις των συνταξιούχων που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να εφαρμοστούν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Παράλληλα ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την προκαταβολή φόρου που θα καταβάλουν από φέτος η οποία αναμένεται να φτάνει έως και το 70% των εσόδων τους. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι κληθεί να αντιμετωπίσει έναν κλοιό κινητοποιήσεων ισχυρών κοινωνικών ομάδων μέσα στον Φεβρουάριο, δεχόμενο ισχυρές πιέσεις από την κοινωνική αντίδραση για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2015.

3. Ο φόβος του ..κόφτη: η παραδοχή του Ευ. Τσακαλώτου ότι η κυβέρνηση συζητά την επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη για μετά το 2018 αφήνοντας ανοιχτό το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, δείχνει ότι το Μαξίμου επιμένει στην τακτική να παρέχει εγγυήσεις τις οποίες ζητούν οι εταίροι, θολώνοντας όμως τα νερά, μέχρι την τελική υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, εάν τελικώς επιτευχθεί. Οι συντάξεις και οι μισθοί στο Δημόσιο, λόγω κόφτη, θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αφού η παραμικρή απόκλιση από τος δημοσιονομικούς στόχους θα επιφέρει περικοπές για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Για τον λόγο αυτό θεσμοθετήθηκαν τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ υπουργείων και ΥΠΟΙΚ για να αποτελέσουν μία πρόσθετη γραπτή εγγύηση για τους εταίρους.

4. Οι κάλπες στην Ευρώπη και ο νέος συσχετισμός δυνάμεων: οι εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων στην Ε.Ε. για την Αθήνα όπου εκτιμάται ότι θα μείνει με μοναδικό σύμμαχο την …Άνγκελα Μέρκελ. Στην Γαλλία έχει προβάδισμα η γαλλική Δεξιά έναντι της ακροδεξιάς Μ. Λεπέν ενώ στην Γερμανία το κόμμα της Αν. Μέρκελ αναμένεται να καταλάβει την πρώτη θέση αλλά αναμένεται να έχει απώλειες προς τα δεξιά και το νέο κόμμα της ακροδεξιάς AfD. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που αποτελούσαν σύμμαχο της Αθήνας, φαίνεται ότι συρρικνώνονται ανατρέποντας τον συσχετισμό δυνάμεων υπερ των δεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.

5. Το Κυπριακό και οι σχέσεις με την Τουρκία: Το κυπριακό βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή καθώς οι δύο κοινότητες στην Μεγαλόνησο φέρονται να βρίσκονται κοντά στην επίλυση του προβλήματος. Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της γραμμής «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαραστέκεται », στην τάση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει την λύση όπως είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν και στην άποψη του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά που δεν είχε υποστηρίξει στο παρελθόν το σχέδιο Ανάν για το νησί. Παράλληλα όμως οι επιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας από τζιχαντιστές, η διάλυση του στρατού και των δημοσίων υπηρεσιών από τον Τ. Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και η συμμετοχή της στα παιχνίδια πολέμου στην Συρία και στο βόρειο τμήμα της χώρας με τους κουρδικούς πληθυσμούς, καθιστούν την γείτονα χώρα ως έναν ασταθή συνομιλητή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της τα οποία συνηθίζει να εξάγει προς το εξωτερικό με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την διεκδίκηση ελληνικών νησιών.

6. Προσφυγικό: η αύξηση των προσφυγικών πληθυσμών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά και ξεπερνούν σήμερα τις 11.000 μετανάστες, λειτουργεί ως κινούμενη βόμβα σε μία κοινωνία όπως η ελληνική που η ανεργία ξεπερνά το 26% και το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας. Παρά το περίσσεμα ανθρωπιάς που έδειξαν οι κάτοικοι των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τους πρόσφυγες, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, το καλοκαίρι του 2017 θα είναι από τα πιο δύσκολα καθώς τα νησιά του Αιγαίου θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους στις αυξημένες ροές προσφύγων από την Τουρκία ενώ μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν μετακινηθεί στο εσωτερικό της χώρας περίπου 6-7.000 πρόσφυγες για να μετεγκατασταθούν.

7. Οι καταβολές των δανειακών υποχρεώσεων: στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις κρατήσουν για αρκετό χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των άδειων ταμείων και του εφιάλτη της καταβολής των δόσεων. Στο Μαξίμου τρέμουν στην ιδέα ότι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία αντίστοιχη κατάσταση με αυτήν του καλοκαιριού του 2015 και για τον λόγο αυτό θα επιδιώξουν να ..κλείσουν την αξιολόγηση άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση, φαίνεται ότι ο οικονομικός μηχανισμός του κράτους έχει προετοιμαστεί είτε με την αξιοποίηση κονδυλίων από την υπεραπόδοση των εσόδων είτε με τα αποθεματικά του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία καταγράφονται εκ νέου από τους αρμόδιους υπουργούς.









kafeneio-gr

ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ «φωνάζει» «Γ@μ@ την Ελλάδα» και όχι μόνο...

Φωτογραφία με μπλουζάκι που έχει ζωγραφισμένη την ελληνική με σβάστικα αντί για σταυρό και τις λέξεις «Γ@μ@ την Ελλάδα» φωτογραφίζεται στο Τορόντο ο γνωστός Σκοπιανός κωμικός Marjanco Gjorgievski, προκαλώντας κύμα οργής από τους ομογενείς του Καναδά.
Η φωτογραφία πάρθηκε  από θεατρικό θίασο σε δημόσια επίδειξη στο Τορόντο σύμφωνα με Έλληνες του Καναδά .
Ελληνική οργάνωση  κυκλοφόρησε  δελτίο τύπου που περιγράφει το περιστατικό που προκάλεσε την οργή πολλών Ελληνο-καναδών  στο Τορόντο.
Η συγκεκριμένη παράσταση  –προπαγάνδα , ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα μίσους που διαπράχθηκε στο Τορόντο, σε συνδυασμό με την κατάχρηση της Ελληνικής ιστορίας της Μακεδονίας, καταδεικνύοντας  τη συνεχιζόμενη προκλητική και ρατσιστική συμπεριφορά της ΠΓΔΜ και τον εγχώριο εθνικισμό , ο οποίος  δημιουργεί περιφερειακή αστάθεια και απρόβλεπτες συνθήκες στα Βαλκάνια.
Το ΥΠ.ΕΞ δυστυχώς έχει παρουσιάσει μία απίστευτη βραδύτητα καθώς ακόμα δεν έχει βγει ανακοίνωση καταδίκης και το διάβημα που πρέπει να γίνει.
Η σοβαρότητα των συμβόλων μίσους, όπως η σβάστικα στην ελληνική σημαία, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Είναι ισχυρά εργαλεία επικοινωνίας μεταφοράς του ρατσισμού και ανθελληνισμού σε μια άμεσα αναγνωρίσιμη μορφή.
Αποτελεί ιταμή πρόκληση, μια χώρα που έχει υποστεί τη φρίκη του ναζισμού να εμφανίζεται φίλα προσκείμενη στην ιδεολογία αυτή.






voice news

'ΠΑΓΩΣΕ' το ΣΤΟΥΝΤΙΟ! Η Τουρκία θα καεί αν συνεχίσει έτσι ο Ερντογάν!Έρχονται δύσκολες μέρες...


To πρόσφατο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όπου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματηρό μακελειό, είναι το αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του Ερντογάν, που αλλάζει τους συμμάχους σαν τα ΄πουκάμισα’. Αυτό δηλώνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης στο Ράδιο 9,84.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, λειτούργησε περίπου ως «βενζίνη στο δρόμο» έτοιμη να πυροδοτηθεί από ακραίους ισλαμιστές.












voice news

Κυβερνητικές πηγές: Προσπάθεια τρομοκράτησης των ασφαλισμένων


Για προσπάθεια τρομοκράτησης των ασφαλισμένων για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, που άρχισαν να ισχύουν από το νέο έτος, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.
Σημειώνουν ταυτόχρονα ότι σχεδόν όλοι ξεχνούν πως "η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα αποτελούσε δέσμευση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (mail Χαρδούβελη). Επίσης ξεχνούν ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία έφτασαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων με αποκορύφωμα το καταστροφικό PSI. Όλα αυτά δεν μας προξενούν εντύπωση. Αντίθετα προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι κανείς δεν ασχολείται με τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει το νέο ασφαλιστικό για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα".
Όπως εξηγούν "οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν είχαν εισόδημα έπρεπε να πληρώνουν και μάλιστα πολύ περισσότερα σε σχέση με τα όσα προβλέπονται σήμερα. Συγκεκριμένα έπρεπε να πληρώνουν τουλάχιστον 210 ευρώ το μήνα εάν ήταν στην πρώτη ασφαλιστική κλάση, ενώ στην τελευταία από 615 έως 719 ευρώ το μήνα ανάλογα εάν ήταν ασφαλισμένοι πριν το 1993. Σήμερα το ποσό αυτό διαμορφώνεται για όλους στα 168 ευρώ μηνιαίως.
Πάνω από το 40% των αυτοαπασχολούμενων αδυνατούσαν τόσα χρόνια να καταβάλλουν τις εισφορές τους. Κι' αυτό λόγω της σύνδεσης των εισφορών με τα χρόνια ασφάλισης, ενώ δεν λαμβάνονταν υπόψη η πραγματική δυνατότητα καταβολής των εισφορών. Η πραγματικότητα είναι ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ οφείλουν 11,5 δισ. ευρώ από τις εισφορές τους, απόδειξη ότι το σύστημα που υπήρχε, που δεν έπαιρνε υπόψη του το εισόδημα, ήταν καθόλα άδικο.
Εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών ΟΑΕΕ
Με το μέχρι το τέλος του 2016 ισχύον πλαίσιο για τον ΟΑΕΕ οι νέοι ασφαλισμένοι της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας πλήρωναν 210 ευρώ/μήνα (οι παλαιοί ασφαλισμένοι πλήρωναν 245 ευρώ), ενώ με το νέο τρόπο υπολογισμού οι ασφαλισμένοι αυτοί για τον πρώτο χρόνο ασφάλισής τους (και για όσο χρόνο εμφανίζουν ζημίες ή φορολογητέο εισόδημα κάτω των 7.032/έτος) θα πληρώνουν 168 ευρώ/μήνα.
Ασφαλισμένος με 9 έτη ασφάλισης θα πλήρωνε, με το παλαιό σύστημα, μηνιαία εισφορά 307 ευρώ ενώ τώρα με εισόδημα 12.000 ευρώ (το 80% των ασφαλισμένων, σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2014) θα πληρώνει 269 ευρώ.
Ασφαλισμένος με 15 έτη ασφάλισης πλήρωνε 386 ευρώ, ενώ τώρα, με εισόδημα 15.000 ευρώ (το 85% των ασφαλισμένων, σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2014), θα πληρώνει 336 ευρώ.
Ασφαλισμένος με 30 έτη ασφάλισης πλήρωνε 572 ευρώ ενώ τώρα με εισόδημα 20.000 ευρώ (το 89 % των ασφαλισμένων σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2014) θα πληρώνει 449 ευρώ.
Εισφορές αγροτών ΟΓΑ
Ασφαλισμένος με 9 έτη ασφάλισης θα πλήρωνε, με το παλαιό σύστημα, μηνιαία εισφορά 113 ευρώ ενώ τώρα με εισόδημα 5.000 ευρώ (το 95% των ασφαλισμένων σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2014) θα πληρώνει 87 ευρώ.
Ασφαλισμένος με 15 έτη ασφάλισης πλήρωνε 148 ευρώ ενώ τώρα με εισόδημα 7.000 ευρώ θα πληρώνει 122 ευρώ (το 97% των ασφαλισμένων, σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2014).
Ασφαλισμένος με 21 έτη ασφάλισης πλήρωνε 148 ευρώ ενώ τώρα με εισόδημα 8.000 ευρώ θα πληρώνει 139 ευρώ (το 97,5% των ασφαλισμένων σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2014)".



capital.gr

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας είναι μόνο η αρχή


Από τη συντακτική ομάδα του Bloomberg View
H επιβολή νέων, σαρωτικών κυρώσεων εναντίον Ρώσων κατασκόπων από τον Πρόεδρο Obama έχει καθυστερήσει πολύ, έχει καταντήσει επικίνδυνη και έχει αμαυρωθεί ως αποτέλεσμα πολιτικού σχεδιασμού. Είναι επίσης αυτό που πρέπει να γίνει.
 
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να πετάξει 35 ύποπτους για κατασκοπεία μαζί με τις οικογένειές τους έξω από τη χώρα, να επιβάλει κυρώσεις σε δύο μυστικές υπηρεσίες, τέσσερις αξιωματικούς πληροφοριών, τρεις εταιρείες και δύο υποτιθέμενους χάκερ. Να κλείσει δύο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν από Ρώσους διπλωμάτες και να λάβει "μια πλειάδα άλλων δράσεων", κάποιες από τις οποίες θα παραμείνουν μυστικές. Οι κυρώσεις έρχονται σε απάντηση ενός μακρύ κατάλογου ρωσικών προκλήσεων, και της πιο πρόσφατης- και εκρηκτικής θα έλεγε κανείς - παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Συνοδεύονται από λεπτομερή έκθεση.
 
Στην κατασκοπεία, όπως στην πυρηνική στρατηγική, ο τίτλος του παιχνιδιού είναι διαχείριση κινδύνων. Και στο σημείο αυτό, οι ενέργειες του προέδρου προφανώς υπολογίζονταν.
 
Ο εκτοπισμός των κατασκόπων έχει ήδη πυροδοτήσει αντίποινα, αν και η ακριβής φύση τους δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. Αλλά καθίσταται επίσης σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν ανέχονται την συνήθη παρενόχληση των διπλωματών της στη Μόσχα, και στέλνει ένα μήνυμα ότι οποιαδήποτε μελλοντική εκλογική επίθεση από τον κυβερνοχώρο θα έχει πολύ υψηλό κόστος. Αυτό θα πρέπει να προσφέρει σιγουριά (και ίσως ένα μοντέλο) για τις ευρωπαϊκές χώρες που φοβούνται ότι η Ρωσία έχει σχέδια και για τις δικές τους εκλογές.
Ομοίως, οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε αξιωματούχους της υπηρεσίας πληροφοριών - συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων - σημάνει ότι οι κυβερνοεπιθέσεις δεν είναι πλέον ανώνυμες ή εκτός πλαισίου επιβολής του νόμου των ΗΠΑ, και ότι οι άνθρωποι πίσω από αυτές μπορούν να εντοπισθούν και τους ασκηθεί δίωξη. Αυτό δεν θα αποτρέψει όλες τις μελλοντικές επιθέσεις. Αλλά θα πρέπει να αναγκάσει τους δράστες να σκεφτούν δύο φορές: Αφού οι ΗΠΑ κατηγόρησαν πέντε Κινέζους στρατιωτικούς χάκερ το 2014 για εταιρική κατασκοπεία, οι επιθέσεις αυτού του είδους σταμάτησαν. 
Είναι δύσκολο να κρίνει κανείς την υπόσχεση για μυστική δράση χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Μια επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε κάλλιστα να προκαλέσει προβληματισμό. Αλλά θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει τις πηγές και τις μεθόδους που είναι πολύτιμες για τους Αμερικανούς κατασκόπους, να κλιμακώσει μια σύγκρουση στην οποία οι ΗΠΑ έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν και να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο: η αποκάλυψη του 2010 ότι οι ΗΠΑ είχαν χρησιμοποιήσει κακόβουλα προγράμματα για να σαμποτάρουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έδειξε να νομιμοποιεί μια νέα μορφή κυβερνοεπίθεσης και έδωσε σε δυνάμει χάκερ πολλές νέες ιδέες. Η προσοχή θα πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς.
Πιο εποικοδομητικά, οι ΗΠΑ θα πρέπει να πετύχουν έναν συμβιβασμό με τη Ρωσία σχετικά με τους κανόνες συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο. Θα πρέπει να προσφερθούν να συνεργαστούν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η τρομοκρατία. Αλλά θα πρέπει επίσης να διατηρήσουν το δικαίωμα να διευρύνουν τις κυρώσεις και τις ποινές έως ότου η Ρωσία λάβει το μήνυμα ότι το κόστος του κυβερνοπολέμου αντισταθμίζει το όφελος.
Γεγονός που εγείρει μια τελευταία ανησυχία. Ο Obama σαφώς περίμενε πολύ καιρό για να κάνει αυτήν την ανακοίνωση -θα ήταν πολύ πιο σχετική πριν από τις εκλογές από ό,τι μετά και ο ίδιος θα έπρεπε να τολμήσει να αφήσει την πολιτική να προσαρμοστεί στην κίνησή του, παρά το αντίστροφο. Τούτου λεχθέντος, μέρος της πρόθεσής του τώρα είναι σίγουρα να πιέσει τον διάδοχό του να πάρει αυτό το ζήτημα στα σοβαρά. Υποθέτοντας ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνωρίζει την ανάγκη να προστατέψει τις αμερικανικές εκλογές και θεσμούς από τις ξένες παρεμβάσεις, οι δράσεις του Ομπάμα του δίνουν μια καλή βάση. Αυτός θα πρέπει απλά να πάρει τη σκυτάλη.


capital.gr