Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Έσκασε ΤΩΡΑ! Πάνε σε εκλογές…


Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε μυστική… στιχομυθία με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει πως σύντομα θα οδηγηθούμε σε εκλογές και μάλιστα απηύθυνε πρόταση συνεργασίας στο κεντροαριστερό κόμμα!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο  Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προσέγγισε την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και της κάνει πρόταση συνεργασίας με την κυβέρνηση: «Εσύ και αυτός ο Κεγκέρογλου τι θέλετε και αντιστέκεστε, αφού τελικά θα πάμε στις εκλογές όλοι μαζί», φέρεται να είπε ο Παππας, παρουσία και των πρέσβεων Αργεντινής, Γαλλίας και Βελγίου καθώς και του Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη. Η κυρία Χριστοφιλοπούλου μόλις συνήλθε από την έκπληξη του είπε: «Μας πώς να πάμε όλοι μαζί; Η βάση μας σας μισεί όλους και ιδιαιτέρως τους ενοίκους του Μαξίμου», αλλά ο κ. Παππάς στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί στην εξουσία, έκανε πως δεν κατάλαβε: «Αυτά θα τα βρούμε στην πορεία. Στο τέλος θα πάμε όλοι μαζί, θα το δεις», της είπε χαμογελώντας.
Αναμένεται να φανεί μέσα στις επόμενες μέρες κατά πόσο ευσταθεί μια τέτοια συνομιλία.







voice news

Ρωσία:Προειδοποιεί την Ελλάδα !!!"Έλληνες ξυπνήστε έρχεται γενική εξέγερση των "προσφύγων"!!!






Ρωσία:Προειδοποιεί την Ελλάδα !!!"Έλληνες ξυπνήστε έρχεται γενική εξέγερση των "προσφύγων"!!!

Προειδοποιεί την Ελλάδα το νέο άρθρο του ρωσικού Ria Novosti, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. 

Το εκτενές άρθρο αναλύει την κατάσταση που επικρατεί σε Ειδομένη, Πειραιά και τα ελληνικά νησιά, όπως Χίο και Κω. 

Στην Συνέχεια εξηγεί πως όσο περνούν οι μέρες, οι μετανάστες εξαγριώνονται και αγανακτούν που δεν ανοίγουν τα σύνορα, γι' αυτό και ξεσπούν μικρής έντασης -για την ώρα- επεισόδια. 

Οι προβλέψεις του ρωσικού ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι τις επόμενες ημέρες η χώρα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες ταυτόχρονες εξεγέρσεις, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν δύσκολα... 

Το άρθρο κρούει των κώδωνα του κινδύνου στους Έλληνες, αλλά το θέμα είναι ποιοι τον ακούν!







volcano times

Είδηση ΒΟΜΒΑ για τον Ελληνικό Στρατό!!!





ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!Είδηση ΒΟΜΒΑ για τον Ελληνικό Στρατό!!! 
 
Ενώ η Διεθνής Κοινότητα βρίσκεται υπό την απειλή Παγκοσμίου Πολέμου, οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα, να πραγματοποιήσει περικοπές 300 εκατ. ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες!

Ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη χαιρετίζουν την Τουρκία, για την στάση της στο προσφυγικό και μάλιστα αναμένεται να ανταμειφθεί με 6 δις, για την διαχείριση των μεταναστών, η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο και αντιμετωπίζει νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα που η χώρα μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να ελέγξει τις ροές από το κράτος του Ερντογάν, αναγνωρίζονται μόνο οι "προσπάθειες" της Τουρκίας, η οποία αποδεδειγμένα συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, σε περίπτωση που δοθεί τελεσίγραφο, για εφαρμογή των περικοπών στις αμυντικές δαπάνες, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια υποχείρια χώρα, δίχως Άμυνα και αντιμέτωπη με χιλιάδες μετανάστες...!

Αναλυτικά, αν περικοπούν τα 300 εκατ. ευρώ, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να:

Συντηρήσει τα μαχητικά αεροσκάφη

Συνεχίσει τις περιπολίες στο Αιγαίο μαζί με το ΝΑΤΟ

Δεν θα είναι δυνατή η αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών που παραβιάζουν καθημερινά τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, κ.α. 






volcano times

Ο καλπασμός της ακροδεξιάς το κόμμα Μπαλτάκου και τα “όχι” των στρατηγών


akrodexia


Η διαπίστωση είναι τρομακτική αλλά θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Όλοι οι Ευρωπαίοι “ηγέτες” -τα εισαγωγικά είναι απαραίτητα”, δουλεύουν ακατάπαυστα για να ανεβάσουν τα ποσοστά της ακροδεξιάς παντού στην Γηραιά ήπειρο.
Ο χάρτης που δημιούργησε και δημοσίευσε η ομάδα του geostrategy.gr αποτυπώνει με σαφήνεια ότι η ακροδεξιά καλπάζει παντού. Η Ελλάδα δεν εξαιρείται απ΄ αυτή την νέα επικίνδυνη πραγματικότητα. Η Χρυσή Αυγή μετά από αρκετό καιρό “λουφάγματος”, ξαναβγήκε στο δρόμο με πολύ άγριες διαθέσεις.
Η απογοήτευση και ο θυμός των πολιτών σ΄ όλη την Ευρώπη ,όχι μόνο στην Ελλάδα, οδηγεί δυστυχώς πολλούς ακόμη και στους πιο βίαιους ακροδεξιούς σχηματισμούς.
Χθες ανακοινώθηκε ένα ακόμη κόμμα που θα κινηθεί στα δεξιά της ΝΔ,προσπαθώντας να “ψαρέψει” από την δεξαμενή ψηφοφόρων που βρίσκεται μεταξύ του κομματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της οργάνωσης-κόμμα. Η Εθνική Ενότητα  των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου αποτελεί μεταξύ άλλων μια ακόμη προσπάθεια να “φρενάρει” την άνοδο της Χρυσής Αυγής και να αποτελέσει την κομματική στέγη όσων είναι απογοητευμένοι από τη ΝΔ και την μνημονιακή της πολιτική.
Ο Μπαλτάκος μίλησε για κόμμα ευρωσκεπτικιστκό. Ποντάρει στο γεγονός ότι ο ευρωσκεπτικισμός εκ των πραγμάτων θα ανεβαίνει διαρκώς στην Ελλάδα. Κάνουν ότι μπορούν από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο γι΄ αυτό.
Στις προηγούμενες πολιτικές του αναζητήσεις ο Μπαλτάκος είχε δώσει μεγάλο βάρος στους στρατιωτικούς . “Κυνήγησε” με επιμονή το “ναι” στρατηγών όπως ο Γράψας,ο Φράγκος, ο Ζιαζιάς . Τώρα προστέθηκε και ο Μανωλάς. Όλοι είπαν όχι. Κι αν το έχουμε ερμηνεύσει σωστά, το όχι έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι στρατηγοί θεωρούν ακραίο πολιτικά για τα δικά τους μέτρα και σταθμά το νέο κομματικό εγχείρημα. Αποδεικνύοντας αυτό που αρκετές φορές έχουμε επισημάνει: ότι η ψυχραιμία και  η πίστη στις δημοκρατικές αρχές  είναι πολύ πιο ανεπτυγμένες στο στράτευμα απ΄ ότι σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Οι οποίες συχνά ,πυκνά κατηγορούν όποιον στρατιωτικό πει τη γνώμη του ως…επίδοξο πραξικοπηματία…

Ποιος ασχολείτε με την “αξιολόγηση” των εθνικών θεμάτων; Κανείς και ο λογαριασμός έρχεται


7-2


Αναμένοντας την αξιολόγηση των θεσμών που ασφαλώς είναι σημαντική για τη χώρα, αναρωτιόμαστε αν κάποιος από τη κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα κάνουν κάποια έστω υποτυπώδη αξιολόγηση των εθνικών θεμάτων και της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και επηρεάζει άμεσα τη χώρα. Η εντύπωση που υπάρχει είναι πως όχι!
Στο Αιγαίο γίνεται …το έλα να δεις! Οι Τούρκοι έχουν αποχαλινωθεί. Αντιμετωπίζονται με την “στρατηγική ψυχραιμία” που είχε εφεύρει ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Η Τουρκία στριμωγμένη και η ίδια από τα δικά της προβλήματα εμφανίζεται ιδιαίτερα κινητική στο να “αναθερμάνει” σχέσεις που “πάγωσαν” από δικά της λάθη. Οι συναντήσεις Τούρκων και Ισραηλινών διπλωματών γίνονται όλο και πιο συχνές. Προχθές υπήρξε ακόμη μία στο Λονδίνο και το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.
Την ίδια στιγμή η Σαουδική Αραβία ,όπως έγραψε η Λιάνα Μυστακίδου στο Militaire.gr  πιέζει επί της ουσίας την Αίγυπτο να ρίξει νερό στο κρασί της και να “τα βρει” με την Τουρκία. Κι έχει αποτελεσματικό τρόπο να την πείσει: το χρήμα. Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας που επισκέπτεται το Κάϊρο συμφώνησε με τον Σίσι ακόμη και για την κατασκευή γέφυρας (!) που θα συνδέει τις δυο χώρες.Ήδη η Σαουδική Αραβία έχει δώσει πολλά λεφτά για να στηρίξει τον Σίσι. Και το χρήμα όπως ξέρουμε είναι πολύ πειστικό επιχείρημα.
Από τα βόρεια η απομόνωσή μας είναι δεδομένη. Οι Αλβανοί έχουν “αγκαλιαστεί” με την Τουρκία και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι συζητούν και συνεργάζονται μ΄ όλους εκτός από εμάς.
Όλα αυτά τα αξιολογεί κάποιος; Και το κυριότερο υπάρχουν σκέψεις,σχέδια,πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν για να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις; Πολύ φοβόμαστε πως όχι.
Η αξιολόγηση των υπαλλήλων των θεσμών μπορεί να κλείσει. Αλλά δεν θα σημαίνει τίποτα αν ο λογαριασμός που θα κληθούμε να πληρώσουμε στα λεγόμενα εθνικά θέματα είναι βαρύς .





militaire.gr

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!


Συνεχίζει να εκπλήσσει
ευχάριστα ο Κώστας Καραμανλής...Ενόψει της αυριανής ομιλίας  της Ντόρας Μπακογιαννη στα Σέρρας, ο κ. Καραμανλής εκτός από τις τηλεφωνικές προσκλήσεις που έγιναν από το πολιτικό του γραφείο στα στελέχη του Ν. Σερρών  για να παραβρεθούν στην εκδήλωση ,έστειλε και προσωπικά sms στους Σερραίους φίλους του με τα οποία τους προσκαλεί .
 Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο κ. Καραμανλής και στην πρόσφατη  επίσκεψη  του κ. Αυγενάκη  στα Σέρρας ,με αποτέλεσμα η εκδήλωση  να είναι απόλυτα επιτυχημένη.
Όπως φαίνεται από νωρίς ο Κώστας δείχνει δείγματα Καραμανλικής γραφής βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας και την ενότητα του κόμματος !!!





taxalia

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις ΕΔ: “Δεν λες κουβέντα”! Σιωπούν όλα τα κόμματα πρέπει να μιλήσουν οι Αρχηγοί



Από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας υπάρχει μια “καταιγίδα” πληροφοριών αλλά και δηλώσεων που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στις 
Ένοπλες Δυνάμεις έρχονται νέες περικοπές και στο προσωπικό μείωση των αποδοχών του.

Το παράδοξο είναι ότι η “καταιγίδα” ξεκίνησε από την αξιωματική αντιπολίτευση! Η υπεύθυνη του τομέα Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη είπε με τρόπο κατηγορηματικό ότι η ΝΔ θα έκανε τις περικοπές των 350 εκατομμυρίων στο ΥΠΕΘΑ! Περικοπές που προς το παρόν δεν έχουν γίνει.

Την επόμενη μέρα το Militaire.gr  αποκάλυψε τη σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΘΑ μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και επιτελών των οικονομικών υπηρεσιών των ΕΔ. Εκεί συζητήθηκαν επί της ουσίας νέες περικοπές!

Όλες αυτές τις ημέρες κανείς δεν έχει σχολιάσει,κανείς δεν έχει διαψεύσει ,ουδείς δεν έχει βγει να πει το παραμικρό για όσα ακούγονται ,λέγονται και γράφονται.


Δεύτερο παράδοξο; Μια ισχνή μειοψηφία στρατιωτικών που έχουν αναλάβει το ρόλο …αντιπολίτευσης στις Ενώσεις Στρατιωτικών βγήκαν να μιλήσουν για …επικοινωνιακά τρυκ της κυβέρνησης “που θέλει να χειραγωγήσει τους στρατιωτικούς”. Όποιος κατάλαβε τι θέλουν να πουν θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσει Συμπέρασμα; Οι ηγεσίες όλων των κομμάτων που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο πολιτικό παιχνίδι δεν έχουν πάρει χαμπάρι για το τι συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πολύ φοβόμαστε ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι ούτε τι συμβαίνει στο Αιγαίο! Θα παριστάνουν σύντομα τους …αιφνιδιασμένους και τους έκπληκτους. Κι όταν παίζουν αυτό το ρόλο ,πάντα στρέφουν το βλέμμα στην στρατιωτική ηγεσία για να ρίξουν το βάρος των ευθυνών. Ας το ‘χουν αυτό υπ΄ όψιν τους οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων…

Κανένα κόμμα δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι έχει συμβεί στις ΕΔ και το κυριότερο τι μπορεί να γίνει. Έξι χρόνια καταστροφής είναι πάρα πολλά για να αντέξουν κι άλλο χτύπημα οι στρατιωτικοί . Ειδικά αυτή τη περίοδο. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έχουν χρέος να καταστήσουν σαφές στους πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι οι “κόκκινες γραμμές” έχουν ξεπεραστεί πολύ καιρό. Θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι έγιναν Αρχηγοί. Δεν έχει κάτι…παραπάνω. Το μόνο που έχουν να φροντίσουν είναι η υστεροφημία τους. Αν τους ενδιαφέρει θα πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα. Αν το σενάριο των περικοπών προχωρήσει δεν μπορούν έτσι απλά να το καταπιούν.







taxalia

ΟΙ «ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ SIEMENS


ΟΙ "ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ" ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ SIEMENS
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων – η πολυθρυλούμενη περί ηχηρών αποκαλύψεων – προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα της Δικαιοσύνης και της διαπλοκής. Όμως, παρ΄ ότι η συζήτηση διεξήχθη μέχρι λίγο πριν το ξημέρωμα, εν τούτοις όσοι αντέξαμε να την παρακολουθήσουμε, δεν βγήκαμε από αυτή τη συζήτηση σοφότεροι. Εάν δεν υπήρχε και η πολιτική ατραξιόν που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος – πάντοτε ευαίσθητος και ευέξαπτος σε όσα του καταλογίζουν – τότε τους περισσότερους που άντεξαν ως το τέλος, είναι σίγουρο πως θα τους έπαιρνε ο ύπνος. Κάθε στιγμή, όλοι περιμέναμε να ακούσουμε με κραυγές τον Ε.Βενιζέλο να αποκαλεί, τον Πάνο Καμμένο: “Αλήτη, αλητάμπουρα”. Μου θύμισε τα παιδικά μας χρόνια, όταν θέλαμε στην εποχή μας να πούμε κάποιον ότι είναι πολύ αλήτης, τον αποκαλούσαμε “αλητάμπουρα”.
Όπως, ήταν φυσικό επακόλουθο, δεν μπορούσαν να αφήσουν χωρίς αναφορά το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της χώρας. το σκάνδαλο της πολυεθνικής Γερμανικής εταιρείας Siemens ΑΕ.
Ωστόσο στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός – που κατά το παρελθόν ως αντιπολίτευση, αλλά και προεκλογικά έβαζε πολύ υψηλά τον πήχη αυτού του πολιτικο-οικονομικού εγκλήματος – ήταν απόλυτα υποτονικός και στην ουσία έπαιξε το παιχνίδι της πολύ καλής του φίλης πλέον, Άγκελας Μέρκελ.
Προανήγγειλε λοιπόν ο Πρωθυπουργός τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην επιτροπή.
Μούγκα στη στρούγκα ο Μητσοτάκης.
Βέβαια, όσες φορές δόθηκε ο λόγος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, όχι μόνο δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε το όνομα της Siemens…
Μόνο ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ…
Τα μόνα κόμματα, τα οποία είχαν αποκρυσταλλωμένες θέσεις για το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, ήταν η “Χρυσή Αυγή” και το ΚΚΕ. Ωστόσο, θα σταθώ στον Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που είπε στην τοποθέτησή του αυτό που επί χρόνια γράφω και λέω σε τηλεοπτικές παρουσίες μου: “Ο κ. Τσίπρας μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με τη Siemens. Γιατί δεν τον καταργεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευτελίσει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης”.
Οι Τσιπραίοι είναι περισσότερο απατεώνες των Σαμαραίων.
Και έχει δίκιο ο κ. Κουτσούμπας. Ο επιβλαβής για το ελληνικό Δημόσιο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός με τη Siemens, πρέπει να καταργηθεί!!
Γιατί ο Νόμος καταργείται με Νόμο. Εάν λοιπόν ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η Siemens εμπαίζει το ελληνικό Δημόσιο και δεν τον τηρεί, τότε πρέπει άμεσα να τον καταργήσει. Τα υπόλοιπα είναι καραγκιοζιλίκια για να χαϊδέψει τη γερμανική βιομηχανία, το γόητρο της οποίας έχει τσαλακωθεί με τα σκάνδαλα της Siemens και ταυτόχρονα να καθησυχάσει τις ανησυχίες της κ. Μέρκελ, που έχει υπό την προστασία της τους φυγόδικους αρχιμαφιόζους Χριστοφοράκο και Καραβέλα.
Όσο όμως ο κ. Τσίπρας δεν καταργεί τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό – που ήταν προεκλογική του εξαγγελία – τόσο περισσότερο εκτίθεται και δίνει την εντύπωση ότι κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει…
Γιατί ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι στην τελευταία σελίδα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού ρητώς και κατηγορηματικώς, αναφέρεται:
«IX. ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ. Τα Μέρη (Δημόσιο και Siemens) συμφωνούν ότι η παρούσα Συμφωνία… ανακληθεί ή ακυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη και θα θεωρείται για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις και/ή τις σχετικές διαδικασίες ως “χωρίς αναγνώριση”. Στην περίπτωση αυτή τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν…».
Τι δεν καταλάβατε κε Πρωθυπουργέ;;;
Εν τοις πράγμασι άκυρος από την πρώτη στιγμή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο υπογράφηκε από την πλευρά της Γερμανικής εταιρείας στις 2 Μαρτίου 2012 (Από πλευράς Siemens AG με έδρα το Μόναχο, υπέγραψε ο Peter Y. Solmssen. Από πλευράς Siemens ΑΕ με έδρα την Αθήνα, υπέγραψε ο Πάνος Ξυνής). Το ελληνικό Δημόσιο υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012 με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Το περίεργο είναι ότι ο κ. Στουρνάρας υπέγραψε μετά από κοντά 6 μήνες, από τη στιγμή που οι προκάτοχοί Ζανιάς και Σαχινίδης αρνούνταν να τον υπογράψουν.
Αναρωτηθήκατε το γιατί; Από τη στιγμή που ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ρητώς αναφέρει: “Σε περίπτωση που η παρούσα Συμφωνία απορριφθεί, δεν κυρωθεί εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της από τη Siemens, …η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη…”.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι και η διάθεση του Στουρνάρα ήταν να μην τον υπογράψει, από τη στιγμή που διαπίστωνε πολλές παγίδες. Γι΄ αυτό και δεν τον υπέγραψε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργείου Οικονομικών. Τον υπέγραψε όμως, δυο μέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού Σαμαρά στο Βερολίνο στις 24 Αυγούστου, στη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ.
Τι είπατε;;; Τους τράβηξε τ΄ αυτιά η Μέρκελ και έκατσαν στα τέσσερα;;;
Σωπάτε καλέ, που θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος!!!
Από την πρώτη στιγμή ήταν ενημερωμένοι οι Παπαδημούλης και Φίλης.
Την εποχή εκείνη ο Σαμαράς είχε αποποιηθεί τη γνωριμία του με τον Χριστοφοράκο, τον Καραβέλα και τον Γεωργίου και διάφοροι εντεταλμένοι του Συστήματος Σαμαρά προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες και να ρίξουν στα μαλακά αποκαλυπτικές ειδήσεις, όπως αυτή της τοποθέτησης του καθηγητή Καράκωστα στο Μέγαρο Μαξίμου ως Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Του κ. Καράκωστα που επί δεκαετίες ήταν Νομικός Σύμβουλος – προΐστατο του Νομικού τμήματος – της Siemens και του Χριστοφοράκου, παρ΄ ότι ο ίδιος λέει πως παρατήθηκε όταν ανέλαβε ο Χριστοφοράκος.
Εκείνη την ίδια εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ έσκουζε σε όλους τους τόνους ότι οι μετέχοντες του σκανδάλου θα πάνε φυλακή.
Έτσι, κάποιοι αδαείς που γνώριζαν πολλά περί της υποθέσεως Siemens, πίστεψαν αυτές τις καταγγελτικές κραυγές και θεώρησαν ότι θα έπρεπε να εμπιστευθούν υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να τους τροφοδοτήσουν με απαραίτητο υλικό (μέσω e-mail), για να ενεργήσουν τα δέοντα.
Η εκτίμηση και η επιλογή έγινε για δυο εξόχως σημαντικά πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ την διετία 2010-2012.
Αυτά τα πρόσωπα ήταν:
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σημερινός Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου την εποχή εκείνη ήταν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούνταν ως ο ισχυρότερος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Φίλης, σημερινός Υπουργός Παιδείας, την εποχή εκείνη ήταν Διευθυντής της εφημερίδας “Αυγή”, πολιτικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ…
Επίλογος.
Η πηγή μου με ενημέρωσε ότι τα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησαν και θεωρούν πως δεν θα αναγκασθούν να δώσουν ημερομηνίες αποστολής των e-mail, όπου ενημέρωναν μέσω αυτών για την εξύφανση του σκανδάλου της Siemens, αλλά και για την μη τήρηση όρου του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού που αφορούσε τη δέσμευση της Siemens για τη διατήρηση των 600 εργαζομένων!!!




hellasforce

Νέο κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου «Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ του Καραμανλή και του Αβέρωφ»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΣ
Εθνική ενότητα το όνομα του νέου σχηματισμού που ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα. Tι είπε ο Καρατζαφέρης για Βορίδη και Άδωνι
«Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ του Καραμανλή και του Αβέρωφ» τόνισαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος κατά την επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος το όνομα του οποίου θα είναι τελικά «Εθνική Ενότητα» και θα έχει τον πυρσό στο έμβλημά του.
Πρόεδρος του νέου πολιτικού σχηματισμού θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ το ρόλο του γενικού γραμματέα θα αναλάβει ο Τάκης Μπαλτάκος. «Είναι μια νέα προσπάθεια με παλιές ρίζες», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης περιγράφοντας το νεοϊδρυθέν κόμμα ως ευρωσκεπτικιστικό και αντιμνημονιακό καθώς όπως ανέφερε «το 90% των σημερινών βουλευτών είναι μνημονιακοί». Κατά την επιθυμία του κ. Καρατζαφέρη δεν χρειάζεται να γίνει συζήτηση για Grexit όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ζει η χώρα με το φόβο της αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ και ως εκ τούτου θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές με προσωπικότητες και σχηματισμούς του ευρύτερου δεξιού χώρου, όπως με τους Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου, ενώ δεν θα εξαιρεθούν ούτε πρώην βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Μιχελάκης και τον Αργύρης Ντινόπουλος, καθώς επίσης και διαγραμμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που είχε προσχωρήσει στον ΛΑ.Ο.Σ.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας εκτίμησε πως ανάμεσα στις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και η απόδραση, αλλά δεν μπόρεσε να προβλέψει, αν έχει τα αποθέματα να το κάνει. «Βλέπω μια δυναμική πρωτόγνωρη για το κόμμα, έναν ούριο άνεμο», προσέθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά των Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».
Από τη Συγγρού υποβαθμίζουν τις ανακοινώσεις για την ίδρυση του νέου κόμματος από τους Γιώργο Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκο με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο να σχολιάζει ότι πρόκειται για «απόπειρα να βρουν πολιτική έκφραση προσωπικές φιλοδοξίες που δεν αφορούν τη ΝΔ».





hellasforce

Ο Δραγασάκης θέλει 8-10 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Μα ως τότε δεν θα υπάρχει Ελλάδα…


dragasakis
Περίπου… οκτώ με δέκα χρόνια χρειάζεται να μείνει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κάνει πράξη όσα υπόσχεται, εάν τουλάχιστον πιστέψουμε τα λόγια του Γιάννη Δραγασάκη.
Μιλώντας στο συνέδριο Banking Forum, το πρωί της Παρασκευής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως «μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις» μπορούν να πάνε μπροστά τη χώρα, αλλά «για να υλοποιηθεί το σχέδιό μας, θέλουμε οκτώ με δέκα χρόνια (…) και θα προσπαθήσουμε να έχουμε πάντα την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».
Στο άκουσμα αυτών, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήταν επίσης ομιλητής στο συνέδριο, απάντησε: «Δεν ξέρω αν το θεωρεί «υπόσχεση εμπιστοσύνης και προοπτικής», αυτό που είπε ο κ. Δραγασάκης, ότι χρειάζεται δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ την παρούσα τετραετία και μία δεύτερη τετραετία και ενδεχομένως και μία διετία ακόμη, γιατί μας είπε ότι χρειάζονται οκτώ με δέκα χρόνια. Ο καθένας το εισπράττει αυτό όπως νομίζει».
«Η δική μου αντίληψη είναι ότι με αυτό το πολιτικό σύστημα, σε αυτήν την πολιτική συγκυρία, τίποτα το αισιόδοξο και το θετικό δεν μπορεί να προκύψει. Χρειάζεται όχι αλλαγή μοντέλου συστήματος διακυβέρνησης -περιγράφεται από το Σύνταγμα το σύστημα διακυβέρνησης- χρειάζεται σεβασμός των θεσμών, χρειάζεται ένα άλλο αναπτυξιακό κράτος, μία φιλοαναπτυξιακή, φιλοεπενδυτική αντίληψη στην κοινωνία, τη διοίκηση και το πολιτικό σύστημα» συμπλήρωσε.





hellasforce

Ζωή κατά Τσίπρα, Δρίτσα: «Θα ξεπουλήσουν το σύμπαν για να σώσουν το τομάρι τους»


konstantopoulou_zoi
Με αφορμή την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε μία ακόμη επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας προσωπική αναφορά μάλιστα στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Θοδωρή Δρίτσα.
print_screen_tweet




hellasforce

Έρχονται αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας – «Ναι» στην Ελλάδα, «όχι» στην Τουρκία


germany
Ιστορικό χαμηλό καταγράφουν τα ποσοστά των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών στη νέα δημοσκόπηση του ARD. Την ίδια ώρα φαίνεται πως αρχίζει και αποκαθίσταται αργά αλλά σταθερά η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα.
Νέα σημαντική πτώση παρουσιάζουν τα ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας στη Γερμανία στη νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest dimap για λογαριασμό του ARD-Deutschlandtrend. Η Χριστιανική Ένωση (Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές CDU/CSU) χάνει δυο ποσοστιαίες μονάδες και συγκεντρώνει πλέον 34% στην πρόθεση ψήφου.
Νέα καθίζηση καταγράφουν την ίδια ώρα τα ποσοστά των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που λαμβάνουν πλέον 21%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει μετρήσει ποτέ η συγκεκριμένη δημοσκόπηση για το κόμμα.
Τρεις ποσοστιαίες μονάδες κερδίζουν οι Πράσινοι (Grüne) που συγκεντρώνουν 13%, στο 7% (-2%) η Αριστερά (Die Linke) ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) φαίνεται να ανακάμπτουν δημοσκοπικά, λαμβάνοντας 7% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό που τους εξασφαλίζει στην παρούσα φάση την είσοδο στο γερμανικό κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό όριο βρίσκεται στο 5%.
Βελτιώνεται η δημοτικότητα της Μέρκελ
Το δημοσκοπικό της ζενίθ βιώνει στο μεταξύ η λαϊκίστικη Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD), που είδε τα ποσοστά της να απογειώνονται στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές. To κόμμα, που από αμιγώς ευρωσκεπτικιστικό εξελίχθηκε -με οδηγό την προσφυγική κρίση- στον απόλυτο εκφραστή του ξενοφοβικού ρεύματος στη χώρα, εμφανίζεται να συγκεντρώνει 14% (+3%). Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ η συγκεκριμένη δημοσκόπηση για το AfD.
To ARD-Deutschlandtrend επεφύλασσε όμως άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη για τους Σοσιαλδημοκράτες αφού καταδεικνύει σημαντική υποχώρηση της δημοτικότητας του προέδρου του SPD. Ικανοποιημένοι από το έργο του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δηλώνουν μόλις το 39% των ερωτηθέντων. Πρόκειται για το χαμηλότερο προσωπικό ποσοστό κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο, το οποίο τον κατατάσσει στην όγδοη θέση της λίστας των δημοφιλέστερων πολιτικών της χώρας.
Της σχετικής λίστας ηγείται ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με 74%, ακολουθεί ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ με 73%, στην τρίτη θέση ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 66% ενώ στην τέταρτη η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που βελτιώνοντας τα ποσοστά της κατά δυο μονάδες εμφανίζεται πλέον στο 56%.
Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται την Τουρκία
Η ίδια δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι η πλειονότητα των Γερμανών απορρίπτουν τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Συγκεκριμένα το 56% χαρακτηρίζουν τη συμφωνία «μάλλον κακή» ενώ το 39% «μάλλον καλή».
Αρκετά επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και ως προς το ερώτημα εάν η συμφωνία θα καταφέρει να συμβάλει στη μείωση του αριθμού των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ευρώπη. Ενώ το 40% αναμένει μείωση του αριθμού, το 41% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει αξιοσημείωτη μεταβολή. Την ίδια ώρα το 14% πιστεύει ότι η συμφωνία θα έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αρκετά σαφή είναι τα ευρήματα όσον αφορά το ερώτημα περί ενδεχόμενης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Η συντριπτική πλειονότητα, ήτοι το 68%, τάσσεται κατά της ένταξης ενώ το 27% εκτιμά ότι μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα η Ένωση θα πρέπει να δεχθεί στους κόλπους της τους Τούρκους.
Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα
Πάντως το μεγαλύτερο μέρος των Γερμανών πολιτών αντιμετωπίζει την Άγκυρα με περισσή δυσπιστία. Μόλις το 17% πιστεύουν ότι θα πρέπει κανείς να εμπιστεύεται την Τουρκία, το 79%, αντίθετα, πιστεύει ότι η Άγκυρα δεν είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος για την Γερμανία. Το ποσοστό αυτό, όπως σημειώνει το ARD, θα πρέπει να ερμηνευτεί και στα συμφραζόμενα της συζήτησης για την ελευθερία της έκφρασης στην Τουρκία.
Περισσότερο από όλους οι Γερμανοί φαίνεται να εμπιστεύονται τους Γάλλους: το 89% πιστεύει ότι είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος για τη Γερμανία (+3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015). Υψηλά είναι τα σχετικά ποσοστά και για τη Μεγάλη Βρετανία (73%, +4%) αλλά και τις ΗΠΑ (58%, +8%). Συγκριτικά χαμηλότερο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την Ελλάδα. Βρίσκεται μόλις στο 34%, εντούτοις σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2015 καταγράφει μια αξιοσημείωτη αύξηση κατά 21 ποσοστιαίες μονάδες. Πέρσι τέτοια εποχή -στον απόηχο της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εν μέσω ενός κλίματος αβεβαιότητας για τις διαπραγματεύσεις- μόλις το 13% δήλωναν ότι εμπιστεύονται την Ελλάδα.
DW





hellasforce

«Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση», λέει ο Ντάισελμπλουμ


daiselbloom
Τη θέση ότι «δεν υπάρχει προθεσμία για την ελληνική αξιολόγηση» εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν αναμένει «μία ακόμη ελληνική κρίση».
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η Αθήνα καλείται να εφαρμόσει μία σειρά δύσκολων μέτρων, ενώ έκανε λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας την ελπίδα η αξιολόγηση του προγράμματος να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας, σήμερα, Παρασκευή, βρίσκονται στις Βρυξέλλες για εσωτερικές συζητήσεις, ώστε να οριστικοποιήσουν την θέση τους.





hellasforce

Πηγές Ευρωζώνης: «Απόφαση σε συνολικό πακέτο μέτρων, ή όχι, ως την Κυριακή»


eurozone
Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, υπογράμμισαν πηγές της Ευρωζώνης.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «οι αποφάσεις βρίσκονται τώρα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, είτε υπάρξει απόφαση σε ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων έως την Κυριακή το βράδυ, είτε όχι».
Ο ίδιος ανέφερε ότι, αν υπάρξει συμφωνία τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τότε η επόμενη εκταμίευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου.




hellasforce

Ο ΟΛΠ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ… Ακολουθούν ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΘ


ΤΡΑΙΝΟΣΕΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΑΙΠΕΔ-COSCO (Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ)… ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Μετά τον ΟΛΠ, ΟΛΠ+2,60% προχωράμε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ, ΟΛΘ-5,10% δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στο Mega.
Όπως είπε, στο τέλος Μαΐου θα έχουμε δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ για τον ΟΛΘ θα έχουμε οκτώ εταιρείες από όλο τον κόσμο που διεκδικούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον Πιτσιόρλα, στόχος τον Ιουλιο να έχουμε δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.





hellasforce

Η επίσκεψη του Πάπα εμπλέκει την γεωπολιτική εξίσωση στο ΑΙΓΑΙΟ και την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Πάμε εν συντομία στο γεωπολιτικό ψητό.
Οι περιβόητες σταυροφορίες είχαν υπόβαθρο και ανθρωπιστικών αποστολών, δηλ να λευτερώσουν την διαδρομή προς τους Αγίους Τόπους από τους κινδύνους των απίστων μωαμεθανών βλ. σήμερα τζιχαντιστών.
Στο μάτι όμως είχαν βάλλει την Ανατολική Ρωμαίικη Αυτοκρατορία και την πρωτεύουσα αυτής την Κωνσταντινούπολη.
Σήμερα όλοι οι γεωπολιτικοί παίκτες παίζουν ακριβώς πάνω στα χνάρια αυτών των ιστορικών διαδρομών με αμφίδρομες ροές.
Και βλέπουμε το μεν ΝΑΤΟ- ( ιστορικοί απόγονοι των σταυροφόρων) να κατεβαίνει σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αιγαίο και σε λίγο να κατεβαίνει ¨ο ιστορικός και πνευματικός αρχηγός των σταυροφοριών¨ δηλ. ¨η αγιότητα¨ του Πάπα στο Αιγαίο σε ανθρωπιστική αποστολή.
Τελικά ποιος θα είναι ο καταλύτης που θα επιταχύνει με ασύλληπτη ταχύτητα τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας;
Για να σας βοηθήσω που βρισκόμαστε χρονικά.
¨Φίλος βρέθηκε προχθές σε προσκύνημα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
Γνωστός στο Ορθόδοξο πλήρωμα Γέροντας εκτός από τα προσωπικά προβλήματα του φίλου απέφυγε να του απαντήσει για το τι συμβαίνει σήμερα .
Στην έξοδο του , όμως και στον χαιρετισμό από την Ιερά Καλύβι του, δεν κρατήθηκε και ρώτησε τον Γέροντα.
– Τουλάχιστον θα μου πείτε Γέροντα αν θα πάω στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ;
– Θα πας , αλλά την επόμενη φορά όχι σαν τουρίστας που πήγαινες αλλά σαν προσκυνητής για να λειτουργηθείς.
– Το ίδιο θα συμβεί και με πολλούς άλλους.¨
Άλλος Αγιορείτης Γέροντας μου διαμήνυσε ότι η δεύτερη επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα και μάλιστα για ανθρωπιστικούς λόγους , αν γίνει τελικά, θα ανοίξει τους γεωπολιτικούς ασκούς του αέρα που κατεβαίνει από την Μαύρη Θάλασσα περνάει από την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά των Δαρδανελλίων και ανεμοδέρνει τελικά το Αιγαίο .
Και συνέχισε ο Γέροντας …
Κάποιοι βιάζονται λίαν συντόμως να παίξει ο Ρώσος την ¨στρατηγική¨ μουσική σύνθεση
¨θα έρθεις σαν αστραπή¨
ΦΩΤΟ 2 (7)
Ας την ακούσουμε και εμείς μιας και δεν ακούμε τίποτε άλλο καλό στις μέρες μας.
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΟΛΚΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!


Μπαταχτσήδες στη Βουλή
Οι κοινοί θνητοί εάν δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, την επιχείρησή τους ή απειλούνται ακόμη και με διασυρμό. Τι γίνεται όμως με τους μπαταχτσήδες βουλευτές; Τους βουλευτές δηλαδή που πήραν δάνεια και δεν τα εξυπηρετούν. Απολύτως τίποτα! Θέλετε ορισμένα παραδείγματα; Στην τελευταία Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής (στην οποία η συζήτηση είναι εμπιστευτική, δεν βγαίνει δηλαδή τίποτα προς τα έξω) ο Νίκος Βούτσης (φωτογραφία) έθιξε το θέμα και υποσχέθηκε μάλιστα να πάρει και μέτρα! Ισως να μη μαθαίναμε ποτέ ότι έως τώρα έχουν δοθεί από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της Βουλής δάνεια σε 70 βουλευτές (και σε ορισμένους υπουργούς). Από αυτά μόνον τα 30, όπως ειπώθηκε, εξυπηρετούνται, ενώ τα υπόλοιπα 40 «μην είδατε τον Παναή». Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από αυτούς που είχαν το προνόμιο να πάρουν σχεδόν άτοκο δάνειο. Το συνολικό ποσό που δόθηκε ως δάνειο παραμένει μυστικό, φυλάσσεται ως κόρην οφθαλμού. Δεν είναι βεβαίως δάνεια των νυν βουλευτών αλλά και βουλευτών των προηγούμεων κοινοβουλευτικών περιόδων. Προτού σας αποκαλύψω τι αποφασίστηκε, σας ενημερώνω ότι τα χρήματα που δίνονται ως δάνειο σε βουλευτές προέρχονται από τους φορολογουμένους. Πάμε τώρα στις αποφάσεις για τους μπαταχτσήδες…
***
Πρόκειται να τους δοθούν, όπως αποφασίστηκε, ορισμένες διευκολύνσεις, πολύ καλύτερες από αυτές που δίνουν για τα «κόκκινα» δάνεια οι τράπεζες. Για παράδειγμα, θα μπορούν να τα εξοφλήσουν σε 48 άτοκες δόσεις. Επιπλέον, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε να βάλει… πλαφόν στη χορήγηση δανείων. Ετσι, για τους εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές (γιατί υπάρχουν και ευρωβουλευτές που πήραν και αυτοί δάνεια) το πλαφόν θα είναι εφεξής 15.000 ευρώ. Για τους πρώην βουλευτές (και ευρωβουλευτές) το πλαφόν θα είναι 7.000 ευρώ. Το θέμα είναι όμως τι θα γίνει εάν τελικά και μετά από αυτές τις ρυθμίσεις δεν πληρώσουν τις δόσεις οι μπαταχτσήδες βουλευτές. Ουδείς γνωρίζει. Αλλωστε δεν κινδυνεύουν να χάσουν τίποτα, αφού μου λένε ότι ούτε υποθήκες ζητούνται ούτε εγγυήσεις. Τώρα, ας μην αρχίσουν τις «ανακρίσεις» πώς διέρρευσαν οι συζητήσεις στη Διάσκεψη Προέδρων. Τόσα άτομα ήταν στην αίθουσα. Ούτε βεβαίως να το πάρει ο Πρόεδρος της Βουλής ως «παράδειγμα προς αποφυγήν» για να επιβάλει το μέτρο της διετούς εμπιστευτικότητας στους βουλευτές (που σκοπεύει να το φέρει στη Διάσκεψη την προσεχή εβδομάδα και προβλέπω ότι θα γίνει ο… χαμός). 





HELLASFORCE

Τούρκοι Αξιωματικοί Αποκαλύπτουν: «Η απόβαση θα μπορούσε να αποτύχει… αν υπήρχε πραγματική αντίσταση»


Συνεντεύξεις με Τούρκους αξιωματικούς του 1974
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
«Δεν νιώθω τύψεις, κάναμε το καθήκον μας», μου είπαν σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974.
Μίλησα με πάνω από δέκα υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους αξιωματικούς που έλαβαν μέρος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ο καθένας είχε τη δική του προσωπική ιστορία να μου διηγηθεί. Μια δουλειά που κράτησε έξι χρόνια και ολοκληρώθηκε μόλις τώρα με την έκδοση του βιβλίου «Ραντεβού με τους Στρατηγούς», το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες σε Ελλάδα και Κύπρο.
Εξώφυλλο του βιβλίου είναι μια φωτογραφία με δεκάδες Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους την οποία τράβηξε ο δημοσιογράφος Ερκγίν Κονούκσεβερ τότε, ως πολεμικός ανταποκριτής. Και αυτή και πολλές άλλες φωτογραφίες από το αρχείο του Τούρκου δημοσιογράφου βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Τα πρόσωπα των αιχμαλώτων φαίνονται καθαρά, τα ονόματά τους άγνωστα προς το παρόν. Από το σπάνιο αρχείο του Ερκγίν Κονούκσεβερ δημοσιεύονται στο βιβλίο και πολλές άλλες σημαντικές φωτογραφίες για πρώτη φορά. Το συμπέρασμα είναι πως για την Τουρκία δεν ήταν ένας περίπατος η τουρκική εισβολή, όπως νομίζαμε μέχρι σήμερα.
Οι ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού φοβήθηκαν εκείνα τα πρώτα 24ωρα ότι δεν θα τα κατάφερναν και μαρτυρούν ότι έζησαν έναν εφιάλτη. Η αποτυχία για τον τουρκικό στρατό ήταν πολύ κοντά. Ήταν τόσο κοντά, που το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό αν υπήρχε πραγματική αντίσταση από την Εθνική Φρουρά και την ΕΛΔΥΚ.




HELLASFORCE

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΚΕΦΑΛΑΙΟ1
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΦΑΛΑΙΟ"

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΥΡΚΙΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ…
Παιχνίδια σε διπλό ταμπλό
Κοντά σε συμφωνία Ισραήλ και Τουρκία ενώ το Τελ Αβίβ συνεχίζει και με Κύπρο
Το Ισραήλ παράλληλα με τις συζητήσεις που έχει με τη Λευκωσία για διεύρυνση της συνεργασίας τους σε διάφορα επίπεδα και τις διευκολύνσεις που ζητά συνεχώς από την Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία. Οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών συναντήθηκαν στο Λονδίνο προχθές και όπως έσπευσαν να ανακοινώσουν οι Τούρκοι, σημειώθηκε πρόοδος «προς την κατεύθυνση κατάρτισης πλαισίου συμφωνίας για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων».
Το τουρκικό ΥΠΕΞ καθόρισε και χρονοδιάγραμμα, τοποθετώντας την επίτευξη συμφωνίας στη διάρκεια του επόμενου κύκλου των διμερών συνομιλιών, που «θα πραγματοποιηθεί σύντομα». Οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες αποτελούνται από παράγοντες του τουρκικού ΥΠΕΞ, του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, αλλά και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ.
Υπενθυμίζεται συναφώς ότι μέχρι το 2010 οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κατέρρευσαν μετά τον θάνατο 10 Τούρκων ακτιβιστών από την επέμβαση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, σε πλοίο που προσπάθησε να σπάσει το καθεστώς του ναυτικού αποκλεισμού, στη Λωρίδα της Γάζας. Το αρνητικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών ευνόησε την αναβάθμιση των σχέσεων του Ισραήλ με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι προετοιμάζεται τριμερής σύνοδος κορυφής τον Ιούνιο, είτε στην Αθήνα είτε στην Ιερουσαλήμ. Βεβαίως, οι Τούρκοι αποκαλύπτουν ότι οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ είναι πολύ προχωρημένες.





HELLASFORCE

Ο Ερντογάν «Χέρι-Χέρι» με τους «Αλληλέγγυους» που έπεσαν στη θάλασσα για να εμποδίσουν την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία!!!



«ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ»… ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΚΟ!
«ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ»… ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΚΟ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια άτυπη συμμαχία μεταξύ του τουρκικού καθεστώτος και των ΜΚΟ με σκοπό να εμποδίσει την επαναπροώθηση των μεταναστών προς την Τουρκία, έχει σχηματιστεί αυτές τις μέρες σε αγαστή συνεργασία με κύριο στόχο τις βαριές κατηγορίες κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει σχεδιάσει την επιστροφή κάποιων προσφύγων στην Τουρκία.
Αυτό φαίνεται και από τους πολύ επικριτικούς τίτλους των ελεγχόμενων από το τουρκικό καθεστώς εφημερίδων, οπού κατηγορούν με βαριές φράσεις την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ εξυψώνουν το έργο των ΜΚΟ που δεν δίνουν λόγο σε κανένα από πού έρχονται και ποιος τις χρηματοδοτεί, να εμποδίσουν με κάθε μέσο τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες στην Τουρκία.
Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος, «Utan Avrupa», δηλαδή «Ντροπή στην Ευρώπη», με φόντο τις διαμαρτυρίες των μελλών ΜΚΟ μέσα στην θάλασσα προσπαθώντας να εμποδίσουν το πλοίο να πάει στην Τουρκία.
Φυσικά η Τουρκία παίζει καλά το παιχνίδι της και βρίσκει την ευκαιρία να εμφανιστεί σαν… «ανθρωπιστική» προς τους χιλιάδες πρόσφυγες που οι ίδιοι οι Τούρκοι τους είχαν πετάξει στην θάλασσα να πνιγούν αφού τους είχαν πάρει τα ακριβά ναύλα, αρκεί να τους ξεφορτωθούν στα ελληνικά νησιά. Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος




HELLASFORCE

Απορίες...


«Ο νεοφιλελεύθερος κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του στη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να φύγει γρήγορα από την εξουσία.

*Απορία: Αν ο...
Τσίπρας έχει προσχωρήσει στον νεοφιλελευθερισμό, όπως τον κατηγορεί η Ν.Δ., δηλαδή στο δικό της σχέδιο και πρόγραμμα, γιατί δεν τον αφήνει να τελειώσει τη δουλειά, να φάει τη χλαπάτσα από τους ψηφοφόρους του και να πέσει σαν ώριμο φρούτο, παρασύροντας και την Αριστερά (στην εκδοχή που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ) στην πλήρη ανυποληψία;

Έτσι θα ξεμπερδέψει για αρκετά χρόνια και με τον Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ύστερα από τη συντριβή που θα έχει υποστεί θα βυθιστεί στην εσωστρέφεια και την ανθρωποφαγία- στις συνήθεις δραστηριότητες της Αριστεράς σε συνθήκες ήττας.

«Ο Τσίπρας αντί να σκίσει το μνημόνιο όπως υποσχόταν σκίζει τους πολίτες με τους φόρους. Πρέπει να παραδεχτεί ότι απέτυχε και να παραιτηθεί» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

*Απορία: Ήθελε η κ. Γεννηματά να σκίσει ο Τσίπρας το μνημόνιο; Μα, αν το έκανε θα έφευγε η χώρα από το ευρώ, κάτι που θα ήταν εθνικό έγκλημα, σύμφωνα με όσα έλεγε τότε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έχει ξεχάσει η κ. Γεννηματά πως το κόμμα της πίεζε τον Τσίπρα να υπογράψει πάση θυσία συμφωνία τον Ιούλιο, την οποία και ψήφισε στη Βουλή;

Διαθέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη εναλλακτικό σχέδιο για το οικονομικό μείγμα (φόροι-δαπάνες) που θα μπορούσαν να δεχθούν οι δανειστές; Αν πράγματι έχει να μας το πει. Θα το παρουσιάσει μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που είναι το βασικό αίτημα της;

Για τέτοια κυβέρνηση όμως από την παρούσα Βουλή (η κ. Γεννηματά ξορκίζει τις κάλπες), απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα. Αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα. Μ' άλλα λόγια, κατά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας είναι άχρηστος και επικίνδυνος αν κυβερνά με τους ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά θα γίνει χρήσιμος, ρεαλιστής και σοβαρός αν συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τους άλλους.

Να το πει πάντως και στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι κυβέρνηση συνεργασίας με ιθύνουσα δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι βιώσιμη και δεν είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα...




NONEWS NEWS

Το σύνδρομο... Γαβρίλη!..


Ισως το μοναδικό θέμασυζήτησης τούτες τις ημέρες ανάμεσα στους βουλευτές είναι εάν θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα! 

Οσο...
παράξενο κι αν ακούγεται τη μεγαλύτερη αγωνία έχουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ! Και ξέρετε γιατί; Επειδή εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα ίσως η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές. Είναι όμως έτοιμοι για εκλογές; 

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, οι περισσότεροι βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων θέλουν να ψηφιστούν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τα νέα μέτρα, όσο σκληρά κι αν είναι. Μόνον και μόνον για να μην πάμε σε εκλογές. Εκείνο που τους απασχολεί ωστόσο είναι και... η επόμενη μέρα. Δηλαδή σκέφτονται και το «σενάριο Γαβρίλη». 

Τι είναι τούτο πάλι; Πιθανόν να πείτε: Θυμάστε που ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ψήφισε το Μνημόνιο και εν συνεχεία παραιτήθηκε; (και δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστούς τους πρώην συντρόφους του, θα πρόσθετα). 

Ε, λοιπόν σου λένε ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ που να ψηφίσουν τα μέτρα και εν συνεχεία υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους να παραιτηθούν από βουλευτές. Οπότε βρισκόμαστε εκεί απ΄όπου αρχίσαμε. Κάποιος όμως τους υπενθύμισε ότι ο κ. Σακελλαρίδης παραιτήθηκε, αλλά παρέδωσε την έδρα του. Ετσι κάπως ηρέμησαν....




NONEWS NEWS

Στα χέρια της κυβέρνησης οι αποφάσεις...



Την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, υπογράμμισαν...
πηγές της Ευρωζώνης.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «οι αποφάσεις βρίσκονται τώρα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, είτε υπάρξει απόφαση σε ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων έως την Κυριακή το βράδυ, είτε όχι».
Ο ίδιος ανέφερε ότι, αν υπάρξει συμφωνία τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τότε η επόμενη εκταμίευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου.





NONEWS NEWS

Τελειώνουν τα capital control! Όλες οι αλλαγές…


H πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζα Λούκα Κατσέλη κάνει λόγο για πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών.
Με δηλώσεις της στο  Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Συνέδριο αποσαφήνισε πως τα capital control θα αρθούν μέσα στους επόμενους μήνες αλλά θα πρέπει να τηρηθούν και κάποιοι όροι.
«Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες.
Τα βήματα είναι συγκεκριμένα.
Πρώτα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία ελπίζουμε να γίνει το συντομότερο δυνατόν.
Δεύτερον, η ΕΚΤ θα πρέπει να μας βάλει στην κανονική ροή χρηματοδότησης, δηλαδή να μπορούμε ως ελληνικές τράπεζες να δανειζόμαστε όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό κόστος. Αμέσως μετά θα αρθούν, φαντάζομαι, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Ελπίζω όλα αυτά να γίνουν τους προσεχείς μήνες».
Η κυρία Κατσέλη διαβεβαίωσε ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλή πορεία και όσα προβλήματα αντιμετωπίζει είναι διαχειρίσιμα. Όμως ανάπτυξη με capital controls δεν γίνεται. «Από την πλευρά μας, είμαστε πάντοτε έτοιμοι για την επαναφορά στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.




voice news

Βγήκαν στη φόρα οι δαπάνες της κυβέρνησης...


Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά  με γραπτή του απαάντηση σε ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Φωτεινής Αραμπατζή ,μόνο οι 64 από τις 88 θέσεις που προβλέπονται έχουν καλυφθεί στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού.
Συνεχίζοντας ο υπουργός επικρατείας σημειώνει πως από τις 64 θέσεις οι 20 έχουν καλυφθεί από αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους.
Η Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού προβλέπει 88 θέσεις. Από αυτές οι εννιά είναι θέσεις προϊσταμένων , οι 41 ειδικών συμβούλων και οι 38 είναι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων. 
Από τις παραπάνω θέσεις έχουν καλυφθεί μόνο οι 64.Από αυτές οι οκτώ είναι θέσεις προϊσταμένων .οι 35 ειδικών συμβούλων, ενώ οι 21 είναι μετακλητών συμβούλων.






voice news

Είναι οριστικό!Η κυβέρνηση ετοιμάζει "πόλεις προσφύγων"...

«Καταυλισμοί προσφύγων –Βασικές αρχές Δημιουργίας, Οργάνωσης, Λειτουργίας» .Αυτός είναι ο τίτλος του εγχειριδίου που έχει γράψει ο κ. Αναστάσιος  Γερασιμάτος, Emergency and Disaster Manager.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του εγχειριδίου είναι να διαφωτίσει όσους εμπλέκονται στην δημιουργία καταυλισμών προσφύγων σε όλη την Ελλάδα όπως Περιφερειάρχες,Δημάρχους και σε κάθε αρμόδια κρατική υπηρεσία.
Ο κ. Αναστάσιος Γερασιμάτος δηλώνει ακόμη πως είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας η διαδικασία για τον σχεδιασμό ,την δημιουργία και τη λειτουργία καταυλισμών και πολλοί δεν γνωρίζουν τι και πως ,το εγχειρίδιο θα αποτελέσει την βάση στην οποία θα εργαστούν και θα υλοποιήσουν το έργο της εγκατάστασης μεταναστών ανά την Ελλάδα.
Σίγουρα τέτοιες κινήσεις δεν ωφελούν τον τόπο και υπονομεύουν το μέλλον της Ελλάδας.







voice news