Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΕΛΟΣ… Οικονομικοί Σκλάβοι Με Κάθε Επισημότητα οι Έλληνες…


ΕΙΝΑΙ ΠΛΈΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ… ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ… Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…
Άνοιξε η πρόσβαση της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς...
Πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών, εξασφαλίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, με την σχετική απόφαση του Τρ.Αλεξιάδη για την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών,η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, στο ΦΕΚ.
Ειδικότερα, στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 1957/11.9.2015) δημοσιεύθηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που αφορά την επέκταση και τροποποίηση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (όπως θεσπίστηκε με το Ν.4170/2013 και συμπληρώθηκε με το Ν.4211/2013).
Με την εν λόγω απόφαση, αντιμετωπίζονται βασικά γραφειοκρατικά και λειτουργικά προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πρώτη εφαρμογή του Συστήματος και τα οποία δεν είχαν επιλυθεί μέχρι σήμερα.
Όπως αναφέρεται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, η Οικονομική Αστυνομία, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς και η Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, θα έχουν πλήρη και άμεση πρόσβαση στις αναλυτικές κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, καθώς και στο σύνολο των συναλλαγών που επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο των λογαριασμών αυτών.
«Η υπογραφή αυτής της υπουργικής απόφασης, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, μειώνοντας τόσο τον χρόνο διενέργειας των ελέγχων όσο και το διοικητικό κόστος αυτών» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει πως «η ολοκλήρωση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που έχει προταχθεί ως εθνικός στόχος από την Ελληνική Πολιτεία».

"ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΕΧΕΙ ΦΑΝΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ"!!!!ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!!!



H ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον θέσεων του πυροβολικού του συριακού στρατού κοντά στην πόλη Zabadani στα 45 km (28 μίλια) από τη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό αποκάλυψε μια στρατιωτική πηγή την Πέμπτη στο Sputnik. 
« Aεροσκάφη της ισραηλινής αεροπορίας έπληξαν μια θέση του συριακού πυροβολικού » ανέφερε η πηγή. « Το πυροβολικό χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει το στρατό ν΄απωθήσει τςι επιθέσεις των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της πόλης Zabadani. » 

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν σε θέσεις του συριακού στρατού στο ανατολικό Zabadani τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από το πυροβολικό κατόρθωσε ν΄αποκρούσει την επίθεση σε μια μάχη που είχε διάρκεια 3 ώρες. 

Αφού τα ισραηλινά αεροακάφη βομβάρδισαν οι ισλαμιστές εξαπέλυσαν και β επίθεση αλλά και πάλι απωθήθηκαν από το στρατό σύμφωνα με την πηγή. 

Στο κέντρο της πόλης παραμένουν παγιδευμένοι 200 ισλαμιστές περικυκλωμένοι από το συριακό στρατό και την Hezbollah. (Spoutnik 10/09/2015)



volcanotimes

Το μάτι του μεγάλου αδερφού κερδίζει έδαφος στην ελευθέρια σου

megalos-adelfos
Το μάτι του μεγάλου αδερφού κερδίζει έδαφος στην ελευθέρια σου 
Προς πλήρη εφαρμογή οδεύει η απόφαση που πήρε ο υπηρεσιακός
 αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σύμφωνα με
την οποία δίνεται η δυνατότητα στους ελεγκτές Γενικής Γραμματείας Δημόσιων
 Εσόδων να έχουν πλήρη εικόνα των κινήσεων των τραπεζικών 
λογαριασμών για τα τελευταία 10 χρόνια.
Την αποκάλυψη για την απόφαση αυτή έκανε το in.gr, εξηγώντας μάλιστα
 πως οι ελεγκτές θα μπορούν να ζητούν από συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα
 να απαντήσει για ΑΦΜφυσικού ή και νομικού προσώπου, για συγκεκριμένο
 τραπεζικό λογαριασμό και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το σύνολο των
συναλλαγών του λογαριασμού οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο
 του λογαριασμού.
Μέχρι πριν, οι ελεγκτές είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μέσω του
Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών μόνο το υπόλοιπο των
 καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους.




katoxika nea

Λαθρομετανάστες – Οι διαθέσεις τους δεν είναι διόλου ειρηνικές (video που τα ΜΜΕ δεν θα σου δείξουν ποτέ)

video
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Λαθρομετανάστες – Οι διαθέσεις τους δεν είναι διόλου ειρηνικές (video που τα ΜΜΕ δεν θα σου δείξουν ποτέ)
Η πραγματικότητα κρύβεται, τα γεγονότα αποσιωπούνται, η αλήθεια φιμώνεται. Όλα είναι καλά οργανωμένα και σχεδιασμένα από τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ. Εμφανίζονται ως δυστυχισμένοι πρόσφυγες, αλλά όταν φτάνουν στον προορισμό τους λυσσάνε. βγάζουν όλοι τους την οργή.
Τους τυλίγουν με τον μανδύα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά όταν τον βγάζουν εμφανίζουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τις πραγματικές τους διαθέσεις που είναι η εισβολή και η κατάκτηση.

Μας λένε:

Αυτά δεν γίνονται. Δεν συμβαίνουν.
Οι άνθρωποι είναι δυστυχσμένοι και ταλαιπωρημένοι. Αγανακτούν γιατί δεν έρχονται στην Ελλάδα για να μείνουν, αλλά για να περάσουν και να σκορπιστούν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Έστω. Ας  δεχτούμε ότι η οργή τους είναι αποτέλεμα της αγανάκτησης. Όμως…
Όμως τι γίνεαι όταν φτάνουν σε αυτές τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες;
Τσαμπουκάς, πλιάτσικο και οργή. Πολύ οργή. Πάρα πολύ οργή. Μα γιατί; Αφού έφτασαν στον προορισμό τους. Αυτό δεν ήθελαν. Κι όμως δεν ήθελαν αυτό…

Κάτι που, τουλάχιστον, γίνεται φανερό από τα ίδια τους τα λόγια:

Γίνεται φανερό και από τις πράξεις τους όπως θα δείτε στο video-ντοκουμέντο που παραθέτουμε.  Μπορούμε να μιλήσουμε για μεμωνομένα περιστατικά;

katoxika nea

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 66 ΧΡΟΝΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ – 48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 66 ΧΡΟΝΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ – 48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
               Το θάρρος μιας 7 χρόνης να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για το δράμα που περνούσε στα χέρια του δράστη, αρχικά στη μητέρα της και στη συνέχεια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζεφυρίου, ήταν η αρχή του τέλους στην πολυετή δράση του 66χρονου βιαστή.
Όλα ξεκίνησαν ότι η 7χρόνη δεν άντεχε άλλο να υπομένει τις ασελγείς πράξεις στο αθώο της κορμί και αποφάσισε να μιλήσει για τον εφιάλτη που βίωνε συχνά από τον 66χρόνο για περίπου δύο χρόνια. Η μητέρα χωρίς δισταγμό απευθύνθηκε στο τοπικό τμήμα ασφαλείας της περιοχής του Ζεφυρίου Αττικής, όπου αμέσως έστησε την παγίδα, συνέλλεξε το απαιτούμενο προανακριτικό υλικό  και συνέλαβε τον δράστη.
Όμως οι εκπλήξεις για τους αστυνομικούς δεν σταμάτησαν εκεί. Μετά τη σύλληψη του δράστη, τα κλειστά στόματα του Ζεφυρίου αποφάσισαν να ανοίξουν και τότε άρχισε να ξεδιπλώνετε ένα κουβάρι με μυστικά σε βάθος  48 ετών…
Σύμφωνα με τις καταθέσεις και άλλων θυμάτων, που μετά την θαρραλέα απόφαση της 7χρόνης αποφάσισαν να μιλήσουν, ο δράστης ασελγούσε σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών τουλάχιστον από το 1967!!! Δηλαδή κατάφερνε και την γλύτωνε για 48 ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μπορεί τα αδικήματα εκείνης της εποχής να έχουν παραγραφεί, όμως η κατάθεση της μικρής και τα αποδεικτικά μέσα που περισυλλέγησαν είναι αρκετά για να τον στείλουν στη φυλακή μέχρι την τελευταία του πνοή.
Η μικρή βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς παιδιάτρους και παιδοψυχολόγους.
Για την ιστορία και μόνο ο δράστης μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει το δρόμο για τις φυλακές… εκεί που σε αυτές τις περιπτώσεις η απονομή δικαιοσύνης είθισται να είναι γρηγορότερη και αυστηρότερη!!!




katoxika .gr

Καμαρώστε πάλι τα ψέματα του Ευάγγελου


Η ελληνική παροιμία λέει «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».
Και μία μικρή σημείωση. Κύριε Μειμαράκη, το υπουργείο Οικονομικών δεν εγκρίνει καμία εκταμίευση για υποβρύχια, αν δεν την εισηγηθεί πρώτα και υπογράψει ο υπουργός Άμυνας, στην προκειμένη περίπτωση εσείς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.




olympia.gr

ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.


mixaloliakos-600x329Σε συνέντευξή του προχθές στο κανάλι BLUE SKY και στον Γ. Τράγκα,  ο Γενικός Γραμματέας της ΧΑ κ. Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε πως είναι δύσκολο να βγούμε τώρα πλέον από το ευρώ. Ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την υπάρχουσα κατάσταση και ότι εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι σκληρή διαπραγμάτευση.

Δηλαδή ό,τι ακριβώς μας έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουρίου 2015.

Με άλλα λόγια έχουμε προσχώρηση και της ΧΑ στο στρατόπεδο του μνημονίου, αφού είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους πως, εφόσον θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που επιβάλουν οι δανειστές, δηλαδή το μνημόνιο.






olympia.gr

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ: Κατάθεση Φαλτσιανί σε 4 Έλληνες εισαγγελείς! Έφυγαν οι Μπάμπηδες και ανέπνευσε η δικαιοσύνη


ΕΔΩΣΕ ΟΦΣΟΡ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΑ «ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ», γαλάζια και πράσινα!
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ!
Κατονόμασε ελληνοελβετό τραπεζίτη που χειρίζεται κρυφούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτικών!
Ανέπνευσε η δικαιοσύνη και μέσα σε λίγους μήνες έκανε ένα «θαύμα» ενώ νταβατζήδες και κόκκινες προβιές γκρέμιζαν την κυβέρνηση για να γλιτώσουν τα λαμόγια!
4 ακέραιοι εισαγγελείς στην Ελληνική πρεσβεία στην Γαλλία!
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΔΙΩΞΕΩΝ.
Επιβεβαιώνει η Γιάννα Παπαδάκου στο Βήμα:
Κατάθεση-βόμβα από τον «πατέρα» της λίστας Λαγκάρντ Ερβέ Φαλτσιανί δόθηκε σε τέσσερις εισαγγελείς επί ώρες την Παρασκευή το πρωί. Η κατάθεση δόθηκε σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας. «Το Βήμα» εντόπισε τον Ερβέ Φαλτσιανί στην ελληνική πρεσβεία, από τον οποίο απέσπαση την εξής δήλωση: «Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα σε είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν».
H κατάθεση ολοκληρώθηκε στις 18.00 ώρα Γαλλίας. Σε κάποιο από τα διαλείμματα πάντως «Το Βήμα» κατάφερε και μίλησε με τον Ερβέ Φαλτσιανί. «Πρέπει να βοηθήσουμε να αποκαλυφθούν όλα» είπε. Δήλωσε μάλιστα πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη του επαφή με την ελληνική Δικαιοσύνη. «Έδωσα ένα πρώτο δείγμα όλων των στοιχείων που έχω» συμπλήρωσε.
Παρόντες στην εξέταση Φαλτσιανί ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος, και οι τρεις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Παπασταύρου – Μεταξά κυρία Ελένη Τουλουπάκη και κκ. Χρήστος Τζούρας, Γιώργος Καλούδης.
Η κατάθεση θα αποτελέσει αφετηρία για αξιολόγηση όλων των δικαιούχων των υπεράκτιων εταιρειών οι οποίοι πλέον με ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, άμεσα έρχονται και νέες ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα.




olympia.gr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΝΤ – ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ


1797237_10152172756614035_529969432_n
ΔΝΤ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ. TO ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τhe Secret Real Truth


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ EYROBASKET 2015!!



ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ EYROBASKET 2015!! Τα λογία είναι περιττά…….1 εικόνα = 1000 λέξεις………..καθένας ας βγάλει τη...
snapshot-350x197




ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ EYROBASKET 2015!!
Τα λογία είναι περιττά…….1 εικόνα = 1000 λέξεις………..καθένας ας βγάλει τη δίκη του γνώμη και ας κρίνει μόνος του!
pentapostagma.gr

Αρχιεπίσκοπος: »Αν θέλουν να καταργήσουν τα θρησκευτικά ας αλλάξουν το Σύνταγμα»


ͅ` ӗϋɊǠבύɁ--CɁӌϓ Ӕ`ӗϋʼnm--ϠQ׉Őɓʏɐϓ Ʌљ͕̏ӠӅ ӗϋʼn`ӔǍ ʁˋɈŁ ʁɠ‘ɋǓӉh֙ԏ PϠʁˋɈŁ)--֙ԏ בǓԏӠ̐ύǓ//

Στην ανάγκη διατήρησης των θρησκευτικών στα σχολεία και συνύπαρξης της μόρφωσης με τον σεβασμό προς τον Θεό αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τα σχολεία, όπου βρέθηκε, για τον αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλλιθέας και στο Δημοτικό Σχολείο της ενορίας Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Άνω Βριλησσίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την αξία της παιδείας και της εκπαίδευσης και ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία ενώ απευθυνόμενος προς τους γονείς των μαθητών έκανε λόγο για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής και αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στις διδαχές του.
«Ο Άγιος Κοσμάς θεωρούσε πως η ζημιά και η καταστροφή θα ρθει από τους γραμματισμένους» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως «αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογο, διότι από τη μια φτιάχνουμε σχολεία και από την άλλη θεωρούμε ότι η μόρφωση μπορεί να φέρει την καταστροφή. Στο Ευαγγέλιο, όμως, διαβάζουμε πως εκτός από την σοφία των γραμμάτων, υπάρχει μία ακόμη Σοφία, που καλλιεργεί και μορφώνει ψυχικά τον άνθρωπο. Εκεί λοιπόν, που συναντώνται αυτές οι δύο Σοφίες, εκεί είναι το χάρισμα, εκεί είναι η ευτυχία και η επιτυχία, ενώ εκεί που υπάρχουν μόνο τα γράμματα και ο Θεός απομακρύνεται και αποκλείεται, εκεί έρχεται η καταστροφή. Αυτό είχε υπόψη του ο Άγιος Κοσμάς, όταν έλεγε ότι από τα γράμματα θα καταστραφούμε, αυτού του είδους τα γράμματα εννοεί. Και αυτό αποδείχθηκε σήμερα, όταν μία ομάδα σοφών, αξιόλογων ανθρώπων στην κοινωνία, αλλά αθέων, που δεν θέλουν να έχουν σχέση με τον Θεό και καμία επικοινωνία με την Εκκλησία, πήραν το θράσος και ζήτησαν από τον Υπουργό Παιδείας να κοπούν όλα τα θρησκευτικά, οι προσευχές και οι λειτουργίες και ο Υπουργός δεν τους έδιωξε λέγοντας πως η πατρίδα μας έχει Σύνταγμα και δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και ότι το Σύνταγμα της πατρίδας λέει πως αυτά τα παιδιά έχουμε υποχρέωση να τα μορφώσουμε σύμφωνα με τις παραδόσεις, για να αποκτήσουν εθνική συνείδηση και χριστιανική αγωγή. Η δική μου απάντηση», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, «είναι αν θέλουν να τα καταργήσουν ας αλλάξουν το Σύνταγμα, αλλά πρώτα να ρωτήσουν τους γονείς των παιδιών. Αν όλοι οι Έλληνες έχουν αυτήν την σκέψη, ότι δηλαδή, πρέπει να καταργηθούν, ας το κάνουν, αλλά οι γονείς έχουν την αγωνία που έχετε εσείς εδώ και θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν προσωπικότητες ακέραιες με μόρφωση, με προσόντα, αλλά και με φωτισμό του Θεού, της χάριτος της δικής Του».
Συνεχάρη στη συνέχεια τους γονείς που έχουν αυτήν την σκέψη και έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο της ενορίας γιατί «αρκετή ζημιά έγινε στην παιδεία, στην ιστορία, στην γλώσσα, στις παραδόσεις. Το πλούσιο λεξιλόγιο της πατρίδας έχει καταντήσει 700 λέξεις. Τόσες χρησιμοποιούν τα παιδιά σήμερα με αποτέλεσμα έτσι να κόβονται οι ρίζες μας».
Ανέφερε, επίσης, ότι θα ήταν ιδανικό αν πενήντα από τις ενορίες της Αθήνας, μπορούσαν να κάνουν από ένα σχολείο με αυτόν τον τρόπο, που θα συμμετέχουν οι γονείς, που θα ακούγεται η γνώμη τους, που θα διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά με αυτούς τους δύο τρόπους, τις περισσότερες γνώσεις και τα εφόδια, αλλά και τη διάπλαση του χαρακτήρα.
Κάλεσε, ωστόσο, του γονείς να «μην φοβούνται τα εμπόδια και τις δυσκολίες, απλώς να μάθουμε να τις περνάμε όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε: «Από τους πιστούς με μόρφωση και σεβασμό Θεού υπάρχει ελπίδα να υπάρξουν άνθρωποι να μας καθοδηγούν. Αν έχουμε όμως ανθρώπους σαν αυτούς που ναι μεν είναι μορφωμένοι, αλλά ζητούν να κόψουμε τις ρίζες, πιστεύοντας πως όλα θα τα διορθώσουν οι ξένοι και θα έχουμε βοήθεια, τότε οδηγούμαστε σε στραβό και λανθασμένο δρόμο».
Ολοκλήρωσε την ομιλία του με τα λόγια του Μακρυγιάννη ότι «αυτός ο τόπος είναι ένα ωραίο οικόπεδο που όλοι θέλουν να το πάρουν και κόβουν λίγο κάθε φορά, αλλά μένει μια μαγιά και η μαγιά αυτή είναι που ζυμώνει το ψωμί και γίνεται νόστιμο και η μαγιά αυτής της ενορίας να ευχηθούμε να γίνει πολύ ζυμάρι σε όλη την Ελλάδα».


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Πληροφορίες για Χρήση Χημικών Όπλων από ISIS

XHMIKA OPLA


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν απ ότι φαίνεται μάλλον αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες Αξιωματούχου της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, που δημοσιεύονται από το BBC, υπάρχει μεγάλη πεποίθηση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ο ISIS κατασκευάζει και χρησιμοποιεί Χημικά όπλα στο Ιράκ και τη Συρία.
Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις σε περιοχές των συνόρων Ιράκ – Συρίας όπου το ΙΚ έχει χρησιμοποιήσει χημικά τύπου ‘’ μουστάρδας’’ σε μορφή σκόνης.
Μια ομάδα του BBC στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας έχει καταγράψει την ύπαρξη τέτοιων στοιχείων που επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το ΙΚ διαθέτει κάποιο κατάλληλο χώρο που κατασκευάζει αυτά τα χημικά όπλα. Χρησιμοποιούν ουσίες τύπου μουστάρδας σε μορφή σκόνης που τοποθετούνται σε συμβατικά εκρηκτικά, όπως πυρομαχικά όλμων.
Σύμφωνα με τον Αξιωματούχο της υπηρεσίας πληροφοριών, τους έχουν δει να τα χρησιμοποιούν σε τέσσερις περιπτώσεις. Όταν τα πυρομαχικά αυτά εκραγούν τότε η σκόνη της ‘’μουστάρδας’’ προκαλεί μεγάλες φουσκάλες στο δέρμα αυτών που θα είναι εκτεθειμένοι, δηλαδή εγκαύματα και αν εισέλθει στον οργανισμό μέσω της αναπνοής προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες και σε άλλα όργανα. Χρησιμοποιήθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γερμανούς εναντίον των Καναδών στρατιωτών, το 1917 και αργότερα ενάντια των Γάλλων. Επίσης χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο έως και το 1988, από το Ιράκ εναντίον των Κούρδων.
Το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει παραδεχτεί πως διέθετε αέριο μουστάρδας ως μέρος του μυστικού του χημικού οπλοστασίου. Επιπλέον με βάση τις πληροφορίες και των Πεσμεργκά, φαίνεται πως ενδεχομένως οι τζιχαντιστές να έχουν με κάποιο τρόπο αποκτήσει πρόσβαση σε αέριο μουστάρδας. Σημειώνεται πάντως πως το εν λόγω χημικό είναι θανατηφόρο μόνο σε μεγάλες ποσότητες, ενώ έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το ΙΚ έχει πρόσβαση σε άλλες ουσίες που ανήκαν στο παλιό συριακό οπλοστάσιο, όπως το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν. Μπαίνοντας πλέον και στο φάσμα των χημικών ουσιών Ρωσία και ΗΠΑ πρέπει το συντομότερο να συνεννοηθούν για διεθνή συμμαχία και άμεση επέμβαση με εντολή του ΟΗΕ.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο



πηγή: http://www.pentapostagma.gr

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: Το πόρισμα του εισαγγελέα για το οποίο τσακώνονται Μεϊμαράκης-Καμμένος


Image

Η “υποβρύχια” σύγκρουση Μεϊμαράκη-Καμμένου δεν αναμένεται να σταματήσει μέχρι τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Και σήμερα από το πρωί και οι δυο τους με τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ανταλάσσουν “τορπίλες” για το θέμα της σύμβασης εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 209. Το σημείο αντιπαράθεσης είναι αν έπρεπε το καλοκαίρι του 2009 , να καταβληθεί δόση περίπου 105 εκατομμυριων ευρώ στους Γερμανούς που είχαν αναλάβει τον εκσυγχρονισμό τους.

Η πλευρά Καμμένου στηρίζεται σε καταθέσεις που έχουν πάρει εισαγγελείς στις οποίες επισημαίνεται ότι οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν παραδώσει εκσυγχρονισμένο το υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ, από το 2007. Άρα εκφράζεται η απορία γιατί απαιτούσαν την καταβολή της δόσης των 105 εκατομμυρίων και κυρίως γιατί εμείς την πληρώσαμε. Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί το καλοκαίρι του 2009 ,έχοντας “μπλέξει” με τον “προβληματικό” ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ “εκβίαζαν” ότι θα αποχωρήσουν από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κάτι που τελικά έπραξαν αμέσως μετά από τις εκλογές του φθινοπώρου του 2009.

Από την άλλη πλευρά το επιτελείο Μεϊμαράκη επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την πληρωμή που είναι καθόλα νόμιμη και προβλεπόταν να γίνει.

Το επίμαχο σημείο της κατάθεσης οικονομικού αξιωματικού στον στρατιωτικό εισαγγελέα και  παντώντας   ΕΔΩ   μπορείτε να διαβάσετε όλη την προκατακτικη εξέταση.









on alert

Αλλοδαπός τραυμάτισε με λάμα εργαζόμενο του Αρχαιολογικού Μουσείου

arx
Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε με τραυματισμό ενός εργαζόμενου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από μαχαίρι αλλοδαπού, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.
Σύμφωνα, με πληροφορίες, εργατοτεχνίτης του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε, από τους αλλοδαπούς που βρίσκονται κάθε βράδυ τον προαύλιο χώρο να απομακρυνθούν.
Ένας από τους αλλοδαπούς αντέδρασε έντονα και του επιτέθηκε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, χρησιμοποιώντας μία λάμα μήκους 45 εκατοστών.
Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο όπου έκανε 17 ράμματα και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια νεότερη πληροφορία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.
Ο αλλοδαπός επιδίωξε να επιτεθεί και σε άλλους εργαζόμενους κι έπειτα το έβαλε στα πόδια, ενώ μέχρι τώρα οι αρχές τον αναζητούν. Τέλος, στο Μουσείο και στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α υπάρχει αναβρασμός με τους εργαζόμενους να ζητούν από τη διοίκηση να λάβει μέτρα για την προστασία τους.




VOICE NEWS

Κάνε το όπως ο Μπένι… Μουζάλας: «Δεν υπάρχουν τζιχαντιστές ανάμεσα στους πρόσφυγες»


ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πριν από περίπου έναν χρόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τότε συγκυβερνήτης της χώρας μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, δήλωνε πως δεν υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, παρά τις ατράνταχτες αποδείξεις για το αντίθετο.
Τώρα έρχεται ο Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μουζάλας, να αναφέρει πως δεν υπάρχουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα ανάμεσα στους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας, παρά τις αποκαλύψεις για το αντίθετο και τις δηλώσεις των μελών του ίδιου του ISIS….
σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι ουδέποτε δήλωσε πως υπάρχει πρόβλημα εισόδου τζιχαντιστών μέσω των προσφυγικών ροών. «Σκοπίμως ή όχι, η αναφορά σε κάτι τέτοιο από κάποια ΜΜΕ αποτελεί επικίνδυνη παραπληροφόρηση. Θύμα αυτής της παραπληροφόρησης έπεσε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που σε χτεσινή (σ.σ. Πέμπτη) εκπομπή -«Η τελευταία λέξη» με τον κ. Παύλο Τσίμα- αναφέρθηκε σε αυτό».
Αντίθετα, όπως προκύπτει από την πλήρη δήλωση του υπουργού κ. Μουζάλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας, της ΕΕ και άλλων κρατών, δεν εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος ροής τζιχαντιστών μέσω των προσφυγικών ρευμάτων».
Ο υπουργός κάνει έκκληση να μη χρησιμοποιείται το προσφυγικό για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων ή κομματικής εκμετάλλευσης. «Το υπαρκτό πρόβλημα είναι σημαντικό καθαυτό, δεν χρειάζεται να δημιουργούμε και άλλα, ψευδή» καταλήγει.

HELLASFORCE

Χάνουν τις εταιρείες τους 1.000 εφοπλιστές και επιχειρηματίες


end
Με εντολή της ΕΚΤ εξετάζεται η κατάσχεση, από τις τράπεζες, των μετοχών που έχουν δοθεί ως collateral για «κόκκινα» δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που συστηματικά δεν εξυπηρετούνται.

Το «γόρδιο δεσμό» των θαλασσοδανείων ναυτιλιακών εταιρειών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, φέρεται αποφασισμένη να λύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία εν όψει των stress test του Οκτωβρίου στις τράπεζες, κάνει φύλλο και φτερό «κόκκινους» φακέλους μεγάλων δανειακών συμβάσεων.
Ένα από τα ανοιχτά ζητήματα, το οποίο προβληματίζει τις συστημικές τράπεζες, είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το ποσοστό αυτών, τα οποία αν και έχουν αναδιαρθρωθεί, όμως, και πάλι, δεν εξυπηρετούνται. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΤ έχει βάλει στο «μικροσκόπιό» της, τα τελευταία 24ωρα, χίλιες «κόκκινες» υποθέσεις επιχειρηματικών και ναυτιλιακών δανείων.
Πρόκειται για μεγάλες συμβάσεις επώνυμων ομίλων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Deal News». Αρκετοί από αυτούς τους ομίλους παραμένουν κραταιοί, αλλά δεν τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίες από την αρχή του χρόνου έχουν μετατραπεί σε… χιονοστιβάδα.
Η διενέργεια των τεστ αντοχής, θα φέρει αναγκαστικά και το τελικό ξεκαθάρισμα, καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Οι συνέπειες αναμένονται σκληρές, για τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές οι οποίοι δεν θα ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, ούτε την ύστατη ώρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι πιθανή ακόμα και η αναγκαστική έξωσή τους από τα μετοχολόγια των εταιρειών και τα Διοικητικά Συμβούλιά τους, λύση την οποία φέρεται να προκρίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.
Η ΕΚΤ κατέληξε στους χίλιους αυτούς φακέλους μετά από ένα πρώτο μεγάλο ξεκαθάρισμα, το οποίο ξεκίνησε στα μέσα του Αυγούστου και αφορούσε συνολικά σε 4.500 συμβάσεις.
Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα φάση, από την οποία θα προκύψουν περίπου 500 «κόκκινοι» φάκελοι. Αυτοί θα λειτουργήσουν ως πρόκριμα για μια ενδεικτική απεικόνιση της πραγματικής κατάστασης στο δανειακό χαρτοφυλάκιο των υπό έλεγχο τραπεζών. Επίσης, αναμένεται να αποτελέσουν αφορμή για την απόδοση ευθυνών, ως προς τη διαχείρισή τους, σε περίπτωση που τα στοιχεία τους δεν δικαιολογούν τη μεταχείρισή τους.
Έρχεται, έτσι, η ΕΚΤ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να βάλουν τάξη στα θαλασσοδάνεια τα οποία αφειδώς τα προηγούμενα χρόνια λάμβαναν κάποιοι «εκλεκτοί», τα «φέσια» των οποίων πλήρωσε και θα πληρώσει ξανά ο ελληνικός λαός.
Τουλάχιστον, ας γίνει αφορμή ο έλεγχος της ΕΚΤ για την απόδοση ευθυνών και το σπάσιμο του «συστήματος της διαπλοκής» στην πράξη, το οποίο ξεκίνησε μεν η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς ωστόσο θεαματικά αποτελέσματα.



HELLASFORCE

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… ΟΙ ΕΛΙΤ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ…




ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... ΟΙ ΕΛΙΤ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ...

SOS.. ΜΕΓΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ… ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΥΜΑΤΑ…


SOS.. ΜΕΓΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ... ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΥΜΑΤΑ...
Δείτε το Ντοκιμαντέρ του National Geographic

Βλαντιμίρ Πούτιν… Η Άνοδος στην Εξουσία ενός Αινιγματικού Ηγέτη και Η Ανοικοδόμηση της Ρωσίας


Βλαντιμίρ Πούτιν... Η Άνοδος στην Εξουσία ενός Αινιγματικού Ηγέτη και Η Ανοικοδόμηση της Ρωσίας

ΗΠΑ VS ΚΙΝΑ… ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ…


ΗΠΑ VS ΚΙΝΑ... ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...
2015… ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ BBC…

Απόφαση βόμβα: Υμηττός τέλος...

ymittos

Απόφαση-βόμβα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), οδηγεί στην ακύρωση του προεδρικού διατάγματος προστασίας του Υμηττού. Λόγος πίσω από την απόφαση κρίνεται το γεγονός ότι ο καταργηθείς πλέον Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) θα έπρεπε πριν από τη σύνταξη του ΠΔ 187/2011 να έχει προχωρήσει σε εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Με την ακύρωση του ΠΔ ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων οικισμών στον Υμηττό. Πάντως, όπως αναφέρει στο «Βήμα» ο συνταγματολόγος – δικηγόρος κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκπροσωπούσε δήμους και πολίτες κατά του ΠΔ για τον Υμηττό στο ΣτΕ, η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου αποτελεί «σημαντική εξέλιξη γιατί χιλιάδες ιδιοκτησίες που είχαν τεθεί σε ομηρία τώρα αποδεσμεύονται και δίνεται η ευκαιρία στη Διοίκηση να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό χρήσεων γης με πιο έλλογη και πραγματιστική κρίση».






voice news

ΒΟΜΒΑ Σόιμπλε για φούσκα στην παγκόσμια οικονομία! Τρόμος...

Η παγκόσμια οικονομία κινείται ολοταχώς προς την επόμενη "φούσκα", σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ρίσκο. Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, υπογράμμισε πως η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας για περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στις παγκόσμιες αγορές λόγω της Κίνας και εκφράζοντας φόβους ότι η υπερβολική ρευστότητα μπορεί να οδηγήσει σε φούσκες τιμών.
Ο Σόιμπλε απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει κατά της υπερβολικής εξάρτησης από τα κίνητρα που παρέχει η κεντρική τράπεζα, τη στιγμή μάλιστα που η ΕΚΤ ανοίγει το δρόμο για την παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. «Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένας τρόπος να αποφύγει κανείς ή να παραμελήσει αυτό που είναι απαραίτητο δηλαδή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε αναφορικά με την πολιτική των κεντρικών τραπεζών.




voice news

Για παγκόσμια κατάρρευση προειδοποιούν οι μεγάλες τράπεζες!

banksl
Οι οικονομίες θα καταρρεύσουν, όπως και η παγκόσμια σταθερότητα! Η γη θα τυλιχθεί σε φλόγες, οι άνθρωποι θα φτωχύνουν και θα συνεπώς γίνουν επιθετικοί... Και όλα αυτά μπορούν να αποτραπούν μόνο αν σταματήσει η άυξηση των επιτοκίων, που είναι η αντίδραση στον αντιπληθωρισμό, όπως τονίζουν οι ειδικοί των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας.
Δείτε το βίντεο




voice news

Ελευθέριος Συναδινός: "Δικαιοσύνη για όλους πλην της Χρυσής Αυγής" [βίντεο]


Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τις ετήσιες εκθέσεις για την παρακολούθηση της εφαρμογής του δικαίου της Ε.Ε. και τόνισε ότι τα Κράτη Μέλη εφαρμόζουν τη διεθνή νομοθεσία όπως τους συμφέρει.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, Η έκθεση για την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, αποδεικνύει ότι, δυστυχώς όλοι εμείς, ως εκπρόσωποι των λαών μας και κήρυκες της δημοκρατίας, έχουμε αποτύχει οικτρά στην εδραίωση του αισθήματος δικαιοσύνης, νομικής αξιοκρατίας και κράτους δικαίου.
Πολλές φορές οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής καταγγείλαμε τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις, των βουλευτών μας από την ελληνική κυβέρνηση. Παρουσιάσαμε αποδείξεις χειραγώγησης της δικαιοσύνης από την πολιτική ηγεσία.
Μιλήσαμε για κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, σε θέματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σεβασμού ιδιωτικής ζωής, ελευθερίας έκφρασης και του συνέρχεσθαι.
Μεγαλύτερη δε παρανομία και αδικία όλων είναι ότι, το κόμμα που εκπροσωπώ, τρίτο τη τάξη κοινοβουλευτική δύναμη, διώκεται ποινικά εσκεμμένα ως εγκληματική οργάνωση, επειδή η Ελλάδα δεν έχει εναρμονίσει την εθνική της νομοθεσία, ώστε να συμπεριλάβει τη Σύμβαση του Παλέρμο.
Δυστυχώς εντός της Ένωσης, η δικαιοσύνη και η δημοκρατία εφαρμόζονται a la carte, οπότε οι πολίτες των χωρών μας, έχουν κάθε λόγο να μην εμπιστεύονται πλέον τα θεσμικά τους όργανα".


defencenet

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Μεϊμαράκης μαινόμενος για τα υποβρύχια στοχοποιεί ξανά τον Α/ΓΕΕΘΑ!


Image
Κόλαση με το θέμα των υποβρυχίων και την κόντρα Μεϊμαράκη-Καμμένου. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε πολύ υψηλούς τόνους επιτέθηκε ξανά κατά του Καμμένου εμπλέκοντας ξανά το όνομα του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη.

Ο Μεϊμαράκης μιλώντας στην τηλεοπτική πρωϊνή εκπομπή του ANTENNA ,είπε ότι “δεν έχω καταλάβει γιατί κατηγορούμε” και κάλεσε τον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ αλλά και τον Α/ΓΕΕΘΑ να βγουν δημόσια και να πουν αν η πληρωμή που έκανε για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209 ήταν παράνομη.

Ο κ.Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και πάλι στον κ.Αποστολάκη που στις 15 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει Α/ΓΕΕΘΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι “μετέφερε τους φακέλους των εξοπλιστικών” όταν ήταν υπασπιστής του Παπαντωνίου!

Οι αναφορές του κ.Μεϊμεράκη στο πρόσωπο του νέου Α/ΓΕΕΘΑ προκαλούν πλέον μεγάλο ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε ποιοι εισηγήθηκαν αυτή τη τη τακτική στον κ.Μεϊμαράκη αλλά είναι πλέον δεδομένο ότι αν γίνει πρωθυπουργός την επόμενη Κυριακή θα είναι ο πρώτος πρωτθυπουργός που θα αλλάξει Α/ΓΕΕΘΑ σε μία εβδομάδα! Και χωρίς αιτία αν εξαιρέσουμε τις αντιπάθειες που έχει ο Αποστολάκης σε κάποιους απόστρατους πέριξ της Ρηγίλλης. 




onalert

Εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ ελληνικής και ρωσικής Αεροπορίας



(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Από την Κυριακή 6 έως και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γ’ Κλάδου του ΓΕΑ, Υποπτέραρχο (Μ) Χριστόφορο Σμυρλή, επισκέφθηκε τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πτέραρχο Viktor Bondarev και τον Γενικό Διευθυντή της Ρωσικής Κρατικής Εταιρείας Αμυντικών Εξαγωγών «Rosoboronexport», κ. Anatoly Isaykin, με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Επιπλέον, παρακολούθησε μέρος του φεστιβάλ «Spasskaya Tower 2015», όπου συμμετέχει η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας και η Διμοιρία Επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας.