Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτο: Η Black Rock αναλαμβάνει τα κόκκινα δάνεια

blackrock



Εξελίξεις αναμένονται στον τομέα των κόκκινων δανείων, αφού στον ρόλο του διαχειριστή τους θα βρεθεί η BlackRock Solutions, με επικεφαλής τον Πασχάλη Μπουχώρη.
Πιο αναλυτικά η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, υποχρεούται να καταθέσει έκθεση για την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών, καθώς και αξιολόγηση της ικανότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων να αντιμετωπίζουν κάθε κατηγορία προβληματικής χορήγησης.
Για την άνωθεν εργασία, η Εθνική εξέδωσε προκήρυξη με σκοπό την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου, του οποίου οι κύριες αρμοδιότητες θα είναι: η εκπόνηση και παρακολούθηση της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Την θέση όπως όλα δείχνουν κέρδισε η BlackRock Solutions, η οποία με την σειρά της ανέθεσε το έργο σε μια 10μελή ομάδα με επικεφαλής τον πρώην διευθύνων σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Πασχάλη Μπουχώρη.
Η συγκεκριμένη κίνηση δεν πρέπει να προκαλεί απορίες, καθώς η BlackRock Solutions είχε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με την Εθνική Τράπεζα, όσον αφορά τον πρώτο έλεγχο στην ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων και των δεκαοκτώ ελληνικών τραπεζών το 2011. Εν συνεχεία, ήταν υπεύθυνοι της διαγνωστικής μελέτης για την κατάσταση των δανειακών χαρτοφυλακίων των τεσσάρων πια συστημικών τραπεζών (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και Eurobank), ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν μια σειρά μελετών, οι οποίες θα αποτελούσαν τη βάση για τα stress tests, σύμφωνα με τα οποία έγινε η ανακεφαλαιοποίηση του 2013.




voice news
aigaiodanger


Νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στα νερά του Αιγαίου, με την Τουρκία να μπορεί πλέον και επίσημα να πλέει στην ελληνική θάλασσα.
Πιο αναλυτικά, η ΕΕ αποφάσισε να εντάξει ενεργά την Τουρκία στο πρόγραμμα αντιμετώπισης του προσφυγικού, ορίζοντάς την ως ένα "τείχος" ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή.
Σύμφωνα με την γερμανική Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Τουρκία πρόκειται να υπογράψει μια συμφωνία με την ΕΕ η οποία θα αναφέρει ρητά ότι,  η Τουρκία δέχεται να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, υπό την επίβλεψη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εποπτείας συνόρων Frontex.
Όσοι μετανάστες εντοπιστούν κατά την διάρκεια των αποστολών, θα συλλαμβάνονται και στη συνέχεια θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, η οποία με τη σειρά της θα κατασκευάσει, σε συνεργασίας με την ΕΕ, έξι νέους καταυλισμούς μέγιστης χωρητικότητας δύο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Από την άλλη μεριά, οι ευρωπαϊκές χώρες θα χρειαστεί να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές.
Η συγκεκριμένη απόφαση πρόκειται να δώσει μια πρωτοφανή πνοή ελευθερίας στη Τουρκία, η οποία πλέον θα έχει τη δυνατότητα να κινεί τα σκάφη της στο Αιγαίο, υπό το πέπλο της περιφρούρησης, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την εθνική ασφάλεια.



voice news

Αποκάλυψη: Αυτό θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια

kokkinaadaneiaa


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη, φαίνεται πως η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια είναι ένα βήμα πριν την εφαρμογή της, καθώς ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για την επεξεργασία του νομοσχεδίου, το τέλος Οκτωβρίου.
Με βάση την ίδια ανακοίνωση, η ρύθμιση θα περιλαμβάνει μονάχα τα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία ανέρχονται στο 30% της συνολικής αξίας των κόκκινων δανείων, με το 65% να αφορά τα μεγάλα επιχειρηματικά και το υπόλοιπο 5% τα καταναλωτικά.
Τέλος, ο κ Σταθάκης πρόσθεσε ότι τα δάνεια που θα ενταχθούν στην άνωθεν ρύθμιση, δεν πρόκειται να δοθούν σε badge funds.





voice news

Θέλουν τους Έλληνες πάμπτωχους...Ιδού η απόδειξη

ftwxos

Με αποδοχές που φτάνουν τα 12.000 ευρώ, ζει το 63% των οικογενειών στην Ελλάδα ενώ οι πολιτικοί και τα κόμματα τους τσακώνονται, ποιο μνημόνιο είναι χειρότερο, ο ελληνικός λαός, "αιμορραγεί". 
Μία και μοναδική ανάγνωση στις φορολογικές δηλώσεις, φτάνει για να καταλάβει κανείς πόσο φτωχοποιούνται οι Έλληνες την τελευταία πενταετία. 
Το 62,82% έχει οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, από τις 5.900.000 κοινές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν έως και το τέλος Αυγούστου οι 3.700.00 έδειξαν οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ, ποσοστό που έχει αυξηθεί κατά 14% από το 2010.
ο αριθμός των φορολογουμένων με ατομικό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ ξεπερνά τα 5.000.000, σε σύνολο περίπου 8.000.000 φορολογουμένων.




voice news

Ο Νταβούτολου απείλησε τη Μόσχα με κατάρριψη ρωσικών μαχητικών


Ο Νταβούτολου απείλησε τη Μόσχα με κατάρριψη ρωσικών μαχητικών
Για κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία μέσω της επέμβασής της κατηγόρησε τη Ρωσία, τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Είχαν προηγηθεί απειλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τη Μόσχα, στο ίδιο ύφος. Ο ιδεολογικός «εμπνευστής» της αναβίωσης του ισλαμικού χαλιφάτου και της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αχμέτ Νταβούτογλου, χαρακτήρισε «λάθος» την παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο επιχειρούσε στη Συρία.
Σε ζωντανή συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk TV, ο Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε ότι οι κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας σε σχέση με δυνάμεις που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της είναι εντελώς ξεκάθαροι.
Εάν ήταν έτσι, όπως τα λέει ο Νταβούτογλου, η Ελλάδα έπρεπε κάθε ημέρα να καταρρίπτει και ένα τουρκικό σμήνος, με τόσες παραβιάσεις που κάνουν στο Αιγαίο.
Ρωσικό αεροσκάφος εισήλθε στον τουρκικό ενάεριο χώρο, κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας το Σάββατο, οδηγώντας την Άγκυρα να στείλει δύο F-16 για να το αναχαιτίσουν και να καλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή για εξηγήσεις.







ethnika thmata ellada

Δρομολογημένο σχέδιο των ΗΠΑ για τo Μακεδονικό


Η επιμονή των ΗΠΑ να προσκαλούν σε διεθνείς συναντήσεις την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, όπως έγινε την περασμένη Τρίτη, έχει ενοχλήσει την ελληνική διπλωματία, ουσιαστικά, όμως, είναι μια προδιαγεγραμμένη εδώ και αρκετό καιρό πολιτική των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει η «Κ» με βάση απόρρητα έγγραφα. Την πολιτική στο θέμα της ΠΓΔΜ επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, με την άδεια ή την ανοχή του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οπως αποκάλυψε χθές η «Κ» με δύο απόρρητα έγγραφα που έχουν στείλει στην Αθήνα οι πρέσβεις της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και στα Σκόπια, Παναγόπουλος και Λαλάκος αντίστοιχα, σε διαφορετικές ημερομηνίες, οι ΗΠΑ έχουν δρομολογήσει και πιέζουν για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.
 
Το πιο σημαντικό, και ίσως πιο ανησυχητικό, είναι ότι οι ΗΠΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της πρόσκλησης προς την ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, χωρίς αυτό να συμβεί σε Σύνοδο Κορυφής, όπως προκύπτει από το τηλεγράφημα του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, ενδεχόμενο που θα προκαλούσε έντονες τριβές στις σχέσεις με την Ελλάδα και θα ανάγκαζε την Αθήνα να θέσει βέτο.
 
Η απόφαση να προσκληθούν τα Σκόπια στη διεθνή συνάντηση που οργάνωσε ο κ. Τζον Κέρι με τη συμμετοχή των χωρών που συμμετέχουν στη συμμαχία κατά του «Ισλαμικού Κράτους» ήταν γνωστή εδώ και αρκετές ημέρες στην ελληνική διπλωματία, η οποία κατέβαλε προσπάθειες να κληθεί η ΠΓΔΜ με το προσωρινό της όνομα. Ωστόσο, η Αθήνα συνάντησε την άρνηση της Ουάσιγκτον και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε και πάλι η κ. Νούλαντ.
 
Η κ. Νούλαντ έχει σχέδιο για την ΠΓΔΜ. Κατά την επίσκεψή της στα Σκόπια στις 13 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτει η «Κ», και αφού είχε επαφές με το σύνολο των πολιτικών παραγόντων της γειτονικής χώρας, ο Ελληνας πρέσβης στο τηλεγράφημά του προς την Αθήνα αναφέρει: «Βασικά μηνύματα που εξέπεμψε η Νούλαντ είναι ότι “έφθασε η ώρα να τελειώνουμε με την πολιτική κρίση. Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ σας περιμένουν, οπότε και εσείς μη χάνετε την ευκαιρία και εφαρμόσετε τις μεταρρυθμίσεις που σας προτείνονται από την Ε.Ε., με την υποστήριξή μας και αφού προχωρήσετε, θα ασχοληθούμε και με την επίλυση του ονοματολογικού”».
 
Μάλιστα, η κ. Νούλαντ είχε θέσει τρεις προτεραιότητες για την πορεία της ΠΓΔΜ: την υιοθέτηση της συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων για την αποκατάσταση της λειτουργίας της Βουλής (που έχει επιτευχθεί), την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων (προχωρούν με δυσκολία) και αμέσως μετά, την επίλυση του ονοματολογικού...
 
Εκτοτε δεν έχει αλλάξει τίποτα και όπως προκύπτει από το διπλωματικό επεισόδιο της Νέας Υόρκης, τα πράγματα φαίνεται ότι προχωρούν σύμφωνα με τον αμερικανικό σχεδιασμό, που είναι και ευρωπαϊκός, καθώς από πλευράς Ε.Ε., το σχέδιο αυτό στηρίζει η Γερμανία, μέσω του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν.
 
Για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Λίγο νωρίτερα, στις 26 Ιουνίου, σε συνάντηση που είχε ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, στη διεύθυνση ΝΑΤΟ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συζήτηση επικεντρώνεται στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη.
 
Ο Αμερικανός αξιωματούχος αποφεύγει να διαβεβαιώσει ρητώς τον Ελληνα διπλωμάτη για το αν στη σύνοδο αυτή θα υπάρξει θέμα πρόσκλησης στην ΠΓΔΜ τονίζοντας ότι «δεν αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει αναπάντεχες συγκυρίες...».
 
Οπως σημειώνει ο κ. Παναγόπουλος σε ερώτηση προς τον Αμερικανό αξιωματούχο αναφορικά με ενδεχόμενη συζήτηση του ζητήματος «πολιτικής ανοιχτών θυρών» κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής, ο συνομιλητής του «απέκλεισε την πιθανότητα αυτή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα». Αφησε δε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει θέμα άμεσης διεύρυνσης, θέση που φαίνεται ότι δεν έπεισε τον Ελληνα διπλωμάτη.
 
Με την ευκαιρία, ο Αμερικανός αξιωματούχος και αυτό είναι επίσης αποκαλυπτικό, απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ για τη Γεωργία σημείωσε ότι πρόκειται για μια χώρα που έχει συνεισφέρει σημαντικά στη Συμμαχία και διαθέτει δυνατότητες.






ethnika themata ellada

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ


Όλες οι δυνάμεις είναι στην Γη, και οι αγγελικές του Χριστού και οι αντίχριστες των αποστατών. Τώρα ήρθε η ώρα του χωρισμού της ήρας από το σιτάρι. Ήρθε η ώρα να διαλέξουν οι Έλληνες στρατόπεδο. Ό,τι σπείρετε αυτό και θα θερίσετε. Ήρθε η μέρα η μεγάλη της οργής του Θεού, και ποιος μπορεί να σταθεί μπροστά Του;

ALERT – 36.000 Στρατιώτες, 200 Αεροσκάφη, 60 Πλοία… Το ΝΑΤΟ Προετοιμάζεται για Πόλεμο με τη Ρωσία

36.000 Στρατιώτες, 200 Αεροσκάφη, 60 Πλοία... Το ΝΑΤΟ στα Μεγαλύτερα Παιχνίδια Πολέμου

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ… ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΟΚ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ «ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ» ΤΗ ΡΩΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ…
Το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει τη μεγαλύτερη διεθνή άσκηση του από το 2002, με 36.000 στρατιώτες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και τα κράτη μη μέλη της συμμαχίας, που συμμετέχουν στις ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα στη θάλασσα, στον αέρα και σε όλη την επικράτεια τριών ευρωπαϊκών κρατών.
Η συμμαχία ξεκίνησε την άσκηση που ονομάζεται «Trident Juncture 2015», και η οποία θα διαρκέσει ως τις 16 Νοεμβρίου. Μαζί με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, οι επτά χώρες-εταίροι που συμμετέχουν στις ασκήσεις είναι οι: Αυστραλία, Αυστρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Δημοκρατία της Μακεδονίας (Έτσι την Αναφέρουν Επίσημα!!!), Σουηδία και Ουκρανία.
Ο προγραμματισμός για τις ασκήσεις έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια. Το ζωντανό μέρος έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτ έως 6 Νοεμ στην Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, στη Μεσόγειο καθώς και στον Ατλαντικό Ωκεανό. Περισσότεροι από 36 χιλιάδες στρατιώτες και πολίτες αναμένεται να λάβουν μέρος στα παιχνίδια πολέμου.
Πολλοί βλέπουν τις μεγάλες ασκήσεις ως προάγγελο της σύγγκρουσης με τη Ρωσία. Ωστόσο, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ απορρίπτουν αυτή την εκδοχή, λέγοντας ότι τα παιχνίδια πολέμου αποβλέπουν μόνο στην ενίσχυση της ικανότητας αντίδρασης της συμμαχίας σε κάθε πρόκληση. Ποιος όμως τους πιστεύει;
ΝΑΤΟ 1
ΝΑΤΟ 2
ΝΑΤΟ 3

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ


ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ, Η ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ1
ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ, Η ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ
Αυτό το κείμενο παρουσιάζεται γιατί μετά από τόσα χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι είναι το ΔΝΤ, η Τρόικα και ποια είναι η σχέση μας με αυτά.
Γι” αυτό αξίζει να δούμε πως ένας δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο Ernst Wolff, ο οποίος πρόσφατα έχει γράψει το βιβλίο, «Weltmacht IWF, Chronik eines Raubzugs», με θέμα την τραπεζική μαφία, αναλύει με απλό τρόπο τον πραγματικό ρόλο του ΔΝΤ και της περίφημης Τρόικας, καθώς και ποιοι μας παρέδωσαν σε αυτούς.
ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ, Η ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ2
Είναι αλήθεια ότι το σύστημα μετά από χρόνια συστηματικής πλύσεως εγκεφάλου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχει καταφέρει να αδρανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα αντίληψης των πολιτών. Ο τρόπος μετάδοσης των γεγονότων με μια ακατάσχετη συνεχή ροή πληροφοριών, κατορθώνει να αφήνει τελείως απληροφόρητο τον κόσμο και τον καθιστά ανίκανο να κατανοεί τις εξελίξεις που τον αφορούν άμεσα. Για να καταλάβουμε πως λειτουργεί όλο αυτό το σύστημα απενεργοποίησης των αντανακλαστικών ενός λαού, θα εξετάσουμε μια φανταστική, αλλά τόσο πραγματική περίπτωση.
Η Τρόικα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των τραπεζών της, εκμεταλλευόμενη τα χρήματα και τις καταθέσεις των απλών πολιτών. Ο μηχανισμός εκμετάλλευσης των αποταμιεύσεων και της οικονομικής δραστηριότητας καταληστεύοντας τους λαούς, είναι σκόπιμα πολύπλοκος. Για να καταλάβουμε πως εξαπατά η Τρόικα μέσω των τραπεζών, θα παρουσιάσουμε μια απλή ιστορία όπως την παρουσίασε ο Ernst Wolff.
Πάμε σε μια μικρή πόλη. Η πόλη αυτή χρειάζεται ένα καινούργιο Δημαρχείο. Ας υποθέσουμε ότι αυτό κοστίζει 100.000 δολάρια. Το πρώτο βήμα είναι να αναλάβει ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, στην περίπτωση αυτή ο δήμαρχος, να φέρει σε πέρας το έργο. Ο δήμαρχος σαν πρώτη κίνηση πηγαίνει στην τράπεζα και ζητάει ένα δάνειο 50.000 σαν συμπλήρωμα στις δικές του 50.000 για να κτιστεί το δημαρχείο. Η τράπεζα εγκρίνει το δάνειο και ο δήμαρχος απευθύνεται τότε σε έναν εργολάβο που θα αναλάβει την οικοδόμηση του δημαρχείου. Ο δήμαρχος τότε συμφεροντολογικά σκεφτόμενος, συνεννοείται με τον εργολάβο να πάρουν και οι δύο από το συνολικό ποσό «δώρο», 20.000 έκαστος . Στη συνέχεια ο δήμαρχος για να καλύψει το ποσό της κομπίνας,δηλώνει στο δημοτικό συμβούλιο ότι εκ των πραγμάτων δεν θα φτάσουν τα λεφτά και θα χρειαστεί καινούργιο δάνειο, περίπου άλλες 50.000, σύνολο τώρα 150.000.
ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ, Η ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ3
Η πρώτη τράπεζα όμως αρνείται να χορηγήσει νέο δάνειο. Αυτοί τότε πάνε σε μια άλλη τράπεζα αλλά και εκεί τους αρνούνται να τους χορηγήσουν άλλο δάνειο. Τότε και οι δύο, δήμαρχος και εργολάβος, αφού απερρίφθησαν οι αιτήσεις τους για νέο δάνειο απευθύνονται στο ΔΝΤ, δηλαδή στην ουσία στην Τρόικα. Η Τρόικα άλλο που δεν ήθελε. Αμέσως δέχεται να χορηγήσει το δάνειο δηλώνοντας τα εξής : «Και φυσικά θα σας δώσουμε το δάνειο υπό έναν όρο: θα σας στείλουμε για κάποιο έλεγχο τρία δικά μας άτομα». Αυτά τα τρία άτομα, θα πάνε στην πόλη του δημάρχου και αφού εξετάσουν την κατάσταση επί τόπου, θα εκθέσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις χορηγήσεως του δανείου.
Αφού λοιπόν έφτασαν οι Τροικανοί και έκαναν έναν πρώτο έλεγχο πάνε στον δήμαρχο και στον εργολάβο και τους εκθέτουν τις απαιτήσεις τους δηλώνοντας : «Έχετε μια λαϊκή αγορά μια φορά την εβδομάδα. Στην λαϊκή αυτή υπάρχουν εγκατεστημένοι με σχετική άδεια του δημάρχου πάγκοι πωλήσεως. Από εδώ και πέρα τον έναν από αυτούς τους πάγκουςν θα τον δώσετε σε μια δική μας αμερικανική εταιρία τροφίμων!»
ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ, Η ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ4
Αυτή ήταν η πρώτη απαίτηση τους. Η δεύτερη απαίτηση τους ήταν η εξής : «Έχετε μια μικρή τράπεζα που διαχειρίζεται τα χρήματα σας. Από εδώ και πέρα θα ανοίξει η δική μας Goldman Sachs, μια μικρή τράπεζα στην πόλη σας». Έτσι η Goldman Sachs ανοίγει μια τράπεζα εκεί. «Και το τρίτο που θέλουμε είναι», δήλωσαν οι Τορικανοί, «κοιτάξτε, υπάρχει και μια πηγή μέσα στην πόλη σας από όπου παίρνετε όλοι νερό. Από εδώ και πέρα η πηγή γίνεται δικιά μας γιατί θα την ιδιωτικοποιήσουμε».
Αφού έγιναν όλα όπως ήθελαν τους είπαν τα εξής : «Για να μην φανεί ότι εμείς σας εκμεταλλευόμαστε κάντε ένα έγγραφο, μια επιστολή στην οποία θα δηλώνετε ότι εσείς μας προσφέρετε αυτά τα τρία πράγματα, έτσι δεν θα φανούμε εμείς αδίστακτοι μπροστά στο λαό σας». Ο διεφθαρμένος δήμαρχος και ο διεφθαρμένος εργολάβος, γράφουν αυτό το έγγραφο με το οποίο μεταβιβάζουν ελεύθερα στην Τρόικα, α) την λαϊκή αγορά της πόλης, β) την μοναδική πηγή της και, γ) την άδεια να ανοίξει μια μικρή τράπεζα η Goldmann Sachs.
Και πράγματι η Goldmann Sachs ανοίγει την τράπεζα της. Σύντομα, καθώς προσφέρει καλύτερα επιτόκια, διαλύει και κλείνει την μικρή εγχώρια τράπεζα που εξυπηρετούσε επί χρόνια τους κατοίκους της μικρής πόλης. Με αυτόν τον τρόπο η Goldmann Sachs έβαλε «χέρι» σε όλο το τοπικό οικονομικό σύστημα.
Όσον αφορά την λαϊκή αγορά, εκεί όπως είπαμε θα άνοιγε πάγκο πωλήσεων μια μεγάλη αμερικανική εταιρία για να προσφέρει τα προϊόντα της. Αυτή η εταιρία θα προσφέρει π.χ. το κοτόπουλο στο 1/10 της τιμής από τους άλλους. Οι παραγωγοί όλης της περιοχής μην αντέχοντας τον ανταγωνισμό γρήγορα χρεοκοπούν. Τότε οι μεγαλοεπιχειρηματίες της αμερικανικής εταιρίας, κυρίαρχοι πλέον στην αγορά, μπορούν όποτε θέλουν να ανεβάσουν τις τιμές τους αφού δεν υπάρχουν ανταγωνιστές. Και έτσι καταλήγουν όλοι να εξαρτώνται εντελώς από την αμερικανική αλυσίδα τροφίμων. Έτσι έγινε και με την Αφρική. Η Αφρική κάποτε μπορούσε να συντηρήσει το λαό της μόνη της. Είχε δική της παραγωγή με τα λαχανικά της και τα πτηνά της και τώρα εξαρτάται 100% από εισαγωγές προϊόντων και εισαγωγές ψαριών.
Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στην μικρή πόλη και στην μοναδική της πηγή από όπου όλοι οι κάτοικοι έπαιρναν το νερό τους. Μια μέρα ανακαλύπτουν ότι κάποιος σφράγισε τη πηγή με μια ταμπέλα να λέει ότι : «Όποιος θέλει νερό από εδώ και πέρα θα το αγοράζει από το μαγαζί μας» . Εκεί θα υποχρεώνονται πλέον να πηγαίνουν να αγοράσουν το νερό τους σε μπουκάλια που κάποτε το είχαν δωρεάν.
Έτσι λειτουργεί το ΔΝΤ και η Τρόικα. Είναι μια στυγνή τρομοκρατία! Είναι μια παγκόσμια απάτη πέρα για πέρα. Είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες πάνω στον πλανήτη. Αλλά έχει ανθρώπους που συνδιαλεγονται μαζί του γι’ αυτό και υπάρχει.
Αυτή η μικρή και απλή ιστορία ίσως μας έδωσε να καταλάβουμε πως και ποιοι έφεραν αυτή την χώρα στο σημερινό χάλι. Να καταλάβουμε πως κινήθηκαν κάποιοι «δήμαρχοι», κάποιοι «εργολάβοι» και κάποιοι «σύμβουλοι», αλλά…και εμείς οι ίδιοι, που ελπίζαμε μέσω αυτών να βολευτούμε εμείς και τα παιδιά μας.
Πολίτες που ξεπουλιούνται και χώρα ξεπουλημένη δεν έχει κανένα μέλλον! Τι δεν καταλαβαίνετε ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγρφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Οι μυξοπαρθένες του ΝΑΤΟ ζητούν και τα ρέστα από τη Ρωσία! Ουστ ξεφτιλισμένοι Τουρκο -γλείφτες…


stoltenberg_simaies_nato_turkey
Επειδή ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, έχει στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι από το ΝΑΤΟ, με προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία, έκτακτες συναντήσεις κλπ. Όταν όμως οι Τούρκοι κάνουν καθημερινά σουρωτήρι τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ εναέριο χώρο… τουμπεκί!
Εξηγήσεις από τη Ρωσία ζητά το ΝΑΤΟ για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου στις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στην Συρία.
Οι πρέσβεις των χωρών-μελών της Συμμαχίας, οι οποίοι συναντήθηκαν εκτάκτως στις Βρυξέλλες κάλεσαν τη Μόσχα να σταματήσει άμεσα αυτή την πρακτική.
Η Τουρκία είχε αντιδράσει έντονα καλώντας τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις. Ειδοποίησε το ΝΑΤΟ προειδοποιώντας ταυτόχρονα διά στόματος του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η χώρα έχει σαφείς κανόνες εμπλοκής και θα τους ενεργοποιήσει.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τις «απαράδεκτες παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη», επισημαίνοντας επίσης πως οι ενέργεις της Ρωσίας στη Συρία «δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!


ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΏΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΎΡΚΙΚΗ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.
Δυστυχώς, παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις για μετάνοια, αγάπη και αδερφοσύνη, οι Έλληνες παραμένουν στον μεταξύ τους φθόνο, στην διαίρεση και στον εγωισμό. Ως μόνοι τους θεοί λένε ότι αγαπούν, μα αγαπολογούν και πράξεις αγάπης και ταπείνωσης κανείς δεν δείχνει. Και ενώ όλοι πάνε στις εκκλησιές, έξω από αυτές κάνουν ακριβώς τα αντίθετα απ’ όσα προσκυνούν στο πνεύμα της κάθε εικόνας που φιλούν. Φιλούν και ασπάζονται την εικόνα του Χριστού, δηλαδή ασπάζονται το πνεύμα της Ανθρωπιάς, μα δυστυχώς η καθημερινότητά τους είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα και αυτοί που βλέπουν τα αντίχριστα πράγματα να εξελίσσονται και θεωρούν τους εαυτούς τους «αφυπνισμένους» κλείνουν το στόμα τους μπροστά στα αίσχη της προδοσίας, και ως τυφλοί ψηφίζουν προδότες ανθέλληνες να κυβερνούν την ευλογημένη Ελλάδα.
Το κείμενο αυτό απευθύνεται και σε ρασοφόρους. Για όσους ακόμα θέλετε να υπηρετείτε τον Κύριο Ιησού Χριστό, βγείτε έξω να μιλήσετε την Αλήθεια, και μην φοβάστε από τις απειλές κατά της ζωής σας που δέχεστε. Δεν έχουμε χρόνο. Η ανάσταση της Ελλάδος μπορεί να γίνει χωρίς αιματοχυσία. Μη φοβάστε, ο Θεός είναι μαζί μας. Βγείτε να μιλήσετε, να σώσετε τον ελληνικό λαό από τα ΟΥΑΙ της Αποκαλύψεως!!!
ΕΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ !
Καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος λευκός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπ᾿ αὐτὸν ἔχων τόξον· καὶ ἐδόθη αὐτῷ στέφανος, καὶ ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ.
Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν δευτέραν, ἤκουσα τοῦ δευτέρου ζῴου λέγοντος· ἔρχου.
Καὶ ἐξῆλθεν ἄλλος ἵππος πυρρός, καὶ τῷ καθημένῳ ἐπ᾿ αὐτὸν ἐδόθη αὐτῷ λαβεῖν τὴν εἰρήνην ἐκ τῆς γῆς καὶ ἵνα ἀλλήλους σφάξωσι, καὶ ἐδόθη αὐτῷ μάχαιρα μεγάλη.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ!
ΑΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΕΦΤΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ!!!

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ


ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Συνέντευξη του πανεπιστημιακού διεθνολόγου Δημήτρη Κιτσίκη

Αρχίζει στις 27 Νοεμβρίου, Ύστερα από 9 Χρόνια Από Τότε που Έσπασε ο… Οχετός

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS


Στο σκαμνί 64 για τις αρπαχτές της Siemens…
Πρώτοι στη σειρά Χριστοφοράκος, Καραβέλας, Μαυρίδης και 13 Γερμανοί
Κατηγορούνται για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Εννέα ολόκληρα χρόνια από τότε που αποκαλύφθηκε, μέρες του 2006, το μέγα σκάνδαλο της Siemens, με τον… εντιμότατο κ.Χριστοφοράκο, επικεφαλής της εδώ Siemens και εκελκτό φίλο πρώτων ονομάτων των δύο κομμάτων που είχαν διαχρονικά την εξουσία, του ΠΑΣΟΚ (με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και εδώ παρόντα) και της ΝΔ (Ντόρα, Κυριάκος και λοιποί), να λαδώνει τους πάντες και να στέλνει το κατιτίς και στα ταμεία των δύο κομμάτων με αντάλλαγμα να παίρνει δουλειές με υπερτιμολογημένες τιμές, όλη αυτή η απάτη θα αρχίζει να ξετυλίγεται στις 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Αθηνών.
Όλοι οι πρωταγωνιστές – 64 τον αριθμό είναι οι κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι 13 είναι Γερμανοί – θα καθίσουν συο σκαμνί. Τα πρώτα… κεφάλια είναι ο κύριος διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens, ο κ.Χριστοφοράκος, που πρόλαβαν και τον απήγαγαν τα αφνετικά του πριν μπει στον Κορυδαλλό και αρχίσει να κελαηδάει, ο κ. Καραβέλας, ο οποίος είναι τόσο αθώος, που το έσκασε και ακόμα αναζητείται, και ο κ.Μαυρίδης που – σύμφωνα με πληροφορίες – από τους τρεις θα είναι ο μόνος παρών. Από την οικογένεια Καραβέλα μόνο η σύζυγος θα καθίσει στο σκαμνί, ενώ οι δύο κόρες του έχουν απαλλαγεί με βούλευμα.
Στο σκαμνί θα καθήσει και ο Άκης μαζί με τον Σμπώκο και τους διοικούντες τον ΟΤΕ τα χρόνια της δράσης της Siemens – στελέχη οι πιο πολλοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι κατηγορίες είναι για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα για όσους έλαβαν το… αντίδωρο. Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανέρχεται σε 55.000.000 ευρώ. Οι μάρτυρες υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στους 180 και οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής περί τους 60.
Πόσο θα διαρκέσει η Δίκη; Αν δεν υπάρξει αναβολή ή κάποια εμπλοκή θα κρατήσει πάνω από έναν χρόνο, σύμφωνα με νομικούς που έχουν γνώση της δικογραφίας.
Όλα τα ονόματα
1) Πρόδρομος Μαυρίδης
2) Χρήστος Καραβέλας
3) Ηλίας Γεωργίου
4) Μιχάλης Χριστοφοράκος
5) Εμμανουήλ Σταυριανού
6) Αλέξανδρος Αθανασιάδης
7) Φόλκερ Γιουνγκ
8) Καρλ Φρίντριχ Φον Πίρερ
9) Χαιντ Γιόχιμ Νοιμπίρκερ (αυτοκτόνησε)
10) Ρόλαντ Κοχ
11) Τόμας Γκάνσβιντ
12) Χανς Γουόλτερ Μπερνσάου
13) Μάικλ Κουτσενρόιτερ
14) Ράινερ Νίντλε
15) Ράινχαρτ Σίκατσεκ
16) Ρούντολφ Βόλφγκανγκ
17) Χάιντς Βόλφγκανγκ Ερνστ Κάιλ φον Γιάγκεμαν
18) Φρανς Γιόζεφ Ρίχτερ
19) Λούντβιχ Άντον Χάινεριχ Γιάσπερ
Οι παραπάνω παραπέμπονται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
20) Γιώργος Σκαρτέλης
21) Αθανάσιος Γρεβενίτης
22) Παναγιώτης Βεργής
23) Δημήτρης Κόκκινος
24) Σωτήρης Τζούμας
25) Κωνσταντίνος Γκόγκας
26) Νικόλαος Νίντος
27) Γιώργος Καραπλής
28) Νικόλας Μανασής
29) Γεώργιος Αργυρόπουλος
30) Δημήτρης Γυφτόπουλος
31) Δημήτρης Κουβάτσος
32) Γεώργιος Αυλωνίτης
33) Παναγιώτης Νικάκης
Οι παραπάνω παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
34) Μάνφρεντ Μπρίντε
35) Γεώργιος Γεργιαννάκης
36) Γεώργιος Ναούμ
37) Ευάγγελος Μαρκόπουλος
38) Σπυρίδων Ταράζης
39) Αλέξανδρος Καλουτάς
40) Πολυξένη Παλαιογιώργου
41) Παντελεήμων Καράκωστας
Οι παραπάνω παραπέμπονται για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.
42) Παναγιώτα Κοκκίνου
43) Θεόδωρος Τσουκάτος
44) Ηλίας Πιταούλης
45) Γεώργιος Γενναίος
46) Φώτης Γενναίος
47) Κωνσταντίνος Βόσσος
48) Θεόδωρος Βόσσος
49) Στυλιανός Βίος
50) Σοφία Αραβοσίτα
51) Ευδοκία Μίχα
52) Παναγιώτης Παπούλιας
53) Βενετία Τερζάκη
54) Παναγιώτης Χαραμής
55) Γεώργιος Χρυστογιάννης.
Οι παραπάνω παραπέμπονται για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία.
56) Γεώργιος Καλδής
57) Αλέξανδρος Λέτσας
58) Σταύρος Γιαννακάκης
59) Αθανάσιος Ράμμος
60) Βασίλειος Τυρογαλάς
61) Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης
62) Φάνης Λυγινός
63) Ζαν Κλοντ Όσβαλντ
Οι παραπάνω παραπέμπονται για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα
64) Μάρθα Δημητριάδη – Καραβέλα
Η σύζυγος του άφαντου Χρήστου Καραβέλα παραπέμπεται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των Τούρκων ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;


ΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Το ν Αύγουστο επισημάνθηκε τον Οκτώβριο πραγματοποιείται ;
8 Αυγούστου 2015 αρθρογραφήσαμε
¨ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των Τούρκων. Δημιουργία ¨ΖΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ¨ στο ΑΙΓΑΙΟ εξ αιτίας του μεταναστευτικού κύματος;‏
Και να που έγιναν της μόδας πάλι οι ¨ζώνες ασφαλείας¨ σαν γεωστρατηγικός σχεδιασμός επιβολής χάραξης νέων συνόρων στην ευρύτερη γειτονιά μας.
¨Το Σεπτέμβριο θα πάει να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μ.Ομπάμα στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με τον οποίο θα συμφωνήσουν τις αλλαγές συνόρων στη Μ.Ανατολη,με την δημιουργία ζωνών ασφαλείας και διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στην Β.Συρία!¨
¨Σύμφωνα με το Σχέδιο, όπως αναφέρει η Hürriyet, θα δημιουργηθούν δυο ζώνες ασφαλείας, μια στα βόρεια σύνορα Τουρκίας Συρίας και άλλη μια στα σύνορα Ιορδανίας Συρίας. Ο Ερντογάν θα έχει επαφές και με το Πεντάγωνο όπου θα συζητηθούν οι στρατιωτικές λεπτομέρειες χερσαίων επιχειρήσεων.¨
ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ που έτρεξαν να προλάβουν τετελεσμένα.
Έτσι κάποιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν άλλου είδους ζωνών ασφαλείας εν μέσω του ΑΙΓΑΙΟΥ.
4 Οκτωβρίου 2015
¨Σε επίσημο μοίρασμα του Αιγαίου προχώρησε η ΕΕ αφού για να αντιμετωπιστεί το κύμα της λαθρομετανάστευσης αποφασίστηκε να πραγματοποεί η Ελληνική με την τουρκική Ακτοφυλακή κοινές περιπολίες στην Ελληνική θάλασσα.
Αποκτούν δηλαδή δικαιώματα έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό της Frontex. Φυσικά οι Τούρκοι με αφορμή την λαθρομετανάστευση θα προωθηθούν και πέραν του εικοστού πέμπτου μεσημβρινού.
Σε συμφωνία επί της αρχής για ένα σχέδιο δράσης που έχει σκοπό να ανακόψει το κύμα των λαθρομεταναστών που κατευθύνεται προς την Ευρώπη κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία, γράφει γερμανική εφημερίδα, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).¨ pronews.gr 04/10/2015
Και όπως επισημάναμε στις 8 Αυγούστου
ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στην Τουρκία και τον σουλτάνο της;
¨Δημόσια ομολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι η Άγκυρα υποστήριξε άμεσα τους ισλαμιστές στη Συρία φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Hurriyet: «αν δεν υπήρχε η υποστήριξη της Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ στους αντάρτες στη Συρία αυτοί δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα».
Σημείωσε ότι Άγκυρα , Riyad και Doha διοχέτευσαν στρατιωτική και λογιστική υποστήριξη στους τρομοκράτες, εννοώντας ότι όχι μόνο τους εξόπλισε και τους εφοδίασε με όπλα και άνδρες αλλά τους πρόσφερε και ιατρική υποστήριξη, τροφές κ.α07/08/2015
ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ
¨700 ισλαμιστές παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις και στον συριακό στρατό ενώ 150 αρχηγοί των ισλαμιστικών οργανώσεων τους πέρασαν στη Τουρκία από διάδρομο που τους άνοιξε η ΜΙΤ προκειμένου να διασωθούν από τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. του Βασίλη Καπούλα pronews.gr 04/10/2015
Τότε όλοι αυτοί οι αρχηγοί των ισλαμιστών θα ντυθούν πρόσφυγες και μέσω της ασφάλειας των διαδρόμων του ΑΙΓΑΙΟΥ θα περάσουν στην Ευρώπη για να επιτελέσουν το ¨θεάρεστο έργο ¨τους;
Ή τελικά όπως αρθρογραφήσαμε πριν δύο μήνες
όλος αυτός θόρυβος είναι προπέτασμα καπνού για να καλυφτούν ¨σκοτεινές ενέργειες¨ των Τούρκων στο Δυτικό Μέτωπο βλ. Αιγαίο;
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια εμπλοκή με τους γείτονες μας την στιγμή που το Αιγαίο ¨βουλιάζει¨ από το σημερινό πρωτόγνωρο κύμα λαθρομεταναστών.
Είναι εύκολο μετά την υποτιθέμενη εμπλοκή στο Αιγαίο η Τουρκία που είναι ΄μανούλα΄ σε αυτά να επικαλεστεί ανθρωπιστική κρίση λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού μεταναστών ανάμεσα σε πολεμικά πυρά και να κοινοποιηθεί η Παγκόσμια κοινή γνώμη για να δημιουργηθούν ¨ ΖΩΝΕΣ ανθρώπινης Ασφάλειας¨ με ειδικούς όρους στα Ελληνικά νησιά;
Και όλα αυτά θα τα κάνει η Τουρκία για να κερδίσει πόντους στο διπλωματικό αλισβερίσι και να προωθήσει τους επεκτατικούς σχεδιασμούς στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.
Φυσικά απέναντι σε μια Ελλάδα που ωδινάτε από μνημονιακούς πόνους.
ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ!!!
χρησιμοποιούν ¨ Αθώες ψυχές¨ σαν εμπροσθοφυλακή των ανόμων σχεδίων τους για να πετύχουν τους προαιώνιους σκοπούς τους στο Αιγαίο.
ΥΓ. την ώρα που τελείωνα την συγγραφή του παραπάνω ένας καλός φίλος φιλομόναχος μου τηλεφώνησε και μου έδωσε την ευκαιρία να χαμογελάσω εν μέσω όλων αυτών των θλιβερών ειδήσεων.
¨ στις Καρυές του Αγίου Όρους την προηγούμενη βδομάδα κατέβηκε ένα ταπεινό γεροντάκι ασκητής που όπως ενθυμούνται οι παλαιότεροι κατεβαίνει από την ασκητική παλαίστρα του κάθε 15 με 20 χρόνια.
Πήγε στο παντοπωλείο στις Καρυές για να πάρει κάτι που ήθελε και τους πλήρωσε με δραχμές. Φυσικά δεν γνώριζε ότι σήμερα έχουμε ευρώ. Ο υπάλληλος δεν του είπε τίποτε και δέχτηκε τις δραχμές και μάλιστα του έδωσε και ρέστα σε ευρώ. Το γεροντάκι πήρε τα ρέστα και αναχώρησε στο ασκητήριο του. ΚΑΙ ο αγαπητός μου φίλος συνέχισε ¨να ένα καλό σημάδι ότι η Ελλάδα θα πορευτεί ανεξαρτήτως τι κουβαλάει στην τσέπη της αλλά θα προχωρήσει με αυτό που έχει στην ψυχή της.¨

ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!


ÓÅÉÓÌÏÓ 6,5 ÑÉ×ÔÅÑ ÓÔÏ ËÅÙÍÉÄÅÉÏ ÐÅËÏÐÏÍÍÇÓÏÕ
ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ 3/10/2015 / ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ… Οι Πρώτες Εμπλοκές Ρωσικών και Τουρκικών Πολεμικών Αεροσκαφών

ΕΜΠΛΟΚΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν η για πρώτη φορά παραβίαση, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που βομβαρδίζουν στόχους στην Συρία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στις 3 Οκτώβριου και ώρα 12,8 μ.μ, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο στην επαρχία του Hatay, στα τουρκοσυριακά σύνορα στην περιοχή της Μεσογείου.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στην τουρκική πολεμική αεροπορία και απογειωθήκαν τουρκικά F-16 που έσπευσαν στην περιοχή για να αποτρέψουν πιθανή νέα παραβίαση εκ μέρους των ρωσικών μαχητικών.
Για το γεγονός αυτό το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε στην Άγκυρα των Ρώσο πρέσβη για να του επιδώσει νότα διαμαρτυρίας για την παραβίαση, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, του εναέριου χώρου τους. Για το ίδιο θέμα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, υπήρξε τηλεφωνική επαφή μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Ferıdun Sınırlıoğlu και του Ρώσου συναδέλφου του, Σεργκέι Λαβρώφ, το περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε γνωστό.
Διαμαρτυρηθήκαν οι Τούρκοι για την παραβίαση του εναέριου χώρου τους όταν την ίδια ώρα σχεδόν καθημερινά τα τουρκικά F-16 παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς καμία διπλωματική διαμαρτυρία από ελληνικής πλευράς. Βλέπετε δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Το θέμα προβλέπεται να έχει και συνέχεια και όπως φαίνεται οι Τούρκοι βρήκαν τον… «μάστορα» τους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr