Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Σενάριο ελληνοτουρκικού πολέμου – Ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη

ΒΙΝΤΕΟ: Σενάριο ελληνοτουρκικού πολέμου – Ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι Τούρκοι ονειρεύονται πως θα πάρουν τα ελληνικά νησιά, την Κύπρο, ακόμα και Θεσσαλονίκη ή την Κρήτη.
Αναφέρουν μάλιστα πως «όπως ήρθαν οι Έλληνες στα νησιά …Έτσι και θα φύγουν».
Καλά τα όνειρα, «φίλοι» Τούρκοι, αλλά θα παραμείνουν όνειρα.

Διαβάστε προσεχτικά: Αυτό αποφάσισαν το 2018 για την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε προσεχτικά: Αυτό αποφάσισαν το 2018 για την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το 2018 θα μπει με άγριες διαθέσεις εναντίον των Ελλήνων, καθώς το Κράτος είναι αποφασισμένο να προχωρά σε πλειστηριασμούς ακινήτων ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές.
Στο στόχαστρο, όπως μεταδίδεται, 4.2 εκατομμύρια φορολογούμενοι που έχουν απλήρωτα χρέη στην Εφορία.

Με εντολή Τραμπ έρχεται "οικονομικό κραχ" στον ΟΗΕ; - Αποσύρονται σταδιακά οι ΗΠΑ

Με εντολή Τραμπ έρχεται "οικονομικό κραχ" στον ΟΗΕ; - Αποσύρονται σταδιακά οι ΗΠΑ
Του Άρη Δημόπουλου
Έχοντας πλέον τον "αέρα" από τις τελευταίες του πολιτικές και οικονομικές νίκες στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιεί μία από τις μεγάλες του υποσχέσεις-απειλές, εξωθώντας τις ΗΠΑ εκτός ΟΗΕ και επιφέροντας ένα "οικονομικό κραχ" σε πολλά παγκόσμια προγράμματα που τρέχουν.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ : «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ»!


ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ : «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ»!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια πολύ χαρακτηριστική δήλωση ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, τόνισε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για την διεξαγωγή όλων των ειδών του πολέμου και να υπερασπιστούν τα εδάφη της τουρκικής δημοκρατίας.

Έρχεται μείζονα ελληνοτουρκική κρίση: Στις 31/12 καταπλέει στην Τουρκία θαλάσσιο γεωτρύπανο – Ερευνες σε Μεγίστη – Κύπρο

Ειδικός σχεδιασμός σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, καταρτίζεται από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια μείζονα ελληνοτουρκική κρίση που έρχεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ή μήνες στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο: Το πρώτο πλοίο γεωτρύπανο της Τουρκίας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή το αργότερο τέλη Φεβρουαρίου του 2018, ξεκινά γεωτρήσεις σε νοτιοανατολικό Αιγαίο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βάσει των χαρτών που δημοσίευσε η τουρκική κυβέρνηση και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στα δυτικά του νησιού.
Το πλοίο Deepsea Metro 2 (φωτό), κορεάτικων συμφερόντων, απέπλευσε ήδη από λιμάνι της Νορβηγίας και μέχρι την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταπλεύσει σε τουρκικό λιμάνι (Σμύρνη ή Αλικαρνασσό).
Ναυπηγήθηκε μόλις το 2011, έχει μήκος 229 μ. και δυνατότητα διεξαγωγής γεωτρήσεων σε μέγιστο βάθος 40.000 ποδών.
Το πλοίο θα εκτελέσει τις έρευνας κατόπιν εντολής της Τrkish Petroleum Corporation (TPAO) και θα συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.
Μία Μοίρα τουρκικών μαχητικών θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν αντίδραση στην τουρκική κίνηση.
Σημειώνεται ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2017 η Τουρκία διεξάγει σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο χρησιμοποιώντας το πλοίο Barbaros Hayrettin Paşa, αλλά το Deepsea Metro 2 θα είναι το πρώτο πλοίο γεωτρύπανο που θα χρησιμοποιήσει.
Η περιοχή νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά του συμπλέγματος των νησιών της Μεγίστης (Καστελόριζο) και το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.θα είναι οι αρχικοί βασικοί στόχοι των τουρκικών παράνομων γεωτρήσεων.
Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα. Η διαλκαδική Δύναμη “Δ” θα τεθεί σε ετοιμότητα, αλλά το ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό παρά στρατιωτικό: Η πολιτική βούληση και η πολιτική αντίδραση θα προηγηθεί και το ερώτημα είναι ποιες χώρες θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας και τη Τουρκίας από την σοβαρή κρίση με την οποία επιχειρεί η Τουρκία να “κατακτήσει” de facto θαλάσσιες περιοχές και δικαιώματα που δεν έχει.
Ηδη η Αγκυρα εξέδωσε σειρά NAVTEX δεσμεύοντας περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ για την εβδομάδα από 18 ως 25 Δεκεμβρίου με ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα με τη NAVTEX 1350/17 εξαγγέλθηκαν «στρατιωτικές ασκήσεις, επιχειρήσεις υποβρύχιες και επιφανείας για την προστασία και ανακατάληψη κρίσιμων υποδομών» (“military trainings, underwater and surface operations for protection and re-securing of critical infrastructure), ενώ με τη NAVTEX 1352/17 δεσμεύθηκε μεγάλο τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ για «ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από τουρκικό πολεμικό πλοίο» (“turkish warship tow underwater device”)
Με τη NAVTEX 1357/17 εξαγγέλθηκαν «στρατιωτικές ασκήσεις, υποβρύχιες επιχειρήσεις και ασκήσεις με πραγματικά πυρά» (“military trainings, underwater operations and live firing exercises”) νοτιοδυτικά της Κύπρου.
Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, στην άσκηση νοτιοδυτικά της Κύπρου συμμετείχαν οι φρεγάτες Gediz (F-495) τύπου Perry και Barbaros (F-244) τύπου MEKO, οι πυραυλάκατοι Kalkan (P-331), Mizrak (P-332), Bora (P-338) και Meltem (P-334) τύπου Kilic, το πετρελαιοφόρο Akar (A-580) καθώς και 4 ομάδες βατραχανθρώπων της SAT, ενώ πιθανολογείται και η συμμετοχή υποβρυχίων.
Χρησιμοποιούν ως εργαλείο επίτευξης των στόχων τους, μεγάλη στρατιωτική δύναμη και κατοχυρώνουν σε πρακτικό επίπεδο αυτό που θέλουν.
Σχετικά με την επικείμενη διεξαγωγή παράνομων γεωτρήσεων από τουρκικής πλευράς στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στις 19 Δεκεμβρίου ότι η Λευκωσία έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει τις απειλές της Τουρκίας, στην κυπριακή ΑΟΖ.
Πώς και με ποιο τρόπο; Ο Β. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αποτελεσματική της πολιτική και με αυτήν θα πορευθούμε και στην συνέχεια”.
Θαύματα δεν γίνονται: Υπάρχουν εγγυήσεις από το Ισραήλ ή την Αίγυπτο; Γιατί η Αθήνα δεν είναι σε κατάσταση να υπερασπιστεί τίποτα, πέραν των συνόρων της και αυτά με το… ζόρι.

Περίεργη Φωτεινή ακτίνα και χοάνη παρατηρήθηκε πάνω από την Ρωσία.


Σήμερα στις 6 το πρωί στις νότιες περιοχές της Ρωσίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Voronezh παρατηρήθηκε μία ασυνήθιστη λάμψη στον ουρανό,όπως γράφουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ισχυρή καρδιακή προσβολή υπέστη ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος


Ισχυρή καρδιακή προσβολή την Κυριακή (Παραμονή Χριστουγέννων) το πρωί φέρεται να υπέστη ο 87χρονος αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.
Σύμφωνα με ουγγρικά δημοσιεύματα που επικαλείται το YourNewsWire, ο Τζορτζ Σόρος υπέστη την καρδιακή προσβολή ενώ επιθεωρούσε μια νέα πτέρυγα στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ίδρυσε και χρηματοδοτεί στη Βουδαπέστη.

Ποια ξένα funds ετοιμάζονται για «απόβαση» στην Ελλάδα


Tις προάλλες ξένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα φιλοξένησε δηλώσεις ξένων Hedge Funds managers που επιδεινύκνυουν 
ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όπως το Brevan Howard, το Amber Capital. Υπάρχει, όμως, μια διαφορά. Άλλο πράγμα είναι κατέχω θέσεις, κι άλλο πράγμα ενδιαφέρομαι να αποκτήσω.

Αντί για Ευχές… Βαρά Καμπάνες ο Στρατηγός Φράγκος και δεν είναι για τα Χριστούγεννα!



Βαρά Καμπάνες ανήμερα των Χριστουγέννων ο Στρατηγός Φράγκος και δεν είναι για την έλευση του Θεανθρώπου …
Αλλά δεδομένη είναι η αγωνία του  για τον τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της Πατρίδας που πάει να χαθεί ,απο τους εμάς τους ίδιους!

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι “παίξε-γέλασε”: Είναι μία σοβαρή εθνική υπόθεση…


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για το Σκοπιανό και ήδη, μερικοί 
δημοσιογράφοι που ρέπουν προς τον κιτρινισμό, το έχουν λύσει! Υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε μία ανάσα από το τέλος των διαπραγματεύσεων, ξεχνώντας ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα ξεπεράσει σε χρόνο το Κυπριακό και το Μεσανατολικό μαζί. Υπό την έννοια ότι ο κ. Μάθιου Νίμιτς, και εμείς που τον καλύπτουμε όλα

Αμετάβλητη η θέση της Αλβανίας στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ



Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας,  αντέδρασε άμεσα μετά την ψηφοφορία επί του ψηφίσματος του ΟΗΕ, δηλώνοντας ότι δεν αποδέχεται την απόφαση των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πώς καθορίζει τη μοίρα των ΗΠΑ η πολιτική δειλία...


 Η μοίρα των εθνών συχνά καθορίζεται από τις επιλογές μερικών ατόμων σε μια συγκεκριμένη περίοδο της Iστορίας. Στις ημέρες μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με... 

«Μοντέλο για Τουρκία και Ουκρανία το Brexit»...



Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
Μια «έξυπνη» συμφωνία Brexit θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μοντέλο για τις μελλοντικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με...

Συγκεντρώσεις της ΛΑΕ στα Ειρηνοδικεία...


κατά των πλειστηριασμών...

Κάλεσμα στα ειρηνοδικεία της χώρας κατά των πλεισηριασμών αυτή την Τετάρτη, απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα.

Θα δούμε το 2018 την εκπλήρωση της «προφητείας» του Economist για το νέο παγκόσμιο νόμισμα;


YourNewsWire ΚΟ - Το περιοδικόEconomist(που ελέγχεται από την ισχυρή οικογένεια Rothschild, που θεωρούν τους εαυτούς τους ως «κηδεμόνες της κληρονομιάς του περιοδικού TheEconomist»), δημοσίευσε ένα άρθρο πριν από 30 χρόνια, το οποίο υπογράμμισε το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου νομίσματος μέχρι το έτος 2018.

«Πάρτε μέτρα για την κακοκαιρία»...


Οδηγίες προς τους πολίτες για την επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη...

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, από...

Οι «Ενωμένοι Αριστεροί» καλούν σε «εμπρησμό» των Χριστουγέννων από την Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Οι «Ενωμένοι Αριστεροί» καλούν σε «εμπρησμό» των Χριστουγέννων από την Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στην Ισπανία οι «Ενωμένοι Αριστεροί», συνασπισμός αριστερών κομμάτων, μεταξύ των οποίων και το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας, έδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πως νιώθουν για τα Χριστούγεννα, μη διαφέροντας, σε αυτό το θέμα, από τους μουσουλμάνους.

Το κάλεσμα Πούτιν-Τραμπ στους Έλληνες και η λέξη που τους «ανατριχιάζει» (ΦΩΤΟ)

Το κάλεσμα Πούτιν-Τραμπ στους Έλληνες και η λέξη που τους «ανατριχιάζει» (ΦΩΤΟ)

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Αμνηστία και κατάργηση του φόρου 13% επί των κερδών σε εταιρείες που επαναπατρίζουν κεφάλαια από το εξωτερικό προτείνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Τραμπ ρίχνει τους φόρους, για όλους, σε ιστορικό χαμηλό για την ιστορία των ΗΠΑ.
Είναι σαφές πως οι δύο ηγέτες επιθυμούν την ανάπτυξη στην χώρα τους, σε αντίθεση με τον μαρασμό που επιβάλλεται στους Έλληνες, τους οποίους υπάρχει μία και μόνο λέξη που τους «ανατριχιάζει», όπως θα δείτε στο τέλος του άρθρου.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, με εντολή Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι το υπουργείο του προτείνει την εκ νέου χορήγηση φορολογικής αμνηστίας σε όλους όσοι θα επιλέξουν να επαναπατρίσουν κεφάλαια το 2018 και για τουλάχιστον έναν χρόνο.
Παράλληλα, ο Ρώσος ηγέτης αποφάσισε να καταργηθεί ο φορολογικός συντελεστής 13% για τις μεταφορές κεφαλαίων στην Ρωσία από μέρους επιχειρήσεων.
Με απλά λόγια, τα Κρεμλίνο διευκολύνει τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ρωσία και να παράξουν κέρδος, από το οποίο θα ωφεληθεί το Κράτος και η κοινωνία.
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!
Το ίδιο φυσικά πράττει και ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ο οποίος αποφάσισε την μεγαλύτερη μείωση φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ.
Και οι δύο καλούν, κατά κάποιον τρόπο, τους Έλληνες να επιχειρήσουν εκεί!
Τους προσφέρουν αυτό που δεν μπορούν να έχουν στην Ελλάδα: Ελευθερία να δουλέψουν!
Αυτή είναι η λέξη που «ανατριχιάζει τους Έλληνες και για αυτό την παίρνουν μαζί τους, όπου κι αν πάνε, όπως θα δείτε στην φωτογραφία από την παλιά Αμερική, όπου έσπευσαν για να δουλέψουν ελεύθερα!
Το «καφενείο της ελευθερίας» πρέπει να δώσει την θέση του στο «Καφενείο η Ελλάς»!


el.gr

Οι ΗΠΑ απαντούν στον ΟΗΕ μειώνοντας τη συμμετοχή τους κατά 285 εκατ δολάρια μετά το ψήφισμα για την Ιερουσαλήμ



Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μείωση στην οικονομική συνεισφορά τους στον ΟΗΕ κατά 285 εκατ δολάρια για τη διετία 2018-2019 σε μια κίνηση-απάντηση στο ψήφισμα για την Ιερουσαλήμ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:Οι ΗΠΑ περικυκλώνουν την Τουρκία με χιλιάδες στρατεύματα!


ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Έξαλλοι είναι οι Τούρκοι με το αμερικανικό Πεντάγωνο θεωρώντας ότι  στοχεύει δυναμικά να αλλάξει τον χάρτη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου  δημιουργώντας έναν «αμερικανικό άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό κόλπο.

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ:ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!


Το 2017 βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου...
με το 2018 να περιμένει για να μπει, αλλά φέρνοντας μαζί του και πολλά νέα σκληρά μέτρα για τους Ελληνες πολίτες.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:Συμβούλιο πολέμου στην Νορβηγία!


Άκρως απίθανα πράγματα συμβαίνουν στις ΗΠΑ...
τα οποία δείχνουν ότι είτε  ο πρόεδρος Τραμπ έχει «παραγκωνιστεί» είτε μπορεί και να μην «συμμετέχει» στα δρώμενα του Πενταγώνου ή τουλάχιστον να τα «αγνοεί»... 

Παράταση του προγράμματος προσαρμογής έως το 2022



Η λήξη των μνημονίων δεν προσθέτει βαθμούς ελευθερίας στη διαμόρφωση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η χώρα.
Αντίθετα, αφαιρεί. Με τις αγορές δεν μπορείς να παζαρέψεις, όπως γίνεται με τους θεσμούς.

Η επίθεση των Κομμουνιστών κατά της δημοκρατάις ξεκίνησε: ..Bonus στους εφοριακούς για να επιτεθούν στη μεσαία τάξη και να διαλύσουν τα μικρές επιχειρήσεις!

Με ειδικά βραβεία κομμουνιστικής ξεφτίλας ακόμη και bonus για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί κυρίως όσον αφορά τις εισπράξεις, αλλά και για τη...
διενέργεια επιτόπιων ελέγχων σε κακομοίρηδες επιχειρηματίες της μεσαίας τάξης και ελέγχων δίωξης κατά πλανόδιων μικροπωλητών  θα ανταμείβονται τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. (Τα νέας Τάγματα Εφόδου του Τσακαλώτου και των Κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αστικής τάξης)