Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Το βέβαιο είναι ότι θα γίνει πόλεμος! Δείτε γιατί...


Η ιταλική ΕΝΙ ανακοίνωσε στις 30 Αυγούστου 2015 την ανακάλυψη ενός γιγαντιαίου κοιτάσματος στην ΑΟΖ της Αιγύπτου-η οποία συνορεύει με την Κυπριακή- το κοίτασμα ZOHR.
Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι τα κοιτάσματα της αν. Μεσογείου, δηλαδή αυτά νοτίου της Κρήτης,της Κύπρου, του Αιγαίου και του Ιονίου είναι πλέον όχι απλά αξιοποιήσιμα άλλα ικανά να ανατρέψουν την παντοκρατορία των Αράβων πετρελαιοπαραγωγών.
Η τιμή του πετρελαίου συνεχώς πέφτει. Ο λόγος είναι η σύμπραξη ΗΠΑ -Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να χτυπήσουν την Ρωσική οικονομία που βασίζεται στις εξαγωγές υδρογονανθράκων.
Όμως υπάρχουν και άλλες πτυχές που μας διαφεύγουν. Η Σαουδική Αραβία βλέπει με τρόμο να στεγνώνουν τα κοιτάσματα της. Βέβαια ποτέ δεν το ανακοίνωσε αλλά εάν παρατηρήσει κανείς τις εξαγγελίες της Σαουδικής Αραβίας σε ότι αφορά τα ενεργειακά εύκολα καταλαβαίνει ότι μέχρι το 2030 τα κοιτάσματα της στεγνώνουν. Η Σαουδική Αραβία εισάγει σήμερα λαθραία πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος το οποίο έχει καταλάβει πετρελαιοπηγές του Ιράκ. Το πετρέλαιο αυτό το βαφτίζει Σαουδαραβικό και το ρίχνει στη αγορά πρώτον για να καλύψει την ένδεια της σε κοιτάσματα και δεύτερο για να αυξήσει την παραγωγή που φέρνει την πτώση των τιμών.
Ένας άλλος παραγοντας για την τεχνητή πτώση των τιμών από τους Άραβες είναι να καταστήσουν την εξόρυξη των Ελληνικών και γενικά Μεσογειακών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων ασυμφορη. Τα κοιτάσματα αυτά για να εξορυχθούν με κέρδος πρέπει η τιμή του πετρελαίου να βρίσκεται στα 60 δολ το βαρέλι και πάνω. Για τους Άραβες η πτώση των τιμών αποτελεί κόλαφο για την οικονομία τους αλλά τουλάχιστον εμποδίζουν άλλες χώρες όπως η Αίγυπτος και η Ελλάδα να μπούνε στην αγορά. Η δε Αίγυπτος αποτελεί το κόκκινο πανί για τους Σαουδάραβεςδιότι παρόλο που αποτελεί μουσουλμανική σουνιτκή χώρα έχει ξεφύγει από τα νύχια του ισλαμισμού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του πρωην προέδρου Μορσί ο οποίος χρηματοδοτούνταν από την Σαουδική Αραβία και ανετράπη από τον σημεριμενό κοσμικό πρόεδρο Αλ Σίσι.
Η Αίγυπτος είναι απαραίτητη στους Σαουδάραβες και Καταριανούς διότι ελέγχει την διώρυγα του Σουέζ  την μοναδική δίοδο για την εξαγωγή αερίου με τάνκερ προς την Ευρώπη και Γερμανία.
Η Αίγυπτος όχι μόνο ξέφυγε από τους ισλαμιστές αλλά έχει συνταχθεί στο πλευρό της Ρωσίας και σαν μην έφτανε αυτό  τελευταία ανακάλυψε και τεράστια υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που απειλούν να καταστήσουν τους ''στεγνωμένους'' Σαουδάραβες από πετρελαιοπαραγωγούς σε απλό βενζινάδικο.
Ωστόσο πολύ δύσκολα οι τιμές πετρελαίου θα παραμείνουν χαμηλά εφόσον η Σαουδική οικονομία παρουσιάζει ελλέιματα τα όποια μαλίστα επειδεινώνονται με τον πόλεμο στην Υεμένη.
Το δίλημμα των Αράβων είναι είτε η αύξηση των τιμών και η είσοδος σε μερικά χρόνια νέων παραγωγών όπως η Ελλάς και η Αίγυπτος είτε η τεχνητή διατήρηση των τιμών χαμηλά με καταστροφή της οικονομία της.
Υπάρχει βέβαια και η τρίτη εναλλακτική, ο γενικευμένος πόλεμος σε Μ Ανατολή με την αιγίδα των ΗΠΑ,πόλεμο που ήδη έχει αρχίσει με το Ισλαμικό Κράτος το οποίο έχει εισβάλει σε Ιράκ και Συρία. Το ισλαμικό κράτος χρηματοδοτείται από την Σαουδική Αραβία και Κατάρ και έχει ως στρατηγικό στόχο την μεταφορά του πολέμου στην Τσετσενία και στην Ευρώπη δια μέσω Ουκρανίας και βόρειας  Αφρικής.Με τον πόλεμο αυτό τα υποψηφια πετρελαιοπαραγωγά κράτη θα ασχοληθούν με την επιβίωσή τους και όχι με την εξόρυξη η οποία απαιτεί σταθερότητα και επενδύσεις σε ειρηνικό περιβάλλον.






voice news

Τα Σχέδια στο ΦΩΣ: «Ευρωπαϊκό Υπερκράτος»


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΠΕΡΚΡΑΤΟΣΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Τα σχέδια για μια «στενότερη » ΕΕ κρύβουν την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού υπερκράτους», τονίζει σήμερα σε δημοσίευμά της η Daily Mail η οποία είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Brexit.
Και συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα:
«Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Σταϊνμάγιερ και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν Μαρκ Αρό παρουσίασαν την πρόταση τους για την ολοκλήρωση της ΕΕ η οποία θα βασίζεται σε τρεις βασικούς τομείς: Την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, τη μεταναστευτική κρίση και την οικονομική συνεργασία.
Το σχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως »τελεσίγραφο» στην Πολωνία, και αξιώνει μεταξύ άλλων από τα κράτη μέλη να μεταβιβάσουν τον έλεγχο των συνόρων, την οικονομική τους διαχείριση και το στρατό τους υπό τον έλεγχο της ΕΕ.
Ο ΥΠΕΞ της Τσεχίας ανάφερε ότι τα τέσσερα ανατολικότερα μέλη της ΕΕ έχουν επιφυλάξεις σχετικά με την προτεινόμενη κοινή πολιτική ασφαλείας.
Τα ανατολικά κράτη της ΕΕ έχουν γίνει πιο… νευρικά σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα ασφαλείας από τη στιγμή που η Μόσχα, το 2014, με τις γνωστές τακτικές της προχώρησε στην προσάρτηση της Κριμαίας.
Η Πολωνική δημόσια τηλεόραση TVP περιέγραψε το γαλλο-γερμανικό σχέδιο ως »τελεσίγραφο» που σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό »υπερκράτος που κυριαρχείται από τα μεγάλη έθνη». Ο Αρό από την πλευρά του περιέγραψε την πρόταση ως »συνεισφορά» προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις στην ίδια κατεύθυνση.
Σύμφωνα εμ τη Daily Express, η εννιασέλιδη έκθεση έχει εξοργίσει τον Πολωνό ΥΠΕΞ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι «αυτή δεν είναι μια καλή λύση επειδή η ΕΕ από τη στιγμή που δημιουργήθηκε πολλά έχουν αλλάξει. Το κλίμα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι διαφορετικό. Η Ευρώπη και οι ψηφοφόροι μας δεν θέλουν να δώσουν την Ενωση στα χέρια τεχνοκρατών».
Η Exrpess αναφέρει ακόμη ότι στο εν λόγω έγγραφο σημειώνεται ότι Γαλλία και Γερμανία »θα προσπαθήσουν για μια πολιτική ένωση στην Ευρώπη» καθώς και ότι «καλούν όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν».
Το έγγραφο αυτό έρχεται μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και το Brexit, το οποίο σόκαρε την Ευρώπη και έκανε πολλά ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, σε Γαλλία και ανατολική ΕΕ, να ζητήσουν διεξαγωγή αντίστοιχων δημοψηφισμάτων στις χώρες τους, ενέργειες που η Ευρώπη κριτίκαρε ως φεντεραλιστικές.
Σε μια κοινή τους δήλωση χθες οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας ανέφεραν ότι η ΕΕ »πρέπει να αφοσιωθεί στις ανησυχίες που εκφράζουν οι πολίτες της». Στη δήλωσή τους οι τρεις ηγέτες ανάφεραν ότι η ΕΕ είναι μια μεγάλη επιτυχία και ότι το μπλοκ είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση της «της οικονομική και κοινωνικής προόδου των λαών μας και την ενίσχυση του ρόλου της Ευρώπης στον κόσμο».
Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Ιταλός Πρωθυπουργός αναγνώρισαν ότι η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει μόνο αν υποστηρίζεται από τους ανθρώπους της».
1
2

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥΤΙΝ: «Ισχυρές ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για απάντηση σε προκλήσεις, εκβιασμούς, πιέσεις»


putin1
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε σε αξιωματικούς του στρατού και αποφοίτους στρατιωτικών ακαδημιών, σε επίσημη τελετή υποδοχής στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα.
«Σήμερα λύνουμε πολλά εθνικά έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά το πιο σημαντικό είναι αναμφίβολα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένας σύγχρονος και καλά εξοπλισμένος ευκίνητος στρατός και ένα επίσης δυνατό ναυτικό, εγγυώνται την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της πατρίδας. Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι ένα σημαντικό επιχείρημα εναντίον οποιωνδήποτε προσπαθειών πρόκλησης, εκβιασμού ή πίεσης εναντίον της χώρας μας», ανέφερε αρχικά ο Πούτιν.
Και συνέχισε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η δύναμη μάχης του στρατού και του ναυτικού βασίζονται στα υψηλότατα επαγγελματικά προσόντα των στελεχών τους, την ικανότητά τους να εργαστούν αποτελεσματικά με τα τελευταία μέσα και τις μεθόδους του πολέμου. Και πρώτα απ ‘όλα χρειαζόμαστε αξιωματικούς, οι οποίοι είναι σε θέση να διαχειριστούν επιδέξια τα στρατεύματα».
«Η στρατηγική πορεία μας προς τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει αμετάβλητη. Οι επιχειρήσεις των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής και του Ναυτικού μας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, απέδειξαν ότι η πορεία αυτή ήταν σωστή και διεξήχθη αποτελεσματικά. Θα συνεχίσουμε τη βελτιστοποίηση της δομής και της αριθμητικής δύναμης του στρατού και του ναυτικού, καθώς θα φέρουμε το σύστημα της στρατιωτικής διακυβέρνησης και του συντονισμού των στρατιωτικών μονάδων σε ένα νέο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης μας με τους συμμάχους μας».
«Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, για την εξάλειψη των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών, καθώς και τη γενναία καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς. Καθήκον σας είναι να διασφαλιστεί το κράτος δικαίου, η συνταγματική και δημόσια τάξη, καθώς και τα δικαιώματα των πολιτών μας».





hellasforce

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Δείτε τους!! Πρώτη μούρη στο καβούρι στην Συναγωγή Αθηνών οι εθνοπατέρες μας!!!


synagogi
Τὶ καλὰ ποὺ θὰ ἦταν…
Νὰ εἴχαμε καὶ ἕναν, μόνον ἕναν, ποὺ θὰ ὑπηρετοῦσε τὴν Ἑλλάδα…
…κι ὄχι τὸ Ἰσραήλ…
…πόσο διαφορετικὰ θὰ ἦσαν ὅλα!!!
Συναγωγὴ Ἀθηνῶν Μπὲθ Σαλὸμ
Μέσα στὶς ἑβραϊκὲς συναγωγὲς οἱ φερόμενοι ὡς ἕλληνες πολιτικοὶ στέκονται σούζα!!!
Πιὸ σιωνιστὲς οὐδέποτε…
Ἤ, ὀρθότερα, πιὸ ξεφτίλες οὐδέποτε.
Διότι πάντα ἔτσι ἦταν…
…ἀλλὰ διατηροῦσαν καὶ κάποια προσχήματα.
Τώρα οὔτε κι αὐτά.
Φιλονόη
Υ.Γ. 1. Ἐκεῖνο τό «βρῆκε ὁ γύφτος τήν γενιά του…» τό θυμόμαστε;
Υ.Γ.2. Ὄχι, δὲν εἶναι ἑβραιόδουλοι. Εἶναι μέλη, ζωντανά, σεβάσμια καὶ ὑπάκουα τῆς φυλῆς τῶν …«περιουσίων»!!!
Υ.Γ.3. Πατριῶτες εἶναι… ἀλλὰ τῆς δικῆς τους πατρίδος… Τῆς δικῆς μας ὄχι.





http://www.makeleio.gr/

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ρωσοτουρκική “ναυμαχία” στο Αιγαίο!!!


590_37816f065f291ab5ad10fbfd3230a7db
“Ρωσοτουρκικές ναυτικές αντιπαραθέσεις στο Αιγαίο! Όπως πληροφορεί το Militaire.gr νοτιοανατολικά της Σκύρου πλέει ομάδα πολεμικών πλοίων του ρωσικού ναυτικού,που συνοδεύουν το υποβρύχιο STARY OSKOL.
Στην καρδιά του Αιγαίου,λοιπόν οι τούρκοι έχουν στείλει φρεγάτα τους,προφανώς με εντολή και …καπέλο ΝΑΤΟ και προσπαθούν να εντοπίσουν το ρωσικό υποβρύχιο! Το ελικόπτερο της τουρκικής φρεγάτας έχει απονηωθεί αρκετές φορές για τον εντοπισμό του,χωρίς να τα έχει καταφέρει!
Να υποθέσουμε ότι το τουρκικό ελικόπτερο παρά το γεγονός ότι πετά με “νατοϊκή αποστολή” δεν θα έχει εημερώσει καν τις ελληνικές αρχές για τις πτήσεις του; Κι αν είναι έτσι μήπως θα πρέπει να αναχαιτιστεί;






hellasforce

Όταν τα Ελληνικά Απάτσι προσγειώνονται στο λιμάνι του Αποστόλου Παύλου τρομάζουν τους Νεοθωμανούς!


φώτο 1 ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
Τα πράγματα όμως τώρα αλλάζουν δραματικά και πρέπει να περιμένουμε ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ.
Η φετινή χρονική συγκυρία μοναδική .
Το 5ο κατά σειρά air show ( 25-26 Ιουνίου ) πάνω από το στρατηγικό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου της Αν. Μακεδονίας μέσα στα εορταστικά πλαίσια των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΠΟΛΗΣ και της μνήμης του Αποστόλου των Εθνών που αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο λιμένα αυτόν , ο οποίος λευτερώθηκε από τους τούρκους και βουλγάρους ανήμερα των ημερών της εορτής του .
Συγκυρία που ΕΊΧΕ ΑΠΟ ΟΛΑ…
Από την μία πλευρά ένα εκκωφαντικό Brexit που δίνει ηχηρό μήνυμα συγκλονιστικών ανατροπών στην γηραιά ήπειρο.
Από την άλλη πλευρά ένα ξεσαλωμένο νεοθωμανό Σουλτάνο που δίνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια δράττοντας την ευκαιρία της αποδυνάμωσης της ΕΕ.
¨Τουρκικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη κυκλώνουν την Σκύρο και τα Ψαρά καθώς η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX η οποία δεσμεύει την περιοχή ενδιάμεσα στα δύο νησιά!
Η τουρκική NAVTEX αναφέρει τον όρο GUNNERY EXERCISE που σημαίνει δηλαδή ότι θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά. Διαβάζοντας τις ημερομηνίες η δέσμευση των περιοχών επιχειρείται να γίνει από τις 11 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου.¨ 27Ιουνίου 2016 των Θεόφραστου Ανδρεόπουλου και Μαρίνας Νικολάκη http://www.pronews.gr/portal
ΚΑΙ στην μέση αυτών των γεγονότων οι ΑΓΓΕΛΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και αυτής της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού με τις τεχνικές πολεμικής επίδειξης το διήμερο αυτό να δίνουν ένα πολύπλευρο μήνυμα
Α. προς τον Ελληνικό Λαό
¨-είμαστε παιδία σας , έτοιμα να θυσιαστούμε για τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα στην Ευρώπη¨
Β. προς τις νεοθωμανικές επιλογές.
¨ – μολών λαβέ , αν τολμήσετε θα είναι μια ευκαιρία να βυθομετρήσετε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ ¨
Γ. προς την ΙΣΤΟΡΙΑ του Ρωμαίικου Γένους μας.
Η Ιστορία πάνω από αυτόν τον Λιμένα διέγραψε μοναδικούς πολιτισμικούς και πνευματικούς κύκλους στο Παγκόσμιο στερέωμα …και σήμερα ευλογούσε τα γνήσια παιδιά της, τους ¨ΑΓΓΕΛΟΥΣ της Π.Α¨
Πρέπει την Ελλάδα μας να την κάνουμε Χριστοφρούριτη… αν θέλουμε να επιβιώσουμε μέσα στο ¨Παγκόσμιο Γίγνεσθαι¨
Αυτό έκαναν και οι πρόγονοι μας οι Ρωμιοί που είχαν μνήμη εκκλησιαστικής ιστορίας και Ορθοπραξίας και το μέρος αυτό που αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος με την υπόλοιπη Αποστολική Συνοδεία το ονομάτισαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και κατέστησαν την πολιτεία αυτή ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟ και ΧΡΙΣΤΟΦΡΟΥΡΙΤΗ.
Σήμερα που ο δαίμονας του νεοθωμανισμού βγήκε από το καβούκι του και κάνει ¨εγκληματικές τρέλες¨ δείχνοντας το αποτρόπαιο ανθρωποκτόνο προσωπείο του στα πλάτη και τα μήκη της οικουμένης… στέκεται η μοναδική Χριστώνυμος ιστορία της πατρίδας μας συνολικά με την μαρτυρική , ομολογιακή και αγωνιούσα με τα τεκταινόμενα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…
ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ,
γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται
και για την «Ὑπερμάχῳ Στρατηγῷ» ισχύει το ρηθέν:
«ἀθέων ἀγαρηνῶν τὰ βέλη σύντριψον Δέσποινα καὶ πάσαν ἐπιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον καὶ φύλαττον, ἵνα πόθῳ Σὲ δοξάζομεν»…
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.
Παραμερίζοντας τα συντρίμμια της «νέας εποχής» που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίϊκης ιστορίας μας, δηλ. της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσής μας πρέπει να ανατρέξουμε στο ηρωϊκό παρελθόν του γένους μας.
Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο – καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης.
Να γιατί την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γης… με πρώτο στόχο να διασπάσουν το Ελληνικό από το Χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.
Άραγε αναρωτηθήκαμε που έγινε αυτή η ένωση των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών, στον δικό μας μάλιστα Ελλαδικό χώρο και από εδώ αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός;
Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, εξ” αιτίας του οράματός ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα, αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στον τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας, στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας.
Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαίϊκη Ευρωπαϊκή Επικράτεια.
Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεανθρώπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.
Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.
Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου «είδαν» την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιας ολόκληρης πολιτείας.
Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις, την Θεϊκή και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.
Από τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ., αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ., όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλα.
Αυτήν την «δόξα» της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ., παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΪΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη Βυζάντιο, για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε…
Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον «εξισλαμισμό» του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ Πόλεως με ένα άλλο παράξενο και ακαταλαβίστικο όνομα, όπως είναι αυτό της Καβάλας.
Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη, έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα.
Τα πράγματα όμως τώρα αλλάζουν δραματικά και πρέπει να περιμένουμε ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ.
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού με τον κόπο και τον ιδρώτα τους να δείξουν την υψηλή κατάρτιση και φυσικά όλοι οι συντελεστές αυτής της επίδειξης ( πολιτικό-έδαφους και ιπτάμενο δυναμικό ) πήραν δικαιωματικά τις ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΣ ευλογίες που τους αντιστοιχούσαν από την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ του κάστρου που στέκει ιστορικά απτόητη στο διάβα των αιώνων και περιβλέπει τον κάτωθι αυτής λιμένα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.
ΦΩΤΟ 2 (2)
Φώτο από on alert
Όλοι αυτοί έλαβαν ευλογίες σε κρίσιμες ημέρες που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν κρίσιμα πράγματα σε μια Ευρώπη που περιμένει και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ της, με την αναστήλωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της αληθινής ιστορικής παραδόσεως.
ΒΙΝΤΕΟ σχετικό με την πρόσφατη επονομασία του Λιμένα σε ΛΙΜΑΝΙ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας





hellasforce

«Τ Ρ Ι Σ Α Θ Λ Ι Α Σ Κ Ο Υ Π Ι Δ Ι Α»


ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΙ ‘ΣΟΪ’ …ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΛΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ;;;
ΣΧΟΛΕΙΑ 1
ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ & ΜΑΚΡΟΘΕΝ(…) ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
Πιστές καθ΄ολοκληρίαν ‘θεραπαινίδες’ εκείνων των εντολών, εκτελούν διαχρονικώς στο ΑΚΕΡΑΙΟ, τις κατασκότεινες οδηγίες… «Με αυτά τα «γράμματα» δηλητηριάζουν τις ψυχές και το μυαλό των παιδιών μας… Διαβάστε για του λόγου το αληθές, τις παρακάτω εικόνες με αποσπάσματα των εν λόγω φυλλάδων, που τις σερβίρουν για ΔΗΘΕΝ & ΤΑΧΑ …«σχολικά βιβλία» και φρίξτε!»
Η κυβέρνηση «Σημίτη» (ψάξτε στην Λαμία για την οικογένειά του, ο παππούς του ονομαζόταν Ααρών Αβούρ, ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ…) παρήγγειλε τη συγγραφή περίπου 150 σχολικών βιβλίων με εκσυγχρονιστικό χαρακτήρα…
Το ‘Παιδαγωγικό Ινστιτούτο’ τα ενέκρινε (ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ βεβαίως-βεβαίως!) και τα παρέδωσε στην κυβέρνηση Κ.Καραμανλή. Τελικά ενσωματώθηκαν στη σχολική ύλη γύρω στο 2005-07.
Γνωρίζουμε όλοι, πολύ καλά ένα από αυτά, το πολυσυζητημένο και Τ Ρ Ι Σ Α Θ Λ Ι Ο βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού. Ήταν όμως μόνο η κορυφή του παγόβουνου. (Και η «κυρία» Ρεπούση, ξεκίνησε ως καθηγήτρια γυμνασίου της Γαλλικής, στην Άρτα, το 1983! Όχι ασφαλώς ιστορικός, ούτε συγγραφέας!) Ας ρίξουμε μια ματιά στα υπόλοιπα εγχειρίδια.
Στο τετράδιο εργασιών του βιβλίου Γλώσσας Α Γυμνασίου (σ. 16) υπάρχει κείμενο με τίτλο «Οσάκις», αλλά θα του ταίριαζε και ο τίτλος «εισαγωγή στην παιδεραστία». Το κείμενο περιγράφει έναν δάσκαλο που επαναλάμβανε τη λέξη «οσάκις», στο άκουσμα της οποίας τα παιδιά χασκογελούσαν. Ρώτησε και έμαθε ο δάσκαλος, ότι «ο Σάκης» ήταν ένας …«ηλεκτρολόγος 20-25 ετών και τα είχε φτιάξει(!) με μια από τις μαθήτιρες, την Αλέκα. Ο πρώτος έρωτας της τάξεως».
ΣΧΟΛΕΙΑ 2
Στο βιβλίο Γλώσσας Γ Γυμνασίου (σ. 116) ο (ΑΝΘΕΛΛΗΝ έως της …οστεΐνης του!) Νίκος Δήμου, γράφει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα, καταπιέζει «τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, τους Σλαβόφωνους και τους Μουσουλμάνους» και …κακώς διαμαρτυρόμαστε(!) όταν αυτά καταγγέλονται από το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» στο οποίο «είναι υπερήφανος που ανήκει»! («Ήκμασεν» επί επαράτου επταετίας, έχουν γράψει ξανά και ξανά οι εφημερίδες, για τον «κύριο» αυτό, ως διαφημιστής. Σύζυγός του, η κυρία Μπενρουμπή………….)
ΣΧΟΛΕΙΑ 3
Στο ίδιο βιβλίο (σ. 65) ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης γράφει, για την «χωρίς απήχηση ελληνική και χριστιανική παράδοση» της Ελλάδος»!!!
ΣΧΟΛΕΙΑ 4
Στη σελ. 73 του τετραδίου εργασιών του ιδίου μαθήματος, κείμενο του …αστρολόγου Κώστα Λεφάκη(!!!) διδάσκει στα παιδιά ότι, «ο Άρης θα εμπνεύσει πολύ κόσμο», ότι «εργασία, πολιτική, οικονομία, αθλητισμός, διοίκηση και τεχνολογία είναι τομείς που η πρόθεση του Άρη θα τους αγγίξει» και «αυτόν τον μήνα οι συμπτώσεις θα ενισχύσουν τις ερωτικές σχέσεις»!
ΣΧΟΛΕΙΑ 5
Το μοναδικό ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, σε ολόκληρη τη σχολική ύλη, είναι το ποίημα «Άλφα Ρομέο» στη σελ. 10 του βιβλίου Γλώσσας της Γ Γυμνασίου: «Όμως σήμερα το λέω, βρίσκω το καλό κι ωραίο, σε μια σπορ Alfa Romeo». Αυτό επέλεξαν να τον εκπροσωπεί!!!!!!!!!!!!!
Το μοναδικό απόσπασμα του Γρηγόρη Ξενόπουλου, επίσης σε όλη τη σχολική ύλη, είναι ένα κείμενο στηΝεοελληνική Λογοτεχνία Α Γυμνασίου (σ. 222) στο οποίο μία …γάτα αφήνει τις ακαθαρσίες της(!!!!!!!!!!!!!) στην «Αγία Πρόθεση» ενός ναού!!! Τι διδακτικό νόημα έχει άραγε; (ΑΝ «ΥΠΗΡΧΕ» ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝ «ΥΠΗΡΧΕ» ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ, ΕΡΩΤΟΥΜΕ, ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ & ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ; ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΙ» ΑΥΤΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ – για πολλές φάπες! – ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΑΟ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ, Ή ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΓΩΓΗ;;;;; Ε; Ε; Ε;)
Στο Δημοτικό τα πράγματα δεν είναι καλύτερα: προσευχή της Θέτιδος Χορτιάτη(;), κείμενα για τον Άγιο Βασίλη (όχι τον Άγιο, αλλά το ξωτικό των δώρων).
Δεν υπάρχει πουθενά η φράση «Χριστός Ανέστη», όπως και καμμία αναφορά σε ονομαστική γιορτή, παρά μόνο σε γενέθλια.
Η διδακτική της προστακτικής παλαιότερα γινόταν με μύθο του Αισώπου, σήμερα γίνεται με οδηγίες συναρμολογήσεως …καφετιέρας (Στ’ Δημοτικού)!
Ο μουσουλμάνος Νορτνίν, επισκέπτεται την «Εκκλησία του χριστιανού Αλλάχ» και δυσφορεί με τους «άσχημους γέρους με τις μακριές γενειάδες»!!! (ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΟΙ ΣΥΓΚΛΗΤΟΙ, ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΟΥΣ «ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ» κ.κ. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ;;;;;;;;;;;; «ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΟΝΤΩΣ;;;;;;;;;;)
Αυτά τα 150 βιβλία ήταν μία μεγάλη κατραπακιά. Η επερχόμενη λαίλαπα του τριγώνου Φίλη-Αναγνωστοπούλου-Λιάκου, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα της παιδείας.
Αν βλέπουμε όλα αυτά για 10 χρόνια και αδιαφορούμε, τι άλλο να περιμένουμε; Λίγα δευτερόλεπτα αφού ο υπουργός χαρακτήρισε «παρά φύσιν» τηνδιδασκαλία της αρχαίας ελληνικής στο Γυμνάσιο, καθώς και ότι «κοπανάει στο κεφάλι τους μαθητές», μνημόνευε τον …Γληνό για να αιτιολογήσει την άποψή του.
Να θυμηθούμε λοιπόν, ότι ο Γληνός πρότεινε 3 λύσεις για την γλώσσα:
1) απλοποίηση της ορθογραφίας…
2) φωνητική ορθογραφία!
3) εισαγωγή λατινικού αλφάβητου!!!!!!!!!!!!!!!
Πρόκρινε την τρίτη.
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μακαρίτης Κων/νος Τσάτσος, είχε εμποδίσει τον τότε πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή (να «δούμε» πότε θα γραφεί και η δική του ιστορία, όπως ήταν στην πραγματικότητα και όχι «αγιογραφίες»!) να εισαγάγει στην Παιδεία το λατινικό αλφάβητο! Μήπως «πάμε» κατά εκεί με το δίδυμο Φίλη – Αναστασοπούλου;;; (στοιχεία απο το ‘αντίβαρο’)

ΜΑΤ ΠΟΥΤΙΝ! Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΈΘΑΨΑΝ ΤΑ ΜΜΕ


«ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΝ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ !
(ΡΕ ΨΕΥΔΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ, ΠΟΥ «Θ Α Ψ Α Τ Ε» ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ; ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ; ΕΩΣ ΠΟΤΕ, ΘΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΕ» ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ;;;)
1
ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΡΩΣΙΚΗ ‘ΣΦΑΛΙΑΡΑ’ ΣΤΟΝ …ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ! ΚΑΘΑΡΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ Κίνηση ‘μάτ’ από το Κρεμλίνο, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα Βαλκάνια και οργή των ΗΠΑ!
"ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ" Η ΜΟΣΧΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ, ΩΣ ΛΙΑΝ  Ι Σ Χ Υ Ρ Ο Σ   ΠΑΙΚΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ...
«ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ» Η ΜΟΣΧΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ, ΩΣ
ΛΙΑΝ Ι Σ Χ Υ Ρ Ο Σ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ…
3
Όπως μεταδίδουν σερβικές στρατιωτικές ιστοσελίδες, Ρωσία και Σερβία έφτασαν σε συμφωνία, για την παραχώρηση στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών,του στρατιωτικού αεροδρομίου της «Έτσκα», κοντά στο Zrenjanin της Βοϊβοντίνας, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο.
4
Οι Ρώσοι που θα δρούν υπό το κάλυμα «ανθρωπιστικής οργανώσεως», για την πρόληψη φυσικών καταστροφών, θα έχουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής και την δυνατότητα μεταστάθμευσης 2.500 αλεξιπτωτιστών, μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων!!!
5
Την είδηση επιβεβαιώνει ο διοικητής του πρώτου ρωσοσερβικού κέντρου στην Νις, Bojan Glamočlija. Οι Αμερικανοί θεωρούν την ρωσική βάση στην Νις, ως ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά κέντρα κατασκόπων και εφαλτήριο ειδικών αποστολών της Ρωσίας παγκοσμίως!
6
Η είδηση για την δημιουργία και δευτέρας ρωσικής βάσεως, έπεσε σαν βόμβα στους νατοϊκούς κύκλους και η Αμερική κάνει ότι μπορεί, για να την αποτρέψει…
7
8
Με αυτήν την κίνηση η Ρωσία, πατάει γερά τα πόδια της στα Βαλκάνια και θα έχει την δυνατότητα προβολής ισχύος, όπου χρειαστεί στην ευρύτερη περιοχή, με ότι αυτό σημαίνει για την ανάσχεση ΚΑΙ του άκρως «αρρωστημένου» αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού…
[ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ «ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ» ΚΙΝΗΣΗ, ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΩΣ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ στην χώρα μας, ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕ, ΤΗΝ … «Ε Ξ Α Ϋ Λ Ω Σ Α Ν»!.. odysseiatv




hellasforce

ΑΠΑΤΗ! ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΟΛΠΟ!!


ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ… Η «ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…
Με ένα απίστευτο «κόλπο» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους το δικαίωμα να πάρουν πίσω ποσά ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με τα οποία χρεώθηκαν άδικα από το 2011 μέχρι και φέτος, εξαιτίας του παράνομου και αντισυνταγματικού τρόπου με τον οποίο υπολογίστηκε κατά το διάστημα αυτό η εισφορά επί των τεκμαρτών εισοδημάτων τους!
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Τι αλλάζει
Με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η ΓΓΔΕ, αποκαλύπτεται ότι με τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 112 του ν. 4387/2016 το υπ. Οικονομικών άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης επί των τεκμαρτών εισοδημάτων, ώστε, από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2017, ο τρόπος αυτός να είναι σύμφωνος με τα όσα προβλέπουν δύο αποφάσεις που εξέδωσε το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας (τις υπ’ αριθμόν 2563/2015 και 2564/2015).
Συγκεκριμένα, από την παράγραφο 3 της υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1087/2016 εγκυκλίου προκύπτει ότι από το 2017 σε όσες περιπτώσεις κάποιος φορολογούμενος εμφανίζει στη δήλωσή του μεγαλύτερο τεκμαρτό εισόδημα από το πραγματικό αλλά καλύπτει την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων η εισφορά αλληλεγγύης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 112 του ν. 4387/2016, δεν θα υπολογίζεται πλέον βάσει του μεγαλύτερου τεκμαρτού εισοδήματος, αλλά βάσει του μικρότερου ποσού εισοδήματος με το οποίο πράγματι αυτός φορολογήθηκε, δηλαδή με βάση το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων του.
Τι ίσχυε
Την 6ετία 2011-2016 κατά την οποία η εισφορά αλληλεγγύης εφαρμόστηκε επί των εισοδημάτων των ετών 2010-2015 ίσχυσαν οι διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, της υπουργικής αποφάσεως υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1167/2-8-2011 και της εγκυκλίου υπ’ αριθμόν ΠΟΛ. 1099/9-4-2014, οι οποίες προέβλεπαν ότι σε περίπτωση που το τεκμαρτό εισόδημα του φορολογουμένου είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν, τότε, ακόμη κι αν αυτός καλύψει τη διαφορά, η εισφορά εξακολουθεί να υπολογίζεται όχι επί του πιο χαμηλού πραγματικού δηλωθέντος εισοδήματος αλλά επί του υψηλότερου τεκμαρτού! Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες φορολογούμενοι υπερφορολογήθηκαν με εισφορά αλληλεγγύης για ανύπαρκτα τεκμαρτά εισοδήματα.
Η δικαίωση
Από την πρώτη στιγμή που θεσπίστηκαν αυτές οι διατάξεις και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2011 ασκήθηκε από δύο φορολογούμενους προσφυγή για την ανατροπή τους. Η προσφυγή, λόγω της σπουδαιότητάς της, έφθασε το 2013 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που εξέδωσε τελικά το 2015 δύο αποφάσεις, τις υπ’ αριθμόν 2563/2015 και 2564/2015. Με αυτές το ΣτΕ έκρινε ότι αντίκεινται στις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος οι διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 και της υπ’ αριθ. ΠΟΛ.1167/2-8-2011 αποφάσεως του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες η εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται υποχρεωτικά επί του τεκμαρτού εισοδήματος εφόσον αυτό είναι μεγαλύτερο του δηλωθέντος, ακόμη και στην περίπτωση που καλυφθεί η διαφορά.
Το κόλπο
Βάσει των αποφάσεων αυτών του ΣτΕ, η τωρινή ηγεσία του υπ. Οικονομικών θα έπρεπε από το 2015 να είχε προχωρήσει σε αλλαγή των διατάξεων του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 για την επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης και σε ακύρωση τόσο της απόφασης ΠΟΛ. 1167/2.8.2011 όσο και της εγκυκλίου ΠΟΛ. 1099/9-4-2014 ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Ταυτόχρονα, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αναδρομικό επανυπολογισμό της εισφοράς αλληλεγγύης για όλες τις περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι στις δηλώσεις των ετών 2011-2015 κάλυψαν τις διαφορές φορολογητέου και τεκμαρτού εισοδήματος, ώστε τα επιπλέον ποσά εισφοράς αλληλεγγύης που χρεώθηκαν παράνομα να τους επιστραφούν.
Επιπλέον, δεν θα έπρεπε να επιτραπεί η εφαρμογή των παράνομων αυτών διατάξεων στις φετινές δηλώσεις. Αντί όλων αυτών, το υπουργείου Οικονομικών με το άρθρο 112 του ν. 4387/2011 προσάρμοσε τη νομοθεσία για την εφαρμογή της εισφοράς αλληλεγγύης στις επιταγές του Συντάγματος από τα εισοδήματα του 2016 που θα φορολογηθούν το 2017 και όχι αναδρομικά για τα εισοδήματα των ετών 2010-2015, ως όφειλε.





hellasforce

CAPITAL CONTROLS 2018!!!


CAPITAL CONTROSLAΈναν χρόνο μετά και η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων αναμένεται να καθυστερήσει για πολύ ακόμα…
Ενας χρόνος συμπληρώνεται από την επιβολή των capital controls. Από την αποφράδα εκείνη ημέρα που οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν ότι θα διαρκέσουν μόνο μερικές εβδομάδες. Ενας χρόνος με χιλιάδες λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με πτώση της ανταγωνιστικότητας, με μείωση των εξαγωγών, με ύφεση στο -1,3%, με φυγή καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα άνω των 121,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τραπεζικά στοιχεία. Το περίφημο «darling, έκλεισα τις τράπεζες» του ταλαντούχου Γιάνη Βαρουφάκη, του λεγόμενου «big asset» της κυβέρνησης Τσίπρα, θα μείνει στην Ιστορία ως μελανό σημείο. Η κυβέρνηση επέβαλε τα capital controls στις 28 Ιουνίου 2015 και δυστυχώς ουδείς γνωρίζει πότε θα αρθούν. Την προηγουμένη ο Νίκος Παππάς με το γνωστό ειρωνικό ύφος του ανήγγειλε ότι «σήμερα ξημερώνει μια όμορφη ημέρα». Την επομένη ανακοίνωσαν το δημοψήφισμα. Τα capital controls τα επέβαλαν, είπαν, οι… δανειστές και με αυτό το σύνθημα κέρδισε το «Οχι» στο δημοψήφισμα που εν συνεχεία έγινε «Ναι».
"ΕΣΤΙΑ"

«ΕΣΤΙΑ»




hellasforce






ΕΡΧΕΤΑΙ! ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ… ΙΣΠΑΝΙΑ (ΕΙΣΒΟΛΗ)

Ό Κύβος Ερρίφθη! Αγιορείτες Πατέρες Κρούουν τον Κώδωνα τού Κινδύνου


Αγιορείτες πατέρες κρούουν τόν κώδωνα τού κινδύνου γιά τήν σύνοδο τής ΚρήτηςΑγιορείτες πατέρες κρούουν τόν κώδωνα τού κινδύνου γιά τήν σύνοδο τής Κρήτης
Τό τέλος των εργασιών τής
επονομαζομένης
«Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» έφερε στην επιφάνεια και τα τελικά κείμενα της, τα προαποφασισμένα στο Σαμπεζύ, μαζύ με
δύο καινούργια : To Μήνυμα της συνόδου και την Εγκύκλιό της.
‘Ηδη οι ορθόδοξοι: κληρικοί, μοναχοί, καθηγητές θεολόγοι και ευσεβείς λαϊκοί, κυρίως με παρεμβάσεις
στο διαδίκτυο, μαρτυρούν αυτό που εν ορθοδόξω αυτοσυνειδησία, καρδιακά εκ Θεού πληροφορούνται ότι, αυτή η σύνοδος
τελεσίδικα πλέον κατοπιν αυτών είναι ληστρική και ως κηρύττουσα αιρετικά δόγματα συνακολούθως ΑΙΡΕΤΙΚΗ, χωρίζουσα εαυτήν απο τη ΖΩΣΑ αγιοπατερική διαχρονική ΣΥΝΟΔΙΚΗ παράδοση της Εκκλησίας.
Οί αποφάσεις της, όπως άλλωστε ΡΗΤΑ καταγράφεται στο κανονισμό της, είναι υποχρεωτικές για ΟΛΕΣ τις
υπογράφουσες τοπικές Εκκλησίες. Με απλά λόγια για τους ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ που διαφωνούν διαμορφώνεται πλέον ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ της ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΩΣ του ληστρικού συνεδρίου της Κρήτης, διότι άλλως παραδέχονται ότι τα υπογεγραμμένα υπό των Εκκλησιών τους στη ψευδοσύνοδο τούς καλύπτουν και τα αναγνωρίζουν…
Τελικώς για το ποίμνιο απομένει ο μόνος πατερικά υποδεικνυόμενος δρόμος: Τής διακοπής εκκλησιαστικής κοινωνίας
με τους προδότες τών επισκοπικών τους υποσχέσεων.
Τα όσα επακολουθήσουν βαρύνουν εξ΄ολοκλήρου τούς υπογράψαντας οικουμενιστές και τούς αποδεχομένους τις αποφάσεις αυτών.
Οι καρποί των πράξεών τους δημιουργούν τετελεσμένα βάσει των οποίων οι ορθόδοξοι θα πράξουν αναλόγως.
Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει κείμενο στο οποίο, χάριτι Θεού, θα υπάρξει παρουσίαση και ενδελεχής έλεγχος τών κακοδοξιών τών κειμένων της ληστρικής συνόδου .
Αγιορείτες Πατέρες.
Διά την συντακτικήν επιτροπήν:
Γέρων Σάββας Λαυρεώτης.
Γέρων Γαβριήλ Ιερόν Κελλίον Αγ.
Χριστοδούλου
(Ι.Μ.Κουτλουμουσίου).
Γέρων Ιλαρίων Αγιορείτης Ιερόν
Κελλίον Αγ. Μαξίμου Ομολογητού.




hellasforce

Σ Ο Κ! ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ!!


ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ! ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ…
20
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ… ΕΤΣΙ «ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ» ΜΑΣ «ΚΟΥΡΔΙΖΟΥΝ» ΔΙΑΡΚΩΣ ‘ΜΙΑ ΖΩΗ’ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ‘ΧΑΜΠΑΡΙ’ ΠΟΤΕ ΜΑΣ! Το παρακάτω πείραμα βασίζεται σε… πιθήκους/μαϊμούδες, αλλά σίγουρα μέσα από αυτό μπορούν να ταυτιστούν ανθρώπινες συμπεριφορές, που ο καθένας από εμάς έχει εισπράξει στην καθημερινότητα του…
21
Ο Αμερικανός ψυχολόγος ερευνητής Χάρι Χάρλοου (Harry Harlow) έκλεισε 5 πιθήκους σε ένα μεγάλο κλουβί, στην οροφή του οποίου κρέμονταν δεμένη με σκοινί μια μπανάνα.
Ακριβώς κάτω από την μπανάνα, ο Χάρλοου τοποθέτησε μια σκάλα, έτσι ώστε οι πίθηκοι να μπορούν ν’ ανεβούν και να την πάρουν.
Όταν ένας πίθηκος επιχειρούσε να ανεβεί την σκάλα για να πιάσει την μπανάνα, τότε όλοι οι πίθηκοι καταβρέχονταν με παγωμένο νερό.
Όταν σταματούσε το κατάβρεγμα με το παγωμένο νερό, οι πίθηκοι επιχειρούσαν και πάλι ν’ ανεβούν την σκάλα και να πάρουν την μπανάνα, αλλά η νέα ψυχρολουσία που ακολουθούσε, τους έκανε να σταματούν την προσπάθειά τους.
22
Αφού επαναλήφθηκε η ίδια διαδικασία για μερικές φορές ακόμα, στο τέλος οι πίθηκοι εγκατέλειψαν τελείως την προσπάθεια τους να πάρουν την μπανάνα, συνδέοντας και συσχετίζοντας την τιμωρία τους με το παγωμένο νερό μ’ αυτήν ακριβώς την προσπάθεια…
Στην επόμενη φάση του πειράματος, ο Χάρλοου αντικατέστησε τον έναν από τους πιθήκους, με έναν άλλον που δεν είχε την εμπειρία της ψυχρολουσίας. Όταν αυτός -φυσιολογικά- επιχείρησε να ανέβει την σκάλα για να φτάσει την μπανάνα, τότε οι υπόλοιποι τέσσερις πίθηκοι που γνώριζαν τις συνέπειες της προσπάθειάς του, του επιτέθηκαν εμποδίζοντάς τον να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.
Το ίδιο σκηνικό συνέβαινε, έως ότου ο νεοφερμένος πίθηκος εμπέδωσε πως η προσπάθειά του να πάρει την μπανάνα εξαγρίωνε τους άλλους τέσσερις πιθήκους, που του επιτίθονταν με πολύ άγριες διαθέσεις, οπότε σταμάτησε κι αυτός οριστικά την προσπάθεια του ν’ αποκτήσει την μπανάνα.
Στην συνέχεια, ο Χάρλοου αντικατέστησε έναν ακόμη πίθηκο. Κι αυτός, ο νέος πίθηκος, όπως ήταν αυτονόητο θέλησε να σκαρφαλώσει στη σκάλα και να πιάσει την μπανάνα.
Και πάλι όμως εξελίχτηκε η ίδια σκηνή: Οι υπόλοιποι πίθηκοι, μαζί κι αυτός που δεν είχε καταβραχεί με παγωμένο νερό, του επιτέθηκαν ματαιώνοντας την προσπάθειά του.
Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε, έως ότου αντικαταστάθηκαν όλοι οι πίθηκοι. Έτσι, τώρα, στο κλουβί υπήρχαν πέντε πίθηκοι, που κανένας τους δεν είχε δεχτεί την τιμωρία της ψυχρολουσίας και φυσικά αγνοούσαν για ποιον λόγο συνέβαινε αυτή.
Κάθε φορά όμως γίνονταν το ίδιο ακριβώς πράγμα: Ο νεοφερμένος πίθηκος που επιχειρούσε να πάρει την μπανάνα, δέχονταν την επίθεση των υπόλοιπων. Γίνονταν δηλαδή υπερασπιστές ενός κανόνος, χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο. Γιατί πολύ απλά, «έτσι βρήκαν τα πράγματα»…
Μήπως βρίσκετε κάποιες ομοιότητες και με την ανθρώπινη πραγματικότητα;…
ΜΗΠΩΣ;;; (από το ιστ.’zoomblog’)

ΔΝΤ: Τo Brexit προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα...


ΔΝΤ: Τo Brexit προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα
Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα και θα ασκήσει πιέσεις στην...
παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Ζου Μιν αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ.

Ο Ζου Μιν έκανε την παραπάνω δήλωση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Τιαντζίν της Κίνας.





nonews news

Σύνοδος Κορυφής: Η ΕΕ θα μείνει ενωμένη...



Σύνοδος Κορυφής: Η ΕΕ θα μείνει ενωμένη - Σκληρή γραμμή κατά Κάμερον

...Σκληρή γραμμή κατά Κάμερον...

Το ισχυρό μήνυμα ότι η ΕΕ θα μείνει ενωμένη, έστω με 27 κράτη-μέλη και πως ο μετασχηματισμός της, στην επόμενη φάση της ολοκλήρωσης θα γίνει με αργά και σταθερά βήματα, μεγάλη περίσκεψη και αφού εισακουστούν οι ιδιαιτερότητες των κρατών-μελών αναμένεται να...
στείλουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που θα συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες, για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 
Μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ από το βήμα της έκτακτης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο αναμένεται να εκδώσει ψήφισμα στη βάση πρότασης Σοσιαλιστών, ΕΛΚ και Πρασίνων για ταχεία ενεργοποίηση του άρθρου 50 και έναρξη των διαπραγματεύσεων αποχώρησης. 
Ωστόσο οι 27 δεν αναμένεται να λάβουν από τον Ντ. Κάμερον στο αποψινό δείπνο και μάλλον έχουν συμφιλιωθεί με τις προτάσεις των διπλωματών τους, να περιμένουν και να δώσουν χρόνο στο ΗΒ ώστε να ολοκληρώσει τις εσωτερικές του διαδικασίες. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να εξερράγη, κατά το χθεσινό έκτακτο κολέγιο των επιτρόπων, σύμφωνα με το MNI, να επαναλαμβάνει ότι το “έξω σημαίνει έξω” και να εκφράζει την πεποίθηση ότι η Βρετανία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την ενδιάμεση κατάσταση για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη σε μια μελλοντική συμφωνία με την ΕΕ. 
Πολλοί δε είναι αυτοί που στις Βρυξέλλες πιστεύουν ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 50, μπορεί και να μην έρθει καν μέσα στο 2016. Ο Κάμερον μάλιστα, ο οποίος έχει προσωπική ευθύνη για ότι έχει συμβεί δεν θα περάσει και πολύ εύκολες ώρες στο δείπνο. 
Tο ΗΒ δεν είχε ούτε ανεργία, ούτε λιτότητα, ούτε επλήγη από την παράνομη μετανάστευση σαν την Ελλάδα. Αντιθέτως εγκλωβίστηκε σε μια εσωτερική ρητορική, όπου η ΕΕ ήταν το εύκολο θύμα. 
Ο Ντ. Κάμερον εκλέχθηκε με σημαία το δημοψήφισμα, δημιούργησε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι θα μπορούσε να πάρει από τους 27 για να κρατήσει τη χώρα στην ΕΕ και διαψεύστηκε. 
Σε κάθε περίπτωση στο τέλος της διαδρομής το ΗΒ θα είναι μια τρίτη χώρα, στην καλύτερη των περιπτώσεων όπως η Νορβηγία και η Ελβετία, θα μπορούσε να είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, θα οφείλει να τηρεί ένα μεγάλο όγκο από κοινοτικές οδηγίες αλλά δεν θα μπορεί να συνδιαμορφώσει καμία από αυτές.
Οι 27 την Τετάρτη θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε ένα κείμενο προσανατολισμού για το που θα πάει η ίδια η ΕΕ στο μέλλον. Αν μη τι άλλο και για να έχει η ΕΕ, οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι κάποιος πρέπει να αρχίσει να στηρίζει την Ευρωπαϊκή ιδέα. 
Η φράση του Γιούνκερ “δεν μπορείς να συκοφαντείς την ΕΕ όλη την εβδομάδα και να εμφανίζεσαι το Σάββατο φιλοευρωπαίος” θα απευθυνθεί σε πολλούς μέσα στην αίθουσα του Συμβουλίου. 
Οι 27 θα πρέπει να αφήσουν τις προσωπικές επικοινωνιακές στρατηγικές και να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους για τα κακώς κείμενα στο κοινοτικό και στο τοπικό επίπεδο - χωρίς ωστόσο αυτό να μοιάζει εύκολο. 
Πολλοί είναι αυτοί που επικαλούνται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τις εθνικές εκλογικές διαδικασίες. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι 27 δεν θα καταλήξουν πολύ εύκολα σε καλές ιδέες όπως η απευθείας εκλογή του προέδρου της Κομισιόν από τους πολίτες, ή στην δημιουργία προϋπολογισμού και σύνθεσης του ΕΚ για την ευρωζώνη, ή συγχώνευση των θέσεων του επιτρόπου για τα οικονομικά με τον πρόεδρο του eurogroup. 
Στην πράξη βεβαίως καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι “οι αγορές θα δείξουν μεσοπρόθεσμα το αν και πότε το Brexit θα συντελεστεί” και οι αγορές πέραν κάποιας μικρής αστάθειας που κυρίως προέρχεται από ξεκαθάρισμα θέσεων προσώπων και εταιριών που πιάστηκαν εξαπίνης, δεν έχουν δείξει σε τι πραγματικά προσανατολίζονται. 





nonews news