Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ! Αυτά είναι τα 9 πιο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΟΠΛΑ του Ρωσικού Στρατού!!


%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83

Το… ξέκοψε στα προκλητικά μεμέτια ο Π. Καμμένος «Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα»


Μήνυμα στους προκλητικούς Τούρκους από τον ΥΠΕΘΑ Πάνο ΚαμμένοΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ… ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων στρατιωτών και σμηνιτών της Α΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Τρίπολης.
«Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρούς και προφανείς λόγους να διατηρεί στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, τόσο για την αντιμετώπιση των υφισταμένων απειλών, όσο και των εν δυνάμει απειλών. Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας, επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας:
«Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί να εργαστούμε με εθνική ομοψυχία και απόλυτη υπευθυνότητα για το συλλογικό συμφέρον της Πατρίδος μας».
Ολόκληρος ο χαιρετισμός του κ. Καμμένου:
«Με ιδιαίτερη χαρά, βρίσκομαι σήμερα, εδώ, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στρατιωτών και σμηνιτών μας, με την ευκαιρία της επίσημης ένταξής τους στη μεγάλη οικογένεια του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Στρατιώτες και Σμηνίτες,
Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για σας, τις οικογένειές σας, το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική μας Αεροπορία, γιατί επίσημα πλέον ξεκινά η περίοδος προσφοράς σας στην εθνική άμυνα. Η κατάταξή σας, πέραν από συνταγματική επιταγή και κοινωνικό καθήκον διαχρονικό, αποτελεί συνάμα ένδειξη τιμής προς την Πατρίδα μας.
Πριν από λίγο δώσατε ιερό όρκο, αναλαμβάνοντας την ύψιστη υπόσχεση προς την Πατρίδα, ενώ καλείστε να εκτελέσετε υψηλή αποστολή και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού, των οικογενειών σας, αλλά και όλων μας.
Από σήμερα εντάσσεστε στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής μας Αεροπορίας και καλείστε να γίνετε οι άγρυπνοι φρουροί στις Μονάδες σε όλη την Ελλάδα και στις Πολεμικές Μοίρες. Επίσης, σας δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες που σας προσφέρονται, οι οποίες και θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή σας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Στρατιωτική ηγεσία, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί και οι παλαιότεροι συνάδελφοί σας, θα είναι δίπλα σε εσάς και τους γονείς σας σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας. Γιατί αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό μας ως πολλαπλασιαστή ισχύος και κέντρο βάρους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θα συναντηθούμε στα αεροδρόμια, στα φυλάκια, στα ελληνικά νησιά, στις Μονάδες σας και εκεί θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευσίμων.
Από αυτή τη στιγμή αποτελείτε ένα σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο, μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σας καλώ να υπακούετε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας, γιατί η πειθαρχία είναι στρατιωτική αρετή που δεν πρέπει να συγχέεται με τη στέρηση της ελευθερίας. Αντιθέτως, αποτελεί όρο απαραίτητο της μαχητικής ισχύος και της αποτρεπτικής ικανότητος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αγαπητοί γονείς,
Σας καλώ να στηρίζετε ποικιλοτρόπως σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους τα παιδιά σας και να είστε πάντα υπερήφανοι, γιατί θα αφιερώσουν ένα μικρό μεν, σημαντικό όμως μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος.
Όσο υπερήφανοι είστε εσείς τόσο υπερήφανοι είμαστε και εμείς για αυτούς.
Κυρίες και κύριοι,
Σχεδόν καθημερινά, γινόμαστε κοινωνοί εξελίξεων που μεταβάλλουν το σύγχρονο γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό περιβάλλον.
Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρούς και προφανείς λόγους να διατηρεί στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, τόσο για την αντιμετώπιση των υφισταμένων απειλών, όσο και των εν δυνάμει απειλών.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας, επιδιώκει τη βέλτιστη αξιοποίηση προσωπικού και μέσων και εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν.
Η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών απαιτεί να εργασθούμε με εθνική ομοψυχία και απόλυτη υπευθυνότητα για το συλλογικό συμφέρον της Πατρίδος μας.
Δηλώνουμε δε, προς πάσα κατεύθυνση ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση.
Στρατιώτες και Σμηνίτες,
Θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, πρόοδο και επιτυχία στη θητεία σας.
Σας ευχαριστώ».




hellasforce

Μήνυμα της ΠΑ: «Δεν θα δείτε ποτέ τουρκικό αεροσκάφος να μην συνοδεύεται από ελληνικό»


haf
Άτυπη ενημέρωση ανώτατων αξιωματούχων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Απαντήσεις μετά την ολοκλήρωση των 6μηνων διαπραγματεύσεων, όσον αφορά στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 και την προοπτική προμήθειας F-35, αναμένει η ελληνική πλευρά, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις από οικονομικής και επιχειρησιακής άποψης, εξετάζοντας όλες τις πιθανές λύσεις.
Ειδικότερα, για το νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα είναι 5ης γενιάς με τεχνολογία Στελθ, η ελληνική πλευρά, προκειμένου να το αποκτήσει, επιζητεί τρόπους ένταξης της τεχνολογίας Στελθ στο υφιστάμενο οπλοστάσιο της πολεμικής Αεροπορίας.
Όσο για τον εκσυγχρονισμό των F-16, εξετάζονται διάφορες φάσεις αναβάθμισής τους, ανάλογα με τις προτάσεις που θα υποβληθούν από την αμερικανική κυβέρνηση και τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, σε συνδυασμό και με τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Με αφορμή δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας (σ.σ. η γερμανική Bild έγραψε πως η Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση προβαίνει σε αγορές πολυδάπανων εξοπλιστικών συστημάτων) τα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας διευκρίνισαν ότι το κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος επιμερίζεται σε βάθος 10ετίας και υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρηματοδότησής του, είτε μέσα από λήζινγκ, είτε με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, είτε μέσω της πώλησης πεπαλαιωμένου αμυντικού υλικού που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση από ενδιαφερόμενες χώρες.
Έσοδα προσδοκώνται επίσης, από τη δημιουργία του πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και από την αναβάθμιση του ΚΕΑΤ (Ανδραβίδα), δεδομένης της συμμετοχής ενόπλων δυνάμεων ξένων χωρών σε κοινές ασκήσεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Όσον αφορά στα γαλλικά μαχητικά Mirage-2000, καίτοι αναγνωρίζεται πως αποτελούν «εργαλείο για το Αιγαίο», δεν θα γίνει εκσυγχρονισμός τους: Ο σχετικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος λόγω υψηλού κόστους – πλην όμως, με την ολοκλήρωση θεμάτων νομικής φύσεως στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, θα λυθεί το θέμα της υποστήριξης τους.
Για το πυραυλικό σύστημα S-300 που ήδη διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις, «οπλικό σύστημα με περγαμηνές» όπως το χαρακτήρισαν οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας, αναφέρθηκε πως ο εκσυγχρονισμός του αφορά στην αναβάθμιση του λειτουργικού του συστήματος ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του πιο αποτελεσματικά. Διευκρίνισαν δε, ότι δεν τέθηκε θέμα αγοράς συστήματος S-400.
Στα εξοπλιστικά προγράμματα της πολεμικής Αεροπορίας περιλαμβάνονται επίσης:
* η προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV – MALE
* η προμήθεια νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους σταδίου επιλογής
* η αντικατάσταση Α/Φ Τ-2 Ε, με νέο αεροσκάφος προχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης
* η επαναπιστοποίηση όπλων και υλικών
* η εργοστασιακή συντήρηση οπλικών συστημάτων και οχημάτων υποστήριξης.
Οι κυρίαρχοι στόχοι της πολεμικής Αεροπορίας είναι:
* η δημιουργία πολυεθνικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, για την παροχή πτητικής εκπαίδευσης σε ιπτάμενους
* η αναβάθμιση του κέντρου εκπαίδευσης αεροπορικής τακτικής (ΚΕΑΤ) σε πολυδύναμο κέντρο εκπαίδευσης με την συμμετοχή ξένων χωρών και με δυνατότητα ολοκλήρωσης δύο ή τριών σειρών ανά έτος
* η βελτίωση διαθεσιμοτήτων των πτητικών μέσων της αεροπορίας, που χρησιμοποιούνται για κοινωφελούς σκοπούς (Super Puma, C-27). Εξάλλου, από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, η σχολή Ικάρων μαζί με τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, θα οργανώσουν το διασχολικό-διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην τεχνολογία συστημάτων άμυνας και ασφάλειας για την εκπαίδευση των νέων ανθυποσμηναγών, με στόχο την αναδιοργάνωση των δομών της πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με επιχειρησιακά πρότυπα και σύμφωνα με επιχειρησιακές ανάγκες.
«Δεν υπάρχουν περιθώρια κατασπατάλησης. Για κάθε 1 ευρώ που μας δίνει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του, θα πρέπει να επιστρέφουμε 100 λεπτά ασφάλειας» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας.
Όσο δε για τα εξοπλιστικά προγράμματα που εξαγγέλλει η Τουρκία και τον κίνδυνο διατάραξης της ισορροπίας στο Αιγαίο, παρατήρησαν ότι η δυναμική του προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας, υπερτερεί εκείνης της γείτονος – κάτι που η τελευταία το γνωρίζει. «Δεν θα δείτε αεροσκάφος με «κόκκινα φτερά» να μην συνοδεύεται από αεροσκάφος με «μπλε φτερά» και αυτό είναι δέσμευση. Η πολεμική αεροπορία, όταν και όποτε χρειασθεί, θα είναι εκεί για να υπερασπισθεί τα δίκαια της Ελλάδας» υπογράμμισαν.





hellasforce

Αφήσαμε ανενόχλητο να φύγει τον Τούρκο που φωτογράφιζε το Ναύσταθμο!!!


nafstathmos_salaminas
Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ – Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ
Υποναύαρχος ε.α
Την περασμένη Παρασκευή εντοπίσθηκε από ειδικό φρουρό του Πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε με το περιπολικό σκάφος, ο αρχιμηχανικός του πληρώματος του φορτηγού πλοίου “MAKBULE ANA”, σημαίας Τουρκίας, να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί καμουφλαρισμένα με κάμερα και με το κινητό του τηλέφωνο, τις εγκαταστάσεις και τα πλοία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, από το κατάστρωμα του πλοίου του το οποίο περνούσε από τον Δίαυλο Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς ονομάζεται Τσενγκίζ Οϊγκούρ (Cengiz Uygur) και είναι συνταξιούχος υπαξιωματικός του τουρκικού Ναυτικού.
Ο ειδικός φρουρός που τον αντιλήφθηκε, άριστα εκπαιδευμένος, τον παρακολούθησε με διακριτικότητα, κατέγραψε με ακρίβεια τις κινήσεις του και ειδοποίησε άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Ο Τούρκος συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές στο λιμάνι της Ελευσίνας αμέσως μόλις κατέπλευσε το πλοίο του.
Η κάμερα και το κινητό κατασχέθηκε και ο Τσενγκίζ Οϊγκούρ συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 149 του ποινικού κώδικα και προσήχθη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 8 Φεβρουαρίου.
Στην δικάσιμο δεν παρουσιάσθηκε, αφού διέφυγε ανεμπόδιστος με το πλοίο του και καταδικάστηκε ερήμην σε 1 χρόνο φυλακή.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα και απαιτούν απάντηση από τις εν υπνώσει κυβερνητικές αρχές:
1. Γιατί δεν του ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπία, αλλά μόνο δίωξη με βάση το άρθρο 149του ΠΚ, την στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη μαρτυρία, βρέθηκαν συγκεκριμένα βίντεο, υπήρξε καλυμμένη και διαρκής ηλεκτρονική καταγραφή και πιθανώς μετάδοσή τους, ενώ γνώριζε τις απαγορεύσεις.
2. Εξετάσθηκε η πιθανότητα οι ηλεκτρονικές αυτές καταγραφές και τα βίντεο να μεταδόθηκαν μέσω του τηλεφώνου σε κάποιον άλλο αποδέκτη εντός ή εκτός της χώρας μας;
3. Γιατί δεν κρατήθηκε σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία αφού ήταν πολύ πιθανόν να διαφύγει στο εξωτερικό και να μην παρουσιασθεί για την δίκη. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αυτόφωρης διαδικασίας, μαζί με την πιθανότητα να προβεί σε νέα ποινικά κολάσιμη πράξη, την οποία ήταν πολύ πιθανόν να κάνει.
4. Την Παρασκευή 3-2-2017 το Τουρκικό πλοίο με το πλήρωμά του απέπλευσε από το λιμάνι της Ελευσίνας. Γιατί δεν διασφαλίσθηκε ότι ο υπόδικος Τούρκος δεν θα φύγει με το πλοίο του και θα παραμείνει στην χώρα μας για να δικασθεί;
Πότε επιτέλους θα σταθεί η κυβέρνηση στα πόδια της και θα υποστηρίξει τους νόμους τους κράτους, αντί να αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει το κύρος και την υπόσταση της χώρας μας;
militaire




hellasforce

Ο ΤΡΑΜΠ, Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ (βίντεο)


Είναι καταπληκτικό πώς δεν χρειάζεται σήμερα να μαντέψει κανείς τις εξελίξεις αν έχει διαβάσει τα πρωτόκολλα των σοφών τις Σιών. Όπως αναφέρουν μερικά από τα πρωτόκολλα:
Πρωτόκολλο Τρίτο
Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες, οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού.
Οι καταχρήσεις της εξουσίας θα ετοιμάσουν τελικά την πτώση όλων των πολιτευμάτων, και όλα θα ανατραπούν κάτω από τα χτυπήματα του μαινόμενου πλήθους.
Όλα αυτά τα δήθεν «δίκαια του λαού» δεν υπάρχουν παρά μόνο στη φαντασία. Δεν είναι ποτέ πραγματοποιήσιμα.
Με την καθοδήγησή μας ο λαός έχει καταστρέψει την αριστοκρατία, που ήταν η προστάτριά του και η φυσική μητέρα τροφός του, της οποίας το συμφέρον είναι συνυφασμένο με την ευημερία του λαού. Τώρα που η αριστοκρατία είναι κατεστραμμένη, ο λαός έπεσε στο ζυγό των οποιωνδήποτε, των λωποδυτών που πλούτισαν, οι οποίοι τον καταπιέζουν χωρίς έλεος.
Το συμφέρον μας απεναντίας είναι να εκφυλίζονται οι Χριστιανοί.
Οι Χριστιανοί έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται χωρίς τις επιστημονικές συμβουλές μας.
Θυμηθείτε τη Γαλλική Επανάσταση, την οποία χαρακτήρισαν «μεγάλη». Τα μυστικά της προπαρασκευής της είναι πολύ γνωστά, διότι υπήρξε ολόκληρη έργο των χεριών μας.
Προς το παρόν είμαστε άτρωτοι σαν διεθνής δύναμη, διότι, όταν μας επιτίθενται σε ένα κράτος, μας υπερασπίζονται στα άλλα. Η λέξη «ελευθερία» βάζει τις ανθρώπινες κοινωνίες σε πάλη εναντίον κάθε εξουσίας, εναντίον κάθε δύναμης και αυτής ακόμη της δύναμης του Θεού και της Φύσης.
Πρωτόκολλο Έβδομο
Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε. Πρέπει να μην υπάρχουν πια στα Κράτη, εκτός από μας, παρά μάζες απόρων, κάποιοι εκατομμυριούχοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες.
Σ’ όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό.
Ο ασφαλέστερος δρόμος της επιτυχίας στην πολιτική είναι η μυστικότητα των ενεργειών της. Ο λόγος του Διπλωμάτη δεν οφείλει να συμφωνεί με τις πράξεις του.
Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ’ αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η «μεγάλη δύναμη», δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας. Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, τις οποίες είναι περιττό να λάβουμε υπόψη, ο τύπος είναι εντελώς στην εξουσία μας.
Σ’ όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό.
Οι Χριστιανοί είναι κοπάδι πρόβατα και εμείς είμαστε γι’ αυτούς λύκοι. Και ξέρετε τι συμβαίνει στα πρόβατα όταν οι λύκοι μπουν μέσα στη μάντρα τους.
Τούτο χρησίμευσε για βάση στη διοργάνωση από μας του μυστικού μασονισμού που δε γνωρίζει ο κόσμος και τους σκοπούς του οποίου ούτε καν υποπτεύονται οι ηλίθιοι Χριστιανοί, που προσελκύονται από μας στην ορατή στρατιά των στοών, για να παραπλανήσουμε τα βλέμματα των αδελφών τους.
Πρωτόκολλο Δέκατο Τέταρτο
Όταν θα έρθει η βασιλεία μας δε θ’ αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας εκτός απ’ αυτή του ενός θεού μας, με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η μοίρα μας, γιατί είμαστε ο εκλεκτός λαός και μέσω του οποίου η ίδια μοίρα είναι ενωμένη με τα πεπρωμένα του κόσμου. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να καταστρέψουμε κάθε πίστη.
Θα διεγείρουμε τόσο μεγάλη απέχθεια απέναντι σ’ αυτά, ώστε οι λαοί θα προτιμούν την ησυχία της δουλείας από τα δικαιώματα της διαβόητης ελευθερίας, η οποία τόσο τους βασάνισε, η οποία τους αφαίρεσε τα μέσα της επιβίωσης, η οποία τους παρέδωσε για εκμετάλλευση σε συμμορία τυχοδιωκτών που δε γνώριζαν τι έκαναν.
Στις Χριστιανικές κοινωνίες που έχουμε σπείρει τόσο βαθιές ρίζες διαφωνιών και διαμαρτυριών, δεν είναι δυνατό ν’ αποκατασταθεί η τάξη παρά μόνο με αμείλικτα μέτρα, που να μαρτυρούν άκαμπτη εξουσία. Είναι ανώφελο να δίνεται προσοχή στα θύματα που πέφτουν για χάρη του μελλοντικού καλού.
Αλλά για όσο καιρό θα περιμένουμε την ανακήρυξή μας, θα δημιουργούμε και θα πολλαπλασιάζουμε τις μασονικές στοές σε κάθε χώρα της οικουμένης. Θα προσελκύουμε σ’ αυτές όλους εκείνους που είναι ή μπορούν να γίνουν υπέροχοι πράκτορές μας. Οι στοές αυτές θ’ αποτελούν το σπουδαιότερο γραφείο πληροφοριών μας και το όργανό μας που θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.
Όσοι συμμετέχουν στις μυστικές οργανώσεις είναι συνήθως φιλόδοξοι τυχοδιώκτες και γενικά άνθρωποι ως επί το πλείστον κενοί, με τους οποίους δε θα δυσκολευτούμε να συνεννοηθούμε για την εκπλήρωση των σκοπών μας.
Είναι φυσικό να είμαστε εμείς, και όχι κάποιος άλλος, εκείνοι που θα καθοδηγούν τις υποθέσεις του μασονισμού, διότι γνωρίζουμε που βαδίζουμε, γνωρίζουμε τον τελικό σκοπό κάθε ενέργειας, ενώ οι Χριστιανοί δε γνωρίζουν τίποτα, ούτε καν το άμεσο αποτέλεσμα.
Πόσο οξυδερκείς ήταν οι παλιοί σοφοί μας που έλεγαν ότι, για να πετύχει κάποιος ένα σκοπό, δεν πρέπει να διστάζει μπροστά στα μέσα ούτε και να υπολογίζει τον αριθμό των θυμάτων που θυσιάστηκαν. Ποτέ δεν υπολογίσαμε τα θύματα των κτηνών Χριστιανών και, μολονότι έχουμε θυσιάσει πολλούς δικούς μας, έχουμε δώσει στο λαό μας τέτοια δύναμη πάνω στη γη, που δε θα τολμούσε καν να ονειρευτεί άλλοτε.
Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν’ αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;
«Πόσο πλούσια είναι η Βρετανία
Όχι φυσικά σε ορυχεία, ή ειρήνη
ή αφθονία, καλαμπόκι ή λάδι ή κρασιά.
Ήταν ποτέ η χριστιανική γη τόσο
πλούσια σε εβραίους;
Όλες οι καταστάσεις.
Όλα τα πράγματα.
Όλες τις ηγεμονίες, αυτοί τις ελέγχουν.
Κάνουν ένα δάνειο «απ’ την Ινδία ως τον Πόλο»
με μεγάλη ταχύτητα.
Αυτοί τραπεζίτης – κτηματομεσίτης – Βαρώνος.
Βοηθούν την χρεωκοπία μας
τύραννοι για το συμφέρον τους…
Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για τον ρόλο των Ρόθσιλντ και του Σόρος στην επιβολή της Παγκόσμιας Νέας Τάξης. Σήμερα πολλοί άρχισαν να αφυπνίζονται για τον ρόλο τους και να ξεσηκώνονται σε πολλές χώρες.
Εντωμεταξύ, στις ΗΠΑ από την άλλη πλευρά, οργανώνεται μια επιχείρηση ανατροπής του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθοδηγούμενη από τον Σόρος.
Το σχέδιο των Ρόθσιλντ και του Σόρος είναι να δημιουργήσουν έναν οικονομικό Αρμαγεδδών που θα φέρει την πτώση του Αμερικανού πρόεδρου και στρώνουν το χαλί για έναν κατευθυνόμενο… νέο πρόεδρο.
Είναι καταπληκτική η δήλωση του Σόρος που είπε ότι: «Οι πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου ήταν όταν συνεργάστηκα με τους Ναζί.»
Θα προκληθούν μεγάλες ταραχές στο εσωτερικό των ΗΠΑ με άμεση συνέπεια την αδυναμία παρεμβάσεως σε διεθνείς εξελίξεις.
Το θέμα είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι παρασυρόμενοι από την μεγάλη αλεπού τον Σόρος, οδηγούνται στην πλήρη καταστροφή. Θα οργανώσουν μεγάλες ταραχές τους επομένους μήνες σε πολλές χώρες με κύριο σκοπό δημιουργώντας χάος, πραξικοπήματα και εμφυλίους πολέμους.
Το ερώτημα που τίθεται αμείλικτο σε όλα αυτά είναι η μεγάλη απουσία των ποιμένων που ενώ γνωρίζουν που οδηγείται το ποίμνιο τους ποιούν την νήσσαν.





hellasforce

ΝΕΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ»… ΤΑ «ΕΣΠΑΣΑΝ»… Η μία πίσω από την άλλη οι «σφαλιάρες» στην Τουρκία


ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ «ΣΦΑΛΙΑΡΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ «ΣΦΑΛΙΑΡΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ
Καινούργιο χαστούκι στην Τουρκία για το κουρδικό ζήτημα αυτή την φορά από την Ρωσία, παρά την επαναπροσέγγιση των δυο χωρών τον τελευταίο καιρό και την αναμενόμενη νέα συνάντηση του Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν.
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ «ΣΦΑΛΙΑΡΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ
Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Aleksandr Botsan- Harçenko, δήλωσε πως η Ρωσία δεν θεώρει το κουρδικό ΡΚΚ και τον συριακό κλάδο YPG, σαν τρομοκρατική οργάνωση.
Συγκεκριμένα ο Aleksandr Botsan- Harçenko σε δηλώσεις του που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ανέφερε πως η Ρωσία δεν συμπεριλαμβάνει στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων το ΡΚΚ και το κουρδικό YPG που δραστηριοποιείται στην βόρειο Συρία.
Όπως ήταν επόμενο η δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονη νευρικότητα στην Άγκυρα, καθώς οι Τούρκοι διαπιστώνουν πως οι Κούρδοι κερδίζουν συνεχώς πόντους στην πορεία προς την αναγνώριση τους σαν επίσημη κρατική οντότητα στην περιοχή.
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr






hellasforce

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!

ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ...;

ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ…;

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ «ΧΡΟΝΙΟ ΧΑΛΙ»


greek_flag-torn
Τι είπε ο… πατέρας του Grexit.
«Χρόνιο χάλι» χαρακτήρισε την ελληνική υπόθεση ο Willem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup και «πατέρας» του όρου Grexit, μιλώντας σήμερα στο πρακτορείο Bloomberg.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι διχασμένο, ενώ διαφωνεί με την υπόλοιπη Ευρώπη και όλοι διαφωνούν με την Ελλάδα», σημείωσε ο Buiter. «Είναι ένα χρόνιο χάλι και πιθανότατα θα παραταθεί», πρόσθεσε.
Ο οικονομολόγος της Citigroup επισήμανε παράλληλα ότι «υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό [το καλοκαίρι] το οποίο θα πρέπει να κλείσει και αν το ΔΝΤ δεν έρθει, όχι μόνο σαν τεχνικός σύμβουλος αλλά με χρήματα, αυτό μπορεί να προκαλέσει παράταση της χρηματοδοτικής ασφυξίας, μέχρι η Ευρώπη να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιβιώσει για 1 ή 1,5 χρόνο».
Εκτίμησε τέλος ότι μπορεί να υπάρξουν «εσωτερικές εξελίξεις» στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η «πολιτική σκηνή είναι πολύ εύθραυστη».
capital




hellasforce

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΗΣ «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΤΟΥΣ»


keimeno_apostolou
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου – Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Από τον εκπρόσωπο της Πολιτικής Ηγεσίας του AKSH (Αλβανικός Εθνικός Στρατός)
Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ μας και την καταγραφή γεγονότων, από την πλέον αξιόπιστη και άκρως έγκυρη πηγή μας, για το αλυτρωτικό Αλβανικό Σχέδιο της δημιουργίας της “Μεγάλης Αλβανίας” και αφού την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 δημοσιεύσαμε τα όσα είπε ο Ραμίζ Αλία στο πολιτικό Γραφείο του κομμουνιστικού κόμματος της Αλβανίας, τον Οκτώβριο του 1989, σήμερα θα καταγράψουμε ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης του εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του Αλβανικού Εθνικού Στρατού (AKSH), που επιβεβαιώνουν τα όσα σήμερα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας.
Εκτέλεση των εντολών που έλαβε από ΗΠΑ ο Ραμίζ Αλία…
Πριν όμως, από αυτό το απόσπασμα της συνέντευξης του εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του Αλβανικού Εθνικού Στρατού (AKSH), θα πρέπει να πούμε ότι ο τότε Πρωθυπουργός της Αλβανίας Ραμίζ Αλία, πήρε πράσινο φως από τις ΗΠΑ το 1991, επιστρέφοντας από εκεί όπου του έκαναν λόγο για τις επερχόμενες μεταβολές που θα συντελούνταν στην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία και γενικότερα στα Βαλκάνια, με πρωταγωνιστή τις αλβανικές μειονότητες και την ενσωμάτωση τούτων στο κόμμα της “Μητέρας Αλβανίας”. Όταν δε επέστρεψε στην Αλβανία, ενημέρωσε τους αξιωματούχους του, μεταξύ αυτών και τον Σαλί Μπερίσα που θα ήταν ο επόμενος Πρωθυπουργός, πρώτος μετά την υποτιθέμενη πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία, περί των εντολών που έλαβε!!
Έτσι, επικεντρώθηκε περισσότερο στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την εφαρμογή της πολυφωνίας και της πανσπερμίας του πολυκομματισμού, με την ίδρυση διαφόρων κομμάτων με αριστερό και δεξιό πρόσημο, στον εγκλωβισμό της ελληνικής μειονότητας και τον απόλυτο έλεγχό της τα επόμενα χρόνια, ώστε να μην μπορέσει ποτέ να αναπτυχθεί ελεύθερα και να αποτελέσει το όχημα του αλυτρωτισμού εκ μέρους της Ελλάδος!! Που αυτές οι εγκάθετες ηγεσίες των μειονοτικών κομμάτων της Ομογένειας αλλά συλλήβδην και το πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας, θα συνέβαλαν ώστε σήμερα, η Ελληνική Ομογένεια να μην εκπροσωπείται με αυτοτελές πολιτικό σχήμα στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.
Όσον αφορά αυτή τη δημιουργία της πολιτικής πανσπερμίας στη γείτονα χώρα, να πούμε ότι επί της ουσίας όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας είναι εξόχως εθνικιστικά, μηδενός εξαιρουμένου!!
Συνέντευξη του Εκπροσώπου της Πολιτικής Ηγεσίας του AKSH!!
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2002, στο ένθετο της εφημερίδος Γκαζέττα Σκιπτάρε, το οποίο φέρει τον τίτλο “Ρεπορτάζ”, δημοσιεύεται συνέντευξη του Αλμπάν Βιόσα, αυτοαποκαλούμενου εκπροσώπου της Πολιτικής Ηγεσίας του AKSH (Αλβανικός Εθνικός Στρατός) με έδρα την ΠΓΔΜ, την οποία έδωσε στο δημοσιογράφο της εφημερίδος Γκρανίτ Σοκόλι.
Παραθέτουμε παρακάτω τις κυριότερες δηλώσεις του Βιόσα, (μάλλον ψευδώνυμο) ιδίως όσες αφορούν την Ελλάδα:
“Ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός άρχισε να συγκροτείται από το 1991 (δηλαδή με την επιστροφή του Ραμίζ Αλία από τις ΗΠΑ), όταν άρχισε η επεξεργασία του ενιαίου προγράμματος για την επίλυση του αλβανικού εθνικού ζητήματος. Ο Στρατός αναπτύσσει τη δραστηριότητά του σε όλα τα αλβανικά εδάφη, με έδρα την ΠΓΔΜ, χώρα την οποία θεωρεί ως τον πιο αδύνατο κρίκο της αλυσίδας των κρατών που περικλείουν την Αλβανία και στις οποίες ζουν Αλβανοί. Ο Εθνικός Στρατός έχει επεκταθεί σε όλα τα εδάφη όπου ζουν Αλβανοί και συγκεκριμένα στο Μαυροβούνιο με κέντρο το Ούλτσιν, στο Κόσσοβο με έδρα την Πρίστινα, στην ΠΓΔΜ με έδρα τα Σκόπια και στην Ελλάδα με έδρα την Πρέβεζα. Ο Στρατός διοικείται από Γενικό Επιτελείο το οποίο απαρτίζεται από αξιωματικούς που έχουν εκπαιδευτεί σχεδόν όλοι τους στη Δύση. Ο Εθνικός Στρατός δεν αναγνωρίζει τη Συμφωνία της Αχρίδας. Η Πολιτική Ηγεσία του Εθνικού Στρατού ή το Μέτωπο για Εθνική Ένωση των Αλβανών, όπως ονομάζεται, έχει ως τελικό στόχο την προετοιμασία της γενικής λαϊκής εξέγερσης για να πετύχει την επανένωση των Αλβανών και των εδαφών τους σε ένα και μόνο εθνικό κράτος στα Βαλκάνια. Η δράση του Εθνικού Στρατού είναι έντονη στην ΠΓΔΜ, στο Μαυροβούνιο, στο Κόσσοβο, στην Πρεσέβα και την Μεντβέγκια και φθάνει μέχρι την Πρέβεζα της “Τσαμουριάς”. Σχετικά με το Τσάμικο το Μέτωπο κατέστησε σαφές ότι ζητάει την επιστροφή των Τσάμηδων στα δικά τους εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν δια της βίας. Ο Εθνικός Στρατός στην Τσαμουριά περιμένει αν θα δοθεί κάποια πολιτική λύση στο πρόβλημα. Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πιο εύκολο. Ως γνωστό η Ελλάδα διατηρεί το Νόμο του Εμπολέμου με την Αλβανία, που σημαίνει ότι μπορεί να επιτεθεί στην Αλβανία όταν το κρίνει σκόπιμο. Το ίδιο δικαίωμα έχουμε και εμείς”!!
Το σχέδιο των Αλβανών υλοποιείται εδώ και πολλά χρόνια!!
Μετά την έρευνά μας, αλλά και την κατάθεση στοιχείων και μαρτυριών από την άκρως και μη αμφισβητήσιμη πηγή μας, γι΄ αυτό το Εθνικό για την Πατρίδα ζήτημα, έχουν ευαισθητοποιηθεί πολλοί συνέλληνες και εκτός των e-mail που λαμβάνουμε, μας έχουν πάρει τηλέφωνο και μας έχουν κάνει διάφορες καταγγελίες.
Όπως, επί παραδείγματι:
Στην ακριτική Κόνιτσα, Αλβανοί αγοράζουν ακίνητες περιουσίες (σπίτια, χωράφια) και ενδεχομένως στα σπίτια να κρύβουν όπλα. Αυτή η τακτική ακολουθείται επί σειρά ετών και οι Αρχές μας δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν αυτήν την Αλβανική “πολιτική”!!
Επίσης, μετά από ένα από τα δημοσιεύματά μας, που ανέφερε μεταξύ των περιοχών που πλέον έχει εισχωρήσει το Αλβανικό στοιχείο ιδιαιτέρως, είναι και η Ζάκυνθος, γνωστός Ζακυνθινός μας ενημέρωσε ότι ο πληθυσμός στο νησί είναι περί τις 28 χιλιάδες Έλληνες, κυρίως ηλικιωμένοι, ενώ οι Αλβανοί φθάνουν τις 15 χιλιάδες!!
Έτσι, επιβεβαιώνονται τα όσα είπε τον Οκτώβριο του 1989 ο Ραμίζ Αλία στο Πολιτικό Συμβούλιο του κομμουνιστικού κόμματος της Αλβανίας!!
Το πολιτικό Σύστημα της χώρας μας εφησυχάζει ή συμμετέχει στην προδοσία;;
Οι Αλβανοί, αλλά και οι Τούρκοι έχουν διαχρονικά Εθνική Στρατηγική!!
Η οποία χαράζεται σήμερα και η υλοποίησή της μπορεί να φανεί μετά από δεκαετίες!!
Μια Εθνική Στρατηγική που ουδέποτε είχε η Ελλάδα, γι΄ αυτό βίωνε και δε θα πάψει να βιώνει Εθνικές καταστροφές!!
Για του λόγου τω αληθές, σας παραπέμπω στο βιβλίο “Ελληνική Εθνική Στρατηγική” του Αντιναυάρχου Γρηγορίου Δεμέστιχα, Επίτιμου Αρχηγού Στόλου, όπου γράφει:
“Η ιδέα να εμβαθύνω σε θέματα Στρατηγικής ήλθε το 1996 λίγο μετά τα γεγονότα στα Ίμια) όταν εκλήθησαν από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμύνης της Βουλής διάφορα Ελληνικά Ινστιτούτα (μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Εταιρεία Στρατηγικών Μελετών – ΕΛΕΣΜΕ – στην οποία ήμουν τότε Πρόεδρος) να προσέλθουν σε σύσκεψη προκειμένου να αρχίσει να μεθοδεύεται η διατύπωση της Ελληνικής Εθνικής Στρατηγικής. Φαίνεται ότι υπήρξαν κάποιες φωνές στην Ελληνική Βουλή για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου κειμένου, που έχουν όλες σχεδόν οι χώρες του κόσμου. Δυστυχώς λίγες ημέρες μετά ήλθε η ειδοποίηση ότι η σύσκεψη ανεβάλετο για ευθετότερο χρόνο, που δεν έχει έλθει όμως μέχρι σήμερα. Κατά τη γνώμη μου, ο λόγος ακυρώσεως της προσπάθειας για τη σύνταξη αυτού του κειμένου ήταν ότι αυτό θα ήταν δεσμευτικό και δεν θα επέτρεπε τις αυθαιρεσίες και τις πρόχειρες λύσεις που δίδουν οι κυβερνήσεις μας ή που προωθούνται από ξένα κέντρα και αυτές τις αποδέχονται. Γι΄ αυτό και έχουμε συνήθως μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που νέμονται την εξουσία και όχι κυβερνήσεις που προωθούν τα εθνικά συμφέροντα”!!
Στα όσα καταγγέλλει ο Επίτιμος Αρχηγός του Στόλου, ο οποίος επί της ουσίας λέει ότι όλοι τους είναι προδότες, εμείς να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συνεδρίαση αυτή η Επιτροπή για τη χάραξη μιας Εθνικής Ενιαίας Στρατηγικής!!
Έλληνες, Αλβανοί, ένας λαός, μια φυλή, μια πατρίδα;;;
Το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα στη σημερινή Βουλή που τάσσεται κατά των Μνημονίων είναι η Χρυσή Αυγή!!
Το οποίο σε καθημερινή βάση, βγάζει κορώνες Εθνικές προασπιζόμενη τα Εθνικά Συμφέροντα. Και δεν έχουμε λόγους, να δεχτούμε πως δεν είναι έτσι!!
Ωστόσο, επειδή είμαστε ιδιαίτερα ψαγμένοι, θέλουμε να μάθουμε γιατί το 1986 σε άρθρο της η Χρυσή Αυγή, ισχυριζόταν ότι με τους Αλβανούς είμαστε “ένας λαός μια φυλή μια πατρίδα” και ότι οι σημερινοί Αλβανοί προέρχονται από ένα αρχαιοελληνικό φύλο;;
Έτσι, γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να το δείχνει…
keimeno_apostolou1
egerssi@otenet.gr
apostoloupanos.gr

Αναζητούν τη χρυσή τομή

Οι συζητήσεις με το ΔΝΤ, η αντίδραση της Κομισιόν, οι διεργασίες Σόιμπλε για λύση με παραμονή του ταμείου και ο
ρόλος κλειδί του Ντάισελμπλουμ. 

Τάσος Δασόπουλος
Πρόταση που θα μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία στην δεύτερη αξιολόγηση πριν τις Ολλανδικές εκλογές στις 15 Μαρτίου ψάχνουν εντατικά όλοι οι βασικοί συντελεστές του προγράμματος παρότι στις δημόσιες δηλώσεις του δίνουν εικόνα αδιεξόδου εκτοξεύοντας βολές ο ένας για τον άλλον.
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στο ΔΝΤ με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας με βάση το άρθρο IV του καταστατικού του ταμείου καταγγέλλοντας το για λανθασμένες προβλέψεις και ανεδαφικά συμπεράσματα.
Την ίδια ώρα εντός της χώρας τρέχει ξανά τα σενάρια για την μείωση του αφορολόγητου. Το τελευταίο από αυτά θέλει την μείωση του από τα 8.636 σήμερα στα 7.000 ευρώ, την περικοπή των συντάξεων στο μακροχρόνιο κόφτη, με βάση ότι με αυτής την έκταση την περικοπή μπορεί να καθίσει στο τραπέζι τις διαπραγμάτευσης.
Μάλιστα βρίσκεται σε επαφή με την Κομισιόν να επικοινωνήσει την λύση ώστε να έχει τις πρώτες αντιδράσεις. Αν είναι αρνητικές θα προχωρήσει σε δηλώσεις.
Σε αντάλλαγμα, ζητά σαφείς εγγυήσεις για την ελάφρυνση χρέους ή τουλάχιστον μια σχετική υπόσχεση των Ευρωπαίων υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα πρέπει να είναι τόσο επαρκής, όσο η Ελλάδα να μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Επίσης ζητά την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε κλαδικό επίπεδο δίνοντας μια υπόσχεση για πιο χαλαρό καθεστώς ελέγχου των ομαδικών απολύσεων.
Η στάση της Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει αντιπαρατεθεί ανοιχτά με το ΔΝΤ το οποίο δείχνει να αγνοεί ή και να απαξιώνει τις Ευρωπαϊκές προβλέψεις, ενώ αμφισβητεί και τα δημοσιονομικά στοιχεία του εκδίδει η Eurostat, γνωρίζοντας όμως ότι χωρίς το ΔΝΤ σε αυτήν την συγκυρία δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Στην κατεύθυνση αυτή, συζητά με το Ταμείο μια συμβιβαστική λύση για το ελληνικό πρόγραμμα, η οποία αντί για τα αρχικά υπολογισμένα μέτρα των 4,5 δις ευρώ να έχει απαιτήσεις για μέτρα 2-2,5 δις ευρώ με παράλληλη αποδοχή ενός μέρους των μέτρων, ως κομμάτι του μακροχρόνιου δημοσιονομικού κόφτη.
Το ΔΝΤ μετά την διαφωνία που υπήρξε κατά το ΔΣ για την λύση που θα πρέπει να δοθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και παρά το ότι έχει κάνει πιο ήπια την ρητορική του για την Ελλάδα, δείχνει την διάθεση να συζητήσει για ελληνικό πρόγραμμα ώστε να μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του το ταχύτερο δυνατό. Το πλήγμα για τον κύρος του Οργανισμού αν αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα, έχοντας αποτύχει σε τρία προγράμματα, είναι μεγάλο. Σοβαρό θα είναι επίσης το πλήγμα αν αποφασιστεί η ένταξή του στο πρόγραμμα να καθυστερήσει για μετά τις εκλογές στην Γερμανία, αφού έτσι θα έμπαινε στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι και τα μέσα.
Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε έχει ξεπεράσει τον εαυτό του τις τελευταίες ημέρες σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας με αφορμή την παρουσία ή όχι του ΔΝΤ. Την Τρίτη δια του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών θύμισε ότι χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόβλημα για την Ελλάδα. Χθες σε συνέντευξη του απείλησε με Grexit, αν στην Ελλάδα δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, όσο και αν ακούγεται περίεργο και αυτός πιέζει μεν για περισσότερα μέτρα, αλλά εργάζεται υπόγεια για μια λύση στο ελληνικό θέμα, επιχειρώντας να πείσει το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα με μια υπόσχεση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ υπόσχεται ότι θα «πείσει» την Ελλάδα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Άλλωστε δεν θέλει να έχει ανοιχτή την ελληνική αξιολόγηση στις εκλογές που γίνονται το Μάιο στο Κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση “εκλέγει Καγκελάριο”.
Ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Νταϊσελμπλούμ ο οποίος ταυτίστηκε, εκπροσωπώντας την χώρα του με το Βερολίνο, λέγοντας ότι θα διακόψει το ελληνικό πρόγραμμα αν δεν είναι παρόν το ΔΝΤ φαίνεται ότι θα είναι ο άνθρωπος κλειδί για ελληνικό πρόγραμμα.
Η τελική πρόταση
Ο κ. Νταϊσελμπούμ έχει αναλάβει πρωτοβουλία (με την σύμφωνη γνώμη και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε)να φέρει τους θεσμούς στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είτε σήμερα, πριν την συνεδρίαση της ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) το οποίο όπως φαίνεται θα περιοριστεί σε μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης. Τουλάχιστον για σήμερα, δεν υπάρχει ελπίδα να υπάρξει ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα.
O στόχος είναι να βρουν ένα κοινό τόπο συμφωνίας για το ελληνικό θέμα. Αν η σημερινή διαδικασία δεν καταλήξει σε κάτι θετικό, είναι πιθανό να επαναληφθεί και αύριο καθώς οι προθεσμίες είναι πιεστικές.
Μόλις διαμορφωθεί μια τελική πρόταση θα επικοινωνήσει με τον κ Τσακαλώτο για να την μεταφέρει και να λάβει σε εύλογο χρονικό διάστημα και την απάντηση του. Αν όλα πάνε καλά και στα δύο σκέλη της διαδικασίας τότε οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσουν την Δεύτερη αξιολόγηση το πολύ μέσα σε μια εβδομάδα.
Απώτερος στόχος είναι μέχρι και το Eurogroup στις 20 του μήνα θα πρέπει αν δεν έχουμε τουλάχιστον « πολιτική συμφωνία» πριν συμφωνία σε επίπεδο θεσμών που θα ακολουθήσει αμέσως μετά να υπάρχει τουλάχιστον μια κοινή δήλωση των υπουργών οικονομικών ότι το θέμα βαίνει προς συμφωνία ώστε να έχουμε την τελική συμφωνία σε κάποιο έκτακτο Eurogroup στις αρχές Μαρτίου , πριν τις ολλανδικές εκλογές…
Το αν θα καρποφορήσει η προσπάθεια αυτή θα φανεί μέχρι και το τέλος εβδομάδας.







taxalia.gr



Αγαπητοί αναγνώστες,

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορώ ότι η «κρίση» έπαυσε να υπάρχει αυτή την εβδομάδα. Επί σχεδόν επτά χρόνια οι Έλληνες πολίτες άκουγαν από το στόμα διακεκριμένων πολιτικών, δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών, κρατικών λειτουργών, αναλυτών, αλλά ακόμη και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών τις εξελίξεις σχετικά με την «κρίση». Άλλοτε εξαλειφόταν προσωρινά, άλλοτε επανήρχετο, καμιά φορά γινόταν σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά η λέξη «κρίση» είχε πλέον καθιερωθεί (και ήταν σχεδόν αναπόφευκτη) σε κάθε συζήτηση για την ελληνική οικονομία.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Θάνος Κατσάμπας
Μάταια είχα προσπαθήσει σε άρθρα, συνεντεύξεις και διαλέξεις μου να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει «κρίση». Μάταια είχα συγκρίνει την περίπτωση της Ελλάδας με άλλες οικονομίες που είχα ασχοληθεί επαγγελματικά τα 32 χρόνια που υπηρέτησα σαν στέλεχος του ΔΝΤ. Καμιά φορά δεχόμουν και εγώ τον όρο για να μη θυσιάσω κάποια ουσιαστική ανάλυση στον βωμό μιας τυπικής ορολογίας. Αλλά συνήθως επανερχόμουν και εξηγούσα γιατί αυτό που διέρχεται η ελληνική οικονομία από το 2010 και μετά δεν είναι στην πραγματικότητα «κρίση». Οι συνομιλητές, αναγνώστες, δημοσιογράφοι, ακροατήρια αλλά και φίλοι γύρω από το τραπέζι με κοιτούσαν με δυσπιστία.
Πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει «κρίση» με αθροιστική πτώση του ΑΕΠ κατά 25% τα τελευταία έξι χρόνια, σημαντική πτώση των μισθών και συντάξεων, εκτόξευση της ανεργίας στο 26% και κατάρρευση των τιμών των ακινήτων; Και πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει κάποιος, πόσο μάλλον οικονομολόγος με διεθνή εμπειρία, ότι η παρουσία capital controls, η έλλειψη πρόσβασης στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, η μεγάλη απομείωση του ιδιωτικού χρέους κατά 53% το 2012 και, το σημαντικότερο, η δανειοδότηση από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, όλα αυτά να μη συνιστούν στοιχεία «κρίσης» για μια χώρα;
Η απάντηση σ’ αυτά τα λογικά ερωτήματα είναι η διαφορά ανάμεσα στην «κρίση» και στην κρίση. Η λέξη «κρίση» με εισαγωγικά είναι μια έννοια. Η λέξη κρίση, χωρίς εισαγωγικά, αποδίδει μια πραγματικότητα. Τα πρώτα τρία χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, οι δύο λέξεις ταυτίζονταν.
Η ελληνική οικονομία άρχισε να διέρχεται από μια περίοδο μεγάλης κρίσης, που αντικατοπτριζόταν στα μακροοικονομικά μεγέθη που ανέφερα πιο πάνω. Εκείνη την περίοδο ήταν πράγματι σωστό να μιλάμε για «κρίση», δηλαδή μία έκτακτη κατάσταση που θα επανήρχετο στην αρχική κανονικότητα. «Μπόρα είναι, θα περάσει» όπως σκεφτόταν ο μέσος Έλληνας μέχρι το 2015.
Αλλά δεν ήταν μπόρα, και δεν πέρασε. Και η εφαρμογή των capital controls τον Ιούλιο του 2015 ήταν η τελευταία επίσημη ταυτοποίηση αυτής της αλήθειας. Μόνο γύρω στα μέσα της περασμένης χρονιάς, καθώς οι φοροεισπρακτικές απαιτήσεις του κράτους άρχισαν να «τσιμπάνε», η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών άρχισε να εξανεμίζεται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους πάντες προς τους πάντες (κράτος προς ιδιώτες, ιδιώτες προς το κράτος, ιδιώτες μεταξύ τους) άρχισαν να αυξάνονται αντί να ελαττώνονται, άρχισε δειλά να εμφανίζεται το ερώτημα: μήπως αυτό που περνάμε ΔΕΝ είναι κρίση; Μήπως περνάμε από μια περίοδο μακροχρόνιας προσαρμογής που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη βαθμιαία και μη αναστρέψιμη μείωση του βιοτικού επιπέδου της χώρας;
Η απάντηση, αγαπητοί αναγνώστες, είναι «ακριβώς»! Η Ελλάδα ζούσε με δανεικά επί δεκαετίες, το βιοτικό επίπεδο είχε αναβαθμιστεί πλασματικά σε σημείο που δεν ανταποκρινόταν στην παραγωγική ικανότητα της χώρας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στο μέσο της παγκοσμιοποίησης είχαν εξαφανιστεί και τον Μάιο του 2010 η χώρα είχε ουσιαστικά χρεοκοπήσει.
Με τα τεράστια δάνεια που πήρε από το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης το 2010 και το 2012, με την έμμεση βοήθεια από την ΕΚΤ και με το δάνειο του ΕΜΣ το 2015 η Ελλάδα παρέτεινε την προσαρμογή κατά τουλάχιστον 7 χρόνια.
Ο κατακόρυφος μηδενισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος από τη μια χρονιά στην άλλη το 2010, που θα ήταν νομοτελειακά αναγκαίος και θα είχε μεταφραστεί σε άμεση μείωση των δαπανών κατά περίπου 33 δισ. ευρώ, παρατάθηκε για τουλάχιστον 6 χρόνια και μπορεί να παραταθεί μέχρι το 2018, οπότε εξαντλούνται τα 86 δισ. που ενέκριναν οι Ευρωπαίοι το 2015.
Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στους διεθνείς πιστωτές για το ότι η προσαρμογή έχει μέχρι στιγμής διαρκέσει 7 χρόνια και δεν ήταν άμεση, απότομη και ανάλγητη.
Αλλά η προσαρμογή θα συνεχιστεί. Γι’ αυτό είναι λάθος η χρήση της λέξης «κρίση». Η Ελλάδα περνάει από μια μακροχρόνια περίοδο καθοδικής πορείας του βιοτικού της επίπεδου σε επίπεδο που αντανακλά τη σημερινή θέση της στον παγκόσμιο καταμερισμό της εργασίας. Φυσικά, αυτή η θέση μπορεί να αναβαθμιστεί όταν η Ελλάδα υιοθετήσει και εφαρμόσει ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα αντικατοπτρίζει ακριβέστερα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δημιουργία της Ευρωζώνης. Αλλά μέχρι τότε θα ήταν σώφρον οι Έλληνες πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι έπαυσε πλέον να υπάρχει «κρίση» και ότι η περίοδος προσαρμογής θα είναι και εκτενής και επίπονος.
Πριν από δύο εβδομάδες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης και πρώην αρχηγός αποστολών της Ελλάδος στο ΔΝΤ κ. Τόμσεν έκανε την πρόβλεψη ότι η ανεργία θα πάρει 21 χρόνια για να επανέλθει στα επίπεδα του 2009. Η κυβέρνηση απάντησε με δήλωση που ο Τύπος περιέγραψε σαν «σκωπτική» ή «ειρωνική». Αλλά ο κ. Τόμσεν είχε δίκιο. Την ίδια πρόβλεψη είχε κάνει το 2014 ο κ. Ρομπόλης, διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Ας προσθέσω και τη δική μου πρόγνωση: με βάση τη διεθνή εμπειρία μου στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι πολλαπλές ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εσωτερική διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας θα χρειαστούν επίσης περί τα 20 χρόνια για να εξαλειφθούν. Το συμπέρασμα είναι ότι η κρίση που ξεκίνησε το 2010 έπαψε να είναι «κρίση» και μετατράπηκε σε μακροχρόνια διόρθωση του εθνικού εισοδήματος στο επίπεδο που επιβάλλει η παραγωγική ικανότητα της χώρας.
Αν θέλαμε να βάλουμε μια συμβολική ημερομηνία για τη λήξη της «κρίσης» θα πρότεινα την περασμένη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου. Τότε, για πρώτη φορά μετά 7 χρόνια, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ συζήτησε την ελληνική οικονομία όχι από την προοπτική ενός νέου προγράμματος, αλλά σαν την καθιερωμένη ετήσια αξιολόγηση της οικονομίας όλων των κρατών-μελών του οργανισμού, αυτό που γίνεται από τις ΗΠΑ μέχρι τη Δανία και από την Ιαπωνία μέχρι τη Βολιβία.
Η τελευταία αντίστοιχη αξιολόγηση είχε γίνει το 2013 (η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η Ελλάδα βρισκόταν στο μέσο του δεύτερου προγράμματος, που τώρα έχει τελειώσει), αλλά η επόμενη θα γίνει στις αρχές του 2018. Ελπίζω πως μέχρι τότε όλες οι συνιστώσες της ελληνικής άρχουσας τάξης θα έχουν εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες πιο πειστικά την τροχιά της χώρας: το παρελθόν (πού βρεθήκαμε το 2010 και γιατί), το παρόν (πού βρισκόμαστε σήμερα και πώς φθάσαμε εδώ) και το μέλλον (ποιες είναι οι αληθινές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας).
Με εκτίμηση,
Θάνος Κατσάμπας
Nonresident Senior Fellow, The Atlantic Council
Πρώην ανώτερο στέλεχος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ






taxalia.gr