Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΕΓΡΑΦΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ… «ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ» ΜΕ ΤΟ «ΝΑΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Τις τελευταίες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανοίξει πόλεμο με όσους στήριξαν το «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, ασχέτως, βέβαια, αν και ο ίδιος –μέσα σε μια νύχτα- έκανε το «όχι»-«ναι».
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τους στοχοποιεί καταλογίζοντας τους –ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι υποκινούν τις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού. Ωστόσο, η ΓΣΕΕ αποκάλυψε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών (διαπιστωτική πράξη) με ημερομηνία 1η Ιουλίου 2015 με θέμα: «υποστήριξη των πολιτικών κομμάτων στα ερωτήματα του δημοψηφίσματος και στην συγκρότηση Επιτροπών του άρθρου 10 του ν. 4023/2011». Όπως προκύπτει στις ομάδες που στήριξαν το «ναι» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ΕΣΕΕ, ο ΣΕΤΕ, ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΒΕΕ.
Ωστόσο, με όλους αυτούς δεν είναι που ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε χειραψίες και χαμόγελα διότι συμφώνησαν με την πρόταση της κυβέρνησης για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να διαμορφωθεί η πρόταση για το ασφαλιστικό; Όλοι αυτοί δεν είναι που έβαλαν πλάτη για το ασφαλιστικό και μάλιστα απουσία της ΓΣΕΕ;





hellasforce

Ελληνοελβετός Τραπεζίτης (Μπλεγμένος Στα Μέγα Σκάνδαλα Siemens κα Υποβρυχίων) σε Συνέντευξη Σοκ!


Συνέντευξη-σοκ του Ελληνοελβετού τραπεζίτη Φ. Λυγινού, μπλεγμένου με τις μίζες της Siemens και των υποβρυχίων
Συνέντευξη-σοκ του Ελληνοελβετού τραπεζίτη Φ. Λυγινού, μπλεγμένου με τις μίζες της Siemens και των υποβρυχίων
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Checkpoint Alpha» και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου έδωσε ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος συνεργαζόταν επί σειράν ετών με τους κατηγορουμένους για μίζες εκατομμυρίων ευρώ στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και της Siemens. Ειδικότερα, ο Φάνης Λυγινός υπήρξε συνεργάτης του Ελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος κρατείται στις Φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ελληνική Δικαιοσύνη, οι Οσβαλντ και Λυγινός φέρεται ότι στήριξαν το «οικοδόμημα» της διακίνησης των «χρυσών μιζών» στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και της Siemens, μεταφέροντας παράνομα χρήματα μέσω λογαριασμών αλλά και τοις μετρητοίς με τέτοιες μεθόδους, ώστε να μη γίνει αντιληπτή η πραγματική προέλευσή τους.
Στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, ενώ έχει παραπεμφθεί στο εδώλιο και για το σκάνδαλο της Siemens, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές, ζητώντας όμως συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. «Ημουν από τους πρώτους που πήραν τηλέφωνο τον ανακριτή για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Του είπα ότι θέλω να μιλήσω, αλλά του ζήτησα κάποιες διαβεβαιώσεις, ότι δεν θα εκτεθώ, δεν θα διασυρθώ και ότι δεν θα με κλείσει στη φυλακή, τις οποίες δεν μου έδωσε. Του πρότεινα να κάνουμε τηλεδιάσκεψη, να του πληρώσω εγώ τα εισιτήρια και να έρθει εδώ αυτός να πάμε στην ελληνική πρεσβεία και να του πω ό,τι ξέρω. Αρνήθηκαν τα πάντα» τόνισε ο κ. Λυγινός.
Πρώτος μάρτυρας
Επιπλέον, ο τραπεζίτης επεσήμανε ότι ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε για το σκάνδαλο της Siemens στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου (νυν οικονομικός εισαγγελέας), αλλά και ότι εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Νίκου Πιπιλίγκα για την ίδια υπόθεση προκειμένου να απολογηθεί. Ο κ. Λυγινός υποστήριξε ότι υπάρχει μια «στόχευση» στο πρόσωπό του από τις ελληνικές Αρχές. «Είναι προδιατεθειμένοι να με κλείσουν μέσα. Πιθανόν έχουν αποφασίσει ότι θα είμαι ο αποδιοπομπαίος τράγος» σημείωσε.
Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε στη συνέντευξή του σε βασικούς κατηγορουμένους στις υποθέσεις των εξοπλιστικών και της Siemens με τους οποίους συνεργάστηκε, όπως ο Πρόδρομος Μαυρίδης (πρώην στέλεχος της Siemens Hellas), ο Παναγιώτης Ευσταθίου (αντιπρόσωπος εταιριών οπλικών συστημάτων) και ο Αντώνης Κάντας (πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών). Τόνισε ότι αυτού του είδους οι συναλλαγές εκείνη την περίοδο ήταν κοινή πρακτική.






hellasforce

Το Αιγαίο Παίρνει Φωτιά… Οι Τούρκοι Ετοιμάζουν Θερμό Επεισόδιο… Στο Στόχαστρο τους Δύο Ελληνικά Νησιά


ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ…
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΒΟΜΒΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΕΘΑ: «Η Τουρκία χρηματοδοτεί την Τρομοκρατία του #ISIS »


1Σημαντικές ελληνοϊσραηλινές αμυντικές συνομιλίες Καμμένου – Αγιαλόν
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν «η Τουρκία μπορεί να γίνει μέρος του άξονα Ισραήλ – Ελλάδας – Κυπρου – Αιγύπτου – Ιορδανίας και να βοηθήσει στο μεταναστευτικό και την τρομοκρατία υπο ποιες προυποθέσεις» ο Ισραηλινός Υπουργός Αμυνας ήταν ξεκάθαρος λέγοντας
«Το Ισραήλ και η Τουρκία είχαν φιλικές σχέσεις στο παρελθόν, αλλά ειναι πλεον στο χέρι της Τουρκίας, της Τουρκικής Κυβέρνησης, της Τουρκικής ηγεσίας αν θα γίνει μέλος οποιοσδήποτε συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας γιατι όπως όλοι γνωρίζεται το ISIS χρηματοδοτηθηκε με Τουρκικά λεφτα εναντι πετρελαίου, η Τουρκία επέτρεψε σε Τζιχαντιστές να περάσουν από την Συρία και το Ιρακ σαν μέλη του τρομοκρατικού δικτύου του DAESH στην Ευρώπη»
Ο Πανος Καμμένος συμπλήρωσε, ότι «ολοι θα θέλαμε η Τουρκια να έχει μια συμπεριφορά ανάλογη με τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνες δίκαιο και την συμμαχία του καλού. Αυτο προϋποθέτει αλλαγή στασης απο την Τουρκία. Για να έχεις καλή σχέση μια χώρα πρώτα από όλα πρέπει να την αναγνωρίσεις και η Τουρκία δεν εχει αναγνωρίσει ακόμη την Κύπρο. Το δεύτερο είναι το θέμα της Τρομοκρατίας….και η αληθεια είναι ότι το περισσότερο πετρέλαιο που διακινείται απο την DAESH τους τρομοκράτες, κινείται μέσω Τουρκίας και κινείται χρηματοδοτωντας την Τρομοκρατία» και έκλεισε «εμεις είμαστε εδω με όλες τις καλές προθεσεις κι ελπίζομαι αντι η κυβέρνηση Ερντογκαν να οδηγεί την Τουρκία προς τον φονταμενταλισμο , να αποφασίσει να στρέψει το καράβι προς τις αξίες της Δύσης»






hellasforce

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Νέο Παγκόσμια Παράδειγμα: Ρωσία Ιράν και Κίνα… Μια Πανίσχυρη Ομάδα


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ ΚΙΝΑΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας, του Ιράν και της Κίνας θα μπορούσε να σηματοδοτήσει έναν σχηματισμό ενός νέου παγκόσμιου παραδείγματος, που είναι σε θέση να επαναπροσδιορίσει την κατάσταση στον κόσμο, τόσο πολιτικά όσο και στρατηγικά… Οι πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ των τριών μπορεί να είναι πιο σημαντικές από ό, τι πολλοί συνειδητοποιούν.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ της Ρωσίας, του Ιράν και της Κίνας, αμέσως μετά την υποχώρηση των αντι-ιρανικών κυρώσεων, θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικές και ουσιαστικές από ό, τι οι άνθρωποι πραγματικά έχουν συνειδητοποιήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ερευνητής και δημοσιογράφος Carol Gould. Ο δημοσιογράφος, που η βάση του είναι στη Μεγάλη Βρετανία, αναφέρεται στην πρόσφατη διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping στην Τεχεράνη και το αποτέλεσμα του ταξιδιού του.
Xi Jinping ήταν ο πρώτος διεθνής ηγέτης που ταξίδεψε προς το Ιράν μετά την εξάλειψη των εμπορικών περιορισμών, με την επίσκεψή του να σηματοδοτείται από 17 συμφωνίες συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, το εμπόριο και η βιομηχανία.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να αυξήσουν το διμερές εμπόριο περισσότερο από 10 φορές σε 600 δις $ στην επόμενη δεκαετία.
Επιπλέον, Ο Xi Jinping υπέγραψε κοινή δήλωση με τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί για την υποστήριξη της εφαρμογής του Ιράν για πλήρη ένταξη στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), που υποστηρίζει τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα.
Η αίτηση για πλήρη ένταξη στην SCO είχε γίνει πίσω το 2008, αλλά λόγω των διεθνών κυρώσεων δεν ήταν σε θέση να ολοκληρωθεί. Τώρα, με την άρση των κυρώσεων, η ιρανική κυβέρνηση δήλωσε ότι μία από τις προτεραιότητές της θα είναι να προχωρήσει στην πλήρη ένταξη της στη SCO.
Η Ρωσία επίσης προχώρησε στην ενίσχυση των δεσμών της με το Ιράν μετά την επίτευξη μιας διεθνούς πυρηνικής συμφωνίας. Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει μια συμφωνία και για την απλούστευση των διαδικασιών στα ταξίδια μεταξύ των δύο, που ξεκινά από τον Φεβρουάριο
Το Δεκέμβριο, ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Denis Manturov δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη ότι «η Ρωσία ενδιαφέρεται για διάλογο με το Ιράν σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα των αερομεταφορών, της ναυπηγικής βιομηχανίας, της ενέργειας, της γεωργίας και των μεταφορών, της μεταλλουργίας, στις φαρμακευτικές και άλλες βιομηχανίες».
Ο Carol Gould σημειώνει ότι αυτή η στρατηγική ευθυγράμμιση βασίζεται στο εμπόριο, όχι στην στρατιωτική δύναμη, και σηματοδοτεί σίγουρα μια πορεία προς τα εμπρός σε μια νέα συμμαχία. Επίσης, τόνισε, θα μπορούσε να είναι πολύ ευεργετική και για την Κίνα.
«Η Κίνα χρειάζεται κάποια βοήθεια αυτή τη στιγμή. Η οικονομία της αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα. Ωστόσο, οι αγορές στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παράγουν πολύ εισόδημα για την Κίνα, επειδή αυτές οι χώρες έχουν πολλά προβλήματα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε μια κατάσταση, που ορισμένες δυτικές τράπεζες ενδέχεται να μην δουν ξανά, ή που έχουν μια κατάρρευση, παρόμοια με εκείνη του 2008, η συνεργασία αυτή μπορεί να είναι πολύ ευεργετική.





hellasforce

Επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ΓΕΝΟΠ...



Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει της...
κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία τις 4ης Φεβρουαρίου αλλά και παναττικό συλλαλητήριο στις 3 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε, θα πραγματοποιούνται 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την στιγμή που θα κατατεθεί την Βουλή το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.






nonews news

Τσίπρας: Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο...



Η αντιπολίτευση δεν καταθέτει προτάσεις...

Aν δεν πάρουμε μέτρα για το ασφαλιστικό, το σύστημα θα καταρρεύσει...

«Το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο. Το εκτροχιασμένο συνταξιοδοτικό σύστημα με τα σωρευτικά προβλήματα στέρησε...
αναπτυξιακούς πόρους από την οικονομία συντελώντας στην εμφάνιση της ύφεσης», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παραπληροφόρηση και εύκολη δημαγωγία. Η πραγματικότητα είναι πως το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν είναι βιώσιμο», είπε και εξαπέλυσε επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ασφαλιστικό.

«Έγινε λεηλασία των ταμείων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα τελευταία 40 χρόνια και οι επιλογές των τελευταίων ετών ανέβασαν την ανεργία στο 25%», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αν δεν πάρουμε μέτρα για το ασφαλιστικό, το σύστημα θα καταρρεύσει. 

«Μόνο στο ΙΚΑ έχουμε μείωση 30% των εισφορών μεταξύ 2010-2014» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

«Οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν σήμερα τα 13 δισ.ευρώ» συνέχισε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε: «Γιατί συζητάμε σήμερα για το ασφαλιστικό; Μήπως γιατί μας το ζητάνε οι δανειστές;». 

«Δεν το ζήτησαν οι δανειστές», είπε και σημείωσε πως για να πληρωθούν οι συντάξεις του 2016 θα πρέπει να βρούμε πρόσθετους πόρους 980 εκατ. ευρώ.

«O ΟΑΕΕ έχει έλλειμμα 540 εκατ. ευρώ. Το 2017 θα απαιτηθούν επιπλέον πόροι 1,4 δισ. ευρώ και το 2018 επιπλέον πόροι 2,5 δισ. ευρώ», είπε και τόνισε πως δεν θα κάνει ότι έκαναν και οι άλλοι, δηλαδή να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. 

«Θα στηρίξετε την συμφωνία της κυβέρνησης με τις εργοδοτικές οργανώσεις;», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις 11 συνεχόμενες περικοπές συντάξεις από τον Μάιο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 που, όπως είπε, μείωσαν τις συντάξεις μεσοσταθμικά κατά 35%.

«Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωνε ότι όποιος κι αν είναι στην θέση του υπουργού θα πρέπει να περικόψει τις συντάξεις και να εφαρμόσει τη συμφωνία. Να λοιπόν πως διαβάζατε εσείς τη συμφωνία και τι θα κάνατε αν ερχόσασταν στην κυβέρνηση στις 20 Σεπτεμβρίου», τόνισε στη συνέχεια.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαμαρτυρήθηκε και αντέδρασε γελώντας, υποστηρίζοντας πως δεν έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις. Μάλιστα, ακούστηκε να λέει χαρακτηριστικά: «Στο Χωνί τα διαβάσατε;».

«Προτείνουμε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης για όλους με ενιαίους κανόνες, με αποκλίσεις μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όπως οι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Καθιερώνουμε την Εθνική Σύνταξη για όσους έχουν μόνο 15 χρόνια ασφάλισης. Θα δικαιούνται τη σύνταξη ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι. Θα ξεκινήσει από 384 ευρώ στα 15 χρόνια ασφάλισης και θα αυξάνεται με τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θα αναπροσαρμόζεται κατ' έτος. Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια», είπε μετά ο πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να εξασφαλιστεί ο δημόσιος και αναδιανεμητικός χαρακτήρας του συστήματος.







NONEWS NEWS