Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Alert! Οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά στη Θράκη

thrakh
Συνάντηση με αξιωματούχο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είχε αντιπροσωπεία του κόμματος DEB, στη Θράκη. Το κόμμα DEB σχετίζεται άμεσα με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και προβάλλεται ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας» στην ελληνική Θράκη.
Με την ηγεσία του DEB συναντήθηκε ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Ραφαέλ Ντίαζ, ο οποίος, μαζί με στελέχη της Πρεσβείας επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Κομοτηνή.
Η Αμερικανική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαούς, τους αντιπροέδρους, υπεύθυνους για Ξάνθη και Ροδόπη, την υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του κόμματος και μέλη του διοικητικού του συμβουλίου.
Τα στελέχη του DEB εξέφρασαν στην Αμερικανική αντιπροσωπεία τα προβλήματα της «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας». Στην συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα με τους ιεροδιδασκάλους και τους ψευδομουφτήδες.
Έθεσαν επίσης τα οικονομικά προβλήματα της μειονότητας και οι πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης. Τα στελέχη του DEB εξ ονόματος της μειονότητας εξέφρασαν τις προσδοκίες τους από την νέα κυβέρνηση της χώρας.
Οι διπλωμάτες από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, έλαβαν πληροφορίες σχετικά με της δραστηριότητες του DEB. Όχι άδικα, το DEB εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη των Αμερικανών, η οποία δεν γίνεται, ειδικά τώρα, τυχαία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε Ξάνθη και Ροδόπη, για πρώτη φορά, δεν έχει εκλεγεί χριστιανός βουλευτής. Σε κάθε περίπτωση η αμερικανική κίνηση αφήνει πολλά ερωτηματικά. Θα αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της κυβέρνησης, αν υπάρξει, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το DEB συναντάται με Αμερικανούς αξιωματούχος, χωρίς να έχει υπάρξει ελληνική αντίδραση.
Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο κ. Ντίαζ συναντάται με μειονοτικούς του DEB.






voice news

Στον Άρειο Πάγο ο Πανούσης για τις απειλές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

panoushs

Νέες φουρτούνες θα "δοκιμάσουν" το Μαξίμου, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να υποβάλλει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του και αφορούν στην υπόθεση- βόμβα με τις καταγγελίες περί πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης. 
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κ. Πανούσης δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πάντως το γεγονός ότι για την υπόθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός καθώς ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης, δείχνουν πως δεν πρόκειται για απλές καταγγελίες αλλά για ένα σκάνδαλο μεγατόνων με ονόματα και αποδείξεις που θα προκαλέσουν σεισμό στο πολιτικό σκηνικό.





voice news

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μέλη τρομοκρατικών ομάδων

syriza logo
Σάλος έχει προκληθεί στην πολιτική σκηνή της χώρας μετά της δηλώσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του, ακόμα και από πολιτικούς που έχουν σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μάλιστα, ο Γιάννης Πανούσης μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι πρόσωπα και στοιχεία για την υπόθεση αυτή γνωστοποιήθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα. 
Η αποκάλυψή του, πως τα άτομα αυτά βρίσκονται ακόμα και τώρα στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανάψει φωτιές στο Μαξίμου! Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές.
Πρόκειται για ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Πανούσης είπε χαρακτηριστικά:
«Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάρη. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα ‘κοσμούν’ και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό.
Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη. Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο ‘βολεύει’ η εκκαθάριση του τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του».




voice news

ΒΟΜΒΑ για την ΕΛ.ΑΣ που προκαλεί τρόμο

police1

Είδαν το φως της δημοσιότητας εικόνες που καταδεικνύουν την εξαθλίωση που επικρατεί στα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ εξαιτίας της κρίσης και των πολλαπλών περικοπών που έχουν δεχθεί. 
Αυτές οι εικόνες δημιουργούν μόνο θλίψη αλλά και φόβο καθώς οι άνθρωποι που μας προστατεύουν αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά τους υπό τέτοιες συνθήκες.
police2
police3





voice news

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ…. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…


Αντιμέτωπη όχι μόνο με την αγωνία σωτηρίας των χιλιάδων προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο στα ελληνικά νησιά, αλλά και με έναν καθημερινό ακήρυχτο πόλεμο αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων από την Τουρκία είναι η Αθήνα.
Οι Τούρκοι βάζουν πόδι στο Αιγαίο…1
Η Αγκυρα αντί να προσπαθήσει να ανακόψει το ρεύμα των προσφύγων, που φθάνουν μέσω γνωστών κυκλωμάτων κατά χιλιάδες στα μικρασιατικά παράλια, επιχειρεί με αφορμή την αρμοδιότητα και τη ζώνη ευθύνης Ερευνας και Διάσωσης (Search and Rescue – SAR) να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ το ελληνικό Λιμενικό δίνει τιτάνιο αγώνα για τη σωτηρία χιλιάδων προσφύγων, οι αρμόδιες αρχές είναι υποχρεωμένες να απαντούν καθημερινά σε ΝΟΤΑΜs (Notice to Airman – Αναγγελίες Aεροναυτιλίας) που εκδίδει η Τουρκία, διεκδικώντας επέκταση της τουρκικής ζώνης ευθύνης μέχρι το μέσον του Αιγαίου, ζητώντας την ακύρωση ελληνικών ασκήσεων με το επιχείρημα της υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησης των νησιών (γεγονός που θα είχε επιπτώσεις και στη χρήση των υποδομών των νησιών αυτών από στρατιωτικά πτητικά μέσα που χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις SAR), ενώ με τη δέσμευση περιοχών για ασκήσεις αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία στο κέντρο του Αιγαίου.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως δεν υπάρχει συμφωνημένη οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων και ότι θεωρεί την περιοχή του ελληνικού εναέριου χώρου μεταξύ των 6 και των 10 ναυτικών μιλίων ως «διεθνή εναέριο χώρο».
Οι Τούρκοι βάζουν πόδι στο Αιγαίο…2
Στις 21.42 μ.μ. την 29η Οκτωβρίου, οι ελληνικές αρχές με την ΝΟΤΑΜ Α/2206/15 αναγγέλλουν την έναρξη επιχείρησης Ερευνας και Διάσωσης λόγω ναυαγίου σκάφους με πρόσφυγες στην περιοχή με συντεταγμένες 370100Ν270500Ε νότια της Καλολίμνου και δυτικά από τα Ιμια, ενημερώνοντας παράλληλα ότι τον συντονισμό SAR έχει το κέντρο του Πειραιά (PIRAEUS JRCC).
Αμέσως, οι τουρκικές αρχές με τη ΝΟΤΑΜ Α/4959/15 έρχονται να αμφισβητήσουν την περιοχή ευθύνης SAR της Ελλάδας.
Στη ΝΟΤΑΜ αναφέρουν ότι η Τουρκία «δεν δέχεται τον καθορισμό της ζώνης ευθύνης SAR στα όρια του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Αμβούργου του 1979 για τη θαλάσσια SAR, η Τουρκία έχει τα μέσα και τις δυνατότητες για την πραγματοποίηση επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης στη δική της περιοχή SAR όπως την έχει δηλώσει στον ΙΜΟ (Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας) και περιλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Σχέδιο SAR του ΙΜΟ και θα συνεχίσει να επιχειρεί σε αυτή την περιοχή. Συνεπώς όλες οι προσπάθειες και δραστηριότητες μέσα στην τουρκική SRR θα συντονίζονται από τις τουρκικές αρχές».
Η απάντηση έρχεται μερικές ώρες αργότερα από τις ελληνικές αρχές με τη ΝΟΤΑΜ Α/2210/15, στην οποία δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ελληνική επικράτεια, εντος ελληνικών χωρικών υδάτων και ελληνικού εναέριου χώρου, όπου η Ελλάδα ασκεί την κυριαρχία της συμφώνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Επιπλοκές
Επίσης, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα απορρίπτει τη διαστρέβλωση του γράμματος και του πνεύματος των διεθνών συμφωνιών σχετικά με τις ευθύνες SAR από την Τουρκία, καθώς αυτή θα οδηγούσε σε σοβαρές θεσμικές και πρακτικές επιπλοκές στην εκτέλεση των επιχειρήσεων SAR. Προστίθεται ακόμη ότι η Ελλάδα εκτελεί αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις Ερευνας και Διάσωσης στην περιοχή ευθύνης της από τη στιγμή που ορίσθηκε αυτή…
Ακόμα οι ελληνικές αρχές καταγράφουν και το νομικό πλαίσιο, δηλώνοντας ότι εντός του FIR Αθηνών την ευθύνη SAR έχει η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Αεροπλοΐας) και τις αποφάσεις του σε Κωνσταντινούπολη (1950), Παρίσι (1952) και Γενεύη (1958), στις οποίες είχε συμφωνήσει η Τουρκία, ενώ και ο ΙΜΟ αποδέχθηκε ότι τα όρια του FIR Αθηνών είναι τα όρια ελληνικής ευθύνης για Ερευνα και Διάσωση.
Καταγράφονται επίσης τα όρια του FIR Αθηνών – Κωνσταντινούπολης από το σημείο εκβολών του Εβρου μέχρι νοτιοανατολικά του Καστελόριζου όπου αρχίζει το FIR Λευκωσίας, ακολουθώντας τη γραμμή των «δυτικών συνόρων της Τουρκίας».
Η αναφορά αυτή της ελληνικής ΝΟΤΑΜ προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας που απαντά με νέα ΝΟΤΑΜ (Α/4962/15):
«Η γραμμή αυτή από τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία μέχρι του σημείου με συντεταγμένες 36.0456Ν-0295958Ε (νοτιοανατολικά του Καστελόριζου) δεν αφορά καθ” οιονδήποτε τρόπο οριοθέτηση συνόρων, αλλά μια θεωρητική γραμμή για πρακτικούς λόγους της εναέριας κυκλοφορίας».
Όπως φαίνεται, η Τουρκία με κάθε τρόπο θέλει όχι μόνο να αμφισβητήσει την ελληνική δικαιοδοσία στο Αιγαίο, σε περιοχές ακόμα και δυτικά των νησιών, αλλά και να μην καταγραφεί έστω και εμμέσως ότι υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα στο Αιγαίο.
Δηλώνει επίσης ότι δεν αναγνωρίζει τη ζώνη ευθύνης SAR της Ελλάδας και προβάλλει τη δική της μονομερή ανακήρυξη ζώνης ευθύνης στον ΙΜΟ, η οποία χωρίζει το Αιγαίο στα δύο (βλ. χάρτη).
Επίσης, η Αγκυρα επικαλείται τον ΙΜΟ θέλοντας να εκμεταλλευθεί τη δυσαρμονία μεταξύ των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 6 ναυτικά μίλια και του εναέριου χώρου που εκτείνεται στα 10 ν.μ., αν και αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική η αποδοχή των ζωνών ευθύνης SAR όπως έχουν γίνει δεκτές από τον ICAO.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένα συμβάν στη θάλασσα απαιτεί επιστράτευση και εναερίων μέσων, ενώ τα όρια των FIR είναι πολύ πιο σαφή από τα θαλάσσια σύνορα, ειδικά όταν πρόκειται για περιοχές με πολλά νησιά όπως το Αιγαίο.
Οι Τούρκοι βάζουν πόδι στο Αιγαίο…3
Πολεμικές ασκήσεις
Επίσης, την περίοδο που η τραγωδία με τους πρόσφυγες κλιμακωνόταν, η Τουρκία επέλεξε να ενεργοποιήσει τα πεδία βολής που είχε δεσμεύσει μέχρι το τέλος του χρόνου στο κέντρο του Αιγαίου, αποκόπτοντας έτσι ένα μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής από τη νησιωτική Ελλάδα.
Η ΝΟΤΑΜ Α/4941/15 αναγγέλλει την πραγματοποίηση ασκήσεων με πυρά από την Τουρκία για την περίοδο από 2 Νοέμβριου έως 31 Δεκεμβρίου μεταξύ Ψαρών – Σκύρου – Καρύστου και Χίου.
Η Αθήνα απέρριψε την τουρκική ΝΟΤΑΜ με την Α/2203/15(29 Οκτωβρίου 2015.11″) τονίζοντας ότι υπερκαλύπτει «περιοχή ελληνικής εθνικής κυριαρχίας» και επειδή η Τουρκία δεν δέχεται τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί (για κατάθεση σχεδίων πτήσης και αναγνώριση του δικαιώματος της Ελλάδας να εκδώσει σχετική ΝΟΤΑΜ καθώς αφορά περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας).
Οι Τούρκοι βάζουν πόδι στο Αιγαίο…4
Μέσα σε όλα αυτά, η Τουρκία εξέδωσε μια σειρά ΝΟΤΑΜs (A/4857/15 A/4822/15 κ.ά.) με τις οποίες χαρακτήριζε «παράνομες» τις ασκήσεις που είχε ανακοινώσει η Ελλάδα, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι στον σχεδιασμό τους περιλάμβαναν τη Σαμοθράκη, την Αστυπάλαια, τον Αϊ-Στράτη, τα Ψαρά, τη Χίο, την Ικαρία, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, την Τήλο, τη Χάλκη, το Καστελόριζο, περιοχές στις οποίες, όπως υποστηρίζει η Αγκυρα, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να αποδεχτεί την αποστρατιωτικοποίησή τους…
Στις 3 Νοεμβρίου η Τουρκία, με τη ΝΟΤΑΜ Α/5025/15, θέτει θέμα εύρους του ελληνικού εναέριου χώρου με αφορμή την άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί το αίτημα που είχε υποβληθεί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με έκδοση ΝΟΤΑΜ για διενέργεια ασκήσεων του τουρκικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, οι οποίες όμως είχαν επικαλύψει και περιοχές του ελληνικού εναέριου χώρου μεταξύ των 10 ν.μ. και 6 ν.μ., δηλώνοντας πως πρόκειται για «διεθνή εναέριο χώρο».
«Τα τουρκικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση δεν θα εισέλθουν στο Ελληνικό Εθνικό Εναέριο χώρο των 6 ν.μ. και δεν θα υποβάλουν σχέδια πτήσης. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μετρά για την ασφάλεια των πτήσεων, όπως έχει κάνει στο παρελθόν. Και είναι πάντοτε διαθέσιμη για συνεργασία και συντονισμό για τον σκοπό αυτό στο διάστημα από 9 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2015…». «ΕΘΝΟΣ»

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…


Καταρρέουν οι αστικές συγκοινωνίες
ΟΙ «ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ… ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ «ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ» ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ….
Αντιμέτωπος με την χρεοκοπία βρίσκεται ο Οργανισμός Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) Α.Ε. του οποίου σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε την Παρασκευή, αλλά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δεν έχει μεριμνήσει να υπάρξει αντικαταστάτης του διευθύνοντα συμβούλου.
Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, καθ. Γιάννης Μανιάτης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΣΥ. Α.Ε. πλέον αρνούνται να έχουν την οποιαδήποτε ανάμειξη στην καταστροφή στην οποία οδηγεί τις δημόσιες συγκοινωνίες ο κ. Σπίρτζης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αδιοίκητη ΟΣΥ Α.Ε. δεν πληρώνει το Ι.Κ.Α., οι προμηθευτές μένουν απλήρωτοι, ενώ είναι αβέβαιο εάν η μισθοδοσία στους οδηγούς καταβληθεί έγκαιρα.
«Πρόκειται για την πολιτική μιας κυβέρνησης κι ενός Υπουργού που ευθύνονται για την αύξηση του Φ.Π.Α. στις Αστικές Συγκοινωνίες, από 13% σε 23%, ως αποτέλεσμα προφανώς μιας πολύ γενναίας κι αποτελεσματικής φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης.
Ενός Υπουργού που φέσωσε με 10 εκατ. ευρώ τις συγκοινωνίες τον Ιούλιο, με τις «τζάμπα» μετακινήσεις που προσφέρθηκαν πριν το δημοψήφισμα και θα πληρώσουμε τώρα, και οι οποίες περιελάμβαναν και τις μετακινήσεις από/προς το αεροδρόμιο γιατί έτσι μας αρέσει και τους κερνάμε όλους.
Ενός υπουργού που αδιαφόρησε για τα περίπου 20 εκατ. ευρώ που έπρεπε να έχουν ήδη πάρει οι συγκοινωνίες από Υπουργεία για πρόνοια σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (Α.με.Α., πολύτεκνοι κ.λπ.), όπως πέρυσι.
Ενός υπουργού που «κλείνει το μάτι» στην εισιτηριοδιαφυγή, καταργώντας μεν τον προβληματικό έλεγχο στα λεωφορεία, αλλά χωρίς να τον αντικαταστήσει με έναν μη προβληματικό, παρά μόνο με το τίποτα.
Στην αρχή του έτους, όπως γνωρίζουν οι 1.000.000 καθημερινοί επιβάτες, οι δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας είχαν μπει σε μια σειρά. Οι τιμές μειώθηκαν, τα οικονομικά συμμαζεύτηκαν, οι επιβάτες απέκτησαν τη δυνατότητα να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους, οι πρώτες πιλοτικές «έξυπνες» στάσεις τοποθετήθηκαν και σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται το έργο που θα ενημερώνει στις στάσεις πότε ακριβώς θα έρθει το λεωφορείο, το ηλεκτρονικό εισιτήριο (που περιλαμβάνει τις περίφημες μπάρες στο μετρό) επιτέλους ξεκίνησε και θα λειτουργεί σε ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις και οι πολίτες, ιδιαίτερα η νεολαία, προσελκύστηκαν από τη φρέσκια εικόνα των συγκοινωνιών.
Σήμερα, έχουμε μόνο μαζικές παραιτήσεις και κραυγές αγωνίας.
Η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς Αριστερά επί τω έργω….» σημειώνει ο κ. Μανιάτης.

ΑΙΓΑΙΟ… Στην Πρώτη Γραμμή Ενός Ακήρυχτου Πολέμου… Ο «Βρώμικος Ρόλος» της Τουρκίας


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…
Ο νοτιάς φέρνει πιο κοντά τις φωνές στο ψαροχώρι της Σκάλας Συκαμιάς. Είναι νύχτα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και οι κουρασμένες φιγούρες των ψαράδων, με τα έντονα μάτια και τα ηλιοκαμένα πρόσωπα, παρακολουθούν αμίλητες την τυφλή πορεία στις βραχώδεις ακτές μιας λέμβου που μπορείς μόνο να ακούσεις, αλλά όχι να δεις.
Οι οδηγίες στους πρόσφυγες από τους διακινητές της απέναντι ακτής του Μπεχράμ Καλά (αρχαία Ασσος) είναι συγκεκριμένες: «Ισια η μηχανή προς τα φώτα των Ελλήνων. Εκεί θα σωθείτε».
Οι φωνές ανακατεμένες με παιδικά κλάματα, πλησιάζουν στο γραφικό ψαροχώρι όλο και πιο πολύ. Κινητοποιούν τους εθελοντές από τις διεθνείς οργανώσεις με τα έντονα πορτοκαλί και κίτρινα γιλέκα, οι οποίοι κουβαλούν κουβέρτες και ζεστά ρούχα για τα παιδιά.
Ξαφνικά, οι φωνές γίνονται κραυγές αγωνίας και ένα κύμα ρίγους μάς σαρώνει όλους. «Εσπασε η βάρκα», φωνάζει ένας από τους έμπειρους ψαράδες του χωριού. Το χαμόγελο της ελπίδας πνίγεται πλέον από την αγωνία της απελπισίας.
Αποστολή της Realnews σε Λέσβο και Τουρκία.
Ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, 84 πρόσφυγες βρίσκονται στη θάλασσα ανάμεσα στα κομμάτια της φθηνής πολυεστερικής βάρκας που δεν άντεξε το βάρος και την ταχύτητα της πλεύσης. Μάνες, παιδιά και ηλικιωμένοι παλεύουν άλλη μία φορά για τη ζωή τους, μέσα στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, χωρίς να γνωρίζουν κολύμπι.
Παραπλέοντα σκάφη προσεγγίζουν μέσα στο σκοτάδι, ενώ οι έμπειροι Ισπανοί ναυαγοσώστες πλησιάζουν με τα ειδικά διαμορφωμένα τζετ σκι που έφεραν στη Λέσβο. Σώζονται 78 ψυχές. Ανασύρονται 6 νεκροί, ανώνυμοι και παγωμένοι. Ανάμεσά τους τρία παιδιά. Η στενοχώρια πνίγει όλους στη Σκάλα, γεμίζοντας τους πνεύμονες με απόγνωση. Στα χείλη τους σχηματίζεται μόνο μια ερώτηση: Πόσοι ακόμα θα θυσιαστούν στη μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία της ανθρώπινης ιστορίας;
Το ντοκουμέντο του εγκλήματος
Αϊβαλί. Από εδώ ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες το ξύλινο σκάφος που ναυάγησε στο Αιγαίο, παρασύροντας στον θάνατο 60 πρόσφυγες.
Ενα παλιό καΐκι ευτελούς αξίας και αμφίβολης πλεύσης, σαν αυτά που περιμένουν δεμένα στο λιμάνι της πανέμορφης πόλης για να μεταφέρουν ανθρώπους ή ψάρια, ανάλογα με τη ζήτηση και το κέρδος.
Πριν από 93 χρόνια ήταν οι Ελληνες που ξεκινούσαν το ταξίδι της προσφυγιάς από τις ίδιες ακτές που σήμερα φεύγουν οι οικογένειες των προσφύγων στην αναζήτησή τους για ένα καλύτερο μέλλον ή ένα τραγικό τέλος μέσα στο παγωμένο πέρασμα του Αιγαίου.
Οι ακτές με το χοντρό βότσαλο στο Αϊβαλί είναι γεμάτες από τα σημάδια της αποχώρησης, από τα ίχνη της πρόσφατης παρουσίας χιλιάδων ανθρώπων που μπήκαν στις ξύλινες βάρκες με προορισμό τη Λέσβο ή το αβέβαιο μέλλον που μπορεί να φέρει ακόμη και τον θάνατο.
Το Αϊβαλί είναι σήμερα μια σύγχρονη τουρκική πόλη με πολλά σημάδια του ελληνικού παρελθόντος. Περπατώντας στα στενά σοκάκια που βλέπουν απευθείας τη θάλασσα, ακούς κυρίως ελληνικά. Η βιτρίνα της πόλης, το Μεϊντάνι Παζάρ, τραβάει πίσω στην ιερή γη εκατοντάδες Ελληνες, όχι ως προσκυνητές αλλά ως εκδρομείς μιας ημέρας για ψώνια στο παζάρι.
Εκεί κανείς μπορεί να βρει από φθηνές απομιμήσεις γνωστών γυναικείων τσαντών μέχρι πλαστικά χαλιά και καναπέδες. Ολα γίνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ, με τις εικόνες του να πλημμυρίζουν την πόλη, ακόμα και τα στενά βρόμικα δρομάκια πίσω από το Μεϊντάνι Παζάρ που κινούνται οι πρόσφυγες.
Το σοκάκι με τα παιδικά ρούχα γεμίζει από μητέρες που στο ταξίδι της προσφυγιάς είναι υποχρεωμένες να προμηθευτούν καινούργια και καθαρά ρούχα για τα παιδιά τους πριν από το πιο δύσκολο κομμάτι της περιπέτειας. Με τρεις τουρκικές λίρες, δηλαδή ένα ευρώ, αγοράζουν ένα παιδικό φορμάκι, ενώ με πέντε λίρες μια μπλούζα με παντελόνι που έχει συνδυάσει στη φθηνή πλαστική συσκευασία ο Τούρκος έμπορος πίσω από τον πάγκο.

Αδιάβαστους… Έχει Στείλει Δυτικούς και ΝΑΤΟ ο Βλαντιμίρ Πούτιν


Μας ξάφνιασαν οι εκτοξεύσεις των Ρωσικών Πυραύλων παραδέχθηκε Στρατηγός του ΝΑΤΟ!1
Οι νέες τεχνικές δυνατότητες του Ρωσικού στρατού έγιναν απολύτως μια έκπληξη για το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο διοικητής των δυνάμεων ΝΑΤΟ στο Μπρούνσουμ, Γερμανός στρατηγός Χανς Λόθαρ Ντομρόζε, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.
«Δεν περιμέναμε τόση αύξηση εξοπλισμών από τον Πούτιν. Μας ξάφνιασε εντελώς», παραδέχθηκε ο Γερμανός στρατηγός του ΝΑΤΟ!
Μας ξάφνιασαν οι εκτοξεύσεις των Ρωσικών Πυραύλων παραδέχθηκε Στρατηγός του ΝΑΤΟ!1
Σύμφωνα με τον Στρατηγό Ντομρόζε, η εκτόξευση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Κασπία Θάλασσα κατά θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έδειξαν, ότι η Ρωσία είναι σε θέση να απειλήσει με παρόμοιο τρόπο και το Βερολίνο.
Μας ξάφνιασαν οι εκτοξεύσεις των Ρωσικών Πυραύλων παραδέχθηκε Στρατηγός του ΝΑΤΟ!2
Ο στρατηγός πιστεύει, ότι η τρέχουσα ισορροπία των στρατιωτικών δυνάμεων είναι υπό απειλή, και η Ρωσία είναι σε θέση να καθιερώσει την ανωτερότητα της έναντι του ΝΑΤΟ σε μερικές περιοχές, από το Καλίνινγκραντ μέχρι την Κασπία Θάλασσα. «Ο Πούτιν έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει την πρόσβασή μας στους συμμάχους μας», ανέφερε ο Ντομρόζε.
Γι’ αυτό η Συμμαχία χρειάζεται ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, όπως την Trident Juncture 2015, εκπαίδευση στρατευμάτων και επίδειξη δύναμης, τόνισε ο Ντομρόζε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ)

Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ…ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ!!!
την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ψηφίζει τέτοια μέτρα, την ίδια στιγμή που ματώνει τα λαϊκά νοικοκυριά, παίρνει μέτρα που ωφελούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και δεσμεύεται απέναντί τους για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις….
ΠΙΝΑΚΑΣ

Έντεκα Δισεκατομμύρια Ευρώ για να Μεταφερθούν οι Παράνομοι Μετανάστες στην Ελλάδα


Ο Τζωρτζ Σόρος, ο μεγάλος σπόνσορας του τεράστιου κύματος των παράνομων μεταναστών που έρχονται κατά χιλιάδες καθημερινά από την Τουρκία, εκδηλώθηκε και φανερά χωρίς προσχήματα σε ανοιχτή συνέντευξη που έδωσε στην γειτονική χώρα.
ΕΝΤΕΚΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ2
Την ίδια ώρα που σε δημόσιες τελετές διάφοροι Ευρωπαίοι παράγοντες διαφημίζουν την αναχώρηση λίγων δεκάδων παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην βόρειο Ευρώπη, ο μεγάλος αρχιτέκτονας της Νέας Τάξης, ο άνθρωπος που στηρίζει εδώ και χρόνια το κρατίδιο των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας, που έχει ρίξει δισεκατομμύρια στην τουρκική οικονομία, εκδηλώθηκε και φανερά ότι είναι αυτός που χρηματοδοτεί την τεράστια ανθρώπινη μετακίνηση από την Μέση Ανατολή προς τα δυτικά, δηλαδή προς την χώρα μας.
ΕΝΤΕΚΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ3
Ο Σόρος, που συνεργάζεται με τουρκικά «ανθρωπιστικά» ιδρύματα, κατέκρινε έντονα την ρωσική επέμβαση στην Συρία παρά του ότι εξέφρασε τον θαυμασμό το προς τον Πούτιν, αν και στην πραγματικότητα πολύ θα ήθελε να… τον δει κρεμασμένο ανάποδα, ενώ επαίνεσε την Τουρκία ότι με την μεγάλη της… «ευσπλαχνία» έσωσε την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Φυσικά δεν είπε τίποτα για τα τεράστια οικονομικά κέρδη της τουρκικής μαφίας από την μετακίνηση των ανθρώπων αυτών από τα νότια και ανατολικά σύνορα της Τουρκίας, προς το Αιγαίο.
Μένοντας τρεις ολόκληρες μέρες στην Τουρκία, ο Σόρος παρέδωσε και… μαθήματα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, για να υποδέχονται με καλύτερο τρόπο τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που μεταφέρονται με τα δικά του χρήματα, για να διαλύσουν κυριολεκτικά τις ευρωπαϊκές κοινωνίες με πρώτη και καλύτερη την ελληνική. Έτσι λύθηκε και το αίνιγμα απο που βρίσκουν τα χρήματα όλοι αυτοί για να έρθουν στην Ελλάδα.
Αυτός είναι λοιπόν ο μεγάλος «ανθρωπιστής», Τζώρτζ Σόρος!
Οι μάσκες έπεσαν και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ… Τέσσερα Χρόνια Πριν: 5.800.000 Αλλοδαποί στην Ελλάδα των 10.000.000… Σκεφτείτε Σήμερα…


ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
… που η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι και που με την αμέριστη συμπαράσταση των άθεων και μασονικών κυβερνήσεων της Νέας Τάξης Πραγμάτων έχει μετατραπεί Επίσημα Σε Κέντρο Υποδοχής αλλοθρήσκων εισβολέων (πρόσφυγες και μετανάστες τους έχει βαφτίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να τους… μπάζει ευκολότερα στην Ευρώπη, ώστε μετέπειτα να επιβάλουν τη Σαρία και να καταστρέφουν οτιδήποτε εθνικό έχει απομείνει στα κράτη μέλη της – Αυτό είναι το σχέδιο)
Η Ισλαμοποίηση της Ελλάδας Συνεχίζεται και θα λάβει και επίσημη μορφή μετά την ολοκλήρωση του Τεμένους, οπότε και θα μετατραπεί σε βάση των τζιχαντιστών και μουσουλμάνων εισβολέων στην Ελλάδα…
Μπράβο προοδευτικές Έλληνα , η χώρα σου έχει πλέον αμέτρητα εκατομμύρια λαθρομεταναστών και επειδή έχεις τον φόβο το να μην σε πουν «ρατσιστή» επειδή ζητάς το αυτονόητο κάθεσαι και τρως στην μάπα τον φασισμό των αριστεριστών …. Έλλαδα 2030 , οι Έλληνες θα είναι μειονότητα ,τα αφεντικά των παιδιών μας θα είναι αλλοδαποί, όσοι θα μιλούν ελληνικά θα θανατώνονται και στην κουτάλα θα είναι οι αλλοδαποί…
δηλαδή για να ξυπνήσεις πρέπει να συμβούν όλα αυτά ;;

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ – ALERT – ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ!!! ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!!!
Πρωτοφανής για χώρα της ΕΕ είναι η συσσώρευση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης αφού τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν «φρακάρει» από τις 330.000 αιτήσεις για έξοδο σε σύνταξη ενώ εκκρεμούν και 61.000 αιτήσεις για εφάπαξ!
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ (Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους) Αλέξης Μητρόπουλος, εκκρεμούν συγκεκριμένα:
α) 173.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη συνολικού κόστους περίπου 2 δισ. ευρώ (80.000 αιτήσεις στο ΙΚΑ, 33.000 στον ΟΑΕΕ, 30.000 στον ΟΓΑ, 15.000 στο Δημόσιο και 15.000 αιτήσεις στα υπόλοιπα Ταμεία Κύριας Σύνταξης).
β) 130.000 αιτήσεις για έκδοση επικουρικής σύνταξης (126.000 στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ και 5.000 αιτήσεις στα λοιπά Ταμεία Επικούρησης, με συνολικό κόστος 600 εκατ. ευρώ)
γ) 25.000 αιτήσεις χορήγησης μερίσματος συνολικού κόστους 100 εκατ. ευρώ
δ) 61.000 αιτήσεις χορήγησης επιδόματος εφάπαξ συνολικού κόστους 1,8 δισ. ευρώ.
Εξηγώντας ότι το κόστος αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ, καλεί την κυβέρνηση «αντί να συνομολογεί με τους δανειστές περαιτέρω μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ταμεία, ύψους 2,3 δισ. ευρώ για τα έτη 2015-2016», να διεκδικήσει άμεσα υπέρ των Ταμείων και το υπόλοιπο του ποσού των 15 δισ. ευρώ που δεν διέθεσε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η Μάχη Κατά της Διαφθοράς!!! Προκλητική Ασυλία Τσίπρα σε Μεγαλοεφοπλιστή!!!


Πρωτοφανής και σκανδαλώδης κυβερνητική παρέμβαση μέσω Κοντονή
Ασυλία Τσίπρα στον Μαρινάκη
Ο Αεροπαγίτης που θα ελεγξει τους δικαστές Τζιμπλάκη και Πούλιο που αθώωσαν τον Μαρινάκη είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε σώσει μέσω της ΕΠΟ τον Ολυμπιακό για την σκανδαλώδη υπόθεση Βάλνερ
Σε κυκεώνα προβλημάτων έχει εγκλωβιστεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απέδειξε με την περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού ότι τελικά δεν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή. Και ότι έλεγε άλλα στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης! Ωμή και κυνική ήταν τελικά η παρέμβαση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή κατά της καθ’ όλα νόμιμης απόφασης της UEFA να τιμωρήσει με πρόστιμο την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρο της Βαγγέλη Μαρινάκη για την παραβίαση του όρου ο τελευταίος να μην ασκεί διοίκηση στους «Ερυθρόλευκους», που του είχε επιβληθεί από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη με φόντο το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο «Koriopolis»
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ