Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ο πατριωτισμός θα είναι η επόμενη σελίδα της ιστορίας, αλλά όχι ο «πατριωτισμός» της χρυσής αυγής



(Δεν αφορά μόνο την χα, αλλά και όλες τις ακροδεξιές ομάδες/κινήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και όλους 
όσους νοούνται αριστότεροι -αυτοί ξέρουν, οι πολλοί είναι βόδια, οπότε οι δεύτεροι θα υποχρεωθούν να εφαρμόζουν αυτά που οι πρώτοι θα ορίζουν.)
Δες κάτι.. ο αμερικανικός λαός ψήφισε έναν «μάγκα» που διατάζει, γιατί.. δεν ξέρει την δύναμη του. Τον διάλεξαν για να επιβάλει, ΑΝΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ, και με τον τσαμπουκά τα συμφέροντά τους (του λαού). Υπάρχει όμως κι ένας αντίποδας σ’ αυτό το καθεστώς, που δεν συμφέρει κανέναν από τον λαό. Αυτός που είναι «μάγκας» και διατάζει και επιβάλει, ΔΕΝ ΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. Διατάζει και επιβάλει αυτά που Ο ΙΔΙΟΣ θεωρεί συμφέρον. Και τα επιβάλει πρώτα στον λαό, αυτά που εκείνος γουστάρει! και μετά στον εχθρό (και -επίσης- αφορά τον εχθρό που ο ίδιος κρίνει ως τέτοιον).
Κάτι άλλο. Όλων των άλλων λαών οι αποφάσεις γίνονται αποδεκτές, μόνο το δικό μας ΟΧΙ δεν εισακούστηκε.. Αυτό είναι κάτι που σε δυσαρεστεί και αισθάνεσαι αδικημένος, όμως αν το δεις από μία άλλη σκοπιά, αν εισακούγονταν το δικό μας ΟΧΙ θα συνεχίζαμε να δίνουμε την εξουσία σε κάποιον…
Στην χώρα μας το σενάριο παίζεται διαφορετικά (ο θεός είναι της Ελλάδας, που λέει κι ο Καζαντζάκης), δεν θα βρεθεί κάποιος «μάγκας» να σώσει τον λαό από τα δεινά. Μόνος του, ο καθένας μας θα κουνήσει τα χεράκια και θα σωθεί, ΩΣΤΕ/ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑ μην έχει ανάγκη τον «ηγέτη», τον μάγκα τον πολλά βαρύ, για να τον σώσει.
Τέλος, ο λόγος που εμείς (αντίθετα από τους άλλους λαούς) δεν θα δώσουμε σε ακροδεξιό κόμμα την εξουσία είναι γιατί.. χούντα έχουμε ήδη περάσει. Αυτό σημαίνει «η ιστορία κυλάει στο αίμα»! Η ιστορία κάθε λαού περνάει στο dna του, κι όταν κάτι το έχει ήδη πάθει, το γνωρίζει! Αφορά σε γνώση κατεκτημένη! (Ο λόγος που δεν θα ξανασυμβεί.)
Ο πατριωτισμός της επόμενης σελίδας της ιστορίας, θα αφορά το κλείσιμο των συνόρων, την αυτονομία, το να κάτσει ο κάθε λαός να φτιάξει με τα χεράκια του την χώρα του. Καθώς επίσης θα αφορά και δυνατό λαό, που εκείνος μεν θα φτιάχνει αλλά θα είναι κι ο αυτός που θα ορίζει. Καθώς επίσης και θα αφορά εκπροσώπους χωρίς καμία εξουσία, που θα υπακούν με σκυμμένο το κεφάλι αυτά που ο λαός θα τους διατάζει.
Το πρώτο που θα γκρεμίσει ο λαός όταν πάρει την δύναμή του είναι ΤΑ ΒΑΘΡΑ!
(Ήδη γίνεται. Σπεύσατε αριστότεροι να πέσετε από τα βάθρα σας μόνοι σας, γιατί αν ο λαός σας ρίξει, το πέσιμο θα είναι απείρως δυσχερέστερο.)
Το επόμενο πολιτικό σύστημα που στην Ελλάδα θα φέρουμε (επειδή έχουμε περάσει όλα τα στάδια κι έχουμε όλη την γνώση, κατεκτημένη) θα είναι η ΚΑΝΟΝΙΚΗ Δημοκρατία.





taxalia.gr

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ! Έρχεται μεγάλη «έκπληξη» και στις εκλογές της Γαλλίας μετά τη νίκη Τραμπ



Μετά την απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν  στις ΗΠΑ, 
στελέχη εταιρειών δημοσκοπήσεων στη Γαλλία και αναλυτές προειδοποιούν πλέον ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έκπληξης στις γαλλικές προεδρικές εκλογές το 2017, τόσο λόγω του αδοκίμαστου στη χώρα συστήματος ανάδειξης των υποψήφιων μέσω διαδικασιών με λαϊκή συμμετοχή αλλά και λόγω του κατακερματισμένου πολιτικού σκηνικού.
Καθώς η μια δημοσκόπηση μετά την άλλη φέρει την ηγέτιδα της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών αλλά να χάνει στον δεύτερο, οι περισσότεροι σχολιαστές μοιάζουν να θεωρούν την επικράτηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ – ενός εκ των διεκδικητών του χρίσματος των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιός τους για την προεδρία – περίπου εγγυημένη.
Ο νυν πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανακοινώσει εάν θα είναι υποψήφιος ή όχι, έχει το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας προέδρου εν ενεργεία στην ιστορία. Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι ουδείς άλλος υποψήφιος της γαλλικής κεντροαριστεράς ή αριστεράς δεν έχει μεγάλες πιθανότητες.
Ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επίσης δεν είναι και πολύ δημοφιλής. Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος προς το Ελιζέ είναι ορθάνοιχτος για τον Ζιπέ, τον κεντροδεξιό πολιτικό που προβάλλεται ως μια ασφαλής επιλογή.
Ή αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον τα γαλλικά ΜΜΕ. «Πολλοί μοιάζουν να προεξοφλούν ότι ο Αλέν Ζιπέ θα είναι ο επόμενος πρόεδρος.
Και αυτό εξοργίζει πολύ κόσμο, διότι εκλαμβάνεται ως άρνηση της δημοκρατίας», σημείωσε ο Φρανσουά Μικέ-Μαρτί της εταιρείας δημοσκοπήσεων Viavoice μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Και από αυτό μπορεί να προκύψει η αληθινή έκπληξη», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Όπως στις ΗΠΑ, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι δημοσκοπήσεις και τα μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν αντιστοίχως την ήττα του Τραμπ και την ψήφο υπέρ της παραμονής στην ΕΕ περίπου ως τετελεσμένα, στους ψηφοφόρους στη Γαλλία δεν αρέσει να τους λένε από πριν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας, επισήμανε. Αυτό το έχουν εκμεταλλευθεί αρκετοί λαϊκιστές πολιτικοί στο παρελθόν και θα μπορούσε να ευνοήσει την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν.
Ο πατέρας της σημερινής προέδρου του FN, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, είχε καταφέρει προς γενική κατάπληξη να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν το 2002 στη Γαλλία, ενώ ο Ζαν Σιράκ είχε επίσης ανατρέψει τα δεδομένα επικρατώντας επί του Εντουάρ Μπαλαντίρ, τον οποίο τα ΜΜΕ θεωρούσαν αδιαφιλονίκητο φαβορί, το 1995.
Οι εκλογές της επόμενης χρονιάς θεωρούνται ακόμη πιο απρόβλεπτες διότι, για πρώτη φορά, τα κόμματα εξουσίας, τόσο αυτό της κεντροαριστεράς όσο και αυτό της κεντροδεξιάς, θα αναδείξουν τους υποψηφίους τους με μια διαδικασία ψηφοφορίας στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Αυτό καθιστά πολύ λιγότερο προβλέψιμα τα αποτελέσματά τους. «Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δημοσκοπήσεις με μεγάλη επιφύλαξη», δήλωσε ο καθηγητής της Sciences Po του Μπορντό, Ζαν Πετό.
Σήμερα το πρωί πολλοί Γάλλοι πολιτικοί προειδοποίησαν ότι η πιθανότητα η Μαρίν Λεπέν να αναδειχθεί στην προεδρία της χώρας δεν πρέπει πλέον να αντιμετωπίζεται σαν σενάριο πολιτικής φαντασίας. «Δεν επικρατεί πλέον η λογική μετά το Brexit. Η κυρία Λεπέν μπορεί να κερδίσει στη Γαλλία», σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν-Πιερ Ραφαρέν.
Ο πρώτος γραμματέας των Σοσιαλιστών (PS) Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «η αριστερά προειδοποιήθηκε! Εάν συνεχίσουμε τις ανεύθυνες, άσκοπες συγκρούσεις, αυτό που θα πάρουμε θα είναι η Μαρίν Λεπέν» στην προεδρία.
Η Λεπέν έσπευσε σήμερα να συγχαρεί τον Τραμπ, κρίνοντας ότι η νίκη του εγγράφεται σε μια πολύ ευρύτερη ανταρσία των ψηφοφόρων εναντίον των πολιτικών ελίτ σε διεθνές επίπεδο. Αλλά αντίθετα με την περίπτωση του Τραμπ, η Λεπέν έχει δοκιμαστεί σε εκλογές στο παρελθόν, πιο πρόσφατα στις περσινές τοπικές εκλογές, όταν το κόμμα της δεν μπόρεσε παρά τα ψηλά ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να κερδίσει ούτε μία περιφέρεια.
«Οι δημοσκοπήσεις τείνουν πλέον να υπερτιμούν το ποσοστό του Εθνικού Μετώπου», σημείωσε μια στενή συνεργάτιδα του Ζιπέ, η Βιρζινί Καλμέλς, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι υποστηρικτές της Λεπέν εξάλλου πλέον μοιάζουν να ντρέπονται λιγότερο και δηλώνουν ανοικτά πια στις δημοσκοπήσεις ότι θα έχουν πρόθεση να την ψηφίσουν, κάτι που μοιάζει να βρίσκεται σε αντίστιξη με αυτό που συνέβαινε στους ψηφοφόρους του πατέρα της.
«Ελάχιστοι διστάζουν να πουν ότι θα ψηφίσουν την Μαρίν Λεπέν στις μέρες μας», σημείωσε ο Φιλίπ Κοσαλτέρ, καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο Σαρ. Το σύστημα της ψηφοφορίας σε δύο γύρους για την ανάδειξη του προέδρου της Γαλλίας έχει ως έναν από τους στόχους του να εμποδίζει την νίκη λαϊκιστών, παρατήρησε ο Κοσαλτέρ, προσθέτοντας πως ακόμη και σε περίπτωση νίκης της Λεπέν, το FN μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσει ταυτόχρονα την πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που παρότι μοιάζει σήμερα εντελώς απίθανο θα μπορούσαν να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό.
Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν και ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Ολάντ, ο Εμανουέλ Μακρόν, πιστώνονται ο καθένας 13-14% της πρόθεσης ψήφου στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δεν αρκεί για να περάσει κάποιος από αυτούς στον δεύτερο γύρο εάν ο Ζιπέ είναι όπως αναμένεται ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης. Αλλά η νίκη του Σαρκοζί στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών ίσως αυξάνει τις πιθανότητες των δύο υποψηφίων αυτών που λένε ότι μάχονται εναντίον του πολιτικού κατεστημένου της Γαλλίας. Η νίκη του Τραμπ «δείχνει ότι δεν υπάρχει σενάριο γραμμένο εκ των προτέρων», έκρινε ο Μακρόν.






taxalia.gr

Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στους δρόμους κατά του Τραμπ: «Δεν είναι ο πρόεδρός μας»



Μεγάλες διαδηλώσεις σε τουλάχιστον δέκα πόλεις - Επίκεντρο η Νέα Υόρκη
και ο Trump Tower - «Απεχθάνομαι τον Τραμπ γιατί εκπροσωπεί το μίσος» δηλώνουν διαδηλωτές Με το σύνθημα «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι σε μια φασιστική Αμερική» («No Trump, no KKK, no fascist USA») δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, αμφισβητώντας έμπρακτα το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε τουλάχιστον δέκα μεγαλουπόλεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στον θρίαμβο του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές 2016. Στην Ατλάντα, το Οστιν, τη Βοστώνη, το Σικάγο, το Ντένβερ, τη Φιλαδέλφεια, το Πόρτλαντ, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και την Ουόσινγκτον οι διαδηλωτές κραύγαζαν εν χορώ «Αυτός δεν είναι ο δικός μου Πρόεδρος». Σημεία συνάθροισης ήταν ακίνητα ιδιοκτησίας Τραμπ, όπως το Διεθνές ξενοδοχείο Τραμπ στην Ουόσινγκτον, αλλά και ο ίδιος ο Λευκός Οίκος. Στη Νέα Υόρκη, στην είσοδο του Πύργου Τραμπ, η ποπ-σταρ Λέιντι Γκάγκα διαδήλωσε και αυτή κατά του νεοεκλεγέντα Προέδρου ανεβασμένη πάνω σε ένα απορριματοφόρο όχημα. Στην αμερικανική μητρόπολη το συγκεντρωμένο πλήθος απέκλεισε την πολυσύχναστη 5η λεωφόρο, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις κάποιων θερμόαιμων. Χαρακτηριστικό πολλών διαδηλώσεων ήταν η συμβολική κακομεταχείριση της αμερικανικής σημαίας: Άλλοι την έκαψαν και άλλοι την ύψωσαν ανάποδα, εις ένδειξιν εθνικής ντροπής και διαμαρτυρίας. Στην μεγάλη τους πλειονότητα οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις που υποστηρίζει ο Τραμπ. Γι' αυτό και ακούγονται συνθήματα όπως «Εάν σηκώσει τείχος, εμείς θα το ρίξουμε». Την ίδια στιγμή, απορριματοφόρα οχήματα δημιούργησαν έναν κλοιό γύρω από τον Πύργο Τραμπ. Στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια υπήρξαν βανδαλισμοί στα τοπικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Εν τω μεταξύ όμως, οι πιο προσεκτικοί παρατήρησαν ότι από την επίσημη ιστοσελίδα του Τραμπ έχει αφαιρεθεί πρόσφατα, σιωπηρά, η αναφορά στο αντι-μουσουλμανικό δόγμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνιζε με μεγάλη έμφαση την εχθρότητά του προς τους πιστούς του Ισλάμ, τους οποίους θεωρεί επικίνδυνους για την ασφάλεια των ΗΠΑ που κατά βάθος μισούν κατά τη γνώμη του. Ο ίδιος ευαγγελίστηκε τον αποκλεισμό τους από τα εδάφη της Αμερικής, φαίνεται όμως ότι ήδη έχει αρχίσει να ρίχνει τους τόνους προκειμένου να αποφύγει την κατά μέτωπον, ανοιχτή σύγκρουση με εκατομμύρια Μωαμεθανούς που ζουν στις ΗΠΑ. Το «συμβόλαιο με το λαό» αλά Τραμπ Συνήθως κάθε νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάζει ένα σχέδιο δράσης για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του. Για τον Τραμπ, όμως, μία και μόνη ημέρα θα είναι αρκετή. Όταν αναλάβει και επίσημα καθήκοντα, σε περίπου δυόμιση μήνες, σκοπεύει να κάνει ορμητική και επιθετική έφοδο στην εξουσία, λαμβάνοντας αμέσως δραστικά μέτρα σε μια σειρά από τομείς. Ο πρώτος εξ αυτών θα είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες. Μολονότι προεκλογικά είχε μιλήσει για την απέλαση 11 εκατομμυρίων αλλοδαπών, στην πορεία ο Τραμπ περιόρισε την εκδίωξή τους σε εκείνους που έχουν ποινικό μητρώο. Κατά τους δικούς του υπολογισμούς, πρόκειται για περίπου 2 εκατ. άτομα -μόνο όμως εάν σε αυτούς συμπεριληφθούν ακόμη και όσοι δεν εκδηλώνουν καμία παραβατικότητα, παρά μόνο ελάσσονα παραπτώματα, όπως πχ κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις. Χωρίς αυτούς, οι καθαυτό παράνομοι μετανάστες στις ΗΠΑ δεν υπερβαίνουν τους 170.000. Θολό, πάντως, παραμένει το τοπίο γύρω από τις πρωτοβουλίες που θα λάβει ο Τραμπ ως πρόεδρος για το περιβόητο τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, την περικοπή κυβερνητικών δαπανών, την επιβολή μέτρων προστασίας του αμερικανικού εμπορίου από τα εισαγόμενα προϊόντα (ιδιαίτερα από την Κίνα). Επίσης, ουδείς γνωρίζει μετά βεβαιότητος ποια θα είναι το δόγμα στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ επί Ντόναλντ Τραμπ, ούτε εάν θα υλοποιήσει την απειλή του να εξολοθρεύσει με ανελέητους βομβαρδισμούς τους τζιχαντιστές. Οι μεταρρυθμίσεις που φαίνονται ως πιο πιθανές να εφαρμοστούν αμέσως, είναι α) η περικοπή δαπανών για την προστασία του περιβάλλοντος και β) η κατάργηση του συστήματος υγείας «Obamacare» χάρη στο οποίο απέκτησαν δικαίωμα ασφάλισης περίπου 13 εκατ. άτομα που ήταν αποκλεισμένα προηγουμένως από την δημόσια υγειονομική περίθαλψη. Οπλισμένος με την μεγάλη και αναπάντεχη για πολλούς νίκη του στις εκλογές, ο Τραμπ θα αποδυθεί σε μια προσπάθεια να ακυρώσει πολλά από τα έργα του απερχόμενου Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.





taxalia.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Η Ελλάδα Ανήκει στην Ρωσική Σφαίρα Επιρροής του Βλαντιμίρ Πούτιν! Στα Κάγκελα Γερμανία και Άνγκελα Μέρκελ!



Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι εύλογο να δημιουργεί ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι 
με Ελλάδα και το χρέος.
Η Ελληνική κυβέρνηση λανθασμένα δεν κράτησε ίσες αποστάσεις απο τους δυο υποψηφίους,και είχε ποντάρει πολλά στην εκλογή της Χίλαρι Κλίντον για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους ,γι’ αυτό και εθεωρείτο σημαντική η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα, αλλά τώρα πλέον δεν έχει καμία αξία!
Αν και εφόσον, όσα είπε προεκλογικά ο Ντόναλντ Τράμπ για το ελληνικό χρέος ισχύουν, τότε οι ελληνικές ελπίδες για την αμερικανική παρέμβαση δεν υφίστανται πλέον, διότη ο Τράμπ βλέπει την κατάσταση στην Ελλάδα με το μυαλό ενός επιχειρηματία που είναι,και οχι σαν πολιτικός , μάλιστα αρκετές φορές ο Τραμπ είχε τονίσει ότι η Ελλάδα είναι μια προβληματική χώρα, λέγοντας πως ήταν λάθος της το ότι έμεινε στο ευρώ. «Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γυρίσει στο εθνικό της νόμισμα. Ηταν ο μόνος τρόπος για να καταφέρει να ορθοποδήσει, πιθανότατα. Δεν βλέπω πώς μπορεί να το κάνει τώρα»
Η Γνώμη του Ντόναλντ Τράμπ για Αλέξη Τσίπρα και Ελλάδα;
Μάλλον δυσοίωνα είναι τα πράγματα για την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς του Αλέξη Τσίπρα, αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ τον βλέπει σαν ένα πολιτικό απάτη, και τον κατατάσσει σαν ένα <<Νικολά Μαδούρο-Βενεζουέλα>> της Ευρώπης!
Το θέτικο της όλης υπόθεσης είναι οτι ο Ντόναλντ Τράμπ δεν πιστέυει οτι η Ελλάδα θα έπρεπε να ανήκει στους κόλπους της Δύσης,παρά στην Ρωσική σφαίρα επιρροής!
Χαρακτηριστικές ειναι η δηλώσεις του «Εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία. Αυτοί μπορούν να χειριστούν την κατάσταση» Πολλοί αναλυτές πιστέυουν οτι όταν αναλάβει και επίσημα την Προεδρία,θα αναθεωρήσει της απόψεις του για την Ελλάδα,κατόπιν προτροπής των συμβούλων του,για την σημαντική Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, όλα αυτα τα γνωρίζει πολύ καλά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, και θα ασκήσει μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αποσπάσει την Ελλάδα απο τις ΗΠΑ, προσφέροντας ελκυστικά ανταλλάγματα στον Τραμπ!
Κάτι τέτοιο ομως ειναι πολυ δύσκολο να το καταφέρει ο Πούτιν, γιατι τα αμερικανικά-συμφέροντα-λόμπι βλέπουν την ελλάδα σαν ένα γωνιακό μαγαζί, με το κυριότερο να είναι οτι τα περισσότερα ελληνικά κόμματα << Σύριζα-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-Ενωση Κεντρώων>> δεν θέλουν ξεκάθαρα να υπαχθούν στην Ρωσική σφαίρα επιρροής, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να στέλνει τους περισσότερος έλληνες πολιτικούς,διακοπές στην Σιβηρία!
Αρθρο Σπυρος Πριφτης







taxalia.gr

Μούδιασμα στην Αθήνα, ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα μετά την εκλογή Τραμπ



Η κυβέρνηση επιμένει στην ιστορική σημασία της επικείμενης έλευσης
του κ. Ομπάμα και τη σχεδιάζει ως μεγάλο επικοινωνιακό γεγονός Ψυχραιμία προσπαθεί να επιδείξει η κυβέρνηση μετά την απροσδόκητη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές και ενόψει της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα τη Δευτέρα. Εξ αντικειμένου η σημασία και το ειδικό βάρος της επίσκεψης αυτής μειώνονται, καθώς η αλλαγή πλεύσης της Ουάσιγκτον σε θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνική πλευρά, όπως είναι πρωτίστως το χρέος, πρέπει να θεωρείται δεδομένη με τη νέα αμερικανική ηγεσία, άρα και το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να κινηθεί ο κ. Ομπάμα στις συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη συνέχεια με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Ουδείς πλέον μπορεί να πιστέψει ότι η επιρροή του απερχόμενου αμερικανού προέδρου είναι τόσο ισχυρή σε αυτές τις συνθήκες, ώστε να βοηθήσει αποφασιστικά και να καθορίσει κρίσιμες αποφάσεις για τέτοιου είδους θέματα. Η κυβέρνηση ωστόσο επιμένει στην ιστορική σημασία της επικείμενης έλευσης του κ. Ομπάμα και τη σχεδιάζει ως μεγάλο επικοινωνιακό γεγονός. Έτσι κι αλλιώς άλλωστε και μόνο η παρουσία του στην Αθήνα, με το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις αμερικανικές εξελίξεις να έχει κορυφωθεί δίνει στην επίσκεψη αυτή ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το μέγαρο Μαξίμου τονίζει επίσης και τον δεύτερο πυλώνα του ελληνικού ενδιαφέροντος σχετικά με την επίσκεψη: Αν ο πρώτος έχει να κάνει με τη συμβολή της Ουάσιγκτον στη ρύθμιση του χρέους, ο δεύτερος αφορά στην αναγνώριση της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό το στοιχείο είναι κάτι που θα λάβει έτσι κι αλλιώς υπόψη της και η νέα αμερικανική ηγεσία στην εξωτερική της πολιτική. Η απογοήτευση πάντως είναι εμφανής στην Αθήνα από το πρωί της Τετάρτης όταν έγινε γνωστή η νίκη Τραμπ. Η κυβέρνηση είχε επενδύσει πολλά στην παρουσία της Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο για το χρέος. Το αμερικανικό «λόμπι», που είχε εργαστεί μέχρι τώρα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, με σημείο αιχμής την ελάφρυνση τους χρέους, θα ισχυροποιούνταν ακόμη περισσότερο, ενώ ο κ. Ομπάμα φαινόταν ότι θα κατέβαλε μία τελευταία δυναμική δική του προσπάθεια για το θέμα κατά την επίσκεψή του σε Αθήνα και Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας βασιζόταν άλλωστε και στην προσωπική σχέση που είχε αποκτήσει πέρσι με το ζεύγος Κλίντον, όταν και συμμετείχε σε δημόσια συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Κλίντον άλλωστε ήταν εκείνος που παρενέβη και για την επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές τον Ιούλιο του 2015. Τώρα ο πρωθυπουργός οφείλει να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών, αν και πιστεύει ότι το αίτημα για το χρέος έχει πια γίνει αποδεκτό ευρύτερα στους κόλπους δανειστών και εταίρων. Είναι δε ενδεικτική η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη χθες στη Βουλή, όταν και εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις από την εκλογή Τραμπ. «Είμαι ανήσυχος από το αποτέλεσμα για δύο λόγους» είπε και εξήγησε: «Ο πρώτος είναι ότι οι θέσεις του εκλεγμένου προέδρου είναι το λιγότερο ασαφείς και η αυξημένη αβεβαιότητα που προκύπτει κάνει κακό. Αξίζει να δούμε την δημοσιονομική πολιτική. Η δέσμευσή του είναι την επόμενη 10ετία να δαπανήσει 1 τρις σε επενδύσεις υποδομής και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε σημαντική μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 35% σε 15% και της φορολογίας εισοδήματος από 38,9% σε 33% και της κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας με προφανές αποτέλεσμα στην επιδείνωση του ελλείμματος και του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ανατίμηση του ευρώ, που είναι κίνδυνος για μας. Στην προσπάθειά της η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια και αυτό σημαίνει απότομη μείωση ρευστότητας που είναι κίνδυνος για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά. 





taxalia.gr

Τσίπρας για Τραμπ: Ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό και γίνει πρόεδρος


Πραγματικότητα έγινε χτες αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας είχε ευχηθεί τον περασμένο Μάρτιο να μην συμβεί. Ο λόγος βέβαια 
για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας πέρσι στο συνέδριο «Συμμαχία ενάντια στην λιτότητα, για την δημοκρατία στην Ευρώπη», αναφέρθηκε στον Τραμπ, ευχόμενος... «να μην μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ».
«Ποιος από εσάς θα πίστευε πριν λίγους μήνες ότι σήμερα στις ΗΠΑ το φαβορί για να πάρει το χρίσμα ως υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών θα ήταν ο κ. Τραμπ. Και βεβαίως με όλα όσα σηματοδοτεί αυτή η υποψηφιότητα, και με τις ιδέες που εκπροσωπεί και με την απήχηση που βρίσκουν και η απειλή του να είναι πιθανόν πρόεδρος -ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό- της ηγεμονεύουσας δύναμης, χώρας στον πλανήτη», είχε δηλώσει ο κ. Τσίπρας.








taxalia.gr

Τα ΜΜΕ το κρύβουν!Γι αυτό ΕΧΑΣΕ η ΧΙΛΑΡΙ!Ποιες οι ομοιότητες με ΕΛΛΑΔΑ...


Η Χίλαρι έχασε. Πανηγυρικά μάλιστα. Οι λόγοι πολλοί. Ένας όμως είναι ο βασικότερος όλων. Έπεσε στην παγίδα του συστήματος των Μήντια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πολιτεία του Ουισκόνσιν, παραδοσιακό προπύργιο των Δημοκρατικών. Η Χίλαρι είχε να επισκεφτεί τη συγκεκριμένη Πολιτεία από την εποχή της προεκλογικής της καμπάνιας, για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο λόγος; 
Πίστευε ότι την έχει στο τσεπάκι της, διότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα. Το αποτέλεσμα. Το Ουισκόνσιν να επιλέξει τον Τραμπ και μάλιστα πανηγυρικά.
Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό, είναι πως οι λαοί έχουν ξυπνήσει. Όταν βλέπουν ένα σύστημα ολόκληρο να σπρώχνει συγκεκριμένο υποψήφιο ή συγκεκριμένη άποψη, κρύβει τις σκέψεις του και την ώρα της κάλπης ψηφίζει το αντίθετο από το σύστημα. Το ίδιο έγινε στις ΗΠΑ, κάτι ανάλογο έγινε και στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα. Θυμηθείτε το μηντιακό σύστημα προ δημοψηφίσματος και μάλιστα θυμηθείτε τις δημοσκοπήσεις.
Ο κόσμος ξυπνά, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε όλο το δυτικό κόσμο. Δεν γνωρίζει κανείς πως θα είναι ως Πρόεδρος ο Τραμπ. Σίγουρα όμως δεν είναι συστημική επιλογή. Με ότι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό.




voicenews

Ο ΤΡΑΜΠ αλλάζει την ΕΥΡΩΠΗ! Έρχονται απρόβλεπτες ΑΛΛΑΓΕΣ...


Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου,αναμένεται να διαψευστούν πολλοί (άνθρωποι αλλά και δημοσκοπήσεις) , και για τις γαλλικές εκλογές του 2017 όπου η Μαρί Λεπέν θα είναι υποψήφια.
Άλλωστε και  οι πιθανότητες που έδιναν στον Τράμπ για να εκλεγεί ήταν μηδαμινές.ανάλογες δηλαδή μ’αυτές που δίνουν τώρα στην κ. Λεπέν.Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως οι συνθήκες που έφεραν τον Τραμπ στη νίκη είναι παρόμοιες  μ’αυτές που επικρατούν τώρα στη Γαλλία και άρα η πιθανότητα να ενισχυθεί η παρουσλια της Μαρί Λεπέν μέχρι και τις εκλογές είναι μεγάλη και ενδεχομένως να οδηγήσει και σε εκλογή της.
Η  λογική μπορεί βέβαια να λέει πως  αν ο Ζιπέ που κατεβαίνει με το γαλλικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών, είναι αντιμέτωπος με τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο, εκείνος θα λάβει 60% κι εκείνη 40%.αυτό όμως δεν βασίζεται σε απόλυτα ορθούς υπολογισμούς.
Οψόμεθα...





voicenews

Η ΔΥΤΙΚΟΔΟΥΛΕΙΑ τελειώνει! Οι λαοί ξυπνούν;..


Τρίζει η Παντοδυναμία της Ευρώπης. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το μέλλον προβλέπεται αβέβαιο.
Ο Taavi Roivas, ο ηγέτης της Εσθονίας  δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιo της χώρας του. Οι ψήφοι ήταν 62 έναντι 28 εις βάρος του.
Η Εσθονία μέλος της Ε.Ε από το 2003 και μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004 είναι μία από τις ελάχιστες χώρες  που εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι και στις δύο Συμμαχίες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Roivas είχε μιλήσει κατά του Προέδρου Πούτιν, πριν από ένα περίπου μήνα. Χαρακτηριστικά είχε πει πως ο «‘πολεμοχαρής’ Πούτιν επιθυμεί πόλεμο με την Ευρώπη με αμείωτη ένταση».
Αυτό ήταν το πρώτο σημάδι που δημιούργησε δυσαρέσκεια στους πολίτες και την αντιπολίτευση.
Οι Εσθονοί υπό το βάρος την οικονομικής πίεσης να πληρούν τις προϋποθέσεις της Ε.Ε σε συνδυασμό με την επίθεση στον Πούτιν, θεώρησαν πως ο ηγέτης της χώρας τους επιδεικνύει Δυτικοδουλεία σε υπερβολικό βαθμό, κάτι που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας τους.
Μήπως να ξυπνάνε κάποιοι;





voicenews

Η σοκαριστική προφητεία του Γέροντα Παϊσίου για την Αμερική



paisios_50

Η  έχει υπάρξει αντικείμενο , τόσο του , όσο και άλλων γερόντων, οι οποίοι μεταξύ άλλων προφήτεσαν ότι «Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο και στο τέλος θα καταστραφεί», αλλά και ότι «Θα πάψει να είναι Υπερδύναμη».

Έχει μεγάλη αξία να διαβάσουμε τα λόγια του  του Αγίου Αριστοκλή, καθώς επίσης και του Πατήρ Ιωάννη Καλαϊδή, τα οποία ειδικά σήμερα μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
Ο Γέροντας Παΐσιος είχε μιλήσει για διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και για την Αμερική. Κάποτε μάλιστα που τον είχε επισκεφθεί ένας Ελληνοαμερικάνος Γερουσιαστής είχε συμβεί το ακόλουθο περιστατικό.
Την εποχή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, είχε πάει στο Άγιον Όρος ένας Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής. Τού μίλησαν για τον Γέροντα κι αποφάσισε να τον συναντήσει. Όταν έφτασε στο κελί μαζί με τους δύο συνοδούς του, εμφανίστηκε ο Γέροντας , ο οποίος μόλις τούς είδε , χαμήλωσε τα μάτια και είπε: «Φονιάδες των λαών , Αμερικάνοι.»
Αυτό φάνηκε πρωτάκουστο στους παρισταμένους και κάποιος επιχείρησε να διορθώσει τα πράγματα λέγοντας: «Μα, Γέροντα, δεν είναι ακριβώς Αμερικανοί. Είναι Έλληνες πού ήρθαν να προσκυνήσουν στο Άγιον Όρος και ήλθαν να σας δουν.»
Ο Γέροντας ωστόσο δεν άλλαξε στάση. Άρχισε να τους μιλά, λέγοντας ότι χωρίς τους Αμερικανούς θα υπήρχε ειρήνη στον κόσμο. Τότε ο νεαρότερος των συνοδών του Γερουσιαστή είπε στον Γέροντα: Εμείς προσπαθούμε για την ειρήνη. Δεν είμαστε σύμφωνοι με τις ενέργειες του Αμερικανού Προέδρου. Θα προσπαθήσουμε με την άλλη πλευρά, δηλαδή την αντιπολίτευση, να βοηθήσουμε τους σέρβους αδελφούς μας, προς χάριν της Ορθοδοξίας.»
Όμως ο Γέροντας δεν ήθελε να συνεχίσει μαζί τους.
Μαρτυρία του Βαλίδη Σταύρου, αντιστράτηγου ΕΛ.ΑΣ ε.α., θεολόγου , πρώην Διοικητή Α.Τ. Αγίου Όρους.
Άγιος Αριστοκλής: ¨Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει…Είπε και άλλα θαυμαστά ο Άγιος Αριστοκλής όπως: ¨Η Γαλλία δεν θα είναι τίποτα. Η Ιταλία θα υποφέρει από φυσικές καταστροφές. Η Βρετανία θα χάσει την Αυτοκρατορία της και όλες τις αποικίες της, και θα φθάσει σχεδόν μέχρι την ολική καταστροφή, αλλά θα σωθεί από τις προσευχές ενθρονισμένων γυναικών. Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει…
Η Ρωσία θα είναι ελεύθερη και από τους πιστούς της θα προχωρήσει μπροστά και θα στρέψει πολλά από τα έθνη προς τον Θεό.»
Ο Άγιος Αριστοκλής, κατά κόσμον Αλέξιος του Αλεξίου Αμβρόσιφ γεννήθηκε το 1846 στο Ορενμπούργκ των Ουραλίων. Μετά τον θάνατο της συζύγου του, το 1876, αναχώρησε για το Άγιον Όρος του Άθω, και εισήλθε στη μονή του Αγίου Παντελεήμονος.
Στις 12 Μαρτίου 1880 εκάρη μοναχός κι έλαβε τ’ όνομα Αριστοκλής. Το 1884 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και το 1886 εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός. Το 1887 απεστάλη στο μετόχι της μονής του στη Μόσχα, όπου εφάνη νέος κτήτορας και υπήρξε πνευματικός πατέρας πολλών ψυχών. Η παραμονή του στο μετόχι από το 1891-1894 δημιούργησε γύρω του ένα σπουδαίο πνευματικό έργο. Από το 1895-1909 επέστρεψε στη μονή του. Από το 1909-1918 μετέβη και παρέμεινε πάλι στο μετόχι της Μόσχας.
Τον κοσμούσαν τα χαρίσματα της προοράσεως και της θαυματουργίας, με τα οποία βοήθησε πολλές ψυχές. Η θυσιαστική του αγάπη και η ελεήμων καρδία μαλάκωνε και τις πιο πέτρινες καρδιές. Πλήθος αναγκεμένου κόσμου βρήκε πλησίον του τη σωτηρία του. Δίκαια ονομάσθηκε ο Γέροντας της Μόσχας.
Η μακαρία κοίμησή του συνέβη στις 24 Αυγούστου 1918 στο κελλί του, του μετοχίου του Αγίου Παντελεήμονος. Έκανε τρεις φορές τον σταυρό του, βλέποντας την εικόνα της Γοργοϋπηκόου, την οποία ιδιαίτερα είχε σε ευλάβεια και στην οποία είχε κτίσει ναό, και παρέδωσε ήσυχα το πνεύμα του στον Πλάστη του. Το σώμα του ετάφη κάτω από τον ναό της Γοργοϋπηκόου. Το 1923, για να μη βεβηλωθεί από τους άθεους, μεταφέρθηκε στη μονή του Οσίου Δανιήλ, όπως το είχε προείπει ο όσιος Αριστοκλής. Το 2001 το Πατριαρχείο Μόσχας τον κατέταξε στο Ρωσικό Αγιολόγιο. Το 2004 έγινε η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του και μεταφέρθηκαν στο ναό του μετοχίου, όπου συνεχίζουν να θαυματουργούν και να ευωδιάζουν. Η μνήμη του τιμάται στις 24 Αυγούστου.¨
Μοναχού Μωϋσέως Αγιορείτου, Οι Άγιοι του Αγίου Όρους, εκδόσεις Μυγδονία, Θεσσαλονίκη, 2007 – Σόνια Μαυρίδου
Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009): Η Αμερική θα πάψει να είναι Υπερδύναμη.
Πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην Αμερική.
Στην πρώτη μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται :
Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε : «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε : «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα : «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν : «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη.Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε : «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι Ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»
Πηγή: Βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009), Σελ.141 -142) ]


tilegrafima.gr

Μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ και ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ! Δεν είναι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, είναι ΔΥΝΑΣΤΕΣ...


Το σαφές και απόλυτο μήνυμα προς την ελληνική πλευρά έστειλαν οι δανειστές.
«Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα των εταίρων, αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργούν για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα «κόκκινα» δάνεια».
Η εν λόγω ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που προβλέπει και bail in. Την συμμετοχή δηλαδή στο κόστος εξυγίανσης μιας προβληματικής τράπεζας όσων την έχουν χρηματοδοτήσει άμεσα και έμμεσα, όπως οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι, και οι ανασφάλιστες καταθέσεις.
Σε απλά καθημερινά ελληνικά, μας απειλούν με κούρεμα καταθέσεων. Τόσο απλό.






voicenews

Είμαστε σε ΚΑΤΟΧΗ!Ακόμα και γι' αυτό θέλουμε ΕΓΚΡΙΣΗ...


Λίγο μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής τράπεζας,ο κ.Παναγιώτης Θωμόπουλος δήλωσε στα λοιπά μέλη πως στο σημείο που οι αρμοδιότητες του το επιτρέπουν θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ενδυναμώσει την ανάπτυξη της Εθνικής αλλά και για να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της.
Σύμφωνα όμως με ανακόινωση που εξέδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπάρχει περίπτωση να συγκαλεστεί γενική έκτακτη συνέλευση για να διασφαλιστεί η ομαλή συνεργασία του Δ.Σ με τους βασικούς μετόχους.
Να τονίσουμε πως σ’αυτή τη  συνεδρίαση ο εκπρόσωπος καταψήφισε την εκλογή του κ. Π. Θωμόπουλου για τη θέση του Προέδρου, ενέργεια η οποία συνδέεται  με προηγούμενη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.




voice news

Η Αλβανία θέλει το ΑΙΓΑΙΟ! Ο Κοτζιάς τι κάνει;..


Η προ ημερών ανακοίνωση του Αλβανικού Πολεμικού Ναυτικού, προκάλεσε αίσθηση και οργή στην ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με αυτήν οι Αλβανοί θα αναλάβουν την προστασία του Αιγαίου από τις μεταναστευτικές ροές, μέσω της συμμετοχής τους στη Νατοϊκή Δύναμη του Πελάγους μας.
Το αλβανικό Πολεμικό Ναυτικό με το σκάφος «Ιλλυρία» και με πλήρωμα 21 ανδρών θα έχει συμμετοχή  από τον Νοέμβριο στην Νατοϊκή Δύναμη «Αιγαίο Πέλαγος» η οποία έχει αναλάβει την επιχείρηση αναγνώρισης επιτήρησης στο βόρειο Αιγαίο κυρίως μεταξύ της Λέσβου και της Χίου με την απέναντι μικρασιατική ακτή. 
Αξίζει να τονιστεί πως η Νατοϊκή Δύναμη έχει κάνει ελάχιστα στην ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τη χώρα μας, ενώ στο θέμα της επιστροφής των λαθρομεταναστών δεν έχει κάνει τίποτα.
Άλλη μία ήττα για τον κο Κοτζιά, άλλη μία ήττα για το ΥΠ.ΕΞ, την ελληνική διπλωματία και το Μέγαρο Μαξίμου. Πότε θα γίνει αντιληπτό επιτέλους πως πρέπει να αλλάξει η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών;
Πάντως στον ανασχηματισμό δεν άλλαξε τίποτα, άρα ο κος Τσίπρας τον εμπιστεύεται...






voicenews

Τους πήρανε ΧΑΜΠΑΡΙ!Οι ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ Τσίπρα για Τραμπ και ο Ερντογάν...


Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Βλέπουμε λοιπόν πως η τουρκική διπλωματία έχει πάρει μπρος και κινείται με γνώμονα το συμφέρον της Τουρκίας. Το θέμα είναι το Μαξίμου τι κάνει. Τα ίδια λάθη που έκανε και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Άλλα λένε μπροστά τους, άλλα από πίσω τους. Ως αν να μη γνωρίζουν οι ξένοι τις κουτοπονηριές των Ελλήνων κυβερνόντων.
Ελπίζουμε πως η ελληνική προσπάθεια απαξίωσης της νίκης Τραμπ, δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά τις συνέπειες δε θα τις υποστεί ο κος Τσίπρας αλλα΄ο ελληνικός λαός.
Μάλλον θεωρούν πως το ΕΣΡ είναι πιο σημαντικό από τα Εθνικά Θέματα.






voicenews

Το πρώτο ανοιχτό σεμινάριο κυβερνοάμυνας στην Ελλάδα


«Καλείστε να εκτελέσετε “επίθεση” (να αποκτήσετε πρόσβαση) στους ήδη αναγνωρισμένους στόχους προκειμένου να τερματιστεί η κακόβουλη δραστηριότητα», ανέφερε το σενάριο κυβερνοάμυνας που είχαν στη διάθεσή τους οι παίκτες. Επρεπε να αντιδράσουν άμεσα, καθώς, σύμφωνα με την άσκηση, από το χτύπημα των χάκερ είχε διακοπεί η λειτουργία δικτυακών κυβερνητικών υπηρεσιών.
Αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας εθνικής άσκησης προσομοίωσης κυβερνοεπιθέσεων «Πανόπτης», που αναβίωσε το περασμένο Σάββατο στο αμφιθέατρο του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος».
Στο ακροατήριο των 200 ατόμων βρίσκονταν κυρίως φοιτητές Πληροφορικής, τεχνικοί, αλλά και αστυνομικοί των εγκληματολογικών ερευνών. Κρατούσαν σημειώσεις και άκουγαν με προσοχή έναν ειδικό ασφαλείας δικτύων, δύο φοιτητές, αλλά και έναν μαθητή λυκείου που τους περιέγραφαν λεπτομερώς τη μεθοδολογία που ακολούθησαν για τη λύση του επεισοδίου.
Σε μια μεγάλη οθόνη πίσω τους εμφανίζονταν κωδικοί και εντολές που σε έναν μη έμπειρο παρατηρητή και μη γνώστη θα φάνταζαν ως ακατανόητες ακολουθίες γραμμάτων και αριθμών.
Το σεμινάριο
Ο «Πανόπτης» διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2010 σε ελεγχόμενο περιβάλλον υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας. Στην άσκηση παίρνουν μέρος εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη φορέων που διαχειρίζονται κρίσιμες υποδομές (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ), ιδιώτες ερευνητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Το Σάββατο, όμως, για πρώτη φορά, ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ (σύμπραξη πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και κοινωφελών φορέων) παρουσίασε σε ανοιχτό σεμινάριο λύσεις του πρώτου επεισοδίου της άσκησης του περασμένου Μαΐου. Οποιος ενδιαφερόταν να εμβαθύνει σε θέματα ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων βρέθηκε στο αμφιθέατρο ή παρακολούθησε το σεμινάριο σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά.
«Ο,τι κάναμε, δεν έγινε στην τύχη. Υπήρχε συγκεκριμένη μεθοδολογία που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας», ανέφερε ο ερευνητής ασφαλείας δικτύων Ανδρέας Βενιέρης που συμμετείχε τον Μάιο στον «Πανόπτη» με την ομάδα της ΕΕΛΛΑΚ. «Ο penetration tester (τεχνικός που διενεργεί ελέγχους παραβίασης συστημάτων) μπορεί κάποια δεδομένη στιγμή να σκεφτεί σαν χάκερ. Οχι όμως πάντα. Ο χάκερ έχει περισσότερο χρόνο και καμιά φορά πιο αντισυμβατική σκέψη. Εμείς θέλουμε να κινούμαστε κάπου ανάμεσα», είπε στο ακροατήριο.
Προτού λάβουν τον λόγο οι νεότεροι ομιλητές, μεταξύ τους και ο 16χρονος Γιάννης Ζαχαριουδάκης που συμμετείχε χθες με την ελληνική εθνική ομάδα σε διαγωνισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών, ο κ. Βενιέρης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή. Ξεκίνησε από το 2003 και τον –τότε– «αρχαίο κόσμο για την Πληροφορική». Ο ίδιος και άλλοι βετεράνοι σε θέματα ασφαλείας έκαναν τότε επαφές σε ειδικά forums και σταδιακά συμμετείχαν σε προσομοιώσεις κυβερνοεπιθέσεων και κυβερνοάμυνας. «Σου έδιναν εμπειρίες που τότε δεν έβρισκες πουθενά», είπε.
Διάχυση γνώσης
Οπως λέει στην «Κ» ο Παναγιώτης Κρανιδιώτης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών- ΕΕΛΛΑΚ, θα ακολουθήσουν ανοιχτά σεμινάρια με τις λύσεις και των υπόλοιπων έξι επεισοδίων της τελευταίας εθνικής άσκησης «Πανόπτης». Πρωταρχικός στόχος είναι να διευρυνθεί η ομάδα της ΕΕΛΛΑΚ που μπορεί να κληθεί ξανά την άνοιξη για συμμετοχή στη νέα εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας. Εγχειρήματα σαν και αυτό όμως έχουν και άλλη λειτουργία: τη διάχυση της γνώσης σε περισσότερο κόσμο και τη δημιουργία και στην Ελλάδα μιας μόνιμης κοινότητας σε θέματα κυβερνοασφάλειας.





ethnika themata ellada

Τουρκία: Σε 13 περιοχές στην επαρχία Μπατμάν κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος


Σε δεκατρείς περιοχές στην επαρχία Μπατμάν κηρύχθηκε καθεστώς ‘ειδικής ζώνης ασφαλείας’ από τον τουρκικό στρατό, προκειμένου να προβεί σε επιχειρήσεις κατά των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι περιοχές αυτές  είναι πιθανοί διάδρομοι  των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τη μετάβασή τους σε κρησφύγετα που βρίσκεται στην οροσειρά  Κουσακλί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της περιοχής στην περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών και η κήρυξη στρατιωτικού νόμου αποσκοπεί στη διασφάλιση της ειρήνης και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.






ethnika themata ellada

Ο Τραμπ η Ελλάδα και ο ρόλος που πρέπει να διεκδικήσουμε για να μην είμαστε “κομπάρσοι”


trump


Όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ προκαλούν προβληματισμό σε πολλούς. Τι έχει πει ο Τραμπ;
”Δεν έχουμε καμιά δουλειά με την Ελλάδα. Ας αφήσουμε τη Γερμανία να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, που άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα. Ή ακόμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία”, έχει πει. Επίσης έχει ταχθεί υπέρ του Grexit. Και μας έχει χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας και χρέους.
Το “ελληνικό άγχος” για το πως θα διαμορφωθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι δικαιολογημένο. Ειδικά η κυβέρνση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν κι έχουν επενδύσει πολλά στην αμερικανική υποστήριξη που είχαν επί Ομπάμα. Και σε πολιτικό επίπεδο με τη μορφή δηλώσεων στήριξης και παρέμβασης για το θέμα του χρέους, αλλά και στρατιωτικά με την “άτυπη ασπίδα προστασίας” που παρέχουν οι ΗΠΑ και την “παραχώρηση” μεταχειρισμένου αμυντικού υλικού. Τι θα γίνει αν ο Τραμπ υλοποιήσει όσα έχει πει;
Κάποτε  πρέπει να καταλάβουμε ότι οφείλουμε να πάψουμε να περιμένουμε πως θα αποφασίσουν οι άλλοι να ασχοληθούν ή να μην ασχοληθούν μαζί μας. Και να βρούμε τρόπους για να ασχοληθούν όπως επιθυμούμε εμείς. Όσο μπορούμε να το πετύχουμε…Το βέβαιο είναι ότι έχουμε κάποια ατού που δεν μπορούν εύκολα να αγνοηθούν.
Ο Τραμπ όπως εύστοχα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ο συνάδελφος Στρατής Αγγελής, είναι ένας “μαθητευόμενος πλανητάρχης”. Απ΄ όσα έχει πει ειδικά για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ελάχιστα θα πρέπει να τα θεωρήσουμε δεδομένα. Ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας επικεντρώθηκε στο να υποσχεθεί ένα πράγμα σε απελπισμένες κοινωνικές ομάδες: δουλειές, δουλειές και πάλι δουλειές! Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είτε υπήρχαν στην ατζέντα του για να υπάρχουν, είτε τα χρησιμοποιούσε για να τα συνδυάσει με την υπόσχεσή του για δουλειές.
Η εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει θα διαμορφωθεί στην πορεία. Αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευθούμε. Η Ελλάδα και η κυβέρνησή της θα πρέπει να υπενθυμίσει στην Ουάσινγκτον και στο σύστημα εξουσίας του Τράμπ, ότι “είμαστε μαγαζί γωνία”. Η μοναδική νησίδα ασφάλειας σε μια τεράστια περιοχή, που ξεκινά από τη βόρεια Αφρική και φθάνει μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία.
Θα πρέπει να επισημανθεί για ακόμη μια φορά ότι, στρατιωτικά η βάση της Σούδας αποτελεί ότι πιο πολύτιμο έχουν οι ΗΠΑ στην Μεσόγειο. Κάτι που δεν πρέπει να υποτιμήσουμε καθόλου, είναι η δυνατότητα που έχουμε να μιλάμε με άνεση με όλες τις χώρες της  ευρύτερης “γειτονιάς” μας. Ειδικά με τη Ρωσία.Αν αυτή η άνεση με τη Μόσχα ενοχλούσε το σύστημα Ομπάμα -και ειδικά τον ΥΠΑΜ Α.Κάρτερ- στον Τράμπ και το επιτελείο του ίσως να είναι πολύ χρήσιμο αν ο νέος πρόεδρος πράγματι εννοεί ότι θέλει μια “νέα εποχή” στις αμερικανορωσικές σχέσεις.
Με λίγα λόγια πρέπει να υπενθυμίσουμε την χρησιμότητά μας για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.Από την οποία οι ΗΠΑ είναι “καταδικασμένες” να παραμείνουν ,ότι κι αν πιστεύει ο Τραμπ.
Είναι νωρίς για να προκύψουν συμπεράσματα για την κατεύθυνση που θα ‘χει ο Ντόναλντ Τράμπ στην εξωτερική του πολιτική και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Δεν χρειάζεται να τον περιμενουμε. Πρέπει εμείς πρώτοι να κινηθούμε, να χτίσουμε γέφυρες και να στείλουμε μηνύματα. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει ήδη μια τέτοια γέφυρα με τον Ελληνοαμερικάνο Γ. Παπαδόπουλο συνεργάτη του Τράμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Για να ακριβολογούμε ενεργειακής εξωτερικής πολιτικής. Ο Παπαδόπουλος το καλοκαίρι επισκέφθηκε την Ελλάδα, αλλά κι άλλες χώρες της περιοχής όπως την Αίγυπτο. Κάτι που δείχνει ότι το ενεργειακό “παιχνίδι” στην περιοχή δεν αφήνει φυσικά αδιάφορο τον Τράμπ. Πρέπει να βρούμε κι άλλες διόδους κι επαφές στο νέο και άγνωστο είναι αλήθεια σύστημα εξουσίας του Ντόναλντ Τράμπ. Να διεκδικήσουμε τον ρόλο που μας αναλογεί κι όχι να αναμένουμε να μας δώσουν για ακόμη μια φορά ένα “ρολάκο κομπάρσου”.



militaire.gr

Επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική πρεσβεία στο Σύνταγμα! Ένας τραυματίας αστυνομικός

galliki-presveia

Επίθεση με χειροβομβίδα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη Γαλλική Πρεσβεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7. Σημειώνεται ότι η Γαλλική πρεσβεία βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός.
Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή.



militaire.gr

Η Τουρκία παίρνει F-35 αλλά “ξεμένει” από πιλότους! Ακόμη 55 στα μπουντρούμια του Ερντογάν

turkish_pilots


Ακόμη 55 πιλότους της τουρκικής αεροπορίας συνέλαβε το καθεστώς Ερντογάν!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το dha.com οι 54 απ΄ αυτούς έχουν βαθμό υποσμηναγού και ο ένας είναι αντισμήναρχος.
Οι συλληψεις έγιναν στο πλαίσιο της επιχείρησης αντιμετώπισης των “φιλογκιουλενιστών”.
Όπως γράφουν τα tourkikanea.gr που μετέφρασαν την είδηση του dha.com μέχρι στιγμής,από την απόπειρα του πραξικοπήματος και μετά έχουν γίνει τέσσερις επιχειρήσεις συλλήψεων στην τρίτη αεροπορική βάση που βρίσκεται κοντά στο Ικόνιο.Οι τελευταίες συλλήψεις των 55 προέκυψαν από τις καταθέσεις όσων είχαν συλληφθεί νωρίτερα.
Η τελευταία επιχείρηση έγινε συντονοσμενα σε πολλές πόλεις της Τουρκίας .Συγκεκριμένα συνελήφθησαν  5 πιλότοι στο Ικόνιο, 18 στην Άγκυρα, 16 στην Σμύρνη, 5 στην Κωνσταντινούπολη, 3 στην Καισάρεια, 3 στο Εσκισεχίρ, 4 στο Μπαλικεσίρ και 1 στα  Άδανα.
Αναφέρεται πως οι  πιλότοι αυτοί είχαν  μυηθεί  από την οργάνωση ακόμη από την εποχή που ήταν μαθητές γυμνασίου.
Απ΄ ΄ότι φαίνεται η Τουρκία μπορεί να παραγγέλνει F-35 αλλά θα χρειαστεί σίγουρα πιλότους για να τα πετάει!