Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Τα τρία ερωτήματα για την Ελλάδα: Μπορείτε να τα απαντήσετε;

Τα τρία ερωτήματα για την Ελλάδα: Μπορείτε να τα απαντήσετε;

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

H… έκπληξη που περίμενε τον πρωθυπουργό στο χωριό Εράσμιο της Ξάνθης, λίγη ώρα μετά την επίσκεψή του στα «Θερμοκήπια Θράκης», «γέννησε» στο μυαλό μας τρία ερωτήματα.
Κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν την Τρίτη σε ένα σημείο του δρόμου, απ' όπου θα περνούσε ο πρωθυπουργός. Σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του.
Κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξη για αυτά που είπες χθες το βράδυ (σ.σ. Δευτέρας)», αναφερόμενοι προφανώς στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο η κυβέρνηση μοιράζει στην φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία από τους υπέρογκους φόρους που έχει επιβάλλει στην μεσαία τάξη.

Δεν είναι HOAX! Task Force θα ελέγχει την ενημέρωση στην Ελλάδα (Φωτό)

Δεν είναι HOAX! Task Force θα ελέγχει την ενημέρωση στην Ελλάδα (Φωτό)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Φρένο» στην διάδοση των λεγόμενων «ψευδών ειδήσεων» στο Διαδίκτυο και την «παραπληροφόρηση» μέσω του Internet, επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τόσο πολύ αγαπά τους πολίτες της Ευρώπης και «ανησυχεί» για την άρτια ενημέρωσή τους.

Οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ Σε πήρανε χαμπάρι Αλέξη «Μας θυμάστε μόνο όταν εσείς το θεωρείτε σκόπιμο»


Ανοικτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος έστειλαν οι ομοσπονδίες των ένστολων.
Στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι τους θυμάται όποτε το θεωρεί σκόπιμο και αναφέρουν ότι «είναι οξύμωρο από τη μια να εισπράττουμε εμπαιγμό και απαξία κι από την άλλη να ακούγονται «διθύραμβοι» όποτε υπάρχουν υπηρεσιακές επιτυχίες και μάλιστα υπό επικίνδυνες συνθήκες εργασίας».

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ….


ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ… «ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»!
Τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται μια συνεχή συζήτηση για επικειμένη διάλυση της Τουρκίας. Αυτή η προοπτική είναι ένα πραγματικό άγχος του τουρκικού καθεστώτος, που εκφράστηκε για πρώτη φορά με ξεκάθαρο τρόπο το 1999 με τον όρο του κινδύνου της γιουγκοσλαβοποίησης από τον πρώην πρόεδρο, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, καθώς και από πολλούς μελετητές της χώρας. Η προσδοκία αυτή είναι αρεστή σε κάποιους παράγοντες αλλά δημιουργεί μια χαρακτηριστική ίσως εγκληματική αδιαφορία για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις.

ΑΛΗΤΕΣ «ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ» Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι, Επιχειρηματίες ….


Η Απόλυτη Διαπλοκή
Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Ο Λάτσης, ο Κωνσταντόπουλος, ο Σημίτης και ο Κακαουνάκης…
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
http://www.egerssi.gr
Μετά την πτώση της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Πατρίδα μας εισήλθε σε μια νοσηρή πολιτική περίοδο, η οποία ζει και βασιλεύει μέχρι και τις ημέρες των Μνημονίων! Την ονόμασαν “Μεταπολίτευση”. Σ΄ αυτή λοιπόν, την “Μεταπολίτευση” ανδρώθηκαν τα πολιτικά τζάκια της διαπλοκής και των απατεώνων. Αυτά στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου. Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας. Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει!

Στην Κόρινθο το γαλλικό «κονβόι» με προμήθειες για καταλήψεις των Εξαρχείων



Στην Κόρινθο το γαλλικό «κονβόι» με προμήθειες για καταλήψεις των Εξαρχείων
Σε ξενοδοχείο στην Κόρινθο παραμένει το κονβόι δέκα οχημάτων (κυρίως τύπου "βαν") που φέρεται να μεταφέρει αγαθά πρώτης ανάγκης σε καταλήψεις στα Εξάρχεια και στο κέντρο της ΑΘήνας. Στόχος των επιτελών της ΕΛΑΣ είναι πιθανόν να ελέγξουν το περιεχόμενο των δεμάτων που μεταφέρονται ενώ εξετάζονται οι αναφορές ότι την σχετική αποστολή ανθρωπιστικού υλικού οργάνωσαν Γάλλοι αντιεξουσιαστές.    

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον φόβο πλιάτσικου στη Δυτική Αττική



Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής καθώς υπάρχουν φόβοι για πλιάτσικο από συμμορίες τσιγγάνων και αλλοδαπών κακοποιών στις πληγείσες περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο



Τις προσπάθειες της Τουρκίας και ορισμένων κύκλων της τ/κ ηγεσίας «να επιβάλουν νέα παράνομα τετελεσμένα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και να προβάλουν διχοτομικές "εναλλακτικές λύσεις"», επικρίνει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο "θείος" από την Αλβανία και το trafficking στα Βαλκάνια



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος - Επί ποδός βρίσκονται οι ελληνικές και ξένες Αρχές προκειμένου να καταφέρουν να ξεδιαλύνουν το τοπίο γύρω από τα πρόσωπα-πελάτες του μεγάλου κυκλώματος έκδοσης πλαστών εγγράφων που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Europol. 

Εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας μετά τις φονικές πλημμύρες -Υποσχέθηκε μέτρα στήριξης

Εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας μετά τις φονικές πλημμύρες -Υποσχέθηκε μέτρα στήριξης
Για μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που σε δήλωσή του για τις πλημμύρες κήρυξε εθνικό πένθος για τη μεγάλη τραγωδία. 
«Ως αυτή τη στιγμή θρηνούμε 14 ανθρώπους και ευχή όλων μας είναι να μην αυξηθεί άλλο» είπε ο πρωθυπουργός, που παράλληλα έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. 

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο: Ζητούν «πολεμοφόδια» για συγκρούσεις










Οι καταληψίες κάνουν συνέλευση στις 8 το βράδυ για «να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις» – Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤΟι φόβοι των αστυνομικών για πρόθεση των ατόμων που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στο Πολυτεχνείο από το πρωί της Τετάρτης επιβεβαιώνονται καθώς με ανάρτησή τους στο athens.indymedia ζητούν, μεταξύ άλλων, «φαγητό, τσιγάρα και πολεμοφόδια».

Εικόνες παγκόσμιας χούντας στην Ελλάδα – Τι ετοιμάζουν να φέρουν με μία απλή τροπολογία;


Μέρα με τη μέρα γινόμαστε μάρτυρες της σοβιετικοποίησης της Ελλάδας, μίας χώρας η οποία έχει χάσει κάθε επαφή με το 
παρελθόν και οδεύει με γοργούς ρυθμούς προς τη νέα εποχή.
 Του Άρη Δημόπουλου

Πολλάκις μέσα από το el.gr, σας έχουμε προειδοποιήσει για την σχεδόν μη αναστρέψιμη τροχιά που έχει 
πάρει η χώρα μας, τόσο σε επίπεδο οικονομίας, αλλά κυρίως σε επίπεδο πνευματικό.

ΣΟΚ! Κυκλώνας απειλεί την Ελλάδα



 Το «μάτι» με τον θερμό πυρήνα που θα προκαλέσει βροχοπτώσεις και ανέμους ταχύτητας 120 χλμ./ώρα!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την ώρα που το φαινόμενο «Ευρυδίκη» απομακρύνεται από τη χώρα μας, ένα άλλο βαρύ χαμηλό βαρομετρικό που καταφθάνει από τη βόρεια Ιταλία απειλεί με νέο κύμα ισχυρών φαινομένων που, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι παρόμοια με αυτά του μεσογειακού κυκλώνα. 

Τόσο κοντά στην αρχή …!


Δυο παγκάκια από κορμούς αντικριστά το ένα με το άλλο φτιαγμένα από περιπατητές τους δάσους
Δίπλα μου ο μαύρος λύκος λαχάνιαζε ελαφρά , του χαϊδεύω το κεφάλι νωχελικά και με κοιτάζει με αγάπη!
Απέναντι ο Κάρλος , σκεφτικός.. ήρεμος …!

Η επικίνδυνη αφύπνιση του σκατοψυχη …


Παίρνουμε λίγο λάσπη και με αυτή δημιουργούμε μια κανάτα…
Παίρνουμε λίγα ξύλα και δημιουργούμε μια ρόδα για ένα καρο …
Παίρνουμε Πέτρες και δομικά υλικά και δημιουργούμε ένα σπίτι…
Σε όλα αυτά δημιουργήσαμε από το υπαρκτό (το υλικό) κενούς χώρους ώστε να μας είναι χρήσιμοι …

Το ΔΝΤ ζητά από την Ευρώπη να κλείσει τις αδύναμες τράπεζες



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε την Ευρώπη να δώσει μια νέα ώθηση στην ενίσχυση του τραπεζικού της τομέα,
ζητώντας κλείσιμο των αδύναμων τραπεζών, μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά αποθέματα ασφάλειας και ενίσχυση των διασυνοριακών συγχωνεύσεων.
Στο κείμενο ομιλίας του σε τραπεζικό συνέδριο στο Λονδίνο, ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι που είναι υπεύθυνοι για τη χάραξη της πολιτικής πρέπει να αξιοποιήσουν την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Ανακαλύφθηκαν τυχαία στη Βουλή 1.000 ιστορικά έγγραφα!


Αρχεία της περιόδου 1897-1977 εντοπίστηκαν σε χώρο της Βουλής που δεν ήταν επισκέψιμος για δεκαετίες.

Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, θα παραχωρήσει αύριο, Τετάρτη, συνέντευξη Τύπου προκειμένου να μιλήσει λεπτομερώς για το περιεχόμενο του υλικού, το πώς και το γιατί, είχε εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό εντοπίστηκε.

Το τέλος της Σαρίας στη Θράκη προανήγγειλε ο Τσίπρας



Νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά, ρητά και σαφώς, την δικαιοδοσία του Μουφτή προαιρετική προανήγγειλε ο Αλέξης 
Τσίπρας, μιλώντας στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι παύει να έχει τον πρώτο λόγο η Σαρία, ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης, ο οποίος ισχύει τώρα για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Ποιος είχε προειδοποιήσει για τα δραματικά γεγονότα που θα ακολουθούσαν


Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει σε άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος – οικονομολόγος, Αθ. Παπανδρόπουλος. 
Οπως γράφει, η χρεοκοπία της Ελλάδας, είχε προβλεφθεί από το 1985 με τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Χαλικιά, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την δραματική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα, στον Ανδρέα Παπανδρέου. 

Λαφαζάνης: Οι υπουργοί παριστάνουν τους ανήξερους για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας


Επίθεση σε βάρος Τόσκα και Κοντονή εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΛΑΕ - Φτηνή προπαγάνδα
οι ισχυρισμοί περί προστασίας των «μεγαλομπαταχτσήδων» ανέφερε Κανένα μέτρο και τίποτα δεν προστατεύει μέχρι τώρα αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία των φτωχών και καθημαγμένων από την κρίση, δηλώνει ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στη Δικαιοσύνη για την μεθοδευμένη υπονόμευση...

Στη Δικαιοσύνη για την μεθοδευμένη υπονόμευση...

Σε υψηλούς τόνους έρχεται η αντίδραση της κυβέρνησης στο...
πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το Μαξίμου σχολιάζει τις δηλώσεις της Μιράντας Ξαφά στο Λονδίνο και επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι επενδύει στην καταστροφή και προσπαθεί να υπονομεύσει την πορεία της χώρας.

Κατάληψη του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές...


Σε κατάληψη του Πολυτεχνείου προχώρησε σήμερα το πρωί μία ομάδα αντιεξουσιαστών, που υποστηρίζει ότι...
απέκλεισε «κομματικές οργανώσεις, που καπηλεύονται την εξέγερση».

Λάλος: Οι πλημμύρες αυτές είναι πιθανό να συνδέονται με την κλιματική αλλαγή...


Στην εκτίμηση ότι τα πρόσφατα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα μπορεί να συνδέονται με την κλιματική αλλαγή προέβη ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος για...