Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Για να ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ οι ΝΕΟΙ!Η Μικρά Ασία είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ...


Η Μικρά Ασία είναι ελληνική, από αρχαιοτάτων ετών. Έλληνες έζησαν και μεγαλούργησαν στα χώματα αυτά, έδωσαν το αίμα τους για να τα υπερασπιστούν μέχρι την τελευταία τους ανάσα.
Επειδή όμως οι σύγχρονοι Έλληνες αγνοούν, καλό είναι να διαβάσουν ποιες είναι οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ονομασίες των διαφόρων περιοχών της Μικράς Ασίας.






voicenews

"Το κάνω για το καλό της περιοχής"! Προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Χειμάρρας...



Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και στη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη, έδωσε ο δήμαρχος  Χειμάρρας, Γιώργος Γκόρος. 
Ο κ. Γκόρος μίλησε για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τα ειδοποιητήρια που στάλθηκαν σε 19 οικογένειες της ομογένειας, που τις ενημέρωναν ότι θα κατεδαφιστούν οι περιουσίες τους. 
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ό,τι γίνεται, το κάνει για το καλό της περιοχής και ότι δεν σχετίζεται με το ελληνικό στοιχείο: "Ότι κάνω το κάνω για το καλό της Χειμάρρας και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση ώστε να γίνουν επενδύσεις στην περιοχή που θα φέρουν ανάπτυξη . Δεν έχει να κάνει με το Ελληνικό στοιχείο. Αν δεν επενδύαμε στην περιοχή θα λέγανε γιατί δεν το κάναμε. Και εγώ ζω εκεί, έχω φίλους και συγγενείς και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να βγούνε πιο κερδισμένοι. Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει στην Αυλώνα, το Δυρράχιο, την Κορυτσά".
Δεν παρέλειψε, δε, να τονίσει ότι τα κτίρια δεν είναι κατοικήσιμα, ενώ υποστήριξε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει φιλικά αισθήματα προς τη χώρα μας: "Από τα 19 κτίρια μόνο ένα είναι κατοικήσιμο. Ψάχνουμε πάνω από 3 μήνες να βρούμε τους ιδιοκτήτες και όλα έχουν γίνει με νόμιμο τρόπο. Θα σας φέρω τα χαρτιά αλλά η ανάπτυξη μπορεί να έχει και λίγο πόνο. Θα βοηθήσουμε πάνω από 500-1.000 οικογένειες  έστω κι αν πειράξουμε  19.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας  είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένος στην περιοχή μας και θέλει την ανάπτυξή της. Να ξέρετε ότι πολύ καλός φίλος της Ελλάδας και των Ελλήνων και θέλει οι σχέσεις των δύο χωρών να είναι όσο γίνεται καλύτερες". 




voicenews

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Η εκδίκηση της κυβέρνησης στους δικαστές...


Σάλος είχε προκύψει με την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει το 25%  του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων καθώς και στους συνταξιούχους της ειδικότητας. 
Αυτά τον Σεπτέμβριο, με την ΠΟΛ που βλέπεται παρακάτω. 
Τώρα, με νέα εγκύκλιο, που υποτίθεται ότι δίνει συμπληρωματικές διευκρινίσεις, τα πράγματα αντιστρέφονται. Συγκεκριμένα, η ΠΟΛ που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου, διευκρινίζει ότι: 
-Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας τριετίας και όχι των πέντε προηγούμενων ετών.
-Η επιστροφή θα γίνει μετά από αιτήσεις και δικαιολογητικά και τροποποιητικές δηλώσεις και όχι σε όλους.
-Το αφορολόγητο ποσό έχει ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 
Κάποιος πονηρός θα πει ότι "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο", αφού οι συγκεκριμένες οδηγίες εκδόθηκαν μετά την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.
Κάποιος πονηρός θα το έλεγε, όχι εμείς...






voice news

Φτάνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τους Ψευτο-Προοδευτικούς! Μην ΔΙΩΚΕΤΕ την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...


«Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό». Αυτή η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου δεν άρεσε στη Δημοκρατική Αριστερά η οποία τον εγκαλεί για διχαστικό λόγο!
«Η χθεσινή συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αναδεικνύει για άλλη μία φορά σημαντικά θέματα για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφελληνισμού, δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες κουβέντες και ένας διχαστικός λόγος από τον επίσημο θεσμικό εκπρόσωπο της Εκκλησίας» αναφέρει  η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.
«Η ανέγερση τζαμιού, δεν είναι δυνατόν να αναβληθεί. Το κράτος έχει την υποχρέωση να διευκολύνει την δυνατότητα άσκησης των θρησκευτικών ελευθεριών» προσθέτει το κόμμα, με αφορμή τις έντονες επιφυλάξεις του Αρχιεπισκόπου για το θέμα. 
Η ΔΗΜΑΡ επίσης υποστηρίζει ότι «απαιτείται εδώ και τώρα χωρισμός των σχέσεων εκκλησίας - κράτους. Είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας».
«Και επειδή αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος τι σημαίνει χωρισμός, οι προτάσεις μας που συνοδεύουν τον επανακαθορισμό των σχέσεων μεταξύ άλλων είναι: το μάθημα των θρησκευτικών να καθορίζεται από το κράτος και να μετατραπεί από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, οι ιερωμένοι να σταματήσουν να είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι μισθοδοτούμενοι από το κράτος, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου κ.ά.» σημειώνει.
«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν προχωρούν ούτε στο πεδίο αυτών των βασικών αλλαγών που δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια και είναι διαχρονικές θέσεις της Αριστεράς. Η επιβεβαίωση δε της τοποθέτησης του συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν δεν συμφωνήσει και του το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την χώρα μας ως ένα θεοκρατικό καθεστώς και όχι ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα, και προσθέτει κατά του κ. Τσίπρα: 
«Σε αυτή την κατάσταση δυστυχώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος μεταξύ των “συντρόφων του” Φίλη και Καμμένου».
Πάμε να δούμε τα θέματα που θέτει η Δημοκρατική Αριστερά.
Αφελληνισμός των Ελλήνων, ως κίνδυνος υπαρκτός υπάρχει. Ο τρόπος που διδάσκονται τα παιδιά την Ιστορία μας, η ξενομανία στο πλαίσιο ενός ψευτο-προοδευτισμού και η λανθασμένη ταύτιση πως Χριστιανός Ορθόδοξος ίσον συντηρητικός ξενόφοβος, έχουν δημιουργήσει μία αποστροφή της νεολαίας προς τα ήθη και τα έθιμα της χώρα μας. Συνυπολογίστε και τον παράγοντα Ε.Ε και δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τον κίνδυνο.
Στο θέμα του Τζαμιού, σαφώς και πρέπει να μπορούν οι μουσουλμάνοι να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Πρέπει ωστόσο να τηρούν το νόμο της Ελλάδας και επίσης ο τόπος δημιουργίας του Τζαμιού πρέπει να επιλεχθεί με γνώμονα το ελληνικό συμφέρον (μη γκετοποίηση, αστυνόμευση κλπ) και όχι το πού έχουμε ελεύθερο χώρο.
Όσον αφορά το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους, το πώς θα διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών μπορεί να συζητηθεί από την Εκκλησία και την Πολιτεία μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι και άλλα δόγματα ή θρησκείες απαλλάσσονται του μαθήματος.
Το πώς θα πληρώνονται οι ιερωμένοι επίσης μπορεί να συζητηθεί. Δεν είναι άμεσο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το ζούμε κάθε μέρα. Η σπατάλη του δημοσίου δε βρίσκεται στους μισθούς των ιερωμένων.
Για το δε όρκο… ήδη προβλέπεται η δυνατότητα πολιτικού όρκου για όποιον το επιθυμεί.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους ψευτο-προοδευτικούς πως είναι άλλο πράγμα η ελευθερία επιλογής του πολίτη στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και άλλο ο ‘Διωγμός’ της Ορθοδοξίας από την Ελλάδα.





voicenews

O K.BΕΛΟΠΟΥΛΟΣ σχολιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ΤΕΛΕΤΗ για το ΛΑΒΡΩΦ...

Όταν έρχεται ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών στην Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες βλέπουν τις παθογένειες  του πολιτικού κατεστημένου μας.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, παρών στην εκδήλωση, με τη γνωστή διεισδυτική ματιά του προχώρησε στην ενημέρωση των Ελλήνων, εφιστώντας την προσοχή σε καταστάσεις που μας κάνουν να ντρεπόμαστε, για το ποιοι είναι οι εκπρόσωποί μας.
Θυμίζουμε πως ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ αναγορεύτηκε σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε ειδική τελετή, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το ‘παρών’ έδωσαν στην τελετή όλοι οι πολιτικοί μας, που ενώ είναι ξεκάθαρα Δυτικόδουλοι και Αμερικανοθρεμμένοι θέλησαν να εμφανιστούν για μερικά κλικ του φωτογραφικού φακού. Αναλογιστείτε  (για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της Δυτικοδουλείας) πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα συναντήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα.
Αν αυτό όμως δε σας φτάνει, ο Κυριάκος Βελόπουλος τονίζει πως ο κος Κοτζιάς (εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και Κυβέρνησης) δήλωσε, στην ομιλία προς τιμή του κου Λαβρώφ πως είναι χαρούμενος που θα έρθει ο Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα! Παντελής έλλειψη διπλωματίας, παντελής έλλειψη στοιχειωδών καλών τρόπων!
Δυστυχώς επειδή στην Ελλάδα, το πολιτικό κατεστημένο θεωρεί πως είμαστε αποικία και όχι κράτος κυρίαρχο με κανόνες, ο Κυριάκος Βελόπουλος δίνει έμφαση στο γεγονός πως ο κος Λαβρώφ ήρθε στην τελετή 5 λεπτά ΠΡΙΝ την έναρξη αυτής, ενώ οι Έλληνες πολιτικοί (οι καλεσμένοι, όχι οι τιμώμενοι) ήρθαν με ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ τουλάχιστον ενός τετάρτου.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος για άλλη μια φορά, εκτός από αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό, έδωσε και την ουσία των γεγονότων, με τρόπο λακωνικό αλλά πάντα δηκτικό.







voicenews

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VoiceNews! Όσα οι ΑΛΛΟΙ θα ΚΡΥΨΟΥΝ για τον ΛΑΒΡΩΦ...


Όπως ήδη σας αναφέραμε, ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν παρών στην εκδήλωση αναγόρευσης του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 
Το δημοσιογραφικό δαιμόνιο, ωστόσο, του Κυριάκου Βελόπουλου μας έδωσε τις αποκλειστικές πληροφορίες που σας παραθέτουμε.
Ποιοι ήταν οι παρόντες στην εκδήλωση;
Οι υπουργοί της Κυβέρνησης κοι Σκουρλέτης, Μανιάτης, Αναγνωστοπούλου και φυσικά ο κος Κοτζιάς. Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά κος Μώραλης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο γνωστός επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης. Για την καθυστέρηση (προκλητική καθυστέρηση των πολιτικών μας) ήδη γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.
Παρών επίσης στην  εκδήλωση ήταν και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παραδόξως αντί να καθίσει στις πρώτες θέσεις έκατσε αρκετά πιο πίσω. Ήθελε να κρυφτεί από τις κάμερες; μήπως δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τους φίλους στην Ουάσινγκτον; Σκέψεις μοιραζόμαστε.
Τέλος μόνο ως αδιαφορία προς το πρόσωπο του κου Λαβρώφ μπορεί να χαρακτηριστεί η παντελής έλλειψη σχεδιασμού για τον τρόπο μεταφοράς του Ρώσου ΥΠ.ΕΞ. Όλοι γνωρίζετε πως είναι ο Πειραιάς με τα έργα του Τραμ.
Δεν υπήρξε καμία πρόνοια ώστε οι τροχονόμοι να δημιουργήσουν μία οδό μεταφοράς του κου Λαβρώφ, με αποτέλεσμα ο καλεσμένος της Ελλάδας να ‘κολλήσει’ στην κίνηση. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε πως αυτό δημιουργεί και θέμα ασφάλειας για το πρόσωπό του.
Άραγε όταν θα έρθει ο Ομπάμα, η Τροχαία και η Αστυνομία θα κάνει τα ίδια;
Την απάντηση δυστυχώς την ξέρουμε…






voice news

Τελεσίγραφο Πούτιν προς τους Ισλαμιστές: «Έχετε 10 ώρες για να αποχωρήσετε»



putin-syrien
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν 
ανακοίνωσε σήμερα 2 Νοεμβρίου, μέσω του Ρωσικού Στρατού, ότι θα τεθεί σε ισχύ μια νέα «παύση των εχθροπραξιών» στο Χαλέπι, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, για δέκα ώρες.
«Ελήφθη απόφαση να τεθεί σε ισχύ στο Χαλέπι ‘ανθρωπιστική παύση’ στις 4 Νοεμβρίου από τις 09:00 ως τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ.
Παράλληλα ο Γκερασίμοφ ζήτησε από τους ηγέτες των ανταρτών που παραμένουν στο Χαλέπι να εγκαταλείψουν την πόλη.
«Με δεδομένη την ανικανότητα των Αμερικανών συναδέλφων μας να ξεχωρίσουν τους τρομοκράτες από την αντιπολίτευση, κάνουμε άμεση έκκληση σε όλους τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να απομακρυνθούν από το Χαλέπι με τα όπλα τους», είπε.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού στρατού, για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο διάδρομοι από τους οποίους έχουν αποσυρθεί τα συριακά και τα ρωσικά στρατεύματα. Ένας από τους διαδρόμους οδηγεί στα συροτουρκικά σύνορα προς τα βόρεια και ο άλλος στην επαρχία Ιντλίμπ, νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, εξήγησε ο ίδιος.
Εξάλλου ο Γκερασίμοφ επεσήμανε ότι οι αντάρτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες στο Χαλέπι στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό των κυβερνητικών δυνάμεων.
«Όλες οι απόπειρες των ανταρτών να σημειώσουν προόδους στην πόλη του Χαλεπιού ήταν αποτυχημένες. Οι τρομοκράτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε μαχητές, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Δεν έχουν καμία πιθανότητα να διαφύγουν από την πόλη», τόνισε.


makeleio.gr

Σκάει το μεγάλο «κανόνι» στην Ευρώπη!! Σενάρια εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ


k6
Η Ιταλία εκτόπισε την Ελλάδα από τη θέση της βασικής προς αποχώρηση από το ευρώ υποψήφιας χώρας, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt, επικαλούμενη την τελευταία έρευνα της εταιρίας συμβούλων Sentix.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ανησυχίες για την Ιταλία, την τρίτη Οικονομία της Ευρώπης, διαρκώς εντείνονται, αφού όπως καταδεικνύουν τα νέα δεδομένα της εταιρίας συμβούλων η οποία καταμετρά κάθε μήνα τη συνοχή της ευρωζώνης τον Οκτώβριο για πρώτη φορά στην ιστορία διεθνείς επενδυτές εκτίμησαν ως πιθανότερο ένα Italexit από ένα Grexit.
Ως βασικοί λόγοι αναφέρονται μεταξύ άλλων η τραγική κατάσταση των ιταλικών τραπεζών, ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας εξαιτίας του επικείμενου δημοψηφίσματος και οι χρόνιες αδυναμίες της ιταλικής οικονομίας.
Τεράστιες οι συνέπειες για τη νομισματική ένωση
Βεβαίως μια έξοδος της Ιταλία από το Ευρώ δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί αφού οι συνέπειας για τη νομισματική ένωση θα τεράστιες. Σύμφωνα με τη γερμανική Welt άλλωστε, η Ιταλία συνεισφέρει το 17,5% των κεφαλαίων της ΕΚΤ και συμμετέχει με αντίστοιχα ποσά στα ταμεία διάσωσης, όπως τον ESM και τον EFSF. Συγκριτικά, στην περίπτωση της Ελλάδας το αντίστοιχο μερίδιο ήταν περίπου 2%.



makeleio.gr

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Σοκαριστική δήλωση του Ιρακινού πρωθυπουργού!


silopi-600x275
Η απόφαση της Τουρκίας να στείλει στρατεύματα στα σύνορα με το Ιράκ θέλοντας και έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις προκάλεσε την έκρηξη του Ιρακινού πρωθυπουργού.
Ο Χαϊντέρ Αλ Αμπαντί προειδοποίησε την Άγκυρα να μην τολμήσει να προκαλέσει σύγκρουση με τη Βαγδάτη προσθέτοντας με νόημα ότι το Ιράκ δεν είναι Κύπρος. «Μια εισβολή στο Ιράκ θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας» είπε ο Αλ Αμπαντί. «Δεν επιθυμούμε πόλεμο με την Τουρκία και δεν επιθυμούμε σύγκρουση με την Τουρκία. Αλλά αν συμβεί μια σύγκρουση, εμείς είμαστε έτοιμοι. Θα θεωρήσουμε την Τουρκία εχθρό και θα την αντιμετωπίσουμε ως εχθρό», συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Η Τουρκία δεν έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει έξω από τα σύνορά της. Ναι, εντάξει, αυτό συνέβη πριν από 40-50 χρόνια στην Κύπρο, αλλά το Ιράκ δεν είναι Κύπρος».
Υπενθυμίζεται ότι τουρκικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα τουρκοϊρακινά σύνορα την ώρα που η Βαγδάτη λέει ότι «μια εισβολή στο Ιράκ θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας» λένε οι Ιρακινοί.
Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή δείχνουν μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οχημάτων μεταξύ των οποίων και τεθωρακισμένα, τα οποία είναι παρατεταγμένα στη σειρά σε κεντρικό δρόμο έξω από τη Σιλώπη.
Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα κάνει προετοιμασίες για τις «σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή», όπως είπε, εννοώντας προφανώς τις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη της Μοσούλης που βρίσκεται από την άλλη πλευρά των συνόρων στο έδαφος του Ιράκ. «Η Τουρκία ετοιμάζεται προκαταβολικά για ό,τι συμβεί και αυτό (σ.σ. η στρατιωτική παρουσία στη Σιλώπη) αποτελεί ένα στοιχείο αυτής της προετοιμασίας» είπε.
Ήδη όμως ο πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε πριν από 3 ημέρες ότι αν η πολιτοφυλακή των σιιτών Ιρακινών επιτεθεί κατά της πόλης Ταλ Αφάρ στα σύνορα με την Τουρκία, «η απάντησή μας θα είναι διαφορετική», όπως είπε, αναφερόμενος στην πιθανότητα να επιτεθούν οι σιίτες Ιρακινοί στους Τουρκομάνους του Ταλ Αφάρ τους οποίους η Άγκυρα έχει υπό την προστασία της. Η επόμενη κίνηση της Άγκυρας αναμένεται να είναι κρίσιμη για τις εξελίξεις στην περιοχή.

hellasforce

ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ…. «Η Ε κ κ λ η σ ί α του Θ ε ο ύ, είναι ε ν ά ν τ ι α στο ΝΑΤΟ»!!!


«Η Ε κ κ λ η σ ί α του Θ ε ο ύ, είναι ε ν ά ν τ ι α στο ΝΑΤΟ» !!! ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ! (Ο ΣΕΡΒΟΣ μητροπολίτης Μαυροβουνίου).
ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ …»ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ», ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ!
ΔΕΝ ΛΕΝΕ Μ Ι Σ Ο Λ Ο Γ Α ….
20
«Η Εκκλησία του Θεού είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ» δήλωσε απο άμβωνος, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη μια φορά, τις Σ Α Φ Ε Ι Σ & Κ Ρ Υ Σ Τ Α Λ Λ Ι Ν Ε Σ θέσεις του στο θέμα αυτό!
(ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥΣ! ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!…)
Ο κ. Αμφιλόχιος επίσης τόνισε, ότι «η Σερβική Εκκλησία είναι κατά της βίας εναντίον του ανθρώπου, ενάντια σε όλους όσους υποδουλώνουν και εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και την σωματική και την πνευματική».
«Δημιουργεί ένα δολοφονικό ολοκληρωτικό σύστημα»!
«Το ΝΑΤΟ είναι συνεχιστής του φασισμού, αφού δημιουργεί ένα δ ο λ ο φ ο ν ι κ ό ολοκληρωτικό σύστημα μέσα στην Ευρώπη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ΣΕΒ.Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.
Επίσης ο κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε και στις περιοχές, που επλήγησαν στον πόλεμο, από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, οι οποίες κατέστρεψαν κτίρια και γέφυρες στο Βελιγράδι και σε άλλα μέρη, ειδικά στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την κατεδάφιση σπιτιών και την δημιουργία χιλιάδων τραυματιών και εκτοπισμένων οικογενειών από τις εστίες τους, όπως διαβάζουμε στο ‘romfea.gr’.
Τέλος ο Ιεράρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπογράμμισε κλείνοντας, ότι το ‘ΝΑΤΟ’ Γ Ε Μ Ι Ζ Ε Ι την Ευρώπη και τον κόσμο με ΑΙΜΑ!!!
ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ!




hellasforce

Ντοκουμέντο : Tι έλεγε Ο Αλβανός στη Βουλή για την Ελληνική Μειονότητα της Χειμμάρας !(video)


Τυφλωμένος από εθνικισμό -αν και Σοσιαλιστής- ο Ε. Ράμα μεταξύ άλλων δήλωσε σε δημοσίευμά του στην σελίδα που διατηρεί στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook πως «ο πληθυσμός της Χειμάρρας είναι μόνο Aλβανικός».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύουμε παρακάτω δύο βίντεο με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους όπου με δηλώσεις του στις 31 Ιουλίου 2014 στην Βουλή της Αλβανίας o ίδιος ο Εντι Ράμα σε μια κρίση ειλικρίνειας αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στη Χειμάρρα ζει μέρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Δηλώσεις οι οποίες αποδόμησαν τους έως σήμερα ισχυρισμούς των προηγούμενων πολιτκών ηγετών της Αλβανίας οι οποίοι υποστήριζαν απλώς ότι η Χειμάρρα έχει δίγλωσσο πληθυσμό.
«Η Χειμάρρα είναι όπως όλοι οι νέοι Δήμοι της Αλβανίας και δεν γίνονται προσπάθειες για τον περιορισμό καμίας ελευθερίας και δικαιώματος της Ελληνικής Μειονότητας εκεί, την οποία εμείς δεν την αναγνωρίζουμε σήμερα. Την έχουμε αναγνωρίσει και την σεβόμαστε και θα την σεβόμαστε πάντα… Το γεγονός ότι στη Χειμάρρα ζει ένα μέρος της ελληνικής μειονότητας δεν σημαίνει τίποτα άλλο εκτός από την υποχρέωση για σεβασμό της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων…», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Δείτε στο βίντεο πως σέβεται τις ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Χειμάρρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα και ο υποχείριός του που ακούει στο όνομα Γκέργκι Γκόρ

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ! Η Πρώτη Φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ γκρεμίζει τα σπίτια των ΦΤΩΧΩΝ...


Δυστυχώς η αριστερά δείχνει για ακόμη μία φορά ένα πρόσωπο που όχι μόνο απογοητεύει αλλά εξοργίζει..Η αιτία αυτή τη φορά;
Ενώ βροντοφωνάζουν το περίφημο ‘ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ’, έφτασαν στο σημείο ηθικής κατάπτωσης (ξεφτίλας;), να γκρεμίζουν ακόμα και παράγκες,χαμόσπιτα φτωχών ανθρώπων προκειμένου να παραδώσουν την περιοχή στο ΤΑΙΠΕΔ και να την ξεπουλήσουν ‘πεντακάθαρη’.
Σύμφωνα με απόφαση της περιφερειακής αρχής Δημόσιας Περιουσίας δίνει προθεσμία κατεδάφισης για την συγκεκριμένη περιοχή, η οποία αναμένεται να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
Κανένα ηθικό πλεονέκτημα δεν μπορεί να έχει μία κυβέρνηση, που γκρεμίζει σπίτια φτωχών ανθρώπων αλλά την ίδια στιγμή έχει: βοσκοτόπι gate, κρυφά ταμεία για τους ημέτερους, ξεπούλημα της Ελλάδας για 100 χρόνια αλλά και μαζικούς διορισμούς των ‘φίλων’.
Αιδώς Αργείοι...



voicenews

Έδωσε 'ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ' στις ΗΠΑ!Ο Μητσοτάκης έδωσε στίγμα...



Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα Ελλάδας-ΗΠΑ και φυσικά η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην χώρα μας. 
Συζητήθηκαν η πορεία του Κυπριακού αλλά και τα θέματα ασφαλείας στην περιοχή μας. Τέλος υπήρξε και συζήτηση για την επικαιρότητα της Ελλάδας στον πολιτικό και οικονομικό τομέα.
Φυσικά προκαλεί εντύπωση η βιασύνη του κου Μητσοτάκη να συναντήσει τον Αμερικανό πρέσβη την ώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα ο Λαβρώφ. Οι κακές γλώσσες θα πουν πως  «λαμβάνει οδηγίες» ή πως δείχνει ξεκάθαρα τη στρατηγική του στόχευση… αλλά πάλι αυτές είναι κακές γλώσσες..



voicenews

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Πώς η ΕΥΡΩΠΗ κατέστρεψε τον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ...


Το μεγάλο σκάνδαλο το οποίο πτώχευσε (και αυτό) την Ελλάδα και κατέστρεψε τον πρωτογενή τομέα είναι η, λεγόμενη, Ενιαία Αγροτική Πολιτική της Ευρώπης.
Σύμφωνα με αυτήν κάθε χώρα έχει συγκεκριμένα ποσοστά αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, που δεν πρέπει να τα υπερβαίνει. Σε περίπτωση που τα υπερβεί, τότε ‘πέφτει’ πρόστιμο. Σκοπός ήταν να γίνεται ανταλλαγή προϊόντων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε χωρίς κάποια από αυτές να ξεπερνά (και καλά) τις άλλες.
Αυτό όμως είχε (και έχει) σαν συνέπεια την αλλαγή στο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών της χώρας μας. Φυσικά και η Ελλάδα στηριζόταν στον πρωτογενή τομέα για τις εξαγωγές. Οι εισαγωγές ήταν δεδομένες (βιομηχανικά προϊόντα κλπ). Μόλις μας εξανάγκασαν να μειώσουμε τις εξαγωγές μας, άρχισαν τα προβλήματα.
Όπως θα δείτε στο πρωτοσέλιδο που σας παραθέτουμε, ήδη από το 1996 είχε ξεκινήσει το ‘σχέδιο’ πτώχευσης της Ελλάδας. Θυμίζουμε πως είχαμε δραχμή ακόμα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.







voicenews

Τα ΜΜΕ το κρύβουν!Προβοκάτσια τύπου ΙΜΙΑ από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ στο ΑΙΓΑΙΟ...



Παραλίγο να έχουμε ‘θερμό επεισόδιο’, στα Ίμια. Η είδηση που σας αποκαλύπτουμε ‘θάφτηκε’ από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, που ασχολούνται με το νόμο Παππά και τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό.
Ιστιοφόρο σκάφος με τουρκική σημαία παρουσίασε πρόβλημα, καθώς έσπασε το κατάρτι του, 20 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χίου. Το σκάφος ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Τουρκίας. Εδώ είναι που ξεκινά το πρόβλημα.
Στις 16.34 Super Puma της ΠΑ (μιας και το σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα) απογειώθηκε από τη Χίο  και στις 16.52 βρισκόταν πάνω από το σκάφος. Ο Τούρκος αρνήθηκε πεισματικά να εγκαταλείψει το σκάφος και να ανέβει στο ελληνικό ελικόπτερο, για προφανείς (δυστυχώς) λόγους.
Στην περιοχή έφθασε και τουρκικό ελικόπτερο που δεν κατάφερε όμως να παραλάβει τον Τούρκο, ενώ την πορεία του τουρκικού αεροσκάφους παρατηρούσαν τρία σκάφη του ελληνικού λιμενικού και η Κανονιοφόρος του ΠΝ «Μαχητής».
Ήταν τέτοιο το μέγεθος της προβοκάτσιας που ο δήθεν ναυαγός ζήτησε από παραπλέον εμπορικό πλοίο να τον ρυμουλκήσει, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.
Εν τέλει το ελληνικό λιμενικό τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στη Χίο.
Ναι μεν η πρόκληση (προβοκάτσια;) εξελίχθηκε σε φιάσκο, ωστόσο είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο.






voicenews

έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ!Οι ΗΠΑ ΕΞΑΛΛΕΣ με το ΑΤΟΠΗΜΑ του φίλου Τσίπρα...


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η ελληνική κυβέρνηση έχει ασκήσει βέτο στην παρατάση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της μεγαλύτερης ιρανικής τράπεζας Bank Saderat.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα επικαλούμενο τόσο Έλληνες, Ευρωπαίους αλλά και Αμερικανούς αξιωματούχος σημειώνει «Η Ελλάδα αγνόησε την πίεση από την Ουάσιγκτον και μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τον περασμένο μήνα και έθεσε βέτο σε απόφαση της ΕΕ να ανανεώσει τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα στη μεγαλύτερη ιρανική τράπεζα».
Όπως, όμως προκύπτει από το ίδιο δημοσίευμα,η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοση την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου,ζητώντας να πάψουν οι κυρώσεις κατά της Saderat, αφού δεν υπήρξαν στοιχεία που να πιστοποιούν οτι η εν λόγω τράπεζα είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηρίοτητες.
«Αν και υπήρχαν αμφιβολίες για τη δυνατότητα της ΕΕ να κερδίσει μία νέα νομική ένσταση (κατά της συνέχισης των κυρώσεων), οι 27 από τις 28 χώρες της ΕΕ ήταν έτοιμες να παρατείνουν τις κυρώσεις, σύμφωνα με υψηλόβαθμους Ευρωπαίους και Έλληνες αξιωματούχους, αλλά μόνο η Ελλάδα αντιτάχθηκε σε μία τέτοια κίνηση», σημειώνει το δημοσίευμα. «Υπάρχει μία απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου και πρέπει να γίνει σεβαστή». «Υπήρξαν πολύ αυστηρές εντολές από την Αθήνα για να μπλοκαρισθεί», δήλωσε άλλος Έλληνας αξιωματούχος.



voicenews

Τουρκία: Αναβαθμίζει τα Leopard παράλληλα με την παραγωγή του Altay;



Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τουρκικός Στρατός στον τομέα των αρμάτων μάχης αποτυπώνονται στην νέα προσπάθεια της γειτονικής χώρας να εκσυγχρονίσει περισσότερα άρματα μάχης τύπου Leopard 2A4 και M60Α3.

Σύμφωνα με την ανάλυση που υπογράφει ο Γιώργος Τσιμπούκης επικαλούμενος τα διεθνή ΜΜΕ η Τουρκία σκάφτεται σοβαρά να προχωρήσει σε ένα τρίτο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης μετα τα ανάλογα προγράμματα που εφαρμόστηκαν σε 171 Leopard 1A1 και σε 170 M60A3 την περασμένη δεκαετία.

Από αυτά τα προγράμματα η τουρκική βιομηχανία απέκτησε σημαντική τεχνογνωσία κυρίως από το Ισραήλ που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των 170 Μ60, ενώ σημαντικά κονδύλια δαπανήθηκαν για την ανάπτυξη του Συστήματος Ελέγχου Πυρός Volkan από την τουρκική εταιρεία Aselsan για τον εκσυγχρονισμό των Leopard 1A1.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του defencenews.com η Τουρκία μελετά την δυνατότητα εκσυγχρονισμού 100 αρμάτων μάχης Leopard 2Α4 και 300 M60Α3.
Αν και δεν αναφέρεται ποια εταιρεία θα αναλάβει τα δύο αυτά προγράμματα εκτιμάται ότι για τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών αρμάτων, η Τουρκία θα αναθέσει τις εργασίες στην γερμανική εταιρεία Rheinmetall, η οποία μαζί με την τουρκική ιδιωτική εταιρεία BMC, ο ιδιοκτήτης της οποίας διατηρεί εξαιρετικές φιλικές προσωπικές σχέσεις με τον Ερντογάν και την Μαλαισιανή εταιρεία Etika Strategi έχει συγκροτήσει την κοινοπραξία RBSS.

Από την άλλη πλευρά η κρατική εταιρεία Aselsan έχει παρουσιάσει εδώ και χρόνια ένα πακέτο εκσυγχρονισμού του γερμανικής κατασκευής άρματος μάχης το οποίο έχει κωδικοποιηθεί ώς Leopard 2A4NG.

Η κρατική τουρκική εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο της συγκεκριμένης πρότασης, η οποία περιλαμβάνει αναβάθμιση των ηλεκτροπτικών, σύστημα INS, νέο Σύστημα Ελέγχου Πυρός, διασυνδέσεις των υποσυστημάτων με το σύστημα ελέγχου πυρός των επικοινωνιών, νέα χειριστήρια για το πλήρωμα ηλεκτρικό σύστημα περιστροφής του πύργου, ολοκληρωμένο σύστημα C4I/BMS τουρκικής κατασκευής, αισθητήρες προειδοποίησης εκπομπής δέσμης laser, περιμετρικές κάμερες για τον οδηγό, σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Στον τομέα του οπλισμού το πακέτο εκσυγχρονισμού περιλαμβάνει με τον νέο σταθεροποιημένο τηλεχειριζόμενο πυργίσκο SARP εξοπλισμένο με πολυβόλο των 12,7 χλστ τοποθετημένο στον πύργο του άρματος, ενώ όσον αφορά την προστασία του άρματος το Leopard 2A4NG διαθέτει νέα προστιθέμενη θωράκιση της γερμανικής εταιρείας IBD Deisenroth Engineering.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας το κόστος εκσυγχρονισμού ανα άρμα θα κυμανθεί μεταξύ 2-3 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος των δύο προγραμμάτων του εκσυγχρονισμού των Leopard 2A4 και των Μ60 να κυμαίνεται μεταξύ 900 εκατ.-1,2 δις δολάρια.

Το δημοσίευμα δεν αναφέρει ποια εταιρεία θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των 300 M60Α3, αφού το προηγούμενο πρόγραμμα που είχε εφαρμοστεί πριν από πολλά χρόνια στα 170 άρματα Μ60 του Τουρκικού Στρατού το είχε αναλάβει η ισραηλινή εταιρεία Israeli Military Industries (IMI).

Παράλληλα με αυτά τα προγράμματα, το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας θα πρέπει να επιλέξει την εταιρεία που θα υλοποιήσει το σύνθετο πρόγραμμα κατασκευής της πρώτης παρτίδας των 250 αρμάτων μάχης τύπου Altay.

Αν και το συγκεκριμένο άρμα αναπτύχτηκε από την εταιρεία OTOKAR, οι άσχημες σχέσεις του αποβιώσαντα ιδιοκτήτη της εταιρείας Rahmi Koç με τον νύν Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, μπορεί να οδηγήσουν την παραγωγή του άρματος στην εταιρεία BMC της οποίας ο ιδιοκτήτης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ερντογκάν.

Μάλιστα πρόσφατα το τουρκικό κράτος παραχώρησε στην BMC συνολικά 222 εκτάρια στην περιοχή Sakarya ώστε η εταιρεία να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο και να μεταφέρει τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες από την Σμύρνη όπου εδρεύει σήμερα.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του νέου εργοστασίου θα φτάσει τα 430 εκατ. δολάρια ποσό υπερβολικά τεράστιο για μια εταιρεία, η οποία αυτή την περίοδο ολοκληρώνει τις παραδόσεις των 620 MRAP Kirpi και των 1391 στρατιωτικών φορτηγών που οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις παρήγγειλαν τα προηγούμενα χρόνια, των 100 Kirpi που παρήγγειλε η Τυνησία, ενώ η πλέον πρόσφατη παραγγελία για το συγκεκριμένο όχημα προέρχεται από το Τουρκμενιστάν που μόλις στις 31 Οκτωβρίου υπέγραψε σύμβαση για 100 Kirpi.

Το βασικό πρόβλημα αναφορικά με αυτό το ενδεχόμενο, είναι ότι η εταιρεία αυτή δεν διαθέτει σχετική εμπειρία για την κατασκευή αρμάτων μάχης και ενδέχεται η ανάληψη του συμβολαίου παραγωγής του Altay από την BMC να επιφέρει νέες καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παραγωγής.

Πιθανόν εξαιτίας αυτού του ενδεχομένου ο Τουρκικός Στρατός να επιθυμεί την παράλληλη αναβάθμιση των 100 αρμάτων μάχης Leopard 2Α4 και των 300 M60Α3, ώστε να διατηρήσει μια αξιόλογη σύγχρονη αρματική δύναμη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και αν προκύψουν καθυστερήσεις ή προβλήματα παραγωγής με το Altay.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Τουρκικού στρατού είναι ότι σήμερα διαθέτει μόλις 500 σύγχρονα άρματα μάχης με πυροβόλο των 120 χλστ τα οποία θα πρέπει να είναι κατανεμημένα σε Ταξιαρχίας σε δύο εντελώς απομακρυσμένες η μια από την άλλη γεωγραφικές περιοχές, τον Έβρο και τα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

Τους τελευταίους μήνες ο Τουρκικός Στρατός χρειάστηκε να μεταφέρει τα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ από την Ανατολική Θράκη, δεκάδες άρματα μάχης M60T Sabra MkII και 80 Leopard 2A4.

Αριθμός αρμάτων μάχης τύπου M60T Sabra MkII επιχειρεί ήδη στην Συρία στο πλαίσιο της Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, ενώ ορισμένα M60T βρίσκονται στα φυλάκια που ο Τουρκικός Στρατός έχει δημιουργήσει στο Β. Ιράκ.

Τουλάχιστον τρία M60T Sabra MkII έχουν καταστραφεί από το ISIS, ενώ το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο λόγω της συνεχιζόμενης εμπλοκής της Τουρκίας και στις δύο πολεμικές συγκρούσεις στην Συρία και στο Ιράκ.

Ουσιαστικά αυτή την στιγμή το 1/3 περίπου των σύγχρονων τουρκικών αρμάτων μάχης εξοπλισμένων με πυροβόλο των 120 χλστ βρίσκεται δεσμευμένο είτε μέσα στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, είτε στα σύνορα με την Συρία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις οροφές των αρμάτων μάχης των μονάδων που βρίσκονται στον Έβρο.





onalert

Η Ελλάδα υπό θανάσιμη απειλή από την Τουρκία και οι ΕΔ από τους δανειστές!


katadromeis
Με 46 υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, 707 αεροσκάφη, 1208 παραβιάσεις σε 10 μήνες, όλα δείχνουν ότι μια κρίση στο Αιγαίο μπορεί να προκύψει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ειδικά όταν όλες αυτές οι προκλήσεις συνοδεύονται από  ΝΟΤΑΜ και τις δηλώσεις του σουλτάνου Ερντογάν.
Πως, που και πότε θα εκδηλωθεί η κρίση κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει. Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στην Τουρκία.
Με απλά λόγια η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει “απειλή”, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, για την κυριαρχία της και τα σύνορα της. Η ένταξή μας στην ΕΟΚ που έγινε Ευρωπαϊκή Ένωση και κατέληξε “χρηματοπιστωτικό ίδρυμα”, δεν μας εγγυήθηκε ποτέ την ασφάλειά μας.
Την ίδια ώρα που η χώρα βρίσκεται υπό απειλή από την χώρα τρομοκράτη που λέγεται Τουρκία, στο υπουργείο Οικονομικών οι υπάλληλοι των δανειστών ζητούν τα απίστευτα:
• Επιμένουν να ζητούν περικοπές 400 εκατομμυρίων από την Άμυνα!
• Επιμένουν στις παρεμβάσεις προς το χειρότερο για τα Ειδικά Μισθολόγια, χωρίς να συζητούν εξαίρεση των στρατιωτικών για λόγους που κι ένας ηλίθιος θα μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί.
Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους…Αντιθέτως.
Είναι αυτονόητο ότι αν υλοποιηθούν όσα ζητάνε οι δανειστές δεν υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις.
Τόσο ο ΥΕΘΑ, όσο και ο ΑΝΥΕΘΑ το έχουν εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια στους “δικούς” μας στο υπουργείο Οικονομικών. Τους έχουν υποδείξει έναν, έναν τους κωδικούς με τα ισοδύναμα. Έχουν παρουσιάσει ένα σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας των ΕΔ κι άλλα πολλά. Λύσεις υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι υπάλληλοι των δανειστών οτιδήποτε κι αν τους παρουσιάσεις, πάντα βρίσκουν κάτι για να το απορρίψουν. Δεν υπάρχει καμία καλή πρόθεση, αντιθέτως είναι προφανές ότι έχουν στοχεύσει το χώρο της Εθνικής Άμυνας για να τον διαλύσουν. Συμπεριλαμβανομένου  και της αμυντικής βιομηχανίας σ΄ αυτή την επιχείρηση.
Αυτό το επικίνδυνο παιχνιδάκι πρέπει κάπου εδώ να σταματήσει κι υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Όλα τα κόμματα να αποφασίσουν για μια φορά να πουν όχι στις απαιτήσεις των δανειστών. Και να το εννοούν. Τα …πεισματάκια, οι φιλοδοξίες, οι κομματικές και οι πολιτικάντικες επιδιώξεις, να μπουν στην άκρη. Τα παράπονα ότι “εσείς μας κάνατε σκληρή αντιπολίτευση θα δείτε τώρα” κι άλλα τέτοια επιπέδου νηπιαγωγείου στο θέμα των καταστροφικών απαιτήσεων των δανειστών στο χώρο της Άμυνας, πρέπει να σταματήσουν. Σήμερα, τώρα!
Από το να ζητά επιτακτικά η αντιπολίτευση τους κωδικούς που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στους δανειστές, είναι καλύτερο και χρησιμότερο για τη χώρα, να κάνει σαφές ότι δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση με οποιαδήποτε νέα περικοπή στις ΕΔ. Καμία! Ελπίζουμε ότι όλα τα κόμματα θα καταλάβουν έστω και τώρα, ότι από το να “κλείσει”  η χώρα και η άμυνά της  είναι προτιμότερο να μην κλείσει η αξιολόγηση…Μπορεί να σοκάρονται πολλοί απ΄  αυτή την άποψη, αλλά το σοκ που θα υποστούν όταν η χώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει “γυμνή” την τουρκική επιθετικότητα, θα είναι απείρως μεγαλύτερο. Ας σοβαρευτούν λοιπόν κυβέρνηση και αντιπολίτευση κι ας “συνασπιστούν” έναντι των δανειστών και των εγχώριων εκπροσώπων τους. Αυτών που χρόνια τώρα λένε “έλα μωρέ τίποτα δεν θα γίνει με την Τουρκία”. Να που ήδη γίνεται…




militaire.gr

Το ΠΝ θέλει στελέχη γυμνασμένα αλλά χωρίς να αθλούνται! Πως γίνεται;


running
Γιατί υπάρχει καχυποψία για την απόφαση του ΓΕΝ να προχωρήσει άμεσα σε έλεγχο της φυσικής κατάστασης των στελεχών του, πλην των ανωτάτων; Το ερώτημα σπεύδουν να θέσουν όσοι λογικά υποστηρίζουν το αυτονόητο.
Ότι δηλαδή όλα τα στελέχη των ΕΔ πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση και τα ανάλογα κιλά.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με αφορμή την φυσική κατάσταση πολλά στελέχη θα βρεθούν εκτός υπηρεσίας και άλλοι το προχωράνε ακόμη περισσότερο υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της ξαφνικής απόφασης περί φυσικής κατάστασης.
Η καχυποψία δεν υπάρχει χωρίς λόγο.
Γιατί πως να πιστέψεις μια απόφαση που στη βάση της είναι σωστή, όταν το ίδιο Γενικό Επιτελείο που την υποστηρίζει έχει επί της ουσίας…απαγορεύσει την συμμετοχή του προσωπικού του σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα των ΕΔ!!! Παράδοξο αλλά αληθινό!
Το προσωπικό του ΠΝ δεν συμμετέχει στα πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων των ΕΔ και Σ.Α., ακόμη και σ΄ αυτά που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του!!!
Η άποψη της ιεραρχίας είναι ότι η συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες απασχολεί το προσωπικό και δημιουργεί …ελλείψεις στις υπηρεσίες, έχει οδηγήσει στην σιωπηλή αλλά ουσιαστική απόσυρση του ΠΝ από τα αθλητικά γεγονότα των ΕΔ και των Σ.Α.
Όσοι έχουν απορίες για την καχυποψία που υπάρχει λοιπόν, έχουν μια απάντηση…



militaire.gr

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ…. Διακόπηκαν οι Ειρηνευτικές Συνομιλίες… Στα Όπλα


%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%831
Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ…
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ…
Ο υπουργός Άμυνας της Μόσχας, Sergey Shoygu προειδοποίησε τη Δύση και διέταξε τους «ηγέτες» της να καθορίσουν ενάντια σε ποιους αγωνίζονται: τους τρομοκράτες ή τη Ρωσία». Είπε: «Οι προοπτικές για την έναρξη μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων και επιστροφή στην ειρηνική ζωή στη Συρία αναβλήθηκαν για αόριστο χρονικό διάστημα. Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη για τις πρόσφατες καταστροφικές επιθέσεις στο Χαλέπι. Δεν μπορούμε λοιπόν να πετύχουμε μια συμφωνία με αυτή τη Δύση. Για να καταστρέψουμε τους τρομοκράτες στη Συρία πρέπει να δράσουμε από κοινού, κάτι που δεν γίνεται».