Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Βορίδης: Μόνο για έναν προέκυψαν ευθύνες - Για τον Αλέξη Τσίπρα



«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ…πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι», ανέφερε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια ο Μάκης Βορίδης, που είπε ότι για το περίφημο τρίγωνο της...διαπλοκής, ουδένα όνομα προέκυψε για πολιτική παρέμβαση στη λήψη δανείου. «Μόνο ένα όνομα υπάρχει. Θα έρθει σε λίγο να καθίσει εδώ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτός είναι ο οποίος εζήτησε παρανόμως να λάβει δάνειο για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το ζήτησε εγγράφως», είπε ο Μάκης Βορίδης και τόνισε: «Εν τη αφελεία του, εγγράφως παρακινούσε σε παράβαση. Δηλαδή, για την ηθική αυτουργία, ούτε θα κουραστεί κανείς να την αποδείξει. Πάει τρένο»!

Ο Μάκης Βορίδης προκάλεσε τον κ. Φάμελλο να απαντήσει «αν θα πρέπει και η ΝΔ να κάνει για τα δάνεια της ό,τι και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως καθολικός διάδοχος της ελληνικής Αριστεράς πέτυχε και κούρεψε το δάνειο κατά 60%».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την off shore που συμμετέχει στην «Αυγή», διότι «υπάρχει ψηφισμένη διάταξη, σύμφωνα με την οποία αποτελεί παράνομη πράξη η συμμετοχή βουλευτή σε off shore».

«Γιατί έχετε εσείς off shore ρε παιδιά στην Αυγή; Ποιος είναι ο ανθρωπάκος που είναι από πίσω; Αυτός ο ιδιοκτήτης αυτής της ρημάδας της off shore ποιος είναι; Και έρχεται ο υπεύθυνος της Αυγής και λέει δεν γνωρίζει; Τι δεν γνωρίζει; Και άμα αυτός είναι βαρώνος ναρκωτικών και σας έχει βάλει λεφτά στο μετοχικό, δεν σας νοιάζει;» είπε ο Μάκης Βορίδης, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «ήταν η χειραγώγηση των ΜΜΕ, που μαζί με τον κομισάριο Μουλόπουλο, την εξεταστική και την προσπάθεια του κ. Παππά, επεδίωξε τη δημιουργία ενός μηχανισμού εκφοβισμού της ελευθερίας έκφρασης γνώμης της δημοκρατίας στα ΜΜΕ».






tromaktiko.gr

Έρχεται χαράτσι: Δείτε γιατί θα πληρώσουμε όλοι 680 ευρώ



Νέα δεινά φορτώνει στους Έλληνες η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να κλείσει άρον άρον τη διαπραγμάτευση...

Μετά το τελεσίγραφο των δανειστών για εφαρμογή σκληρών μέρων, προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε νέα «κύμα» φόρων που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερα τα ήδη αδύναμα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η άμεση μείωση του αφορολόγητου από τα 8.636 στα 6000 ευρώ, προκειμένου να μην πέσει «μαχαίρι» στις συντάξεις. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να ισχύσει άμεσα, από 1η /1/2018.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί η έκπτωση φόρου και θα πέσει βαρύς ο φορολογικός πέλεκυς ακόμα και στους πιο αδύναμους πολίτες, με αποδοχές ακόμα και 9.000 ευρώ ετησίως.

Έτσι, ακόμα και για τα τόσο χαμηλά εισοδήματα, η μείωση του αφορολόγητου φέρνει αύξηση φόρου από 20 έως και 680 ευρώ!

Ακόμα χειρότερο είναι το σενάριο να μειωθεί το αφορολόγητο από τα 8.636 ευρώ στα 5000 ευρώ, οπότε μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν με μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις, που θα φτάνουν τα 800 ευρώ ετησίως ανά φορολογούμενο.

(Δείτε τον πίνακα με τις φορολογικές επιβαρύνσεις. Πηγή: «Καθημερινή»)







tromaxtiko.gr

«Ξέφυγαν» οι Τούρκοι: Προειδοποιούν ανοιχτά την Ελλάδα με...





Πρόκληση Τσαβούσογλου - Προειδοποιεί την Ελλάδα με...ανεπιθύμητο δυστύχημα και βάλλει εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας: «Να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του» - Βρώμικα παιχνίδια πολέμου, ψευτοτσαμπουκάδες και παλληκαρισμοί με φόντο το Αιγαίο

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται πλέον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την Άγκυρα να εξακολουθεί ένα πολυμέτωπο παιχνίδι πρόκλησης με φόντο το Αιγαίο και την πολιτική ηγεσία της να βγάζει και... γλώσσα εναντίον της Ελλάδας, εγείροντας διαρκώς θέμα «γκρίζων ζωνών» σε ό,τι αφορά τα νησιά μας και αμφισβητώντας ό,τι αφορά στην εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μέσα σε μία μόλις ημέρα και συγκεκριμένα χθες, Τετάρτη (01/02/2017) σημειώθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) συνολικά 138 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από έξι τουρκικά αεροσκάφη, τόσο στο βορειοανατολικό όσο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει το Newsbomb.gr, μέσα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του, οι Τούρκοι επιμένουν να στήσουν με κάθε τρόπο ένα νέο θερμό επεισόδιο στη νοτιοανατολική πλευρά των Βαλκανίων, με ψευτοτσαμπουκάδες και «παλληκαρισμούς» που δεν έχουν καμία απολύτως θέση στις διμερείς σχέσεις και τη διπλωματία και απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα πάντα.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, ο Τούρκος βουλευτής του ισλαμιστικού κόμματος (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Χουσεΐν Κοτσαμπιγίκ, δεν δίστασε να απειλήσει ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο, δηλώνοντας μέσω Twitter χαρακτηριστικά: «Προειδοποιώ την Ελλάδα: Το 1996 γλιτώσατε χάρη στη δειλία ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Καρντάκ (σ.σ τουρκική ονομασία για τα Ίμια) γιατί θα σας χτυπήσουμε». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα, είχε μεταβεί στα Ίμια με στρατιωτικό ελικόπτερο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, όπου έριξε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκο, Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από το θερμό επεισόδιο του 1996.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 απάντησε ως εξής: «Πρόκειται για συνήθη επίσκεψη. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν, είτε κατά την περίοδο απόδοσης τιμών προς τους τρεις αξιωματικούς, είτε στο πλαίσιο κάποιας άλλης επίσκεψης σε ελληνικά νησιά. Είναι υποχρέωση κάθε υπουργού Εθνικής Άμυνας να είναι εκεί. Δεν θα ρωτήσω κανένα». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Όμως, σα να μην έφταναν οι υπερπτήσεις και το «παραλήρημα» του ισλαμιστή βουλευτή, η Άγκυρα βρήκε την ευκαιρία να κουνήσει αυστηρά και το δάχτυλο στην κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου στις δύο ελληνικές βραχονησίδες και μάλιστα διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε χαρακτηριστικά τον κ. Καμμένο «να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του», σχολιάζοντας την παρουσία του στα Ίμια.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο εταίρος της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με τη γείτονά μας».

Συνέχισε λέγοντας: «Ο (Έλληνας) υπουργός Άμυνας να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε μια προσπάθεια να δείξει πως είναι και... υπεράνω και πως η πολιτική που ασκεί κινείται στο πνεύμα του διαλόγου, είπε: «Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και ‘Αλλάχ φυλάξοι’, γίνει ένα ατύχημα, που κανένας δεν θέλει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο προκλητικό τόνο είχε μιλήσει την Τετάρτη (01/02/2017) και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ, λέγοντας: «Η Ελλάδα -όπως στα Ίμια -προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες. Η Τουρκία όμως δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο».





tromaktiko.gr

τα βρίσκουν ΔΝΤ-ΕΕ......


και περιμένουν το «σήμα» της Αθήνας για πρώτη συμφωνία...

Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ανέτοιμη κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την έκθεση του άρθρου 4. Κάτι τέτοιο θα... δυσκολέψει πολύ την ελληνική υπόθεση και θα δημιουργήσει κλίμα αποσταθεροποίησης. Αυτό πιστεύουν πηγές των Βρυξελλών με πολύ καλή γνώση των συζητήσεων των τριών πλευρών: ΕΕ, ΔΝΤ και Αθήνας. 

Στην πράξη, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι η επιστροφή ή όχι της τρόικας στην Αθήνα - κάτι τέτοιο έχει τυπικό πια και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα. Το πρόβλημα είναι η ίδια η συμφωνία που κρατάει ζωντανό το ελληνικό πρόγραμμα. 

Πηγές των Βρυξελλών που μιλάνε με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ.Λαγκάρντ είπαν στο real.gr ότι “το ΔΝΤ σκοπεύει να καταλήξει σε ένα λειτουργικό συμβιβασμό”. 

Ταυτόχρονα πηγές του Βερολίνου και των Βρυξελλών που συνομιλούν με το γερμανικό υπουργείο οικονομικών εξηγούν ότι “και το Βερολίνο συμφωνεί να συμβιβαστεί σε ένα λειτουργικό συμβιβασμό”. 

“Όλοι σκοπεύουν να κάνουν σημαντικές, για τα δεδομένα, διαπραγματευτικές παραχωρήσεις στην πράξη για την Αθήνα”, σημειώνουν. “Τι ακριβώς περιμένει η Αθήνα για να απαντήσει δεν έχουμε καταλάβει”.

Σημειωτέον ότι η Αθήνα πρέπει να τοποθετηθεί και να κινήσει τη συζήτηση σε σχέση με τον συμβιβασμό (στοιχεία του οποίου έχουν διαρρεύσει) που περιγράφηκε στο περιθώριο του πρόσφατου eurogroup. Οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι “επιμέρους συστατικά της συμβιβαστικής πρότασης μπορούν να βελτιωθούν, αλλά η Αθήνα πρέπει να δείξει ότι είναι ακόμα στο παιχνίδι”. 

Σε μια τέτοια διαπραγμάτευση - που στην πράξη γίνεται σε ανώτερο επίπεδο - μια κλασική αποστολή της τρόικας στην Αθήνα δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο. Η τρόικα θα κατέβει για τις τεχνικότητες, όταν η Αθήνα θα έχει συμφωνήσει στα βασικά. 

Σε διευκρινιστική ερώτηση του real.gr για το αν και κατά πόσο “απαιτείται νομοθέτηση πριν από τις ουσιαστικές συζητήσεις ως δείγμα καλής θέλησης”, η απάντηση ήταν “όχι, νομοθέτηση θα χρειαστεί όταν συμφωνήσουμε”. 

Σε επόμενη ερώτηση σε σχέση με την κρισιμότητα των συνεδριάσεων του ΔΝΤ και του ρεαλιστικού ορίου της επόμενης Τρίτης η πηγή του real.gr απάντησε: “πρέπει να δείξουμε ότι κάτι κινείται, ότι υπάρχει καλή πρόθεση, ότι μπορούμε να τα βρούμε - το τελευταίο συστατικό για μια συμφωνία με την συμμετοχή του ΔΝΤ είναι η Αθήνα”. 

Συμπλήρωσε όμως πως “δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο νέο από την Αθήνα πριν το Σαββατοκύριακο” και κατέληξε “την Τρίτη και μετά την Τρίτη θα δούμε τι κατεύθυνση θα πάρει το πράγμα”...





nonews news

Eκνευρισμό προκαλεί στο πολιτικό σύστημα η καθυστέρηση της αξιολόγησης.

Εκνευρισμός από την καθυστέρηση στην αξιολόγηση...

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, η οποία εξελίχθηκε σε εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση μεταξύ της...
κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτυπώνει τον εκνευρισμό που προκαλεί στο πολιτικό σύστημα η καθυστέρηση της αξιολόγησης.

Ενδεικτικός ήταν ο καβγάς Βούτση – Τσακαλώτου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το Bloomberg της επιστολής του υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup, και της παραδοχής του ότι έχει υλοποιηθεί ένα 30-35% των 45 προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ ένα 40% έχει δρομολογηθεί.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν χθες το βράδυ ότι όσοι εγκαλούν τον υπουργό Οικονομικών «δεν έχουν γνώση της αρχιτεκτονικής του προγράμματος» και πως οι όποιες καθυστερήσεις «δεν οφείλονται πάντα στην Αθήνα».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται στην άβολη θέση από τη μία πλευρά να ακούει τις γκρίνιες των «53», της τάσης της οποίας ηγείται, για το ενδεχόμενο νέων υποχωρήσεων και από την άλλη να γίνεται δέκτης της δυσαρέσκειας τόσο του Μαξίμου, όσο και της Κομισιόν, για την επιστολή του -κυρίως για το γεγονός ότι έδωσε λαβές, αναφερόμενος με ποσοστά στην πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών αναμένει το «πράσινο φως» από το Μαξίμου στην πρόταση των θεσμών για το κλείσιμο της αξιολόγησης, το οποίο αν «ανάψει», αυτό θα συμβεί «μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα την Παρασκευή», όπου -σύμφωνα με πηγή στο Μαξίμου- ο πρωθυπουργός «θα επιχειρήσει να κερδίσει ό,τι μπορεί».

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο κ. Τσίπρας δεν επανέλαβε τη γνωστή φράση «δεν θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα για μετά το 2018» και προτίμησε να δηλώσει πως «η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχώρηση σε θέματα αρχών».

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν το αφορολόγητο να μην εντάσσεται στα θέματα αρχών, σε αντίθεση με τη μείωση των συντάξεων, ενώ το μεγάλο «παζάρι» που γίνεται αυτήν τη στιγμή αφορά στη χρονική διάρκεια και στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως και στον χρόνο της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Πάντως, χθες ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως και δεύτερες σκέψεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, χαρακτηρίζοντας «ξαναζεσταμένο φαγητό» τη συγκεκριμένη συζήτηση και τονίζοντας: «αποδείξαμε τότε (το 2015), που τα πράγματα δεν ήταν αστεία, το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό και την ευρωπαϊκή μας επιλογή, την οποία υπερασπιστήκαμε με μεγάλο κόστος, όταν κληθήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις»...



nonews news

Αλεξιάδης: Να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ...


Αλεξιάδης: Να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με άλλο φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίαςμε άλλο φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας...

«Ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ εσόδων από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να υλοποιηθεί με αντικατάσταση του...
ΕΝΦΙΑ από άλλο φόρο, στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που θα στοχεύει πολύ περισσότερο την μεγάλη περιουσία, λιγότερο τη μεσαία και καθόλου την πρώτη κατοικία ή ένα μικρό ακίνητο», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο τόνισε: «Είμαι αναφανδόν υπέρ αυτού που ζητούσε ο Συνασπισμός από τη δεκαετία του '90, για φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, που να μεταφέρει τα βάρη από τις μικρές στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες».

Ακόμη υπογράμμισε ότι παρά τις προσπάθειες και επί δικής του παρουσίας στο ΥΠΟΙΚ, «ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος, δεν κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη».

Στις κατηγορίες της κυβέρνησης για υπεροφορολόγηση ο κ. Αλεξιάδης παρέθεσε ως μέτρο σύγκρισης τα περίπου 600 εκατ. ευρώ εσόδων ετησίως από την ακίνητη περιουσία μέχρι το 2010, τα οποία με τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκτινάχθηκαν στα 3,3 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στη φορολογία επισήμανε «ότι ο μεγάλος στόχος παραμένει ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου (χάνονται έσοδα περίπου 15 δισ. ευρώ ετησίως), καθώς σε επίπεδο ΑΕΠ τα έσοδα φόρων στην Ελλάδα παραμένουν χαμηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ, αλλά και η δικαιότερη κατανομή των βαρών».

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης εκτίμησε ότι «υπάρχουν δανειστές που δεν επιθυμούν να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά να επιβάλουν τους δικούς τους όρους. Αυτοί που ζητούν εκλογές στην ουσία στηρίζουν τις λογικές Σόιμπλε»...





nonews news

SZ: Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα χρέη των άλλων χωρών...


SZ: Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα χρέη των άλλων χωρώνΗ Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σχολιάζει τις αιτιάσεις που ακούγονται από το επιτελείο του νέου...
Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Γερμανία εκμεταλλεύεται την ΕΕ για ίδιον όφελος και πιέζει προς τα κάτω την ισοτιμία του ευρώ για να διασφαλίζει οικονομικά οφέλη.

«Η αλήθεια είναι», σχολιάζει η SZ, «ότι υπάρχει πρόβλημα. Η Γερμανία παράγει διαρκώς περισσότερα από όσα καταναλώνει. Η Γερμανία είναι πρωταθλητής στο εξαγωγικό εμπόριο και παρ' όλη την υπερηφάνεια για τις γερμανικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν διεθνώς και τα γερμανικά προϊόντα που λατρεύουν ειδικά οι Αμερικανοί, πρέπει να δούμε ότι το μόνιμα τεράστιο εμπορικό μας πλεόνασμα έχει και την άλλη πλευρά του. Αντικατοπτρίζει τεράστιες οικονομικές ανισότητες. Τα πλεονάσματα των Γερμανών είναι τα χρέη άλλων χωρών. Αυτό υπαινίσσεται ο Τραμπ.»  

«Το πραγματικό πρόβλημα του γερμανικού πλεονάσματος όμως δεν είναι, όπως υποστηρίζει ο Τραμπ, ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις εξάγουν υπερβολικά, ότι υπερθεματίζουν τους εταίρους τους, ότι χειραγωγούν την τιμή του ευρώ. Όλα αυτά είναι ανοησίες. Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστα από τα χρήματα που κερδίζονται στο εξωτερικό επιστρέφουν στη Γερμανία και ξοδεύονται εδώ. Αυτό που λείπει είναι οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με τις οποίες προνοεί κανείς όταν υπάρχει ευημερία για τους δύσκολους καιρούς. Στη Γερμανία πρέπει να διοχετευθεί χρήμα στην παιδεία και την έρευνα, στις ψηφιακές υποδομές, σε βιώσιμες επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας, στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και φυσικά σε δρόμους, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές.»...
Πηγή: Deutsche Welle






nonews news

Η Μέρκελ στην Τουρκία...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: APΠροσφυγικό, Κυπριακό και Συρία στην ατζέντα της Γερμανίδας καγκελάριου...

Με την πρόθεση να προωθήσει θέματα όπως το προσφυγικό, την εκεχειρία στην Συρία αλλά και το Κυπριακό η...
καγκελάριος Mέρκελ επισκέπτεται αύριο την Άγκυρα.

Η Τουρκία είναι για την ΕΕ «ένας εξαιρετικά σημαντικός γείτονας και εταίρος», με τον οποίο η Γερμανία διατηρεί στενές σχέσεις και λόγω των «εκατομμυρίων ανθρώπων τουρκικής καταγωγής» που ζουν στη χώρα, δήλωσε σε μπρίφινγκ ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Στόχος της σημερινής επίσκεψης της καγκελαρίου στην Άγκυρα είναι να καταλήξει με τους τούρκους συνομιλητές της σε «κοινές λύσεις» στη βάση κοινών συμφερόντων. Εκτός από τα διμερή θέματα και τη συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, την κατάσταση στη Συρία αλλά και το Κυπριακό.

Ανθρώπινα δικαιώματα στην ατζέντα

Στην Άγκυρα η καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και θα επισκεφθεί το κτήριο του κοινοβουλίου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού. Ο κ. Ζάιμπερτ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η καγκελάριος να συναντηθεί και με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Παράλληλα όμως εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις συναντήσεις της η κ. Μέρκελ θα αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα σε ό,τι αφορά τα ατομικά δικαιώματα και την ελευθερία τύπου. Ο Στ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε σε επανειλημμένες δηλώσεις της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου στο παρελθόν, στις οποίες ασκούνταν κριτική στην στάση κυβέρνησης και αρχών στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαφώνησε με εκτιμήσεις κύκλων της γερμανικής αλλά και της τουρκικής αντιπολίτευσης ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά στήριξη προς τον κ. Ερντογάν λίγο πριν από το δημοψήφισμα για την ενίσχυση των προεδρικών αρμοδιοτήτων. «Δεν συμμερίζομαι αυτή την εντύπωση», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ. «Ούτε έχει κάποια σχέση με τους σκοπούς του ταξιδιού και ούτε θα έχει κάποια σχέση με τις θέσεις που θα υποστηρίξει η καγκελάριος στην Άγκυρα.» Άλλωστε, «το να κόψεις το νήμα του διαλόγου - σίγουρα δεν θα ήταν μια λογική λύση.»

«Επιχειρησιακό ζήτημα» το Κυπριακό

Πάντως, η καγκελάριος δεν πρόκειται να πάει στην Τουρκία για να «ανταλλάξει απλώς απόψεις» αλλά με «επιχειρησιακό πνεύμα» για πρακτικά αποτελέσματα, επισήμανε ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Σκοπός είναι να συζητήσει με τους τούρκους συνομιλητές της την περαιτέρω υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό, όπως επίσης και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ανθρωπιστικής βοήθειας από το εξωτερικό προς τον άμαχο πληθυσμό στη Συρία. Επίσης θα επιδιώξει μια συζήτηση για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η σημερινή εκεχειρία σε «διαδικασία» του ΟΗΕ. Ως «επιχειρησιακό ζήτημα» ο κ. Ζάιμπερτ χαρακτήρισε και το Κυπριακό υποδεικνύοντας τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την επανένωση της νήσου. Σημειωτέον ότι παρασκηνιακά το Βερολίνο έχει αρκετά συμβάλει στο παρελθόν έτσι ώστε να ξεπεραστούν αρκετοί σκόπελοι και να πραγματοποιηθεί η πενταμερής διάσκεψη στη Γενεύη.

Τέλος, ο κ. Ζάιμπερτ δεν θέλησε να σχολιάσει άρθρο του SPIEGEL-Online πως η Άγκυρα «εκβιάζει» τη Γερμανία για να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στις αεροφωτογραφίες που συλλέγουν γερμανικά αεροσκάφη Tornado στο Ιράκ και στη Συρία. Σε διαφορετική περίπτωση, γράφει η ιστοσελίδα, η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να επιτρέψει την ανέγερση κατοικιών του γερμανικού προσωπικού στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα. Σύμφωνα με το SPIEGEL-Online ή Άγκυρα ζητά τις φωτογραφίες για τον εντοπισμό Κούρδων μαχητών. Μιλώντας στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μπόρις Ναντ θύμισε ότι εντολή των γερμανικών Tornado είναι να συλλέγουν αεροφωτογραφίες που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία. Με αυτό το κριτήριο γίνεται η επιλογή των φωτογραφιών που στη συνέχεια καταχωρούνται σε τράπεζα δεδομένων. Σε αυτή την τράπεζα έχουν πρόσβαση όλες οι συμμαχικές δυνάμεις, δηλαδή και η Τουρκία. Όπως τόνισε ο κ. Ναντ, στη βάση αυτής της εντολής η γερμανική βουλή ανανέωσε πρόσφατα για 12 επιπλέον μήνες τη συμμετοχή των στρατιωτών. Επ' αυτού δεν έχει αλλάξει τίποτα...





nonews news

Ξεπέρασαν τις 23.000 οι αιτήσεις...


 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύηςγια το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης...

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής των αιτήσεων για το...
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, από τα μεσάνυχτα έως και τις 4.30 μ.μ. επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, 22.208 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω δήμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που επέλεξαν να υποβάλουν οι ίδιοι τις αιτήσεις τους δείχνει την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας, γεγονός που θα επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτήσεων.

Με βάση το ΑΦΜ η προσέλευση στα ΚΕΠ

Με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δικαιούχου πραγματοποιείται η προσέλευση στα ΚΕΠ για την υποβολή της σχετικής αίτησης, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που θα προκληθεί από ενδεχόμενη προσέλευση μεγάλου αριθμού υπόχρεων.

Με εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, ρυθμίζεται το πρόγραμμα προσέλευσης των αιτούντων στα ΚΕΠ, υπενθυμίζοντας ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί το Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

· 1-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2

· 2-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4

· 3-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6

· Σάββατο 4-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3

· 6-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8

· 7-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0

· 8-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2

· 9-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4

· 10-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6

· Σάββατο 11-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4,5,6

· 13-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8

· 14-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0

· 15-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2

· 16-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4

· 17-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6

· Σάββατο 18-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7,8,9 και 0

· 20-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7 και 8

· 21-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0

· 22-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2

· 23-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4

· 24-2-2017 τα ΑΦΜ που λήγουν σε 5 και 6

· Σάββατο 25-2-2017, Δευτέρα 27-2-2017 και Τρίτη 28-2-2017 εξυπηρετούνται όλα τα ΑΦΜ...




nonews news