Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ! Σε επιφυλακή η Αστυνομία...

elinikiast


Το Θρησκευτικό Συνέδριο, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Οκτώβρη, έχει θέσει σε επιφυλακή την Ελληνική Αστυνομία.
Το Συνέδριο πραγματεύεται τον θρησκευτικό πλουραλισμό, ενώ από σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το γεγονός ότι στο συνέδριο θα εκπροσωπηθούν πάρα πολλά δόγματα, αλλά και η παρουσία του πατριάρχη έχει σημάνει συναγερμό στην αστυνομία. Τις ημέρες που προηγήθηκαν έγιναν απανωτές συσκέψεις για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά σε όλους τους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις του συνεδρίου.






voice news

Ραγδαίες εξελίξεις! Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για την Ελλάδα;

viktoria



H Βικτώρια Νούλαντ πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
Η ελληνική υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Victoria Nuland, θα παρευρεθεί στο συνέδριο «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή», σύμφωνα με το ρωσικό τύπο.
Το συνέδριο αυτό στο οποίο θα συμμετέχει η Αμερικανίδα αξιωματούχος διοργανώθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Μετά από αυτό, υπάρχει το ερωτηματικό για ποιο θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό μιλάμε στην Ελλαδα , η οποία περνά μια δύσκολη περίοδο λόγω των προσφύγων. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα κάνει ΄΄ο,τι περνά από το χέρι της, εν συγκρίσει με άλλες χώρες της ΕΕ γι΄αυτούς τους ανθρώπους.
Για ποιο ακριβώς λόγο διοργανώνουμε συνέδριο στην Ελλάδα με την ονομασία «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή» από τη στιγμή που οι πόρτες εισόδου είναι ανοιχτές για όλους;
Όπως είχε δηλώσει ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, «θα έρθουν και θα προσπαθήσουν να σας αλλάξουν την πίστη. Θα έρθουν για να διώξουν την ορθοδοξία». Αυτό είναι το μόνο σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση .
Τέλος, να σημειωθεί ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ , πριν λίγες ημέρες εξέδωσε «φιρμάνι» για την «θρησκευτική ελευθερία» παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Η χώρα μας σύμφωνα με αυτό καταπιέζει τους Μουσουλμάνους, τους Ιεχωβάδες κά.





voice news

Συνάντηση Τσίπρα-Πατριάρχη Βαρθολομαίου

patriarxisvrth
Για αύριο το μεσημέρι (19.10.2015), έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον πρωθυπουργό.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:15 στο μέγαρο Μαξίμου.
Το αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, επίσης, συναντήσεις με τον Ολλανδό και Αιγύπτιο υπουργούς Εξωτερικών, στις 12:00 και στις 15:00 το μεσημέρι, αντίστοιχα.
Το βράδυ, ο κ. Τσίπρας θα παρακαθίσει σε δείπνο υπουργού Εξωτερικών προς τιμήν των συνέδρων στη διεθνή διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στο Μουσείο της Ακρόπολης.





voice news

Είδηση βόμβα! Το ίδρυμα Κλίντον δίνει εντολές στον ΣΥΡΙΖΑ...

tsiprasklint
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το Ίδρυμα Κλίντον στο ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη. Εκεί, συνομίλησε μαζί του σε χαλαρούς τόνους.
Όμως ας κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν:
Ο Μπίλ Κλίντον είναι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος ενέκρινε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς κατά της Σερβίας, οι οποίοι διήρκεσαν περί τους 3 μήνες και είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των Σερβικών στρατευμάτων από το Κόσσοβο, αλλά και την ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσσοβο μέσω της “Συμφωνίας του Κουμάνοβου” (απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) που αναγκάσθηκε να αποδεχθεί ο Μιλόσεβιτς.
Την εποχή εκείνη ο Αλέξης Τσίπρας ως γραμματέας της Νεολαίας του “Συνασπισμού” μαζί με τον Νίκο Σοφιανό, γραμματέα της ΚΝΕ, μίλησαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου πολιτικών νεολαιών στις 22 Νοεμβρίου 1999, καταγγέλλοντας την πολιτική των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την καταστολή της πορείας από την Αστυνομία που είχε πραγματοποιηθεί ενάντια της τριήμερης επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα (17-20 Νοεμβρίου). Στη διαδήλωση της 19ης Νοεμβρίου συμμετείχε ο “Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου” με όλο του το ηγετικό επιτελείο. Τον Πρόεδρό του την εποχή εκείνη Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον μετέπειτα Πρόεδρό του Αλέκο Αλαβάνο, τον Μανώλη Γλέζο, τον Σπύρο Λυκούδη, τον Φώτη Κουβέλη, τον Πέτρο Κουναλάκη και τον Δημήτρη Παπαδημούλη, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.
Η περιουσία του Ιδρύματος Κλίντον αγγίζει τα 2,2 δις $ και φέρονται ως μεγάλοι χορηγοί του ιδρύματος η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Ομάν που διαλύουν σήμερα τη Συρία. Είναι γνωστό πως το ίδρυμα ειδικεύεται στο να διαλύει κράτη που δεν “γουστάρουν” οι ΗΠΑ. Έχει στενούς δεσμούς με τους ολιγάρχες της Ουκρανίας (φιλοδυτικούς και σιωνιστές) που πρωταγωνίστησαν στην αντισυνταγματική καθαίρεση του Βίκτορα Γιανούκοβιτς από το αξίωμα του Προέδρου της Ουκρανίας (22/2/2014) και στον πόλεμο με τη Ρωσία. Επικεφαλής των ολιγαρχών – φιλοδυτικών μεγιστάνων του χρήματος που ασκούν μεγάλη επιρροή στα ΜΜΕ και αποτελούν τους βασικούς παράγοντες στην εξελισσόμενη κρίση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, είναι ο Βίκτωρ Πίντσουκ.
Ο στόχος του Ιδρύματος Κλίντον είναι η οριστική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε με την υπουργοποίηση έμπιστων ανθρώπων του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως οι Μπόλαρης και Τζάκρη. Όπως επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών (διόλου τυχαία τοποθέτηση) Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών προσωπικός σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου. Έτσι, εν κατακλείδι θα ωριμάσει στην τελική εξύφανση του σχεδίου, η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή με απώτερο σκοπό τη συνένωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε μια διευρυμένη κεντροαριστερή παράταξη, όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ.






voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ! Στρατιωτική εμπλοκή των Κινέζων ανατρέπει τα πάντα... (ΒΙΝΤΕΟ)


kinezikosstratos
Δεδομένο αποτελεί η εμπλοκή του Κινεζικού στρατού στη Συρία, γεγονός που επρόκειτο να αλλάξει όλο το γεωπολιτικό καθεστώς της Μέσης Ανατολής.
Η ουσία είναι ότι πραγματικά οι ισλαμιστές μαχητές του ISIS είχαν βρεθεί αρχικά ανάμεσα σε «δύο πυρά» , την ρωσική πολεμική αεροπορία που τους βομβαρδίζει ανηλεώς από την μία πλευρά , και τους Ιρανούς επίλεκτους φρουρούς από την άλλη .
Τώρα όμως προστέθηκαν και οι επίλεκτοι Κινέζοι κομάντος οι οποίοι πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι. Πρόκειται για τους περίφημους κομάντος της δύναμης «Snow Leopard» οι οποίοι έχουν υλοποιήσει αποστολές εναντίον των Ταλιμπάν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα, η διεθνής αντίδραση στα γεγονότα στη Συρία κατέληξαν σε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας άλλος μεγάλος και ισχυρός γεωπολιτικός παράγοντας που μπορεί να επιταχύνει σημαντικά την επίλυση αυτής της σύγκρουσης είναι σίγουρα η Κίνα.
Κινέζοι στρατιωτικοί αναλυτές ειδικοί σε θέματα ασφάλειας επισημαίνουν επίσης ότι η τρομοκρατία έχει καταστεί μείζον εμπόδιο για την ανάπτυξη της Κίνας και αποτελεί τρομερή απειλή για την κινεζική εθνική ασφάλεια. Όλα αυτά όμως έχουν συνάρτηση με τα εμπορικά συμφέροντα του Πεκίνου.
Από το 2012, το Πεκίνο κάλεσε την διεθνή κοινότητα να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, και από κοινού με την Μόσχα μπλόκαρε ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία επέτρεπαν στην Δύση να επέμβει στρατιωτικά στην χώρα αυτήν. Τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά την άφιξη του αμερικανικού στόλου στην περιοχή, και την παρουσία ενός πάνοπλου αμερικανικού αεροπλανοφόρου κοντά στη συριακή ακτή, πολεμικά πλοία της Κίνας και της Ρωσίας έκαναν την εμφάνιση τους. Επιπλέον, το 2014, το Πεκίνο είχε δηλώσει ετοιμότητα σε τυχόν αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις του ISIS στο Ιράκ.
Όλα αυτά δείχνουν την επιθυμία των Κινέζων να σταματήσουν τις δραστηριότητες των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή, αλλά και κάτι άλλο . Ο λόγος έχει να κάνει με την πρόληψη της εξάπλωσης του ισλαμικού εξτρεμισμού στην Κεντρική Ασία και στην κινεζική αυτόνομη περιφέρεια επαρχία Xinjiang από τους Ουιγούρους. Οι πληροφορίες των κινεζικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ότι μεταξύ των ακραίων ισλαμιστών μαχητών στην Συρία , υπάρχουν και μουσουλμάνοι Ουιγούροι Τούρκοι η συμμετοχή των οποίων ανησυχεί το Πεκίνο.
Δείτε τα βίντεο:



voice news

Τα blowback της Τουρκίας


infowar_1.jpg

Τα blowback της ΤουρκίαςΦέτος, τα θύματα ήταν μέλη αριστερών και κουρδικών οργανώσεων που διαδήλωναν για τον τερματισμό των επιθέσεων στους Κούρδους

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τον όρο blowback για να περιγράψουν επιχειρήσεις που ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και καταλήγουν να πλήξουν αυτούς που τις πραγματοποιούν. Και η Τουρκία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι γνωρίζει πώς να δημιουργεί τα δικά της τέρατα.

Το πραγματικό μας πρόβλημα στη Συρία είναι οι σύμμαχοί μας.
Οι Τούρκοι, οι Σαουδάραβες και τα Εμιράτα…
που έδιναν χρήματα και όπλα σε τζιχαντιστές.

Τζο Μπάιντεν, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
O ήχος από την πρώτη έκρηξη έκανε τα τζάμια του γραφείου μου να τρίξουν τόσο δυνατά που πίστευα ότι θα σπάσουν. Λίγα λεπτά αργότερα, ένας δεύτερος, πιο υπόκωφος κρότος μαρτυρούσε ότι μια δεύτερη έκρηξη είχε σημειωθεί σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Το ημερολόγιο έγραφε 20 Νοεμβρίου του 2003 και η Κωνσταντινούπολη γνώριζε δύο από τις πιο πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις της πρόσφατης ιστορίας της: 30 νεκροί και τουλάχιστον 400 τραυματίες από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο βρετανικό προξενείο και στην τράπεζα HSBC.
Τότε, όπως και τώρα, οι πρώτες διαρροές άφηναν να εννοηθεί ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να βρίσκονται και κουρδικές οργανώσεις. Τότε, όπως και τώρα, όμως, αποδεικνύεται ότι οι δράστες είναι πιθανότατα παλιοί γνώριμοι του τουρκικού κράτους.
Οι στόχοι των επιθέσεων του 2003 στην Κωνσταντινούπολη και του 2015 στην Αγκυρα ήταν τελείως διαφορετικοί. Στην πρώτη περίπτωση χτυπήθηκαν βρετανικοί στόχοι, την ημέρα που ο Τόνι Μπλερ συναντούσε τον Τζορτζ Μπους στο Λονδίνο για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Ιράκ. Οι Αγγλοσάξονες χρειάζονταν τότε μια δικαιολογία για να κλιμακώσουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις τους και (συμπτωματικά;) τη βρήκαν στην Τουρκία.
Φέτος, τα θύματα ήταν μέλη αριστερών και κουρδικών οργανώσεων που διαδήλωναν για τον τερματισμό των επιθέσεων στους Κούρδους.
Η τουρκική κυβέρνηση χρειαζόταν ένα μέσο για να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό σκηνικό πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου αλλά και μια αφορμή για να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της στο μέτωπο της Συρίας. Και οι επιθέσεις αυτοκτονίας στην Αγκυρα (συμπτωματικά;) της έδωσαν και τα δύο. Οσο διαφορετικά κι αν ήταν όμως τα θύματα των επιθέσεων, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που συνδέουν τις ιστορίες των δραστών.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις επιθέσεις του 2003, το ενδιαφέρον όλων των ξένων ανταποκριτών στην Κωνσταντινούπολη στράφηκε στο Μπινγκιόλ - μια μικρή πόλη 100.000 κατοίκων, περίπου 1.300 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης.
Αναζητούσαμε τις οικογένειες των δραστών για να σχηματίσουμε το προφίλ των βομβιστών αυτοκτονίας αλλά, όπως συμβαίνει πολύ συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, βρεθήκαμε μπροστά σ' ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Τουρκίας: τους «μουτζαχεντίν» του κοσμικού κράτους της Τουρκίας.
Οπως αποδείχτηκε, οι περισσότεροι από τους δράστες των επιθέσεων είχαν θητεύσει στην τουρκική Χεζμπολάχ - την οργάνωση φανατικών ισλαμιστών στην οποία το τουρκικό κράτος είχε στηρίξει τον βρόμικο πόλεμο εναντίον του PKK.
Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η οργάνωση είχε ιδρυθεί με στόχο την εγκαθίδρυση ισλαμικής δημοκρατίας στην Τουρκία, το κοσμικό κράτος συνέχιζε να την τροφοδοτεί με χρήματα και οπλισμό μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Χιλιάδες Κούρδοι μαχητές αλλά και μετριοπαθή στοιχεία του πολιτικού Ισλάμ δολοφονήθηκαν από τους εκτελεστές της οργάνωσης.
Ακόμη και μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν άρχισε σταδιακά να χάνει την πολιτική της χρησιμότητα για τις δυνάμεις ασφαλείας, η Χεζμπολάχ συνέχισε να αναπτύσσεται. Πιστεύεται ότι μέχρι το 1999 αριθμούσε 20.000 μέλη, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες εκτελεστές.
Πιθανότατα αυτό που τρόμαζε περισσότερο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν ήταν οι «αποκαλύψεις» για τις σχέσεις του τουρκικού στρατού με οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ. Ηταν ότι, μπροστά στα μάτια τους, ξετυλιγόταν ακόμη μία περίπτωση συνεργασίας της Δύσης με τα πλέον αντιδραστικά στοιχεία του Ισλάμ.
Θυμήθηκα εκείνη την ιστορία την περασμένη εβδομάδα μόλις η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τους δράστες της επίθεσης στην Αγκυρα. Αυτή τη φορά οι ξένοι ανταποκριτές δεν έτρεχαν στο Μπινγκιόλ αλλά στο Γκαζιαντέπ - όπου έζησαν και μεγάλωσαν οι βομβιστές πριν ενταχθούν, όπως όλα δείχνουν, στις δυνάμεις του ISIS. Για άλλη μια φορά όμως ήταν γνωστοί των τουρκικών αρχών ασφαλείας.
Ο πρώτος, ο Γιουνούς Εμρέ Αλαγκιόζ, είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του βομβιστή που σκότωσε 33 άτομα τον Ιούλιο. Ο δεύτερος ύποπτος, ο Ομέρ Ντενίζ Ντουντάρ, παρακολουθούνταν από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας αφού ταξίδεψε στη Συρία το 2013 και το 2014. Ο πατέρας του τελευταίου δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει την αστυνομία για τον γιο του αλλά αυτοί τον απελευθέρωσαν αφού του έκαναν απλώς μερικές ερωτήσεις.
Ακόμη ένα κατασκοπευτικό blowback ξεδιπλωνόταν μπροστά στα μάτια μας. Οπως οι ΗΠΑ δημιούργησαν το φαινόμενο Οσάμα μπιν Λάντεν, ενισχύοντας τους μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν ή όπως το Ισραήλ ανέχτηκε τη δημιουργία της Χαμάς, ως αντίβαρο στην ισχύ της κοσμικής, αριστερής Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ, έτσι και η Τουρκία γίνεται θύμα βομβιστικών επιθέσεων από οργανώσεις που η ίδια εξέθρεψε τα τελευταία χρόνια.
Με μια διαφορά: ένα πραγματικό blowback σημειώνεται όταν η επιχείρηση στρέφεται εναντίον εκείνων που τη διέταξαν. Στην περίπτωση του ISIS που μάχεται τους Κούρδους, η Τουρκία, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο για να μας πείσουν ότι δεν βρίσκονται στην ίδια πλευρά με τους τζιχαντιστές.




efsyn.gr

«ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ!»


Το μήνυμα της Κατερίνας Σαββαΐδου προς την κυβέρνηση – Τι δηλώνει για τον έλεγχο των πράξεων της από τη δικαιοσύνη
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ
«Δεν παραιτούμαι» λέει στη Real News η Κατερίνα Σαββαΐδου, απατώντας έτσι στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος της ζήτησε εκ μέρους του πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτηση του.
Μάλιστα, η κ. Σαββαΐδου χαρακτηρίζει πολύ «περίεργη» την χρονική στιγμή που έγινε γνωστή η εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη, καθώς αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν να εμφανιστεί ενώπιον της εισαγγελέων για να δώσει εξηγήσεις για την εταιρεία καπνεμπορίου. Από τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων επισημαίνεται ότι με την εντολή επανελέγχου δεν αναστέλλεται η διαδικασία είσπραξης ή βεβαίωσης φόρων που έχουν καταλογιστεί, όπως υποστηρίζεται από διάφορες πλευρές. «Τα ποσά έχουν βεβαιωθεί. Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πληρώσει, διαφορετικά θα υποστεί τις προβλεπόμενες εκ του νόμου συνέπειες» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα αναφέρεται ότι ακομα κι αν ο επανέλεγχος δείξει αντίθετα αποτελέσματα από τον πρώτο, τα πρόστιμα δεν ακυρώνονται, αφού το πόρισμα μεταβιβάζεται στη Δικαιοσύνη, που έχει και τον τελευταίο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν, σχολιάζοντας το όλο θέμα «η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι αυτή που αποφασίζει σε ποιους θα κάνει έλεγχο και σε ποιους όχι. Ως ανεξάρτητη φορολογική Αρχή δεν υποχρεούται να πάρει άδεια από κανέναν».

Οι απαιτήσεις και οι όροι του μέγα ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ Ερντογάν



ερντογαν

Η Hurriyet κάνει λόγο για τους 6 όρους που θα αντιπροτείνει η Άγκυρα στα αιτήματα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ για την ανακοπή των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα γράφει ότι οι 6 αυτοί όροι είναι:

α) Κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες

β) Παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες

γ) Η συμμετοχή της Ε.Ε. και των λοιπών Οργανισμών στην κατασκευή των νέων προσφυγικών καταυλισμών με ποσοστό 80%.

δ) Στην αποδοχή από την FRONTEX, των κανόνων που θα ορίσει η Τουρκία όσον αφορά τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα. (Ο παραπάνω όρος τίθεται για να προλάβει τυχόν ενέργειες της Ελλάδας περί 12 ναυτικών μιλίων).

ε) Άμεσο άνοιγμα των Κεφαλαίων 23 (Δικαιοσύνη & ανθρώπινα δικαιώματα) και 24 (Δικαιοσύνη, ελευθερία, ασφάλεια) της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ε.Ε..

στ) Άμεσο άνοιγμα των 8 κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας που έχουν παγώσει εξαιτίας του Κυπριακού. Ο όρος αυτός τίθεται διότι η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι οι 2 πλευρές στην Κύπρο έχουν εισέλθει σε διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού.






ethnika themata ellada

Σύριος πρέσβης στη Μόσχα: η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα κάνει πολυδύναμη στρατιωτική βάση στη Συρία



Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ο πρέσβης της Συρίας στηΜόσχα Riad Haddad, ανακοίνωσε ότι η χώρα του χαιρετίζει την απόφαση της Ρωσίας για την εγκατάσταση μιας στρατιωτικής βάσης στη Συρία. Σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό « Interfax », ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει την πρόθεση να δομήσει μια πολυλειτουργική στρατιωτική βάση για την ανάπτυξη ναυτικών, αεροπορικών κι επίγειων δυνάμεων στο συριακό έδαφος.
Η τοποθεσία όπου θα κατασκευαστεί αυτή η βάση θ΄ανακοινωθεί αργότερα. « Κανείς δεν αντιτίθεται σε μια τέτοια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Συρίας.Ενδεχομε΄νως αυτή η απόφαση να μην ικανοποιεί και πολύ τις τρομοκρατικές ομάδες και οργανώσεις στη Συρία.Αυτές τις οργανώσεις στις οποίες εναντιωνόμαστε με τη βοήθεια της Ρωσίας  »,ανέφερε. IRIB 17.10.2015





ethnika themata ellada

ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ - Συνελήφθη στη Μαλαισία Αλβανός χάκερ που δούλευε για το Ισλαμικό Κράτος


Συνελήφθη στη Μαλαισία Αλβανός χάκερ που δούλευε για το Ισλαμικό Κράτος
Μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οιΑρχές της Μαλαισίας συνέλαβαν έναν 20χρονο Αλβανό χάκερ που δρούσε για το Ισλαμικό Κράτος. Ο 20χρονος Αρντίτ Φερίτζι (Ardit Ferizi) από το Κόσοβο κατηγορείται ότι χάκεψε προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 1.000 Αμερικανών αξιωματούχων και τα παρέδωσε στο Ισλαμικό Κράτος, ώστε να μπορέσει η οργάνωση να τους εντοπίσει και να τους στοχοποιήσει.

Ο Φερίτζι εισήλθε στη Μαλαισία τον Αύγουστο του 2014 για να σπουδάσει προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εξελίχθηκε σε χάκερ του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αρχές της Μαλαισίας θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Φερίτζι επικοινώνησε με μέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σχετικά με το χακάρισμα σέρβερ που περιείχαν τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών αξιωματούχων.
«Στη συνέχεια όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν σε επιχειρησιακό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους για περαιτέρω δράση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η μαλαισιανή Αστυνομία.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο Φερίτζι, γνωστός χάκερ, κατηγορείται ότι χάκεψε προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία 1.351 Αμερικανών στρατιωτικών και ομοσπονδιακών και για υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο Φερίτζι θεωρείται αρχηγός ομάδας Κοσοβάρων χάκερ με πλούσιο… βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Ο Φερίτζι φέρεται να είχε συνεργαστεί με τον διαβόητο Βρετανό τζιχαντιστή χάκερ, Τζουνάιντ Χουσεΐν, ο οποίος σκοτώθηκε από αμερικανική βόμβα στις 25 Αυγούστου και ήταν παντρεμένος με τη Σάλι Τζόουνς, γνωστή ως και τζιχαντίστρια τεκνατζού.
Στις 11 Αυγούστου, δύο εβδομάδες πριν πάει στον παράδεισο, ο Τζ. Χουσεΐν είχε τουϊτάρει: «Αμερικανικός στρατός και κυβέρνηση χακεύτηκαν από τη μεραρχία χάκερ του Ισλαμικού Κράτους».
Μαζί είχε δώσει σε link και αναρτημένο αρχείο 30 σελίδων με όλα τα ονόματα.
Και απειλούσε: «Είμαστε μέσα στα email και στα συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σας, παρακολουθούμε και καταγράφουμε την κάθε σας κίνηση. Έχουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις σας».
Τότε είχε ισχυριστεί ότι «οι πληροφορίες θα περνούσαν στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι σύντομα και με τη θέληση του Αλλάχ θα σας χτυπήσουν μέσα στην ίδια σας τη χώρα».
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ λέει ότι αυτή η ανάρτηση αποσκοπούσε στο να δώσει στα μέλη του Ισλαμικού Κράτους τα στοιχεία των Αμερικανών αξιωματούχων για να χτυπηθούν από τους τζιχαντιστές.





ethnika themata ellada

Δραματική εξέλιξη! Άρχισε ο πετρελαϊκός πόλεμος

petrelaio

Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε πόλεμο στι τιμές κατά του ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Αγορά.

Συγκεκριμένα, η εθνική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, «Saudi Aramco» τον Σεπτέμβριο άρχισε να παραδίδει πετρέλαιο στην Πολωνία δίνοντας χαμηλότερες τιμές από ότι το ρωσικό πετρέλαιο από την Urals, σύμφωνα με στοιχεία του «Black Sea News».
Η πρώτη αποστολή έφθασε στο Γκντανσκ στις 21 Σεπτεμβρίου και πηγή από τους εμπορικούς κύκλους της Πολωνίας τονίζει πως επιβεβαιώθηκε ότι η Σαουδική Αραβία πουλάει πρώτες ύλες φθηνότερα από τη ρωσική Urals.
Εκτιμάται ότι το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας εισχώρησε σε νέες αγορές εν αναμονή του ανταγωνισμού εξαιτίας της επιστροφής στο εμπόριο του Ιράν, μετά την άρση των κυρώσεων.
Να σημειωθεί, πω το τελευταίο διάστημα, μια άλλη χώρα της ΕΕ, η Ουγγαρία αγόρασε πετρέλαιο από το ιρακινό Κουρδιστάν, αντί από την Urals.





voice news

Έκτακτο: Έρχεται ο φονικότερος σεισμός που έγινε ποτέ...

seismos
Τον φόβο και τον τρόμο προκαλούν τα λεγόμενα του πασίγνωστου πυρηνικού φυσικού, Dr Mehran Keshe, ο οποίος προειδοποιεί για τον ερχομό ενός φονικού σεισμού, που αναμένεται να στερήσει τη ζωή από 40 εκατομμύρια ψυχές. Ειδικότερα, σε παρουσίαση που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Keshe Foundation, ο «επικείμενος», όπως τον χαρακτήρισε, σεισμός μπορεί να σημειωθεί από σήμερα, 17 Οκτωβρίου!
Την ίδια ώρα, πέρα από την μελέτη του Dr Keshe, οι ειδικοί στην Καλιφόρνια, εκτιμούν πως υπάρχει πιθανότητα 99% να σημειωθεί σεισμός μεγαλύτερος των 6,5 Ρίχτερ τα επόμενα 30 χρόνια και τον έχουν ήδη ονομάσει ως «Big One» (Ο μεγάλος). Δείτε το βίντεο:








voice news

Έξαλλοι οι Ρώσοι με Βουλγαρία! Έκτακτο! Οι Τούρκοι μετακινούν στρατό...

rosika
Αίσθηση έχει προκαλέσει η στάση της Βουλγαρίας, η οποία αρνήθηκε να παραχωρήσει την άδεια σε αεροσκάφητου ρωσικού υπουργείου έκτακτων αναγκών που ήταν φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία, ισχυριζόμενη πως η αίτηση δεν κατατέθηκε σε εύθετο χρόνοΌπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπετίνα Στίντον, οι Ρώσοι κατέθεσαν το αίτημα τους στις 14 Οκτωβρίου και η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου»Το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η άρνηση της Βουλγαρίας, δεν θα επηρεάσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία. 
Σε ένα άλλο μέτωπο50 περίπου οχήματα απέστηλλαν οι Τούρκοι στην επαρχία Şırnak, με αφορμή την παρουσία μεγάλης δραστηριότητας Κούρδων αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή. Η φάλαγγα των στρατιωτικών οχημάτων  έφυγε από στρατόπεδο της πόλης Νουσαϊμπίν, της επαρχίας Μαρντίν, νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Συγκεκριμένααπεστάλησαν τεθωρακισμένα οχήματα κατά των ναρκών, γνωστά ως «Kirpi», καθώς και πολλά πολιτικά λεωφορεία που μετέφεραν στρατιώτες.





voice news

ΈΚΤΑΚΤΟ! Πάμε για γενίκευση πολέμου στη Μ. Ανατολή

poytin

«Oι ισλαμιστές θέλουν να διεισδύσουν από το Αφγανιστάν σε ολόκληρη την κεντρική Ασία, πρέπει να  προετοιμαστούμε στρατιωτικά», κατέστησε σαφές ο Β. Πούτιν σε ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.
Μια κοινή στρατιωτική δύναμη συμφώνησαν να δημιουργήσουν, η Ρωσία και πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες στην κεντρική Ασία. 
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των συνόρων τους σε καιρούς κρίσης.
Πρόκειται για τις παρακάτω χώρες:
Ρωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Μολδαβία, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν.
Την ίδια ώρα, θρησκευτικές διαστάσεις έχει πάρει ο πόλεμος Συρίας και Ισλαμιστών ο οποίος αποτελεί proxy war, ΗΠΑ-Ρωσίας.
Ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε:
«Η Ρωσία αυτή τη στιγμή δίνει ιερό πόλεμο απέναντι στην τρομοκρατία και τους ισλαμιστές, η Ρωσία πήρε μια υπεύθυνη απόφαση να προστατέψει το λαό της Συρίας από μια τρομοκρατική τυραννία» και πρόσθεσε πως η στρατιωτική παρέμβαση ήταν απαραίτητη!
«Η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι μια ιερή μάχη και η χώρα μας, η Ρωσία, είναι πιο ενεργή δύναμη στον κόσμο που μάχεται κατά της τρομοκρατίας» τόνισε ο επικεφαλής τμήματος διεθνών σχέσεων της εκκλησίας Vsevolod Chaplin.
Από τη μεριά του ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ν.Ρογκόζιν, έγραψε στο twitter:
«Δώρο για το LIH για το άνοιγμα των τάφων τους».
Ο Β.Πούτιν στη συνεδρίαση της ΚΑΚ ανέφερε:
«Πράγματι η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι πολύ κρίσιμη.
Οι τρομοκράτες κερδίζουν μεγάλη επιρροή και δεν κρύβουν τα σχέδια τους περαιτέρω επέκτασης.
Ένας από τους στόχους τους είναι να διεισδύσουν στην Κεντρική Ασία. Είναι σημαντικό για εμάς να προετοιμαστούμε για να δώσουμε μια συντονισμένη απάντηση σε ένα τέτοιο σενάριο»
Αναλυτές είπαν για τον Πούτιν:
"Ο Β.Πούτιν δείχνει πόσο μεγάλη ιδιοφυία είναι. Γνωρίζει ότι θα υπάρξει αντίκτυπος από την ρωσική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία από τις τρομοκρατικές ομάδες που έχουν χρηματοδοτηθεί από τη Δύση και γνωρίζει ότι θα υπάρξει πίεση με την αποστολή αυτών των τρομοκρατικών ομάδων σε γειτονικές χώρες"
«Χωρίς να δείχνει με το δάχτυλο τη Δύση, λέει σε όλους να είστε προετοιμασμένοι.. Ο ίδιος τύπος διείσδυσης που συνέβη στη Συρία μπορεί να συμβεί και στις χώρες σας, συνεπώς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα σύνορα μας είναι ασφαλή και ότι οι εισβολείς δεν θα μπουν στις χώρες μας».
«Όσο μεγάλη στρατιωτικά είναι η Ρωσία, δεν θα μπορέσει να χειριστεί μία κρίση παρόμοια με αυτή της Συρίας αν συμβεί σε μισή ντουζίνα χώρες»!




voice news

Επιτέλους τεράστια επένδυση στην Ελλάδα! Ξύπνησαν στην...κυβέρνηση...

hp
Εν μέσω μεγάλης συμφωνίας με την Hewlett-Packard βρίσκεται η Ελληνική κυβέρνηση, μετά τη μυστική συνάντηση που πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις 9 Οκτωβρίου με την ηγετική ομάδα του αμερικανικού κολοσσού. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διπλασιάσουν τον όγκο διακίνησης εμπορευμάτων μέσα από τον ελληνικό σιδηρόδρομο, αλλά και να κατασκευάσουν  κέντρο μεταποίησης στην Ελλάδα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συνδέεται με την επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική και τις επαφές που είχε για την προσέλκυση επενδυτών.





voice news

Αυτός είναι ο τρόμος των ΗΠΑ...

kinanew
Πυρομαχικά ακριβείας διαθέτει το νέο βομβαρδιστικό H-6K του Πεκίνου, το οποίο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Κίνα, μπορεί να χτυπήσει απόμακρους στόχους με μεγάλη εμβέλεια ακριβείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερεο Fu Qianshao, ειδικός εξοπλισμού αεροπορίας της PLAAF,«Το γεγονός ότι τα H-6K μας έχουν κάνει αρκετές ασκήσεις μακριά στον Ειρηνικό Ωκεανό δείχνει ότι ο στόλος των H-6K έχει καταστεί ικανός να διεξάγει διάφορες επιχειρήσεις, όπως χτυπήματα ακρίβειας σε μεγάλες αποστάσεις». Η μέγιστη εμβέλεια του H-6K είναι 1.900 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό. Ωστόσο, μπορεί να επεκταθεί σε 3.100 μίλια με δύο εναέριους ανεφοδιασμούς, ενώμπορεί να μεταφέρει έως και επτά YJ-12 υπερηχητικά αντι-πλοϊκά βλήματα, ή CJ-20 υποηχητικούς πυραύλους εδάφους Cruise, με ένα εκτιμώμενο εύρος 250 και 1.500 μιλίων αντίστοιχα.





voice news

Τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνουν με χιλιάδες ευρώ οι Έλληνες

velkouleskou
Οι εκπρόσωποι των  θεσμών φαίνεται ότι δε θα κοστίσουν λίγο στους Έλληνες πολίτες εξαιτίας των μέτρων και όσων θα ζητήσουν αλλά και γιατί το ελληνικό κράτος θα πληρώσει σχεδόν 13.000 ευρώ για την ενοικίαση χώρων όπου θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις τροϊκάνων και κυβερνητικών στελεχών, αφού είναι αφορμή πολέμου για την κυβέρνηση να «πατήσουν» πόδι στα υπουργεία!
Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα δοθούν 13.000 ευρώ για την ενοικίαση χώρων συνεδριάσεων. Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε ποσό 12.845 ευρώ ως έξοδο ενοικίασης αιθουσών συνεδριάσεων, αλλά και διάφορα άλλα έξοδα που θα προκύψουν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Οι συναντήσεις των στελεχών της κυβέρνησης και των εκπροσώπων θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου άλλωστε είχε γίνει και η μαραθώνια σύσκεψη όταν τον περασμένο Ιούλιο "κλείδωσε" η συμφωνία.





voice news

Επιβεβαίωση προφητείας: Έρχεται ο παγκόσμιος όλεθρος και η αποκάλυψη

ramanti
Μία ακόμα προφητεία φαίνεται να βγαίνει αληθινή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν  οι Γραφές. Τις πύλες του φράγματος του Ευφράτη, στην ιρακινή πόλη Ραμάντιέχουν κλείσει ισλαμιστές του ISIS, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα επίπεδα του νερού στον ποταμό, ενώ δημιουργούν, παράλληλα, νέα σημεία διέλευσης για τις μελλοντικές τους επιθέσεις. Τα γεγονόντα συνδέονται με τα όσα αναφέρονται στην  Αποκάλυψη του Ιώαννου, κεφ. 16 (12-16)“2 Καὶ ὁ ἕκτος ἐξέχεε τὴν φιάλην αὐτοῦ ἐπὶ τὸν ποταμὸν τὸν μέγαν τὸν Εὐφράτην· καὶ ἐξηράνθη τὸ ὕδωρ αὐτοῦ, ἵνα ἑτοιμασθῇ ἡ ὁδὸς τῶν βασιλέων τῶν ἀπὸ ἀνατολῆς ἡλίου.  13 Καὶ εἶδον ἐκ τοῦ στόματος τοῦ δράκοντος καὶ ἐκ τοῦ στόματος τοῦ θηρίου καὶ ἐκ τοῦ στόματος τοῦ ψευδοπροφήτου πνεύματα τρία ἀκάθαρτα, ὡς βάτραχοι·  14 εἰσὶ γὰρ πνεύματα δαιμονίων ποιοῦντα σημεῖα, ἃ ἐκπορεύεται ἐπὶ τοὺς βασιλεῖς τῆς οἰκουμένης ὅλης, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον τῆς ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ παντοκράτορος.  15 ᾿Ιδοὺ ἔρχομαι ὡς κλέπτης· μακάριος ὁ γρηγορῶν καὶ τηρῶν τὰ ἱμάτια αὐτοῦ, ἵνα μὴ γυμνὸς περιπατῇ καὶ βλέπωσι τὴν ἀσχημοσύνην αὐτοῦ.  16 καὶ συνήγαγεν αὐτοὺς εἰς τὸν τόπον τὸν καλούμενον ῾Εβραϊστὶ ῾Αρμαγεδών.”Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Aoun Dhiyab, πρώην επικεφαλής του ιρακινού τμήματος των υδάτινων πόρων και ειδικός σε θέματα νερού, «Στόχος της Isis δεν είναι να κόψει το νερό, αλλά να μειωθεί το επίπεδο ώστε να επωφεληθεί από αυτό για στρατιωτικούς σκοπούς. Όταν η στάθμη του νερού μειώνεται, τους επιτρέπεται να διεισδύσουν από το Ραμάντι στο Khalidiyah και στη συνέχεια εύκολα να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές».





voice news

Παγκόσμιος τρόμος! Σε λίγο η Ανταρκτική, θα αλλάξει η ΓΗ!

antarktiki
Τη στιγμή που το κλίμα αλλάζει με αποτέλεσμα οι λέξεις «βιβλική καταστροφή» να μην μπορούν πλέον να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει, νέα έρευνα έρχεται να προειδοποιήσει ότι η Ανταρκτική βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο εξαιτίας της ταχύτητας που λιώνουν οι πάγοι.
Η έρευνα αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ολόκληρα κομμάτια πάγου πρόκειται να ισοπεδωθούν τα επόμενα χρόνια, και μέχρι το 2100 η παγωμένη ήπειρος θα μοιάζει με μια απέραντη θάλασσα.
Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Λιουκ Τράσελ, ήταν κατηγορηματικός: «Τα αποτελέσματα δείχνουν καθαρά ότι οι πάγοι στην Ανταρκτική Χερσόνησο λιώνουν με απίστευτη ταχύτητα. Αυτό, κατά συνέπεια, επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή και θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Οι προβλέψεις δείχνουν επίσης ότι το ίδιο θα συμβεί σε όλη την ακτογραμμή της Ανταρκτικής μέχρι το τέλος του αιώνα».
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική εφημερίδα «Nature Geoscience» και βασίστηκε σε δορυφορικές φωτογραφίες  της παγωμένης επιφάνειας και ασκήσεις κλιματικής προσομοίωσης.
Με το καλό σενάριο, που λέει ότι οι εκπομπές ρύπων θα περιορισθούν, το λιώσιμο των πάγων στην παγωμένη ήπειρο ενδέχεται να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το 2050.
Σε κάθε περίπτωση, η νέα έρευνα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αρχίσει πλέον να διχάζονται για το εάν υφίσταται το θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Για το φλέγον αυτό ζήτημα έχει τοποθετηθελι και ο υποψήφιος για το χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ το έχει διατυπώσει κάπως έτσι: «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι επινόηση των Κινέζων για να πλήξουν την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής βιομηχανίας».
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει...




voice news

Κάτι μεγάλο θα γίνει τον Οκτώβριο

theend


Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια απίστευτη σειρά γεγονότων τα οποία είναι βγαλμένα από τη Βίβλο και την Αποκάλυψη. Παρακολουθληστε όλα τα συγκλονιστικά σημάδια που προμηνύουν ότι κάτι συγκλονιστικό είναι προ των πυλών. Πολλοί τονίζουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πλησιάζει το τέλος του κόσμου, ωστόσο άλλοι αμφισβητούν ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Δείτε το βίντεο:


voice news

Το Πείραμα Υποδούλωσης Ενός λαού στο »Πειραματόζωο Ελλάδα», Πέτυχε

Μνημόνια, σκληρά μέτρα χωρίς… διαμαρτυρία από τον κουτοπόνηρο, αποβλακωμένο λαό της χώρας με το σάπιο, διεφθαρμένο κράτος και τους ξεπουλημένους εξαγοράσιμους πολιτικούς του.
Ειδικά, όταν αυτά τα Μνημόνια, τα σκληρά μέτρα, εφαρμόζονται, όχι μόνο από τους παραδοσιακούς κλέφτες και απατεώνες της Δεξιάς, αλλά και από τους ψευτοαριστερούς νεο-απατεώνες.
Στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης (Ε.Ε.) γιά το Μεταναστευτικό (15 Οκτ. ’15), η τουρκική κυβέρνηση πήρε ότι ζητούσε (σε χρήμα και άλλα) και η ελληνική πήρε »από τα τρία το μακρύτερο» (όπως συνηθίζεται), μαζί με περισσότερα… προβλήματα. (Το ωραίο είναι ότι ο Επίτροπος Ε.Ε. γιά την Μετανάστευση είναι…’Ελληνας
Απογοητευτική-απαράδεκτη, η »Βουλή» των Ελλήνων.
»Αρχηγός κομματίδιου», πρόσβαλε την Ομογένεια
Συζήτηση (15, 16 Οκτ. ’15), πριν την ψηφοφορία (16 Οκτ.), γιά τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημόνιου. Περισσότεροι από 100 βουλευτές »διαβάζουν» τους λόγους τους -αν και δεν επιτρέπεται η ανάγνωση- επαναλαμβάνοντας τα ίδια »ξύλινα» και βαρετά. Αρκετοί νέοι βουλευτές, έχουν αδυναμία να ομιλούν ορθά την ελληνική γλώσσα, χωρίς »σαρδάμ», δείχνοντας έτσι περιορισμένη γνώση της. Ελάχιστοι ασχολούνται, έστω λίγο, με το αντικείμενο, σχεδόν όλοι κάνουν »ψευτομάγκικες» αλληλοεπιθέσεις, ασχολούνται με το χτες και τι έγινε πριν. Δεν έχουν προτάσεις, λύσεις γιά τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας και του λαού της. Δεν διαθέτουν τις ικανότητες να ασχοληθούν με την ουσία, φαίνονται και ακούγονται ως αυτό που πραγματικά είναι: «Αδειοι τενεκέδες». Από τον κανόνα, δυστυχώς, δεν εξαιρούνται πρωθυπουργός, υπουργοί, αρχηγοί κομμάτων. Εικόνα αποκρουστική γιά ένα Κοινοβούλιο, που πιστοποιεί την κατάντια του διαπλεκόμενου πολιτικού-κομματικού κατεστημένου και δείχνει την »εθισμό» του »σοφού λαού» (όσοι τον »ζηλεύουν» τον αποκαλούν »αφελή, μ@λ@κ@ λαό»), να στέλνει στην Βουλή μετριότητες, που δεν μπορούν να διαχειριστούν οτιδήποτε, σωστά και πρακτικά. Και δυστυχώς, το θλιβερό »θέαμα» το βλέπουμε τηλεοπτικά και στην Ομογένεια.
ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Είναι κατάντια, οι »εκπρόσωποι του λαού», οι βολεμένοι βουλευτές, να θεωρούνται »πρόβατα» σε κομματικές »στάνες» που άγονται και φέρονται σύμφωνα με τις ορέξεις του »τσοπάνη-αρχηγού» και ανάλογα κάνουν »μπεεεε». Οι βολεμένοι βουλευτές, εκλέγηκαν από τον λαό, γιά να τον εκπροσωπούν και όχι γιά να συμπεριφέρονται ως »πρόβατα» που τα κατευθύνει ο »τσοπάνος», με »πειθαρχία κοπαδιού».
Σημ.: Σε ότι αφορά την φράση από το βήμα της Βουλής »οι ‘Ελληνες ΚΑΙ οι Ομογενείς» (στις 15 Οκτ. ’15, χωρίς να διαμαρτυρηθεί, αντιδράσει έστω ένας βουλευτής) του άσχετου, ημιμαθή αρχηγού της ανύπαρκτης »ΔΗΜΑΡ» και »συνέταιρου» του ΠΑΣΟΚ, Θαν. Θεοχαρόπουλου, δεν χρειάζονται σχόλια, εκτός της διαπίστωσης ότι διαχωρίζει τον Ελληνισμό, το ‘Εθνος μας, σε »Ελληνες» ΚΑΙ »Ομογενείς», λες και οι Ομογενείς, οι απόδημοι ‘Ελληνες, είμαστε… Κινέζοι. Ας τον έχουμε στα »υπόψην» όλοι οι απόδημοι ‘Ελληνες. kalami

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/2015)


kyr_pol5
kyr_pol
kyr_pol1
kyr_pol2
kyr_pol3
kyr_pol4
kyr_pol6
kyr_pol7
kyr_pol8
kyr_pol9
kyr_pol10
kyr_pol11
kyr_pol12
kyr_pol13
kyr_pol14
14
15
16
17
18

Έρχεται Αθήνα η Βελκουλέσκου – Το ΔΝΤ σε κοινή γραμμή με τις ΗΠΑ



Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Λαγκάρντ αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα την Αποστολή του Ταμείου, της οποίας ηγείται η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου.
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής των Θεσμών θα βρίσκονται στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη. Όμως ενημερωμένη πηγή διαβεβαίωσε ότι η απόφαση για τη μετάβαση της κ. Βελκουλέσκου στην Αθήνα έχει ληφθεί και ότι θα μεταβούν στην ελληνική πρωτεύουσα και οι επικεφαλής των υπολοίπων Θεσμών.
Το «Έθνος» πληροφορήθηκε επίσης ότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, και συχνά η κ. Λαγκάρντ συνομιλεί με τον κ. Λιού. Ενημερωμένη πηγή μας είπε ότι «στο ελληνικό Πρόγραμμα οι θέσεις τους ταυτίζονται».
Οι Αμερικανοί τόνισαν στους συνομιλητές τους στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες την ανάγκη παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Ελληνικό Πρόγραμμα και δημοσιοποίησαν την υποστήριξή τους προς τις θέσεις της κ. Κριστίν Λαγκάρντ που αφορούν την ανάγκη βιωσιμότητας του χρέους, η οποία δεν είναι δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες.
Ο κ. Λιού τόνισε στον κ. Τσακαλώτο, ότι στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων και του χρέους, η Αμερική υποστηρίζει τις θέσεις του ΔΝΤ. Αρα, με τα δεδομένα αυτά, οι Αμερικανοί απαιτούν από την Αθήνα αυστηρή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, και από τους Ευρωπαίους υλοποίηση της δέσμευσης για την αναδιάρθρωση.

Ώστε όποιος παραβιάζει εναέρια σύνορα θα καταρρίπτεται κύριε Νταβούτογλου;


davutoglou
Η Τουρκία δεν θα διστάσει να καταρρίψει στρατιωτικά αεροσκάφη τα οποία παραβιάζουν τον ενάεριο χώρο της, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Αχμέτ Νταβούτογλου, το Σάββατο, μία ημέρα μετά την κατάρριψη αγνώστου ταυτότητας μη επανδρωμένου αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.
Η κατάρριψη έγινε εντός του τουρκικού εναερίου χώρου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
«Καταρρίψαμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Παρασκευή. Εάν ήταν επανδρωμένο, θα πράτταμε το ίδιο. Οι κανόνες εμπλοκής μας είναι γνωστοί. Όποιος παραβιάζει τα σύνορά μας, θα λαμβάνει την αναγκαία απάντηση», τόνισε ο κ. Νταβούτογλου, σε προεκλογική εκδήλωση του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του οποίου ηγείται.

Στόχος: Άγνωστος


cartoon_us_airplanes
Μυστικά στρατιωτικά έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του Intercept, προσφέρουν μια αποκαλυπτική ματιά στη «διαδικασία» πίσω από τη μυστική «λίστα θανάτου» υπόπτων τρομοκρατίας στην Υεμένη και τη Σομαλία από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις ότι οι επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών «στοχεύουν σε τρομοκράτες υψηλού επιπέδου που είναι άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες», η μελέτη «υπαινίσσεται τη χρήση των λεγόμενων επιδρομών-σήμα κατατεθέν έναντι αγνώστων ατόμων που εμφανίζουν ύποπτη συμπεριφορά», καθώς και επιπλέον χτυπήματα που πραγματοποιούνται από τη CIA με τη δική τους επιλογή στόχων και λήψης αποφάσεων.





hellasforce

Η Ρωσία ξεσκεπάζει τα αμερικανικά ψέματα στη Συρία!


simaies_russia_syria
Οι επιτυχημένες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ISIL στη Συρία έχουν εκθέσει την υποκρισία των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ένας Αμερικανός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής.
Ο Mark Glenn, συγγραφέας και συν-ιδρυτής του Κινήματος Αλληλεγγύης Ημισελήνου και Σταυρού, μίλησε στο Press TV το Σάββατο.
«Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η Ρωσία ήταν σε θέση να επιτύχει σε δύο εβδομάδες, ότι η Αμερική δεν έκανε σε δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ήταν μέσα και ασχολήθηκαν με τους τρομοκράτες αυτούς, με τρόπο που οι Αμερικανοί προσποιούνταν ότι έκαναν με αυτούς τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Glenn.
Είπε επίσης, «Λοιπόν, αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει, είναι ότι οι Ρώσοι εξέθεσαν τους Αμερικανούς ως τέτοιους ψεύτες που είναι. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή της Αμερικής από την αρχή να ασχοληθεί με αυτούς τους τρομοκράτες».
Εξήγησε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήλπιζαν πως η παρουσία αυτών των τρομοκρατών στο έδαφος θα επέτρεπε στις ΗΠΑ, ή το ΝΑΤΟ να εισβάλουν στη Συρία και να ρίξουν τον Bashar al-Assad.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIL στη Συρία, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Από τότε, η Μόσχα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές κατά των τρομοκρατών στη Συρία, σκοτώνοντας εκατοντάδες μαχητές, ανέφερε το Press TV.