Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ο Φίλης αλλάζει και το μάθημα της Ιστορίας -Κόβει περσικούς πολέμους και Μ. Αλέξανδρο


Ο Φίλης αλλάζει και το μάθημα της Ιστορίας -Κόβει περσικούς πολέμους και Μ. Αλέξανδρο


Αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να περιορίσει ολόκληρα κεφάλαια στο μάθημα της Ιστορίας.
Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, το υπ. Παιδείας μελετά να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α’ Λυκείου ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός,
Ειδικότερα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβάλλει να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α΄Λυκείου τα ακόλουθα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας: Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, όπως λέει η εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για κεφάλαια όπως: Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου.
Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων κάνει λόγο για «νέα, ολέθρια και αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την ύλη της Ιστορίας κάποια κεφάλαια».
Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων:
Α. Με τις αποφάσεις αυτές του υπουργείου, το σχολείο παρέχει στους μαθητές ελλιπή γνώση του ελληνικού πολιτισμού στη συνέχεια και στην διαχρονία του. Αποσιωπάται έτσι η ουσία του ελληνικού πολιτισμού, η εξάπλωσή του σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, η ενότητά του, όπως την επέτυχε ο Φίλιππος Β’, ο βασιλιάς της Μακεδονίας, η οικουμενική διάσταση και σημασία του μέσω του εκπολιτιστικού έργου του Μ. Αλεξάνδρου.
Β. Η κατάργηση μάλιστα της εξέτασης των συνοπτικώς διδασκομένων αυτών κεφαλαίων της Ιστορίας, όπως συνέβη και με τα Αρχαία Ελληνικά, κατ’ ουσίαν οδηγεί στην πλήρη άγνοια από τους μαθητές των θεμελιωδών αυτών σελίδων της ιστορίας και του πολιτισμού μας και συρρικνώνει δραματικά την ανθρωπιστική παιδεία και την μόρφωση των νέων μας.
Το υπουργείο Παιδείας της χώρας μας επιδίδεται μεθοδικά και συστηματικά στην συρρίκνωση και υποβάθμιση της διδασκαλίας των ανθρωπιστικών μαθημάτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δεν του φάνηκε αρκετή, φαίνεται, η μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο ούτε η κατάργηση του Επιταφίου του Περικλέους στη Γ’ τάξη Λυκείου, ούτε η κατάργηση της εξετάσεως των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο.
Με νέα, ολέθρια απόφασή του συνεχίζει την εκθεμελίωση των βασικών πυλώνων του πολιτισμού μας στην Ελληνική Εκπαίδευση. Η Ε.Ε.Φ. καλεί το υπουργείο Παιδείας «να αναθεωρήσει τις ολέθριες αυτές αποφάσεις του και να δείξει γνήσια και ουσιαστική φροντίδα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και μόρφωση της ελληνικής νεολαίας».





voicenews

SOS! Σας αφορά! H Γερμανία ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ...



Σαφή προειδοποίηση στέλνει προς όλες τις χώρες που έχουν πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας Παιδιών. 
Με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι η είσοδος των προσφυγόπουλων στα σχολεία α προκαλέσει πολλά προβλήματα, καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των παιδιών είναι καλλιεργημένα αισθήματα μίσους και ειδικά, θρησκευτικού, όπως οι γονείς τους. 
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αστυνομικής Κρατικής Προστασίας στην Φρανκφούρτη, Wolfgang Trusheim, χαρακτηρίζει "παιδικό μίσος" το φαινόμενο και προβλέπει μια σειρά εξεγέρσεων και επιθέσεων  στα σχολεία. 
Ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας Παιδιών, στη σχετική του ανακοίνωση υπογραμμίζει: "Εφόσον υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως γονείς ανατρέφουν τα παιδιά τους με βάση το μίσος και την βία, τότε θα πρέπει να δράσουν κοινωνικοί λειτουργοί".



voicenews

Δήλωση ΣΟΚ Αμερικανού Στρατηγού για την Ρωσία «πάγωσε» το Κογκρέσο - ΒΙΝΤΕΟ


Δήλωση ΣΟΚ Αμερικανού Στρατηγού για την Ρωσία «πάγωσε» το Κογκρέσο - ΒΙΝΤΕΟ

Χρειάστηκε παρέμβαση του McCain – Φόβος και μόνο στο άκουσμα για πόλεμο με την «Αρκούδα» - Για «συμφωνία με τον Διάβολο» κατηγορεί η Μόσχα την Ουάσιγκτον


Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Πλησιάζει σύγκρουση «γιγάντων» στον πλανήτη καθώς κατάσταση στην Μέση Ανατολή έχει οδηγηθεί στα άκρα.
Μετά την ρήξη ΗΠΑ-Ρωσίας ο Πούτιν διέταξε εκτάκτως την διεξαγωγή τεράστιας άσκησης  πολιτικής άμυνας για το ενδεχόμενο παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου που θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος της ρωσικής επικράτειας και σε αυτή θα συμμετάσχουν πάνω από 40 εκατ. Ρώσοι πολίτες μαζί με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό από  υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
Στον αντίποδα, κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός προειδοποιεί όπως θα δείτε στο βίντεο για «πόλεμο εναντίον της Συρίας και της Ρωσίας», αφήνοντας τον γερουσιαστή σύξυλο από τον φόβο.
Και τα άλλα μέλη της Επιτροπής του Κογκρέσου κράτησαν κυριολεκτικά την αναπνοή τους, έως ότου ο Γερουσιαστής Senator John McCain, καλός φίλου του Κίσσινγκερ και παρ’ ολίγον πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ανάγκασε τον Στρατηγό να επαναδιατυπώσει την δήλωσή του, καθώς πολλοί βρίσκονταν προ εγκεφαλικού.
Τόσο πολύ φοβούνται την Ρωσία του Πούτιν ακόμα και την ύστατη στιγμή.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ασκήσει από την πλευρά σκληρή κριτική στις ΗΠΑ για την συνεργασία τους με τους ισλαμιστές τρομοκράτες, προκειμένου, συμπληρώνουμε εμείς, να προωθηθούν τα σχέδια της Νέας Τάξης στην Μέση Ανατολή, τουτέστιν επέμβαση του ΝΑΤΟ για να επιβληθεί δήθεν η τάξη.
«Έχουμε την εντύπωση πως η Ουάσιγκτον επιδιώκει να επιβάλλει αλλαγή εξουσίας στην Δαμασκό, έχοντας κλείσει σε αυτή την κατεύθυνση ‘συμφωνία με τον Διάβολο’», τονίζει η Μόσχα.
Πράγματι η συμφωνία ορίζεται από τον Διάβολο ή αλλιώς τον παγκόσμιο ηγέτη, ο οποίος ετοιμάζει τον δρόμο της έλευσής του.
Ή μάλλον του τον ετοιμάζουν ΗΠΑ και σύμμαχοι και όλα δείχνουν πως ο δρόμος του ξεκινά από την Μέση Ανατολή και δη τα Ιεροσόλυμα…





el.gr

ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΣΕ Έκτακτο συμβούλιο στο Ρωσικό Υπ.Εξ!!!!Κατηγορεί Γερμανία ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ οτι βρίσκονται πίσω!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ!!!



ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΣΕ Έκτακτο συμβούλιο στο Ρωσικό Υπ.Εξ!!!!Κατηγορεί Γερμανία ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ οτι βρίσκονται πίσω!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ!!!

  
Η Ρωσία Κατηγορεί Γερμανία-ΗΠΑ οτι βρίσκονται πίσω 
από τις δηλώσεις Ερντογάν για Αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης,Εκβιάζοντας την Έλλαδα!

Εκτάκτως συγκαλέστηκε στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών μίνι συμβούλιο μέ θέμα τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης!

Μέρος πήραν αρκετή υψηλόβαθμη Διπλωμάτες και ανώτατη Στρατιωτική «βάση σεναρίων» με το θέμα που προβληματίζει την Ρωσική πλευρά είναι όχι τόσο η δήλωσης πυροτέχνημα του Τούρκου προέδρου, αλλά η μη καθαρή στήριξη των Συμμάχων προς την Ελλάδα, με άμεση και σαφή καταδίκη αυτών το δηλώσεων!

Το μεν Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επέδειξε προσήλωση στην αρχή της ουδετερότητας η οποία ευλόγως μεταφράστηκε σε ουδετεροφιλία του Βερολίνου υπέρ της Άγκυρας, αφού ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερ, αρνήθηκε να απαντήσει αν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος ανήκουν στην Ελλάδα,δηλώνοντας οτι είναι γνωστές οι ελληνοτουρκικές διαφορές, εμείς δεν παίρνουμε το μέρος κανενός!

Όχι και τόσο ξεκάθαρη θέση έχει και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αξιωματούχο του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να παίρνει ίσες αποστάσεις, και να αποφεύγει να πάρει θέση για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. 

Το Ρωσικό Πόρισμα!
Η Ρωσία πιστεύει οτι Γέρμανια-ΗΠΑ, εκβιάζουν την Έλλαδα, δείχνοντας εσκεμμένα ουδετερότητα, οχί για να χαϊδεψουν τα αυτιά του Ερντογάν, αλλά σε αντίποινα προς την Ελληνική Κυβέρνηση, για την στάση της που κρατά έναντι της Ρωσίας, με την ελεύθερη πλεύση Ρωσικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο, αλλά και τις εναέριες διευκολύνσης που παρέχει η ‘Ελλαδα στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία δια μέσου FIR Αθηνών!

Γέρμανια και ΗΠΑ θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς την Ελλάδα,ανεξαρτήτως ποιο Κόμμα Κυβερνά, ότι,»ή» θα είστε μαζί μάς στην διένεξη με την Ρωσία, η θα μας βρείτε απέναντι σας, μίας και επανερχόμαστε σε μια νέα ψυχροπολεμική κατάσταση! 

Ουτε η Ρωσία πάντως δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα με τις δηλώσεις Ερντογάν, και θεωρούν οτι έχει ανοίξει πολλά μέτωπα στο εσωτερικό της Τουρκίας,όπως και στο εξωτερικό για να ανοίξει νεο μέτωπο και με την Ελλάδα!

Επίσης η Ρώσοι πιστεύουν οτι επίκειται και δεύτερο πραξικόπημα εναντίον του...;

Αν οχι σύντομα,στα μέσα του 2017!

Σπύρος Πρίφτης







volcanotimes

ΒΟΜΒΑ από Guardian!!!Η Ελλάδα θα καεί αύριο'!!!Εκρηκτική κατάσταση ανομίας, βίας και ίσως εξέγερσης στη χώρα μας!!!




ΤΩΡΑ!!!ΒΟΜΒΑ από Guardian!!!Η Ελλάδα θα καεί 'αύριο'!!!Εκρηκτική κατάσταση ανομίας, βίας και ίσως εξέγερσης στη χώρα μας!!!

Αυξημένες ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών διαπιστώνονται στη Χίο.

 Από το πρωί της Δευτέρας έως και την Τρίτη το πρωί είχαν αφιχθή 167 άτομα. 

Το δε τριήμερο από το πρωί της Παρασκευής που πέρασε μέχρι και τη Δευτέρα στις 9 το πρωί, το νησί της Χίου είχε δεχτεί 230 άτομα. 

Μέσα σε 4 μέρες δηλαδή δέχτηκαν 397 ‘πρόσφυγες’ αυξάνοντας τους συνολικούς ‘φιλοξενούμενους’ στον νησί στους 4047. Τονίζουμε ότι το νησί δε διαθέτει υποδομές για φιλοξενία άνω των 2000 ατόμων. 

Εξίσου αυξημένες ήταν οι ροές και στη Σάμο...

Η κατάσταση είναι τέτοια που ακόμα και ο βρετανικός Guardian έγραψε πως «στην Ελλάδα θα υπάρξουν σκηνές με τους μετανάστες που δεν έχουμε φανταστεί»..!

Ο όγκος των ανθρώπων που έρχεται σε συνδυασμό με την έξαρση της βίας, φοβούνται οι Βρετανοί, θα οδηγήσει σε εκρηκτική κατάσταση ανομίας, βίας και ίσως εξέγερσης στη χώρα μας.






volcanotimes

ΤΩΡΑ!!!ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!!ΚΑΛΕΙ όλα τα ισλαμικά έθνη να ενωθούν ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!![ΒΙΝΤΕΟ]




ΤΩΡΑ!!!ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!!ΚΑΛΕΙ όλα τα ισλαμικά έθνη να ενωθούν  ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!


«Τύμπανα» πολέμου απο τον Ερντογάν- προέτρεψε όλα τα ισλαμικά έθνη να ενωθούν μεταξύ τους ενάντια στη χριστιανική δύση:Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία είναι στο στόχαστρο»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  προέτρεψε τη Κυριακή όλα τα ισλαμικά έθνη να ενωθούν μεταξύ τους , δείχνοντας  αλληλεγγύη ενάντια προφανώς του κοινού εχθρού , που είναι οι νέοι «σταυροφόροι» της δύσης.



Αυτό το σκεπτικό άλλωστε ενστερνίζονται όλοι οι μουσουλμάνοι , ακραίοι και μετριοπαθείς σε όλες τις χώρες ειδικά της Μέσης Ανατολής.

Αυτό αναφέρουν σε δηλώσεις και ανακοινώσεις τους και τα μέλη του ISIS που πατρονάρονται από την Σαουδική Αραβία.

Το κρυφό όνειρό τους είναι να κατανικήσουν την χριστιανική Ευρώπη, στη συνέχεια να την ελέγξουν με τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων προσφύγων/μεταναστών  και στο τέλος  να την υποτάξουν.

Την ίδια στιγμή, Γερμανοί, Αμερικανοί, και άλλοι δυτικοί «συνομιλούν» μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο  για διάφορα σοβαρά θέματα που αφορούν ολόκληρη την περιοχή. Αυτό που κάνει πάντα την διαφορά είναι το δόγμα το οποίο πρεσβεύει κάποιος και όχι οι «ωραιοποιημένες δηλώσεις» στα ΜΜΕ.



Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό κανάλι της Σαουδικής Αραβίας, ο «Σουλτάνος» Τ.Ερντογάν, ανέφερε ότι είναι  απεχθείς οι εξελίξεις που διαμορφώνονται κατά του ισλαμικού κόσμου, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

«Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία είναι στο στόχαστρο. Βλέπουμε ότι όλες οι παγίδες και τα σχέδια είναι  ενάντια στον ισλαμικό κόσμο», είπε ο Ερντογάν.

«Τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία λόγω του  συνεχιζόμενου πολέμου» είπε, και ο ισλαμικός κόσμος θα πρέπει να συνεργαστεί  ακόμη πιο στενά, πριν να είναι πολύ αργά».



«Η  Δύση αποφεύγει την ευθύνη για τους πρόσφυγες και αυτές οι χώρες κλείνουν τα σύνορά τους», δήλωσε ο Ερντογάν ο οποίος ονειρεύεται κυριαρχία του Ισλάμ παγκοσμίως.

Στην συνέχεια  κατηγόρησε ως συνήθως τον Άσαντ, προφανώς διότι δεν τον «προσκύνησε», μια συνήθεια που δεν έχουν αποβάλει οι Τούρκοι από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας .

«Στην Αίγυπτο, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι ο Αλ Σίσι ανέτρεψε τον πρόεδρο και έκανε ψευδείς εκλογές για  να αναλάβει την εξουσία . Αυτό δεν συμβαίνει στην Τουρκία», κατέληξε ο ίδιος   και πρόσθεσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους όταν ο ίδιος  τους κάλεσε κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος.

Συγκεκριμένα τόνισε, ότι η σημερινή κυβέρνηση στην Αίγυπτο είναι μια  πραξικοπηματική κυβέρνηση  και δεν είναι δημοκρατική και ότι είναι απαραίτητο να επιλυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν (!!).

Είχε άποψη και για τον αμερικανικό αντιτρομοκρατικό νόμο , όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου που πέρασε την περασμένη εβδομάδα και  επιτρέπει στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων να μηνύσουν  ξένες κυβερνήσεις. Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για τη νομοθεσία αυτή όσο αφορά την Σ.Αραβία.

«Εκφράσαμε την αποδοκιμασία μας σχετικά με την προσαρμογή του νομοσχεδίου για τα θύματα της 9/11» , δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο κατήφορος που έχει πάρει ο Τούρκος πολιτικός ,  διαπιστώνεται  ότι δεν έχει τελειωμό και κυρίως κάποιο «φρένο» .
Αυτό οδηγεί σύμφωνα με έγκυρους αμυντικούς και πολιτικούς αναλυτές στο συμπέρασμα ότι λίαν συντόμως «οι φράσεις» θα γίνουν έργα και η ανάφλεξη θα είναι πλέον γεγονός.
πηγη







volcanotimes

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!!!"Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε!!!ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!




ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!!!
"Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να
προσέχετε!!!ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!



Προφητείες Αγίου Παϊσίου για την Αλβανία



"Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να

προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή".

"Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί

θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε

ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία;

Δεν μπορώ να το πιστέψω".

"Άκου το Γέροντα!", μου απάντησε.



(Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης

Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή)



απόσπασμα από το βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών

Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης

τόμος Β' σελ 373

του Νικόλαου Α. Ζουρνατζόγλου







volcanotimes

Ο ΠτΔ στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!


pavlopoulos_karpathos
Στεφάνι κατέθεσε στο μνημείο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
pavlopoulos_karpathos1
Ο ΠτΔ πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:
«Η θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει. Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της Πατρίδας και του Έθνους. Και διδάσκει, συνακόλουθα, την διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: «Μολών λαβέ». Αιωνία η μνήμη του».
pavlopoulos_karpathos2
Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη είχε καταπέσει κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.
Επίτιμος δημότης Καρπαθου
Κάθε αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης, είναι αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους, διαμήνυσε από την Κάρπαθο, κατά την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη του νησιού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι εφ’ όσον παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο παραβιάζεται και η ειρήνη. Αυτό το θέμα αφορά και την Ευρώπη τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε επίσης ότι στις δύσκολες ώρες που αντιμετώπισε πρόσφατα, με την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έτεινε χέρι φιλίας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει η Τουρκία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της.
Αναφερόμενος στην ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «με βαθιά συγκίνηση, αλλά με ανάλογο αίσθημα ευθύνης και χρέους αποδέχομαι τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο του επίτιμου δημότη της ιστορικής Καρπάθου, επειδή δε η ύψιστη αυτή τιμή επιδαψιλεύεται όχι στο πρόσωπό μου, αλλά στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, σπεύδω να σας διαβεβαιώσω ευθύς εξ αρχής ότι ο τίτλος του επίτιμου δημότη της Καρπάθου θα είναι εφεξής βασικός δείκτης πορείας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων μου».
Αναφέρθηκε επίσης, στην επέτειο του εορτασμού και στον ηρωισμό που επέδειξαν πριν από 72 χρόνια οι κάτοικοι του νησιού και στα διδάγματα τα οποία μας κληροδοτεί.
Σας διαβεβαιώ ότι, επιστρέφοντας από την Κάρπαθο, θα φέρω στις «αποσκευές» μου όχι μόνο τις αναμνήσεις της υπέροχης φιλοξενίας σας, αλλά κυρίως και πρωτίστως, την διαρκή εγρήγορσή μου να φανώ αντάξιος της μεγάλης τιμής που σήμερα μου επιφυλάξατε, ανακηρύσσοντάς με συντοπίτη σας κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.




hellasforce

Θα επιστρατευθούν οι Έλληνες που ετοιμάζονται να τους κατάσχουν τον ΒΙΟ τους τα funds ;


%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-15
ΩΡΑ με την ΩΡΑ η σύγκρουση φαίνεται να πλησιάζει και όλα γίνονται όχι απλώς πιθανά αλλά αληθινά .
ΑΥΤὈ που τίθεται στις δραματικές και κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε.
Ο Έλληνας θα κληθεί στα όπλα για να επιτελέσει το ύψιστο καθήκον του να προασπίσει τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ με το αίμα του όπως έκαναν και ηρωικοί πρόγονοι του, αφήνοντας την οικογένεια του σε μια οικονομική συγκυρία που οι εστίες του , οι δουλειές και οι επιχειρήσεις του κινδυνεύουν από τα αρπακτικά funds των μνημονίων.
Των μνημονίων που έφεραν τα χαμογελαστά λαμόγια που κατέκλεψαν την Πατρίδα του και σήμερα κυκλοφορούν ελεύθερα και ξένοιαστα.
Να ποια είναι τα σημερινά δεδομένα αυτού του σεναρίου που φαίνεται να μας πλησιάζει.
«Οι σειρήνες αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας έστειλαν καθαρό μήνυμα: Η ειρήνη δεν είναι δεδομένη…
Mετά την de facto αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, από την Αγκυρα, την ενθάρρυνση αυτής της διεκδίκησης από τις ΗΠΑ και την Γερμανία που κράτησαν τυπικά ουδέτερη στάση, αλλά ουσιαστικά δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και την εξαιρετικά ρευστή κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της χώρας οι Ε.Δ. εν μέσω οικονομικής καταστροφής κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να διατηρήσουν ψηλά την μαχητική ικανότητα του στρατεύματος.» pronews.gr/portal 5 Οκτωβρίου 2016
«Οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν 27 παραβιάσεις μέσα σε μία ημέρα -Οι 4 στο FIR Αθηνών» iefimerida.gr/news/5 Οκτωβρίου 2016
«Κόκκινα» δάνεια: Στο έλεος των αιμοβόρων funds εκατοντάδες επιχειρήσεις
Μέσω πλειστηριασμών αναμένεται να αλλάξουν χέρια εκατοντάδες επιχειρήσεις, των οποίων τα δάνεια έχουν «κοκκινήσει», καθώς οι τράπεζες πιέζονται να προχωρήσουν μαζικά σε ρυθμίσεις ή να βγάλουν τα δάνεια στο σφυρί. Κι αυτό γιατί τα funds δεν θέλουν να πληρώσουν καμιά υπεραξία στους ιδιοκτήτες των χρεωμένων εταιρειών, συζητούν μόνον όταν πρόκειται να δώσουν τίμημα κάτω από την καθαρή θέση της εταιρείας και αν δεν τα βρίσκουν… προτιμούν να περιμένουν μέχρι τους πλειστηριασμούς. 10 Αυγούστου 2016 08:33
newsbomb.gr/oikonomia/news
Τα πρώτα κατασχετήρια τους χτυπούν την πόρτα
«Από 15 Σεπτεμβρίου τραπεζικά ιδρύματα και funds που έχουν στα χέρια τους δάνεια, έχουν το ελεύθερο να προχωρούν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης», αποκαλύπτει στο CNN Greece, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προστασίας δανειοληπτών, Βαγγέλης Κρητικός.
«Έχουν ανοίξει διάφορα παράθυρα τα τραπεζικά ιδρύματα», μας λέει και δίνει συγκεκριμένα στοιχεία:
«Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2016 υπολογίζουμε ότι θα κοινοποιηθούν περίπου 4.000 με 5.000 κατασχετήρια εκ των οποίων θα φτάσουν σε πρόγραμμα πλειστηριασμού το 50% περίπου δηλαδή 2.500.
Το 2017 υπολογίζεται ότι θα κοινοποιηθούν περίπου50.000 κατασχετήρια εκ των οποίων περίπου το 1/3 θα φτάσει σε πρόγραμμα πλειστηριασμού». Ειρήνη Ανδρουλάκη , CNN Greece 10:50 Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Έλληνας επίστρατος με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις ψυχικές του εφεδρείες και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο πιθανό σενάριο της επιστράτευσης .
«Η επιστράτευση μπορεί να είναι “γενική” ή “μερική”, όπου η δεύτερη αφορά συγκεκριμένες εφεδρικές κλάσεις ή ορισμένες περιοχές, περιφέρειες ή διαμερίσματα της επικράτειας καθώς και ειδικές κατηγορίες ή ειδικότητες εφέδρων, (αξιωματικών, στρατιωτών). Στην προκειμένη περίπτωση τα λεγόμενα “στρατολογικά διαμερίσματα” είναι εκείνες οι στρατιωτικές υπηρεσίες στις οποίες προσέρχονται οι καλούμενοι έφεδροι (“επίστρατοι”), όπου και συγκροτούνται εξ αυτών 1 – 3 τάγματα πεζικού ή και μεγαλύτεροι σχηματισμοί. Η μετακίνηση αυτή των εφέδρων γίνεται δωρεάν με κάθε πρόσφορο μεταφορικό μέσον. Η επιστράτευση γίνεται με “πρόσκληση” είτε γενική (π.χ. με διάγγελμα), είτε προσωπική (μυστική), σε όλες όμως τις περιπτώσεις τυγχάνει να είναι απόλυτα υποχρεωτική» tro-ma-ktiko.blogspot.gr inewsgr.com/19:08 16/4/2016
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο «τούρκοι και τοκογλύφοι προθερμαίνονται»
Και δείτε τι γίνετε σήμερα…
Σχεδιάζουν τα απάνθρωπα τοκογλυφικά αιμοβόρα funds λες και πήραν το ίδιο μήνυμα με τους άπληστους Τούρκους να τελειώνουν με την ΕΛΛΑΔΑ.
Υπάρχει όμως κάτι που δεν υπολογίζουν.
«ο ΟΥΡΑΝΟΣ συνωμοτεί ήδη για την σωτηρία της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Πατρίδος μας που αδικήθηκε επανειλημμένα και ετοιμάζεται να της χαρίσει αυτά που της χρωστάει»
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ!!!


maxresdefault
Αναστάτωση σε τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατάφεραν να προκαλέσουν Ρώσοι.
Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Blackjack ενεπλάκησαν με μαχητικά τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς πετούσαν με κατεύθυνση από τη Νορβηγία προς τη βόρεια Ισπανία.
Νορβηγία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία απογείωσαν μαχητικά για να αποτρέψουν την είσοδο των ρωσικών βομβαρδιστικών στον εναέριο χώρους τους, πράγμα που τελικώς δεν συνέβη.
Το περιστατικό συνέβη στις 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι λεπτομέρειές του έγιναν γνωστές σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. Το γεγονός έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η ένταση στις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας εμφανίζεται αυξημένη εξαιτίας της Συρίας.
Η Νορβηγία εντόπισε πρώτη τα ρωσικά Blackjack και απογείωσε δύο F-16 για να τα συνοδεύσουν προς τον βορρά της Σκωτίας. Με τη σειρά της η βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) έστειλε αεροσκάφη Typhoon προς αναχαίτιση των ρωσικών αεροσκαφών, καθώς αυτά κινούνταν δυτικά της Σκωτίας. Ο εναέριος χώρος του Ηνωμένου Βασιλείου δεν παραβιάστηκε σε καμία στιγμή της πτήσης.
Δύο γαλλικά Rafale «παρέλαβαν» τη συνοδεία των Blackjack 100 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βρετάνης, ενώ τελικώς η Ισπανία απογείωσε δύο F-18, αναχαιτίζοντας τα ρωσικά βομβαρδιστικά βορείως του Μπιλμπάο.
Στη συνέχεια, οι Ρώσοι χειριστές άλλαξαν κατεύθυνση και ταξίδεψαν προς τα πίσω, από την ίδια διαδρομή.
Η Ισλανδία είχε διαμαρτυρηθεί ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν πετάξει επικίνδυνα κοντά σε πολιτικές πτήσεις, την ίδια ημέρα.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ! (ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ)


lord_rothschild-630x380
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ!!!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφελώς και επιπολαίως δήλωσε, «Η πορεία της Ελλάδος είναι μέσα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη.
Να του θυμίσουμε,
1.-Η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη μας κατέστρεψε.
2.-Η Ε.Ε. τελεί υπό κατοχή της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας με πρόεδρο τον Λόρδο ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
3.-Όλα τα στελέχη όλων των οργάνων της Ε.Ε. είναι διορισμένα, και της απολύτου εμπιστοσύνης του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, των Σιωνιστών Επικυρίαρχων της Γης.
4.-Όταν ο Κων/νος Καραμανλής μας έβαλε μέσα στην Ε.Ε. (τότε Ε.Ο.Κ.), άλλες ήταν οι συνθήκες που επικρατούσαν στην Ευρώπη.
Τότε την Ε.Ε. (Ε.Ο.Κ.), κυβερνούσαν γνήσιοι Πατριώτες Ευρωπαίοι, όπως ο Αντενάουερ, ο Ντε-Γκώλ, ο Σπάακ του Βελγίου, ο Ζαν Μονέ, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο Σπινέλι, ο Ντε-Γκάσπαρι Ιταλίας, κ.λ.π.
5.-Φαίνεται ότι ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος το μυαλό του έχει μείνει στα χρόνια του Ζαν-Μονέ, εμπνευστού και πατέρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Από κοντά και ο άπειρος, φοβισμένος Τσίπρας. Εμπιστευθήκαμε την υπογραφή του Γ! Μνημονίου σε ένα φοβισμένο Πρωθυπουργό!!!
6.-Σήμερα την Ε.Ε. την κυβερνούν όλοι οι ΕβραίοιΕυρωπαίοι Σιωνιστές, ανδρείκελα, πιόνια, και μαριονέτες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, όπως η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, ο ΓερμανοΕβραίος Μάρτιν Σούλτζ, ο ΓαλλοΕβραίος Ολάντ, ο ΓαλλοΕβραίος Σαρκοζί, κ.λ.π.
7.-Αυτοί έχουν στελέχη τα υπαλληλάκια του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, όπως ο Μοσκοβισί, ο Νταϊσελμπλουμ, κλπ
8.-Οι σημερινοί Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί των κρατών-μελών της Ε.Ε. είναι «αλληλέγγυοι» των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών, εντολή ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
9.-Ο Ανδρέας Παπανδρέου τους απεκάλεσε, «ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο».
10.-Σήμερα η Ε.Ε. εξελίχθηκε σε Σιωνιστικό Συνδικάτο, προτεκτοράτο του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
11.-Ο Πάπας Φραγκίσκος φίλησε το χέρι του Εβραίου Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ. (Φωτογραφίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο).
12.-Η σημερινή Σιωνιστική Ε.Ε. είναι υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της Ελλάδος, για τα Μνημόνια, και για την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.
13.-Όλοι οι φόροι και τέλη που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός πηγαίνουν στις τσέπες του Κοσμοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, μερίμνη των Σιωνιστών στελεχών της Ε.Ε.
14.-Με τη χρεοκοπία των Ελλήνων, διασώσαμε τις Τράπεζες της Ε.Ε. (ΜΜΕ).
15.-Η Ε.Ε. αρνείται να διαγράψει το παράνομο και τεχνητό ΧΡΕΟΣ, που επεβλήθη στην Ελλάδα από το αφεντικό τους τον ΡΟΤΣΙΛΝΤ, διά τεχνικές μεθόδους.
16.-Ο Τσακαλώτος έθεσε ζήτημα επιβίωσης της Ελλάδος μέσα στην Ευρωζώνη!!!
17.-Η Ε.Ε. μας θέλει ΜΟΝΟ για εκμετάλλευση!!!!!
18.-Αν πείς για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. ότι θέλει η ηγεσία της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας γίνεται.
Ποίος θα έχει αντίρρηση, μήπως η Μέρκελ, ή ο Ολάντ, ή ο Γιούνκερ, ή ο Ραχόϊ της Ισπανίας;;;
19.-Γιαυτό έφυγε η Μεγάλη Βρετανία, ψηφίζοντας το BREXIT!!!
20.-Εν όψει των απειλών του ΕΡΝΤΟΓΑΝ για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., η Ε.Ε. τηρεί διατεταγμένη σιωπή, εντολή του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
21.-Αυτοί οι Ευρωπαίοι Σιωνιστές, δούλοι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, μας επτώχευσαν, και απειλούν με διαμελισμό την Ελλάδα, μέσω των γειτόνων.
22.-Σε περίπτωση Γ! Παγκοσμίου Πυρηνικού Πολέμου η πολιτική της Ε.Ε. προς τα κράτη-μέλη είναι,
«Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΕΙΤΩ»…………….
23.-Αυτά είναι μερικά από τα μειονεκτήματα της Ε.Ε.
Πλεονέκτημα ΟΥΔΕΝ!!!
24.-Αυτό το προτεκτοράτο και αποικία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ θαυμάζετε κύριε Προκόπη Παυλόπουλε;;;;
Να την χαίρεστε!!!!!!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος




hellasforce

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ! ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!


1028999379-600x272
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δυο κορβέτες που μεταφέρουν πυραύλους και ανήκουν στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας εγκατέλειψαν τη βάση τους στη Σεβαστούπολη προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα των ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στη Μεσόγειο.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τα δυο πολεμικά πλοία The Serpukhov και The Zelyony Dol, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους Κάλιμπρ, εγκατέλειψαν χθες (Τρίτη 4/10) τη Σεβαστούπολη και αναμένεται να φθάσουν απόψε στη Μεσόγειο.
Πρόκειται για μια «προγραμματισμένη εναλλαγή» των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, όπου η Ρωσία διαθέτει ήδη δέκα πλοία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



hellasforce

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ώρα αναμέτρησης Ρωσίας-ΗΠΑ: Η Μόσχα ανέπτυξε το αντιβαλλιστικό σύστημα S-300V4 «Antey-2500» στη Συρία για να αποκρούσει επίθεση από Τοmahawk (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ώρα αναμέτρησης Ρωσίας-ΗΠΑ: Η Μόσχα ανέπτυξε το αντιβαλλιστικό σύστημα S-300V4 «Antey-2500» στη Συρία για να αποκρούσει επίθεση από Τοmahawk (βίντεο)

Toυ Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσία ανέπτυξε εσπευσμένα στην Συρία το σύστημα αντιβαλλιστικής άμυνας S-300V4 «Antey-2500» εμβέλειας 400 χλμ(SA-23 Gladiator). Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση των  S-300 ειδικά σχεδιασμένη για να καταρρίπτει μικρής και μεσαίας εμβέλειας βαλλιστικούς πυραύλους, αεροβαλιστικούς και ειδικά τους Αμερικανικούς πυραύλους cruise Τοmahawk.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σημείο μηδέν με την Ρωσία να θεωρεί ότι επίκειται αμερικανική επίθεση εναντίον του συριακού Στρατού και των ρωσικών δυνάμεων. Αυτό εξάλλου αναφέρει και στην ανακοίνωση του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Με αυτή την εξέλιξη στη Συρία έχουν αναπτυχθεί S-400, S-300 και S-300V4 «Antey-2500».
Το σύστημα αυτό μπορεί να εκτοξεύσει δύο ειδών πυραύλους.
Έναν μικρής εμβέλειας πύραυλο για κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων cruise γνωστό στο ΝΑΤΟ ως «Gladiator».
Ο μεγαλύτερης εμβέλειας πύραυλος χρησιμοποιείται για κατάρριψη μέσης εμβέλειας βαλλιστικών πυραύλων και είναι γνωστός ως «Giant».
Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος επιβεβαιώνεται και από αμερικανικές πηγές οι οποίες τονίζουν πως το σύστημα μεταφέρθηκε μέσω θαλάσσης στην Ταρτούς.
«Παρατηρήσαμε την μεταφορά του αντιβαλλιστικού συστήματος. Η Al-Nusra δεν έχει αεροπορική δύναμη ούτε μη επανδρωμένα αεροσκάφη ούτε πυραύλους cruise, για ποιο λόγο η Ρωσία ανέπτυξε ένα τέτοιο σύστημα»;
Γίνεται πλέον φανερό πως η Ρωσία ετοιμάζεται για σύγκρουση. Άλλωστε όπως σας έχουμε πληροφορήσει από χτες με μια άσκηση που προκαλεί τρόμο άνοιξαν τα πυρηνικά καταφύγια ακόμα και τα υπόγεια στην Μόσχα με τους εκπρόσωπους του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων (EMERCOM) να τα επιθεωρούν για την εκκένωση των πολιτών σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ενώ όπως δήλωσαν » θα είμαστε έτοιμοι και ικανοί να φιλοξενήσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό της πρωτεύουσας». Δείτε το άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνοιξαν τα πυρηνικά καταφύγια στη Μόσχα – EMERCOM: «Θα προστατέψουν 100% τον πληθυσμό της πόλης» .




katoxika nea

Τα σύνορα της Ελλάδας, οι σύμμαχοί της και ο πόλεμος! Κείμενο ανησυχίας απόστρατων


ships


Τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία και η επιθτικότητα που επιδεικνύει ο Τούρκος πρόεδρος  αποδίδονται από πολλούς στην Αθήνα σε “εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν”.Η εμρηνεία δεν πείθει.Η ανησυχία που υπάρχει για το “μέχρι που θα το φθάσει ο Ερντογάν” είναι και μεγάλη και δικαιολογημένη.Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα την εκφράζει ανοιχτά με επιχειρήματα στο κείμενο που ακολουθεί:
Οι δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λοζάνης, που καθορίζει μεταξύ άλλων το καθεστώς στο Αιγαίο όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι το 1923, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία! Πάγια πολιτική των τουρκικών κυβερνήσεων είναι η αμφισβήτηση στην πράξη του καθεστώτος κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτό αναφερόμαστε στο λεγόμενο «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, που άρχισε να τίθεται έμπρακτα από την περίπτωση των Ιμίων το 1996. Λίγους μήνες μάλιστα μετά από τα γεγονότα των Ιμίων, η Τουρκία φρόντισε να δώσει συνέχεια στις αμφισβητήσεις της βάζοντας βέτο στο ΝΑΤΟ για την συμμετοχή της ν. Γαύδου σε άσκησή της συμμαχίας, για τον ίδιο λόγο! Την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας  και την έργω απαίτηση αλλαγής του υπάρχοντος συνοριακού status, υποδηλώνουν και οι υπερπτήσεις της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στα ελληνικά νησιά και νησίδες του Αιγαίου, όπως το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι και πιο πρόσφατα οι Οινούσσες και η Παναγιά! Το ίδιο ζήτημα τέθηκε επίσης και κατά τις έρευνες στη νησίδα Κίναρο μετά το δυστύχημα του ελικοπτέρου του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.
Δεν προσδιορίζουν λοιπόν κάτι καινούργιο οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου απλά επικαιροποιούν και εντατικοποιούν την πάγια πρακτική αμφισβήτησης! Οι παραπάνω αναδρομή δεν γίνεται για να καθησυχάσει, όπως κυβερνητικές πλευρές θέλησαν να πετύχουν επικαλούμενες τον «ευέξαπτο» χαρακτήρα του Ερντογάν, αλλά να καταδείξει ότι οι τουρκικές αμφισβητήσεις προϋπήρχαν της παρούσας ρητορικής και πρακτικής του Τούρκου Προέδρου!
Το γεγονός των αμφισβητήσεων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αποκτά ακόμη πιο βαρύνουσα σημασία, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο διεθνές περιβάλλον στην περιοχή, όπως οι πόλεμοι στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας και οι συμμαχίες τους με τις τοπικές περιφερειακές δυνάμεις, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία. Ο πόλεμος στη Λιβύη που συνεχίζεται συμβάλλει επίσης στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ιδιαίτερα ανησυχητικού!
Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι δηλώσεις Ερντογάν, η συνεχιζόμενη αμφισβήτηση της κυριαρχίας στο Αιγαίο και κυρίως οι ανειλημμένες δεσμεύσεις τόσο απ’ την παρούσα όσο κι απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις απέναντι στους πολιτικοστρατιωτικούς συνασπισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,  θα πρέπει να μας κάνουν να αναρωτηθούμε, αν ταιριάζουν με τις επαναλαμβανόμενες καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνώντων, ότι «η χώρα αποτελεί νησίδα σταθερότητας στην περιοχή». Πρόκειται για επικοινωνιακές τονωτικές ενέσεις – κοροϊδία για τον λαό! Πως δικαιολογείται να προβάλλεται η «σταθερότητα» της χώρας, όταν αμφισβητούνται τα σύνορα της, ειδικά όταν αυτή την περίοδο ανάμεσα στις φωτιές του πολέμου τα παζάρια δίνουν και παίρνουν και προετοιμάζονται νέες αλλαγές συνόρων;
Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση συμμετέχει με περισσή προθυμία και ζήλο στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε πολλαπλά επίπεδα. Συνεχίζει να εμπλέκει τη χώρα άμεσα στις πολεμικές συγκρούσεις, παραχωρώντας ελληνικά εδάφη (στρατιωτικές βάσεις), τις υποδομές, πληρωμένες απ’ το υστέρημα του λαού μας αλλά και τις στρατιωτικές δυνάμεις που διαθέτει σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αδιαφορώντας αν έτσι διακινδυνεύει, πολύ σύντομα και ξαφνικά η χώρα να οδηγηθεί σε ένα γενικότερο πόλεμο!
Δεν πρέπει επίσης να λησμονάμε ότι και οι συζητήσεις για το κυπριακό βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, ενώ ασκείται μεγάλη πίεση για μια γρήγορη επίλυση τύπου Ανάν στη βάση των δύο «συνιστώντων κρατών»! Δεν πρέπει να υποτιμάμε επίσης τα ζητήματα που εγείρονται από την FYROM, αλλά και από την πλευρά της Αλβανίας, ειδικά όταν έχουν και την αμέριστη υποστήριξη της ευρωενωσιακής γραφειοκρατίας (δηλώσεις επιτρόπου Γ. Χάν) σχετικές με το ψευδεπίγραφο «τσάμικο θέμα», ενώ η κατάσταση γενικότερα στα δυτικά Βαλκάνια παραμένει ανησυχητική. Όταν λοιπόν η κατάσταση είναι ρευστή από την Κύπρο, την Συρία, την ανατολική και κεντρική Μεσόγειο. Όταν συγχρόνως τα ανατολικά σύνορα της χώρας αμφισβητούνται και προς το βορρά αντιμετωπίζει αλυτρωτικές επιδιώξεις και άλλα ζητήματα από τα γειτονικά κράτη για ποια «σταθερότητα» μπορούν να μιλάνε;
Εκείνο όμως που πρέπει να προβληματίσει όλους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων είναι, πως οι αμφισβητήσεις των συνόρων της χώρας εγείρονται ενώ υποτίθεται απολαμβάνει την συμμαχία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων μεγάλων δυτικών χωρών. Μήπως όμως η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ βοήθησε στη δίκαιη επίλυση του κυπριακού, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν; Καθένας ας αναρωτηθεί λοιπόν τι τις θέλουμε τέτοιες συμμαχίες, όταν δεν εξασφαλίζονται τα σύνορά μας! Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για την Ελλάδα, δείχνουν να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ενώ προκλητικά «ενδίδουν» στις επεκτατικές απαιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, επειδή έτσι εξυπηρετούνται τα οικονομικά τους συμφέροντα! Είναι σίγουρο ότι η ίδια πρακτική θα ακολουθηθεί και με τις άλλες γειτονικές χώρες που βρίσκονται στον προθάλαμο των ίδιων οργανισμών.
Δεν συμφωνούμε και με όσους βλέπουν την σωτηρία της χώρας στην «αγκάλη» άλλων ιμπεριαλιστών. Η πρόσδεση στο άρμα του οποιουδήποτε από αυτούς μας φέρνει πιο κοντά σε ένα μικρότερο ή γενικότερο πόλεμο με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα για τον λαό και τον τόπο, χωρίς κανένα πραγματικό όφελος.
Ζητάμε:
  • Ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις συνομιλίες «υψηλού επιπέδου» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
  • Καμμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Καλούμε όλους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση!




militaire.gr

“Ο ΥΕΘΑ να προστατεύσει τις ΕΔ με κόστος ακόμη και τη θέση του”! Ο Μ.Παραγιουδάκης στo Militaire



Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης είναι καταιγιστικός -αν και πάντα μειλίχιος- στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Militaire.gr στον υπέροχο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.
Απευθύνεται στον ΥΕΘΑ λέγοντας ότι πρέπει να προστατεύσει ακόμη και με προσωπικό πολιτικό κόστος, ακόμη και με την ίδια του τη θέση, το προσωπικό των ΕΔ.
“Αν παραμεληθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από την πολιτική ηγεσία, ότι όπλα κι αν έχουμε, ότι κι αν αγοράσουμε ακόμη δεν κάνουμε τίποτα”, λέει μεταξύ άλλων ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ.
“Ο ΥΕΘΑ δεν θα πρέπει να σκέφτεται ούτε τη θέση του, ούτε τίποτα άλλο πάρα μόνο πως θα ενισχυθεί το προσωπικό”, προσθέτει.
Επίσης ο Στρατηγός Παραγιουδάκης λέει:
“Δεν πρέπει να μας απασχολεί τι λέει η τρόϊκα. Έχει το Λουξεμβούργο δίπλα του o Ερντογάν;
Οι ξένοι νοιάζονται μόνο για το πως θα μας πουλήσουν όπλα κι όχι για το προσωπικό που θα τα χειριστεί.
Σε επίπεδο προσωπικού υπερέχουμε. Αλλά εκτός από επαγγελματίες είναι και άνθρωποι που πρέπει να σκεφτούν τις οικογένειές τους και τα προβλήματά τους…
Δεν μπορούμε να εξομοιώνουμε τους στρατιωτικούς με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Οι ΕΔ παρόλα αυτά θεωρώ και γνωρίζω ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο δόγμα της αποτροπής”.
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ μιλά για τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον “πολυπράγμων” . Κρίνει θετικά μεν την κινητικότητα του και την διαρκή παρουσία του σε μονάδες και σχηματισμούς, επισημαίνοντας  ότι έχει υποχρέωση “με κάθε κόστος” να διατηρήσει τις ΕΔ “ανέπαφες” υπενθυμίζοντάς του την απόφαση του ΣτΕ.
Επίσης υποστηρίζει ότι καλό θα είναι να μην  υποχρεώνει τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να τον συνοδεύουν παντού στις μετακινήσεις τους, γιατί το έργο που πρέπει να επιτελέσουν απαιτεί την παρουσία τους στο γραφείο.
Τον στηρίζει απόλυτα στην επιλογή του να φορά στολή, λέγοντας ότι όλα αυτά γίνονται παντού στο εξωτερικό κι είναι ένδειξη τιμής προς το Όπλο τη στολή του οποίου φορά ο οποιοσδήποτε ΥΕΘΑ.
Μιλά επίσης ανοιχτά για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Για όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.
Όλα αυτά στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που ξεκινά στο 20’ λεπτό του βίντεο.
Πριν, ο Στρατηγός Παραγιουδάκης μιλά με στοιχεία, ονόματα και ντοκουμέντα για το πως η Μάχη της Κρήτης χάθηκε και υποστηρίζει ότι τα λάθη των Συμμάχων έδωσαν μια εύκολη νίκη στους ναζί.
Οι εξελίξεις θα ήταν πολύ διαφορετικές αν δεν είχαν γίνει αυτά τα λάθη. Τα όσα λέει θα προκαλέσουν συζητήσεις.
Βεβαίως ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ μιλά για την περίπτωση του Γερμανού ιστορικού Χ. Ρίχτερ ο οποίος εκτός απ΄όσα ανιστόρητα υποστηρίζει συμβουλεύει τον Σόϊμπλε για τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων!
Δείτε τη συνέντευξη η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο το μεσημέρι της Δευτέρας.



militaire.gr