Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Στις φωλιές και στα λαγούμια σας τώρα…





Κουκουλοφόροι ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς από πολίτες στην Πανεπιστημίου - Ακόμα τρέχουν...


Στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής ακροαριστεροί
παρενόχλησαν πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία και έλαβαν την απάντηση που τους άξιζε: Εδάρησαν ανηλεώς!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΤΖΙΑ - ΠΟΛΑΚΗ!


Αναγκασμένη πλέον να λάβει σοβαρά υπόψη της
τον λαϊκό παράγοντα στις διαπραγματεύσεις και τους χειρισμούς της για το Σκοπιανό, είναι η κυβέρνηση μετά το νέο μεγαλειώδες συλλαλητήριο, που έγινε σήμερα στην Αθήνα.

Όμως οι κύριοι Πολάκης και Κοτζιάς δεν έλαβαν το μήνυμα όπως φαίνεται!

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική», έδωσαν...140.000 πολίτες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με ένα «tweet», έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να απαξιώσει τα μηνύματα που έστειλε η λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος.

Αποτιμώντας το συλλαλητήριο, ο κ. Κοτζιάς έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: 

«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω,λοιπόν,με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».




Η αντίδραση αυτή του Έλληνα ΥΠΕΞ ήταν η πρώτη επίσημη από την πλευρά της κυβέρνησης και έρχεται, φυσικά, σε αντιδιαστολή με την πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», στην οποία μετέχουν τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Υπενθυμίζεται ότι, με την εν λόγω ανακοίνωση, η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» είχε επισημάνει ότι η συμμετοχή είναι «δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης» και ότι «η  συντριπτική πλειοψηφία όσων  συμμετέχουν δεν συμμερίζονται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών».

Σχόλιο για το συλλαλητήριο και τη συμμετοχή του κόσμου έκανε, όπως συνηθίζει μέσω Faceboook, ο Παύλος Πολάκης...

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε πως η «λαοθάλασσα που περίμεναν οι «διοργανωτές » δεν ήρθε», ενώ σχολίασε και την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Για τον Μίκη δεν θα πω κουβέντα...ο καθένας είναι οι πράξεις του σε ΚΑΘΕ περίοδο της ζωής του... 

Θα πω όμως: Η λαοθάλασσα που περίμεναν οι «διοργανωτές «ΔΕΝ ΗΡΘΕ!!!

Γιατί ο κόσμος κατάλαβε...και δε θέλει ο πατριωτισμός του να γίνει το εφαλτήριο κάποιων για να ξαναγυρίσουν στο φαγοπότι...».

Το Μαξίμου προτιμά, από το να τα βάλει με το συλλαλητήριο, να συντηρήσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, ενώ αναδεικνύει ιδιαίτερα και την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε τη ΝΔ για ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Ειδικά για το συλλαλητήριο, είπε ότι είναι δεδομένη η προσπάθεια της ΝΔ να δώσει αντικυβερνητική χροιά και τόνισε ότι «ένα αντικυβερνητικό συλλαλητήριο έχει οριζόντια συμμετοχή από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ τον τόνο στο συγκεκριμένο το δίνουν ακραίες συλλογικότητες».




hellas press

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΙΕΣ - Παρέμβαση από Μόσχα και Βελιγράδι:«Μην παραδώσετε το όνομα Μακεδονία»

Στην εντατική έστειλε τους Σκοπιανούς o Σέρβος πρέσβης
Ντόυσαν Σπασόγιεβιτς κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, όπου συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού και του εμπορίου, παραδέχθηκε ότι η Σερβία έκανε μεγάλο λάθος, να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.


Δήλωσε επίσης ότι η συνεργασία Αθήνας – Βελιγραδίου για την σταθερότητα στην περιοχή είναι πολύ καλή. Σχολιάζοντας τη στάση των 2 χωρών κατά της διαπραγματεύσεις αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι η Σερβία θα είναι στο πλευρό της Ελληνικής κυβέρνησης όποια στάση κι αν κρατήσει αυτή στο εξής.

«Η Σερβία παρακολουθεί από κοντά στις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων και βεβαίως θα στηρίξει τη λύση που θα αποφασιστεί από τις συναντήσεις αυτές«.


Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση του Σ. Λαβρόφ, όπου είχε δηλώσει: «για ένα μεγάλο διάστημα οι συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας βρίσκονταν σε μια ημιαδρανή κατάσταση και ενεργοποιήθηκαν μόνο όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι τα Σκόπια πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ».

Ο Έντι Ράμα διαψεύδει τον Κοτζιά: «Εχει ακούσει λάθος, υπάρχει θέμα Τσάμηδων...» - BINTEO




Από το "PRESS-GR" - Το ζήτημα "τσάμικου" έθεσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή "Real story" της αλβανικής τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα. Το χαρακτήρισε μάλιστα ως ένα από τα...
πιο προβληματικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!! - Ο Ελληνικός λάος ξανά προς την δόξα τραβά παρά τον βρώμικο πόλεμο ετών - ΦΩΤΟ


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε εξέλιξη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η υπόθεση των δύο Σκοπιανών πρακτόρων

Αρκετούς μήνες μπορεί να κρατήσει ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπόθεσης των δύο Σκοπιανών πρακτόρων που είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη και παραμένουν σε ελληνικές φυλακές, έμαθε αποκλειστικά το Off the Record μετά από επικοινωνία με την δικηγόρο κα Χριστίνα Φλώρου η οποία ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Μητροπολίτης Σύρου: Η Εκκλησία δεν αποδέχεται τον όρο Μακεδονία



Μητροπολίτης Σύρου: Η Εκκλησία δεν αποδέχεται τον όρο Μακεδονία
Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την ονομασία τηςπΓΔΜ, μετά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον λόγο πήρε ο μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο, διάβασε το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 18


Νέες ταυτότητες στο τέλος του '18: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
«Αποφασισμένο» είναι πλέον το υπουργείο Προστασίας τουΠολίτη για να ξεκινήσει η διαδικασία που θα αφορά την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες, οι οποίες θα πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Μετά από αρκετά χρόνια, το τελικό κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων στελεχών στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και αμέσως μετά θα κληθούν για διαπραγματεύσεις και προσφορές οι 7-8 από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως με εξειδίκευση στη μαζική έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.


Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου εγγράφου, όπως και το οικονομικό σκέλος του έργου έχουν ήδη καθοριστεί. «Μένει να προσδιοριστούν τα κριτήρια επιλογής του αναδόχου και αμέσως μετά θα ζητήσουμε από τις μεγάλες εταιρείες του “χώρου” να καταθέσουν προσφορές» δήλωσε αξιωματούχος στην «Καθημερινή».
Η επιτάχυνση των διαδικασιών συμπίπτει χρονικά με την άφιξη -μέσα Φεβρουαρίου- στην Ελλάδα κλιμακίου Αμερικάνων εμπειρογνωμόνων από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις της Ελλάδας στην εφαρμογή του προγράμματος visa waiver, που επιτρέπει στους πολίτες 38 χωρών -και της Ελλάδας- να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στις ΗΠΑ.
Οι πρώτες παρασκευαστικές συναντήσεις έγιναν μεσοβδόμαδα στη ΓΑΔΑ. Παρότι τόσο οι Έλληνες όσο και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σπεύδουν να αποσυνδέσουν visa waiver και ταυτότητες, η μη αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί ένα από τα πιο εναπομείναντα σημεία κριτικής των ΗΠΑ εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι νέες ταυτότητες θα είναι αντίστοιχες με των υπολοίπων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.
Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούρια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.
Τον περασμένο Ιούλιο, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προέβλεπε ότι οι προδιαγραφές του δελτίου ταυτότητας καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και δίχως να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Ένας από τους λόγους της κυβερνητικής δυστοκίας, εξάλλου, φέρεται πως ήταν ο φόβος για πιθανές αντιδράσεις της Εκκλησίας και βουλευτών στην έκδοση ταυτοτήτων με ενσωματωμένο μικροτσίπ.
Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων με νέες υπολογίζεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα πληρώνει ο πολίτης που ενδιαφέρεται να αποκτήσει για πρώτη φορά ταυτότητα (αφορά τους 18χρονους) ή να αντικαταστήσει την παλιά του με νέα, βιομετρική.
Η έκδοση νέων εγγράφων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική πριν επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα, ενώ πρόθεση των επιτελών του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη είναι οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού, πάντως, θα αφορά πέρα από την αντικατάσταση των ταυτοτήτων και την έκδοση των ήδη βιομετρικών διαβατηρίων, καθώς λήγει η σύμβαση της ΕΛ.ΑΣ. με την ανάδοχο εταιρεία, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος του έργου στα 350 εκατομμύρια.
Παρά την ιδιαίτερα υψηλή δαπάνη, η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό αλλά θα επιλέξει τον ανάδοχο με «κλειστή» διαδικασία, ζητώντας από 7-8 μεγάλες εταιρείες του χώρου να καταθέσουν προσφορές. Μάλιστα, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των ισχυρότερων χωρών της Ε.Ε. και όχι μόνο, ακονίζουν τα ξίφη τους και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το έργο για λογαριασμό των «δικών τους» εταιρειών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ





ethnika themata ellada

Πρώην Αλβανός Υπουργός: Είμαστε άοπλοι, οι γείτονες έχουν άρματα μάχης, αεροσκάφη και φρεγάτες


Στην τηλεόραση ‘News 24’ έγινε μια συζήτηση με αφορμή τονεορτασμό του εθνικού αλβανικού στρατού. Θέματα που συζητήθηκαν  ήταν  τα Βαλκάνια,  η Μέση Ανατολή, καθώς και οι συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ  και της Βόρειας Κορέας και η πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου που έχει να  κάνει με τον αντίκτυπο στη  διεθνή κοινότητα.

Στην μνήμη Αυτού που έκανε τους ραγιάδες Ελεύθερους και τους γραικύλους Έλληνες…



Στην μνήμη Αυτού που έκανε τους ραγιάδες Ελεύθερους καιτους γραικύλους Έλληνες…
Στις 4 Φεβρουαρίου 1843 πέρασε στην Αθανασία ο Γέρος του Μοριά. Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε.

Αυστηρά μηνύματα προς Σκόπια και Αλβανία έστειλε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος την Κυριακή (04.02.2018) - BINTEO








ethnika themata ellada

Χαστούκι στον Τσίπρα από ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!



Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έφαγε μια μεγάλη σφαλιάρα απ τον ίδιο τον Ελληνικό ΛΑΟ, τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ που είπε και ο Μίκης Θεοδωράκης. Που του είπε ΦΤΑΝΕΙ! Δεν θα
ξεπουλήσει την τιμή μας, δεν θα ξεπουλήσεις την ιστορία μας.
Βλέπω τον Αλέξη να μεταμορφώνεται σε ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ με νέα κολωτούμπα! 


taxalia.gr

«Γελάει ο πλανήτης» με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «140.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα» – Ξέχασαν ένα μηδενικό!

Στην ΕΛΑΣ, κάποιοι πρέπει να καθίσουν πάλι στα θρανία του δημοτικού και να μάθουν τα στοιχειώδη στην αριθμητική. Γιατί
μετά την Θεσσαλονίκη που έβγαλαν τους συγκεντρωμένους… 90.000 άτομα (έφτασαν τις 500.000 σίγουρα) τώρα εξέδωσαν ανακοίνωση ότι το 1 εκατομμύριο (ίσως και 
περισσότερο αφού δεν μετρήθηκαν περιμετρικά οι δεκάδες χιλιάδες από το Χίλτον μέχρι το Μοναστηράκι) ήταν μόνο 140.000 άνθρωποι. Προσέξτε: Οχι «150.000»! Αλλά 140.000! Κατά το 5+5=5,5!

Διέρρευσε το βίντεο της ΕΛΑΣ από το ελικόπτερο που κατέγραφε το συλλαλητήριο! – «140.000» επί… 8!


Σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας της ΕΛΑΣ (ή τουλάχιστον αυτών από την ΕΛΑΣ που εξέδωσαν την ανακοίνωση για 
«140.000 συγκεντρωθέντες») και το πρόβλημα αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων πολιτών που ανακοινώθηκε ότι συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας.

ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ – Το twitter τρολάρει την αστυνομία για τους 140.000 στο Σύνταγμα: Τους υπολογισμούς έκανε ο Καρανίκας



Με θυμηδία και κριτική υποδέχθηκαν οι χρήστες του Twitter την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εκτίμησή της σχετικά με τη 
συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.

Χείμαρρος οργής για τη Μακεδονία: 1.500.000 Έλληνες διαδήλωσαν κατά των Εθνομηδενιστών που κυβερνούν


Πρωτοφανές σε όγκο για τα μεταπολιτευτικά χρονικά της σύγχρονης ιστορίας είναι το σημερινό συλλαλητήριο στο 
Κέντρο της Αθήνας για τη Μακεδονία, καθώς κοντά στο 1.500.000 πολίτες από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν το Σύνταγμα και όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από αυτό, σε μια τεράστια ακτίνα που εκτείνεται από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας ως την οδό Σταδίου, τη Φιλελλήνων, τη Μητροπόλεως και την λεωφόρο Αμαλίας, από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.