Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Έκκληση Έλληνα καθηγητή: Προχώρα και μην κάθεσαι Ταγίπ εφέντη!






Εμπρός λοιπόν Ταγίπ, το λες και το ξαναλές πως θα ανοίξεις τα σύνορα και θα πλημμυρίσεις την Ευρώπη με πρόσφυγες, αν δεν γίνει το δικό σου. Δείξε μας λοιπόν τη “μαγκιά” σου και κάντο. Άνοιξε τα σύνορα. Αφού το λες και το ξαναλές κάντο για να δούμε όλοι που σε πάει και πως θα σε πάει. Εγώ πάντως υποστηρίζω πως δεν θα το κάνεις. Δεν έχεις τα κότσια να το κάνεις. Τα κότσια σου τα δείχνεις και τα περιορίζεις εκεί που σε σηκώνει. Εκεί που δεν πληρώνεις τελωνείο…
Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com/
Έχεις γίνει πολύ καλός στο να φυλακίζεις τους πολίτες σου κατηγορώντας τους ως “τρομοκράτες” και “πραξικοπηματίες”. Έγινες παγκόσμιος πρωταθλητής στο κλείσιμο εφημερίδων και άλλων ΜΜΕ, στην κατάσχεση της περιουσίας τους και στη φυλάκιση δημοσιογράφων για τους ίδιους λόγους. Θύματά σου έγιναν και μεγάλα επιχειρηματικά συγκροτήματα που κατηγορούνται και αυτά πως τρέφουν “συμπάθειες” προς “τρομοκράτες” και “πραξικοπηματίες”.
Όπως και στις άλλες περιπτώσεις τα περιουσιακά τους στοιχεία κατάσχονται και τελικά καταλήγουν να τα “διαχειρίζονται”, δηλ. να τα νέμονται, οι πολιτικοί σου φίλοι- οι λακέδες σου- και μέλη της άμεσής σου οικογένειας. “Μεγαλώνεις” την Τουρκία, Ταγίπ, “μεγαλώνεις” και το σόι σου. Το ένα χέρι νίβει το άλλο… Πάνω από όλα εξελίσσεσαι σε δεινό διώκτη και σφαγέα των Κούρδων, μέσα στην χώρα σου -δικών σου δηλαδή πολιτών και πάλι.
Αλλά στη περίπτωση των Κούρδων δεν σου φτάνει αυτό. Τους κυνηγάς και έξω από τη χώρα σου. Μέσα στη Συρία και στο Ιράκ. Συρία και Ιράκ είναι δύο χώρες αιμάσσουσες. Είναι και οι δυο πεσμένες μπρούμυτα. Έχεις και τις πλάτες των αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Τα’ χεις κάνει και πλακάκια με τους σαλαφιστές και τους τρομοκράτες του ισλαμικού Χαλιφάτου. Σε σηκώνει να μπαινοβγαίνεις στις χώρες αυτές και να σφάζεις Κούρδους “τρομοκράτες”. Και εδώ το κάνεις χωρίς να πληρώνεις τελωνείο. Ας είναι καλά οι δυτικοί σου πάτρωνες.
Στο σημείο αυτό θα ομολογήσω μια προσωπική γνώμη. Είμαι από αυτούς που πάντα ήθελα να εισβάλεις μέσα στη Συρία και στο Ιράκ. Σε χειροκροτώ για αυτό και το εννοώ. Προχώρα, Ταγίπ εφέντη. Όσο πιο βαθιά τόσο πιο καλά. Πάρε το Χαλέπι, πάρε τη Μοσούλη, πάρε και το Κιρκούκ. “Δικά” σου δεν ήταν κάποτε και κάποιοι μπαμπέσηδες σου τα πήραν; Και αν θες, ρώτα και τους νέους σου συμμάχους, τους Ισραηλινούς, να σου πουν πως μπήκαν και πως βγήκαν από τον Λίβανο. Ή τους Αμερικανούς πως βγήκαν από το Βιετνάμ. Ή πως μάχονται να βγουν από το Αφγανιστάν (τον ποιο μακρόχρονο πόλεμο στη ιστορία τους) και από το Ιράκ.

Αυτά τα τελευταία δεν στα λέω για να σε προβληματίσω ή να σε “τρομοκρατήσω”. Μα είναι δυνατό να μπορείς να τρομοκρατηθείς εσύ, ή να μπορεί να γίνει σύγκριση με αυτούς και τη δική σου Μπουγιούκ (Μεγάλη) Τουρκία και τα ακαταμάχητά σου Μεχμετζίκ; Στο λέω για να τους αποδείξεις και αυτούς πως “άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη!” Εδώ έχεις την ευκαιρία να αποδείξεις σε όλο τον κόσμο πως είσαι άξιος κληρονόμος του Οσμαλνικού Χαλιφάτου των προγόνων σου (γνωστού στη Δύση ως Οθωμανική Αυτοκρατορία). Μιλάς συνεχώς για μια “και πάλι Μεγάλη Τουρκία”. Ιδού η Ρόδος.
Έχει ανοίξει η τύχη σου στη Συρία και το Ιράκ, Ταγίπ. Άρπαξέ την και δάμασέ την όπως ακριβώς συμβουλεύει ο Μακιαβέλι. Ξέρω πως δεν θα την αφήσεις να σου ξεφύγει. Και πάλι σε χειροκροτώ. Και ελπίζω να μην σε παρασύρουν την τελευταία στιγμή κάποιες σειρήνες που δεν τα βλέπουν όπως εσύ. Δεν τα βλέπουν γιατί είναι κοντόφθαλμοι. Δεν έχουν οράματα. Δεν ξέρουν για το μεγαλείο του πάλαι ποτέ Οσμαλνικού Χαλιφάτου, που οσονούπω θα αναστήσεις.
Όμως Ταγίπ, το άνοιγμα των συνόρων σου με την ΕΕ και το πλημμύρισμα της με πρόσφυγες είναι “άλλου παπά ευαγγέλιο”, όπως λέμε εμείς οι άπιστοι, αν μου το επιτρέπεις. Εδώ θα πληρώσεις τελωνείο. Και μάλιστα εκεί που σε πονά και που δεν μπορείς να θεραπεύσεις. Στην οικονομία. Αυτή πάει κατά διαβόλου και το γνωρίζεις. Το πρόβλημα σου, Ταγίπ, σήμερα, δεν είναι ούτε οι “τρομοκράτες”, ούτε οι “πραξικοπηματίες”, ούτε οι Κούρδοι. Είναι η Λίρα σου που κατρακυλά ασταμάτητα.
Πριν λίγους μήνες και προτού η πιστωτική ικανότητα της χώρας σου χαρακτηριστεί ως “junk” από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, με 2,94 λίρες αγόραζες ένα δολάριο. Τώρα χρειάζονται 3,4 λίρες. Και περίμενε να δεις τι θα γίνει όταν τον Δεκέμβριο η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (ΑΟΤ) θα ανεβάσει ξανά το επιτόκιο, όπως αναμένεται. Ξέρεις πολύ καλά πως είναι η οικονομία που σε ανέβασε. Αυτή θα σε κατεβάσει.
Από που να αρχίσει κανείς; Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Κατά αρχάς να πούμε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2016 κυμαίνεται κάτω από το 3% και βρίσκεται σε καθοδική πορεία- όχι αρκετός για τα έργα και οράματά σου και για το “τάισμα” των αυλικών σου. Τους παλιούς ρυθμούς των 8-10% -αυτούς που σε ανέβασαν -δεν πρόκειται να τους ξαναδείς. Οι λόγοι είναι πολλοί, κάποιοι ανεξάρτητοι από εσένα και άλλοι, ίσως οι περισσότεροι, άμεσα συνδεδεμένοι μαζί σου και τα ισλαμιστικά-ιμπεριαλιστικά σου οράματα.
Οι ρυθμοί 8-10% προέκυψαν από ξένες επενδύσεις, και από το “μαύρο” συνάλλαγμα που έρεε άφθονο στη χώρα σου, ως “αναπτυσσόμενη οικονομία”. Τότε έδειχνες ένα άλλο πρόσωπο στο διεθνές κεφάλαιο που αναζητούσε πολιτική σταθερότητα, κράτος δικαίου, εκδημοκρατισμό, σταθερή πορεία προς την ΕΕ και συμπόρευση με την Ατλαντική Δύση.
Τότε έκανες όλες τις σωστές κινήσεις, έδινες τις κατάλληλες υποσχέσεις και έπαιρνες το πράσινο φως από το διεθνές κεφάλαιο. Η Ουάσιγκτον σε εξυμνούσε και σε υποστήριζε ως το “μοντέλο” που αναζητούσε για τον “εκδημοκρατισμό” του μη δυτικού κόσμου, ιδιαίτερα του Αραβικού. Επιπλέον, τα χαμηλά επιτόκια της ΑΟΤ ενθάρρυναν τις επενδύσεις στη χώρα σου.
Είχες όμως και ένα ακόμη πλεονέκτημα, Ταγίπ, που ήταν και το μυστικό σου όπλο. Το “μαύρο” ή επί το ακριβέστερο, το “πράσινο”, δηλ. το ισλαμικό χρήμα. Αυτό είχε αρχίσει να ρέει στην Τουρκία επί πρωθυπουργίας του μακαρίτη Οζάλ (σκάνδαλο Rabitat), συνεχίστηκε με τον ισλαμιστή μέντορά σου τον Ν. Ερμπακάν και, το οποίο επί των ήμερων σου, άρχισε να ρέει ασταμάτητα. Κάθε χρόνο από τα σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια της εξουσίας σου, από 15 μέχρι 30, ίσως και περισσότερα δις δολάρια έμπαιναν παράνομα στη χώρα από τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, χωρίς να καταγράφονται στους επίσημους ισολογισμούς του κράτους, παρά μόνο κάτω από τη στήλη “Διάφορα”.
Με αυτά τα “μαυροπράσινα” δις τροφοδοτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια η πολυτελής ανάπτυξη γης και πολυτελών κατοικιών, με ντηβέλοπερς τους συνεργάτες και το σόι σου. Είναι με αυτά τα “μαυροπράσινα” δις που γιγαντώθηκε η διαφθορά στον κομματικό και οικογενειακό σου περίγυρο. Τον πάλαι ποτέ φίλο και πνευματικό σου Γκουλέν Χότζια, χωρίς την ενεργή βοήθεια του οποίου δεν θα ξεδόντιαζες τους Κεμαλιστές, δεν τον κυνηγάς γιατί είναι “τρομοκράτης” και “πραξικοπηματίας”. Τον κυνηγάς διότι αποκάλυψε πόσο διεφθαρμένος είσαι. Ξέρεις τι λένε για το ψάρι, Ταγίπ.
Για να μην μακρυλογώ και να σε κουράζω, συνοπτικά σου υπενθυμίζω πως τους τελευταίους 14 μήνες, πέρα από την κατρακύλα της Λίρας, ο τουρισμός έπεσε πάνω από το 30% -χάθηκαν περίπου 8.5 δις δολάρια. Το καμάρι σου, οι Τουρκικές Αερογραμμές- που όπως και εσύ θέλουν να “φάνε” τον κόσμο, μόλις ανακοίνωσαν πως βάζουν στην ναφθαλίνη 25 αεροπλάνα. Οι ιδιωτικές εταιρείες της χώρας έχασαν πάνω από 25 δις δολάρια και χρωστούν σε ξένους πάνω από 200! Με το δολάριο να ανεβαίνει άντε να τα ξεπληρώσουν.
Άσε το τι γίνεται με την Κεντρική σου Τράπεζα που τρέχει αλλά δεν προλαμβαίνει. Ο πληθωρισμός και η ανεργία είναι σε διψήφιο αριθμό και σε ανοδική πορεία. Και μη σε παραμυθιάζουν οι συκοφάντες σου πως όλα αυτά είναι “παροδικά” φαινόμενα- πως συμβαίνουν και σε άλλες αναπτυσσόμενες οικονομίες- και πως με τον “μπίζνεσμαν” Τράμπ στην εξουσία στις ΗΠΑ τα πράγματα θα αλλάξουν από τον Γενάρη.
Συνέχισε την πορεία σου, Ταγίπ. Βρίσε ξανά το Ευρωκοινοβούλιο επειδή πέρασε πρόσφατα ένα ανώδυνο ψήφισμα (479-37) για το πάγωμα των σχέσεων της χώρας σου με την ΕΕ. Όμως μη μείνεις στα λόγια. Κατάθεσε και αίτηση για την ένταξη της Τουρκίας στην ομάδα της Σανγκάης. Κίνα και Ρωσία σε περιμένουν με ανοικτές αγκάλες. Και συνέχισε να δολοφονείς Κούρδους στη χώρα σου, και βαθιά μέσα στη Συρία και στο Ιράκ.
Και πάνω από όλα, φέρε τα πάνω κάτω και άνοιξε τα σύνορα. Πλημμύρισε την Ευρώπη με τα πνευματικά σου αδέλφια, τους μουσουλμάνους, που κανονικά και όπως επιτάσσει το Κοράνι -και ως πιστός και ταπεινός μουσουλμάνος που είσαι- πρώτος εσύ πρέπει να τους φροντίζεις, χωρίς να παραπονιέσαι αφού η αμοιβή σε περιμένει στον Κήπο του Αλλάχ. Κάντο, λοιπόν, Ταγίπ. Προχώρα. Άνοιξε τα σύνορα. Για να καταλάβεις πραγματικά τι σημαίνει όταν η οικονομία μιας χώρας αρχίζει να ουρλιάζει. Κάντο, Ταγίπ, για να μάθεις μια και καλά πόσα απίδια χωρά ο σάκος- ο δικός σου και της χώρας σου.







http://www.defence-point.gr/


bn-qe466_turkey_j_20161010071748


του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Όταν πριν ένα χρόνο η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, όλοι περίμενα την αντίδραση της Μόσχας. Επίθεση στην Τουρκία, κάτι που αποτελούσε την παγίδα των Ατλαντιστών, με σκοπό να μπει το ΝΑΤΟ για τα καλά στην Ευρώπη, ούτως ώστε να ελέγχει τις χώρες που αποτελούν το μαλακό υπαγάστριο της Ρωσίας στην περιοχή.
Βέβαια αρκετοί νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ ήθελαν και σύγκρουση όπλων, κάτι που επιζητούσαν με μανία, για να διαλύσουν την οικονομία της Ρωσίας.

Όμως ο Β. Πούτιν δεν έπεσε στην παγίδα και άλλαξε το παγκόσμιο γεωπολιτικό παίγνιο υπέρ του, μπλοκάροντας τα σχέδια της Δύσης στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.
Έτσι με τις έξυπνες κινήσεις του ο Β. Πούτιν, έκανε από εχθρό »φίλο» την Τουρκία. Προς το παρόν βέβαια, καθώς η Μόσχα θέλει να εκμεταλλευθεί την δύσκολη οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία.
Έτσι λοιπόν με έξυπνο τακτικισμό, έβαλε στο τραπέζι την Άγκυρα και την έκανε να υποχωρήσει σε πολλά θέματα της Συρίας.
Πρόσφατο παράδειγμα το Χαλέπι. H εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Ζαχάροβα, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η Ρωσία δεν έκρυψε ποτέ ότι Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν στην Τουρκία με υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης της Συρίας, με στόχο την παράδοση του Χαλεπίου στις δυνάμεις του Άσαντ και τη Ρωσία.
Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε δημοσίευμα των Financial Times (FT) της Αγγλίας, που μιλούσε για μυστικές διαπραγματεύσεις που έγιναν στο έδαφος της Τουρκίας, η Ζαχάροβα είπε:
«Οι επαφές μας αυτές, έγιναν θέμα από ορισμένους δημοσιογράφους της Δύσης. Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι γίνονται τέτοιες συναντήσεις στο έδαφος της Τουρκίας. Αυτό είναι περίεργο, γιατί εμείς ποτέ δεν κρύψαμε αυτές τις επαφές. Είπαμε μάλιστα, ότι αυτές πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα«.
Ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης της Συρίας, μιλώντας στους Financial Times, δήλωσε:

«Οι Ρώσοι και οι Τούρκοι μιλάνε μαζί μας, χωρίς την παρουσία των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον έμεινε εντελώς έξω από το παιχνίδι τη φορά αυτή και δεν γνωρίζει καν τι είναι σε εξέλιξη«.
Και εδώ είναι το κλειδί της υπόθεσης. Οι Ρώσοι βγάζουν εκτός παιχνιδιού τις ΗΠΑ από την Συρία και εκμεταλλεύονται την δύσκολη συγκυρία της Τουρκίας.
Η οικονομία της Άγκυρας βρίσκεται πλέον στο σημείο μηδέν. Σημαντική είναι και η ανάλυση του Κρίστιαν Μπράκελ επικεφαλής του πολιτικού Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ που πρόσκειται στο κόμμα των Πρασίνων.
Κατά την άποψή του, η εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία κυρίως για οικονομικούς λόγους. Μιλώντας στην Deutsche Welle ανέφερε ότι «η ανθούσα τουρκική οικονομία που ήταν το στήριγμα του κυβερνώντος κόμματος AKP ταλαντεύεται πολύ το τελευταίο διάστημα». Το περασμένο φθινόπωρο ο Οίκος Moody´s κατέταξε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας στην κατώτατη βαθμίδα ενώ η τουρκική λίρα βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση.
Σε σχέση με τον περασμένο χρόνο έχασε το 20% της αξίας της. Μια από τις κρυφές επιθυμίες του Μπιναλί Γιλντιρίμ ήταν να κλείσει εμπορικές συμφωνίες με την Ρωσία σε τουρκικό νόμισμα. Στη θεωρία πρόκειται για μια πολύ καλή ιδέα αλλά όπως υποστηρίζουν οικονομολόγοι όπως ο Ντενίζ Τσιτσέκ, ο οποίος εργάζεται στην QN Finansbank με έδρα την Κωνσταντινούπολη: «Φυσικά και θα ήταν ιδανικό να κλείνονται συμφωνίες σε εθνικά νομίσματα.
Πρέπει όμως να γνωρίζει κανείς ότι οι μέχρι σήμερα συμφωνίες κλείστηκαν σε ξένο νόμισμα διότι η εμπιστοσύνη απέναντι στη λίρα είναι πολύ χαμηλή. Υπό τις σημερινές συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν επενδυτές που να κλείσουν συμφωνίες σε τουρκική λίρα». Πέρα όμως από το οικονομικό επίπεδο, οι δυο χώρες θέλουν να στείλουν και ένα πολιτικό μήνυμα στη Δύση, ότι δηλαδή υπάρχουν και άλλοι εταίροι για συνεργασία εκτός από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Και πάλι οι Ρώσοι βγάζουν knockout τις ΗΠΑ σε οικονομικό επίπεδο. Έτσι εκμεταλλεύεται τον γονυπετή Ρ. Τ Ερντογάν και αλλάζει τα δεδομένα στην Μ. Ανατολή.

Είναι τόσο δύσκολη η θέση του Ερνοτγάν, όπου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, τις πρωινές ώρες σήμερα, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, ανατινάχτηκε πάνω σε μονάδα Τούρκων αλεξιπτωτιστών της Ταξιαρχίας της Καισάρειας, που έχει μεταβεί και επιχειρεί στην Αλ Μπαμπ.
Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας και τραυματίστηκαν άλλοι έξι αλεξιπτωτιστές.
Με λίγα λόγια ο Πούτιν μόνο παίρνει από την Τουρκία. Ο Πούτιν μπορεί να ελέγχει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, είτε γνωρίζοντας εκ των προτέρων δια μέσω των μυστικών υπηρεσιών του είτε διοργανώνοντας τα ο ίδιος δια μέσω των Κούρδων, αριστεριστών – από τους οποίους βρίθει η Τουρκία- είτε δια μέσω άλλων πιο εξελιγμένων τρόπων. Γιαυτό και υπέγραψε για την επιστροφή των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία, ποτέ δεν αναλάμβανε την ευθύνη να πέσουν οι Ρωσοι τουρίστες θύματα τρομοκρατίας μετά την υπογραφή του για την επιστροφή τους.
Έτοιμος να φυλακίσει ΝΑΤΟϊκούς ο Ερντογάν 
Οι διώξεις των στρατιωτικών για συμμετοχή στο αποτυχυμένο πραξικόπημα, κατά τον Ερντογάν, αγγίζουν και Τούρκους αξιωματικούς στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα τους ζητά να επιστρέψουν και στη συνέχεια να τους φυλακίσει.
Ο Τούρκος Πρόεδρος τους αποκαλεί «τρομοκράτες στρατιώτες». Και δεν εννοεί μόνο όσους συνέλαβε και φυλάκισε από τότε που εκδηλώθηκε το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο Ιούλιο. Η κατηγορία αφορά και υψηλόβαθμους τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ή στο Μονς, στα ανώτατα στρατηγεία των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης.
Ο υψηλόβαθμος αμερικανός στρατηγός του ΝΑΤΟ Curtis Scaparrotti, δ’ηλωσε πως περίπου 150 άτομα τουρκικής καταγωγής που βρίσκονται υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ, έχουν τεθεί υπό κράτηση, ή έχουν ανακληθεί από την συμμαχία.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν πιστεύει πως είχαν εμπλακεί στο πραξικόπημα, η απάντησή του ήταν »Όχι». Επίσης δήλωσε πως ανησυχεί για τους ανθρώπους που εργάζονταν στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως ήδη έχει θέσει το θέμα στον Τούρκο αρχηγό ΓΕΑ.
Τέλος, ο Scaparrotti, δήλωση πως οι εκκαθαρίσεις ήταν αισθητές για την Συμμαχία.
Ο Ταγίπ θα χρησιμεύσει ως χρηματοδότης των Ρώσων είτε μέσω της αγοράς αερίου για εγχώριες ανάγκες, είτε ως ενεργειακός κόμβος για το εξαγώγιμο ρωσικό αέριο, είτε πληρώνοντας αδρά για ρωσικές επενδύσεις όπως πυρηνικοί σταθμοί κ.α.
Ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατο να βασιστεί ο Πούτιν σε συμφωνία με τον Ρ. Τ. Ερντογάν.
Η Ιστορία είναι ανοικτή. Ένα μόνο μπορεί να ειπωθεί για την περίπτωση των Ρωσοτουρκικών σχέσεων, με υψηλή πιθανότητα να προκύψει: είναι τόσο διαφορετικά τα γεωπολιτικά συμφέροντα των δύο χωρών που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από μια αργή επανάληψη της οικονομικής συνεργασίας.








www.pentapostagma.gr

Γιατι ο Τραμπ επέλεξε τον Στρατηγό Κέλι για το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας;







Ειναι πολλά τα ερωτηματικά πίσω απο τις επιλογές του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ όσο αφορα τους στρατηγούς που θέλει να τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. 

Ο Τραμπ επέλεξε τον στρατηγό ε.α. Τζον Κέλι (Retired Marine Corps General John Kelly), 66, για υπουργό της Εσωτερικής Ασφάλειας, το υπουργείο που επιβλέπει τη μετανάστευση. Ο Κέλι, ο τρίτος στρατηγός ε.α. που έχει διορίσει ο Τραμπ σε υψηλό αξίωμα, είπε στο Κογκρέσο πέρυσι ότι η έλλειψη ασφάλειας στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αποτελούσε απειλή για τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του ο Τραμπ μιλούσε σκληρά για την απέλαση όλων των παρανόμων μεταναστών στις ΗΠΑ, που υπολογίζονται στα 11 εκατομμύρια, και για την οικοδόμηση ενός τοίχου κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. Αλλά από την εκλογική του νίκη χρησιμοποιεί ηπιότερες δηλώσεις για απελάσεις και έχει αναφερθεί σε ορισμένους παράνομους μετανάστες ως "υπέροχους ανθρώπους".

Ο Κέλι θα συνεργαστεί παράλληλα με τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζεφ Σέσιονς, την επιλογή του Τραμπ για γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο οποίος αποτελεί κύριο εκφραστή της άποψης ανάληψης δραστικών μέτρων αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Εαν επιβεβαιώθει από τη Γερουσία, ο Κέλι θα ευθύνεται για την ασφάλεια συνόρων εναντίον παράνομων μεταναστών, την προστασία του προέδρου, θα διαχειρίζεται φυσικές καταστροφές και θα συντονίζει τις υπηρεσίες πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας. 

Όπως και ο Trump, ο Kelly εχει ισχυρές απόψεις σχετικά με την παράνομη μετανάστευση. Ο Στρατηγός τεσσάρων αστέρων δήλωσε σε επιτροπή του Κογκρέσου πέρυσι ότι η έλλειψη ασφάλειας στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού αντιπροσωπεύει απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Πρώην επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης του στρατού, ο Kelly ήταν υπεύθυνος για τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ και στις σχέσεις με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ήταν υπερ της συνέχισης της λειτουργίας της αμερικανικής στρατιωτικής φυλακής στον Κόλπο του Γκουαντάναμο της Κούβας.

Ο Kelly, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε πολεμώντας κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αποσύρθηκε τον Ιανουάριο μετά από μια 45-ετή στρατιωτική σταδιοδρομία. Το CBS ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Trump θα διορίσει τον Kelly στη θέση, που θα σημαίενιε οτι θα ειναι υπεύθυνος για περισσότερους από 240.000 εργαζόμενους. Στους εργαζομένους συμπεριλαμβάνονται πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και της υπηρεσίας για την Ασφάλεια των συνόρων καθώς και απο τον οργανισμό που εγκρίνει τους πρόσφυγες για επανεγκατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

O Στρατηγός Kelly θα είναι ο τρίτος απόστρατος στρατηγός σε μια ανώτερη θέση στο υπουργικό συμβούλιο του Trump, αντικατοπτρίζοντας την άνεση του εκλεγέντος Προέδρου να τοποθετεί άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων σε σημαντικές θέσεις για την εθνική ασφάλεια.
Τόσο πολύ κάνει εντύπωση το συγκεκριμενο γεγονός που αρθρογράφος του New Yorker σε tweet αναρωτιέται πόσους στρατηγούς χρειάζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να γίνει Χούντα; 





http://www.onalert.gr/

Ο Γ’ Παγκόσμιος ήρθε! Το σενάριο (ΒΙΝΤΕΟ)



timthumb



Φαίνεται πως έρχονται νέες μάχες με την Ελλάδα να είναι προ τον πυλών.
Τα στρατεύματα που εμπλέκονται είναι:
Ελλάδα: 276,000 στρατιώτες , 150 Jets , 670 τεθωρακισμένα, 900 TOMP/TOMA
Σερβία: 69,000 στρατιώτες , 20 Jets , 150 τεθωρακισμένα , 300 TOMP/TOMA
Αλβανία – Κόσοβο: 42,000 στρατιώτες, 12 Jets , 30 τεθωρακισμένα , 100 TOMP/TOMA
FYROM: 5,000 στρατιώτες , 0 Jets , 4 τεθωρακισμένα , 45 TOMP/TOMA
Βουλγαρία: 50,000 στρατιώτες, 15 Jets , 112 τεθωρακισμένα , 200 TOMP/TOMA
Το σενάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο:











http://www.makeleio.gr/



ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Μαξίμου από ΚΡΥΦΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ! ΠΕΦΤΕΙ, βγαίνει AΠΟΨΕ για ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ και πάει για ΕΚΛΟΓΕΣ!




ale
Γράφει η Μπέττυ Γιάννα 
Eίδε τα ζόρια ο Τσίπρας με τις δημοσκοπήσεις και αποφάσισε να κάνει διάγγελμα στις 21.00 για να μας ενημερώσει για το τι έχει «πετύχει» μέχρι τώρα και τι «καλό» εξασφάλισε στο eurogroup. Μα ποιους νομίζει ότι κοροιδεύει πλέον; Ο λαουτζίκος Αλέξη ξύπνησε και δεν μασάει πλέον από τις ψευτο – υποσχέσεις και τις κωλοτούμπες σου.
Η ψαλίδα με τον Κυριάκο έχει ανοίξει δραματικά, οι εθνικιστές Χρυσαυγίτες «βλέπουν» θέση αντιπολίτευσης στη Βουλή και στο Μαξίμου επικρατεί πανικός από κρυφές δημοσκοπήσεις που για ευνόητους λόγους δεν βγαίνουν στον «αέρα».
Θα βγει να μας πει για μέτρα που θα πάρει υπέρ των αδυνάτων;Aφού ακόμη και στο χρέος – καραμέλα το έκανε πια – τα έκανε μούσκεμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει μπόνους στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, πιθανόν κι άλλα ευνοϊκά μέτρα! Παπαρούνες μάντολες και τυράκια για ανίδεους.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα «στέκια» των πολιτικών συντακτών  όλοι μιλούν για προεκλογικές αναγγελίες.
Πάμε φουλ για εκλογές μετά τα Χριστούγεννα; Έτσι όπως πάει το πράγμα μάλλον θα οδηγηθούμε για μια ακόμη φορά στις κάλπες. Εκλογές ή δημοψήφισμα πάλι για να κάνουμε ακόμη μία κωλοτούμπα;
Δεν είναι μακριά το σκοτάδι Αλέξη… Κλείσε τα μάτια να το δεις!




http://www.makeleio.gr/

ΒΟΜΒΑ! Έρχεται ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ...




Yπέρ μιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές και βγει πρώτο κόμμα η παράταξη του

Ο κ. Φορτσάκης, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι "αν ο ΣΥΡΙΖΑ δείξει διάθεση μεταρρυθμίσεων", τότε θα ήταν φρόνιμο να υπάρξει μια συνεργασία, με τη ΝΔ ως πρώτο κόμμα. 
Επιπλέον, τόνισε: "Μακάρι η κυβέρνηση να βάλει μυαλό και να αποφύγουμε τις εκλογές, θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει όσα λέει και χωρίς χρονοτριβή θα κάνει ως πρωθυπουργός μεταρρυθμίσεις", υπογράμμισε ο κ. Φορτσάκης, πηγαίνοντας ενάντια στη γραμμή που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί πρόωρων εκλογών, αλλά και εκφράζοντας αμφιβολία αν ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις που προαναγγέλει. 
"Δεν είναι ώρα για τσακωμούς. Το καράβι βρίσκεται κάτω από το νερό. Η κυβέρνηση διολισθαίνει σε νέα μέτρα πιο σκληρά με αποτέλεσμα η περίφημη διαπραγμάτευση να μην υφίσταται καν. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup είναι θετικά αλλά δεν προσφέρουν σε βάθος ετών παρά μόνο είκοσι μονάδες στο ΑΕΠ στα επόμενα 50 χρόνια στην ελάφρυνση του χρέους", πρόσθεσε. 





voice news

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ! Πώς ΓΟΝΑΤΙΣΕ τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ και "ΕΔΙΩΞΕ" τις ΗΠΑ...


Μέσα σε ένα χρόνο οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών. Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού πέρυσι τον Νοέμβριο, η Δύση περίμενε με κομμένη την ανάσα την εκδίκηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα χτύπημα στη γείτονα, ώστε να βρει αφορμή το ΝΑΤΟ να εισχωρήσει περισσότερο στην Ευρώπη. 
Ο Πούτιν, όμως, όχι μόνο δεν εξαπέλυσε επίθεση, αλλά κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει τον Ρ.Τ. από εχθρό, "φίλο" και να τον έχει στο χέρι. 
Εκμεταλλευόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Τουρκίας, προσφέρει συμφωνίες και αναγκάζει τον Ερντογάν να υποχωρήσει σε θέματα που αφορούν το μέτωπο της Συρίας και να "εκδιώξει" τις ΗΠΑ από την περιοχή. 
Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν στην Τουρκία με υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης της Συρία, κάτι που η Ρωσία ποτέ δεν έκρυψε και φανερώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν μείνει έξω από το παιχνίδι και Ρωσία-Τουρκία μιλάνε μεταξύ τους.
Όχι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και σε οικονομικό οι ΗΠΑ έχουν "εξοριστεί" από τη Τουρκία και η μόνη σωτηρία για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας, είναι η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, αφού ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επθυμεί διακαώς να συναφθούν συμφωνίες με την ανατολική υπερδύναμη, σε τουρκική λίρα. 
Επιπλέον, μη ξεχνάμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν αυτός που προειδοποίησε τον περασμένο Ιούλιο τον Τούρκο ομόλογο του για την απόπειρα δολοφονίας του στην προσπάθεια του πραξικοπήματος. 
Είτε χρησιμοποιώντας πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες, είτε με εξελιγμένος τεχνολογικούς τρόπους, ο Πούτιν ξέρει τι συμβαίνει στη Τουρκία και κρατάει τη χώρα στα χέρια του. 
Ο Ερντογάν βρίσκεται "¨γονυπετής" και τρέμει μην χάσει την εύνοια του Ρώσου προέδρου. Τελευταίο περιστατικό ήταν με τις δηλώσεις που έκανε ο ηγέτης της Τουρκίας για την επιχείρηση "Ευφράτη" στη Συρία, με σκοπό την ανατροπή του Άσαντ, δηλώσεις που πήρε αμέσως πίσω όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και την απογοήτευση του.





voice news

Οι τούρκοι ζητούν Ελληνικά νησιά και ο ΟΥΡΑΝΟΣ τους πήρε ήδη πίσω την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Τα μεγάλα γεγονότα πρώτα σφραγίζονται στον ΟΥΡΑΝΟ και μετά πραγματοποιούνται .
«Τρεις εβδομάδες πριν κοιμηθεί ο Αγ.Παΐσιος, μου είπε για την Μεγάλη Ελλάδα και το τέλος της Τουρκίας. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες για εθνικούς λόγους!» Γέρων Χριστόδουλος Ηγούμενος Κουτλουμουσίου archangelosmichail.gr/
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ! Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μοσχομυρίζει τα βράδια εδώ και ένα χρόνο.
«Τούρκος επιστήμονας
– Ρωμιέ Κώστα, ούτε τρελοί είστε αλλά και ούτε ξέρεται κανένα μυστικό γιατί το μυστικό το ξέρω εγώ και να το πεις με τον τρόπο σου στους Έλληνες.
– Την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ήδη την ¨χάσαμε¨ .
– Τα βράδια που περπατώ γύρω από αυτήν και όχι μόνο εγώ , η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μοσχομυρίζει θυμίαμα σαν αυτό που καίτε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
– την πρώτη φορά που το αισθάνθηκα έντονα και το σημείωσα ήταν πέρσι στις 13 Ιανουαρίου το βράδυ.
Συγκλονίστηκα- συγκινήθηκα- ανατρίχιασα.
Στις 13 Ιανουαρίου του 2015 έγινε η Αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη» http://www.pentapostagma.gr/ 31 Μαρτίου 2016
Η διεθνής γεωπολιτική επικαιρότητα των τελευταίων 24ωρων τρέχει την Ιστορική μας μοίρα με ταχύτητα προς τα μπροστά, ενώ το κισμέτ των τούρκων έχει θολώσει το μυαλό τους και δεν ξέρουν τι κάνουν.
Το ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ σε πλήρη ανάπτυξη.
¨Κάποιος Άλλος αδερφέ, κυβερνάει το σύμπαν και όχι οι μεγάλοι του κόσμου τούτου…¨
Άγιος Λουκάς Κριμαίας.
Ακριβώς γιατί το σχέδιο του ΘΕΟΥ είναι με το μέρος των μικρών και αδικημένων και όχι των ισχυρών.
Δεν μας φτάνουν τα δικά μας βάσανα έχουμε και τα όνειρα των ταλαίπωρων γειτόνων Τούρκων.
«ΦΟΒΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ SHOW ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 18 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ
Οι Τούρκοι πανικόβλητοι αγοράζουν δολάρια και οι επενδυτές αποσύρουν τα χρήματά τους από την Τουρκία – Αγνόησαν παντελώς τον Ρ.Τ.Ερντογάν»pronews.gr/portal
«Τούρκος βουλευτής: Θα υψώσω στα νησιά την τουρκική σημαία και θα στείλω την Ελληνική πίσω με κούριερ»triklopodia.gr/
Tουρκική αντιπολίτευση: «Θα πάμε οι ίδιοι στα νησιά του Αιγαίου για να κατεβάσουμε την Ελληνική Σημαία και να ανεβάσουμε την τουρκική»! http://www.pronews.gr/portal
Οι τούρκοι έπαιξαν με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και άνοιξαν το καπάκι των γεωπολιτικών και εθνολογικών προβλημάτων τους.
ΚΑΙ το άνοιξαν… για να γίνει το ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ.
Που να ξέρουν οι κακόμοιροι ότι οι κλειδοκράτορες- αυτοκράτορες της Κωνσταντινούπολης Άγιος Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη ¨σφύριξαν¨ ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ για τους αγαρηνούς…
Ο αρχιτέκτονας και ο σχεδιαστής της Κωνσταντινούπολης τώρα που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου δεν μπορεί να μείνει με ¨σταυρωμένα χέριᨨ
¨Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη η μητέρα αυτού απαρτίζουν το κατεξοχήν γεωπολιτικό δίδυμο της Παγκόσμιας ιστορικής ανατροπής , όχι μόνο για την απελθούσα ιστορία αλλά κυρίως για τις δικές μας ημέρες.
Πόσες μεταγενέστερες αυτών Αυτοκρατορίες-Δυνάστες και Τύραννοι προσπάθησαν να τους μιμηθούνε ακόμη και μέχρι σήμερα, όλες όμως γκρεμίζονται στα τάρταρα της παραφροσύνης και του εωσφορικού εγωισμού τους και αυτό γίνεται κατεξοχήν γιατί δεν αναγνώρισαν το Μυστήριο του Ζωοποιού Σταυρού και το Παγκόσμιο Γεγονός της Ανάστασης και Ανάληψης του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Με μία απλή κίνηση και ευλογημένη πορεία μεταφοράς της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας στο μεταίχμιο δυο ηπείρων-μέχρι και σήμερα γεωπολιτικών πόλων, τίναξαν τότε στον αέρα το παγκόσμιο μυστήριο της ανομίας που ήδη ενεργούσε και θεμελίωσαν Κρατική Υπόσταση πνευματικής Αυτοκρατορίας, όπου στο διάβα των αιώνων αυτή ¨χώνεψε¨ με συναλληλία, ισοτιμία και σεβασμό λαούς, φυλές και γλώσσες δια του Μυστηρίου της ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%b1-2
Βιώνουμε αποκαλυπτικές μέρες . Από την μία η Τουρκία έχει πάρει φωτιά από άκρον σε άκρον , ανοίγοντας συνέχεια μέτωπα μέσα και έξω ζώντας στον χώρο του παραλογισμού.
«Παράξενα πράγματα που μου φέρνουν στην θύμηση έντονα μια μαρτυρία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που μου μεταφέρθηκε με τον μακαρίτη ιστορικό , πολιτικό και συγγραφέα Νικόλαο Μάρτη με τον οποίο ο ΟΣΙΟΣ Γέροντας συνδεόταν στενά .
Μια ημέρα συνεργασίας με τον δεύτερο σε ιστορικά θέματα που αφορούσαν την πλαστογράφηση της ονομασίας της Μακεδονίας μας και στην έκδηλη αγωνία του κ. Νικόλαου Μάρτη που πάει γενικά η κατάσταση… μου είπε
-Κώστα, γιατί μου είπε ο Γέροντας Παίσιος;
– Όταν ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ μπει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τελειώνουν όλα και ξεκινούν όλα.» orthodoxia-ellhnismos.gr/ 13 Σεπτεμβρίου 2015
ΚΑΙ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ σύντομα θα μπει προς καταισχύνη των αντίχριστων δυνάμεων.
Με πίστη και ελπίδα




hellasforce

Άγιος μας έδωσε σημάδια χρονικής προσέγγισης! Τότε θα Συμβούν τα Γεγονότα!!


%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%83
Ο άγιος Κοσμάς Αιτωλός έχει προφητεύσει ότι «όλα θα γίνουν στον μεσασμό του ογδόου αιώνος».
Πρέπει να δούμε ποιος είναι ο όγδοος αιώνας. Παλαιοτέρα, αλλά και σύμφωνα με την Αποκάλυψη, αιώνας λογιζόταν η χιλιετία. Άρα ο Άγιος Κοσμάς εννοούσε ότι όλα θα γίνουν μεσασμό της ογδόης χιλιετίας και όγδοη χιλιετία είναι αυτή που ζούμε, διότι η μέτρηση των ετών λαμβανόταν με αρχή την κτίση του κόσμου. Για την αρίθμηση αυτή λαμβάνεται υπόψη η μετάφραση των εβδομήκοντα (70) Ιουδαίων, που όμως ήταν εβδομήντα δύο (72), διότι επιλέχθηκαν 6 ραβίνοι μεταφραστές από τις 12 φυλές του Ισραήλ (6Χ12=72), και οι εβδομήκοντα δύο απεφάνθησαν ότι ο κόσμος κτίσθηκε 5508 χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού. Οπότε σήμερα έχουμε 7524 από κτίσεως κόσμου (2016 μ.Χ. + 5508 π.Χ.), είμαστε ακριβώς στον μεσασμό του ογδόου αιώνος.
Προκύπτει όμως αστραπιαία ερώτημα λογικότατον. Εφόσον ο κόσμος κτίσθηκε το 5508 π.Χ. πως οι αρχαιολόγοι βρίσκουν αρχαιότητες χρονολογημένες παλαιότερα; Ποιος μας λέει ψέματα;
Απαντώ: Λένε οι εβδομήκοντα (70) Ιουδαίοι μεταφραστές, που ήταν εβδομήντα δύο (72), όσα ήταν και τα κομμάτια του καταπετάσματος που εσχίσθη στον Ναό του Σολομώντα, ότι ο κόσμος κτίσθηκε το 5508 π.Χ. Χρησιμοποιούν την λέξη «κτίσθηκε» και όχι «δημιουργήθηκε». Ο Δημιουργός μόνο μπορεί να δημιουργήσει, ο κτίστης κάνει «μερεμέτια» εκ των υστέρων από υπάρχοντα υλικά, τα υλικά του Δημιουργού. Οι κτίστες, που λέγονται και τέκτονες, όμως χρειάζονται και κάποιον που να τους κατευθύνει στην κατασκευή του νέου κόσμου, και αυτόν τον αποκαλούν Μέγα Αρχιτέκτων.
Να μη ξεχνάμε:
«Θάρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας. Γράψτε το για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω» .
Το 2017 γιορταζουν την ανάσταση του Κυρίου 16/4 ταυτόχρονα Ορθόδοξοι- Καθολικοί !!!





hellasforce

Αστραπές και βροντές Καμμένου: «Οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι, δεν κάνουμε πίσω – Μέλος συμμορίας ο Βαρουφάκης»


kammenos_evros_omilia
Νέο ισχυρό μήνυμα του ΥΠΑΜ στην Τουρκία – Τι είπε για τον Βαρουφάκη και το κρίσιμο βράδυ της διαπραγμάτευσης
Στυγνό δικτάτορα χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Πάνος Καμμένος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα όπως και τον Ερντογάν ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό», ανέφερε επίσης ότι γίνεται αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.
«Οι προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι λεκτικές», σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόσθεσε: «Οποιεσδήποτε κινήσεις γίνονται, με την έννοια της παραβίασης του εθνικού εναερίου χώρου μας και των υδάτων μας, αντιμετωπίζονται άμεσα».
«Το βράδυ, λοιπόν, μπορούνε οι Έλληνες να κοιμούνται ήσυχοι, γιατί κάποιοι ξαγρυπνούν. Αλλά οφείλουμε αυτό να τους το αναγνωρίσουμε», τόνισε ο κ.Καμμένος.
Τι είπε για Βαρουφάκη
«Ο Βαρουφάκης απεδείχθη στο τέλος, και εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, ότι ήταν με τη μεριά του Σόιμπλε και του Τόμσεν» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.
«Όταν μας είπε ότι θα αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να τον απομακρύνει και με παρέμβαση των ΗΠΑ, του Προέδρου Ομπάμα και του Προέδρου Ολάντ κατατέθηκε η δική μας πρόταση και μπήκαμε σε αυτόν τον συμβιβασμό, που πήραμε την έγκριση του ελληνικού λαού τον Σεπτέμβριο ήταν καθοριστικό το ποιοι ήταν με ποια πλευρά» σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό και του Προέδρου Ολάντ εν συνεχεία και έτσι προχώρησε η ανατροπή του σχεδίου Σόιμπλε. Ο Βαρουφάκης δεν μπορώ να πω ότι το έκανε αυτό γιατί ήταν μέλος μίας συμμορίας».
«Ο Τόμσεν και ο Σόιμπλε ήταν μία ομάδα από την αρχή και παραμένουν ομάδα. Βρήκαν Έλληνες συνεργούς, πρώτα τον Γιώργο Παπανδρέου με τη συγκεκριμένη πολιτική την οποία άσκησε και την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για να οδηγήσει τη χώρα εκεί που την οδήγησε. Και βεβαίως οι μεγάλοι κερδοσκόποι οι οποίοι κέρδισαν.
«Το βράδυ στις Κάννες, ο Σόρος κέρδισε πολλά δισεκατομμύρια, από τη σχέση ευρώ με δολάριο. Αυτοί οι κερδοσκόποι που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας μας είναι αυτοί που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σαν πυροκροτητές τα κράτη για να βγάζουν χρήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θα μπορούσε ο ΕΒΡΟΣ να καταληφθεί από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ;


ebros

Ένας Μελλοντικός Πολιτικός του…… ΥΠ.ΕΘ.Α ??


imagehandler_12__article
•ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΕ ΚΑΙ ΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
•ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
•ΌΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ SITES
•Είμαι πολίτης αυτής της Χώρας και αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου. Επειδή όμως φοράω και …στολή, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να μην αναφέρω το όνομά μου. Έτσι, όσοι απεχθάνεστε να διαβάζετε ανυπόγραφα κείμενα, παρακαλώ μη συνεχίζετε την ανάγνωση.
•Νομίζω, ότι για μια ακόμη φορά θα πρέπει να προασπίσουμε τη λογική αλλά και τη μνήμη μας !
•Υπάρχει πολιτικός (δημαγωγός κατά κάποιους), ο οποίος δημόσια μιλούσε για το αγεφύρωτο- δυσθεώρητο χάσμα με τους αριστερούς, δήλωνε, ότι ποτέ του δεν έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ αλλά, πριν μερικά χρόνια, προέτρεπε δημόσια τον κόσμο να ψηφίσει έναν περιφ/άρχη υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, επειδή ίσως τον είχε πάρει τηλέφωνο ? Ίσως με ένα τηλεφώνημα γεφυρώθηκε το δυσθεώρητο χάσμα ??
•Υπάρχει πολιτικός (δημαγωγός κατά κάποιους), ο οποίος δημόσια μιλούσε για το μεγαλείο της ελληνική οικογένειας, τις βαθιές αρχαιοελληνικές ρίζες της, τα πατροπαράδοτα οικογενειακά έθιμα, και ταυτόχρονα, αν και παντρεμένος, «γκάστρωσε» την παντρεμένη με παιδιά γειτόνισσα ? (Και άλλοι ίσως τα έκαναν αυτά, αλλά αυτοί μάλλον δεν ήταν Φαρισαίοι υποκριτές να «εξυμνούν» δημόσια την ελληνική οικογένεια ?!)
•Υπάρχει πολιτικός, ο οποίος (όταν είδε τι συνέβη στο κ.Δημ. Καμμένο – έγινε Υπουργός για κάποιες …ώρες), αμέσως καταδίκασε όλα τα βιβλία εναντίον των Εβραίων και μάλιστα προσέλαβε …Εβραίο σκηνοθέτη για την ……περιοδεία της συζύγου του ?
•Υπάρχει πολιτικός ο οποίος, (σύμφωνα με φήμες του καφενείου), πήρε περίπου 400.000 ευρώ (η τότε ..ταρίφα?) για να αποστατήσει και να αλλάξει ..πολιτική παράταξη?
•Υπάρχει πολιτικός ο οποίος τώρα «γλύφει» αυτόν που νωρίτερα συνεχώς «έφτυνε» γελοιοποιώντας τον και χλευάζοντάς τον δημόσια ?
•Λέτε η μοίρα να μου επιφύλαξε να δω κάποιον από δ αύτους τους « πολιτικούς» στο μέλλον να υπηρετήσει και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να διακηρύττει το Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια ???
ΩΙΜΕ !!!!
•ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
•Διότι « Ο σιωπών, συναινεί»

•Σημ: Ξεχάσατε ποιοι σας έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις ?
• Ξεχάσατε ποιοι ρημάξανε τα Μετοχικά σας Ταμεία ?(PSI?). Για να γλεντάνε κάποιοι που είναι στις λίστες Λαγκάρντ, Φασιανί κ.λ.?
•Ξεχάσατε ποιοι αύξησαν τις κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη από το 2,44 στο 6 τοις εκατό ? και μάλιστα στο ακαθάριστο και όχι στο πληρωτέο ? (Ευτυχώς τώρα διορθώθηκε ).
• Ξεχάσατε τους μικριομολογιούχους ? Πήραν το εφ άπαξ και τους το «φάγανε»? Ήταν και πολλοί συνάδελφοι Στρατιωτικοί? Όταν οργανώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, πήγαν να τους συλλάβουν για ………σύσταση συμμορίας ?
Ξεχάσατε την εκπομπή του κ.Παπαδάκη? Είπε ο βουλευτής στην κοπέλλα, πίσω από τις κάμερες, ότι αν δεν έχει χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ του σπιτιού που κληρονόμησε στο χωριό τότε να το πουλήσει?(ΒΙΝΤΕΟ).
Τη 10ετία του ‘90 υπηρετούσες στον Έβρο και στα νησιά (οικογενειακώς), δούλευες όλη μέρα, νύχτα, Σαβ/κα, αργίες χωρίς να λαμβάνεις υπερωρίες και άκουγες στο ραδιάκι ότι οι υπάλληλοι του Υπουργ. Παιδείας θα αντιδράσουν δυναμικά, αν μετακινηθούν από το κέντρο μακριά στο ….Μαρούσι ?? Τώρα είσαι απόστρατος «Βετεράνος» και τον Ιανουάριο του 2013 σου επαναϋπολόγησαν και σου μείωσαν τη δεδουλευμένη σύνταξη αναδρομικά από τον ….Αυγουστο του 2012 ?
Δηλαδή «έφαγες στο κεφάλι» μείωση 40-45 τοις εκατό στη δεδουλευμένη σύνταξή σου και αναδρομικές κρατήσεις 6 μηνών ?? Σου έκαναν τη μείωση μερικοί από δ αύτους που είναι και στη λίστα Λαγκάρντ ??
ΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ !!
ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ?




hellasforce

Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ!Οι ΗΠΑ 'παγώνουν' τα F-35!Tι θα κάνει η ελληνική πλευρά...


Εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις έχουμε στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μας αλλά και της προμήθειας των F-35. 
Έγινε γνωστό πως ο επικεφαλής του τομέα προμηθειών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Φρανκ Κένταλ, τάχθηκε υπέρ τριετούς «παγώματος» των προμηθειών μαχητικών F-35 έως ότου ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του και με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο επικεφαλής του τομέα δοκιμών οπλικών συστημάτων του Πενταγώνου Μάικλ Γκίλμορ. Παράλληλα και το Ισραήλ δε βλέπει με καλό μάτι την έκδοση f-35 και προχωρά στην έκδοση F-35I.
Την ίδια στιγμή η ΠΑ θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των  F-16 Block 50 και F-16 Block 52+ σε F-16VIPER. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα αναβάθμισης σε BLOCK52+ADVANCED, με τη σταδιακή αναβάθμιση να γίνεται για λόγους οικονομικούς.
Το πρόβλημα είναι πως η αναβάθμιση αυτή, συνολικά, θα απορροφήσει πόρους πολλούς και δεν θα υφίσταται χρηματοδότηση για άλλους νευραλγικούς τομείς όπως είναι το Πολεμικό Ναυτικό.
Για το ΠΝ νούμερο ένα επιχειρησιακή ανάγκη και προτεραιότητα είναι ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ 200ΗΝ που εφόσον καθυστερήσει και επιπλέον χρόνια από εκσυγχρονισμός μέσης ζωής θα γίνει εκσυγχρονισμός τέλους ζωής





voice news

Οι Αρχηγοί Ελλάδας-Αιγύπτου στέλνουν μήνυμα στους ΑΠΕΝΑΝΤΙ!


image-10-768x576
Υπάρχει ανησυχία, υπάρχουν φοβίες αλλά να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και συμμαχίες! Η Ελλάδα μόνιμα είχε τον βραχνά που λέγεται Τουρκία, αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο καλές σχέσεις χώρες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Αυτές τις συμμαχίες πρέπει όχι μόνο να τις διατηρήσουμε,αλλά να τις ενδυναμώνουμε καθε μέρα.
Σήμερα η παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ στα πλοία Φ/Γ “TAHYA MISR” και Φ/Γ “ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ”, αντίστοιχα, έδειξαν ότι η συμμαχία με την Αίγυπτο βαδίζει σε καλό δρόμο.
Οι δύο Αρχηγοί παρακολούθησαν αντικείμενα της κοινής ελληνοαιγυπτιακής αεροναυτικής άσκησης “ΜΕΔΟΥΣΑ 3/16”, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Κρήτης.
Οι φωτογραφιες απο το ΓΕΕΘΑ.
image-09-768x576
image-06-768x576
image-10-768x576