Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Το φάντασμα της ΑΟΖ καταδιώκει την Τουρκία: Ο Ερντογάν, ο Πούτιν, ο Νετανιάχου και ο Άμος!


hartis_mesogeios
Του Θεόδωρου Καρυώτη
Μπορεί το φάντασμα της ΑΟΖ να καταδιώκει την Τουρκία, αλλά οι Έλληνες θιασώτες της υφαλοκρηπίδας συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις τουρκικές θέσεις και να ομιλούν και αυτοί για την υφαλοκρηπίδα αγνοώντας, επιδεικτικά, την αξία της ΑΟΖ.
Είναι γνωστό, πλέον, σε όλους ότι η Τουρκία θεωρεί την έννοια της ΑΟΖ ως τον μεγαλύτερο εχθρό της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Έτσι είδαμε, πρόσφατα, την Άγκυρα να επιμένει ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνδέεται με την οριοθέτηση της Κυπριακής ΑΟΖ με την Αίγυπτο.
Πρόσφατα, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ κατέθεσε στις 2 Μαΐου ένα έγγραφο με το οποίο χαρακτηρίζει ως τουρκική την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δυτικά της Κύπρου και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.
Στο πολύ προκλητικό έγγραφό της η Τουρκία αναφέρει ότι έχει «ipso facto και ab initio νόμιμα , κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που εκτείνονται δυτικά του 32°16’18″E» και προσθέτει: «Τα εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή συμπίπτουν με την μέση γραμμή μεταξύ των ακτογραμμών της Τουρκίας και της Αιγύπτου και στα δυτικά το όριο της θα είναι το σημείο που θα οριστεί σε συμφωνίες οριοθέτησης στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων χωρών, που θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις σχετικές και ειδικές περιστάσεις».
Το έγγραφο αυτό προσπαθεί να οικειοποιήσει όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου και αναφέρεται συνεχώς στην υφαλοκρηπίδα και όχι στην ΑΟΖ των κρατών της περιοχής και, φυσικά, δεν αναφέρεται καθόλου στην ελληνική ΑΟΖ, κάτι που πρέπει να υπενθυμίζουμε στους Έλληνες οπαδούς της υφαλοκρηπίδας. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το Καστελόριζο δεν διαθέτει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και συνεπώς η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο αρνούμενη έτσι το δικαίωμα της Ελλάδας να έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο. Επίσης με την ιδία ρηματική διακοίνωση η Τουρκία απέρριπτε την γνωστή ως “τροπολογία Μανιάτη” ,την οποία η Ελλάδα έχει καταθέσει στον ΟΗΕ ,σύμφωνα με την οποία για όσο διάστημα δεν υπάρχουν συμφωνίες οριοθέτησης στην περιοχή, η Ελλάδα θα θεωρεί ως εξωτερικό όριο των θαλάσσιων ζωνών της την μέση γραμμή.
Βέβαια, η Ελλάδα με την Μόνιμη Αντιπρόσωπό της στον ΟΗΕ, την πρέσβη Αικατερίνη Μπούρα, έδωσε μια σκληρή απάντηση στις αβάσιμες τουρκικές καταγγελίες που, αναμφίβολα, παραβιάζουν το Δίκαιο της Θάλασσας. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή υποστηρίζει ότι «Τέτοιοι ισχυρισμοί ξεπερνούν κατά πολύ τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, με την άρνηση του δικαιώματος των ελληνικών νησιών να έχουν θαλάσσιες ζώνες, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας» και τέλος αναφέρει «Επιπλέον, ο τουρκικός ισχυρισμός που αναφέρεται στις συμφωνίες οριοθέτησης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος είναι εντελώς παραπλανητικός και αυθαίρετος, δεδομένου ότι αποσκοπεί στο να παρεμβαίνει στο δικαίωμα της Ελλάδας να πραγματοποιεί συμφωνίες οριοθέτησης των θαλάσσιων περιοχών της με τρίτες χώρες, βάσει του διεθνούς δικαίου, χωρίς να προκαταλαμβάνει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών. Σταθερή πολιτική στην Ελλάδα αποτελεί η επίλυση κάθε εκκρεμούς ζητήματος με τους γείτονές της, με καλή πίστη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Ρωσία είναι ένας από τους πιο μεγάλους υποστηρικτές της ΑΟΖ. Όσοι παρακολούθησαν την Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας γνωρίζουν με τι πάθος η τότε Σοβιετική Ένωση υποστήριξε την έννοια της ΑΟΖ στις σχετικές συζητήσεις.
Οι Έλληνες ξεχνούν ότι η Σοβιετική Ένωση, το 1986, απαίτησε από την Τουρκία να ανακηρύξει ΑΟΖ, για να γίνουν οριοθετήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία αναγκάστηκε να προβεί σε μια τμηματική ανακήρυξη της ΑΟΖ της μόνο στη Μαύρη Θάλασσα, που δεν προβλέπεται από το Δίκαιο της Θάλασσας.
Όμως, το χειρότερο για την Τουρκία ήταν το γεγονός ότι οι Σοβιετικοί της επέβαλαν η οριοθέτηση να γίνει με την μέθοδο της «μέσης γραμμής», που τόσο απεχθάνονται οι Τούρκοι. Είναι γνωστόν ότι οι Τούρκοι αρνούνται να οριοθετήσουν τις θαλάσσιες ζώνες με την Ελλάδα με βάση τη μέση γραμμή αναφέροντας ότι αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Αιγαίο Πέλαγος, γιατί αποτελεί ημίκλειστη θάλασσα. Ακόμα βέβαια δεν μπορούν να ξεχάσουν το χαστούκι που έφαγαν από τους τότε Σοβιετικούς που επέβαλαν τη μέση γραμμή σε μια θάλασσα που είναι περισσότερο ημίκλειστη από το Αιγαίο.
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ένας από του κύριους λόγους που οι Ρώσοι προσάρτησαν την Κριμαία ήταν ο πλούτος της ΑΟΖ της σε υδρογονάνθρακες. Έτσι, μέχρι σήμερα, κανείς Έλληνας Πρωθυπουργός δεν μίλησε ποτέ με τον Πούτιν για την Ελληνική ΑΟΖ, ούτε ακόμα και όταν ο Πούτιν ρέμβαζε την ΑΟΖ του Αιγαίου από το Άγιο Όρος.
Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε ανοιχτά από τον Πούτιν να υποστηρίξει την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και να λάβει θέση στην Ελληνοτουρκική διένεξη στο Αιγαίο και στο Καστελόριζο. Άλλοι λαοί όμως της Ανατολικής Μεσογείου δεν κωλυσιεργούν και προσκαλούν τους Ρώσους να αναπτύξουν τους υδρογονάνθρακες στις περιοχές του, με πρώτο το Ισραήλ.
Έτσι, πρόσφατα, σε συνάντηση στη Μόσχα του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και ο Νετανιάχου δήλωσε «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για κάθε εταιρία από οποιοδήποτε κράτος που έχει μια τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη υδρογονανθράκων περιλαμβανομένης, φυσικά, και της Ρωσίας. Δεν υπάρχουν νομοθετικοί περιορισμοί που να απαγορεύουν σε Ρωσικές εταιρίες να εργαστούν στο Ισραήλ.»
Εμείς, βέβαια, για να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία πρέπει πρώτα να ρωτήσουμε τους Αμερικανούς, κάτι που δεν έκαναν οι Ισραηλινοί.
ΤΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ 
Είναι σίγουρο ότι, κάποια στιγμή, τα επόμενα 99 χρόνια θα έρθει η ώρα των υδρογονανθράκων και πολύ φοβούμαι ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα βάλει χέρι στον ορυκτό μας πλούτο. Κάποιοι βέβαια θα μας πουν ότι αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό, μια και τα τελευταία 120 χρόνια μόνο 32 κύλησαν χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του ξένου παράγοντα.
Έχουμε βέβαια και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε: «Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».
Ήδη, όπως γράφτηκε στην εφημερίδα Έθνος με τίτλο «Δυο Πρίνοι στο βυθό του Πατραϊκού» φαίνεται ότι μόνο το οικόπεδο του Πατραϊκού διαθέτει 200 εκατ. Βαρέλια, δηλαδή 350 εκατ. ευρώ δημόσια έσοδα κάθε χρόνο, για τα επόμενα 30 χρόνια. Εύχομαι να αντιλαμβάνεται ο Ελληνικός λαός τι θα συμβεί όταν βρεθούν τα τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης και στο τρίγωνο Καστελόριζου-Κύπρου-Κρήτης. Ένα πράγμα που πρέπει να προστατέψει η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι ο «νόμος Μανιάτη» για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, που πέρασε κόντρα στην τρόικα το 2013.
Τα έσοδα αυτού του Ταμείου από την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δεν πρέπει να παραδοθούν ποτέ στο ΤΑΙΠΕΔ. Η πολυπόθητη ανάπτυξη που οι πάντες συζητούν είναι λίγο πλασματική, γιατί λίγοι γνωρίζουν τον ορισμό της ανάπτυξης μια και συγχέουν τις λέξεις growth και development που μεταφράζονται και οι δυο στα ελληνικά ως ανάπτυξη.
Η ανάπτυξη με την έννοια του development είναι αυτή που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Βασικά, το growth ,δηλ η μεγέθυνση, μετριέται από την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) ενός κράτους. Από την άλλη πλευρά development σημαίνει αύξηση στο βιοτικό επίπεδο ενός λαού και ο πλούτος της ΑΟΖ μας μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, όπως μας δείχνει το παράδειγμα της Νορβηγιας.
Η Αμερική και οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου 
Ο ειδικός Απεσταλμένος για την Ενέργεια του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Amos Hochstein, μιλώντας πριν λίγες ημέρες στην Ουάσιγκτον, στο 32ο Συνέδριο της Ελληνοκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ, τόνισε: «Μπορεί η Τουρκία να μην σέβεται την ΑΟΖ της Κύπρου, όμως την σέβονται οι ΗΠΑ. Η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και δεν μπορούν να περάσουν οι αγωγοί προς την Τουρκία από άλλη χώρα, απλά γιατί περνούν μέσα από την ΑΟΖ της Κύπρου. Ο όρος για να μπορέσει η Τουρκία να πάρει το Ισραηλινό αέριο έχει ως προϋπόθεση λύση του Κυπριακού, γιατί το αέριο αυτό δεν μπορεί να περάσει μέσα από την ΑΟΖ της Κύπρου».
Κανείς, δυστυχώς, από τους Έλληνες παρευρισκόμενους δεν επισήμανε στον κ. Hochstein ότι πολύ σωστά η Αμερική σέβεται την ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά όμως δεν πράττει το ίδιο με την ΑΟΖ της Ελλάδας. Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι Αμερικανοί εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν συζητούν για τα δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο.
Για πάνω από 30 χρόνια μας επαναλαμβάνουν μονότονα «Δεν μπορείτε να κάνετε ανακήρυξη ΑΟΖ, εάν δεν τα βρείτε προηγουμένως με την Τουρκία». Η δήλωση αυτή του Αμερικανού παράγοντα δημιουργεί και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, διότι δείχνει ότι ο υπεύθυνος των ΗΠΑ για θέματα Ενέργειας δεν έχει διαβάσει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ήταν τεράστιο λάθος του όταν ανέφερε ότι ένας τουρκικός αγωγός δεν μπορεί να περάσει από την ΑΟΖ της Κύπρου χωρίς της άδειά της.
Το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρεται ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν χρειάζεται άδεια ενός τρίτου κράτους για να περάσει ένας αγωγός από την ΑΟΖ του. Πιο συγκεκριμένα, εάν η Τουρκία θέλει να περάσει έναν αγωγό από τη Τουρκία στην Ιταλία, μέσω της ΑΟΖ της Ελλάδας, δεν χρειάζεται την άδεια της Ελλάδας.
Τα πράγματα πάντως δεν φαίνονται ευοίωνα από το Γενάρη του 2017, όταν στο Λευκό Οίκο αναμένεται να κατοικήσει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Αμερικής , η οποία δυστυχώς στο παρελθόν έχει υιοθετήσει φιλοτουρκικές θέσεις.




hellasforce

Κωνσταντοπούλου: Πυρ κατά… πάντων...


Ζωή Κωνσταντοπούλου
Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για το κίνημα «Παραιτηθείτε» στάθηκαν αφορμή για να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι θλιβερό για...
κάθε κυβέρνηση να μην ανέχεται την διαμαρτυρία. Οι κυβερνήσεις που φοβούνται την διαμαρτυρία είναι κυβερνήσεις έκπτωτες. Είναι προκλητικό αυτό που λέει η κυβέρνηση για το κίνημα και κακώς έγιναν οι δηλώσεις από τον Φίλη» δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο «Ε».

Παράλληλα, η ίδια αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο σημείωσε ότι: «Ζούμε σε εποχή κατάλυσης του συντάγματος και της δημοκρατίας, με την δράση των 3 θεσμικών προσώπων, πρόεδρος της δημοκρατίας, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Βουλής να είναι δράση καθεστωτική και πρέπει να ελεγχθούν και οι τρεις».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τέλος ανέφερε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» θα συμπορευτεί με δυνάμεις που έχουν τον ίδιο σκοπό με το κόμμα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν συζητήσεις με Λαφαζάνη και Βαρουφάκη...







nonews news

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ VOICENEWS.GR!TA ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ


Στο βιβλίο του ο Τίμοτι Λες, πρώην επικεφαλής της βρετανικής πρεσβείας στη Μπάνια Λούκα και διευθυντής του οργανισμού «Νιου Γιούροπ» που ασχολείται με την αξιολόγηση των κινδύνων στη νοτιοανατολική Ευρώπη γράφει «Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων,  θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Στην συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί». Συνεχίζει μάλιστα γράφοντας πως η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων, όπως εκείνα της δεκαετίας του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια.
Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι το χάος θα δημιουργηθεί με την απόσχιση της ‘Σερβικής Δημοκρατίας’ της Βοσνίας και με δημοψήφισμα που θα την ενώνει με τη Σερβία. 
Υποστηρίζει πως όλο αυτό το σενάριο θα δώσει την αφορμή στη Ρωσία να εισέλθει δυναμικότερα στην περιοχή, βλέποντας και την αποδυνάμωση της Δύσης στην περιοχή.
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον Τίμοτι Λες θα ενθαρρύνει το φαινόμενο του ντόμινο. Οι Κροάτες από τη Βοσνία θα προσπαθήσουν να ενταχθούν στην Κροατία που θα βοηθήσει σε αυτό με κάθε τρόπο, ενώ οι Αλβανοί των Σκοπίων θα εξεγερθούν προσπαθώντας να καταλάβουν μεγάλο μέρος της χώρας. Στη συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με την υποτιθέμενη αυτή εξέλιξη, ο φιλοσερβικός πληθυσμός του Μαυροβουνίου θα ζητήσει ένωση με τη Σερβία. Φυσικά η Ελλάδα και η Βουλγαρία δε θα μείνουν αμέτοχες, αλλά θα καταλάβουν εδάφη των διαλυμένων πια Σκοπίων.







voice news

ΤΩΡΑ! Χαλάνε οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας! Απρόσμενη απόφαση...


Στον αέρα τινάζεται η «Πανορθόδοξη» Σύνοδος της Κρήτης. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ρωσικών ειδησεογραφικών μέσων, ο Επίσκοπος Σέργιος αποχώρησε από το νησί, ύστερα από εντολή που έλαβε από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.  Ο Επίσκοπος βρισκόταν ήδη στην Κρήτη  με σκοπό την προετοιμασία των τεχνικών και διοικητικών ζητημάτων της Συνοδείας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Σε ερώτηση Ρώσων δημοσιογράφων, ο Επίσκοπος Σέργιος δήλωσε ότι αποχωρεί διότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δεν θα συμμετάσχει καθόλου στην «Πανορθόδοξη» Σύνοδο της Κρήτης, όπως μεταφέρει ρωσική πηγή.
Η αποχώρηση αυτή και η μη συμμετοχή του Πατριαρχείου Μόσχας, αν όντως πραγματοποιηθεί, είναι ένα βαρύ πλήγμα στη σύνοδο, το οποίο υποδεικνύει τις μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων της Ορθοδοξίας. Είναι σαφές, πως και στα εκκλησιαστικά, παίζουν ρόλο οι σχέσεις ισχύος των αντιστοίχων κρατών. Ελπίζουμε να επικρατήσει το πνεύμα αγάπης που διδάσκει ο Χριστός και να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε οι Ορθόδοξοι ενωμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών μας.






voice news

ΈΚΤΑΚΤΟ! Αλλαγή πλεύσης της Γερμανίας προκαλεί ΣΕΙΣΜΟ…


Η Άγκελα Μέρκελ υπενθυμίζει πλέον σε κάθε νέα της δήλωση, πως υπάρχει ειρηνική διάθεση απέναντι στην Ρωσία.
Μάλιστα χτες κατά την διάρκεια νέας ομιλίας της, είπε πως: «οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία δεν είναι αυτοσκοπός», αν και τόνισε πως για να προχωρήσει η άρση των κυρώσεων, πρέπει να εφαρμοστούν οι ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ. 
Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε πως μακροπρόθεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδιώξει τη δημιουργία ενός κοινού οικονομικού χώρου με τη Μόσχα, «που θα εκτείνεται από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό ως τη Λισαβόνα».
 «Πρέπει σταδιακά να κινηθούμε προς αυτόν τον στόχο», δήλωσε η κα Μέρκελ, κατά την ομιλία της σε εταιρική εκδήλωση.
Ουσιαστικά η Άγκελα Μέρκελ, ύστερα από τους τριγμούς με την Τουρκία, παρουσίασε μια πιο φιλική θέση απέναντι στην Ρωσία, χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις ωστόσο…  







voice news

ΒΟΜΒΑ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΒΟΜΒΑ2ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΣΩΖΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ
Οι δανειστές επιστρέφουν και ζητούν κανόνες ιδιωτικού τοµέα στο ∆ηµόσιο και τις ∆ΕΚΟ
Ατοµικές συµβάσεις στο ∆ηµόσιο!
Πριν καλά-καλά στεγνώσει το µελάνι της πρώτης αξιολόγησης και λίγες ηµέρες µετά την επικείµενη εκταµίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ (αναµένεται περίπου στις 20 Ιουνίου), οι δανειστές επανακάµπτουν στην Αθήνα το τελευταίο δεκαήµερο του µήνα. Αφορµή είναι η συµµετοχή τους σε διεθνές συνέδριο, αλλά µε την ευκαιρία πρόκειται να δώσουν τις
κατευθύνσεις στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει της φθινοπωρινής αξιολόγησης.
Η Κοµισιόν και οι εταίροι σκοπεύουν να βάλουν την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονοµικών να συγκρουστούν µε όλες τις λεγόµενες οµάδες εδραιωµένων συµφερόντων – ένα άλλο όνοµα για τοµείς εργαζοµένων στον δηµόσιο και τον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα. Σε συνδυασµό µάλιστα µε τα εργασιακά, που βρίσκονται στο πρόγραµµα των προαπαιτούµενων, πολλοί είναι οι σύµβουλοι που εισηγούνται στις Βρυξέλλες πως στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν οι όροι και οι σχέσεις εργασίας, όχι µόνο στον ιδιωτικό αλλά και στον δηµόσιο τοµέα.
Αξιωµατούχοι των Βρυξελλών, που έχουν γνώση των συζητήσεων, έλεγαν στη Realnews ότι στην ελληνική κυβέρνηση θα προταθεί να φέρει στο ∆ηµόσιο «κανόνες και συνθήκες εργασίας ιδιωτικού τοµέα», µε ατοµικές συµβάσεις και εργολαβίες, αλλάζοντας ριζικά το µοντέλο προσλήψεων που ισχύει έως σήµερα. Επίσης, διακινείται έντονα το σενάριο της επιβολής ενός κυκλικού συστήµατος συνεχών µετακινήσεων υπαλλήλων, ως πρόνοια για την καταπολέµηση της διαφθοράς, που είναι ενδηµική και κοστίζει στο κράτος δισεκατοµµύρια.
Ραγδαίες όµως θα είναι οι αλλαγές σε ενέργεια, ∆ΕΗ και επιχειρήσεις του ∆ηµοσίου στην πιο δύσκολη ίσως αξιολόγηση µέχρι στιγµής, η οποία θα φέρει την κυβέρνηση αντιµέτωπη µε παραδοσιακά άκαµπτες κοινωνικές οµάδες. Πρόγευση για το τι µέλλει γενέσθαι έδωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί από το βήµα του Οικονοµικού Φόρουµ των Βρυξελλών, επισηµαίνοντας ότι «στην Ελλάδα θα ξεβολευτούν όλες οι λεγόµενες οµάδες εδραιωµένων συµφερόντων».






hellasforce

ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΕΒΡΟΣ! ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ!!


askisi_smy6
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ…
Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Έβρου, Τακτική Άσκηση Συγκροτήματος ΙΜΑ κατά την Υπέρβαση – Αντεπίθεση με πραγματικά πυρά.
Δοκιμάσθηκαν οι διαδικασίες Οργάνωσης Μάχης, ανάπτυξης Α΄ και Β΄ Κλιμακίων, Απαγκίστρωσης των εν επαφή με τον εχθρό τμημάτων, Υπέρβασης, Αντεπίθεσης, Σταθεροποίησης και Αναδιοργάνωσης.
Την τελική φάση της ΤΑΜΣ παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο οποίος συνεχάρη το ασκούμενο προσωπικό για την άριστη διεξαγωγή μιας απαιτητικής άσκησης και έδωσε οδηγίες για την περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης.





hellasforce

Κορυφαίος Ευρωπαίος Αξιωματούχος Απειλεί (Ξανά και Ξανά) την Ελλάδα

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! 

ΚΟΜΙΣΙΟΝΚαι η Ελληνική Κυβέρνηση Πανηγυρίζει!!!
Ο κοινοτικός επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα να προχωρήσουν το ταχύτερο τις μεταρρυθμίσεις…
"ΗΜΕΡΗΣΙΑ"
«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτή είναι η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τους Θεσμούς (15+56 Μέτρα)


ΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τι προβλέπει η τελική συμφωνία με τους θεσμούς που επικαιροποιεί εκείνη του καλοκαιριού του 2015
ΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 1
Η… θερινή εργασία της κυβέρνησης θα οργανωθεί με κάθοδο των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Αναμένονται την… επομένη της εκταμίευσης της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, καθώς εδώ και καιρό έχουν προγραμματίσει ολιγοήμερη επίσκεψη το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου σε συνδυασμό και με συνέδριο στο οποίο θα παραστούν.
Μάλιστα, ο «όγκος» των ανοικτών πεδίων που ήταν εξαρχής πάρα πολύ φιλόδοξος ξεπερνώντας τις 40 κινήσεις, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση του EWG την προηγούμενη Πέμπτη να «μεταφέρει» για τον Σεπτέμβριο μια σειρά από υποχρεώσεις της πρώτης αξιολόγησης.
Μεταξύ των παρεμβάσεων που «μεταφέρθηκαν» είναι η συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom για τη μεταβίβαση του 5%, η αναμόρφωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μεγάλους καταναλωτές, αλλά και η ενοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται από τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις προστίθενται σε πολύ δύσκολα ορόσημα του Σεπτεμβρίου, που προϋπήρχαν και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επιβεβαίωση των παρεμβάσεων που έως τότε πρέπει να γίνουν στην αγορά ενέργειας, στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στις τράπεζες και στα «κόκκινα» δάνεια.
ΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 2
Πολύ πιο πριν, τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να νομοθετεί. Έχει δεσμευθεί να καταθέσει το Μεσοπρόθεσμο με τα μέτρα και τους στόχους του προϋπολογισμού έως και το 2020.
Παράλληλα θα πρέπει να στηθούν οι «μηχανισμοί» για τον έλεγχο δαπανών (ήδη έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος του ΓΛΚ), για το προσφυγικό, αλλά για τη διανομή οφειλών προς ιδιώτες αλλά και να αρχίσει η εφαρμογή δεκάδων μνημονιακών δράσεων.
Πρέπει να προχωρήσουν τα ζητήματα για τη διοίκηση των τραπεζών και την εφαρμογή της νομοθεσίας για το «κόκκινα» δάνεια, να επικυρωθεί και από τη Βουλή η συμφωνία για το Ελληνικό και να ενεργοποιηθεί το νέο υπερταμείο, αλλά και να προχωρήσει η νέα κινητικότητα στο Δημόσιο και οι αλλαγές που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση να κάνει στα ειδικά μισθολόγια.
Καθώς τα μέτρα του φθινοπώρου δεν είναι (προς το παρόν) τόσο δημοσιονομικά αλλά διαρθρωτικά, απαιτούν παρεμβάσεις στο Δημόσιο και στις αγορές που είναι δύσκολες και χρονοβόρες. Και πλέον η κυβέρνηση θα κριθεί για την εφαρμογή του έργου στην απελευθέρωση αγορών (Κυριακές, φαρμακεία και πολλές άλλες παρεμβάσεις στις λίστες του ΟΟΣΑ, στην επενδυτική αδειοδότηση, στο χωροταξικό, στην απλοποίηση των εξαγωγών στην τιμολόγηση των εταιρειών ύδρευσης κ.λπ.), επαγγελμάτων (με παρεμβάσεις στο επάγγελμα του μηχανικού), αλλά και να ανοίξει το πολύ κρίσιμο θέμα της αγοράς εργασίας.
Το νέο χρονοδιάγραμμα καταγράφεται στα κείμενα του μνημονίου: στο συμπληρωμένο μνημόνιο, στο τεχνικό μνημόνιο, στην έκθεση συμμόρφωσης και στις συνοδευτικές επιστολές που έχουν πάρει τον δρόμο προς τα κοινοβούλια κρατών-μελών της ΕΕ προς επικύρωση (ήδη εγκρίθηκαν από το γερμανικό). Και το επόμενο βήμα είναι να εγκριθούν και πολιτικά στις 16 Ιουνίου από το Eurogroup και τον ESM.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Έως τις 31 Οκτωβρίου θα έχει περιθώριο η κυβέρνηση να υλοποιήσει το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων μέτρων, που αριθμεί 15 δράσεις, ώστε να ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης 2,8 δισ. ευρώ, αναφέρει η «Καθημερινή».
Μπορεί σε πολιτικό επίπεδο να έχει ήδη εγκριθεί η υποδόση των 2,8 δις. ευρώ, αλλά εάν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η Αθήνα δεν έχει εφαρμόσει τις 15 προαπαιτούμενες δράσεις, τότε η υποδόση θα «χαθεί». Κάτι το οποίο θα καθυστερήσει και την έναρξη του δύσκολου δεύτερου ελέγχου του προγράμματος (που περιλαμβάνει και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις), δημιουργώντας προβλήματα και στη συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους.
Σύμφωνα με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ, «η τελευταία ημερομηνία εκταμίευσης του οποιοδήποτε ποσού έχει απομείνει θα είναι η 31η Οκτωβρίου». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ψηφίσει και υλοποιήσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις λίγες ημέρες νωρίτερα.
Σε διαφορετική περίπτωση, τα κονδύλια δεν θα είναι διαθέσιμα και θα απαιτείται νέα έγκριση. Ουσιαστικά, η ρήτρα αυτή ισχύει για τη δεύτερη υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, η οποία «θα μπορεί να εκταμιευθεί σε μία ή περισσότερες υποδόσεις, από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά», σύμφωνα με τον ESM. Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο ESM, το μεγαλύτερο μέρος των εν λόγω κεφαλαίων (το 1,7 δισ. ευρώ από το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ) αφορά στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και το υπόλοιπο ποσό (1,1 δισ. ευρώ) στην αποπληρωμή χρέους. Η «Καθημερινή» έχει στην κατοχή της τα εν λόγω έγγραφα, τα οποία έχουν ημερομηνία 5 Ιουνίου και 25 Mαΐου, αντιστοίχως. Εκτός από τα μέτρα για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, υπάρχει και ένα «βαρύ» πακέτο δράσεων, που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τώρα έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και ο δεύτερος έλεγχος του προγράμματος.
1. Ολοκλήρωση της εναρμόνισης των κοινωνικών εισφορών, μέσω:
• Της εξάλειψης της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
• Της κατάργησης όλων των εξαιρέσεων των χαμηλών εισφορών υγείας.
• Της αναθεώρησης προς τα κάτω των εκπτώσεων για τα εφάπαξ.
2. Το ΤΧΣ θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει –σε συνεργασία με ανεξάρτητο διεθνή σύμβουλο– την αξιολόγηση όλων των συμβουλίων των τραπεζών.
3. Η κυβέρνηση θα πρέπει εντός του Ιουνίου να:
• Εχει συμφωνήσει με τους δανειστές για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα ορίσει και τα μέλη του συμβουλίου διοικητών.
• Εχει ολοκληρώσει τον εσωτερικό κανονισμό του ταμείου.
4. Μεταφορά του δεύτερου πακέτου ΔΕΚΟ στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
5. Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή τη συμφωνία πώλησης των μετοχών του Ελληνικού.
6. Ενίσχυση του πλαισίου λειτουργίας της ΥΠΑ.
7. Το ΤΑΙΠΕΔ θα απευθύνει πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος όσον αφορά στις μακροχρόνιες συμβάσεις (35 ετών) για την Εγνατία Οδό.
8. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες όσον αφορά στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ έως τον Αύγουστο.
9. Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την επάρκεια πόρων (ανθρώπινων και υλικών) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
10. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ορίσει τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης της νέας αρχής δημοσίων εσόδων.
11. Μέχρι τον Ιούνιο του 2016, η ΡΑΕ θα πρέπει να προχωρήσει τα μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αναθεωρήσει στην ίδια κατεύθυνση τις ποσότητες για τις δημοπρασίες.
12. Νέο πλαίσιο για την κατανoμή του ΕΤΜΕΑΡ και την αναμόρφωση της αγοράς των ΑΠΕ, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τον μηδενισμό του ελλείμματος το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2017.
13. Τον Ιούνιο του 2016 η γενική συνέλευση της ΔΕΗ να αποφασίσει για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και τον Ιούλιο του 2016 να βγάλει την προκήρυξη για τη διάθεση κατ’ ελάχιστον ποσοστού 20% σε στρατηγικό επενδυτή.
14. Τον Ιούνιο του 2016 η γενική συνέλευση της ΔΕΗ να εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση της εταιρείας για την υπογραφή συμβάσεων με τους βιομηχανικούς καταναλωτές στη βάση ευέλικτων διαπραγματεύσεων.
15. Εως τον Ιούνιο του 2016 να καταθέσει σχέδιο για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης (target model).
Δεύτερος έλεγχος
Εκτός από τα μέτρα για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ, υπάρχει και ένα «βαρύ» πακέτο δράσεων, που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τώρα έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και ο δεύτερος έλεγχος του προγράμματος. Συνολικά, οι δράσεις αυτές ανέρχονται σε 41 και από αυτές ξεχωρίζουν, βέβαια, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Μεταξύ των δράσεων αυτών περιλαμβάνονται:
• Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2017-2020.
• Η πλήρης εφαρμογή της εργαλειοθήκης Ι του ΟΟΣΑ, που αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
• Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας (φυσικό αέριο), βελτιώνοντας την πρόσβαση σε πολλούς προμηθευτές, με στόχο την αύξηση της διαθέσιμης ποσότητας.
• Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων.
• Η τροποποίηση και ψήφιση του θεσμικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
• Η ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου.
• Η προκήρυξη της πρώτης δημοπρασίας ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ).
• Η οριστικοποίηση του ενιαίου τρόπου τιμολόγησης των υπηρεσιών ύδατος από την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων.
• H απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών.
• Η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τα «κόκκινα» δάνεια σχετικά με την εξειδίκευση για τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις.







hellasforce

Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Η


Russia Warns US Over Entry into Black SeaALERT… ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ…
Πιέζει η «Αρκούδα»: Η Παγκόσμια Σύγκρουση που όλοι φοβούνται μπορεί να πυροδοτηθεί στις χώρες της Βαλτικής
1
2
3
4
5
Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να στριμώξει τη Ρωσία στη γωνία και η «αρκούδα» μπορεί να χτυπήσει







hellasforce

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ! Βέβαιη η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση!! Οι Κεντρικές Τράπεζες σε Απόγνωση!!!



Gregory Mannarino
Gregory Mannarino
Ο Gregory Mannarino αποκαλύπτει και προειδοποιεί…

ΠΟΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ… ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!


ΠΟΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ… ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!
Εν όψει της εγκατάστασης στην Ελλάδα χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρό, στην Τουρκία έχει ανάψει η συζήτηση για το ποια οθωμανικά τζαμιά θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις θρησκευτικές τους ανάγκες, με την… αναζωογόνηση της οθωμανικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Σαν μεγάλο σύμμαχο τους σε αυτή την προσπάθεια, θεωρείται η τεράστια τηλεοπτική επιτυχία των τουρκικών σήριαλ που εξοικείωσε, όπως πιστεύουν, τους Έλληνες με αυτή την… «οθωμανική τους κληρονομιά». Μάλιστα!
Πρόσφατα μάλιστα σε μια παρουσία αυτής της «οθωμανικής κληρονομιάς» της Ελλάδα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ακουστήκαν πολλά φαιδρά τα οποία όχι μόνο δεν στέκουν ιστορικά αλλά και προκαλούν τον γέλωτα. Κύριο θέμα ήταν η… εγκληματική αποσκίρτηση της Ελλάδας από την οθωμανική αυτοκρατορία το 1821, από μια ομάδα «κλεφτών» και… «απατεώνων», που είχαν προβεί σε… γενοκτονία των Τούρκων της Πελοποννήσου.
ΠΟΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ… ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!2
Κουρσούμ τζαμι στα Τρικαλα.
Αναφορές όπως, στην σημερινή Ελλάδασκόπιμα δεν κτίζονται πια… τζαμιά και τουρκικά χαμάμ», λες κει είμαστε στον δέκατο ένατο αιώνα, καταδεικνύουν ακριβώς αυτή την πολιτική. Ειδικά για την ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, συχνά παρουσιάζονται ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές, (μεγάλη τηλεοπτικη παρουσίαση στην Kocaeli TV), που καυτηριάζουν την ελληνική στάση να μην δοθεί ξανά στην λειτουργία τον γνωστό «Βοεβόδα τζαμί» στο Μοναστηράκι. Το τζαμί αυτό παρουσιάζετε σαν ένα από τα τρία οθωμανικά μνημεία που έχουν διασωθεί στην Αθήνα από τα 86, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι ειδικοί, τζαμιά λουτρά κ.α., που είχαν κτίσει οι Οθωμανοί και τα… «γκρέμισαν» οι Έλληνες «φανατικοί». Και όλα αυτά ενώ στην Αγία Σοφία οι Τούρκοι επέβαλλαν την ισλαμική κατοχή τους.
Προσέξτε τα τζαμιά αυτά όπως τα παρουσίασε σε ειδικό αφιέρωμα η τουρκική τηλεόραση που είναι τα εξής :
1) Yeni Cami. Το γνωστό Γιενή Τζαμί των Ντονμέδων, (εξισλαμισμένων Εβραίων), στην Θεσσαλονίκη που κτίστηκε το 1900-1903 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα, Vitiliano Poseli. Το τζαμί αυτό ήταν το πρώτο το οποίο με πρωτοβουλία του γνωστού φιλότουρκου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρη, ξαναλειτούργησε το περασμένο καλοκαίρι για το μουσουλμανικό Ραμαζάνι.
2) Fethiye Cami. Το Φετιγιέ Τζαμί της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη. Κτίστηκε μετά την κατάκτηση της Αθήνας από τους Οθωμανούς το 1456-1458.
3) Mustafa Voyvoda Camı. Το γνωστό τζαμί στο Μοναστηράκι της Αθήνας. Κτίστηκε από τον Βαλή Μουσταφά Βοϊβόντα τον 18ο αιώνα.
4) İbrahim Paşa Cami. Ιμπραήμ πασά τζαμί. Είναι στην Καβάλα Κτίστηκε από τον γνωστό ελληνικής καταγωγής Ιμπραήμ πασά.
5) Halil Bey Cami. Χαλίλ μπευ τζαμί. Είναι στην Καβάλα. Είναι το πιο παλιό τζαμί της Καβάλας. Σήμερα είναι πολιτιστικό κέντρο.
6) Ağa Paşa Cami. Αγά πασά τζαμί. Βρίσκεται στο Ναύπλιο. Κτίστηκε το 1730. Χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη εθνοσυνέλευση της επανάστασης του 1821.
7) Ulu Cami. Ουλού τζαμί. Βρίσκεται στο Ναύπλιο. Είναι το πιο παλιό τζαμί του Ναυπλίου. Σήμερα είναι θέατρο.
8) Çelebi Sultan Mehmet Cami. Τσελεμπί σουλτάν Μεχμέτ τζαμί. Το μεγάλο τζαμί του Διδυμοτείχου. Είναι του 14ου αιώνα.
9) Yeni Cami. Γιενή τζαμί. Είναι στην Λάρισα. Είναι του 19ου αιώνα και σήμερα είναι αρχαιολογικό μουσείο.
10) Osman Sah Kurşunlu Cami. Οσμάν Σαχ Κουρσουνλού τζαμί. Βρίσκεται στα Τρίκαλα. Το έκτισε τον 16ο αιώνα ο Οσμάν Σαχ, γαμπρός του σουλτάνου Σελίμ του πρώτου.
11) Monemvasia Camisi. Το τζαμί της Μονεμβασίας, (σύμφωνα με την Zaman). Κτίστηκε τον 16ο αιώνα και σήμερα είναι μουσείο.
12) Süleymaniye Cami. Σουλεϊμανιέ τζαμί. Βρίσκεται στην Ρόδο. Κτίστηκε από τον γνωστό σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή το 1531. Σήμερα είναι μνημείο.
13) Murad Reis Cami. Μουράτ Ρέϊς τζαμί. Και αυτό βρίσκεται Στην Ρόδο. Κτίστηκε το 1636.
14) Ağa Cami. Αγά τζαμί. Και αυτό είναι στην Ρόδο. Κτίστηκε το 1819 από τον Χατζή Μεχμέτ Αγά.
15) Deftedar Cami. Ντεφτεντάρ τζαμί. Βρίσκεται στην νήσο Κω. Κτίστηκε το 1724 από τον Ντεφτεντάρ Ιμπραήμ Πασά. Το τζαμί αυτό λειτουργεί κάθε Παρασκευή.
16) Lonca Cami. Λόντζα τζαμί. Στην νήσο Κω. Κτίστηκε το 1776.
17) Aslan Paşa Cami. Ασλάν πασά τζαμί. Βρίσκεται στα Γιάννενα. Κτίστηκε από τον Ασλάν πασά και σήμερα είναι εθνογραφικό μουσείο.
18) Fethiye Cami. Φετχιγιέ τζαμί. Και αυτό είναι στα Γιάννενα. Προφανώς τα τζαμιά των Ιωαννίνων προορίζονται για τους μουσουλμάνους Τσάμηδες που ονειρεύονται να ξαναέρθουν στην περιοχή.
19) Kurşunlu Cami. Κουρσουνλού τζαμί. Βρίσκεται στην Καστοριά.
Ας προσέξουν οι κατά τόπους δήμαρχοι τον κίνδυνο να ανοίξουν πόρτες- κερκόπορτες, σε ένα φανατικό ισλαμισμό καθοδηγούμενο από την Τουρκία, την ίδια ώρα που οι χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας. Αυτό μας έλειπε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος





hellasforce

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ύπουλα Παιχνίδια στο Στρασβούργο!! Βγάζουν… Λάδι την Τουρκία!!!


ΣΤΡΑΡΣΒΟΥΡΓΟΡίχνουν στην πυρά την Κύπρο και… σώζουν την Τουρκία.. Φυσικά, καμιά αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, που προκλητικά χαϊδεύει συνεχώς τα αυτιά των Τούρκων, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει πόλεμο εναντίον Ελλάδας και Κύπρου το τελευταίο διάστημα…
Η Βρετανία με πρόσχημα την εν εξελίξει διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ενήργησε παρασκηνιακά στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, και κατάφερε να μπει στο ψυγείο η 4η Διακρατική, σ’ ό,τι αφορά τα περιουσιακά δικαιώματα των προσφύγων και των εγκλωβισμένων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», η θέση του Λονδίνου, την οποία ακολούθησαν κι άλλες χώρες, ήταν πως δεν θα πρέπει να ληφθεί απόφαση η οποία θα επηρεάζει αρνητικά το καλό κλίμα στις συνομιλίες.
Να μην υιοθετηθούν, δηλαδή, τιμωρητικά μέτρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη μη εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ από την Άγκυρα. Σημειώνεται πως πριν τη σύνοδο, υπήρξε προσυνεννόηση, σε παρασκηνιακή σύναξη, για τη διαχείριση των κυπριακών υποθέσεων, δηλαδή της 4ης Διακρατικής και της Ξενίδη-Αρέστη. Τη βρετανική προσέγγιση υιοθέτησαν, μεταξύ άλλων, βαλτικές χώρες, σκανδιναβικές, καθώς και οι εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας.
Υπενθυμίζεται συναφώς ότι στην επιστολή της προς την Επιτροπή Υπουργών την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία ξεκινούσε υποστηρίζοντας πως «το μνημόνιο που έστειλε η ελληνοκυπριακή πλευρά στις 30 Μαΐου συμπεριλαμβάνει πολιτικά υποκινούμενες προτάσεις οι οποίες εάν υιοθετηθούν, θα υπάρχει το ρίσκο να διακινδυνεύσουν οι διαπραγματεύσεις για διευθέτηση του Κυπριακού…».
Με βάση αυτά τα δεδομένα το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε όπως επανεξετάσουν το θέμα των ακινήτων περιουσιών των εκτοπισθέντων Ελληνοκυπρίων στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017.





hellasforce

ΣΟΚ! ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ!!


ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…
Ψευδομεσσίας, γάμος πρίγκιπα Ουίλιαμ, Bank of América, αεροδρόμιο Ντένβερ
Συνεχίζοντας με αυτό το σημαντικό θέμα το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και χάρη στην άγνοια έχει γίνει ένας νέος τρόπος ζωής, πιστεύουμε ότι επείγει, να καθορίσουμε τη θέση μας εφόσον αυτή είναι η τελευταία επίθεση που εξαπολύουν οι άλιεν-σατανιστές για να ελέγξουν το σώμα, το νου και τον ψυχισμό εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, που δεν αντιλαμβάνονται το κακό που βρίσκεται από πίσω.
Όμως πέρα απ’ αυτό υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στο 2016 το έτος στο οποίο δονείται η συχνότητα της κάμπαλα του θηρίου 666, γι’ αυτό θέλουν να προκαλέσουν περισσότερες καταστροφές και να εκδηλωθούν πιο ανοιχτά στην ανθρωπότητα επειδή επείγει γι’ αυτούς να επιβάλουν όχι μόνο τη Νέα Παγκόσμια Τάξη αλλά και τη Νέα Παγκόσμια Θρησκεία. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος παρ’ όλο που πολλοί αγνοούν τι κρύβεται πίσω από αυτή την ψεύτικη διδασκαλία, εφόσον ελέγχουν ήδη τον κόσμο με την οικονομία τη μείωση του πληθυσμού, την τεχνολογία και αυτά που δόλια αποκαλούν γεωμηχανική, γεωπολιτική, κοινωνική μηχανική τώρα θέλουν όμως να ελέγξουν και να κυριεύσουν τις Ψυχές μας γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός τους στόχος.
2016, δίσεκτο, Ιούνιος, 666, Ελισάβετ ΙΙ, νέα θρησκεία, σατανιστική λατρεία
Πιστεύουμε ότι τώρα όσο ποτέ άλλοτε μέσα σε αυτό το σκοτεινό και αβέβαιο 2016 θα πρέπει να παλέψουμε επειγόντως επειδή ο χρόνος τελειώνει, εφόσον βρισκόμαστε στη δυσκολότερη εποχή και θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να σωθούμε…
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στο 2016 ένα «δίσεκτο έτος», έτος με μεγάλες συγκρούσεις-καθορισμούς-αλλαγές. Και αυτό το δύσκολο έτος 2016 θα ταιριάξει με το λαϊκό ρητό που λέει: «δίσεκτο έτος, δυσοίωνο έτος»; Μέσα σε αυτό το έτος όπου δεσπόζει το 666 θα συμβούν διάφορα αναπάντεχα γεγονότα και μάλιστα αν θυμηθούμε κάποιες ιδιαίτερες ημερομηνίες όπως την καταστροφική πυρκαγιά στο Λονδίνο το 1666, όπως και κάποιες ξεχωριστές επετείους όπως τη στέψη της βασίλισσας της Αγγλίας, και πολλά ακόμη…μήπως ετοιμάζουν κάτι ενώ κοιμάται η ψυχή-συνείδηση του κόσμου…
Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάτι ασυνήθιστο γίνεται αντιληπτό μέσα στην αριθμητική κάμπαλα του 666…Γιατί όμως βρίσκουμε το 666 διακριτικά κρυμμένο μέσα σε διάφορες πολύ ιδιαίτερες ημερομηνίες οι οποίες συμπίπτουν με τόσο ακριβή τρόπο;
Ανεξιχνίαστες δολοφονίες, οι Κένεντι, Εύα Περόν, Lady Di, Grace του Μονακό…
Συνεχίζοντας την προσπάθεια μας με μοναδικό στόχο την εξιχνίαση διαφόρων θλιβερών συμβάντων που αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα, παρ’ όλο που αυτό το αγνοούν εκατομμύρια άνθρωποι, βλέπουμε σε αυτό το δεύτερο μέρος ότι επείγει να γνωρίσουμε καλύτερα αυτούς τους πραγματικά γενναίους τους οποίους η Αυτοκρατορία βυθισμένη στη διαστροφή και το φθόνο, μόνο και μόνο επειδή δεν ακολούθησαν τις εντολές τους κατά των διαφόρων λαών, δολοφόνησε άνανδρα.
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε βαθιά ότι η πάλη κατά των σκοταδιών δεν είναι πλέον κρυφή όπως πριν αλλά τώρα γίνεται ανοιχτά και γι’ αυτό εκατομμύρια χαμένοι εύκολα αποπροσανατολίζονται, επειδή υπάρχει ένας καθορισμός της πορείας του καθενός μας, κάποιοι είναι με το φως και κάποιοι άλλοι με τα σκοτάδια, και παρ’ όλο που φαίνεται κάτι φανταστικό γι’ αυτό πάλεψαν αυτοί οι μεγάλοι Άνθρωποι…γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να εξιχνιαστούν αυτοί οι περίεργοι θάνατοι και δολοφονίες διασημοτήτων, για τους οποίους η ανθρωπότητα δε γνωρίζει τίποτα.
Σατανισμός,παγκόσμια δικτατορία,Ισπανική κρίση, Λατ. Αμερική, Τραμπ, Μπρέξιτ-UK
Διανύουμε τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μας εφόσον παντού γύρω μας βασιλεύει η αδικία, οι προδοσίες, οι συνομωσίες, οι δολοφονίες ανθρώπων που είχαν μόνο το συναίσθημα να προσφέρουν το καλύτερο από τον εαυτό τους, υπηρετώντας, βοηθώντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου…
Όμως τώρα τα πάντα αποσκοπούν σε κάτι κι αυτό είναι ο εγωισμός, η απληστία, η εξουσία κι αυτό το έχουμε κληρονομήσει από αυτούς που μας κυβερνούν με απόλυτη ατιμωρησία από το σκοτάδι….
Όμως γιατί αυξάνονται καθημερινά οι δυσκολίες, μήπως υπάρχει ένα μυστικό σχέδιο που έχει αυτόν ακριβώς το στόχο και η ανθρωπότητα δεν το αντιλαμβάνεται;
Κι αυτό το σχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία της Ενέργειας Σχίσμα που θα κατακλύσει με χάος-τρόμο ολόκληρο τον πλανήτη;
Όμως πέρα απ’ αυτό: τι μπορούμε να πούμε για τον όλο και πιο ανοιχτό σατανισμό ο οποίος εξαπλώνεται σε κυβερνητικό επίπεδο σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό και μάλιστα αναγείρουν ναούς προς τιμήν των λατρειών τους και παγανιστικών και διαβολικών οντοτήτων μήπως θέλουν να μας επιβάλουν την αρχαία λατρεία τους σε δαιμονικές και τελετουργικές οντότητες κι όπως πάντα εκμεταλλεύονται ιδιαίτερες και καμπαλιστικές ημερομηνίες για να προσφέρουν αιματηρές θυσίες στο θηρίο;

ΣΟΚΑΡΕΙ!!!ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!!!ΕΣΚΑΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!!!Ψευδομεσσίας, γάμος πρίγκιπα Ουίλιαμ, Bank of América, αεροδρόμιο Ντένβερ!!!ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ;;;





Ψευδομεσσίας, γάμος πρίγκιπα Ουίλιαμ, Bank of América, αεροδρόμιο Ντένβερ!!! 
Το σημαντικό θέμα το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και χάρη στην άγνοια έχει γίνει ένας νέος τρόπος ζωής, πιστεύουμε ότι επείγει, να καθορίσουμε τη θέση μας εφόσον αυτή είναι η τελευταία επίθεση που εξαπολύουν οι άλιεν-σατανιστές για να ελέγξουν το σώμα, το νου και τον ψυχισμό εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, που δεν αντιλαμβάνονται το κακό που βρίσκεται από πίσω.
Όμως πέρα απ’ αυτό υπενθυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στο 2016 το έτος στο οποίο δονείται η συχνότητα της κάμπαλα του θηρίου 666, γι’ αυτό θέλουν να προκαλέσουν περισσότερες καταστροφές και να εκδηλωθούν πιο ανοιχτά στην ανθρωπότητα επειδή επείγει γι’ αυτούς να επιβάλουν όχι μόνο τη Νέα Παγκόσμια Τάξη αλλά και τη Νέα Παγκόσμια Θρησκεία. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος παρ’ όλο που πολλοί αγνοούν τι κρύβεται πίσω από αυτή την ψεύτικη διδασκαλία, εφόσον ελέγχουν ήδη τον κόσμο με την οικονομία τη μείωση του πληθυσμού, την τεχνολογία και αυτά που δόλια αποκαλούν γεωμηχανική, γεωπολιτική, κοινωνική μηχανική τώρα θέλουν όμως να ελέγξουν και να κυριεύσουν τις Ψυχές μας γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός τους στόχος.