Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…


anekshghta__article
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
————————————————————–
Το σχέδιο είναι παλιό. Είναι το σχέδιο ανάμιξης των πληθυσμών της Ευρώπης. Είναι το γνωστό σχέδιο COUDENHOVEN-KALERGI, το οποίο ενεργοποίησε τώρα η ηγεσία της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας.
Λόγω της αντιδράσεως των Λαών της Ευρώπης, οι οποίοι έχτισαν-ύψωσαν φράκτες και τείχη κατά μήκος των συνόρων αυτών, η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ και μαφίας, απεφάσισε προσωρινά να θέσει το σχέδιο αυτό εις εφαρμογήν εις βάρος της Ελλάδος και του Ελληνισμού.
Βρήκανε ευάλωτους, άπειρους, αφελείς, επιπόλαιους, και ανόητους πολιτικούς εδώ, πολιτικούς Διεθνιστές και Εθνομηδενιστές, πολιτικούς του «ότι πούνε οι ξένοι», πολιτικούς δούλους του ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΣΟΡΟΣ, και είπανε ΜΟΝΟ για την Ελλάδα να εφαρμόσουν το σχέδιο, και ύστερα για την Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι Σιωνιστές πολιτικοί, στέλνουν πίσω στην Ελλάδα, τη χώρα πρώτης υποδοχής, τους λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου.
Οι εφιάλτες πολιτικοί της Ελλάδος είναι συμμέτοχοι στην υλοποίηση του σχεδίου της Ν.Τ.Π. για την Ισλαμοποίηση της Ελλάδος. Το θέμα είναι τι ρόλο παίζει η Εκκλησία της Ελλάδος.
Βλέποντας ο Σουλτάνος ΕΡΝΤΟΓΑΝ την επιθυμίαν των Κοσμοκρατόρων, και την πρόθυμη «φιλοξενία» των Ελλήνων, διέταξε, «Πλημμυρίστε την Ελλάδα με μαύρους Αφρικανούς λαθρομετανάστες» και ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
Αυτούς τους ανθρώπους μας καλούν οι προδότες πολιτικοί να φιλοξενήσουμε, κατόπιν εντολών των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΣΟΡΟΣ.
Οι λαθρομετανάστες θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, και θα υποδεχτούν σαν ελευθερωτή τον Σουλτάνο ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
Προς υλοποίηση του σχεδίου Ισλαμοποιήσεως της Ελλάδος, κατέφθασαν εδώ Σιωνιστικές Μ.Κ.Ο. και Σιωνιστές «Αλληλέγγυοι», οι οποίοι βοηθούν στην προσθαλάσσωση στα νησιά μας των λαθρομεταναστών, και την εγκατάσταση αυτών σε HOT-SPOTS, και σε ξενοδοχεία ή σπίτια Ελλήνων.
Οι προδότες πολιτικοί χτίζουν HOT-SPOTS για να φιλοξενήσουν επί Ελληνικού εδάφους, τις Λεγεώνες των ξένων του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ, για να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!!! Και ο Κυριάκος συμφωνεί……………
Τα δραματικά γεγονότα συγκρούσεων των λαθρομεταναστών μεταξύ τους, και μεταξύ λαθρό και Ελλήνων, αλλά και με τις Ελληνικές Αρχές στα νησιά Λέσβο-Χίο, είναι καθημερινά.
Φθάνουν δε μέχρι σημείου οι Σιωνιστικές Μ.Κ.Ο. να εγγράφουν παιδιά λαθρό σε Ελληνικά Σχολεία, ενώ δεν γνωρίζουν Ελληνική γλώσσα, και δεν έχουν εμβόλια……. Δηλαδή πλήρη Ισλαμοποίηση και Τουρκοποίηση της Ελλάδος!!
Οι λαθρομετανάστες Τολμούν και κάνουν συγκεντρώσεις χιλιάδων Ισλαμιστών στην Αθήνα, για διεκδικήσεις!!!
Ας πάνε να τα κάνουν αυτά στο ΙΣΡΑΗΛ……………………
Το ΙΣΡΑΗΛ δεν δέχεται Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, χωρίς να χαρακτηρίζεται ξενοφοβικό και Ρατσιστικό!!!
Το ΙΣΡΑΗΛ έχει μεγάλους προστάτες!!!
Προστατεύεται από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Κυβέρνηση!!!
Οι λαθρομετανάστες είναι εισβολείς στη χώρα αυτή, και ΟΧΙ πρόσφυγες, όπως παραπλανητικώς και δουλικώς, τους ονομάζουν οι προδότες πολιτικοί!!!
Οι εφιάλτες πολιτικοί ηθελημένα μπέρδεψαν τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας το 1922 με τους Μουσουλμάνους Ισλαμιστές εισβολείς του σήμερα.
Οι μαύροι Αφρικανοί λαθρομετανάστες είναι μισθοφορικός στρατός (Λεγεώνα των ξένων), του Σουλτάνου, και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, για να υλοποιήσουν τα σχέδια της Ν.Τ.Π. και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβερνήσεως για εξαφάνιση του Ελληνισμού!!!
Οι Η.Π.Α.- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. κλπ, είναι ιδιοκτησία της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο , (αποδείξεις εκ του αποτελέσματος), από ΔΝΤ & Ε.Ε., δηλαδή τους δανειστές της Ελλάδος, με σκοπό την οικονομική, ιστορική, πολιτιστική, και εθνολογική καταστροφή της Ελλάδος.
Αυτά αποκάλυψε ο Αμερικανός διανοητής και φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι.
Οι Μάσκες έπεσαν!!!
Οι λαθρομετανάστες φωνάζουν επίσημα, «Έλληνες, θα σας κάνουμε πόλεμο», αυτό παρά τη φιλοξενία των Ελλήνων!
Ουδείς αχάριστος του ευεργετηθέντος.
Λέμε στους Στρατιωτικούς, ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ, διότι οι πολιτικοί είναι ανδρείκελα των ξένων Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Οι Αφρικανοί λαθρό είναι εμπροσθοφυλακή των Τούρκων.
Ο Ελληνισμός τελεί υπό εξαφάνισην.
Οι εφιάλτες πολιτικοί μας, είναι υπηρέτες της Ν.Τ.Π. και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Οι πολιτικοί μας είναι αφελείς, επιπόλαιοι, και ανόητοι.
Πουλήσανε όλα τα αεροδρόμια, λιμάνια, Ξενοδοχεία, σε Τούρκους Μεγιστάνες του πλούτου, φίλους του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ!!
Πουλήσανε όλον τον ορυκτό πλούτο (Χρυσό-Πετρέλαια-Φυσικό Αέριο), στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, έναντι δανείων για να κυβερνούν!!! (ΜΝΗΜΟΝΙΑ).
Οι πολιτικοί μας εξυπηρετούν τα σχέδια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των κ.κ. ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ & ΣΟΡΟΣ.
Οι πολιτικοί μας εκτελούν εντολές της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης.
Οι Αφρικανοί λαθρό θα κατοικήσουν μόνιμα στην Ελλάδα, και θα νομιμοποιηθούν σαν Έλληνες.
Οι Σιωνιστές Ευρωπαίοι «εταίροι» της Μέρκελ & Σόϊμπλε έκαναν την Ελλάδα αποθήκη Ασιατών και Αφρικανών εγχρώμων λαθρομεταναστών.
ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ, ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ, ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ, ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, των Ελλήνων χάθηκε………….
Αυτό είναι το σχέδιο της Ισλαμοποίησης και Τουρκοποίησης της Ελλάδος, της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας για την Ελλάδα.
Δυνατόν ότι μπορεί να εισβάλει ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ, ανά πάσαν ώραν.
Εν όψει αυτής της δραματικής καταστάσεως της χώρας, η ΙΕΡΑΡΧΙΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τηρεί περίεργη και ύποπτη σιγήν ιχθύος…..
Δεν αφυπνίζει τον Ελληνικό Χριστιανικό Ορθόδοξο Λαό!!!
ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ!!!
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής / Αρθρογράφος ΜΜΕ





hellasforce

ΒΟΜΒΑ απο τη Θεανώ Φωτιου για τη 13η Σύνταξη


img_0623
Η Θεανώ Φωτιου είχε ανακοινώσει απο τον Ιούνιο του 2015 οτι η 13η σύνταξη θα δωθεί το 2016.
Για όσους αμφιβάλουν οτι η κυβερνηση δεν κανει οτι μπορει γα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.











olympia.gr

ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ…. Πως θα Πάρουμε πίσω την Πατρίδας Μας… Τι θα Συμβεί αν…..


%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7
«ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟ…»
«ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ…»
«ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ…»

Κ Ρ Α Χ


%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%87-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ…
Την υψηλότερη επίδοση πρώτου ενδεκάμηνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, καταγράφει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου–Νοεμβρίου 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Ωστόσο, τον Νοέμβριο 2016, καταγράφεται μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
Αθροιστικά, για την περίοδο Ιανουάριος–Νοέμβριος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.987.838 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.862.710, εκ των οποίων οι 1.059.001 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 803.709 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Επομένως, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου ενδεκάμηνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 125.128 νέες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», κατά τον Νοέμβριο 2016, καταγράφεται μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 37.667 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Νοεμβρίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 157.385, ενώ οι αποχωρήσεις σε 195.052. Από τις 195.052 συνολικά αποχωρήσεις, οι 66.978 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 128.074 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%83-1
Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Νοέμβριος 2016 και Νοέμβριος 2015, προκύπτει μειωμένη επίδοση κατά 12.993 λιγότερων θέσεων εργασίας για τον Νοέμβριο 2016, αρνητικό ισοζύγιο (-37.667) θέσεων εργασίας έναντι αρνητικού ισοζυγίου (-24.674) τον Νοέμβριο του 2015. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ πενταετίας καθώς τον ίδιο μήνα το 2015 είχαν χαθεί 24.674 εργασίας, το 2014 χάθηκαν 20.331, το 2013 χάθηκαν 17.214, το 2012 χάθηκαν 34.138.

Με αυτό πέφτει ΤΩΡΑ η κυβέρνηση...


Σκάνδαλο μεγατόνων αποκαλύπτεται και αναμένουμε τι όποιες εξελίξεις, αν δεν υπάρξουν άμεσα απαντήσεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα έχει ερωτικό δεσμό με Τουρκάλα υπάλληλο της τουρκικής διπλωματίας. Το ειδύλλιο ξεκίνησε πριν ο άντρας αναλάβει τη θέση που έχει τώρα και όταν άλλαξε πόστο, η νεαρή φίλη του ζήτησε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να τη μεταθέσει στην Αθήνα. Αμέσως η μετάθεση της εγκρίθηκε και τώρα βρίσκεται στην τουρκική πρεσβεία της πρωτεύουσας.
Δεν καταδικάζουμε τον έρωτα, προφανώς, αλλά βλέπουμε πίσω από το ρομαντικό του πράγματος. Πολύ κοντινός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα  έχει σχέση με υπάλληλο του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η τουρκική ΜΙΤ "ξεψαχνίζει" τις ζωές των κρατικών υπαλλήλων και σίγουρα δεν θα είχε περάσει απαρατήρητη αυτή η σχέση, όπως και η προαγωγή του νεαρού σε μια θέση που έχει το προνόμιο να μαθαίνει τις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού...
Αφήνουμε τα σχόλια σε εσάς, καθώς νομίζουμε ότι έχετε καταλάβει τι εννοούμε...





voice news

ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ…

…ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ.!

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης στο Star Βορείου Ελλάδας και στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Αθανάσιο Φυλακτό, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Παρών στην εκπομπή και ο δημοσιογράφος Απόστολος Ρόσσιος.
Ο κ.Καζάκης απάντησε με σαφήνεια σε αρκετά ερωτήματα καθώς και σε παρέμβαση πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ αναφορικά με το δημογραφικό το οποίο αποτελεί μείζον και φλέγον ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Καζάκης ανέλυσε τις θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. και αναφέρθηκε στις ρεαλιστικές προτάσεις του Μετώπου. Πολύ μεγάλο και έντονο, αποδείχθηκε, το ενδιαφέρον της ευρύτερης κοινωνίας για τις προτάσεις του Ε.ΠΑ.Μ.
Όσο επιμένουμε σ’ αυτήν την ατέρμονη δίνη στην οποία με την συναίνεσή μας έχουμε παγιδευτεί, είμαστε στην ευθεία πορεία προς την απόλυτη καταστροφή.
Επιπλέον, λόγω αυτής της κατάστασης, είμαστε ευάλωτοι στις βλέψεις και στις διεκδικήσεις των επίβουλων γειτόνων, επί των ανατολικών και βόρειων συνόρων μας.
Επομένως, ως φυσικό επακόλουθο της διαιώνισης αυτού του φαύλου κύκλου στον οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι, το τέταρτο μνημόνιο προβάλλει στον ορίζοντα και με την… βούλα της Ε.Ε.




triklopodia.gr

Φοβήθηκε και δέχθηκε τους τουρκικούς όρους: Απογοητευτική η στάση του Προέδρου της Κύπρου



Ακούγοντας το διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τους λόγους που τον ανάγκασαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν βγαίνουν τα …φαντάσματα, να αποδεχθεί όλους τους όρους των Τούρκων και να πάει στη Γενεύη να κλείσει το Κυπριακό, μου ξέφυγε και το είπα και δυνατά κιόλας: «Δεν μιλάς σοβαρά, Πρόεδρε. Τα έπαιξες;».
Όταν διάβασα το διάγγελμα, ήμουν βέβαιος ότι άκουσα καλά… Και σκέφθηκα αν θα πρέπει να κλάψω, να γελάσω ή να οργιστώ…
Και ο λόγος είναι απλός… Ομολόγησε ότι αποδέχθηκε τα τουρκικά αιτήματα επειδή τον απείλησαν και τον εκβίασαν, έστω και αν το είπε με άλλα λόγια. Ενώ έπρεπε να διαολοστείλει αυτόν που του μετέφερε τον εκβιασμό της Τουρκίας. Και αν αυτός ήταν ο κατοχικός ηγέτης, έπρεπε να του δώσει και δύο μπάτσους… Και το αναφέρω πολύ σοβαρά. Διότι δεν απειλείς, ούτε εκβιάζεις, κύριε Ακιντζί, έναν άνθρωπο, όπως τον Αναστασιάδη, που σε έκανε συμπρόεδρο του άμοιρου νησιού μας, και προσπαθεί να σε επιβάλει στη θέση αυτή και με την υπογραφή του…
Οι αναγνώστες θα νομίζουν ότι κάνω πλάκα, αλλά σας διαβεβαιώ ότι γράφω τα παραπάνω με την κάθε σοβαρότητα που επιτρέπουν αυτά τα απίθανα που ακούμε από τον Πρόεδρο της Κύπρου.
Λοιπόν, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, φίλε κ. Νίκο Αναστασιάδη…
Έπρεπε να βρεις ένα καλύτερο επιχείρημα για να δικαιολογήσεις τη στροφή σου – κωλοτούμπα το λένε στας Αθήνας… Τι τους έχεις τριγύρω σου τόσους νέους ανθρώπους, που καλώς τους επέλεξες και τους εμπιστεύθηκες. Πρέπει εδώ και εκεί να τους ακούς. Ακόμα και οι αδιόρθωτοι υποστηρικτές του αλήστου μνήμης φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, θα σου έλεγαν ότι το παραμύθι δεν θα το πιστέψουν οι… ιθαγενείς. Θα σου έλεγαν και άλλα. Όπως ότι όταν παίζει κανείς θέατρο πρέπει να έχει και τα ελάχιστα προσόντα και εφόδια. Εσύ, Πρόεδρε, δεν μπορείς να κρυφτείς. Δεν είσαι, ας πούμε, ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ούτε ο Νίκος Τορναρίτης, που έχουν το κλάμα ένα γρόσι…
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Έρχεται αυτός που σου μεταφέρει τον εκβιασμό και την απειλή του Ταγίπ Ερντογάν -ο Ακιντζί; Ο Άιντα; Εσύ θα μας πεις… Και σου λέει ότι αν δεν δεχθείς να επιστρέψεις στην Ελβετία θα «πολιτογραφήσουν» ακόμα 26 χιλιάδες εποίκους και, στη συνέχεια, θα προσαρτήσουν και τα κατεχόμενα. Σωστά το κατάλαβα; Αν διάβασα καλά το διάγγελμα, πολύ καλά κατάλαβα…
Και τι κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Και όχι οποιοσδήποτε Πρόεδρος… Μιλάμε για τον Νίκο τον Αναστασιάδη. Που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Που νευριάζει με το παραμικρό. Που πετά τασάκια και ό,τι άλλο βρει μπροστά του. Τι κάνει, μα τον Θεό, πέστε μου… Φοβάται και δέχεται τον εκβιασμό αντί να τους ρίξει δέκα… καντήλια και να σηκωθεί να φύγει. Ποιος θα του έβρισκε άδικο; Ποιος στον κόσμο, ακόμα και αυτός ο απαράδεκτος Άιντα, που ήταν παρών σ’ αυτήν την απαράδεκτη άσκηση εκβιασμού του κ. Αναστασιάδη, θα έλεγε μία κακή κουβέντα εναντίον του.
Και όμως. Κάθησε σαν μαθητούδι στην καρέκλα, δέχθηκε τον εκβιασμό και την απειλή και θα πάει στη Γενεύη όπου θα τον κλείσουν σε ένα δωμάτιο και θα τον αφήσουν να φύγει μόνο αν δεχθεί τις υπόλοιπες εντολές του Σουλτάνου… Αυτό σχεδιάζουν να του κάνουν. Και το γνωρίζει.
Αγαπητέ Νίκο Αναστασιάδη, γιατί να σ’ το κρύψω… Μας απογοήτευσες… Χάσαμε και τα τελευταία ίχνη ελπίδας που είχαμε ότι θα άντεχες στις πιέσεις και στους εκβιασμούς και θα κέρδιζες μία καλή συμφωνία για τους Έλληνες της Κύπρου.
Απογοήτευσε και πίκρανε τους πολίτες η στάση σου. Ακόμα και οι δικοί σου άνθρωποι αδυνατούν να βρουν μία δικαιολογία για να στηρίξουν την αψυχολόγητη αντίδρασή σου στον εκβιασμό που επιχείρησαν οι Τούρκοι. Ήταν τόσο λάθος η απόφασή σου, και οι άνθρωποι που σε γνωρίζουν καλά διαβεβαίωναν πως αναζητάς νέες δικαιολογίες τώρα για να τα… «τουμπάρεις», που λέτε και στη Λεμεσό.
Τις προάλλες, αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας, διάβασα ξανά ένα κείμενο, που μου είχαν στείλει ως απόρρητο και αναφέρονταν στις κουβέντες σου με τη Βικτώρια. Ειλικρινά το καταγράφω: Δεν θέλω να πιστέψω με τίποτα όλα όσα διαρρέουν αυτοί οι περίεργοι τύποι από τη Μόσχα. Όχι, δεν μπορεί να είναι και αλήθεια…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Παρακολουθώντας από την τηλεόραση του κυπριακού Mega τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να κλαίει και να οδύρεται για την κατοχή και να διακηρύσσει με στόμφο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να συνεχιστεί άλλο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι ο μεγαλύτερος δραματικός ηθοποιός στην ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου. Ούτε παίζεται, ούτε κανείς μπορεί να τον φτάσει, ούτε θα ξαναγεννηθεί στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο τόσο μεγάλη προσωπικότητα. Φίλε Αβέρωφ, η κατοχή δεν τελειώνει με την αποδοχή και από το κόμμα σου της παραμονής κατοχικών στρατευμάτων ή τη δημιουργία τουρκικής βάσης στην Κύπρο μετά τη λύση. Δεν γίνεται…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ποιος έδωσε την εντολή για να κυκλοφορήσει το απίθανο ψέμα ότι πίσω από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας είναι ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν; Μα κύκλοι του ΔΗΣΥ που φτάνουν και μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Είναι ανόητοι. Υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο, που έχει μία σταγόνα πατριωτισμού και ο οποίος δεν συμφωνεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας; Δεν καταλαβαίνω. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλουν να καταργηθούν οι αναχρονιστικές εγγυήσεις; Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δεν ζητούν την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων; Τότε γιατί διαρρέουν όλες αυτές τις αθλιότητες εναντίον του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος με μία απλή κίνηση διεθνοποίησε το πρόβλημα της Κύπρου;




triklopodia.gr

Στήνουν το 4ο μνημόνιο: Τι θα υπογράψουμε τώρα για να πληρώσουμε το ’19


ΦΠΑ 15% στα τρόφιμα, έως 24% στη ΔΕΗ, μειώσεις μισθών-συντάξεων, και απολύσεις θέλουν οι δανειστές – Τα προεόρτια επιβεβαιώθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αλλά και από τον ΧουλιαράκηΠίσω από τη σκόνη που σήκωσε η κυβέρνηση με την εξαγγελία της για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους φαίνεται να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά και αποτελεί τον μεγάλο εφιάλτη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. 
Πιθανόν δε η εξαγγελία του κ. Αλέξη Τσίπρα να μην είναι άσχετη με την προετοιμασία αυτού του νέου μνημονίου, με την κυβέρνηση να διεκδικεί και εδώ ένα ρεκόρ: θα είναι η μοναδική που «κατάφερε» να φέρει στη χώρα δύο μνημόνια, σε αντίθεση με τις προηγούμενες που διαχειρίστηκαν την κρίση και σήκωσε η καθεμιά από μία τέτοια συμφωνία (η κυβέρνηση Παπανδρέου το μοιραίο πρώτο μνημόνιο και η κυβέρνηση Σαμαρά το δεύτερο)!
Η δραματική υποχώρηση της κυβέρνησης σχετίζεται με τον στόχο της να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εξασφαλίσει έναν οδικό χάρτη εξόδου, όπως λέει, από την κρίση με σημεία-σταθμούς την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, την εμπέδωση των αναπτυξιακών ρυθμών και την έξοδο στις αγορές έως το τέλος του 2017.
Τα προεόρτια του νέου μνημονίου επιβεβαιώθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και από τον κ. Χουλιαράκη στη Βουλή, καθώς τέθηκε το πλαίσιο για να δεσμευτεί η χώρα σε ένα νέο πολυετές πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής με τη σύμφωνη γνώμη και της Αθήνας. Ολοι μαζί οι υπουργοί, του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου περιλαμβανομένου, συμφώνησαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% «μεσοπρόθεσμα» και πάντως μετά το 2018, όταν και λήγει το τρέχον πρόγραμμα. Η γερμανική πλευρά ερμηνεύει το «μεσοπρόθεσμο» διάστημα ως δεκαετία, δηλαδή έως και το 2027, με την πιο ήπια προσέγγιση από άλλους Ευρωπαίους παράγοντες να κάνει «σκόντο» στην τριετία (έως και το 2021 σίγουρα).
Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Eurogroup είναι ξεκάθαρη και αποκαλυπτική, καθώς προβλέπει τη λήψη μέτρων πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, που θα ισχύσουν μετά από αυτό! Η σχετική αναφορά είναι σαφής: «Για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς στόχους με έναν τρόπο βιώσιμο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να συμφωνήσουν με τους θεσμούς σε έναν μηχανισμό και δομικά μέτρα που θα το εξασφαλίσουν αυτό»!
Για να μη μείνει μάλιστα καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ομοβροντία νέων μόνιμων μέτρων, η απόφαση το κάνει ακόμη πιο λιανά: «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να συμφωνήσουν με τους θεσμούς σε έναν μηχανισμό και δομικά μέτρα (a mechanism and structural measures) που θα το εξασφαλίσουν αυτό (τους δημοσιονομικούς στόχους δηλαδή)».
Το Eurogroup -στην απόφαση του οποίου ταιριάζει μάλλον ο χαρακτηρισμός «καταστροφική»- θέτει, με τη σύμφωνη γνώμη πάντα του κ. Τσακαλώτου και της ελληνικής κυβέρνησης, ευθέως την προοπτική του νέου μνημονίου. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η πλήρης εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων που σχετίζονται με τη δεύτερη αξιολόγηση και η ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών θα ανοίξει τον δρόμο για τη διοίκηση του ESM να εγκρίνει το συμπληρωματικό μνημόνιο». Δηλαδή, μετά ή για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης οι δανειστές και η κυβέρνηση θα ετοιμάσουν ένα νέο πρόγραμμα, που θα ισχύσει από το 2018 και μετά για άγνωστο ακόμα διάστημα!

Η ιδιαιτερότητα του νέου μνημονίου 
 

Είναι ακόμη αμφίβολο αν και το τέταρτο θα είναι ένα κλασικό μνημόνιο, αν θα προβλέπει δηλαδή συγκεκριμένη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, όπως τα προηγούμενα, συνδεμένη με την υλοποίηση των στόχων ή ένα «μνημόνιο ειδικού σκοπού» χωρίς χρήματα! Προς το παρόν δεν γίνεται τέτοια συζήτηση, αφού ουδείς γνωρίζει αν η χώρα θα καταφέρει μετά το καλοκαίρι του 2018 να βρει χρηματοδότηση από τις αγορές, όπως ελπίζει και υπόσχεται ο κ. Τσίπρας. Αν δεν τα καταφέρει, είναι πιθανόν να της δοθεί πρόσβαση στα χρήματα που δεν αξιοποιήθηκαν από το τρέχον δανειακό πακέτο των 86 δισ. ευρώ, καθώς ένα μέρος τους δεν χρειάστηκε τελικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ πιθανή είσοδος του ΔΝΤ σημαίνει ότι θα εισφέρει και αυτό ένα ποσό της τάξης των 6 ή 9 δισ. ευρώ.
Αν όμως η Ελλάδα βγει κανονικά στις αγορές, τότε οι δανειστές κάνουν μία έντονη συζήτηση για το πώς θα ασκούν την εποπτεία και τον έλεγχο στην πορεία της ελληνικής οικονομίας για μετά το 2018 και για όσο διάστημα θα ισχύσει το τέταρτο μνημόνιο. Οι Βρυξέλλες, για παράδειγμα, δείχνουν να ικανοποιούνται με την επέκταση του «κόφτη» που προβλέπεται στο τρέχον πρόγραμμα. Αντιθέτως, το ΔΝΤ θέλει συγκεκριμένα μέτρα και καθορισμένα από τώρα, καθώς δεν έχει εμπιστοσύνη στη βούληση της Αθήνας. Ακόμη κι αν δεχθεί τη λογική ενός «κόφτη», αναμένεται να ζητήσει σαφώς προσδιορισμένα πεδία εφαρμογής του και όχι γενική περιγραφή, όπως συμβαίνει με αυτόν που ισχύει τώρα.
Ως προς τα μέσα με τα οποία θα επιτύχουν την επιτροπεία και εφόσον δεν θα υπάρχει χρηματοδοτικό σκέλος, ώστε να πιέζουν μέσω των δόσεων όπως γίνεται μέχρι τώρα, οι δανειστές εξετάζουν κάποιες ασφαλιστικές δικλίδες: για παράδειγμα, μέσω των ρυθμίσεων που θα κάνουν για την ελάφρυνση του χρέους και οι οποίες θα δοθούν με «μεσοπρόθεσμα» μέτρα το 2018, προβλέποντας ρήτρα υλοποίησης των στόχων, ώστε να ισχύουν και να εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις. Επίσης, με δέσμευση κοινοτικών κονδυλίων ή άλλων πόρων. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζουν ένα πλέγμα παρεμβάσεων που να αποτρέπει την όποια ελληνική κυβέρνηση να αποκλίνει από τους συμφωνημένους στόχους και τις πολιτικές του νέου προγράμματος.

Τι θα υπογράψουμε τώρα για να πληρώσουμε το 2019 
του Κωστή Χ. Πλάντζου
Προ των θυρών βρίσκονται πλέον τα νέα μέτρα-σοκ ύψους 4,5 δισ. ευρώ προκειμένου να πειστεί το ΔΝΤ να μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, πέρα από όσα κατά καιρούς είχε ζητήσει ήδη, αλλά η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο αρνούνταν να τα διαπραγματευτεί. 
Τον καμβά των πρόσθετων νέων μέτρων που θα απαιτηθεί να πάρει η κυβέρνηση για να πιάσει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ στα χρόνια μετά το 2018, οπότε λήγει το τρίτο μνημόνιο, θα ετοιμάσουν οι απεσταλμένοι των θεσμών που πήραν εντολή να επιστρέψουν άμεσα -από αύριο κιόλας- στην Αθήνα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Το μήνυμα Ντάισελμπλουμ «βρείτε τα με τους θεσμούς και μην περιμένετε παζάρια με τους υπουργούς» μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου παραπέμπει την κυβέρνηση στο ΔΝΤ προς αναζήτηση των νέων μέτρων που θα καλύπτουν το 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) που χωρίζει το Ταμείο και τους Ευρωπαίους δανειστές, καθώς και επιπλέον​ μέτρα 0,5% του ΑΕΠ (900 εκατ. ευρώ) που θα απαιτηθούν για να καλύψουν την επίπτωση που θα έχουν τα υφεσιακά μέτρα λιτότητας (μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, κατανάλωση κ.λπ.) στις κρατικές εισπράξεις.
Σύμφωνα με πηγές κοντά στους θεσμούς, μεταξύ των νέων μέτρων που θα αξιώσει το ΔΝΤ να συζητηθούν προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι τα εξής:
1 Αύξηση συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 14% ή και 15% στα τρόφιμα. Με μία μονάδα αύξησης οι δανειστές υπολογίζουν επιπλέον έσοδα 250-300 εκατ. ευρώ – ή μισό δισ. ευρώ αν αυξηθεί στο 15%. Ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ παρέμεινε αμετάβλητος το καλοκαίρι του 2015, όταν ο ανώτατος συντελεστής είχε αυξηθεί από 23% σε 24%. Καθώς η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ φαίνεται να έχει βελτιωθεί αισθητά μετά τα capital controls και τον δραστικό περιορισμό των πληρωμών με μετρητά, το ΔΝΤ βλέπει πως διανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν για το κράτος προκειμένου να εισπράξει περισσότερα έσοδα αυξάνοντας τον ΦΠΑ στα προϊόντα από τα οποία δεν μπορεί να κόψει ο καταναλωτής – και τον οποίο αποδίδουν τα σούπερ μάρκετ και οι ΔΕΚΟ που θεωρούνται καλοπληρωτές.
2 Αύξηση ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος και ύδρευσης από 13% σε 24%. Ηταν μία από τις πρώτες αξιώσεις του ΔΝΤ το καλοκαίρι του 2015, από την οποία μάλιστα υπολόγιζε να εξοικονομηθούν 470 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αντ’ αυτού επελέγησαν άλλες αυξήσεις φόρων και ΦΠΑ, τις οποίες το ΔΝΤ αμφισβήτησε έντονα. Επιστροφή του Ταμείου στη θέση που εξαρχής πρέσβευε θα συνοδεύεται όμως και από απαίτηση για αυστηρότερα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και διακοπή ρευματοδότησης τουλάχιστον για μισό εκατομμύριο καταναλωτές που λόγω κρίσης αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς τους για να πληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους στην Εφορία.
3 Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθούς και συντάξεις στις 5.000-6.000 ευρώ, αντί 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους άγαμους. Το ΔΝΤ επιμένει για «λόγους αρχής» στη λύση αυτή, θεωρώντας πως με το ισχύον σύστημα ένας στους δύο φορολογούμενους δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ για άμεσους φόρους εισοδήματος, τους οποίους επωμίζονται τα μικρομεσαία εισοδήματα από 12.000 έως και 30.000 ευρώ τον χρόνο. Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει αυτομάτως επιβάρυνση έως και 800 ευρώ τον χρόνο για όσους δηλώνουν εισοδήματα 6.000 ευρώ και άνω (ειδικά για όσους ζουν με 600-800 ευρω τον μήνα).
4 Κόφτης στους μισθούς και απολύσεις στο Δημόσιο που θα συνδεθούν και με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Στη συμφωνία του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας γίνεται ειδική αναφορά σε «μηχανισμό» και «παραμετρικά μέτρα» που θα διασφαλίσουν την επίτευξη και διατήρηση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%.  Ο όρος «μηχανισμός» παραπέμπει ευθέως στον «μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης», δηλαδή στον κόφτη που έχει ήδη συμφωνηθεί, αλλά, όπως ισχύει τώρα, θα εκπνεύσει το 2019, δηλαδή μετά το τέλος του μνημονίου. Ωστόσο το ΔΝΤ δεν θέλει οριζόντιες περικοπές με κάποιες λίγες εξαιρέσεις, αλλά έναν κόφτη ο οποίος θα κατονομάζει επακριβώς τις δαπάνες όπου θα γίνουν περικοπές. Ανάμεσα σε αυτές θέλουν να ορίζεται από τον νόμο και η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου.  Επιπλέον, το ΔΝΤ έχει αντιδράσει στο μοντέλο της αξιολόγησης που έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους, θεωρώντας ότι αυτό δεν οδηγεί σε αποτελέσματα σε βάρος όσων κρίνονται ανεπαρκείς. Θα προτείνει τη σύνδεση της αξιολόγησης με την απομάκρυνση ή τη μισθολογική υποβάθμιση των υπαλλήλων αυτών.
5 Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις, που σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου προβλέπεται ότι θα διατηρούν οι συνταξιούχοι μετά τον επανυπολογισμό τους με τον νέο αλγόριθμο. Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει επιπλέον τσεκούρι 20%-40%, δηλαδή θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τις συντάξεις μετά τη σωρεία των περικοπών που έχουν υποστεί. Οπως όμως έλεγε πριν από δέκα ημέρες ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης, «και 500 ετών να φτάσει ο Τόμσεν θα υποστηρίζει πως το Ασφαλιστικό στη χώρα μας δεν είναι βιώσιμο και χρειάζονται και άλλα μέτρα» – θέση που υιοθετεί και επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία και η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
6 Κατάργηση των επιδομάτων. Ηδη η κυβέρνηση έχει δεχτεί την ενσωμάτωση των πρώτων επιδομάτων στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης των 200-500 ευρώ τον μήνα (συνολικό πραγματικό εισόδημα μαζί με το επίδομα).  Η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχτεί την ενσωμάτωση και άλλων επιδομάτων, όπως αυτά της ανεργίας ή του πετρελαίου θέρμανσης, τα οποία όμως ενδεχομένως να μετατραπούν σταδιακά σε επίδομα εργασίας ή να περικοπούν έτι περαιτέρω.
Πέρα από αυτά, το ΔΝΤ αναμένεται να εγείρει εκ νέου αξιώσεις για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ενδεχομένως επίσπευση της αποκρατικοποίησης των ΕΛ.ΠΕ. επειδή ο εισπρακτικός στόχος εκτροχιάστηκε μετά την απώλεια των 400 εκατ. ευρώ από το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.




triklopodia.gr

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ




Απουσιάζει από την χώρα μας η «αποτρεπτική απειλή», η οποία δεν αρκεί να υπάρχει στα επιτελικά σχέδια, αλλά πρέπει να γίνει γνωστή στον αντίπαλο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, που μετά και την προχθεσινή κατάθεση πρότασης για αύξηση των αρμοδιοτήτων του θα συγκεντρώσει και τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού, δήλωσε πως θα παραστεί στην πενταμερή διάσκεψη για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.
Όταν ο Ακιντζί, εδώ και πάρα πολύ καιρό, κάνει λόγο για πενταμερή διάσκεψη, η ελληνική κυβέρνηση μας ενημερώνει πως πρόκειται για πολυμερή. Προφανώς και πρόκειται για τα γνωστά παραπλανητικά παιχνίδια -αφού άλλωστε η πενταμερής μπορεί να αποκληθεί και πολυμερής- αλλά ποτέ δεν μας είπε ποιοι άλλοι εκτός των πέντε (ο πέμπτος θα είναι η Βρετανία, ως εγγυήτρια δύναμη, ή ο ΟΗΕ;) θα παρευρίσκονται, ώστε να διαψεύσει τον Ακιντζί.
Υπήρξαν φωνές από την Ευρώπη, που εξέφραζαν την απορία τους για το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια που διαρκούν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, η Ε.Ε. απέχει, λες και δεν την ενδιαφέρει η τύχη ενός ευρωπαϊκού κράτους, του οποίου η μέλλουσα πορεία θα έχει επιπτώσεις και επί της ευρωπαϊκής, με την Τουρκία να έχει λόγο στα ευρωπαϊκά πράγματα από το παράθυρο του «συνιστώντος ισότιμου μέρους».
Οι τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Ολάντ, ενισχύουν την άποψη της ευρωπαϊκής συμμετοχής, αλλά είναι απορίας άξιον ποιος Ευρωπαίος έχει παρακολουθήσει από κοντά τα πράγματα ώστε να έχει πλήρη γνώση αυτών, και ορθή άποψη. Μπορεί όμως, και το θεωρώ απαραίτητο, να συμμετάσχει η Ευρώπη στη συζήτηση για τα κύρια θέματα δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας, τα οποία έχουν γενική εφαρμογή.
Και εννοώ, αφενός την συμφωνία για αρνησηκυρία -βέτο- ενός Τουρκοκύπριου σε απόφαση που δεν εξυπηρετεί τα σχέδια της Άγκυρας. Πρόκειται για μέτρο που παραβιάζει ευθέως τις δημοκρατικές διαδικασίες επί των οποίων εδράζεται η διακυβέρνηση μιας σύγχρνης δυτικής χώρας. Αλλά και η ύπαρξη αλλοεθνούς επιδιαιτητή, που θα αποφασίζει για τον κυπριακό λαό, όταν δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση από το ελληνοτουρκοκυπριακό συμβούλιο. Αυτό δεν είναι καθεστώς ελεύθερης και κυρίαρχης χώρας, αλλά προτεκτοράτου.
Αφετέρου, πώς μπορεί σε ένα σύγχρονο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. να υφίσταται καθεστώς εγγυητριών δυνάμεων, αλλά και στρατός κατοχής, που του στερεί την ανεξαρτησία. Κάποιοι σκέφτονται να δοθεί χρονική διάρκεια απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων περίοδος 10 ετών, επειδή, όπως λένε, δεν μπορούν σε μια μέρα να απομακρυνθούν 40.000 στρατιώτες. Σε μια μέρα, πράγματι δεν μπορούν, αλλά γιατί σε 10 χρόνια; Κάθε πότε αντικαθίστανται οι Τούρκοι στρατιώτες που υπηρετούν στο νησί;
Θέλω να δώσω μια απάντηση σε αναγνώστη που με… επέπληξε, επειδή δεν προτείνω λύση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Θα μπορούσα να αρκεστώ στο επιχείρημα ότι η δουλειά η δική μου είναι να προβαίνω σε διαπιστώσεις και προτάσεις, ενώ η εξεύρεση λύσεων είναι αρμοδιότητας της κυβέρνησης, εκτός και αν αλλάξουμε καρέκλες.
Αλλά, πολλές φορές έχω αναφερθεί σε δύο μέτρα, απαραίτητα για την αντιμετώπιση κακόβουλου αντιπάλου. Τα υπενθυμίζω. Το πρώτο είναι η διατήρηση καλών σχέσεων με τους ισχυρούς, ιδίως εκείνους που έχουν άμεση σχέση με τα γεγονότα. Και εννοώ τις ΗΠΑ, εφόσον ανήκουμε στο ΝΑΤΟ. Η προτίμησή τους στην Τουρκία, εκτός από την καλύτερη γεωστρατηγική θέση που έχει, οφείλεται και στο ότι ενώ ήμαστε δεμένοι  με την Δύση, φερόμαστε με τρόπο που να μη μας έχουν εμπιστοσύνη.
Δεν χρειάζεται να πω για την προτίμηση του Μακαρίου να θεωρείται εκ των ηγετών του Τρίτου Κόσμου, αντί της ένταξης στο ΝΑΤΟ, ή έστω φιλοδυτικής πολιτικής. Θα μείνω μόνον στο τελευταίο της επίσκεψης του Α. Τσίπρα στην Κούβα, γνωστής ούσης της αντίθετης θέσης του Τραμπ, από τον οποίον περιμένουμε βοήθεια και δικαιοσύνη, αν η Τουρκία μας επιτεθεί.
Αλλά, απουσιάζει από την χώρα μας και η «αποτρεπτική απειλή», η οποία δεν αρκεί να υπάρχει στα επιτελικά σχέδια, αλλά πρέπει να γίνει γνωστή στον αντίπαλο. Το όπλο της αποτρεπτικής απειλής (περί αυτής συνιστώ το σχετικό σύγγραμμα του καθηγητή Η. Κουσκουβέλη), είναι η δύναμη των αδυνάμων.
Και πρέπει να γνωρίζει ο εχθρός, ότι το πλήγμα που θα μας καταφέρει, θα επιφέρει ανάλογη βλάβη με το πλήγμα που θα του καταφέρουμε εμείς, στα αδύνατα σημεία του.
Μέχρι το 1974, έτος προδοσίας στρατιωτικών και πολιτικών, η αποτρεπτική απειλή μας, σε περίπτωση εκστρατείας της Τουρκίας κατά της Κύπρου, ή του Αιγαίου, ήταν η δική μας απάντηση στην Ανατολική Θράκη, η οποία τότε ήταν έρημη, λες και περίμενε την απελευθέρωσή της. Και το γνώριζαν αυτό οι Τούρκοι. Προφανώς, κάτι ανάλογο θα σκέπτονται τα ελληνικά επιτελεία, αλλά αυτό πρέπει να γνωστοποιηθεί στον εχθρό, για να μη αποτολμήσει την επίθεσή του. Δεν έχει νόημα να είναι κρυφό και να αποκαλυφθεί αφού υποστούμε επίθεση. Το ζήτημα είναι να μη την υποστούμε.
Και βεβαίως, υπάρχουν και άλλα αντίμετρα, αλλά αλίμονο αν αρχίσουμε να τα συζητούμε δημόσια.




triklopodia.gr

Ανατροπή: Επιστρέφουν οι τοκογλύφοι στην Αθήνα



Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές οι τοκογλύφοι έρχονται και πάλι σήμερα στην Ελλάδα και οι πρώτες συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής πλευράς είναι προγραμματισμένες για αύριο.
Βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι η συγκρότηση ενός μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών και επιβολής φόρων, όπως προέβλεπε η απόφαση του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, ώστε να επιτευχθούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% από το 2018 και μετά.
Τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά καθώς οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων πρέπει να αναχωρήσουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα (21-22 Δεκεμβρίου). Αν δεν βρεθεί λύση τότε είναι ανοικτό το σενάριο οι εκπρόσωποι των θεσμών να επιστρέψουν μετά τις γιορτές πλέον.



triklopodia.gr

Γυρίζουν στημένα ντοκιμαντέρ στα νησιά για το προσφυγικό – Σοβαρή καταγγελία



Τον ύποπτο ρόλο κινηματογραφικών συνεργείων με τελική κατάληξη τη δυσφήμιση των νησιών – υποδοχέων των προσφυγικών ροών ξεσκεπάζει δημοσίευμα του Μαν. Στεφανάκη από το «Σαμιακό Βήμα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «αναταραχή επικράτησε πριν μερικές μέρες στο Άνω Βαθύ όταν κάτοικοι είδαν ξαφνικά μεγάλη ομάδα μεταναστών, να «κόβει» βόλτες στα στενά του χωριού ακολουθούμενη από συνεργείο με κάμερες που πραγματοποιούσε λήψεις.
Κάποιοι μάλιστα από τους μετανάστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, κουβαλούσαν – έσερναν και βαλίτσες, σαν να βρίσκονταν σε κάποια μετακόμιση ή αναζήτηση στέγης.
Όπως προέκυψε τελικά, από ερωτήματα του διευθυντή του «Σαμιακού Βήματος» Μάνου Στεφανάκη, το τριήμερο 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου, βρέθηκε στη Σάμο συνεργείο κινηματογραφιστών (εικονοληπτών και τεχνικών εικόνας και ήχου) αποτελούμενο από Πολωνούς οι οποίοι, υπό την καθοδήγηση Ιταλού σκηνοθέτη προχώρησαν σε γυρίσματα δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ.
Το όλο πρότζεκτ περιελάμβανε 4 ομάδες συμμετεχόντων, 2 ομάδες Ελλήνων και 2 ομάδες αποτελούμενες από πρόσφυγες-μετανάστες και 2 κατηγορίες ηλικιών.
Οι 2 ομάδες (για την ελληνική αλλά και για την ομάδα μεταναστών), αποτελούνταν από άτομα παιδικής έως εφηβικής ηλικίας και οι άλλες 2 ομάδες αποτελούνταν από ενήλικες.
Μέσω συνεντεύξεων γίνονταν προσπάθεια να συγκριθεί (;) η ζωή των Ελλήνων και των μεταναστών στο νησί.
Για τις ανάγκες των γυρισμάτων μεταφέρθηκαν με άγνωστο σκεπτικό οι μετανάστες από το χώρο του hot spot στην περιοχή του Άνω Βαθέος αναστατώνοντας τους περιοίκους που δεν γνώριζαν τι ακριβώς συνέβαινε και το λόγο που βρίσκονταν το συνεργείο και οι συμμετέχοντες στο ντοκιμαντέρ, στην περιοχή τους.
Κατόπιν αιτήσεως των δημιουργών του ντοκιμαντέρ, μάλιστα, τους παραχωρήθηκε και ο χώρος που ανήκει στον Δήμο, στο κοινοτικό κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, χωρίς κανέναν έλεγχο των προθέσεων των δημιουργών της ταινίας.
Το ερωτήματα που εγείρονται είναι τι είδους ντοκιμαντέρ ετοιμάζεται, που θα προβληθεί (σε κάποιο φεστιβάλ κινηματογράφου, σε τηλεοπτικό κανάλι κάποιας ευρωπαϊκής χώρας;) και αν τελικά χρησιμοποιηθεί έμμεσα ως μέσο δυσφήμισης του νησιού στο εξωτερικό δημιουργώντας προβλήματα, ακόμη μια φορά, στην τουριστική κίνηση».
«Ας μην ξεχνάμε», επισημαίνει ο Μαν. Στεφανάκης, «ότι τα διάφορα δραματικά ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, είχαν τελικά σαν αποτέλεσμα πέρυσι τέτοια εποχή την κατάρρευση των κρατήσεων από το εξωτερικό προς τη Σάμο», συμπληρώνοντας ότι η Σάμος δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που βρίσκονται σήμερα τουριστικά η Λέσβος και η Χίος.



triklopodia.gr

Συγκλονιστικό: Το Βατικανό θα προβεί σε αποκαλύψεις για ΑΤΙΑ και εξωγήινους – Μετά την Χ.Κλίντον νέα σημαντική αναφορά)

 Ανώτεροι καρδινάλιοι και άλλοι αξιωματούχοι του Βατικανού αναφέρουν ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τους εξωγήινους σε μερικούς μήνες με την διενέργεια μάλιστα και συνεδρίου! Yπενθυμίζουμε ότι και η Χίλαρι Κλίντον είχε εκφράσει προ μηνών  απόψεις για την ύπαρξη εξωγήινων, επαναλαμβάνοντας ότι είναι διατεθειμένη να αποκαλύψει τα μυστικά της περιβόητης «Area 51» (Περιοχή 51), στην οποία πιστεύεται από πολλούς ότι φιλοξενούνται και εξετάζονται ως πειραματόζωα εξωγήινες μορφές ζωής.
Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος  έχει υπαινιχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι η Γη έχει «δεχθεί» επισκέψεις από εξωγήινους, και ο ίδιος έχει υποσχεθεί την πλήρη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών σε κάποια στιγμή στο μέλλον.
Ο José Gabriel Funes,  σημερινός διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού, δήλωσε χωρίς το παραμικρό περιορισμό ότι η θρησκεία δεν «διαβλέπει» σύγκρουση μεταξύ της πίστης στο Θεό και της ύπαρξης εξωγήινης ζωής.
Ο ίδιος ο Ιερέας  υποστήριξε σε  συνέδριο ότι «υπάρχει ένα πλήθος πλασμάτων  στη Γη, έτσι είναι πιθανό και το σύμπαν να είναι σπαρμένο με πολλές μορφές ζωής, πιο εξελιγμένη από την δική μας . Σύντομα οι άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμαστούν για να γνωρίσουν τους συναδέλφους  αλλοδαπούς», κατέληξε ο ίδιος  .
Αυτό συνιστά η ελευθερία της δημιουργίας και ο Θεός σίγουρα έχει δημιουργήσει  διάφορες μορφές ζωής σε διαφορετικούς πλανήτες στο σύμπαν, υποστηρίζουν καθολικοί ιερείς .
Ένας άλλος εκπρόσωπος του Βατικανού, ο ιερέας Guy Consolmagno είπε  ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ότι είναι στην πραγματικότητα σωτήρες της ανθρωπότητας.
«Όταν θα φτάσουν  επισήμως στη Γη, τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά και  θα υποστούμε σημαντικές αλλαγές στην προοπτική  στη ζωή μας , αλλά και στην αντίληψη για τον  Θεό», κατέληξε ο ίδιος.
Αυτές οι απόψεις όμως είναι εντελώς σοκαριστικές, επειδή καταδεικνύουν ενδεχομένως  ότι το Βατικανό γνωρίζει περισσότερα για την εξωγήινη ζωή και την δημιουργία, τα οποία κρύβει επιμελώς  στις υπόγειες βιβλιοθήκες του.
Πολλοί «ειδικοί» επιστήμονες τονίζουν ότι….. «με την έναρξη μιας νέας εποχής, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν για να προετοιμάσουν  την κοινή γνώμη για το πότε θα αποκαλυφθεί η «αλήθεια». Αυτή η αλήθεια μπορεί να είναι όμως παράξενη, γιατί μπορεί να διαλύσει   τις υπάρχουσες θρησκείες, αλλά και την ιδέα περί Θεού», καταλήγουν οι «αρχιερείς» του σκότους  που φλομώνουν του πολίτες του κόσμου στο ψέμα .
Το πιο επικίνδυνο όμως  είναι  ότι το Βατικανό έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία σε πολίτες με καλή μόρφωση, για την έλευση των εξωγήινων  πολιτισμών, ενώ ετοιμάζεται  μια νέα διάσκεψη, όπου θα αποκαλυφθούν υποτίθεται νέα στοιχεία.
Η αναγγελία τέτοιων γεγονότων  σημαίνει ότι είμαστε πλέον  κοντά στις ημέρες αποκάλυψης του αντιχρίστου και  όλων αυτών που έχουν προφητευτεί από τους Άγιους πατέρες  της ορθοδόξου εκκλησίας.
Οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά και να μην πιστεύουμε όλα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ…εδικά αυτό το διάστημα.









katoxika nea

ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ



Σχεδόν 1.000 θάνατοι κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις


ENAΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ EKΔΗΛΩΝΕΙ ΛΟΙΜΩΞΗ.


Tουλάχιστον 1.000 θάνατοι ετησίως στα δημόσια νοσοκομεία σχετίζονται με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καθώς ένας στους 10 ασθενείς εκδηλώνει κατά τη νοσηλεία του λοίμωξη.
Ως βασική αιτία αναφέρεται ότι οι Έλληνες νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντιβιοτικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους και αυτό κάνει τα παθογόνα μικρόβια ακόμα πιο ανθεκτικά.
Έτσι το 9% των ασθενών στο ΕΣΥ εκδηλώνει λοίμωξη με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι 6%.
Επιπλέον, στον ιδιωτικό τομέα, έλλειψη στοιχείων, αρμόδιοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν πώς το πρόβλημα αφορά όλα τα νοσοκομεία.
Όπως επισήμαιναν, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο ασθενείς να διακομίζονται από τις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές, «ανακυκλώνοντας» πολυανθεκτικά μικρόβια.
Τα αντιβιοτικά είναι το όπλο των ειδικών κατά των νοσοκομειακών λοιμόξεων, ωστόσο η κακή τους χρήση μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ», καθώς κάνει τα παθογόνα μικρόβια ανθεκτικά σε αυτά.





taxalia

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ»


papadopoulos_tassos
12/12/2008… Ο Τάσσος Παπαδόπουλος αφήνει την τελευταία του πνοή… Από τότε, η Κύπρος πέφτει όλο και πιο πολύ στην τουρκική αγκαλιά…
Τάσσος Παπαδόπουλος και ελληνικά κανάλια…
Το μεγάλο ΟΧΙ (ολόκληρο το διάγγελμα)