Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέρ της Frontex για την φύλαξη των Συνόρων


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΠΟΛΥΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Μήνυμα προς την Frontex έριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Σπύρο Φλογαϊτη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για άμεση ενεργοποίηση της Frontex και την μετατροπή της σε ένα είδος Europol, καθώς τα σύνορα των κρατών-μελών, είναι και σύνορα της Ευρώπης.
«Με τέτοιες μεταναστευτικές ροές την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων την έχει και η Ευρώπη και πρέπει να ενεργοποιηθεί πολύ περισσότερο η Frontex για την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και χαιρέτισε την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μανφρεντ Βέμπερ, στη Suddeutsche Zeitung «ότι τα σύνορα των κρατών-μελών είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι η Frontex πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη».
Μάλιστα, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι αρχίζουν να κατανοούν το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι ο κ. Φλογαϊτης από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να αναδείξει στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών, που συγκαλείται από το Λουξεμβούργο, αυτή την ιδιομορφία που η Ελλάδα την τονίζει εδώ και χρόνια.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει καθορισθεί από το 2008 με το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο και πρόσθεσε ότι «εκείνο που πρέπει να θυμηθεί σήμερα η Ευρώπη και να αναλάβει τις ευθύνες της είναι ότι αυτό το Σύμφωνο πρέπει να εφαρμοσθεί. Ιδίως οι 4 πυλώνες του που αφορούν την Παράνομη Μετανάστευση και το Άσυλο πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο».
Από την πλευρά του ο κ. Φλογαϊτης ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Πέτρο Μολυβιάτη, θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που συγκαλείται από το Λουξεμβούργο και η οποία θα ασχοληθεί κυρίως με το Μεταναστευτικό και υπογράμμισε ότι οι κατευθύνσεις και οι σκέψεις του Προέδρου θα είναι πολύ χρήσιμες.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ… Πάπας Φραγκίσκος, Λεσβίες – Κραχ – Τέλος Μετρητών


ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας στα πράσα παρέα με κόκα και ομοφυλόφιλους!!!


ΜΥΚΟΝΟΣ
ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Πιάστηκε στα πράσα από αστυνομικούς παρέα με κόκα και ομοφυλόφιλους συνδαιτυμόνες του
Στο κύκλωμα πορνείας και ναρκωτικών της Μυκόνου
Τριγμούς στο πολιτικό σύστημα προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το κύκλωμα της Μυκόνου που αναλάμβανε να καλύψει τα πανάκριβα γούστα των πλούσιων τουριστών του νησιού σε ναρκωτικά και οργιώδη σεξουαλικά πάρτι, αφού σύμφωνα με την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών στο κύκλωμα εμπλέκεται πρώην υπουργός της Ν, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα από αστυνομικούς να πίνει κόκα παρέα και ομοφυλόφιλους συνδαιτυμόνες του…
Η «Α» γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο πρώην υπουργός. Όπως γνωρίζει και τις ασφυκτικές πιέσεις που έχουν γίνει για να μην βγει το όνομα του στην φόρα. Επ’ ουδενί δεν μας αρέσει η κίτρινη δημοσιογραφία… Πολύ δε περισσότερο δεν μας ενδιαφέρει το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του ή πως διαχειρίζεται την ζωή του… Φτάνει ο άσωτος τρόπος ζωής να επηρεάζει μόνο το κρεβάτι του, τους φίλους του ή την οικογένεια του. Όταν όμως η ασωτία του επηρεάζει τα σπίτια κάθε πολίτη σε αυτή την χώρα, η οποιαδήποτε σχέση με εγκληματίες και εκβιαστές, μάλλον θα πρέπει να οδηγήσουν τον συγκεκριμένο πολιτικό στην πρόωρη σύνταξη.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Λάδι στη Φωτιά ρίχνει το ΝΑΤΟ (συμμετέχει η Ελλάδα)… Άνοιξε Πυρ στην Ουκρανία… (Βίντεο)


NATO Kicks Off Naval Drills in Black Sea with Ukraine
ΤΟ ΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…
Η Ουκρανία φιλοξενεί ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Συμμετέχουν 2.500 στρατιώτες και περίπου 150 στρατιωτικά οχήματα, από πολεμικά πλοία και ελικόπτερα μέχρι θωρακισμένα. Η διοργανώτρια χώρα του «Sea Breeze 2015», έχει αναπτύξει 1.000 στρατιώτες, εννέα πολεμικά πλοία και οκτώ αεροσκάφη. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει 1.000 στρατιώτες, καθώς και πέντε πολεμικά πλοία, δύο υποβρύχια και έξι αεροσκάφη.

Οι υπόλοιποι 500 στρατιώτες, έξι πολεμικά πλοία, τρία υποβρύχια και έξι αεροσκάφη που παρέχονται από τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα μη μέλη του ΝΑΤΟ, Μολδαβία και Σουηδία.

Αγύριστο τη Νέα Τάξη… Νομοσχέδιο Βόμβα για την εξάλειψη του «σκουπιδο-δολαρίου» και του Ευρώ

Ο Πούτιν στέλνει στον 

Παγκόσμιος Ηγέτης ο Πούτιν... Νομοσχέδιο Βόμβα για την εξάλειψη του σκουπιδο-δολαρίου και του Ευρώ
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ….
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει συντάξει ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στην εξάλειψη του Αμερικανικού δολαρίου και του ευρώ από το εμπόριο μεταξύ των χωρών της ΚΑΚ.
Αυτό σημαίνει τη δημιουργία μιας ενιαίας χρηματοπιστωτικής αγοράς μεταξύ της Ρωσίας, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, του Τατζικιστάν και άλλων χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
«Αυτό θα βοηθήσει στην επέκταση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων στις ξένες εμπορικές πληρωμές και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και θα δημιουργήσει έτσι τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των εγχώριων αγορών συναλλάγματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.
Το νομοσχέδιο θα συμβάλει επίσης στη διευκόλυνση του εμπορίου στην περιοχή και θα συμβάλει στην επίτευξη μακροοικονομικής σταθερότητας.

"Πήξαμε" στους υπηρεσιακούς ΥΕΘΑ ώρα για "οικουμενικό-μάνατζερ" υπουργό

Εννέα υπουργοί Εθνικής Άμυνας έχουν περάσει από το Χολαργό από το 2009 μέχρι και σήμερα. Όλοι τους -εκτός από τους υπηρεσιακούς- ανακοίνωσαν σχέδια,ιδέες και προτάσεις. Άπαντες αποχώρησαν χωρίς να έχουν προλάβει να κάνουν το παραμικρό. Οι υπουργοί , όπως και οι Αρχηγοί ΓΕΣ “αλλάζουν σαν τα πουκάμισα” την ίδια ώρα που τα προβλήματα της Εθνικής Άμυνας και της ασφάλειας της χώρας έχουν λάβει διαστάσεις ανεξέλγκτες. Έχει κάποιος σκοπό να το καταλάβει; Και το κυριότερο; Θα ασχοληθεί κάποιος σοβαρά μ΄ αυτόν τον κυβερνητικό τομέα ή θα συνεχίσει να κυριαρχεί η λογική “πολιτική παιδικής χαράς”; Η πρόταση έχει ξαναγίνει από το Onalert.gr. Το ΥΠΕΘΑ δεν χρειάζεται “έναν υπουργό” ,υπηρεσιακό ή…προσωρινό . Χρειάζεται πολιτική ηγεσία που θα έχει χρόνο και ελευθερία να κινηθεί και να δώσει άμεσες λύσεις. Χρειάζεται έναν “οικουμενικό ΥΕΘΑ” ,που θα αναλάβει το τιμόνι της πολιτικής διεύθυνσης των ΕΔ σε βάθος τριετίας ,ίσως και πενταετίας. Έναν “υπουργό-μάνατζερ”.

Τα αστεία κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν. Γιατί καταντούν να γίνονται και κακόγουστα και επικίνδυνα. Από το 2009 “παίζουμε κορώνα-γράμματα” την τύχη μας στον τομέα της Εθνικής Άμυνας. Η οικονομική,κοινωνική και πολιτική κρίση που ξέσπασε θα μπορούσε να είναι η χρυσή ευκαιρία για να γίνουν πραγματικά μεγάλες τομές στον χώρο της Εθνικής Άμυνας. Τομές που θα άλλαζαν τελείως τη δομή τους και θα τις οδηγούσαν σ΄ αυτό που εκατοντάδες φορές έχουμε ακούσει ως εξαγγελία,αλλά ποτέ δεν το έχουμε δει: στην μεταμόρφωσή τους σε “σύγχρονες,ευέλικτες και αποτελεσματικές ΕΔ”. Και πιο φθηνές βεβαίως!

Αντιθέτως κατά τη διάρκεια της κρίσης επικράτησε η γνωστή “πολιτικάντικη λογική”. Οι παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προσέκρουαν πάντα στις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών και στον τρόμο του λεγόμενου “πολιτικού κόστους”! Οι πολιτικοί που πέρασαν από τη καραέκλα του ΥΕΘΑ δεν τόλμησαν να αντιπαρατεθούν. Σκεπτόμενοι και το προσωπικό αλλά και το κομματικό κόστος. Κάθε “ψηφαλάκι” ήταν πολύτιμο στις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν από το 2009 μέχρι σήμερα. Ποιος να ασχοληθεί σοβαρά με την Εθνική Άμυνα;

Η “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση , με δεξιό όμως ΥΕΘΑ, είχε δημιουργήσει κάποιες ελπίδες, ότι θα κινηθεί σε άλλο μήκος κύματος! Φρούδες οι ελπίδες, παρά την τοποθέτηση του απόστρατου στρατηγού Νίκου Τόσκα στη θέση του ΥΦΕΘΑ. “Θεωρητικός” της αναδιοργάνωσης ο στρατηγός, έμεινε δυστυχώς στην θεωρία επί επτάμηνο.


Όλα αυτά ομως είναι πλέον παρελθόν. Αυτή τη στιγμή οι ΕΔ “πολιτικά” διευθύνονται από τον υπηρεσιακό ΥΕΘΑ πτέραρχο Γιάννη Γιάγκο. Μια καλή επιλογή, αφού πρόκειται για άνθρωπο που προέρχεται από τις ΕΔ, τις έχει διοικήσει από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, γνωρίζει πρόσωπα,πράγματα κα προβλήματα. Η θητεία του προκαθορισμένη ,οι αρμοδιότητές του ανύπαρκτες ως υπηρεσιακός. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι τι θα γίνει μετά από την 20η Σεπτεμβρίου ,όταν οι κάλπες θα έχουν κλείσει και μια νέα κυβέρνηση -ελπίζουμε- θα έχει προκύψει. Θα συνεχίσουμε και μετά την ίδια τακτική της τοποθέτησης “ενός ΥΕΘΑ” που τελικά θα αποδειχτεί …διακοσμητικός;
Image
Αν η Ελλάδα ήταν πολιτικά σοβαρή χώρα θα μπορούσαμε ίσως να ελπίζουμε ότι όλα τα κόμματα που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, θα είχαν συναισθανθεί τους κινδύνους και τις απειλές που αντιμετωπίζουμε. Και θα είχαν έρθει σε συνεννόηση -προεγλογική ή μετεκλογική- για την τοποθέτηση ενός κοινά αποδεκτού προσώπου στη θέση του ΥΕΘΑ. Ενός προσώπου που θα αναλάμβανε ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές εξελίξεις να “τρέξει” απερίσπαστο το τομέα της Εθνικής Άμυνας. Ενός “μάνατζερ” που δεν θα φοβηθεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, βουλευτών και πολιτευτών για να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στο “συμμάζεμα” των ΕΔ. Στην περίφημη αναδιοργάνωση.

Μέσω της οποίας μπορούν να προκύψουν πόροι για να αντιμετωπιστούν κάποια έστω από τα μεγάλα προβλήματα του προσωπικού.

Χρειαζόμαστε έναν ΥΕΘΑ που θα αναλάβει να ηρεμήσει το προσωπικό ,όχι όμως μόνο με λόγια μετά από το τέλος ασκήσεων και παρελάσεων, αλλά με έργα, έστω και μικρά .

Έναν “οικουμενικό υπουργό” που δεν θα έχει πρόβλημα να συναντήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας για να την “ξαναβάλει” μπροστά ,μαζί με την κρατική. Θέτοντας στόχους και “ανοίγοντας” θέματα που για χρόνια παραμένουν σε φακέλους και συρτάρια. Και εκμεταλλευόμενος και την τελευταία δυνατότητα που έχει η ελληνική αμυντική βιομηχανία υπέρ των ΕΔ.

Είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί το πρόσωπο κοινής αποδοχής στο οποίο όλα τα πολιτικά κόμματα θα αναθέσουν την “πολιτική διεύθυνση” των ΕΔ ,με την προοπτική να “πιάσει” συγκεκριμένους στόχους και να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα;

Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητή η ανάγκη “πολιτικής σταθερότητας” στον χώρο της Εθνικής Άμυνας; Απ΄ ότι μας έχει δείξει η πραγματικότητα μέχρι σήμερα,μάλλον ναι. Η σταθερότητα απαιτεί και σοβαρότητα. Και το πολιτικό μας σύστημα έχει αποδείξει άπειρες φορές ότι δεν θέλει να ΄χει και …πολλά ,πολλά με την σοβαρότητα.

Ας ελπίσουμε η επομενη κυβέρνηση να μας διαψεύσει.



on alert

Ξαφνική «επίσκεψη του Α/ΓΕΣ» με ΣΙΝΟΥΚ της Α.Σ στο νησί της Ρόδου!


image3443Μη προγραμματισμένη αλλά και ξαφνική ήταν η (επίσκεψη του Αρχηγού )του ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη στο νησί των Ιπποτών τη Ρόδο !
Δεν υπήρχε καμιά  προγραμματισμένη ενέργεια ούτε κάποια επιθεώρηση των Μονάδων που σημειωτέον έλαβαν μέρος στην κατάσβεση της  Μεγάλης φωτιάς στο νησί !4
Η ευκαιρία δόθηκε στον Αρχηγό με την αντικατάσταση του Μεταγωγικού Ελικοπτέρου που εδρεύει στο νησί της Αεροπορίας Στρατού που λόγω συμπληρώσεως ωρών πτήσεως έπρεπε να αντικατασταθεί !
Δεν τον χωρά φαίνεται το γραφείο τον  Τεθωρακισμένο και άρπαξε την ευκαιρία να επισκεφτεί την 95 ΑΔΤΕ …2
Αλλά μόνο δεν τυχαία δεν πρέπει να ήταν η επίσκεψη αφού ο Αρχηγός ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο νησί και στα μικρονήσια της Περιοχής !
Το ότι ζήτησε πλήρη ενημέρωση απο τον Καταδρομέα Μέραρχο της  95 ΑΔΤΕ !!(φώτο) και τους Επιτελείς σε   μια  τυπική επίσκεψη και αυτό τυχαίο ;
Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της Ασφάλειας του προσωπικού ο Αρχηγός   και ζήτησε από τους Διοικητές  το προσωπικό να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση …Γάτα με πέταλα ο Μαύρος !



veteranos

Ντοκουμέντο :Εμείς δώσαμε Ιθαγένεια στον Τουρκαλβανό που γκρέμισε τον Άγιο Αθανάσιο της Χειμάρας!


ImageHandler.ashxΟ δήμαρχος της Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος βρίσκεται πίσω από την κατεδάφιση του ναού του Αγίου Αθανασίου, προωθώντας την αρπαγή των ελληνικών περιουσιών και την αλλοίωση της εθνοτικής σύνθεσης της περιοχής

Η πρόσφατη κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα από συνεργεία της αλβανικής Πολεοδομίας προκάλεσε νέα ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και οδήγησε την Αθήνα να συνδέσει ευθέως τις αποφάσεις της κυβέρνησης Ράμα με τις φρικιαστικές πράξεις του Ισλαμικού Κράτους.
Η απαράδεκτη ενέργεια των Τιράνων να κατεδαφίσουν ξημερώματα έναν τόπο λατρείας αποτελεί ουσιαστικά «επίδειξη ισχύος» της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκειμένου να υφαρπάξει ακίνητα-φιλέτα ομογενών στην παραθαλάσσια περιοχή της Χειμάρρας.
Σύμμαχος και συμπαραστάτης του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στις μεθοδεύσεις αυτές είναι ο «σύντροφος» δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος -ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλείται αλβανιστί Γκιέργκι Γκόρο-, ο οποίος αν και δηλώνει σκληρός Αλβανός και «αλλεργικός» σε καθετί που θυμίζει Ελλάδα, πολιτογραφήθηκε… Ελληνας δηλώνοντας ψευδώς ως μόνιμο τόπο κατοικίας τα Ιωάννινα.
STH_3008_077_cmyk2 copy
Ο άνθρωπος που έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρρας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας, διαθέτει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο.
Πρόκειται για τον δήμαρχο Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο, ο οποίος λειτουργεί σαν μαριονέτα συμφερόντων που επιδιώκουν να σβήσουν την ελληνική παρουσία στην περιοχή προκειμένου να βάλουν χέρι στις ιδιοκτησίες ομογενών, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά φιλέτα στην παραθαλάσσια ζώνη της Αλβανίας.
Οπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», στις 29/4/2014 η τότε γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασιλική Ευταξά υπέγραψε και έκανε αποδεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει σχεδόν έναν χρόνο πριν (30/7/2013) ο κ. Γκόρος, του Σωκράτη και της Σεμινέ, προκειμένου να πολιτογραφηθεί Ελληνας και να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 14/5/2014, οπότε και ο κ. Γκόρος πήρε ελληνική ταυτότητα που εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, περιοχή την οποία δήλωσε ως τόπο μόνιμης διαμονής.
Να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο που το ελληνικό κράτος παραχωρούσε την ελληνική ιθαγένεια στον κ. Γκόρο -ως ομογενή αλλοδαπό- ο ίδιος ως δήμαρχος Χειμάρρας -και δηλωμένος Αλβανός- συναινούσε στα σχέδια της κυβέρνησης Ράμα για εθνοτική και πολιτιστική αλλοίωση της περιοχής, επιβάλλοντας, στο πλαίσιο του αλβανικού «Καλλικράτη», συνένωση με τον μουσουλμανικό δήμο Βράνιστα. Μάλιστα έτσι πέτυχε την πρόσφατη επανεκλογή του στον Δήμο Χειμάρρας.
Ο σύντροφος Γκιέργκι
Ο 50χρονος Γιώργος (ή Γκιέργκι) Γκόρο(ς) είναι τέκνο μεικτού γάμου, αφού η μητέρα του Σεμινέ είναι Τουρκαλβανή μουσουλμάνα. Είναι απόφοιτος του Στρατιωτικού Λυκείου των Τιράνων που λειτουργούσε επί κομμουνιστικού καθεστώτος.
Στη συνέχεια σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία, ενώ διορίστηκε στη θέση του γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος στην ίδια σχολή μετά από έγκριση του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα. Γρήγορα βρέθηκε να διδάσκει ως καθηγητής τα μελλοντικά στελέχη των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων της εποχής.
Το 1990, με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, ακολούθησε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς την Ελλάδα ως Ελληνας Βορειοηπειρώτης. Μάλιστα έλαβε και το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενή (ΕΔΤΟ), μπαινοβγαίνοντας ελεύθερα στα σύνορα.
Στην Ελλάδα εργάστηκε ως τεχνίτης σε εταιρεία που κατασκευάζει πισίνες και σε διάφορες άλλες εργασίες, συνεχίζοντας ωστόσο να έχει σχέση με πρώην «συντρόφους» του, οι οποίοι μεταλλάχθηκαν από κομμουνιστές του Χότζα σε σοσιαλιστές.

Από τις πρώτες αποφάσεις του κ. Γκόρο ως δημάρχου Χειμάρρας (που εδώ τον βλέπουμε με τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα) ήταν να εκδιώξει συνεργείο του ΟΑΣΕ που εργαζόταν για να καταρτίσει ο δήμος Κτηματολόγιο ώστε οι ομογενείς να αποκτήσουν επίσημους τίτλους ιδιοκτησίας
Ο αλβανικός εμφύλιος του 1997 και το σκάνδαλο με τις «πυραμίδες» που οδήγησε στην παραίτηση του Σαλί Μπερίσα σηματοδότησε την επιστροφή του κ. Γκόρο στην Αλβανία, όπου και εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φάτος Νάνο με στόχο να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του να εκλεγεί δήμαρχος Χειμάρρας.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, το 2000 δεν πήρε το χρίσμα και όταν το κατάφερε, το 2003, έχασε από τον ομογενή Βασίλη Μπολάνο, πρωταγωνιστώντας σε επεισόδια κατά ομογενών που κατηγόρησε στα αλβανικά δικαστήρια επειδή κρατούσαν την ελληνική σημαία!
Την ίδια περίοδο ήταν ιδιοκτήτης beach bar στην παραλία της Χειμάρρας, ενώ, αξιοποιώντας στη συνέχεια τις γνωριμίες του στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, διορίστηκε -για μία σχεδόν πενταετία- προϊστάμενος στον αλβανικό ΟΤΕ της πόλης και από το 2007 έως το 2011 διευθυντής σε υποκατάστημα γνωστής ελληνικής τράπεζας που λειτουργεί στη Χειμάρρα.
Χρησιμοποιώντας μονίμως ανθελληνική φρασεολογία, επιχειρεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο Χειμάρρας το 2007, αλλά δεν παίρνει το χρίσμα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 θα καταφέρει τελικά να επικρατήσει του ομογενή Βασίλη Μπολάνου, έχοντας τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού. Τότε ΚΕΑΔ και Ομόνοια -τα κόμματα που εκπροσωπούν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία- είχαν κάνει ευθέως λόγο για εκλογικό αποτέλεσμα «βίας και νοθείας».

Από τον Ιούλιο Καίσαρα στον καθολικό ιεραπόστολο

Ως δήμαρχος Χειμάρρας ταυτίστηκε απόλυτα με τις μεθοδεύσεις των Τιράνων να αλλάξουν τον ελληνικό χαρακτήρα της περιοχής, έχοντας στόχο τις παραθαλάσσιες εκτάσεις ομογενών.
Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να εκδιώξει συνεργείο του ΟΑΣΕ από την περιοχή, που εργαζόταν προκειμένου να καταρτίσει ο δήμος Κτηματολόγιο, οπότε θα ξεκαθαριζόταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γης και οι ομογενείς θα αποκτούσαν επιτέλους τίτλους ιδιοκτησίας, που πεισματικά τα Τίρανα -για ευνόητους λόγους- αρνούνται να τους αποδώσουν.
Η ιδέα του να κατασκευάσει τεράστιο άγαλμα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ιούλιου Καίσαρα στη Χειμάρρα, επειδή σύμφωνα με τον ίδιο πέρασε από την περιοχή, έγινε ανέκδοτο στην Αλβανία και έμεινε στα χαρτιά.


Ο κ. Γκιέργκι Γκόρο θέλει στη θέση της κατεδαφισμένης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου να τοποθετήσει άγαλμα του καθολικού επισκόπου και ιεραπόστολου Νίλο Καταλάνο, ο οποίος είχε προσπαθήσει αποτυχημένα να στρέψει τους ελληνορθόδοξους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία. Πάνω το ΦΕΚ με την πολιτογράφησή του ως Ελληνα
Σήμερα ο ίδιος είναι θιασώτης της τοποθέτησης ανδριάντα στη θέση της κατεδαφισμένης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου του καθολικού επισκόπου και ιεραπόστολου Νίλο Καταλάνο -έζησε τον 7ο αιώνα-, ο οποίος προσπάθησε αποτυχημένα να στρέψει τους ελληνορθόδοξους κατοίκους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία. Π
αρά τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, που μάλιστα στις πρόσφατες εκλογές τον υπερψήφισαν, ο κ. Γκόρο έδωσε το πράσινο φως για την κατεδάφιση της εκκλησίας, που ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα αποκάλεσε προκλητικά «γκαράζ αυτοκινήτων».
Ελληνας στην Ελλάδα, σκληρός Αλβανός στην Αλβανία
Ο κ. Γκόρο, που μπαινοβγαίνει ελεύθερα στην Ελλάδα -ως «σοσιαλιστής» είχε παλαιότερα και επίσημες επαφές με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα- επιδεικνύοντας την ελληνική του ταυτότητα στα σύνορα, λειτουργεί αποδεδειγμένα ως σκληρός Αλβανός – και δικαίωμά του.
Ωστόσο, δημιουργούνται ερωτηματικά για τις ελληνικές αρχές που του απέδωσαν την ελληνική ιθαγένεια όταν με τη συμπεριφορά του (που ήταν γνωστή πριν από την κατάθεση της αίτησής του τον Ιούλιο του 2013) στρέφεται όχι μόνο κατά των ομογενών συμπατριωτών του στην Αλβανία, αλλά και κατά της χώρας που τον τίμησε αποδίδοντάς του την ελληνική ιθαγένεια.
Ο ίδιος εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως. Πρόσφατα δήλωσε προκλητικά ότι στις δημοτικές εκλογές χρησιμοποίησε φυλλάδια στην ελληνική γλώσσα προκειμένου να ενημερωθούν οι «Αλβανοί» συμπατριώτες του που ζουν στην Ελλάδα.
Ο ίδιος είναι απόλυτα ταυτισμένος με την εθνικιστική ρητορική της κυβέρνησης Ράμα, που θέλει τους Έλληνες της Χειμάρρας «δίγλωσσους» Αλβανούς.
Μέσω του κ. Γκόρο τα Τίρανα προωθούν σχέδιο υφαρπαγής της περιουσίας των εκεί ομογενών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζει και ο βουλευτής Αυλώνας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κότσο Κοκδήμα, ελληνικής καταγωγής, από το χωριό Κηπαρό της Χειμάρρας, ο οποίος θεωρείται από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες σήμερα στην Αλβανία και από τους έμπιστους συνεργάτες του Ράμα, αν και παλαιότερα ήταν στο πλευρό του Σαλί Μπερίσα.
Ο Κοκδήμα -που είναι και εκδότης εφημερίδας- αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα είναι βασικός σπόνσορας σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο Αυλώνας στη μνήμη του καθολικού ιεραποστόλου Καταλάνο.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η κυβέρνηση Ράμα επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού αλλά και την ψήφο των καθολικών, οι οποίοι αγγίζουν το 17% του πληθυσμού της χώρας. Ωστόσο η Καθολική Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε την κατεδάφιση του ναού, δηλώνοντας την υποστήριξη και συμπαράστασή της στην Ορθόδοξη Εκκλησία



veteranos

«Βρυχάται το Κομάντο» …Μόνο με τους Άξιους η Πατρίδα θα ξεπεράσει την Κρίση !


 BD05FF26BAB5A3F85757F85D11F4C789Με παρέμβαση του τ.Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Αθανασίου Τσέλιου που ήταν απο τους πρώτους που κοίταξε  τον Τούρκο στα μάτια ,σχεδίασε  & εκτέλεσε την πρώτη Επιθετική Ενέργεια των Ελληνικών Δυνάμεων στον Έβρο …Η σημερινή του  Παρέμβαση  στα πολιτικά πράγματα μας βάζει όλους σε ανησυχίες !

Ο Επίτιμος Αρχηγός  του ΓΕΣ Στρατηγός Αθανάσιος Τσέλιος   …Ξαφνιάζει : «Βαδίζοντας δρόμο για τις κάλπες!»

Οι Έλληνες  βρίσκονται πάλι σε προεκλογική περίοδο, προκειμένου να εκλέξουν νέα Βουλή, εκ της οποίας θα προκύψει η νέα κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.
Δυστυχώς πάντα έτσι διακηρύττεται αλλά ουδέποτε σχεδόν τηρείται. 
Η Κυβέρνηση  η οποία πρόσφατα παραιτήθηκε, προερχόταν από την Βουλή, που συγκροτήθηκε με τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Στο διάστημα των περασμένων επτά μηνών, μας οδήγησε δύο φορές στις κάλπες. Τούτο βέβαια είχε αφενός εθνικές επιπτώσεις, καθότι πολλά εθνικά θέματα μένουν ανοιχτά και αφετέρου έχει δυσβάστακτες οικονομικές συνέπειες, τη στιγμή μάλιστα που η εθνική οικονομία είναι υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης σταθερότητας.
Η αποχωρούσα συγκυβέρνηση μας άφησε πληθώρα «κατακτήσεων» πολλές εκ των οποίων είναι πραγματικά πρωτόγνωρες.metanastes708_11
 Μας άφησε απροσδιοριστία ως προς το που πάμε, αβεβαιότητα για το αύριο, Capitals Control και ουρές στα ΑΤΜ, κλείσιμο ακόμα περισσοτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση ανεργίας, αναποφασιστικότητα λήψης απόφασης για σοβαρά θέματα που προέκυψαν, ανικανότητα στην εφαρμογή νόμων και αποφάσεων που η ίδια έλαβε, απογοήτευση σε όσους πίστεψαν στις ανέφικτες υποσχέσεις της και τέλος πολλές χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Αθήνα και κυρίως στα νησιά  του Αιγαίου να «λιάζονται» και στη συνέχεια να εξαφανίζονται πλήττοντας κυρίως τον τουρισμό και την αξιοπιστία της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Η γενική εικόνα του κράτους χαρακτηρίζεται από την υπολειτουργία ή την πλήρη κατάρρευση όλων των τομέων: Οικονομία, Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια και Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη, κλπ.
Σε αντίθεση, οι  Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν όρθιες, χάριν των  Αρχηγών, των Στελεχών και όλου του Μονίμου Προσωπικού, που αγωνίζονται νυχθημερόν με όλες τους τις δυνάμεις.
Η  Ελλάδα διέρχεται μια πολύ κρίσιμη και επικίνδυνη φάση της ιστορίας της. 
Στις περιόδους κατά τις οποίες η Ελλάδα είχε ανάξιες κυβερνήσεις τα δεινά και τα πάθη ήταν αναρίθμητα και πολλά λάθη επέφεραν βλάβη στην πατρίδα μας, που δυστυχώς δεν επιδεχόταν διόρθωση.
Ενώ, στις περιόδους που η Πατρίδα μας είχε άξιους ηγέτες και κυβερνήσεις, με Αρετές, με Ήθος, με Πίστη, με γνώσεις, με αυτοπεποίθηση, με ιδεαλισμό, με στόχο και όραμα το εθνικό μας συμφέρον και όχι άλλα μικροσυμφέροντα, η Ελλάδα είχε πρόοδο, ανάπτυξη και Τιμή, μεγαλούργησε και αναγνωρίσθηκε διεθνώς.
Τώρα, οι Έλληνες βαδίζοντας προς την κάλπη, πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι, ο βουλευτής που θα τους εκπροσωπήσει και πιθανόν να είναι και στον κυβερνητικό  σχηματισμό που θα σχηματισθεί, πρέπει να διακρίνεται από αρετές, από Ήθος, Συνέπεια, Υπευθυνότητα, να είναι εργατικός, να χαίρει εκτίμησης και σεβασμού για τον έντιμο βίο του, να  είναι συνετός, να έχει Πίστη στο Θεό, αλλά και πίστη σε αυτό που είναι και σε αυτό που πρόκειται να κάνει.
HPIM1106-640x400Να μην επιδίδεται σε ψευτοπαλληκαρισμούς, παριστάνοντας τον γίγαντα της σπιθαμής, ότι θα καταστρέψει ένα κάστρο με σφεντόνα, εκστομίζοντας φανφάρες και άλλες ανούσιες κορώνες δηλώνοντας «δήθεν».
Να είναι ο καλύτερος, να είναι Άριστος  για  το  καλό της Πατρίδας μας. Μόνο με τους άξιους, με την προσπάθεια όλων των Ελλήνων και τη βοήθεια της Παναγίας μας, η Πατρίδα μας θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση και θα βρεθεί στο σωστό δρόμο.
Στρατηγός Αθανάσιος Τσέλιος
Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού


veteranos

Χωρίς πρόστιμο έως την Παρασκευή οι φορολογικές δηλώσεις...


Χωρίς κυρώσεις και πρόστιμα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση όσοι έχασαν τις τις σχετικές εμπρόθεσμες προθεσμίες, έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.
Οπως...
διευκρινίζεται με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 4η Σεπτεμβρίου δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, έως χθες είχαν υποβληθεί συνολικά 5,7 εκατομμύρια δηλώσεις.  Οι 2,39 εκατ. είναι χρεωστικές, με μέσο φόρο που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τα 1.281 ευρώ. Οι 1,066 εκατ. είναι πιστωτικές με μέσο επιστρεφόμενο ποσό τα 302 ευρώ. Μηδενικές είναι  2,26 εκατ. δηλώσεις...



nonews news

Πέντε ρίσκα της σύνδεσης του αφορολόγητου με τις κάρτες...


Δεν χωράει αμφιβολία ότι η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αφού σε κάθε συναλλαγή υπάρχει ως «ενδιάμεσος» το πιστωτικό ίδρυμα που έχει εκδώσει την...
κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) μαρτυρώντας και το κόστος αλλά και τον ΦΠΑ της αγοράς.
Είναι σαφές επίσης ότι η συγκυρία για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος είναι ιδανική: Υπάρχει ακόμη περιορισμός στην ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες (60 ευρώ την ημέρα, 420 την εβδομάδα) που δεν ισχύει εντός Ελλάδας για τις πληρωμές με κάρτες και επιπλέον λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων των τραπεζών εκδόθηκαν το διάστημα πάνω από 1 εκατομμύριο χρεωστικές κάρτες συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς.
Επίσης μέχρι πρότινος η χρήση του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα δεν ξεπερνούσε το 6% και ήταν πολύ χαμηλότερο από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.


nonews news

Η ζωή στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη Ζωή…



Ύστερα από μια συνέντευξη 4 ωρών και 48 λεπτών η πολιτική ζωή στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, οριστικά πια, χωρίς τη Ζωή.  Η πρώην πρόεδρος της Βουλής έκλεισε την πόρτα πίσω της αργά και βασανιστικά – στον ίδιο, σταθερό ρυθμό των 7 μηνών της θητείας της – οι ανάσες ανακούφισης όμως που ακολούθησαν στην Κουμουνδούρου δεν στερήθηκαν παράλληλου προβληματισμού.

Η...
ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι θα κατέβει υποψήφια, ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη, με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη – έως και λυτρωτική πλέον, σε ένα κόμμα που εδώ κι ενάμισι μήνα αιμορραγεί σε στελέχη και δίνει μάχη στρατηγικής και υπαρξιακής ανασύνταξης μπροστά στις κάλπες. Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει διακαώς να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της διάσπασης και να ξεκινήσει η «φυγή προς τα εμπρός». Πρόκειται όμως για μια φυγή που ούτε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως έδειξαν και τα μηνύματα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, σκοπεύουν να την κάνουν εύκολη.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής φρόντισε εντέχνως χθες να δείξει –βάσιμα ή μη, δεν έχει σημασία - ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός και για άλλες αποχωρήσεις, συμπράξεις και εκπλήξεις: Απηύθυνε δημόσιο προσκλητήριο συμπόρευσης σε Μανώλη Γλέζο, Μίκη Θεοδωράκη, Σοφία Σακοράφα και Πέπη Ρηγοπούλου, έκλεισε το μάτι στον Γιάνη Βαρουφάκη και στις όποιες πρωτοβουλίες εκείνος πάρει, κι άφησε να αιωρείται ένα σμήνος υπαινιγμών, καταγγελιών και αιχμών κατά πρώην συντρόφων της, από το Νίκο Φίλη και το Νίκο Βούτση έως τον Γιάννη Δραγασάκη – υπαινιγμών, ικανών αν μη τι άλλο να συντηρούν τον πολυτραυματία ΣΥΡΙΖΑ σε κώμα εσωστρέφειας για αρκετά κρίσιμα προεκλογικά 24ωρα ακόμη.

Αντίστοιχη τακτική ακολουθεί και η Λαϊκή Ενότητα επιλέγοντας να τροφοδοτεί με δόσεις, και σε καθημερινή βάση, τα πρωτοσέλιδα με νέα κύματα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε πρόκειται για ομαδικές αποχωρήσεις μελών νομαρχιακών επιτροπών και στελεχών της νεολαίας, είτε για μεμονωμένους αναχωρητές, πρώην και νυν συνεργάτες του επιτελείου Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου, οι πλέον αισιόδοξοι αντιμετωπίζουν την τακτική αυτή ποντάροντας στο «ξεφούσκωμα» της δυναμικής της ΛΑ.Ε. και στο… ηγετικό ταμπεραμέντο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Ο Παναγιώτης μόλις απέκτησε το πρώτο μετεκλογικό του πρόβλημα» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο κοινοβουλευτικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ, μετά την ανακοίνωση συμπόρευσης της πρώην προέδρου της Βουλής με τη Λαϊκή Ενότητα.

Οι πιο ορθολογιστές, όμως, του εκλογικού επιτελείου προβληματίζονται. Οι 34.485 σταυροί της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η πρωτιά του Γενάρη στην Α’ Αθήνας σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται δεδομένη προίκα για τη ΛΑ.Ε., οι προσωπικοί «πιστοί» όμως της μαχητικής Ζωής είναι και ευάριθμοι και, κυρίως, πολιτικά θορυβώδεις. Κι αυτός ο θόρυβος του παρατεινόμενου αριστερού εμφυλίου είναι το στοιχείο που ανησυχεί περισσότερο την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η προεκλογική εκστρατεία εισέρχεται στα κομβικά και στρατηγικά διακυβεύματά της.

Με δεδομένη, δε, την φυσική επιμονή και στοχοπροσήλωση της πρώην προέδρου της Βουλής στις μάχες που επιλέγει να δώσει, η προεκλογική ζωή στην ΣΥΡΙΖΑ μετά τη Ζωή δεν δείχνει εύκολη. Κι εάν ακόμη δεν μπορεί να είναι χειρότερη από εκείνη των θερινών μεταμεσονύκτιων δραμάτων στη Βουλή, θα είναι σίγουρα διαφορετική…



nonews-news

Τσίπρας: Οι παλιοί πολιτικοί, μας έσπρωξαν στο χαντάκι...


Τσίπρας: Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι

Τιτίβισμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη.
Δείτε φωτογραφίες...
Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τα Χανιά, κατά τη διάρκεια περιοδείας του. 
Και... 
πρόσθεσε, πως, το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Τόνισε την ανάγκη να οικοδομήσουμε, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.


nonews-news

Η κινεζική απειλή πιέζει ξανά τις ευρωπαϊκές αγορές...


An NYSE official gestures after the resumption of trading following a several hour long stoppage on the floor of the New York Stock Exchange, July 8, 2015.  REUTERS/Lucas JacksonΑρνητικό ήταν το πρόσημο σήμερα κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για την κινεζική οικονομία να...
επιβαρύνουν το κλίμα.

Με πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE-100 να υποχωρεί κατά 0,96% στις 6.187,93 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax υποχώρησε στο άνοιγμα κατά 1,81% στις 10.073,74 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ξεκίνησε τις συναλλαγές με απώλειες 1,43% στις 4.586,33 μονάδες.



nonews

Μεϊμαράκης : Επιμένω, ο θέλει να την κοπανήσει

meimarakhs
Άστραψε και βρόντηξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά του πρώην πρωθυπουργού…
Με σημερινές του δηλώσεις επανέλαβε για ακόμη μία φορά την πεποίθησή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας, επιθυμεί να "αποδράσει".
«Εγώ επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει διότι όταν λέει αυτοδύναμος, που δεν μπορεί, όταν λέει μόνος με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλον, σημαίνει ότι αυτός τελικά μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση γιατί σκέφτεται ίσως ότι “40 χρονών είμαι να πάω εγώ να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να περάσουν δυο χρόνια να’ ρθει κάποιος άλλος”» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης το πρωί της Τρίτης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές κυβέρνηση μακράς διάρκειας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega επισήμανε: «Θέλω να σας τονίσω ότι ανεξαρτήτως του πόσα κόμματα θα είναι πιστεύω ότι είναι η εποχή των συζητήσεων και συναινέσεων, διότι μεταρρυθμίσεις τέτοιες χωρίς να συζητηθούν έστω κι αν διαφωνούν οι τοπικοί παράγοντες ή άλλοι θεσμοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν δεν τουλάχιστον τις ανεχθούν. Άρα απαιτείται όχι μόνο συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και θεσμική συζήτηση με τους τοπικούς περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ».


phgh:voice news

Έρχεται συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ...

vouli
O Eυάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον Alpha, υπογράμμισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να είναι με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Ποταμιού, και ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα έκρινε απαραίτητο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, ενώ αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο χαρακτήρισε αντιδημοκρατικό το μπόνους των 50 εδρών.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Βουλή στήριξε «το μνημόνιο που έφερε ο κ. Τσίπρας» και εξαπέλυσε «πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αντίθεσή του για συνεργασία με τα άλλα κόμματα. «Πρέπει να εμφανίζεσαι υπεύθυνος και καθαρός, είναι νεομνημονιακός και αντιμνημονιακός, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό», ανέφερε.



phgh:voice news

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ… ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…


ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ (ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ)
Ἀπόντος πολιτικοῦ σχήματος μὲ χριστιανικὲς ἀρχές, οἱ χριστιανοὶ ἂς ἐπιλέξουν χριστιανούς, ἠθικούς, ἀξίους, τιμίους πολιτικοὺς σὲ κάθε κόμμα, μὴ ἀνήκοντας εἰς τὴν μασονικὴν στοὰν ἢ εἰς ἄλλας σκοτεινὰς κινήσεις, ἀγαπῶντας τὸ Ἔθνος καὶ τὴν Ἐκκλησίαν ὑπὸ τὸν θεμελιώδη ὅρον, ἂν τὸ κόμμα εἰς τὸ ὁποῖον ἀνήκει, ἐνεργήσῃ τι τὸ ὁποῖον ἀντίκειται εἰς τὴν χριστιανικὴν πίστιν καὶ ἠθικήν, νὰ μὴ διστάσῃ νὰ ἐξέλθῃ αὐτοῦ καὶ νὰ ἑνωθῇ μὲ ἄλλα χριστιανικὰ στοιχεῖα, καὶ ὅλοι μαζὶ νὰ δημιουργήσουν πολιτικὸν σχῆμα εὐαγγελικῶν ἀρχῶν πρὸς σωτηρίαν τοῦ Ἔθνους… Εἴθε εἰς τὰς μεταπροσεχεῖς ἐκλογὰς νὰ ὑπάρχῃ ἰσχυρὸν πολιτικὸν σχῆμα μὲ Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ θεμέλια.
Τὸ σχῆμα τοῦτο θὰ εἶνε ἡ πολιτικὴ ἔκφρασις τῶν πιστευόντων εἰς τὸ Εὐαγγέλιον… εἴθε νὰ ὑπάρξῃ ἰσχυρὸν πολιτικὸν σχῆμα μὲ θεμέλιον τὸν Χριστὸν καὶ τὸ Εὐαγγέλιόν Του.»
Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης
Είμαστε Έλληνες πολίτες που βλέποντας την συνεχιζόμενη καθοδική πορεία της Πατρίδας μας, αποφασίσαμε να δράσουμε. Πιστεύουμε στην Ορθοδοξία και αγωνιζόμαστε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, για την υπεράσπιση των Ελληνικών και Ορθόδοξων Αξιών, την προάσπιση της Οικογένειας και την διαφύλαξη των Παραδόσεών μας.
Η παρούσα κατάσταση καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας, απέδειξαν πως ολόκληρο το πολιτικό σύστημα νοσεί και χρήζει άμεσης θεραπείας. Από δεξιά μέχρι αριστερά, όλα τα κόμματα απομυθοποιήθηκαν πλήρως στα μάτια των πολιτών, ενώ η ανυπαρξία μιας πραγματικά Ελληνικής και Ορθόδοξης φωνής, πέρα από ανώφελους και παρωχημένους ιδεολογικούς διαχωρισμούς, κάνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχήματος: Ενωτικού, Πατριωτικού και Ορθόδοξου.
Δεδομένου ότι το πολίτευμά μας είναι η δημοκρατία, αισθανόμαστε την ανάγκη να συμμετάσχουμε στα πλαίσια αυτής με τις ανάλογες διαδικασίες μέσω Εκλογών, στην ανάδειξη ανθρώπων ικανών, πιστών και εμφορούμενων από εθνικά ιδεώδη, προκειμένου να ανατρέψουμε την πορεία προς το γκρεμό που έχει πάρει το ελληνικό κράτος, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης δεκαετιών.
Για να γίνει αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να απεμπλακεί άμεσα από οποιουδήποτε είδους Μνημόνια ή συμφωνίες με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ που είναι δυσβάσταχτες για την οικονομία και τον ελληνικό λαό. Πιστεύουμε πως η χώρα μας μπορεί να βρει το δρόμο της μέσα από το Εθνικό Νόμισμα, με ανάκτηση της χαμένης Εθνικής Κυριαρχίας, ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και παράλληλη καταπολέμηση της διαφθοράς. Είναι επιτακτική ανάγκη η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το ζήτημα, προκειμένου να προκηρυχθεί δημοψήφισμα με σαφές ερώτημα “Ευρώ ή Εθνικό Νόμισμα” και να παρθούν με ηρεμία, νηφαλιότητα και εθνική ενότητα οι σχετικές αποφάσεις.
Δεν είναι όμως μόνο τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς, μέσω της παραπληροφόρησης των Μ.Μ.Ε πολύς κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πως αυτή τη στιγμή, πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους, που κινδυνεύει να εξαφανιστεί από διάφορους παράγοντες που περιλαμβάνουν την υπογεννητικότητα, τις εκτρώσεις, την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και την μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων στο εξωτερικό.
Θεωρούμε ύψιστης, εθνικής σημασίας τα παραπάνω προβλήματα και πατριωτικό μας καθήκον τη λύση τους με κίνητρα σε νέους γονείς, δραστική φοροαπαλλαγή πολυτέκνων οικογενειών και ποινικοποίηση των αμβλώσεων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό ζήτημα. Επίσης, φροντίζουμε να απαλλαγεί η νεολαία μας και όχι μόνον από την μάστιγα των ναρκωτικών, με ισόβια κάθειρξη στους εμπόρους και ποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, επιμένουμε στη μεταλαμπάδευση των αξιών και αρχών της Ελληνορθοδοξίας στους νέους μας, αυτές που εδώ και χρόνια ξεχάστηκαν, διαστρεβλώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τον ψυχρό υλισμό της παραπαίουσας Δύσης.
Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζουμε πως είναι παράλογο να μην παίρνονται συγκεκριμένα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης, που έχει γίνει πληγή στη χώρα μας, απειλώντας την με εθνολογική και κοινωνική αλλοίωση. Ζητάμε λοιπόν της κατάργηση της απαράδεκτης συνθήκης “Δουβλίνο 2” που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών εκατομμυρίων αλλοδαπών. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά την παράνομη μετανάστευση με αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, χτύπημα του δουλεμπορίου και απόδοση νομίμων δικαιολογητικών μόνο σε πιστοποιημένους πρόσφυγες χωρών ευρισκόμενες σε εμπόλεμη κατάσταση. Επίσης, απαγορεύουμε την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και την ανέγερση τζαμιών για τους μουσουλμάνους, που γυρίζουν την χώρα μας αιώνες πίσω, στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Κύριο μέλημα της “Ελληνορθόδοξης Συμμαχίας” είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Θεσπίζουμε κίνητρα όπως χαμηλή φορολογία και άτοκα δάνεια για τη δημιουργία νέας επιχείρησης, καθώς και αξιοποίηση των πολλών επιστημόνων μας στα ελληνικά ερευνητικά κέντρα. Επίσης, αξιοποιούμε τον ορυκτό μας πλούτο με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους, αρνούμενοι να δεχθούμε οποιασδήποτε μορφής συνεκμετάλλευση για όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.
Ο αγρότης, ο βιοτέχνης, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο υπάλληλος δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και γενικότερα κάθε εργαζόμενος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μονάχα ως φορολογικές πηγές εισόδων, αλλά ως ο βασικός κορμός της οικονομικής ευημερίας και παραγωγής της χώρας μας. Η κοινωνική δικαιοσύνη και η κατανομή των φορολογικών βαρών αναλόγως της οικονομικής κατάστασης του καθενός δεν είναι απλά ευχολόγια, αλλά βασικό μέλημα για την “Ελληνορθόδοξη Συμμαχία”.
Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, δεν αποδεχόμαστε καμία “λύση” στο όνομα των Σκοπίων που να περιλαμβάνει τη λέξη “Μακεδονία” ή παράγωγά του. Απαντάμε δυναμικά στις προκλήσεις της Αλβανίας, με έμπρακτη συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους Έλληνες της Βορείας Ηπείρου. Καταγγέλουμε τις προκλήσεις της Τουρκίας και, σε περίπτωση που εμμείνει σε αυτές, επαναπροσδιορίζουμε τις εμπορικές σχέσεις μαζί της. Δεν θεωρούμε πως “Η Κύπρος είναι μακριά”, αντίθετα για μας πρόκειται για τη συνέχεια της Ελλάδας στην Ανατολή.
Σημαντικό κεφάλαιο για την “Ελληνορθόδοξη Συμμαχία” είναι η διατήρηση, προάσπιση και προβολή των Ελληνικών και Ορθόδοξων Αρχών μας: Δεν θεωρούμε την Ορθοδοξία μόνον ως ένα “συστατικό” του Ελληνισμού, ούτε ως κάτι ξεπερασμένο, φολκλορικού τύπου κοινωνικό φορέα. Αντίθετα, πιστεύουμε στην ενεργό συμμετοχή της Εκκλησίας μας στην καθημερινότητα του πολίτη και είμαστε δίπλα στα Μοναστήρια και τους Ιερείς μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ειδικά το Άγιον Όρος, είναι για μας Φάρος Ορθοδοξίας. Αντιστεκόμαστε στην παραχάραξη της Ιστορίας και ενισχύουμε την Παιδεία με τις διαχρονικές αξίες των παππούδων και των γιαγιάδων μας, δηλαδή την Πίστη στον Χριστό και την Αγάπη στην Πατρίδα!
Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων των λαών του κόσμου να επιλέγουν τη θρησκεία τους, σύμφωνα με τις παραδόσεις τους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως αποδεχόμαστε τις πρακτικές της Νέας Τάξης Πραγμάτων που επιτάσσουν την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τη διάλυση της οικογένειας μέσω της επιβολής της ομοφυλοφιλίας και της συστηματικής πλύσης εγκεφάλου που γίνεται σε αυτή την κατεύθυνση από τα Μ.Μ.Ε. Δεν έχουμε σχέσεις και δεν εμπλεκόμαστε σε αδιέξοδους διαλόγους με άτομα που ανήκουν στη Μασωνία, τους Ροταριανούς και άλλες σκοτεινές λέσχες. Αντιστεκόμαστε στην επιβολή της “Κάρτας του πολίτη” και άλλων παρόμοιων πρακτικών (πλαστικό χρήμα), που στόχο έχουν την υποδούλωση του ανθρώπου και την μεταβολή του σε αριθμό – καταναλωτή.
Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με οποιονδήποτε έχει κοινά ιδανικά, τα οποία φυσικά δεν περιορίζονται μόνο στην οικονομική πολιτική, αλλά επεκτείνονται και σε Εθνικά και θρησκευτικά θέματα. Η “Ελληνορθόδοξη Συμμαχία” ακολουθεί δημοκρατικές διαδικασίες και σέβεται τη γνώμη όλων των μελών της. Θεωρούμε ότι προέχει η σωτηρία της Πατρίδας και ακολουθούν τα – όποια – αξιώματα. Αγωνιζόμαστε για την ενότητα όλων των Ελλήνων, μακριά από διχαστικές ξενόφερτες ιδεολογίες.
Δυστυχώς, η παρούσα μορφή κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας ευνοεί τον παρασιτισμό και νεοπλουτισμό των κομματικών εκπροσώπων, ενώ ο λαός δυστυχεί. Είμαστε αποφασισμένοι, με όποιες δυνάμεις έχουμε, να υπηρετήσουμε τον πολίτη και να δώσουμε παντού το παράδειγμα του “διακονήσαι” και όχι του “διακονηθήναι”. Αντιτασσόμαστε σε κάθε μορφή οικογενειοκρατίας και ρουσφετιού, προωθώντας την αξιοκρατία, την ισονομία και ισοπολιτεία. Στηριζόμαστε μονάχα στις οικονομικές εισφορές των μελών και υποστηρικτών μας, αρνούμενοι να αποδεχθούμε ύποπτες χορηγίες από το υπάρχον οικονομικό κατεστημένο.
Έχουμε τη γνώμη πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε επιτέλους δράση! Κουραστήκαμε πια από τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια, την αδράνεια των μεγαλοσχημόνων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και την εξαπάτηση από το παλαιό πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό λοιπόν:
• Καλούμε όλους όσους αισθάνονται και είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

• Όλους όσους πιστεύουν σε Χριστό και σε Ελλάδα.

• Όλους όσους θεωρούν πως τίποτα δεν χάθηκε, αλλά αξίζει να αγωνιστούμε μαζί για την πραγματική συσπείρωση όλων των Ορθοδόξων Ελλήνων.

Να συμπαραταχθούμε στον κοινό αγώνα και να παλέψουμε ενωμένοι για την Ελλάδα που μας άφησαν παρακαταθήκη οι Αγωνιστές του ’21, όταν έπιασαν τα άρματα πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος. Για την Ελλάδα που έχει τον Σταυρό στη σημαία της ψηλά!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!
ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ…!
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Κασιδάκης Μιχάλης
Σωτηρόπουλος Δημήτρης
Χριστοδουλίδης Κυπριανός