Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ρεσιτάλ Βασίλη Λεβέντη! Η "κατάρα των Μητσοτάκηδων" κι ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα



Την προσωπική και επαγγελματική του σχέση με τον πατέρα του Έλληνα πρωθυπουργού,Αλέξη Τσίπρα, αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώωνμίλησε για την εποχή που συνεργάζονταν με τον Παύλο Τσίπρα, ενώ με τον δικό του... ξεχωριστό τρόπο αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα στη ΝΔ.

Ο 
Ρεσιτάλ Βασίλη Λεβέντη! Η `κατάρα των Μητσοτάκηδων` κι ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα
Ο O O OΒασίλης Λεβέντης φιλοξενήθηkε στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις και την είσοδο του κόμματος στην Βουλή για πρώτη φορά, ωστόσο την παράσταση έκλεψε η αποκάλυψή του για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.

"Είχα βάλει αγγελία κι έτσι συνάντησα τον Παύλο Τσίπρα. Δουλέψαμε μαζί, όμως μετά έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό κι έτσι έληξε η συνεργασία. Αλλά ήταν καλός άνθρωπος", είπε αρχικά ο Βασίλης Λεβέντης.
Για να συνεχίσει: "Μόλις είχε τελειώσει η δικτατορία και κάναμε μακρές συζητήσεις. Μου έλεγε ότι οι απόψεις μου ήταν πολύ αριστερές. Ακόμη μου έλεγε πως όταν αργότερα μπεις στο επάγγελμα θα καταλάβεις ότι η ζωή είναι διαφορετική από όσο πιστεύει ένας νέος".
Συνεχίζοντας για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε πως "'επαιζε μόνος του στις εκλογές", ενω δεν απρέλειψε να ανφερθεί και στις προθέσεις του: "Εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να ζητάω ανταλλάγματα και υπουργεία όπως έκανε ο Καμμένος και ο Κουβέλης. Του έχω στείλει επιστολή με εννιά σημεία (σ.σ. στον Αλέξη Τσίπρα). Πιστεύω θα κρατήσει την επιστολή σαν ρεζέρβα για όταν χαλάσει τη σχέση του με τον Καμμένο. Ένα τρίμηνο θα πάει τσάμπα και μετά θα καταλάβουν όλοι ότι θα πρέπει να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Εκεί θα κωλώσουν".
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ρωτήθηκε και για τον υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την απάντησή του να είναι... αφοπλιστική. "Ο Κυριάκος κουβαλάει την κατάρα των Μητσοτάκηδων" τόνισε χαρακτηριστικά, ωστόσο συμπλήρωσε ότι τον συμπαθεί και θεωρεί πως έχει καλές απόψεις.

Στην συνέχεια μάλιστα, ο Βασίλης Λεβέντης φιλοξενήθηκε και στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, αναφερόμενος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και την επόμενη μέρα στη ΝΔ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που πήγε κι έκανε ήταν να ανοίξει ξανά την ΕΡΤ. Δεν επιβραβεύτηκε από τις εκλογές. Αυτό είναι κακή ανάγνωση. Ο κύριος Μεϊμαράκης είναι καλός άνθρωπος αλλά δεν κάνει για αρχηγόςΜου είπε στο αεροπλάνο ότι είναι ισοπαλία κι εγώ του είπα είναι 6 μονάδες και με κοίταζε! Και του λέω θα ζεματιστείτε την Κυριακή". 
Όσον αφορά στο αύριο της ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης δηλώνει ανοιχτά πως θα πρότεινε τονΑπόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του!
"Αυτούς τους θεωρω ακροδεξιά βαρίδια, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τους εκτιμώ ως ανθρώπους", απάντησε ερωτηθείς για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.
Ακόμη, ρωτήθηκε για το πως θα αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. "Θα τους αγνοήσω. Δεν τους θεωρώ κόμμα. Όσοι τους ψήφισαν το έκαναν για εκδίκηση. Όσο υπάρχει η κρίση, η Χρυσή Αυγή θα έχει μια έξαρση. Όταν επανέλθει στα φυσιολογικά η οικονομία της χώρας, η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει στο μηδέν", απάντησε ορθά - κοφτά.
Στην συνέχεια, ο Βασίλης Λεβέντης ρωτήθηκε για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και τον δείχνει πριν από πολλά χρόνια να... εκτοξεύει κατάρες εναντίον του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη. Η ερώτηση που τέθηκε ήταν αν έχει μετανιώσει, με τον ίδιο να απαντά πως έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη, από την επόμενη κιόλας μέρα. σμπληρώνοντας πως η εκπομπή αυτή έγινε εν θερμώ και πως έχουν απομονωθεί δύο λεπτά εικόνας που είναι άδικο να ακυρώνουν δεκαετίες αγώνα.
Κλείνοντας την δεύτερη αυτή συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως ήταν σίγουρος ότα κάποια στιγμή θα έμπαινε στη Βουλή, ενώ φάνηκε να συγκινείται όταν μιλούσε για το ότι μετά από "30 χρόνια αγώνα", όπως χαρακτηριστικά είπε, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο ως αρχηγός κόμματος.





newsit

Οι πρώτες εικόνες του... "νεοϋορκέζου" Αλέξη Τσίπρα - Το απόρρητο έγγραφο "φωτιά" για αμερικανική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις!


Οι πρώτες εικόνες του... `νεοϋορκέζου` Αλέξη Τσίπρα - Το απόρρητο έγγραφο `φωτιά` για αμερικανική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις!
Φωτό από greekreporter.com


- Δείτε τις πρώτες εικόνες από την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Παίζει το χαρτί της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και ρίχνει... δίχτυα για το χρέος
- Το πρόγραμμά του και η επικείμενη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα
- Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Χρήστου Παναγόπουλου, για τις διαπραγματεύσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους εταίρους
- Ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως μέχρι και την τελευταία στιγμή οι ΗΠΑ φέρονται να είχαν ενεργή συμμετοχή, συμβουλεύοντάς τον!
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Στις ΗΠΑ βρίσκεται από τα ξημερώματα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Το ζήτημα του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με το προσφυγικό, το ενεργειακό και τις ενδοευρωπαϊκές εξελίξεις δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κυβέρνηση Τσίπρα να παίξει δυνατά το χαρτί της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας.



Έτσι, με ορίζοντα τετραετίας, αλλά και με σαφή την πολιτική του υπεροχή στο εσωτερικό για το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει μια σειρά σημαντικών ταξιδιών και συναντήσεων για να τονώσει όχι μόνο το διεθνές προφίλ του, αλλά και να διαμορφώσει νέο πλαίσιο για την παρουσία της χώρας στη διεθνή σκηνή.
Πρώτη σημαντική επίσκεψη είναι η σημερινή στις ΗΠΑ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει φτάσει από τα ξημερώματα.
Με αφορμή την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί -εκτός πρωτοκόλλου - με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο μίλησε ήδη τηλεφωνικά και «συζήτησαν τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη».
Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται ότι «Ο Πρόεδρος Ομπάμα τον συνεχάρη για την επιτυχία του κόμματός του στις εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου.
Δείτε στο βίντεο του greece.greekreporter.com τις πρώτες εικόνες από την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη:


Το απόρρητο έγγραφο που βάζει "φωτιές"


Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, αποκαλύπτει πως τέσσερις ημέρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας και πιστωτών, στις 16 Ιουλίου 2015, ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χρήστος Παναγόπουλος, συντάσσει απόρρητο τηλεγράφημα στο οποίο συνοψίζει την πολύμηνη συνεργασία Ουάσιγκτον - Αθήνας, με στόχο να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα του Βερολίνου, να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να υπάρξει συμφωνία με διάρκεια στον χρόνο.

Όπως αναφέρει, είχε επικοινωνία «με τακτικό συνομιλητή του, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ», ο οποίος «μου μετέφερε εντυπώσεις από τη σημερινή συνάντηση Lew - Schauble, η οποία φαίνεται ότι διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, τουλάχιστον σε σκέλος που αφορούσε το ζήτημα της χώρας μας».
Από μια προσεκτική ανάγνωση του κειμένου, προκύπτει ότι επί της ουσίας οι ΗΠΑ συμβούλευαν την κυβέρνηση Τσίπρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Η βασική προτροπή ήταν ότι «η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής πλευράς, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων» και ότι η Αθήνα έπρεπε «να αποφύγει να αντιπαραταχθεί μετωπικά με το Βερολίνο (βλ. λεκτικές επιθέσεις, καμπάνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης)».
Πηγή φωτό - Καθημερινή της Κυριακής
Πηγή φωτό - Καθημερινή της Κυριακής
Κι αυτό διότι στόχος ήταν «η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, ήτοι Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, οι οποίες έπρεπε να πειστούν για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου με τη σειρά τους να προσφέρουν τη στήριξή τους έναντι της Γερμανίας».




newsit

Τσίπρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Όρος για την ανάπτυξη η αναδιάρθρωση του χρέους


Τσίπρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Όρος για την ανάπτυξη η αναδιάρθρωση του χρέους
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

- Το ζήτημα του χρέους είναι στην κορυφή της ατζέντας των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
- Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα εργαλεία αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης
- “Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των τριών επικαλυπτόμενων κρίσεων: Οικονομική κρίση, κρίση ασφάλειας, προσφυγική κρίση”, ανέφερε
-"Πρέπει να πάρουμε αποστάσεις από τις νεοφιλελεύθερες ιδέες για τον ρόλο των αγορών"

“Δεν μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά για βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες ή δάνεια στις ανεπτυγμένες, εκτός αν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του χρέους σαν μια διεθνή πρόκληση, στο επίκεντρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. Σε όλα τα φόρα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού εδώ, θα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς η αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωσή του, μπορεί να συνδεθεί με την ανάπτυξη”, ανέφερε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Αλέξης Τσίπρας.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη:

-Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με τα προηγούμενα δεκαπέντε, ή τα δεκαπέντε πριν από αυτά;
-Γιατί συμβαίνει τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, να μιλάμε όλο και περισσότερο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας, και ακόμη οι προκλήσεις σε επίπεδο ασφάλειας, οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και σε περιφερειακό επίπεδο, να παραμείνουν ίδιες, ή να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο; 
-Η εμπειρία μας στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι διδακτική. Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των τριών επικαλυπτόμενων κρίσεων.
-Μιας οικονομικής κρίσης που δημιουργείται από μια οικονομική πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει σε μείωση 25% του ΑΕΠ μας και με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες.
-Μιας κρίσης ασφάλειας, λόγω της αυξανόμενης αστάθειας γύρω από την Ελλάδα, στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα.
-Και μιας προσφυγικής κρίσης, που εκδηλώνεται με την μαζική μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
-Δεν μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικά για βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες ή δάνεια στις ανεπτυγμένες, εκτός αν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του χρέους σαν μια διεθνή πρόκληση, στο επίκεντρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού μας συστήματος. Σε όλα τα φόρα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού εδώ, θα πρέπει να μιλήσουμε για το πώς η αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωσή του, μπορεί να συνδεθεί με την ανάπτυξη.
- Δεν μπορούμε να μιλάμε για εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας, εκτός αν μπορούμε να συζητήσουμε για το πώς θα χτίσουμε ή θα βελτιώσουμε κράτη πρόνοιας αντί να τα καταστρέφουμε.
-Θα προωθήσουμε με συνέπεια και θα υποστηρίξουμε όλες τις προσπάθειες για ένα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα ευνοεί την ανάπτυξη. Ένα σύστημα που θα επιτρέψει την ατζέντα μας να ακμάσει μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, αντί να ασφυκτιά, όπως έκανε τα τελευταία 30.




newsit

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΝ...ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ

Συνέντευξη B.Πούτιν στο CBS: "Θα σώσω τη Συρία - Μόνο ο λαός της θα αποφασίσει για το μέλλον του" (vid)\



Η συνέντευξη που πήρε ο δημοσιογράφος του CBS, Charlie Rose, από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για την εκπομπή σε "60 λεπτά" θα του μείνει αξέχαστη..Κεντρικό θέμα της συζήτησης η Συρία...
 
Ο Β.Πούτιν ξεκαθάρισε, απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό, δύο πράγματα: ότι μόνο ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για το ποιος θα τους κυβερνήσει και τόνισε πως η Ρωσία θα σώσει τη Συρία και θα στηρίξει τη νόμιμη κυβέρνησή της.
 
Πρακτικά αυτό που είπε στη διπλωματική γλώσσα ο Β.Πούτιν είναι ότι η επίσημη έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών εναντίον στόχων ισλαμιστών θα ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή.
 
Charlie Rose: Θέλετε να ενωθείτε με τις ΗΠΑ για τη μάχη εναντίον του ISIS; Για το λόγο αυτό βρίσκεστε εκεί. Μερικοί σκέφτονται ότι αυτό μπορεί να αποτελεί μόνο ένα μέρος από το στόχο σας, να σώσετε δηλαδή την κυβέρνηση του Μ.Άσαντ γιατί χάνει έδαφος και ο πόλεμος δεν εξελίσσεται καλά γι αυτόν. Και είστε εκεί για να τον σώσετε...
 
Vladimir Putin (μέσω μεταφραστή): Λοιπόν, έχετε δίκαιο, Και είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι οποιεσδήποτε πράξεις που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, ανατροπής δηλαδή της νόμιμης κυβέρνησης θα δημιουργήσουν μια κατάσταση της οποίας μάρτυρας είμαστε τώρα σε χώρες της περιοχής, όπως Λιβύη και Ιράκ.
 
Και δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση για την κρίση στη Συρία από την ενδυνάμωση των αποτελεσματικών δομών της κυβέρνησης και της βοήθειας της στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρχει θετικός διάλογος με τη "λογική" αντιπολίτευση (όχι δηλαδή ισλαμιστές εξτρεμιστές) και μεταρρυθμίσεις.
 
Rose: Όπως γνωρίζετε, μερικές χώρες του συνασπισμού, θέλουν να δούν τον Πρόεδρο Άσαντ να φύγει πρώτος πριν υποστηρίξουν τη Συρία.
 
Putin: Θέλω να τους συστήσω το εξής: Μόνο ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος θα τους κυβερνήσει και πως.




voice news

Καμμένος: Θα αναβαθμιστεί η εκπαίδευση των Μόνιμων Υπαξιωματικών...

ypaxiwmatikoi

Ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια τη σημερινής εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα προς τιμήν του Μονίμου Υπαξιωματικού, που πραγματοποιήθηκε στο 'Άλσος Ελληνικού Στρατού στο Γουδί, προανήγγειλε την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Μόνιμων Υπαξιωματικών. «Ο ανδριάντας, που σήμερα έχω την τιμή να αποκαλύψω, μαζί με τους αρχηγούς, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον Έλληνα Υπαξιωματικό. Στον αφανή αυτό ήρωα που με πνεύμα αυταπάρνησης και αγνού πατριωτισμού υπηρετεί την πατρίδα μας και δίνει έναν καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας συνόρων», ανέφερε σχετικά.
Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε συγκεκριμένα ότι, «το υπουργείο αντιλαμβανόμενο τον πολύπλευρο ρόλο του υπαξιωματικού προσανατολίζεται αφενός στην καθιέρωση της τριετούς διάρκειας σπουδών και την εμπέδωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο των ΑΣΕΙ και αφετέρου στην αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής επιστήμης. Θα συνεχίσουμε επίσης τις δράσεις που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη θητεία μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, να επαναφέρουμε το βιοτικό επίπεδο, να ενισχύσουμε την αξιοκρατία και να αποκρυσταλλώσουμε τη διαφάνεια. Σε αυτό το πλαίσιο είδατε την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου που είναι μόνο μια μικρή αρχή».






voice news

Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος εναντίον της Κυβέρνησης

arxiepiskopos

Κλυδωνισμούς στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία προκάλεσε η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου αναφορικά με την απαλλαγή από τα θρησκευτικά!
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σχολίασε καυστικά την εν λόγω δήλωση, λέγοντας:
«Δεν είναι του υπουργείου η ενέργεια, αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της. 
Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου». 
Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος υπογράμμισε πως το σημερινό Σύνταγμα καθορίζει και την πορεία της χώρας και το είδος της παιδείας που ακολουθείται. 
«Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάσουμε» επισημαίνει ο κ.Ιερώνυμος.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη δημόσια παρέμβαση μετά τις εκλογές, σχολιάζοντας ενέργειες κυβερνητικών αξιωματούχων.




voice news

ΣΟΚ! Έκρυψαν πλεονάσματα για να χρεωκοπήσει η Ελλάδα

iko

Καταπέλτης για τον Αντρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, η αναίρεση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου όπως και για όσους οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια και τα τεράστια χρέη. 
Στημένη μεθοδολογία υπήρξε, όπως προκύπτει από την έκθεση της δικαστικής λειτουργού. Απέκρυβαν πλεονάσματα από δημόσιους οργανισμούς και έτσι η χώρα αποκλείστηκε από τις διεθνείς αγορές ενώ διογκώθηκε και ο δανεισμός μας.
Σε δίκη θα παραπεμφθούν, όπως όλα δείχνουν για ψευδή επιβεβαίωση και βλάβη για το ελληνικό δημόσιο ενώ θα διερευνηθούν και τα εξής:
- Η σύνδεση της αλλοίωσης του ελλείμματος με την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, τα επιπλέον τοκοχρεολύσια ύψους 210 δισεκατομμυρίων και οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI.
- Το περίφημο swap της Goldman Sacks που δομήθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη για να μπούμε στην ΟΝΕ.
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που διαθέτει η δικαιοσύνη, από καταθέσεις μαρτύρων και αναμένεται "σεισμός" στο πολιτικό σύστημα.
Τέλος, ένα από τα στοιχεία είναι ότι για να επιτευχθεί από τον κύριο Γεωργίου και τους υπόλοιπους η αλλοίωση των στοιχείων απέκρυβαν τα πλεονάσματα 500 οργανισμών του δημοσίου!




voice news

Έκτακτο για τα κόκκινα δάνεια...

kokkina daneia
Η Τράπεζα της Ελλάδος εργάζεται εντατικά για τη βελτίωση των διαδικασιών διαχείρισης επισφαλών δανείων από τον τραπεζικό κλάδο. Ο όγκος των «κόκκινων» δανείων «απασχολεί» μεγάλο μέρος του μνημονίου, και με αυτά που προβλέπει η συμφωνία δίνει στην ΤτΕ κεντρικό ρόλο στη χάραξη στρατηγικής για τα δάνεια αυτά.
Η BlackRock Solutions επελέγη ως σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας, η οποία με μια σειρά από ενέργειες, θα επιχειρήσει να «καθαρίσει» τους ισολογισμούς του κλάδου. Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, σημαντικές δράσεις αναμένονται εντός του Οκτωβρίου για το ζήτημα των "κόκκινων δανείων", η πρόοδος των οποίων συνδέεται και με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης. Ο στόχος είναι να αποδεσμευτούν τα κεφάλαια που σήμερα «απορροφώνται» από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζημιώνουν την οικονομία.
Τέλη Οκτωβρίου
Κεντρικό σημείο της στρατηγικής για το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ ως τα τέλη Οκτωβρίου η ΤτΕ θα πρέπει να υποβάλει έκθεση για την κατηγοριοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών, καθώς και αξιολόγηση της ικανότητάς τους να αντιμετωπίζουν κάθε κατηγορία μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Το ΤΧΣ θα παράσχει ανάλυση με σκοπό τον προσδιορισμό των μη κανονιστικών περιορισμών και εμποδίων για την ανάπτυξη μιας δυναμικής αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ, σύμφωνα με το μνημόνιο, ομάδα εργασίας θα προτείνει ειδικές δράσεις για να επιταχυνθεί η τακτοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι αρχές θα θεσπίσουν με νόμο Δίκτυο Ενημέρωσης Οφειλετών και Κέντρο Ενημέρωσης Οφειλετών.
Τέλη Νοεμβρίου
Ως τα τέλη Νοεμβρίου, η κυβέρνηση θα ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο για τη διευκόλυνση της τακτοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μεταξύ άλλων με τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για θέματα αφερεγγυότητας εταιρειών και νοικοκυριών και τον διορισμό και την κατάρτιση επαρκούς αριθμού πρόσθετων δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, τη δημιουργία Υπηρεσίας Πίστωσης και Πλούτου ως ανεξάρτητης αρχής και την τροποποίηση του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Επίσης, ως τα τέλη Νοεμβρίου, το ΤΧΣ, σε συνεννόηση με την ΤτΕ, θα προσδιορίσει μηχανισμούς και διαδικασίες για την επιτάχυνση της τακτοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η ΤτΕ θα αναθέσει σε έναν μόνο ειδικό εκκαθαριστή να μεριμνήσει για την αποτελεσματική επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων από τους μεμονωμένους εκκαθαριστές.
Τέλη Δεκεμβρίου
Μέχρι τα τέλη του έτους, οι αρχές θα διαμορφώσουν συντονιστικούς μηχανισμούς για την αντιμετώπιση οφειλετών με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά χρέη και θα υιοθετήσουν τα αναγκαία νομικά μέσα για τον καθορισμό του εφαρμοστέου πλαισίου και των κανόνων για το επάγγελμα του συνδίκου πτώχευσης.
H ΤτΕ ως τα τέλη Φεβρουαρίου θα καταλήξει σε συμφωνία με τις τράπεζες όσον αφορά τους επιχειρησιακούς στόχους τακτοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ ως τα τέλη Μαρτίου θα αναθεωρήσει τον Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος πάντως άμεσα θα εφαρμοστεί με κάποιες βελτιώσεις. Η κυβέρνηση οφείλει δε, να θεσπίσει νομοθεσία για τη διευκόλυνση της ταχείας εκκαθάρισης μη βιώσιμων οντοτήτων.



voice news

ΣΟΚ! "Κοριός" στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ελλάδας


lale


Οι ΗΠΑ καθοδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα για τις κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσει στις διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο.
Είχε προηγηθεί τηλεγράφημα από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και στόχος του ήταν η δημιουργία συμμαχιών με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, εφόσον ο Έλληνας πρωθυπουργός υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Έλληνας πρεσβευτής δήλωσε πως είχε συχνή επικοινωνία με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος έφτιαξε απόρρητο τηλεγράφημα όπου συνοψίζει την συνεργασία Ουάσιγκτον - Αθήνας. Από το κείμενο προκύπτει ότι οι ΗΠΑ έλεγαν στον Τσίπρα μέχρι και την τελευταία στιγμή πως να κινηθει.
Υπήρξε προτροπή ότι «η αμερικανική πλευρά αναμένει βήματα της ελληνικής πλευράς, επί τη βάσει των ήδη συμπεφωνημένων» και ότι η Αθήνα έπρεπε «να αποφύγει να αντιπαραταχθεί μετωπικά με το Βερολίνο καθώς στόχος ήταν «η δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, ήτοι Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, οι οποίες έπρεπε να πειστούν για την αποφασιστικότητα της Αθήνας να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου με τη σειρά τους να προσφέρουν τη στήριξή τους έναντι της Γερμανίας».






voice news

Πολιτικός Αναλυτής: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «μέσα στα επόμενα 10 χρόνια»


Πολιτικός Αναλυτής: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «μέσα στα επόμενα 10 χρόνια»

Πολιτικός Αναλυτής: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «μέσα στα επόμενα 10 χρόνια»
Ο πολιτικός αναλυτής Κάρλος Μουρίλο (Carlos Murillo), μιλώντας στην εφημερίδα La Nacion της Κόστα Ρίκα εκτίμησε πότε θα ξεσπάσει το Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.Σύμφωνα με τον Μουρίλο, εάν η γεωπολιτική κατάσταση παραμείνει στα σημερινά της επίπεδα, ο πόλεμος ίσως να ξεσπάσει σε 10 χρόνια, ή ίσως και νωρίτερα. Ο πόλεμος θα μπορούσε να γενικευθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η σύγκρουση στη Νότια Σινική Θάλασσα ή -φυσικά- όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.
Ο ίδιος αναλυτής μάλιστα «εύχεται» ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε η Λατινική Αμερική να ξεφύγει από την εμπλοκή της σε αυτόν.
Καθώς η Ευρώπη εξαρτάται ενεργειακά από τη Ρωσία, σε περίπτωση που η Ρωσία καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό της την Αρκτική, θα γίνει η κυρίαρχη ενεργειακή δύναμη που θα ορίζει τις τιμές του φυσικού αερίου.
Στον στρατιωτικό ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, οι Αμερικανοί έχουν το πλεονέκτημα της διασποράς βάσεών τους σε όλο τον κόσμο, όπου μπορούν να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους. Η Ρωσία μπορεί να απαντήσει μόνο με τους πυραύλους της.
Εάν κυβερνούσαν οι Ρεπουμπλικανοί, εκτιμά ο Μουρίλο, ίσως ήδη να είχε ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Το πώς χειρίζονται οι Δημοκρατικοί τα πράγματα είναι που έχει μεταθέσει στο μέλλον τη σύγκρουση.
Επίσης είπε ότι η επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προς την ανατολική Ευρώπη ήταν λάθος. Αν και το έκαναν αυτό για να εξασφαλίσουν φτηνά εργατικά χέρια, επισημαίνει.




ethnika themata ellada

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ… «ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ»


ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΟΜΠΟΥ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ»
Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ «ΕΝ ΜΕΡΕΙ» ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΙΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!!!
-ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Τρόμος… Η Απόρρητη Έκθεση της ΕΥΠ για τους Λαθρομετανάστες… Στο Φως Από το 2011!!!


Η Απόρρητη Έκθεση της ΕΥΠ για τους Λαθρομετανάστες
Την Παρουσίασε Μάλιστα ο Τέρενς Κουίκ, μετέπειτα Βουλευτής και Υπουργός
Η Απόρρητη Έκθεση της ΕΥΠ για τους Λαθρομετανάστες1

Έκτακτο! Υπουργός κουκούλωσε σκάνδαλο εκατομμυρίων;…

erwthmatiko
Την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης και του νέου υπουργού για τη διαφθορά κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, ζητούν διάφορα δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου, για ύποπτες κινήσεις και αποφάσεις, υπηρεσιακού υπουργού.
Πιο συγκεκριμένα, δύο μόλις μέρες πριν φύγει από τη θέση του, υπηρεσιακός υπουργός, φαίνεται πως κουκούλωσε νέο σκάνδαλο εκατομμυρίων σε μία χώρα που αιμορραγεί…





voice news

Τρελάθηκαν στην κυβέρνηση! Θα ανοίξουν τα σύνορα…

prosfyges germania

«Για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες πρέπει να βοηθήσουμε τους πληθυσμούς που υφίστανται την προσφυγική πίεση, αλλιώς δημιουργείς χώρο να βγουν ακροδεξιά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά στοιχεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Ο πρωθυπουργός ζήτησε στη σύνοδο κορυφής να σκεφτεί η Ευρώπη την αναθεώρηση της συνθήκης του “Δουβλίνου”.Το 82% όσων έρχονται στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες.Στη Μικρασιατική καταστροφή η βουλή είχε γεμίσει πρόσφυγες, στο προαύλιο, στα έδρανα παντού, είχε γίνει σαν το «Ταε Κβον Ντο». Προσφυγικός λαός είμαστε» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Χρειάζεται αρωγή. Χρειάζεται υπομονή και οι πολίτες έχουν επιδείξει υπομονή και αλληλεγγύη παρά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που έχουν υπάρξει». 
Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, σκοπός της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής, 
"που θα καλύψουν πιθανές ροές το καλοκαίρι», καθώς θα μειώνονται οι ροές το χειμώνα, ενώ αποκάλυψε"πως υπάρχει σκέψη να ανοίξει ο Έβρος", με καταγραφές από τα χερσαία σύνορα. 
Δείτε το βίντεο:






voice news

Σήμερα θα συμβεί στην Ελλάδα κάτι συγκλονιστικό..

eklipsisel

Το βράδυ, αλλά συγκεκριμένα τα ξημερώματα τις 28/9, αν είστε ξύπνιοι, θα γίνεται θεατές ενός σπάνιου και καταπληκτικού θεάματος. Θα δείτε το φαινόμενο της «υπερ- έκλειψη». Θα υπάρξει υπερπανσέληνος και θα εξαφανιστει από την ολική έκλειψη. Αυτό συμβαίνει κάθε 30 χρόνια. Το φαινόμενο αυτό θα γίνει ορατό και στην Ελλάδα περίπου στις έξι παρά δέκα τα ξημερώματα. Επίσης θα είναι ορατό από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και τη δυτική Ασία. Αυτό είχε ξανασυμβεί 1900: το 1910, το 1928, το 1946. Στη Ελλάδα οι ακριβείς ώρες που θα γίνει αντιληπτό είναι οι εξής: - Έναρξη έκλειψης παρασκιάς: 3:11 πμ
- Έναρξη μερικής έκλειψης: 4:07 πμ
- Έναρξη ολικότητας: 5:11 πμ
- Μέγιστο έκλειψης: 5:47 πμ
- Τέλος ολικότητας: 6:23 πμ
- Τέλος μερικής έκλειψης 7:27 πμ
- Τέλος έκλειψης παρασκιάς 8:22 πμ




voice news

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΤΗΣ NASA: Έρχονται καταστροφικοί σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων και… (ΒΙΝΤΕΟ)



Σύμφωνα με τον ειδικό κλιματολόγο της NASA John L. Casey, όλα αυτά είναι μόνο η αρχή ενός κύκλου που αναμένεται να 
διαρκέσει τριάντα τουλάχιστον χρόνια.
Αν οι προβλέψεις του Casey επαληθευθούν, τότε όχι μόνο θα υπάρξουν εκατομμύρια θύματα εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών, αλλά ο πλανήτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει καταστροφικούς σεισμούς, τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις και φονικά τσουνάμι!






ta xalia

Η μελωδία της παρακμής





Απόλυτα πετυχημένο κρίνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη Δεύτερη Φορά Πρώτη Φορά Αριστεροδεξιά, αφού οι πάντες ασχολούνται με το Νίκο Φίλη, το Δημήτρη Καμμένο και διάφορες άλλες ανύπαρκτες προσωπικότητες, με αποτέλεσμα να ξεχνάνε ότι το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό. 

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκάλεσε έξαλλες αντιδράσεις στην προοδευτική πλέμπα της χώρας, αν και η πραγματική είδηση είναι ότι η Ελλάδα έχει ακόμα Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Σύσσωμα τα ελληνικά social media ξεσηκώθηκαν εναντίων των ρατσιστικών και ομοφοβικών αναρτήσεων του Δημήτρη Καμμένου, λες και ο Δημήτρης Καμμένος προσγειώθηκε ξαφνικά στην ελληνική Βουλή και δεν τον τρώγαμε στη μάπα τα προηγούμενα χρόνια. 

Το υπουργείο σάς πείραξε πατσαβουράκια μου; Μα είστε τόσο ευαισθητούλια! Γύρω σας γίνεται της πουτάνας το κάγκελο, η δήθεν αριστερή κυβέρνηση κρέμεται από τα αρχίδια ακροδεξιών αλλά το πρόβλημά σας είναι η υπουργοποίηση ενός φασίστα στο προτεκτοράτο των Γερμανών; Ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης δηλαδή τί ήταν; Κοκκινοσκουφίτσες; 

Όπως ήταν φυσικό, η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου προκάλεσε τη διαμαρτυρία του χριστιανοφασίστα Νίκου Νικολόπουλου που έμεινε στην απέξω και δεν πήρε υπουργική καρέκλα. Δίκιο έχει. Σου λέει ο άνθρωπος, γιατί, ποιος ρατσιστής και ομοφοβικός είναι ο άλλος από μένα; 

Κάτω από την πίεση του ελληνικού λαού, τον οποίο έγραψε στα παπάρια του όταν είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να παραιτήσει τον Δημήτρη Καμμένο και να βάλει στη θέση του κάποιον Σγουρίδη που ούτε ξέρω, ούτε θέλω να μάθω. 

Σχολιάζοντας την κίνηση του Πρωθυπουργού, ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι ουδέποτε έγραψε ρατσιστικά σχόλια στο twitter αλλά καταλαβαίνει απόλυτα τη θέση του Αλέξη Τσίπρα, που είναι εβραιομασόνος και πουσταριό του κερατά. 

Στην προσπάθειά του να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν, αφού αφενός δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιοι κάθονται στις καρέκλες, αφετέρου περιμένει την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, ώστε να συνεργαστεί μαζί του και να ψηφίζονται τα μέτρα λιτότητας από συγκυβέρνηση 230 βουλευτών. 

(Ανήθικο δίδαγμα: Κατά τη γνώμη μου, η σημερινή Βουλή είναι η πιο αντιπροσωπευτική των τελευταίων 5 χρόνων. Στην πιο ξεφτιλισμένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης αρμόζει η πιο ξεφτιλισμένη Βουλή. Ποιος ο λόγος να κρατιούνται τα προσχήματα; Αριστεροί προδότες, ακροδεξιοί, νεοναζί, μιζαδόροι, λούμπεν τηλεπερσόνες, λίγο ΚΚΕ και μπόλικο ΠΑΣΟΚ. Βούρκος έξω από τη Βουλή, βούρκος και μέσα σε αυτήν. Η σημερινή Βουλή της παρακμής και της σαπίλας ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν. Ένα ακόμα βήμα προς την πολυπόθητη ολοκληρωτική καταστροφή. Και μετά βλέπουμε.) 




anemos antistashs

Το ήπιο και το σκληρό σενάριο για τους συνταξιούχους...


ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥΣενάρια για κλιμακωτές περικοπές των συντάξεων (άθροισμα κύριας και επικουρικής) άνω των 1.000 ευρώ βρίσκονται στο τραπέζι μπροστά στα ελλείμματα των Ταμείων και την υποχρέωση για ...
περιστολή της κρατικής συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 450 εκατ. ευρώ φέτος και 1,8 δισ. το 2016.

Σύμφωνα μς πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» αναμένονται παρεμβάσεις στις υψηλές συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ που εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει στο 6% ποσοστό που αναμένεται να κλιμακώνεται γύρω στο 10% για αποδοχές άνω των 2000 ευρώ. Αν με τις περικοπές στις υψηλές συντάξεις δεν εξασφαλίζονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, τότε οι μειώσεις αναμένεται να επεκταθούν και σε ποσά 1.000- 1.500 ευρώ με τα σενάρια να κάνουν λόγο για «ψαλίδι» κοντά στο 3%. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να ενισχυθούν, ως αντιστάθμισμα, κατώτατες συντάξεις, αν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά.

Ειδικοί εκτιμούν πάντως πως οι περικοπές δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερες και να κυμαίνονται μεσοσταθμικά στο 11% αν επικεντρωθούν σε αποδοχές άνω των 1000 ευρώ ή κοντά στο 6% αν αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων. Ακραία σενάρια δεν αποκλείουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, το ενδεχόμενο υψηλότερων περικοπών μέχρι και 15% όπως επίσης και η επιβολή πλαφόν αποδοχών στα 2000 ευρώ.

Πέρα από τις παρεμβάσεις στις καταβαλλόμενες συντάξεις, η μεγάλη μεταρρύθμιση του Οκτωβρίου περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στη δομή του συνταξιοδοτικού συστήματος. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την καθιέρωση εθνικής σύνταξης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια με χρηματοδότηση από τη φορολογία. Το ποσό θα προσδιορίζεται από δείκτες που συναρτώνται με το κατώφλι της σχετικής φτώχειας (σήμερα στα 400 ευρώ). Σε αυτήν θα προστίθεται ατομική σύνταξη με «ανταποδοτικές μερίδες».

Οι εργαζόμενοι θα έχουν ατομικούς λογαριασμούς και η σύνταξή τους θα υπολογίζεται βάσει τω ν εισφορών που έχουν καταβάλει. Το προωθούμενο μοντέλο θα αφορά κυρίως νέους ασφαλισμένους αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε μερίδα παλαιών ασφαλισμένων με μεταβατική περίοδο.




nonews news

Έρχεται φορολογική ασφυξία...


ΕΦΟΡΙΑΕπώδυνες ανατροπές στη φορολόγηση του εισοδήματος των φυσικών προσώπων επεξεργάζεται η κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση να έρχεται σε φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των...
20.000 ευρώ ετησίως.

Στο στόχαστρο των φορολογικών αλλαγών μπαίνουν ακόμα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μισθώματα, οι αγρότες, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, προέρχονται κατά κύριο λόγο από αλλαγές στις κλίμακες φορολόγησης του εισοδήματος από κάθε πηγή, με παρεμβάσεις όπως η αύξηση των συντελεστών και η προσθήκη νέων φορολογικών κλιμακίων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, επανεξετάζεται και βαίνει προς κατάργηση το σύνολο των φοροαπαλλαγών- χωρίς να εξαιρούνται και τα προνοιακά επιδόματα- καθώς υπολογίζεται πως κοστίζουν στο Δημόσιο περί τα 3,6 δισ. ευρώ ετησίως ενώ επίκειται αύξηση των έμμεσων φόρων με την αιτιολογία ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν ως ισοδύναμα για την κάλυψη αναγκών στο ασφαλιστικό.

Στόχος του υπουργείου είναι η άντληση εσόδων ύψους 53,8 δισ. το 2016, 3 δισ. περισσότερα από το τρέχον έτος.

-Μισθοί/Συντάξεις

Δεδομένες θεωρούνται οι παρεμβάσεις στην κλίμακα φορολόγησης μισθών και συντάξεων και τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπουν την εξάντληση της έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ σε σημαντικά χαμηλότερο ύψος εισοδήματος από τα 42.000 ευρώ, όπως γίνεται σήμερα. Η αύξηση θα επέλθει και με την προσθήκη νέων κλιμακίων φορολόγησης και τα σημερινά τρία εξετάζεται να αυξηθούν σε 7-9 με το χαμηλότερο να ξεκινά από 8% και το υψηλότερο να φτάνει το 52% ή ακόμα και το 55% για εισοδήματα άνω των 80.000 ευρώ.

-Ελεύθεροι επαγγελματίες/ αγρότες

Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι προβλέπουν αύξηση του ανώτατου συντελεστή από 33% έως και 45%. Στο πλαίσιο των αλλαγών αναμένεται να αντιμετωπιστεί και η δέσμευση του μνημονίου για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των αγροτών από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.

-Ενοίκια

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, είναι δεδομένη η αλλαγή της κλίμακας φορολόγησης των ενοικίων. Στο τραπέζι είναι η αύξηση των υφιστάμενων συντελεστών από το 11% για το πρώτο κλιμάκιο στο 15% και από το 33% στο 35% για το δεύτερο. Επίσης θα εξεταστεί η θέσπιση μικρού αφορολόγητου και η θέσπιση τρίτου υψηλότερου κλιμακίου με συντελεστή 45% για εισόδημα από ενοίκια πάνω από ένα όριο- πχ τα 50.000 ευρώ.



nonews news