Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!! Θέλουν Π Ο Λ Ε Μ Ο… Ακιντζί «Μάταιη προσπάθεια η επίρριψη ευθυνών στην Τ/κ πλευρά»


Σε καλή θέληση που έχει επιδείξει σε όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων η Τουρκοκυπριακή πλευρά, αναφέρεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε γραπτή δήλωσή του, λέγοντας παράλληλα ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ελληνοκυπριακή πλευρά να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Τ/κ πλευρά δεν θέλει λύση, είναι μάταιη.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα στη δήλωσή του ο Ακιντζί αναφέρει ότι αντί να «διορθώσει το λάθος της η Ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να επιρρίπτει την ευθύνη στην Τουρκοκυπριακή πλευρά ότι χρησιμοποιεί δικαιολογίες».
Κατά τον ίδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται να ξέχασε ότι ο ίδιος είχε προβάλλει ενστάσεις στις διαπραγματεύσεις επειδή ο Ακιντζί παρευρέθηκε στο δείπνο που είχε παραθέσει ο Ερντογάν και συναντήθηκε με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει εκ νέου λόγω της υπομονής και της βούλησης για λύση της Τ/κ πλευράς, ισχυρίστηκε.
Ο Ακιντζί ισχυρίστηκε ακόμα ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει δήθεν να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ της συμμετοχής στο δείπνο και της ιδεολογίας για Ένωση που θα γίνει προσπάθεια να διδαχθεί στη Ελληνοκυπριακή νεολαία και η αντίδραση των Τουρκοκυπρίων σ` αυτό. Η Ελληνοκυπριακή ηγεσία συνεχίζει να επιδεικνύει την ίδια προσέγγιση και να βλάπτει την ελπίδα για το μέλλον, συμπληρώνει.
Αναφέρει ακόμη ότι ο κύριος λόγος πίσω από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους 21 μήνες είναι η μεγάλη προσπάθεια και η εποικοδομητική προσέγγιση της Τουρκοκυπριακής πλευράς για μια ομόσπονδη λύση και προσθέτει ότι ότι αυτό είναι κάτι που έχουν δει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι διαπραγματεύσεις έφτασαν στο στάδιο της πενταμερούς διάσκεψης, μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε» η πρωτοβουλία της Τουρκοκυπριακής πλευράς».
«Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε αυτή την προσέγγιση από Ελληνοκυπριακής πλευράς», λέει και ισχυρίζεται ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά αποφεύγει να συμπληρώσει τις λεπτομέρειες που αφορούν την αποτελεσματική συμμετοχή στην διαδικασίας λήψης αποφάσεων, επιμένοντας ότι η πλειοψηφία των ψήφων των Ελληνοκυπρίων είναι αρκετή στις ομόσπονδες επιτροπές όπου ο αριθμός των μελών δεν είναι ίσος.
Αυτή η προσέγγιση είναι εναντίον μιας συμφωνίας για ομοσπονδιακή συνεργασία, λέει ο Ακιντζί. και προσθέτει ότι η Ελληνοκυπριακή ηγεσία δεν στέλνει το μήνυμα εντός της κοινότητάς της για την εκ περιτροπής προεδρία και δεν την προετοιμάζει γι αυτό.
«Εμείς, η Τουρκοκυπριακή πλευρά, είμαστε εμείς που χάνουμε την υπομονή μας λόγω τέτοιων αρνητικών προσεγγίσεων», αναφέρει και προσθέτει ότι αντί να διορθώσει το λάθος της η Ελληνοκυπριακή ηγεσία άρχισε την μηχανή της προπαγάνδας για να προσπαθήσει να εισαγάγει την ιδέα ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που δεν θέλει λύση, λέγοντας ότι πρόκειται για μια «μάταιη προσπάθεια».
Σύμφωνα με τον ίδιο η «χορωδία» στην Ελληνοκυπριακή πλευρά δείχνει το δημοψήφισμα στην Τουρκία ως μια δικαιολογία και προσθέτει ότι αυτό είναι άδικο και πρόκειται για αποφυγή από πλευράς τους να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα, αναφέρει, είναι ότι οι περίοδοι εκλογών και δημοψηφισμάτων είναι ευαίσθητες περίοδοι, προσθέτοντας την ίδια ώρα ότι η Τουρκία δεν έχει θέσει καμία τέτοια απαίτηση.
«Η απαίτηση για αναβολή της διάσκεψης στη Γενεύη δεν ήρθε από την Τουρκία, ήρθε από την Ελλάδα», αναφέρει, εκφράζοντας την θέση ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά οφείλει να γνωρίζει ότι με το να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τους λόγους για την απόφαση αναφορικά με το δημοψήφισμα για Ένωση, δεν μπορεί να αποκρύψει ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εισέλθει σε προεκλογικό κλίμα.



hellasforce

ΕΛΛΑΣ-ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ


putin_greece_orthodoxy_erdogan_s400
Οι ελληνικές κινήσεις ματ στη σκακιέρα του Αιγαίου με τη συνδρομή Ρωσίας-ΗΠΑ, η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και ο λόγος που ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μείνει πιστός στην Ορθόδοξη Συμμαχία.
Μετά από συνάντηση που έγινε πρόσφατα στο Άμπου Ντάμπι του Πάνου Καμμένου με στενό συνεργάτη του Πούτιν, η Ελλάδα παίρνει πυραύλους S-400, ή θα γίνει σημαντική αναβάθμιση των S-300. Για τους S-400 φαίνεται πως τα έχουν βρει στο οικονομικό Ρωσία & Αθήνα.
Επίσης, η Ελλάδα είναι κοντά σε 12 μαχητικά αεροπλάνα F-35 STELTH από την Αμερική. Ήδη βρέθηκε κλιμάκιο της Lockheed Martin στο ΥΠ.ΕΘ.Α. και συζητούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Από την άλλη η Τουρκία εννοείται ότι δεν παίρνει S-400, ότι και να λένε, ούτε F-35, λόγω του ότι ο Ερντογάν δεν πήρε καθόλου χρήμα από την Σαουδική Αραβία (δανεικά), όπως περίμενε.
Αυτή τη στιγμή η Τουρκία διεξάγει ψυχολογικές επιχειρήσεις εσωτερικής κατανάλωσης. Είναι περικυκλωμένη από παντού και έρχεται να εκτονωθεί στο Αιγαίο.
Έτσι και αλλιώς ο Πούτιν δεν θα προμηθεύσει την Τουρκία με ίδια όπλα με την Ελλάδα, λόγω θρησκευτικής διπλωματίας.
Υπάρχει το τρίγωνο συνεργασίας: Πατριαρχείο Μόσχας, Άγιον Όρος, Εκκλησία της Ελλάδος που έχει ενεργό ρόλο σε αυτό. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να παραβιάσει ποτέ την Ορθόδοξη Συμμαχία Μόσχας-Αθήνας.
ALPHA NEWS – Δήμος Βερύκιος
Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο
Προειδοποιήσεις…
Νέες προκλήσεις εκτιμούν απόστρατοι αξιωματικοί, ότι θα έχουμε από την Τουρκία, όσο διαρκεί η αναταραχή στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας. Όπως λένε στον Alpha, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικές, ώστε να αποφευχθεί ένα «θερμό» επεισόδιο.




hellasforce

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΤΑΡΑΧΗΣ



Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Ματθ. 24,7    Διότι θα ξεσηκωθή το ένα έθνος ενάντιον του άλλου έθνους, και το ένα βασίλειον εναντίον του άλλου βασιλείου και θα συμβούν στερήσεις και πείνες και επιδημικές αρρώστιες και σεισμοί εις διαφόρους τόπους.
Ο Τραμπ ανοίγει πόλεμο τώρα κατά των παιδόφιλων στον κρατικό μηχανισμό καθώς ήδη έχει εκπαραθυρώσει περί τα 70 άτομα ενώ ετοιμάζει μεγάλο πογκρόμ κατά άλλων περίπου 400 ατόμων, όπως λένε οι πληροφορίες. Χαρακτηριστικό της μεγάλης «βρωμιάς» που βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ στα άδυτα του Λευκού Οίκου, είναι ότι ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον κατήγγειλε πώς η σύζυγος του που ήταν και υποψήφια πρόεδρος και το κύκλωμα της, διατηρούσε κέντρο παιδόφιλων που είχε μαντρώσει περί τα 40 μικρά παιδία σε ένα νησάκι τις Καραϊβικής, με τον συνεταίρο της και γνωστό μεγάλο παιδόφιλο, Τζέφρει Έπσταιν. Σε αυτό το νησάκι εκτός το ότι με επέμβαση των αμερικανικών αρχών απελευθερώθηκαν τα μικρά παιδιά, συνελήφθηκαν και 8 μεγάλοι έμποροι της παιδοφιλίας, που ο τζίρος της υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.
Σε αυτό το τεράστιο κύκλωμα είναι μπλεγμένο και διασυνδεμένο το Βατικανό, που άλλωστε έχει μεγάλη παράδοση σε σκάνδαλα παιδοφιλίας και παιδεραστίας. Και με αυτό το τεράστιο κύκλωμα με το οποίο ετοιμάζεται να συγκρουστεί κατά μέτωπο ο Ντόναλντ Τραμπ, ενέχονται ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι , δικαστές, και πολιτικά πρόσωπα, ενώ χρηματοδοτείται από τους Μπους, Ροκφέλερ και Ρόθσιλτ, που προωθούν την διαστροφή της Νέας Τάξης.

Εκτός από αυτό, ο Τραμπ σκοπεύει να χτυπήσει και την μεγάλη μαφία των ναρκωτικών που έχει σε μεγάλο βαθμό ορμητήριο το Μεξικό και επίσης έχει διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα όπως την οικογένεια Μπους, θεσπίζοντας ένα νόμο που έχει εφαρμοστεί ήδη στην Ελβετία με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά το εμπόριο ναρκωτικών και γενικά η εγκληματικότητα.
Χαρακτηριστικό είναι εδώ ότι οι άνθρωποι του Τραμπ διαπίστωναν ότι το 90%  από το όπιο που εισάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, εισάγεται από τις αμερικανικές βάσεις εν γνώση της C.I.A αποδίδοντας τζίρο δισεκατομμυρίων. Δεν είναι άσχετο εδώ να αναφερθεί ότι από τότε που έγινε η αμερικανική επέμβαση στο Αφγανιστάν εκατονταπλασιάστηκε η καλλιέργεια της παπαρούνας και το εμπόριο ναρκωτικών.
Αλλά η πρώτη επιδίωξη του νέου πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι να αποκτήσει τον έλεγχο της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας και αν πραγματικά το καταφέρει αυτό, θα είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που το έχει πετύχει μετά τον Άντριου Τζάκσον.
Ο πόλεμος του αμερικανικού βαθέως κράτους άρχισε ουσιαστικά με την απόφαση του να απαγορεύσει την είσοδο από υπηκόους 7 ισλαμικών κρατών, απόφαση που την απέρριψε αμέσως  το δικαστικό κατεστημένο των ΗΠΑ στην προσπάθεια να τον πλήξουν προσωπικά.
Η περίφημη απόφαση του Τραμπ  να απαγορέψει την είσοδο στις ΗΠΑ από επτά μουσουλμανικές χώρες προκαλώντας μεγάλο θόρυβο και πολλές διαδηλώσεις ενάντιων του , ήταν μια απόφαση που είχε πάρει και ο πρόεδρος Ομπάμα, αλλά σκόπιμα τα ΜΜΕ το είχαν αποκρύψει. Τότε όμως δεν είχε ύπαρξη καμία αντίδραση. Δηλαδή ο Τραμπ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από ότι είχε γίνει και παλαιότερα με την διάφορα ότι τώρα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.
Όπως αναφέρεται, η απόφαση αυτή είχε παρθεί με το σκεπτικό ότι πρέπει να γίνουν αποφασιστικά βήματα για να κοπεί αυτή η ανεξέλεγκτη εισβολή μουσουλμάνων, πολλοί από τους οποίους φέρονται δυνητικά τρομοκράτες ενώ έχουν αρχίσει και επιβάλλουν τα πολιτιστικά τους πρότυπα σε πολλούς τομείς του κράτους όπως εκπαίδευση, δικαιοσύνη, ακόμα και στις ένοπλες δυνάμεις, με την δυνατότητα που τους δίνεται να στρατεύονται μουσουλμάνοι λαθρό.
Βασικά όπως τονίζεται από τους κύκλους του Τραμπ, το πρόβλημα είναι το Ισλάμ με το Κοράνι και τις Χαντίθ. Αυτά τα βιβλία διδάσκουν οι μουσουλμάνοι πιστοί να σκοτώνουν απίστους οπουδήποτε τους συναντήσουν, να αποφεύγουν να συνάψουν φιλίες με απίστους ή να αφομοιωθούν ενώ καλό θα είναι να σκορπούν τρόμο και πανικό ανάμεσα στους αλλόθρησκους οι οποίοι χαρακτηρίζονται «πίθηκοι» και «γουρούνια».
Και όταν οι ιεροί μήνες έχουν περάσει, τότε πολεμάτε και σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες οπουδήποτε κι αν τους βρείτε και συλλάβετέ τους και πολιορκήστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε πολεμικό στρατήγημα. Αν όμως μετανιώσουν και προσευχηθούν και δώσουν ελεημοσύνη, τότε αφήστε τους ελεύθερους – Γιατί ο Αλλάχ είναι πολυεύσπλαχνος και πολύεπιεικής». (Κοράνιο, 9:5)
Άλλωστε, η συμπεριφορά των μουσουλμάνων καθημερινά αποδεικνύει αυτήν την κύρια φυλετική ιδεολογία.
Αλλά ποιοι όμως προωθούν το σχέδιο αυτής της εισβολής και γιατί άραγε οι «μασόνοι» πολιτικοί τους κυνηγούν από τις χώρες τους προς τις χώρες μας καταστρέφοντας τις άλλοτε χριστιανικές χώρες τους; Προφανώς για την ισλαμοποίηση των δυτικών χωρών μέσω των ίδιων των δαπανών των φορολογούμενων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και όμως τα γεγονότα είναι διαφορετικά από το αληθινό παρασκήνιο. Το μόνο που καταφέρνει και ίσως γι αυτό έχει τοποθετηθεί εκεί που τοποθετήθηκε είναι να δημιουργήσει ταραχή, αποσταθεροποίηση και ένα κυριολεκτικά παγκόσμιο χάος όπως συμφέρει την Νέα Τάξη. Πρόκειται για παιχνίδια εξουσίας, όπου ο Ομπάμα και ο Τραμπ έχουν τα ίδια αφεντικά. Εντωμεταξύ οι τζιχαντιστές αγάλλονται, από τις κινήσεις αυτές του Τραμπ υποσχόμενοι εμφύλιο πόλεμο όπου θα αφαιρέσουν τα κεφάλια όλων των απίστων και των σταυροφόρων.
Αυτό θέλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Δηλαδή, ό,τι δεν κατάφερε ο βασιλιάς-άρχοντας του χάους Τζορτζ Σόρος τόσα χρόνια, το κατάφερε ο Τραμπ σε μια βδομάδα. Δηλαδή κατάφερε να στρέψει την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, μιας οικογένειας εναντίον άλλης, οικογένειας δημιουργώντας απόλυτο χάος στις ΗΠΑ, κλυδωνίζοντας την κοινωνική ισορροπία.
Έτσι η ΝΤΠ επαναλαμβάνει ένα παλιό της κόλπο για επιτύχει με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς της. Παλαιοτέρα χρησιμοποιούσε τον φασισμό ενάντια στον κομμουνισμό και την δημιουργία συγκρούσεων μεταξύ κοινωνικών ομάδων, οικογενειών κλπ, μετατρέποντας τις σε χάος και εμφύλιο πόλεμο. Αυτό συνέβη στη Ρωσία το 1917-21 και στη Γερμανία το 1918 ως το 1933 ώστε να εξοντωθεί η Παλιά Τάξη Πραγμάτων.
Μια Νέα Τάξη μέσα από το χάος, είναι το σλόγκαν που ακολουθούν οι μασόνοι των υψηλότερων βαθμών (του 33ου βαθμού). Deus meumque jus, δηλαδή, «ο Θεός (όχι ο χριστιανικός Θεός) και το δικαίωμα μου». Αυτό πρεσβευτούν και οι Ιησουίτες που ως γνωστόν είναι ένα μασονικό παρακλάδι.
Αλλά ποιοι είναι σήμερα πίσω από όλα αυτά δηλαδή οι υποκινητές που επιδιώκουν τη δημιουργία χάους της Παλαιάς Τάξης ώστε να ιδρύσουν τη Νέα Τάξη; Είναι δύσκολο να το εξακριβώσει κανείς αλλά οι υποκινητές των ταραχών οι τραπεζίτες βρίσκονται στην πόλη του Λονδίνου το περίφημο London City.
Ο Τραμπ με τη φράση «αυτό δεν είναι κάτι που στρέφεται κατά των μουσουλμάνων » υπερασπίζεται την προσεκτικά μελετημένη εντολή του λέγοντας πως ο Ομπάμα είχε κάνει παρόμοια κίνηση με τη δημιουργία λίστας επτά στοχευόμενων χωρών ενώ έκανε το ίδιο στους Ιρακινούς μετανάστες το 2011. Δεν μας λένε ότι το ίδιο το αμερικανικό κοινοβούλιο είχε υποδείξει προηγουμένως ότι οι κυβερνήσεις αυτών των επτά χωρών συνδέονται με την τρομοκρατία. Αλλά και εδώ φαίνεται η υποκρισία όλων αυτών καθώς η μεγαλύτερη τρομοκρατική χώρα, η Σαουδική Αραβία, δεν περιλαμβάνεται στην λίστα, επειδή ο Τραμπ έχει μεγάλα συμφέροντα καθώς έχει αντιπροσωπείες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες εκεί. Φυσικά περιττό να πούμε για άλλες μουσουλμανικές χώρες όπου υπάρχει μεγάλη τρομοκρατία τις οποίες ο Τραμπ δεν αναφέρει καν. Γιατί άραγε;
Ενδιαφέρον είναι πως, αυτή η αξιοσημείωτη λίστα δείχνει ακριβώς τις ίδιες χώρες που ο Ουέσλευ Κλαρκ, πρώην υπέρτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είχε αναφέρει σε ομιλία του το 2007. Ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ έχει τη λίστα των χωρών αυτών από μια αναφορά του Πενταγώνου την οποία είχε παραλάβει από ένα ανώτερο στέλεχος το 2001, λίγο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11/9. Η λίστα αναφέρει πως «έχουμε σκοπό να εξοντώσουμε επτά χώρες». Αυτές οι χώρες είναι ίδιες με τις σημερινές μόνο που ο Λίβανος αντικαταστάθηκε από την Υεμένη. Σημείωση πως το Ιράν θα είναι η τελευταία χώρα που επρόκειτο να εξοντωθεί.
Ο αρχηγός του προσωπικού στο Λευκό Οίκο Reince Priebus λέει: «Ίσως χρειαστεί να το τραβήξουμε παραπέρα».
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι πως ο «φασιστής» Τραμπ χρησιμοποιείται ως εργαλείο από την London City και έχει μόλις ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της ΝΤΠ όπως ο Ομπάμα που λειτούργησε σαν εργαλείο της ΝΤΠ για τον κομμουνισμό.
Αν ερευνήσει κανείς το παρασκήνιο των ανθρώπων του στενού κύκλου του Ντόναλντ Τραμπ θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι από αυτούς συνδέονται με τον κύκλο των Ρόθσιλντ, την τράπεζα τους την γνωστή Γκόλντμαν Σακς, ακόμα και με τον ίδιο τον Τζορτζ Σόρος. Είναι ακριβώς αυτά τα ίδια κυκλώματα που προσκαλούν και χρηματοδοτούν αναταραχές και γενικότερα μια διεθνή αποσταθεροποίηση.
Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες — 1 2








katoxika nea

Βαυαρία: Απαγόρευση της μπούρκας εν όψει γερμανικών εκλογών




Την πλήρη κάλυψη του προσώπου μουσουλμάνων γυναικών σε σχολεία, πανεπιστήμια, κυβερνητικά γραφεία & εκλογικά κέντρα, θα απαγορεύσει η Βαυαρία όπως ανακοίνωσε το νότιο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας.
Την πλήρη κάλυψη του προσώπου μουσουλμάνων γυναικών σε σχολεία, πανεπιστήμια, κυβερνητικά γραφεία και εκλογικά κέντρα, θα απαγορεύσει η Βαυαρία, όπως ανακοίνωσε χθες το νότιο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας.
Η απόφαση λαμβάνεται επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές με κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό, και ο βαυαροί συντηρητικοί που διοικούν την περιοχή, αδελφό κόμμα σε αυτό της καγκελαρίου Μέρκελ, ανησυχούν για πιθανή διαρροή ψήφων προς το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία 






katoxika nea


Προκλητικό το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANADOLU, ζητά να ανοίξουν 70 τζαμιά στην Αθήνα για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι της ελληνικής πρωτεύουσας, οι οποίοι -να σημειώσουμε- στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.
«Τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του Φουρκάν Νατζί Τοπ στο ANADOLU.
Μετά αναβολές ετών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δυο μηνών το τζαμί εμβαδού 850 τ.μ. και χωρητικότητας 350 ατόμων, γράφει ο Τούρκος ανταποκριτής.
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευτικών Υποθέσεων της Ελλάδας θα ορίσει τη διοίκηση του τζαμιού, η οποία θα ανατεθεί σε μια επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν 2 κρατικοί υπάλληλοι του Δήμου και εκπρόσωποι των ενώσεων μουσουλμάνων.
Στην ανταπόκριση υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα, η οποία είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης, στην οποία δεν λειτουργεί τζαμί ανοιχτό στο προσκύνημα, δεν είχε ξεκινήσει, παρά τη σχετική απόφαση του 2006, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών, νομικών εμποδίων και αντιδράσεων της ακροδεξιάς.
Επίσης, τονίζεται ότι οι μουσουλμάνοι, που βρίσκονται στην Αθήνα, πραγματοποιούν την προσευχή τους σε υπόγεια τεμένη, τα οποία έχουν δημιουργήσει μόνοι τους. Μετά το άνοιγμα του τζαμιού θα πρέπει να δοθεί άδεια για τη συνέχιση της λειτουργίας των 70 περίπου μικρών τεμένων στην Αθήνα, καταλήγει ο Τούρκος δημοσιογράφος.
Πολλοί επικαλούνται ως επιχείρημα ότι η Τουρκία επιτρέπει τη λειτουργία εκκλησιών στην Κωνσταντινούπολη ενώ η Ελλάδα δεν αδειοδοτεί τζαμιά στην Αθήνα.
Αυτός ο ισχυρισμός δεν απηχεί στην πραγματικότητα.
Α. Η Κωνσταντινούπολη ήταν μια χριστιανική πόλη που κατακτήθηκε από τους μουσουλμάνους. Οι εκκλησίες προϋπήρχαν των τζαμιών.
Β. Η Αθήνα ήταν μια χριστιανική πόλη που απελευθερώθηκε από τους κατακτητές μουσουλμάνους. Οι Οθωμανοί της πόλης έφυγαν και στην ελεύθερη Αθήνα τα τζαμιά έκλεισαν διότι δεν υπήρχαν πιστοί.
Γ. Στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να λειτουργούν κάποιες εκκλησίες αλλά δεν έχουν ποίμνιο, αφού οι Έλληνες της πόλης δεν ξεπερνούν τους 3.000 επειδή δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους με τη βία.
Δ. Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν είναι Έλληνες πολίτες αλλά λαθρομετανάστες και πρόσφυγες αλλοδαποί. Παράνομα εισήλθαν στην Ελλάδα και παράνομα έφτιαξαν τζαμιά. Η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να νομιμοποιεί καμία παρανομία. Η παρανομία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ακόμα και το τζαμί στο Βοτανικό γίνεται πρωτίστως για τις θρησκευτικές ανάγκες των ολίγων Ελλήνων μουσουλμάνων της πρωτεύουσας και όχι για τους παράνομους αλλοδαπούς, οι οποίοι απλώς ωφελούνται ως συνέπεια.







katoxika nea

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ



Το μειωμένο αφορολόγητο που δεσμεύτηκε να νομοθετήσει άμεσα η Κυβέρνηση, όπου και όπως και αν διαμορφωθεί σημαίνει
επιπλέον επιβάρυνση, όχι μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά ακόμη και άνεργους ή ανάπηρους λόγω του παρωχημένου συστήματος των «τεκμαρτών» εισοδημάτων.
Το 2019, η πρώτη χρονιά μετά το τρίτο μνημόνιο, θα φέρει η εφαρμογή του χαμηλότερου αφορολόγητου, το οποίο σύμφωνα με την έως τώρα πρόταση της κυβέρνησης θα μειωθεί από τα 8636 ευρώ που είναι σήμερα για άγαμους και συνταξιούχους, το οποίο αντιστοιχεί στα 1900 ευρώ έκπτωση φόρου, στα 5900 ευρώ, που θα μειώσει την έκπτωση φόρου στα 1298 ευρώ.
Υπάρχει και ένα πιο αισιόδοξο σενάριο για αφορολόγητο στα 7300 ευρώ, που αντιστοιχεί σε έκπτωση φόρου 1606 ευρώ, αλλά θα μάλλον θα θεωρηθεί «μεσοβέζικη» λύση από το ΔΝΤ, το οποίο πίεζε από το περασμένο καλοκαίρι για δραστική μείωση του αφορολόγητου στις 6000 ευρώ.
Τούτο, με δεδομένο ότι σε αυτήν φάση και στις διαπραγματεύσεις, που ξεκινούν από την άλλη εβδομάδα, το Ταμείο θα έχει «δεσπόζουσα» θέση στην περαιτέρω λήψη των αποφάσεων.
Στο τραπέζι κατά την χθεσινή σύσκεψη που προηγήθηκε του Eurogroup υπό τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, έπεσε στο τραπέζι ως ιδέα και η πρόταση για μείωση του αφορολόγητου στα 5500 που είναι ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ. Η ελληνική πλευρά δεν τον δέχθηκε αλλά κανείς δεν μπορεί αποκλείσει από τώρα.
Επίσης, έπεσε και η ιδέα το μειωμένο αφορολόγητο να εφαρμοστεί από το 2018, ώστε να δώσει ένα δημοσιονομικό «μαξιλάρι», με στόχο οι μειώσεις των παλιών συντάξεων να είναι μικρότερη της αναμενόμενης. Και αυτό όμως θα είναι ένα από τα θέματα της διαπραγμάτευσης των επόμενων εβδομάδων.
Άγνωστό είναι επίσης αν η μείωση του αφορολόγητου συνοδευτεί από ένα συντελεστή χαμηλότερο από το 22%, που ισχύει σήμερα για την φορολόγηση του ποσού μεταξύ του σημερινού και του «νέου» αφορολόγητου, για να μην πληρώσουν μεγάλο φόρο ακόμη και τα πολύ χαμηλά εισόδημα.
Το ΔΝΤ, υποστηρίζει ότι η λύση θα πρέπει να είναι συνολική , πράγμα που σημαίνει «ξήλωμα» της ενιαίας φορολογικής κλίμακας, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο και δημιουργία μιας καινούργιας με χαμηλότερους συντελεστές σε όλη την κλίμακα των εισοδημάτων . Κάτι τέτοιο δεν τον θέλει η ελληνική πλευρά με δεδομένο ότι θα μείωνε του φορολογικού συντελεστές για τα εισοδήματα πάνω από τα 40.000 ευρώ.
Πάντως οι τελικές αποφάσεις για το αφορολόγητο θα εξαρτηθούν και από το ακριβές ύψος το μέτρων που θα αναλάβει η Κυβέρνηση . Και σε αυτό το θέμα όλα θα εξαρτηθούν από την αναθεώρηση των προβλέψεων για την Ελλάδα που αναμένεται να κάνει το ΔΝΤ.

Τα «αθώα» θύματα

Ωστόσο, λόγω των πάγιων στρεβλώσεων του φορολογικού συστήματος η απότομη μείωση του αφορολόγητου θα έχει αθώα θύματα, όσους θα πιαστούν στο παρωχημένο σύστημα φορολόγησης με βάση «τεκμαρτά» εισοδήματα που βρίσκονται υπό αναθεώρηση από το 2011 αλλά «ξεχάστηκαν» από τους δεκάδες φορολογικούς νόμους, που έχουν ψηφιστεί από τότε.Ως γνωστό, το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης που υπολογίζει η εφορία ακόμη και αν κοιμάσαι σε παγκάκι είναι τα 3000 ευρώ. Εάν έχεις την τύχη - ή την ατυχία στις μέρες μας - να έχει ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα 80 τετραγωνικών εκατοστών και το χρησιμοποιείς για ιδιοκατοίκηση, έχει επίσης ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης 3200 ευρώ το οποίο για την εφορία αντιμετωπίζεται αθροιστικά για τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος.
Αν έχεις και ένα ΙΧ 1300 κυβικά εκατοστά 10ετίας, τότε έχεις πρόσθετο τεκμήριο διαβίωσης 2300 ευρώ. Συνολικά η παρουσία σου σε αυτή την ζωή, το σπίτι και το αυτοκίνητο δημιουργούν ένα συνολικό τεκμαρτό εισόδημα 8500 ευρώ.
Αν τα εισοδήματα που έχεις σε μια χρονιά είναι μόνο 5000 ευρώ (που σημαίνει 414 ευρώ αν είσαι συνταξιούχυς ή 357 ευρώ αν είσαι μισθωτός ) και άρα υπολείπονται των τεκμαρτού εισοδήματος, το ελληνικό φορολογικό σύστημα θεωρεί νόμιμο και ηθικό να σε φορολογεί με βάση το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό σου εισόδημα ακόμη και αν λες όλη την αλήθεια για τα εισοδήματα σου.
Με μια απότομη μείωση του αφορολόγητου, χωρίς κάποιον χαμηλότερο συντελεστή για να κλείνει την ψαλίδα μεταξύ «παλιού» και «νέου», αφορολόγητου θα βρεθούν δυνητικά να πληρώνουν βαρείς φόρους, ακόμη και αυτοί που παίρνουν την προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ των 360 ευρώ αν έχουν ένα σπίτι.
Για παράδειγμα,  ένας συνταξιούχος με σύνταξη 420 ευρώ σήμερα με ένα σπίτι 80 τετραγωνικών και ένα αυτοκίνητο 1300 κυβικά έχει τεκμαρτό εισόδημα όπως είπαμε πιο πάνω 8500 ευρώ (3000 το ατομικό, 3200 για το σπίτι και 2200 για το αυτοκίνητο) και πραγματικό εισόδημα 5040 ευρώ (420 ευρώ χ12) . Δεν πληρώνει φόρο όμως γιατί σήμερα ακόμη και μετά την μείωση του περασμένου Μαΐου το αφορολόγητο είναι στα 8636 ευρώ.
Αν όμως το αφορολόγητο μειωθεί στα 5900 ευρώ, παρότι το εισόδημα του δεν θα έχει αυξηθεί και θα υπολείπεται του αφορολόγητου, ο ίδιος συνταξιούχος θα πρέπει να πληρώσει φόρο 22% για τα 2600 ευρώ του τεκμαρτού του εισοδήματος που υπερβαίνουν το αφορολόγητο, δηλαδή 572 ευρώ.
Ένα δεύτερο παράδειγμα αφορά, γυναίκα, που δουλεύει με μισθό 400 ευρώ σε σούπερ μάρκετ. Με ετήσιο εισόδημα 5600 ευρώ ( 400 ευρώ Χ14) έχει να καλύψει το τεκμήριο από ένα σπίτι 100 τετραγωνικά που της κληροδότησαν οι γονείς της ( ελάχιστο τεκμήριο 4500 ευρώ ) και ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικά εκατοστά, που αγόρασε το 2004 (τεκμήριο 2000 ευρώ ). Μαζί με το βασικό τεκμήριο διαβίωσης των 3000 ευρώ, τα τεκμαρτά της εισοδήματα φτάνουν τα 8500 ευρώ οριακά πάνω από τα πραγματικά της εισοδήματα αλλά δεν έχει καμία φορολογική επιβάρυνση, αφού είναι κάτω από το αφορολόγητο.
Αν το αφορολόγητο μειωθεί στα 5900 ευρώ, τότε θα πρέπει να αυτή να πληρώσει φόρο 22% για τα 2500 ευρώ που θα ξεπερνά το αφορολόγητο δηλαδή 572 ευρώ.
Ανάλογα δράματα θα έχουμε και με τους ανέργους με ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο που θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο από 220 ευρώ και πάνω ανάλογα με το τεκμαρτό τους εισόδημα.




taxalia.gr

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΤΩΡΑ




Επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το πρωί απηύθυνε ομιλία και συμμετείχε μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Thomas de Maizière στο 20ο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Συνέδριο. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου και είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής:


"Οι συζητήσεις μας επικεντρώθηκαν στην εσωτερική και εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της διαχείρισης των συνόρων.
Συμφωνήσαμε ότι τους προσεχείς μήνες πρέπει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση του Δουβλίνου, στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής της ευθύνης μεταξύ των Κρατών Μελών.
Η αναθεώρηση του Δουβλίνου αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών μας να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σύστημα ασύλου. Προσβλέπω σε συμφωνία, το συντομότερο δυνατό, που θα βελτιώνει τις διαδικασίες, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των προσφύγων και θα αποτρέπει την κατάχρηση του συστήματος ασύλου.
Πρέπει να προστατεύσουμε όσους έχουν ανάγκη, να αποτρέψουμε την παράτυπη μετανάστευση και να επιστρέψουν όσοι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής. Με τον Υπουργό de Maizière μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις σε όλα αυτά τα ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε με τον Υπουργό σχετικά με το Σχέδιο Δράσης για την Επιστροφή και τη Σύσταση προς τα Κράτη Μέλη για την αποτελεσματική εφαρμογή των διαδικασιών που θα παρουσιάσει η Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.
Η διαχείριση του μεταναστευτικού δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική χωρίς τη συντονισμένη προσέγγιση των σχέσεών μας με τις τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης. Ωστόσο, απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν σε ό,τι αφορά την επανεισδοχή. Είναι καθοριστικής σημασίας η συνεργασία με τη Λιβύη και τις άλλες χώρες της περιοχής για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη νότια πλευρά της Μεσογείου. Είναι επίσης απαραίτητη η συνεργασία με την Τυνησία, την Αλγερία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο, όχι μόνο για να μειωθεί η πίεση στα σύνορα της Λιβύης, αλλά και για να αποτραπεί μια πιθανή μετατόπιση των μεταναστευτικών ροών.
Παράλληλα, ενισχύουμε τους ελέγχους στα εξωτερικά μας σύνορα. Χάρις στην Ευρωπαϊκή Συνοριοακτοφυλακή, μια ομάδα 1500 συνοριοφυλάκων μπορεί πλέον να αναπτυχθεί επιχειρησιακά σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.
Την περασμένη εβδομάδα, επετεύχθη  συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τη διεξαγωγή συστηματικών ελέγχων σε όσους διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορά μας.
Αντιμετωπίζουμε επίσης τα υφιστάμενα πληροφοριακά κενά που μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικές απειλές για την ασφάλεια στη διαχείριση των συνόρων ή σε άλλους τομείς.
Οι πρόσφατες βελτιώσεις που προτείναμε σχετικά με το Σύστημα Πληροφοριών της Σένγκεν διασφαλίζουν, για παράδειγμα, ότι όλες οι αποφάσεις επιστροφής και οι καταχωρίσεις για παράτυπες παραμονές θα κωδικοποιούνται με τον κατάλληλο τρόπο.
Πρέπει επίσης να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις για το σύστημα Εισόδου/Εξόδου (Entry/Exit) και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Άδειας Ταξιδίου (ETIAS). Πρόκειται για πρωτοβουλίες με καθοριστική σημασία για την ασφάλειά, που ενισχύουν τη διαχείριση των συνόρων μας, ιδιαίτερα κοντά σε εμπόλεμες ζώνες, και μας βοηθούν να εντοπίζουμε και να αντιμετωπίζουμε την παράτυπη μετανάστευση. 
Τον Ιούνιο θα παρουσιάσουμε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Συστήματος Πληροφοριών της Σένγκεν και τη διασύνδεσή του με τις άλλες βάσεις δεδομένων που διαθέτουμε.
Είμαστε σε μια χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνουμε κατά της τρομοκρατίας, αλλά και των προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο για τη καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών.
Παρότι οι φωνές του εθνικισμού και της ξενοφοβίας δυναμώνουν τελευταία, η Γερμανία συνεχίζει να υπερασπίζεται και να διαφυλάσσει μια πραγματικά ευρωπαϊκή προσέγγιση. Μια προσέγγιση που ανταποκρίνεται στις αξίες της Ένωσης, καθώς και στις νομικές, ηθικές και πολιτικές μας ευθύνες."
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα συναντηθεί, επίσης, σήμερα με τον Προϊστάμενο της Καγκελαρίας και Υπουργό Ειδικών Καθηκόντων κ.Peter Altmaier και θα απευθύνει ομιλία για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ στο ίδρυμα Konrad-Adenauer. Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.




taxalia.gr

Απόφαση – κόλαφος για τα πρόστιμα της εφορίας σε ελεύθερους επαγγελματίες



Επαναφορά στην κανονικότητα και την ορθή – νομικά – λογική, διατάσσει απόφαση του συμβουλίου επικρατείας που 
εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου χρόνου και δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του 2017.
Η απόφαση αυτή αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα όπως επικράτησαν στα χρόνια της κρίσης και επέβαλλαν στον φορολογούμενο ουσιαστικά να πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι φοροφυγάς, δηλαδή να φέρει εκείνος το βάτος της απόδειξης. 
Αυτό ουσιαστικά ανέστρεφε τη βασική νομική αρχή πως το βάρος της απόδειξης το φέρει – πάντα- η κατηγορούσα αρχή. Δηλαδή το κράτος. Αυτή η αντεστραμμένη λογική (καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας επι της ουσίας) οδηγούσε στον παραλογισμό χιλιάδες φορολογούμενους να πρέπει να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες, δηλαδή εκ προοιμίου φοροφυγάδες.
Η απόφαση

Η απόφαση του β’ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας αναφέρει ουσιαστικά πως είναι Ευθύνη του ΣΔΟΕ εν προκειμένω (γενικότερα της φορολογικής αρχής) να αποδεικνύει ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει φοροδιαφύγει προκειμένου εν συνεχεία να του επιβληθεί πρόστιμο. Εάν η φορολογική αρχή, δεν αποδείξει ότι τα επίμαχα αποκρυφθέντα ποσά προέρχονται από την άσκηση του επαγγέλματος, τότε τα όποια πρόστιμα ακυρώνονται.
Η φορολογική αρχή «πρέπει, ιδίως, να διαπιστώσει, κατά τρόπο αρκούντως τεκμηριωμένο (ακόμα και με έμμεσες αποδείξεις), ότι ο επιτηδευματίας εισέπραξε το επίμαχο ποσό ως αμοιβή για την παροχή υπηρεσιών, στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας», αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ και διευκρινίζεται ότι εάν η φορολογική αρχή δεν προβεί σε τεκμηριωμένη κρίση αλλά «απλώς θεωρεί ότι πρόκειται για περιουσιακή προσαύξηση άγνωστης προέλευσης (επομένως, δυνάμενη να προέρχεται και από πηγή ή αιτία μη αναγόμενη στην άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος) και, συνακόλουθα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 48 παρ. 3 του ΚΦΕ, για εισόδημα από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων”, τότε στην περίπτωση αυτή δεν ανταποκρίνεται στο βάρος της απόδειξης όπως έχει την υποχρέωση και τα πρόστιμα ακυρώνονται.
Στο ΣτΕ προσέφυγε δικηγόρος στον οποίο επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 634.178 ευρώ λόγω μη έκδοσης αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κατά τα έτη 2001 – 2009. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν έπειτα από έλεγχο του ΣΔΟΕ, από τον οποίο προέκυψε ότι οι τραπεζικές του καταθέσεις υπερέβαιναν τα δηλωθέντα εισοδήματά του.
Οι φορολογικές αρχές θεώρησαν ότι τα επίμαχα ποσά, τα οποία υπερέβαιναν αυτά που αναγράφονταν στα δελτία παροχής υπηρεσιών, αποτελούσαν αποκρυβείσα αμοιβή που εισέπραξε για «την υπ’ αυτού παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματός του».
Ο δικηγόρος προσέφυγε αρχικά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο μείωσε τα πρόστιμα στις 316.554 ευρώ, και εν συνεχεία στο ΣτΕ. Μετά την επίμαχη απόφαση του Β΄ Τμήματος που τον δικαίωσε, τα πρόστιμα ακυρώθηκαν









taxalia.gr

Handelsblatt: Κινδυνεύουν και οι ελληνικές τράπεζες...


Handelsblatt: Κινδυνεύουν και οι ελληνικές τράπεζες από τις καθυστερήσεις στην αξιολόγησηαπό τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση...

Στις συνέπειες που έχει για το τραπεζικό σύστημα η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την...
εκροή καταθέσεων και την αύξηση των «κόκκινων» δανείων, επικεντρώνεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η οικονομική εφημερίδα στο δημοσίευμά της με τίτλο «Μετά την κρίση έρχεται νέα κρίση» δεν εστιάζει τόσο στη θέση που θα έχει η ελληνική κρίση στη σημερινή συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ όσο στην επικείμενη επίσκεψη της Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (SSM) στην Αθήνα εντός του Μαρτίου.

Το πρόσφατο Eurogroup δεν άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μια γρήγορη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα επισημαίνει και τονίζει ότι «αυτό το αδιέξοδο στρέφει όμως και πάλι τις τράπεζες μακριά από την κερδοφορία.Αυτό διαφαίνεται από μια ολόκληρη σειρά συμπτωμάτων κρίσης.

Η διευθέτηση δανειακών χαρτοφυλακίων μένει στάσιμη. Συγχρόνως οι καταθέσεις συρρικνώνονται. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάγκη νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, πιθανώς όμως με ευθύνη των μετόχων κι των πιστωτών».

Η τελευταία επίσκεψη της επικεφαλής της SSM στην Αθήνα ήταν το 2016, αλλά όπως σημειώνει η εφημερίδα αυτή τη φορά «οι μάνατζερ των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών, που βρίσκονται υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, δεν έχουν κανένα καλό νέο για τη Νουί». Σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τους Έλληνες τραπεζίτες, η κακή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών εξαρτάται μεταξύ άλλων και από τη στασιμότητα  στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος από τους δανειστές.

Σε αυτό προστίθεται η αβεβαιότητα για τη συνέχιση της δανειακής βοήθειας αλλά και τα νέα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την Handelsblatt, τα χρονικά περιθώρια για τις ελληνικές τράπεζες στενεύουν. «Η ώρα της αλήθειας θα έρθει το αργότερο με το stresstest της ΕΚΤ που προβλέπεται για το 2018»...




nonews news

Τα βρίσκουν Μέρκελ - Λαγκάρντ για την Ελλάδα;...


Άγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο και αναμένεται να συζητήσουν εκτενώς το...
ελληνικό ζήτημα. Συμβιβασμό με περισσότερες μεταρρυθμίσεις για την Ελλάδα βλέπουν πολλοί αναλυτές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της καγκελαρίας, κατά τη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ θα συζητηθούν «επίκαιρα θέματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας στην ομάδα G20». Αναμένεται πάντως ότι ένα από τα κύρια ζητήματα της ατζέντας θα είναι η ελληνική κρίση.
Η συνάντηση θα γίνει το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια η Μέρκελ θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει και συνάντηση των τριών στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μέρκελ και Λαγκάρντ θα διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για έναν διαφαινόμενο συμβιβασμό μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, ο οποίος προβλέπει μία πιο «ευέλικτη ερμηνεία» για τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, αλλά και ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα από την πλευρά της Αθήνας.

Προ ημερών η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου υποστήριζε ότι Μέρκελ και Λαγκάρντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ υποσχέθηκε στήριξη προς την καγκελάριο, συμμετοχή του Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και τη διερεύνηση πιθανών διευκολύνσεων για το ελληνικό πρόγραμμα το νωρίτερο το 2018, δηλαδή έναν χρόνο μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Αγοράζει χρόνο» το ΔΝΤ;

Κατ' αυτόν τον τρόπο το ΔΝΤ φαίνεται να «αγοράζει χρόνο» για μία ακόμη φορά στο ελληνικό ζήτημα. Η Welt υπενθυμίζει ότι Μέρκελ και Λαγκάρντ έχουν καλή χημεία και ότι η καγκελάριος είχε βοηθήσει τη Λαγκάρντ στην προσπάθειά της να επανεκλεγεί στην ηγεσία του ΔΝΤ. Επιπλέον, η Λαγκάρντ φέρεται να θεωρεί τη Μέρκελ ως μία από τις λίγες νησίδες σταθερότητας στη σημερινή εποχή γεωπολιτικής αβεβαιότητας και γι' αυτό δεν θα ήθελε «να είναι ένα από τα εμπόδια, στα οποία θα μπορούσε να σκοντάψειστον δρόμο για την επανεκλογή της στην καγκελαρία». Το ίδιο το ΔΝΤ δεν θέλησε να σχολιάσει το ρεπορτάζ της Welt.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε πρόσφατη δήλωσή του, ανέφερε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Την αναγκαιότητα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα τονίζει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην Süddeutsche Zeitung.

Ο Ρέγκλινγκ επισημαίνει ότι ναι μεν στο μέλλον ο ESM θα μπορούσε να αναλάβει μόνος του τη διάσωση κρατών-μελών της Ευρωζώνης με δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας προβλέπεται κάτι διαφορετικό και η μη συμμετοχή του ΔΝΤ «δεν θα ανταποκρινόταν στις συμφωνίες που έχουν κάνει οι εθνικές κυβερνήσεις με τα κοινοβούλιά τους»...





nonews news

Υπέρ του Grexit το 52% των Γερμανών...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: APΤο 53% των Γερμανών πολιτών θεωρούν ότι θα ήταν σωστή η διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το...
40% τάσσεται υπέρ της συνέχισής της, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern.

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται το 45% των ερωτηθένων, ενώ το 47% την απορρίπτει.

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται το 52% των Γερμανών, έναντι του 42% αυτών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Υπέρ του Grexit τάσσονται κατά 75% οι ψηφοφόροι του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD)...




nonews news

Η Τουρκία έστειλε την φρεγάτα Bandirma νύχτα στα Ίμια...


Η Τουρκία έστειλε την φρεγάτα Bandirma νύχτα στα ΊμιαΣυνεχίζει η Άγκυρα την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης στην περιοχή των Ιμίων.

Αυτή την φορά η...
τουρκική φρεγάτα «Bandirma» μπήκε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα στην περιοχή των Ιμίων γύρω στις 18:30 χθες το απόγευμα.

Το περιστατικό έλαβε μεγάλες διαστάσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ που σύμφωνα με διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο Newsbeast.gr φαίνεται πως εκτελούν τις επιθυμίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Άγκυρας.

Στην περιοχή παραμένει η ελληνική κανονιοφόρος «Νικηφόρος» η οποία προχώρησε σε όλες τις προβλεπόμενες υποδείξεις προς το τουρκικό σκάφος το οποίο λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησε...





nonews news

Έκτακτο: Εκκενώνονται τα δικαστήρια Πειραιά – Τηλέφωνημα για βόμβα


Άντρας τηλεφώνησε πριν λίγα λεπτά...
στην εφημερίδα “Έθνος” για την τοποθέτηση βόμβας στα Δικαστήρια Πειραιά η οποία θα εκραγεί στα επόμενα 45 λεπτά. Το τηλεφώνημα προήλθε από τους “Λαϊκούς Αγωνιστές”.

Αυτή την ώρα ισχυρή αστυνομική δύναμη καταφθάνει στο σημείο για να το αποκλείσει ενώ καταφθάνουν και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα δικαστήρια εκκενώνονται αυτή την ώρα.





tromaktiko.gr

Θρίλερ με τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αναζητείται Βορειοκορεάτης διπλωμάτης




Υψηλόβαθμο αξιωματούχο της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ αναζητεί η αστυνομία...
της Μαλαισίας σε σχέση με τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο άνδρας δέχθηκε επίθεση την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας. Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία επιβεβαίωσε λεπτομέρειες σε σχέση με τη δολοφονία, σημειώνοντας πως τον πλησίασαν δύο γυναίκες και του κάλυψαν το πρόσωπο με ύφασμα με κάποια τοξίνη.

Οι υποψίες για ενορχήστρωση της επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα προκάλεσαν την οργή του διπλωματικού απεσταλμένου της χώρας στη Μαλαισία, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή. Ωστόσο η νέα τροπή της έρευνας προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε πάντως πως τρεις Βορειοκορεάτες ύποπτοι αναζητούνται, επιπλέον των προηγούμενων υπόπτων, και πιστεύεται πως παραμένουν στη χώρα.

Ο ένας είναι ο γραμματέας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο Hyon Kwang Song. Οι άλλοι δύο είναι οι Ri Ji U και Kim Uk Il, ο τελευταίος είναι εργαζόμενος στον κρατικό αερομεταφορέα της Βόρειας Κορέας Air Koryo. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, οι άλλοι τέσσερις ύποπτοι πιστεύεται πως έχουν φύγει από τη Μαλαισία και βρίσκονται στην Πιονγάνγκ ενώ ο Βορειοκορεάτης Ri Jong Chol κρατείται.

Υπό κράτηση είναι επίσης δύο γυναίκες, η Ινδονησία Siti Aisyah και η Βιετναμέζα Doan Thi Huong.





tromaktiko.gr