Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Νέος Πανικός στο Αιγαίο...

aig


Για "πάν ενδεχόμενο' ετοιμάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, εν όψει της ανθρωπιστικής κρίσης και της τεράστιας εισροής προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά παράλια, μόνο τις τελευταίες 48 ώρες.
Όπως υποστηρίζουν πηγές του στρατού, η Ελλάδα πλησιάζει στην κήρυξη στρατιωτικού νόμου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, μόλις λίγους μήνες πριν την έκρηξη τουρισμού στα νησιά, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει χάος.
Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης έχει στόχο την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων και χρειάζεται τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων, ενώ η κατάσταση πολιορκίας επιβάλλεται σε περίπτωση επιστράτευσης λόγω εξωτερικών κινδύνων ή απειλή της εθνικής ασφάλειας.
Αφορμή για τις υποψίες των στρατιωτικών στάθηκε η απόφαση για περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά και η αποστολή Γερμανών αστυνομικών στη χώρα μας, για την υποστήριξη των εδώ δυνάμεων, στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. 
Ήδη τα γεγονότα έχουν επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό, καθώς έχει σημειωθεί μείωση στις κρατήσεις στα νησιά και κυρίως σε Λέσβο, Κω και Ρόδο. 
Ο ρόλος του Αιγαίου λοιπόν είναι καθοριστικός όχι μόνο σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν οι αξιωματικοί, ότι αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή, αλλά και λόγο της καταστροφής που θα υποστεί ο τουρισμός. 









voice news

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! O OHE αμφισβητεί την ελληνικότητα στο Αιγαίο...(ΒΙΝΤΕΟ)

thumb


Στο συγκλονιστίκο βιντεο που ακολουθεί γίνεται εμφανής η πρόθεση της Τουρκίας ενω πλησιάζει η δημιουργία του Κουρδιστάν, να ζητήσει ως ανταλλάγματα  απο ΗΠΑ και Ρωσία, τα Ελληνίκα ξερονήσια.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναδιαμόρφωση της ΑΟΖ με σκοπό την καπίλευση των Ελληνικών θαλάσσιων πετρελαιοφόρων οικοπέδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !








voice news

"Μπλοκάρουν" το TAXIS! Σε αποχή διαρκείας λογιστές και φοροτεχνικοί...

taxisnetnetnetnet
Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο, οι επιστημονικοί φορείς προέβησαν σήμερα το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν και φοροτεχνικοί, οικονομολόγοι, λογιστές.
Παράλληλα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνεται το ζήτημα δημιουργίας ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι θα είναι δύο ταχυτήτων, ενώ κατηγόρησαν τον Υπουργό Εργασίας για διακρίσεις και εκπτώσεις σε 3 μονάχα κατηγορίες επιστημόνων. 
Ενημερώνουν λοιπόν πως την ημέρα που ανοίξει η εφαρμογή του TAXIS, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί θα αρχίσουν αποχή διαρκείας από τη διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Τέλος, ανακοίνωσαν συμβολικούς αποκλεισμούς εφοριών σε όλη την επικράτεια.




voice news

ΤΕΛΟΣ οι κόκκινες γραμμές! Αυτές τις συντάξεις θυσιάζει η κυβέρνηση...

sincityv

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή, ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, φάνηκε για πρώτη φορά πως υποχωρεί λόγω των βαρών, ενώ παράλληλα αδυνατούσε να απαντήσει για το πότε θα επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην Ελλάδα. Δήλωσε πως η επιστροφή πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα. 
Σχετικά με τις συντάξεις, ο κ. Τσίπρας άφησε ανοικτό παράθυρο για αποδοχή μειώσεων σε όσες ξεκινούν από 1.400 ευρώ, αφού τόνισε πως πρόκειται για έναν από τους στόχους της κυβέρνησης.
Δήλωσε επίσης πως θα μεριμνήσει για προστασία των περισσότερων συντάξεων, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ 600 και 1.200 ευρώ, ενώ επίσης υπογράμμισε πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν για το ύψος τους. 
Επιπλέον, σχολίασε πως η κυβέρνηση θα εργαστεί για να ολοκληρωθεί ταχύτατα η αξιολόγηση, αλλά δήλωσε πως δε θα αποδεχτεί τις παράλογες απαιτήσεις. Τέλος, τόνισε πως δε συνδέεται καθόλου η αξιολόγηση του προγράμματος με την κρίση των μεταναστευτικών ροών.







voice news

Βόμβα Υπουργού: «Να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο...»

srz

Σοκάρουν οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος προειδοποίησε πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο, αλλά και πως είναι πιθανό να υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο μόνιμης εγκατάστασης των μεταναστών στην Ελλάδα.
Ο κ. Θοδωρής Δρίτσας μίλησε σήμερα, σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση και σχολίασε πως  «δεν πρέπει να κάνουμε εμείς κάτι τέτοιο τώρα», αναφερόμενος στην μόνιμη εγκατάσταση μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως «μπορεί για αυτό το μήνα να έχουμε πιεστικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα, σημασία έχει για τη δύσκολη περίοδο να την οργανώσουμε ώστε οι συνέπειες να είναι μικρότερες».
 «Εάν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουμε ξανά στο τραπέζι και να κάνουμε μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες τη δίκαιη μοιρασιά τότε και σε εμάς θα πρέπει να επιλεγεί ένας αριθμός που θα παραμείνει που θα είναι διαχειρίσιμος» συμπλήρωσε ο Υπουργός.
Ο κ. Δρίτσας διέψευσε τις φήμες περί ελάφρυνσης του χρέους, λόγω της εισροής μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ παραδέχτηκε για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πως: «χάσαμε, συμβιβαστήκαμε».






voice news

Τώρα! Παραίτηση-βόμβα βουλευτή...

maks
Μόλις λίγες ώρες μετά την αντιπαράθεση του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, παραιτήθηκε από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ο Χάρης Θεοχάρης.
Η αντιπαράθεση των δύο αντρών, ήρθε κατά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από το Ποτάμι. 

Η επιστολή του Χάρη Θεοχάρη:
Φίλε Σταύρο,
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σε συγχαρώ για την επανεκλογή σου ως επικεφαλής του Ποταμιού.
Στο πρόσφατο συνέδριο εξέθεσα με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις μου για την στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος. 
Ένιωσα το βάρος της ευθύνης το βράδυ του Σαββάτου καθώς οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους.
Δεν είδα, δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού.
Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση, να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις.
Ελπίζω πάντα πως, με την ανανεωμένη σου εντολή, θα πάρεις τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξεις την μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. 
Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού παραμένω Βουλευτής του.

Με εκτίμηση
Χάρης Θεοχάρης







voice news

Πρόκληση! Η Αλβανία μας πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

ell

Οι Τσάμηδες της Αλβανίας προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης στις 15 Φεβρουαρίου και το κάλεσαν να καταδικάσει την Ελλάδα ότι το 1943-1944 διέπραξε γενοκτονία των Τσάμηδων υπηκόων της και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος το 1913-1945.

 Οι Αλβανοί ζητούν να τους επιδικαστούν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ Ζητούν επίσης να διατάξει τον επαναπατρισμό τους  ενώ διεκδικούν την Ηγουμενίτσα την Πάργα και την Άρτα.

Οι Τσάμηδες, Αλβανοί Μουσουλμάνοι, κατοικούσαν στη Παραμυθιά. Ειδική ρήτρα της Συνθήκης της Λωζάννης το 1923 τους αναγνώρισε πολίτες της Ελλάδος. Την πρόδωσαν. Την 28η Οκτωβρίου 1940 οδήγησαν τους Ιταλούς εισβολείς μέχρι τον Καλαμά ποταμό όπου τους ανέτρεψε ο ελληνικός Στρατός. Από την 6η Απριλίου1941 συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές, σχημάτισαν ένοπλα σώματα, λαφυραγώγησαν τις περιουσίες των Ελλήνων και διέπραξαν εγκλήματα. Το 1943 οι τοπικές αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΔΕΣ αντεπετέθησαν και οι Τσάμηδες κατέφυγαν στην Αλβανία. Το Στρατοδικείο Ιωαννίνων και το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων καταδίκασε ερήμην σε βαρύτατες ποινές εκατοντάδες φυγάδες Τσάμηδες και δήμευσε τις περιουσίες τους.

Σήμερα οι απόγονοι εκείνων φυγάδων δοσιλόγων και οι ντόπιοι Αλβανοί Τσάμηδες μετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού με δικό τους κόμμα και Πρωθυπουργό τον ΄Εντι Ράμα. Υπό την κάλυψη - ή και τη συμμετοχή - των αρχών εξαπολύουν επιθέσεις στη Βόρειο Ήπειρο, όπου τρομοκρατούν την ελληνική μειονότητα, λεηλατούν τις περιουσίες της και βεβηλώνουν βαρύτιμες εκκλησιές.

Ο ΄Εντι Ράμα  από τα πρώτα του πολιτικά βήματα βρέθηκε «απέναντι» στην Ελλάδα. Από την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι  της Αντιπολίτευσης κατήγγειλε στο Συνταγματικό Δικαστήριο την διμερή συνθήκη Ελλάδος-Αλβανίας για την οροθέτηση της ΑΟΖ και επέτυχε την αναστολή της. Ως Πρωθυπουργός απαίτησε πέρσι από την Αθήνα να του παραδώσει τους χάρτες γεωτρήσεων για τον εντοπισμό ενεργειακών κοιτασμάτων στο έδαφος της Ηπείρου ώστε να εξετάσει αυτός μήπως οι έρευνες «παραβιάζουν εθνικά κυριαρχικά της Αλβανίας» σε ελληνικά εδάφη!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλβανία είναι είναι σύμμαχος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, με ελληνική εισήγηση άρχισε διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε. και τον Ιούνιο 2013 έχει υπογράψει διεθνή συμφωνία με την Αθήνα και μεγάλες δυτικές δυνάμεις για να εισέλθει από την Ελλάδα και να διασχίσει την αλβανική επικράτεια ο αγωγός Trans-Adriatic Pipeline (TAP), που θα μεταφέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας - Ελλάδος - Αλβανίας - Αδριατικής - Ιταλίας.

Στην πραγματικότητα ο ΄Εντι Ράμα χρησιμοποιεί τους Τσάμηδες για να ιδρύσει την Μεγάλη Αλβανία που θα περιλαμβάνει την 
Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, το μισό Κράτος των Σκοπίων, το Σαντζάκ του Μαυροβουνίου, την κοιλάδα Πρέσεβο της Σερβίας καθώς επίσης την μισή ελληνική Ήπειρο και όλη τη Δυτική Μακεδονία. Τον Οκτώβριο 2012 ο τότε Πρωθυπουργός Σαλή Μπερίσα όρισε δημόσια την Μεγάλη Αλβανία «από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από το Τέτοβο μέχρι το Σαντζάκ και από τα Σκόπια μέχρι την Πρίστινα».

«Πίσω», φυσικά από την Αλβανία βρίσκονται οι Τούρκοι. Τουρκικές εταιρείες κατασκεύασαν τους δύο διεθνείς αυτοκινητοδρόμους Πρίστινα-Τίρανα-Αδριατική και Πρίστινα-Σκόπια. Στην Αλβανία διαθέτει επενδύσεις 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, 296 επιχειρήσεις και πολεμικό ναύσταθμο στον Αυλώνα. Στο κέντρο των Τιράνων χρηματοδοτεί με 30 εκατομμύρια ευρώ ένα τζαμί το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια!

Στα Σκόπια η κολοσσιαία τουρκική TAV Airports Holding διαχειρίζεται τα δύο μοναδικά αεροδρόμια «Μέγας Αλέξανδρος» της πρωτεύουσας και «Απόστολος Παύλος» της Αχρίδας και τον μοναδικό Εμπορευματικό Αερολιμένα στο Στιπ. Η τουρκική Τράπεζα Χάλκ με το Μορφωτικό της Ίδρυμα διδάσκει στα σχολεία την τουρκική γλώσσα και το Κοράνι. Αναστηλώνει τα παλαιά οθωμανικά τεμένη και κτίζει δεκάδες νέα. Μέσα σε δέκα χρόνια έχουν ανεγερθεί περισσότερα από 300 νέα τζαμιά. Στην πρωτεύουσα Σκόπια λειτουργούν 27 τζαμιά και μόνον 15 εκκλησίες.

Ο Τούρκος Μεγάλος Αδελφός είναι παρών σε κάθε βήμα προς τη Μεγάλη Αλβανία. Στις 11.1.2014 Έντι Ράμα και ομόλογός Πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι συγκροτούν την πρώτη σύνοδο κορυφής για τη Μεγάλη Αλβανία στην Πρίζρεν - Πρισρένη - του Κοσόβου, όπου πρώτη φορά το 1878 προκηρύχθηκε το ενιαίο Αλβανικό Έθνος. Εκεί υποδέχονται τον Μεγάλο Αδελφό Ταγίπ Ερντογάν που διακηρύσσει: «Το Κόσοβο είναι Τουρκία και η Τουρκία Κόσοβο». Στις 23.3.2015 ο Έντι Ράμα και ο νέος Πρωθυπουργός του Κοσόβου Μουσταφά Ίσα συναντώνται στην Πρίστινα υπό το σύνθημα «Μία χώρα, ένα έθνος, ένα όνειρο». Υπέγραψαν ένδεκα συμφωνίες συνεργασίας και άνοιξαν το πρώτο κοινό προξενείο τους στο Μιλάνο της Ιταλίας. Αυθημερόν η Μόσχα ανακοίνωσε: «Η Ρωσία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια με αφορμή τις φιλοδοξίες για την Μεγάλη Αλβανία». Αλλά η Άγκυρα συγχαίρει θερμά.

Οι Αλβανοί είναι το 25,3% του πληθυσμού στο Κράτος Σκόπια, συγκυβερνούν και, σε πρώτο βήμα προς τη Μεγάλη Αλβανία διεκδικούν την αυτόνομη Ιλλυρίδα. Οι αδελφοί τους Κοσοβάροι δημιουργούν τις προϋποθέσεις. Στις 9.5.2015 ένοπλοι Κοσοβάροι UCK εισβάλλουν στο Κουμάνοβο, μικτή πόλη Αλβανών-Σλάβων στο τριεθνές Σκοπίων-Κοσόβου-Σερβίας. Επί δύο 24ωρα μαίνονται άγριες οδομαχίες με βαριά όπλα ανάμεσα στην Αστυνομία και τον UCK. Νεκροί 22, βαριά τραυματίες 37. Παραδίδονται 30 Αλβανοί. Αρχηγοί τους είναι πέντε Κοσοβάροι UCK.

Μετά δυο ημέρες ο Αρχηγός των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Σερβίας δηλώνει: «Στόχος των Αλβανών στο Κουμάνοβο είναι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας που έχει συγκεκριμένη στήριξη από τη Δύση». Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σπεύδει στο Βελιγράδι και υπαινίσσεται σχέδιο της Δύσης. Και στα Τίρανα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σπάρτακ Νγκιέλα επιβεβαιώνει: «Τις συγκρούσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ΄Εντι Ράμα για την εθνική ενοποίηση των Αλβανών. Δεν χωράει ότι έχει πολύ ισχυρό σύμμαχο στη Δύση».

Στις 13.5.2015 ο Ταγίπ Ερντογκάν βρίσκεται στα Τίρανα. Θεμελιώνει το Μεγάλο Τέμενος και με τον ΄Εντι Ράμα εγκαινιάζει νέο τζαμί στο οθωμανικό φρούριο Πρέζε. Διακηρύσσει: «Είναι το σύμβολο της κοινής κληρονομιάς μας». Οι δύο ηγέτες ετοιμάζουν «το συντομότερο δυνατόν ένα σύμφωνο στρατηγικής σχέσης».






voice news

ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ : «Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ!»


ΡΩΣΙΑ 1
ΒΟΜΒΑ έπεσε στην Άγκυρα…
ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, απείλησε πως αν η Τουρκία η οποιοδήποτε άλλη δύναμη προχωρήσει σε πολεμική ενέργεια μέσα στην Συρία τότε η ρωσική απάντηση θα είναι… «θανατηφόρα»!
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Rossiya Segodnya, ( Η Ρωσία Σήμερα), ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τους τελευταίους βομβαρδισμούς εξ αποστάσεως της Τουρκίας σε περιοχές που επιχειρεί ο συριακός στρατός, δήλωσε χαρακτηριστικά πως η αν συνεχιστεί αυτό η απάντηση της Ρωσίας θα είναι θανατηφόρα και αυτοί που θα την δεχτούν θα μετανιώσουν πικρά.
ΡΩΣΙΑ 2

ΗΡΕΜΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ… Στρατιώτες και Υλικά Μετακινούνται στη Θέση Τους


The Calm Before The Storm As Military Assets Are Moved Into Place
X22

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Ξεβρακώθηκε η Ελλάδα και ο Στρατός στους «Λάθρο»… Θα τα Δώσουν Όλα


ΠΡΟΔΟΣΙΑ 1
Σε πανικό η Κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου οι Υπουργοί της …Ο Δρίτσας λέει οτι μας ήρθαν από τα νησιά παραπάνω από ότι υπολογίζαμε ,ο Μουζάλας χαμένος στο διάστημα και ο Καμμένος με τον Βίτσα να χτίζουν Κατασκηνώσεις και διατάζουν το Στρατό να τους ταίσει ,να τους κοιμίσει και να τους περιθάλψει !
Απίστευτο και όμως Αληθινό διέταξαν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου την Ομάδα των Γιατρών που εφημέρευε στο 424 ΓΣΝΕ να μεταβεί στο Πολύκαστρο 60 χλμ μακριά και να παρέχει Ιατρικές Υπηρεσίες στους Λάθρο!…Αν στο Νοσοκομείο διακομίζοντας τραυματίας Οπλίτης από κάποια Μονάδα ;Θα τον πήγαιναν στου…» ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;»
Ενώ ο Υποδιευθυντής του 424 ΓΣΝΕ διατάχθηκε να εκτελέσει αναγνώριση σε Καταυλισμό Λαθρομεταναστών στην …Καβάλα !
ΠΡΟΔΟΣΙΑ 2
Καταγγελία Δημάρχου ότι το Πάρκο Τρίτση επιλέχθηκε κατόπιν υποδείξεων Στελεχών του Σύριζα …Χάος παντού ! Την ίδια ώρα οι Σκοπιανοί κατεβάζουν Αεροποβατικές Δυνάμεις και Άρματα στα Σύνορα για να κρατήσουν τους λάθρο εκτός της Χώρας τους …Ένα κράτος μιας δεκαετίας και εμείς απλά Ξεβρακωθήκαμε και τα δεινά που έρχονται θα είναι Τσουνάμι !
ΠΡΟΔΟΣΙΑ 3
Νέους χώρους για «κέντρα φιλοξενίας» στην Αττική, αλλά και επαρχιακές πόλεις αναζητά τώρα η κυβέρνηση – Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη με 7.000 μετανάστες, ενώ συνολικά 25.000 βρίσκονται σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς και προσωρινά κέντρα σε όλη την επικράτεια
Νέους χώρους για να στεγάσει τις χιλιάδες προσφύγων και λαθρομεταναστών που ήδη βρίσκονται στην χώρα μας ή αναμένεται να έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα από τα τουρκικά παράλια, αναζητά τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς όπως στην πλατεία Βικτωρίας ή σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα βρίσκονται πάνω από 25.000 άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι και αναζητούν απεγνωσμένα τρόπο να φύγουν.

Αντίθετη η ΠΟΕΣΥ στην απαγόρευση τηλεοπτικών συνεργείων στα κέντρα προσφύγων


ΠΟΕΣΥ
Την αντίθεσή του εκφράζει το δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στην «πρωτοφανή» απαγόρευση άσκησης της δημοσιογραφικής έρευνας και ειδησεογραφικής καταγραφής πτυχών του φλέγοντος ζητήματος του προσφυγικού που επιχειρείται με την «οδηγία» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σύμφωνα με την οποία δεν θα δίδονται άδειες σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, προκειμένου να εισέρχονται στους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, μέχρι νεωτέρας».
Το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ, καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση, δεδομένου ότι καμιά κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να δικαιολογήσει την όποια περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων.
«Στις παρούσες συνθήκες, το δημοσιογραφικό καθήκον και η αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας επιβάλλουν, την ανάδειξη όλων των πτυχών της προσφυγικής κρίσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις συνθήκες διαβίωσης στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων» σημειώνει.





hellasforce

BOMBA! ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: »ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΝΑΤΟ’Ι’ΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ»


ΒΟΜΒΑ 1
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !
ΨΕΚΑΣΜΑ 28/2/2016

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ για Γέλια και για Κλάματα… «ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΣ» ο Τσίπρας… Τι κι αν Όλα Διαλύονται στην Ελλάδα, αυτός τα Βλέπει και τα Κάνει Όλα Πολύ Καλά και Δίκαια!!!


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ 6
Ο τίτλος του Αντώνη Σαμαρά ως ο «μεγαλύτερος ψεύτης ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ όλων των εποχών» ήρθε μάλλον η ώρα να δοθεί στον διάδοχο του στην κυβέρνηση της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα…
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Star Channel «στον ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Και ακολουθώντας τον δικό του φανταστικό δρόμο (φυσικά μνημονιακό και ευρωπαϊκό εκτός ελληνικής πραγματικότητας) τα βρήκε όλα καλά, όμορφα και δίκαια… Τονίζοντας αρκετές φορές πως δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του για τις διαπραγματευτικές μάχες που έδωσε για τον ελληνικό λαό!!! Γενικά είχε απαντήσεις σε όλα, και στα δύσκολα ξεγλιστρούσε σαν χέλι. Άλλοτε χρησιμοποιώντας καλαμπούρια και άλλοτε κάνοντας τον θυμωμένο. Υπερασπίστηκε την Τασία Χριστοδουλοπούλου, την Άνγκελα Μέρκελ αλλά (φυσικά) και τους αγαπημένους του λαθρομετανάστες… Παράλληλα χαρακτήρισε ανόητο τον Βαρουφάκη, τον οποίο μέχρι και πριν αρχίσει να αποκαλύπτει διάφορα για την κυβέρνηση, τον υπερασπιζόταν με σθένος…
Μιλώντας για το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο Τσίπρας υποστήριξε ότι «ζούμε την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το β’ παγκόσμιο πόλεμο» και έκανε λόγο για ένα «πρόβλημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας και της κυβέρνησης» .
Ο πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ, καθώς όπως είπε «δεν μπορεί στα κρίσιμα θέματα να συνεννοηθεί, να βρει ικανοποιητικές λύσεις και να μοιράσει δίκαια το βάρος».
Στο ερώτημα «αν η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό;», ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως «μπορεί να ήμασταν ανέτοιμοι για τόσο μεγάλες ροές προσφύγων, αλλά δεν το υποτιμήσαμε».
Ο Τσίπρας εξήγησε ότι η κυβέρνηση του είχε την διορατικότητα να φτιάξει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος και ο Ιταλός ομόλογος του Ματέο Ρέντσι προειδοποιούσαν την Ευρώπη για την προσφυγική κρίση από τον περασμένο Μάρτιο. «Από τον περασμένο Μάρτιο προσπαθούμε να βρούμε σημεία συνεννόησης με την Τουρκία για το προσφυγικό», πρόσθεσε
Στο ερώτημα «αν οι δηλώσεις της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί μεταναστών που λιάζονται στο κέντρο της Αθήνας και για ανοιχτούς δρόμους, ώστε να μπαίνουν όλοι πρόσφυγες και να ζητούν άσυλο, λειτούργησαν αρνητικά», ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχουμε σήμερα αυτές τις προσφυγικές ροές εξαιτίας των δηλώσεων της κας Χριστοδουλοπούλου.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «άδικη» και την κριτική που γίνεται στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ από την ακροδεξιά για τις δηλώσεις της στο προσφυγικό.
Αντιθέτως όπως είπε, πίσω από το προσφυγικό είναι οι παράλογες επιλογές της δύσης που διέλυσαν κράτη, όπως το Ιράκ και η Συρία.
«Ας αναλογιστούμε ποιες αιτίες προκάλεσαν τις ροές… υπάρχει ένας μεγάλος φάκελος που λέγεται Φαρμακονήσι, είναι ανοιχτή υπόθεση αλλά δεν θέλω να ξύσω πληγές» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως «οι Έλληνες διεκδικούν νόμπελ ειρήνης γιατί έσωσαν χιλιάδες πρόσφυγες».
Ο πρωθυπουργός είπε στην συνέχεια ότι είναι «παρανόηση ότι δεν επιμείναμε για τα hotspot», αποκάλυψε ότι στα τουρκικά hotspots φιλοξενούνται 200.000 πρόσφυγες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «θα ήταν λάθος να ζητούσαμε να γίνουν hotspots στα τουρκικά παράλια».
«Διεκδικούμε τη νόμιμη επανεγκατάσταση από την Ελλάδα, αλλά και την επανεγκατάσταση από την Τουρκία στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
«Η γεωγραφική θέση της χώρας μας, μας καταδικάζει να υποδεχόμαστε χιλιάδες πρόσφυγες» τόνισε ο πρωθυπουργός .
Αναφερόμενος στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο Τσίπρας σχολίασε αρχικά πως «είδαμε και πάθαμε να δεχτεί η Τουρκία και να συμφωνήσει και να κάνει πίσω σε παράλογες απαιτήσεις, όπως το να επιχειρεί το ΝΑΤΟ στα Δωδεκάνησα επειδή είναι δήθεν αποστρατικοποιημένη περιοχή», ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση ποτέ δεν ήταν αντίθετη στο να αναλάβει η ευρωπαϊκή Frontex.
Σχολιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν του περασμένου Νοεμβρίου, που παρατηρούσε πολλά κενά στις ελληνικές πολιτικές για το προσφυγικό, ο Τσίπρας παραδέχτηκε ότι τότε η χώρα μας δεν είχε καταφέρει να κάνει όλα τα hotspots, επεσήμανε ωστόσο ότι μέχρι τότε «τα αιτήματα που είχαμε κάνει στην Frontex είχαν ικανοποιηθεί στο 1/3». «Κωλυσιεργούσαν οι Βρυξέλλες τότε, όχι Ελλάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισαν να μιλούν για ευρωπαϊκή ακτοφυλακή», εξήγησε .
«Η Ελλάδα πήγε κατηγορούμενη στην ΕΕ για τα hotspots και την ταυτοποίηση των προσφύγων. Θέλαμε να τελειώσει το blame game από ακροδεξιούς κύκλους», πρόσθεσε.
Σε ερωτήματα σχετικά με την Τουρκία και στο αν ανησυχεί για την στάση των γειτόνων μας, ο κ.Τσίπρας, αφού παραδέχτηκε το επεισόδιο με το αεροπλάνο στη Ρόδο, που τον ανάγκασε να πάει αλλάξει διαδρομή για το Ιραν, χαρακτήρισε «παράλογη» την αντίληψη ότι τα Δωδεκάνησα είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή.
Μπορεί όπως είπε, ο πρωθυπουργός η Τουρκία να προκαλεί και να έχει παράλογες απαιτήσεις, ωστόσο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συνεργασία των δύο χωρών.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πρωτοφανής κρίση», ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση διατηρεί τις κόκκινες γραμμές όσον αφορά στα εθνικά συμφέροντα.
«Πρέπει να σταματήσουμε τον στιγματισμό ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα της» πρόσθεσε .
Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του Σένγκεν θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την χώρα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε «περιθωριοποίηση της Ελλάδας και τεράστιο πλήγμα τεράστιο στον τουρισμό».
Σε άλλο σημείο πάντως, ο Τσίπρας χαρακτήρισε «αστεία» την συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του Σένγκεν .
Ο πρωθυπουργός δήλωσε στην συνέχεια ότι στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής έθεσε βέτο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το ξανακάνει αν χρειαστεί, αφού όπως είπε «είναι νόμιμο και μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερες λύσεις, όπως και έγινε, καθώς εξασφαλίσαμε ότι δεν είναι αποδεκτές μη συντονισμένες δράσεις κατά μήκος των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου. Κάθε εργαλείο εξαρτάται από το πώς θα το χρησιμοποιήσεις».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η Ελλάδα σήμερα δέχεται μεγάλη υποστήριξη από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ».
Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα «τι έγινε και άλλαξε στάση απέναντι στην Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν;», ο πρωθυπουργός, αφού τον χαρακτήρισε «φίλο» του, υποστήριξε ότι «ο κ.Φάιμαν βρίσκεται σε πολιτικό πανικό, κάνει σπασμωδικές κινήσεις που θα ενδυναμώσουν την ακροδεξιά, και κάνει λάθος, θα του το πω».
Ο Τσίπρας υπενθύμισε στην συνέχεια την διαφορετική στάση του Προέδρου της Αυστρίας κ.Χάινς Φίσερ, ο οποίος λέει ότι ήταν λάθος που η Ελλάδα δεν συμμετείχε στην Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων για το προσφυγικό στη Βιέννη.
Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε στο Star, ότι το βράδυ της Δευτέρας πριν την εμφάνιση του «στον ενικό» δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος του εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για το προσφυγικό, δίνοντας του την διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σταθεί στο πλευρά της χώρα μας .
Αναφερόμενος στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «θα κάνουμε μια συζήτηση και θα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πριν από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη «για να έχουμε μια γραμμή». «Θα την παρουσιάσω στους αρχηγούς –θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει εθνική γραμμή», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, στο STAR.
Ο πρωθυπουργός-με αφορμή και το τηλεφώνημα Γιούνκερ- έστειλε σαφές μήνυμα στους Ευρωπαίους πως δεν αρκεί απλά μια δήλωση υποστήριξης.
Σύμφωνα με τον Τσίπρα, «πρέπει να υπάρξει αναλογική κατανομή των βαρών. Δεν μπορεί η Ελλάδα λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας να πάρει το βάρος μιας παγκόσμιας κρίσης».
Πάντως ο Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό πυλώνα ανθρωπισμού .
«Είμαι υπερήφανος για τον λαό μου», είπε ο πρωθυπουργός, δίνοντας την υπόσχεση ότι η κατάσταση που βιώνει τώρα η χώρα με τους πρόσφυγες δεν θα είναι μόνιμη.
Ο Τσίπρας αναφέρθηκε και σε νούμερα, λέγοντας ότι από την αρχή των ροών έχουν περάσει 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία ταυτοποιήθηκε και πήγε στην Ευρώπη. Όπως είπε έμειναν ξένοι από την Αλγερία και το Μαρόκο στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «υπήρξε μεγάλος αριθμός εθελοντικών επιστροφών (πάνω από 700), τώρα συζητάμε με την Τουρκία να υπάρξουν άμεσες επαναπροωθήσεις. Χρειάζεται επικαιροποιηση της συμφωνίας για την επανεισδοχή».
Στο ερώτημα «πόσους πρόσφυγες και μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;», ο Τσίπρας δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, υπενθύμισε ότι η χώρα μας έχει δεσμευτεί για 50000 θέσεις αθροιστικά (σε hotspots – χώρους μετεγκατάστασης –επιδότηση ενοικίου), κατηγορώντας τις χώρες του Βαλκανικού διαδρόμου, πως αν και έδωσαν τις ίδιες δεσμεύσεις, τελικά δεν τις τήρησαν .
Πάντως ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας με την Τουρκία να στεφθεί με επιτυχία, παρά τις προκλήσεις της Άγκυρας.
«Θέλουμε την συνεννόηση, δεν κλιμακώνουμε πιθανές προκλήσεις, θέλουμε να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης» τόνισε, αποκαλύπτοντας ότι την Παρασκευή έρχεται στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στην οικονομία και στον τουρισμό, παραδέχτηκε τις πληροφορίες που μιλούν για μείωση των προκρατήσεων, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτές δεν αφορούν όλα τα νησιά που δέχονται πρόσφυγες. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ενώ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση φτιάχνει σχέδιο με την υπουργό Τουρισμού την κα Ε.Κουντουρά, ώστε να υπάρξει ειδική καμπάνια για τα νησιά που πλήττονται περισσότερο από το προσφυγικό (Κω, Λέσβος, Σάμος, Χίος κ.α)
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε δημοσιογράφους και πολιτικούς να «προσέχουν» περισσότερο με αυτά που λένε και γράφουν, διότι όπως εξήγησε «δεν βοηθά τη χώρα να διαφημίζουμε σε πρωτοσέλιδα ότι κινδυνεύει ο τουρισμός».
«Φέτος πάμε για ρεκόρ στον τουρισμό, να σταματήσετε να καταστροφολογείτε! Δεν είναι καταστροφή για τον τουρισμό ότι έχουμε πρόβλημα σε 2 νησιά», τόνισε.
Ο Τσίπρας κάλεσε πάντως τους πολίτες να μην συνδέουν τις επιδοτήσεις στους πρόσφυγες με τους πλειστηριασμούς. «Η κυβέρνηση προστατεύει όλους όσοι χρήζουν προστασίας, είναι άστοχοι τέτοιοι συσχετισμοί. Πρέπει να δείξουμε ανθρωπισμό», τόνισε.
Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν ομοιότητες με το πρώτο επτάμηνο του 2015» που οδήγησε στο δημοψήφισμα και τα capital controls, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα την συμφωνία.
«Είναι η πρώτη φορά που οι εκτιμήσεις κυβέρνησης- εταίρων – πριν από την κρίσιμη αξιολόγηση που θα μας δώσει ελάφρυνση του χρέους και την Ιθάκη μας- σε σχέση με το τι χρειάζεται να γίνει και το κενό που πρέπει να καλυφθεί συμπίπτουν σχεδόν απόλυτα»υπογράμμισε .«Μόνο το ΔΝΤ έχει άλλη εκτίμηση», σημείωσε ο ίδιος.
Πάντως σε άλλο σημείο, ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε «δύσκολο κάβο» την ολοκλήρωση της αξιολόγηση, η οποία όπως είπε είναι απαραίτητη για να γυρίσουμε σελίδα
«Κλείνω τα αυτιά μου σε σειρήνες. Πρέπει να φύγει η Ελλάδα από την περιπέτεια. Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τη συμφωνία», πρόσθεσε.
«Δεν είμαστε ούτε αδύναμοι, ούτε μόνοι» τόνισε, παραδεχόμενος ότι το μόνο πρόβλημα είναι με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Το πρόβλημα ότι η Ευρώπη έβαλε στα χωράφια της το ΔΝΤ…. Οι εκτιμήσεις του Ταμείου δεν συνάδουν με τον τρόπο και τις σκέψεις των υπολοίπων εταίρων για το πώς θα βγούμε από την κρίση» εξήγησε, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν ήθελε το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.
«Έκανα υποχώρηση για να έχουμε συμφωνία», ξεκαθάρισε.
Σε άλλο σημείο, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν συσχετίζει την οικονομική με την προσφυγική κρίση.
«Η συμφωνία θα τηρηθεί, αλλά η προσφυγική κρίση βάζει σε άλλο πλαίσιο την σκέψη της Ευρώπης. Οι ηγέτες καταλαβαίνουν ότι η Ευρώπη είναι σε μεγάλο κίνδυνο», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, υπενθύμισε πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είπε με αφορμή το προσφυγικό πως αν η Ελλάδα είχε βγει από το ευρώ, τώρα η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να προφυλαχτεί!
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ο οποίος «για πρώτη φορά είπε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει και την προσφυγική και την οικονομική κρίση» .
Στην συνέχεια κάλεσε τους Θεσμούς να ζητήσουν ξεκάθαρη θέση από το ΔΝΤ. «Αν θέλει το Ταμείο να αποχωρήσει, να μας το πει εγκαίρως, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», πρόσθεσε, αρνούμενος κατηγορηματικό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συνάψει ξεχωριστό μνημόνιο με το ΔΝΤ.
«Μπορούμε να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες και χωρίς το ΔΝΤ. Η παρουσία του τελευταίου είναι συμβολική», ξεκαθάρισε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας την ανάγκη «να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους Θεσμούς για να προχωρήσουμε».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε οικονομικά μεγέθη σχετικά με την προηγούμενη χρονιά, επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Το 2015 η ύφεση δεν ήταν 07% αλλά 0,3%. Το 2015 υπερκαλύψαμε τους στόχους για τα έσοδα, καταφέραμε και απορροφήσαμε κατά 98% τους πόρους του ΕΣΠΑ» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Β.Βενιζέλο, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «παιδική χαρά το mail Χαρδούβελη σε σχέση με το τρίτο μνημόνιο».
«Να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του (σσ Βενιζέλος) για το PSI, που αφαίρεσαν 14 δις από τα ταμεία… Έχω μέσα μου οργή για αυτά που συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός είπε πως «τα αποτελέσματα είναι πολύ αισιόδοξα από τη στιγμή που κάναμε τη συμφωνία», αναφέροντας ως παράδειγμα την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών, που αν δεν είχε γίνει, τώρα όπως είπε, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ήταν ευάλωτα.
«Οι ελληνικές τράπεζες είναι οι καλύτερα ανακεφαλαιοποημένες τράπεζες στην Ευρώπη, έχουν ισχυρά κεφάλαια, δεν υπάρχει φόβος αυτή τη στιγμή απέναντι στα απόνερα που έρχονται από την Κίνα» διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι όλα εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας .
Διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει «κούρεμα καταθέσεων», εκτιμώντας μάλιστα ότι «το β’ εξάμηνο του 2016 πάμε για ανάπτυξη» .
Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει βιώσιμες λύσεις μέσα στο γράμμα της συμφωνίας, παρά τις ενστάσεις του Πολ Τόμσεν (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ), ο οποίος ζητά μειώσεις συντάξεων.
«Πρέπει να μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες κατά 1% του ΑΕΠ. Αυτό το καταφέρνουμε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Οι συνομιλητές δεν φέρνουν αντίρρηση, αλλά δεν συμφωνούν όλοι οι Θεσμοί», εξήγησε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι αντίθετος σε νέα μείωση συντάξεων.
Έκανε λόγο για «εμμονές», όταν κλήθηκε να σχολιάσει το επιχείρημα ότι η αύξηση των εισφορών, θα αυξήσει την ανεργία.
Αφού υπενθύμισε την τραγική οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς όπως είπε «υπήρξε λεηλασία των αποθεματικών, τεράστια αύξηση της ανεργίας και της μαύρης εργασίας, που σε ασφυξία», τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα.
Διαβεβαίωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης προστατεύει πλήρως τις συντάξεις και τόνισε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις που φτάνουν μέχρι και τα 1500 ευρώ, ενώ στο ερώτημα «αν θα μπει πλαφόν;» ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι έγνοια μας είναι να προστατέψουμε όσους έχουν μεγάλες συντάξεις».
«Το οποίο πλαφόν θα είχε κοινωνική αποδοχή – δεν το αποκλείω, αλλά είναι μικρός ο όγκος των μεγάλων συντάξεων»,πρόσθεσε και τόνισε «η πρόταση μας είναι να μην περικοπούν οι τρέχουσες συντάξεις».
«Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι δεν πρόκειται για εμμονή, όταν λέμε πως δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις, γιατί οι συνταξιούχοι δεν τις σπαταλούν στα μπουζούκια αλλά χρηματοδοτούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ανάγκη να μην κοπούν οι συντάξεις.
«Η πρόταση μας έχει προκαλέσει αντιδράσεις για τις εισφορές και όχι για τις συντάξεις» είπε σε άλλο σημείο.
Αναφερόμενος στους αγρότες, ο κ.Τσίπρας είπε πως «σχεδιάσαμε το φορολογικό έτσι ώστε να μην επιβαρύνει, αλλά να ισοφαρίζει τις επιβαρύνσεις με το ασφαλιστικό», λέγοντας πως η συγκεκριμένη κατηγορία θα έχει αφορολόγητο 9500 ευρώ.
«Το 92% αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 12500 ευρώ…. Προστατεύουμε την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών» εξήγησε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει τις όποιες αδικίες .
Έκανε ειδική αναφορά στο «υποχρεωτικό εργόσημο», που όπως είπε, θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να δηλώνουν τα έξοδα τους και ταυτόχρονα να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη σε ζευγάρι αγροτών.
Στο ερώτημα «αν θα έχουμε φορολογικούς συντελεστές 50% και 55%», ο πρωθυπουργός δεν το απέκλεισε, διευκρινίζοντας ότι αυτοί οι συντελεστές θα αφορούν εισοδήματα πάνω από 65.000 ευρώ που, όπως είπε, είναι ελάχιστα.
«Δεν είναι ταξικό μίσος, είναι κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε και υποστήριξε ότι αν δεν παράξουμε πλούτο, δεν θα βγούμε από την κρίση.
«Η φορολογία εισοδήματος αφορά το ατομικό εισόδημα» διευκρίνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπτώσεις στο φόρο όσους έχουν οικογένεια .
«Θέλουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα, που να μοιράζει τα βάρη και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να αυξηθούν τα εισοδήματα» τόνισε, δίνοντας την δέσμευση ότι μέσα στον Μάρτιο θα κατατεθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος στην Βουλή, μαζί με μια σειρά άλλων νομοθετικών πρωτοβουλιών (νομοσχέδιο για ηλεκτρονικές συναλλαγές, εμπόριο, καπνού, ασφαλιστικό φορολογικό).
Μιλώντας για την τρόικα και τον χρόνο που αυτή θα επιστρέψει στην Αθήνα, ο κ.Τσίπρας, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι μετέτρεψε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, ζήτησε «να τελειώνει αυτή η πλάκα, ότι έκανα το ΟΧΙ,ΝΑΙ».
Όπως είπε ο ίδιος, δεν είναι ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά είναι ένας πρωθυπουργός που πήγε μέχρι τέλους την διαπραγμάτευση και δεν έκανε πίσω πιέσεις και εκβιασμούς.
«Όταν κάναμε τον συμβιβασμό, δεν το έκρυψα, πήγα σε εκλογές και πήρα ξανά την έγκριση από το λαό, όταν έκανα διαγγέλματα με την πλάτη στον τοίχο , τότε έβγαινα στους έλληνες και έλεγα την αλήθεια», υποστήριξε .
Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε σκληρά –για πρώτη φορά- στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας «ανόητη την κριτική του για το δημοψήφισμα».
«Λυπάμαι για την ανόητη κριτική … Είχα δηλώσει ότι αν χάναμε το δημοψήφισμα δεν θα εμένα πρωθυπουργός… Επί ηθικού πεδίου δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου … Δέχομαι την κριτική αλλά δεν δέχομαι επί του ηθικού πεδίου λάσπη» είπε χαρακτηριστικά .
«Κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταλήξει για όλα όσα έγιναν τότε» τόνισε ο κ.Τσίπρας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι έγιναν λάθη.
«Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αλλά τα δεδομένα ήταν τόσο δύσκολα πέρυσι, που ακόμη και αν δεν υπήρχαν λάθος επιλογές, οι αποφάσεις θα ήταν δύσκολες» υποστήριξε.
Στην συνέχεια ο κ.Τσίπρας θυμήθηκε κάτι που του είχε πει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ.Σουλτς την περίοδο που οι δανειστές τον είχαν στήσει στον τοίχο.
«Τότε μου είχε πει ο φίλος μου, ο Μάρτιν πως “η καρδιά των σοσιαλδημοκρατών είναι μαζί σου, αλλά το μυαλό τους εναντίον σου”», είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος αν και χαρακτήρισε «όμορο» τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει ένταξη του σύριζα σε αυτόν.
Στο ερώτημα «σε τι διαφέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις;», ο κ.Τσίπρας δήλωσε «εμείς δώσαμε μάχη και τη φτάσαμε μέχρι το τέρμα. Όταν φέραμε την συμφωνία, αυτή ήταν πολύ καλύτερη από τα δεδομένα που είχαμε πριν το δημοψήφισμα». Παράλληλα υπενθύμισε μια σειρά δράσεων τις κυβέρνησης (παράλληλο πρόγραμμα, 8μηνα προγράμματα απασχόλησης για χιλιάδες ανέργους, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα), τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν μιλά για success story, αντιθέτως «δίνουμε την έγνοια μας στους πιο αδύναμους».
«Εγώ όσα στικάκια μου έδωσαν, τα έδωσα στους εισαγγελείς και βγάζουν τα λαυράκια» είπε, αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνοντας ότι «η έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν ο αριστερός τρόπος για να βγούμε από την κρίση».
Στο ερώτημα «πότε τελικά θα έρθει η τρόικα;», ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι «τώρα γίνεται προσπάθεια να πειστεί το ΔΝΤ», εκτιμώντας ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής και το Eurogroup στο πρώτο 10ημερο του Μάρτιου θα έρθουν οι Θεσμοί.
«Το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της οικονομίας» σχολίασε στην συνέχεια.
Ο πρωθυπουργός απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές για την στάση της κας Γεννηματά.
«Ο λαός απεφάνθη πριν 5 μήνες, έδωσε στήριξη σε συγκεκριμένα κόμματα, έδωσε κυβέρνηση και πρωθυπουργό. O λαός θέλει σταθερότητα, η διαρκής συζήτηση για εκλογές, με κάνει να πιστεύω, ότι ορισμένοι δείχνουν να εύχονται τα χειρότερα για να πάρουν την εξουσία» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο όπως είπε αν και διαφώνησαν σε πολλά σημεία, «συμφωνήσαμε σε ορισμένα άλλα, όπως το να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, στην ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος και στο να βάλουμε ρήτρα για να μην γίνονται εκλογές κάθε τρεις και λίγο».
Όπως είπε ο Τσίπρας, «κάποιοι τσιγκλούν τον κ.Μητσοτάκη για να έχουμε πολιτικές εξελίξεις (μέσα και έξω από το κόμμα του). Ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί σημαντική την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας».
Αν και όπως είπε ζήτησε από τον κ.Μητσοτάξη να «γυρίσουν μαζί σελίδα σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής», ξεκινώντας από την εκλογή του ΕΣΡ για το θέμα των καναλιών και των τηλεοπτικών αδειών ώστε να καθαρίσει το τοπίο, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «μποϊκόταρε την εκλογή ΕΣΡ, κάλυψε τον Παπασταύρου (πρώην συνεργάτης Σαμαρά) και δεν έδωσε συγχαρητήρια στη ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση των δημοσιογράφων εκβιαστών».
Ο Τσίπρας προανήγγειλε μάλιστα ότι «θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις –που δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα».

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!!! Περισσότερα Γεγονότα Μπροστά Μας… Βρισκόμαστε στα Πρώτα Κεφάλαια… Συρρίκνωση Οικονομίας… Πυρηνικός Πόλεμος


ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ
ALERT…
Ο Michael Snyder Αποκαλύπτει και Προειδοποιεί…
Η αρχή του 2016 αποκάλυψε αυτό που κάποιοι έχουν κάνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό – οι χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται προ των πυλών μιας επικής καταστροφής… Ένα σύνολο $ 16.500.000 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν εξαφανιστεί από τις χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο …

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!


ΕΛΛΑΔΑ
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στην ανεργία
Oριακή πτώση εμφάνισε ο δείκτης ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τον μήνα Νοέμβριο αλλά η Ελλάδα διατηρεί τα πρωτεία ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 24,6% έναντι 24,7% τον Οκτώβριο και 25,9% τον Ιανουάριο.
Ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε στους 1,181 εκατ. από 1,184 εκατ. προηγουμένως.
Μεταξύ των νέων έως 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 48%.





hellasforce

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Πανηγυρίζουν Τουρκία και «Hurriyet!» «Ικανοποιητική για την Αγκυρα» η στάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο…»


«Ικανοποιητική για την Αγκυρα» η στάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο…»
Με προβλήματα συνεννόησης ανάμεσα στη γερμανική διοίκηση της ναυτικής μοίρας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Τουρκία, προτού καν προχωρήσουν ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, άρχισε η εβδομάδα.
Ο Γερμανός υποναύαρχος Γεργκ Κλάιν, διοικητής της νατοϊκής μοίρας SNMG 2, ζήτησε από την Ελλάδα και την Τουρκία διπλωματική άδεια για την κίνηση του πλοίου «Bonn» στα ελληνικά και τα τουρκικά χωρικά ύδατα στο ύψος της Λέσβου για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαρτίου, προκειμένου να εκτελέσει δοκιμαστικό πλου, τον οποίο θα παρακολουθούσε η υπουργός Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν.
Η Αθήνα παρείχε την άδεια, η Άγκυρα απάντησε αρνητικά, γεγονός το οποίο έχει προσθέσει και περαιτέρω προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες –μεταξύ της Συμμαχίας και της Τουρκίας– εκκρεμότητες επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Ο Υποναύαρχος Κλάιν αντιμετώπισε νωρίτερα τουρκικές αντιδράσεις και σε άλλες εντολές του. Όπως π.χ. όταν οριοθέτησε τον ελληνικό εναέριο χώρο στα 10 ν.μ., κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων και οδήγησε τον Γερμανό υποναύαρχο σε αναδίπλωση, προκειμένου να μην θέσει την αποστολή σε κίνδυνο.
Πρακτικά, η μοίρα των τεσσάρων πλοίων (γερμανικό «Bonn», καναδικό «Fredericton», ελληνικό «Σαλαμίς», τουρκικό «Μπαρμπαρός») πλέει στα διεθνή ή και σε ελληνικά χωρικά ύδατα και κινείται στους τρεις προκαταρκτικούς άξονες που έχουν οριστεί. πανηγυρίζει
Από χθες σε κάποιο δωμάτιο του κτιρίου όπου εδρεύει η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Ευρώπης του ΝΑΤΟ (SACEUR), 28 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από τα ισάριθμα κράτη-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας είναι σκυμμένοι πάνω από έναν χάρτη του Αιγαίου. Και προσπαθούν να σχεδιάσουν τον επιχειρησιακό χάρτη όπου θα δραστηριοποιούνται τα πολεμικά σκάφη του NATO, δίχως έως τώρα να έχουν προχωρήσει ουσιαστικά.
ΑΙΓΑΙΟ 2
Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ να ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση η οποία δεν θα χρειαστεί να πάει εκ νέου στους πολιτικούς, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC) έχει δώσει για δεύτερη φορά κατευθύνσεις σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανώτατων αξιωματικών του ΝΑΤΟ.
Οι Τούρκοι εκπρόσωποι έχουν επαναφέρει τις προτάσεις τους για όλα τα ζητήματα των διεκδικήσεων τους στο Αιγαίο (έρευνα και διάσωση, αρμοδιότητα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού κ.ο.κ.).
Οι πληροφορίες αυτές περιγράφονται και σε ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, όπου τονίζεται ότι η Τουρκία έχει διαμηνύσει στο Βερολίνο ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις πάγιες απόψεις της για την κατάσταση στο Αιγαίο.
Η Hurriyet επικαλείται Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι φαίνεται να εκφράζουν ικανοποίηση λόγω της νατοϊκής επιβεβαίωσης ότι το Αιγαίο «αποτελεί κοινή θάλασσα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος». Και περιέγραφαν τη στάση του ΝΑΤΟ ως «ικανοποιητική για την Αγκυρα».





hellasforce

Αναμένοντας την Ούρσουλα 2450 πρόσφυγες “πέρασαν” το Αιγαίο “κάτω από τη μύτη” του ΝΑΤΟ



ursula.jpg
Όσο το ΝΑΤΟ ζει την …αγωνία για το πως θα έρθει στο Αιγαίο η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 2.450 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν κάτω από …τη μύτη των πολεμικών του πλοίων το τελευταίο 24ωρο!
Για να μην αδικήσουμε τα πληρώματα των πλοίων -και κυρίως της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ- επί της ουσία θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι προς το παρόν επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει! Το πιο δραστήριο τμήμα της Συμμαχίας είναι χωρίς αμφιβολία αυτό που έχει να κάνει με την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις . Πολλές φωτογραφίες των πλοίων μας έχουν έρθει,αλλά από δράση …τίποτα.
Η μοναδική “επιχείρηση” είναι αυτή της επιβίβασης της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στο πλοίο Bonn,συνοδεία πλήθους τηλεοπτικών συνεργείων. Η “επιχείρηση” όμως βρίσκει εμπόδια από την Τουρκία ,η οποία δεν δίνει τις σχετικές άδειες! Κι αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που συζητά σήμερα στην Τουρκία ο Γερμανός διοικητής. Η μετάβαση του οποίου ήταν επίσης …προβληματική και απειλήθηκε ελληνοτουρκικό “επεισόδιο” όπως έγραψε το Militaire.gr.
Δυστυχώς το ΝΑΤΟ δείχνει μια ακατανόητη νωθρότητα σ΄ ένα ζήτημα που απαιτεί αστραπιαίες δράσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι πριν από τις 30 Μαρτίου είναι δύσκολο να υπάρξει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο από τις νατοϊκές δυνάμεις. Και ακόμη κι αν ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση είναι επίσης αμφίβολο τι θα πετύχει.
Στο μεταξύ κάθε βράδυ εκατοντάδες ή και χιλιάδες απελπισμένοι εξακολουθούν να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να αποβιβαστούν σε κάποιο ελληνικό νησί.






militair.gr

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κατηγορεί Ελλάδα για αστυνομική βία!

timthumb

Το Συμβούλιο της Ευρώπης επικρίνει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο την Ελλάδα σε μια έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων (CPT) η οποία δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, υπογραμμίζοντας τα πολυάριθμα κρούσματα αστυνομικής βίας σε βάρος προφυλακισμένων προσώπων και τις πολύ κακές συνθήκες στις φυλακές.
Αντιπροσωπεία της CPT επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 για να αποτιμήσει εάν οι συστάσεις που είχε κάνει σε προηγούμενες εκθέσεις της, το 2011 και το 2013, εφαρμόστηκαν, διαπίστωσε όμως ότι αντιθέτως, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.
«Η κατάσταση στις φυλακές έχει γίνει κρίσιμη και είναι απαραίτητη η λήψη επειγόντων μέτρων» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού σ’ αυτές και η χρόνια έλλειψη προσωπικού στην πλειονότητα των σωφρονιστικών καταστημάτων, υπογράμμισαν οι ειδικοί της CPT.
«Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σ.σ. το οποίο απαγορεύει την απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση), αλλά παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή», επισημαίνεται στην έκθεση, η οποία υπογραμμίζει κυρίως την έλλειψη ιατρικής φροντίδας για τους κρατούμενους.
Η CPT επίσης επικρίνει με έντονο τρόπο την ελληνική αστυνομία. Καλεί τις αρχές να αναγνωρίσουν πλήρως το «διαδεδομένο και βαθιά ριζωμένο πρόβλημα των κακομεταχειρίσεων που διαπράττονται από την αστυνομία» και εισηγείται να δημιουργηθεί ένα σύστημα καταγραφής των ανακρίσεων της αστυνομίας σε ηχητικά αρχεία ή αρχεία βίντεο.
Η μεταχείριση των αλλοδαπών που βρίσκονται παράτυπα στην Ελλάδα επισημαίνεται επίσης ως σοβαρό πρόβλημα από την Επιτροπή. Στην έκθεσή της, καταγγέλλεται ότι αντιμετωπίζονται «από πολλές απόψεις ως ύποπτοι για τη διάπραξη εγκλημάτων», ενώ επαναλαμβάνεται ότι οι παράτυποι μετανάστες θα έπρεπε να κρατούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις.





militair .gr