Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Σωθήκαμε! Ο Σαμαράς επιστρέφει Αθήνα λόγω εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις


Σωθήκαμε! Ο Σαμαράς επιστρέφει Αθήνα λόγω εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις
Για την Αθήνα αναχώρησε, εσπευσμένα, από την Καστοριά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, ακυρώνοντας το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.
«Ελπίζω να υπάρχουν θετικά νέα και τα πράγματα να πάνε καλά», είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στην Καστοριά και συνέχισε: «Πιστεύω ότι και την τελευταία στιγμή λύση μπορεί και πρέπει να υπάρξει. Από την άλλη πλευρά, για λόγους καθήκοντος, που ο καθένας από εσάς αντιλαμβάνεται, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο αυτές τις στιγμές να βρίσκομαι στην Αθήνα. Γι’ αυτόν το λόγο θα μου επιτρέψετε - πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό που κάνω - χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, να πάω».

Ο Τσίπρας στόχος των δανειστών



Αυτό που ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι ακριβώς ζητούσαν και από τους προηγούμενους: δημοσιονομική προσαρμογή και πολιτική υποταγή. Ειδικότερα, στην προκειμένη περίπτωση, απαιτούν προσαρμογή 1,7 % του ΑΕΠ μέσα σ ένα εξάμηνο! Και μάλιστα διατάσσουν  αυτό το ποσό να προέλθει από το ψαλίδισμα των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ!!!
Ο Wolfgang Munchau  σε άρθρο του στους F.T. υπολόγισε ότι   το  σωρευτικό  πλήγμα που θα επιφέρουν στην ελληνική οικονομία αυτά που ζητούν με τις προτάσεις τους οι δανειστές  θα φτάσει στο 12,6% του ΑΕΠ στην τετραετία και ο  δείκτης του ελληνικού  χρέους προς ΑΕΠ θα πλησιάσει το 200%. Είναι προφανές ότι η αποδοχή  αυτής της «προσφοράς» των δανειστών ισοδυναμεί με χαριστική βολή στην οικονομία και με πολιτική αυτοκτονία του Αλέξη Τσίπρα.
Οι δανειστές, προφανώς, δεν είναι ούτε αφελείς ούτε αστοιχείωτοι με τους λογαριασμούς τους.  Γνωρίζουν καλύτερα απ τον καθένα ότι το πρόγραμμα που προτείνουν δεν βγαίνει ούτε μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια διέξοδο ανάπτυξης. Δεν είναι όμως αυτός ο στόχος τους. Στόχοςτους είναι ο αιώνιος έλεγχος στο πολιτικό επίπεδο μέσα από τον οποίο θα διασφαλίζουν αιωνίως τα οικονομικά και τα ευρύτερα συμφέροντά τους.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο εκβιάζουν τον Τσίπρα και την  κυβέρνησή του  να υπογράψουν μια ανεφάρμοστη συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο, οι δανειστές εξασφαλίζουν:
  • Την τοποθέτηση του αριστερού Τσίπρα στο ίδιο ράφι απαξίωσης που έχουν ήδη τοποθετηθεί τα προηγούμενα πολιτικά υποχείρια που κυβέρνησαν τη χώρα την τελευταία πενταετία
  • Την διαιώνιση του ασφυκτικού ελέγχου των ελληνικών πραγμάτων μέσα από την μόνιμη εποπτεία ενός ανεφάρμοστου προγράμματος
  • Χρόνο για την προετοιμασία του νέου πολιτικού σκηνικού το οποίο θα προέλθει ως ανάγκη για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην οποία θα έχει συμβάλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να εφαρμόσει ένα δυσβάσταχτο και ανεφάρμοστο πρόγραμμα.
Υ.Γ.1 Μόνο αφελείς ή καιροσκόποι μπορούν να  συντηρούν την ψευδαίσθηση πως η χώρα έχει να περιμένει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους μαφιόζους  του ευρω-συστήματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ περισσεύουν οι αφελείς και καραδοκούν οι  καιροσκόποι της «επόμενης μέρας»…

phgh: alexiptoto.com

Στο επίκεντρο η στρατιωτικοποίηση του ελέγχου των ευρωπαϊκών συνόρων



Share Button
Η στρατιωτικοποίηση του ελέγχου των ευρωπαϊκών συνόρων και άγνωστες πτυχές της σχέσης των ευρωπαϊκών θεσμών με τη βιομηχανία των συστημάτων ασφαλείας «φωτίζονται» μέσα από το βιβλίο-ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Αποστόλη Φωτιάδη με τίτλο «Έμποροι των συνόρων- Η νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική επιτήρησης».
«Κάνοντας ρεπορτάζ για τη μετανάστευση και τα δικαιώματα άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα κομμάτι που αφορά θέματα ασφάλειας, στρατιωτικοποίησης και θέματα πολιτικής που παράγεται από τη συνάντηση οργανωμένων συμφερόντων και πολιτικών δυναμικών.
Το κομμάτι αυτό διαπίστωσα ότι δεν έχει αναδειχθεί πάρα πολύ. Στόχος του βιβλίου λοιπόν ήταν να ανοίξει η κουβέντα γι» αυτό το θέμα» εξηγεί ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στο βιβλίο αναδεικνύεται η ροπή της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής προς τη στρατιωτικοποίηση.

«Αυτό που ονομάζεται δόγμα της ασφάλειας αναδύεται περίπου πριν από μια δεκαετία και γίνεται αντιληπτό από όσους αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα, ότι μπορεί να διεκδικηθεί ως αγορά το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας.

Πηγή: www.real.gr

Δ. Αβραμόπουλος: Στις πατρίδες τους οι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο



Share Button
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις χώρες-μέλη της ΕΕ να στείλουν πίσω στις πατρίδες τους όσους μετανάστες δεν δικαιούνται άσυλο, σκληραίνοντας τη στάση της σε μια προσπάθεια να πείσει τις απρόθυμες χώρες να φιλοξενήσουν νέους πρόσφυγες από τη Συρία και την Ερυθραία.
Πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της ΕΕ που πρόκειται να διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο, ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλους με επιστολή του προς τους υπουργούς ζητά να επιταχυνθεί η αποκαλούμενη "πολιτική επιστροφής" των μεταναστών.
Το 2014 μόνο το 39% των μεταναστών στους οποίους δεν χορηγήθηκε άσυλο σε χώρα της ΕΕ επέστρεψαν στις πατρίδες τους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς που επικαλείται την επιστολή αυτή, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει ότι το να σταλούν πίσω στις χώρες τους όσοι αναζητούσαν απλώς μια καλύτερη ζωή και δεν δικαιούνται άσυλο, θα αποτρέψει άλλους να επιχειρήσουν τον διάπλου της Μεσογείου. Η πιο αποτελεσματική πολιτική για την επιστροφή αυτών των ανθρώπων στις πατρίδες τους θα βοηθούσε επίσης να προστατευθούν εκείνοι που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.
Μετά τον θάνατο χιλιάδων μεταναστών στη Μεσόγειο φέτος οι χώρες της ΕΕ έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν δράση, όμως καθώς το αντιμεταναστευτικό αίσθημα εντείνεται και οι περικοπές στους προϋπολογισμούς συνεχίζονται, εμφανίζονται διχασμένες στο ποια θα πρέπει να είναι η λύση που θα δώσουν στο πρόβλημα. Η Κομισιόν θέλει από τις χώρες να συμφωνήσουν για τη μετεγκατάσταση 40.000 ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο (24.000 από την Ιταλία και 16.000 από την Ελλάδα) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και να δεχτούν να φιλοξενήσουν περισσότερους μετανάστες.
Στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί θα συζητήσουν την τελευταία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ζητήσει επίσης να τροποποιηθεί η εντολή που έχει η Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα, προκειμένου να της επιτραπεί να διεξάγει επιχειρήσεις απέλασης μεταναστών με δική της πρωτοβουλία. Μέχρι σήμερα, η Frontex μπορεί μόνο να συντονίζει τις επιχειρήσεις στις οποίες μετέχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κουτσούμπας: Ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε. η μόνη διέξοδος


Κουτσούμπας: Ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε. η μόνη διέξοδος

Πραγματική διέξοδος για το λαό δεν είναι οι διαπραγματεύσεις για τους όρους σφαγής του, αλλά η ρήξη, τονίζει ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε δήλωσή του.
«Σήμερα διαλύονται οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός των τειχών της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Σήμερα γίνεται πιο φανερή η προεκλογική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό, όταν υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του λαού μέσα στη λυκοσυμμαχία», σχολιάζει ο κ. Κουτσούμπας με αφορμή το χθεσινό «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.
Όπως υποστηρίζει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, «το γεγονός ότι στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές βρίσκονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, πέραν όσων ήδη περιέχονται στην κυβερνητική πρόταση των 47 σελίδων, αποδεικνύει ότι πραγματική διέξοδος για το λαό δεν είναι οι διαπραγματεύσεις για τους όρους σφαγής του, αλλά η ρήξη, που μπορεί να έχει μόνο ένα περιεχόμενο: αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό πραγματικά στην εξουσία».

phgh: imerisia.gr

Αριστερή Πλατφόρμα: Οι δανειστές είναι υποκριτές αλλά τρέμουν μπροστά στις εξελίξεις

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ


Αριστερή Πλατφόρμα: Οι δανειστές είναι υποκριτές αλλά τρέμουν μπροστά στις εξελίξεις

Για υποκρισία και προκλητικότητα του ευρωατλαντικού κατεστημένου, κατηγορεί η ιστοσελίδα iskra, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, τους δανειστές μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Παράλληλα, τονίζει σε άρθρο της ότι οι Θεσμοί φοβούνται το ενδεχόμενο ρήξης γιατί το κόστος θα είναι τεράστιο.
Αναλυτικά το άρθρο που αναρτήθηκε μετά το ναυάγιο στις Βρυξέλλες αναφέρει:
Με την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας από το τραπέζι των συνομιλιών με τους «θεσμούς» έληξε η σημερινή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, καθώς οι θεσμοί κράτησαν μέχρι τέλους ανυποχώρητη στάση, αξιώνοντας μέτρα «φωτιά» εξόντωσης του ελληνικού λαού και κηδεμονίας της χώρας.
Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Κομισιόν από την οποία όχι μόνο γίνεται φανερό το τελεσίγραφο που είχαν θέσει οι δανειστές για να σημειωθεί μια επώδυνη συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και το μέγεθος των απαιτήσεών τους, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αξιώνουν σκληρά δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2 δις. ευρώ σε ετήσια βάση!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν: "O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.
O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα".
Οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώθηκαν σήμερα πραγματοποιήθηκαν εν μέσω νέων ασφυκτικών πιέσεων και τελεσιγράφων από πλευράς των δανειστών, με πιο χαρακτηριστική τη στάση του ΔΝΤ που απαίτησε νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων συνολικού ύψους 3,6 δις. ευρώ!
Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές αναφέροντας ότι το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ! Μέτρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα. Κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη –το πείραμα αρκετά κράτησε.  
Η πορεία των διαπραγματεύσεων συνοδεύτηκε και από νέες προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, αλλά και από κινδυνολογικά δημοσιεύματα που επιχειρούσαν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με τις υποτιθέμενες καταστροφές που θα επέλθουν από τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους ή και ένα Grexit.
Πρωταθλητής σε προκλητικότητα αναδείχτηκε σήμερα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που δήλωσε στην εφημερίδα Bild πως «Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί». Ο ίδιος γυρίζοντας το χρόνο στις πιο μαύρες ψυχροπολεμικές περιόδους της νεότερης γερμανικής ιστορίας δεν δίστασε να προσθέσει: «Δεν θα αφήσουμε τους Γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης»!!
Παρά την υποκριτική «ψυχραιμία» που επιδεικνύουν οι εκπρόσωποι του ευρωατλαντικού κατεστημένου, και τις απειλές που εκτοξεύουν προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, στην πραγματικότητα τρέμουν μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις.
Ξέρουν πολύ καλά ότι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για συμφωνία θα τους στοιχίσει πανάκριβα και οικονομικά και κυρίως γεωπολιτικά, όπως ήδη προεξοφλούσαν από χτες και πολλά γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η Ελλάδα διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες παρά τις προσωρινές σοβαρές δυσκολίες, μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό και να οδηγήσουν τη χώρα σε ανορθωτική πορεία ανάπτυξης.

phgh: .imerisia.gr

Πίσω από Bilderberg, Τριμερή και CFR – Οι Παγκοσμιοποιητές έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα


Πίσω από Bilderberg, Τριμερή και CFR - Οι Παγκοσμιοποιητές έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα
Υπάρχει Μια τρύπα στον προσχεδιασμένο οικονομικό πίνακα…
Του Jon Rappoport
Μείνε μαζί μου σε αυτό το σημείο. Θα δούμε ποιες είναι οι εξουσίες που πρέπει πραγματικά να ανησυχούν. Μπορείτε να κυλήσετε μέχρι τη Bilderberg, την Τριμερή Επιτροπή, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τη NAFTA, και τις διάφορες τρέχουσες συνθήκες εμπορίου που πλησιάζουν στην ολοκλήρωση … μπορείτε να εισάγετε όλες αυτές τις παγκοσμιοποίημένες δυνάμεις των Ροκφέλερ σε μια μεγάλη εταιρική ημερήσια διάταξη, και …
Εδώ βρίσκεται ένα πρόβλημα. Ένα πρόβλημα για την Παγκοσμιοποίηση. Αυτό είναι, πίσω από τα παρασκήνια, αυτό που οι τιτάνες του ελέγχου ψιθυρίζουν σχετικά. Ξεκινά εδώ: καταλαβαίνουν ότι οι μεγάλες εταιρείες είναι τα όργανα της παγκόσμιας κυριαρχίας. Κινούνται σε χώρες με φθηνό εργατικό δυναμικό, γη, και άφθονους πόρους είναι άφθονα, και τις καταλαμβάνουν. Αυτό είναι η δική τους δουλειά. Αυτό είναι το σχέδιο.
Οι μυστικές υπηρεσίες και δυνάμεις μπορεί να προηγούνται, αλλά οι εταιρείες αποτελούν τις πιο ικανές οργανώσεις στον πλανήτη, όταν πρόκειται για την άσκηση διαρκούς ελέγχου.
Οι κορυφαίες τριακόσιες ή τετρακόσιες εταιρείες είναι υπεύθυνες για το 25% τουλάχιστον του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου. Ωστόσο … εδώ είναι το τρίψιμο. Όπως οι πολιτικές της Παγκοσμιοποίησης διευκολύνουν τις εταιρείες να κλείσουν εγχώρια εργοστάσια σε βιομηχανικές χώρες και να ανοίξουν αυτά τα ίδια εργοστάσια σε περιοχές όπου οι μισθοί σκλάβων αποτελούν ημερησία διαταγή. Όπως οι δασμοί στα εισαγόμενα αγαθά ακυρώθηκαν, σκοτώνουν τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις μέγα-εταιρείες… Με τις κορυφαίες οικονομίες να μειώνονται …
Η βάση των καταναλωτών για αυτές τις μέγα-εταιρείες συρρικνώνεται. Για να το θέσουμε απλά, οι επιχειρήσεις πωλούν τα προϊόντα. Χρειάζονται αγοραστές. Σε όλον τον κόσμο. Οι κορυφαίες εταιρείες κατασκευής τρέχουν τις γραμμές συναρμολόγησης τους σε περίπου μισή χωρητικότητα. Θα μπορούσαν να παράγουν πολύ, πολύ περισσότερο από ό, τι πωλούν. Αλλά μόνο το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού έχει τα μέσα να αγοράσει αυτά τα προϊόντα.
Υπάρχουν μερικές διορθώσεις για το πρόβλημα: Μέσω του κερδοσκοπικού πολέμους. Πώληση της εταιρικών προϊόντων προς τις κυβερνήσεις? Οι κυβερνήσεις ουσιαστικά πληρώνουν ώστε οι πολίτες να μπορούν να αγοράσουν ορισμένα προϊόντα. Όμως, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το πρόβλημα δεν λύνεται. Οι μέγα-εταιρείες εξακολουθούν να χάνουν καταναλωτές. Μπορούν να δημιουργήσουν μόνο τόσους πολλούς τεχνητούς αγοραστές. Από εκεί και πέρα, το σύστημα της αγοράς εκτίθεται ανεπανόρθωτα προς τα κάτω.
Οι Mega-επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να παράγουν και να πωλούν όλο και περισσότερο. Η βάση των καταναλωτών συρρικνώνεται. Η παγκοσμιοποίηση, το ίδιο το σύστημα που είναι αποφασισμένο να ανυψώσει τη δύναμη των μεγάλων εταιρειών, μειώνει τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να καταναλώσουν ό, τι παράγουν οι επιχειρήσεις.
Το φίδι τρώει την ουρά του για αρκετό καιρό τώρα.
Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Mega-εταιριών και οι σύμβουλοι τους δεν είναι εντελώς ηλίθιοι. Ορισμένοι από αυτούς βλέπουν μπροστά τους τον τοίχο που έχει δημιουργηθεί. Οι διορθώσεις από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ δεν πρόκειται να κάνουν αυτό το πρόβλημα πάει μακριά.
Και δεν πρόκειται για κάποιο δραστικό πρόγραμμα μείωσης του πληθυσμού. Αυτό θα ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση. Γιατί θα σήμαινε Λιγότερους καταναλωτές.

phgh: http://hellasforce.com

Αυστηρή προειδοποίηση από τη Μόσχα: Αν οι ΗΠΑ αποθηκεύσουν βαρύ οπλισμό στην ανατολική Ευρώπη, θα αντιδράσουμε


russia
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας προειδοποίησε σήμερα ότι η Μόσχα θα ενισχύσει τις δυνάμεις της στα δυτικά σύνορά της, εάν οι ΗΠΑ αποθηκεύσουν βαρύ οπλισμό στις χώρες της Βαλτικής και την ανατολική Ευρώπη.
Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει το σαββατοκύριακο ότι η Ουάσινγκτον έχει προγραμματίσει να αποθηκεύσει βαρύ οπλισμό στις χώρες της Βαλτικής και την ανατολική Ευρώπη προκειμένου να καθησυχάσει τους φόβους των συμμάχων της εξαιτίας του ρόλου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος στρατηγός Γιούρι Γιακούμποφ δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «το πιο επιθετικό βήμα από το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ» μετά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
«Η Ρωσία θα έχει μόνο την επιλογή της ενίσχυσης των στρατευμάτων και των δυνάμεών της στη δυτική πλευρά της», δήλωσε ο στρατηγός Γιακούμποφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Ρώσος στρατηγός διευκρίνισε ότι η χώρα του πρώτα θα προσθέσει νέες μονάδες αρμάτων μάχης, πυροβολικού καθώς και αεροπορικές στα δυτικά της σύνορα. Θα επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη νέων πυραύλων Ισκαντέρ στον θύλακα του Καλίνινγκραντ και θα συγκεντρώσει δυνάμεις της στη Λευκορωσία.
Η Πολωνία και η Λιθουανία επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την τοποθέτηση βαρέος οπλισμού σε αποθήκες στην περιοχή.
Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Τόμας Σιεμόνιακ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του περιμένει οι ΗΠΑ να αποφασίσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες αν θα αποθηκεύσουν βαρύ οπλισμό σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. «Η απόφαση ανήκει στις ΗΠΑ. Απ’ όσο γνωρίζω, δεν πρόκειται για μια απόφαση με μακρινό ορίζοντα, που σημαίνει ότι η απόφαση θα ληφθεί εντός των λίγων προσεχών εβδομάδων».
«Δεν υπάρχουν δηλώσεις από τις ΗΠΑ σε σχέση με αυτό, συνεπώς επί του παρόντος δεν έχω σχόλια», δήλωσε στους δημοσιογράφους. ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Πρόσθεσε επίσης ότι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν ήρθαν σε επαφή με τους Αμερικανούς ομολόγους τους το σαββατοκύριακο για να μάθουν περισσότερα για τα σχέδια αυτά.
Η Ρωσία διαμαρτύρεται εδώ και καιρό κατά αυτού που χαρακτηρίζει απόπειρες της Δύσης να εισβάλει στο έδαφός της αλλά και να συμπεριλάβει πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

phgh: http://hellasforce.com

ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΗΧΟΥΝ… ΕΝΑ GREXIT ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


greece_russia
Η χρεοκοπία της Ελλάδας και η έξοδός της από τη ζώνη του ευρώ είναι αναπόφευκτη, πιστεύουν πολλοί Ρώσοι ειδικοί.
Αυτό το σενάριο θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις, αλλά δύσκολα θα είναι μια καταστροφή, είτε για την Ελλάδα ή την ευρωζώνη, αλλά ίσως αναζωογονήσει τις οικονομίες των χωρών αυτών.
Η Αθήνα βρίσκεται σε δύσκολες συνομιλίες με τους πιστωτές για τη διευθέτηση της κατάστασης του χρέους της και του ξεπαγώματος του προγράμματος διάσωσής της. Η Ελλάδα έλαβε € 240 δισεκατομμύρια από τους διεθνείς δανειστές στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων βοήθειας μετά το 2010 και το χρέος της έχει υπερβεί τα € 320 δισεκατομμύρια. Φέτος, έγινε επιτέλους σαφές ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Οι διεθνείς δανειστές θέλουν η Ελλάδα να εφαρμόσει προγράμματα λιτότητας αξίας περίπου € 2 δισεκατομμυρίων ετησίως ή περίπου 0,5-1% του ΑΕΠ. Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές που περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι οποίες διεξήχθησαν στις 13 με 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, σε τεχνικό επίπεδο, δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα.
«Εάν η Ελλάδα βγει πραγματικά από τη ζώνη του ευρώ, αυτό δεν θα προκαλέσει ούτε τη διάλυση του ευρωπαϊκού νομίσματος, ούτε την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, το ευρώ σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να ενισχυθεί», ανέφερε στη δικτυακή πύλη Free Press ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου ουκρανικών και λευκορωσικών Σπουδών της Μόσχας Bogdan Bezpalko.
«Η κόκκινη γραμμή είναι κάπου κοντά και ενδεχομένως, αυτό είναι ένα θέμα μηνών, αλλά θα ήταν καλύτερα εδώ και καιρό να κηρυχθεί η χρεοκοπια», είπε στο TASS ο Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών της ρωσικής προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (RANEPA) Σεργκέι Khestanov.
«Από οικονομική άποψη, η Ελλάδα δεν θα ήταν σε θέση να υπάρξει χωρίς ξένη βοήθεια ήδη πέντε χρόνια. Εν τω μεταξύ, έχει σαμποτάρει τις μεταρρυθμίσεις που συνιστώνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Και οι πιστωτές δεν θέλουν πλέον να ρίχνουν χρήματα, χωρίς την ελπίδα να εξοφληθεί το χρέος. Θα ήταν αφέλεια να πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί επ ‘άπειρον», είπε ο ειδικός.
Αλλά η κατάσταση με το χρόνο της πιθανής εξόδου της Ελλάδας είναι απρόβλεπτη, διότι η ΕΕ έχει από καιρό κάνει υπομονή και τώρα κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για την πιθανή χρεοκοπία στην Ελλάδα.
Μια στάση πληρωμών ενδεχομένως να είναι το μικρότερο κακό για την Ελλάδα από ότι η τρέχουσα κατάσταση, είπε ο Khestanov. Η εισαγωγή της ελληνικής δραχμής και η επακόλουθη υποτίμησή της θα μειώσει την τιμή των αγαθών στην Ελλάδα και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά, είπε ο εμπειρογνώμονας.
«Αυτό το σενάριο δεν θα ήταν καταστροφικό για τις χώρες της ευρωζώνης επίσης, επειδή η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% της οικονομίας της ΕΕ. Ακόμη και αν η Ελλάδα αρνηθεί πλήρως να εξοφλήσει τα χρέη, οι απώλειες της Γερμανίας θα ανέλθουν σε 2,37% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των οικονομολόγων. Αυτό είναι ένα δυσάρεστο πράγμα, αλλά όχι μοιραίο. Εκτός αυτού, εάν το ευρώ υποτιμηθεί σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα δώσει μεγάλη υποστήριξη στις εξαγωγικές χώρες που περιλαμβάνουν τη Γερμανία», πρόσθεσε.
Επίσης, η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα διδακτικό μάθημα για άλλες χώρες. Στον τελικό λογαριασμό, θα ήταν καλύτερο για όλες τις πλευρές, εάν η χρεοκοπία κηρύσσονταν το συντομότερο δυνατό, είπε ο ειδικός.
Η επιλογή της αθέτησης της Ελλάδας και της εξόδου της από τη ζώνη του ευρώ είναι αρκετά πραγματική, καθώς τα χρέη της είναι πολύ βαριά για να εξυπηρετηθούν, είπε ο καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Ιγκόρ Νικολάγιεφ στο TASS.
«Οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες θα είναι αρνητικές τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη. Αλλά στρατηγικά, αυτό δεν είναι καταστροφικό και αντίθετα, μπορεί να είναι χρήσιμο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Οι ευρωπαϊκές οικονομίες τώρα αναπτύσσονται, ιδιαίτερα οι οικονομίες από τις πρωτοπόρες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία».
«Για την Ελλάδα, είναι, φυσικά, γεμάτο με σοβαρές αναταραχές και αύξηση του πληθωρισμού, αλλά στρατηγικά θα την ωφελήσει», είπε.
Άλλωστε, «θα δημιουργηθεί ένα προηγούμενο, το οποίο θα βελτιώσει την οικονομική και δημοσιονομική πειθαρχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων», κατέληξε.

phgh: http://hellasforce.com/

ΧΡΥΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ…



Σύμφωνα με το έμπειρο και έγκυρο οικονομικό porta zerohedge…
Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν διαθέτει μετρητά για να πληρώσει τη δόση της προς το ΔΝΤ, το Ταμείο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 2006 για να βάλει στο χέρι τα αποθεματικά του χρυσού της χώρας… Οι 112,5 τόνοι χρυσού, οι οποίοι στη σημερινή τιμή έχουν αξία μόλις λίγο πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια, θεωρούνται αρκετοί για να κρατήσουν την Ελλάδα ζωντανή για λίγο ακόμα…
Η Πολιτική του ΔΝΤ σχετικά με τον δανεισμό σε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ιδιώτες πιστωτές
IMF Says It Will Continue Lending To Ukraine Even After A Default, And Why This Is Bad News For Greek Gold
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥ

phgh:http://hellasforce.com

Οι Τούρκοι «σκέπασαν» τις ελληνικές τηλεοπτικές συχνότητες σε νησιά και Εβρο

Ολόκληρα ελληνικά νησιά μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ άκουγαν μόνο τουρκική τηλεόραση, όπως και ολόκληρες περιοχές του Εβρου, καθώς οι Τούρκοι με ισχυρούς αναμεταδότες
 «σκέπασαν» τις ελληνικές συχνότητες, ανέφερε την Δευτέρα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή.
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στο ξεκίνημα μίας νέας συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την κρατική ραδιοτηλεόραση «σε πολλά επίπεδα».
Ο κ.Καμμένος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε σχετικά ότι «συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μία προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την δημόσια τηλεόραση προκειμένου να ξεκινήσει μία εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων, μία εκπομπή όμως αρκετά διαφορετική απ' ότι στο παρελθόν, μια εκπομπή η οποία θα προβάλλει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προβάλλει τα προβλήματα, αλλά και το έργο των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των στρατευσίμων, την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα το έργο το οποίο γίνεται ιδίως στις απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές».
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΡΤ και για την δυνατότητα που μας δίνει να προβάλουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις και το κοινωνικό έργο, είτε αυτό αναφέρεται στην μετεωρολογία, είτε αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αναφέρεται στην εκπαίδευση των στρατευσίμων και στις δυνατότητες που θα έχουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους θητεία για το μελλοντικό τους επαγγελματικό μέλλον», προσέθεσε ο κ.Καμμένος.
Από την πλευρά του ο κ.Τσακνής σημείωσε ότι από τη συνάντηση «μπορεί να βγει αυτή η είδηση ότι όντως σκοπεύουμε να δούμε μία συνεργασία σε πολλά επίπεδα. Ήδη μέσα στις συζητήσεις μας μιλήσαμε και για λεπτομέρειες και αυτό θα το δείτε σύντομα στις οθόνες».
«Τον ενημέρωσα επίσης για την πορεία της επανένταξης των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, για την λειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών και οσονούπω για την λειτουργία-μετά την αποκατάσταση των όποιων τεχνικών προβλημάτων-της ΕΡΤ3. Τον ενημέρωσα, επίσης, για την ανάγκη να υποβάλει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τις προτάσεις του για την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης. Η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και σύντομα στους δέκτες σας θα έχετε το αποτέλεσμα αυτής της προγραμματικής συμφωνίας που μπορούμε να κάνουμε», όπως ανέφερε.
Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των δημοσιογράφων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε στο θέμα της αλληλεπικάλυψης συχνοτήτων στις παραμεθόριες περιοχές. «Δεν έγινε μόνο ζημιά στον πλουραλισμό και στην ενημέρωση αυτά τα χρόνια. Έγινε και εθνική ζημιά. Υπάρχουν νησιά ολόκληρα, τα οποία, όλο αυτό το διάστημα που δεν λειτουργούσε η ΕΡΤ και η ΕΡΑ, άκουγαν μόνο τουρκική τηλεόραση», όπως αποκάλυψε, ενώ ο κ.Τσακνής διευκρίνισε: «Έμπαιναν στις συχνότητές μας.
«Υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στον Έβρο όπου τοποθετήθηκαν σταθμοί αναμετάδοσης και «τυφλώθηκαν» οι Έλληνες πολίτες από ενημέρωση στα ελληνικά», συνέχισε ο κ.Καμμένος.
«Η προπαγάνδα η οποία έγινε αυτό τον καιρό, οφείλεται στο ότι κάποιοι, αποφάσισαν για κομματικά συμφέροντα, να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία. Αυτό αποκαθίσταται άμεσα και θεωρώ ότι είναι πρωταρχική υποχρέωσή μας να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης του συνόλου των Ελλήνων πολιτών σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως επίσης και των Ελλήνων ναυτικών, από την περιοχή της Νοτίου Κρήτης μέχρι του Σουέζ όπου δεν ακουγόταν ελληνική φωνή, λόγω του ότι έκλεισε ο σταθμός της Κρήτης. Αυτά είναι δύο μικρά σχόλια που δείχνουν και την εθνική σημασία της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ», κατέληξε ο υπουργός Αμυνας.
 
phgh:http://ellinonea.blogspot.gr 

Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!


roumeliwtis-650x250

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΥΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Για πρώτη φορά ο τ. εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε κρυφά ραντεβού Γάλλων και Γερμανών με το ΔΝΤ σε ξενοδοχεία, την ίδια στιγμή που ο Παπανδρέου έκανε τα κρυφά ραντεβού με τον Στρως Καν! Ο λόγος ήταν η καταστρατήγηση του καταστατικού του ΔΝΤ που απαιτούσε άμεση αναδιάρθρωση χρέους προκειμένου να εμπλακεί. Το

«πρόβλημα» όμως ήταν ότι 100 δις Ελληνικού χρέους ευρίσκοντο στα χέρια Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών! Άρα, ο απαράβατος όρος για συμμετοχή των ΙΔΙΩΤΩΝ ομολογιούχων στην αναδιάρθρωση, επαναλαμβάνουμε, ΙΔΙΩΤΩΝ, θα κατέστρεφε τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες.

Από αυτά τα μυστικά ραντεβού προέκυψε το έγκλημα του μνημονίου, στο οποίο αντέδρασε ως φαίνεται ο Στρως Καν και σήμερα εξηγείται η φράση του στον Παπανδρέου: «Εάν υλοποιήσεις αυτό το πρόγραμμα, θα καταστρέψεις το Έθνος σου»

Η συνέχεια είναι γνωστή: Ο Στρως Καν καρατομήθηκε, την θέση του ανέλαβε η διεφθαρμένη Λαγκάρντ που ελέω λίστας κρατούσε στο χέρι τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και πολλούς ελληνόφωνους βαρώνους.

Όταν οι ξένες τράπεζες ξεφόρτωσαν, τότε έγινε το εγκληματικό PSI το οποίο βεβαίως αφορούσε κυρίως ΜΗ ΙΔΙΩΤΕΣ επενδυτές. Τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ΝΠΔΔ, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα επιμελητήρια. Που αγόρασαν με το ζόρι τα ομόλογα κατόπιν εντολών Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Ο Π. Ρουμελιώτης με αυτή του την αποκάλυψη, στέλνει Παπανδρέου και Βενιζέλο στην φυλακή.

 

phgh: http://hellasforce.com


Προκαλεί η Die Welt: "Οι Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες άρα δεν ανήκουν στην Ε.Ε"

diewelt


Με ένα προσβλητικό δημοσίευμα η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Die Welt εξαπολύει επίθεση προς την Ελλάδα λέγοντας μάλιστα πως η χώρα μας "κατέστρεψε κι άλλοτε στο παρελθόν την ευρωπαϊκή τάξη".
Μάλιστα το προκλητικό άρθρο απηχεί τις απόψεις του Jakob Philipp Fallmerayer ο οποίος είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι οι "Έλληνες δεν είναι πραγματικοί Έλληνες" και επομένως δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο του δικαιώματος συμμετοχής στην ΕΕ βάσει DNA, η συντηρητική Welt και το κόμμα CDU (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας) του οποίου τις ιδέες εκπροσωπεί, υπονοούν σαφώς ότι εκτός από τους "ψεύτικους" Έλληνες, ούτε οι Τούρκοι, οι Σλάβοι και οι Αλβανοί έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη της καθαρόαιμης ευρωπαϊκής οικογένειας.
Κάνοντας ειδική αναφορά στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου του 1827, κατά την οποία οι Μεγάλες Δυνάμεις συνέτριψαν την οθωμανική αρμάδα συμβάλλοντας σε μία καθοριστική νίκη της Ελλάδας ενάντια στον Σουλτάνο, ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι τα κίνητρα αυτής της παροχής βοήθειας ήταν αγνά και ρομαντικά, όχι γεωστρατηγικά όπως τα χαρακτηρίζει σήμερα ορθά η πολιτική επιστήμη.
"Οι τρεις δυνάμεις έπραξαν ενάντια στα πιστεύω τους (ότι οι λαοί δεν πρέπει να ξεσηκώνονται ενάντια στο νόμιμο ηγεμόνα τους), επηρεασμένες από καθαρό ρομαντισμό επειδή οι Ευρωπαίοι με την κλασική μόρφωση δεν ήθελαν οι απόγονοι του Ομήρου, του Σωκράτη και του Περικλή να συνεχίσουν να ζουν υπό τον Τουρκικό ζυγό", επισημαίνει το δημοσίευμα.
Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος της Welt εξηγεί στους συντηρητικούς Γερμανούς αναγνώστες του ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις βοήθησαν την Ελλάδα "για τους λάθος λόγους". Κι αυτό επειδή "οι Έλληνες δεν ήταν αληθινοί Έλληνες" όσον αφορά στην καθαρότητα της φυλής τους.
Διαβάστε παρακάτω το ρατσιστικό παραλήρημα του συγγραφέα: "Η ιδέα ότι οι Έλληνες της σύγχρονης εποχής ήταν απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη και όχι μια φυλή με σλαβικά, βυζαντινά και αλβανικά γονίδια, που δημιουργήθηκε υπό την τουρκική κυριαρχία, ήταν διαδεδομένη μεταξύ των μορφωμένων Ευρωπαίων. Όμως, ούτε οι αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπόρεσαν να ξεπεράσουν αυτήν την παρανόηση. Βάσει αυτής της λογικής έφεραν την Ελλάδα στην βάρκα της ΕΕ το 1980, με τις γνωστές συνέπειες που 'θαυμάζουμε' καθημερινά".

phgh:voice news

Οι Αλβανοί θεωρούν τα σύνορα με την Ελλάδα αποτέλεσμα προδοσίας

synora

Είναι φανερό ότι τους τελευταίους μήνες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας  Ράμα, προκαλεί όλες τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Από αυτό φυσικά δεν θα έλειπε η Ελλάδα. Είχε δηλώσει λοιπόν ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του, ασχέτως αν επηρεαστεί η σχέση της με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα μίλαγε για την κίνηση της Ελλάδας να ψάξει για πετρέλαιο στο Ιόνιο. Είπε επίσης ότι ο χώρος αυτός είναι υπό  αμφισβήτηση γιατί τα συγκεκριμένα 300 τετ. χλμ θαλασσίου χώρου αφαιρέθηκαν όπως λέει από μια συμφωνία προδοτών στα Τίρανα από την κυβέρνηση Μπερίσα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι ακόμα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει έρθει σε επαφή με την Αλβανική γεννούν τον φόβο για επιθέσεις συμμοριών και ληστών. Η Αλβανία δείχνει πως θέλει να εκμεταλλευτεί την στήριξη που έχει από ΗΠΑ και Τουρκία και έτσι με τις πλάτες τους να υλοποιήσει το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας.

phgh:voice news

S&P: Δεν θεωρούμε χρεοκοπία τη μη καταβολή δόσης της ΕΚΤ

S&P: Δεν θεωρούμε χρεοκοπία τη μη καταβολή δόσης της ΕΚΤ

standart
H μη αποπληρωμή των δόσεων προς την ΕΚΤ δηλώνει η Standard & Poor's, δεν αποτελεί λόγο υποβάθμισης της Ελλάδας στην κατηγορία «επιλεκτική χρεοκοπία».
Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας ξεκαθάρισε πως η μη καταβολή των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δεν θα θεωρηθεί από τον ίδιο κήρυξη επιλεκτικής χρεοκοπίας.
«Εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει το οφειλόμενο ποσό στην ΕΚΤ, ο Standard & Poor's δεν θα υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας σε SD (selective default) ενδέχεται πάντως να υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας κάτω από το σημερινό επίπεδο (CCC)» διευκρίνισε ο οίκος.
Ο λόγος; Τον εξηγεί η ίδια η S&P: «Εξ όσων γνωρίζουμε, η ΕΚΤ διακρατεί το σύνολο των κρατικών ομολόγων τα οποία είχε λάβει κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής τους το 2012. Αυτός είναι ο λόγος που η μη εξόφληση των ομολόγων δεν θα επηρεάσει άμεσα τους ιδιώτες πιστωτές».

phgh:voice news

ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεδομένων: Ο Τσίπρας πάει στη Ρωσία


tsipras poutin
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ενημέρωσε πως το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη για να παραβρεθεί στο οικονομικό φόρουμ. Όπως είπε συγκεκριμένα «Ήταν προγραμματισμένο το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη. Δεν υπάρχει λόγος ακύρωσης». Η διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν θα επηρεάσει το ταξίδι. Ο κ. Τσίπρας είναι θα παραβρεθεί σαν τιμώμενος πολιτικός ηγέτης. Επίσης θα έχει προσωπική συζήτηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.

phgh:voice news

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ »ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»


188896b8b45d4
Τα προσφάτως αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των Υπουργείων‘Αμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ σπάνε κόκκαλα διότι αντίθετα με αυτά που επανειλημμένα επαναλαμβάνει η Ουάσιγκτον για τον »εμφύλιο χαρακτήρα» του συριακού πολέμου και την »μετριοπαθή εξέγερση» κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ, καταδεικνύουν ευθέως ότι «οι σαλαφιστές , η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Αλ-Κάιντα του Ιράκ είναι οι κύριες δυνάμεις που οδηγούν την εξέγερση στη Συρία…» και ότι η  Αμερικανική Διοίκηση γνώριζε  από τον Αύγουστο του  2012 ότι η ISIS σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Η αμερικανική οργάνωση Δικαστικό Παρατηρητήριο Judicial Watch ανακοίνωσε στις 18/05/15 ότι έλαβε περισσότερες από 100 σελίδες  απόρρητων εγγράφων  των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών τα οποία αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε για τις αποστολές όπλων  από Βεγγάζη σε Συρία μετά την πτώση Καντάφι όσο και για την άνοδο της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στη Συρία.
Έπρεπε να κατατεθούν οι  αγωγές της οργάνωσης Freedom of Information Act (FOIA)  κατά των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών για θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες  των υπηρεσιών τους ώστε να αποχαρακτηρισθούν τα ευαίσθητα έγγραφα με δικαστική απόφαση  (15/05/05).
Απόρρητο πόρισμα από τον Οκτώβρη του 2012, αναφέρει ότι μετά την αποσταθεροποίηση  από την πτώση του Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011 και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012,  όπλα από τα στρατιωτικά αποθέματα της Λιβύης αποστέλλονταν από Βεγγάζη προς τα συριακά λιμάνια  Banias και   Borj Ισλάμ.
Τα συγκεκριμένα μικρά λιμάνια επιλέχθηκαν για να μην κινήσουν υποψίες λόγω των μικρών φορτίων που διακινούνται σε αυτά. Τα πλοία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των όπλων ήταν μεσαίου μεγέθους και έφεραν κάθε φορά 10 ή λιγότερα containers.
Το έγγραφο δίνει και περαιτέρω λεπτομέρειες:
»Τα όπλα που αποστέλλονται από τη Συρία στα τέλη Αυγούστου 2012 ήταν 500 Sniper τουφέκια, 100 RPG εκτοξευτές  300  γύρων, και περίπου 400 οβιδοβόλα πυραύλων [200 EA – 125 χιλιοστά και 200 – 155 χιλιοστά.]»
Ο Tom Fitton, Πρόεδρος του Δικαστικού Παρατηρητηρίου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν αξιοσημείωτες λεπτομέρειες σχετικά με την μεταφορά όπλων από τη Βεγγάζη στους τζιχαντιστές της Συρίας και ότι «η συγκάλυψη συνεχίστηκε για χρόνια και διελευκάνθηκε  μέσω των ανεξάρτητων αγωγών μας». Το Judicial Watch αναφέρει ότι »ο αμερικανικός λαός έπρεπε να ξέρει  την αλήθεια για Μπαράκ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον και άλλους ανώτερους αξιωματούχους…
Εφάμιλο πόρισμα από τον Αύγουστο του 2012 αναφέρει ότι η αντιπολίτευση στη Συρία προήλθε από την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ομάδες: «σαλαφιστές,  Μουσουλμανική Αδελφότητα, και Αλ Κάιντα είναι οι βασικές κινητήριες δυνάμεις της εξέγερσης στη Συρία «.
»Ο αυξανόμενος θρησκευτικός προσανατολισμός  του πολέμου θα έχει ολέθριες συνέπειες για το Ιράκ, και υπάρχει ο « σοβαρός κίνδυνος » της ανόδου της ISIS.
»Αυτό δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για την Αλ Κάιντα να επιστρέψει στις θέσεις της  σε Μοσούλη και Ραμάντι, και να παρέχει  νέα ώθηση στο διεθνές  τζιχάντ και να ριζοσπαστικοποιήσει τους Σουνίτες σε Αραβικό Κόσμο. Το Ισλαμικό  Κράτος Ιράκ και Συρίας θα μπορούσε επίσης να κηρύξει ένα ισλαμικό κράτος μέσω της ένωσής της με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία»
Μάλιστα η έκθεση προειδοποιούσε ότι αυτή η εξέλιξη  θα  »διευκόλυνε τα τρομοκρατικά στοιχεία από όλο τον αραβικό κόσμο να εισέλθουν στην  »αρένα» για μια ισλαμιστική ενοποίηση των δυο χωρών».

Η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας   σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων επαναλάμβανε την στερεότυπη απάντηση »no comment». «ουδέν σχόλιο» . (rt, 11/06/05) O δε δημοσιογράφος Barend Hoff από το Global Research  επικοινώνησε τηλεφωνικά  με εκπρόσωπο των Υπουργείων στις 27 Μαΐου  και έλαβε  την ίδια απάντηση.
Όλα τα  διαβαθμισμένα έγγραφα περιέχουν   πληροφορίες,  αναλύσεις αλλά και προγνωστικά  που αντιστοιχούν με ακρίβεια στην  πολεμική κατάσταση στην περιοχή για τα τρία τελευταία χρόνια!
Οι  Νομικοί της Οργάνωσης Δικαστικό Παρατηρητήριο αποκάλυψαν ότι  παρά τις αλλοιώσεις που έγιναν στα έγγραφα πριν τον αποχαρακτηρισμό τους περιέχονται    παρατηρήσεις όπως (Rt 12/06/05):
-H Δύση, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, ενώ η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν υποστηρίζουν το καθεστώς.
-Οι Δυτικές χώρες , τα κράτη του Κόλπου και η Τουρκία θα προσπαθήσουν να  ελέγξουν τα εδάφη των επαρχιών Χάσακα και Ντέιρ ελ-Ζορ  και να επιβάλουν ουδέτερες ζώνες υπό διεθνή προστασία.
-Επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία θα έχει ολέθριες συνέπειες για την κατάσταση στο Ιράκ.
-Οι εξελίξεις αυτές θα παρέχουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επιστροφή της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ στις παλιές θέσεις της στη Μοσούλη και Ραμάντι
-Υπάρχει η πιθανότητα ίδρυσης  Ισλαμικού Κράτους με τις συμμαχίες  από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις σε Ιράκ και  Συρία, και θα επαπειλείται η  ενότητα του Ιράκ.
-Θα γίνεται  εισροή  τρομοκρατικών στοιχείων στο Ιράκ από ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβες από τον Weisbrot: Ποιό Grexit; Πραξικοπημα κάνουν στην Ελλάδα για να ρίξουν την κυβέρνηση!


ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ
Ο Marc Weisbrot, ο άνθρωπος που το Ολυμπία έφερε τα άρθρα του στην Ελλαδα από το 2009, ξαναχτυπά και σε λίγο θα το δειτε σε όλα τα ανεξάρτητα ΜΜΕ.


You can ignore all the talk of a “Grexit,” the bluff and bluster of right-wing German ideologues such as Finance Minister Wolfgang Schäuble who would celebrate it, and repetitive, stubbornly dire warnings that time is running out. Did you notice that the much-hyped June 5 deadline for the Greece’s payment to the International Monetary Fund (IMF) came and went, Greece didn’t pay and nobody fell off a cliff? Trust me, this is not a cliffhanger.


Although there have been numerous references to game theory in the ongoing commentary, it’s really not necessary if you look at the revealed preferences of those whom the Syriza government is polite and diplomatic enough to call its European partners. Take partner-in-chief German Chancellor Angela Merkel: If there’s one thing she doesn’t want to be remembered as, it’s the politician who destroyed the eurozone.
Of course, we don’t know if a Greek exit would do that, but there’s a chance that it could. Even if the European Central Bank would be able to contain the resulting financial crisis, it is possible that Greece would, after an initial shock, ultimately do much better outside the euro, which might convince others to want to leave. Whatever the probability of that scenario, Merkel is, like most successful politicians, a risk-averse creature who won’t roll those dice.
And there is an elephant in the room that she is not going to ignore: the United States. There are scattered press reports that Barack Obama’s administration has put pressure on Merkel to reach an agreement with Greece, but the importance of that has been vastly understated. Unless it is a request that could get a German government voted out of office — such as George W. Bush’s bid for support of his invasion of Iraq in 2003 — something that is strategically important to Washington is extremely likely to find agreement in Berlin. And in this case, Merkel and Obama are basically on the same page.
The politics of empire are much more important than any economic concerns here. For the same reasons that the United States intervened in Greece’s civil war (1946 to ’49) and supported the brutal military dictatorship (1967 to ’74) — with all the murder, torture and repression that these involved — Washington does not want to have an independent government in Greece.
Europe is the United States’ most important ally in the world, and Washington doesn’t want to lose even a small piece of it, even little Greece. Everybody knows that if Greece leaves the euro and needs to borrow hard currency for its balance of payments, it will get some from Russia and maybe even China. Greece could leave NATO. Greece could participate in Russia’s proposed gas pipeline project, which would make Europe more dependent on Russia — something that American officials warned against, drawing a sharp rebuke from Greece’s energy minister, who rightfully told them it was none of their business.
It would be nice to think that the worst features of U.S. foreign policy have changed since the collapse of the Soviet Union, but they have not. The Cold War never really ended, at least insofar as the U.S. is still a global empire and wants every government to put Washington’s interests ahead of those expressed by its own voters. The current hostilities with Russia add a sense of déjà vu, but they are mainly an added excuse for what would be U.S. policy in any case.
The people primarily responsible for Greece’s deep and prolonged depression and high unemployment are pushing policies that would extend the crisis and worsen its impact on those who have suffered the most.
Once we take all these interests into account and where they converge, the strategy of Greece’s European partners is pretty clear: It’s all about regime change. One senior Greek official involved in the negotiations referred to it as a “slow-motion coup d’état.” And those who were paying attention could see this from the beginning. Just 10 days after Syriza was elected, as I noted previously, the European Central Bank cut off its main line of credit to Greece and then capped the amount that Greek banks could lend to the government. All the hype and brinkmanship destabilize the economy, and some of this is an intentional effect of European authorities’ statements and threats. But the direct sabotage of the Greek economy is most important, and it is remarkable that it has gotten so little attention.

The unannounced objective is to undermine political support for the Syriza government until it falls and get a new regime that is preferable to the European partners and the U.S. This is the only strategy that makes sense, from their point of view. They will try to give Greece enough oxygen to avoid default and exit, which they really don’t want, but not enough for an economic recovery, which they also don’t want.
So far, the damage to the Greek economy has been quite significant. The IMF projected growth of 2.5 percent this year, and now the economy is in recession.
According to leaked documents published by The Financial Times on June 5, the European officials’ negotiating position is a primary budget surplus of 1 percent of GDP in 2015 and 2 percent of GDP in 2016. This represents a climb down from the ridiculous goals that the IMF previously put forth, which called for primary surpluses at “above 4 percent of GDP” for “many years to come.” But with the economy in recession and the current primary surplus at negative 0.67 percent of GDP, the current proposed targets would stifle Greece’s recovery, perhaps even prolong the recession and maintain depression levels of unemployment.
Another sticking point in the current negotiations has to do with debt relief. Even the IMF now recognizes that Greece’s current debt burden is unsustainable, but the European officials are not budging. This pretty much guarantees more crises down the road, which is a major drag on recovery. Who wants to invest or even consume very much with inevitable financial crises on the horizon?
The European officials’ demand for further pension cuts is even more difficult to justify, given what Greece has already done. Besides raising the retirement age by five years (from 60 to 65), The Financial Times reports, “main pensions have been slashed 44 to 48 percent since 2010, reducing the average pension to 700 euros a month … About 45 percent of Greek pensioners receive less than 665 euros monthly — below the official poverty threshold.”
European officials are making more demands for labor law reform, on the dubious theory that further weakening labor’s bargaining power and driving down wages (as if 26.6 percent unemployment doesn’t do that enough) will increase competitiveness enough to spur an export-led recovery.
So we see the ugliest of scenarios playing out: The people primarily responsible for Greece’s deep and prolonged depression and high unemployment are pushing policies that would extend the crisis and worsen its impact on those who have suffered the most — not to mention subvert the will of the electorate.
So far, the government is hanging in there, with the latest polls showing Tsipras’ approval rating at 66 percent. It’s impressive that so many Greeks still understand who is responsible for the crisis, in spite of the balance of media prejudice against the government. It’s vitally important, because Greece’s adversaries are counting on being able to deceive them.
Mark Weisbrot is co-director of the Center for Economic and Policy Research in Washington, D.C. and president of Just Foreign Policy. He is also the author of the forthcoming book «Failed: What the ‘Experts’ Got Wrong about the Global Economy.»
The views expressed in this article are the author’s own and do not necessarily reflect Al Jazeera America’s editorial policy.

olympia

Βαριές κατηγορίες σε εκπροσώπους της Μπάγερ Ελλάς - Δωροδοκίες σε έλληνες γιατρούς



Βαριές κατηγορίες σε εκπροσώπους της Μπάγερ Ελλάς - Δωροδοκίες σε έλληνες γιατρούς


Μία βαρύτατη κακουργηματική κατηγορία η οποία τιμωρείται ακόμα και με ισόβια κάθειρξη απαγγέλθηκε σε βάρος τεσσάρων εκπροσώπων της Μπάγιερ Ελλάς από τηνΕισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου.


Πρόκειται για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περι καταχραστών του Δημοσίου, ενώ, για άμεση συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα διώκονται ένας ακόμα υπάλληλος της ίδιας εταιρίας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι άλλων δύο ελληνικών εταιριών.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης η οποία άρχισε με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η Μπάγερ Ελλάς με υπαλλήλους της αλλά και την συνδρομή άλλων εταιριών δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ προκειμένου να συνταγογραφούν δικά της σκευάσματα με αντάλλαγμα είτε χρηματικά ποσά άλλους είδους δώρα όπως για παράδειγμα ταξίδια.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννης Σέβης, ανοίχθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί από το ΣΔΟΕ, έγιναν έρευνες στα γραφεία της εταιρίας και επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας η "ταρίφα" ανερχόταν από 1.000 έως 20.000 ευρώ. Συνολικά μόνο στην Αττική εντοπίστηκαν 43 περιπτώσεις ιατρών (τα χρηματικά ποσά που έλαβαν ωστόσο ήταν μικρά και τα αδικήματα έχουν παραγραφεί). Για παράδειγμα ένας γιατρός φέρεται να προωθούσε σκευάσματα με δραστικό συστατικό παλαιότερη ουσία η οποία χορηγείται σε ενέσιμη μορφή όταν για την ίδια ασθένεια υπήρχαν φάρμακα που χορηγούνταν από το στόμα.

Αντίστοιχη έρευνα διενεργήθηκε και στην Εισαγγελία διαφθοράς της Κολονίας στη Γερμανία όπου εμφανίστηκε Έλληνας ότι από το 2005 έως το 2008 ως εντολοδόχος της Μπάγιερ Ελλάς είχε εκδόσει εικονικά τιμολίογια ύψους 2.000.000 ευρώ ισχυριζόμενος ότι δωροδοκήθηκαν στην Ελλάδα περίπου 800 ιατροί.

phgh:http://www.newsit.gr/

Τελεσίγραφο από την Κομισιόν μετά το ναυάγιο και το χάσμα των δυο δισ. ευρώ - Δραγασάκης: Επιμένουν σε περικοπές συντάξεων - Παραμένουμε σε ετοιμότητα


Τελεσίγραφο από την Κομισιόν μετά το ναυάγιο και το χάσμα των δυο δισ. ευρώ - Δραγασάκης: Επιμένουν σε περικοπές συντάξεων - Παραμένουμε σε ετοιμότητα
 Μια ανάσα πριν από τη ρήξη Ελλάδα και δανειστές 

- Γιούνκερ: Έκανα την τελευταία προσπάθεια, βρείτε τα με το Eurogroup 
- Σκληρή ανακοίνωση της Κομισιόν μετά την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών
- Πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, προηγείται η Τετάρτη, ημέρα του Μάριο Ντράγκι και του... ELA
- Δραγασάκης: Οι προτάσεις μας καλύπτουν το δημοσιονομικό κενό
- Οι εκπρόσωποι του Γιούνκερ δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούν τις προτάσεις που καταθέσαμε το Σάββατο

Ads by Google

Συνταξιούχος κάτω των 55;Διεκδικήστε επιστροφή των περικοπών στρατιωτικών συντάξεων, Δείτε πώς!www.militarylawoffice.gr/
Ελλάδα και δανειστές στα χαρακώματα, ο κίνδυνος του Grexit όλο και πιο κοντά, η ελληνική αποστολή που αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και οι δυο πλευρές να αλληκατηγορούνται για το ποιος έκανε ή δεν έκανε πίσω.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των απεσταλμένων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των Θεσμών στις Βρυξέλλες κατέληξε σε ένα μεγαλοπρεπές αδιέξοδο. Μόλις 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία και του επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.
Η επιμονή των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ (κατά 1% του ΑΕΠ αντίστοιχα) δηλαδή για μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ ουσιαστικά έφερε το ναυάγιο και την αποχώρηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από τις συνομιλίες.

Ακολούθησε η σκληρή ανακοίνωση της Κομισιόν, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να τονίζει πως αυτή ήταν η τελευταία του προσπάθεια και να παραμπέμπει πλέον στη συνεδρίαση του Eurogroup, την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί ξανά το ελληνικό θέμα. Έστειλε ουσιαστικά ένα τελεσίγραφο: να κάνει κάτι η Αθήνα ως την Πέμπτη. Αλλιώς, οι εξελίξεις είναι απόβλεπες.
Πάντως, η Κομισιόν, εκπρόσωπος της οποίας αποκάλυψε ότι το χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι δυο δισ. ευρώ το χρόνο, τόνισε πως υπάρχει ακόμα χρόνος για συμφωνία, μέχρι τέλος του μήνα.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν:


«O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.
O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα
».

Ακολούθησε μια δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, παρόμοια με το non paper της κυβέρνσηςη λίγο πριν από το ναυάγιο. Ο κ. Δραγασάκης, έστειλε μήνυμα πως η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα παραμένει σε ετοιμότητα, δίνοντας έτσι την αίσθηση πως μπορεί να υπάρξει νέα προσπάθεια συμβιβασμού. Όπως τόνισε άλλωστε, οι εκπρόσωποι των δανειστών που προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις δεν είχαν την εξουσιοδότηση να λύσουν θέματα που είναι ανοιχτά.
Τόνισε πάντως την επιμονή των δανειστών για μείωση των συντάξεων κατά 1,8 δισ. ευρώ και αύξηση του ΦΠΑ, επίσης κατά 1,8 δισ. ευρώ.

Η δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη:


«Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας
».
phgh:http://www.newsit.gr/

Έγγραφο-ντοκουμέντο: Οι δανειστές ζήτησαν περικοπές στις συντάξεις


Έγγραφο-ντοκουμέντο: Οι δανειστές ζήτησαν περικοπές στις συντάξεις
Οι πιστωτές αυτοδιαψεύδονται μέσα από τα ίδια τους τα κείμενα και οι απαιτήσεις ρήξεις που προέβαλαν για μείωση των συντάξεων επιβεβαιώνονται μέσα από την αποκάλυψη τηςεπίσημης πρότασής τους προς την ελληνική αντιπροσωπεία.

Το κείμενο των «τριών θεσμών» υπό τον τίτλο «μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και παραπέρα» (Reforms for the completion of the current programm and beyond) αποκαλύπτει ότι οι δανειστές ζήτησαν πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες, ντε φάκτο, οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων, συμπεριλλαμβανομένης και της πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣέως το 2018.
Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει ευθέως και την Κομισιόν, ο εκπρόσωπος της οποίας Μαργαρίτης Σχινάς υποστήριξε το πρωί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε ποτέ από την Ελλάδα μείωση συντάξεων αλλά μόνον... «περικοπές της τάξης του 1% του ΑΕΠ στο κόστος τους ασφαλιστικού συστήματος».
Συγκεκριμένα, το κείμενο των πιστωτών ζητά ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό «που θα υιοθετηθεί άμεσα και θα στοχεύει εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ για την περίοδο 2016 και 2017».
«Αυτό», τονίζεται, « θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα από μέτρα που θα καταργήσουν τις εξαιρέσεις και θα περιορίσουν σημαντικά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, θα αυξάνουν τις εισφορές υγείας των συνταξιούχων και θα οδηγούν στην σταδιακή κατάργηση του έως το Δεκέμβριο 2018. Για να ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο οι αρχές θα πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 να νομοθετήσουν περαιτέρω, προκειμένου να συνδέσουν τις ασφαλιστικές εισφορές με τις παροχές και να ενοποιήσουν τα Ταμεία».
* Σ΄αυτό το πλαίσιο, οι πιστωτές ζητούν πλήρη εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου3863/2010. «Οι αρχές», τονίζεται στο έγγραφο, «θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα κριτήρια βιωσιμότητας για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφ΄άπαξ που προκύπτουν από τη μεταρρύθμιση του 2012 , εκκρεμούσης της πρότασης για ένα εναλλακτικό πλαίσιο που θα επιτυγχάνει ισοδύναμες εξοικονομήσεις».
* «Εισαγωγή νομοθεσίας που θα θέτει ισχυρά αντικίνητρα στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναπροσαρμογής των κυρώσεων, για οποιοδήποτε συνταξιοδοτείται μετά τις 30 Ιουνίου 2015. Μέσω ρύθμισης που θα ψηφιστεί άμεσα, όλα τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση θα πρέπει να φθάσουν σταδιακά στα 67 έτη έως το έτος 2025». Το, δε, πέναλτι που προτείνουν οι πιστωτές για την πρόωρη συνταξιοδότηση είναι 10% έναντι 6% που φέρεται να βρισκόταν στο τραπέζι μέχρι σήμερα.
Στο ίδιο έγγραφο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του tvxs.gr,  ζητείται επίσης η ενοποίηση των ταμείων, η εισαγωγή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και η κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους δικαιούχους έως τον Δεκέμβριο του 2018.

PHGH:http://www.usay.gr/

Ε, άι στο διάολο κι αυτοί και το Ευρώ τους


EU-break-up

Θέλουν ολόκληρη σχεδόν τη σύνταξη ενός μήνα από όλους τους συνταξιούχους! Κι άλλα τόσα από την αύξηση του ΦΠΑ!

«Σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ, ανέρχεται η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας».

Ακόμη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2,6 άτομα ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος, ανέρχεται στα 950 ευρώ περίπου.

Τι ζητάνε τα κοράκια; Το 2 με 2,5% του ΑΕΠ που σημαίνει πάνω από 2 δις μόνο από τις συντάξεις κι άλλα τόσα από την αύξηση του ΦΠΑ! Δηλαδή πήραν 4,5 δις «ζεστά» από την αρχή του χρόνου, δεν τους φτάνει να πάρουν μέχρι τέλους του χρόνου άλλα 18, αλλά θέλουν να κόψουν σαδιστικά, απάνθρωπα ακόμα 4,5 δις από το ήδη πενιχρό εισόδημα των φτωχών! Δηλαδή όσο τους δίνουμε απαιτούν κι άλλα! Ε άι στο διάολο κι αυτοί και το Ευρώ τους.

Τι θα γίνει όμως; Ελπίζω για το καλό της κυβέρνησης να προχωρήσουν πραγματικά στη ρήξη και να μην κάνουν το θέατρο της Κύπρου που στην πρώτη δυσκολία υποχώρησαν. Πρέπει να γίνει σαφές ότι δώσαμε αρκετά.

Αν πράγματι γίνει ρήξη θα είναι μια πολύ σωστή απόφαση. Θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, την απαλλαγή από την θηλιά της ΕΕ. Φυσικά θα πρέπει να γίνουν κι άλλα. Όμως είναι σίγουρο πως η χώρα θα απαλλαγεί από ένα άδικο και καταστροφικό για την οικονομία της χρέος.

Η ΝΔ νομίζει πως οι δανειστές θα απαιτήσουν την επιστροφή του Σαμαρά μέσω οικουμενικής ή αλλιώς αποστασίας. Λογαριάζουν όπως πάντα χωρίς τον κόσμο.

Εκείνο που είναι πραγματική καταστροφή είναι μια ακόμα χρονιά μνημονίου, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση, ανεργία, φτώχεια. Δεν θα ανεχτούμε άλλες μειώσεις, κι αν στην γαλάζια συμμορία ανησυχούν για τα φράγκα των δανειστών, να δώσουν οι νεοδημοκράτες τις δικές τους συντάξεις ή μισθούς.

Οι εργαζόμενοι μπορούμε να νικήσουμε. Εμείς παράγουμε, εμείς εργαζόμαστε, από εμάς προέρχεται το χρήμα, οποιαδήποτε ονομασία κι αν έχει. Αν γίνει λοιπόν σωστή διαχείριση. σωστή πολιτική θα τα καταφέρουμε οπωσδήποτε. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι τοκογλύφοι και η πολιτική τους εκπρόσωπος στη χώρα.

Ελπίζω να μην είναι απλά ένα επικοινωνιακό κόλπο παρόμοιο με αυτά των προηγούμενων γιατί τα παλιά κόλπα δεν πιάνουν πλέον. Εύχομαι να υπάρξει πραγματική ρήξη έστω και τώρα.

Επισημαίνω πως ο χειρότερος κίνδυνος είναι η προσποιητή υποχώρηση, που θα οδηγήσει σε δήθεν αμοιβαίους συμβιβασμούς στην ουσία όμως στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής μέσω της «σαλαμοποίησης».

Το μνημόνιο έχει πολύ μακροπρόθεσμους στόχους. Η μέθοδος του είναι η συνεχής επίθεση στα δικαιώματα και τα φτωχά εισοδήματα μέχρι να μην απομείνει απολύτως τίποτα. Μέχρι να γίνει λούμπεν όλη η εργατική τάξη. Τώρα περισσότερο από ποτέ ας αγωνιστούμε.

 

phgh: http://hellasforce.com

Οι σχέσεις του Μπερίσα με τις Ισλαμικές χώρες και το μίσος του προς τους Ορθοδόξους


berisha_sali
Κατά το τέλος του 1992, η Αλβανία ήταν ολοκληρωτικά συγκεντρωμένη στην Δύση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ.
Πέρα τούτου όμως, ο Μπερίσα, (όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας) τριγυρνούσε στις αραβικές κυβερνήσεις και τις ισλαμικές οργανώσεις, οι οποίες άρχισαν να έρχονται στην Αλβανία ένα χρόνο νωρίτερα. Οι απεσταλμένοι της αλβανική κυβέρνησης επισκέφτηκαν την Αίγυπτο, το Λίβανο, το Κουβέιτ και το Ιράν για να ζητήσουν οικονομική στήριξη.
Το Δεκέμβριο του 1992 ο Μπερίσα ταξίδεψε στην Σαουδική Αραβία και απρόσμενα ανακοίνωσε πως η Αλβανία συμμετείχε στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνδιάσκεψης. Η Αλβανία είχε πάρει το στάτους του παρατηρητή στην Συνδιάσκεψη ένα χρόνο νωρίτερα, κυρίως για να μπορεί να πάρει την βοήθεια από τα μουσουλμανικά κράτη. Οι περισσότεροι από τους αλβανούς εκφράστηκαν συγκλονισμένοι. Γι’ αυτούς η Αλβανία άνηκε στη δύση Όπως έγραψε ένας αναλυτής αργότερα, η Αλβανία κατά την εποχή εκείνη επιζούσε χάρη στην ανθρωπιστική βοήθεια των Καθολικών και τα λεφτά που έστελναν οι αλβανοί από την Ορθόδοξη Ελλάδα.
Η βουλή αρνήθηκε να επικυρώσει την συμφωνία και μερικοί από τους διανοούμενους της χώρας απείλησαν πως θα αλλάξουν θρησκεία και θα γίνονταν χριστιανοί.
Η απόφαση του Μπερίσα ανέδειξε εν μέρει το διαχωρισμό Ανατολής- Δύσης στην Αλβανία. Το ίδιο όπως ένας αμερικανός που περνά το δρόμο στο Λονδίνο, η χώρα δεν ήξερε τι δρόμο να πάρει. Οι πολιτικές συμμαχίες ήταν με την Δύση, αλλά πολλές από τις παραδόσεις προέρχονταν από την ανατολή. Η απόφαση του Μπερίσα αντανακλούσε επίσης μία στρατηγική επιλογή. Ανεξάρτητα από την ρητορική, η Δύση πρόσφερε περιορισμένη βοήθεια και τα αραβικά κράτη είχαν υποσχεθεί βοήθεια. Ο όρος για να λάβει την οικονομική υποστήριξη, όπως ο Μπερίσα ανέφερε κατά την ενημέρωση της κυβέρνησης, ήταν η Αλβανία να ενωθεί με τον Οργανισμό της Ισλαμική Συνδιάσκεψης. Αυτός ήλπιζε πως αυτό θα εξασφάλιζε την αναγκαία βοήθεια και θα παρακινούσε την Δύση να δώσει περισσότερο.
«Δεν υπάρχει τάση για να δουν την θρησκεία να παίζει ρόλο στην Αλβανία» είπε ο Μπερίσα τότε. Για να τονίσει αυτό ο ίδιος κάλεσε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μάνφρετ Βέρνερ στην Αλβανία. Η Αλβανία σύντομα έγινε η πρώτη πρώην κομμουνιστική χώρα που ζήτησε την ένταξη της στην Συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Ένας άλλος λόγος που η Αλβανία έπρεπε να ενωθεί στην Οργάνωση Ισλαμικής Συνδιάσκεψης, ήταν ο πόλεμος στην Βοσνία, τους βοσνίους μουσουλμάνους με τους σέρβους. Σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα και τους υψηλούς αξιωματούχους της Αλβανική Κυβέρνησης, ο Μπερίσα προσέφερε την Αλβανία ως μια «θύρα» για τους μουσουλμάνους της Βοσνίας, για οπλισμό και ξένους μαχητές, ανεξάρτητα από το εμπάργκο των ΟΗΕ για τα όπλα στην Γιουγκοσλαβία, η οποία ήταν σε ισχύ από το Σεπτέμβριο του 1991. Αυτός την πρόσφερε εν γνώσει των ΗΠΑ, είπαν εκείνοι, οι οποίες (ΗΠΑ) ζητούσαν τρόπους να στηρίζουν τους βοσνίους μωαμεθανούς, και να εδραίωναν μια ισορροπία εξουσίας μεταξύ των πλευρών που ήταν σε σύγκρουση.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ και τα έγραφα των ΗΠΑ, η συνάντηση με το Οργανισμό Ισλαμικής Συνδιάσκεψης στο Τζεχάντ το Δεκέμβριο του 1992, όταν η Αλβανία έγινε και μέλος με πλήρη δικαιώματα, συνεδρίασαν ειδικά για να συζητήσουν για το πόλεμο στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Ο βόσνιος Πρόεδρος Αλία Ιζετμπέγκοβιτς, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Αλβανία δύο μήνες νωρίτερα, έλαβε μέρος, όπως και οι διαμεσολαβητές της Δύσης για το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, Cyrus Vance και David Owen. Σύμφωνα με μια διπλωματική αλληλογραφία για το Ουάσιγκτον από το αμερικανό πρόξενο στο Τζεχάντ, σχεδόν κάθε μέλος στο συνέδριο τόνιζε το ίδιο πράγμα: «Η Βοσνία πρέπει να πάρει όπλα για να βοηθηθεί στην υπεράσπιση της». Ο αλβανός πρωθυπουργός της εξόριστης κυβέρνησης του Κοσσόβου Μουγιάρ Μπουκόση, ήταν επίσης στο Τζεντάχ, εκείνη την περίοδο και αυτός είχε λάβει μέρος στις προηγούμενες συναντήσεις του Οργ. Ισλ.Συνδ.
Ο Βασιλιάς Φαχντ της Σαουδικής Αραβίας άνοιξε την συζήτηση, περικυκλωμένος από τον Ιζετμπέγκοβιτς και τον Μπερίσα, λέγοντας πως η Βοσνία πρέπει να έχει την δυνατότητα να εξοπλιστεί με όπλα που χρειάζεται για την υπεράσπιση της.
Ο Ιζετμπέγκοβις ακολούθησε με ένα 10 λεπτο λόγο, στο οποίο ρώτησε ένα η «αδιαφορία» του κόσμου ήταν επειδή τα θύματα στη Βοσνία ήταν μουσουλμάνοι ή απλώς δεν τους ενδιέφερε. Αναφερόμενος στο εμπάργκο των όπλων για την πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτός κατηγόρησε αυτούς «που μας δένουν τα χέρια» για να είναι συνεργάτες στην τραγωδία της Βοσνίας, και μετά ζήτησε «περιορισμένες ποσότητες» όπλων για υπεράσπιση.
Ο Μπερίσα συνέχυσε με αυτό που η διπλωματική αμερικανική επικοινωνία την ονόμασε «άγριο αντί-σέρβικο λόγο». Αυτός είπε πως οι σέρβικες δυνάμεις είχαν κόψει τα κεφάλια των παιδιών και είχαν βιάσει τις γυναίκες και προειδοποίησε πως ο πόλεμος του Κοσσόβου «ήταν πολύ κοντά».
« Διαφορετικά από την ομιλία του Ιζετμπέγκοβιτς, η οποία και είχε καλή ανταπόκριση, η ομιλία του Σαλί Μπερίσα» αναφέρει η διπλωματική αλληλογραφία από Τζεντάχου «Ο λόγο του αλβανού ηγέτη, το οποίο εκφωνήθηκε στα αγγλικά, μερικές φορές ήταν δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί, έφτασε στην χρίση άγριας γλώσσας εναντίων της Σερβίας ειδικά όταν τους ονόμασε «σέρβους ορθόδοξους φονταμενταλιστές»
Στο τέλος, μια ανακοίνωση του συνεδρίου τόνισε το δικαίωμα της Βοσνίας για να υπερασπίζεται τον εαυτό της και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να άρει το εμπάργκο όπλων. Αυτός ζήτησε από τις χώρες μέλη «να διευρύνουν την συνεργασία τους με την Δημοκρατία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στην άσκησης του φυσικού της δικαιώματος, της ατομικής και συλλογικής υπεράσπισης»
Δηλαδή στην σκηνή , η Αλβανία έγινε το σημείο μεσολάβησης για τα όπλα που στέλνονταν στους μουσουλμάνους της Βοσνίας. Όπως ο ίδιος ο Μπερίσα παραδέχτηκε αργότερα σε μια συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα “Corriere della Sera”,η Αλβανία επίσης είχε δώσει κάποιο από το στρατιωτικό της υλικό, τότε, σ’ αυτούς που ονόμασε «φιλικά κράτη».
Μερικοί από τους ισλαμιστές πολεμιστές πέρασαν επίσης από την Αλβανία κατά την διαδρομή τους τότε για να φτάσουν στην Βοσνία.
Μετά από το τέλος του πολέμου το 1995, μερικοί από αυτούς τους πολεμιστές ήρθαν στην Αλβανία, ελπίζοντας να φτιάξουν μια Ευρωπαϊκή Βάση.

phgh: http://hellasforce.com