Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

4ο MNHMONIO TΩΡΑ!Καμία ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ....







Έρχεται το 4ο Μνημόνιο. Αυτό δηλώνει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επικαλούμενη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, «σε περίπτωση που οι δανειστές επιδείξουν επιείκεια στην Αθήνα, τότε η χώρα μας θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ».
«Αν οι δανειστές των Αθηνών, όπως η Γερμανία, επιδείξουν υπερβολική επιείκεια έναντι των στόχων της λιτότητας στην Ελλάδα», όπως αναφέρει σε άρθρο της η «FAZ», «τότε αυτό θα μπορούσε να τους κοστίσει ακριβά. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να πετύχει τα επόμενα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ. Αν καταφέρει πλεόνασμα 1,5%, όπως ζητά το ΔΝΤ, τότε η Αθήνα θα χρειαζόταν μεσοπρόθεσμα πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 100 περίπου δις ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών».
Θυμίζουμε πως αυτό το ποσό έχει αναφερθεί από την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Προυπολογισμού της γερμανικής Βουλής, από τον υφυπουργό Οικονομικών, Γενς Σπαν. «Και αυτό θα ήταν περίπου ένα νέο πακέτο βοήθειας», υποστήριξε ενώπιον των βουλευτών ο Σπαν.
Στο μεταξύ, αξίζει να τονιστεί πως ο εκπρόσωπος των δύο χριστιανικών κομμάτων της γερμανικής βουλής,  Έκχαρτ Ρέμπεργκ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πάντως εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε ούτε σε ένα ονομαστικό κούρεμα χρέους ούτε σε πρόσθετη οικονομική βοήθεια σε τέτοιο ύψος». Τέλος, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις χωρίς εκπτώσεις».








voice news

AΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2016! Επισημοποιήθηκε η ξένη κατοχή της χώρας μας...


Η ξένη κατοχή της χώρας μας έχει επισημοποιηθεί με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Για πρώτη φορά μετά την κατοχή όταν δημοσιευόταν σε ΦΕΚ οι αποφάσεις των Γερμανών στρατιωτικών διοικητών, δημοσιεύτηκε στο ελληνικό
ΦΕΚ,( Φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως), απόφαση την οποία υπογράφουν ξένοι πολίτες.
 
Κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ούτε επί χούντας, ούτε με την κυβέρνηση Παπαδήμου όπου κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα.Πρόκειται για την απόφαση της Επιτροπής Επιλογής των μελών του ΤΧΣ την οποία υπογράφουν ο Ιταλός πρόεδρός της και τα μέλη της δύο Σουηδοί μία Ουγγαρέζα και δύο Έλληνες.
Τα μέλη της επιτροπής θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι (ειδικών θέσεων).Η αποζημίωση του Προέδρου της Επιτροπής ορίζεται στα δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ ανά συνεδρίαση ενώ των υπολοίπων μελών της Επιτροπής στα
χίλια (1.000) ευρώ ανά συνεδρίαση.
Τα μέλη της Επιτροπής, όπως και τόσοι άλλοι, φυσικά δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός από περιπτώσεις δόλου ή βαριάς αμέλειας.
Επί κυβέρνησης λοιπόν, του «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», στο ΦΕΚ 1964/Β/30-6-2016 δημοσιεύτηκε η απόφαση  με αριθμό 9/1/17.5.2016, της Επιτροπή Επιλογής των μελών του ΤΧΣ με θέμα :
«Θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.»
Την απόφαση υπογράφουν οι παρακάτω:
Ο Πρόεδρος
FRANCESCO PAPADIA (Ιταλία)
Τα Μέλη
NYBERG LARS(Σουηδία)
PETER YNGWE (Σουηδία)
JULIA KIRALY (Ουγγαρία)
PANAGIOTIS DOUMANOGLOU (Ελλάδα)
EMILIOS AVGOULEAS (Ελλάδα)
Το βιογραφικό των μελών της επιτροπής μπορεί να το διαβάσει κανείς στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ενώ η ίδια εφημερίδα κάνει αναφορά και στην συγκεκριμένη απόφαση.
Στην αρχική σύνθεση της επιτροπής συμμετείχε ο Eric Rajendra του Emmanuel ο οποίος όμως παρατήθηκε και στην θέση του με την απόφαση με αριθμό Γ.Δ.Ο.Π. 0000495 ΕΞ 2016/Χ.Π. 754 του Ευκλείδη Τσακαλώτου διορίστηκε ο Lars Nyberg του Erik.
Σύμφωνα με το ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ, η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από έξι (6) ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, εγνωσμένου κύρους και ακεραιότητας, εκ των οποίων τρεις (3), συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, υποδεικνύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας αντίστοιχα, δύο (2) από τον Υπουργό Οικονομικών και ένας (1) από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι ανωτέρω πέντε (5) θεσμοί και αρχές διαθέτουν από έναν παρατηρητή στην Επιτροπή.
Η Επιτροπή από την ίδρυσή της αποτελείται από τέσσερις ξένους και δύο Έλληνες.
Αυτό σημαίνει πως είτε το Υπουργείο Οικονομικών είτε η ΤτΕ, πρότειναν έναν ξένο για να συμμετέχει στην Επιτροπή…
Η Επιτροπή συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ (Ν.3864/2010) ο οποίος ανάλογα με τα κέφια των δανειστών, έχει υποστεί μέχρι σήμερα 21 τροποποιήσεις. Ο νόμος όπως ισχύει σήμερα βρίσκεται εδώ.
Η Επιτροπή αναφέρεται για τις δραστηριότητές της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος όταν απαιτείται. Αντίγραφο της αναφοράς κατατίθεται στο Euro Working Group.
Για να συγκροτηθεί η Επιτροπή, σχετικές οι επιστολές που εστάλησαν από τους  δανειστές είναι οι παρακάτω:
Την αρ. L/MD/15/694/28.12.2015 επιστολή του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την από 28.12.2015 επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την αρ. 3672/23.12.2015 επιστολή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την αρ. 281/11.12.2015 επιστολή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την αρ. 6564301/18.12.2015 επιστολή του Προέδρου της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (Euro Working Group) προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Με την συγκεκριμένη απόφαση ορίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει  αξιολόγηση του Προέδρου και των μελών του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία με την σειρά τους θα επαναξιολογήσουν τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.
Λόγω λοιπόν της απόφασης αυτής, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους έλληνες τραπεζίτες γιατί κατάλαβαν πως λίγα είναι ακόμα τα ψωμιά τους.
Ότι άρπαξαν μέχρι σήμερα, άρπαξαν, κατάφεραν να υπάρχουν σήμερα μόνο τέσσερεις τράπεζες στην χρεωκοπημένη Ελλάδα, από εδώ και πέρα τις διοικήσεις των τραπεζών θα τις αναλάβουν ξένοι.
Θα έπρεπε οι Έλληνες τραπεζίτες να διαβάσουν στην ελληνική ιστορία, πως συμπεριφέρθηκαν στην κατοχή οι Γερμανοί στους συνεργάτες τους.
Πλέον η τρόικα δεν τους έχει ανάγκη, ενώ μπορεί να βγάλει στη φόρα και κανένα «σκανδαλάκι» και να τους στείλει ακόμα και στην φυλακή αν υπάρξουν αντιδράσεις.
Οι Έλληνες τραπεζίτες προσπαθούν με διάφορα δημοσιεύματα στα τραπεζοθρεμμένα ΜΜΕ, να πείσουν πως είναι «άγιοι άνθρωποι» ενώ οι ξένοι που θα έρθουν θα πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων.





voice news

ΒΟΜΒΑ για τα F-35!Πάγωσε το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ με την απόφαση Τραμπ...

Ραγδαία εξέλιξη έρχεται στο ζήτημα των F-35. To βράδυ της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε τουίτ στο οποίο γράφει πως «Δεδομένου του τεράστιου κόστους και του κόστους λειτουργίας των F-35 της Locheed Martin, ζήτησα από την Boeing να τιμολογήσει ένα αντίστοιχο F-18 Super Hornet».
Είναι γνωστή η άποψη του Τραμπ για τα F-35 από το παρελθόν, ωστόσο τώρα έχουμε εκπεφρασμένη άποψη και καταγεγραμμένη.
Η κριτική του που ήδη έχει στραφεί τόσο κατά της Lockheed Martin όσο και κατά της Boeing έχει περάσει το μήνυμά του πως επί προεδρίας του ο Λευκός Οίκος θα αναδιανείμει την τράπουλα με τις μεγάλες επιχειρήσεις που «κάνουν δουλειές» με την κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Boeing Ντένις Μουίλενμπεργκ επισκέφτηκε την Τετάρτη τον νέο πρόεδρο στο θέρετρο Mar-A-Largo του Τραμπ στη Φλόριντα και είπε πως «διαβεβαίωσα προσωπικά τον εκλεγμένο πρόεδρο εκ μέρους της Boeing».
Τονίζουμε πως και στην Ελλάδα έχουν υπάρξει ανοικτές φωνές υπέρ της αγοράς F-35, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Άμυνας θα πρέπει να αναβαθμίσουν πρώτα και τον στόλο των F-16, καθώς μόνο τα αναβαθμισμένα F-16 έχουν την δυνατότητα αποτελεσματικής διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας με τα F-35 στο σύγχρονο πολεμικό τοπίο. Τέτοια αναβάθμιση δεν προβλέπεται για τα F-16 της πολεμικής μας αεροπορίας. Στην περίπτωση βέβαια που κάτι τέτοιο λάβει χώρα τότε θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρία έτη ολοκλήρωσης της ανάπτυξης και προμήθειας των απαιτουμένων νέων ηλεκτρονικών συσκευών.





voice news

ΒΟΜΒΑ στα ΘΕΜΕΛΙΑ της Ε.Ε! Έρχεται η ΔΙΑΛΥΣΗ...


«Το FREXIT θα είναι μέρος της πολιτικής μου» αναφέρει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, που δηλώνει ότι μετά την έξοδο της Γαλλίας θα αγωνιστεί και για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!


H κα Λεπέν υπογραμμίζει πως όταν αποχωρήσει η Γαλλία, είναι αναπόφευκτο και λογικό να αποχωρήσουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος.
«Ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την απελευθέρωσή του από τη δουλεία και τον εκβιασμό που του επιβάλλουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και για να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη χώρα του. Το κατάλαβαν αυτό οι Βρετανοί και ψήφισαν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, φυσικά, δεν είχαν ποτέ αντικαταστήσει τη λίρα με το ευρώ», τονίζει η Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.
«Όπου πήγε το ευρώ, επισημαίνει, αυξήθηκαν οι τιμές, οι φόροι και η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι. Στη Βρετανία, όταν δημιουργήθηκε οικονομική κρίση, προχώρησαν σε μια υποτίμηση της λίρας και σύντομα άρχισε και πάλι η οικονομική ανάπτυξη».
«Μια χαλαρή συνομοσπονδία κρατών με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία» επιθυμεί η Λεπέν για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει «ότι πρέπει να καταργηθεί. Όπου πήγε το ΔΝΤ ζήτησε μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και δημιούργησε εξαθλίωση των πληθυσμών. Το ΔΝΤ εμποδίζει κάθε ανάπτυξη».
Αν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει πως η Γαλλία δεν θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ διότι, όπως υπογραμμίζει το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται πλέον. «Ιδρύθηκε όταν υπήρχε ο κίνδυνος του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του επεκτατισμού της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης. Η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον, όπως δεν υπάρχει και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Η Ουάσιγκτον διατηρεί την ύπαρξη του ΝΑΤΟ για να εξυπηρετεί τους στόχους της στην Ευρώπη», ενώ τονίζει πως θα μπλοκάρει την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε καθώς τάσσεται «υπέρ μιας ειδικά ευνοϊκής σχέσης με την Τουρκία».
Για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα αναφέρει πως «είναι εναντίον της πολιτικής που ευνοεί και ενθαρρύνει την είσοδο των μεταναστών στην Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να τους δεχθεί… Αυτό το τσουνάμι των μεταναστών πρέπει να περιοριστεί. Η Ευρώπη δεν έχει τη δύναμη να τους εξασφαλίσει εργασία και ευκαιρίες να πλουτίσουν. Οι μετανάστες είναι παράνομοι από τη στιγμή που πατούν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, διότι έχουν παραβεί τον νόμο. Πρέπει να στέλνονται πίσω στον τόπο τους».





voice news

Το ΣΧΕΔΙΟ του ΜΑΞΙΜΟΥ για αποφυγή της ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ! Σόιμπλε και Βερναρδάκης στο 'κόλπο'...


Oι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον ψυχικό του κόσμο δεν συνάδουν με το θεσμικό του ρόλο ως, εκπροσώπου της Ελλάδας. Μπορεί να συσπειρώνουν επικοινωνιακά και εφήμερα το κοινό, λαϊκό αίσθημα αγανάκτησης κατά της Γερμανίας, όταν όμως πέφτουν οι σφυγμοί τότε ο πολίτης σκέπτεται πως ο Πρωθυπουργός είναι είναι κατώτερος των περιστάσεων καθώς δεν έχει ούτε ορθή πολιτική, ούτε επιχειρήματα και απλά κάνει επίθεση στον (κακό καθώς φαίνεται) χαρακτήρα του αντιπάλου του.
Φαίνεται πως τη συμβουλή για να γίνει αυτή η επικοινωνιακή επίθεση δόθηκε από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κάθε μέρα ο κος Βερναρδάκης ζητά να λάβει τις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις για να δει αν η ΄σκληρή γραμμή’΄ Τσίπρα περνά και τι πιστεύει ο κόσμος για το μποναμά της 13ης σύνταξης.
Η βιασύνη είναι απλή. Από 01/01/2017 θα έρθει το τσουνάμι νέων φόρων και η βαρύτατη φορολογία σε αγρότες, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες (όλες τις άλλες κατηγορίες πολιτών τις έχει χάσει ο Τσίπρας.
Συνεπώς βιάζονται να ανεβάσουν, όσο γίνεται, τα ποσοστά του Τσίπρα μπας και αποφευχθεί η συντριβή.
Μήπως τελικά οι εκλογές εντός του Ιανουαρίου δεν είναι τόσο ‘σενάριο επιστημονικής φαντασίας’ που ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός;..





voice news

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και ΠΡΟΣΟΧΗ! Πάνε για ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ! Οι τουρκικές Ε.Δ. στο Αιγαίο...





Έτοιμοι για θερμό επεισόδιο φαίνονται οι Τούρκοι, αφού έχουν βγάλει ναυτική δύναμη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με την αιτιολογία ότι γίνονται "ναυτικές ασκήσεις".
Μία φρεγάτα, δύο κορβέτες εξοπλισμένες με πυραύλους, ένα υποβρύχιο, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έχουν βάλει πλώρη για τον Αιγαίο μας, όπως ανακοίνωσε και το τουρκικό επιτελείο. 
Οι ειδικές δυνάμεις είναι έτοιμες να δράσουν και να προκαλέσουν, μη ξεχνάμε άλλωστε τις καθημερινές προκλήσεις των γειτόνων που ενισχύουν την πεποίθηση ότι κάτι ετοιμάζεται. 







vice news

Η 'ΠΑΓΙΔΑ' του Πλαστικού Χρήματος! Επιπλέον φόρος 22%..





Έρχεται λοιπόν το πλαστικό χρήμα και μαζί με αυτό μία μεγάλη παγίδα.
Οι φορολογούμενοι για να έχουν αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώσουν συγκεκριμένο ποσό με βάση το εισόδημά τους, αν όμως δεν το καταφέρουν τότε θα φορολογούνται επιπλέον.
Ο επιπλέον φόρος θα είναι 22%. Δηλαδή, εάν κάποιος φορολογούμενος πρέπει να συγκεντρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ και καταφέρει να συγκεντρώσει 1.500 ευρώ θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο της τάξης των 110 ευρώ. 
Αυτή είναι η μια παγίδα. Μπορεί δηλαδή κάποιος να μην καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό. Υπάρχει όμως και δεύτερη παγίδα που έχει να κάνει με τον τρόπο υπολογισμού του ποσού που πρέπει να συγκεντρώσει κάθε φορολογούμενος.
Αυτό καθώς η εφορία υπολογίζει το τεκμαρτό εισόδημα και έτσι το ποσό που απαιτείται για δαπάνες με πλαστικό χρήμα μπορεί να είναι μεγαλύτερο εάν υπάρχει θέμα ιδιοκατοίκησης, κατοχής ή απόκτησης ΙΧ κλπ.
Άντε και Καλά Χριστούγεννα να έχουμε…








hellasforce

AYTO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ!«Εγκαταλείψατε τον μοναδικό σας φίλο στη Μέση Ανατολή»...


To Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε με 14 ψήφους (από τις 15) ψήφισμα για την παύση των εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μπουν καλωσόρισε το ψήφισμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ΗΕ Στεφάν Ντουρατζίτς. Οι ΗΠΑ, επέλεξαν την αποχή στην ψηφοφορία.  "Το Ισραήλ δεν θα τηρήσει τους όρους του ψηφίσματος", ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου, προσθέτοντας πως το Ισραήλ αναμένει να συνεργαστεί με τον Τραμπ για να ανατρέψει τις επιπτώσεις του ψηφίσματος.
"Το Ισραήλ απορρίπτει αυτό το επαίσχυντο ψήφισμα ενάντια στο Ισραήλ στο ΣΑ και δεν θα τηρήσει τους όρους του", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Νετανιάχου. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κάλεσε με ανακοίνωση του τους ισραηλινούς και τους παλαιστίνιους να προωθήσουν τις προοπτικές για την λύση των δύο κρατών. Όπως υπογράμμισε, οι ΗΠΑ δεν ήταν σύμφωνες με κάθε πτυχή του ψηφίσματος, αλλά το σχέδιο των ΗΕ "ορθώς καταδικάζει την βία και την πρόκληση και την εποικιστική δραστηριότητα και καλεί και τις δύο πλευρές να προβούν σε εποικοδομητικά βήματα ώστε να αντιστραφούν οι υπάρχουσες τάσεις και να προωθήσουν τις προοπτικές για την λύση των δύο κρατών".
Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στέινιτζ, κοντινός συνεργάτης του Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ "εγκατέλειψαν το Ισραήλ".
"Αυτό δεν είναι ένα ψήφισμα ενάντια στις εποικιστικές δραστηριότητες, είναι ένα ψήφισμα ενάντια στο Ισραήλ, ενάντια στους Εβραίους και στο κράτος τους. Οι ΗΠΑ σήμερα το βράδυ απλά εγκατέλειψαν τον μοναδικό φίλο τους στην Μέση Ανατολή", τόνισε ο Στέινιτζ. "Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά μετά τις 20 Ιανουαρίου", όταν και θα αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση του στο twitter, έπειτα από την αποχή των ΗΠΑ στην ψήφιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπέρ της υιοθέτησης του σχεδίου απόφασης που απαιτεί να τερματιστεί η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στα παλαιστινιακά εδάφη.
Η πολιτική Ομπάμα στα εξωτερικά ζητήματα έχει εξοργίσει το Ισραήλ αλλά και πολλούς εντός των ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά "από αφελής και ανόητη έγινε εντελώς απερίσκεπτη", δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, επικεφαλής της υποεπιτροπής της Γερουσίας που είναι υπεύθυνη για την οικονομική συνεισφορά των ΗΠΑ προς τον ΟΗΕ.





voice news

Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ!Η 'ΒΟΜΒΑ' ΤΡΑΜΠ έσκασε και αλλάζουν ΟΛΑ για τα F-35...


Η ‘βόμβα’ Τραμπ για το υπέρογκο κόστος των F-35 θορύβησε τη Lockheed Martin που δημοσίως ανακοίνωσε πως δεσμεύεται για δραστική μείωση του κόστους του πολεμικού αεροσκάφους.
Θυμίζουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ την πρώτη φορά είχε δηλώσει πως το κόστος των F-35 «είναι εκτός ελέγχου» και την δεύτερη, μόλις την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έκανε γνωστό πως ζήτησε προσφορά για μαχητικά τύπου F-18 από την ανταγωνίστρια της Lockheed, Boeing.
Μόνο τυχαία δεν κρίνεται η απόφαση αυτή της Lockheed καθώς η μετοχή της Lockheed έκλεισε χθες Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με απώλειες 1,3%. Συνολικά, από τις 6 Δεκεμβρίου όταν ο Τραμπ τουίταρε για τα F-35 για πρώτη φορά, η μετοχή της έχει χάσει 6,4% – κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 5 δισ. δολάρια.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Μέριλιν Χιούσον ανέφερε δημοσίως στο twitter πως «είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τραμπ σήμερα το απόγευμα, όπου τον διαβεβαίωσα ότι άκουσα το μήνυμά του «καθαρά και ξάστερα» αναφορικά με την μείωση του κόστους των F-35. Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι το κόστος τους θα μειωθεί δραστικά. Ξέρω ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θέλει το καλύτερο για τον στρατό μας στο χαμηλότερο κόστος για τους φορολογούμενος και είμαστε έτοιμοι να το δώσουμε!», ήταν η δήλωσε της Χιούσον.
Θυμίζουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συναντηθεί την Τετάρτη με τους διευθύνοντες συμβούλους τόσο της Lockheed όσο και της Boeing, στην έπαυλή του στο Μαϊάμι.







voice news

Οι «Τούρκοι» της Θράκης αποκαλύπτουν απόρρητες κινήσεις του Ελληνικού Στρατού!


print_screen_birlik
Η τουρκόφωνη εφημερίδα Birlik, όργανο όσων δηλώνουν Τούρκοι στη Θράκη κι επιδιώκουν τον εκτουρκισμό της περιοχής, σε δημοσίευμά της αποκαλύπτει -όπως υποστηρίζει- κινήσεις του Ελληνικού Στρατού, που χωρίς αμφιβολία δεν πρέπει να δημοσιοπούνται!
Επειδή πριν μερικά χρόνια, το ΓΕΕΘΑ είχε κινήσει διαδικασίες για να κατηγορηθούν ΕΛΛΗΝΕΣ δημοσιογράφοι για ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ, για δημοσιεύματα που δεν περιείχαν καμία ΑΠΟΡΡΗΤΗ πληροφορία, τίθεται το ερώτημα αν η σημερινή ηγεσία του ΓΕΕΘΑ θα κινήσει διαδικασίες κατά των κατά δήλωσή τους Τούρκων που δημοσιοποιούν στην τουρκόφωνη εφημερίδα της Θράκης τα εξής:
•Μετακινήσεις οπλικών συστημάτων σε νησιά του Αιγαίου! Αναφέρουν μάλιστα ότι τα οπλικά συστήματα μεταφέρθηκαν από μονάδες της Θράκης στα νησιά!
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
«H Ελλάδα εγκατέστησε αρχικά σε νησιά του Β.Αιγαίου αλλά και στο Μέσο και Νότιο Αιγαίο εκτοξευτήρες ρουκετών RM-70 των 122mm.
Εντύπωση προκαλεί η κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες σε περιοχές πλησίον της Τουρκίας.
Εκτοξευτήρες ρουκετών RM-70 που ήταν εγκατεστημένοι σε μερικές μονάδες του Δ΄Σ.Σ στην Δυτική Θράκη, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, απομακρύνθηκαν από τα στρατόπεδα όπου βρισκόταν και εγκαταστάθηκαν ιδιαίτερα σε νησιά του Β. Αιγαίου αλλά και στο Μέσο και Νότιο Αιγαίο. Αναφέρεται πως αιτία για αυτό ήταν οι εξελίξεις που υπάρχουν με την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες, στις βραχονησίδες Ίμια. Σύμφωνα με πληροφορίες από κάποιες πηγές, αυτά τα όπλα που εγκαταστάθηκαν εκεί, θα παραμείνουν εκεί έως την άνοιξη».
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα τηρήσουν την “ισονομία και την ισοπολιτεία” στην οποία αναφέρθηκαν Τσίπρας και Μητσοτάκης στις περιοδείες τους στη Θράκη και για τους, κατά δήλωσή τους, Τούρκους της Θράκης. Οι οποίοι είναι τόσο… καταπιεσμένοι όπως λένε στους Ευρωπαίους, που μπορούν να γράφουν και να αποκαλύπτουν ότι θέλουν χωρίς καμία συνέπεια.
Αναμένουμε απάντηση…





hellasforce

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΘΥΕΛΛΑ»…. ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ

%cf%80%cf%89%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%87%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b5%cf%81%cf%87%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7

ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΘΥΕΛΛΑ»!
Το ζήτημα της τουρκικής απειλής κατά της εθνικής ακεραιότητας της χώρας μας, είναι πάγιο και δεν έχει εκλείψει εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά παρά του ότι αυτή είναι η πραγματικότητα κανένα πολιτικό κόμμα δεν είχε καταστρώσει κάποιο σχέδιο για την αντιμετώπιση του, ενώ αντίθετα καλλιεργούν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για να επαναπαύονται σε μια εθνοκτόνα ματαιοδοξία.
Η απόκτηση εντός δυο το πολύ ετών από την Τουρκία περίπου 100 πολεμικών αεροσκαφών F-35, θα ανατρέψει με δραματικό τρόπο όλες τις ισορροπίες μεταξύ των δυο χωρών, ενώ η συνεχιζόμενη ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα της γείτονος μέχρι το 2022 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανακήρυξη της τουρκικής δημοκρατίας, θα καταστήσει πλέον αδύνατη κάθε προσπάθεια άμυνας. Το έτος αυτό είναι και το κρίσιμο ορόσημο για την τουρκική επιθετικότητα και για τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, που μάλιστα τις καλύπτουν και με μια σαθρή νομιμοποίηση. Δηλαδή με λίγα λόγια το ορόσημο για την μεγαλύτερη εθνική καταστροφή στην ιστορία μας.
Η εντύπωση στην Άγκυρα ότι είμαστε πλέον μια χώρα κατεχομένη και ξέφραγο αμπέλι, ένας λαός κουρασμένος και απογοητευμένος με ένοπλες δυνάμεις εγκαταλειμμένες, έχει τροφοδοτήσει όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις και σαν αντιστάθμισμα σε όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Ήδη έχουν σχεδιάσει την μεταφορά του βάρους στο Αιγαίο και την σταδιακή οθωμανοποίηση της χώρας μας, με την συνδρομή και των διαφόρων δικών μας τουρκολάγνων.
Πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κατάσταση, με δεδομένη την μνημονιακή κατοχή της χώρας μας και την αδυναμία κατάστρωσης εθνικού σχεδίου σωτηρίας από την ολοκληρωτική καταστροφή, είναι το μεγάλο ερώτημα.
Κατ’ αρχή θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί η πλήρης ανατροπή των εξοπλιστικών ισορροπιών που μέχρι σήμερα κάπως κρατούσαν την άλλη πλευρά, αλλά όχι για πολύ ακόμα.
Εδώ υπάρχει μια λύση, αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις των… εθνοκτόνων «συμμάχων» μας. Να απευθυνθούμε στην Ρωσία η οποία είνα μια δύναμη, όχι η μόνη, που μπορεί να μας βοηθήσει με οπλικά συστήματα να αντιμετωπίσουμε την όποια τουρκική επιθετικότητα που αναμένεται να γιγαντωθεί στο εγγύς μέλλον. Κάποιοι θα προβάλουν εδώ την αντίρρηση ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε γεωστρατηγικό στρατόπεδο. Τέτοιες απόψεις θα πρέπει να απορριφτούν αμέσως. εμπρός στην απειλή της μεγάλης εθνικής καταστροφής.
Δεύτερο και πολύ σημαντικό στοιχείο είναι να δούμε με ρεαλιστικό τρόπο τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας, να τα μελετήσουμε και να τα αξιοποιήσουμε πάντα με αποτρεπτικό τρόπο στην τουρκική απειλή για την Ελλάδα. Και τα προβλήματα αυτά είναι πάρα πολλά γιατί η Τουρκιά περνά μια άκρως εκρηκτική κατάσταση με έντονα τα σημάδια αποσταθεροποίησης. Βέβαια είναι δύσκολο να προσεταιριστούμε δυνάμεις εσωτερικές και λόγω της εθνικής αξιοπρεπείας, αλλά εδώ υπάρχουν τέτοιες αντιθέσεις και εσωτερικά μίση που προσφέρονται για αυτή την τακτική.
Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα γιατί θα «κάψουμε» τα χαρτιά που υπάρχουν και που θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Τρίτο σημαντικό στοιχείο είναι ο εσωτερικός παράγοντας της χώρας μας. Η εθνική αφύπνιση συνειδητοποιώντας τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουμε, μπορεί να αναστήσει τα εθνικά αντανακλαστικά του λαού μας πέραν από ανόητες ιδεοληψίες, που πάντα υπάρχουν. Τα αντανακλαστικά αυτά τώρα είναι εν ύπνωση και κάτω από την μνημονιακή κατοχή. Οι δυνατότητες της χώρας αυτής είναι απεριόριστες, γι’ αυτό και την θέλουν αλυσοδεμένη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο μας και θα πρέπει επιτέλους να το νοιώσουμε καλά στο πετσί μας.
Η απογοήτευση τρέφει εθνική καταστροφή και είναι ο χειρότερος εχθρός μας, ακόμα πιο μεγάλος από την τουρκική απειλή. Εδώ πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και οι ποιμένες μας όπως έγινε συχνά στο παρελθόν, που όμως μέχρι σήμερα έχουν δείξει την πλήρη αναλγησία και αναισθησία τους.
Με λίγα λόγια ένα ερέθισμα για την αφύπνιση μας, πριν είναι πολύ αργά. Ακόμα έχουμε καιρό, αλλά όχι για πολύ.
Το αντιληφτήκαμε η… προτιμούμε τον σίγουρο θάνατο.
Παραμονές Χριστουγέννων 2016 …Εμείς όχι!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ)


us-needs-enemies-to-justify-military-spending-wars
ΑΝΑΛΥΣΗ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ….
Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη να έχον Εχθρούς για να δικαιολογούν τις στρατιωτικές και πολεμικές δαπάνες…
1
2
Print


4















5


hellasforce
6

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ


%ce%b7-%ce%b1%ce%ba%ce%bc%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bc%ce%b7
Στά Πανεπιστήμια, τά φημισμένα καί ξακουστά, τῆς Ἑσπερίας, στά ὁποῖα σπουδάζουν οἱ πορφυρογέννητοι τζιτζιφιόγκοι τῶν τριῶν οἰκογενειῶν, πού κυβερνοῦσαν καί κυβερνοῦν τόν τόπο τά τελευταῖα 30-40 χρόνια, μαθαίνουν γράμματα πολλά καί σπουδάματα…σπουδαῖα, ὄχι ὅμως καί τοῦ Θεοῦ τά πράματα. Γι’ αὐτό βύθισαν τήν χώρα στήν οἰκονομική φρίκη καί στόν κοινωνικό κανιβαλισμό.
Μέγας Βασίλειος: περί δανείων
Γράφει ὁ Νατσιός Δημήτρης
δάσκαλος-θεολόγος Κιλκίς
Μπορεῖ στά ἄχρηστα «περιοδικά ποικίλης ὕλης», τά κατ’ εὐφημισμόν βιβλία γλώσσας τοῦ Δημοτικοῦ, ὁ Μέγας Βασίλειος «νά ἁπλώνει τή μπουγάδα του καί νά κρεμᾶ τό μακρύ του σώβρακο» (Γλώσσα Δ΄ δημοτικοῦ, β΄ τεῦχος, σελ. 52) η, σύμφωνα, μέ τό κρανιοκενοῦς ἐμπνεύσεως εὕρημα τοῦ «περιοδικοῦ» τῆς Ε΄ Δημοτικοῦ, νά ἐπιδίδεται σέ μαγικά πράγματα, ὅπως, γιά παράδειγμα, νά συγκεντρώνει, ἐν εἴδει χαλκομανίας, ἔλατα στό κόκκινο παλτό του. (Γλώσσα Ε΄ Δημοτικοῦ, β΄ τεῦχος, σελ. 30-31), ὅμως στά βιβλία τῶν ἱερῶν γραμμάτων τῆς Ἐκκλησίας μας, διαβάζουμε γιατί εἶναι, ὁ Βασίλειος ὁ Μέγας, φωστήρ τῆς Οἰκουμένης.
Εἶναι δυνατόν σέ σχολικά βιβλία τάχα καί Γλώσσας νά συντηρεῖται καί νά προβάλλεται ἀκόμη αὐτό τό διαφημιστικό παχύσαρκο ξωτικό, αὐτή ἡ χαζοχαρούμενη φιγούρα πού μοιράζει παιχνίδια στά μοσχοαναθρεμμένα βλαστάρια τῶν δυτικῶν κοινωνιῶν, παιχνίδια πού ἔφτιαξαν λιπόσαρκα καί κοκαλιασμένα χεράκια παιδιῶν τοῦ Τρίτου ἤ Τέταρτου Κόσμου; Ποιόν, αὐτόν πού καί τούς λεπρούς τῆς Βασιλειάδας ἀσπαζόταν καί ἀγκάλιαζε, αὐτόν πού ἔγινε εὔγλωττος καί σιωπώσα παραίνεση ἀρετῆς καί φιλανθρωπίας, πού «ἔπεισεν ἀνθρώπους ὄντας, ἀνθρώπων μή καταφρονεῖν».
Μᾶς τηγανίζει ἡ κρίση σήμερα καί μᾶς κουνοῦν τό δάκτυλο ἀπειλητικά οἱ δυτικές «ἀλώπεκες τοῦ σκότους», γιατί ἀνεχτήκαμε ἕνα ἐκπαιδευτικό σύστημα πού ἔθρεψε καί πάχυνε τούς πειθήνιους ζητωκραυγαστές καί χειροκροτητές, πού ἀνέχονται τίς ἀνθυπομετριότητες πού δῆθεν κυβερνοῦν. Νά κρατᾶς στήν ἀγκαλιά σου Σωκράτη καί Πλάτωνα, Μέγα Βασίλειο καί Χρυσόστομο, Μακρυγιάννη καί Παπαδιαμάντη καί νά διδάσκεις «ὁδηγίες χρήσης καφετιέρας» στό Δημοτικό ἤ παιδεραστικά ξεράσματα, σάν τό τρισάθλιο «Ὁσάκις», στό Γυμνάσιο.
Πῶς ὅμως νά ἀνεχτοῦν, οἱ διά βίου ἀμαθεῖς, κείμενα πού καί μόνο μέ τήν ἀνάγνωσή τους ἐλέγχεται, ὅση ἀπέμεινε, ἡ συνείδησή τους; μία ὑδαρῆ καί μπαζωμένη συνείδηση δέν ἀντέχει, καθρεφτίζεται, ὅταν διαβάζει:
«Ἐσύ δέν εἶσαι πλεονέχτης; Ἐσύ δέν εἶσαι κλέφτης, ἀφοῦ σφετερίζεσαι ἐκεῖνα ποῦ δέχτηκες ἀπό τόν Θεό γιά νά τά διαχειριστεῖς ὡς οἰκονόμος; Μήπως νομίζεις ὅτι θά ὀνομαστεῖ λωποδύτης μόνον ἐκεῖνος πού γδύνει κάποιον καί τοῦ ἁρπάζει τά ροῦχα, ἐνῶ ἐκεῖνος πού δέν ντύνει τόν γυμνό, ἄν καί μπορεῖ νά τό κάμει, ἀξίζει νά πάρει ἄλλο ὄνομα; Πρόσεξε! Τό ψωμί πού ἐσύ παρακρατεῖς, εἶναι τοῦ πεινασμένου’ τό ἔνδυμα πού φυλάγεις στίς ἀποθῆκες σου, εἶναι τοῦ γυμνοῦ’ τό παπούτσι πού σαπίζει στό σπίτι σου, εἶναι τοῦ ξυπόλυτου’ τά χρήματα πού τά κατακρατεῖς χωμένα στή γῆ (σ.σ. ἤ σέ τραπεζικούς λογαριασμούς, στήν ἡμεδαπή ἤ στήν ἀλλοδαπή Ἐλβετία), εἶναι ἐκείνου πού ἔχει ἀνάγκη. Ὥστε λοιπόν τόσους ἀδικεῖς, ὅσους θά μποροῦσες νά βοηθήσεις». («Ὥστε τοσούτους ἀδικεῖς ὅσοις παρέχειν ἐδύνασο». Μέγ. Βασιλείου «περί πλεονεξίας» Ε.Π. 31, 276-277).
Ἡ κρίση – καί οἱ γεννήτορές της πολεμοῦνται – μέ τήν ὀρθόδοξη βιοτή, μέ ἀνδρεία καί ὄχι μέ μυξοκλάματα. Ὁ Χριστιανός Ὀρθόδοξος κλαίει γιά τά πάθια καί τούς καημούς τοῦ κόσμου, δέν κλαίγεται ὅμως σάν καημένο κνώδαλο. Ἀρχοντόπουλο, μέ πτυχία καί «διδακτορικά» ἦταν ὁ Μέγας Βασίλειος. Στάχτη καί σποδός ὅλα. Τά πούλησε καί τά μοίρασε στούς φίλους τοῦ Χριστοῦ, τούς φτωχούς, γιατί «ὅσο πλεονάζεις τῷ πλούτῳ τοσούτῳ ἐλλείπεις τῆ ἀγάπη», θά πεῖ ὁ ἀσκητικότατος Γέροντας τῆς Καππαδοκίας.
Στά Πανεπιστήμια, τά φημισμένα καί ξακουστά, τῆς Ἑσπερίας, στά ὁποῖα σπουδάζουν οἱ πορφυρογέννητοι τζιτζιφιόγκοι τῶν τριῶν οἰκογενειῶν, πού κυβερνοῦσαν καί κυβερνοῦν τόν τόπο τά τελευταῖα 30-40 χρόνια, μαθαίνουν γράμματα πολλά καί σπουδάματα…σπουδαῖα, ὄχι ὅμως καί τοῦ Θεοῦ τά πράματα. Γι’ αὐτό βύθισαν τήν χώρα στήν οἰκονομική φρίκη καί στόν κοινωνικό κανιβαλισμό. Ἐπαναπατρίζονται μέ μοναδικό προσόν τήν ἐπωνυματοφορία καί μετακενώνουν τά ἄθεα γράμματα καί τίς παραλυμένες θεωρίες στή δόλια πατρίδα μας καί…. «μαζί τά φάγαμε». («Ἡ ἀσίγαστη γενικότητα τῶν πιθήκων» θά ἔλεγε ὁ Καροῦζος). Ἄν δέν μᾶς κυβερνοῦσε τό μεταμοντέρνο συνονθύλευμα καί οἱ ἀπελέκητοι γόνοι θά μποροῦσε ἡ πατρίδα μας νά φτιάξει σχολειά – ὅλων τῶν βαθμίδων- τά ὁποῖα μέ πνευματικά «προσανάμματα καί φυλλώματα» τούς κλασσικούς καί τούς Πατέρες θά μάθαινε στά ἀνυπεράσπιστα σήμερα παιδιά «τί θά εἰπῆ πατρίδα, τί θά εἰπῆ θρησκεία, τί θά εἰπῆ φιλοτιμία, ἀρετή καί τιμιότη». (Μακρυγιάννης). Γιά νά ἐκτιμήσεις ὅμως τήν μεγαλοπρέπεια καί τήν ἀνθρωποποιό ἀξία τῶν ἑλληνικῶν γραμμάτων καί πρίν καί μετά τήν γέννηση τοῦ Χριστοῦ, πρέπει νά ἔχεις γευτεῖ τόν γλυκασμό τους στά ἄγουρα καί κρίσιμα χρόνια τῆς ζωῆς σου. Ὅταν ὅμως αὐτά τά χρόνια βοσκᾶς καί χορταίνεις μέ τά ξυλοκέρατα τῆς Δύσης, τά ὅλο ἐγωισμό καί ἀπανθρωπιά, τότε γίνεται αὐτό πού ἔλεγε ὁ Κολοκοτρώνης: «καημένη Ἑλλάδα, στέλνουμε στή Δύση ἀητούς καί μᾶς γυρίζουν κουροῦνες».
Καί στά σχολειά, ἀντί νά μορφώνουμε ἀητούς πού θά πετοῦν ψηλά καί θά ἀγναντεύουν τό πέλαγος, μπουκώνουμε «τό μέλλον τοῦ τόπου» μέ σκύβαλα, γιατί τέτοια μᾶς κουβάλησαν οἱ ἀτάλαντοι γόνοι ἀπό τά καλά τους Πανεπιστήμια. (Μέχρι τό ’60 τά Πανεπιστήμια μας ἦταν ἀπό τά καλύτερά τοῦ κόσμου. Μετά, ὅταν ἐπέστρεψαν «δαφνοστεφεῖς» οἱ ἀντιστασιακοί τῶν γαλλικῶν μπιστρό, κατάντησαν «ἄσυλα» ἀμάθειας καί καταλήψεων).
Γιορτάζουμε τήν Πρωτοχρονιά, τόν Μέγα Βασίλειο, πού τόσο ἀγαποῦσε καί σεβόταν ὁ λαός μας, ὅταν ἀκόμη βαστοῦσε τό ρωμαίικο ἦθος. Λένε κάποιοι δοκησίσοφοι τῆς σήμερον ὅτι ἡ Ἐκκλησία, οἱ ἱεράρχες της δέν πρέπει νά ἀνακατεύονται μέ θέματα τῆς πολιτείας, ἀλλά νά κοιτοῦν τά τοῦ οἴκου τους. Δηλαδή, νά βυσσοδομοῦν οἱ διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες καί νά ἐγκληματοῦν ἀνεξέλεγκτα. Γιά τήν Ἐκκλησία ὅμως «τύπος καί ὑπογραμμός» εἶναι οἱ ἅγιοι, οἱ ὁποῖοι δέν δίσταζαν νά συγκρουστοῦν καί μέ τόν Καίσαρα. «Τήν βασιλέως φιλίαν μέγα μέν ἡγοῦμαι μετ’ εὐσεβείας, ἄνευ δέ ταύτης, ὀλέθριαν ἀποκαλῶ» θά πεῖ ὁ ἅγιος Βασίλειος στόν αἱρετικό αὐτοκράτορα Οὐάλη. Σήμερα ὑποταχτήκαμε στίς ἄπληστες συμμορίες τοῦ ΔΝΤ, τῆς τρόικας καί γονατίζουμε ἀπό τά καταστρεπτικά δάνεια.
«Νά μή δεχτεῖς ποτέ δανειστή, πού σέ πολιορκεῖ. Νά μήν ἀνεχθεῖς ποτέ νά σέ ἀναζητοῦν, γιά νά βροῦν τά ἴχνη σου καί νά σέ συλλάβουν σάν ἄλλο θήραμα (οἱ τοκογλύφοι). Τό δάνειο εἶναι ἡ ἀρχή τοῦ ψεύδους’ εἶναι ἀφορμή ἀχαριστίας, ἀγνωμοσύνης καί ἐπιορκίας. Ἄλλα λέει ἐκεῖνος πού δανείζεται καί ἄλλα ἐκεῖνος πού δανείζει… Εἶσαι φτωχός τώρα, ἀλλά ἐλεύθερος. Ὅταν δανειστεῖς, ὄχι μόνο δέν θά πλουτίσεις, ἀλλά θά χάσεις καί τήν ἐλευθερία σου…»
Ἡ φτώχεια δέν φέρνει καμμιά ντροπή. Γιατί λοιπόν νά προσθέτουμε στόν ἑαυτό μας τή ντροπή τοῦ δανείου; Κανείς δέν θεραπεύει τά τραύματά του μέ ἄλλο τραῦμα, οὔτε θεραπεύει τό ἕνα κακό μέ ἄλλο κακό, οὔτε ἐπανορθώνει τή φτώχεια μέ τόκους. Εἶσαι πλούσιος; Μή δανείζεσαι. Εἶσαι φτωχός; Μή δανείζεσαι». (Μέγ. Βασιλείου, «ΙΔ΄ Ψάλμ. καί περί τοκιζόντων, 2 ΕΠΕ 5, 78-80). Ἄν μορφώνονταν οἱ γενιές τῶν Ἑλλήνων μέ τέτοια κείμενα….



hellasforse

Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο)




Aποφάσισαν να χτυπήσουν την Ρωσία μέσα στα Χριστούγεννα οι ΝΑΤΟϊκοί με τις ΗΠΑ να αναπτύσσουν αιφνιδιαστικά την 45η Ταξιαρχία Πεζικού («Thunderbird») στην Ουκρανία (εικόνες παρακάτω). Το pentapostagma.gr θα αποκαλύψει σε λίγο τι έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα στην Νέα Ρωσία γιατί δυστυχώς κάποιοι άνοιξαν πολεμικό μέτωπο μεγάλης κλίμακας τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ενδεικτικό του σε ποιόν ακριβώς «θεό» πιστεύουν.  
Αιφνιδιαστικά και αφού έλαβαν εκατοντάδες δυτικούς  μισθοφόρους από όλα τα μέρη της Ευρώπης και των ΗΠΑ, άφθονο πολεμικό υλικό ακόμη και UAV, οι Ουκρανοί ξεκίνησαν επίθεση στο Ντεμπαλτσέβο, κατά των Ρωσόφωνων 
Ουκρανικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες με δεκάδες άρματα μάχης και με την βοήθεια βαρέως πυροβολικού κτυπούν ανελέητα σήμερα Παρασκευή τις θέσεις των Ρωσόφωνων.Ο ουκρανικός  στρατός χρησιμοποιεί επίσης  και εκτοξευτές πυραύλων RM70 και άλλων συστημάτων εναντίον της ρωσικής δύναμης αυτοάμυνας, καταπατώντας σαφέστατα την συμφωνία  του Μινσκ που είναι ακόμη σε  ισχύ.
EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα0
EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα1
EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα2
EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα3
EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα4

EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα5
EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα6
EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα7























































































































































Οι δυνάμεις του Κιέβου που συνοδεύονται και από ναζιστικά εθνικιστικά τάγματα και εκαντοντάδες Αμερικανούς και Βρετανούς συμβούλους, ενώ την εμφάνιση έκανε και το  τάγμα του Αζώφ.
Οι Ουκρανοί  χρησιμοποιούν  βλήματα μεγάλου διαμετρήματος και πυροβόλα 155 mm με  μεγάλη καταστροφική δύναμη.
Οι πληροφορίες από το πεδίο των μαχών είναι συγκεχυμένες , και ο  τοπικός πληθυσμός αναζητά καταφύγιο για να προφυλαχθεί όσο τον δυνατόν καλύτερα.
Το άγνωστο και  απομακρυσμένο μέρος με το όνομα Ντεμπαλτσέβο εισήλθε ξανά στο χάρτη των παγκόσμιων συγκρούσεων του ουκρανικού εμφύλιου .
Πριν από δύο χρόνια, σε αυτό το μέρος πραγματοποιήθηκαν απίστευτα  σκληρές μάχες, μέχρι την τελική κατάρρευση της συμφωνίας σχετικά με την απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων.
Ωστόσο, η κατάσταση σε αυτό το μέρος του μετώπου δεν ηρεμεί ποτέ και αναζωπυρώνεται συνεχώς.
Πληροφορίες του βρετανικού τύπου κάνουν λόγο ότι η κατάσταση ασφαλείας και στο Ντοντέσκ είναι στο «κόκκινο» και οι δύο πλευρές είναι και πάλι στα πρόθυρα της κλιμάκωσης.
EKTAKTO: Χτύπησαν την Ρωσία τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων – Ξεκίνησε αιφνιδιαστικά πόλεμο στο Ντεμπάλτσεβο το Κίεβο- Αναπτύχθηκε η 45η Αμερικανική Ταξιαρχία Πεζικού στην Ουκρανία (εικόνες, βίντεο) - Εικόνα8

Αμυντικοί αναλυτές και ειδικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι το «βαθύ αμερικανικό κράτος» ή όπως αλλιώς ονομάζεται ( νέα τάξη) θέλει να ενεργοποιήσει ξανά και το μέτωπο στης Ουκρανίας φέρνοντας την Ρωσία σε δύσκολη θέση.
Σκοπός τους είναι η εξάντληση των οικονομικών αποθεμάτων  σε χρήμα και πολεμικό υλικό, και η ψυχική κούραση της ρωσικής κοινωνίας από την συμμετοχή σε δύο πολέμους ταυτόχρονα ( Συρία-Ουκρανία).
























katoxika nea