Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Διάγγελμα Αναστασιάδη: «Εξαντλήσαμε κάθε όριο… Δεν θεωρούμε ότι η μη λύση, είναι λύση» (βίντεο)


anastasiadis_diaggelma
Ο Νίκος Αναστασιάδης αφού μίλησε για όοοοοοολες τις υποχωρήσεις που έκανε στην Ελβετία, περιέγραψε πώς τελικά η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν έκανε ούτε μια, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο ναυάγιο των συνομιλιών.
Ο Κύπριος πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος: «Πρώτα η συμφωνία για το εδαφικό και μετά η πολυμερής διάσκεψη».
«Ο λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει μέσω δημοψηφισμάτων για την τύχη του όποιου σχεδίου λύσης. Ευχαριστώ τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την αμέριστη συμπαράστασή του πριν και μετά την Ελβετία», σχολίασε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του.
Αναφορικά με την Τουρκία, σχολίασε: «Κύρια έννοια μου είναι να μην παραγνωρίσω τις ανησυχίες κυρίως του ελληνοκυπριακού λαού και φυσικά των Τουρκοκυπρίων. Θέλω να διατηρήσω ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου. Εάν επιδίωξη της Τουρκίας δεν είναι το ναυάγιο και ο έλεγχος της Κύπρου, τότε η Τουρκία θα πρέπει ενεργά να συμβάλλει στην επίτευξη λύσης για την ειρήνη».
Και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές: «Όταν έφτασε η κρίσιμη ώρα για το κεφάλαιο που θα διασφάλιζε τις ελληνοκυπριακές απαιτήσεις, υπήρξε μια στάση η οποία ήτο άκαμπτη, που έδειχνε ότι δεν υπήρχαν, ή δεν επετράπησαν, περιθώρια ευελιξίας».
Για να καταλήξει στο κομμάτι των ερωτήσεων: «Στόχος μου η επανένωση της πατρίδας μας, η απαλλαγή της από τα κατοχικά στρατεύματα και η δημιουργία ειρηνικών συνθηκών συμβίωσης. Η ελπίδα δεν θα επιτρέψω να χαθεί, όσο εξαρτάται από τα δικά μου χέρια».
Συνοπτικά τα όσα είπε ο Κύπριος πρόεδρος:
Θα ευχόμουν η συνάντηση θα ήταν για να ανακοινώσω την πρόοδο. Λυπούμαι που αντί τούτου υποχρεούμαι να καταγράψω τα γεγονότα που μας οδήγησαν σε αποτυχία. Δεν θέλω να μπω στη λογική επίρριψης ευθυνών. Δεν θα αφήσω αναπάντητους τους ισχυρισμους ότι οι ευθύνες βαραίνουν την πλευρά μας.
Η μετάβαση στο εξωτερικό έγινε μετά από επιθυμία του Τ/κ ηγέτη για να υπάρξει ελεύθερη διαπραγμάτευση.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ενόψει των δυσκολιών που προέκυψαν από την Τ/κ πλευρά, δέχτηκα να καθορίσουμε κριτήρια με ελαφρά απόκλιση. Και εξεφρασα ετοιμότητα για καθορισμό του καθεστώτος για τους Τ/κ που θα έμεναν υπό ε/κ διοίκηση και τους ε/κ που θα επέστρεφαν στην Καρπασία.
Επετεύχθη συμφωνία για το ποσοστό του τ/κ συνιστώντος κρατιδίου. Για τον αριθμό των προσφύγων έγινε εκτεταμένη συζήτηση που επέτρεψε στους εμπειρογνώμονες των ΗΕ να υπολογίσουν σε 94.000 ως το μέγιστο.
Στο δεύτερο στάδιο των συνομιλιών η Τ/κ μετέφερε τις ανησυχίες της για την πρόθεση της Ελλάδας να συμμετάσχει σε μια πολυμερή διάσκεψη. Μετά από τηλεφωνικές παρεμβάσεις αυτές οι ανησυχίες της Ελλάδας ξεπεράστηκαν.
Η Τ/κ πλευρά κατ’ αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν πρότεινε ότι οι Ε/κ που θα επέστρεφαν τις 55 χιλιάδες και έφτασε μέχρι τις 65000. Προφανής η πρόθεση διασύνδεση του εδαφικού με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Απέρριψα ως απαράδεκτη την πρόταση.
Κατέβαλλα προσπάθειες μέχρι την υστάτη στιγμή. Η τ/κ πλευρά δεν επέδειξε την απαραίτητη ευελιξία παρά τις προσπάθειές μας.
Είμαι και θα παραμείνω έτοιμος να συνεχίσω τον διάλογο από εκεί που διακόπηκε στο Μοντ Πελεράν.
Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον πρωθυπουργό της Ελλάδας για τη σωστή του στάση και τη στήριξη που μας παρήσχε.
Διαδικασία ερωτήσεων
Δεν ήμουν εξουσιοδοτημένος να απαντήσω ότι η Ελλάδα θα συμμετείχε σε πολυμερή γι’ αυτό ζήτησα διακοπη στις συνομιλίες. Εξάντλησα κάθε όριο στις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό, αρκεί να μην αφορούσε περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους τον κυπριακό ελληνισμό.
Η Τουρκία να αποδείξει εμπράκτως ότι επιθυμεί να συνεχιστούν οι συνομιλίες και ότι υπάρχει προοπτική για να υπάρξει θετική εξέλιξη.
Η μη λύση δεν είναι λύση, συνεχίζουμε τον αγώνα.
Αν είναι διατεθειμένος να συζητήσει το εδαφικό στο πλαίσιο πολυμερούς: Όχι.
Υπήρξε άριστη συνεργασία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τακτική η επικοινωνία κι αυτό που ένιωθα ότι ήταν εύλογη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης είχα υποχρέωση να το υπερασπιστώ.
Καταβάλλονται από όλες τις πλευρές προσπάθειες για να συνεχιστεί ο διάλογος επί των κριτηρίων του εδαφικού.
Ο κ. Ακιντζί προσπαθούσε να υπερασπιστεί τα αιτήματα της τ/κ κοινότητας και όσα περιθώρια του εδίνονταν. Το ίδιο έκανα κι εγώ.
Δεν έδωσα ποτέ την εικόνα ότι είμαι εύκολος στις διαπραγματεύσεις. Θέλω να διατηρήσω ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου.
Άψογη η συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για τους τουρκοκύπριους με την Τουρκία.
Θέλω να πιστεύω ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι επιθυμητή και από τους δύο.
Προς τον κυπριακό λαό: Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω την προσπάθεια για αποκατάσταση της αδικίας. Δεν παραγνώριζα τις ανησυχίες και της άλλης πλευράς. Με τον ίδιο δημιουργικό τρόπο να προχωρήσει και η άλλη πλευρά. Δεν θα επιτρέψω να χαθεί η ελπίδα ενόσω βρίσκεται στα δικά μου χέρια.
Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Μπάιντεν και Γιούνκερ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζιαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αυτό ανακοίνωσε μέσω twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μήπως η Τουρκία επιθυμεί να επιστρέψουμε στην Συνθήκη των Σεβρών;


hartis_synthiki_sevron
Φουλ επίθεση του Έλληνα ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας, ΕΕ και εθνικιστές κάθε είδους.
“Εμείς δουλεύουμε σταθερά για την ενότητα της Κύπρου, για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή”.
Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιας, προσερχόμενος για να μιλήσει σε εκδήλωση της Κίνησης Ιδεών και Πράξης “Πράττω”, της οποίας είναι πρόεδρος, στη Θεσσαλονίκη. Σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για “νευρικότητα” από την πλευρά της Τουρκίας και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να μην αφήσει η νευρικότητα αυτή της Αγκυρας να εκδηλωθεί πάνω στη χώρα μας με τη δημιουργία ανθελληνικού μετώπου.
Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη είπε ο κ. Κοτζιάς και απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν έθεσε το ρητορικό ερώτημα, μήπως επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών. Στη διάρκεια της ομιλίας του και αφού ξεκαθάρισε ότι μιλάει πλέον ως πρόεδρος της Κίνησης “Πράττω” και όχι ως υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι πολλές πλευρές της Συνθήκης της Λωζάννης δεν έχουν εφαρμοστεί από την Τουρκία.
“Να πω ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης η Ιμβρος και η Τένεδος είναι αυτοδιοικούμενες περιοχές; Να πω ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έπρεπε οι 246.000 ομογενείς Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη να είναι σήμερα και 80.000 μουσουλμάνοι στη Θράκη, ενώ σήμερα έχουμε 130.000 μουσουλμάνους -και καλά κάνουν και αβγατίζουν-και 2.500 Ελληνες ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη; Εδώ υπήρξε συνέχεια των παραβιάσεων”, επισήμανε.
Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε “γελοιότητες” όσα κυκλοφόρησαν περί δήθεν παραίτησής του. Τα απέδωσε σε σχεδιασμένη και σκοτεινή επίθεση εναντίον του, είπε ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα παραίτησης και σημείωσε πως σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα δεν θα κάνει τη χάρη κανενός να παραιτηθεί.
Σε όσους του καταλογίζουν “εθνικισμό” απάντησε ως εξής: “Μου λένε όμως ότι το να παλεύεις για την κατάργηση των εγγυήσεων, για να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας από την Κύπρο είναι εθνικισμός, ενώ είναι σύγχρονος ευρωπαϊσμός να κατέχει η Τουρκία ευρωπαϊκά εδάφη! Συχνά αυτοί που κατηγορούν για εθνικισμό την πατριωτική Αριστερά είναι φορείς του εθνικισμού της άλλης πλευράς”.
Ως προς τις προκλήσεις από την πλευρά της Αλβανίας ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για “εθνικισμό της αλβανικής ελίτ” και σημείωσε ότι η Αθήνα έχει διαμηνύσει στα Τίρανα να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.
Κάλεσε την ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τον αλυτρωτισμό και τόνισε πως η Ελλάδα θέλει τη σταθερότητα της γειτονικής χώρας.
Σχετικά με το προσφυγικό είπε ότι θα λυθεί με την ειρήνευση στη Συρία. Προειδοποίησε πως πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Αίγυπτο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν εκατομμύρια προσφύγων από τη συγκεκριμένη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.
Ο Τραμπ δεν ήταν ατύχημα
Στην ομιλία του ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι “ατύχημα”. “Δεν είναι κάτι που έγινε κατά λάθος. Ο Τραμπ είναι προϊόν του γεγονότος ότι στην αμερικανική κοινωνία υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν και θεωρούν ότι δεν τους λαμβάνουν υπόψη, υπάρχουν εκατομμύρια λευκοί εργάτες που νιώθουν να βρίσκονται στο περιθώριο και υπάρχουν-και αυτό είναι καινούργιο φαινόμενο-τα μεγάλα αμερικάνικα μεσαία στρώματα που συμπιέζεται το εισόδημα τους και ο τρόπος ζωής τους”, παρατήρησε.
Δεν βλέπει πέρα από την μύτη της η ΕΕ
Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι “δεν βλέπει πέρα από τη μύτη της”, είναι υποταγμένη στα νεοφιλελεύθερα διδάγματα και δεν έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται κρίσεις. Δεν έχει ούτε όραμα, ούτε προσανατολισμό. ” Η νέα Ρώμη, που πάει να διαμορφωθεί το Βερολίνο, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και όλης της Ευρώπης, διότι έχει να αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει πέσει μέσα σε μια βαθιά παγίδα. Η ανικανότητα της Ε.Ε. να διαχειριστεί τις κρίσεις στηρίζεται στην αντίληψη του κ. Σόιμπλε ότι αν βοηθάς κάποιον, τότε του κάνεις κακό. Πρέπει να τον αφήνεις και να τον πιέζεις, να πιέζεται, να καταστρέφεται να μάθει μέσα από αυτό. Ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ευρωπαϊκή Ενωση τη χώρα μας είναι μια από τις βασικές αιτίες που εμφανίστηκε εθνικισμός και ρατσισμός σε όλη την Ευρώπη”, παρατήρησε και πρόσθεσε πως η Ε.Ε. χρειάζεται μια βαθιά μεταρρύθμιση.
Να μην μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μας έφεραν ως εδώ
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας, μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση του “Παράλληλου Προγράμματος”. Υπενθύμισε ότι η Συμφωνία με τους θεσμούς το καλοκαίρι του 2015 ήταν προϊόν συμβιβασμού, που περιέχει δύσκολα σημεία, και σημείωσε πως “δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μας έφεραν ως εδώ”.
Απηύθυνε έκκληση για τη συγκρότηση ενός μετώπου διάσωσης της χώρας και υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να αφήσει τον πατριωτισμό στην ακροδεξιά. Έπλεξε το εγκώμιο του παρισταμένου αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά, λέγοντας ότι είχε μεγάλες επιτυχίες (σύλληψη αλβανικής μαφίας, συμμορίας 81 ατόμων στην Αθήνα, χτύπημα του εμπορίου ναρκωτικών στα Εξάρχεια κ.α.) Σε δήλωση του ο κ. Τόσκας επισήμανε κι αυτός την ανάγκη δημιουργίας μετώπου από τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Τέρενς Κουϊκ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Τσιόκας, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους Αρίστος Κασμίρογλου κ.α. Στην αρχή της εκδήλωσης, που έγινε στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” της ΔΕΘ, τον λόγο πήραν ο συντονιστής Θεσσαλονίκης της Κίνησης “Πράττω” Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας Κώστας Τσαντίλης




hellasforce

Καταρρέει η ΕΕ! Στην τελική ευθεία η ΔΙΑΛΥΣΗ...

Με τίτλο "Το ιταλικό δημοψήφισμα και η αρχή του τέλους της ευρωζώνης", το κύριο άρθρο των Financial Times  περιγράφει μια ευρωζώνη που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. 
Όλα θα κριθούν με το ιταλικό δημοψήφισμα, το οποίο θα καθορίσει αν θα προκύψουν αλλαγές στο Σύνταγμα και αν ο Ρέντσι παραιτηθεί, κάτι που θα αρχίσει την αρχή της διάλυσης, όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, Wolfgang Munchau: "Το δημοψήφισμα έχει σημασία γιατί θα μπορούσε να επιταχύνει την πορεία προς την έξοδο από το ευρώ. Αν ο Ματέο Ρέντσι χάσει, έχει πει πως θα παραιτηθεί, δημιουργώντας πολιτικό χάος. Οι επενδυτές ίσως θεωρήσουν ότι το παιχνίδι τελείωσε. Στις 5 Δεκεμβρίου η Ευρώπη μπορεί να ξυπνήσει με ένα άμεσο κίνδυνο αποσύνθεσης'.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον συντάκτη, "μια έξοδος της Γαλλίας ή της Ιταλίας από το ευρώ θα επιφέρει το μεγαλύτερο default στην ιστορία. Οι ξένοι κάτοχοι ιταλικού ή γαλλικού χρέους σε ευρώ θα πληρωθούν με το ισόποσο της λίρας ή του φράγκου. Αμφότερα θα υποτιμηθούν. Αφού οι τράπεζες δεν υποχρεούνται να διακρατούν κεφάλαιο έναντι των τοποθετήσεών τους σε κρατικό χρέος οι απώλειες θα οδηγήσουν πολλές τράπεζες σε άμεση πτώχευση. Η Γερμανία τότε θα συνειδητοποιήσει ότι το τεράστιο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει τα μειονεκτήματά του. Υπάρχει πολύς γερμανικός πλούτος εν αναμονή πτώχευσης





voice news".

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΑΓΚΥΡΑ-ΤΙΡΑΝΑ!Βρώμικο ΣΧΕΔΙΟ εξόντωσης της ΕΛΛΑΔΑΣ...


Βερολίνο, Άγκυρα, Τίρανα έχουν ξεκινήσει το σχέδιο περικύκλωσης της Ελλάδας με σκοπό την de facto καταστροφή της.
Το μεν Βερολίνο δεν προτίθεται να χαλαρώσει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που οδηγούν σε αφανισμό την ελληνική οικονομία αλλά και κοινωνία.
Η Άγκυρα αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και κυρίως το άρθρο 16, όπως γράψαμε και σήμερα το πρωί (δείτε το άρθρο ΕΔΩ).
Τα Τίρανα θέτουν συνεχώς θέμα Μεγάλης Αλβανίας, μέσω της ανακίνησης του ανύπαρκτου θέματος της Τσαμουριάς.
Στο Κυπριακό ασκούνται πιέσεις, που είναι εις βάρος της ελληνοκυπριακής (δηλαδή της ελληνικής) πλευράς.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι ‘φίλοι’ μας οι Αμερικανοί σφυρίζουν αδιάφορα.
Η ελληνική κυβέρνηση τι κάνει; χλιαρές ανακοινώσεις ως αν όλα να βαίνουν καλώς.
Καμία αντίδραση, πόσο μάλλον δράση…






voice news

ΕΚΤΑΚΤΟ!ΟI ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΖΝΕΤΣΟΦ...


Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην Κύπρο με αμερικάνικο αεροσκάφος P-8A Poseidon πετώντας πάνω   από το  αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov» .Φυσικά η προκλητική αυτή κίνηση του αμερικανικου αεροσκάφους  δεν άργησε  να απαντηθεί από τους Ρώσους που ενεργοποίησαν  τα πυραυλικά συστήματα τους «κλειδώνοντας» το αμερικανικό  αεροσκάφος .
Το ρωσικό υπουργείο άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας:«Τα P-8A Poseidon σήμερα  υλοποίησε   μια αναγνωριστική προσέγγιση στον τομέα ανάπτυξης της ναυτικής ομάδας του αεροπλανοφόρου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Ναύαρχος Kuznetsov» στην ανατολική Μεσόγειο, παρακολουθώντας  τις κινήσεις  των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών»
Όπως φαίνεται τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί απότομα η  ένταση των πτήσεων αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών κοντά στην ακτή της Κριμαίας,αλλά και στις ρωσικές βάσεις στη Συρία.





voice news

ΟΡΓΗ ΠΟΥΤΙΝ!«Θα μας κάνετε ΕΣΕΙΣ μαθήματα;»...


Άμεση ήταν η απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, κατά των ρωσικών ΜΜΕ (δείτε το άρθρο μας ΕΔΩ.)
Η απάντηση του Πούτιν ήταν αποστομωτική: «Τον τελευταίο καιρό – και αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί – αυτοί [οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι] προσπάθησαν να μας διδάξουν «δημοκρατία». Και ακούμε πάντα από αυτούς τους «δασκάλους» ότι ο τρόπος για να κάνουμε δουλειές με τους αντιπάλους μας γίνεται μέσω των απαγορεύσεων (εννοώντας τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας), κάτι που δεν συνάδει με τις αρχές και τους κανόνες της δημοκρατίας. Η ανοικτή συζήτηση είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος ».
«Αν υιοθετηθεί μια τέτοια απόφαση [του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την καταπολέμηση των ρωσικών μέσων ενημέρωσης], μας λέει ότι αντιμετωπίζουμε μία υποβάθμιση με την πολιτική έννοια της λέξης αυτής του οράματος της δημοκρατίας στην Δυτική κοινωνία», ήταν τα λόγια του.
Τέλος ο Πούτιν πρόσθεσε πως ελπίζει η κοινή λογική να επικρατήσει και να μην υπάρξουν περιορισμοί στο έργο των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.





voice news

Συντάξεις, μισθοί και κατασχέσεις στο επικαιροποιημένο μνημόνιο -Ολα τα μέτρα «φωτιά»


Συντάξεις, μισθοί και κατασχέσεις στο επικαιροποιημένο μνημόνιο -Ολα τα μέτρα «φωτιά»

Κρίσιμα ζητήματα όπως οι αποδοχές των συνταξιούχων, οι οφειλές προς το Δημόσιο, οι μισθοί και οι προσλήψεις στο Δημόσιο περιλαμβάνονται στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου που απέστειλαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση με το οποίο ζητούν να ληφθούν μέτρα φωτιά.
Την αποκάλυψη κάνει η Καθημερινή, η οποία παραθέτει όλα τα μέτρα που ζητούν να λάβει η κυβέρνηση. Αυτά είναι:
αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων σύμφωνα με τις νέες παραμέτρους ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στην προσωπική διαφορά που επικαλείται η κυβέρνηση αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ ολοκλήρωση του επανυπολογισμού έως το Δεκέμβριο του 2017 έκδοση του 35% των συντάξεων οι αιτήσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν από τις 12 Μαΐου έως το τέλος Οκτωβρίου χωρίς παράλληλα να διακοπεί η έκδοση συντάξεων άμεση έκδοση της υπουργικής απόφασης για μείωση κατά 430 εκατ. ευρώ των δαπανών για το ΕΚΑΣ στρατηγικό σχέδιο για είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών έως το τέλος του 2017 με τη δημιουργία ειδικού λογισμικού που θα επιτρέπει την αυτόματη είσπραξη οφειλών και τις αυτόματες κατασχέσεις για τους οφειλές του Δημοσίου να διαγραφούν όσα ληξιπρόθεσμα είναι ανεπίδεκτα είσπραξης να νομοθετηθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2017 οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με υποχρεωτική χρήση POS να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες μέχρι τον Ιούνιο λαμβάνοντας υπόψη τις εμπορικές αξίες κατάργηση φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων που θα κριθούν αναποτελεσματικές από τη φορολογική διοίκηση και την τεχνική βοήθεια να θεσπιστούν στο Μεσοπρόθεσμο 2017-2020 όρια για τη μισθολογική δαπάνη και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων τα οποία θα είναι συνεπή με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων να υπάρξει νέος νόμος για την ολοκλήρωση του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων που θα εγκριθεί ως προαπαιτούμενη δράση από τις Αρχές. Σημειώνεται στο πλαίσιο αυτό ότι οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια θα πρέπει να έχουν ως πρότυπο τις πρόσφατες αλλαγές στο νέο ενιαίο μισθολόγιο για ολόκληρο το δημόσιο τομέα ενώ γίνεται ρητή αναφορά ότι θα πρέπει να προκύψει όφελος για τον προϋπολογισμό. 





katoxika nea

Ποια Ελληνικά εδάφη θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητώντας την Συνθήκη της Λωζάνης. (vid)

Ποια Ελληνικά εδάφη θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητώντας την Συνθήκη της Λωζάνης. (vid)
Ποια Ελληνικά εδάφη θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητώντας την Συνθήκη της Λωζάνης.
Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR στις 22.11.2016







katoxika nea

Δεν πάμε καλά… Η γνώση Ελληνικών θεωρείται επιπλέον προσόν, για να εργαστεί κάποιος για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην… Λάρισα!


Δεν πάμε καλά... Η γνώση Ελληνικών θεωρείται επιπλέον προσόν, για να εργαστεί κάποιος για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην… Λάρισα!

Για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες η Ελληνική γλώσσα θεωρείται τρίτη γλώσσα στην Ελλάδα μετά τα αραβικά και τα αγγλικά.
Πως μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η μικρή αγγελία που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα της Λαρίσης στις 20 Νοεμβρίου 2016 σύμφωνα με την οποία η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζητά διερμηνείς με απαραίτητη γνώση των αγγλικών και των αραβικών; Το αν οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν και Ελληνικά στην Ελλάδα, αυτό θεωρείται «επιπλέον προσόν».
Η μικρή αγγελία είχε ως εξής:
«Η ΥΠΑΤΗ Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Γραφείο Λάρισας) αναζητά διερμηνείς γνώσεις (σ.α.: Εδώ μάλλον ξέχασαν το «με») Αραβικών και Αγγλικών (η γνώση Ελληνικών θεωρείται επιπλέον προσόν). Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στην Αγγλική γλώσσα στα παρακάτω email: —@unhcr.org και —@unhcr.org έως 30.11.16».
(Επισημαίνεται ότι τα ονόματα στις διευθύνσεις των emails είναι ελληνικά).
Δεν πάμε καλά... Η γνώση Ελληνικών θεωρείται επιπλέον προσόν, για να εργαστεί κάποιος για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην… Λάρισα! - Εικόνα1 
Από την μικρή αυτή αγγελία προκύπτουν 4 βασικά συμπεράσματα – επισημάνσεις.
Δημοσιεύεται η αγγελία στην Λάρισα, αλλά πόσοι μπορεί να είναι οι γνωρίζοντες αγγλικά και αραβικά στην Λάρισα χωρίς να γνωρίζουν Ελληνικά, και επίσης πως θα την διαβάσουν αυτοί που δεν γνωρίζουν Ελληνικά; Και εφόσον δεν γνωρίζουν Ελληνικά γιατί να αγοράσουν την εφημερίδα εφόσον δεν θα μπορούν να την διαβάσουν; Άρα σε ποιους απευθύνονται;













Από την ημερομηνία δημοσίευσης της αγγελίας έως την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερομένους μεσολαβούν μόνο 10 ημέρες, που σημαίνει ότι οι θέσεις μάλλον έχουν καλυφθεί. Επίσης δεν αναφέρουν πόσους χρειάζονται. 5; 10; 100; Πόσους;
Εντείνεται ο πόλεμος εναντίον της μητέρας όλων των γλωσσών, της Ελληνικής, διότι στα σχολεία τα προσφυγόπουλα θα γνωρίζουν (!) αγγλικά και στα πλαίσια της ισότητος, δικαιοσύνης κ.λ.π. θα υποχρεώσουν τα Ελληνόπουλα να διδάσκονται και αυτά στα αγγλικά στα σχολεία τους καθόσον τα προσφυγόπουλα θα είναι περισσότερα, ειδικά σε σχολεία μικρών χωριών της Ελλάδος. Οπότε σταδιακά θέλουν να αντικαταστήσουν την Ελληνική με την αγγλική γλώσσα. Αν προλάβουν…
Ζητάνε, από τους ενδιαφερομένους να στείλουν το βιογραφικό τους στα αγγλικά. Ίσως θέλουν να μας πείσουν ότι σ’ όλες τις χώρες που εγκαθίστανται πρόσφυγες ο ΟΗΕ ζητά δικαιολογητικά από τους υποψηφίους υπαλλήλους του στα αραβικά και αγγλικά, με «επιπλέον προσόν» την γνώση της γλώσσας της χώρα υποδοχής. Πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί αυτό σε χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία κ.λ.π.;
Και κάτι ακόμα. Το έγραψα παλαιότερα, το ξαναγράφω και μελετήστε το. Η τοποθέτηση των προσφύγων σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας, δεν είναι πράξη ανθρωπισμού, αλλά μέρος στρατιωτικής επιχείρησης που σκοπό έχει την από παντού επίθεση εναντίον των Ελλήνων. Δεν είναι απλά τα πράγματα.
Εν προκειμένω, δεν θα εγκαταστήσουν τους πρόσφυγες στην Λάρισα αλλά στο χωριό Κουτσόχερο που απέχει 18 χιλιόμετρα από την Λάρισα. Το χωριουδάκι των 327 κατοίκων θα φιλοξενήσει στην εκεί κατασκήνωση, που την δώρισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ίσως και περισσότερους από 500 πρόσφυγες.
Δεν πάμε καλά... Η γνώση Ελληνικών θεωρείται επιπλέον προσόν, για να εργαστεί κάποιος για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην… Λάρισα! - Εικόνα2 
Το Κουτσόχερο ευρίσκεται δίπλα ακριβώς στην κεντρική οδό Λαρίσης – Τρικάλων, άρα σε στρατηγικό σημείο. Και το σπουδαιότερο όλων… Στο Κουτσόχερο εδρεύει το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
Χρήστος Μαντζιάρης




katoxika nea

Κίσσινγκερ προς Τραμπ: Ξέχνα τι είπες προεκλογικά και συμμορφώσου!

kissingker-pros-trab-symmorfosou

Είναι γνωστές οι θέσεις του Χένρι Κίσσινγκερ υπέρ της Παγκοσμιοποίησης, ο οποίος και έσπευσε να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ λίγο μετά την εκλογή του.
Σε συνέντευξη του αργότερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσσινγκερ, μιλάει για την συνάντηση αυτή και τις εντυπώσεις που αποκόμισε.
Ο κόσμος δεν πρέπει να επιμείνει να «καρφώσει» τον εκλεγέντα Πρόεδρο Donald Trump για τις θέσεις που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν έχει «καμία απολύτως αποσκευή» του παρελθόντος.
Οι θέσεις του δεν έχουν εφαρμογή σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα, επειδή έγινε πρόεδρος με βάση τη δική του στρατηγική και το πρόγραμμα που έθεσε μπροστά στο αμερικανικό κοινό.
Εν ολίγοις, ζήτησε να μη βιαστεί ο κόσμος να τον κρίνει ή απορρίψει προτού δει τι απ’όλα θα κρατήσει και τι νέο θα εφαρμόσει.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ
Ωστόσο κάποιοι Αμερικάνοι ενοχλήθηκαν τόσο με τη βιασύνη να συναντήσει τον Τραμπ όσο και με τις δηλώσεις του, τις οποίες θεώρησαν ως «απειλητικές»: Ξέχνα τι είπες προεκλογικά και συμμορφώσου προς τας υποδείξεις των «ομάδων» που ήδη κυβερνούν τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο πλανήτη.




katoxikanea

Ο Χαμενεΐ προειδοποιεί με αντίποινα τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά

Ο Χαμενεΐ προειδοποιεί με αντίποινα τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά
Αν παραβιάσουν τη συμφωνία για τα πυρηνικάΗ παράταση των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο οποίος προειδοποίησε πως η Τεχεράνη θα προβεί σε αντίποινα αν εγκριθούν οι κυρώσεις.
«Η παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραβιάσει την πυρηνική συμφωνία σε πολλές περιπτώσεις», δήλωσε ο Χαμενεΐ, ο οποίος μιλούσε σε μια συγκέντρωση μελών των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. «Η πιο πρόσφατη [παραβίαση] είναι η παράταση των κυρώσεων για δέκα χρόνια η οποία, αν συμβεί, θα είναι ασφαλώς κατά της JCPOA [της πυρηνικής συμφωνίας] και η Ισλαμική Δημοκρατία οπωσδήποτε θα αντιδράσει σε αυτήν.»
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε αυτόν τον μήνα ένα νομοσχέδιο για την παράταση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια. Για να καταστεί νόμος το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ομπάμα.




katoxika nea

ΚΟΣΜΟΣ «Εισβολή» του FBI σε 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες και στην Ελλάδα! - See more at: http://apocalypsejohn.com/isvoli-fbi-8-000-ipologistes-120-chores-ellada/#sthash.Iw98rGv5.dpuf




– Το FBI εισέβαλε σε πάνω από 8.000 υπολογιστές κάνοντας χρήση ενός απλού εντάλματος από Αμερικανό δικαστή!
– Με μια νέα διάταξη το FBI θα μπορεί να μπαίνει σε όποιον υπολογιστή θέλει εντός και εκτός ΗΠΑ αν θεωρεί κάποιον ύποπτο όχι μόνο για παιδική πορνογραφία!
– Τα στοιχεία των 8.000 χρηστών έχουν ήδη φακελωθεί – Κάποιοι είναι και στην Ελλάδα!
– Πότε και πως έγινε η επιχείρηση
Όταν οι ταινίες του Χόλιγουντ γίνονται πραγματικότητα. Όπως αποκαλύπτεται, το FBI, χάκεψε πάνω από 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες, με ένα απλό ένταλμα προκειμένου να διερευνήσει υπόθεση παιδικής πορνογραφίας!
Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση αυτού του είδους που έγινε ποτέ χωρίς την γνώση όμως και την συναίνεση των ιδιοκτητών των υπολογιστών.
Όλα έγιναν σύμφωνα με το Russia Today, τον Φεβρουάριο του 2015 όταν το FBI «κατέλαβε» το σαιτ παιδικής πορνογραφίας Playpen και το «έτρεξε» μέσα από κυβερνητικό σέρβερ επι 13 ημέρες! Με αυτό τον τρόπο μπήκε στους υπολογιστές όποιων είχαν επισκεφθεί αυτό το σαιτ και μάζεψε όλες τις διεθύνσεις IP και επί της ουσίας τις «φακέλωσε».
Πρόκειται για υπολογιστές μεταξύ άλλων στην Αυστραλία, στην Αυστρία, στην Χιλή, στην Κολομβία, στην Δανία και στην Ελλάδα! Όμως, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η «εισβολή» του FBI ήταν πολύ μεγαλύτρη απ’ ότι φανταζόμασταν. Πάνω από 8.000 υπολογιστές σε 120 χώρες έγιναν έρμαιο στα χέρια του FBI.
«Το γεγονός ότι ένας απλός δικαστής μπορεί να δώσει εντολή στο FBI να κάνει μια τόσο μαζική εισβολή είναι τρομακτικό», λέει ο Christopher Soghoian, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας που κατέθεσε στην υπόθεση Playpen.
Φυσικά, ο δικαστής δεν είχε τόσο μεγάλη δικαιοδοσία. Και ειδικά εκτός ΗΠΑ. Όμως, το FBI δεν πρόκειται να σταματήσει από τέτοια ηθικά εμπόδια. Ειδικά από την 1η Δεκεμβρίου που θα τεθεί σε ισχύ νέα νομοθεσία που θα δίνει δικαίωμα στους δικαστές να εκδίδουν με ευκολία παρόμοια εντάλματα.
Έτσι, το FBI θα μπορεί χωρίς να ρωτήσει κανέναν να γίνεται νόμιμος χάκερ και να εισβάλλει στα προσωπικά δεδομένα χρηστών εντός και εκτός ΗΠΑ. Είναι μια νέα τάξη πραγμάτων στο ιντερνετ.
Η διάταξη 41, δίνει αυτό το δικαίωμα όχι μόνο στο FBI αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, να μπαίνουν στους υπολογιστές εντός και εκτός ΗΠΑ όχι μόνο για να ερευνήσουν θέματα παιδικής πορνογραφίας αλλά και άλλα αδικήματα…









apocalypsejohn.com

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθεί


theramnsi

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν  για τα  του 2016. Αυτό διευκρινίζουν κύκλοι του ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων για τις δηλώσεις που θα υποβάλλουν το επόμενο έτος αναφορικά με τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος.

Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο θα συνδέει το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με το ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου μέσω πλαστικού χρήματος.
Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του θα ληφθούν ως το τέλος του μήνα προκειμένου αυτό να αρχίσει να χορηγείται στους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής του επιδόματος με βάση τις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής ώστε να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.



tilegrafima.gr

Αργίες 2017: Ποιες ημέρες δε θα δουλέψουμε


episimes-argies

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές, οι οποίες τις περισσότερες φορές αποτελούν ημέρες  για τους εργαζόμενους αλλά και τους μαθητές.

Κάποιες από αυτές είναι σταθερές ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από 
την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος.
Δείτε αναλυτικά τις :
Πρωτοχρονιά Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017
Θεοφάνεια Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017
Καθαρά Δευτέρα Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
Μεγάλη Παρασκευή Παρασκευή 14 Απριλίου 2017
Μεγάλο Σάββατο Σάββατο 15 Απριλίου 2017
Κυριακή του Πάσχα Κυριακή 16 Απριλίου 2017
Δευτέρα του Πάσχα Δευτέρα 17 Απριλίου 2017
Εργατική Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου 2017
Πεντηκοστή Κυριακή 4 Ιουνίου 2017
Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017
Κοίμηση της Θεοτόκου Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
Ημέρα του «Όχι» Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017
Χριστούγεννα Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017
Σύναξη της Θεοτόκου Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017




tilegrafima.gr

Αυτοί είναι η οικογένεια μας…!!

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae
To προσωπικό αποτελεί το σημαντικότερο συστατικό του Στρατού Ξηράς.
Το βίντεο είναι αφιερωμένο στους άνδρες και τις γυναίκες, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς, που συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζονται, εργάζονται καθημερινά σε ολόκληρο τον Ελλαδικό Χώρο, εκτελώντας στο ακέραιο την Αποστολή που τους έχει ανατεθεί, εκπαιδεύονται συνεχώς σε ρεαλιστική βάση χωρίς εκπτώσεις, συντηρούν τα μέσα και τα οπλικά συστήματα, επιτυγχάνοντας διαθεσιμότητες πολύ υψηλότερες από τους προβλεπόμενους στόχους και ταυτόχρονα βρίσκονται εκεί που τους έχει ανάγκη το κοινωνικό σύνολο και οι Έλληνες Πολίτες.
Το ΓΕΣ θεωρεί ότι το Ανθρώπινο Δυναμικό είναι ο Πολλαπλασιαστής Ισχύος του Στρατού Ξηράς. Το βίντεο είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο:




olympia.gr

Πάγωμα των διαπραγματεύσεων και της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία



Πάγωμα των διαπραγματεύσεων και της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία

Το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καθώς και της προενταξιακής οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει η Τουρκία ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, 2.386 δικαστές και εισαγγελείς, 150 δημοσιογράφοι, πάνω από 31.000 πολίτες και 10 Τούρκοι Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ντεμιρτάς βρίσκονται φυλακισμένοι, ενώ 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι είτε έχουν απολυθεί, είτε βρίσκονται σε αργία.

«Ο κ. Ερντογάν, βάζοντας πάνω από όλα το πλάνο της προσωπικής του ηγεμονίας εκβιάζει την Ευρώπη με την συμφωνία για τους Πρόσφυγες και να ανακινεί θέματα αλλαγής συνόρων μέσω της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο αυτό το πλαίσιο τόνισε, πως η απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να είναι σαφής: «Όσο συνεχίζει στον ίδιο δρόμο δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις οδηγούνται στην κατάψυξη, μαζί με την προενταξιακή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Ανδρουλάκη:

2.386 δικαστές και εισαγγελείς, 150 δημοσιογράφοι, πάνω από 31.000 πολίτες, 10 μέλη του Τουρκικού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ντεμιρτάς, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Τουρκικές φυλακές. Συγχρόνως 129.000 δημόσιοι υπάλληλοι είτε έχουν απολυθεί, είτε βρίσκονται σε αργία.

Τα στοιχεία αυτά είναι φαραωνικών διαστάσεων. Ο κ. Ερντογάν αντιμετωπίζει την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας με ένα άλλο πραξικόπημα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Εκβιάζει με την συμφωνία για τους πρόσφυγες, χωρίς να αναλογίζεται το δράμα τους. Ανακινεί θέματα συνόρων που έχουν κλείσει για 100 χρόνια με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Τα παραπάνω δείχνουν έναν ηγέτη που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού του αλλά το πλάνο της προσωπικής του ηγεμονίας. Από εμάς ευελπιστεί στην ένοχη σιωπή μας. Η απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να είναι σαφής: Όσο συνεχίζει στον ίδιο δρόμο δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις οδηγούνται στην κατάψυξη, μαζί με την προενταξιακή οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία.






olympia.gr

Ερντογαν…αν δεν σ΄αρέσει η συνθήκη της Λωζάνης, υπάρχει κι η συνθήκη των Σεβρών…



netakias

Πέρα από τα αστεία, ο Ερντογαν έχει καταστρέψει τις Τουρκικές Ενοπλες δυνάμεις και προσπαθεί επικοινωνιακά να καλύψει το χάος στρέφοντας την κοινή γνώμη αλλού. Προσπαθεί να προβάλει έναν Ερντογαν που «δεν μασάει» και απειλεί τους πάντες, αλλά η πραγματικότητα είναι ισοπεδωτική.

Ετσι αυτή την στιγμή η Τουρκική Αεροπορία, μετά τις συλλήψεις περίπου του 1/3 των πιλότων έχει διαθεσιμότητα κάτω του 50%, ο Στόλος έχει χάσει τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματικούς και μάλιστα κι έναν από τους καλύτερους Τουρκους «ναυταίους» στο ΝΑΤΟ που έχει χαθεί σε κάποια φυλακή της Ανατολιας (περισσότερα σε επόμενο αρθρο), ενώ ο Στρατός πλεον είναι σε επιχειρησιακή δυνατότητα μόνο στις περιοχές των Κούρδων που μαίνονται οι μάχες, ενώ αποψιλόνονται όλες οι βάσεις (εκτός από της Ανατολικής Θράκης) για να επανδρωθούν τα φυλάκια στα αχανή σύνορα με την Μοσούλη και την Συρία








olympia.gr