Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΈΚΤΑΚΤΟ! Ανεξαρτητοποιείται ο Πόντος στην Τουρκία...


Η κατάσταση στην Τουρκία μυρίζει μπαρούτι και ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται ότι βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, καθώς πλήττεται από πολλά διαφορετικά μέτωπα. 
Τα Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν τις τελευταίες ώρες ότι στον Πόντο και συγκεκριμένα στις κατεχόμενες από τούρκους περιοχές, σημειώνονται ένοπλες διαμάχες, οι οποίες παραπέμπουν σε "εμφύλιο".
Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι έχει σημειωθεί αυτές τις ημέρες, μια ένοπλη επίθεση στην Διεύθυνση Αστυνομίας της Κερασούντος και άλλη μια σύγκρουση με την χωροφυλακή.
Αφορμή σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η πολιτική στάση που ακολουθεί ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η προκλητική του στάση κατά της Συρίας. 
Μάλιστα οι αναλυτές που σχολιάζουν το ζήτημα, θεωρούν ότι τις επόμενες ημέρες θα διογκωθούν οι συγκρούσεις, ενώ χαρακτηρίζονται απρόβλεπτες οι επόμενες ημέρες. 
Παράλληλα, ο κορυφαίος Έλληνας Τουρκολόγος κ. Νίκος Χειλαδάκης, σε προσωπικό του ρεπορτάζ σχολίασε πως: «η κατάσταση στην περιοχή του Πόντου εδώ και καιρό έχει απειληθεί από ένοπλες ομάδες ότι θα γίνει θέατρο επιθέσεων και γι' αυτό η Στρατοχωροφυλακή είχε πάρει αρκετά μέτρα ασφαλείας. Παρόλα αυτά οι ένοπλοι άρχισαν τις επιθέσεις τους και όπως μεταδίδουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, η κατάσταση έχει αρχίσει και μυρίζει μπαρούτι σε μεγάλη έκταση στον τουρκικό Πόντο».





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου