Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τζιχαντιστές απειλούν να βάλουν φωτιά στα Βαλκάνια… Έβαλαν και την Ελλάδα στο κάδρο


Ερωτήματα αλλά και έντονο προβληματισμό προκαλεί τις τελευταίες ώρες μήνυμα που έφτασε σε Αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό και φέρεται να έχει αποσταλεί από παρακλάδι των τζιχαντιστών στη γείτονα χώρα.

Αποδέκτες είναι οι χώρες των Βαλκανίων και κυρίως οι Πρωθυπουργοί τους, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα απεικονίζονται όλοι να φλέγονται δίπλα στο χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

Οι τζιχαντιστές προειδοποιούν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τις επιθέσεις στις χώρες αυτές και απειλούν άμεσα τους πρωθυπουργούς.

Το μήνυμα προβάλλεται ήδη από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας, η οποία εδώ και ένα χρόνο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκεται στο προσκήνιο εξ αιτίας της δράσης ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Το συγκεκριμένο μήνυμα είναι το τρίτο που φτάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Τον περασμένο Αύγουστο, το αλβανικό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, λίγο μετά την επίθεση στα Σκόπια, καλούσε τους Αλβανούς, όπου γης, να πάρουν τα όπλα και να ετοιμαστούν για ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά των απίστων.

Τον Ιούνιο είχε αναρτηθεί βίντεο με απειλές εναντίον των κατοίκων όλων των κρατών των Βαλκανίων.

«Θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβάστε να δουλέψετε. Θα φοβάστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας», απειλούσαν οι τζιχαντιστές.

Στο ίδιο βίντεο εμφανίζονταν κι Αλβανοί οι οποίοι πολεμούσαν στη Συρία, στο πλευρό των τζιχαντιστών.





freepen

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΙΓΑΙΟ! Κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας υπό την Frontex στο ανατολικό Αιγαίο! Η Άγκυρα συμφώνησε


Ελλάδα και Τουρκία θα περιπολούν “από κοινού” στο ανατολικό Αιγαίο,προσπαθώντας να σταματήσουν το μεταναστευτικό κύμα από τη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Τουρκία και ΕΕ. Συμφωνία που θα επικυρωθεί όπως γραφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στις επαφές που θα έχει αύριο ο Ερντογάν με ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, οι οποίες θα συντονίζονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εποπτείας των συνόρων Frontex, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται το AFP.

Οι μετανάστες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, όπου θα κατασκευαστούν και θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ έξι νέοι καταυλισμοί που θα μπορούν να στεγάσουν έως και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από την πλευρά τους, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δεχθούν να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γερμανικές πηγές.





freepen

Ν. Τσόμσκι: Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα


Τσόμσκι:
«Ίσως και ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.»
Ακόμα και ο Τσόμσκι διακρίνει τον «ταξικό πόλεμο» εναντίον των εργαζομένων της Ευρώπης με την εισβολή των αλλοδαπών στρατιών…
Μόνο οι «αριστεροί» δεν βλέπουν…

Για να μη μιλήσουμε για τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές» που αποτελούν το άλλοθι αυτής της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής…

Οι οποίοι βρίσκονται στον «ταξικό πόλεμο» από την πλευρά του υπερεθνικού κεφαλαίου και της Νέας Τάξης…

Φυσικά ο Τσόμσκι κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι η Ελλάδα αποτέλεσε τον πιλότο αυτού που γίνεται σήμερα στην Ευρώπη: Στην Ελλάδα οι εισαγωγές των αλλοδαπών στρατιών έχουν διαλύσει τα πάντα…

Επίσης (ο Τσόμσκι) περιορίζει το ζήτημα στους Έλληνες εργαζόμενους που θα καταφύγουν στην Ευρώπη…

Αυτό που συντελείται ΤΩΡΑ με τις μαζικές και οργανωμένες λαθρομεταναστευτικές εισβολές αφρικανών στην ΕΕ το παρακάμπτει…

Ωστόσο το κείμενό του είναι πολύ κατατοπιστικό και πρέπει να διαβαστεί…

Ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός ότι το δημοσίευσε η «Ίσκρα»:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22309:tsomski-ellada&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άραμεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενώ οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης.«Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι…..…. αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».

Έπαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά.

Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν “δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος” και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα» τονίζει ο διανοητής και εκφράζει την ανησυχία του «Είναι το οικονομικό σύστημα “στυγνή ληστεία».«Οι οίκοι αξιολόγησης συμπληρώνουν ιδανικά το “γκανγκστερικό σύστημα”, αφού έχουν συνυπολογίσει, πριν από κάθε επένδυση, ότι αν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα στην οποία γίνονται επενδύσεις, τότε θα αναλάβει τα χρέη η εκεί κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι.

Δηλαδή κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο, αυτοί το έχουν συμπεριλάβει στους υπολογισμούς τους!

Γι’ αυτό και κάποιοι, πολύ λίγοι, ακόμη και μέσα σε αυτήν την κρίση, τα καταφέρνουν μια χαρά. O ρόλος των οίκων αξιολόγησης ενισχύθηκε από τη δεκαετία του ’70 και μετά, όταν το σύστημα πραγματικά απογειώθηκε και συγκεντρώθηκε τεράστιος πλούτος στα χέρια πολύ λίγων. Ολοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα ανισοτήτων, αλλά αυτό που ίσως δεν είναι αντιληπτό είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ανισότητας προέρχεται από το ένα τοις χιλίοις του πληθυσμού»

«Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα παιχνίδι υπερβολικής σπατάλης για όπλα και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα, αφού ο προϋπολογισμός για τους εξοπλισμούς είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο θα μπορούσε να αντέξει η οικονομία σας. Σκεφτείτε λίγο πρακτικά.

Στην ακραία περίπτωση σοβαρής εμπλοκής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός και να φέρει αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενική.

Διότι απλώς η δύναμη της Τουρκίας είναι πολλαπλάσια ποσοτικά. Το λατρεύουν αυτό οι ΗΠΑ. Σχεδόν όλη η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται στους εξοπλισμούς.

Σκεφτείτε ότι επί Μπιλ Κλίντον η Τουρκία έγινε αναλογικά ο υπ’ αριθμόν ένα αγοραστής όπλων στον κόσμο μαζί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Αυτός είναι και ένας πολύ βασικός λόγος για τον οποίο εξοπλίζουμε το Ισραήλ.

Εκτός από το ότι το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε το ισραηλινό λόμπι, τους εξοπλίζουμε για να τoυς χρησιμoποιήσουμε και ως “διαφημιστικό”, ως “teaser” για άλλες χώρες.

Τα όπλα που αγοράζει το Ισραήλ δεν είναι καμία σοβαρή ποσότητα, αλλά μετά έρχεται η Σαουδική Αραβία και λέει ότι θέλει εκατονταπλάσια ποσότητα από τα ίδια όπλα. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν το κάνουν μόνο οι ΗΠΑ. Το κάνει και η Βρετανία».

«Οι φρικαλεότητες της Τουρκίας έχουν γίνει και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αυτές που διέπραξε τη δεκαετία του ’90 στο νοτιοανατολικό της τμήμα εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι είναι περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. Μετά η Τουρκία πήρε μέρος και στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας»».

Ο διανοητής στρέφει τα πυρά του και στην ΕΚΤ λέγοντας «Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν.

Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.» και προσθέτει «Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς.

Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών».

«Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος.» λέει ο Τσόμσκι και δηλώνει απαισιόδοξος στη περίπτωση κάποια χώρα να καταφέρει να επανακτήσει τον έλεγχο απο το χρηματοπιστωτικό σύστημα λέγοντας «για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες.

Εχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων.

Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση.».

«Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.

Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.

Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα.»

Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Έλληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.

Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα.

Ισως και ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.»






freepen

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μακέιν πρότεινε να εξοπλιστούν Σύριοι «Μουτζαχεντίν» για να καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη!


Η δύναμη ταχείας επεμβάσεως των χωρών του συνασπισμού CSTOστην Αρμενία 

Ο γνωστός από την συντηρητική στάση του Γερουσιαστής Μακέιν έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ξεστομίζοντας μια «απροσδόκητη» ιδέα σχετικά με την ρωσική επέμβαση στη Συρία, η οποία ταράζει συθέμελα την αμερικανική παρουσία στην Συρία.

Ο ίδιος λοιπόν πρότεινε να οπλιστούν οι Σύροι αντάρτες που ανήκουν στην αποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση με αντιαεροπορικούς  πυραύλους έτσι ώστε να δύνανται  να καταρρίψουν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ερωτηθείς από  το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό  Fox News, εάν οι  ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν τον εφοδιασμό με όπλα  για την διενέργεια επιθέσεων εναντίον των  ρωσικών θέσεων, από Σύρους μαχητές (που  συνδέονται με την Αλ Κάιντα), ο Μακέιν είπε:

«Θα πρέπει να κάνουμε ότι είχαμε  κάνει  στο Αφγανιστάν πριν από πολλά χρόνια δίνοντας  σε αυτά τα παιδιά( Μουτζαχεντίν)  την ευκαιρία να καταρρίψουν τα αεροσκάφη  τους. Τέτοια εργαλεία  έχουμε», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τ. Μακέιν θέλει η Αμερική να βάλει το «χέρι της» στον θάνατο  Ρώσων πιλότων, και να καταρριφθούν  ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη. Το δημοσίευμα τονίζει ότι κανένας από τους συναδέλφους του στην Γερουσία, δεν θα δήλωνε έτσι απροκάλυπτα αυτά που δήλωσε ο αυτός. Ο  Μακέιν αποτελεί  δημόσια απειλή προπαγανδίζοντας την κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών, καταλήγει το δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή σήμερα στην Αρμενία προετοιμάζεται πυρετωδώς  η δύναμη ταχείας επέμβασης των χωρών του συνασπισμού CSTO.

Στις  3 Οκτωβρίου αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  Interfax, στην περιοχή  Bagramyan  (65 χιλιόμετρα δυτικά του Ερεβάν) ξεκίνησε η ενεργό φάση των ασκήσεων της δύναμης ταχείας επενδύσεως των χωρών του συνασπισμού CSTO με την  επωνυμία  « αδιαπέραστη  αδελφότητα  2015».

Αυτό δήλωσε σήμερα Σάββατο  στους δημοσιογράφους ο υποδιοικητής της ρωσικής Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Αντιστράτηγος  Jaroslav Roshupkin.

«Κατά τη διάρκεια των δράσεων της  ειδικής δύναμης CSTO θα διεξαχθούν  ειρηνευτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Καυκάσου», δήλωσε ο Ya.Roschupkin.

Ειδικότερα είπε ο ίδιος, οι ειρηνευτικές δυνάμεις  του συνασπισμού θα εκπληρώσουν αποστολές,   διαχωρισμού των αντιμαχομένων πλευρών , με την δημιουργία ουδέτερης ζώνης, την υποστήριξη των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων , τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση  των στρατοπέδων εκπαίδευσης των παράνομων ένοπλων ισλαμικών  ομάδων.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapsotagma.gr, εάν θεωρήσουμε ότι ο Γερουσιαστής Μακέιν έκανε λάθος , ( που δεν έκανε) ισχύει αυτό που έλεγε ο σοφός λαός μας «Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει…».

Η Ρωσία βγήκε από το «καβούκι της» για πρώτη φορά έτοιμη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τις ΗΠΑ . Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επαναφέρει παλαιά σενάρια και λύσεις οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε απολύτως. Εκτός της κόντρας ΗΠΑ –Ρωσίας εδώ έχουμε και έναν θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ χριστιανών –Μουσουλμάνων,  η αγριότητα του οποίου θα ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο.




freepen

ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ - Δύση και Μόσχα στήνουν «Γιάλτα» για τη Μέση Ανατολή


Του Γιώργου Παυλόπουλου

Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι, στη Μέση Ανατολή τίποτα φαινομενικά δεν προμήνυε τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Στο μεν Ιράκ, παρά τις εσωτερικές αντιθέσεις ανάμεσα στους (φίλα προσκείμενους προς το Ιράν) Σιΐτες, τους (στενά προσκολημμένους στη Σαουδική Αραβία) Σουνίτες και τους (γευόμενους τους καρπούς της διευρυμένης αυτονομίας) Κούρδους, υπήρχε μια δυναμική ισορροπία που έκανε τη χώρα να μοιάζει σχετικά σταθερή και ικανή να επιβιώσει και μετά την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού κατοχής.

Στη δε Συρία, ο εμφύλιος ανάμεσα στο καθεστώς του (φιλικού προς τη Μόσχα και την Τεχεράνη) Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους (χρηματοδοτούμενους από τη Δύση) αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν έδειχνε να οδηγεί πουθενά, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε την ισχύ να επιβληθεί της άλλης με στρατιωτικά μέσα, ενώ σε ΗΠΑ και Ευρώπη ουδείς έβλεπε με καλό μάτι την άμεση εμπλοκή στις συγκρούσεις. Όσο για την Τουρκία, όλα έδειχναν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν πολύ κοντά στο να κλείσει τη μεγαλύτερη πληγή της χώρας, το Κουρδικό, με την εκεχειρία που είχε συνάψει με το ΡΚΚ και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που είχε ξεκινήσει με την ηγεσία του.

Όλα άλλαξαν, όμως, μετά τη μαζική επίθεση που εξαπέλυσε «ξαφνικά» σε όλα τα μέτωπα το Ισλαμικό Κράτος, καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος τόσο του Ιράκ όσο και της Συρίας όπου ίδρυσε το χαλιφάτο του. Διαπράττοντας,μάλιστα, φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος των «απίστων» κάθε θρησκείας και φυλής, αλλά και καταστρέφοντας αμύθητης αξίας μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού στην περιοχή.

Τα όσα συνέβησαν στη συνέχεια είναι, λίγο ως πολύ, γνωστά σε όλους: Οι παραπάνω βαρβαρότητες και οι αποκεφαλισμοί ομήρων συγκίνησαν τη Δύση, οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στο έδαφός της προκάλεσαν φόβο και οργή, ενώ οι αποκαλύψεις για στράτευση εκατοντάδων Δυτικών στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους έκαναν τους πάντες να αισθάνονται ευάλωτοι και συνυπεύθυνοι.

Έτσι, ήταν αναμενόμενο το αίτημα της Ουάσινγκτον για τη συγκρότηση μιας νέας «συμμαχίας των προθύμων» να συναντήσει πολλά ευήκοα ώτα. Πρώτοι και καλύτεροι έσπευσαν οι Σαουδάραβες και οι περισσότεροι γείτονές τους, που νόμισαν πως με επιχείρημα την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, θα έδιναν ένα καλό μάθημα στην Τεχεράνη και τους συμμάχους της, κυρίως μέσω της ανατροπής του Άσαντ και της μετατροπής της Συρίας σε προτεκτοράτο τους. Στη συνέχεια, στη συμμαχία εντάχθηκαν και αρκετοί Ευρωπαίοι, πρώτα οι Βρετανοί και πρόσφατα οι Γάλλοι, που βρήκαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στα παλιά αποικιοκρατικά τους λημέρια.

Η Άγκυρα, από την πλευρά της, αποφάσισε επίσης να διεκδικήσει μερίδιο από τη δόξα της ανατροπής του Άσαντ, να διευρύνει την επιρροή της στη Συρία και ταυτόχρονα να στείλει ένα σαφές μήνυμα στους απανταχού Κούρδους να μη διανοηθούν τον σχεδιασμό ενός ανεξάρτητου κράτους. Έτσι, αφού πρώτα ενίσχυσε μυστικά τους τζιχαντιστές, στη συνέχεια τίναξε στον αέρα τις συνομιλίες με το ΡΚΚ και του κήρυξε τον πόλεμο -παράλληλα, βεβαίως, με τον ISIS, ώστε να έχει το δικαίωμα να χτυπά περισσότερους στόχους και όλους τους «τρομοκράτες» που δρουν στην περιοχή.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι προαναφερθέντες να εκτιμούσαν ότι η δραματική αυτή αλλαγή των δεδομένων θα έπιανε στον ύπνο τη Μόσχα και θα της στερούσε όλα της τα ερείσματα στη Μέση Ανατολή. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως, αποφάσισε όχι απλώς να σηκώσει το γάντι, αλλά να εμπλακεί άμεσα με τον στρατό του, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε στην εποχή που μεσουρανούσε η ΕΣΣΔ. Εκμεταλλευόμενος δε τη συμφωνία της Δύσης με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, έβαλε στο παιχνίδι και την Τεχεράνη, αλλά και το καθεστώς της Βαγδάτης, στο οποίο πλειοψηφούν οι Σιΐτες -κι αυτός, φυσικά, προβάλλοντας τη θανάσιμη απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Υπάρχει κανείς που ακόμη δεν καταλαβαίνει;

Ποιοι είναι με ποιον στη Συρία

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές και ταυτόχρονα εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν την αντιπολίτευση που θέλει την ανατροπή του Άσαντ

Σ. Αραβία: Το Ριάντ συμμετέχει εξαρχής στη «συμμαχία των προθύμων» υπό τις ΗΠΑ, εξοπλίζεται σαν αστακός και απαιτεί τη μη ανάμειξη του Ιράν στην περιοχή

Ρωσία: Οι Ρώσοι χτυπούν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν τον Άσαντ και, με την ευκαιρία, πλήττουν και στόχους της αντιπολίτευσης

Ιράν: Εκτός από τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, που εδώ και καιρό πολεμά στο πλευρό του Άσαντ, η Τεχεράνη ετοιμάζεται να στείλει εκατοντάδες επιπλεόν κομάντος στη Συρία

Τουρκία: Αρχικά, η Άγκυρα κατηγορήθηκε πως ενισχύει τους τζιχαντιστές. Τώρα, η ίδια έχει εξαπολύσει πόλεμο τόσο εναντίον τους όσο και κατά του ΡΚΚ και των συμμάχων του

Ισραήλ: Χτυπά όποτε κρίνει -πότε τις κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού, πότε τη Χεζμπολάχ και πότε τους τζιχαντιστές- ενώ φέρεται να στηρίζει διακριτικά τους Κούρδους

Ιράκ: Μια χώρα τριχοτομημένη, αλλά με την κεντρική κυβέρνηση να ελέγχεται από τους Σιΐτες, δηλαδή την Τεχεράνη και πρόσφατα να υπογράφει αμυντικό σύμφωνο με τη Μόσχα

Αίγυπτος: Ισχυροποιείται και εξοπλίζεται διαρκώς, έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά των συμμάχων του Ισλαμικού Κράτους -ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με το Ισραήλ

Κίνα: Η μοναδική υπερδύναμη που δεν εμπλέκεται άμεσα στη Μέση Ανατολή, καθώς είναι απασχολημένη στο δικό της μέτωπο με τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες





freepen

ΔΝΤ: Αποτύχαμε, αλλά... συνεχίζουμε την αποτυχημένη συνταγή


Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο - Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ακόμα μία φορά προχώρησε σε ένα «mea culpa» σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα - Στην έκθεση του ΔΝΤ που συντάχθηκε από την Ανεξάρτητη Υπηρεσία Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office -IEO) καταγράφεται η αποτυχία, αλλά συνεχίζεται το ίδιο πρόγραμμα.

Η συγκεκριμένη έκθεση διαπιστώνει «την ανάγκη να αποφεύγονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση του χρέους, να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στην οικονομική προσαρμογή, να επιδεικνύεται μεγαλύτερη φειδώ στις δημοσιονομικές και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και την ανάγκη εξορθολογισμού της διαδικασίας συνεργασίας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

Ασφαλώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ παραδέχεται ότι δεν αξιολόγησε σωστά τα δεδομένα. Τον Ιανουάριο του 2013 είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση η δημοσιοποίηση της 43σέλιδης μελέτης του τέως επικεφαλής οικονομολόγου του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ με τίτλο «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές». Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι κάνοντας λάθος με έναν συντελεστή («πολλαπλασιαστή») επέβαλε πολύ μεγαλύτερη λιτότητα (περικοπές σε μισθούς στο Δημόσιο, συντάξεων κλπ) σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη πτώση της εσωτερικής ζήτησης.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαίοι έχασαν χρόνο στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας, αρνούμενοι να μειώσουν από το 2010 το βάρος του χρέους της», παραδέχτηκε ο κ. Μπλανσάρ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο, λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Σχεδόν το σύνολο των οικονομικών και των πολιτικών αναλυτών πιστεύουν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και το ομολογούν δημοσίως.

Διάθεση απολογίας είχε και ο προκάτοχος της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος παραδέχθηκε τον περασμένο Ιούνιο, εν μέσω ραγδαίων και δραματικών εξελίξεων στη χώρα μας, σε κείμενό του ότι έπρεπε να είχε πιέσει περισσότερο τις χώρες της Ευρωζώνης​ για να βοηθήσουν την Ελλάδα και να αντισταθούν στις πιέσεις για σκληρή λιτότητα.

Ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, επί των ημερών του οποίου η Ελλάδα μπήκε στο τούνελ των μνημονίων, ομολόγησε ότι δεν εκτίμησε ορθά τις συνέπειες μία τέτοιας προσαρμογής, σημειώνοντας ότι εφόσον είναι πολύ αργά για να αλλάξει αυτό, πρέπει να δοθεί στην Αθήνα ανάσα με επέκταση της αποπληρωμής του χρέους, τονίζοντας μάλιστα πως οι δανειστές αδυνατούν να εξάγουν μαθήματα και φαίνεται «να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη».

Απολύτως διαφωτιστική ήταν η αποψη του καθηγητή διεθνούς οικονομικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο Princeton και πρώην αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος Ερευνών του Ταμείου, Ασόκα Μόντι, ο οποίος κατέκρινε συνολικά τους χειρισμούς του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα. Με άρθρο του στο Bloomberg τον περασμένο Απρίλιο υπογραμμίζει ότι το ΔΝΤ πρέπει να σταματήσει να ζητά περισσότερη λιτότητα και άμεση αποπληρωμή των δόσεων και να αναγνωρίσει τη δεινή θέση της Ελλάδας διαγράφοντας μεγάλο μέρος του χρέους της.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες προτάσεις του Ταμείου για την Ελλάδα παρατηρεί ότι παραμένουν ίδιες: Περισσότερα δάνεια (αυτή τη φορά μόνο από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς) για να αποπληρωθούν όλοι οι πιστωτές, μεταξύ αυτών και το ίδιο το Ταμείο. «Για να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία και ανεξαρτησία, το Ταμείο θα πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους και να υποχρεώσει τα πλουσιότερα μέλη του να επωμιστούν το βάρος», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Πέραν των διαπιστώσεων, κανείς εκ των δανειστών δεν προχωράει στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ το power game μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου, όχι μόνο δεν αποδίδει προς όφελος της Ελλάδας, αλλά καθυστερεί τις διαδικασίες της ανάπτυξης.



freepen

«Έτσι θα σας σκοτώσουμε όλους!» – Αλβανοί καίνε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία! (βίντεο)

keimeno_albanian_flag_kapsimo

Ένα βίντεο κυκλοφόρησε σήμερα στα αλβανικά κοινωνικά δίκτυα που δείχνει Αλβανούς να φορούν στολές παραλλαγής με καλάσνικοφ να πυροβολούν και να πυρπολούν την ελληνική σημαία φωνάζοντας «έτσι θα σας σκοτώσουμε όλους σας», στα ελληνικά.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι επειδή μιλούν και ελληνικά, πρέπει να είναι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα.
Μετά τους πυροβολισμούς κάψανε την ελληνική σημαία. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ελληνικό χρέος, ΔΝΤ, Γερμανία: Επέκταση και υποκρισία


Caption:The Greek flag (R) and a towel depicting a 200 Euro banknote hang outside a kiosk in Athens, on March 22, 2015. The German Chancellor Angela Merkel will receive Greece's radical left-wing Prime Minister Alexis Tsipras, who has blamed her insistence on tough austerity for his country's 'humanitarian crisis' of poverty and mass unemployment. AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis (Photo credit should read ANGELOS TZORTZINIS/AFP/Getty Images)
Το Eurogroup συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, ωστόσο, ένα άλλο σημαντικό γεγονός φαίνεται να έρχεται.
Οι τελευταίες αναφορές δεν είναι αισιόδοξες, αλλά αυτό φαίνεται αναπόφευκτο με μια συμφωνία που δεν είχε πολλές πιθανότητες από την αρχή.
Οι πιστωτές της Ελλάδας είναι μόνο δύο αυτή τη στιγμή: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, χωρίς το ΔΝΤ, είναι βασικά η Γερμανία που δίνει τον τόνο.
Το ΔΝΤ δεν έχει υπογράψει για το τρίτο πακέτο διάσωσης, καθώς εξακολουθεί να επιμένει σε κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση και όπως όλοι γνωρίζουν, το χρέος είναι απλά μη βιώσιμο. Το έχει ήδη πει ξανά και ξανά, με τη συζήτηση για το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, να «ίπταται» στο 200% και νέες κουβέντες για περικοπή του χρέους αξίας 100 δις €.
Το γερμανικό κοινοβούλιο είχε υποσχεθεί ότι το ΔΝΤ θα συμμετείχε τελικά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πλησιάζει.
Εν τω μεταξύ, το γνωστό τέχνασμα, θα χρησιμοποιηθεί για άλλη μια φορά: επέκταση και υποκρισία. Η συζήτηση για το χρέος έπρεπε να έρθει μετά την πρώτη αξιολόγηση. Αυτή η αξιολόγηση ορίστηκε να γίνει κάποια στιγμή τον Οκτώβριο, ή τον Νοέμβριο.
Ωστόσο, οι φρέσκιες αναφορές μιλούν για «όχι πριν από τον Δεκέμβριο» και η Ελλάδα κατηγορείται για την εφαρμογή μόνο του ενός τρίτου των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα μπορεί να είναι εν μέρει υπαίτια, αλλά φαίνεται ότι η Γερμανία παίρνει το γλυκό χρόνο της στην αναβολή της συζήτησης για το μεγάλο ελέφαντα στο δωμάτιο: την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει μια σύγκρουση με το ΔΝΤ.
Τα ελληνικά ζητήματα δεν επηρεάζουν το ευρώ τον τελευταίο καιρό, αλλά αυτή η ιστορία δεν είναι ποτέ πολύ μακριά και η επόμενη κρίση είναι πολύ κοντά.
YOHAY ELAM, FOREX NEWS

Ο Ασαντ προειδοποιεί για καταστροφή ολόκληρης της Μέσης Ανατολής



Ο Ασαντ προειδοποιεί για καταστροφή ολόκληρης της Μέσης Ανατολής
Εν μέσω του νέου μετώπου αντιπαράθεσης που έχουν ανοίξει με τη Δύση οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, ο Μπασάρ αλ-Ασάντ δίνει συνέντευξη στην ιρανική τηλεόραση λέγοντας πως μία συμμαχία Συρίας, Ρωσίας, Ιράν και Ιράκ πρέπει να επικρατήσει -και οι πιθανότητες είναι μεγάλες- ειδάλλως θα καταστραφεί ολόκληρη η Μέση Ανατολή. Ένας χρόνος αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βοήθησε μόνο να επεκταθεί η τρομοκρατία, υποστηρίζει ο Σύρος πρόεδρος.
Ο ίδιος ταυτόχρονα διαμηνύει πως η όποια συζήτηση για αλλαγή στο πολιτικό σύστημα της χώρας ή την ηγεσία της ανήκει στους Σύρους και μόνον. «Η συζήτηση για το πολιτικό σύστημα ή τους αξιωματούχους στη Συρία είναι εσωτερική υπόθεση της Συρίας» δήλωσε στη συνέντευξη, σύμφωνα με ανάρτηση της συριακής προεδρίας στο Twitter.
Οι αντίπαλοι του καθεστώτος Άσαντ διεθνώς επιμένουν ότι οποιαδήποτε πολιτική λύση για τη λήξη του πολυετούς εμφυλίου πολέμου πρέπει να περιλαμβάνει την αποχώρηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, εντούτοις το τελευταίο διάστημα δυτικές χώρες έχουν μετριάσει τη στάση τους αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να συνδιαλλαγούν με τον Άσαντ και θα μπορούσε να παραμείνει βραχυπρόθεσμα στην εξουσία για μεταβατική περίοδο.
Στη συνέντευξή του στην ιρανική τηλεόραση, ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε πως η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας, της Συρίας και των συμμάχων της θα καθορίσει τη μοίρα της Μέσης Ανατολής.
Εάν η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ ενωθούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας οι προσπάθειές τους θα αποφέρουν πρακτικά αποτελέσματα, δήλωσε. «Οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της συμμαχίας είναι μεγάλες, όχι μικρές» είπε ο Άσαντ, προσθέτοντας πως αποτυχία θα σήμαινε πως «αντιμετωπίζουμε την καταστροφή ολόκληρης της περιοχής».
Ο ίδιος ανέφερε πως η εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων που έχουν εξαπολύσει δυτικές και αραβικές χώρες εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία ήταν αντιπαραγωγικές και πως η τρομοκρατία έχει επεκταθεί τόσο σε εδαφικούς όρους όσο και νέων στρατολογήσεων.





ethnika themata ellada

Express: Ο Πούτιν ετοιμάζεται να στείλει 150.000 στρατιώτες στη Συρία


Express: Ο Πούτιν ετοιμάζεται να στείλει 150.000 στρατιώτες στη Συρία
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να στείλει 150.000 στρατό στη Συρία ώστε να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος μια για πάντα, γράφει η βρετανική ExpressΗ βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος ηγέτης προετοιμάζει μια πρωτοφανή σε μέγεθος εκστρατευτική δύναμη για να καταλάβει τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία.
Στη Ράκα λέγεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει μια μόνιμη ισχυρή φρουρά τουλάχιστον 5.000 σκληροτράχηλων τζιχαντιστών.
Ο Πούτιν σκοπεύει να κινητοποιήσει 150.000 εφέδρους που επιστράτευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με μια «εσωτερική» πηγή που επικαλείται η Express, «είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία επιθυμεί να σαρώσει τα δυτικά της χώρας, να καταλάβει στη συνέχεια τη Ράκα και όλες τις πετρελαιοπηγές και πηγές φυσικού αερίου γύρω από την Παλμύρα».
Η ίδια πηγή πρόσθεσε: «Γρήγορα πλέον γίνεται ένας αγώνας δρόμου για τη Ράκα – να ασφαλιστούν οι πετρελαιοπηγές και να εκκαθαριστεί όλη η Συρία από τους τζιχαντιστές», και η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους είναι στρατηγικής σημασίας για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή.

Στο πλευρό του Πούτιν και οι Κινέζοι

Όπως διαβάζουμε στο ισραηλινό debka.com, η Κίνα ενημέρωσε επισήμως τη Μόσχα την Παρασκευή ότι κινεζικά J-15 (Shenyang J-15) μαχητικά – βομβαρδιστικά σύντομα θα βρίσκονται στη Συρία για να πολεμήσουν από κοινού ενάντια στους τζιχαντιστές.
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σηκώνονται από αεροπλανοφόρα και λόγω του ιδιαίτερου σχήματός τους λέγονται και «ιπτάμενοι καρχαρίες».
Το ρεπορτάζ που διαβάζουμε στο debka αναφέρει ακόμα ότι η Βαγδάτη, δηλαδή το Ιράκ, πρόσφερε στη Μόσχα ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο ώστε να στείλει η Ρωσία και εκεί μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσουν το Ισλαμικό Κράτος και στο Ιράκ.
Η Ρωσία πλέον έχει συμμάχους στη Μέση Ανατολή τους εξής: Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Συρία και την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Τα κινεζικά J-15 θα επιχειρούν από το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning-CV-16, το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Συρίας από τις 26 Σεπτεμβρίου.
Στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης του Ιράκ έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα πολέμου (θάλαμος επιχειρήσεων) στην οποία μπαίνουν μέσα μόνο Ρώσοι, Ιρανοί, Σύροι και Ιρακινοί επιτελείς.
Από εκεί συντονίζονται οι αερομεταφορές πολεμικού υλικού από τη Ρωσία στη Συρία, αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές, αλλά και μεταφορές πολεμικού υλικού και στρατευμάτων από το Ιράν στη Συρία.
Βαγδάτη και Μόσχα έχουν συμφωνήσει, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, να χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Τακαντούμ (Al Taqaddum), στη Χαμπανίγια, 74 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης τόσο ως ενδιάμεσο σταθμό για τον ρωσικό στρατιωτικό αεροδιάδρομο προς τη Συρία, όσο και για να εξαπολύουν από εκεί αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μέσα στο Ιράκ.





ethnika themata

ΤΩΡΑ: Ο Πούτιν ισοπέδωσε τους τουρκομάνους στην Λαττάκεια! Τρόμος στην Άγκυρα…


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΞΗΡΑ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΣΤΟΧΩΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. Οι τουρκομάνοι, τουρκόφρονες σφαγείς με στήριξη απ’ ευθείας από την Άγκυρα δέχτηκαν πρωτοφανές χτύπημα από τις Ρωσικές δυνάμεις με κατευθυνόμενους πυραύλους από πλοία και με πυρά πυροβολικού και αρμάτων!
Δείτε τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜ»Ε»:
Τους Τουρκομάνους συμμάχους της Τουρκίας έπληξαν ο ρωσικές δυνάμεις, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, στην Συρία, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.


Ο Ομέρ Αμπτουλάχ, επικεφαλής της Τουρκομανικής ταξιαρχίας «Σουλτάν Αμπτούλ Χαμίτ Χαν», η οποία μάχεται κατά του Άσαντ και, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της, και κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε πως οι ρωσικές επιδρομές έπληξαν τουρκομανικά χωριά, νότια της Λατάκια.
Σύμφωνα με τον Αμπτουλάχ οι Ρώσοι τους έπληξαν, επίσης, με κατευθυνόμενους πυραύλους από πλοία και με πυρά πυροβολικού και αρμάτων. «Δεν έχουμε δει ποτέ τέτοιο βομβαρδισμό από την αρχή του πολέμου», είπε ο Τουρκομάνος αξιωματούχος.
Ο Αμπτουλάχ είπε πως το καθεστώς Άσαντ έχει παραχωρήσει τον έλεγχο της μεσογειακής συριακής ακτής στις ρωσικές δυνάμεις. «Οι Ρώσοι ελέγχουν τώρα όλες τις προσβάσεις προς τη Λατάκια», είπε.
Η Ρωσία επιθυμεί να καταλάβει την στρατηγική περιοχή του Μπαγιρμπουτσάκ και το όρος των Τουρκομάνων, είπε ο Αμπτουλάχ και ορκίστηκε να πολεμήσει κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Η περιοχή του Μπαγιρμπουτσάκ έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αν οι ρωσικές-συριακές δυνάμεις αποκτήσουν τον έλεγχό της θα αποκόψουν τον εφοδιασμό των Τουρκομάνων από την Τουρκία.
Ο Αμπτουλάχ ανέφερε πως οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πολλά άρματα T-72 και T-82 στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Αμπτουραχμάν Μουσταφά, πρόεδρο της Συριακής Ένωσης Τουρκομάνων, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν περιοχές όπου ζουν Τουρκομάνοι στη Χομς και τη Χάμα.
Αν οι συγκεκριμένες πληροφορίες επαληθευθούν, θα πρόκειται για μια άκρως σημαντική εξέλιξη, η οποία θα επιβαρύνει δραματικά τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας. Η Άγκυρα έχει αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή των Τουρκομάνων, τους οποίους θεωρεί Τούρκους ομογενείς.




ethnika themata ellada

ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ

ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ

Φανερά εκνευρισμένος ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, από τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία και από την αναστροφή του κλίματος μετά την ανοιχτή επέμβαση των Ρώσων υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, εξαπέλυσε ανοιχτές απειλές κατά της Ρωσίας και του Ιράν από το αεροδρόμιο λίγο πριν αναχωρήσει για την Γάλλια.
Η Ρωσία και το Ιράν θα δώσουν λόγο για την στήριξη που παρέχουν στο καθεστώς Άσαντ, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υποστήριξε ότι με την επέμβαση τους στον εμφύλιο της Συρίας ενισχύουν τους… Τζιχαντιστές και την ισλαμική τρομοκρατία. Δηλώσεις δηλαδή για να γελά ο κάθε Τούρκος πικραμένος.
Η ρωσική επέμβαση στην Συρία, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, είναι μεγάλο λάθος και θα οδηγήσει την κατάσταση σε μεγαλύτερη ανάφλεξη με άγνωστες συνέπειες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κουρδικό πρόβλημα κατηγορώντας την Ρωσία ότι ενισχύει την τρομοκρατία και συνεπώς… στηρίζει το ΡΚΚ και τον συριακό του κλάδο το PYD.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων και εδώ κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αδιαφορεί ουσιαστικά για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, ενώ η Τουρκία έχει ξοδέψει εκατομμύρια. Βέβαια δεν ανέφερε τα κέρδη εκατομμυρίων της τουρκικής μαφίας από την «επιχείρηση» της μετακίνησης τους προς την Ελλάδα.
Η εμφάνιση αυτή του Τούρκου προέδρου δείχνει πως η Άγκυρα διακατέχεται από μεγάλη νευρικότητα και αγωνία, καθώς βλέπει ότι οι εξελίξεις ξεφεύγουν τελείως από τον έλεγχο της την ίδια ώρα που στο εσωτερικό αυξάνονται με επικίνδυνο ρυθμό οι επιθέσεις του κουρδικού ΡΚΚ, ενώ η χώρα βαδίζει σε πολύ κρίσιμες εκλογές.
Η μεγάλη αυτή νευρικότητα του Ερντογάν φαίνεται και από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που επικρίνουν την πολιτική του, με τελευταίο κρούσμα τον γνωστό δημοσιογράφο, Ahmet Hakan, που γλύτωσε από θαύμα μετά από επίθεση οπαδών του Ερντογάν γιατί είχε μεμφθεί τον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν είναι αμερόληπτος στα πολιτικά πράγματα ως όφειλε.
Το πρόβλημα για μας είναι πως μπορεί να συνεννοηθείς με ένα ηγέτη μιας χώρας που συνεχώς απειλεί την εδαφική μας ακεραιότητα, όταν κυριολεκτικά έχει «ξεφύγει» και κάνει συνεχώς επικίνδυνες κινήσεις ;
Αλλά…σημεία των καιρών!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Μπακογιάννη σε βουλευτή του Λεβέντη: Έχετε πιάσει το έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη...


Πολλοί βουλευτές πλησίασαν τον επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων για να τον χαιρετήσουν...
Την τιμητική του είχε στην ορκωμοσία της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μπήκε αμήχανα...
στην Ολομέλεια με τους 6 βουλευτές του. Μία υπάλληλο της Βουλής, του έδειξε το έδρανο που θα έπρεπε να κάτσει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν από τους πρώτους που πλησίασαν τον κ. Λεβέντη για να του ευχηθούν καλή δύναμη. «Να ξέρετε ότι έχετε πιάσει το έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη», είπε η κ. Μπακογιάννη στο νεαρό βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριο Γεωργιάδη, ο οποίος την κοίταξε αμήχανα.

Νωρίτερα, τον κ.Λεβέντη έσπευσε να χαιρετήσει δια χειραψίας ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ανάμεσα σε αυτούς που του ευχήθηκαν ήταν επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ενώ ο κ. Λεβέντης δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τους δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Από το περιστύλιο της Βουλής, μετά την ορκωμοσία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δήλωσε για την αυριανή ψηφοφορία και την ψήφο εμπιστοσύνης την άλλη εβδομάδα: «Εγώ στηρίζω μόνο το δίκαιο, αν γίνουν δίκαιοι ναι. Εγώ είμαι συμπολίτευση στο δίκαιο και αντιπολίτευση στο άδικο. Έχετε δει τίποτα δίκαιο να κάνει ο κ. Τσίπρας; Όλο τους μισθοσυντήρητους κοπανάει. Τα μνημόνια να τα ψηφίσει ο Καμμένος. Αν αποδεχθεί τους 9 όρους, όλα αλλάζουν, και να τα σπάσει με τον Καμμένο γιατί ακροδεξιός και αριστερός είναι παρά φύσιν σύζευξη»...



nonews news

Τώρα, πλάκα μας κάνεις;..


Ο Βορίδης, κεντρώος…

Ο διάλογος, που κυκλοφορεί σήμερα, μεταξύ Βορίδη και Γεωργιάδη αναφέρει, πως ο «σπρίντερ» Άδωνις του είπε «τώρα εσύ προσχώρησες στους κεντρώους».

Όταν…
ρωτήθηκε αν πράγματι το πιστεύει, ο Άδωνις απάντησε, πως έκανε πλάκα.

Ευτυχώς. Γιατί δεν το ‘χαμε καταλάβει…




nonews news

Οι εκλογικές λίστες μείωσαν τον αριθμό των νέων βουλευτών...


Μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο αριθμός των βουλευτών που περνούν για πρώτη φορά το κατώφλι της Εθνικής Αντιπροσωπείας, καθώς ο...
περιορισμός- ελέω εκλογικού νόμου- της λίστας σε συνδυασμό με την προτεραιότητα που δόθηκε στους ήδη εκλεγμένους περιόρισε ασφυκτικά τα περιθώρια αλλαγών. 

Έτσι, αυτή τη φορά, η Βουλή ανανεώθηκε μόλις κατά 70 πρόσωπα- εκ των οποίων μάλιστα 9 έχουν κατά το παραλεθόν επανεκλεγεί- ποσοστό που μετά βίας ξεπερνά το 23% του συνολικού αριθμού των εδρών. Και αυτή καθαυτή όμως η ανανέωση οφείλεται, στη συντρηπτική της πλειοψηφία, στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ουσιαστικά άλλαξε τους 42 από τους 149 βουλευτές που διέθετε. Από τους υπόλοιπους 28, οι 9 ανήκουν στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κέντρόων, 3 από τη ΝΔ, 5 από το ΠΑΣΟΚ, 2 από τους ΑΝΕΛ, 2 από το ΚΚΕ, 6 τη Χ.Α και ένας από το Ποτάμι. 
Αναλυτικά η λίστα με τους νέους βουλευτές ανά κοινοβουλευτική ομάδα

ΣΥΡΙΖΑ:

Ν. Κοτζιάς (Επικρατείας)

Κ. Γαβρόγλου ( Επικρατείας)

Τασία Χριστοδουλοπούλου (Επικρατείας)

Φλαμπουράρης (Α΄ Αθηνών)

Χριστόφ. Παπαδόπουλος (Β’ Αθηνών)

Σπίρτζης (Β’ Αθηνών)

Γιάννης Θεωνάς (Β’ Αθηνών)

Ιωανν. Τσιρώνης (Β΄Αθηνών)

Κ. Δουζίνας ( Α’ Πειραιά)

Γεωγία Γεννιά (Α’ Πειραιά)

Ι. Γκιόλας ( Αργολίδα)

Γ. Παπαηλιού (Αρκαδία)

Κ. Σπαρίνος (Αχαΐα)

Ριζούλης (Αχαΐα)

Ν. Θηβαίος (Βοιωτία)

Χρ. Μπγιάλας (Γρεβενά)

Ζ. Λιβανίου (Εύβοια)

Τ. Πρατσόλης (Εύβοια)

Χρ. Αντωνίου ( Ημαθία)

Ν. Ηγουμενίδης ( Ηράκλειο)

Ν. Παρασκευόπουλος (Α’ Θεσσαλονίκης)

Μ. Μπόλαρης (Α’ Θεσσαλονίκης)

Δ. Μάρδας (Β’ Θεσσαλονίκης)

Κ. Μορφίδης (Καβάλας)

Γ. Παπαφιλίππου (Καβάλα)

Παν. Βραντζά (Καρδίτσας)

Ο. Τελιγιορίδου (Καστοριά)

Κ. Παυλίδης (Κέρκυρα)

Δ. Δημητριάδης ( Κοζάνης)

Θεμ. Μουμουλίδης (Κοζάνη)

Ι. Θεοφύλακτος (Κοζάνη)

Γ. Ντζιμάνης (Κοζάνη)

Γ.Τσόγκας (Κορινθία)

Μαν. Θραψανιώτης (Λασιθίου)

Γ. Πάλλης (Λέσβου)

Κατ. Παπανάτσιου ( Μαγνησία)

Γ. Κατρούγκαλος ( Μεσσηνία)

Γρ. Στογιαννίδης ( Ξάνθη)

Αστ. Καστόρης (Πιερία)

Θ. Μιχέλης (Φθιώτιδα)

Ι. Σαρακιώτης (Φθιώτιδα)

Αντ. Μπαλωμενάκης ( Χανιά)

ΝΔ:

Κ. Παπακώστα (B’ Αθήνας)

Θ. Καββαδάς ( Λευκάδα)

Κ. Κοντογεώργος (Ευρυτανία)

Χ.Α.:

Ευ. Καρακώστας ( Βοιωτία)

Ι. Αιβατίδης (Κέρκυρα)

Π. Ηλιόπουλος ( Μαγνησία)

Κουκούτσης ( Μεσσηνία)

Ι. Σαχινιδης (Πέλλα)

Σωτηρία Βλάχου ( Χαλκιδική)

ΠΑΣΟΚ:

Θ. Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ Επικρατείας)

Μανιάτης (Αργολίδα)

Θ. Παπαθεοδώρου (Αχαΐα)

Χαρά Κεφαλίδου (Δράμας)

Μ.Τζελέπης (Σερρών)

ΚΚΕ:

Ι. Δελής ( Α’ Θεσσαλονίκης)

Κ. Στεργίου ( Μαγνησία)

Ποτάμι:

Αχμέτ Ιλχάν (Ροδόπη)

ΑΝΕΛ:

Κ. Κατσίκης (Αττικής)

Γ. Λαζαρίδης ( Β’ Θεσσαλονίκης)

ΕΚ:

Ι. Σαρίδης (Α’ Θεσσαλονίκης)

Μάριος Γεωργιάδης (Α’ Αθήνας)

Β. Λεβέντης (Β’ Αθήνας)

Γ. Καρράς (Β’ Αθήνας)

Θεοδ. Μεγαλοοικονόμου ( Β’ Πειραιά)

Δ. Καβαδέλλας (Αττική)

Αρ. Φωκάς (Β’ Θεσσαλονίκης)

Γ.Κατσιαντώνης (Λάρισα)

Αν. Μεγαλομύστακας (Σέρρες)




nonews news

Έκτακτο! ΗΠΑ: Η Ρωσία παγκόσμιος παίκτης…

skaki
Σύμφωνα με το ίδρυμα μελετών Stratfor, η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών αποκαλύπτει πως η Ρωσία δείχνει την ικανότητα ενός παγκόσμιου παίκτη…
Οι αναλυτές του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου επισημαίνουν πως η στήριξη της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπάσαρ αλ Άσαντ είναι ένα στοιχείο μιας ευρύτερης στρατηγικής.
Ένας άλλος στόχος, σύμφωνα με το Stratfor , είναι η επέκταση της σφαίρας ενδιαφέροντος γενικά στην περιοχή. 
Με αυτά τα δεδομένα, εκτιμούν οι αναλυτές, η ρωσοιρανική συνεργασία θα ενισχυθεί, αναφορικά με το συριακό ζήτημα.
Η Ρωσία πλησιάζει την επίτευξη των περισσότερων στόχων της, και οι «ενέργειές της, φαίνεται ότι θα οδηγήσουν τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία».
Επίσης, η Ρωσία αποδεικνύει περίτρανα την ικανότητά της να είναι ένας παγκόσμιος ηγετικού παίκτη, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες...
Παράλληλα, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι κινήσεις της Ρωσίας στη Συρία συμβάλλουν έμμεσα και στην επίτευξη των άλλων στόχων της.
«Οι Ρώσοι είναι σκακιστές, και δεν παρατηρούν μόνο ένα πεδίο στη σκακιέρα. Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία σχετίζονται επίσης με την άλλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, στην κρίση στην Ουκρανία».





voice news

Su-34: Ο Ρωσικός εναέριος τρόμος των τζιχαντιστών στην Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

su
Πρόκειται γα το αεροσκάφος Su-34 Fullback πολλαπλού ρόλου μαχητικό. 
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος δίνει την δυνατότητα στη Ρωσία να πραγματοποιεί επιθέσεις μεγάλης ακρίβειας κατά του Ισλαμικού Κράτους σε όλη τη Συρία, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.
«Τα ρωσικά Su-34S έχουν πραγματοποιήσει στόχους ακριβείας από υψόμετρο άνω των 5.000 μέτρων [16.400 πόδια]. Τα συστήματα που βρίσκονται στο αεροσκάφος επιτρέπουν απόλυτη ακρίβεια»
Tα Su-24 Fencer και τα Su-30 Flanker μαζί με τα μόλις αφιχθέντα Su-34 Fullback, δύναται να προσβάλουν με ακρίβεια στόχους όπως εγκαταστάσεις υποστήριξης, κέντρα διοίκησης των ισλαμιστών, αλλά και συγκεντρώσεις προσωπικού, αποθήκες πυρομαχικών και θέσεις οχημάτων αναλόγως των οπλικών συστημάτων που είναι διαθέσιμα.
Σχεδιαστικά αποτελεί εξέλιξη της οικογένειας μαχητικών Flanker της Sukhoi, με διμελές πλήρωμα που κάθεται σε διάταξη side by side σε πιλοτήριο διαμόρφωσης Glass Cockpit ενώ διαθέτει παθητικό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης PESA με εμβέλεια εντοπισμού 200-250km και ικανότητα προσβολής 4 στόχων ταυτόχρονα.
Επιπλέον διαθέτει ραντάρ Ν-012 σε προεξοχή στο οπίσθιο τμήμα μεταξύ των ακορφυσίων των κινητήρων, με ικανότητα να βάλει βλήματα R-73 στο οπίσθιο ημι-σφαίριο εναντίον αντίπαλων μαχητικών που το απειλούν.
Το Su-34 διαθέτει δύο κινητήρες Saturn AL-31FM1 turbofan ίδιους με αυτούς του μαχητικού Su-27SM με ικανότητα πτήσης με ταχύτητα Mach 1.8+ σε αποστολές κρούσης με εμβέλεια 4.000km.
Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι η ευελιξία του η οποία  αντέχει σε φορτία  +9G καθιστώντας το μοναδικό στην κατηγορία του ως μαχητικού υποστρατηγικής κρούσης, χωρίς αντίστοιχο τύπο στα αεροπορικά οπλοστάσια της Δύσης!


Δείτε το βίντεο:







voice news