Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Δραματική εξέλιξη στη Μεσόγειο! Μπλέκει και η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

rosiaegypt
Έκλεισε και επίσημα η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, καθώς οι δύο πρόεδροι Βλαντιμιρ Πούτιν και Αμπντέλ αλ Σίσι υπέγραψαν πλέον την συμφωνία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου στη Μόσχα.

Σκοπός αυτής της συμμαχίας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, πρόκειται να είναι η από κοινού αντιμετώπισης της οργάνωσης ISIS στη Ν.Α.Μεσογείο αλλά και σε Συρία. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη διάθεση των Αιγυπτιακών αεροδρομίων στα ρωσικά μαχητικά και μεταφορικά αεροσκάφη όπως και ο ελλιμενισμός ρωσικών πολεμικών σκαφών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας σε λιμάνια της Αιγύπτου.

Η συγκεκριμένη κίνηση πρόκειται να επιφέρει πλήθος γεωπολιτικών αλλαγών στην Ν.Α. Μεσόγειο, καθώς πλέον η Αίγυπτος ορίζεται ως ο "άμεσος σύνδεσμος"  για τις γύρω χώρες της Αφρικής  αλλά και για τις χώρες της Αραβίας, οι οποίες έχουν σκοπό την σύσταση ή την ισχυροποίηση των σχέσεών τους με το Κρεμλίνο.

Στον αντίποδα η προαναφερθείσα συμμαχία πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στη Μεσόγειο, μιας και θα αποτελέσει ξεκάθαρο αντίβαρο της συμμαχίας ΗΠΑ-Τουρκίας (και των λοιπών κρατών του κόλπου) καθώς θα έχουν τους ίδιους σκοπούς αλλά όχι απαραίτητα τα ίδια συμφέροντα. Για την ακρίβεια ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, τρέφει βλέψεις για τη Συρία καθώς την θεωρεί ένα "τουρκικό προτεκτοράτο ", ενώ παράλληλα ΗΠΑ και Γαλλία έχουν ως σκοπό την εκδίωξη του Σύρου ηγέτη Μπασάρ Αλ Άσσαντ από την εξουσία. 




phgh:voice news


ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ελλάδα… (ΒΙΝΤΕΟ)

polemos ellada

Μακάβρια έξαρση εθνικιστικού παραληρήματος με στόχο την ανύψωση του ηθικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και των Τούρκων γενικότερα, παρατηρείται στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα για τη νίκη κατά του Ελληνικού Στρατού στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Φέτος, η στρατιωτική παρέλαση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αφενός η για να αποπροσανατολίσει το κοινό από την χαώδη κατάσταση που δημιούργησαν οι επιθέσεις του ΡΚΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς οι τουρκικές αρχές φοβούνται πως το ΡΚΚ θα διαλέξει εκείνη την ημέρα για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε αστικά κέντρα ακόμη και μέσα στην Άγκυρα.
Αφετέρου, οι πομπώδεις τελετές που σχεδιάζονται στέλνουν ένα μήνυμα με αποδέκτη την Ελλάδα κυρίως εάν τις συνδέσει κανείς με τις

τελευταίες αποκαλύψεις για την ενεργοποίηση του σχεδίου Egemen από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και τις απανωτές ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων στις οποίες δίδεται μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση του «πρώτου κύματος», των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας για την βιαία διάβαση του ποταμού Έβρου.
Στις προετοιμασίες περιλαμβάνονται δοκιμαστικές παρελάσεις αρμάτων μάχης και διαφόρων άλλων επίλεκτων σωμάτων του τουρκικού Στρατού, ενώ φυσικά προβλέπονται και ιδιαίτερα θορυβώδεις επιδείξεις της τουρκικής Αεροπορίας και του ακροβατικού Σμήνους των Turkish Stars.
Δείτε το βίντεο:





phgh:voice news

Δείτε τα 7 υπερόπλα της Ρωσίας

iperopla
Mπορεί τα προβλήματα της ρωσικής οικονομίας να έχουν επηρεάσει αρκετά το ρωσικό στρατό, λόγο της ξαφνικής πτώσης του πετρελαίου αλλά και των κυρώσεων της Δύσης, το Κρεμλίνο επεξεργάζεται κάποια project, τα οποία έχουν σχέση με επτά υπερόπλα και θα αλλάξουν τις ισορροπίες ολόκληρου του πλανήτη.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του ότι η Μόσχα θέλει να εκσυγχρονίσει τον στρατό της και σκοπεύει να το κάνει με νέους βαλιστικούς πυραύλους, νέα υποβρύχια, το πιο σύγχρονο τανκ του κόσμου, αλλά και με ενεργειακά όπλα και λέιζερ.
Ένα από αυτά τα όπλα είναι τα πυρηνικά υποβρύχια. Είναι νέα εξελιγμένα υποβρύχια τέταρτης και πέμπτης γενιάς και ταυτόχρονα σχεδιάζονται υποβρύχια drones, τα οποία έχουν ως βασικό τους στόχο την ενισχύση της ναυτικής δύναμης της χώρας.
weapons

Το επόμενο όπλο της Μόσχας είναι οι υπερηχητικοί πύραυλοι και αυτοί νέας γενιάς. Όλοι γνωρίζουμε πως το πυραυλικό πρόγραμμα της Ρωσίας να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα εξαιτίας αποτυχημένων δοκιμών, αλλά με τη βοήθεια της Ινδίας το νέο υπερβλήμα Yu-71 θα είναι έτοιμο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η ταχύτητα του θα φτάνει τα 7.000 μιλία την ώρα και θα υπερισχύει των αντίστοιχων αμερικανικών, γιατί  θα μπορεί να φέρει και πυρηνικές κεφαλές.
Ένα ακόμα πολεμικό ρωσικό project είναι το περηχητικό βομβαρδιστικό PAK-DA. Το συγκεκριμένο θα έχει εύρος δράσης 12.000 χλμ, θα μπορεί να πετάξει και να επιστρέψει από την Μόσχα στη Νέα Υόρκη με φορτίο βομβών βάρους 30 τόνων.
ploio

Η δημιουργία ενός όπλου το οποίο θα κλείνει τα συστήματα τηλεπικοινωνιών του εχθρού αλλά θα θέτει εκτός λειτουργίας και τα λειτουργικά συστήματα των όπλων του εχθρού είναι πολύ κοντά σε δημιουργία. Πρόκειται για το απόλυτο όπλο ηλεκτρονικού πολέμου, που θα γυρίσει τους εχθρούς της Μόσχας στην λίθινη εποχή. Τα πλοία, τα αεροπλάνα, οι πύραυλοι και τα άρματα μάχης του εχθρού θα αχρηστεύονται.


phgh:voice news

Βενιζέλος: Μεγάλη ζημιά έχει προκαλέσει ο κ. Τσίπρας

benizelos2
Αιχμηρή κριτική άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
«Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα ότι η πολιτική του οδηγούσε στη "μαζική αυτοκτονία του ελληνικού λαού και στην οικονομική καταστροφή" κι είναι πολύ ικανοποιημένος γιατί τελευταία στιγμή απέτρεψε την πλήρη καταστροφή έχοντας προκαλέσει όμως πολύ μεγάλη ζημία. Ζητάει ψήφο με αυτή την επιχειρηματολογία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από συναίνεση, συστράτευση και κινητοποίηση όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών πλέον δυνάμεων και για να επιτευχθεί χρειάζονται εγγυητές και καταλύτες.
«Το ΠΑΣΟΚ το ταλαιπωρημένο, ακρωτηριασμένο, αλλά αναγκαίο ΠΑΣΟΚ, είναι αυτό που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης και εγγυητής για τη μόνη λύση που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.



phgh:voice news

Γιούνκερ σε Θάνου: Ανάγκη «υποστήριξης του προγράμματος»!

junker

Την ανάγκη «υποστήριξης του προγράμματος» που συμφώνησε η Ελλάδα με την Ευρωζώνη, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε επιστολή που απέστειλε προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αγαπητή κυρία Πρωθυπουργέ,
Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού προσωπικά, επιθυμώ να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. 
Το γεγονός αυτό συμπίπτει με μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεδομένου ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει το Μνημόνιο Συνεννόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν ουσιώδους σημασίας την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος. Για την μακρόχρονη επιτυχία του απαιτείται ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Η ΕΕ εμπλέκεται επίσης ιδιαίτερα στον χειρισμό των άνευ προηγουμένου μεταναστευτικών ροών. Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή πρότεινε το Μάιο του 2015 μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση, βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Η εν λόγω Ατζέντα υλοποιείται σταδιακά και βοηθούμε τα κράτη μέλη, ιδίως την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουν αυτήν την επείγουσα προτεραιότητα σε καθημερινή βάση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπαραστάθηκε στην Ελλάδα και στους πολίτες της ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο και οικονομικά επιτυχές μέλλον, και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον.
Μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εμένα προσωπικά, ότι θα σας βοηθήσουμε στα καθήκοντά σας».

phgh:voice news

Στο νοσοκομείο ο Τσίπρας

tsipras
 Στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς εισήχθη εχθές ο πρώην πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω του, αφού το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και οι επισκέπτες έμειναν άφωνοι βλέποντας τον. Σύμφωνα με πληροφορίες από το iefimerida.gr, ο παραιτηθέντος πρωθυπουργός, επισκέφθηκε το νοσοκομείο εξαιτίας του ότι εκεί ήταν η νοσηλεία του φίλου του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, ο οποίος εισήχθη ξαφνικά και μέσα στις επόμενες μέρες θα σε χειρουργική επέμβαση.


phgh:voice news

Έκλεισε η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τις εκλογές

dipasok

Μαζί θα κατέβουν ΠΑΣΟΚ και  ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνεδρίασή της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. 
Η συμπόρευση ωστόσο της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ υπό την εποπτεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έρχεται σε αντίθεση με την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη και άλλων 31 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ προβλέπει τη συμμετοχή μελών της ΔΗΜΑΡ σε όλα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Η Δημοκρατική Αριστερά υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές προχωράει στη δημιουργία συμπαράταξης που θα είναι αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας. Η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την ταχεία μετεξέλιξη, ανανέωση και συνεργασία των υφιστάμενων κομμάτων του προοδευτικού χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος που θα διεκδικήσει ευθύνες στη διακυβέρνηση της χώρας.
Οι συνεργασίες μας με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση στόχων ευρύτερης σημασίας είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Με πολιτικό περιεχόμενο που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση. Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η συσπείρωση και συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και στον νεοφιλελευθερισμό, αλλά και ενάντια στον κρατισμό κάτω από οποιαδήποτε ομπρέλα και να κρύβεται. Στόχος μας είναι η προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής στη χώρα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Συστατικά στοιχεία της συνεργασίας μας είναι πρώτον η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεύτερον η δέσμευση σε ένα προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στον κρατισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος μέσα από ένα πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών. Η χώρα χρειάζεται την προώθηση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική με όρους δημοκρατίας και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση μέσα από δημοκρατικές δομικές μεταρρυθμίσεις.
Η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση μεταξύ κομμάτων που την απαρτίζουν. Άλλωστε οι πολιτικές μας θέσεις με αυθεντικό τρόπο εκφράζονται με την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία, η οποία διασφαλίζεται στο ακέραιο. Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο αυτής της συνεργασίας. Το λογότυπο του συνεργατικού σχήματος προτείνεται να συμπεριλαμβάνει τον τίτλο Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς και τα ονόματα και σήματα των κομμάτων που την απαρτίζουν. Διασφαλίζεται η οργανωτική και πολιτική αυτονομία της ΔΗΜΑΡ με την εξασφάλιση οργανωτικών και οικονομικών μέσων. Θα υπάρξει κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος. Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι δύο πρόεδροι των κομμάτων της συμπαράταξης, οι οποίοι θα έχουν τον γενικό συντονισμό. Επίσης θα υπάρχει κοινό γραφείο τύπου με δύο εκπροσώπους (ένας από κάθε κόμμα). Η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς υπάρχει για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας καθώς και δυνατότητα εξασφάλισης κοινοβουλευτικής παρουσίας.»



phgh:voivenews

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 30ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

heiladakis

Επίδειξη των καινούργιων οπλικών συστημάτων της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και όχι μόνο, θα είναι φέτος η μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στη τουρκική πρωτεύουσα επί τη επέτειο της μεγάλης νίκης των Τούρκων κατά του ελληνικού στρατού στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Η κίνηση αυτή έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι μια προσπάθεια της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να αναπτερώσει το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του τουρκικού κοινού, το οποίο τελευταία δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις συνεχείς επιθέσεις των Κούρδων με ολοένα και περισσότερα θύματα αξιωματικών και απλών στρατιωτών. Παράλληλα είναι και ένα μήνυμα προς τις γειτονικές χώρες με μεγαλύτερο αποδεκτή την Ελλάδα, καθώς η εθνική επέτειο της 30ης Αυγούστου είναι η επέτειος της νίκης των Τούρκων κατά των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Οι προετοιμασίες των εορταστικών εκδηλώσεων με τις μεγάλες τελετές είναι έντονες εδώ και μέρες και σε άλλες πόλεις όπως και στην Κωνσταντινούπολη. Στις προετοιμασίες περιλαμβάνονται δοκιμαστικές παρελάσεις αρμάτων μάχης και διαφόρων άλλων επίλεκτων σωμάτων του τουρκικού στρατού, ενώ προβλέπονται και ειδικές επιδείξεις της τουρκικής αεροπορίας πάνω από τους χώρους των παρελάσεων που φέτος θα έχουν ιδιαίτερο χρώμα.
Ο κεντρικός επιβλητικός εορτασμός της επετείου της νίκης, (Ζαφέρ), θα γίνει στην Άγκυρα και το ίδιο βράδυ το τουρκικό Γενικό Επιτελείο θα δώσει μεγάλη δεξίωση όπου θα παραστούν και οι ξένοι διπλωμάτες που βρίσκονται στην τουρκική πρωτεύουσα. Μάλιστα στην τουρκική πρωτεύουσα το γενικό πρόσταγμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα το έχει, όπως έγινε γνωστό, το αρχηγείο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής. Η Στρατοχωροφυλακή είναι το σώμα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που είχε λάβει ενεργό μέρος στον πόλεμο κατά των κουρδικών ανταρτικών σωμάτων και διακρίνετε για τους σκληροπυρηνικούς αξιωματικούς του.
Την Κυριακή 30 Αυγούστου αρχίζουν και στην Σμύρνη οι γιορτές της «μεγάλης Νίκης», (Μικρασιατικής καταστροφής), η είσοδος δηλαδή των άτακτων στρατευμάτων του Κεμάλ στην πόλη για να επακολουθήσει η μεγάλη λεηλασία, η σφαγή των χριστιανών που περιγράφεται από πολλούς ξένους συγγραφείς και στη συνέχεια η πυρκαγιά και το κάψιμο καθετί που είχε σχέση με την προαιώνιο παρουσία των Ρωμιών στην πόλη της Σμύρνης.
Φέτος οι γιορτές αυτές για πολλούς λόγους όπως αναφέραμε και παραπάνω αναμένετε να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Παράλληλα στις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις της κατάληψης της Σμύρνης από τους Τούρκους, στην παραλία της πόλης θα γίνουν αεροναυτικές επιδείξεις, που φέτος θα έχουν άκρως συμβολικό χαρακτήρα. Όπως αναφέρεται, θα τονίζουν τα «ιστορικά» και «απαράβατα» δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο τα οποία, όπως υποστηρίζουν στην Άγκυρα, παραβιάζονται με κατάφορο τρόπο από την ελληνική πλευρά.
Δεν αποκλείεται δε να ξαναζωντανέψουν σκηνές από άλλες εποχές, όπου το εορταστικό πρόγραμμα είχε και το μακάβριο συμβολισμό του με τα δεκάδες καρπούζια που τα έκοβαν, (κυριολεκτικά τα «έσφαζαν» όπως έκαναν και στους χριστιανούς της Σμύρνης), και τα έριχναν στην θάλασσα, αναπαριστώντας με αυτόν τον τρόπο τον ελληνικό στρατό αλλά και τις χιλιάδες χριστιανών, Ρωμιών και άλλων που έπεφταν στην θάλασσα κυνηγημένοι με την ψυχή στο στόμα για να σωθούν από την μάχαιρα των Τούρκων.

Θεέ και Κύριε… Η κάθοδος των μυρίων… Πάνω από 4.000 πρόσφυγες έφτασαν σήμερα στη Λέσβο!


lesvos_lathro_hamos
Άλλο ένα τεράστιο κύμα προσφύγων έφτασε στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες. Πάνω από 4.000 άτομα αποβιβάστηκαν στο νησί σήμερα, ενώ το ρεύμα εισροής συνεχίζεται ολημερίς, με τον αριθμό να φτάνει σε εφιαλτικά νούμερα.
Η Λέσβος δέχεται τις τελευταίες ημέρες, μία απίστευτη απόβαση – εισβολή προσφύγων , που δεν έχει προηγούμενο…
Μόνο σήμερα το πρωί, ο αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι στη νησί αποβιβάστηκαν περισσότεροι από 4.000 μετανάστες, με 100 περίπου φουσκωτές βάρκες, ενώ το ρεύμα εισροής συνεχίζεται ολημερίς, με τον αριθμό των μεταναστών να φτάνει σε εφιαλτικά νούμερα. Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, η πολιτεία δείχνει ανήμπορη να βάλει ένα φρένο σε αυτό το φαινόμενο.
lesvos_lathro_hamos1
Η κατάσταση στη Λέσβο είναι εκρηκτική, με τους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα των κατοίκων της πόλης να ασφυκτιούν, βλέποντας την πόλη τους, να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό μεταναστών.
Την ίδια ώρα, σήμερα το βράδυ άλλοι 2.163 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησε από τη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στην επιβίβαση των μεταναστών.
Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε το « Ελευθέριος Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσει νέο δρομολόγιο, ωστόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης αναμένεται να καταπλεύσει περίπου τα μεσάνυχτα το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο Tera Jet για να παραλάβει άλλα 1.800 άτομα. lesvosnews

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

dimoskopisi

Στο νήμα η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
Σε ραγδαία πτώση η δημοφιλία Τσίπρα – Συνεχής η άνοδος Μεϊμαράκη – Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΛΑΕ αγωνίζονται για την 3η θέση – Εννικομματική πιθανώς η νέα Βουλή – Ρυθμιστές οι αναποφάσιστοι κι η αποχή. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
para

phgh:hellasforce

Πήραν τα βουνά τα κομάντα στη Δράμα! (φωτογραφίες)


drama_komanda3
Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σε αντικείμενα ορεινού αγώνα από Μοίρες Καταδρομών, στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
drama_komanda5
drama_komanda6
drama_komanda1
drama_komanda2

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ξανακτίστε τον ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Αλβανοί…μπλέξατε


ΧΕΙΜΑΡ
Δυστυχώς τα γεωπολιτικά αφεντικά σας.. σας μπλέξανε…
Όλα έγιναν όχι τυχαία , αλλά με σχέδιο χρόνου και συγκεκριμένη σκοπιμότητα.
Προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και ξεράσατε το φαγητό που σας έδωσαν οι Έλληνες όταν ήρθατε ξυπόλητοι..
Σας πληρώνει καλά ο Ανατολίτης μας γείτονας , όπως σας πλήρωνε τότε το 1821 και πιο πριν στα Ορλωφικά για να σφάζετε αλλά τζιχάντ το Ορθόδοξο πλήρωμα μέχρι το Ταίναρο;
«ΠΕΘΑΝΕ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ…» Τα δραματικά λόγια του εφημέριου του Αγ. Αθανασίου στην Χειμάρρα που γκρέμισαν οι Αλβανικές Αρχές τα ξημερώματα!!
«Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι μπουντόζες έπιασαν δουλειά.» δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα,Διονύσης Μπελέρης.
Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
«Το μόνο που κατάφεραν οι πιστοί ήταν με πόνο ψυχής να ανασύρουν όσες εικόνες είχαν θαφτεί κάτω από τα μπάζα», τονίζει συγκλονισμένος ο κ. Μπελέρης.
Τραγική φιγούρα ο εφημέριος του ναού ο πατέρας Ευθύμιος, οποίος συντετριμμένος έχει κλειστεί στο σπίτι του. Τα λόγια του πατέρα Ευθύμιου, είναι δραματικά: «Είμαι συντετριμμένος, δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη. Τα ξημερώματα είδα τα μπάζα από το ναό… Πέθανε η ψυχή μας…πέθανε η οικογένειά μου όλη… δεν έχω κουράγιο…» και προσθέτει «24 του μηνός μου έστειλαν ένα χαρτί, το έστειλα στην Αρχιεπισκοπή… η κυβέρνηση και ο δήμος μας διαβεβαίωναν μέχρι και χθες ότι δεν πρόκειται να γκρεμίσουν το ναό. Εμείς είχαμε τις αμφιβολίες μας για αυτό και φυλάγαμε συνέχεια το ναό. Χθες κάναμε παράκληση στο ναό. Όλοι οι πιστοί μείναμε στην εκκλησία μέχρι και τις 10 το βράδυ, αφήσαμε λίγους να την φυλάνε κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα ξημερώματα με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που περικύκλωσαν την περιοχή, εντελώς «κλέφτικα» γκρέμισαν το ναό»
Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, τα κομμάτια του εαυτού τους.
Κατά τους εκπροσώπους της εκκλησίας, αλλά και πολιτών κανένα από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης δεν ισχύει νομικά ώστε να δικαιολογηθεί η κατεδάφιση του ναού.
ΥΠΕΞ: Οι Αλβανοί λειτουργούν όπως οι τζιχαντιστές
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας, δήλωσε:
Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία.
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
Αφού παραβιάσατε κάθε έννοια δικαίου, προσβάλατε κατάφωρα την Θρησκευτικότητα του Ορθόδοξου πληρώματος και γεννήκατε πνευματικοί εγκληματίες της Ιστορίας αυτής που καταγράφετε στις μέρες μας, γενόμενοι για μια φορά πιόνια όπως το 40, νομίζοντας ότι θα φάτε από την γεωπολιτική πίτα του παραμυθιού της Μεγάλης Αλβανίας που σας σερβίρουν τα αφεντικά της Δύσης…
Αν θέλετε να συνυπάρξουμε ειρηνικά…δίχως περαιτέρω προβλήματα
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ξανακτίστε τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

phgh:hellasforce

Οι ΗΠΑ έτοιμες για Μάχη μέχρις εσχάτων με τον Πούτιν!


Χωρίς σαφή την κατάληξη του συνεχιζόμενου ουκρανικού πολέμου, η Δύση φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι σίγουρα κάποιο λάθος κάνει εκεί.
Ένας πρώην σύμβουλος Ανατολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έγραψε μια ανάλυση του τι πήγε στραβά στη σύγκρουση, ενώ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η σύγκρουση είναι στην πραγματικότητα «μια μάχη με τον Πρόεδρο Πούτιν».
Ο πρώτος λόγος για την κωλυσιεργία στην Ουκρανία, σύμφωνα με ένα άρθρο του Paul J. Saunders στο National Interest, είναι η χαμηλή εμπλοκή των ευρωπαϊκών κρατών στη σύγκρουση.
Ίσως το πιο εντυπωσιακό στην ουκρανική κρίση είναι ο βαθμός στον οποίο οι Δυτικοί ηγέτες και πολιτικοί και ειδήμονες, συμφωνούν ότι «ο Πούτιν πρέπει να σταματηθεί», ενώ αναμένουν από κάποιον άλλο να κάνει τη δουλειά. Η νέα «πρώτη γραμμή» κρατών του NATO στην Κεντρική Ευρώπη εμφανίζεται πρόθυμη να οπλίσουν οι ΗΠΑ την Ουκρανία, αλλά διστάζουν να εμπλακούν περεταίρω (ή, να αυξήσουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς ανάλογα με την απειλή που περιγράφουν)», λέει το άρθρο.
Έτσι, επιπλήττει τους ευρωπαίους συμμάχους της Αμερικής επειδή δεν είναι αρκετά διαθέσιμοι τον συνεχιζόμενο πόλεμο.
«Οι Δυτικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να ηγηθούν, αλλά δεν θέλουν να ακολουθήσουν την Ουάσιγκτον σε κάτι πάρα πολύ δαπανηρό και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει στην Ουκρανία λιγότερο από το ένα τοις εκατό που έχει δεσμευτεί στην Ελλάδα».
Ωστόσο, η ίδια η Ουάσιγκτον δεν φαίνεται να είναι τόσο πρόθυμη να δαπανήσει πολλά για τον σκοπό.
«Μήπως η επιδίωξη των «γερακιών» να αναγκάσουν τη διοίκηση να δαπανήσει $ 60 εκατομμύρια – σχεδόν ισοδύναμο με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό του 2016 για τις δημόσιες βιβλιοθήκες της Ουάσιγκτον – και ομοϊδεάτες τους Ευρωπαίοι, πιστεύουν ότι οι ελάχιστες δεσμεύσεις όπως αυτή, θα κάνουν τη δουλειά; Ξοδεύοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση μη κρατικών αντιπάλων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, με στρατιωτικές ικανότητες σημαντικά κατώτερες της Ρωσίας, οι ΗΠΑ και η ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ουκρανία είναι είτε ένα πρόσχημα, ή μια πολύ μικρή προκαταβολή», αναφέρει.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να κάνουν το να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία μια οργανωτική αρχή της εξωτερικής πολιτικής τους, θα απαιτηθεί ευρεία εθνική δέσμευση που δεν θα είναι βιώσιμη χωρίς ευρεία δημόσια υποστήριξη (και δύσκολο να κυνηγηθεί χωρίς την ουσιαστικά ανύπαρκτη η ευρωπαϊκή δημόσια στήριξη).»
«Αν 60 εκατομμύρια $ είναι ότι η Αμερική ως έθνος είναι πρόθυμο να δαπανήσει για να υπερασπιστεί την Ουκρανία, θα ήταν καλύτερα να το παραδεχθούμε όσο είναι νωρίς. Μια χλιαρή πολιτική για την αντιμετώπιση της Μόσχας θα δημιουργήσει πιθανότατα αποτελέσματα αποδεδειγμένα χειρότερα από ό, τι ένας συμβιβασμός- καλύτερα να πάρεις τα περισσότερα πλεονεκτήματα με δυνατούς όρους διαπραγμάτευσης, από το να κάνουμε συμμαχία με το ΝΑΤΟ για μια υψηλού προφίλ ήττα».
Το δεύτερο θεμελιώδες ερώτημα σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία και την Ουκρανία, λέει, είναι ηθικό.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι διατεθειμένες να δεσμευτούν για την επαρκή υπεράσπιση της Ουκρανίας ώστε να εξασφαλίσουν την επιτυχία, πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους Ουκρανούς να πολεμήσουν και να πεθάνουν σε μια σύγκρουση με έναν πολύ ισχυρό γείτονα και χωρίς σαφή κατάληξη;»
Ως εκ τούτου, το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα είναι «πλήρως προετοιμασμένοι να πολεμήσουν με τον Πούτιν – ως τον τελευταίο Ουκρανό, ή το τελευταίο δολάριο», αλλά δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να αποφευχθεί μια «υψηλού προφίλ ήττα».

phgh:hellasforce

Κατάργηση των μετρητών – Ολοκληρωτική κυριαρχία των τραπεζών!


world_cash
Η εξάλειψη του υλικού νομίσματος είναι αναγκαία προκειμένου να δώσει στις κεντρικές τράπεζες περισσότερη δύναμη.
Οι Financial Times δημοσίευσαν ένα ανώνυμο άρθρο που ζητεί την κατάργηση των μετρητών, προκειμένου να πάρουν οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις περισσότερη δύναμη.
Με τίτλο «Το ζήτημα συνταξιοδότησης ενός ακόμη «βάρβαρου λείψανου», το άρθρο επικρίνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποθηκεύουν μετρητά, εν αναμονή μιας άλλης οικονομικής κατάρρευσης, ένας παράγοντας που προκαλεί, «μεγάλη στρέβλωση του οικονομικού συστήματος».
«Η ύπαρξη των μετρητών – ένα μεταφορικό εργαλείο με μηδενικό επιτόκιο – περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να παρακινήσουν μια οικονομία σε ύφεση. Η ανησυχία είναι ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις καταθέσεις τους για μετρητά, αν η κεντρική τράπεζα αλλάξει τις αξίες σε αρνητικές», αναφέρει το άρθρο.
Παραπονούμενος ότι τα μετρητά δεν μπορούν να ανιχνευθούν και να εντοπιστούν, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η κατάργησή τους θα «κάνει τη ζωή ευκολότερη για μια κυβέρνηση που στοχεύει στη συμπίεση και την εξάλειψη της παραοικονομίας».
Η κατάργηση των μετρητών θα δώσει επίσης στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη δύναμη για είσπραξη των φόρων απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, υποστηρίζει ο συγγραφέας, σημειώνοντας πως «ο φόρος προστιθέμενης αξίας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιβληθεί αυτόματα – και να επιστραφεί – σε πραγματικό χρόνο σε συναλλαγές μεταξύ αξιόπιστων τραπεζικών λογαριασμών».
Ο συγγραφέας ζητά επίσης την τιμωρία ανθρώπων που χρησιμοποιούν μετρητά, κάνοντας τους χρήστες να «πληρώνουν για το προνόμιο της ανωνυμίας», ώστε να «εξακολουθήσουν να επηρεάζονται από τη νομισματική πολιτική». Τα χαρτονομίσματα θα χάσουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι άνθρωποι θα χρεώνονται επίσης από τράπεζες για την ανταλλαγή ηλεκτρονικών καταθέσεων με μετρητά και το αντίστροφο.
Το άρθρο απηχεί ένα επιχείρημα που προέβαλε ο Kenneth Rogoff, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος ζήτησε υψηλής ονομαστικής αξίας τραπεζικά χαρτονομίσματα, όπως και τα € 100 και € 500 να καταργηθούν.
Ο Πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, Τζιμ Leaviss, έγραψε ένα άρθρο στην Telegraph νωρίτερα αυτό το έτος κατά το οποίο ανέφερε ότι μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο «αναγκάζοντας τους πάντες να ξοδεύουν μόνο με ηλεκτρονικά μέσα από ένα λογαριασμό σε μια κυβερνητική τράπεζα», η οποία θα «παρακολουθείται, ή ακόμα και θα ελέγχεται άμεσα από την κυβέρνηση».
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την ανάληψη μετρητών σε ποσότητες τόσο χαμηλές όσο £ 5000 ως ύποπτη δραστηριότητα, ενώ στη Γαλλία, οι πολίτες θα απαγορεύεται να πραγματοποιούν πληρωμές με μετρητά πάνω από € € 1000, από την Τρίτη και μετά. Η ανάληψη και η κατάθεση μετρητών άνω του ποσού των € 1.000 ευρώ θα υπόκειται επίσης σε έλεγχο ταυτότητας.
«Δεν υπάρχει πιο ανήκουστη και αντι-ελεύθερη οικονομική πολιτικήνα μπορεί να φανταστεί κανείς, από την απαγόρευση των μετρητών», γράφει ο Michael Krieger.
«Φυσικά, αν τα μετρητά ήταν υποχρεωτικά» κατέληξε», θα υπήρχε αύξηση της ζήτησης για φυσικό χρυσό και ασήμι, το οποία στη συνέχεια θα απαιτούσε την απαγόρευση των ειδών αυτών. Τότε, ο κύκλος της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής τυραννίας θα ολοκληρωνόταν και το να ξεφύγουμε από αυτόν, θα ήταν σχεδόν αδύνατο».


phgh:hellasforce

Ηλεκτρονικό «Φακέλωμα» όλης της περιουσίας των Ελλήνων!

ilektroniko_falekoma

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ
Με ένα… κλικ στον υπολογιστή, ο έφορος αλλά και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα μπορούν να βλέπουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2016. Αυτό σε περίπτωση που υλοποιηθεί ένα σχέδιο το οποίο έχει εξαγγελθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά που έμεινε στα χαρτιά.
Ο λόγος για το Περιουσιολόγιο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει σκληρές προβλέψεις για όσους «λησμονήσουν» ή εσκεμμένα θελήσουν να παραπλανήσουν τις φορολογικές αρχές, υποκρύπτοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Τι δηλώνεται
Ακίνητα, μετοχές, τραπεζικοί λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συμμετοχές σε οποιαδήποτε οικονομική οντότητα, ασφαλιστικά – καταθετικά προγράμματα σε ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκίνητα, οικόπεδα-αγροί, σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά αεροπλάνα, έργα τέχνης κ.λπ. θα πρέπει να δηλωθούν ώστε να δημιουργηθεί ο «ηλεκτρονικός φάκελος» για κάθε φορολογούμενο.
Εκτός αυτών, όμως, μετά τη φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες Ελληνες έχουν μετρητά στο στρώμα. Με την υλοποίηση του Περιουσιολογίου θα πρέπει να δηλώνονται και τα ποσά στο… στρώμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μετρητά στο σπίτι θα ισχύσει ένα όριο κάτω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωσή τους, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση ο φορολογούμενος δεν θα μπορεί να τα επικαλεστεί για να δικαιολογήσει τεκμήρια διαβίωσης και «πόθεν έσχες».
Αν π.χ. μπει κατώτατο όριο 10.000 ευρώ, τα οποία δεν θα είναι υποχρεωμένος να δηλώσει, δεν θα είναι παράνομος και δεν θα υποστεί κάποια κύρωση. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει τον τρόπο ζωής και τα έξοδά του.
print_screen_periousiologio
Προβλέψεις – σοκ
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνονται και προβλέψεις-σοκ για όσους δεν δηλώσουν το σύνολο της περιουσία τους αλλά και για όσους δεν κάνουν διορθώσεις σε περίπτωση αύξησή της.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έως τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι θα πληροφορηθούν από το Taxis όλα τα στοιχεία για την περιουσία τους που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσουν στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζει η εφορία προκειμένου να συνταχθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.
Πριν από την υποβολή της οριστικής δήλωσης περιουσίας θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους μέσα από μια ρύθμιση οικειοθελούς συμμόρφωσης να δηλώσουν αυτή την περιουσία καταβάλλοντας τον αναλογούντα φόρο.
Τα πρόστιμα
Οσοι αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία και εντοπισθούν από το υπουργείο Οικονομιών θα κληθούν να πληρώσουν υψηλά πρόστιμα, τα οποία θα προσεγγίζουν την αξία του περιουσιακού στοιχείου που απεκρύβη.
Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Περιουσιολόγιο θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κάνουν μια νέα αρχή στη σχέση τους με την εφορία και μέσα στο 2016 θα κληθούν να κάνουν δήλωση περιουσιολογίου, στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία για τα οποία δεν έχει γνώση η εφορία. Έτσι θα πρέπει να δηλώσουν την κινητή περιουσία τους, όπως είναι αξία μετοχών, καταθέσεις και, βεβαίως, μετρητά που διακρατούνται.
Πιστωτικές κάρτες κατά της φοροδιαφυγής
Παράλληλα με το Περιουσιολόγιο για το χτύπημα της φοροδιαφυγής θα επεκταθεί και θα γίνει υποχρεωτική η χρήση πλαστικού χρήματος σχεδόν σε όλες τις συναλλαγές και κυρίως στην παροχή υπηρεσιών από ελεύθερους επαγγελματίες. Με το τρόπο αυτό θα γίνονται εξπρές διασταυρώσεις στοιχείων και θα εντοπίζονται όσοι αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη είτε αυτή αφορά στο εισόδημα είτε στον ΦΠΑ. Μάλιστα, θα δοθούν ισχυρά κίνητρα στους πολίτες για τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών στις αγορές τους.
credit_cards
Ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι η σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου, καθώς και των εκπτώσεων φόρου που προβλέπονται για ορισμένες κατηγορίες δαπανών, όπως η ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Εξαιρέσεις από τη σύνδεση του πλαστικού χρήματος με τις φοροαπαλλαγές θα υπάρξουν για κατηγορίες φορολογούμενων, όπως για συνταξιούχους πάνω από ένα ορισμένο όριο ηλικίας οι οποίοι είναι δύσκολο να χρησιμοποιούν τις κάρτες για τις συναλλαγές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έτσι κι αλλιώς η διαδικασία δημιουργίας του Περιουσιολογίου γίνεται:
Με αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου που έχει δηλωθεί στις φορολογικές αρχές, στη ΔΕΗ, στο Κτηματολόγιο, στις πολεοδομίες, σε δήμους κ.λπ. και τα οποία δεν θα ξαναδηλωθούν.
Με ειδική δήλωση των φορολογουμένων. Η δήλωση εξασφαλίζει κατοχύρωση ιδιοκτησίας (σε περίπτωση αμφισβητήσεων σε δικαστήριο), σύνδεση με δίκτυα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), δυνατότητα ανέγερσης ακινήτου, μεταβίβασης κ.λπ. Σε καμία περίπτωση η δήλωση αυτή δεν αντικαθιστά τον αναγκαίο τίτλο ιδιοκτησίας (συμβόλαιο κ.λπ.). Είναι απλώς μια απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομική κατοχύρωση-εκμετάλλευση του περιουσιακού στοιχείου.
Με τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας εντοπισμού αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων. Η εφαρμογή του Περιουσιολογίου θα συνοδευθεί και με τη δημιουργία μηχανισμού εντοπισμού αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων.
Από τη δημιουργία του Περιουσιολογίου και εφεξής θα καταγράφονται μόνιμα (μέσα από συγκεκριμένη ηλεκτρονική διαδικασία) οι μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση, στον χρόνο πραγματοποίησής τους. Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο (ακίνητο, λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικό προϊόν, συμμετοχή σε εταιρεία κ.λπ., στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) δεν δηλωθεί, οποτεδήποτε εντοπιστεί, κατάσχεται.


phgh:hellasforce

Οι Βούλγαροι συνέλαβαν πέντε Αλβανούς τζιχαντιστές



Η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία συνέλαβε πέντε Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι τζιχαντιστές. Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν βίντεο με κομμένα κεφάλια και προσευχές από το Κοράνι που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές στη Συρία. Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομική διεύθυνση στο Κιουστεντίλ, δια του εκπροσώπου της, Βασίλ Μιτοβ Ποτβραντούρα, ανέφερε ότι συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
 
Οι Αλβανοί ταξίδευαν με αυτοκίνητο και όταν έπεσαν στην αντίληψη της αστυνομίας στην περιοχή Γιούσεβο, προσπάθησαν να την δωροδοκήσουν για να τους αφήσει να φύγουν.
Μετά τη σύλληψή τους, ο περιφερειακός εισαγγελέας στο Κιουστεντίλ διέταξε την προφυλάκισή τους για 72 ώρες προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους.
Στην υπόθεση είχαν λάβει μέρος μέλη της βουλγαρικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας, και οι οποίοι οδήγησαν τους ύποπτους στην εισαγγελία.


phgh:ethnika themata-ellada

Αβραμόπουλος: Είμαστε αντίθετοι σε μία Ευρώπη φρούριο > ΕΓΓΥΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ;;



Αβραμόπουλος: Είμαστε αντίθετοι σε μία Ευρώπη φρούριο - Στην Ελλάδα 445 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες
Σε συνέντευξή του στο Euronews o ευρωπαίος Επίτροπος,Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζει την αντίθεσή του στην Ευρώπη – φρούριο, αποκαλύπτει ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να διαθέσουν στην Αθήνα 445 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες και προαναγγέλλει αλλαγές στο Δουβλίνο ΙΙ. «Κανείς δεν φταίει αλλά και όλοι μαζί έχουν την ευθύνη. Το γεγονός ότι κάποιες χώρες δεν εφαρμόζουν την ευρωπαϊκήμεταναστευτική πολιτική​ είναι μία από τις αιτίες που βλέπουμε αυτές τις εικόνες», σχολιάζει αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος και αποκαλύπτει: «Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε 445 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, φτάνει με την σειρά της η Ελλάδα να τηρήσει όσα έχουμε συμφωνήσει». Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει με έμφαση: «Δεν μπορεί η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης να επηρεάζεται από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις», σχολιάζοντας το γεγονός ότι «με αφορμή το μεταναστευτικό, έχουν πάρει αρκετή δύναμη λαϊκίστικα κινήματα και ξενοφοβικά και αντιευρωπαϊκα».
«Η Ευρώπη είναι εναντίον κάθε πολιτικής αποκλεισμού. Είμαστε αντίθετοι σε μία Ευρώπη φρούριο. Μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Ευρώπης είναι η ζώνη Σένγκεν. Η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και πολιτών πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστεί», προσθέτει ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν. «Υπηρεσία υποδοχής και αξιολόγησης μεταναστών στον Πειραιά» Σε ερώτηση αν θα υποστούν κυρώσεις χώρες όπως η Ουγγαρία, που χτίζει τείχος, απάντησε: «Όποια χώρα παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, θα έχει επιπτώσεις. Και αυτό ισχύει ειδικά για τις χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες της πολιτικής του Σένγκεν».
Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η Ουγγαρία μαζί με Ιταλία και Ελλάδα χρειάζονται βοήθεια. Για αυτό θα εγκαταστήσουμε hot spots, υπηρεσίες αιχμής». Αποκάλυψε μάλιστα ότι αναφορικά με την Ελλάδα, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα γίνει στον Πειραιά και θα έχει ως αντικείμενο την υποδοχή και αξιολόγηση εκείνων που περνούν τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να χωρίζονται οι πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες. Σε ερώτημα του euronews για το ενδεχόμενο αλλαγής του Δουβλίνου ΙΙ, δεδομένης και της γερμανικής πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Το Δουβλίνο ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις.
Από την ώρα που έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, είναι φυσιολογικό, και έτσι πρέπει να κάνουμε, όποια σημεία του Δουβλίνου δεν λειτουργούν, να αναθεωρηθούν».
«Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας στην Ελλάδα» Τέλος, σε ερώτηση για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε: «Δεν θα ήθελα να μπω σε σχολιασμό για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, δεν μου το επιτρέπει η θέση μου ως Επιτρόπου. Ωστόσο ως Έλληνας πολίτης, μπορώ να πω ότι αυτό που κάποιοι πρεσβεύαμε και δημόσια λέγαμε εδώ και 5-6 χρόνια, ότι η χώρα χρειαζόταν εξαρχής υποστολή των κομματικών σημαιών και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, εκτιμώ ότι είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη σήμερα. Είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά».

phgh:ethnika themata -ellada

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ > Να υπάρξουν αντίμετρα που να πονέσουν τον Ράμα



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Να υπάρξουν αντίμετρα που να πονέσουν τον Ράμα
  
Η  νέα αλβανική πρόκληση με την κατεδάφιση του Αγίου Αθανασίου στην Χειμάρρα, κορύφωση σειράς προσβολών της εθνικής μας αξιοπρέπειας και κυριαρχίας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αξιόπιστα με διαβήματα και ρητορικές διαμαρτυρίες σε διεθνή ώτα μη ακουόντων.  Με κάτι  τέτοια οι θρασύδειλοι των Τιράνων μας χλευάζουν και πολλαπλασιάζουν τις βαρβαρότητές τους κατά παντός Ελληνικού.
Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε εμπράγματα αντίμετρα που θα πονέσουν τους Αλβανούς, π.χ. να στείλει αμελλητί στον Ράμα μερικές χιλιάδες  ομοεθνείς του από την Ελλάδα ως πρώτη αυστηρή προειδοποίηση για άλλα μέτρα που θα ακολουθήσουν, αν η αλβανική κυβέρνηση δεν αλλάξει κατά 180 μοίρες πολιτική.


phgh:ethnika themata ellada

Iερόσυλε και θρασύτατε Ράμα άκουσε: η Χειμάρρα ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Τελικά ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, αποδεικνύεται και ιερόσυλος και θρασύτατος. Διότι, χθες, 26 Αυγούστου, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, με τις δικές του «ευλογίες» η πολεοδομική αστυνομία ολοκλήρωσε τον στόχο του δημάρχου Χειμάρρας, γκρεμίζοντας τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας. Όπως είχαμε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις μας, την εκκλησία αυτή την είχε κατεδαφίσει το βάρβαρο και απάνθρωπο καθεστώς του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα. Όμως, οι Βορειοηπειρώτες κάτοικοι των Δρυμάδων, την ξανάκτισαν το 1992, δηλαδή μετά την παταγώδη πτώση του απαισίας μνήμης εκείνου καθεστώτος.
Κι ο μεν Χότζα και κομμουνιστής ήταν και δικτάτορας. Δεν πίστευε τίποτα κι έκανε ό,τι ήθελε. Ο σημερινός, όμως, αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, πού παρουσιάζεται σαν δημοκρατικός ηγέτης, συνεχίζει, δυστυχώς, την τακτική του Χότζα. Κι έτσι αποδεικνύεται ένας θλιβερός ιερόσυλος, που δεν φοβάται τον Θεό και δεν ντρέπεται τούς ανθρώπους…
Αλλά ο Έντι Ράμα είναι και θρασύτατος. Γιατί, απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, πέρα του ότι είπε πώς η Χειμάρρα είναι … αλβανική, πρόσθεσε προκλητικά, ότι οι Έλληνες «έκαναν συχνά στο παρελθόν παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Αλβανίας, το κάνουν και τώρα ακόμα. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος για να το συνειδητοποιήσουν».
Λοιπόν, ιερόσυλε και θρασύτατε Έντι Ράμα, άκουσε:
Η Χειμάρρα – παρά τις ανθελληνικές μεθοδεύσεις σου – ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική, στον αιώνα τον άπαντα. Και η Ελλάδα έχει χρέος να υπερασπίζεται την εθνικότητα και την ορθόδοξη πίστη των Βορειοηπειρωτών. Αντίθετα δέ απ’ ό,τι εσύ νομίζεις, η Χώρα μας έχει προ πολλού συνειδητοποιήσει πώς έχει σάν βασικό της καθήκον την υπεράσπιση της Χειμάρρας, αλλά και του Αργυροκάστρου και της Κορυτσάς και ολόκληρης της Βορείου Ἠπείρου. Κι όσο πιό γρήγορα τό συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο καλά θα είναι γιά τή χώρα σου. Δέν πρέπει δέ νά ξεχνάς, ότι η Αλβανία, αν στάθηκε στα πόδια της, μετά το κομμουνιστικό καθεστώς, τό οφείλει στήν Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουν.
Λοιπόν, φρόνιμα. Και λίγα λόγια, μετρημένα. Η σχέση καλής γειτονίας των χωρών μας, δεν οικοδομείται με παλληκαρισμούς και με έκνομες ενέργειες, αλλά μέ σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. Μη νομίζεις δέ ότι ο θρυλικός Χειμαρραίος οπλαρχηγός Σπυρομήλιος υπήρξε μόνο τό 1913 – 1914. Υπάρχουν και σήμερα πολλοί Σπυρομήλιοι… Γι’ αυτό σου ξαναλέμε: Φρόνιμα!».


phgh:ethnika themeta-ellada