Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Θα μας ψηφίσετεεε;...





Προς άγραν... ψηφοφόρων βγήκε στη Βουλή ο υπερυπουργός Γ. Σταθάκης. Εχοντας στον ώμο το μαύρο σακίδιό του και μασουλώντας μια γκοφρέτα εισήλθε στο Εντευκτήριο της Βουλής και...
«στόχευσε» επί της γαλάζιας Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου. Εως εκείνη την ώρα η κυρία Ασημακοπούλου φαινόταν ήρεμη, συνομιλούσε με κάποιος προσκεκλημένους της και ταυτόχρονα μιλούσε και με τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε. 

Ο κ. Σταθάκης χωρίς πολλές-πολλές εισαγωγές της είπε, όσο μπορούσε πιο... χαριτωμένα: «Θα μας ψηφίσετεεε»; Επιδίωκε την ψήφο των νεοδημοκρατών στο υπό συζήτηση αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ελεγε μάλιστα ότι η ΝΔ δεν είχε κανέναν λόγο να μην το ψηφίσει αφού αναφέρεται στην Ανάπτυξη. Η κυρία Ασημακοπούλου με το γνωστό φλεγματικό της ύφος τον κοίταξε περίεργα και του είπε: «Αν σας ψηφίσω, δεν θα μπορώ μετά να σας κάνω στο μέλλον κριτική». Ο κ. Σταθάκης όμως επέμεινε, με την κυρία Ασημακοπούλου να του λέει «μη με φέρνεις σε δύσκολη θέση, άσε με, όχι, δεν θα σας ψηφίσω».



nonews news

Εισήγηση - βόμβα για τις ομαδικές απολύσεις...



«Δούρειο ίππο» για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων ενδέχεται να αποτελέσει η εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που κρίνει...
ασύμβατη με το κοινοτικό δίκαιο τη δυνατότητα που παρέχει η ελληνική νομοθεσία στον εκάστοτε υπουργό Εργασίας να αρνείται σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα διενέργειας ομαδικών απολύσεων. 

Η εισήγηση και η μελλοντική απόφαση που θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα δημιουργεί αρνητικό υπόβαθρο ενόψει της επικείμενης αναμόρφωσης των εργασιακών που πρέπει να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και το εφαλτήριο προκειμένου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να κλιμακώσει την πίεση του απέναντι στην κυβέρνηση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς, πλέον τέτοια ζητήματα κρίνονται όχι από τον υπουργό Εργασίας, αλλά από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο προΐσταται ο εκάστοτε διορισμένος από την κυβέρνηση Γενικός Γραμματέας Εργασίας. 

Η εισήγηση του εισαγγελέα έρχεται μετά από προδικαστικό αίτημα του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η εταιρεία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία που ανήκει στον γαλλικών συμφερόντων πολυεθνικό όμιλο Lafarge και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, διανομή και εμπορία τσιμέντου διαθέτοντας τρία εργοστάσια στην Ελλάδα (Αγριά Βόλου, Αλιβέρι και Χαλκίδα), από το 2013, στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης της παραγωγικής δομής τσιμέντου, αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας που απασχολούσε 236 εργαζομένους. 

Ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος 1387/1983, η ΑΓΕΤ Ηρακλής ζήτησε εγγράφως έγκριση από τον υπουργό Εργασίας ώστε να εγκριθεί το σχέδιο ομαδικών απολύσεων, το οποίο όμως απορρίφθηκε. Η εταιρεία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση της αποφάσεως του υπουργού και το ΣτΕ υπέβαλε στο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, δύο ερωτήματα σχετικά με τη συμβατότητα της ελληνικής νομοθεσίας, αφενός, με την οδηγία 98/59/ΕΚ και, αφετέρου, με τις διατάξεις της Συνθήκης περί της ελευθερίας εγκαταστάσεως και της ελεύθερης κυκλοφορίας των κεφαλαίων (άρθρα 49 και 63 ΣΛΕΕ). 

Βάσει αυτών των ερωτημάτων, ο γενικός εισαγγελέας εισηγήθηκε κατά του «βέτο» από τον υπουργό Εργασίας για την έγκριση ή όχι ομαδικών απολύσεων. 




nonews news

«Σεβαστείτε την Αγιά Σοφιά»...




Την αντίθεσή της στις ενέργειες της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας, που στοχεύουν την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, εξέφρασε η αμερικανική κυβέρνηση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση...
του «Έθνους», στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στην Εθνική Λέσχη Τύπου της Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, είπε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την Αγία Σοφία ως ένα μνημείο ιδιαίτερης σημασίας. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοση της και την πολύπλοκη ιστορία της».

Ο κ. Τόνερ, κλήθηκε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που προηγήθηκε, να απαντήσει σε ερώτημα που αφορούσε την κύρωση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν της συνταγματικής τροποποίησης για την αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας, που στοχεύει βασικά τους Κούρδους βουλευτές. Είπε τα εξής:
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι πως αυτή η τροποποίηση θα επιδράσει περιοριστικά στην ελευθερία του λόγου σ’ ολόκληρη την Τουρκία. Αποτελεί κοινό δόγμα σε δημοκρατικές κοινωνίες η ισότητα έναντι του νόμου. Πιστεύουμε πως η ελευθερία να εμπλέκεσαι σε ελεύθερο διάλογο και η πολιτική ομιλία πρέπει να προστατεύονται εκ του νόμου. Αυτό οπωσδήποτε σχετίζεται με την ομιλία αιρετών αντιπροσώπων των πολιτών μιας χώρας».
Ο αναπληρωτης εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίζουν να επιτηρούν στενά την κατάσταση.
«Θα εκφράσουμε τις ανησυχίες μας προς την τουρκική κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Τέλος ο κ. Τόνερ ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες ότι το αμερικανικό  Πεντάγωνο αναπτύσσει και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο.
«Δεν μπορώ να σχολιάσω», είπε, «τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν αυτά τα δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο, αν όντως υπάρχουν»





nonews news

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ το βράδυ η Αθήνα


Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς...
με αποτέλεσμα οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού και το τραμ να αποσύρονται απόψε στις 10 το βράδυ και έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10:00
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21:00 έως λήξη βάρδιας
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12:00 έως 17:0







tromaktiko

Μείωση μέχρι και 350€ στις συντάξεις! Ποιοι θα το ζήσουν και αυτό;




Βαρύς θα πέσει ο «πέλεκυς» στις επικουρικές συντάξεις 250.000 συνταξιούχων μέσω του επανυπολογισμού...
τους με χαμηλότερο συντελεστή 0,45% κατ' έτος που θα αναλάβει η ΗΔΙΚΑ (πληροφοριακά συστήματα). Πολλές υψηλές συντάξεις θα κοπούν στη μέση προκειμένου να εξοικονομηθούν 360 εκατ. ευρώ, όπως επιτάσσει το μνημόνιο. Η απώλεια θα φθάσει και τα 350 ευρώ (μείωση 40%-50%) για συντάξεις βενζινοπωλών , τραπεζοϋπαλλήλων, φαρμακευτικών υπαλλήλων, τουριστικών πρακτόρων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών κα. Στην πιο επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται οι δικαιούχοι επικουρικών που εισπράττουν υψηλή κύρια σύνταξη και παράλληλα η επικουρική τους υπολογίστηκε με υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης χωρίς να έχουν καταβάλει αντίστοιχες εισφορές.

Για παράδειγμα: συνταξιούχος του ΙΚΑ με κύρια σύνταξη 1.350 ευρώ και επικουρική 475 ευρώ (ποσοστό αναπλήρωσης 45%-49%) από το Ταμείο Ναυτιλιακών Πρακτόρων (ΤΑΝΠΥ) θα λάβει από τον επόμενο μήνα επικουρική 297 ευρώ. Θα χάσει δηλαδή 297 ευρώ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με κύρια σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ ,θα υποστεί απώλειες της τάξης του 12%-15%.

Αλώβητοι από τη «σφαγή» θα βγουν προς το παρόν οι συνταξιούχοι που εισπράττουν αθροιστικά κύρια και επικουρική  σύνταξη έως 1300 ευρώ μικτά (1170 καθαρά).
Το αύριο όμως εμφανίζεται αβέβαιο καθώς θα επικρέμεται η απειλή της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων και για εισοδήματα έως 1300 ευρώ, πλαφόν που υποτίθεται πως αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Η προσωπική διαφορά σύμφωνα με τους παράγοντες της ασφάλισης θα μπει στο στόχαστρο, αν απαιτηθούν περαιτέρω μειώσεις επικουρικών εξαιτίας της εμφάνισης ελλειμμάτων στο Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο.

Μάλιστα η αντικατάσταση του όρου «επανυπολογισμός» των επικουρικών με τον όρο «ετήσια αναπροσαρμογή»  στο άρθρο 6 της υπουργικής απόφασης που έγινε κατ' απαίτηση των δανειστών δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι και τα μεσαία εισοδήματα θα θιγούν στο άμεσο μέλλον. Πάντως ο μηχανισμός εξισορρόπησης ελλειμμάτων που έχει άρωμα ρήτρας μηδενικού ελλείμματος δεν επιτάσσει μειώσεις έως το τέλος του 2019.Τα τυχόν ελλείμματα θα καλυφθούν από τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ταμείου (δηλαδή θα ρευστοποιούν ομόλογα όπως συμβαίνει και τώρα όταν δεν επαρκεί το κονδύλι για την πληρωμή των συντάξεων). Μετά το 2021 οι επικουρικές συντάξεις θα επικαιροποιούνται ανά τριετία.

Οι μειώσεις θα γίνουν «αντιληπτές» με την καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου (τέλος Ιουλίου). Ωστόσο θα «μετρήσουν» αναδρομικά από την Ιη Ιουνίου. Η αναδρομική παρακράτηση θα επιμεριστεί  σε ισόποσες δόσεις έως τον Δεκέμβριο. Μειώσεις θα εφαρμοστούν και σε όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι 31.12.2014. Για αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την 1.1.2015 και εφεξής καθώς και για όσες κατατεθούν μετά τις 12 Μαΐου ο υπολογισμός γίνεται εξολοκλήρου με τον νέο τρόπο.

-Αναδρομικά θα κοπούν και 280.000 μερίσματα  συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Τα υπερβάλλοντα ποσά θα παρακρατηθούν από τις πληρωμές Σεπτεμβρίου –Δεκεμβρίου 2016.

-Το ΕΚΑΣ θα χάσουν 90.000 χαμηλοσυνταξιούχοι  αναδρομικά από την 1η Ιουνίου 2016. Οι «χαμένοι» θα επιστρέψουν το επίδομα του Ιουνίου σε ισόποσες δόσεις.

- Μειωμένο κατά 12%-18% θα δουν το εφάπαξ περίπου 10.000 «τυχεροί» συνταξιούχοι του δημοσίου που θα πάρουν κατά προτεραιότητα την  παροχή έως το τέλος του χρόνου. Συνολικά σε εκκρεμότητα από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 βρίσκονται 62.000 αιτήσεις που ικανοποιηθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017.

Πως θα επανυπολογιστούν οι κύριες συντάξεις
Κάθε καταβαλλόμενη κύρια σύνταξη , πλην των συντάξεων του ΟΓΑ η οποία χορηγήθηκε με προγενέστερες του Ν. 4387/2016 διατάξεις,  σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα επανυπολογιστεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017  από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) μετά την έναρξη της λειτουργίας του ή τους αρμόδιους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης το Δημόσιο και την Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) .

Για τον επανυπολογισμό λαμβάνεται υπόψη ο συντάξιμος μισθός επί του οποίου κανονίστηκε η ήδη χορηγηθείσα σύνταξη, ο  χρόνος ασφάλισης, ο συντελεστής αναπλήρωσης, η μείωση λόγω ορίου ηλικίας και τα λοιπά στοιχεία της σύνταξης που βρίσκονται καταχωρισμένα στο  πληροφοριακό σύστημα.

Στις περιπτώσεις που ο συντάξιμος μισθός συνδέεται με ασφαλιστικές κατηγορίες ή με ασφαλιστικές κλάσεις ή με τεκμαρτά ποσά, αυτός υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα τιμή τους κατά την 31/05/2016.

Στις λοιπές περιπτώσεις, ο συντάξιμος μισθός λαμβάνεται σε τρέχουσες τιμές με τη χρήση των ποσοστών αναπροσαρμογής των συντάξεων που ίσχυαν πριν την εφαρμογή του Ν. 4387/2016, όλων των ετών που έχουν μεσολαβήσει από την ημερομηνία συνταξιοδότησης ως την ημερομηνία 31/05/2016.

Στην υπουργική απόφαση διευκρινίζεται ότι εάν το καταβαλλόμενο ή το καταβλητέο ποσό κατά την ημερομηνία έναρξης του νέου Ασφαλιστικού νόμου είναι «μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό της, το επιπλέον ποσό αποτυπώνεται στο οικείο πληροφοριακό σύστημα έως την 1.1.2018 και εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ' έτος (από την 1.1.2019) και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων».

Επί του ανωτέρω συντάξιμου μισθού υπολογίζονται τα κλιμακωτά ποσοστά αναπλήρωσης του Ν. 4387/2016, ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης βάσει των οποίων κανονίστηκε η επανυπολογίσθεισα σύνταξη.

Σε περίπτωση συνταξιούχων που  κατέβαλλαν  εισφορές ανώτερες από τις προβλεπόμενες στο κοινό καθεστώς του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, λαμβάνεται υπόψη επιπλέον εισφορά, για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.

Στο ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης  προστίθεται εθνική σύνταξη (345 έως 384 ευρώ με 15 έως 20 χρόνια ασφάλισης).

- Εάν το καταβαλλόμενο ή καταβλητέο κατά την 12.5.2016  ποσό της σύνταξης είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό, τότε αυτό προσαυξάνεται κατά το ένα πέμπτο της διαφοράς κατ’ έτος (σ.σ. αρχής γενομένης από την 1.1.2019), σταδιακά και ισόποσα εντός πέντε ετών από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.





tromaktiko

ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ


prophecy
«ΟΛΙΓΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ»
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ… ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η 

agia_sofia_thraki

Ηχηρό μήνυμα Ολάντ! 150 Γάλλοι κομάντος στη Βόρεια Συρία! Έμμεση στήριξη Πούτιν-Άσαντ!



Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πρόκειται να διεξαχθεί το Euro 2016 στη Γαλλία, καθώς για μία ακόμη φορά κλιμακόνται οι ανησυχίες για τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα. Για πρώτη φορά στα χρονικά, Γάλλοι κομάντος έφθασαν στα εδάφη της βόρειας Συρίας, με στόχο την ενίσχυση των Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι μάχονται κατά του ISIS. Η Γαλλία λοιπόν βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ασφαλείας, λίγο πριν την πρώτη σέντρα για το Euro. 
Έτσι λοιπόν, ο Ολάντ ανακοίνωσε την αποστολή των 150 επίλεκτων στρατιωτικών, προκειμένου να στείλει ηχηρό μήνυμα στους θρησκευτικούς εξτρεμιστές, οι οποίοι για μία ακόμη φορά ορκίζονται πως θα αιματοκυλήσουν τη γαλλική πρωτεύουσα. 
Αν και η Γαλλία δεν στηρίζει επίσημα την συμμαχία του Άσαντ και του Πούτιν με την κίνηση αυτή, σίγουρα δεν έρχεται σε ρήξη μαζί τους. Πριν από λίγες ημέρες, είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο το οποίο απεικονίζει κομάντος αγνώστου καταγωγής, οι οποίοι πολεμούσαν στο πλευρό των μαχητών της αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Αμερικάνους. 
Δείτε το βίντεο!








voice news

Είδηση Σοκ! Αυτό που σας κρύβουν για την ελληνική οικονομία...Πίνακας


Περιμένετε την ανάπτυξη ; Θα περιμένετε πολύ ακόμα. Η Eurostat προχώρησε στην έκδοση των στοιχείων για το α τρίμηνο του 2016. Όλες οι χώρες έχουν, έστω και μικρή, ανάπτυξη εκτός από μία. Ποια άρεγε ; Καλά μαντέψατε…. Η χώρα μας! 
Απλά το λέμε για να ξέρετε τι γίνεται ακριβώς γύρω μας και να είστε επιφυλακτικοί σε ό,τι ακούτε. Δυστυχώς τα νούμερα δεν ψεύδονται.







voice news

Καμία ενιαία γραμμή! Βούτσης 'καρφώνει' Φίλη...


‘Βελούδινη’ επίθεση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου πως ‘οι κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα στο Σύνταγμα κινούνται στα όρια της συνταγματικής ανοχής’.
Αν και απέφυγε να σχολιάσει ευθέως τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, κράτησε σαφείς αποστάσεις, λέγοντας ότι η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα λαϊκών κινητοποιήσεων είναι δεδομένη και αυτονόητη.
«Στο δημόσιο διάλογο όλοι μας παίρνουμε την ευθύνη», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα υπερβολική τη στάση της ΝΔ που ζητά την παραίτησή του. «Δεν θα είχε μείνει κανένας υπουργός της κυβέρνησης αν υπήρχε ανταπόκριση σε αυτό το αίτημα», είπε χαρακτηριστικά.
Ως προς το θέμα του εκλογικού νόμου είπε πως ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές μετά από τρία χρόνια». Σύμφωνα με το Σύνταγμα για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται πλειοψηφία των 2/3, δηλαδή να υπερψηφιστεί από 200 βουλευτές, κάτι που μεταφράζεται στην ανάγκη στήριξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης
τέλος στο θέμα του δημοψηφίσματος, όπως το έθεσε η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξή της τις προάλλες, είπε πως «Όταν εξελιχθεί η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα πάρει μερικούς μήνες -άτυπα θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί μετά από 3 με 4 μήνες- και υπάρξει ανάγκη να αποφανθεί ο λαός για επιμέρους ζητήματα, είναι άλλη διαδικασία».
Σε αντίθεση δηλαδή με τους συναδέλφους του τήρησε στάση ψύχραιμη και πάντα κινούμενη στη λογική που πρέπει να έχει βάση του θώκου του. 






voice news

ΣΟΚ! Οι Αλβανοί θα περιπολούν στο Αιγαίο…



Μια ιδιαίτερη ανάρτηση, έκανε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κοντέλι, σύμφωνα με την οποία: «σύντομα, η Αλβανία θα συμμετέχει στις ναυτικές επιχειρήσεις του NATO στο Αιγαίο».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αιτία για την αναπάντεχη ανάρτηση, στάθηκε η συμμετοχή της Αλβανίας στην άσκηση του NATO «AdrionLIVEX2016», στην οποία πήραν επίσης μέρος η Ιταλία, η Σλοβενία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα.
Η κοινή άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Αγκόνα της Ιταλίας και όπως φαίνεται έδωσε ελπίδες στην Αλβανία…
Συγκεκριμένα, η Αλβανίδα ΥΠΑΜ έγραψε: «η άσκηση έχει ως στόχο το συντονισμό των δράσεων των πληρωμάτων και των πλοίων που συμμετέχουν στην ανάπτυξη της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο».
Σύμφωνα λοιπόν με την Αλβανίδα ΥΠΑΜ, οι σχέσεις της γειτονικής μας χώρας και τυ ΝΑΤΟ, είναι ιδιαίτερα καλές, οπότε δεν αποκλείεται στο μέλλον, να συμμετέχει και στην περιπολίες του Αιγαίου… 






voice news

Κάνουν τον “Γερμανό” οι Γερμανοί για την Αγ. Σοφία και το κοράνι: Δεν ξέρει…το Βερολίνο


People wait to break their fast on the first day of Ramadan in front of Hagia Sophia in Fatih Istanbul, Turkey, 06 June 2016. EPA, CEM TURKEL
«Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχολιάζει», ήταν η απάντησηεκπροσώπου της Καγκελαρίας σε γραπτή ερώτηση που υπέβαλε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και με το εάν θα μπορούσε να αποτελεί αντίδραση της Άγκυρας στην έγκριση του ψηφίσματος για την Γενοκτονία των Αρμενίων από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ή στην σκλήρυνση της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα απελευθέρωσης της βίζας.

Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση που υπεβλήθη πριν από λίγο στην τακτική ενημέρωση των συντακτών, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε άγνοια, ενώ όταν επισημάνθηκε ότι κάποιοι Τούρκοι πολιτικοί έκαναν λόγο για «αντίδραση στο ψήφισμα της Bundestag», περιορίστηκε να δηλώσει «μπορεί, αλλά, όπως ανέφερα, δεν γνωρίζω το γεγονός».








ethnika themata ellada

Ιταλικό σύστημα πυραυλικής άμυνας έφθασε στην Τουρκία


Το ΝΑΤΟ κατόπιν αιτήματος της τουρκικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση πιθανόν επιθέσεων από τη Συρία, ξεκίνησε τις εργασίες εγκατάστασης των συστημάτων πυραυλικής άμυνας στην περιοχή Καχραμανμάρας της νοτιοδυτικής Τουρκίας.

 

Όπως σημειώνεται μετά τη λήξη της προθεσμίας της παραμονής των γερμανικών πυραυλικών συστημάτων ‘Patriot’ στο τέλος του 2015, στις 6 Ιουνίου  έχουν φθάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας νέο πυραυλικό σύστημα από την Ιταλία. 
Έτσι, ένα κομβόι 36 στρατιωτικών οχημάτων ξεκίνησε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αλεξανδρέττα προς την περιοχή του Καχραμανμάρας, όπου γίνονται οι προετοιμασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού.
Το σύστημα των πυραυλικών συστοιχιών συνοδεύουν Ιταλοί στρατιωτικοί και τεχνικοί. Στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης «"Operation Active Fence», τα γερμανικά πυραυλικά συστήματα Patriotείχαν παραμείνει στην περιοχή Καχραμανμάρας περίπου 3 χρόνια. Η γερμανική αποστολή καθώς και η αμερικανική, θεώρησαν ότι δεν υπάρχει πυραυλική απειλή από τη Συρία και αποφάσισαν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους.









etnika themata ellada

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!





ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!!!

Ως χώρα η οποία «δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα» χαρακτηρίζεται η Τουρκία από το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις πολύ σκληρές δηλώσεις 
του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά και τη σύνδεσή της με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης!

Kύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τόνιζαν πριν λίγο ότι: «εάν η Τουρκία δεν έχει ακόμα κατανοήσει ή δεν καταβάλλει προσπάθειες για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την προστασία των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτό σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα».

Οι ίδιες πηγές απέρριπταν ως «αβάσιμους» τους τουρκικούς ισχυρισμούς «περί δήθεν ζητήματος θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα» καθώς, όπως ανέφεραν, «είναι γνωστό σε όλους ότι στη Θράκη της ισονομίας και του σεβασμού των πολιτών, όπου η δημοκρατία λειτουργεί υποδειγματικά, λειτουργούν απρόσκοπτα πάνω από 320 μουσουλμανικά τεμένη».

Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, μία σκληρή δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ως απάντηση στις ελληνικές διαμαρτυρίες για την παραχώρηση του ναού της Αγίας Σοφίας προκειμένου να προβάλλεται από το εσωτερικό της ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή όπου διαβάζεται και το κοράνι.

Η Άγκυρα όχι μόνον απέρριψε ως «απαράδεκτη» την ελληνική θέση αλλά προχώρησε σε αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για καταπίεση των θρησκευτικών ελευθεριών της «τουρκικής», όπως παγίως την αποκαλεί, μειονότητας της Θράκης.

«Καλούμε σε σωφροσύνη, στο ύφος και τις δηλώσεις της, την Ελλάδα, η οποία εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό». 

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης ότι «μεταξύ των αξιών των σύγχρονων, δημοκρατικών και κοσμικών κοινωνιών, υπάρχει και ο σεβασμός απέναντι σε άλλες θρησκείες και λατρείες».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει «ως οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη επ” ευκαιρία του Ραμαζανιού, κάνοντας λόγο για ακατανόητες εμμονές που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. 

Επιπλέον, σημείωνε πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.









volcano times

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΡΟΜΟΣ!!!ΕΡΧΕΤΑΙ Αρμαγεδδών!!!ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΓΑΝΤΩΝ!!!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!





Μυστική συνάντηση των υπουργών άμυνας Ιράν-Ρωσίας- Συρίας στην Τεχεράνη πριν την τελική μάχη στην Ράκκα 
Όπως έγινε γνωστό από δυτικά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση του συριακού στρατού στην Raqqa παρουσιάζει τεράστιο γεωπολιτικό κίνδυνο.

Ο ανταποκριτής των Financial Times στην Συρία William Wallis με πύρινο άρθρο του προειδοποιεί ότι η Ρωσία ενδεχομένως να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Συρία και ειδικά στην πόλη της Ράκκα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεδομένου ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει δημιουργήσει στην Ράκκα ένα απόρθητο στρατιωτικό οχυρό, η συριακή πόλη βομβαρδίζεται με την μέθοδο του «χαλιού» από τα συριακά, ρωσικά, αμερικανικά, γαλλικά και ιορδανικά αεροσκάφη νυχθημερόν.
Είναι πολύ πιθανό όμως η πόλη αυτή να μετατραπεί στον τόπο του βιβλικού Αρμαγεδώνα που αναφέρει η αποκάλυψη λόγω της σύγκρουσης των υπερδυνάμεων του πλανήτη,που έχουν τελείως διαφορετικά συμφέροντα!

Για αυτόν τον λόγο πραγματοποιείται μια άκρως μυστική συνάντηση ( ως προ το περιεχόμενο της) πριν την τελική μάχη , από τους υπουργούς άμυνας του Ιράν, της Ρωσίας, της Συρίας στην Τεχεράνη, αναφέρει σήμερα ο αραβικός τύπος.

Οι υπουργοί Άμυνας θα συναντηθούν στην Τεχεράνη αύριο για να συζητήσουν και να καταστρώσουν το τελικό σχέδιο αντίδρασης κατά την τελική εκστρατεία κατά των ισλαμιστών στην Ράκκα και το Χαλέπι, λαμβάνοντας σοβαρές αποφάσεις κατά της τρομοκρατίας, έχοντας όμως τους Αμερικανούς και τους «υπόλοιπους» απέναντι τους σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες...

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού και ο Σύρος ομόλογός του fahd Jassem al-Freij θα συμμετάσχουν στη άκρως απόρρητη συνεδρίαση μαζί με τον Ιρανό ομόλογό τους Hossein Dehqan.

Οι υπουργοί Άμυνας θα σχεδιάσουν με προσοχή όλες τις κινήσεις τους και θα αποφασίσουν σχετικά με τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, και τους τρόπους να ενισχύσουν και να επεκτείνουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, κατά την τριμερή συνάντηση, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA .

Τις τελευταίες ημέρες, η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία των Κούρδων και των Αράβων ανταρτών κινείται στην πόλη από το βορρά. 
Απέναντι τους όμως υπάρχουν σοβαρές Ρωσικές επίγειες δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων, Σύροι και Ιρανοί,οι οποίοι αναζητούν το «τρόπαιο» που ονομάζεται Ράκκα!
Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές με απόλυτη σαφήνεια τονίζουν ότι η παρούσα κατάσταση είναι λίαν επικίνδυνη και προειδοποιούν ότι η στρατιωτική λαβίδα από Ρώσους , Ιρανούς, Σύρους Αμερικανούς, Βρετανούς , Τούρκους και άλλους, ενέχει σοβαρό στρατηγικό κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης...!
Ο προφανής κίνδυνος είναι ο τεράστιος ανταγωνισμός για την κατάληψη της πόλης, ο οποίος θα μπορούσε να καταλήξει σύγκρουση Αμερικανών, των οποίων οι ειδικές δυνάμεις είναι μεταξύ των δυνάμεων των ανταρτών, με τους Ρώσους, τα στρατεύματα των οποίων υποστηρίζουν τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε μια εποχή που οι δύο πλευρές προσπαθούν να εδραιωθούν στην χώρα ελέγχοντας την επόμενη ημέρα.
Σε μια ομιλία του στο πρόσφατα εκλεγμένο κοινοβούλιο στη Συρία την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη του προς την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για την υποστήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση της Δαμασκού. 

Ευχαρίστησε επίσης την λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ για τον αγώνα που έδωσε και δίνει στην χώρα του.
Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι δεσμοί μεταξύ Δαμασκού, Τεχεράνης και Μόσχας είναι ισχυρότεροι από ποτέ.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μία μόλις ημέρα μετά την υπόσχεση της Ρωσίας για « πιο ενεργή» αεροπορική υποστήριξη προς την κυβέρνηση της Συρίας, γύρω από την στρατηγική πόλη του Χαλεπίου, που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα (217 μίλια) βόρεια της Δαμασκού.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 2015, η Ρωσία διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης. Το Ιράν βοηθά στον πόλεμο με την παρουσία των Ιρανών Φρουρών της επανάστασης την συριακή κυβέρνηση.
Ο θεός να βάλει το χέρι του...

http://en.alalam.ir/news/1826360








πηγή volcano times

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ; Το δεξί χέρι ουκρανοΝΑΖΙ Ντμίτρο Γιάρος στην Αθήνα


74481591_rsector
Η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε παρά να έχει και αντίποινα
Περίεργες μέρες για διακοπές στην Ελλάδα έχει αποφασίσει να έρθει το δεξί χέρι του Ουκρανού ΝΑΖΙ του ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ντμίτρο Γιάρος (Дмитро Ярош). 
Ο συγκεκριμένος, που πλέον είναι «πολιτικός» και για πολλούς είναι κι ο Νο.2 του Γιάρος στο κοινοβουλευτικό ναζιστικό κόμμα, είναι για ολιγοήμερες διακοπές(;) στην Αθήνα.
Παρόλα αυτά, η επίσκεψή του λίγο πριν την συγκέντρωση με αιτήμα την παραίτηση της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης μας φέρνει μνήμες Κιέβου, καθώς το ίδιο συνέβη από τους ναζιστές του Δυτικού Τομέα που τότε έκαιγαν τον Κίεβο για εβδομάδες, μέχρι να παραιτηθεί ο Γιανούκοβιτς για να σταματήσει το αιματοκύλισμα από τους παραστρατιωτικούς του Γιάρος.
Για όσους δεν θυμούνται ο Γιανούκοβιτς δεν ήθελε η χώρα του να προσχωρήσει στην ΕΕ και αναγκάστηκε σε παραίτηση πραξικοπηματικά με αποτέλεσμα εκτός από την ΕΕ, ο Ποροσένκο να φέρει και το ΔΝΤ στην Ουκρανία!



hellasforce

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΟΞΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


foto2
Ενώ η Βρετανία βαδίζει προς το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, νέα επεισόδια χαρακτηριστικής βίας πολώνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα.
Όπως αναφέρεται, μουσουλμάνοι μετανάστες έκαψαν 5 Βρετανούς έφηβους με οξύ, την ώρα που περιμείνανε το τρένο. Ο ένας έμεινε τυφλός στο ένα μάτι και 4 άλλοι με πληγές στο πρόσωπο.
foto1-8
Δεν θα δείτε αυτό το συμβάν να αναφέρεται στα καθεστωτικά ΜΜΕ και ούτε κάποιο Ευρωπαίοι δυτικοί πολιτικοί θα κάνουν κάποια καταδικαστική δήλωση σε αυτή τη βαρβαρότητα. Αντίθετα τέτοιου είδους συμβάντα – είδησεις θα λογοκρίνονται και από την ειδησεογραφία.
Αναφορές σε αυτό το θέμα , ή κριτική για τις επιπτώσεις της μουσουλμανικής μετανάστευσης θα γίνονται μόνο από το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο χρήστης διακινδυνεύει την απαγόρευση της δημοσίευσης.
foto2
foto3-1
Αντ ‘αυτού, θα μας υποχρεώνουν να ανοίγουμε τα σπίτια μας, τα χέρια μας και τα… στους εισβολείς. Αυτό είναι Σαρία και είμαστε αναγκασμένοι πλέον να ζούμε κάτω από αυτήν την βάναυση υποταγή.
Συγκεκριμένα μια ομάδα νέων στέκονταν στο σταθμό Ockendon, στο Essex τις Αγγλίας, όταν τους επιτέθηκαν και τους περιέλουσαν με διαβρωτικό υγρό. Δράστες, μουσουλμάνοι μετανάστες οι οποίοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Ένας από τους εφήβους μένει τυφλός από το ένα μάτι, ενώ ένας δεύτερος κάηκε άσχημα. Άλλοι τρεις νοσηλευτήκαν με τραύματα στο νοσοκομείο.
Αυτό ήταν άλλο ένα προκλητικό και βίαιο περιστατικό και είναι σημαντικό ότι οι υπεύθυνοι έχουν εντοπιστεί για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
foto4-3
Επιβεβαιώθηκε από τις αρχές ότι δύο από τα θύματα υπέστησαν μόνιμους τραυματισμούς που όπως περιγράφονται, θα έχουν σαν αποτέλεσμα να άλλαξει για πάντα τη ζωή τους.





hellasforce

ΒΟΜΒΑ!!!ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ!!!ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ!!!






ΒΟΜΒΑ!!!ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ!!!ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ!!!

O πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, προχώρησε σε διάγγελμα προς τον λαό του ανακοινώνoτας την ετοιμότητα της χώρας του να πολεμήσει στο πλευρό της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ ενώ αποκάλυψε την μεταστάθμευση ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στη χώρα του! 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες λόγω των μεγάλων ΝΑΤΟικών ασκήσεων «Anakonda-16» και «Baltops-2016» που στόχο έχουν το Καλίνινγκραντ. 

Αναλυτικά το διάγγελμα έχει ως εξής: 

«Οι Ρώσοι συχνά λένε ότι στα σύνορα της Ρωσίας το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέες δυνάμεις. Πρέπει να τονιστεί ότι πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι τα σύνορα μας, τα κοινά μας σύνορα, τα σύνορα της Λευκορωσίας στα οποία αναπτύσσονται οι νατοϊκές δυνάμεις». 

«Το βλέπουμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα χωρίς φασαρία». 

«Η Ρωσική ηγεσία αντιδρά με ένα δίκαιο τρόπο. Έχουμε κοινή άμυνα γεγονός που ενισχύει την ασφάλεια των χωρών μας, της κοινής μας πατρίδας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας». 

«Οι δυνάμεις της Λευκορωσίας βρίσκονται στην «καρδιά» αυτής της κοινής στρατιωτικής δύναμης’.
«Αν υπάρξει σύγκρουση τότε εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα μπούμε στη μάχη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες θα αναπτυχθούν εδώ». 

«Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε αυτό το γεγονός από τους συναδέλφους μας στη Δύση, συνεργάτες ή ανταγωνιστές».
«Γνωρίζουν τις συμφωνίες μας με τη Ρωσία». 

«Τα λέω για να ξεκαθαρίσω τη στάση μου στην ΚΑΚ». 

«Η Λευκορωσία είναι πρωτοπόρος της διαδικασίας ενοποίησης του μετασοβιετικού χώρου». 

«Ήμασταν πάντα υπέρ μιας αληθινής επαναπροσέγγισης των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών». 

«Αν ακολουθήσουμε διαφορετικές αρχές λόγω συγκεκριμένων φιλοδοξιών εκ μέρους συγκεκριμένων χωρών και ηγετών συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, δεν θα υπάρξει ποτέ συνεργασία μεταξύ των Δημοκρατιών και θα υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ μας όπως σε Ουκρανία και σε άλλες περιοχές των ΚΑΚ, ο θεός είναι κατά των πολέμων». 

«Τα πάντα είναι στα χέρια μας. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ψέματα στα έθνη μας. Αν θέλουμε να είμαστε μαζί, θα είμαστε πάντα μαζί». 

Στην Πολωνία έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 30.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ καθώς και βαρύ πυροβολικό, μαχητικά και πολεμικά πλοία,από 24 χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. 

Πρόκειται για την άσκηση με την κωδική ονομασία Anakonda-16, η οποία αφορά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατευμάτων στην περιοχή μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στην Πολωνία βρίσκονται ήδη 1.000 Βρετανοί στρατιώτες και πάνω από 14.000 Αμερικανοί. 

Το κρυφό στρατιωτικό δόγμα της Γερμανίας 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου στη Deutsche Wirtschafts Nachrichten, ή DWN, η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, έχοντας στα χέρια της προσχέδιο έκθεσης όπου δηλώνει τη Ρωσία ως εχθρό του έθνους. 

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προφανώς μελετήσει σε βάθος το χαρτί. Πριν από τη δημοσίευσή του, ένα σκληρό σημείωμα διαμαρτυρίας απεστάλη στο Βερολίνο: Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, ανάρτησε στο Twitter το μήνυμα: «Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης δηλώνοντας τη Ρωσία ως εχθρό, δείχνει υποταγή της Μέρκελ στην κυβέρνηση Ομπάμα.» 

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι οι εμπλεκόμενες χώρες ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί. 





volcano times

ΈΚΤΑΚΤΟ πόλεμος στην Σμύρνη! ΤΡΟΜΟΣ στην Άγκυρα...


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Σμύρνη, όπως σας είχαμε ενημερώσει και πριν από λίγο καιρό, ωστόσο πλέον φαίνεται πως έχει ξεφύγει του ελέγχου. 
Οι τουρκικές αρχές θεωρούν δεδομένη πια την τρομοκρατική επίθεση σε  περιοχές της Σμύρνης, δεδομένου ότι πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε μεγάλη γιάφκα ανταρτών.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα οπλοστάσιο των οργανώσεων PKK/KCK και HBDH, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή Kemalpaşa της Σμύρνης, από την Στρατοχωροφυλακή και την τουρκική ΜΙΤ.
Αρχικά οι τουρκικές αρχές έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια και τις εξεγέρσεις στους δρόμους της Σμύρνης, ωστόσο σήμερα φαίνεται πως ετοιμάζεται εμφύλιος, μεταξύ των πολιτών και των Αρχών της Τουρκία. 
Μάλιστα η εφημερίδα Sabah, σχολιάζει πως από την αρχή του έτους, έχουν πραγματοποιηθεί 198 επιχειρήσεις εναντίον των αναρτών από τον στρατό, εριθμός ενδεικτικός για το μέγεθος του προβλήματος…






voice news

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ)


ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ«Έμφραγμα» στη Δικαιοσύνη με πολλαπλές επιπτώσεις
«Έμφραγμα» στο δικαστικό σύστημα με πολύπλευρες επιπτώσεις προκαλεί η πολύμηνη και σε πανελλαδική κλίμακα αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια.
Οι αδίκαστες υποθέσεις λόγω της παρατεταμένης δικηγορικής αποχής ανέρχονται, σύμφωνα με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς, σε 320.000 σε όλη τη χώρα και σε όλα τα δικαστήρια, αριθμός τρομακτικά μεγάλος καθώς το νέο «στοκ» ήρθε να προστεθεί σε χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν χωρίς εκκαθάριση για χρόνια, προκαλώντας ακόμη και φαινόμενα αρνησιδικίας σε ποινικά, πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.
Ο τεράστιος όγκος των αδίκαστων υποθέσεων που αφήνει πίσω της η δικηγορική αποχή, που λήγει εν μέρει στις 17 Ιουνίου, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στη Δικαιοσύνη, φαινόμενα διαλυτικά στο δικαστικό μας σύστημα με συνέπειες, οικονομικές, κοινωνικές, αλλά και θεσμικές.
Σύμφωνα με υπολογισμούς των δικαστικών ενώσεων, το σύνολο πλέον των αδίκαστων υποθέσεων σε όλα τα δικαστήρια ξεπερνά τις 700.000 και χρειάζονται πολλά χρόνια, τουλάχιστον επτά με δέκα, για να επανέλθουν οι ρυθμοί εκδίκασης των υποθέσεων σε κανονικά για την ελληνική δικαιοσύνη επίπεδα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται, όπως είναι φυσικό, στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, με πρώτο στη σειρά το Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο, όπως τονίζει στην «Κ» ο προϊστάμενός του Σπύρος Γεωργουλέας, «η λήξη της δικηγορικής αποχής θα σημάνει για το δικαστήριο συνθήκες που παραπέμπουν σε Αρμαγεδδώνα».
Ο κ. Γεωργουλέας αποφεύγει, όπως αναφέρει, «ακόμη και να σκεφθεί τι έχει να γίνει με τις αδίκαστες υποθέσεις κατά το νέο δικαστικό έτος», καθώς οι χιλιάδες στοκαρισμένες υποθέσεις έρχονται να επιβαρύνουν τη βεβαρημένη κατάσταση και λόγω της εφαρμογής και του νέου συστήματος εκδίκασης των αστικών υποθέσεων, έτσι όπως προβλέπεται από τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Παράλληλα, στον «πάγο» έχουν μπει οι μεγάλες δίκες. Υποθέσεις για οικονομικά σκάνδαλα, καταχρήσεις δημοσίου χρήματος, ανακρίσεις για υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος παραμένουν από την αρχή του χρόνου εντελώς στάσιμες, ενώ πολλές από αυτές δεν έχουν ξεκινήσει καν. Αλλά κι εκείνες που τυπικά ξεκίνησαν, όπως η εκδίκαση της υπόθεσης για το Βατοπέδι, η της Siemens, δεν προχώρησαν κατά την πολύμηνη δικηγορική αποχή καθώς η εκδίκασή τους ουσιαστικά σταμάτησε και η μία διακοπή της δίκης διαδεχόταν την άλλη. Το ίδιο συνέβη και με τις δίκες για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη διακίνηση «μαύρου» χρήματος, όπως τα υποβρύχια και άλλα, ενώ πανομοιότυπη ήταν η εξέλιξη και των υποθέσεων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και των ηλεκτρικών εταιρειών Energa και Hellas Power.
Θύμα της δικηγορικής αποχής υπήρξε και η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία σταμάτησε για περίπου 4,5 μήνες και η επανέναρξή της έγινε στα μέσα του προηγούμενου μήνα, μετά τις έντονες αντιδράσεις και της πολιτικής αγωγής.
Οι συνέπειες της δικηγορικής αποχής είναι ορατές και με μεγάλο οικονομικό κόστος για το δημόσιο ταμείο και στα διοικητικά δικαστήρια, όπου χιλιάδες υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο –φορολογικά θέματα και άλλα– δεν εκδικάστηκαν στερώντας το κράτος από έσοδα, ενώ σοβαρές υποθέσεις μένουν εκκρεμείς στο Συμβούλιο της Επικρατείας που σχετίζονται με σημαντικά νομοθετήματα των οποίων κρίνεται η συνταγματικότητα ή μη, όπως και άλλες μείζονος σπουδαιότητας υποθέσεις που αφορούν την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων.
Η εκκαθάριση των χιλιάδων υποθέσεων που έμειναν αδίκαστες λόγω της δικηγορικής αποχής, εκτιμάται, από δικαστικές πηγές, πως δεν μπορεί να γίνει με άλλον τρόπο παρά μόνο με μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα παραγράψουν πολλές από αυτές σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των δικαστηρίων προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Η λύση αυτή μοιάζει μονόδρομος και θα τεθεί με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε και ουσιαστικά θα κληθούν δικαστές και εισαγγελείς να βρεθούν αντιμέτωποι με τον τεράστιο όγκο των υποθέσεων που λιμνάζουν στα δικαστήρια.






hellasforce

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ! ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!!


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ... ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…
«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ… ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ»

ALERT! Η Οικονομία Προγραμματισμένη να Καταρρεύσει το Δεύτερο Εξάμηνο του Τρέχοντος Έτους


Ο Bix Weir Αποκαλύπτει και Προειδοποιεί…