Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Σέρβος ΥΠΕΞ: διαθέτουμε πληροφορίες ότι οι αλβανοί σχεδιάζουν να επιτεθούν σε διπλωματική μας αποστολή στο εξωτερικό.


%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b8%cf%83%ce%b8%ce%b7
Το Υπ.Εξωτερικών της Σερβίας διαθέτει πληροφορίες για μια πιθανή ενέδρα κατά της διπλωματικής αποστολής της χώρας του στα Ηνωμένα Έθνη ή στην Ευρώπη που ήδη έχει σχεδιαστεί από την αλβανική διασπορά για την υπόθεση του τ. πρωθυουργού του Κοσυφοπεδίου για εγκλήματα πολέμου και τ διοικητή  »ανταρτών » του Kosovo Ramush Haradina ανέφερε ο σέρβος ΥΠΕΞ Ivica Dacic.
Ο Haradinaj, νυν ηγέτης της αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας για το μέλλον του Kosovo (AAK) συνελήφθηκε την Τετάρτη από την αστυνομία στο αεροδρόμιο Basel Mulhouse Freiburg στην Ανατολική Γαλλία λόγω σερβικού εντάλματος σύλληψης για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε κατά τη διάρκεια που ήταν διοικητής των  »ανταρτών ». Εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 12 Γενάρη.
“Έχουμε την πληροφορία σχετικά με την απαγωγή μιας από τις διπλωματικές μας αποστολές σε ΗΠΑ ή Ευρώπη που σχεδιάστηκε στην αλβανική διασπορά για ν΄αποσύρει η Σερβία το αίτημα για δίκη του Haradinaj.” Ο Dacic είπε τη Δευτέρα ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά η αστυνομία και οι υπηρεσίες της ασφάλειας των σχετικών κρατών.
Σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας πρωταρχικός στόχος δεν είναι οι χώρες που αναγνώρισαν το Kosovo και ο κύριος στόχος της επίθεσης είναι η απαγωγή ή διπλωματών μας και / ή των μελών της οικογενείας τους μετέφερε το Vecernje Novosti.
Την Πέμπτη ο σέρβος πρωθυπουργός Aleksandar Vucic είπε ότι το Βελιγράδι θα ζητήσει από την Γαλλία την έκδοσή του Haradinaj . Ο Haradinaj υπηρέτησε ως διοικητής στον Απελευθερωτικό Στρατό του Kosovo τον UCK στον πόλεμο του 1998-1999 και η Σερβία διατείνεται ότι επέβλεψε μια βίαιη εκστρατεία κατά σέρβων.Αυτός αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει το Kosovo ως ένα ανεξάρτητο κράτος που μονομερώς αυτοανακηρύχθηκε το 2008.Συνεχίζει να θεωρεί το Κοσυφοπέδιο μέρος τςη Σερβίας.Το Kosovo αναγνωρίστηκε από 23 από τα 28 μέλη κράτη της ΕΕ.inserbia.info 10.1.17







ethnika themata ellada

EKTAKTO – Κυπριακή Δημοκρατία τέλος! Απίστευτη πρόκληση Άϊντα με τον Αναστασιάδη να φέρει μεγάλη ευθύνη – Περνάει το σχέδιο Ερντογάν



Σε μια προκλητική ενέργεια προχώρησε ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Άιντα, καθώς ομολόγησε δημοσίως ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εχει προσκληθεί στην Διάσκεψη.
Ο κ. Άϊντα ανακοίνωσε ότι οι «συμμετέχοντες στην Διάσκεψη είναι φυσικά οι Κύπριοι κ. Αναστασιάδης και κ. Ακιντζι και οι εγγυήτριες δυνάμεις Τουρκία -Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο». Ο κ. Άϊντα ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν προσκλήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και η απάντηση του όχι μόνο ήταν απαράδεκτη αλλά ήταν και προσβλητική για την Κυπριακή Δημοκρατία.
«Έκανα ήδη αναφορά στο γεγονός ότι είναι οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζι που αποφάσισαν αυτές τις συναντήσεις. Αυτοί είναι εδώ και είναι οι πλευρές, τα μέρη σε αυτή την Διάσκεψη και υπάρχουν εναλλακτικές ερμηνείες για το τι σημαίνει. Δεν προσκαλούμε τους εαυτούς μας. Ούτε εγώ δεν κάλεσα ούτε τον έναν ούτε τον άλλο. Οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζι αποφάσισαν από κοινού με εμένα να διεξαχθεί αυτή η Διάσκεψη. Ετσι προσκαλέσαμε φυσικά άλλους ανθρώπους. Είναι ακριβώς όμως όταν εσύ και η σύζυγος σου έχεις ένα dinner, δεν προσκαλείς τον εαυτό σου…».
Ο ισχυρισμός του κ. Άϊντα είναι ανακριβής, καθώς είναι προφανές ότι δεν προσκάλεσαν στην Ελβετία οι δυο ηγέτες, αλλά την πρωτοβουλία των συνομιλιών εχει ο ΟΗΕ. Είναι επίσης σαφές ότι εξαφανίζει την ιδιότητα του Νίκου Αναστασιάδη ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξομοιώνοντας τον με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζι.
Όμως ο κ. Άϊντα κατέφυγε και σε συγκαλυμμένες απειλές που δεν ταιριάζουν φυσικά σε εκπρόσωπο του ΟΗΕ που η αποστολή του είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΑ και όχι οι αυτοσχεδιασμοί και οι εκβιασμοί. Στο απομαγνητοφωνημενο κείμενο των δηλώσεων του που δημοσιοποίησε η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωσης του ΟΗΕ, ο κ. Άϊντα ανέφερε τα εξής:
«Μπορεί να μιλάμε για μια ευρωπαϊκή χώρα στο απώτατο άκρο της Ανατολικής Μεσογείου μόλις εκατό χιλιόμετρα από την Συρία και πολύ κοντά σε αυτά τα γεγονότα και σε όλο το δράμα που συμβαίνει εκεί… Και παρά το ότι η Κύπρος εχει το Κυπριακό πρόβλημα εδώ και μισό αιώνα εχει μείνει ανεπηρέαστη από το περιφερειακό δράμα το οποίο εμπλέκει σχεδόν όλους. Και όπως έχω δηλώσει δεν μπορείς να πάρεις για δεδομένο ότι οι παγωμένες συγκρούσεις, θα παραμένουν παγωμένες για πάντα, εάν δεν προσπαθήσεις να τις επιλύσεις όταν έχεις την δυνατότητα»
Είναι τεράστια αυταπάτη να θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης διαπραγματεύεται με τον Τ/Κ ηγέτη κ. Ακιτζί. Στην πραγματικότητα διαπραγματεύεται με την ίδια την Τουρκία. Με μία Τουρκία όπου επικρατεί ο ισλαμο-συντηρητικός εθνικισμός διανθισμένος με τις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις ενός προς το παρόν πανίσχυρου Ερντογάν. Η διαπραγμάτευση αυτή καθίσταται αυτόματα ιδιαίτερη και ακόμα πιο δυσχερής καθόσον τμήμα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέχεται από την Τουρκία.
Το χειρότερο όμως όλων είναι πως οι Τούρκοι έχουν δίπλα τους και την Δύση, καθώς οι ειδικοί διαπραγματευτές προσπαθούν να διαλύσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό και έχουν ως στόχο και σκοπό να τουρκοποιήσουν το νησί. Το ζήτημα είναι πως θα αντιδράσει και ο Ν. Αναστασιάδης, καθώς η σιωπή του είναι εντόνως ανησυχητική.






katoxika nea

Αποκάλυψη ΣΟΚ !!! ΑΚΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ … !!! Η Γερμανία ΔΕΝ είναι κράτος, αλλά εταιρεία ΕΠΕ !!!


Σωτήρια δωράκια, αποκλειστικά για … έξυπνα «γατάκια» … !!! Δώρο 2ο …
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ … !!!
Δεν υφίσταται η Χώρα Γερμανία …
Δεν υφίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση …
Δεν υφίσταται η Ευρωζώνη …
Δεν υφίστανται τα μνημόνια … !!!
Όπως ήδη σας υποσχεθήκαμε, οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν θα είναι καταιγιστικές και ραγδαίες και σκοπό έχουν την συνειδητοποίηση από τους πάντες, για την μεγάλη πλάνη που άλλοι δημιούργησαν και μας υποχρέωσαν να ζούμε εγκλωβισμένοι μέσα σε αυτήν, υποχρεώνοντας μας να υπηρετούμε τα δικά τους συμφέροντα  …
Το καυτό θέμα για σήμερα, είναι να κατανοήσουμε το τι ακριβώς είναι αυτό που λέμε «Γερμανία» και πως το «παιχνίδι» έχει στηθεί, με σκοπό την παντελή υποδούλωση των Λαών, στην επικυρίαρχη «ελίτ» …
Το διαδίκτυο κυριολεκτικά «καίγεται» με αποκαλύψεις για το θέμα αυτό και κάθε αναγνώστης μπορεί να ερευνήσει το θέμα εξονυχιστικά, είτε από Ελληνικούς ιστότοπους, είτε και από Ευρωπαϊκούς και κυρίως από Γερμανικούς και Αυστριακούς, όπου πλέον πολλοί γνώστες Καθηγητές Πανεπιστήμιου, έχουν βγει μπροστά και μιλάνε τονίζοντας για τον παγκόσμιο κίνδυνο που διατρέχουν ΟΛΟΙ οι Λαοί από την σημερινή «Γερμανία», ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα πολύ δυνατό κίνημα Πολιτών σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνον) που απαιτεί άμεσα αυτή η εσκεμμένη επικίνδυνη πλάνη με την «Γερμανία» να λάβει τέλος …
Εμείς, στο παρόν κείμενο, δεν σκοπεύουμε να αναλύσουμε εξονυχιστικά το δαιδαλώδες θέμα της σημερινής «Γερμανίας» κουράζοντας τον αναγνώστη, για το οποίο όμως έχουμε διαθέσιμο ένα τεράστιο αρχείο, χάρη των ερευνών της κας. Βενετίας Κάντζιας, η οποία και μας καθοδήγησε να ασχοληθούμε με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα και την ευχαριστούμε θερμά …
Σκοπός μας είναι να αποκαλύψουμε την απάτη που έχει στηθεί και οδηγεί όλους τους Λαούς σε μια επικίνδυνη πλάνη, χρησιμοποιώντας τα λόγια των πιο επισήμων στελεχών της σημερινής Γερμανίας, όπως τα λόγια δια στόματος της Άνγκελας Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε … !!!
Με απόλυτη προσοχή λοιπόν, καμαρώστε τους … !!!
Αρχίζουμε με την ομολογία του ίδιου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι : «Η Γερμανία δεν είναι κυρίαρχο κράτος από το 1945»
Προχωρούμε στην δημόσια συνέντευξη της Άνγκελας Μέρκελ, η οποία δεν ξέρει πώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και φανερά πλέον αποκαλύπτεται το ψέμα …
Ακολουθεί ένα βίντεο που έχουν φτιάξει οι ίδιοι οι Γερμανοί των κινημάτων για την αποκάλυψη της αλήθειας για την Γερμανία, διαμαρτυρόμενοι για την σημερινή κατάσταση …
Άρα τι ακριβώς συμβαίνει ???
Το το συμβαίνει είναι πολύ απλό και κατανοητό, αλλά συνάμα τραγικό και ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο … !!! Η Γερμανία μετά τον 2οΠαγκόσμιο πόλεμο, ποτέ δεν υπέγραψε καμία συνθήκη ειρήνης με τα κράτη που ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση, παρά μόνον κατάπαυση του πυρός και συνεπώς ποτέ από τότε μέχρι και σήμερα, δεν απέκτησε την ταυτότητα ενός κυριάρχου κράτους, αλλά είναι υπό συνεχή κατοχή και εκκαθάριση από τις μεγάλες συμμαχικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία) …
Έτσι, το πρώην Ναζιστικό κράτος της Γερμανίας, σήμερα δεν έχει κανένα συνεχιστή, αλλά τυπικά τελεί υπό εκκαθάριση από τις μεγάλες συμμαχικές δυνάμεις … Συνεπώς, εφ’ όσων δεν υπάρχει συνέχεια στο πρώην Ναζιστικό κράτος της Γερμανίας, τόσο οι Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, όσο και το κατοχικό δάνειο είναι τραγικό λάθος (κατά την γνώμη μας εσκεμμένα γίνεται έτσι, προκειμένου ποτέ κανείς να μην αποζημιωθεί …) να ζητούνται από την σημερινή «Γερμανία», που όμως ΔΕΝ είναι ο συνεχιστής του πρώην Ναζιστικού κράτους της Γερμανίας και είναι αυτό που διέπραξε αυτά τα εγκλήματα … Το σωστότερο θα ήταν να απαιτηθούν αυτά από τους εκκαθαριστές της πρώην Γερμανίας και όχι από μια «Γερμανία» που δεν έχει καμιά σχέση με την πρώην Ναζιστική Γερμανία …
Αλλά, τι πραγματικά είναι αυτό που σήμερα λέμε «Γερμανία» … ???
Λοιπόν, αυτό είναι απλώς μια θυγατρική εταιρεία ΕΠΕ, της μητρικής εταιρείας και συνάμα τράπεζας, της KfW γνωστών σιωνιστικών συμφερόντων … !!! Μάλιστα και για να γίνουμε πιο σαφείς η εταιρεία «Γερμανία» είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα επιχειρήσεων με την κατωτέρω εγγραφή :
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ε.Π.Ε.



















BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND
FINANZAGENTUR
GmbH ΟΔΟΣ:LURGIALLEE 5 D – 60439 FRANKFURT
ΤΗΛ.: + 4969 – 25616 – 0 FAX : + 4969 – 25616 – 1476
E-Mail: info@deutsche-finanzagentur.de
Αρ.Εγκρίσεως: HRB 51411 από το AMTSGERICHT/FRANKFURT/MAIN (ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ)
VERTRETUNGSBERECHTIGTE
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: – Dr. Tammo Diemer – Προϊστάμενος – Dr. Carsten Lehr – Προϊστάμενος
UMSATZSTEUER – IDENTIFIKATIONS- NR: [ = ΑΦΜ ] : DE 137223325
Συνεπώς:
Η σημερινή Γερμανία είναι εταιρεία ΕΠΕ και μάλιστα θυγατρική τράπεζας !!!
Και επειδή μπορεί να μην πιστεύετε στα λόγια ακόμη και των κατ’ εξοχίν «αρμοδίων», άλλα να θέλετε να δείτε και έγγραφα, για δείτε και την πρώτη σελίδα του πρώτου μνημονίου … Αντί της Γερμανίας, υπογράφει η μητρική τράπεζα, στην οποία ανήκει η Γερμανία …. !!! Άπλα γιατί δεν υπάρχει σαν κυρίαρχο κράτος … !!!













































Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά … ??? Σημαίνουν πολλά, σημαντικά και επικίνδυνα, αλλά τα κυριότερα για τα οποία πρέπει σίγουρα να είστε ΟΛΟΙ ενήμεροι, περιλαμβάνονται στην λίστα που ακολουθεί:
  • Οι πολιτικοί μας όλα αυτά τα χρόνια μας κοροϊδεύουν και μας εξαπατούν για την αληθή υπόσταση της σημερινής Γερμανίας … Υπογράφουν συμβάσεις με μια εταιρεία και μας παρουσιάζουν τις συμβάσεις αυτές σαν συμβάσεις μεταξύ κρατών (Συμβάσεις που όπως θα δούμε παρακάτω είναι όλες άκυρες) … !!!
  • Μην υπογράφοντας την συνθήκη ειρήνης, η Γερμανία-Χώρα δεν μπορεί ποτέ να ελευθερωθεί από την κατοχή των μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων και να γίνει κυρίαρχο κράτος … Αυτό σημαίνει, ότι αυτό που σήμερα λέγεται Γερμανία είναι και παραμένει ένα πιόνι των μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων και ειδικά της σιωνιστικά ελεγχόμενης Αμερικής, ενώ παίζει έναν επικίνδυνο ρόλο τόσο μέσα στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, υπέρ των σιωνιστικών συμφερόντων που την ελέγχουν σήμερα πλήρως … !!! Και ενώ όλο το πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης σίγουρα τα γνωρίζει όλα αυτά, για κάποιο λόγο που καλύτερα εσείς πρέπει να σκεφτείτε, τα συγκαλύπτει … !!!
  • Το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ευρωζώνης, ρητά ορίζουν ότι σε αυτά μπορούν να προσχωρούν ΜΟΝΟΝ κυρίαρχα κράτη και όχι εταιρείες … !!! Η «Γερμανία» έχει υπογράψει και έχει συσταθεί τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωζώνη, έχει δε υπογράψει μνημόνια και μάλιστα με περίσσιο θράσος έχει απαιτήσει από τα κοινοβούλια των επισήμων κρατών, να επικυρώσουν τα μνημόνια αυτά, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΚΥΡΑ, ΔΙΟΤΙ Η «ΓΕΡΜΑΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ … !!! Είναι λογικά αδιανόητο, πλήρως ανήθικο και άκρως αντιδημοκρατικό, μια εταιρεία (οι εκλογές σε αυτήν είναι μόνον για την ανάδειξη του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος πρέπει πάντα να δηλώνει υποταγή στους «ιδιοκτήτες» της εταιρείας και σε καμιά περίπτωση για την ανάδειξη πρωθυπουργού) να κάνει κουμάντο σε εκλεγμένα κοινοβούλια κυριάρχων κρατών και ουδείς να μην αντιδρά και να μην καταλαβαίνει την επερχόμενη παγκόσμια καταστροφή … !!!
Συνεπώς και κλείνοντας για να μην σας κουράσουμε περισσότερο …
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ … !!!
Δεν υφίσταται η Χώρα Γερμανία …
Δεν υφίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση …
Δεν υφίσταται η Ευρωζώνη …
Δεν υφίστανται τα μνημόνια … !!!
Σας Ευχαριστώ Πολύ για μια ακόμη φορά για την προσοχή σας και την όποια συνδρομή σας …
Πάντα με πολύ Αγάπη για τους Έλληνες …
Μασσέλος Ν. Ιωάννης
Ελεύθερος, Ανεξάρτητος, Κυρίαρχος Έλλην Πολίτης
Μέλος της Εθνικής Αντίστασης
ΑΤ: ΑΙ 615555, κάτοικος Αθηνών.
Ευχαριστήριο: Ευχαριστούμε τον φίλο Γιώργο Σαρρή, για τα ανωτέρω βίντεο και στοιχεία που βρήκε και έχουν Ελληνικούς υποτίτλους, βοηθώντας την σωστή ενημέρωση των αναγνωστών.
Τόσο η κοινοποίηση, όσο και η μετάφραση του ανωτέρου κειμένου σε πολλές γλώσσες επιβάλλεται και εκ’ των προτέρων ευχαριστούμε κάθε Πολίτη που θεωρεί υποχρέωση του να πράξει τούτα …
Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο (Ίσως δεν είναι στα Ελληνικά):
Στο video του 2011 ο ίδιος ο Σόιμπλε λεει : Η Γερμανία ΔΕΝ είναι ένα κυρίαρχο κράτος
OBAMA…εάν ήθελες θα είχες διαλύσει την «Γερμανική εταιρία» σε…. μια μέρα.
Ξέρετε ποια είναι η εταιρία BRD GmbH (γραμμένη στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο ως Bundes Republik Deutschland GmbH);
Το «κράτος» BRD
Schäuble: Deutschland ist kein souveräner Staat
μετάφραση google
Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν είναι ένα κυρίαρχο κράτος
ΓΕΡΜΑΝΙΑ δεν είναι κράτος! Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επιβεβαίωσε τη σιωπηρή κατάσταση προσομοίωσης Brid
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=search&rurl=translate.google.gr&sl=de&u=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D_2O1B5ITN08&usg=ALkJrhhpV1nIiBDxZ58PSdF2qwr6ZJWzVQ&spfreload=10
Η Γερμανία είναι μόνο οικονομικός οργανισμός και ως εκ τούτου ότι έχει υπογραφεί από ιδρύσεως της Ε.Ε. είναι άκυρο.
Μόνο κράτη μπορούν να υπογράφουν.
http://www.david-kirberich.de/blog/wp-content/uploads/hrb_51441_a.png
Allied Occupation and «Trizonesia» (1945-1949)
Μυστική συνθήκη υποταγής …
Εκτός, όμως, από τον Βασικό Νόμο και πριν αυτός εγκριθεί, φέρεται να υπήρξε και μια μυστική Κρατική Συνθήκη με ημερομηνία 21 Μαΐου 1949, με την οποία οι Σύμμαχοι μετά τον πόλεμο εξασφάλισαν την εξουσία λήψεως αποφάσεων επί του γερμανικού κράτους, δηλαδή δήλωση υποταγής του εκάστοτε καγκελαρίου πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, και έλεγχο όλων των μέσων επικοινωνίας (ΜΜΕ) μέχρι το έτος 2099.
Αποκαλυπτικά για τη συμφωνία αυτή ήταν όσα αναφέρονται στα απομνημονεύματα του πρώην αρχηγού των γερμανικών Στρατιωτικών Μυστικών Υπηρεσιών (Militärischer Abschirmdienst, MAD), του στρατηγού Γκερντ-Χέλμουτ Κομόσσα. Το βιβλίο του, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2007 στην Αυστρία, είχε τίτλο Ο γερμανικός χάρτης (Die Deutsche Karte). Σε αυτό ο απόστρατος στρατηγός μιλά για τις μεταπολεμικές σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ.
Η Γερμανία, γράφει, διαδραμάτιζε τον ταπεινωτικό ρόλο ενός υποτελούς των κρατών.
Υπήρξε μια άκρως απόρρητη Κρατική Συνθήκη που υπογράφηκε στις 21 Μαΐου 1949 για να περιορίσει την κρατική κυριαρχία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως το 2099.
Στο βιβλίο του διαβάζουμε: «Η Μυστική Κρατική Συνθήκης της 21ης Μαΐου 1949 κατατάχθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών στην κατηγορία «αυστηρά απόρρητο».
Η ανάλυση για το τι εστί «Γερμανία» από την ερευνήτρια κα. Βενετία Κάντζια





katoxika nea

Για φοροδιαφυγή και οικονομικό έγκλημα ερευνάται η Novartis...

Εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας κ. Αθανασίου στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Δραγάτση για διεξαγωγή έρευνας για φοροδιαφυγή και...
ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην εταιρεία Novartis. 

Η υπόθεση Novartis απασχόλησε σύμφωνα με τις πληροφορίες επί μακρόν σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης , ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου και ο Γενικός Γραμματέας για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς Κώστας Χρήστου.

Η υπόθεση Novartis εκτιμήθηκε ως «πολύ σοβαρή υπόθεση»....




nonews news

Που ‘ναι κύριε Μουζάλα τα λεφτά…


Πες μας ή παραιτήσου…

Σχόλιο - είδηση του Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΙ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε 70 εκατομμύρια, για την προφύλαξη των προσφύγων από τον βαρύ χειμώνα.

«Τι ‘γιναν αυτά τα λεφτά, δεν ξέρω», είπε ο σχολιαστής του ΣΚΑΙ. Θα πρέπει να μας πει ο κ. Μουζάλας. Ή να...
κάνει την κίνηση που πρέπει (να παραιτηθεί).

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, εκτός από 70 εκατομμύρια του κ. Μουζάλα διατέθηκαν 47 εκατομμύρια στο υπουργείο Άμυνας, τα οποία ικανοποίησαν τις ανάγκες για τις οποίες δόθηκαν και 27 εκατομμύρια στο υπουργείο Υγείας, για τα οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι απέγιναν…





nonews news

Η περιπέτεια του ΔΟΛ, οι Τράπεζες και οι εργαζόμενοι...


Αντώνης Καρακούσης Το κείμενο του Αντώνη Καρακούση που ανέβηκε πριν λίγο στο vima.gr...

Η περιπέτεια του ΔΟΛ, η δική μας περιπέτεια, αποτέλεσμα της μεγάλης κρίσης που...
καταδιώκει εδώ και οχτώ χρόνια την ελληνική οικονομία και εκφράζεται με καταιγιστικό τρόπο στα μέσα ενημέρωσης, φθάνει στην κορύφωσή της.

Η εκδοτική εταιρεία που εκδίδει το ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, πλήθος περιοδικών και παράγει ειδησεογραφικό περιεχόμενο για το in.gr, πάμπολλες ιστοσελίδες και επιμελείται τις εκπομπές του ΒΗΜΑ FM, πιεζόμενη εντόνως από την κάμψη των διαφημιστικών και άλλων εσόδων, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεσοπρόθεσμου δανεισμού της στα τέλη του 2016.

Με την επιβεβαίωση αδυναμίας της εταιρίας να εξοφλήσει τις αναλογούσες τοκοχρεολυτικές δόσεις οι δανείστριες Τράπεζες κατήγγειλαν το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ. Με την καταγγελία το παραπάνω ποσό κατέστη απαιτητό, κάτι για το οποίο η εταιρία δεν μπορούσε προφανώς να ανταποκριθεί.

Κατόπιν αυτών και επειδή στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής οι δανείστριες Τράπεζες κινούνται προς ενεργοποίηση των σχετικών πτωχευτικών διαδικασιών, ώστε να προστατευθούν κατ” αρχήν έναντι των πιστωτών, καθότι τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού θα περιέλθουν, εκτός απροόπτου, σε αυτές και σε δεύτερο στάδιο να αναζητήσουν επενδυτές είτε για το σύνολο του οργανισμού είτε για επιμέρους δραστηριότητές του.

Η όλη πτωχευτική διαδικασία θα απαιτήσει προφανώς χρόνο, τουλάχιστον δύο μηνών.
Στο μεσοδιάστημα αυτό η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει χρηματοδοτικό κενό, θα ξεμείνει ουσιαστικά από ρευστά διαθέσιμα, καθώς όλα τα έσοδα θα δεσμεύονται υπέρ των δανείων που έχουν καταπέσει.
Χωρίς έστω την μερική κάλυψη αυτού του χρηματοδοτικού κενού θα καταστεί αν όχι αδύνατη, σίγουρα προβληματική, η συνέχιση των εκδόσεών μας και η λειτουργία των άλλων μέσων που διαθέτει ο οργανισμός.
Οι Τράπεζες έχουν συμφέρον να διατηρήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ ενεργά. Μόνο έτσι μπορούν να ελπίζουν ότι θα ανακτήσουν το μεγαλύτερο τμήμα των δανείων που κατά καιρούς χορήγησαν. Σε άλλη περίπτωση, αν δηλαδή τα μέσα του ΔΟΛ αφεθούν στην τύχη τους, το περιουσιακό στοιχείο θα απαξιωθεί και τα έσοδα που θα συλλέξουν θα είναι πενιχρά.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως βεβαίως και οι εκπρόσωποι των πιστωτριών Τραπεζών δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι δεν επιθυμούν τη διακοπή της έκδοσης των εντύπων ή την αναστολή λειτουργίας του ραδιοφώνου και των ιστοτόπων.
Ωστόσο οι Τράπεζες προβάλλουν νομικές δυσκολίες και άλλα εμπόδια προκειμένου να προχωρήσουν σε μερική έστω απελευθέρωση των δεσμευμένων πόρων του οργανισμού ώστε υποτυπωδώς να υποστηριχθεί η έκδοση των εφημερίδων και η λειτουργία των άλλων μέσων.

Κυρίως επικαλούνται τη δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης, τις νομικές και άλλες ευθύνες, που απορρέουν από μια ενδεχόμενη επισφαλή νέα χρηματοδότηση προς τον ΔΟΛ.
Όμως κάτι τέτοιο εντέλει αντιστρατεύεται το ίδιο το συμφέρον των Τραπεζών καθώς πιθανή άρνηση οποιασδήποτε, έστω υποτυπώδους και ελεγχόμενης χρηματοδότησης, θα οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση του περιουσιακού στοιχείου,από το οποίο προσβλέπουν το μέγιστο των εσόδων.
Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ στη χθεσινή γενική τους συνέλευση, παρ” ότι απλήρωτοι και οικονομικά εξουθενωμένοι από τις πολύμηνες καθυστερήσεις, διαδήλωσαν την απόφασή τους να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους προκειμένου να συνεχίσουν να εκδίδονται οι εφημερίδες και τα περιοδικά, να μείνει ανοιχτό το ραδιόφωνο και να τροφοδοτούνται με περιεχόμενο οι ιστοσελίδες μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πιστώτριες Τράπεζες θα αναγνωρίσουν την διατηρούμενη επί σχεδόν ένα αιώνα αξία, αποτιμώμενη και μη, τρέχουσα και άυλη και θα προσφέρουν την υποτυπώδη χρηματοδότηση που χρειάζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές πτωχευτικές διαδικασίες και να αναζητηθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.
Και προσβλέπουμε επίσης στην υποστήριξη τόσο της κυβέρνησης, των κομμάτων,των συλλογικών φορέων της εκπαίδευσης, της τέχνης, του πολιτισμού και βεβαίως των πολιτών,αναγνωστών και μη, που αναγνωρίζουν τα κεφαλαιώδη για τη Δημοκρατία αγαθά της ελεύθερης έκφρασης και της πολυφωνίας.

Να είστε όλοι βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ θα μείνουμε στις επάλξεις της ενημέρωσης, με όποιο κόστος.
Το οφείλουμε στην Ιστορία του!...




NONEWS NEWS

Ιδού το μέγα ένοχο μυστικό Ερντογάν για τη δολοφονία Καρλόφ…


ΝΟΥΡΕΤΙΝ ΓΙΛΝΤΙΖ
Βόμβα μεγατόνων φαίνεται πως αποτελεί για τον ύπουλο και ύποπτο για πολλά… ανάρμοστα, πέραν της διαφθοράς του ιδίου, της οικογενείας του και του πολιτικού περιβάλλοντός του – σύμφωνα με πλήθος στοιχείων που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης – η υπόθεση της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ και αυτό εξηγεί την πρεμούρα της τουρκικής «Δικαιοσύνης» να απαγορεύσει τη δημοσίευση πληροφοριών για το θέμα, με πρόσχημα τον μη αποπροσανατολισμό της αστυνομικής έρευνας, προσθέτοντας και ολίγη από… «βλάβη της εθνικής ασφάλειας».
Υπενθυμίζεται, ότι το σύστημα Ερντογάν έσπευσε να συνδέσει – βολικά – τον δολοφόνο, τον 22χρονο νεαρό των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και να φθάσει σε σημείο γελοιότητας να… προαναγγείλει κίνηση της Ρωσίας να ζητήσει υποτίθεται την έκδοση του Γκιουλέν!
Είναι να απορεί κανείς ποιος αρρωστημένος ισλαμιστικός εγκέφαλος κοντά στον Ερντογάν εισηγείται τέτοιες εξόφθαλμες μπούρδες… διότι ποιος τις εγκρίνει το γνωρίζουμε. Το κακό για τους Τούρκους είναι ότι οι Ρώσοι δεν είναι αφελείς, ενώ διαθέτουν και ικανότητες υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο δολοφόνος είχε από ό,τι φαίνεται σχέση με ιμάμη. Αυτός όμως ΔΕΝ ήταν ο Φετουλάχ Γκιουλέν. Το δυσάρεστο για τον Ερντογάν είναι ότι πρόκειται για πρόσωπο με πολύ στενές σχέσεις με τον κύκλο Ερντογάν, έναν σαλαφιστή, ο οποίος όταν πήγαινε ανά την χώρα ή ακόμα και σε γειτονικές (είχε μεταβεί και στη Συρία να δει τζιχαντιστές τρομοκράτες, όλα καταγεγραμμένα από όσους πρέπει), η συμπεριφορά όλων με κυβερνητική εντολή, ήταν αυτή που επιφυλάσσεται σε VIP (Very Important Person)…

Πρόκειται για τον εξτρεμιστή ισλαμιστή σαλαφιστή κληρικό ΝΟΥΡΕΤΙΝ ΓΙΛΝΤΙΖ, όπως αποκαλύπτουν δημοσιογράφοι που ξέφυγαν από τον «παράδεισο δημοκρατίας» του Ερντογάν. Ένας κληρικός τον οποίο βρίσκεις στη συνοικία Χατζιμπαϊράμ της Άγκυρας, σε τοπικό τζαμί, ο οποίος όμως έχει και ευρύτερη δράση, χωρίς να κρύβει την αγάπη του για τον ιερό πόλεμο των ισλαμιστών, τη τζιχάντ, την οποία και υποστηρίζει. Αυτός χαίρει προστασίας από το παρακράτος Ερντογάν.
Όλως τυχαίως, ο δολοφόνος είχε συγκατοικήσει με αστυνομικό – συνάδελφο και έναν δικηγόρο, το κοινό μεταξύ των οποίων είναι η παρουσία στα κηρύγματα του «ιερωμένου» σαλαφιστή. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 οι New York Times είχαν δημοσιεύσει άρθρο για φερόμενες ως γιάφκες του ISIS στην περιοχή αυτή, πολύ κοντά στα κυβερνητικά κτίρια. Τρομερές συμπτώσεις…
Ο απίθανος αυτός τύπος έχει επιχειρηματολογήσει υπέρ του γάμου εξάχρονων κοριτσιών σε συνέδριο στις 23 Ιανουαρίου 2013 και όταν κάποιοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, τι έκπληξη! Τον Μάρτιο του 2015 απαλλάχτηκε! Μάλλον θαύμα θα ήταν… και όσοι μιλούν για κυβερνητικές πιέσεις, δεν ξέρουν τι λένε!
Ήταν ή δεν ήταν κύριε πρόεδρε της Τουρκίας κεντρικός ομιλητής σε θερινή κατασκήνωση που είχε διοργανώσει το ίδρυμα της οικογένειας Ερντογάν (TUGVA: Turkey Youth Foundation) σε δασική περιοχή στη συνοικία Τούζλα της Κωνσταντινούπολης τον Αύγουστο ή όχι; Παρεμπιπτόντως, στο «ίδρυμα» κεντρικό ρόλο έχει ο γιος του Ερντογάν, ο Μπιλάλ (ο ανεπάγγελτος μεγαλοεπιχειρηματίας…) και η κόρη του Σουμεγιέ.

Στο μεταξύ όμως έχουν προκύψει κι άλλες σημαντικές ενδείξεις που συνδέουν ισλαμιστές υποστηριζόμενους από το σύστημα Ερντογάν για σημαντικό διάστημα, με τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή. Ο Αλντιντάς είχε συναντήσει προ ενός έτους έναν τύπο, ονόματι Μουράτ Οντουντσού, γνωστός για τις σχέσεις του με το Κίνημα Νεολαίας Κόρντομπα (Kurtuba) το οποίο συνδέεται με την Αλ Νούσρα…
Πρόκειται για ένα κίνημα το οποίο δεν ενοχλεί κανείς στην Τουρκία, παρότι κινείται στα κοινωνικά δίκτυα με σήματα της Αλ Νούσρα, ακόμα και του ISIS, ελέγχει ιστοχώρους και γενικά προάγει ανενόχλητη τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό και θεωρείται από τους χώρους που κινητοποίησε ο Ερντογάν όταν εκδηλώθηκε το εναντίον του πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου…
Ο αξιότιμος αυτός κύριος, μια μέρα μετά τη δολοφονία έγραψε στο Twitter ότι είχε συναντήσει τον δολοφόνο και πίνοντας τσάι είχαν συζητήσει για τη Συρία. Τον είχε επίσης συμβουλεύσει να αναζητήσει θέση στο σώμα ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής αστυνομίας, όχι τις μονάδες αποκατάστασης τάξης και καταστολής ταραχών.
Το κίνημά του διένειμε φυλλάδια μπροστά στο προεδρικό μέγαρο τα οποία έβριζαν τον Γκιουλέν, αποθέωναν τον… Οσάμα μπιν Λάντεν, χωρίς να ενοχληθεί καθόλου η φρουρά του Ερντογάν! Τι έκπληξη! Ήταν οι ίδιοι που τον Νοέμβριο του 2015 κινητοποιήθηκαν και πέτυχαν την απελευθέρωση κρατούμενων στελεχών του ISIS και της Αλ Κάιντα στην Τουρκία… Βίος και πολιτεία!
Για να είμαστε όμως ξεκάθαροι, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συζήτηση αφορά ισχυρότατες ενδείξεις, όχι αποδείξεις. Σε κάθε περίπτωση, οι αποκαλύψεις Τούρκων δημοσιογράφων τελούν σε γνώση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, γι’ αυτό έσπευσαν να αφήσουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ για τέτοιους και άλλους λόγους που εξηγήθηκαν σε άλλες αναρτήσεις, «φώναζε» από μακριά όταν δημοσιογραφικά φερέφωνα του Ερντογάν διακινούσαν «πληροφορίες» περί ρωσικού αιτήματος έκδοσης του Γκιουλέν.
Όλα δείχνουν πάντως, ότι οι δράστες που βρίσκονται πίσω από την άνανδρη δολοφονία του Καρλόφ, σχετίζονται με την αρρωστημένη ισλαμοφασιστική ιδεολογία του Ερντογάν, καθώς όλα αυτά τα «φρούτα» φύονται και γιγαντώνονται επί των ημερών του, απειλώντας την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Όσο Δύση και Ανατολή συνεχίσουν να ανέχονται αυτόν τον πολύ επικίνδυνο άνθρωπο, θα ανοίγουν την πόρτα σε νέες, ενδεχομένως πολύ σοβαρότερες περιπέτειες.






ethnika themata ellada

Ο Ερντογάν καραδοκεί: Στη Γενεύη δεν παίζεται μόνο η τύχη της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εισέρχεται στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών. Φωτογραφία ΑΡ. ΒΙΚΕΤΟΣ
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ - Διαβάζω στους τίτλους όλων των ελληνικών ΜΜΕ το «τραγικό μήνυμα» ότι στη Γενεύη παίζεται η τύχη της Κύπρου και εξανίσταμαι… Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι τίτλοι αυτοί, και τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το Κυπριακό στην Ελλάδα, το γνωρίζουν επιδερμικά και απασχολούνται με το θέμα όταν ανακοινωθούν διασκέψεις όπως της Γενεύης ή όταν υπάρχουν κρίσεις, όπως οι δολοφονίες του Ισαάκ και του Σολωμού.
Δεν αναμένω ότι θα έχουν διαβάσει τα χιλιάδες έγγραφα που συγκροτούν τον «Φάκελο Κυπριακό» ούτε τα δεκάδες ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Ούτε εγώ, που θεωρούμαι λόγω καταγωγής και μόνο ως ειδικός στα του Κυπριακού το έχω κάνει.
Μιλούσα τις προάλλες με ανώτερο πολιτικό στέλεχος, που έχει καθημερινά στην ατζέντα του το Κυπριακό, και συμφωνήσαμε ότι λόγω ηλικίας, ούτε ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει τις κατάλληλες γνώσεις, χωρίς αυτό να υπονοείται ως κατηγορία. Όσοι γεννήθηκαν το 1974 και μετά, δεν έζησαν τα δραματικά γεγονότα της Κύπρου διότι απλά δεν είχαν …γεννηθεί. Αλλά και όσοι ήταν δέκα ετών και κάτω ελάχιστα θυμούνται. Άρα, το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού, δεν έχει θύμισες από την κυπριακή τραγωδία, την εισβολή και την κατοχή.
Το γεγονός αυτό, είναι μία καλή, θα έλεγα, δικαιολογία, για την άγνοια που επικρατεί και για τα λάθη που συχνά εμφανίζονται στα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να παραπληροφορείται ο λαός για τα σημερινά δεδομένα στο νησί και το Κυπριακό αυτό καθ’ αυτό. Συναντώ συναδέλφους, που θα έπρεπε να γνωρίζουν τους βασικούς όρους του Κυπριακού, να ομιλούν για «Τουρκοκύπριο Πρόεδρο» όταν αναφέρονται στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ή να γράφουν τις κατεχόμενες περιοχές ως «Βόρεια Κύπρο». Έχω συναντήσει Έλληνες πολίτες να μην γνωρίζουν ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, και κανένα κράτος στον κόσμο -εκτός των ισλαμο-εθνικιστών της Τουρκίας- δεν αναγνωρίζουν το παράνομο κατοχικό καθεστώς.
Η έλλειψη των βασικών γνώσεων για το Κυπριακό οφείλεται σε όλα τα παραπάνω. Θα προσθέσω και το γεγονός ότι ούτε τα στελέχη των ελληνικών κομμάτων αντιλαμβάνονται τους κανόνες του Κυπριακού. Πολύ λίγοι καταλαμβαίνουν τη ζημιά που θα προκαλέσει στην Ελλάδα η απώλεια της Κύπρου. Πολύ λίγοι αντιλαμβάνονται ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα οδηγήσει σε διάλυση του ελληνικού στοιχείου. Ούτε ξέρουν πως πρόκειται για άκρως φιλοτουρκική και ρατσιστική διευθέτηση, που δεν θα επανενώνει το νησί αλλά θα το οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση και την κατάρρευση.
Στη Γενεύη, λοιπόν, δεν παίζεται η τύχη της Κύπρου, αλλά της Ελλάδας. Και για όσους θα ενοχληθούν πιθανά, ας προσθέσω και ένα και. Παίζεται και η τύχη της Ελλάδας. Και για το λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός και όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που τηρεί συνειδητά και με συνέπεια τις διαχρονικές θέσεις του, πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, για το γεγονός ότι δεν ασχολούνται όσο απαιτούν οι περιστάσεις και αφήνουν μόνο του τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα και τον ελληνικό χώρο.
Τα τελευταία 42 χρόνια, αλλά και πριν όταν η χούντα, που πρόδωσε την Κύπρο, είχε καταλύσει τη Δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε, η άμυνα της Ελλάδας είχε μεταφερθεί στο νησί. Οι Έλληνες πολιτικοί κρύβουν πολύ καλά το «μυστικό» ότι λόγω της Κύπρου οι Τούρκοι δεν ενοχλούν όσο θα ήθελαν την Ελλάδα. Είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν τις δυνάμεις τους στο νησί, διότι η Κύπρος λόγω της στρατηγικής της σημασίας, τους ενοχλεί αλλά και τους ενδιαφέρει περισσότερο από την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.
Αυτό δεν σημαίνει ότι το Κυπριακό πρέπει να παραμείνει άλυτο. Τα 42 χρόνια κατοχής είναι πάρα πολλά. Αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι. Ταυτόχρονα, είναι παράλογη η θέση των υποστηρικτών της «όποιας λύσης», οι οποίοι δέχονται και πιέζουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να υποχωρήσει και πέραν των «κόκκινων γραμμών» του, που έτσι και αλλιώς είναι υπερβολικά ασθενείς. Ο στόχος πρέπει να είναι μία λύση που θα αντέξει στο χρόνο και για τον λόγο αυτό απαιτείται να τηρηθούν οι όροι και οι κανόνες της Δημοκρατίας. Οι συνεχείς υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς και το έξτρα βήμα που επέλεξε να διανύσει για να «συναντήσει» τον παραλογισμό των τουρκικών θέσεων, δεν ωφελεί την εθνική υπόθεση και δημιουργείται ένα «κράτος Φράνγκεσταϊν, το οποίο μοιραία θα καταρρεύσει.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο κ. :Αναστασιάδης τρέμει αυτή την κατάρρευση, που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και για την Ελλάδα. Εάν η διευθέτηση του Κυπριακού δεν είναι καθαρή και λειτουργική και η νίκη κερδηθεί από την Τουρκία, αμέσως μετά ο Ταγίπ Ερντογάν και η ισλαμο-εθνικιστική κυβέρνησή του θα στρέψουν τα βλέμματα τους προς τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Η στόχευση των Οινούσσων και της Χίου δεν γίνεται τυχαία. Στη Θράκη οργανώνεται και εμείς τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την απειλή. Του χαρίσαμε την μουσουλμανική μειονότητα και οι Πομάκοι, που αφέθηκαν στο έλεος της φτώχειας τους, αναγκάζονται να στραφούν προς την Άγκυρα.





ethnika themata ellada
  • Εάν η λύση του Κυπριακού αποτρέπει κάθε επιρροή της Τουρκίας στο νησί, ο Ταγίπ Ερντογάν θα χάσει και στην Ελλάδα.
  • Αντίθετα, εάν υλοποιήσει τους σχεδιασμούς του και καταφέρει να νομιμοποιήσει με την υπογραφή της ελληνοκυπριακής ηγεσίας την επιρροή του στην Κύπρο, με τον ένα ή άλλο τρόπο, τότε θα έχει το πάνω χέρι και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θα μας σαρώσει και δεν κινδυνολογώ, απλά καταγράφω με ακρίβεια τους σχεδιασμούς του.
Η επιδίωξη της λύσης πρέπει (και είναι) η προτεραιότητά μας. Αλλά όχι η «όποια λύση», που θα καταστήσει όμηρο της Τουρκίας και την Ελλάδα. Ο λαός της Κύπρου θα την απορρίψει, εάν η πολιτική ηγεσία του φορτώσει τις δικές της ευθύνες μέσω του δημοψηφίσματος. Η μάχη που πρέπει να δοθεί από την Λευκωσία και την Αθήνα είναι βασικά για την Δημοκρατία αυτή καθ’ αυτή. Η «όποια λύση» που συζητείται σήμερα καταργεί και τις δημοκρατικές διαδικασίες σε μία χώρα όπου οι κάτοικοί της, ακόμα και οι Τουρκοκύπριοι, την τιμούν και την προστατεύουν. Η διαπραγμάτευση διεξάγεται σε εντελώς λάθος βάση και από τη στιγμή που η διευθέτηση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας έχει χάσει το νόημά της, η Λευκωσία και η Αθήνα έπρεπε να την απορρίψουν. Και ως φιλοτουρκική, αλλά και ως άκρως ρατσιστική.
  • Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα CAPITAL

Γελάει ο κόσμος...



Στις 19.12.2016 η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από αίτηση πέντε δικαστικών ενώσεων, εκτίμησε ότι μπορεί να προξενηθεί μη...
επανορθώσιμη βλάβη στους δικαστές και τους εισαγγελείς από την ηλεκτρονική υποβολή των προσωπικών τους δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Και αυτή η άποψη οδήγησε το ΣτΕ να σταματήσει προσωρινά τη διαδικασία όσον αφορά τους δικαστές, μέχρι να εκδικαστεί οριστικά η προσφυγή των πέντε δικαστικών Ενώσεων στις 13.1.2017.

Εκείνο που ισχυρίζονται οι ενώσεις των δικαστών για να αποφύγουν τον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων, είναι η πιθανότητα να διαρρεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να εκτεθούν σε κινδύνους.

Επίσης δεν τους αρέσει ούτε η σύνθεση του συμβουλίου ελέγχου των «πόθεν έσχες»... την οποία θεωρούν αντισυνταγματική, καθώς λένε ο έλεγχος των δηλώσεων ανατίθεται με αντισυνταγματικό τρόπο σε Αρχή που δεν συγκροτείται από δικαστές,

Στην ίδια γραμμή της δήθεν απειλής διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων κινήθηκαν και οι βαρόνοι των ΜΜΕ.

Ζητούν –με προσφυγή της Ενωσης των μεγαλοκαναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕΕ) στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» τους.

Υποθέτω ότι ήδη γελάει όλη η Ελλάδα με τα «προσωπικά δεδομένα», που είναι ιερά κατά περίπτωση και πρέπει να παραμείνουν κρυφά μόνο γι' αυτές τις κατηγορίες ευυπόληπτων πολιτών.

Και αναρωτιέμαι αν το ΣτΕ  θα χρειαστεί πολλά τέρμινα (όσα χρειάζεται λ.χ. για την αδειοδότηση των καναλιών), για να... καθαρογράψει την απόφασή του...





nonews news

Ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ...


Ένοπλη επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε τα...
ξημερώματα.

Η επίθεση έγινε στην οδό Ιπποκράτους 6, στις 06:18 το πρωί, όταν άγνωστος πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με Καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με Καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.

Από τα θραύσματα τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό ένας αστυνομικός, που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μία καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που βρέθηκαν στην οδό Χ. Τρικούπη 57 και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

ΠΑΣΟΚ: Δολοφονική επίθεση

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επίθεση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε (ΣΚΑΪ) ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε: «Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι' αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας».

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα πράγματα. Ελπίζουμε να πάνε καλά όλα με τον αστυνομικό», σημείωσε ο ίδιος...





nonews news

Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου για το Κυπριακό...


Οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι το θέμα της συνάντησης που θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο...
πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος θα δεχθεί τον πρωθυπουργό,  στη 1 μετά το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβούν στη Γενεύη, εφόσον διαφανεί κάποια λύση, άφησαν οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν τη Δευτέρα. 

Για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και για τη σημασία που έχει η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ, συνομίλησε τηλεφωνικά χθες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. "Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν να παραμείνουν σταθερά σε επαφή εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης", σημειώνεται.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, το τηλεφώνημα διήρκεσε κάτι παραπάνω από μία ώρα (αλλά με διερμηνεία από τα ελληνικά στα τουρκικά, και τούμπαλιν). Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι πιθανή λύση στο Κυπριακό θα έχει θετική επίδραση στον κυπριακό λαό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και στις Ευρωτουρκικές σχέσεις. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, ο Έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε στον Τούρκο Πρόεδρο τη θέση ότι θα μεταβεί στη Γενεύη μόνο εφόσον διαφανεί πιθανότητα συμφωνίας. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα την παραμονή της Πολυμερούς. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο χώρες θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Από τα παραπάνω προκύπτει πρώτον, ότι δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο μετάβασης στη Γενεύη του Τούρκου Προέδρου (όπως είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν κάποιες πλευρές), και δεύτερον, ότι το θέμα τα τελευταία 24ωρα έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική, και άρα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε εξέλιξη.

Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σειρά κατ' ιδίαν συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό στο Προεδρικό Μέγαρο...





nonews news