Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Το Παγκόσμιο Χρέος: Άπαντες χρωστάνε παντού και όλοι μαζί στους...εξωγήινους



Μπορεί η Ελλάδα να συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, με τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας, καθώς επίσης της εξόδου της από το ευρώ περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, κανένας όμως δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία – αφού το χρέος της αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού, το οποίο είναι ασφαλώς αμελητέο απέναντι στα συνεχώς αυξανόμενα βουνά χρεών στον πλανήτη.
Πόσο μάλλον όταν πολύ μεγαλύτερες χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ιταλία ή η Ισπανία, έχουν οδηγηθεί ήδη στο σπιράλ του θανάτου – χωρίς να εξαιρούνται οι Η.Π.Α., οι οποίες μπορούν ακόμη να εξυπηρετούν τα τεράστια χρέη τους, δημόσια και ιδιωτικά, λόγω της θέσης του δολαρίου, ως το ηγετικό παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Σε κάθε περίπτωση, η βόμβα του χρέους θα εκραγεί αργά ή γρήγορα – ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιο της κάθε χώρας, τόσο πιο καταστροφική θα αποδειχθεί για όλες τις υπόλοιπες.
Στο επόμενο γράφημα, φαίνεται το ΑΕΠ της κάθε χώρας, ενώ η ανοιχτή σκιά αντιστοιχεί στην πλέον πρωτόγονη οικονομική δραστηριότητα (γεωργία), η μεσαία στη βιομηχανία και η πιο σκούρα στις υπηρεσίες – οι οποίες χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ των ανεπτυγμένων κρατών.
 
Όσο και να προσπαθούν δε οι κεντρικές τράπεζες να την εξουδετερώσουν, αυξάνοντας συνεχώς τη ρευστότητα στο σύστημα, φουσκώνοντας ξανά και ξανά τη φούσκα δηλαδή, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν – οπότε ο πλανήτης απλά περιμένει τη σταγόνα που θα γεμίσει το ποτήρι ή τη σπίθα που θα προκαλέσει την πυρκαγιά, μη έχοντας καμία επιλογή.
 
Η αντίστροφη μέτρηση πάντως έχει ξεκινήσει το 2000, όπου η κρίση αντιμετωπίσθηκε πρόχειρα, με απλές ασπιρίνες (χαμηλά επιτόκια) – ενώ επανήλθε δριμύτερη το 2008, όπου οι ασπιρίνες αντικαταστάθηκαν με εξαιρετικά επικίνδυνες ενέσεις κορτιζόνης (ρευστότητα, αύξηση των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών), οι οποίες θεραπεύουν μεν την ασθένεια, αλλά επιταχύνουν το θάνατο.
Η πραγματική θεραπεία της απαιτεί τη διαγραφή χρεών, δημοσίων και ιδιωτικών, σε παγκόσμιο επίπεδο, με την οποία όμως δεν συμφωνούν οι ελίτ και οι τοκογλύφοι, με την έωλη δικαιολογία του ηθικού κινδύνου (ετεροβαρές ρίσκο) – σύμφωνα με τον οποίο οι άνθρωποι και τα κράτη θα συνέχιζαν να χρεώνονται, περιμένοντας την επόμενη διαγραφή.
Πιθανολογούμε λοιπόν πως δεν θα συμβεί, οπότε ο πλανήτης θα υποχρεωθεί να βιώσει μία τεράστια χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία θα μοιάζει με μία πυρηνική οικονομική βόμβα τεραστίου μεγέθους – καθόλου απίθανο να μας οδηγήσει στην κατάρρευση του σημερινού πολιτισμού, η οποία δεν θα ήταν βέβαια η μοναδική στην ανθρώπινη ιστορία.
Ο νομισματικός πόλεμος που διεξάγεται (ανάλυση) μάλλον επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας – ενώ η ισορροπία του τρόμου, μεταξύ πληθωρισμού και αποπληθωρισμού, δεν θα διαρκέσει ασφαλώς για πάντα.
Εάν δε οι ελίτ πιστεύουν ότι θα μπορεί να κρύβεται στο διηνεκές το πρόβλημα πίσω από την Ελλάδα, κάνουν μεγάλο λάθος – ενώ το γεγονός ότι, η Κίνα ξεκίνησε να πουλάει μαζικά τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, χωρίς να ενημερώνεται η κοινή γνώμη, για να μην τρομοκρατηθεί, είναι ένα επόμενο σημάδι της επερχόμενης καταιγίδας.



phgh:defencenet.gr

Απόλυτη καταστροφή: "Ύφεση έως 10% και περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ 20% προκαλεί το νέο μνημόνιο

ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μίας απόλυτης και μη αναστρέψιμης οικονομικής καταστροφής με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα που μετά από πέντε μήνες διαπραγμάτευσης «στέγνωσε» τα ταμεία του Δημοσίου, των  επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και αποδέχτηκε ένα τρίτο μνημόνιο, που απλά βάζει την ταφόπλακα. Η ύφεση που προκλήθηκε είναι τρομακτική και οδηγεί σε νέα δραματική μείωση του ΑΕΠ της χώρας, κάτι που συνεπάγεται «αντίο» στην ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.
 
Αλλά για ποια έξοδο από την κρίση μιλάμε όταν έχουν επιβληθεί τα capital controls στις τράπεζες και ακόμη και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας δεν γνωρίζει πότε θα αρθούν. Αυτοί οι περιορισμοί που γνώριζε η κυβέρνηση Τσίπρα ότι θα επιβληθούν χωρίς να κάνει τίποτα για να προστατεύσει την ελληνική οικονομία είναι και ο βασικός λόγος της βαθιάς ύφεσης στην οποία οδηγούμαστε.
 
Η οικονομία δεν μπορεί να κινηθεί, ο τουρισμός έχει υποστεί  ανεπανόρθωτη ζημιά, όπως και οι ελληνικές επιχειρήσεις, η ανεργία σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ψηφίζει νέα μέτρα. Υφεσιακά μέτρα, εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης των όποιων υγειών επιχειρήσεων υπήρχαν.
 
Υπολογίζεται, και αυτό είναι το καλό σενάριο, πώς η ύφεση φέτος θα είναι της τάξεως του 4%, ενώ στα σενάρια τρόμου αγγίζει το 10%, ισοπεδώνοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απογειώνοντας την ανεργία πάνω από το 30% και προκαλώντας ένα κύμα δευτερογενών επιπτώσεων το μέγεθος του οποίου είναι αδύνατο να προβλεφθεί.
 
Και αυτή η μείωση αφορά συνολικά το 2015 και όχι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπου εκτιμάται πώς η ύφεση θα είναι διπλάσια, δηλαδή 8-20%. Σε μία τέτοια περίπτωση, δεν πρόκειται όχι να εφαρμοστούν τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, αλλά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο με το Grexit να θεωρείται δεδομένο.
 
Η αναγωγή των προβλέψεων συρρίκνωσης του ΑΕΠ σε δισεκατομμύρια ευρώ οδηγεί σε εκτιμήσεις απωλειών από 7 έως και 18 δισ. ευρώ το 2015, δηλαδή από 1 έως 3 δισ. ευρώ τον μήνα στο β' εξάμηνο του έτους. Κι αυτό όπως είπαμε με ύφεση 4% έως 10%. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η μείωση του ΑΕΠ θα «τρέχει» από 2,5 έως 6 δισ. ευρώ το μήνα και μπορεί να φτάσει έως και τα 36 δισ. ευρώ.
 
Μιλάμε για τον απόλυτο εφιάλτη, αφού ήδη το ΑΕΠ στην πενταετία των μνημονίων έχει συρρικνωθεί κατά 25% και έχει μειωθεί στα 180 δισ. ευρώ. 
 
Την ίδια στιγμή με 4% ύφεση, η αύξηση του δημόσιου χρέους (χρέος 150% του ΑΕΠ εκτιμούσε το ΔΝΤ για το 2020 πριν από τη μεγάλη κατρακύλα της οικονομίας) και η επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών (ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ φέτος δεν αποκλείεται με την αποδοχή της τρόικας να μετουσιωθεί σε πρωτογενές έλλειμμα) απειλούν να μας φέρουν σε πολλαπλάσια χειρότερη θέση από τα πέντε χρόνια του μνημονίου. 
 
Το ΔΝΤ εκτιμά πώς αν δοθεί τελικώς το δάνειο των 82,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τότε το χρέος θα ανέλθει στο 200% από το 178% που είναι σήμερα. Και την ίδια στιγμή ένα βουνό μέτρων θα έχει πέσει στις πλάτες των φορολογουμένων.
 
Τι σημαίνει αυτό; Τραγικές επιπτώσεις δευτερογενείς στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η ύφεση κατά περίπου 7,1% που σημειώθηκε το 2011 είχε σαν αποτέλεσμα η ανεργία να κάνει άλμα και από το 14,2% (τέταρτο τρίμηνο 2010) να βρεθεί στο 20,7% του εργατικού δυναμικού. Οι άνεργοι από 712.065 αυξήθηκαν σε 1.025.877.
 
Το πρώτο τρίμηνο του έτους φέτος η ανεργία να ήταν ήδη στο 27,8% (1.272.541 οι άνεργοι). Με την ύφεση που προβλέπεται η ανεργία θα ξεπεράσει το 30% και οι μισθοί που θα δίδονται σε όσους δουλεύουν θα είναι της… πείνας. 
 
Μετά απ’ όλα αυτά εκτιμά κανείς πώς μπορεί να υλοποιηθεί συμφωνία που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση και πολύ περισσότερο τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρόσφατα ψήφισε; Προφανώς και όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πλέον αναπόφευκτη.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ- ΝΤΒΟΥΤΟΓΛΟΥ


foto
Γράφει o Νίκος Χειλαδάκης - Αγριεύει ο πόλεμος κατά των Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία και όχι μόνο, με την πρόφαση της καταστολής των δραστηριοτήτων των Τζιχαντιστών, προκαλώντας μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή με σοβαρές συνέπειες για τις πολύ λεπτές γεωπολιτικές ισορροπίες. Ήδη η περίφημη διαδικασία επίλυσης του κουρδικού που είχε εγκαινιάσει ο Ερντογάν πριν από τρία χρόνια έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά, παρά τις προσπάθειες του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, για αυτοσυγκράτηση. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο επτάμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Star, το ΡΚΚ έχει πραγματοποιήσει 154 ένοπλες επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων μέσα στην Τουρκία, εκδικούμενο την στήριξη, όπως υποστηρίζει, που δίνει η Τουρκία στους Τζιχαντιστές της Συρίας που πολεμούν κατά των Κούρδων.
Ο πόλεμος της Τουρκίας κατά των Τζιχαντιστών, όπως ομολογούν οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες, στην πραγματικότητα είναι ένας πόλεμος «υποκρισίας» γιατί ο κύριος σκοπός της Άγκυρας είναι το χτύπημα κατά των Κούρδων της Συρίας και των βάσεων του ΡΚΚ που βρίσκονται το βόρειο Ιράκ.
Ήδη οι καθημερινοί βομβαρδισμοί των Τούρκων στην βόρειο Συρία και στο Ιράκ σε κουρδικές θέσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση της Τεχεράνης, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA. Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, Merziye Afham, απεύθυνε προειδοποίηση προς την Άγκυρα να μην παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας γιατί αυτό θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δυο χωρών, υπονοώντας ακόμα και στρατιωτική εμπλοκή.
Εντωμεταξύ σε μια μακροσκελή του ανάλυση για τις εξελίξεις ο παλαίμαχος Τούρκος δημοσιογράφος, Cengiz Çandar, στην εφημερίδα Radikal, που αναδημοσιεύεται και στην εφημερίδα Taraf, αναφέρει ότι το δίδυμο Ερντογάν Νταβούτογου προκάλεσε αυτή την πολεμική σύρραξη με αφορμή την δραστηριότητα των Τζιχαντιστών στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, (φυσικά δεν αποκλείονται και οι προβοκάτσιες), με κύριο σκοπό να πάρει εκδίκηση από το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP, για την μεγάλη εκλογική του επιτυχία στις εκλογές της 7 Ιουνίου όπου κατάφερε να ξεπεράσει άνετα το όριο του 10% και να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.
Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, το δίδυμο Ερντογάν Νταβούτογλου διαβλέποντας το πολιτικό αδιέξοδο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και την αναπόφευκτη προσφυγή σε πρόωρες εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποφάσισε να δώσει ένα γέρο χτύπημα στο κουρδικό στοιχείο έτσι ώστε να συρρικνωθεί η δύναμη του φιλοκουρδικού κόμματος και στις επόμενες εκλογές να μην καταφέρει να ξεπεράσει ξανά το όριο του 10%. Αυτή η εξέλιξη όμως έχει προκαλέσει την έντονη οργή του κουρδικού στοιχείου με αποτέλεσμα να αρχίσει νέο λουτρό αίματος στην ευρύτερη περιοχή εντός της Τουρκίας.
Το ανησυχητικό για την Τουρκία είναι ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί η στάση των Αμερικανών σε όλη αυτή την κρίση, οι οποίοι ενώ επίσημα δείχνουν να συμβαδίζουν με την Άγκυρα στις επιχειρήσεις της, υποτίθεται κατά των Τζιχαντιστών και ακόμα περισσότερο, χαρακτηρίζουν το ΡΚΚ σαν τρομοκρατική οργάνωση, από την άλλη έχουν ενισχύσει με βαριά οπλικά συστήματα τους Κούρδους της Συρίας που είναι παρακλάδι του ΡΚΚ. Η υποκρισία και πάλι σε όλο της το μεγαλείο.
Το συμπέρασμα σε όλα αυτά σύμφωνα με τον Cengiz Çandar, είναι ότι η συμπεριφορά του διδύμου Ερντογάν Νταβούτογλου έχει γίνει απρόβλεπτη και επικίνδυνη. Αυτό το συμπέρασμα δημιουργεί σοβαρές σκέψεις στην δική μας πλευρά καθώς οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αυξάνονται συνεχώς με άκρως επικίνδυνο ρυθμό.
Εμείς, από την δική μας πλευρά «κοιμάστε» στον μακρύ ύπνο της μνημονιακής μας μιζέριας και είμαστε αμέτοχοι σε όλες αυτές τις εξελίξεις με την «φωτιά» να καίε δίπλα στο σπίτι μας και με την συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων στην χώρα μας.
Να δούμε τι θα γίνει!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www,nikosxeiladakis.gr






phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Η απίστευτη καταγγελία Βαρουφάκη οτι οι Βρυξέλλες ελέγχουν πλήρως τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων - «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;» -



«Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;»
Η απίστευτη καταγγελία Βαρουφάκη οτι οι Βρυξέλλες ελέγχουν πλήρως τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πέρασε σε δεύτερη μοίρα και όλοι ασχολούνται με το σχέδιο υποκλοπής των ΑΦΜ που επεξεργαζόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών - Καμία διάψευση από τον ΑλέξηΤσίπρα στα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Τις τελευταίες δυο ημέρες το Πανελλήνιο ασχολείται με το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργαζόταν τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, μέσω της κλοπής των ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογούμενων.
Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες αναπαράγουν με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Κατά περίεργο τρόπο, ουδείς αναρωτιέται για ποιο λόγο χρειάζεται ένας υπουργός Οικονομικών να υποκλέψει τα ΑΦΜ των πολιτών; 
Ποιος έχει τον έλεγχο του κράτους, αν όχι η κυβέρνηση;
Η μεγαλύτερη καταγγελία στην οποία προέβη ο Βαρουφάκης είναι ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται πλήρως από τις Βρυξέλλες.
Εμμέσως πλην σαφώς ο Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι η χωρα τελεί υπό οικονομική κατοχή και το «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και του Βερολίνου ελέγχουν πλήρως τα προσωπικά στοιχεία και τις περιουσίες των Ελλήνων. Το είπε ξεκάθαρα ο Βαρουφακης και δεν τον διέψευσε κανένας. Αντίθετα όλοι έμειναν στο σχέδιο του περί μυστικών κωδικών που θα έδινε στους πολίτες.
Άραγε, κανείς δεν διάβασε την είδηση;
Ότι δηλαδή η χώρα έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία όταν ξένες δυνάμεις έχουν εισβάλλει και ελέγχουν το λογισμικό με τα οικονομικά και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελληνων;
Ο Τόμσεν, ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε, ο Κλάους Μαζούχ, ο Τόμας Βίζερ, ο Ματίας Μόρς και η Ντέλια Βελκουλεσκου και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας δηλαδη γνωρίζουν ολα τα προσωπικά δεδομένα όλων των κατοίκων της χώρας και αυτο κάποιοι το θεωρούν φυσιολογικό!!!
Η κυρία Σαββαίδου που είναι επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ήταν ανώτατο στέλεχος στην PwC στα 4 χρόνια που αυτή έστηνε σχήματα φοροαποφυγής για τις μεγαλύτερες ελληνικές πολυεθνικές και κανείς δεν βλέπει κατι το ύποπτο. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014, η κ. Σαββαΐδου ήταν ανώτατο στέλεχος στην PriceWaterhouseCooopers (PwC), μία από τις λεγόμενες Big Four, τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες του κόσμου, το όνομα της οποίας εμπλέκεται στο σκάνδαλο των σκανδάλων, στην υπόθεση LuxLeaks.
Και αυτό είναι μια απλή σύμπτωση; 
Ακόμα μεγαλύτερη ερωτήματα προκαλεί η σιγή ιχθύος του μεγάρου Μαξίμου. Είναι πράγματι απορίας άξιον και δημιουργεί απίθανους συνειρμούς το γιατί μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει διαψεύσει δημοσίως τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; 
Η απάντηση στο ερώτημα έρχεται απο μόνη της. Ο τόπος κυβερνάται απο τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο με mail και το πολιτικο προσωπικό της χώρας παριστάνει οτι κυβερνά, ενώ στην ουσία ειναι όλοι εκτελεστικοί υπάλληλοι.
ΥΓ: Για την ιστορία και μόνο θυμίζουμε στον νεαρό Αλέξη Τσίπρα ότι τρεις ημέρες μετά την επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Λαμπράκη ο Καραμανλής φώναξε στο γραφείο του τον τότε αρχηγό της ΚΥΠ. Χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και φώναξε: «πολλά πράγματα έχουν γίνει εν αγνοία μου τον τελευταίο καιρό... Θέλω να μάθω, κύριε Νάτσινα, ποιός κυβερνά επιτέλους αυτό τον τόπο».



phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Οι 200 επόμενες ημέρες που οδηγούν στο εθνικό νόμισμα - Π.Μπαλτάκος: "Οι Γερμανοί μας σπρώχνουν εκτός ευρώ"

ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ CAPITAL CONTROLS


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει άρθρο του Τάκη Μπαλτάκου σε κυριακάτικο φύλλο καθημερινής εφημερίδας στο οποίο αποφαίνεται πώς η Γερμανία από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά σπρώχνει την Ελλάδα εκτός του ευρώ. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν πώς αυτό είναι πλέον αναπόφευκτο, αφού ήδη βρισκόμαστε στο μέσο της διαδικασίας.  
 
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος ήταν ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και συνεπώς γνώριζε πράγματα και καταστάσεις που λίγοι ήξεραν, η Γερμανία επιχειρεί σταδιακά να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ προκειμένου να προλάβει να θωρακισθεί η ίδια, αλλά και να μην δημιουργηθούν μεγάλες αναταράξεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.
 
Φάνηκε άλλωστε αυτό από την κρίση που δημιουργήθηκε στα τέλη του Ιουνίου, όταν η Ελλάδα έριξε την πιστολιά στον ΔΝΤ και ο κίνδυνος του Grexit χτύπησε κόκκινο. Η Γερμανία έβαλε την ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα προκειμένου να ισορροπήσει τις αγορές και να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες στα χρηματιστήρια. Κάτι που το πέτυχε.
 
Όπως σημειώνει ο κ. Μπαλτάκος είχε εντοπίσει ο ίδιος τις κινήσεις των Γερμανών που σιγά σιγά οδηγούσαν την Ελλάδα εκτός ευρώ, κι αυτό γιατί Σόιμπλε και Μέρκελ θέλουν ένα σκληρό νόμισμα με χαμηλά ποσοστά πληθωρισμού, παραδειγματιζόμενοι από την εποχή του Χίτλερ που οδήγησε τότε την Γερμανία στην καταστροφή. 
 
Η σύγκριση και μόνο αυτή αρκεί για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε πώς λειτουργούν οι Γερμανοί και τι πραγματικά επιδιώκουν. Θέλουν να καθυποτάξουν ολόκληρη την Ευρώπη και να αυξήσουν την επιρροή τους εκτός αυτής με μέσο την οικονομία, όταν ο Χίτλερ επιχείρησε να το πράξει με τα όπλα. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος για τη χώρα που αιματοκύλισε δύο φορές τον πλανήτη και τα αποτελέσματα της πολιτικής του τότε με το σήμερα είναι εξίσου τα ίδια. 
 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επιχειρεί ήδη να σαμποτάρει τη συμφωνία που προέκυψε μεταξύ κυβέρνησης Τσίπρα και δανειστών επαναφέροντας συνεχώς το σενάριο του Grexit, αλλά και αποφεύγοντας να κλείσει η συμφωνία και να αποδεσμευτούν τα χρήματα του ESM προς την Ελλάδα, παρ’ ότι η κυβέρνηση ψήφισε δύο νομοσχέδια με πρωτοφανή σε βαρβαρότητα μέτρα για τον ελληνικό λαό.
 
Και από το Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν δάκτυλο Σόιμπλε πίσω από τα τσαλιμάκια του ΔΝΤ, αλλά και από τις πληροφορίες που διακινούνται περί ενός τρίτου πακέτου μέτρων προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όσο και η κ. Μέρκελ πέτυχαν να κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να υποκύψει και να πει ναι σε όλα και τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να τον αδειάσουν και να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους για Grexit.
 
Ήδη, έχουν κάνει τη μισή και πλέον διαδρομή για να πετύχουν τον τελικό τους στόχο. Έχουν κάνει περισσότερα από τα 2,5 βήματα όταν επί της ουσίας απαιτούνται 4 για να οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρώ. Το πρώτο ήταν το κλείσιμο των τραπεζών, το δεύτερο η επιβολή των capital controls και απομένουν η δημιουργία ενιαίας τράπεζας και η έκδοση του εθνικού νομίσματος.
 
Με την επιβολή των capital controls, που κανείς δεν ξέρει αν θα αρθούν και πότε οι δανειστές κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως την ελληνική οικονομία και να «δέσουν» χειροπόδαρα την κυβέρνηση, η οποία πλέον δεν έχει περιθώρια αντίδρασης παρά μόνο να εκτελεί τις εντολές του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
 
Κατ’ αρχήν εγκλώβισαν καταθέσεις 120 δισ. ευρώ των Ελλήνων που δεν κατάφεραν να τις βγάλουν στο εξωτερικό. Από αυτές τα 30 δισ. ευρώ αφορούν σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και ανήκουν σε πανεπιστήμια, φορείς του Δημοσίου και επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 90 δισ. ευρώ σε μικροκαταθέτες. 
 
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πώς αν οι δανειστές δουν πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της ή ότι μπορεί να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα θα προβούν σε «κούρεμα» καταθέσεων. Και αν αυτό δεν αρκέσει στα ποσά άνω των 100.000 ευρώ, σε δεύτερο χρόνο θα πέσει «κούρεμα» και στα μικρότερα ποσά. 
 
Με τα capital controls ελέγχουν πλήρως λοιπόν οι δανειστές την ελληνική οικονομία, μπορούν να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση. Μπορούν επίσης να «χτυπήσουν» το μαύρο χρήμα. Και αυτός ήταν επίσης ένας από τους λόγους που επιβλήθηκαν. Γνώριζαν πώς η Ελλάδα επιβιώνει τα τελευταία χρόνια με τη διακίνηση μεγάλων ποσών σε «μαύρο» χρήμα. Τώρα, αυτό είναι δύσκολο να γίνει.     
 
Στις 5 Αυγούστου φτάνουν στην Ελλάδα κλιμάκια από το εξωτερικό προκειμένου να κάνουν τα stress test των τραπεζών και να διαπιστώσουν την κεφαλαιακή του επάρκεια, όπως και τι ποσό θα χρειασθούν για να ανακεφαλαιοποιηθούν. Στην κυβέρνηση μιλούν για περίπου 10 δισ. ευρώ, αλλά κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο ακόμη και για 25 δισ. ευρώ.
 
Τα χρήματα αυτά θα προκύψουν από τη δανειοδότηση της χώρας από τον ESM εφόσον τελικώς υπάρξει συμφωνία. Θα συμβεί άραγε αυτό όμως; Τα σημάδια μέχρι στιγμής δεν είναι καθ’ όλου καλά, αφού όπως ειπώθηκε οι Γερμανοί κάνουν ότι μπορούν να σαμποτάρουν την συμφωνία, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ψήφισε τα προαπαιτούμενα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει πώς δεν συμφωνεί με το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Κοινώς λέει πώς τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν και να αποδώσουν.
 
Μέτρα που αν εφαρμοστούν θα μειώσουν το ΑΕΠ της χώρας σε ποσοστό που μπορεί να αγγίξει και το 20%. Ήδη, οίκοι αξιολόγησης, όπως η Standard & Poor’ s κάνουν λόγο για μείωση του ΑΕΠ της χώρας 6% έως το τέλος του χρόνου, ενώ άλλοι οίκοι προβλέπουν πώς η μείωση μπορεί να ανέλθει στο 8%.
 
Ποιος είναι λοιπόν ο τελικός στόχος των Γερμανών. Το διαζύγιο Ευρωζώνης-Ελλάδας με συναινετικό τρόπο. Η επιστροφή στη δραχμή τοποθετείται περί την άνοιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι οι αποκρατικοποιήσεις, που οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς είναι δύσκολο να γίνουν μέσα σε έξι μήνες και να αποδώσουν 50 δισ. ευρώ. 
 
Με το περιβόητο Ταμείο που θα λειτουργεί αντί του ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα οι Γερμανοί επιχείρησαν να βάλουν πόδι στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, κάτι που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και όχι γιατί αντέδρασε ο κ. Τσίπρας, αλλά η άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  
 
Δεδομένου λοιπόν πώς δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μερικούς μήνες αποκρατικοποιήσεις που δεν έγιναν σε πέντε χρόνια είναι σαφές πώς η τελευταία ευκαιρία που δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση είναι πλασματική και απλά ενισχύει τα επιχειρήματα των δανειστών να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ. 
 







phgh:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Τουρκία είναι σε πόλεμο;






Αυτό είναι αυτές τις ημέρες το θεμελιώδες και αναπάντητο ερώτημα αναλυτών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών στην γειτονική μας χώρα, μετά την απρόσμενη απο πολλούς απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να βομβαρδιστούν θέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» στην Συρία. Είναι νωρίς να απαντήσει κανείς αν με αυτήν την απόφαση η Τουρκία αποφάσισε έστω και καθυστερημένα να συμμετάσχει στις χώρες εκείνες που έχουν θέσει ως κύριο στόχο της εξωτερικής τους πολιτικής την διάλυση του «Ισλαμικού Κράτους» ή αν αποτελεί απλά ένα προπέτασμα καπνού για να εισέλθει ο τουρκικός στρατός στην Συρία και εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις και απέναντι στο «Ισλαμικό Κράτος» αλλά και στην Συρία. 
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Τουρκίας αρνείται τα πάντα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, η Τουρκία δεν βρίσκεται σε πόλεμο αλλά σε «ενεργή άμυνα» , εμπλουτίζοντας την ορολογία που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο για να δικαιολογήσουν πολεμικές ενέργειες.
Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο αποτελεί η απόφαση της Τουρκίας για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων κάτι που για πολλούς αναλυτές θεωρείται ως ένα πρώτο βήμα για στρατιωτική επέμβαση με χερσαία στρατεύματα στην Συρία. Στρατιωτική επέμβαση όμως που για να έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας απαιτεί και την στρατιωτική συνεισφορά των Κούρδων της Συρίας. Όπως είναι κατανοητό αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί η Τουρκία ενδέχεται να πέσει στην παγίδα που η ίδια έστησε και να αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με τους Κούρδους για την επόμενη μέρα. Διαπραγμάτευση που ίσως και να σημάνει την ντε φάκτο αναγνώριση ενός Κουρδικού Κράτους στην περιοχή . Το ερώτημα όμως παραμένει , μπήκε η Τουρκία σε έναν πόλεμο μόνο απο ανιδιοτέλεια και θυσιάζει αρχές και αξίες δεκαετιών ή κρύβεται κάτι άλλο; Όπως και να έχει η ιστορία θα το δείξει. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ιστορία άρχισε να γράφεται ενώπιον μας.
Χρήστος Λουτράδης,
Αρθρογράφος/ συνεργάτης στη Hurriyet Daily News









phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Το Βερολίνο θέλει τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου



Το Βερολίνο θέλει τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου
Τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι περισσότεροι δεν τον ζήσαμε. Αυτό που ζούμε μπορεί να μην έχει να κάνει με όπλα και βόμβες η μεθοδολογία άλλαξε, όμως τα αποτελέσματα είναι τα ίδια με εκείνα ενός κανονικού πολέμου, όσον αφορά τις ανθρώπινες ψυχές. Κάτι ακόμα διαφορετικό είναι η διατήρηση των χωρών, των πόλεων των σπιτιών. Η έλλειψη εκρηκτικών είναι η πρόοδος. Ο πρωταγωνιστής πάλι ο ίδιος, η Γερμανία, ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, που προσπαθεί απεγνωσμένα εδώ και δεκαετίες να αναρριχηθεί στην κορυφή του κόσμου.

Στη σημερινή εποχή φυσικά έχουν αλλάξει εντελώς οι όροι της αντιπαράθεσης, κάτι που έρχεται ως συνέπεια και του καταστροφικού αποτελέσματος που θα μπορούσε να έχει ένας πόλεμος με πυρηνικά για το σύνολο της ανθρωπότητας. Ζούμε πλέον τον ακήρυχτο πόλεμο των κεφαλαίων.
Η Γερμανία έκανε υπομονή δούλεψε από το τέλος του Δεύτερου Πολέμου, μέχρι τη στιγμή της επανένωσης. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια χώρα όπως τη Γαλλία ή τη Βρετανία.
Η Γερμανία πατάει στην πραγματική οικονομία. Δεν ξόδεψε για εξοπλισμούς όλα αυτά τα χρόνια ενώ παράλληλα δεν έμεινε στον αέρα όπως η Βρετανία βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Η μεγάλη της δύναμη είναι οι εξαγωγές.
Από το 1989 κι έπειτα τα Γερμανικά κεφάλαια με κάθε τρόπο διεισδύουν κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες ενώ όταν δημιουργείται η Ευρωζώνη είναι η χώρα που καταφέρνει να ξεπεράσει τον αρνητικό αντίκτυπο από τον δανεισμό του ευρώ, κάτι που δεν καταφέρνουν οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης ακριβώς επειδή πατάει στην πραγματική της οικονομία.
Το 2000 οι εξαγωγές της Γερμανίας είναι το 33% του ΑΕΠ ενώ το 2010 φτάνουν στο 48%. Όταν οι άλλοι αρχίζουν να βουλιάζουν η Γερμανία συνεχίζει να ανεβαίνει.
Αυτό που όλοι περίμεναν να συμβεί, δηλαδή η κατάσταση στις χώρες της Ευρωζώνης να παρασύρει την οικονομία της Γερμανίας, παρ όλους τους κραδασμούς φαίνεται η Γερμανία να το ξεπερνάει με τη σταδιακή πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για μεγαλύτερη διείσδυση των Γερμανικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Η κρίση στην Ελλάδα μοιάζει να χρησιμοποιείται για να μη πούμε να έχει προκληθεί ώστε για 5 χρόνια το ευρώ να φαίνεται ότι βρίσκεται σε κινούμενη άμμο, με αποτέλεσμα την πτώση της ισοτιμίας και την άνοδο των εξαγωγών στις ΗΠΑ.
Στην ουσία το Βερολίνο δούλεψε μεθοδικά για να καταφέρει από μια εξαρτημένη χώρα το 1945 να διεκδικεί τα σκήπτρα με αξιώσεις στη Ευρώπη ή όπως θέλουν να σκέφτονται στο Βερολίνο στη Γερμανική Ευρώπη. Ένα μόνο μειονέκτημα ή ανεπάρκεια σε ενέργεια. Η έλλειψη στρατού είχε και τα αρνητικά της, με πρώτο την αδυναμία να ελέγχει περιοχές κάτι που μπορεί να κάνουν οι ΗΠΑ με την τεράστια ισχύ που διαθέτουν.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα βλέμματα του Βερολίνου είναι στραμμένα στην περιοχή όπου κυριαρχεί ο Ελληνισμός, δηλαδή Ελλάδα και Κύπρος.
Τα πολλά υποσχόμενα για το μέλλον στοιχεία, που έρχονται συνεχώς στο φως για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων από υδρογονάνθρακες, κάνει τη Γερμανία να δείχνει μια άλλου είδους συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Εδώ δεν συμπεριφέρεται απλά ως κυρίαρχη χώρα, εδώ απαιτεί την αρπαγή και το κομμάτιασμα της κρατικής οντότητάς μας.
Για όσους παρακολουθούν το τεράστιας σημασίας γεωπολιτικό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή μας, κάτι που έχω επισημάνει σε δυο προηγούμενα κείμενα, «Άρχισε η κάμψη της Γερμανίας – Από την Τουρκία στην Ουκρανία» και «HΠΑ και Ρωσία διαλύουν την Τουρκία και χαράσσουν νέα σύνορα στη Μ. Ανατολή», γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα ξεκομμένο ζήτημα που αφορά την Ευρωζώνη, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν μέχρι τώρα οι κάθε λογής αναλυτές και πολιτικοί φορείς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Η χώρα μας βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα στη μέση μιας από τις πιο σκληρές αντιπαραθέσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή.
Από τη μια έχουμε τη Γερμανία που έχει ανάγκη από ενέργεια. Το όνειρό της να γίνει η κυρίαρχη της Ευρώπης με 550 εκατομμύρια πολίτες, οι ΗΠΑ έχουν 330 και η Ρωσία 145, σταματάει για άλλη μια φορά στην έλλειψη ενέργειας.
Δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς μια υπερδύναμη που να είναι εξαρτημένη από μια άλλη όπως είναι η Ρωσία που της προμηθεύει τεράστιες ποσότητες.
Σε αυτό το παιχνίδι οι βασικοί σύμμαχοί της, Τουρκία και Σαουδική Αραβία κατά κύριο λόγο, μέχρι τώρα δημιουργούν τους αντίστοιχους αντιπερισπασμούς, η μεν Τουρκία με την έμμεση απειλή που φροντίζουν σταθερά να μας θυμίζουν οι εδώ καλοθελητές, ενώ η Σαουδική Αραβία είναι αυτή που φροντίζει να ανεβοκατεβάζει τις τιμές του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.
Από την άλλη οι ΗΠΑ θεωρούν ότι ο χώρος τους ανήκει ενώ παράλληλα δεν μπορούν να διανοηθούν μια Γερμανία να συνομιλεί επί ίσοις όροις με την Ουάσιγκτον.
Φυσικά βασικό ρόλο έρχεται να παίξει και το Ισραήλ, που από τη μια θέλει να προωθήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τις μεγάλες ποσότητες αερίου που έχει εντοπίσει αλλά παράλληλα δεν μπορεί να ανεχθεί να είναι περικυκλωμένο από φονταμενταλιστές ισλαμιστές.
Στον «ειρηνικό πόλεμο» που διεξάγεται, φυσικά το Βερολίνο έχει το πλεονέκτημα. Παίζει στο γήπεδό του, δηλαδή έχει τη δυνατότητα να ελιχθεί, λόγω της Ευρωζώνης.
Η ηγεσία του δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια Ελλάδα έξω από ευρώ, γιατί αυτό θα σήμαινε και την απώλεια του ελέγχου. Τα διάφορα GREXIT περισσότερο λειτούργησαν για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης παρά είχαν ίχνος σοβαρότητας. Από την άλλη οι ΗΠΑ στον αγώνα τους να αδυνατίσουν τους ελιγμούς του Βερολίνου, εδώ και 5 χρόνια προσπαθεί αν πείσει για τη αναγκαιότητα της διαγραφής του ελληνικού χρέους, προβάλλοντας φυσικά τους ανθρωπιστικούς λόγους.
Όσα όμως απ ότι φαίνεται δεν κατάφερε η τακτική της συμπαράστασης για ανθρωπιστικούς λόγους φαίνεται να καταφέρνει η αποσταθεροποίηση στη περιοχή της Αραβικής χερσονήσου.
Εκεί οι ΗΠΑ μοιάζουν να ελέγχου πλήρως το παιχνίδι δείχνοντας παράλληλα ότι η ήττα του Βερολίνου θα ρθει με τον ακρωτηριασμό, δηλαδή με τη διάλυση της συμμαχίας Γερμανίας – Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας.
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία και η σύναψη της συμφωνίας για το Ιράν, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο Βερολίνο.
Η απαίτηση να υποθηκεύσει άμεσα τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, να πετάξει τη μάσκα που τόσο περίτεχνα φορούσε όλο αυτό το διάστημα, ένα πράγμα δείχνει, ότι το Βερολίνο χάνει έδαφος χάνει συμμάχους και επιταχύνει τις διαδικασίες.
Χάνει το άλλοθι μέσω του οποίου κατάφερε να υποτάξει και τις άλλες μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες βρήκαν την ευκαιρία να συμπαραταχθούν με τους Αμερικανούς.
Ο εκνευρισμός όμως και το ξεμπρόστιασμα είναι ήττα σε ένα πόλεμο που μέχρι τώρα κυριάρχησαν λογικές δικαιοσύνης δηλαδή αποπληρωμή των οφειλών των «τεμπέληδων Ελλήνων» προς τους «δουλευταράδες λαούς» της υπόλοιπης Ευρώπης.
Με την απαίτηση αυτή έπεσαν οι μάσκες. Το τέρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και το χειρότερο, όλο αυτό το διάστημα παρέμεινε άοπλο από συμβατικά πραγματικά όπλα.
Πλέον μπήκαμε σε μια άλλη φάση. Οι αντίπαλοι της Γερμανίας φαίνεται να παίρνουν προβάδισμα. Κάτι που σε πρώτη φάση για μας είναι θετικό. Αν σκεφτούμε όμως σοβαρά, ο καθένας που κερδίζει έναν πόλεμο παίρνει και τα λάφυρα και μεις σε αυτή τη περίπτωση είμαστε άοπλοι και όταν λέω άοπλοι εννοώ δεν έχουμε εκείνο το δυναμικό που έχουν τα μικρά κράτη που καταφέρνουν επιτυχίες.
Δεν έχουμε πολιτικές ηγεσίες άξιες των περιστάσεων. Έχουμε παρατηρητές σε ένα αγώνα όπου το τρόπαιο είμαστε εμείς.
Έχουμε ηγεσίες που αδυνατούν να διαβάσουν τις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής και πέφτουν από τα σύννεφα όταν ο εχθρός παύει να παίζει όπως η γάτα με το ποντίκι, κάτι που κάνει εδώ και 5 χρόνια, και απαιτεί την άμεση εκτέλεσή μας.






phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

"Κόκκινη κάρτα" στην Τουρκία για "την κατάφωρη παραβίαση του ελληνικού FIR"



Image
''Kόκκινη κάρτα'' βγάζει στην Τουρκία η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κ.Φ. Μογκερίνι μετά από Ερώτηση που κατέθεσε τον Μάρτιο, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής,και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», κ.Νότης Μαριάς, με θέμα την «Κατάφωρη παραβίαση του Ελληνικού FIR και της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας από την 1/3/2015 Τουρκική ΝΟΤΑΜ». 
Όπως επισήμανε η κ. Φ. Μογκερίνι η Ευρωπαϊκή Ένωση:  «Εκφράζει εκ νέου σοβαρές ανησυχίες και προτρέπει την Τουρκία να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους ή αιτία τριβής ή ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».
Για το λόγο αυτό η κ.Φ. Μογκερίνι τόνισε ότι: «Η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί ανεπιφύλακτα ότι θα επιδιώξει σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με προσφυγή, εφόσον απαιτείται, στο Διεθνές Δικαστήριο».
Στην ερώτησή του προς την  Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κ., Φ. Μογκερίνι  ο  Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, επισήμανε ότι η Τουρκία προέβη σε κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο και δημιουργώντας συνθήκες θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας με τη σχετική Τουρκική ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε 1/3/2015 και με την οποία δέσμευσε παρανόμως από 2/3/2015 έως 31/12/2015 μεγάλη περιοχή του Αιγαίου που εκτείνεται από τη Σκύρο έως τη Λήμνο, αποκόπτοντας ουσιαστικά το βόρειο από το νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον παράνομο τουρκικό σχεδιασμό, η περιοχή αυτή του Αιγαίου θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση ασκήσεων και ως πεδίο βολής, επηρεάζοντας άμεσα τους αεροδιαδρόμους g-33 και N-130 και θέτοντας σε κίνδυνο τις αερομεταφορές από την Ελλάδα προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και αντιστρόφως.
Η καταληκτική γραμμή χάραξης της τουρκικής ΝΟΤΑΜ δεν περνά μόνο από διεθνή εναέριο χώρο και διεθνή ύδατα αλλά και από τον Ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο και τα Ελληνικά εθνικά χωρικά ύδατα, συμπεριλαμβανομένου κυρίως του εδάφους της Λήμνου, ανέφερε στην ερώτηση'
Για το λόγο αυτό ο κ. Νότης Μαριάς ζήτησε από την κ. Μογκερίνι να καταδικάσει την 
παράνομη Τουρκική ΝΟΤΑΜ που θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη και τις ευρωπαϊκές και διεθνής αερομεταφορές  και να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να ακυρωθεί η εν λόγω παράνομη Τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Ολόκληρη η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ως εξής:
«Η Επιτροπή παρακολουθεί το θέμα και έλαβε υπό σημείωση ότι έχει επιλυθεί διμερώς.  Η Επιτροπή υποστηρίζει τη διαδικασία διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και  Τουρκίας.
Στα συμπεράσματά του, της 16ης Δεκεμβρίου 2011, το Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί ανεπιφύλακτα ότι θα επιδιώξει σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με προσφυγή, εφόσον απαιτείται, στο Διεθνές Δικαστήριο. Ως εκ τούτου, η Ένωση εκφράζει εκ νέου σοβαρές ανησυχίες και προτρέπει την Τουρκία να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους ή αιτία τριβής ή ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Η Επιτροπή υπογραμμίζει τη σημασία των σχέσεων καλής γειτονίας σε όλες τις σχετικές επαφές με τις τουρκικές αρχές».


onalert







phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Είτε Αποκεφαλισμός, Είτε Κρεμάλα… Η Ελληνική Κυβέρνηση Επιλέγει τον Θάνατο…


Έμεινε στην Ελλάδα και την Ελληνική Κυβέρνηση κάποιο Δικαίωμα μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις…
Δυστυχώς όμως το χειρότερο… Να επιλέξεις μόνη τον δρόμο του «θανάτου» της…
Δείτε Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα καταλάβετε το γιατί…
Το πρώτο, θέλει στην καλύτερη περίπτωση, Αθήνα και τρόικα να έχουν συμφωνήσει το νέο μνημόνιο ως τις 15 Αυγούστου, ώστε μέχρι τις 18 του μήνα να έχει εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης. Εάν αυτό συμβεί, η ελληνική πλευρά θα αποπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της, κυρίως στην ΕΚΤ με το ομόλογο-γίγας 3,2 δις ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου.Θεωρείται δεδομένο ότι θα περιλαμβάνει προαπαιτούμενα, η ψήφιση των οποίων θα συνοδευτεί μάλλον με την κύρωση του μνημονίου, με κύκλους της κυβέρνησης να θυμίζουν ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να αρκεστούμε στα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής».
Το δεύτερο, το οποίο απεύχεται η Αθήνα, αφορά στο ενδεχόμενο να μην καταφέρουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο και να προκριθεί η λύση του δανείου-γέφυρα από το Ταμείο. Παρά το γεγονός ότι ο πολιτικός χρόνος θα είναι περισσότερος, υπάρχουν πολλά αρνητικά στοιχεία, όπως το αυξανόμενο πολιτικό κόστος για μια κυβέρνηση που θα κληθεί να φέρει ένα ξεχωριστό πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων για να πάρει ενδιάμεση χρηματοδότηση και ένα δεύτερο πακέτο (το Σεπτέμβριο) τεστάροντας εκ νέου τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ – Την Ελλάδα Δεν την Κυβερνούν Έλληνες – Πρώην Πρωθυπουργός Επιβεβαιώνει…


ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ - Την Ελλάδα Δεν την Κυβερνούν Έλληνες - Πρώην Πρωθυπουργός Επιβεβαιώνει
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝHΤΑΙ ΜΑΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…
Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΛΈΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ (ΟΠΩς ΕΧΟΥΝ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ…
Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ
ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Πριν από χρόνια βγήκε νόμος να απαλλάσσονται τα παιδιά των χιλιαστών της ενόπλου θητείας και αυτό ισχύει μέχρι σήμερα.
Σε περίπτωση πολέμου τα παιδιά της Ελλάδος θα πάνε στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και μπορεί να σκοτωθούν, ενώ οι γιαχωβάδες που δεν θα πολεμούσαν θα επιζήσουν. Ο νόμος αυτός είναι άδικος, είναι εξωφρενικός.
Η Εκκλησία της Ελλάδος, που είχε τότε γενναίους ιεράρχες, αντέδρασε δυναμικά γι” αυτόν τον νόμο, που έκανε τα παιδιά των γιαχωβάδων προνομιούχα. Έστειλε 3 δυναμικούς μητροπολίτας στο υπουργείο, για να διαμαρτυρηθούν. Πρωθυπουργός τότε ήτο ο κ. Γεώργιος Ράλλης. Ένας εκ των μητροπολιτών ήτο και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης.
Ο π. Αυγουστίνος πρώτος πήρε τον λόγο και είπε στον κ. Ράλλη: «Ποιός μασονικός δάκτυλος ενήργησε για να ψηφιστεί αυτός ο εξωφρενικός νόμος, που χωρίζει τα παιδιά της Ελλάδος σε δύο κατηγορίες και κάνει τα παιδιά των γιαχωβάδων προνομιούχα;»
Και ο κ. Ράλλης απήντησε: «Πήραμε ενολή από το Ο.Η.Ε, για να προχωρήσουμε σ” αυτό το νόμο».
Ο π. Αυγουστίνος, που ήθελα να ξαναεπαναλάβει τον φοβερό λόγο ο Πρωθυπουργός, για να τον ακούσουν καλά οι δύο άλλοι μητροπολίτες, είπε στον κ. Ράλλη: «Δεν άκουσα καλά τί είπατε, μπορείτε να το επαναλάβετε»;
Και εκείνος νομίζοντας ότι ο π. Αυγουστίνος είναι κουφός, παρ” ότι ο Γέροντας είχε πάντοτε οξυτάτη ακουή, φωνάζοντας δυνατά, είπε· «Μας υποχρέωσε η ΕΟΚ για να βγάλουμε τον νόμο αυτό». Και βγάζει από το συρτάρι του το συγκεκριμένο έγγραφο και τους το δείχνει. Τότε ο αγωνιστής ιεράρχης σηκώνεται όρθιος και λέει στους μητροπολίτας: Πάμε να φύγουμε, αφού δεν κυβερνούν οι Έλληνες υπουργοί την Ελλάδα. Και πήρε τους μητροπολίτας και έφυγε.
Ο γέροντας Μητροπολίτης π. Αυγουστίνος ανέφερε αυτό το περιστατικό, σε μια σύναξη, για να μας δείξει οτι βρισκόμαστε υπό ξένη κατοχή στην Ελλάδα. Εκλέγουμε, έλεγε, υπουργους πρωθυπουργούς, προέδρους δημοκρατίας, αλλά αυτοί δεν υπηρετούν τον λαό, που τους εκλέγει, αλλά τις ξένες σκοτεινές δυνάμεις, που μισούν την ΕΛΛΑΔΑ!!! Πόσο δίκαιο είχε, το καταλαβαίνουμε σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Ο αγωνιστής Ορθόδοξος Έλληνας ιεράρχης είχε πολύ ψηλά το Δημοκρατικό πολίτευμα. Έναν κυβερνήτη παραδέχονταν, τον Καποδίστρια. Έλεγε για τους σημερινούς πολιτικούς: «Λόγω της μεγάλης μου ηλικίας, έζησα κάτω από όλα τα καθεστώτα, δικτατορικά, δημοκρατικά, βασιλικά και διαπίστωσα ότι όλοι οι πολιτικοί μας είναι ίδιοι, μόνο γραβάτα αλλάζουν. Αλλοι φορούν γαλάζια γραβάτα, άλλη πράσινη, άλλη κόκκινη και άλλη μαύρη».




phgh:http://hellasforce.com/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: H «σωτηρία της Ελλάδος» το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο…


bomb
…η μεγαλύτερη διακρατική απάτη που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. (μέρος β)
Η τάση για εμετό και ο θυμός , εναλλάσσονται όσο προχωράμε την παρούσα έρευνα (ΕΔΩ το μέρος α), της οποίας την περίληψη και τα πρώτα «σταθερά δεδομένα » σας παραθέτουμε ….
Τον Σεπτέμβριο του 2009, το ελληνικό χρέος ήταν 299 δισ. ή 115% του ΑΕΠ , ακολούθησε πράγματι το μεγαλύτερο κούρεμα δημοσίου χρέους που έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες, ύψους 105 δις .. παραταύτα το τρίτο τρίμηνο του 2014 έφτασε το 176% του ΑΕΠ (315,5 δισ. ευρώ),
Στις 31.3.2015 ( μετά από 5 έτη σκληρής λιτότητας , αυτοκτονίες , ανεργία , φτωχοποίηση , μειώσεις , κλείσιμο επιχ/σεων κ.α ) διαμορφώθηκε στο ποσό των 312,7 δισ. ευρώ και σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ σε 174,7%… δηλαδή αυξήθηκε τελικά από το 2009… γιατί άραγε;;
Η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση με τους γνωστούς πιστωτές μας , δείχνει που θα πάνε πάλι τα 88,5 δισ. ευρώ του νέου δανείου ..για την σωτηρία μας .
έτσι …. θα πάρουμε δάνειο 65,5 δισ. ευρώ από τον ESM και 16,4 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, τα οποία θα δοθούν ..
• 29,7 δισ. ευρώ για αποπληρωμές δανείων στο Ευρωσύστημα
• 9,9 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ
• 5,5 δισ. ευρώ σε ιδιώτες κατόχους χρέους.
• 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος.
• 17,2 δισ. ευρώ σε τόκους.
• 7 δισ. ευρώ για εσωτερικά χρέη.
• 7,7 δισ. ευρώ για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος
… σας λέει κάτι αυτό;;
Ας δούμε σε συνδυασμό με τα ανωτέρω , τα εξής συμπεράσματα και παρατηρήσεις στις οποίες έχουμε αναχθεί και εμείς .
1 – Ο κανονισμός 472, που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013, υποχρεώνει όλα τα κράτη που υπόκεινται σε πολιτικές λιτότητας, να κάνουν λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους τους.
Έγινε από την Βουλή των Ελλήνων και απέδειξε ότι …τα χρέη που συνήφθησαν με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από το 2010 και μετά, πρέπει να θεωρηθούν παράνομα…
..όμως αυτό , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ , αφού ο Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει υπέρ μας , το έργο αυτής της επιτροπής Λογιστικού ελέγχου … έως τώρα .
… και κάτι ακόμα , από το λογιστικό έλεγχο του χρέους προκύπτει συνήθως ότι , οι δανειστές μετατρέπουν απλώς τα ιδιωτικά χρέη σε δημόσια , έτσι ο ελληνικός λαός αντί να χρωστάει στην Ντόιτσε Μπανκ, στην Γκόλντμαν Σακς, στην Κόμερσμπανκ και σε άλλες, γαλλογερμανικές κατά βάση τράπεζες, όπως ήταν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους μέχρι 31/12/2009, χρωστάει με αυτήν την πολιτική απάτη στα υπόλοιπα κράτη-μέλη…. αυτό είναι ανήθικο , όμως το ποιο ανήθικο είναι να βάζουν κάποιοι του λαούς απέναντι τον έναν από τον άλλο….ξέρετε γιατί !!!
2- Από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια ευρώ) σε αποπληρωμές δανείων .. το αμφισβητεί κάποιος ;;
3- Το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε μια πραγματικότητα , ότι , διατηρούν το Ελληνικό χρέος , δίνοντας Δάνεια Για Να Εισπράττουν Τόκους!… τι έκπληξη !!!
4-Από την έρευνα προκύπτει ότι τα τελευταία 200 χρόνια, πληρώναμε δάνεια τα οποία δεν τα λάβαμε ποτέ, είτε πληρώναμε μέχρι και 20 φορές πάνω την αξία τους , είτε πληρώναμε δάνεια για πράγματα που χύσαμε το αίμα μας για να τα αποκτήσουμε!
Όπως το 1913 που Ελληνικός Στρατός, αποτελούμενος από δυνάμεις της Β.Ελλάδος, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή. Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης , όταν ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι … η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς” και επειδή υπήρχε σε Ελληνικά εδάφη και δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο , μας εξανάγκασαν να την αγοράσουμε . Έτσι μας έδωσαν ένα Καναδικό (δηλαδή Γαλλικό) δάνειο 8.000.000 δολαρίων για να πληρώσουμε …αφού δεν είχαμε λεφτά .
5-Φτάσαμε ακόμα στο σημείο να αποπληρώνουμε δάνεια της πρώτης περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία.
6- Η χώρα μας ήταν από παλιά «άνδρο των διεθνών πλιατσικολόγων» οι οποιοι τις περισσότερες φορές εκμεταλλευόταν «την κατάρα μας » να αλληλοφαγωνόμαστε.
7- Το μεγάλο ψέμα έγκειται στην παροχή δήθεν τεράστιου όγκου δανείων προς την Ελλάδα, η οποία από το 2010 έως το 2014 που ανέρχεται στα 254 δισ. ευρώ. «Όμως αποκρύπτεται από ( τους ) , ότι η συντριπτική πλειονότητα των συγκεκριμένων χρημάτων επιστράφηκαν στους πιστωτές ως τόκοι και κεφάλαια προηγούμενων ελληνικών δανείων.
Τι προκύπτει από όλα αυτά … σε πρώτη φάση ;; ότι το Ελληνικό χρέος είναι πλασματικό ,δημιουργήθηκε και δημιουργείται για να ασκηθεί και για να ασκούν εξουσία στην Ελλάδα , με το πρόσχημα των μνημονίων…που δένουν «χειροπόδαρα» τη χώρα με τα δεσμά τους.
‘Έχουμε όμως και τον αποδιοπομπαίο τράγο , που διατέθηκε , ανόητα ή εν αγνοία του στο σατανικό αυτό σχέδιο … έτσι έγινε γνωστό ότι , δύο κυβερνητικές περίοδοι ήταν αρκετές για να φτάσουν – όπως επ ευκαιρίας προβλήθηκε σκόπιμα για να αποκτήσει βάση το σκάνδαλο – το χρέος της χώρας μας από 25% του ΑΕΠ μας στο 105%.
Η 1η από 1981-1990 και η 2η από 1990-1993….. Από εκεί και πέρα πράγματι τα θεμέλια της κρίσης μπήκαν για τα καλά στην οικονομία μας…. όπως λένε πολλοί , αφού διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις για « την επιχείρηση » ,.. με κωδικό , σωτηρία της Ελλάδος
.. αλλά και την «ομίχλη » που κάλυψε τους λαούς της Ευρώπης , ότι φταίμε εμείς για το χρέος , μίζες , σπατάλες , κακοδιαχείριση , πελατειακό κράτος κτλ, κτλ … ναι υπήρξαν τέτοια , πότε όμως ; όταν πλέον η παράνομη οικονομική διείσδυση στην μικρή Ελλάδα , ήταν πραγματικότητα …. και κάποιοι το χρησιμοποίησαν …
Έλληνες , ας ξυπνήσουμε …. ακολουθεί το γ΄ μέρος ακατάλληλο για οξύθυμους .





phgh:http://hellasforce.com/

Η ΕΥΠ Σήμανε Συναγερμό – Τζιχαντιστές Στην Ελλάδα -Στο… Παιχνίδι η Αντιτρομοκρατική


Η ΕΥΠ Σήμανε Συναγερμό - Τζιχαντιστές Στην Ελλάδα -Στο... Παιχνίδι η Αντιτρομοκρατική1
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ…
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές, επείγον ενημερωτικό έγγραφο που στάλθηκε τις τελευταίες ώρες από την ΕΥΠ (ύστερα από συνεργασία και με ξένες υπηρεσίες) για την παρουσία στην χώρα μας, τουλάχιστον 4-5 υπόπτων για συμμετοχή στον ISIS και οι οποίοι φέρεται να έχουν διαβατήρια από την Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΠ οι ύποπτοι «τζιχαντιστές» ήλθαν στην χώρα μας αεροπορικώς και έχει ζητηθεί κατεπειγόντως ο εντοπισμός τους. Οι πρώτες έρευνες πάντως -σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει συμμετάσχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- έχουν αποβεί άκαρπες. Σύμφωνα με πληροφορίες έλεγχος έγινε στις λίστες επιβατών από πτήσεις από την Μέση Ανατολή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Η ΕΥΠ Σήμανε Συναγερμό - Τζιχαντιστές Στην Ελλάδα -Στο... Παιχνίδι η Αντιτρομοκρατική2
Οπως ανέφεραν αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη που έχουν γνώση του θέματος «στα στοιχεία που δόθηκαν κι από την ΕΥΠ δεν υπάρχουν τα πλήρη ονόματα των υπόπτων ενώ καταγράφεται η ηλικία τους. Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους αναφερόμενους τζιχαντιστές και πόσο βάσιμοι είναι οι σχετικοί φόβοι για την παρουσία στην χώρα μας και τη δράση τους. Δεν φαίνεται ωστόσο μια απλή υπόθεση αναφοράς τζιχαντιστών στην χώρα μας. Οφείλουμε ν ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του συνεχούς φόβου αλλά και της πίεσης των ξένων υπηρεσιών για ένοπλα κτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος». tovima

Απίστευτη Πρόκληση από τον Εχθρό Τούρκο: Ζητά Αφοπλισμό των υπό «κατάληψη» Νησιών!!!


Θα ασχοληθεί επιτελούς με τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις ή θα συνεχίσουν από την ελληνική κυβέρνηση να τους χαϊδεύουν τα αυτιά (όπως οι προηγούμενοι) γιατί έτσι ορίζουν τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης…
Διαβάστε το εμετικό άρθρο Τούρκου Δημοσιογράφου, ο οποίος μας κουνάει το δάκτυλο επειδή υπάρχουν οχυρωματικά έργα στα ελληνικά νησιά… Για το οποίο κανείς από την ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει…
NHΣΙΑ ΠΟΥ ¨ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΑΔΑ¨ !
yILMAZ
Ημέρα Αριφέ… Είχα γράψει πως παρά το ότι η Ελλάδα έχει επίσημα καταλάβει 16 νησιά μας, η μεν κυβέρνηση μας δεν ενδιαφέρεται καθόλου, ενώ ο πληθυσμός μας κατά τις μέρες των γιορτών προτιμά ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά.
Εσύ είσαι όμως που τα γράφεις… Πολίτες που πάνε στα ελληνικά νησιά με κατήγγειλαν. Μου έστειλαν φωτογραφίες στις οποίες είναι αγκαλιασμένοι σε ελληνικά εστιατόρια, μου έγραψαν πως δεν έχω ιδέα τι γίνεται στον κόσμο και πως τα ελληνικά νησιά είναι ¨φίλοι των Τούρκων¨. Μου είπαν ¨κοίτα αυτές τις φωτογραφίες να ντραπείς¨.
Πραγματικά ντράπηκα. Μπήκα μέσα στην γη.
Είπα λοιπόν να δημοσιεύσω και εγώ λίγες φωτογραφίες των ¨φίλων μας¨ μπας και μπορέσω να συγχωρέσω τον εαυτό μου.
Η πρώτη φωτογραφία είναι από το νησί Πλατιά (Keçi)…Τα λευκά σπίτια που βλέπετε απέναντι είναι το Τουργκουτρέις του Μπόντρουμ. Μπροστά στη μύτη μας. Νησιά τα οποία ¨η κυριαρχία τους δεν έχει αποδοθεί με συνθήκες¨ νομικά ανήκουν σε εμάς… Αλλά λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ, αυτοί ήρθαν, εγκαταστάθηκαν, έστησαν τη σημαία τους, έβαλαν και πυροβόλα και με τις κάνες στραμμένες προς το Μπόντρουμ !
Η πρώτη φωτογραφία είναι από το νησί Πλατιά (Keçi)…Τα λευκά σπίτια που βλέπετε απέναντι είναι το Τουργκουτρέις του Μπόντρουμ. Μπροστά στη μύτη μας. Νησιά τα οποία ¨η κυριαρχία τους δεν έχει αποδοθεί με συνθήκες¨ νομικά ανήκουν σε εμάς… Αλλά λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ, αυτοί ήρθαν, εγκαταστάθηκαν, έστησαν τη σημαία τους, έβαλαν και πυροβόλα και με τις κάνες στραμμένες προς το Μπόντρουμ !
Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει την κατάσταση του ελληνικού πυροβόλου (φίλου των Τούρκων !) επί της νήσου Πλατιά.
Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει την κατάσταση του ελληνικού πυροβόλου (φίλου των Τούρκων !) επί της νήσου Πλατιά.
Η Νο 3 φωτογραφία, αν δεν την βλέπετε, είναι μια χαραγμένη επί της νήσου 8χ20 μέτρα σημαία… Κιάλια δεν χρειάζονται, σαν κολοκύθα μεγάλη είναι. Σαν να χλευάζει.
Η Νο 3 φωτογραφία, αν δεν την βλέπετε, είναι μια χαραγμένη επί της νήσου 8χ20 μέτρα σημαία… Κιάλια δεν χρειάζονται, σαν κολοκύθα μεγάλη είναι. Σαν να χλευάζει.
Στην Νο 4 φωτογραφία ένα ακόμη φιλικό (!) ελληνικό πυροβόλο… Πίσω του ο Έλληνας στρατιώτης κοιτά με κιάλια το Μπόντρουμ.
Στην Νο 4 φωτογραφία ένα ακόμη φιλικό (!) ελληνικό πυροβόλο… Πίσω του ο Έλληνας στρατιώτης κοιτά με κιάλια το Μπόντρουμ.
Στην 5η φωτογραφία οι φίλοι (!) μας Έλληνες στρατιώτες… Ο πληθυσμός του νησιού είναι 130 άτομα εκ των οποίων οι 110 είναι στρατιώτες.
Στην 5η φωτογραφία οι φίλοι (!) μας Έλληνες στρατιώτες… Ο πληθυσμός του νησιού είναι 130 άτομα εκ των οποίων οι 110 είναι στρατιώτες.
Στην Νο 6 φωτογραφία είναι η εκκλησία που έστησαν στην νήσο Πλατιά, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου… Δίπλα το πυροβόλο.
Στην Νο 6 φωτογραφία είναι η εκκλησία που έστησαν στην νήσο Πλατιά, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου… Δίπλα το πυροβόλο.
Στην Νο 7 φωτογραφία το ζόντιακ του ελληνικού λιμενικού που μέρα-νύχτα πάει-έρχεται…. Υπάρχει λιμάνι στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει αντιτορπιλικό και επίσης υπάρχει ελικοδρόμιο. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες (!) καμουφλαρισμένες θέσεις αντιαεροπορικών.
Στην Νο 7 φωτογραφία το ζόντιακ του ελληνικού λιμενικού που μέρα-νύχτα πάει-έρχεται…. Υπάρχει λιμάνι στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει αντιτορπιλικό και επίσης υπάρχει ελικοδρόμιο. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες (!) καμουφλαρισμένες θέσεις αντιαεροπορικών.
Στην Νο 8 φωτογραφία η πίσω πλευρά της Πλατιάς…Την περιοχή που βλέπει προς την Τουρκία την έκαναν στρατιωτική περιοχή, ενώ στην πλευρά που βλέπει προς την ανοιχτή θάλασσα, έστησαν πλαζ, καντίνες και εστιατόριο στα οποία καθημερινά πάνε τουρίστες. Πάνε εκεί από τα άλλα νησιά.
Στην Νο 8 φωτογραφία η πίσω πλευρά της Πλατιάς…Την περιοχή που βλέπει προς την Τουρκία την έκαναν στρατιωτική περιοχή, ενώ στην πλευρά που βλέπει προς την ανοιχτή θάλασσα, έστησαν πλαζ, καντίνες και εστιατόριο στα οποία καθημερινά πάνε τουρίστες. Πάνε εκεί από τα άλλα νησιά.
Στην Νο 9 φωτογραφία είναι η βραχονησίδα Καλόλιμνος-γείτονας των Ιμίων. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Μια από τις βραχονησίδες που έχουν καταληφθεί. Με γυμνό μάτι φαίνονται από το Γκιουμουσλούκ. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης δεν επιτρέπεται ούτε καρφί να μπει εκεί. Υπάρχει πύργος παρατήρησης, ραδιοσταθμός, αντιαεροπορικά, προβλήτα και 50 στρατιώτες.
Στην Νο 9 φωτογραφία είναι η βραχονησίδα Καλόλιμνος-γείτονας των Ιμίων. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Μια από τις βραχονησίδες που έχουν καταληφθεί. Με γυμνό μάτι φαίνονται από το Γκιουμουσλούκ. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης δεν επιτρέπεται ούτε καρφί να μπει εκεί. Υπάρχει πύργος παρατήρησης, ραδιοσταθμός, αντιαεροπορικά, προβλήτα και 50 στρατιώτες.
Στην Νο 10 είναι το νησί Φαρμακονήσι (Bulamaç) που είναι σε απόσταση 2 μιλίων από το Ντίντιμ…Έστησαν εκκλησία. Ο πληθυσμός είναι 74 άτομα… 70 είναι οι στρατιώτες, 1 ιερέας, έστησαν μπαγκαλόους και εγκατέστησαν και 3 ψαράδες.
Στην Νο 10 είναι το νησί Φαρμακονήσι (Bulamaç) που είναι σε απόσταση 2 μιλίων από το Ντίντιμ…Έστησαν εκκλησία. Ο πληθυσμός είναι 74 άτομα… 70 είναι οι στρατιώτες, 1 ιερέας, έστησαν μπαγκαλόους και εγκατέστησαν και 3 ψαράδες.
Στη Νο 11 είναι σκάφη του ελληνικού λιμενικού στο Φαρμακονήσι… Κάθε μέρα αδιακρίτως έρχονται και περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο.
Στη Νο 11 είναι σκάφη του ελληνικού λιμενικού στο Φαρμακονήσι… Κάθε μέρα αδιακρίτως έρχονται και περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο.
Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν στην ¨περιοχή της κυριαρχίας μας¨. Τα σύνορα είναι η τιμή μας… Σε αυτή την κατάσταση είναι η τιμή μας.
Τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο φίλος μου φωτογράφος Γιασάρ Αντέρ-ανταποκριτής του DHA στο Μπόντρουμ. Αλλά δεν χρειάζεται καν να είσαι φωτογράφος για να τραβήξεις αυτές τις φωτογραφίες. Ούτε χρειάζεται κάποια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Διότι στα καταληφθέντα νησιά μας μπορούμε να πάμε ακόμη και με κανό… Ανεβείτε σε οποιοδήποτε από τα σκάφη Mavi tur και περνάτε από δίπλα τους. Με τα κινητά σας μπορείτε εύκολα να τραβήξετε τις στραμμένες σε εμάς κάνες, τα αντιαεροπορικά και τα σκάφη του λιμενικού που ελέγχουν τις ακτές μας…
Λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ τα σύνορα μας στο Αιγαίο έχουν καταστεί αχυρώνας.
…………………
Αρθρογράφος Γιλμάζ Οζντίλ
Εφ. Σοζτζού 22/7/2015
Σχ : Μάλιστα, ενοχλείται ο κ. Οζντίλ για τα ελάχιστα οχυρωματικά έργα την ώρα που απέναντι υπάρχουν αποβατικά σκάφη. Ρε Γιλμάζ τα αποβατικά για που είναι ; Για την Ιταλία ; Για την Μάλτα ; Οι στρατιωτικές γέφυρες Saymur για ποιό υδάτινο κώλυμα είναι ; Μήπως για τον Πάδο ή για τον Σηκουάνα ; http://tourkikanea.gr/