Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Γιατί η ΝΔ ζητά από τον Κοτζιά τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής


kotzias


Η ΝΔ ζητά από τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για τις προκλήσεις Τούρκων και Αλβανών.
Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, αφού κατέθεσαν κοινοβουλευτικές ερωτήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών περί δήθεν «τσάμικου ζητήματος», καθώς και για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου αναφορικά με την Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, δήλωσαν:
 «Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με το υποτιθέμενο “τσάμικο ζήτημα”, εκθέτουν την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για τους άστοχους χειρισμούς της στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.
 Ο κ. Κοτζιάς οφείλει να εξηγήσει τους λόγους που ώθησαν την ελληνική πλευρά, να δεχθεί την καταγραφή και συζήτηση “θεμάτων” όπως το “τσάμικο”, ζήτημα ανύπαρκτο για την Ελλάδα.
 Οφείλει επίσης να εξηγήσει γιατί αποδέχθηκε μια διαδικασία υποβολής, απαράδεκτων, εγγράφων, υπό την μορφή  non paper  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα οποία κατέστησε υπαρκτό σε διμερές και  διεθνοποίησε  σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα επιπλέον κεφάλαιο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, το οποίο για την ελληνική πλευρά ουδέποτε υπήρξε.
 Την ίδια στιγμή, η εκδήλωση τάσεων αναθεωρητισμού των Διεθνών Συνθηκών Ειρήνης, όπως αυτή της Λωζάνης, εκ μέρους της Τουρκίας, δημιουργεί νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεδομένα που πρέπει να αναλυθούν και αξιολογηθούν όχι μέσω “διαρροών”, “κύκλων” ή δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο πλαίσιο ενός επισήμου, οργανωμένου και θεσμικού διάλογου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
 Ζητάμε από τον κ. Κοτζιά να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να εκτιμηθούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο οι νέες τουρκικές προκλήσεις.
 Ζητήσαμε τέλος, με γραπτό μας αίτημα, την  σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να  παρασχεθούν από τον κ. Κοτζιά  όλες οι αναγκαίες διευκρινήσεις  και να συζητηθούν διεξοδικά οι τελευταίες  ανησυχητικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα».



militaire.gr

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Ή ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ, Ή ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ…


mahitika_greece_turkey

Νέα Προκλητική και Εκνευριστική Κυβερνητική Παραδοχή…

%ce%b8%ce%b5%ce%b1%ce%bd%cf%89-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%85

Φωτίου: Τα υποσχεθέντα της συμφωνίας δεν ήταν επιθυμία της κυβέρνησης όμως τα υλοποιούμε
Τις δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ότι υπάρχουν υπουργοί στην ελληνική κυβέρνηση που δεν εφαρμόζουν αποτελεσματικά το πρόγραμμα κλήθηκε να σχολιάσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.
«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη είναι τα υποσχεθέντα, η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, υποσχεθέντα τα οποία ούτε ήταν επιθυμία της κυβέρνησης αλλά ούτε και ο ελληνικός λαός τα επιθυμεί» απάντησε η Φωτίου.
Διευκρινίζοντας τι εννοεί ότι δεν ήταν επιθυμία της κυβέρνησης εξήγησε:
«Μήπως αυτά ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Με αυτή την έννοια υπάρχουν τρεις θεματικές. Τα υποσχεθέντα δεν ήταν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όμως τα υλοποιούμε. Τα υλοποιούμε με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαπραγματεύσεις δηλαδή σε κάθε σημείο έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις διευρύνσεις των υποσχεθέντων ώστε να έχουνε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στην κοινωνία. Η δεύτερη θεματική είναι ακριβώς προβλήματα τα οποία προκύπτουν από τα υποσχεθέντα και στα οποία βρίσκουμε ενδιάμεσες λύσεις. Πχ σήμερα μέσα από εξασφάλιση άλλων πηγών, συνεχώς κατευθύνουμε κονδύλια τα οποία ήταν απρόβλεπτα από τον προϋπολογισμό, έρχονται όμως στα χέρια μας είτε από την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είτε από τις άδειες…»
«Ο δεύτερος στόχος είναι έκτακτες εισπράξεις έχουν αποδέκτες αμέσως οξεία κοινωνικά προβλήματα όπως οι 4 χιλιάδες προσλήψεις στα νοσοκομεία όπου παραλάβαμε ένα σύστημα υπό πλήρη κατάρρευση. Ή τα 30 χιλιάδες σχολικά γεύματα που θα χρηματοδοτηθούν πάλι από τα 80 εκ. που έρευσαν ζεστά από την πρώτη δόση των τηλεοπτικών αδειών» συνέχισε η κ. Φωτίου και πρόσθεσε:
«Η τρίτη θεματική είναι ακριβώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία εκείνα που δεν έχουν μνημονιακές δεσμεύσεις και το οποίο υλοποιούμε. Με αυτά τα τρία θεωρία και πράξη είναι μαζί. Υλοποιούμε ως φερέγγυα κυβέρνηση της υποχρεώσεις μας διότι έτσι βάλαμε την υπογραφή μας και έτσι πρέπει να τα υλοποιήσουμε όμως κάθε μέρα στη διαπραγμάτευση που όπως βλέπετε καλώς ή κακώς, όσο και να μας λοιδορεί η αντιπολίτευση εμείς δημιουργούμε ρήγματα και αυτό το ξέρουν όλοι. Όπως και η αξιοπιστία της χώρα είναι σε υψηλότατο επίπεδο αυτή τη στιγμή».
Η Φωτίου κατέληξε λέγοντας: «Είναι πόλεμος εντυπώσεων αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή για το πώς χρησιμοποιείται και από την εγχώρια ενδιάμεση επικοινωνιολογία».





hellasforce

Gay o ΚΕΜΑΛ! Είχε σχέση με Έλληνα ψαρά που τον έβαζε στα «4» !! ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ! !


%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%b1%ce%bb1
Όταν ήταν σε…
νεαρή ηλικία, είχε ερ@τική σχέση με έναν Έλληνα ψαρά με το όνομα Ιωάννης Τίκκης από τη πόλη του Λαγκαδά.
Σημείωμα. Ο Ατατούρκ είχε προτίμηση για άτομα του δικού του φύλου, με έγγραφα σχετικά με αυτό, από την Οθωμανική μυστική στρατιωτική αστυνομία η οποία τον κατατάσσει ως «ένα πολύ γνωστό ομ@φυλόφιλο». Όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, είχε ερ@τική σχέση με έναν Έλληνα ψαρά με το όνομα Ιωάννης Τίκκης από τη πόλη του Λαγκαδά.
ΣΟΚΑΡουν τους Τούρκους τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ! ΚΡΥΦΗ ζωή του ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΚΕΜΑΛ: Εβραίος (ετσι εξηγούνται πολλά!) που ασπάστηκε το ΙΣΛΑΜ
%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%b1%ce%bb2
Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, o ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους, και ο «Πατέρας των Τούρκων»…γεννήθηκε το 1881 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ήταν Εβραϊκής καταγωγής από την αίρεση των Ντονμέδων!
Οι Ντονμέδες αριθμούσαν κοντά στα 15,000 άτομα, και ήταν μια υπόγεια αίρεση Σαμπεταϊνών Εβραίων που είχαν μουσουλμανικά ονόματα, και που προς τα έξω συμπεριφέρονταν ως Μουσουλμάνοι, αλλά κρυφά πίστευαν στον Σαμπετάι Σέβι, τον ψευδή Μεσσία του 17 ου αιώνα, και διεξήγαγαν προσεκτικά φυλασσόμενες προσευχές και τελετουργίες στο όνομα του.
Οι Ντονμέδες ήταν απόγονοι των Σεφαρδιτών Εβραίων που ζούσαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία (Ανδαλουσία) για αιώνες, μέχρι που οι Μουσουλμάνοι Άραβες έχασαν τον έλεγχο της Ανδαλουσίας από τους Χριστιανούς. Οι Χριστιανοί δωσαν στους Εβραίους την δυνατότητα επιλογής μεταξύ θανάτου, αλλαξοπιστίας, και την εξορία, έτσι βρήκαν το άσυλο και την ευτυχία τους στις Οθωμανικές χώρες του Σουλτάνου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του 1492.
Τις μέρες της ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι Ντονμέδες της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να αναγνωριστούν ως μη Μουσουλμάνοι για να αποφευχθεί η αναγκαστική μεταφορά τους προς την Ανατολία.
Οι παππούδες του Κεμάλ Ατατούρκ, από την πλευρά της μητέρας του, έγιναν μουσουλμάνοι το 1834, ώστε να μην φορολογούνται από την Οθωμανική Αρχή. Η μητέρα του Ατατούρκ, η Ζουμπεϊντέ προερχόταν από τα βουνά δυτικά των Ιωαννίνων, κοντά στα σημερινά Αλβανικά σύνορα. Για την προέλευση του πατέρα του, Αλί Ριζά, ελάχιστα είναι γνωστά.
Ο Ατατούρκ ήταν πάντοτε απρόθυμος να αποκαλύψει πράγματα σχετικά με το οικογενειακό του δέντρο. Ο Ατατούρκ θα είχε βάσιμους λόγους για να αποκρύψει τη προέλευση του από Ντονμέδες. Οι Ντονμέδες (οι οποίοι παντρεύονταν μόνο μεταξύ τους) όχι μόνο περιφρονούνταν από την υπόλοιπη κοινωνία, αλλά και ορίζονταν ως αιρετικοί και από τους Μουσουλμάνους και από τους Εβραίους. Επίσης είχαν τη φήμη για σ@ξουαλική ανηθικότητα που θα μπορούσε να είναι ελάχιστα κολακευτικό για τους απογόνους τους.
Το 1911, ένας Εβραίος εκδότης εφημερίδας που είχε το όνομα Ιταμάρ Μπέν- Αβί γράφει ότι συνάντησε τυχαία τον Ατατούρκ στο ξενοδοχείο Kamenitz στην Ιερουσαλήμ, όπου ο Ατατούρκ εξομολογείται για πρώτη και μοναδική φορά στην ενήλικη ζωή του, ότι ήταν Εβραϊκής καταγωγής.
Ο Ιταμάρ Μπεν- Αβί περιγράφει δύο συναντήσεις με τον Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος δεν είχε ακόμη πάρει το όνομα του Ατατούρκ, «Πατέρας των Τούρκων». Και οι δύο συναντήσεις έγιναν στη Γαλλική γλώσσα, ήταν κυρίως για την Οθωμανική πολιτική, και συνοδεύονταν με μεγάλες ποσότητες άρακ, το Αραβικό τσίπουρο. Στην πρώτη από αυτές τις δύο συναντήσεις, ο Κεμάλ εμπιστεύθηκε να εξομολογείσει τα εξής:
«Είμαι απόγονος του Σαμπετάι Σέβι, – δεν είμαι πραγματικά Εβραίος πλέον, αλλά εξακολουθώ να είμαι ένθερμος θαυμαστής αυτού του προφήτη σας. Η γνώμη μου είναι ότι κάθε Εβραίος στη χώρα αυτή καλά θα κάνει να ενταχθεί στο στρατόπεδο του».
Κατά τη δεύτερη συνάντηση που έγινε 10 μέρες αργότερα στο ίδιο ξενοδοχείο, ο Μουσταφά Κεμάλ είπε σε ένα σημείο:
«Έχω στο σπίτι μια Εβραϊκή Βίβλο που τυπώθηκε στη Βενετία. Είναι αρκετά παλιά, και θυμάμαι τον πατέρα μου που με έπαιρνε σε ένα Καραΐτη δάσκαλο που μου δίδαξε να τη διαβάζω. Θυμάμαι ακόμα μερικά λόγια της, όπως…
» Και ο Ιταμάρ Μπεν-Αβί συνεχίζει: «Έχει διακόψει να μιλά για λίγο, τα μάτια του έψαχναν κάτι στο καινό. Στη συνέχεια θυμήθηκε»:
«Shema Yisra’el, Adonai Elohenu, Adonai Ehad»!
«Αυτή είναι η πιο σημαντική μας προσευχή, Λοχαγέ.»
«Και δική μου μυστική προσευχή , Cher Monsieur», απάντησε, ξαναγεμίζοντας τα ποτήρια μας. Αν και ο Ιταμάρ Μπεν-Αβί δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει τότε, ο Ατατούρκ εννοούσε την έκφραση «μυστική προσευχή» στη κυριολεξία. Ανάμεσα στις απόκρυφες προσευχές των Ντονμέδων, που πρώτη φορά έγιναν γνωστές στον ακαδημαϊκό κόσμο, όταν ένα βιβλίο με αυτές κατέληξε στη Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιερουσαλήμ το 1935, είναι μια που περιέχει την ομολογία της πίστης: «Ο Σαμπετάι Σέβι και κανένας άλλος είναι ο αληθινός Μεσσίας. Άκουσε O Ισραήλ, ο Κύριος ο Θεός μας, ο Κύριος είναι ένας». Ήταν χωρίς αμφιβολία από αυτή την ομολογία της πίστης, και όχι από την Εβραϊκή Βίβλο, που ο Ατατούρκ θυμήθηκε τα λόγια της προσευχής Shema.
Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ίδρυσε μια κοσμική Τουρκική δημοκρατία όπου ήθελε να περιορίσει το Ισλάμ μια και για πάντα μόνο στα τζαμιά. Αρκετοί Ντονμέδες ήταν μεταξύ των Νεοτούρκων, Τούρκων διανοουμένων που προσπάθησαν να μεταρρυθμίσουν τη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κατά τη Ρεπουμπλικανική εποχή, θα υποστηρίξουν σθεναρά τις φιλοδυτικές μεταρρυθμίσεις του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Η Τουρκική κυβέρνηση, που για χρόνια μάχεται να προστατευθεί από μουσουλμανικές φονταμενταλιστικές επιθέσεις που υποσκάπτουν τη νομιμότητα και τις κοσμικές μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ, δεν έχει λόγο να χαιρετίσει την είδηση ότι ο πατέρας του «Πατέρα των Τούρκων» ήταν ένας κρυπτό-Εβραίος που πέρασε τα αντί-μουσουλμανικά του αισθήματα και στον γιο του. Το Μυστικό του Μουσταφά Κεμάλ θα είναι ασφαλώς για τη Τουρκική κυβέρνηση κάτι που θα προτιμούσε να συνεχίσει να διατηρείται έτσι.
Ισπανός Εβραίος στην Καταγωγή, ορθόδοξος (σουνίτης) Μουσουλμάνος από γεννησιμιού και ανατροφής, ο οποίο έχει εκπαιδευτεί σε μια πολεμική γερμανική σχολή, πατριώτης, μαθητής των εκστρατειών των παγκοσμίως μεγάλων στρατηγών, συμπεριλαμβανομένου του Ναπολέοντα, και του Κραντ Λι – αυτά λέγονται ότι είναι μερικά έξοχα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του νέου «έφιππου άνδρα» που έχει εμφανιστεί στην Εγγύς Ανατολή. Είναι ένας πραγματικός δικτάτορας, όπως οι ανταποκριτές μαρτυρούν, ένας άνδρας του τύπου ο οποίος είναι ταυτόχρονα η ελπίδα και ο φόβος για έθνη που έχουν κατασπαραχτεί από ανεπιτυχείς πολέμους. Η ενότητα και η δύναμη είχε επανέλθει σε μεγάλο βαθμό πίσω στην Τουρκία μέσω της θέλησης του Μουσταφά Κεμάλ Πασά.
Εκεί ήταν ο ίδιος ο Πασάς, ψηλός, ακόμη νέος, όμορφος, με στενούς γλουτούς, πλατιούς ώμους, με γκρι, μάλλον λυπημένα μάτια που μιλούσε εύγλωττα για την Ισπανική-εβραϊκή του καταγωγή – γιατί ο Κεμάλ, όπως και ο Ενβέρ Πασά, αν και ορθόδοξος Μωαμεθανός, κατάγεται από εκείνες τις Ισπανο-εβραϊκές οικογένειες που, δεδομένου ότι τους δόθηκε από τον Χριστιανισμό η επιλογή μεταξύ θανάτου, προσηλυτισμού και εξορίας, βρήκαν άσυλο και ευτυχία στις χώρες του Σουλτάνου – και έχει δυνατά, φλεβώδη χέρια, πλατιά γύρο από τον καρπό – χέρια καλλιτέχνη, ονειροπόλου, από εκείνα που πράττουν, ενός ανθρώπου που ξέρει να πλάθει τα όνειρα του σε πραγματικότητα.
Σημείωμα. Ο Ατατούρκ είχε προτίμηση για άτομα του δικού του φύλου, με έγγραφα σχετικά με αυτό, από την Οθωμανική μυστική στρατιωτική αστυνομία η οποία τον κατατάσσει ως «ένα πολύ γνωστό ομ@φυλόφιλο». Όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, είχε ερ@τική σχέση με έναν Έλληνα ψαρά με το όνομα Ιωάννης Τίκκης από τη πόλη του Λαγκαδά





hellasforce

ΑΚΟΥΣΤΕ! Κανένα Περιθώριο η ΕΛΛΑΔΑ…!!


Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Η κίνηση Ερντογάν και η γεωπολιτική σκακιέρα
Η κίνηση Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης, περισσότερο αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση της Κεμαλικής παράδοσης και των κεμαλιστών της αντιπολίτευσης, αλλά οι στάση και των δύο σε καμία περίπτωση δεν αφήνει περιθώρια στην Ελλάδα να μην αντιλαμβάνεται πλέον τη σοβαρή κλιμάκωση των προκλήσεων και το εγχείρημα να ανοίξει η συζήτηση για το Αιγαίο . Κατά τον αρθρογράφο της Καθημερινής και αναλυτή διεθνών γεγονότων, η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί το ειδικό γεωπολιτικό βάρος της Τουρκίας για τους κατ ευφημισμό «συμμάχους» μας όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ και να αποφύγει τυχοδιωκτισμούς διεκδίκησης ρόλου για αυτούς τους συμμάχους στη θέση της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Ο Π. Παπακωνσταντίνου περιέγραψε ακόμη τις εξελίξεις με το Brexit , το «πραξικόπημα» στο Σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας αλλά και τις εξελίξεις στη Γερμανία, που κατά τη γνώμη του μέχρι τις εκλογές εκεί δεν προμηνύουν καμία αλλαγή πολιτικής. Η κρίση στη Ντόιτσε Μπάνκ, απλά σηματοδοτεί το τέλος της εποχής που η Γερμανία έβγαζε τη κρίση μόνο από την απομύζηση των λαών του Νότου, τώρα θα στραφεί σε περαιτέρω λιτότητα και στο εσωτερικό της.

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ… ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ! Πρόκειται να Γίνει Πολύ Γρήγορα


%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b1
Ο Bill Holter προειδοποιεί πως η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση θα γίνει πολύ γρήγορα…
Όταν αρχίσει να συμβαίνει οι αγορές θα κλείσουν 48 ώρες πριν…

Συνέβη ΤΩΡΑ… Μόλις για δεύτερη φορά τα τελευταία 20 χρόνια!!


Με συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές… Αυτό ακριβώς συνέβη μόλις για δεύτερη φορά τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο Jason Goepfert του SentimenTrader αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο μέσος όρος χρησιμότητας του Dow Jones υποχώρησε και πάλι την Τετάρτη, σημειώνοντας 9η σερί αρνητική ολομέλεια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί αρνητικών ημέρες σε 20 χρόνια. Δεν είχε 10 ποτέ μετά το 1979 (βλ αξιοσημείωτο διάγραμμα παρακάτω).
%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%83
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ! «Θα Γονατίσουν οι ΗΠΑ και μετά θα Πάρουμε την ΠΟΛΗ»


%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%b1
«ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»
(Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΔΗΣ)
Υπάρχουν δύο σημαντικότατες μαρτυρίες που αναφέρονται στο «γονάτισμα» της Αμερικής οι οποίες μεταξύ τους δείχνουν να διαφέρουν ως προς τον χρόνο πραγματοποίησης.
Στην πρώτη μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται :
Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε : «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε : «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα : «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν : «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη.Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε : «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι ελληνκή. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»
[Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009), Σελ.141 -142) ]
Στην δεύτερη μαρτυρία του κ. Μιλτιάδη Τσεσμετζή, εκπαιδευτικού, αναφέρεται :
«Το 2004 κατά την διάρκεια δύο επισκέψεων που κάναμε στον παπά-Γιάννη, αυτός μας μίλησε για την Κωνσταντινούπολη. Μας είπε ότι όταν επισκέφθηκε τον Όσιο πατέρα Παΐσιο στο μοναστήρι της Σουρωτής, ο τελευταίος του είπε : «Πάτερ Ιωάννη, πλησιάζει ο καιρός που θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη».
Ο Παππούλης δε, μας είπε πως : «Οι Ρώσοι θα πάρουν την Πόλη και θα μας την δώσουν γιατί θα πιστέψουν ότι έτσι τους συμφέρει. Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην Αμερική. Τότε θα συναινέσουν οι Ευρωπαίοι να μας δοθεί η Πόλη από τους Ρώσους. Πριν γίνει αυτό το μεγάλο κακό στην Αμερική, οι Ευρωπαίοι δεν θα συναινούν….»».
[Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009), Σελ. 86)]
Όπως βλέπουμε στην πρώτη μαρτυρία η οποία μοιάζει πιο γενική, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα γονατίσουν πριν από τα πολεμικά γεγονότα ενώ στην δεύτερη που δείχνει και πιο ακριβής, είναι σαφές ότι το γονάτισμα των ΗΠΑ θα γίνει στο μεσοδιάστημα που θα έχουν οι Ρώσοι την Πόλη στην κατοχή τους.
Σε άλλη μαρτυρία του Ανέστη Μαυροκέφαλου, αναφέρεται ως προς τον λόγο που οι ΗΠΑ θα γονατίσουν :
«Λίγο πριν κοιμηθεί μας ανέφερε ότι τα χρόνια που σχετίζονται με την Κωνσταντινούπολη είναι πολύ κοντά, πως εγώ θα αναχωρήσω για την Ουράνια πατρίδα αλλά εσείς θα τα προλάβετε, θα τα ζήσετε. Ακόμη ανέφερε ότι η Αμερική θα πάθει μεγάλη γεωλογική-βιολογική καταστροφή (επίθεση Αράβων) για τις καταστροφές που έχουν προξενήσει και τον άδικο θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων». 



hellasforce

Ανατριχίλα και Δέος! Φοβερό όραμα για την Ελλάδα


%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ !
-Ανατριχίλα και δέος! Φοβερό όραμα για την Ελλάδα, με την Παναγία μας γοναιστή μπροστά στον Χριστό, που συγκλονίζει!!!

Ο Αρχηγός του Στρατού των ΗΠΑ Απειλεί τη Ρωσία: Προετοιμαστείτε για Πόλεμο τόσο Μεγάλο όπως ο Β’ Παγκόσμιος


%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%83ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ…
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγός Marc Milley προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να «καταστρέψουν» τους εχθρούς τους, απευθυνόμενος στη Ρωσία.
4
Οι ΗΠΑ Προετοιμάζονται για την καταπολέμηση των Ζωνών Πυραυλικής Άμυνας της Ρωσίας και της Κίνας
5

Μιχάλης Σάλλας: Γιατί οι πλειστηριασμοί δεν αποτελούν λύση...


Μιχάλης Σάλλας: Γιατί οι πλειστηριασμοί  δεν αποτελούν λύσηΜια ρηξικέλευθη πρόταση που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την απειλή για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν κόκκινα στεγαστικά δάνεια κατέθεσε ο κ. Μιχάλης Σάλλας μιλώντας στο «ΘΕΜΑ». 

Τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει μπροστά της η χώρα, του οποίου έχουν υποτιμηθεί οι...
σοβαρές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις. Οι πλειστηριασμοί κατοικιών είναι ένας όλεθρος που θα λάβει μαζικές διαστάσεις από τον Ιανουάριο του 2017 και σαρωτικές το 2018, οπότε λήγει η περίοδος προστασίας της πρώτης κατοικίας.


Η πρόταση Σάλλα προβλέπει το πάγωμα μεγάλου μέρους του δανείου, το οποίο και θα διαγράφεται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αν δεν αποκατασταθούν οι τιμές των ακινήτων, ενώ το υπόλοιπο θα αποπληρώνεται ανάλογα με τις δυνατότητες του δανειολήπτη. Η παρέμβαση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνεται σε μια περίοδο που ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι, όπως τονίζει ο κ. Σάλλας, «οδηγούν σε σοβαρά δυσμενέστερη θέση όλα τα μέρη. Μην ξεχνάμε ότι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ο κόσμος και η οικονομία της χώρας είναι τραγική. Μέσα σε λίγα χρόνια έπεσε 30% το εθνικό προϊόν, προστέθηκαν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και χάθηκε, κατά την εκτίμησή μου, από την περιουσία των Ελλήνων περισσότερο από 1 τρισ. ευρώ. Την ευθύνη γι’ αυτό την έχουμε όλοι, προπαντός διαχρονικά το πολιτικό σύστημα της χώρας και χωρίς αμφιβολία τα τελευταία χρόνια και το εσφαλμένο πρόγραμμα της τρόικας. Θα έπρεπε, λοιπόν, οι θεσμοί να αποδεχθούν μια λύση διαφορετικού χαρακτήρα και να επιδείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα μπροστά σε μια τέτοια καταστροφή».

Η πρόταση την οποία ο κ. Σάλας έθεσε σε δημόσιο διάλογο προβλέπει, όπως αναφέρει, ότι «οι τράπεζες θα μπορούσαν να διαχωρίσουν το κάθε κόκκινο στεγαστικό δάνειο σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος που θα αντιστοιχεί π.χ. στο 90% της αξίας του ακινήτου, θα προτείνεται από την τράπεζα για sales & lease back, επεκτείνοντας αντίστοιχα τη διάρκειά του και μειώνοντας σημαντικά το ύψος της μηνιαίας εξυπηρέτησης σύμφωνα με τις δυνατότητες του δανειολήπτη. Ετσι διασφαλίζεται ότι ο δανειολήπτης δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από το σπίτι του ή να χάσει το ακίνητό του. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο μέρος του δανείου, εφόσον σε μια περίοδο π.χ. 5 ετών δεν αποκαθίστανται οι αξίες των ακινήτων, να διαγράφεται το 50% της διαφοράς ανάμεσα στο συνολικό ύψος του δανείου και του ποσού που έχει μετατραπεί σε sales and lease back. Το υπόλοιπο 50% θα διαγράφεται στην επόμενη 5ετία, εάν και πάλι δεν έχουν μεταβληθεί προς τα πάνω οι αξίες των ακινήτων. Εάν ωστόσο έχει αποπληρωθεί μέρος του δανείου, εξυπακούεται ότι αυτό θα συνεκτιμηθεί. Αυτή η λύση θα ανακούφιζε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, θα προστάτευε τις αξίες των ακινήτων και δεν θα διέλυε τους ισολογισμούς των τραπεζών».

Τη συγκεκριμένη πρόταση ο κ. Σάλλας την είχε θέσει υπόψη των αρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας που είναι υπεύθυνοι για το ζήτημα των κόκκινων δανείων συνεχώς τα τελευταία χρόνια. «Είναι αναγκαίο», τονίζει, «να σκεφτούμε λύσεις που θα είναι παραγωγικές τόσο για τις τράπεζες όσο και για τους πελάτες τους. Να βρούμε λύσεις που θα διευκολύνουν ακόμη και τα πιο μικρά δάνεια». 

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν χρειάζεται για να εφαρμοστεί παρά μια τροπολογία την οποία θα ψηφίσει η Βουλή και θα επιτρέπει στις τράπεζες να μετατρέπουν τα δάνεια σε συμφωνίες sale & lease back, δηλαδή πώλησης και επαναμίσθωσης. Επιπλέον μπορεί να έχει εφαρμογή σε δάνεια που αφορούν κύριες ή εξοχικές κατοικίες και γενικότερα σε κάθε στεγαστικό δάνειο. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος δανειολήπτης, που μπορεί να έχει μείνει άνεργος ή να έχει μειωθεί σημαντικά το εισόδημά του, έχει πάρει στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ: με την αξία των ακινήτων στη διάρκεια της κρίσης να έχει υποχωρήσει κατά μέσο όρο 40%, η αξία του σπιτιού έχει φτάσει τα 60.000 ευρώ, αλλά ο εν λόγω δανειολήπτης συνεχίζει να οφείλει στην τράπεζα 100.000 ευρώ.

Οι τράπεζες από τις πληρωμές των δανειοληπτών γνωρίζουν ποιοι δυσκολεύονται, ποιοι είναι κοντά σε πλήρη αδυναμία να καταβάλλουν τις δόσεις κ.ο.κ. Σε αυτούς τους πελάτες μπορούν να γίνονται συμφωνίες sale & lease back για την αξία των 60.000 ευρώ και μάλιστα με επιμήκυνση της διάρκειας στα 15 ή και 20 χρόνια ώστε οι δόσεις να είναι χαμηλές ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός, ακόμη κι αν το δάνειό τους έληγε π.χ. σε 5 χρόνια.
Η διαφορά των 40.000 ευρώ θα παγώνει και θα διαγράφεται σταδιακά σε μια δεκαετία αν δεν ανακάμψουν οι τιμές των ακινήτων. «Οι τράπεζες», αναφέρει ο κ. Σάλλας, «για πολλά κόκκινα δάνεια έχουν πάρει ήδη προβλέψεις και έχουν διαγράψει από τα κεφάλαιά τους μέρος της ζημίας. Συνεπώς αν ελαφρύνουμε τους δανειολήπτες μειώνοντας με το sale & lease back το δάνειο στην πραγματική αξία του ακινήτου δεν θα πλήξουμε τους ισολογισμούς των τραπεζών».

Κίνδυνος για τις αξίες των ακινήτων

«Πρόκειται για αδιέξοδο», τονίζει ο κ. Σάλλας και συνεχίζει: «Αν οι τράπεζες πάρουν από κόκκινους δανειολήπτες π.χ. 100.000 σπίτια, οι αξίες των ακινήτων θα εκμηδενιστούν παρασύροντας καθοδικά και τις εγγυήσεις των εξυπηρετούμενων δανείων. Υπάρχουν όμως και σοβαρά πρακτικά ζητήματα: Πώς θα ασφαλίσουν οι τράπεζες όλα αυτά τα ακίνητα; Ποιος θα αναλάβει τη φύλαξή τους; Ποια θα είναι η φορολογική επιβάρυνση των τραπεζών από τον ΕΝΦΙΑ; Σε τι κατάσταση θα παραδώσουν τις κατασχεμένες κατοικίες οι δανειολήπτες; Πώς θα συντηρηθούν από τις τράπεζες; Από την άλλη δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η κοινωνική διάσταση. Αν εφαρμόσουμε τη λύση που προτείνω με το sale & lease back, οι οικογένειες θα είναι ήρεμες πληρώνοντας ένα μίσθωμα στα μέτρα των δυνατοτήτων τους. Δεν θα ζουν καθημερινά με τον τρόμο της έξωσης και του πλειστηριασμού»

Κλείδωσαν οι στόχοι των συστημικών τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Τα επιχειρησιακά σχέδια είναι στα χέρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) όπως και της Τραπέζης της Ελλάδος και ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, τα οποία θα κληθούν να εγκρίνουν τα συγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια. Μέσα στον μήνα θα πρέπει επίσης να υποβληθούν στην ΤτΕ και τα στοιχεία για τις επιδόσεις στο μέτωπο των κόκκινων δανείων του διαστήματος Ιουλίου-Αυγούστου. Στη συνέχεια τον Νοέμβριο θα ακολουθήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος η έκδοση της πρώτης έκθεσης προόδου για τα κόκκινα δάνεια για κάθε τράπεζα χωριστά. 

Ο SSM έχει δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό γύρω από τις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρουσιάζουν συνεχή πρόοδο στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο, αλλά η περίοδος μέχρι το τέλος του έτους θεωρείται πιλοτική, υπό την έννοια ότι οι τράπεζες πρέπει να επιτύχουν τους στόχους που ήδη έχουν εντάξει στα επιχειρησιακά τους πλάνα. 

Οι νέοι και εξαιρετικά φιλόδοξοι στόχοι θα ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2017. Οι τράπεζες καλούνται μέχρι το 2019 να μειώσουν συνολικά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 41 δισ. ευρώ. Οι στόχοι θα ελέγχονται ανά τρίμηνο από κλιμάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος, το οποίο και θα συντάσσει τη σχετική έκθεση που θα δίνεται στη δημοσιότητα, με αρχή τον προσεχή Νοέμβριο.

Οι πωλήσεις σε funds

Το 2017, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων, οι τράπεζες θα πρέπει να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς ώστε να επιτύχουν τους στόχους για τους οποίους δεσμεύτηκαν στα επιχειρησιακά πλάνα προς τον SSM. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν και οι πρώτες πωλήσεις προβληματικών δανείων σε funds. 

Γενικότερα οι εκτιμήσεις θέλουν το πιο σημαντικό διάστημα να είναι το πρώτο εξάμηνο του 2017, καθώς οι διοικήσεις θα πρέπει με τις ενέργειές τους να πείσουν τον SSM τόσο για την προσήλωση στον στόχο όσο και για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών που θα κάνουν. Η δυσκολότερη, όμως, περίοδος θα είναι το 2018, και αυτό για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι τα όποια περιθώρια ανοχής του SSM λόγω του εύλογου χρόνου προσαρμογής θα έχουν εξαντληθεί.
Ο δεύτερος και βασικότερος είναι ότι τον Ιανουάριο του 2018 λήγει η προστασία των δανειοληπτών για την πρώτη κατοικία, που σήμερα προστατεύει περίπου το 80% των στεγαστικών δανείων. 

Με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι τράπεζες για την επόμενη τριετία, προβληματικά ανοίγματα ύψους 28 δισ. ευρώ θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αναδιαρθρώσεις, 7,6 δισ. με ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων που έχουν δοθεί ως εγγυήσεις, ενώ 5,4 δισ. θα πουληθούν σε funds. Ειδικότερα, στην επόμενη τριετία η Τράπεζα Πειραιώς πρέπει να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 42%, η Alpha Bank κατά 40%, η Εθνική Τράπεζα κατά 38,5% και η Eurobank κατά 37%. Η διοίκηση κάθε τράπεζας έχει την ευχέρεια να επιλέξει τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που θα αναπτύξει για να επιτύχει τους στόχους της.

Στόχοι και χρονοδιαγράμματα χαρακτηρίζονται από τα τραπεζικά στελέχη αρκετά αυστηρά. Οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν επιθετική πολιτική, καθώς απόκλιση χωρίς επαρκείς λόγους από τους στόχους για δύο συνεχόμενα τρίμηνα θα έχει επιπτώσεις αρχικά στη διοίκηση και σε δεύτερη φάση στους μετόχους. Εκτός από τη μεγάλη κλίμακα του έργου που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι τράπεζες, η όλη προσπάθεια θα κριθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην οικονομία. Αν συνεχίσει η οικονομία να κινείται στην τροχιά της ύφεσης, δεν υπάρχει περίπτωση οι αναδιαρθρώσεις των δανείων να αποδώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως άλλωστε και τα έσοδα από ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων...




nonews news

Επαφές Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον για το χρέος...


Επαφές Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον για το χρέος -Με φόντο τις εκθέσεις του ΔΝΤ
Με... φόντο τις «βόμβες» ΔΝΤ για τα πλεονάσματα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης θα έχουν σειρά επαφών στην Ουάσιγκτον,  με...
κύριο θέμα την ελάφρυνση τους χρέους.

Οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου μεταβαίνουν στην έδρα του ΔΝΤ προκειμένου να μετέχουν στις Σύνοδο του Ταμείου που διεξάγεται από αύριο. Οι συζητήσεις και οι συναντήσεις που θα έχουν είναι κρίσιμες καθώς στο τραπέζι θα μπει η πορεία του προγράμματος, ο ρόλος του ΔΝΤ και φυσικά το χρέος. Αλλωστε πέρα από τις επαφές του οικονομικού επιτελείου στις ΗΠΑ θα βρίσκονται όλοι όσοι θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχεδιάζει να συναντηθεί στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Γερμανίας, Τζακ Λιου και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντίστοιχα, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην αμερικανική πρωτεύουσα θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον οικονομικό σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Γουάλι Αντεγιέμο.

Παρά τις προσδοκίες της Αθήνας, η αίσθηση που επικρατεί και στην Ουάσιγκτον είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα του χρέους πριν από τις γερμανικές εκλογές. Η ελληνική προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην επίτευξη μιας κατ' αρχήν συμφωνίας σε έναν οδικό χάρτη στο θέμα του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος θα συζητήσει με την κ. Λαγκάρντ τις προθέσεις του ΔΝΤ καθώς όλα δείχνουν ότι με τα σημερινά δεδομένα το Ταμείο δεν θα συμμετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση για τα δημοσιονομικά μεγέθη που παρουσιάστηκε χθες, το Ταμείο εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% του ΑΕΠ φέτος, 0,7% του ΑΕΠ το 2017 (έναντι 1,75% μνημονικού στόχου) και 1,6% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά (έναντι 3,5% του μνημονίου).

Το Ταμείο υπογραμμίζει ότι η επίτευξη των στόχων προϋποθέτει την «πλήρη εφαρμογή από την Ελλάδα του δημοσιονομικού πακέτου του προγράμματος του ESM», εμμένει στη θέση του ότι η λύση πρέπει να περιλαμβάνει και την απομείωση του χρέους, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη ακόμη μεγαλυτέρων περικοπών στις συντάξεις καθώς θεωρεί ότι οι σχετικές δαπάνες παραμένουν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα. Εκτιμά επίσης ότι η υπερφορολόγηση που εφαρμόζεται δεν θα αποδώσει μεγαλύτερα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Για το χρέος το Ταμείο προβλέπει ότι θα αυξάνεται έως και το 2018, φτάνοντας στο 184,7 % του ΑΕΠ για να αρχίσει να μειώνεται στην συνέχεια. Τέλος, τοποθετεί την Ελλάδα στην τελευταία θέση στον κόσμο σε ό,τι αφορά την αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στις οικονομικές/χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της...





nonews news

Δέσμευση Τσίπρα για αυξήσεις αποδοχών των δικαστών...




Ικανοποίηση Β. Θάνου...

Tην πρόταση της κυβέρνησης για το ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Στην αρχή της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι έγινε μια...
ουσιαστική προσπάθεια να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Ακόμη, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για «μία αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση τις δημοσιονομικές δυσκολίες που έχουμε».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μεταρρύθμιση που «θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Κατά τον κ. Τσίπρα, είναι αναγκαίο αυτό να γίνει, γιατί «πράγματι τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης υπήρξαν πολύ μεγάλες μειώσεις που απαξιώνουν τον ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».

Πάντως, έσπευσε να επισημάνει ότι «ακόμα βρισκόμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής και οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες». Εντούτοις, κατέληξε, «προσπαθούμε με αίσθηση δικαίου […] να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα». 

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός απολογήθηκε στους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων που «καθυστέρησε να ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα».

Ικανοποίηση Β. Θάνου

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. 
«Θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαστών», ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες.

Η ανώτατη δικαστής είπε ότι «δεν τίθεται θέμα μειώσεως του μισθολογίου των δικαστών ούτε αυξήσεων», συμπληρώνοντας ότι σε τετοια περίοδο δεν θα ζητούσε κανείς αύξηση. «Πήραμε δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι παραμένει το μισθολόγιο των δικαστών ως έχει», συνέχισε. 

Ερωτηθείσα αν έγινε συζήτηση σχετικά με το πρόσφατο επεισόδιο στο ΣτΕ και αν είπε κάτι ο Πρωθυπουργός γι' αυτό το θέμα και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Θάνου απάντησε ότι «καμία τέτοια αναφορά δεν έγινε»...




nonews news

Πρόεδρος ΣτΕ: Έχω ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές...


Πρόεδρος ΣτΕ: Έχω ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές παραμονή της διάσκεψης της ΟλομέλειαςΑπαντήσεις στα όσα του καταλογίζουν οι δύο παραιτηθέντες αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας από το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου επιχείρησε να...
δώσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με τις προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Εγώ έχω μια ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διάσκεψης» είπε ο κ. Σακελλαρίου απαντώντας στο γιατί αποφασίστηκε η διακοπή της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. «Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω και πηγαίνω στο σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος και έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» συμπλήρωσε ο κ. Σακελλαρίου.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το δικαστήριο δεν χειραγωγείται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιείται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων. Εμείς είμαστε ταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον» είπε ο κ. Σακελλαρίου. «Προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Έστειλε, μάλιστα, μήνυμα ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το μήνυμα ενότητας που επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι είναι μια εξίσου σοβαρή υπόθεση όπως αυτή των μισθών, των συντάξεων και της κρίσης στην κοινωνία προσθέτοντας ότι «το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας και να μπορέσουμε με τις αποφάσεις μας και την άψογη τήρηση της διαδικασίας μήπως τυχόν δώσουμε μια ελπίδα μια ώθηση προς τα εμπρός στην κοινωνία» χωρίς να κάνει αναφορά στην αποστολή του ανώτατου δικαστηρίου να δικάζει με βάση το νόμο και τις συνταγματικές επιταγές.

«Το δικαστήριο κινήθηκε με πολύ γρήγορες κινήσεις και από το Μάιο συνεχίζει να σχολείται με ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζει και βγάζει αποφάσεις ως τάχιστα» πρόσθεσε για την απόφαση.

Υπενθύμισε, δε, ότι το δικαστήριο έδειξε μέχρι τώρα το κοινωνικό του πρόσωπο και θα συνεχίσει να το κάνει επικαλούμενος «τη μάχη που έδωσε το δικαστήριο για να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις».

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έρχονται» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίου.

Μετά από σχετική ερώτηση αρνήθηκε, τέλος, να αποκαλύψει πότε θα προχωρήσει στην επόμενη σύγκληση της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας...




nonews news

Περάστε για ποτάκι στο Μαξίμου...


Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας ποτο
Κάλεσμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν από το Μαξίμου για ένα ποτό απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας, έτσι για να...
(ξανα)συσφίξουν τις σχέσεις τους οι σύντροφοι, να σταματήσει ο ένας να «καρφώνει» τον άλλον και να περνούν με μεγαλύτερη ευκολία τα νομοσχέδια. Ηταν κάτι σαν έθιμο π.Μ. (προ Μνημονίου) στην αρχή κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου οι αρχηγοί των λεγόμενων συστημικών κομμάτων να τραπεζώνουν τους βουλευτές. Αυτό το σύστημα φαίνεται ότι θέλησε να επαναφέρει ο Τσίπρας, αλλά πού λόγος για τραπέζωμα σε ταβέρνα. Αν πήγαινε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε ταβέρνα, θα χρειάζονταν δύο ή τρεις κλούβες των ΜΑΤ για να την προστατεύσει. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως και στους πέριξ χώρους οι κλούβες των ΜΑΤ σταθμεύουν μόνιμα...




nonews news

“Αθώοι” για τον τρόπο κάλυψης του δημοψηφίσματος...


Αποτέλεσμα εικόνας για σκαιΜη ελεγκτέους έκρινε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τα διευθυντικά στελέχη του ΣΚΑΪ, Σταμάτη Μαλέλη, Άρη Πορτοσάλτε και Νίκο Κονιτόπουλου για την...
κατηγορία της παραβίασης του κώδικα δεοντολογίας της ένωσης στον τρόπο κάλυψης του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015...




nonews news

Οι Γερμανοί διέκοψαν τον έλεγχο της Deutsche Bank...




Οι Γερμανοί διέκοψαν τον έλεγχο της Deutsche Bank - MediaΦαίνεται πως φτηνά τη γλύτωσε η Deutsche Bank από τον έλεγχο της γερμανικής χρηματοπιστωτικής εποπτικής αρχής (Βafin).Σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung φαίνεται πως η γερμανική εποπτική αρχή υπήρξε ιδιαίτερα...
προσεκτική με την μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, αφού ο έλεγχος για ξέπλυμα χρήματος ο οποίος βρισκόταν σε εξέλιξη διακόπηκε. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι τόσο της Bafin όσο και της Deutsche Bank αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο μετά τις αποκαλύψεις τις εφημερίδας.

Η Bafin είχε δείξει μάλιστα επιείκεια ήδη από την άνοιξη σταματώντας πολλούς άλλους ελέγχους χωρίς περαιτέρω συνέπειες για την τράπεζα. Eπρόκειτο, τότε, για το "σκάνδαλο Libor" με τα χειραγωγημένα επιτόκια αναφοράς, τις συναλλαγές παραγώγων με την ευρισκόμενη σε κρίση ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena, καθώς επίσης και συναλλαγές με πολύτιμα μέταλλα.

Τώρα, σύμφωνα με το Spiegel, η Deutsche Bank φέρεται ότι βοήθησε παλαιούς φίλους, ήδη δισεκατομμυριούχους, του Βλαντίμιρ Πούτιν να εξαγάγουν χρήματα στο εξωτερικό και με αυτόν τον τρόπο να παρακάμψουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι συνεργάτες της Deutsche Bank στη Μόσχα τους βοήθησαν να ξεπλύνουν περί τα 10 δισ. δολάρια. Οι Ρώσοι πελάτες της αγόρασαν χρεόγραφα από το υποκατάστημά της στη ρωσική πρωτεύουσα Μόσχα μόνο και μόνο για να ξαναπουλήσουν αντίστοιχα σε ξένο νόμισμα μέσω του υποκαταστήματος της γερμανικής τράπεζας στο Λονδίνο. Μερικές από τις συναλλαγές αυτές έγινα μετά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία από τη Δύση.

Παρά την στάση της γερμανικής εποπτικής αρχής, η Deutsche Bank συνεχίζει να απειλείται με πρόστιμα διότι Βρετανοί επόπτες και οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν να ερευνούν το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό μεγάλα προβλήματά, ιδίως με το τεράστιο πρόστιμο που της επέβαλαν οι αρχές των ΗΠΑ για την εμπλοκή της στο θέμα της φούσκας των αμερικανικών ακινήτων...



nonews news