Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ!!!


1042781071
Τα συστήματα ασφαλείας στον τομέα των αερομεταφορών αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο από hackers που έχουν τις δυνατότητες να παραβιάσουν όχι μόνο την ασφάλεια των δεδομένων, αλλά και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών!
Με το airshow του Farnborough να ξεκινάει τη Δευτέρα (11 Ιουλίου), το ζήτημα της ασφάλειας των αερομεταφορών βρέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στην εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τη Βρετανία να διατηρεί στενούς δεσμούς με την ΕΕ, προκειμένου να έχουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας.
Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια γίνονται ολοένα και περισσότερο στόχοι κυβερνοεπιθέσεων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), ζήτησε να λαμβάνονται σοβαρά οι απειλές μέσω διαδικτύου, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη δρομολόγηση μιας κοινής στρατηγικής.
Στις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Ισπανία, την Σουηδία και πρόσφατα στην Πολωνία, τα αεροσκάφη που έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό ή έχει παραβιαστεί η ασφάλειά τους, έφεραν καθυστερήσεις των πτήσεων, απώλεια πληροφοριών και ένα κύμα αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των δημόσιων αρχών και της βιομηχανίας.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πάντα για το χειρότερο», δήλωσε ο Luc Tytgat, διευθυντής του EASA στο τμήμα διαχείρισης της στρατηγικής και ασφάλειας. Ο Tytgat διευκρίνισε ότι τα εν λόγω συστήματα αεροπορίας υπόκεινται σε έναν μέσο όρο 1.000 επιθέσεων κάθε μήνα.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ανησυχία προκαλείται από το γεγονός ότι υπάρχει δυνατότητα για ένα αεροπλάνο να καταρριφθεί από κάποιον που είναι σε θέση να χακάρει το εσωτερικό του σύστημα. Ειδικός σε θέματα hacking, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας σto Σπούτνικ, επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο με τις κατάλληλες γνώσεις και ικανότητες θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ρίξει αεροπλάνο, εφόσον το χειριστεί κατάλληλα!
«Έτσι, υπάρχουν δύο πράγματα που συμβαίνουν, ο αντίκτυπος που μια επίθεση έχει για την ασφάλεια των δεδομένων, κάτι που σημαίνει πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία, στο ιστορικό των επιβατών και τις ημερομηνίες των πτήσεων. Το δεύτερο θέμα είναι ο κίνδυνος για την προσωπική ασφάλεια επιβατών και προσωπικού. Τα δεδομένα πελατών μπορεί να βρεθούν στα χέρια χάκερ, εφόσον τα εσωτερικά δίκτυα δεν προστατεύονται, αλλά το σοβαρότερο όλων είναι ότι κάποιος μπορεί να σπάσει σε ένα σύστημα, προκαλώντας τη συντριβή ενός αεροπλάνου», τόνισε.
Η πιθανότητα να συμβεί αυτό, είναι αυξημένη, αν ο χάκερ ή οι τρομοκράτες είναι στο αεροπλάνο. Σε ομιλία του στο συνέδριο SteelCon 2015, Δρ Γρηγόριος Φράγκος μίλησε για την πιθανότητα να υπάρχουν ατέλειες, επισημαίνοντας ότι ο μόνος εξοπλισμός που απαιτείται για να προκαλέσει μια συντριβή είναι ένας προσομοιωτής.
Τα γεγονότα επιβεβαιώνονται ένα συμβάν το 2015, όταν ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών κατάφερε να χακάρει το «σύστημα ψυχαγωγίας» του αεροσκάφους εν πτήσει και σε ελάχιστο χρόνο οδήγησε το αεροπλάνο να πετάξει λοξά, θέτοντας μία από τις μηχανές σε «κατάσταση ανάβασης.»
Εν κατακλείδι, υπάρχει ανάγκη για την εφαρμογή προτύπων ασφάλειας, τα οποία σε περίπτωση ηλεκτρονικής επίθεσης να δίνουν τη δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης, προτού το αεροπλάνο βρεθεί σε κίνδυνο.


hellasforce

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟ 2!!!


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΕΓΙΝΕ! ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΩΝ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙΝΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΝΗΣΙΕΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ!
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ; ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ» ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ! ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ
ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ!
Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΩΜΑ
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ! ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ! ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ· Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ! ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟ 2!!! Η ΠΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΝ «ΟΥΤΕ ΜΟΡΜΟΝΟΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΚΤΛ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ
Υλικό τῶν Πεντηκοστιανων μὲ τὴν Καινή Διαθήκη, ποὺ ἀφήνουν στὶς πόρτες τῶν σπιτιῶν και σε ἄλλα σημεῖα πολυσύχναστων δρόμων.
1. Εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. Μέχρι τώρα μὲ αυτήν ἔκαναν τὴν προπαγάνδα. Τὴν σκορπουν δωρεά κατὰ χιλιάδες. Τὴν ἀφήνουν στὰ μπαμπριζ των αὐτοκινήτων, ἐξω ἀπὸ τὶς πόρτες τῶν πολυκατοικιῶν, στὰ πεζουλια, στὶς ἄκρες τῶν πεζοδρομείων, ἐξω ἀπὸ καφενειᾶ καὶ ὅπου μπορεὶ νὰ φανταστεῖ ὁ ἄνθρωπος, ἀκόμα καὶ έξω ἀπὸ δημόσιες ντουαλέτες!
2. Έγιναν μη κυβερνητικη οργανωση, γιὰ νὰ κάνουν προπαγάνδα στοὺς ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ! Τοὺς δίνουν ἀπὸ τὰ κλεμμένα λεφτά τοῦ λαοῦ καὶ γεμίζουν φορτηγά μὲ προπαγανδιστικά ἔντυπα καὶ χιλιάδες μεταφρασμένες Καινες Διαθήκες. Τὶς μεταφέρουν μὲ φορτηγά στην Κοζάνη, στὴ Φλώρινα στὴ Πτολεμαΐδα, στὴν Καστορία καὶ σ’ ὅποια ἄλλη πόλη πάρουν ἐντολή. Τις ἀφήνουν στὶς πορτες των σπιτιῶν, ἀκομα καὶ στὶς ἄκρες πολυσύχναστων δρόμων.
3. Τό ναϋλον σακουλάκι ποὺ ἔχει τὸ ὑλικό ἔχει σταυρό καὶ ἀπὸ πάνω γράφει
ο Θεός Μας αΓαπάει! Ἀπό κάτω ἔχουν ἕνα ρητό του Χρυσοστόμου, ποὺ δὲν τὸν θεωροῦν ἅγιο.
Ἀπό τὴν ἄλλη μεριά του σακουλιοῦ ἔχει ζωγραφισμένο ἕνα κουτί δώρου καὶ ἀπὸ κάτω γράφει·
! ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ, ΚΤΛ.!
Δὲν μᾶς γράφουν, ὅμως οἱ ἀπατεῶνες, ἀπὸ ποιούς αἰρετικούς εἶναι!
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΑ
Στὸ ἕνα ζητοῦν νὰ γράψουν τὰ στοιχεια τους οι ορθόδοξοι καὶ νὰ τὰ ταχυδρομήσουν σ’ αὐτοὺς στὴν Αθήνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ,
ΘΑ ΒΡΗΤΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΗΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΤΕ
Γιὰ νὰ ἐξαπατήσουν τοὺς πιστούς γράφουν καὶ τὸ Συμβολο τῆς Πίστεως!!!
Σ᾽ ἄλλο σημεῖο λένε· Σὲ ἐνθαρρύνουμε νὰ πηγαίνεις στὴν ἐκκλησία της ενορίας῎γειιτονιάς σου καὶ νὰ ακούς το Λόγο του Θεού.
ΠΟΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΝΟΟΥΝ; Αὐτήν ποὺ ὁνομάζει ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος καὶ οι πορωμένοι Οικουμενισται! Ασφαλῶς τὴν συγκέντρωση των Πεντηκοστιανῶν! Ἀλλὰ ποὺ νὰ καταλάβει τὴν πονηριά τους ὁ ἁπλός χριστιανός ποὺ δὲν εἶναι ἐνημερωμένος.
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝΤΥΠΟ
Μὲ τὴν ιστορία ενός ναρκομανή ποὺ ἔφυγε ἀπὸ τὰ ναρκωτικά, ἀλλὰ ἔμπλεξε στὴν συμμορία τους.
Η συμφιλίωση έγινε; Τα δώρα των Προτεσταντών, αμέσως μετά την Σύνοδο!. Ένα δώρο για σένα.
ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ
Ένα δώρο για σένα τον Ορθόδοξο ακόμη Χριστιανό!
Τοῦ Δημητρίου Εμμανουήλ
Ο Οικουμενισμός είναι καλός; Όχι! «Ο Οικουμενισμός έχει πνεύμα πονηρίας και κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα»! (Γέρων Εφραίμ ο Κατουνακιώτης).
Ο Δημ. Τσελεγγίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, πριν την Σύνοδο είπε: «Επιχειρείται θεσμική νομιμοποίηση του συγκρητισμού-οικουμενισμού από την Μεγάλη Σύνοδο».
Αγαπητοί αδελφοί και φίλοι των αγίων Πατέρων μας, στην «κατασκηνωτικής» φύσεως Σύνοδο της Κρήτης, όλοι σχεδόν οι αρχιερείς μας, που συμμετείχαν, συνθηκολόγησαν και θέλησαν να χαρίσουν* το βαρύ χρέος που έχουν όλες οι αιρέσεις ως προς την Ορθή διδασκαλία της «Mίας αγίας καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας» του Χριστού!!! Χάρισαν λοιπόν αντικανονικά (όσο παράξενο και αν σας φαίνετε) τον ευλογημένο τίτλο τιμής’ «Εκκλησίες», στον υπόλοιπο Χριστιανικό κόσμο, δηλαδή στους Προτεστάντες και στους Ρωμαιοκαθολικούς, Μονοφυσίτες, κ. α.. (Εκκλησία = Σώμα Χριστού!).
Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, σχετικά είπε: « Δεν είναι δυνατόν το Άγιο Πνεύμα να είναι αντίθετο με τον εαυτό του· άλλοτε να καταδικάζει, στις όντως άγιες συνόδους, τις αιρέσεις και να αναθεματίζει τους αιρετικούς, και άλλοτε, όπως στην «σύνοδο» της Κρήτης, να τις θεωρεί εκκλησίες. Και επειδή το Άγιο Πνεύμα είναι ευθές, αναλλοίωτο και άτρεπτο, διεστραμμένες και αλλοιωμένες είναι κάποιες από τις αποφάσεις της συνάξεως του Κολυμπαρίου που έχουν κατεξοχήν δογματικό περιεχόμενο. Δεν ελήφθησαν εν Αγίῳ Πνεύματι, αλλ’ εν άλλῳ πνεύματι, σκολιώ και αλλοτρίω»!!!(ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ, 30 Ιουν 2016).
Η εδώ και 50 χρόνια προσχεδιασμένη κακόδοξη Σύνοδος της Κρήτης (σύμφωνα και με πολλούς Αγιορείτες Πατέρες που ετοιμάζονται να την καταδικάσουν και επίσημα με την διακοπή του μνημόσυνου του κ. Βαρθολομαίου, αλλά και όσων συμπορεύονται με τον «ακάθαρτο» Οικουμενισμό), είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την εμφάνιση πλήθους Προτεσταντών, και στην πόλη μας, όπου με την σειρά τους ανταπέδωσαν χάρη συμφιλίωσης τα δικά τους δώρα! Στην μία όψη της σακούλας και πάνω ακριβώς από την εικόνα με το «Πακέτο», έγραψαν: «Ένα δώρο για σένα»!
Η ανταλλαγή των δώρων! Την Κυριακή της Πεντηκοστής, όπως είναι γνωστό, γιορτάζουμε την συμφιλίωση του ανθρώπου με τον Θεό. Ο Ιερός Χρυσόστομος λέγει: <> .Με το παράδειγμα αυτό ο ιερός Πατήρ εκφράζει την βεβαιότητα της Εκκλησίας μας για το «ότι σβήστηκε η αμαρτία μας και συμφιλιώθηκε ο Θεός μαζί μας». Ο Αρχ. Ιερεμίας Φούντας τονίζει: «Εμείς οι άνθρωποι με την Ανάληψη του Χριστού στείλαμε δώρο στον ουρανό, στον ουράνιο Πατέρα, την ανθρώπινη φύση μας’ γιατί ο Χριστός αναλήφθηκε στους ουρανούς με το ανθρώπινο σώμα, το σώμα που έλαβε από ‘μας τους ανθρώπους, από «τα καθαρώτατα αίματα της αγίας Θεοτόκου», όπως λέγει ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».
Δυστυχώς όμως αδελφοί, η Εκκλησιαστική Ιστορία μας, διασώζει και μία ακόμη συμφιλίωση, δύο μεγάλων ανδρών και κριτών του Κυρίου μας* του Πιλάτου και του Ηρώδη! Αυτοί οι δύο αντάλλαζαν τον Ιησού (Τον όντα Άγιον) ως »Δώρο»… και από κρίση σε κρίση, πέτυχαν εις βάρος Του, την συμφιλίωσή τους! Ο Πιλάτος έφτασε και στο τελικό συμπέρασμα (της αξιολόγηση Του)* «νίπτω τας χείρας μου..». Αλλοίμονο όμως, εάν η παραπάνω, «νίπτω τας χείρας μου..» τακτική συνεχιστεί και από τους αγίους Επισκόπους μας που πρόκειται να συνεδριάσουν φέτος τον Νοέμβριο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ουαί! Ο λαός του Θεού, άλλο δεν βαστά!
Ο Άγιος Νεκτάριος στο δίτομο έργο του «Μελέτη ιστορική περί των αιτίων του σχίσματος» λέει: «Τις ήδη αγνοεί τούς λόγους του σχίσματος; Η ενότης ήδη διεσπάσθη εσωτερικώς, ο ηθικός δεσμός απεκόπη, το χάσμα ηνέῳκται, και το απόστημα έστηκε μέγα διαχωρίζον την Δυτικήν, ή μάλλον την Ρωμαϊκήν της Ανατολικής ή μάλλον της μιάς αγίας καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας. Οι πάπαι απέβησαν Ρωμαίοι αυτοκράτορες η δε Ρωμαϊκή Εκκλησία, αυτοκράτειρα εκκλησία, η εκκλησία των εκκλησιών και ο επίσκοπος Ρώμης, επίσκοπος των επισκόπων όλου του κόσμου. Ήδη Ο πάπας Εγένετο θεάνθρωπος διότι χειρίζεται θείῳ καΙ Ανθρωπίνῳ δικαίῳ δύο υψίστας δυνάμεις την θείαν δύναμιν και την ανθρωπίνην . Τις αντιστήσεται προς αυτούς; Τις δύναται να ατενίσῃ προς το ύψος το παπικόν; Τις να αντοφθαλμίσῃ προς την μεγαλοπρέπειαν αυτών; Η Δύσις άπασα ήδη προσπεσούσα προσεκύνησεν αυτόν αλλ’ η Ανατολή δεν υποτάσσεται, η Ανατολή εμμένει εν τοίς της Εκκλησίας κανόσι… Οι Πάπαι και αμαρτάνουσι και κολάζονται και θα κολάζονται μέχρι της Δευτέρας Παρουσίας ίσως και αιωνίως διά τα προς την Ελληνικήν Εκκλησίαν κακά και τας ψευδενώσεις και τας ασεβείς και αντιχριστιανικάς διατάξεις».
ΕΠΙΜΕΤΡΟ /// Το θέμα της ένωσης των Εκκλησιών, ας το αφήσουμε στο Θεό…!
Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (+12 Ιουλίου), τονίζει: «Επειδή το θέμα της ενώσεως των Εκκλησιών είναι κάτι το πνευματικόν και ανάγκην έχουμε πνευματικής αγάπης, ας το αφήσουμε σε αυτούς που αγαπήσανε πολύ τον Θεόν και είναι θεολόγοι, σαν τους Πατέρας της Εκκλησίας, και όχι νομολόγοι, που προσφέρανε και προσφέρουν ολόκληρο τον εαυτόν τους εις την διακονίαν της Εκκλησίας (αντί μεγάλης λαμπάδας), τους οποίους άναψε το πύρ της αγάπης του Θεού και όχι ο αναπτήρας του νεωκόρου. Ας γνωρίζωμεν ότι δεν υπάρχουν μόνον φυσικοί νόμοι, αλλά και πνευματικοί. Επομένως, η μέλλουσα οργή του Θεού δεν μπορεί να αντιμετωπισθή με συνεταιρισμόν αμαρτωλών (διότι διπλήν οργήν θα λάβωμεν), αλλά με μετάνοιαν και τήρησιν των εντολών του Κυρίου…… Επίσης, ας γνωρίσωμεν καλά ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας δεν έχει καμμίαν έλλειψιν. Η μόνη έλλειψις, που παρουσιάζεται, είναι η έλλειψις σοβαρών Ιεραρχών και Ποιμένων με πατερικές αρχές. Είναι ολίγοι οι εκλεκτοί. Όμως, δεν είναι ανησυχητικόν. Η Εκκλησία είναι Εκκλησία του Χρίστου και Αυτός την κυβερνάει.. Πιστεύω ότι θα κάμετε αγάπην και θα το χρησιμοποιήσετε δια μέσου του θρησκευτικού σας φύλλου. Σας ευχαριστώ» (Άγιος Παΐσιος).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η μέλλουσα οργή του Θεού δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με συνεταιρισμό αμαρτωλών Πατριαρχών και επισκόπων και Ιερέων και λαϊκών θεολόγων, διότι διπλή οργή θα λάβουμε! Αλλά με μετάνοια και τήρηση των εντολών του Κυρίου… ο Θεός να φυλάξει την πόλη της Πτολεμαΐδας. Αμήν.
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Ιεροψάλτης. 11 Ιουλίου 2016 (+ Αγίας μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου ΕΥΦΗΜΙΑΣ, Αγίου ΚΝΔΕΟΥ, Νεομάρτυρος ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ και ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ)




hellasforce

Αποκάλυψη Σοκ με plan X και την εμπλοκή του Ρωσικού Στρατού στην Ελλάδα!


ΕΛΛΑΔΑ ΡΩΣΙΑ
Οι νέες αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το plan X και την εμπλοκή του στρατού για την τήρηση της τάξης στην Ελλάδα, προκαλούν έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Μάλιστα ο έλληνικος λαός δεν ξέρει ούτε τα μισά απο τα συνταρακτικά γεγονότα που ακολούθησαν, το παρασκήνιο και της συζήτησης του Έλληνα Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν, με τον πρώτο να ζητά Βοηθεια ακόμη και με Στρατιωτικη Επεμβαση της Ρωσίας στην Ελλάδα!
Αναλυτικά το Χρονικό: Βοηθεια ακομα και με Στρατιωτικη Επεμβαση ζητησε ο Τσιπρας απο τον Πουτιν!
Δεν φανηκε να αιφνιδιαστηκε η Ρωσια-Πουτιν, με την αποφαση Τσιπρα για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος .Ο Πρωθυπουργός Α.Τσιπρας φέρεται να ειχε ενημερωση τον Ρωσο Προεδρο για αυτο το ενδεχομενο, στην κατ ιδιαν συναντήσεις τους στις 19 ιούνιου στην Ρωσια,στην περιπτωση Ναυαγιου των διαπραγματεύσεων με τους Δανειστές μας!
Ο Ελληνας Πρωθυπουργος βασει καποιων σεναριων, ζητησε απο τον Πουτιν την Βοηθεια της Ρωσιας, ακομα και σε μορφή Στρατιωτικης Επεμβασης της Ρωσιας στην Ελλαδα,σε περιπτωση που ο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αρνηθεί να διασφαλίσει τις Ελληνικες Τραπεζες με την απαιτούμενη ρευστότητα από την πλευρά της ΕΚΤ.
Μια τετοια εσκεμμενη αποφαση του Μάριο Ντράγκι, ειναι εφικτη,με την υποστηριξη των δηθεν Εταίρων μας, ωστε να πλήξουν το δημοψήφισμα, να προκαλεσουν Χαος στην Χωρα,οπου θα φερει μια αλλοιωση του αποτελεσματος υπερ της συνεχισης των Μνημονιων, και θα ακολουθησει η πτωση της Κυβερνησης του Συριζα!
Ο Πουτιν εθεσε σε ετοιμοτητα Ειδικες δυναμεις και των Στολων στην Μαυρη θαλασσα!
Με κατεπείγουσα εντολη Πουτιν, εθεσε σε Συναγερμό και ετοιμότητα τις Ειδικες δυναμεις και των Στολων στην Μαυρη θαλασσα, στην περιπτωση που προκληθεί χαος-αναταραχες,στην Ελλαδα…….Ακομα και για καθε πιθανο σεναριο, οπως ειναι ενα Στρατιωτικο Πραξικοπημα, η μια Στρατιωτικη Επιθετικη ενεργεια, κυριος απο την Τουρκια,που μεσα στην ολη αναμπουμπουλα, βρει την ευκαιρια για θερμο επεισοδιο,μεχρι και αποβαση,σε νησι του Αιγαιο!
Όσον αφορά το θέμα για μια Ρωσικη Στρατιωτικη επεμβαση στην Ελλαδα, σε Αρθρο στις 27 Ιουνιου με τιτλο: Κίνα Ρωσία – είναι στην ευχάριστη θέση να διασωσουν την Ελλάδα! Περιγραφη τα εξης: Η Ελλάδα θα βιώσουν σύντομα την πλήρη οικονομική κατάρρευση, η οποία θα οδηγήσει σε εμφύλιες διαμάχες και χάος στους δρόμους τους. Οι Ευρωπαίοι θα τους διαγράψουν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα κάνουν χωρις καμία αμφιβολία ό, τι πρέπει για να διασώσουν τις τράπεζες στις χώρες τους που είναι εκτεθειμένες. Δεδομένου ότι η Ρωσία έχει ήδη ναυτική βάση στη Συρία και σε κοντύνει αποσταση με την Ελλαδα στην Κριμαία, η κατάσταση στην Συρία είναι αδύναμη, και είναι καλύτερη περίπτωση, η Ρωσία να προσπαθήσει να κερδίσει την παρουσία της στην Ελλάδα, δενοντας με την παρουσια της σε πιο ζεστο λιμανι! Το πιο πιθανό, ο μεγαλύτερο παίκτης εδώ θα είναι η Κίνα. Η Κίνα θα κανει ενα μεγαλο άλμα με την ευκαιρία να αποδυναμώσουν το ΝΑΤΟ και να αποκτήσουν πόδι στην Μεσόγειο. Διαβαστε το Αρθρο Εδω: beforeitsnews.com/opinion-conservative/2015/06/china-or-russia-happy-to-bail-out-greece-3025570.html
Ο Φοβος των βρετανων απο το 1944 για Ρωσικη αποβαση στο Αιγαιο!
Ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο από την Μικτή Επιτροπή Πληροφοριών της Βρετανίας δείχνουν ότι η Ρωσία αμφισβήτησε την σφαίρα επιρροής της Βρετανίας στην Ελλαδα, και οτι η Ρωσία φιλοδοξούσε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου, μαλιστα υπηρχαν και σχεδια για μια ενδεχομενη Ρωσικη επεμβαση θετοντας υπο πληρη ελεγχο τους ολο το Αιγαιο. Το έγγραφο αυτό ήταν από το 1944, και δημοσιευτηκε σε Αρθρο με τιτλο : Πώς η Ρωσία χρησιμοποιεί των καπιταλισμό για να κερδίσει την Ελλάδα. Δειτε εδω :analystsforchange.org/2015/06/rachel-marsden-how-russia-is-using.html
Η κατάληξη ειναι σε όλους μας γνωστή, κι αν τίποτα απο όλα αυτα που τυπώθηκαν και γράφτηκαν δεν έγιναν-πραγματοποιήθηκαν, οφείλονται στην κολοντούμπα Τσίπρα, με συνθηκολόγηση και παράδοση της χώρας μας στους δανειστές μας,και συγκεκριμένα στην Γερμανία-ΕΕ, κρεμόντας τα συμφωνηθέντα με το Ρωσο Πρόεδρο Β.Πούτιν, κατάργηση του plan X, και την ενεργοποίηση του,αλλα και σε εξαναγκασμό σε παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη!
Το αν τελικά ηταν καλύτερα που δεν εγινε τίποτα απο όλλα αυτά, και αποφύγαμε μια εξοδο απο την ευρωζώνη, και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα,τα συμπεράσματα είναι όλα δικά σας, διώτη καταφέραμε να μας κάνουν Βενεζουέλα μεσα στο ευρώ,τώρα, πιά θα ηταν η διαφορά να ειμασταν Βενεζουελα μεσα στην Δραχμή,δεν καταλαβαίνω την διαφορά!




hellasforce

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ Κ Ο Λ Π Ο (ΝΕΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ)…


ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Το μεγάλο κόλπο με τον εκλογικό νόμο
Κανένα κόμμα ως τώρα (από τη μεταπολίτευση και μετά) δεν νομοθέτησε εκλογικό νόμο που να μην το συμφέρει. Νομοθετούσε εκλογικό νόμο και πάντοτε ακολουθούσαν εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί να διαφέρει; Ολα αυτά που ακούστηκαν και ακούγονται ότι φέρνει προς ψήφιση εκλογικό νόμο σε «ουδέτερο χρόνο», μάλλον ως αστείο μπορούν να εκληφθούν. Αν ήταν έτσι, δεν θα κυνηγούσαν τις 200 ψήφους από κόμμα σε κόμμα, ακόμη και από τη νεοφασιστική Χρυσή Αυγή. Ούτε βεβαίως ο Αλ. Τσίπρας θα συναντούσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον (τον πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, πρώην ΑΝΕΛ κ.τ.λ.) Ν. Νικολόπουλο που απέφευγε να τον χαιρετήσει όταν τον συναντούσε στη Βουλή. Ούτε υπογείως κυβερνητικά στελέχη θα βολιδοσκοπούσαν δήθεν δυσαρεστημένους από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ «γαλάζιους» βουλευτές για να ψηφίσουν «σπάζοντας» την κομματική γραμμή. Θέλετε κι άλλα; Ακόμη και τον… σύντροφο βουλευτίνας της αντιπολίτευσης πλησίασαν, όπως έμαθα, για να μάθουν τις προθέσεις της συντρόφου του. Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί τέτοια πρεμούρα με τον εκλογικό νόμο από το κυβερνητικό στρατόπεδο;
Αρχισαν το μέτρημα στο Μαξίμου
Ως την ώρα που γράφονταν τούτες τις γραμμές, στο Μαξίμου έλεγαν ότι έχουν εξασφαλίσει 197 βουλευτές πρόθυμους να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο. Ο Π. Καμμένος προεξοφλεί ότι θα βρεθούν και άλλοι τρεις (εννοεί από τους δυσαρεστημένους «γαλάζιους»). Πληροφορούμαι όμως ότι το Μαξίμου δεν ανησυχεί και τόσο. Απλώς θέλει να περάσει τον εκλογικό νόμο πάση θυσία πριν από τον Οκτώβριο (που αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση) και μάλιστα με συμμετοχή και άλλων κομμάτων. Και εάν δεν βρεθούν οι 200 ψήφοι, πάλι δεν ανησυχεί. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι με τον προτεινόμενο εκλογικό νόμο ευνοείται το δεύτερο κόμμα. Ετσι, αν τον Οκτώβριο αποφασίσει εκλογές (που είναι πολύ πιθανόν με τα νέα μέτρα που έρχονται), τότε αυτές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Κανένα κόμμα δεν θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος και έτσι θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Και τότε θα ισχύσει ο νέος νόμος του κ. Τσίπρα…




hellasforce

Είδηση Που Την «ΕΠΝΙΞΑΝ» (Και στις ΗΠΑ Και Εδώ)


UNITED STATES - FEBRUARY 26: Rep. Tom Cotton, R-Ark., appears at a House Foreign Affairs Committee hearing in Rayburn Building titled "International Wildlife Trafficking Threats to Conservation and National Security." (Photo By Tom Williams/CQ Roll Call)
THN «EΠΝΙΞΑΝ» ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΔΩ! ΕΛΛΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ, ΖΗΤΑ …ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΘΕΙ Η ΧΙΛΛΑΡΥ!!!
40
(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;) ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ, 39 ΕΤΩΝ ΜΟΛΙΣ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΜ ΒΑΜΒΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ! ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ, ΤΑ …»ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ» ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!
Ο ΕΛΛΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΝΣΩ, ΤΟΜ ΒΑΜΒΑΚΗΣ, 'Η ΕΠΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΤΕΡΟ ΤΟΜ COTTON, ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΑΝΝΑ.
Ο ΕΛΛΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΝΣΩ, ΤΟΜ ΒΑΜΒΑΚΗΣ, ‘Η
ΕΠΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΤΕΡΟ ΤΟΜ COTTON, ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΑΝΝΑ.
Επειδή το ‘FBI’ εξακολουθεί να ΜΗΝ έχει τα 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που η Χίλαρι Κλίντον διέγραψε(…) «ως προσωπικά», «που δεν σχετίζονταν με τη δουλειά της στο υπουργείο εξωτερικών, έχει ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση, για το αν θα πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την …Ρωσία, της οποίας οι μυστικές υπηρεσίες, μπορεί να έχου υποκέψει τα μηνύματα και να έχουν αντίγραφα…
42
Ο Έλλην ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής του Αρκάνσας Τομ Βαμβάκης, (Tom Cotton), (Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ! ΓΙΑΤΙ;;;…) που είναι από τους φανατικούς υποστηρικτές του Ντ.Τραμπ, πρότεινε το ‘FBI’, να ζητήσει από τους Ρώσους τα χαμένα μηνύματα!
“It has gotten so bad, the FBI is on the verge of asking Vladimir Putin for his copies of Hillary’s emails,” Cotton said.
“It has gotten so bad, the FBI is on the verge of asking Vladimir Putin for his copies of Hillary’s emails,” Cotton said.
Λέγεται ότι είναι ένας απο τους πλέον ανερχόμενους συντηρητικούς πολιτικούς στις ΗΠΑ, με ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες σπουδές, αλλά και στρατιωτική μάχιμη (Αφγανιστάν) θητεία, αφού έφθασε στον βαθμό του λοχαγού. Αποτελεί κυριολεκτικώς το ‘κόκκινο πανί’ για τους Δημοκρατικούς και την υποψηφιότητα της Χίλλαρυ…
Είναι αρκετά περίεργο, ότι στα βιογραφικά του στοιχεία, σε σειρά ιστοσελίδων της Πολιτείας που εκλέγεται, προφανώς αποσιωπάται η ελληνική καταγωγή του




hellasforce

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ BND ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ


Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ BND ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ
Εδώ λίγα χρόνια, (ίσως και περισσότερα), η γερμανική μυστική υπηρεσία, BND, έχει στήσει ένα τεράστιο σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπής συνομιλιών ανωτέρων και ανώτατων κρατικών παραγόντων σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έρχεται από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA και δημοσιεύσεται στην τουρκική επιθεώρηση, AktıifHaber.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές, από το 2013 όταν είχε αποκαλυφτεί το σκάνδαλο της CIA που παρακολουθούσε τις ευρωπαϊκές χώρες και την Γερμανία, η Μέρκελ, (παλιά πράκτορας της Στάζυ), είχε δώσει την εντολή να οργανωθεί από την BND ένα αντίστοιχο και ευρύτερο σύστημα παρακολουθήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων χωρών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στον στόχαστρο της μεγαλύτερης γερμανικής μυστικής υπηρεσίας, της BND, είχαν μπει τρεις χιλιάδες τριακόσια άτομα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, τα οποία παρακολουθούνται συστηματικά από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.
Γι την καλύτερη οργάνωση αυτού του διχτύου παρακολούθησης, είχαν διατεθεί όλα τα μέσα της γερμανικής τεχνολογίας, δορυφορικές δυνατότητες, καθώς και άνθρωποι των media στις χώρες που γίνονται οι παρακολουθήσεις σε άτομα που έχουν αξιολογηθεί σαν επικίνδυνοι για την γερμανική ασφάλεια, χωρίς φυσικά να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες
Σίγουρα οι αποκαλύψεις αυτές δίνουν άλλη μια σκοτεινή διάσταση αυτής της περίφημης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakhjs.gr




hellasforce

Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Τεράστιο κοινωνικό έργο τεράστια προβλήματα

giatroi

Το τεράστιο κοινωνικό έργο που  προσφέρουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, μας υπενθυμίζει με ρεπορτάζ του στον 9,84 ο συνάδελφος Χρήστος Καπούτσης.
Όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ του  “όσοι, από τους μη στρατιωτικούς πολίτες, νοσηλεύτηκαν έφυγαν οι περισσότεροι υγιείς και με τις  καλύτερες εντυπώσεις για το επίπεδο περίθαλψης”.
Ποια είναι όμως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσκομεία; Ο Χρήστος Καπούτσης επισημαίνει:
“Ωστόσο, η αδυναμία καταβολής των νοσηλίων από το Ταμείο Ασφάλισης των Δημοσίων Υπαλλήλων ( ΟΠΑΔ), που ανέρχονται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια  ευρώ, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας από τα στρατιωτικά Νοσοκομεία. Είναι αδιανόητο  τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, να στερούνται προηγμένης τεχνολογίας ιατρικών μηχανημάτων, με αποτέλεσμα οι δικαιούχου περίθαλψης  στρατιωτικοί να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και οι  δαπάνες να χρεώνονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ποιοι δικαιούνται περίθαλψης στα Στρατιωτικά νοσοκομεία
 401 ΓΣΝΑ
Αστυνομικοί και μέλη των οικογενειών τους, Διπλωματικοί Υπάλληλοι,
Διαπιστευμένοι Δημοσιογράφοι στο ΥΠΕΘΑ, Απολυθέντες οπλίτες με δυσίατα νοσήματα. Κάτοικοι των άγονων νησιών (Σαμοθράκη, Άγιος Ευστράτιος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τύλος, Νίσυρος, Χάλκη, Καστελόριζο)
Πολίτες με χρόνια νοσήματα, κατόπιν εγκρίσεως από το ΓΕΣ
Κατόπιν αιτήσεως του ΕΚΑΒ, διατίθενται (εφόσον υπάρχουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία) κλίνες ΜΕΘ
ΝΝΑ
Συνταξιούχοι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ, Στελέχη Λιμενικού Σώματος και μέλη των οικογενειών τους. Κάτοικοι των άγονων νησιών (Ψαρά, Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Κέρος, Γαύδος, Σίκινος, Κίμωλος, Φολέγανδρος)
Πολίτες με χρόνια νοσήματα, κατόπιν εγκρίσεως από το ΓΕΝ.
Κατόπιν αιτήσεως του ΕΚΑΒ, διατίθενται (εφόσον υπάρχουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία) κλίνες ΜΕΘ. Οι πολίτες, πάσχοντες από τη «νόσο των δυτών»
251 ΓΝΑ
Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και μέλη των οικογενειών τους,
Στελέχη ΕΥΠ, Μέλη της Ένωσης Χειριστών Ιπταμένων Πολιτικής Αεροπορίας. Κάτοικοι άγονων νησιών (Σκύρος, Φούρνοι, Οινούσες, Θύμαινα, Λειψοί, Αρκοί, Ψέριμος, Φαρμακονήσι, Αμοργός, Ανάφη, Αγαθονήσι).
Πολίτες στο χειρουργικό και παθολογικό τομέα, όταν υφίσταται διαθεσιμότητα και με έγκριση του ΓΕΑ.
Κατόπιν αιτήσεως του ΕΚΑΒ, διατίθενται (εφόσον υπάρχουν στα στρατιωτικά νοσοκομεία) κλίνες ΜΕΘ.
Πρόσθετες υποχρεώσεις
Επίσης, το προσωπικό όλων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, πέρα από τις υποχρεώσεις τους στα παραπάνω Νοσοκομεία,  διατίθεται, αναλόγως των αναγκών, για τη στελέχωση και την παροχή υγειονομικής φροντίδας στα hot spots, relocation centers και Κέντρα Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων –  Μεταναστών.
Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των τριών Κλάδων των ΕΔ διατίθεται για κάλυψη αναγκών προληπτικής ιατρικής κατά τους θερινούς μήνες, επιβιβαζόμενο επί του ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», εκτελώντας πλόες σε νησιά της άγονης γραμμής.
Παρέχεται υγειονομική υποστήριξη σε αθλητικές δραστηριότητες του ΣΕΓΑΣ και άλλων αθλητικών σωματείων – οργανώσεων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία συνοψίζονται στα ακόλουθα:
Η παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία, εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων, αποπληρωμής των χρεών τους προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Η διόγκωση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος και η συμμετοχή του υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ στην αντιμετώπισή του, δημιούργησε μεγαλύτερο εργασιακό φόρτο.
Υφίσταται έλλειψη προσωπικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων, κυρίως νοσηλευτών, νοσοκόμων και τραυματιοφορέων.
Πρωτοβουλίες Υγειονομικού Χαρακτήρα στο Πλαίσιο Μέριμνας για το στρατιωτικό Προσωπικό
  1. Λειτουργία Διακλαδικής Κλινικής Ιατρικής Φυσικής και Αποκατάστασης στο 414 ΣΝΕΝ.
Στην, εν λόγω, κλινική διενεργούνται προγράμματα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης. Αντιμετωπίζονται, κυρίως, κινητικά προβλήματα από νευρολογικά νοσήματα ή τραυματισμούς – κακώσεις, με τη χρήση ειδικών ιατρικών μηχανημάτων και υδροθεραπείας σε πισίνα. Σε αυτή την κλινική έχουν πρόσβαση όλοι οι δικαιούχοι και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
  1. Λειτουργία Διακλαδικής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο 401 ΓΣΝΑ
Από το Μάρτιο 2013, στεγάζεται και λειτουργεί σε χώρους του 401 Γ.Σ.Ν.Α, η Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική Ενόπλων Δυνάμεων. Στην Κλινική πραγματοποιείται όλο το φάσμα των Καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων ενηλίκων (Χειρουργική Στεφανιαίας Νόσου, Χειρουργική Καρδιακών Βαλβίδων, Χειρουργική Ανευρυσμάτων Αορτής, κ.α.).  Στελεχώνεται από προσωπικό και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν πρόσβαση σε αυτήν όλοι οι Δικαιούχοι νοσηλείας των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.  Είναι εντυπωσιακά τα ποσοστά επιτυχίας των Καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων  και σαφώς ανταγωνιστικά  των αντίστοιχων ιδιωτικών ιατρικών κέντρων. Όμως χρειάζονται περισσότερη τεχνολογική υποστήριξη.
  1. Λειτουργία Διακλαδικού Κέντρου  Ψυχικής  Υγείας  Ενόπλων Δυνάμεων
Το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΚΨΥΕΔ) είναι μία εξωνοσοκομειακή δομή παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας η οποία απευθύνεται στη στρατιωτική κοινότητα. Φιλοδοξεί να προσεγγίσει τόσο το έφεδρο όσο και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,  καθώς και τα μέλη των οικογενειών αυτών παρέχοντας πληροφόρηση,  υπο-στήριξη και θεραπεία.  Στόχοι του ΔΚΨΥΕΔ είναι η πρόληψη  των  ψυχικών  νοσημάτων  στη  στρατιωτική κοινότητα και η προαγωγή της ψυχικής υγείας. Επίσης η πρόληψη και αντιμετώπιση προβληματικών εκδηλώσεων της συμπεριφοράς (αυτοκτονικότητα, βιαιότητα, κατάχρηση  αλκοόλ και ναρκωτικών)  στο  στρατιωτικό,  οικογενειακό  και  κοινωνικό περιβάλλον
  1. Λειτουργία Διακλαδικού Εξωτερικού Ιατρείου Υπογονιμότητας στο ΝΝΑ.
Στο πλαίσιο μέριμνας για το προσωπικό των ΕΔ ξεκίνησε στα τέλη μηνός Νοεμβρίου 2015, κατ’ αρχάς σε συμβουλευτικό ρόλο, η λειτουργία διακλαδικού εξωτερικού εξειδικευμένου ιατρείου υπογονιμότητας στη γυναικολογική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), με σκοπό την έγκαιρη διερεύνηση, διάγνωση, και αντιμετώπιση των προβλημάτων υπογονιμότητας σε γυναίκες. Παράλληλα, με τη συνεργασία της ουρολογικής κλινικής ΝΝΑ, θα  γίνεται διερεύνηση και θεραπεία προβλημάτων υπογονιμότητας σε άνδρες.
Το εξειδικευμένο αυτό ιατρείο έχει επίσης ως σκοπό να συμβουλεύει, στο πλαίσιο προγενετικού ελέγχου, τα νέα ζευγάρια.
Η λειτουργία του εν λόγω ιατρείου αποτελεί την πρώτη φάση υλοποίησης της σχεδιαζόμενης από το ΓΕΕΘΑ διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) στο ΝΝΑ.
  1. Λειτουργία ΘΕΜΑΠΕΑΕΔ στο ΝΝΠ
Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς λειτουργεί η Θεραπευτική Μονάδα Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες των ΕΔ.




militaire.gr

Ο “πάγος” Ομπάμα στον Τσίπρα και ο κανόνας του “όταν τρώμε δεν μιλάμε”!


ts3


Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών
Υποναύαρχος ε.α
Κάθε φορά που μετείχα σε επίσημα δείπνα κατά την διάρκεια διεθνών συσκέψεων/διασκέψεων, επισκέψεων κλπ, είχα την συνήθεια να καταγράφω τις συμπεριφορές των συμμετεχόντων, προκειμένου να κωδικοποιήσω κάποια “pattern” συμπεριφοράς που χαρακτήριζαν τους καλεσμένους από πλευράς εθνικότητας, κουλτούρας, καθηκόντων, ενασχόλησης κλπ.
Έκπληξη μου είχε προκαλέσει ότι στα επίσημα δείπνα, πλην των χαιρετισμών και των μικρών ομιλιών από φιλοξενούντα και φιλοξενούμενο που έχουν κάποιον συμβολικό χαρακτήρα, στις συζητήσεις που διαμείβονται κατά την διάρκεια του δείπνου, ελάχιστα σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικού χαρακτήρα αποτελούν κοινό θέμα συζήτησης. Οι περισσότερες συζητήσεις έχουν χαρακτήρα πολιτισμικό, ενημερωτικό, κοινωνικό και εν πολλοίς προσωπικό, στην προσπάθεια να βελτιωθούν οι σχέσεις, να φανούν όλοι ευγενικοί και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους. Σε αυτό συμβάλλει και το πρωτόκολλο, που επιβάλλει συγκεκριμένο πλάνο θέσεων, πέραν του ότι μπορεί να εναλλάσσονται στις θέσεις γύρω από το τραπέζι άνδρες και γυναίκες.
Οι σοβαρές συζητήσεις και θέσεις εξωτερικής πολιτικής διεξάγονται κυρίως στις επίσημες συνεδριάσεις, σε διμερείς ή πολυμερείς συναντήσεις και πολλές από αυτές στο περιθώριο των διεθνών συναντήσεων και σε γεύματα εργασίας.
Όταν λοιπόν κ. Τσίπρα, πετάγεστε αυτόκλητα σε επίσημο δείπνο αυτής της μορφής και λέτε αφέλειες και κουταμάρες, για να δηλώσετε την παρουσία σας και να τραβήξετε την προσοχή με εξυπνακισμούς, σιβυλλικές δηλώσεις και αστεία, το μόνο που μπορείτε να προκαλέσετε είναι το συγκρατημένο γέλιο και την λανθάνουσα χλεύη των συνδαιτυμόνων ή έμμεσες προσβολές και επιπλήξεις, με όση ευγένεια επιβάλλεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
Εσείς κ. Τσίπρα, προφανώς δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τα τεράστια αυτά λάθη σας για την εξωτερική πολιτική της χώρας, με τις επιπόλαιες, άκαιρες, και επιδεικτικές παρεμβάσεις σας, όπως αυτήν που κάνατε πρόσφατα στην συνδιάσκεψη των χωρών του ΝΑΤΟ προς τον Ομπάμα για τον Πούτιν, προκειμένου να δηλώσετε συμπλεγματικά την παρουσία σας και όπως ήταν αναμενόμενο, εισπράξατε άμεσα ειρωνική και απαξιωτική δημόσια απάντηση.
Η εξωτερική πολιτική και η εκπροσώπηση της χώρας απαιτούν προετοιμασία, μέθοδο, γνώση, εγκράτεια, ψυχραιμία, αυτογνωσία, συνέπεια, αντίληψη του διεθνούς περιβάλλοντος, σεβασμό των άλλων, των διαδικασιών και του πρωτοκόλλου και κυρίως συγκρότηση!!!
Και δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά δεν αποτελούν κτήμα σας!!!





militaire.gr

“Κόκκινη κάρτα” σε φυγόστρατο “γκιαουροφάγο” της Θράκης! Επιτέλους κάτι κινείται;



Pacaman
“Κόκκινη κάρτα” στον “φυγόστρατο γκιαουροφάγο” και ιδρυτικό μέλος του κόμματος DEB που προσπαθεί να “τουρκέψει” τη Θράκη από το ελληνικό κράτος! Σε επιβεβαίωση όσων έγραφε πριν μερικές μέρες ο Αντιφωνητής της Θράκης. Ο οποίος επανέρχεται και αποκαλύπτει:
Ὁ κύριος Ρετζέπ Πατσαμάν (στην μέση) δέν εἶναι ἀπό τά πρωτοκλασάτα στελέχη τῆς τοπικῆς μειονοτικῆς ἡγεσίας. Ἄν ὅμως δεχθεῖς ὅτι ὑπάρχει ἕνας μηχανισμός διά τοῦ ὁποίου ἡ Ἄγκυρα διαμορφώνει καταστάσεις καί ποδηγετεῖ ἀνθρώπους στήν ἑλληνική Θράκη, τότε ἄνετα θά τόν ἐντάξεις στά πλαίσια τοῦ μηχανισμοῦ αὐτοῦ.
Μέ καταγωγή ἀπό τήν Κομοτηνή καί σπουδές θεολογίας στήν Τουρκία, εἶναι μόνιμος κάτοικος Ἄγκυρας, ἀφοῦ ἐργάζεται στήν κρατική Διεύθυνση Ἀπόδημων Τούρκων καί Συγγενῶν Κοινοτήτων. Πρόκειται γιά ὑπηρεσία πού λειτουργεῖ ὑπό τόν ἴδιο τόν πρωθυπουργό, καθώς μέσῳ αὐτῆς σχεδιάζεται καί μεθοδεύεται ἡ νεοοθωμανική διείσδυση στίς χῶρες-στόχους. Δέν εἶναι τυχαῖο ὅτι στό προφίλ του στό FB ἔχει ἕναν ὁπλισμένο Ὀθωμανό…
Αὐτό λοιπόν τό ἄτομο τή μέρα πού πέθανε ὁ Γεράσιμος Ἀρσένης διαμαρτυρήθηκε στήν …“Τρακιανίν Σεσί” πού ἔγραψε ἕνα τυπικό “ὁ Θεός νά συγχωρέσει τίς ἁμαρτίες του”, γράφοντας: Ἕνας γκιαούρης ψόφησε κι ἔφυγε. Ἐμεῖς στούς γκιαούρηδες λέμε “ἄς εἶναι μπόλικο τό χῶμα”!!!
Ὁ Πατσαμάν ὁ γκιαουροφάγος λοιπόν, παρά τήν μόνιμη διαμονή του στήν γείτονα, δέν μᾶς ξεχνάει. Εἶναι ἱδρυτικό μέλος τοῦ DEB (ἀπό τό 2010 πού ἐπανιδρύθηκε), ὑποδέχεται τούς ὁμοϊδεάτες του τουρκόφρονες ὅταν αὐτοί ἐπισκέπτονται τήν Τουρκία καί πηγαινοέρχεται στή Θράκη, πάντα γιά λόγους σχετικούς μέ τά καθήκοντά του.
Ὡστόσο ἔχει ἕνα προβληματάκι μέ τήν Στρατολογία: Δέν πῆγε ποτέ φαντάρος, ἐπικαλούμενος τήν δῆθεν ἱερατική του ἰδιότητα*. Καί τόσα χρόνια, ἄγνωστο πῶς (πλαστογραφίες;), πηγαινοέρχεται στή χώρα μας ἀνενόχλητος! Πρό τριετίας ἔπαψε ἡ ἀπαλλαγή του ἀπό τήν στράτευση ἀλλά καί πάλι τίποτε δέν ἄλλαξε σέ βάρος του, παρότι ἐρχόταν στη Θράκη καί ὀργάνωνε ψευτοθρησκευτικά δεῖπνα (πρό ἡμερῶν τό ἐπιχείρησε πάλι στό Διδυμότειχο). Ὅμως συνελήφθη ὡς φυγόστρατος ἐξωτερικοῦ, ἔχασε τό ἰφτάρ πού ἑτοίμαζε καί ἀφέθηκε ἐλεύθερος βάσει τοῦ ἰσχύοντος νόμου.
Θά πεῖτε “καί τί ἔγινε;” Δέν εἶναι μόνο τό σαφές μήνυμα, ἕπεται συνέχεια. Ὑπάρχουν κι ἄλλοι τρόποι νά δείξει ἕνα κράτος τήν δυσανεξία του κατά ὅσων τό ὑπονομεύουν καί ἤδη βλέπουμε πώς -ἀπίστευτο μά ἀληθινό! – κάτι προχωράει: βασικοί χρηματοδότες τῶν σχεδίων τῆς Τουρκίας βλέπουν μόλις τώρα τήν κόκκινη κάρτα πού …ἐπιζητοῦσαν παλαιόθεν καί ὅλα δείχνουν πώς μιά ἀφύπνιση τῶν ἁρμοδίων δέν εἶναι πλέον στόν χῶρο τῆς φαντασίας.
* ἡ ρουφιανιά δέν θεωρεῖται ἱερουργία…



militaire.gr

“Πλησιάζει η ώρα της Νέμεσις για τον Ερντογάν”; Τι δείχνουν οι διπλωματικές παλινωδίες του

erdogan_igetes

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ 
Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας πρέπει να ασκείται με συνέπεια , με σεβασμό των κανόνων διεθνούς δικαίου και όχι κάνοντας ζιγκ ζαγκ.
Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες, θρησκευτική αδελφοσύνη, ιδεολογική συγγένεια. Βασικό στοιχείο της είναι το συμφέρον της χώρας.
Η τουρκική εξωτερική πολιτική το τελευταίο διάστημα μοιάζει να χορεύει σε ξέφρενους ρυθμούς. Το Ισραήλ, η Ρωσία, η Αίγυπτος και η Συρία είναι οι χώρες με τις οποίες προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της, Αλλά σίγουρα όλοι γνωρίζουν το πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η Άγκυρα. Αυτός που ζητά συγνώμη με τόση ευκολία μπορεί να γίνει εχθρός με την ίδια ευκολία.
Η Άγκυρα ζήτησε συγνώμη από τον Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους, υπέγραψε συμφωνία με το Ισραήλ και  τώρα έχει στο στόχαστρο της την Αίγυπτο και τη Συρία. Δεν αποκλείεται σύντομα να αποκαλέσει ξανά « αδελφό» τον Άσαντ.
Όλα αυτά δείχνουν την χρεοκοπία της πολιτικής και της οικονομίας.  Οι ξένες δυνάμεις που στηρίζουν το Κόμμα του Ερντογάν από την πρώτη στιγμή αποσύρουν μια προς μια την υποστήριξη τους.  Ή δείχνουν ότι την αποσύρουν για να πιέσουν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει  ακόμα περισσότερα αιτήματά τους.
Ο Ερντογάν βλέποντας τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις των πολιτών του αποφάσισε να δώσει την τουρκική ιθαγένεια στους Σύρους πρόσφυγες. Με την απόφαση του αυτή στοχεύει να δείξει καλή θέληση στην Ε.Ε, αλλά και να αποκτήσει μια νέα δεξαμενή ψηφοφόρων.
Εύστοχα ο καθηγητής Μετέ  Τουντσάι σε συνέντευξη του στην συνεργάτιδα της χουρριέτ , Τζανσού Τσαμπλιμπέλ δήλωσε ότι το ΑΚΡ θα παραμείνει στην εξουσία για 30 χρόνια!
Βέβαια, η χορήγηση της τουρκικής ιθαγένειας έγινε κερδοφόρα επιχείρηση.  Εντοπίστηκε σπείρα Σαουδαράβων που χορήγησε σε 23.000 Αφγανούς την  τουρκική υπηκοότητα έναντι 80.000-100.000$.
Οι τουρκικές κυβερνήσεις όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση  καταφεύγουν στη θρησκεία γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος χειραγώγησης των μαζών. Τις περισσότερες φορές στόχος είναι η Αγία Σοφία. Οι κυβερνήσεις αντλούν δύναμη με τη δήθεν μετατροπή του συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τέμενος.  Το ζήτημα είναι κατανοητό ως ένα βαθμό. Αυτό που είναι ακατανόητο είναι η πρόταση που έγινε για να ονομαστεί ένα τέμενος  στην Άγκυρα , στην περιοχή Γκιόλμπασι, στη συνοικία Καρσίγιακα, στη θέση Γξιουζέλγιαλι. Πώς είναι δυνατόν να δώσουν το όνομα του συμβόλου της Ορθοδοξίας σε ένα νεοαναγειρόμενο τέμενος;
Παρ΄όλες τις παλινωδίες και τις ακροβασίες έρχεται η ώρα της καταβολής του αντιτίμου των πεπραγμένων για όλους.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου Φιράτ, ο πρόεδρος του κουρδικού κόμματος PYD  Σαλιχ Μουσλίμ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν στα χέρια τους όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να οδηγήσουν τον Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.




militaire.gr

Capital Controls: Πότε χαλαρώνουν κατά τον Στουρνάρα



stournaras
Την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών των κεφαλαικών ελέγχων προανήγγειλε από τη Βουλή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση για την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική. Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, ότι το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σήμερα στους θεσμούς «οδικό χάρτη» για άρση πολλών από τους υφιστάμενους περιορισμούς.
Τα μέτρα που έχει ζητήσει η χώρα μας περιλαμβάνουν:
– Την άρση της απαγόρευσης για την ανάληψη μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).
Την πλήρη άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.
Τη δυνατότητα για ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες για όσους δεν έχουν κάνει καμία ανάληψη την ίδια χρονική περίοδο.
Την αύξηση του ποσοστού  ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% για τα ελεύθερα κεφάλαια που προέρχονται από το εξωτερικό.
Τη μείωση του χρόνου εκτέλεσης εμβασμάτων.
Την αύξηση κατά 20.000 ευρώ ανά πελάτη, ανά ημέρα (για τον επιχειρηματικό χώρο).
Την αύξηση ορίων στη χρήση καρτών στο εξωτερικό, του συνόλου σχεδόν των διαδικτυακών αγορών.
Την αύξηση των ορίων τραπεζών και των ιδρυμάτων πληρωμών ως 1.000 ευρώ
 Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών θα προτείνει:
– Αύξηση στα όρια των υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250.000 ευρώ ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα) καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως 20.000 ανά πελάτη, ανά ημέρα σήμερα). Στόχος είναι οι επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται το αργότερο σε χρόνο Τ+1 ώστε να μην επηρεάζεται η συναλλακτική τους εικόνα με τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό.
 – Αύξηση των ορίων στη χρήση των καρτών στο εξωτερικό με παράλληλο άνοιγμα, μέσω διαδικτύου, πολλών διεθνών sites του συνόλου σχεδόν των διαδικτυακών αγορών, γεγονός που θα διευκολύνει τις συναλλαγές τόσο των νομικών όσο και των φυσικών προσώπων με αντισυμβαλλόμενους του εξωτερικού.
 – Αύξηση των  μηνιαίων ορίων τόσο των τραπεζών όσο και των Ιδρυμάτων Πληρωμών για την αποστολή εμβασμάτων έως 1.000 ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης ότι μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος οι τράπεζες έχουν επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες παροχής POS όχι μόνο σε εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες, καταστήματα εστίασης και άλλα, γεγονός που διευκολύνει τον καταναλωτή αλλά και προάγει την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στην τοποθέτησή του ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος είπε ότι αποκαθίσταται σταδικά η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία ενώ ανακοίνωσε την επιστροφή στο τραπεζικό σύστημα 4 δισ. ευρώ καταθέσεων μέσα σε ένα χρόνο, “από τα στρώματα” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε τέλος, ό τι μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος οι τράπεζες έχουν επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες παροχής POS όχι μόνο σε εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες, καταστήματα εστίασης και άλλα, γεγονός που διευκολύνει τον καταναλωτή αλλά και προάγει την πάταξη της φοροδιαφυγής.




militaire.gr