Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΣΧΕΔΙΟ Β! Τρόικα και Ντόπιοι Στηρίζουν τους Τζιχαντιστές για τη Σφαγή του Ελληνικού Λαού!


ΣΧΕΔΙΟ Β! Τρόικα και Ντόπιοι Στηρίζουν τους Τζιχαντιστές για τη Σφαγή του Ελληνικού Λαού!
Έχουμε να κάνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) των Εβραίων Σιωνιστών, αχυρανθρώπων της παγκόσμιας οικονομικής Ελίτ, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν την Ελλάδα, μέσω χρεοκοπίας και λαθρομετανάστευσης.

Τώρα έστειλαν εδώ τα παλιόπαιδα (Τουρκιστί «Τσογλάνια»), της Τρόϊκας των δανειστών-δυναστών, με επικεφαλής την Εβραία-Ρουμάνα ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ, να ζητήσουν και άλλα χρήματα από τον Ελληνικό Λαό, να ζητήσουν τον ορυκτό μας πλούτο, να μας πιούν το αίμα κληρονομικό δικαιώματι των περιούσιων………………….
Η Ελλάδα τελεί υπό κατοχή των δυναστών-δανειστών της τρόϊκα των ΡΟΤΣΙΛΝΤΣ.
Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες εφαρμόζουν τα Πρωτόκολλα των Σιών για την Ελλάδα, ιδίως εκείνο που λέει «Όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα Ταμεία μας».
Σε λίγο η Ελλάδα θα είναι πατρίδα των Τζιχαντιστών του Χαλιφάτου ISIS κατά διαταγήν των Σιωνιστών Επικυρίαρχων της Γης.
Ο ΝόαμΤσόμσκι είπεν, «Η Ελλάδα θα διαλυθεί».
Η Εβραία γιαγιά-Τασία προωθεί τα σχέδια του Εβραίου Σιωνιστή Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας καμαρώνει για τη συνεργάτιδά του.
Την Εβραία γιαγιά-Τασία την πληρώνουμε για να μας καταστρέψει, με τα «φιλάνθρωπα» προγράμματα των Σοφών της Σιών.
Η Ρουμάνα Εβραία Δρακουλέσκου, σε συνεργασία με τις Εβραίες ρυτιδιασμένες γριές Τασίες&Σίες, βάζουν πλάτες στους Τζιχαντιστές εισβολείς για να σφάξουν τον Ελληνικό Λαό.
Ήδη το όμορφο πάρκο των Αθηναίων, -πεδίον του Άρεως- το έκαναν στάβλο οι Αφγανοί λαθρομετανάστες, με τη προστασία της ζαρωμένης ρυτιδιασμένης γιαγιάς Τασίας.
Όλα αυτά για «φιλανθρωπικούς» κατακτητικούς σκοπούς των Εβραϊκών Μ.Κ.Ο. Η Ελίτ των Επικυρίαρχων είναι ο μεγάλος εχθρός της ανθρωπότητας.
Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης είναι προδότες της πατρίδος, που κατάντησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, και τον Ελληνικό Λαό ζητιάνο, με άμεση απειλή των Τζιχαντιστών να καταλάβουν τη χώρα. Κανείς δεν υπάρχει να αναλάβει τον έλεγχο και την ευθύνη των Τζιχαντιστών εισβολέων. Ε ρε!!! Λεωνίδας & Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται…………..
Οι Στρατηγοί μας, Πτέραρχοι, και Ναύαρχοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ή μάλλον τον ύπνο του ΝΑΤΟ & CIA………..
Τα «τσογλάνια» (Τουρκιστί), της Τρόϊκα, λειτουργούν σαν Ύπατη Αρμοστεία, «αντιστάσεως μη ούσης», αφού δεν υπάρχει Ελληνική Κυβέρνηση να πεί ένα ΟΧΙ!!!
Η Ελλάς είναι στα νύχια και δόντια της Ντόρας- Τασίας- Σιας- Φώφης,- ποταμιού- & Τζήμερου, δηλαδή στα νύχια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ !!!
Η Ευρώπη δεν είναι των Ευρωπαίων, αλλά των Εβραίων Σιωνιστών της Ελίτ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Στην Ελλάδα των ROTHSCHILDS συμβαίνουν τρελά πράγματα. Όποιος πολιτικός αίρεται σε ανώτερες σφαίρες Πατριωτισμού, διώκεται από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των ΡΟΤΣΙΛΝΤ, και από τους ντόπιους γραικύλους, δοσίλογους πολιτικούς, και από τα καρτέλ των ΜΜΕ που είναι πιστά στη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση.
Η περίπτωση ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ τα εξηγεί όλα. Όποιος πολιτικός εμφορείται από Εθνικά Πατριωτικά ιδεώδη, διώκεται από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, και τα πάσης φύσεως όργανα αυτής.
Τα τοπικά πολιτικά κόμματα της Αντιπολιτεύσεως, ορντινάντσες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Ελίτ των περιούσιων Ιουδαίων & Φαρισαίων Μεγιστάνων, πνέουν μένεα κατά ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, και ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι, διατασσόμενοι προς τούτο από τη Σιωνιστική Ελίτ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. (Ν.Τ.Π.)
Τα τοπικά μεγάλα κανάλια, με τους μεγαλοδημοσιογράφους, λυσάξανε εναντίον του ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, κινούμενα για τα συμφέροντα της Ελίτ των Κοσμοκρατόρων Επικυρίαρχων.
Όποιος πολιτικός κάνει το Εθνικό Πατριωτικό καθήκον του, διώκεται από τους εφιάλτες και δοσιλόγους πολιτικούς & ΜΜΕ της Ελίτ της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Ένα Έλληνα πατριώτη πολιτικό βρήκαμε, και πέσανε επάνω του όλοι οι δαίμονες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας να τον φάνε.
Μη ξεχνάτε τη περίπτωση των ηρώων αγωνιστών πατριωτών του 1821 που καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν.
Είναι υποχρέωση του κάθε υπουργού, και της Κυβερνήσεως, να έχουν σχέδιο Β (PLAN B) , για περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Όλα τα Κράτη έχουν σχέδιο Β & Γ στην οικονομία και στα εθνικά τους θέματα, μόνον εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί & νομικοί είναι αφελείς και το αγνοούν.
Η Γερμανία έχει παράλληλο νόμισμα από το 2003. Η Μέρκελ λέει, «κανείς δεν φεύγει από την Ευρωζώνη».
Ο Ελληνικός Λαός λέει, «Μέσα στη Γερμανική στρούγκα», δηλαδή στην Ευρωζώνη της Ε.Ε. των Σιωνιστών περιούσιων που μας πίνουν το αίμα.
Επιδημία σχεδίων Β στις χώρες της Ευρωζώνης, προβλέπουν οι διεθνείς αναλυτές-οικονομολόγοι.
Ήδη ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ρέντσι δήλωσε, « Αυτό που γίνεται στην Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχιστεί».
Και ο Πέπε Γκρίλο δήλωσε, «Ετοιμάζουμε ITALEXIT».
Η Βρετανία ετοιμάζετε να φύγει από την Ε.Ε. (BREXIT). Εάν φύγει η Βρετανία , θα φύγει και η Ιρλανδία.
Μόνον εδώ στην Ελλάδα πολιτικοί, νομικοί, ΜΜΕ, κ.λ.π. έγιναν Ευρωληγούρηδες, ξενομανείς.
Θα ήταν παράλογο και παράνομο εάν δεν υπήρχε PLAN B.
Η Κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής λέει, «Μόνη διέξοδος για την Ελλάδα είναι ένα PLAN B εξόδου από το ευρώ». Ακόμη και στις Σαχάριες χώρες της Αφρικής, και στην Ουζουμπούρου, έχουν PLAN B , μόνον εδώ στην Ελλάδα της Ντόρας, Κυριάκου, Άδωνι, Φώφης, & Ποταμιού, δεν επιτρέπεται να έχουμε σχέδιο Β ή Γ, έχουν οι εχθροί μας για εμάς, έχει ο Σόϊμπλε & ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ , και η παγκόσμια οικονομική Ελίτ για εμάς.
Τέτοια δουλοπρέπεια έχουμε.
Άν δεν είχε PLAN B ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, τότε το δίκαιον είναι να τον διώξουμε.
Στην Ελλάδα οι δοσίλογοι προδότες πολιτικοί, και τα μεγάλα κανάλια, μαριονέτες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. περισσεύουν.
Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ μας έκανε υπερήφανους, αφού δεν είχε υποτέλεια και δουλοπρέπεια στις διαπραγματεύσεις με τους Σιωνιστές Ευρωπαίους πολιτικούς και τεχνοκράτες, ορντινάτσες των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, σαν τους άλλους δουλοπρεπείς πολιτικούς της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, πιόνια της Ν.Τ.Π.
Στο πρόσωπο του ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ διώκεται η σκληρή διαπραγμάτευση, ενώ οι ΣαμαροΒενιζέλοι δεν διώκονται που υπέγραφαν τα πάντα, και πρόδωσαν τον Ελληνικό Λαό.
Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ αντιμετώπισε σαν ίσος προς ίσον την Σιωνιστική ηγεσία του EUROGROUP και αντιπαράθεσε λογικά επιχειρήματα στον καταστροφικό παραλογισμό των Μνημονίων, ενώ οι πολιτικοί της Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ «πεσμένοι στα 4» υπέγραφαν τα πάντα, και σκλάβωσαν το Λαό.
Αυτούς πρέπει να δικάσουμε, και ΟΧΙ τον ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ που αντιστάθηκε. Οι ΣαμαροΒενιζέλοι δεν είχαν PLAN B, διότι είχαν αποστροφή προς το Εθνικό νόμισμα.
Προϋπόθεση επιστροφής στο Εθνικό νόμισμα είναι η διαγραφή του χρέους που μας φόρτωσε παράνομα η ελίτ της
παγκόσμιας οικονομικής Κυριαρχίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Εάν δεν διαγράψουμε το επαχθές και επονείδιστο χρέος, τότε η Δραχμή θα υποτιμηθεί δραματικά.!!!
Η διαπραγμάτευση που έκανε ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ άλλαξε την Ευρώπη, και ξύπνησε τους Ευρωπαϊκούς Λαούς που κοιμόντουσαν στην αγκαλιά της Δικτατορίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής οικονομικής Ελίτ.
Μην ξεχνάτε και το 62% ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα. Ο Λαός ψήφισε ΟΧΙ σε νέα Μνημόνια.
Η δήλωση της Κυβερνήσεως περί υπάρξεως του PLAN B άδειασε τα μεγάλα κανάλια της προπαγάνδας κατά ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ.
Οι παλαιοκομματικοί νομικοί, ζήλωσαν την δόξαν του ανδρός, και έσπευσαν να ζητήσουν την επέμβαση της δικαιοσύνης για διερεύνηση της υποθέσεως, όμως η δήλωση της Κυβερνήσεως αφοπλίζει τις μηνύσεις κατά Βαρουφάκη.
Η Κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, να έχει πλάνα για ότι ήθελε προκύψει.
Μέ βάση αυτό το δεδομένο, σε περίπτωση που οι Σιωνιστές ΕβραιοΕυρωπαίοι μας έδιωχναν (GREXIT), έπρεπε να υπάρχει έτοιμο σχέδιο επιστροφής στο Εθνικό μας νόμισμα.
Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τη Πατρίδα και το Λαό της, χωρίς νόμισμα, δεδομένου ότι χρειάζεται χρόνος να κοπεί η Δραχμή στο νομιματοκοπείο. Το σχέδιο Β εμείς ο Ελληνικός Λαός το ζητάγαμε για να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.
Επιχειρείται ποινικοποίηση του PLAN B από τους δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, μέσω των τοπικών αχυρανθρώπων τους, διότι η Δραχμή φέρνει και διαγραφή του χρέους.
Εμείς οι Έλληνες Πατριώτες, «θα την πατήσουμε τη πεπονόφλουδα» των δανειστών;;;;;;;;
Εάν ληφθούν ποινικά μέτρα εναντίον του ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, θα τον κάνουν ήρωα στα μάτια του Λαού, και θα «σαρώσει» στις Εθνικές εκλογές εάν ηγηθεί κόμματος.
Αυτά με απλά λόγια, μήπως και συνετιστούν οι ντόπιοι πράκτορες της παγκόσμιας Ελίτ των Σιωνιστών Επικυρίαρχων!!!
Στην Ελλάδα των δοσιλόγων, διώκονται οι Πατριώτες, ενώ οι κλέφτες & εφιάλτες καμαρώνουν στις βίλες τους.
Ο Αϊνστάϊν είπε, «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το Σύμπαν, και η Ανθρώπινη Βλακεία».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος-Αρθρογράφος διαδικτύου

Αποκλειστικό: Η Γερμανία αντιδρά σε ΝΑΤΟ- Τουρκία!

germania antidra
 Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του κόμματος των χριστιανοκοινωνιστών( CSU) Florian Hahn ζήτησε την αποχώρηση των γερμανικών πυραύλων Patriot από την Τουρκία λόγω των επιθέσεων που πραγματοποιούνται από τις κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον των Κούρδων!
Ο ειδικός επισημαίνει ότι Γερμανία και Τουρκία έχουν όλο και λιγότερα κοινά με αφορμή τις επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων εναντίον των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ.
Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη διάσπαση στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, το οποίο αποφάσισε να δώσει στρατιωτική υποστήριξη στη Τουρκία.
Η Bundeswehr είχε τοποθετήσει σύστημα Patriot 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία. .
Ο Hahn επέκρινε τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν για την καταπάτηση της ειρηνευτικής διαδικασίας με τους Κούρδους.




phgh:voice news

ΗΠΑ: Αυτά θα γίνουν τα επόμενα 10 χρόνια…

gh
Ένα από τα πιο ονομαστά think tank παγκοσμίως, το Stratfor παρουσιάζει δέκα σενάρια για την επόμενη δεκαετία.
Μπορεί να μην γίνεται άμεση αναφορά στην Ελλάδα, πάντως οι προβλέψεις για το μέλλον όχι απλώς είναι δυσοίωνες αλλά θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας!
Η γεωστρατηγική μελέτη του Stratfor αναλύει τις πιθανές αλλαγές παγκοσμίως, τα επόμενα 10 χρόνια. 

Ακολουθούν οι βασικές αλλαγές που βλέπει το Stratfor να συμβαίνουν τα επόμενα 10 χρόνια:
1. Εξέγερση στη Ρωσία
Δεν πρόκειται να διαλυθεί η χώρα, αλλά η εξέγερση που θα συμβεί στη Μόσχα θα μειώσει τη δύναμη του Πούτιν και θα δώσει μια μορφή ημι-αυτονομίας στις περιοχές της ρωσικής επικράτειας.
2. Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τα πυρηνικά του Πούτιν
Ως αποτέλεσμα της εξέγερσης θα σημάνει «κόκκινος» συναγερμός για τα πυρηνικά που διαθέτει η Ρωσία. Τα «ορφανά» όπλα θα τα αναλάβουν οι ΗΠΑ που ενδέχεται να αποστείλουν και χερσαίες δυνάμεις για να προστατεύσουν.
3. Η Γερμανία θα πέσει σε κρίση
Όλα θα ξεκινήσουν από τις περιορισμένες εξαγωγές της. Αυτό θα προκαλέσει στασιμότητα στη γερμανική οικονομία που θα βιώσει μια κατάσταση σαν και αυτή της Ιαπωνίας. Ο ευρωσκεπτικισμός θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στο Βερολίνο.
4. Αυξάνεται ο ρόλος της Πολωνίας
Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η Πολωνία, μέσα από τα αντιμαχόμενα πυρά, θα αναδειχθεί νικήτρια και να αναδυθεί ως μια νέα δύναμη στην Ευρώπη βοηθούμενη από τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξής της.
5. Η Ευρώπη θα σπάσει σε τέσσερα κομμάτια
Η Ευρώπη τα επόμενα 10 χρόνια θα χωριστεί στη Δυτική Ευρώπη, την Ανατολική, την Σκανδιναβία και τα Βρετανικά Νησιά. Αυτές οι τέσσερις περιοχές δεν θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες όπως είναι τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβιώσει με μια άλλη μορφή. Οι οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα καθορίζονται σε διμερές επίπεδο. Οι πολυεθνικές συμμαχίες θα είναι μικρές σε ό,τι αφορά τους στόχους και τις επιδιώξεις και όχι δεσμευτικές. «Μερικές χώρες θα διατηρήσουν ένα είδος καθεστώτος χώρας μέλους σε μια πολύ διαφοροποιημένη Ευρωπαϊκή Ενωση».
6. ΗΠΑ και Τουρκία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αυτομάτως μετατρέπουν την Τουρκία σε σημαντικό πόλο στην περιοχή και γίνονται το «μάτι» των ΗΠΑ. Η Άγκυρα, βέβαια, θα ζητήσει ανταλλάγματα.
7. Η Κίνα θα είναι καζάνι που βράζει
Ήδη, τα οικονομικά ζητήματα ταλανίζουν την Κίνα. Τα επόμενα 10 χρόνια τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο. Αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση των πολιτών έναντι του κομμουνιστικού κόμματος.
8. Η Ιαπωνία γίνεται ναυτική δύναμη
Αν και τα οικονομικά της προβλήματα δεν την αφήνουν ήσυχη, η Ιαπωνία θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αναπτύξει ναυτική δύναμη για να προασπίσει τα συμφέροντά της στην ευρύτερη περιοχή.
9. Οι 16 μικρές… Κίνες
Η οικονομική αποδυνάμωση της Κίνας θα οδηγήσει αντίστοιχη ανάπτυξη άλλες χώρες από τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο. Οι χώρες αυτές είναι: Το Μεξικό. Η Νικαράγουα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Τανζανία, το Μπαγκλαντές, η Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.
10. Οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο. Απλώς, θα αρχίσουν να αναμειγνύονται ολοένα και λιγότερο στα προβλήματα των άλλων, θέλοντας να προασπίσουν τη δική τους γωνία. Οι «επεμβάσεις» τους από εδώ και πέρα θα είναι επιλεκτικές.




phgh:voice news

Αποκλειστικό: Nέο πυρηνικό αεροπλανοφόρο απο την Κίνα!

aeroplanoforo
 Η Κίνα έχει επιβεβαιώσει ότι κατασκευάζει πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο.
Την Πέμπτη, η κινεζική έκδοση των Global Times, δημοσίευσε εσωτερικό έγγραφο της Κινεζικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας που αναφέρει ότι «οι αποστολές προτεραιότητας» της εταιρείας είναι η κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων και ένα αεροπλανοφόρο. Αναφέρει επίσης ότι η πρόοδος των έργων αυτών είναι σταθερή.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε αξιολόγηση του για τη κινεζική στρατιωτική δύναμη σημείωσε ότι, «η Κίνα προχωρά σε πρόγραμμα κατασκευής αεροπλανοφόρου που θα μπορούσε να αξιοποιήσει πολλαπλά τη δύναμη της."
Η έκθεση του Πενταγώνου στη συνέχεια, ανέφερε το αεροπλανοφόρο είναι ικανό να φέρει μεγαλύτερη ποικιλία αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ισχύος σε electronic warfare, έγκαιρη προειδοποίηση απο υπερσύγχρονα ραντάρ και ισχυρή άμυνα και ενοπισμό , υποβρυχίων.





phgh:voice news

Tρόμος στις ΗΠΑ απο τα νέα Κινεζικά και Ρωσικά υπερόπλα!



hinese missile
 "Οι χώρες με πυρηνικά έχουν αναπτύξει ισχυρά τείχη στον κυβερνοχώρο, έχουν οργανώσει 
"counter-space" και οι νέες τους τεχνολογίες που αναπτύσσουν όπως τα υπερηχητικά σκάφη, έχουν περιπλέξει πολύ τον τρόπο αντιμετώπισης τους και τις αμυντικές μας προσεγγίσεις" ανέφερε ο ναύαρχος και , διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ (STRATCOM), Cecil D. Haney.
Τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που κτυπούν με ακρίβεια ικανά να επιταχύνουν πέρα από την ταχύτητα των 5 Mach θεωρούνται υπερηχητικά.
Αυτό που τα κάνει τόσο θανατηφόρα, είναι το απρόβλεπτο της τροχιάς τους. Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν από τα συμβατικά συστήματα πυραυλικής άμυνας.
Τον Ιούνιο, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι η Ρωσία εγκαινιάζει νέο υπερηχητικό αεροσκάφος επίθεσης (Yu-71) που θα φέρει πυρηνικές κεφαλές και διεισδύει πανεύκολα στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Η χώρα φέρεται να αναπτύσσει διάφορα συστήματα υπερηχητικών όπλων, εναέριων και θαλάσσιων.
Η Κίνα ετοιμάζει το υπερηχητικό υπερόπλο που ονομάστηκε από το Πεντάγωνο, WU-14. 
Το όπλο θα φέρει πυρηνικές κεφαλές και είναι ικανό να εξουδετερώσει την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα. Έχει μέγιστη ταχύτητα Mach 10 !
(Που σημαίνει , εαν εκτοξευθεί απ'το Πεκίνο (απευχόμαστε τέτοια στιγμή), χτυπάει Ουάσιγκτον σε 50 λεπτά)
Αν επικαλεστούμε τον αμερικάνο εμπειρογνώμονα Bill Gertz, το WU-14 "απειλεί να εξουδετερώσει τα αμερικανικά στρατηγικά πυραυλικές άμυνες με τη μοναδική ικανότητα να πετά σε υπερ-υψηλές ταχύτητες και με τους ελιγμούς του, αποφεύγει τον εντοπισμό απο ραντάρ της άμυνας των ΗΠΑ ".





phgh:voice news

ΒΟΜΒΑ: Δεν αποφύγαμε το κούρεμα των καταθέσεων…

bail
Το απόγευμα της Παρασκευής οι επικεφαλής των θεσμών συναντήθηκαν με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα με κύρια θέματα στην ατζέντα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα capital controls..
Ενώ υπήρξε και συνεργασία του Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας επιδιώκει την άμεση δρομολόγηση όλων των διαδικασιών ώστε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου καθώς την 1η Ιανουαρίου του 2016, ενεργοποιείται πανευρωπαϊκά η Κοινοτική Οδηγία για το «bail in» δηλαδή και τη συμμετοχή των καταθετών και ομολογιούχων.
«Ο στόχος είναι να γίνει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να αποφευχθεί το bail in των καταθετών» δήλωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας τον οποίο επικαλείται το Reuters. 
Σύμφωνα με πηγές της ΤτΕ το πιο πιθανό είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει όπως την τελευταία φορά μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως και το 2012 και όχι μέσω δανείων από τον ESM δηλαδή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Τι σημαίνει ανακεφαλαιοποίηση μέσω του ΤΧΣ 
Η ανακεφαλαιοποίηση μέσω του ΤΧΣ , διασφαλίζει πως το κόστος αναλαμβάνει το δημόσιο και όχι οι τράπεζες και επομένως αυτό αποκλείει την συμμετοχή των καταθετών μέσω «κουρέματος» καταθέσεων. Ωστόσο αυτή η επιλογή σημαίνει ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν, θα επιβαρύνουν το Χρέος.

Και τι μέσω του ESM 
Αν επιλεγεί ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω δανείων ESM δεν επιβαρύνεται το Χρέος αλλά δεν διασφαλίζονται οι καταθέτες. Κι αυτό διότι βάσει κανονισμού «κούρεμα» 8% σε μετοχές, ομόλογα ή καταθέσεις.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ δεν αποκλείεται η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει σε δύο δόσεις εφόσον τον Αύγουστο αποδεσμευτούν κεφάλαια ως προκαταβολή από το τρίτο πρόγραμμα.
Εως τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθούν τα stress tests 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες ασκήσεις αντοχής (AQR) στις τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει και πρόθεση είναι έως τον Οκτώβριο να ολοκληρωθούν και τα stress tests. 

Εν τω μεταξύ κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε πως «Δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση η σύσταση bad bank, μετά τα stress tests θα δούμε».




phgh:voice news

Επιμένει ο Αλβανός ΠΘ Έντι Ράμα στην απόρριψη της συμφωνίας για ΑΟΖ


Στο θέμα της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τονίζοντας ότι «εάν δεν υπάρξει συναίνεση μέσω των διαβουλεύσεων, όπως συμφωνήσαμε, τότε θα κριθεί από τρίτους, για τους οποίους θα αποφασίσουμε από κοινού».
Σύμφωνα με το balkanweb.com, ο Αλβανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο «οικόπεδο 5», είπε ότι «έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή θα ξεκινήσουν, όταν επιλυθεί σε ποια χώρα ανήκει το κομμάτι αυτό της θάλασσας, που ανήκει, όπως νομίζω, στην Αλβανία».
Ο κ. Ράμα έχει, κατά καιρούς, κατηγορήσει την προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον Σαλί Μπερίσα ότι «πούλησε» το «οικοπέδο 5» στην Ελλάδα, με την υπογραφή της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα το 2009, η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, κατόπιν προσφυγής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έκανε αναφορά και στην ελληνική κρίση, σημειώνοντας πως «ήταν αναμενόμενο πως θα επηρεάσει την αλβανική οικονομία, αλλά προς το παρόν δεν είχαμε τις συνέπειες που περιμέναμε».
Ο κ. Ράμα, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 300 ημερών στην εξουσία, αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της Αλβανίας, επισημαίνοντας πως το δημόσιο χρέος διατηρείται στα ανεκτά, όπως είπε, επίπεδα του 69,9% και διαψεύδοντας ταυτόχρονα τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης πως το χρέος έχει ξεπεράσει το 80%.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως έχει προσκαλέσει τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Αλβανία, ενώ ο ίδιος δεν έχει στην «ατζέντα» του κάποια επίσκεψη στην Αθήνα εντός του τρέχοντος έτους.
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (Ι. Πάτσο), http://mignatiou.com-http://greeknation.blogspot.gr/

Βελκουλέσκου κατά Καμμένου και στη μέση οι περικοπές στις ΕΔ


Image
Η Ρουμάνα Βελκουλέσκου ήρθε κι όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι “τρέμουν” τις φαεινές ιδέες που μπορεί να έχει στις αποσκευές της. Μεγαλωμένη και ευνοημένη στην περίοδο του καθεστώτος Τσαουσέσκου η παγερή Ρουμάνα ,είναι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ που ήρθε για να μας …ξαναπάρει μέτρα.
Για τους στρατιωτικούς και τις 
ΕΔ ήδη έχουν αρχίσει να γράφονται διάφορα περί νέων περικοπών. Και όσο κι αν όλοι λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέες μειώσεις κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από την Τρίπολη που βρέθηκε για την ορκομωσία των νεοσύλλεκτων εμφανίστηκε κάθετος:
“Μην ακούτε απολύτως τίποτα. Ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή έχω ασκήσει βέτο στο θέμα των μειώσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο εγώ είμαι Υπουργός δεν πρόκειται να δεχτώ μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες έχουν μειωθεί πάρα πολύ, πάνω από 60%. Να πούμε ότι δεν είναι η ίδια δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς, δεν εργάζονται σε μια οχτάωρη βάση, εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση, είναι σε συνεχή επιφυλακή ακόμα και μετά την αποστρατεία τους, έχουν κινδύνους, ζουν πολλές φορές μακριά από τις οικογένειες τους, πάνε μαζί με τις οικογένειες τους στις μεταθέσεις.
Δεν μετατίθεται μόνο ο αξιωματικός, μετατίθεται και η γυναίκα του, τα παιδιά του αλλάζουν σχολεία, πολλές φορές έχουν τραγικές συνθήκες διαβίωσης διότι έχει μειωθεί ο μισθός τους σε τέτοια επίπεδα που δεν μπορούν να παρέχουν τις ανάγκες που χρειάζεται η οικογένεια τους και για αυτό τον λόγο όπως ξέρετε δίνουμε σπίτια πλέον και εκμεταλλευόμαστε την περιουσία των ταμείων της Εθνικής Άμυνας, του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε κατοικίες σε στρατόπεδα. Να μπορούμε δηλαδή να παρέχουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες των στρατιωτικών να παραμένουν μέσα στις Μονάδες και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε.
Λοιπόν περιθώρια περικοπών δεν υπάρχουν, να τελειώνει αυτή η ιστορία. Όσο αφορά τις οποιεσδήποτε αιτιάσεις για μείωση των δαπανών της Άμυνας θα σας πω ότι αυτή την στιγμή είναι οριακά τα πράγματα.
Αυτά τα οποία ακούω σε Μέσα Ενημέρωσης για την απόλυση μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δεν τα συζητώ και είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να συμφωνήσει κανείς από εμάς να απολυθεί στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μας περισσεύει κανείς, ίσα - ίσα έχουμε ελλείψεις και ζητάμε περισσότερα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις”
Μένει να δούμε τι έχει να πει και η Βελκουλέσκου.




phgh:http://greeknation.blogspot.gr/

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή να συγκροτηθεί σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης


Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή να συγκροτηθεί σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή να συγκροτηθεί σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
«Αν οι εταίροι και οι δανειστές μας, προετοίμαζαν ένα σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, στο ενδεχόμενο που γίνονταν πράξη οι απειλές;» απηύθυνε το ερώτημα, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η τελευταία είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.

«Αυτό που κάνετε είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη, επισήμανε, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.
«Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν» ανέφερε προς την κ. Γεννηματά.
Επιπλέον ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης είχαμε και έπρεπε να έχουμε».
Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση για αυτές, ενώ του καταλόγισε «αλλοπρόσαλη στρατηγική» με την οποία «έφερε το grexit στην αυλή μας».



Αθηναϊκό Πρακτορείο, ΑΘΗΝΑ

Η Τουρκία βυθίζεται σε πόλεμο, βία και αστάθεια - Ανησυχία στην Αθήνα



Image
Η Τουρκία βυθίζεται σε έναν ανοικτό πόλεμο εναντίον των κούρδων ανταρτών —οι οποίοι απαντούν με φονικές επιθέσεις στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των βάσεών τους στα μετόπισθεν— και αφήνει τους Αμερικανούς να μάχονται στην πρώτη γραμμή εναντίον των τζιχαντιστών. Όλα αυτά μέσα σ΄ ένα κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο καθεστώς Ερντογάν, οδηγώντας το σε λάθη. Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να προβληματίζουν την Αθήνα.

Η βία στην γειτονική χώρα είναι πλέον καθημερινότητα.
Χθες 
ένας αστυνομικός κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν από πυρά προερχόμενα από ένα όχημα ενώ βρίσκονταν μπροστά από τεϊοποτείο κοντά στην πόλη Τσινάρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε αργότερα πως μέλη του 
PKK σκότωσαν τρείς τούρκους στρατιώτες σε επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον τάγματος του στρατού σήμερα στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ. Πρόσθεσε πως ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις εστάλησαν στην περιοχή .
Μερικές ώρες νωρίτερα τα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν πραγματοποιήσει μια νέα σειρά επιδρομών εναντίον στόχων του 
PKK στα βουνά του βόρειου Ιράκ, όπου έχει καταφύγει το επιτελείο της κουρδικής οργάνωσης, καθώς και στην Τουρκία.
Αυτός ο κύκλος των αντιποίνων συνεχίζεται σχεδόν αδιάλειπτα μετά την επίθεση καμικάζι στις 20 Ιουλίου στο Σουρούτς. Η επίθεση αυτή, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 32 νεαρών υπερασπιστών της κουρδικής υπόθεσης, αποδόθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και προκάλεσε την οργή του 
PKK εναντίον της κεντρικής εξουσίας, η οποία κατηγορείται πως δεν προστατεύει τον ντόπιο πληθυσμό.Από τότε, τουλάχιστον οκτώ εκπρόσωποι των τουρκικών δυνάμεων της τάξης έχουν σκοτωθεί και περίπου 10 τραυματισθεί. Η τουρκική δημόσια τηλεόραση μεταδίδει καθημερινά απ' ευθείας τις επίσημες κηδείες που τελούνται για τους "μάρτυρες" που πέφτουν θύματα του PKK.
Η Τουρκία βρίσκεται έτσι και πάλι βυθισμένη "στον επανερχόμενο εφιάλτη του κουρδικού προβλήματος", αναφέρει σε 
κύριο άρθρο της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Hurriyet.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι "αδύνατη" η συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας με το 
PKK και η "οπισθοχώρηση στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας", βάζοντας στην ίδια μοίρα το PKK και το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση στο Σουρούτς, όπου το ΙΚ πραγματοποίησε για πρώτη φορά πλήγμα στο έδαφος της Τουρκίας, υποχρέωσε τον Ερντογάν να κάνει μια στρατηγική στροφή έναντι αυτού του κινήματος. Ενώ για καιρό φαινόταν επιεικής απέναντι στους τζιχαντιστές, μετά το Σουρούτς διέταξε πλήγματα εναντίον στόχων του ΙΚ στη Συρία, προς μεγάλη ικανοποίηση των Αμερικανών, οι οποίοι ηγούνται του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών. Η Άγκυρα έδωσε επίσης το πράσινο φως για τη χρήση της στρατηγικής σημασίας βάσης του Ιντσιρλίκ ώστε τα αμερικανικά F-16 να έρθουν πιο κοντά στους στόχους τους στη Συρία.

Ωστόσο από την τουρκική πλευρά η επιχειρησιακή προτεραιότητα είναι σαφώς ο πόλεμος εναντίον των κούρδων ανταρτών.
Μέσα σε μια εβδομάδα, ο στρατός ανέφερε δεκάδες αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του PKK, αλλά μόνο τρία εναντίον του ΙΚ, στις 25 Ιουλίου.Επίσης οι αρχές ανακοίνωσαν πως από τις 20 Ιουλίου έχουν συλληφθεί στην Τουρκία περίπου 1.300 πρόσωπα, τα 847 από τα οποία ως ύποπτα για σχέσεις με την κουρδική εξέγερση, έναντι 137 για σχέσεις με το ΙΚ.Σε πολιτικό επίπεδο, ο τούρκος πρόεδρος και η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση έχουν στόχο τον νεαρό ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον οποίο κατηγορούν ότι "απειλεί την εθνική ασφάλεια" επειδή αρνείται να καταδικάσει συγκεκριμένα τις ενέργειες του PKK.

"Μια ατμόσφαιρα χάους δημιουργείται εσκεμμένα με προοπτική τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών", απάντησε ο Ντεμιρτάς.
Με 13% των ψήφων και 80 βουλευτές, το κόμμα του θεωρείται ένας από τους μεγάλους νικητές των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου, στις οποίες το κυβερνών κόμμα AKP έχασε την απόλυτη πλειοψηφία για πρώτη φορά από το 2002. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία να εξασθενήσει το HDP πριν προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Δεύτερη δύναμη στο κοινοβούλιο, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα CHP κατήγγειλε σαφώς από την πλευρά του την πολιτική που ακολουθούσε ο Ερντογάν έναντι των τζιχαντιστών. "Το γεγονός πως δεν ελήφθη καμιά πρωτοβουλία και το καθεστώς έκλεινε τα μάτια σημαίνει πως η Τουρκία ήταν ένα στήριγμα του ΙΚ", κατήγγειλε ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μουράτ Οζτσελίκ.

"Κυνηγούν" τον Ντεμίρτας

Τούρκος εισαγγελέας στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ ξεκίνησε 
έρευνα σε βάρος του ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμίρτας με τις κατηγορίες της «διατάραξης της δημοσίας τάξης» και της «υποκίνησης σε βία», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται ο Ντεμίρτας εκτυλίχθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 με την τουρκική Δικαιοσύνη να του προσάπτει ότι "υποκίνησε και όπλισε" διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που συγκλόνισαν το νοτιοανατολικά τμήμα της χώρας πέρυσι, όμως η έναρξη αυτής της έρευνας γίνεται ενώ διεξάγονται οι επιχειρήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον των Κούρδων ανταρτών και ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Ντεμίρτας για σχέσεις με τους Κούρδους μαχητές.
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική Τουρκία πέρυσι τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια των ταραχών που σημειώθηκαν καθώς οι Κούρδοι θεώρησαν ότι η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση αρνήθηκε να βοηθήσει τους Κούρδους της Συρίας να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Κομπάνι.
Εάν παραπεμφθεί σε δίκη, ο ηγέτης του MHP κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 24 ετών, σύμφωνα με το Ανατολή.




phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

UCAV HARPY- Η σιωπηλή απειλή για την ελληνική Αεράμυνα



Η Τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) αντιλαμβανόμενη τις αναβαθμισμένες ικανότητες της ελληνικής αεράμυνας, τόσο στο επίγειο δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης όσο σε ότι αφορά τις επιδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της Π.Α, του ΕΣ και του ΠΝ, έθεσε στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με στόχο την εξουδετέρωση του.

Γράφει ο Απόλλων Γ. Λεονταρίτης
Τα κυριότερα στοιχεία αυτής της προσπάθειας ήταν η προμήθεια 200 βλημάτων αντι ραντάρ AGM-88B HARM σε δύο παρτίδες, για χρήση από μαχητικά F-16C/D Block 40/50/50+ και η απόκτηση 108 μη επανδρωμένων αεροχημάτων ισραηλινής σχεδίασης τύπου Harpy.
Η επιχειρησιακή ανάγκη πίσω από τα τουρκικά Harpy
Η στενή συνεργασία που υπήρχε μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ εκείνη την περίοδο επέτρεψε στην Άγκυρα να αποκτήσει πρόσβαση σε εξειδικευμένη τεχνολογία διαθέσιμη προς πώληση από το Τελ Αβίβ, με στόχο την απόκτηση δυνατότητας αδρανοποίησης – καταστροφής της ελληνικής αεράμυνας που θωρακίζει μέχρι σήμερα –άκρως αποτελεσματικά – την ελληνική επικράτεια.


Πρακτικά η ελληνική αεράμυνα θεωρείται - και είναι - μια από τις κορυφαίες στο ΝΑΤΟ, με συστήματα που βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας τους, συνεπικουρούμενα από παλαιότερα μεν αλλά αξιόπιστα συστήματα, συνθέτοντας μια τεράστια πρόκληση για οποιαδήποτε αεροπορία, επιχειρήσει να βρεθεί αντιμέτωπή με αυτά.



Η ενσωμάτωση αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών Patriot PAC3, S-300PMU  και τα προγενέστερα MIM-23 HAWK για αεράμυνα περιοχής σε συνδυασμό με την κάλυψη μηχανοκίνητων σχηματισμών και στρατηγικών εγκαταστάσεων με SHORADS τύπου SA-8B Geko, SA-15 TOR M1 του ΕΣ,  CROTALE NG του ΠΝ και ΒΕΛΟΣ της ΠΑ, δημιούργησαν ένα θανάσιμο περιβάλλον, το οποίο καθιστά απαγορευτική σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση μαχητικών της Τουρκικής Αεροπορίας (THK).




Επιπλέον το δίκτυο επιτήρησης με 3D ραντάρ τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία ανά την ελληνική επικράτεια, συνθέτει μια επιπλέον πρόκληση καθώς αυτά επιτηρούν έναν εναέριο χώρο, ο οποίος είναι αδύνατον να παραβιαστεί χωρίς οι εισβολείς να γίνουν αντιληπτοί – άρα με ελάχιστες ελπίδες να φτάσουν ανέπαφοι στους στόχους τους!



Η παραπάνω κατάσταση σήμερα παραμένει αμετάβλητη και ήταν αυτή που ώθησε καθοριστικά την ηγεσία της ΤΗΚ, να αναζητήσει λύση σε μαχητικό Stealth 5ης γενιάς, με τη συμμετοχή της Τουρκίας στην κοινοπραξία παραγωγής του F-35 Lightning II.

UCAV για τη Τουρκία

Τα μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη (UCAV) Harpy που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία με την τεχνογνωσία της ισραηλινής εταιρίας IAI (Israel Aerospace Industries) MBT Division, θεωρούνται ως επιθετικό όπλο πρώτου πλήγματος σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, με στόχο την καταστροφή των ελληνικών συστημάτων ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.



Η απόκτηση τους έγινε το 1999 αλλά αποκαλύφθηκε μόλις το 2002 όταν άρχισαν οι πρώτες παραδόσεις των συστημάτων στη Τουρκία.

Αμέσως αποτέλεσαν έναν αποσταθεροποιητικό παράγοντα στο συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή, γεγονός που προβλημάτισε τους Έλληνες επιτελείς καθώς είναι όπλο που στρέφεται αποκλειστικά κατά του δικτύου αεράμυνας.

Το Harpy παρουσιάζει μικρό ίχνος (RCS) στα ραντάρ, είναι ένα σύστημα παντός καιρού με ικανότητα εκτόξευσης μέρα και νύχτα και μετακινούμενο (φέρεται επί οχήματος) πρακτικά σε οποιαδήποτε θέση.

Κυριότεροι στόχοι του συστήματος είναι τα σταθερά επίγεια ραντάρ αεράμυνας τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν για να αποφύγουν τυχόν πλήγμα, όπως και τα συστήματα SHORADS όπως το OSA-AK τα οποία προστατεύουν τεθωρακισμένους Σχηματισμούς που βρίσκονται πλησίον του πεδίου μάχης.

Η δράση τους μπορεί να συνδυαστεί τόσο σε αυτόνομο πλαίσιο όσο και σε συγχρονισμό με μαχητικά F-16C/D σε ρόλο καταστολής αεράμυνας SEAD με βλήματα AGM-88B HARM με στόχο την από κοινού προσβολή εγκαταστάσεων και συστημάτων με αυξημένα ποσοστά επιτυχίας.



Πάντως στο πλαίσιο μιας αμφιλεγόμενης κίνησης που προκάλεσε ερωτηματικά, η Τουρκική Αεροπορία ακύρωσε το 2006 την προμήθεια δύο συστημάτων, με 24 συνολικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV τύπου HARPY ΙΙ από την ισραηλινή εταιρία ΙΑΙ.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την αλλαγή της ηγεσίας της Τουρκικής Αεροπορίας και την ανάληψη καθηκόντων την περίοδο εκείνη από τον Πτέραρχο Faruk Comert ο οποίος είχε δηλώσει οτι: "Η Τουρκία δεν χρειάζεται τελικά να προχωρήσει στην απόκτηση των HARPY II".

Η μέθοδος λειτουργίας

Αποδέκτης των συστημάτων ήταν η ΤΗΚ,  η οποία για την ανάπτυξη τους διαθέτει ειδικά διασκευασμένα φορτηγά οχήματα.  Κάθε όχημα εξαπόλυσης μπορεί να μεταφέρει 16 ή 18 Harpy ενώ η κάθε συστοιχία αποτελείται από τρία οχήματα.

Το Harpy κατευθύνεται στην περιοχή του στόχου μέσω συστήματος INS, πετώντας σε μεγάλο ύψος και μόλις εντοπιστεί εχθρική H/M εκπομπή, αρχίζει την κάθοδο και καταστρέφει τις κεραίες των ραντάρ με τη κεφαλή Υψηλής Εκρηκτικότητας (ΗΕ) βαρους 32kg. Ο προγραμματισμός της πτήσης εκτελείται από το έδαφος και μετά την εκτόξευσή του δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας ή ανάκλησης, που τα καθιστά αναλώσιμα, ενώ αχρηστεύονται όταν διακοπεί η εκπομπή ραντάρ.



Ειδικότερα μετά την εξαπόλυσή του από σταθμό εδάφους, το Harpy αρχίζει την εκτέλεση περιπολίας σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σχέδιο πτήσης. Στη διάρκεια της πτήσης, ο δέκτης σημάτων ραντάρ ο οποίος έχει προγραμματιστεί σε συγκεκριμένη συχνότητα πριν από την εξαπόλυση ελέγχει όλες τις προσπίπτουσες σε αυτό συχνότητες Η/Μ παλμών.

Όταν η κατάλληλη συχνότητα η οποία μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα επίγειο σταθμό ραντάρ ή κάποιο αντιαεροπορικό σύστημα αναγνωριστεί από το δέκτη του, τότε το Harpy εφορμά προς το στόχο του σχεδόν κάθετα αφήνοντας την 37 κιλών κεφαλή του υψηλής εκρηκτικότητα να εκτονωθεί προς αυτόν.

Η μέγιστη εμβέλεια του συστήματος εκτιμάται στα 450 km και πετά χάρις σε ένα δίχρονο δικύλινδρο κινητήρα τύπου AR731 ο οποίος βρίσκεται σε διάταξη ώθησης.

Συνεπώς το προφίλ πτήσης του HARPY σε συνδυασμό με την χαμηλή διατομή ραντάρ RCS, το καθιστούν ένα επικίνδυνο όπλο καταστολής/καταστροφής συστημάτων αεράμυνας.

Η πρώτη βολή στο Ικόνιο

Το επονομαζόμενο “UAV-δολοφόνος”  τύπου Harpy, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από την τουρκική Αεροπορία (THK) κατά τη διάρκεια της άσκησης Pençe-2013 που διεξήχθη μεταξύ 21 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου στην 3η Κύρια Αεροπορική Βάση (AJÜ) στο Ικόνιο.



Η εκτόξευση έγινε εναντίον στόχου εχθρικού ραντάρ σε απόσταση 90 χλμ. και μετά από “περιπολία” 15′ επάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος (περιοχή Karapinar) έπληξε επιτυχώς το στόχο του, με την εικόνα να μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Pençe-2013 πραγματοποιήθηκαν βολές κατευθυνόμενων βομβών GBU-10, AGM-65G και JDAM από 40 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4/2020 της ΤΗΚ επιδεικνύοντας τις ικανότητες κρούσης ακριβείας μέρα και νύχτα.



Η εν λόγω άσκηση έγινε παράλληλα με την άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης IŞIK 13/1, στην οποία ενεπλάκη η επίλεκτη μονάδα έρευνας-διάσωσης μάχης με δύο ελικόπτερα AS-532UL Cougar της ΤΗΚ.

Η τελευταία γνωστή βολή Harpy καταγράφηκε το 2010 στο πλαίσιο της άσκησης Anadolu Kartali 2010-1.



Οι.. ελληνικές καταβολές του Hapry

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η καταβολές του ισραηλινής σχεδίασης UCAV τύπου Harpy έχουν όσο αυτό και αν ακούγεται περίεργο.. ελληνικές ρίζες.

Συγκεκριμένα ο άνθρωπος που φαίνεται ότι συνέλαβε την ιδέα για ένα μη επανδρωμένο σύστημα σε ρόλο καταστολής αεράμυνας φέρεται ότι ήταν Έλληνας και μάλιστα εργαζόμενος στην ΕΑΒ.

Η ιστορία θέλει τον εφευρέτη του UCAV να καταθέτει προ 20ετίας προτάσεις για την κατασκευή του στην Ελλάδα, οι οποίες περιφρονήθηκαν (όπως έχει συμβεί σε καταγεγραμμένες περιπτώσεις για συστήματα παρεμβολών, συλλογών κατεύθυνσης βομβών GBU κ.α) με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να αναζητήσει συνεργασία στο εξωτερικό με κατάληξη το Ισραήλ.

Αν και η πληροφορία αυτή δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί 100%, το γεγονός παραμένει ότι ανάλογα συστήματα θα μπορούσαν άνετα να έχουν κατασκευαστεί στη χώρα μας, αν φυσικά υπήρχε παραγωγική φιλοσοφία και αμυντική βιομηχανία με σοβαρές δομές, κάτι που δυστυχώς - όπως όλοι γνωρίζουμε -δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας..

Η αντιμετώπιση των Harpy και τα ερωτηματικά για την αξιοπιστία τους

Αν και τα συστήματα αυτά έχουν χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να διυσδύουν αθέατα σε φίλιο εναέριο χώρο, η ΠΑ έχει κάνει σημαντικά βήματα αποκτώντας αναβαθμισμένες δυνατότητες από την εποχή που τα Harpy εισήλθαν σε υπηρεσία με την THK.



Κύριος κορμός της προσπάθειας αντιμετώπισης τους είναι τα Αερομεταφερόμενα Συστήματα Επιτήρησης (ΑΣΕΠΕ) τύπου EMB-145H Erieye που διαθέτει η ΠΑ και είναι σε θέση να επιτηρούν πλήρως τον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

Η διακριτική ικανότητα του συστήματος είναι τέτοια που φέρεται ως ικανό να εντοπίζει ακόμα και στόχους του μεγέθους ενός UCAV, με αποτέλεσμα εφόσον γίνει αντιληπτή μια επίθεση να υπάρχει το πλεονέκτημα της έγκαιρης προειδοποίησης.

Επιπλέον τίθεται σοβαρός προβληματισμός για το κατά πόσον τα συστήματα Harpy δύναται να υποστηριχθούν σε εργοστασιακό επίπεδο με δεδομένο ότι έχει συμπληρωθεί μια 15ετία από την απόκτηση τους, και θεωρείται βέβαιο ότι (όπως κάθε περίπλοκο οπλικό σύστημα) θα απαιτεί διαδικασία επαναπιστοποίησης για επέκταση του ορίου ζωής σε ότι αφορά την εκρηκτική κεφαλή και το σύστημα εκτόξευσης.

Η πλήρης διακοπή της αμυντικής συνεργασίας της Τουρκίας με το Ισραήλ, θεωρείται βέβαιο ότι επιδρά αρνητικά στις διαθεσιμότητες κάθε συστήματος ισραηλινής προέλευσης, καθώς δεν υπάρχει πλέον η απευθείας υποστήριξη από τον κατασκευαστή.

Απόδειξη αποτελεί το αποτυχημένο πρόγραμμα των UAV επιτήρησης τύπου HERON που αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα σε υπηρεσία με την ΤΗΚ (τα οποία φαίνεται ότι δεν ξεπεράστηκαν ποτέ) αχρηστεύοντας ουσιαστικά την επένδυση που έγινε για την απόκτηση τους.

Με δεδομένες όμως τις δυνατότητες της τουρκικής εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας δεν θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε ότι έχουν βρεθεί λύσεις εκ των έσω.



Πάντως σε κάθε περίπτωση η ΤΗΚ στηρίζει τις προσδοκίες της για αποτελεσματική «αδρανοποίηση» του ελληνικού δικτύου αεράμυνας, στα μαχητικά 5ης γενιάς Stealth τύπου F-35A Lightning II με ικανότητες διείσδυσης για την προσβολή στόχων εντός ισχυρά προστατευμένου εναέριου χώρου.





phgh:ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

Στην Κρήτη μετανάστες με πλαστά έγγραφα


μεταναστες φαρμακονησι
Την αυξημένη τουριστική κίνηση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οικονομικοί μετανάστες που βρίσκονται στην Κρήτη και επιλέγουν τα δυο αεροδρόμια του νησιού για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με πλαστά έγγραφα, ωστόσο υπολογίζουν χωρίς τις ελληνικές αρχές που εντοπίζουν εκατοντάδες περιπτώσεις αλλοδαπών με πλαστά διαβατήρια.

Μάλιστα ο αριθμός των συλληφθέντων το τετράμηνο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος 2015 είναι αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014.
Οι βασικοί προορισμοί των παράνομων μεταναστών είναι αεροδρόμια χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ενώ η πλειονότητα των συλληφθέντων προέρχεται από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Ανάμεσα τους βρίσκονται και παιδιά.
Τα αεροδρόμια «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στα Χανιά αποτέλεσαν το τελευταίο τετράμηνο σημείο από το οποίο παράνομοι μετανάστες θέλησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα ωστόσο … αντί για την Ευρώπη βρέθηκαν στα κρατητήρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στο νησί, από την 1η Απριλίου έως και τα τέλη Ιουλίου, στα δυο κρητικά αεροδρόμια έγιναν 358 συλλήψεις. «Πρωταθλητής» στον αριθμό των συλλήψεων αναδεικνύεται για το φετινό καλοκαίρι ο Ιούνιος με 118 συλλήψεις. Τον Απρίλιο έγιναν 71 συλλήψεις, τον Μάιο 75 και τον Ιούλιο 94 συλλήψεις. Το αντίστοιχο διάστημα του 2014 είχαμε 254 συλλήψεις με τις περισσότερες (125) τον Ιούλιο και ακολούθησαν ο Ιούνιος με 77, ο Μάιος με 29 και ο Απρίλιος με 23 συλλήψεις.



phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 

ALERT – ΕΡΧΕΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ – ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ…

 

ALERT - ΕΡΧΕΤΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ - ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ...
Την αποδόμηση ψηφισμένων νόμων και την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους αξιώνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών…
Ακόμη και την αποβολή από την ρύθμιση για τις 100 δόσεις φορολογουμένων που έχουν ενταχθεί σε αυτήν και είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των παλιών χρεών τους, προβλέπουν οι αλλαγές στις οποίες προχωρεί η κυβέρνηση με εντολή των δανειστών. Παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση αποτελεί νόμο του κράτους, με θετικά αποτελέσματα για τα δημόσια ταμεία, οι θεσμοί ζήτησαν και πέτυχαν το «ξήλωμα» της, καθώς επίσης, μειώνεται ο αριθμός των δόσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες και υπερδιπλασιάζεται το επιτόκιο.
Στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες πέρασαν από χθες πέρασαν σε «πολιτικό επίπεδο», με τη συνάντηση του κουαρτέτου με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, οι δανειστές επιζητούν αλλαγές επί τα χείρω και και στον «νόμο Στρατούλη» για τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Ταυτόχρονα επαναφέρουν τις απαιτήσεις τους για τους φόρους στους αγρότες, την άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τις ομαδικές απολύσεις, το πλήρες άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών και τη δραστική περικοπή των αμυντικών δαπανών. «ΑΓΟΡΑ»



phgh:http://hellasforce.com/

Εθνικός Συναγερμός… Στοπ…. Η Κύπρος Χάνεται… Στοπ… Ο Ακιντζί προανήγγειλε «πόνους»


ΑΚΙΝΤΖΙ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΑΙΝΤΑ
Η «ΠΟΛΥ ΕΥΡΩΠΗ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ…
Προ των πυλών είναι η αλλαγή, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν επιχειρηματικοί σύνδεσμοι στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι με την ειρήνη και τη σταθερότητα θα υπάρξει μεγάλη οικονομική άνοδος στην Κύπρο.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανάφερε ότι «η αλλαγή είναι προ των πυλών». Η Κύπρος αλλάζει πρόσθεσε και τώρα οι πολίτες έχουν αρχίσει να πιστεύουν στην αλλαγή.
Αναγνώρισε ότι στο παρελθόν υπήρξαν αποτυχίες, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή τη φορά ο κόσμος πιστεύει στη διαδικασία.
Ο κ. Ακιντζί είπε ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει ο κόσμος, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί πρώτα θα δωσουν την έγκρισή τους οι ηγέτες και μετά θα προτείνουν (τη λύση) στους πολίτες.
Ανέφερε ακόμη ότι μαζί με την αλλαγή θα υπάρξουν κάποιοι «πόνοι», προσθέτοντας ότι αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η αλλαγή θα υπόσχεται ένα νέο μέλλον και τις δύο κοινότητες, ένα καλύτερο μέλλον, πρόσθεσε.
Ως ηγέτης της Τ/κ κοινότητας, είπε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τ/κ αλλά ότι την ίδια ώρα «θα πρέπει να γνωρίζουμε πως πρέπει να σεβαστούμε και τα δικαιώματα της άλλης κοινότητας». «Θα αναμένω το ίδιο και από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.
Είπε επίσης ότι αποφεύγονται τα παιχνίδια επίρριψης ευθυνών και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να τα αποφεύγει.
Οι δύο κοινότητες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια δομή διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, ανέφερε προσθέτοντας ότι η λύση θα είναι σ` αυτό το ΠΛΑΊΣΙΟ.
Η ομόσπονδη Κύπρος θα είναι εντός ΕΕ, είπε, υπογραμμίζοντας ότι η εναρμόνιση θα πρέπει ν` αρχίσει νωρίς για τους Τ/κ .
«Με την ειρήνη και τη σταθερότητα θα επέλθει οικονομική έκρηξη στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Ακιντζί.
Πρόσθεσε ότι τα συστήματα ηλεκτρισμού των δύο πλευρών θα επανασυνδεθούν σύντομα και ευχήθηκε το ίδιο για την τηλεφωνία.
Αναφέρθηκε παράλληλα στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Εκ , Τ/κ και Τούρκων επιχειρηματιών.
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒ Κυριάκος Κόκκινος προχώρησε σε παρουσίαση υπό τον τίτλο η επανένωση της κυπριακής οικονομίας και ανέφερε ότι οι επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την αλλαγή και να υποστηρίξουν την επίλυση του Κυπριακού. «Μαζί μπορούμε», ανέφερε, στέλνοντας μηνύματα συνεργασίας και υπογραμμίζοντας τα οφέλη μίας λύσης.
Στη δική του παρέμβαση ο οικονομολόγος και μέλος του συμβουλίου του συνδέσμου Τ/κ επιχειρηματιών (ISAD Νετζντέτ Εργκιούν μίλησε γαι την μεγάλη προοπτική της Κύπρου. Υπάρχει μια καλή οικονομική ευκαιρία, ανέφερε, μιλώντας για τη σημασία της συνεργασίας.
Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Dunya Χακάν Γκιουλντάγκ ανέφερε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος και από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς λόγω του Κυπριακού. Είπε επίσης ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί μέσω της συνεργασίας.
Ο πρόεδρος του ISAD Μετίν Σαντί έκανε λόγο για τη γενναιότητα των δύο ηγετών που έχουν κάνει τον κόσμο να ελπίζει για μια λύση. Αναφέροντας ότι είναι εμφανής η υποστήριξη της Τουρκίας στη διαδικασία, ευχήθηκε να στείλουν παρόμοια, όπως είπε, μηνύματα και η Ελλάδα και το Ηνωμενο Βασίλειο.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουρκικών επιχειρήσεων Ταρκάν Καντουγλού είπε ότι γνωρίζει καλά πως η ειρήνη και η σταθερότητα αποτελούν προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. Μια λύση στην Κύπρο θα ενισχύσει την ισχύ της εντός ΕΕ και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την Τουρκία και την Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία θα ξεπεράσουν την οικονομική και πολιτική τους κρίση μαζί. ΚΥΠΕ