Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ! «ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΤΟΤΕ… »!


rrcc3
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!
Η εκλογή της Χίλαρυ Κλίντον στις προσεχείς αμερικανικές εκλογές στη προεδρία των ΗΠΑ, θα πυροδοτήσει εξελίξεις που πολύ πιθανό θα οδηγήσουν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, σε μια συνάντηση με αξιωματικούς της ρώσικης πολεμικής αεροπορίας στις 14 Ιουνίου στην Μόσχα, όπου τους έδωσε εντολή να επιταχυνθεί η ανάπτυξη τουλάχιστον δύο νέων δορυφόρων του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση.
Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείο Άμυνας, (MoD), ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να ξεκινήσει αμέσως η ανάπτυξη νέας γενιάς συστήματος δορυφόρων έγκαιρης προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση, μπροστά στην προοπτική ανάληψης της αμερικανικής προεδρίας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2017 από την Χίλαρυ Κλίντον, η οποία τον έχει χαρακτηρίσει σαν δαίμονα και σαν στυγνό δικτάτορα από τον οποίο πρέπει να απαλλαχτεί ο κόσμος.
Ήδη η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη γίνεται όλο και πιο εκρηκτική με την προκλητική απόφαση του ΝΑΤΟ να εγκαταστήσει νέα πυραυλικά συστήματα καθαρά επιθετικού χαρακτήρα στην Πολωνία και Ρουμανία, παρά τις έντονες προειδοποιήσεις της Μόσχας, υπό το φως των δηλώσεων που έκανε πρόσφατα ο νέος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Curtis Scaparrotti, ο οποίος είπε ψέματα στον τύπο λέγοντας τους thatRussia είναι μια απειλή. Η κατάσταση αυτή ανάγκασε τον πρόεδρο Πούτιν να διατάξει να σχηματίσουν τρία νέα ειδικά τμήματα με περίπου 40.000 στρατιώτες το καθένα.
Στην Μόσχα προβλέπουν ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές ο υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τα γεράκια της Ουάσιγκτον επιθυμούν νέα πολεμική αναμέτρηση που θα έλυνε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των ΗΠΑ και σε αυτή την επιθυμία είναι πρόθυμη η Κλίντον. Εντυπωσιακό είναι πως για τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνας Donald Trump την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας (SC) αναφέρθηκε στις «master plan» του για να απελευθερώσει την Αμερική από κύκλους του πολέμου, και ότι έχει «αφήσει» τους Ευρωπαίους ηγέτες, αναφορά που όμως ελάχιστα έχει αναφερθεί σχετικά στις ΗΠΑ.
Σημειωτέον ότι την Χίλαρι Κλίντον στηρίζει και η πανίσχυρη δαιμονική παγκόσμια οργάνωση Λέσχη Μπιλντεμπέργκ, που πρόσφατα συνεδρίασε στην Δρέσδη της Γερμανίας και στην συνεδρίαση αυτή μετείχε και ο δικός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που… «φλογίζεται» από την επιθυμία να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας για να… υπηρετήσει καλύτερα τα σχέδια της Νέας Τάξης.
Αλλοίμονο μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.g
r






hellasforce

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ! «ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ


ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ… ΚΟΥΒΕΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ…
Υποδείξεις για εφαρμογή όλων των κυπρογενών υποχρεώσεων της Άγκυρας επιστράτευσαν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Επιτροπής Σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας, αλλά η υποψήφια χώρα ήταν άτεγκτη, «κατέβασε ρολά» και κατέστησε σαφές ότι δεν θα εκπληρώσει καμιά εκ των δεσμεύσεών της πριν επιτευχθεί λύση του Κυπριακού.
Η «σχολιασμένη ημερήσια διάταξη» της Ε.Ε., δηλαδή το κοινό κείμενο των 28 κρατών-μελών, του οποίου έλαβε γνώση ο «Φιλελεύθερος», καταγράφει όλες τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της Τουρκίας, ενσωματώνοντας και νέα στοιχεία, περιλαμβανομένης της έκφρασης ανησυχίας για τις αντιδράσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ ως αποτέλεσμα της εξαγγελίας από την Κυπριακή Δημοκρατία του τρίτου γύρου αδειοδότησης στην ΑΟΖ.
Το κείμενο, το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό για τη Λευκωσία, υπογραμμίζει μάλιστα ότι στο ζήτημα του οδικού χάρτη για την ελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων για 79 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες, η Άγκυρα οφείλει να συνεργαστεί με όλα τα κράτη-μέλη, επί του συνόλου των 72 προαπαιτούμενων κριτηρίων.
Τα κυριότερα σημεία του κειμένου των «28», που τέθηκε στη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, επισημαίνουν προς την Τουρκία: •«Να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια που στρέφεται κατά κράτους-μέλους».
•«Να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου επί των χωρικών της υδάτων και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη». Παράλληλα, το κείμενο υπενθυμίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων του δικαιώματος συνομολόγησης διμερών συμφωνιών, εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο περιλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
•«Την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών-μελών επί των χωρικών τους υδάτων και επί του εναερίου τους χώρου».
•Την ανάγκη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου και την υποχρέωση εξομάλυνσης των σχέσεων με όλα τα κράτη-μέλη, περιλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραπέμποντας και στην αντι-δήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου 2005.
•«Να συμβάλει ενεργώς στις διαπραγματεύσεις που στοχεύουν σε μια δίκαιη, περιεκτική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, εντός του πλαισίου του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές επί των οποίων εδράζεται η Ε.Ε.». Σημειώνεται ακόμη ότι «η δέσμευση και συμβολή της Τουρκίας κατά συγκεκριμένο τρόπο σε μια τέτοια περιεκτική λύση παραμένει κρίσιμη». Παράλληλα, το κείμενο καλωσορίζει τη δέσμευση των μερών για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, «όπως επιδείχθηκε με την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και όπως επαναβεβαιώθηκε με τη δήλωση της 30ής Οκτωβρίου 2015».
Σημειώνεται ότι η «σχολιασμένη ημερήσια διάταξη» της Επιτροπής Σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας αποτελεί προπομπό της Κοινής Θέσης που θα εκδώσουν οι «28», ενόψει του Συμβουλίου Σύνδεσης (σ.σ βλέπε άλλη στήλη). Η Επιτροπή Σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας συνεδριάζει μια φορά ανά έτος και εξετάζει όλο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, πολιτικά κριτήρια, οικονομικά κριτήρια, κοινοτικό κεκτημένο και ενταξιακή πορεία. Η Επιτροπή Σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας έλαβε χώρα στις 31 Μαΐου, στις Βρυξέλλες.





hellasforce

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μεγάλη έκταση έχει πάρει από το Σαββάτο στον τουρκικό τύπο η επίθεση που έγινε απ κάποιους αγνώστους, (όπως πάντα), μασκοφόρους με βόμβες μολότοφ στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, το οποίο ψευδώς αναφέρεται σαν πατρική οικία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Όπως αναφέρεται περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κινήθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο προξενείο.
Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν προς το μέρος τους, εκείνοι πέταξαν είκοσι μολότοφ που κατέληξαν στο οδόστρωμα. Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, μόνο μικρές φθορές σε ένα όχημα.
Πολλοί καραδοκούν για να μας επαναφέρουν τα γεγονότα του 1955 όταν από το προξενείο της Θεσσαλονίκης σε μια καλοστημένη επίθεση-προβοκάτσια, εξοντώθηκε ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης.
Οι συγκυρίες είναι πολύ καυτές, καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα για πρώτη φορά τόσο έντονα στην σύγχρονη ιστορία της.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ζητάει ενότητα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα ο Σόιμπλε


soimple708_10
Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε έκκληση σήμερα για μια δυνατή κι ενοποιημένη Ευρώπη, πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.
Ο Σόιμπλε δεν αναφέρθηκε άμεσα στη Βρετανία, αλλά τόνισε ότι καμία χώρα στην Ευρώπη δε θα είναι ικανή ν’ αντιμετωπίσει από μόνη της τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
«Η Ευρωπαϊκή μας Ένωση δεν είναι τέλεια», αλλά παραμένει ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης προκλήσεων από τους κανονισμούς που διέπουν τις οικονομικές αγορές, μέχρι την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, παρατήρησε.
«Πρέπει να τη διατηρήσουμε και την ενδυναμώσουμε, όχι να την καταστρέψουμε», πρόσθεσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια τελετής στο Οικονομικό Ινστιτούτο του Κιέλου.




hellasforce

Κεραυνός εν αιθρία στις ΗΠΑ! Ποια πολιτεία ζητάει απόσχιση!!!


texas7081
Ο Ντάνιελ Μίλερ παρακολουθεί με αγωνία και ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο βρετανικό δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και δείχνει ιδιαίτερα συγκινημένος από το κύριο άρθρο της βρετανικής εφημερίδα «Sun» αυτήν την εβδομάδα υπέρ του «Brexit».
Ωστόσο, ο Μίλερ δεν είναι ούτε από το Λονδίνο, ούτε από το Λίβερπουλ. Αντίθετα, κατάγεται από το «Longview», του Τέξας, 5.000 μίλια μακριά από το κέντρο των πολιτικών εξελίξεων της Βρετανίας, το Γουέστμινστερ.
Πολιτισμικά, επίσης, απέχει πολύ από την Ευρώπη, αλλά το συγκεκριμένο δημοψήφισμα φαίνεται να έχει βαθιά σημασία για τον Μίλερ και τους Τεξανούς ομοϊδεάτες.
Ως Πρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος του Τέξας, το οποίο ευαγγελίζεται την απόσχιση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζει ότι ένα αποτέλεσμα υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, θα έχει αντίκτυπο από την Αυστρία μέχρι το Όστιν.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναρωτιούνται, αν ναι στο “Brexit”, γιατί όχι και σε ένα “Texit”», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει, «έχω επαφές με διάφορα στελέχη εκεί στο UKIP, αλλά και στο Συντηρητικό κόμμα».
Ο Μίλερ μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε μια σχετική συνάντηση στο Τέξας έκανε σαφείς, παραλληλισμούς μεταξύ «Brexit» και «Texit», υποστηρίζοντας ότι η σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη ήταν ένας γάμος συμφέροντος μεταξύ αταίριαστων εταίρων που έχει μετατραπεί σε μια θυελλώδη σχέση με αγεφύρωτες διαφορές, που προκύπτουν από ζητήματα κυριαρχίας, μέχρι το που ξοδεύονται τα χρήματα των πολιτών της από μια αναποτελεσματική, κεντρική γραφειοκρατία.
«Σας θυμίζει κάτι αυτό;» ρωτάει σκωπτικά το ακροατήριο. «Έχετε ακούσει ποτέ για κάποιον Νάιτζελ Φάρατζ;» ρωτά το κοινό. «Ψάξτε τον στο YouTube – πιστέψτε με, θα τον απολαύσετε », προσθέτει.
Ένα πιθανό «Brexit» όπως λέει ο ίδιος «δεν βοηθά μόνο την δική μας περίπτωση, αλλά θα αποτελεί ένα πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα μιας σύγχρονης δημοκρατίας που έχει έννομο συμφέρον και διεξάγει μια δημόσια συζήτηση όπου οι άνθρωποι μιας χώρας, και όχι η πολιτική τάξη μόνη της, αποφασίζουν για το πώς οι ίδιοι επιθυμούν να κυβερνηθούν».
Τα επιχειρήματα είναι ουσιαστικά ταυτόσημα, επιμένει ο Μίλερ. «Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε στην εξίσωση την Μεγάλη Βρετανία με το Τέξας » και την ΕΕ με τις ΗΠΑ» λέει. «Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε την λέξη Βρυξέλλες με την λέξη Ουάσιγκτον» προσθέτει, «Είναι ακριβώς το ίδιο».




hellasforce

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας ζήτησε ο Πούτιν – Τι συμβαίνει…


navalbasekalinigrand-600x340
Έκτακτη σύσκεψη στο Καλίνιγκραντ για τις 20 Ιουνίου συγκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετά τις πληροφορίες που έλαβε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας για αμερικανικά σχέδια δημιουργίας εξέγερσης στον ρωσικό θύλακα με την προοπτική παράδοσής του στην Γερμανία όπου και ανήκε πριν τον Β” ΠΠ με την ονομασία Königsberg.Το Καλίνιγκραντ είναι μέσα στα σχέδια των Αμερικανών για άμεση απόσπαση από την Ρωσική Ομοσπονδία καθώς αποτελεί απειλή για τους ΝΑΤΟϊκούς στόλους της Βαλτικής και για την ΝΑΤΟϊκή αντιπυραυλική ασπίδα λόγω των πυραύλων Iskander-M με 500 χλμ βεληνεκές και της ισχυρής ρωσικής ναυτικής βάσης που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.
Το Καλίνιγκραντ εμποδίζει τις ΗΠΑ να πετύχουν την περικύκλωση της Ρωσίας μέσω των Ευρωπαίων «ακόλουθων» και οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν ένα αυτονομιστικό κίνημα στην περιοχή.
Δεν είναι τυχαία όλα τα δημοσιεύματα από τα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ δυτικά ΜΜΕ τα οποία επιχειρούν να δημιουργήσουν την ιδέα ότι η Ρωσία είναι επιτιθέμενη ενώ είναι το ΝΑΤΟ το οποίο έχει μεταφέρει 40.000 στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα.
Η Ρωσία προβαίνει σε αμυντικές ενέργειες αλλά αυτό παρουσιάζεται ως «επίθεση» από τα δυτικά φερέφωνα.
Στόχος των Αμερικανών είναι η μεταφορά πυρηνικών κεφαλών τόσο κοντά στην ρωσική ενδοχώρα ώστε να μην μπορεί να υπάρξει χρόνος αντίδρασης από την Μόσχα. Έτσι πιστεύουν στις ΗΠΑ ότι θα μπορούν να διατηρήσουν την ηγεμονία του πλανήτη με την μέθοδο του γεωπολιτικού εκβιασμού, αλλά και ότι εάν τελικά καταλήξουν σε έναν πυρηνικό πόλεμο ότι θα επικρατήσουν πριν καταστραφούν με την βοήθεια των χρήσιμων «αναλώσιμων» των Ευρωπαίων.
«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων», αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ
Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να αποσπαστεί το Καλίνινγκραντ.
Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ Μακφόλ έκανε δήλωσε ότι «αφού η Κριμαία επέστρεψε στην Ρωσία μπορεί τότε να επιστρέψει το Καλίνινγκραντ στην Γερμανία»
Το Καλίνινγκράντ ή Königsberg ήταν μια γερμανική πόλη για αιώνες. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει το Καλίνινγκραντ τώρα;» έγραψε ο Μακφόλ στο Twitter του.
Όμως σκοπίμως ο Αμερικανός διπλωμάτης αποκρύβει ότι στην Κριμαία ο πληθυσμός ήταν κατά 90% Ρώσοι και επέλεξαν την επιστροφή τους στην Μητέρα Ρωσία και στο Καλίνιγκραντ ο πληθυσμός είναι ρωσόφωνος κατά 99,2%, αφού ο Στάλιν φρόντισε την περίοδο 1946-1950 να εκδιώξει τον γερμανικό πληθυσμό της πόλης.
Στις ΗΠΑ συχνά εκφράζουν τα σχέδια τους με πρώην διπλωμάτες τους οποίους δεν διαψεύδουν ποτέ.
Η περιοχή του Καλίνινγκραντ έχει την ίδια στρατηγική αξία με την Κριμαία, ως μια προηγμένη στρατιωτική βάση, παρέχοντας ρωσική προβολή ισχύος στο βάθος της Ευρώπης.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι της θα πληρώσουν πολύ ακριβά οποιαδήποτε προσπάθεια «εξώσεως» της Ρωσίας από τον θύλακα αυτό . Στο πλαίσιο αυτών των φιλοδοξιών υπάρχει ανάγκη να εξετασθούν όλες οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ γύρω από την περιοχή του Καλίνινγκραντ», αναφέρει ρωσική στρατιωτική πηγή.
2d45y
Το Καλίνιγκραντ το θέλουν και οι Πολωνοί.
Για την δημιουργία μιας εξέγερσης οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί θα στηριχθούν σε νεοναζιστικές οργανώσεις και κόμματα όπως έκαναν άλλωστε και στην Ουκρανία για να ανατραπεί ο νόμιμος Ουκρανός πρόεδρος Β.Γιανουκόβιτς.
Πρόκειται για το «Βαλτικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα»,» την «Βαλτική πρωτοπορία αντίστασης» , και τις « επιτροπές κοινωνικής αυτοάμυνας» (CBS).
Οι ομάδες αυτές είναι σε επαφή με την γερμανική οργάνωση PEGIDA και εθνικιστικές ομάδες στην Ουκρανία και στις χώρες της Βαλτικής που καμαρώνουν για τα ναζιστικά παρελθόντα των χωρών τους.
Βέβαια δεν υπάρχει το πληθυσμιακό έρεισμα για να πετύχουν μια τέτοια εξέγερση, αλλά τα σχέδια παραμένουν. Άλλωστε ακόμα και μια εξέγερση 50 ατόμων με την κατάλληλη «μεγέθυνση» των δυτικών ΜΜΕ θα εμφανιστεί ως «καταπίεση» και με δυτικές επιδοτήσεις θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.
Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές οι ταραχές θα ξεκινήσουν ξαφνικά κάποια μέρα στο Καλίνινγκραντ και άμεσα οι χώρες της περιοχής θα υποστηρίξουν τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων για την ανεξαρτησία της περιοχής από τη Ρωσία.
Η ΕΕ θα ξεκινήσει ενδεχομένως διαδικασία αναγνώρισης και «προσάρτησης» της περιοχής από την Γερμανία.
Φυσικά αυτό θα προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τις ΗΠΑ οι οποίες φιλοδοξούν να επικρατήσουν ξεκούραστα στα ερείπια των υπόλοιπων χωρών του πλανήτη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!!!


20160614_nato_0
Το παιχνίδι αποκαλύπτεται (και) εκ των έσω!
Η διαρκώς αυξανόμενη ένταση που επικρατεί με την παρουσία του ΝΑΤΟ στην βαλτική, δεν φαίνεται να χαίρει εκτίμησης ακόμα και μέσα στην ίδια τη συμμαχία.
Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, η Ρωσία, η οποία προκαλεί το ΝΑΤΟ, δικαιολογεί απόλυτα τις επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες της συμμαχίας στη βαλτική, γεγονός το οποίο προκάλεσε τη ραγδαία αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων.
Ωστόσο τα πάντα τότε τα πάντα κατέρρευσαν σήμερα, καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ, επέκρινε το ΝΑΤΟ για την εφαρμογή πολεμοχαρούς πολιτικής έναντι της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς την πιο συγκεκριμένα ως «φιλοπόλεμη», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε σήμερα είναι η αναζωπύρωση της κατάστασης με φιλοπόλεμη πολιτική και «μπότες που προκαλούν θόρυβο», επεσήμανε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στη Βορειοατλαντική συμμαχία.
Ο Στάινμαγιερ απλώς υπερθεμάτισε όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό, και μπορούν να εξηγηθούν με απλή λογική, δηλαδή την προκλητική ανάπτυξη των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Ωστόσο, δεδομένου ότι η δήλωση αυτή προέρχεται από έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο χώρας του ΝΑΤΟ, αίφνης λιώνει και η καραμέλα της ρωσικής προπαγάνδας.
Σε μια συνέντευξη του στην Bild την περασμένη Πέμπτη, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως η Ρωσία επιδιώκει να δημιουργήσει «μια ζώνη επιρροής με στρατιωτικά μέσα». «Παρατηρούμε μία μαζική στρατιωτική δραστηριότητα στα σύνορα του ΝΑΤΟ – στην Αρκτική, στη Βαλτική, από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο», δήλωσε στην εφημερίδα.
Λόγω των εκ διαμέτρου αντίθετων αυτών δηλώσεων πληροφορίες αναφέρουν, ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός του ΝΑΤΟ που ζητούν την παραίτηση του Στάινμαγιερ (κάτι το οποίο φυσικά δεν αναμένεται να συμβεί), αντί να αναρωτηθούν για το λόγο που μια χώρα της συμμαχίας κατηγορεί την ίδια συμμαχία ως φιλοπόλεμο προβοκάτορα!,
Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Ευρώπη είναι προ των πυλών ενός νέου ψυχρού πολέμου, με μία συνεχή αύξηση του πυρηνικού της εξοπλισμού, που εξυπηρετεί μόνο το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ τα κέρδη του οποίου εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τον πόλεμο, τη σύγκρουση και το θάνατο αμάχων σε όλο τον κόσμο.





hellasforce

Δούρου: Παραβρισκόμαστε σε ένα μοναδικό γεγονός...


Δούρου: Παραβρισκόμαστε σε ένα μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας
...που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας

Στο γεύμα προς τιμήν των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, "Προκόπης Παυλόπουλος", με την ευκαιρία της Σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη παρευρέθη η...
Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένας Δούρου. Η κ. Δούρου δήλωσε:

«Παραβρισκόμαστε σε ένα μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας, μίας εκκλησίας. Και η υπέρβαση αυτή οφείλεται στο οικουμενικό μήνυμα ενότητας, καταλαγής, διαλόγου και συνύπαρξης που εκπέμπεται σήμερα από την Κρήτη, προς την υφήλιο.

Μήνυμα εξωστρέφειας, μακριά από αποκλεισμούς και απολυτότητες, το οποίο ανταποκρίνεται στα διακυβεύματα του 21ού αιώνα.

Και ταυτόχρονα μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς το οποίο ακριβώς στη σημερινή συγκυρία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο και απαραίτητο για ολόκληρη την ανθρωπότητα».




nonews news

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ…


Πατριάρχης Μόσχας ΚύριλλοςΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ…
Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος «Είμαι εδώ για να προστατέψω την αγνότητα της Ορθοδοξίας»
Ο Μάρκος ο Ευγενικός (1393-1445), υπήρξε Μητροπολίτης Εφέσου και μια από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές και θεολογικές προσωπικότητες της εποχής του. Θεωρείται ο κύριος παράγοντας της αποτυχίας της ένωσης της Δυτικής και της Ανατολικής Εκκλησίας στη σύνοδο της Φλωρεντίας, όπου ήταν ο μόνος που αρνήθηκε να υπογράψει. Υπήρξε ηγετικη φυσιογνωμία του κινήματος των ανθενωτικών, προτείνοντας ακραίες λύσεις γιά την αποφυγή της ένωσης των δύο εκκλησιών («καλύτερα σκλαβωμένα σώματα στους Τούρκους, παρά σκλαβωμένο πνεύμα στον αιρετικό πάπα»). Για το λόγο αυτό εκδιώχτηκε από την αυτοκρατορική αυλή, που επεδίωκε μια συμβιβαστική λύση του ζητήματος για την αντιμετώπιση του οθωμανικού κινδύνου. Μετά τον θάνατο του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και την αναρρίχηση στο Πατριαρχικό θρόνο του ανθενωτικού Πατριάρχη Γεννάδιου Σχολάριου ο οποίος υπήρξε μαθητής του, ανακηρύχθηκε σε Άγιο.

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΑΓΓΛΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ! Παιδιά 4 ετών ερωτώνται …’τι φύλο επιλέγουν να είναι, πριν αρχίσουν το σχολείο’ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
(ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;) Γονείς στην Αγγλία έγιναν έξω φρενών, όταν δέχτηκαν μία επιστολή που τους έλεγε, να «βοηθήσουν»(!) τα τετράχρονα παιδιά τους, να …επιλέξουν ένα φύλο, πριν αρχίσουν το δημοτικό σχολείο!
GLASGOW SYNDICATION  PIC SHOWS general view of children in a class at St Davids Primary School .   Renfrewshire schools have recieved a glowing report.  SEE COPY  Pic by Martin Shields  Pic from Glasgow Syndication  164 Deansgate  Manchester M3 3RN syndication@men-news,co.uk
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπράϊτον και Χόβ, απέστειλε μια επιστολή σε εκατοντάδες οικογένειες, λέγοντάς τους ποιό σχολείο το παιδί τους θα παρακολουθήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά τους ζήτησε να ανταποκριθούν, στο τι …φύλο προτιμά το παιδί τους!!!
Μαζί με το κύριο κείμενο της επιστολής, υπήρχε και ένα σημείωμα, δίπλα από το κουτάκι επιλογής για αρσενικό / θηλυκό, εξηγώντας ότι το εθνικό σύστημα καταγραφής, δίνει μόνο δύο επιλογές για το φύλο, αλλά να βοηθήσουν το παιδί τους να επιλέξει ένα φύλο, με το οποίο ταυτίζεται πιο πολύ…
(FILES) This file picture dated 17 August 2005 shows a teacher giving rulers to children of the second grade (8 years old) in a primary school in Vaasa, on their second day of school in Finland. Finnish, South Korean and Taipei 15-year-olds scored highest in the world on tests of science, reading and maths knowledge, the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) announced 04 December 2007. Finland topped the science results, with a score of 563, followed by Hong Kong, with 542, and Canada, at 534. AFP PHOTO OLIVIER MORIN  (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images)
Έγραφε: «Αναγνωρίζουμε (;;;) ότι όλα τα παιδιά και οι νέοι δεν ταυτίζονται με το φύλο που τους είχε ανατεθεί κατά τη γέννηση, ή μπορεί να προσδιορίζονται με ένα φύλο, εκτός από αρσενικό ή θηλυκό, ωστόσο τα τρέχοντα συστήματα (σε εθνικό επίπεδο) καταγράφουν τα φύλα, μόνο ως αρσενικό ή θηλυκό.
«Παρακαλώ να υποστηρίξετε το παιδί σας, για να επιλέξει το φύλο με το οποίο ταυτίζεται περισσότερο. Ή εάν έχει μια άλλη ταυτότητα φύλου, παρακαλώ αφήστε κενό και να το συζητήσετε με το σχολείο του παιδιού σας».
Οι γονείς έχουν επικρίνει την κίνηση υποστηρίζοντας, ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να «απολαύσουν την αθωότητά τους».
Το περιέγραψαν επίσης ως «επικίνδυνη προσέγγιση», αφού τα τετράχρονα, δεν έχουν ακόμα μια ενήλικη άποψη του κόσμου, ή δεν κατανοούν πλήρως τους ρόλους των φύλων.
17
Μια μητέρα είπε: «Τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε μια ενήλικη προβολή του κόσμου – δεν κατανοούν πλήρως τη μονιμότητα, τις κοινωνικές δομές, τι είναι εφικτό και τι δεν είναι δυνατό.
«Τα τετράχρονα δεν έχουν γενικά σταθερές απόψεις και συχνά δεν κατανοούν πλήρως ότι το φύλο, το χρώμα τους, ή ακόμη και τα είδη είναι σταθερά.
«Η αντιμετώπιση των παιδιών σαν να είναι ενήλικοι, είναι μια επικίνδυνη προσέγγιση από ένα σημείο προστασίας. Δεν είναι ενήλικες – αφήστε τα να απολαύσουν την αθωότητα και τη δημιουργικότητα της παιδικής ηλικίας τους».
18
Ο βουλευτής Andrew Bridgen επέκρινε επίσης τη σημείωση, λέγοντας στην γνωστή εφημερίδα ‘The Sun’: «Τα σχολεία πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά να διαβάζουν και να γράφουν, όχι να τα ζητά να εξετάσουν ανταλλαγές των φύλων».
19
Η Σύμβουλος του Μπράϊτον και Χοβ για την ισότητα, Emma Daniel, δήλωσε ότι η αλλαγή στη μορφή, ήταν μια απάντηση στις οικογένειες και τα αιτήματα των σχολείων να είναι πιο περιεκτική.
Είπε: «Η φόρμα εγγραφής των μαθητών, μας ζητά μια σειρά πληροφοριών από τους γονείς και κηδεμόνες για τα παιδιά και τους νέους όλων των ηλικιών, που εισέρχονται σε μια νέα σχολική κοινότητα.
«Οι γονείς και φροντιστές καλούνται να δηλώσουν το φύλο του παιδιού τους, ως αρσενικό ή θηλυκό! Για τη μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών αυτό είναι πολύ απλό.
«Έχουμε τοποθετήσει το πρόσθετο κείμενο σχετικά με την ταυτότητα του φύλου, ως απάντηση στις εκκλήσεις από τις οικογένειες, τους νέους και τα σχολεία για να δείξουμε μια περιεκτική προσέγγιση με το φύλο.
«Υπάρχουν αυξημένοι αριθμοί παιδιών και νέων σε εθνικό επίπεδο, που αναγνωρίζονται ως ‘τρανς’. Πολλά ‘τρανς’ άτομα σε εθνικό επίπεδο αναφέρουν, ότι έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού όταν ήταν στο σχολείο.
«Αναγνωρίζοντας το φάσμα των ταυτοτήτων φύλου στις κοινότητες του σχολείου μας, βοηθάμε στη διασφάλιση τα σχολεία να είναι ασφαλείς χώροι για όλους».
Η διαμάχη έρχεται μόλις τρεις μήνες, αφ΄ότου το συμβούλιο έστειλε μια «βαθιά μπερδεμένη» έρευνα των δύο φύλων στους μαθητές της Σχολής Blatchington Mill, στο Χοβ, με 25 επιλογές για να διαλέξουν.
Μαζί με παραδοσιακές επιλογές «κορίτσι» και «αγόρι», τα παιδιά ηλικίας 13 έως 18, κλήθηκαν επίσης να επιλέξουν από μια λίστα που περιελάμβανε τα «genderqueer» (απροσδιόριστο), «τρι-φύλο», «ρευστό φύλο» και «ερμαφρόδιτο»!!!
Αυτή η εθνική έρευνα συνδέθηκε από την ιστοσελίδα της Επιτρόπου του Παιδιού για την Αγγλία, Anne Longfield, και διαβιβάστηκε σε κάποια σχολεία από τα τοπικά συμβούλια.
Αλλά το ερώτημα που ζητούσε από τα παιδιά να καθορίσουν το φύλο τους, επικρίθηκε από το Χριστιανικό Ινστιτούτο ως «εντελώς παραπλανητικό» και «βαθιά μπερδεμένο» για τα κορίτσια και τα αγόρια.
Ο εκπρόσωπος Simon Calvert, είχε δηλώσει: «Δεν πρέπει να εισβάλλουμε στην παιδική ηλικία εσκεμμένα μπερδεύοντας τα παιδιά σχολικής ηλικίας σχετικά με το τι κάνει ένα αγόρι ή ένα κορίτσι μόνο για να ικανοποιήσουμε την πολιτική ατζέντα των ενηλίκων.
“Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά από το να αισθάνονται ότι οι φάσεις που περνούν, με μπερδεμένα συναισθήματα για τον εαυτό τους – την οποία πολλά περνάνε – θα πρέπει να μετατραπεί σε ηθική αλλαγής ζωής και πολιτικές αποφάσεις».
Αργότερα προέκυψε, ότι η έρευνα είχε αποσυρθεί. Ένας εκπρόσωπος στο γραφείο της κας Longfield είπε, ότι υπήρξε «τυπογραφικό λάθος»(;;;) και η έρευνα ήταν μόνο ένα προσχέδιο!
Η έρευνα θα πρέπει τώρα να αναδιατυπωθεί με την ερώτηση που ζητά από τα παιδιά, να καθορίσουν το φύλο τους να αφαιρείται.
Το Brighton έχει επίσης προηγουμένως δεχθεί πυρά επειδή πρότεινε την απαγόρευση σε τίτλους όπως Κύριος, Δεσποινίς και Κυρία, σε περίπτωση που προσβάλλουν την ‘τρανσέξουαλ’ κοινότητα!
Το 2012, σύμβουλοι συζήτησαν το ενδεχόμενο της απομακρύνσεως των λέξεων από τις επίσημες φόρμες και έγγραφα, μετά τις καταγγελίες που ανάγκασε τους ανθρώπους να «επιλέξουν μεταξύ των δύο φύλων».
Ωστόσο, η πρόταση έφερε κριτική από πολλούς, με κάποιους να την ονομάζουν ότι «η πολιτική ορθότητα πάει πολύ μακριά» και «γελοία».
Το Brighton αναγνωρίζεται σε εθνικό επίπεδο, για την πολυμορφία του, με το ‘Primary Care Trust’ της πόλεως να εκτιμά, ότι ένα στα έξι άτομα είναι από την λεσβιακή, γκέϊ, αμφισεξουαλική και τρανσέξουαλ κοινότητα…
[«Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι»…»Παπαφλέσσας»]





hellasforce

ALERT! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…


ALERT«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΓΙΑ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ»
ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ !!!
Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΚΡΥΣΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ …
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ …
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ …
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ 24ΩΡΕΣ …
ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΕΙΠΩΤΕΣ, ΕΝΩ
Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΟΤΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ …
Ο ΘΟΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !!!




hellasforce

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ….


ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ
ΗΘΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ… ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΏΝ

Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Μάχη για την έκδοσή τους

ΕΡΓΟ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ


Νέες αστυνομικές ταυτότητες: Μάχη για την έκδοσή τους

H αντικατάσταση των παλιών ταυτουήτων με νέου τύπου βρίσκεται πλέον στη τελική ευθεία, που σε πρώτη φάση θα φέρουν τα βιομετρικά χαρακτηριστικά των κατόχων τους και σε δεύτερη φάση λοιπά στοιχεία, όπως ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ.
Το βάρος της προσαρμογής του υφιστάμενου πλαισίου έχουν επωμιστεί δύο επιτροπές, από το Υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αντίστοιχα υπεύθυνες για το νομοπαρασκευαστικό και τεχνικό σκέλος των διαδικασιών. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν υποβληθεί οι προτάσεις των δύο επιτροπών, ώστε στη συνέχεια να δοθούν εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία και να πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού ύψους 80 εκατ.ευρώ.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα που, λόγω της φύσεως του αντικειμένου, ελάχιστοι όμιλοι ανά τον κόσμο διαθέτουν την εμπειρία, τις τεχνικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις να αναλάβουν. Για το λόγο αυτό, o διεθνής διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα προμηθεύσει τις ελληνικές αρχές με την απαραίτητη υποδομή, αναμένεται να προσελκύσει τις πλέον έμπειρες εταιρείες του κλάδου της Ψηφιακής Ασφάλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για τον επικείμενο διαγωνισμό έχουν ήδη επιδείξει διεθνείς όμιλοι παραγωγής και εκτύπωσης εγγράφων ασφαλείας. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, η Inform Λύκος, από τις παλαιότερες στην Ελλάδα (ιδρύθηκε το 1897), η οποία με την πάροδο των ετών έχει αποκτήσει ηγετική παρουσία στην Ευρώπη και έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό ανταγωνιστή μεγάλων παγκόσμιων ομίλων του κλάδου της, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την παραγωγή και την προσωποποίηση Ταυτοτήτων και Έξυπνων Καρτών για τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, δηµόσιους οργανισµούς και αλυσίδες λιανικού εµπορίου.
Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες παραγωγής έξυπνων καρτών, ταυτοτήτων κλπ. σε Αυστρία και Ρουμανία, υψίστης ασφαλείας δεδομένων, πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς όπως η Visa, η MasterCard, η Diners κλπ.).
Σημειώνεται πως το ζήτημα της αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων αποτελούσε υποχρέωση της χώρας ήδη από το 2006. Το τελευταίο χρόνο, όμως τέθηκε επιτακτικά από ξένους αξιωματούχους, μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως η προκήρυξη του έργου μπορεί να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Έτσι την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι του 2017 θα μπορεί να ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων που θα αντικαταστήσουν τις παλαιού τύπου ταυτότητες.







hmerisia

Οι Ευρωπαίοι θα μας απαγορεύσουν και τις εκλογές;



141026-european-central-bank-frankfurt-811a_7a6ac309009dec75ddef74a87d6f8bf7


Αυτοί όπως το πάνε θα κηρύξουν παράνομες και τις εκλογές! Ο λόγος για τους βορειοευρωπαίους οι οποίοι έχουν ήδη ρίξει στην πυρά τα δημοψηφίσματα.Αυτά που και κάποιοι εδώ στην Ελλάδα θεωρούν περίπου απαράδεκτα.Είναι οι ίδιοι που στις δεκαετίες του 80,90 και 2000 μιλούσαν με θαυμασμό και ζήλεια για τους Ευρωπαίους που κάθε σοβαρό θέμα είχαν τη δυνατότητα να το εγκρίνουν ή να το απορρίψουν με δημοψήφισμα. Άλλαξε …η μόδα στην βόρεια Ευρώπη,άλλαξαν απόψεις και οι εγχώριοι υποστηρικτές του “ότι ξενόφερτο είναι και σωστό”.
Τα αναφέρουμε όλα αυτά,γιατί διαβάσαμε τις δηλώσεις του του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν,ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα στην Βρετανία “ιστορικό λάθος” του Κάμερον! Ακόμη και το ότι σκέφτηκε να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,ο Άσελμπορν το θεωρεί λάθος!
Γι΄ αυτό λέμε ότι αυτοί οι ανεκδιήγητοι τύποι που διοικούν την Ευρώπη σε λίγο θα απαγορεύσουν και τις εκλογές…





militaire.gr

Ζιαζιάς “εκτελεί” Πάγκαλο με “μία βολή” για όσα είπε για τα Ίμια και τις ΕΔ!



ziazias_pagalos

Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ
Στρατηγός ε.α
Πρώην Α/ΓΕΣ
“Έκανα διαπραγματεύσεις για τα Ιμια,με ανύπαρκτο στόλο”,δήλωσε προσφατα  ο πρώην Υπουργος  Εξωτερικών της Χώρας , σε παγκόσμια πρωτοτυπία ,20 χρονια μετα τα θλιβερά γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996.
Ποιον ρώτησε ο κύριος Υπουργος Εξωτερικών για την επιχειρησιακή κατάσταση του Στόλου και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων εκείνη την αποφράδα βραδιά ,ευρισκόμενους ο ίδιος στον γυάλινο Πύργο του αγαπημένου του καναλιού;
Σίγουρα όχι την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σίγουρα όμως οι πληροφορίες και οι δήθεν εκτιμήσεις του προέρχονταν από τους βραδινούς συνομιλητές του ,που με τόση ευκολία την επόμενη χωρίς αιδώ,ευχαριστήσαμε .
Δεν ενημέρωσε κανένας τον κύριο Υπουργό ότι εκείνο το βράδυ οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις ,με μπροστάρη τον Στόλο μας,βρέθηκαν σε υψηλότατο βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθέσεως των οπλικών συστημάτων;
Δεν έμαθε ο κύριος Υπουργος ότι ,το σύνολο του Στόλου μας ,βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή ,στις προβλεπόμενες θέσεις του,με επιχειρησιακό και τακτικό πλεονέκτημα έναντι των γειτόνων;
Δεν αντιληφθήκε ο κύριος Υπουργος τον πατριωτικό  ενθουσιασμό και το υψηλό ηθικό,που διέπνεε τις τάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων,εκείνο το βράδυ,καθώς κάτω από δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες εφάρμοζαν με ακρίβεια τα υφιστάμενα σχέδια;
Δεν  πληροφορήθηκε  ο κύριος Υπουργός με τι ενθουσιασμό οι έφεδροι  επάνδρωσαν τις μονάδες των νησιών μας και των παραμεθόριων περιοχών  ,θυμίζοντας εποχές του 40.
Δεν γνωρίζει , ο πολυμαθάστατος κατά τ΄ άλλα,πρώην Υπουργος την ιστορία και την ψυχοσύνθεση του Πολεμικού μας Ναυτικού ,και την συνεισφορά του στους αγώνες του Έθνους.
΄Ενα ομως πρεπει να εχει υπόψη του οτι “Κουντουριωτες”υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν στο ΠΝ.
Δεν ένοιωσε ο κύριος Υπουργός την απαγοήτευση των Ενόπλων Δυναμεων,όταν εκείνο το πρωινό κλήθηκαν να επιστρέψουν στα στρατόπεδα ταπεινομένες ,βλέποντας μια φοβισμένη πολιτική ηγεσία να ευχαριστεί τον “ξένο παράγοντα”.
Τελικά ο κύριος Υπουργός δεν “ρώτησε”την ιστορία για να του πει ότι οι ηγέτες μιας χώρας στα δύσκολα φαίνονται. Αν ο Κολοκοτρωνης ,ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Μεταξας  και ολοι οι ήρωες του Έθνους διακατεχονταν με την δίκη σας λογική,λογική της υποταγής ,της υποτέλειας και της ηττοπάθειας ,η χωρα θα ηταν ακόμη κάτω απο τον τουρκικό ζυγό,και οχι οπως ειναι σημερα.
Κύριε Υπουργε, επειδή εχετε επιλεκτική μνημη ,θα πρεπει να σας θυμίσουμε οτι εκείνη την θλιβερή βραδιά είχαμε νεκρούς,που έπεσαν για την τιμή και την αξιοπρέπεια αυτού του Έθνους,που έπεσαν στο βωμό της εκτέλεσης του καθήκοντος.
Κύριε  Υπουργε ,εαν ρωτούσατε εκείνο το βράδυ την φυσική ηγεσία για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενοπλων Δυναμεων,σήμερα θα νοιώθατε υπερήφανος για τις αποφάσεις σας και για την πατριωτική στάση που έπρεπε να ακολουθήσετε.
Κύριε Υπουργε δεν ειναι πατριωτικό,δεν ειναι εθνικό,δεν ειναι ηθικό και έντιμο ,μετά απο είκοσι χρονια,να αναφέρεστε με τέτοιο απαξιωτικό τροπο για τις ΄Ενοπλες Δυναμεις της χώρας ,χωρίς να σκεφτείτε την συνεισφορά τους στους αγώνες του Έθνους ,αλλα και την συνεισφορά τους να βοηθήσουν την διαλυμένη απο εσάς κρατική μηχανή επι καθημερινής βασεως.
Κύριε Υπουργε με τα λεγόμενα σας,ως θεσμικό πρόσωπο που επιί χρόνια πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου  προκαλείτε “ζημιά”τόσο στο ηθικό όσο και στην ομοψυχια των Ενόπλων Δυνάμεων .
Κύριε  Υπουργε οι ΄Ενοπλες Δυναάμεις ,σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ,στέκονται όρθιες και απαιτούν σεβασμο και τίποτε άλλο.
“Κρείττον  του λαλείν το σιγάν”.
Militaire.gr

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στη Συρία είδε Άσαντ


putin_soigou



Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συναντήθηκε στην Δαμασκό με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου κατά την διάρκεια ξαφνικής επίσκεψης του ρώσου αξιωματούχου στην συριακή πρωτεύουσα και συζήτησαν για την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και τις προσπάθειες καταπολέμησης της “τρομοκρατίας”, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ήταν η πρώτη επίσκεψη ρώσου αξιωματούχου, τόσο υψηλά σε ιεραρχία, στην χώρα έπειτα από την έναρξη του πολέμου το 2011, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Ο Άσαντ “καλωσόρισε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου που ταξίδεψε στην Συρία έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν”, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας πως: “Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και στην κοινή δράση στην μάχη ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις στην συριακή επικράτεια”.
Από την μεριά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η συνάντηση “επικεντρώθηκε σε τρέχοντα ζητήματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, καθώς και σε συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας στην μάχη ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στην Συρία”.
Ο Ρώσος υπουργός επίσης επιθεώρησε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, την ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Παράλληλα χθες το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ζήτησε εξηγήσεις από την Μόσχα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.
Σε τηλεδιάσκεψη με τους ρώσους ομολόγους τους, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ “εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του” για τις αεροπορικές επιθέσεις την Πέμπτη ενάντια σε σύρους αντάρτες που φέρουν την υποστήριξη των ΗΠΑ και πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο συνοριακό πέρασμα με το Ιράκ αλ Τανφ, ανέφερε ανακοίνωση του Πενταγώνου.
Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τις ειδοποιήσεις στις οποίες προέβησαν οι ΗΠΑ προς τις ρωσικές δυνάμεις, τόνισε το Πεντάγωνο.
“Οι Ρώσοι αρχικά δήλωσαν πως έρχονται στην Συρία για να πολεμήσουν το ΙΚ, αλλά δεν έκαναν αυτό”, δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, επισημαίνοντας πως είτε η Μόσχα εσκεμμένα στοχεύει τους αντάρτες, είτε διαθέτει ανεπαρκείς υπηρεσίες πληροφοριών για να εξαπολύει τις επιδρομές της.
Το Κρεμλίνο την Παρασκευή ανακοίνωσε πως μετριοπαθείς και εξτρεμιστές ισλαμιστές αντάρτες πολεμούν σε κοντινές θέσεις στο έδαφος, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση των δύο ένοπλων ομάδων.





militaire.gr

Η Ισλανδία έχει βάλει φυλακή 26 τραπεζίτες και ξεπέρασε τη κρίση! Η άλλη συνταγή


Οκτώ χρόνια μετά από την οικονομική της κατάρρευση η Ισλανδία εξακολουθεί να εκπλήσσει τους πάντες,ακολουθώντας τελείως διαφορετικές “συνταγές” απ΄  αυτές που προτείνουν οι “γκουρού” της δύσης,με τα γνωστά στη χώρα μας αποτελέσματα.Και πρώτα απ΄ όλα η Ισλανδία οκτώ χρόνια κάνει κάτι που καμία άλλη χώρα δεν έχει τολμήσει: βάζει στη φυλακή τραπεζίτες!!!
Σύμφωνα με την είδηση του US uncut που αναδημοσιεύει το hitandrun.gr το ανώτατο δικαστήριο της Ισλανδίας  μόλις καταδίκασε τον 26ο τραπεζίτη στη φυλακή για το ρόλο του στην οικονομική κατάρρευση του 2008!
Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις,πέντε κορυφαίοι τραπεζίτες από την  Landsbankinn και την Kaupping – τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας – κρίθηκαν ένοχοι για την χειραγώγηση της αγοράς, την υπεξαίρεση, καθώς και την παραβίαση των υποχρεώσεων πίστης. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση για δύο έως πέντε χρόνια. Η μέγιστη ποινή για οικονομικά εγκλήματα στην Ισλανδία είναι έξι χρόνια, παρόλο που το Ανώτατο Δικαστήριοαυτή τη στιγμή άκουσε επιχειρήματα για να εξετάσει την επέκταση ποινών πέραν της μέγιστης.
Μετά το κραχ του 2008, ενώ το Κογκρέσο έδινε στις αμερικανικές τράπεζες $ 700 δις ως TARP bailout («πρόγραμμα ανακούφισης προβληματικών στοιχείων»)  η Ισλανδία αποφάσισε να πάει σε μια διαφορετική κατεύθυνση και επέτρεψε στην κυβέρνησή της με μια οικονομική εποπτική αρχή να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών εξαιτίας του χάους που προέκυψε από την κατάρρευσή τους.
Το 2001, η Ισλανδία απελευθέρωσε τον  χρηματοπιστωτικό της τομέα, ακολουθώντας την πορεία του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον. Σε λιγότερο από μια δεκαετία, η Ισλανδία είχε βυθιστεί σε τόσο μεγάλο εξωτερικό χρέος  που δεν μπορούσε να αναχρηματοδοτήσει το τραπεζικό σύστημα και κατέρρευσε.
Σχεδόν οκτώ χρόνια αργότερα, η κυβέρνηση της Ισλανδίας εξακολουθεί να διώκει και να βάζει στη φυλακή τους υπεύθυνους για τη χειραγώγηση της αγοράς που ακρωτηρίασε την οικονομία της. Ακόμα και τώρα, η Ισλανδία εξακολουθεί να πληρώνει τα δάνειά στο ΔΝΤ και σε άλλες χώρες οι οποίες χρειάστηκε να δανειστεί από αυτές προκειμένου να επιβιώσει.
Όταν ο Πρόεδρος της Ισλανδίας, Olafur Ragnar Grimmson ρωτήθηκε πώς η χώρα κατόρθωσε να ανακάμψει από την παγκόσμια οικονομική καταστροφή, ο ίδιος περίφημα απάντησε,
« Ημασταν αρκετά σοφοί ωστέ να μην ακολουθήσουμε τις παραδοσιακές επικρατούσες ορθοδοξίες του δυτικού οικονομικού κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια. Εισάγαμε ελέγχους συναλλάγματος, αφήσαμε τις τράπεζες να καταρρεύσουν, θα παρίχαμε στήριξη στους φτωχούς, και δεν είχαμε εισάγαμε μέτρα λιτότητας, όπως βλέπετε στην Ευρώπη. «




militaire.gr